מסר חשוב מאודבינייש פתוח
אז הייתי במילואים, פגשתי חיילים בסדיר, פגשתי חיילי מילואים, פגשתי חיילות בסדיר, התחלנו לפטפט ולהעביר חוויות מהשירות, ואז... אחת החיילות הציעה לי לבוא אליה לחדר (אני בצבא נוהג להסתובב עם כובע מצחיה ולא רואים לי את הכיפה).
אנחנו רגילים לזה שבצבא יש משמעת ויש שילוב ראוי ויוהלן, דבר שהוא נכון בד"כ, אבל בבסיסי מילואים כל שבוע יש יחידה אחרת וחיילים באים לשם רק לשבוע מה שמשפיע על האווירה ומוריד את המשמעת (זוכר את התופעה עוד מהשירות הסדיר).
למילואים לא באים עם טבעת. באים למילואים עם 10 טבעות לפחות.
מצער לשמועפאז

(ולענ"ד הכל מתחיל מלפטפט ולהעביר חוויות...
היא חשבה שאתה זורם איתה ולא דתי ונהגה כמנהג המקום אצלה שהוא מצער בפני עצמו..
אדם דתי ראוי שיראו זאת עליו גם כשהכיפה מוסתרת.......)
^^^^ על הסוגרייםחדשה ישנה
זה הבעיה בצבאאסתר יוסף
בגלל זה נלחמים לא.להתגייס בגלל הדברים האלה
מה את בעצם אומרת?בינייש פתוח
שאני אמור לא לדבר עם בנות?
שאנחנואסתר יוסף
לא בצבא דוד המלך
תראה איך הצבא שלנו נראה
התערבבות נשים גברים בצורה שלא פלא שעושים הפגנות נגד
אז מה את מציעה? לפרק את הצבא? אני מציעהפרוזן יוגורט
להתגייס לנחל חרדי, וכן להיאבק שלא יהיו יחידות מעורבות.
שוב אני אומרתאסתר יוסף
הצבא שיש היום לעומת לפני 2000 שנה שנלחמו על ארץ הקודש באמת מול האויב

מה יעזור לנשים להיות בצבא?
גם חוסר צניעות, גם עריות וכו וכו...

להילחם נגד האויב שלנו. זה צבא אמיתי בעיניי, אבל כיום זה לא ככה
שיתגייסו כל החרדיםבוריסה
ואז תהיה יותר צניעות אם זה ממש מפריע לך.. נחמד מאוד להגיד שאנחנו לא בצבא דוד. אבל מתוקה- אם הקבה לא היה מסייע בידינו להקים צבא וכמובן אם לא היה מסייע בידי החיילים שנלחמים להצליח המנהרות זה רק דוג אחת לאסון שיכול היה לקרות
אם יפסיקו לגיס חילות יש מצב שחרדים ילחו לצבאכלה נאה
בחורים שמורים מגיל שלוש בהפרדה בגן ת"ת ישיבה לישלוח אותם למקום שמה שהולך שם...השם יעזור.
ולא כולם נילחמים יש גם הרבה משועוממים.
אז מה הם צריכים את כל החרדים ?
ואני לא מדברת סתם ראיתי את שתי אחים שלי איך נכנסו לצבא ואיך יצאו מישם.
חרדים לא ילכו לצבא גם אם לא יגייסו בנות.סתם 1...
חרדיםאסתר יוסף
לא יכולים להתגייס לצבא אלא אם כן היה בוודאות צבא הגנה אחד רק לגברים.
לא יכולה להיות עירוב נשים גברים יחד לעולם
וראינו מה קורה בכל מקומות המעורבים רק אם זה רק "שלום שלום" ...
במצב כרגע הם לא התגייסו גם לצבא גברי.סתם 1...
לא רוצה לאכזב אותךl666
אבל אחרי שנתיים במגרשה בשכונה חרדית אני יכולה לומר לך שלצערי יש המון גברים חרדים שרודפים אחרי כל מה שזז ולא מתביישים. בהחלט תופעה. ועשהם יוצאים לשכונה מעורבת אז בכלל. ולא צריך בשהיל זה לא צבא ולא עבודה. מרחק גאוגרפי בין בני ברק לתל אביב הוא כלום וגם מרחק בין מאה שארים לכיכר חתולות.
הם פשוט הולכים לשם ועושים מה שרוצים.
אני מבינה שלא כיף לשלוח ילד לצבא כי זה פשוט קשה ומסוכן אבל זה רק תירוץ.
גם חיילים חרדים בודדים שאהרון גרנוט מטפל בהם כולם הפסיקו לשמור לפני גיוס ולא אחרי.
מזה המון גברים חרדים...כלה נאה
מענין איפה שאני גרה אף חרדי לא רדף אחרי... מזה ההכללה הזאת ?
בכל חברה יש את האחוזים שסוטים מהדרך !
כמו שתגידי שכמעט כל החילונים מסוממים וגנבים.

הבחורים שאת רואה בכיכר החתולות או בתל אביב שהם ילכו לצבא זה ברור !
אבל רובם של החרדים ממש לא רודפים אחרי כל מה שזז
הרגת אותי עם המשפטתפצי
איפה שאני גרה אף חרדי לא רדף אחרי
חחחחחח
שטויות!! סתם הוצאת לעז על החרדיםנשוי שמח

יש כאלה שעושים דברים רעים אבל רובם הם בסדר גמור

המון גברים חרדים...! באיזה קלות את מוציאה שם רעאמונה ב"ה
על ציבור שלם.? .!
זה ככ קל לנפנף ב אמירות .
מכירה המון חרדים ובין אמירה זו לבין המציאות אין כל דמיון .לא יודעת איזה חרדים את הכרת, אבל, מה שבטוח זה שזה לא הופך אותם לכל החרדים ...
ב"ה שהרבה מהחרדים לומדים תורהנשוי שמח

שזה מה שמחזק באמת את העולם! יש חיילים שהתגייסו אבל שלא יהיה נשים בצבא, לפחות לא בקרבי

מחילה, ממש בלי קשר...ד.

אלו פשוט דמיונות שממציאים כדי "לסדר את המציאות" בהתאם להם.

הצבא שיש היום נלחם על ארץ הקדש - שהיא ארץ ישראל וקדושתה לא זזה - ועל עם הקדש - שהוא עם ישראל עם ה' - לא פחות מאשר לפני 2000 שנה (אגב, לא בדיוק 2000 שנה.. דוד המלך זה הרבה קודם, ולפני 2000 שנה אלו שנלחמו כל מיני סוגים. הקנאים. צבא בר כוכבא, ועוד].

והצבא כמובן נלחם "באמת מול האויב" - וכי מול מי הוא נלחם? האוייב היום אינו פחות מהאויב אז - ואם לא שהצבא נלחם נגדו, אז אף אחד מאיתנו לא היה יכול לכתוב כאן כעת, ח"ו....

ומי אמר ש"נשים" צריכות להיות בצבא (אע"פ שיש תפקידים ומקומות שהן יכולות למלא בצניעות]

ההפגנות "נגד הגיוס" זה על גברים.

לגבי מי שלומד תורה באמת, יש דעות שונות בהלכה. לגבי מי שאינו לומד, אז שילחמו על כך שיהיו תנאים הולמים לגמרי.

לדבר "נגד הצבא" וזהו - זו לא חוכמה גדולה.

ומה הדבר הזה "להילחם נגד האויב שלנו, זה צבא אמיתי בעיני"... וכי נגד מי הצבא נלחם? עד כדי כך מצליחים "להנדס" את המציאות בדמיון?

מה פירוש "היום זה לא ככה".... אם הצבא לא היה עוצר את העזתים בעזה - הם היו מגיעים לבית שלך.

אם הצבא לא היה עוצר את האיראנים בסוריה, הטילים שלהם היו מגיעים לבית שלך.

אם הצבא לא היה עושה לילה-לילה פשיטות על כפרי מחבלים - האוטובוס שלך בדרך לכותל היה מתפוצץ ח"ו (כמו שכבר קרה, ל"ע). גם לא היית מגיעה בכלל לכותל, כי הצבא לא היה משחרר אותו (ובלי סיפורים שה' היה משחרר אותו בדרך נס... ה' לא עשה כך 2000 שנה, והוא ציוה בתורה איך להילחם ולכבוש את הארץ, לא ע"י ניסים. סדיוק כמו שציוה איך ליטול ארבעת המינים ולא לסמוך שזה יקרה לבד...)

זו ממש כפיות טובה, לשבת בבית הנוח, ולומר לצבא ש"אינו נלחם נגד האויב"...

הוצאת לי את המילים מהפה!בוריסה
חיילי צהלאסתר יוסף
הם קדושים בעיניי ואני מתפללת עליהם כל יום

אני מדברת על העירבוביה שבתוך המסגרת הזאת שבטח חרדי ירא שמים לא יכול להיות במקום כזה
מכירה אישית בחור שהיה מהית חרדי הדוק
שלא יכל ללמוד תורה והלך להיות החייל של רב הבסיס בצפון הארץ , ובדרכים קלות מאוד הידרדר לנשים מבלי לשים לב , הכיפה ירדה הזקן הפיאות הציצית.. וכמובן שפגם ל"ע...

אני אישית לא ארצה שילדי יתגייסו.לצבא שיש היום, אם זה היה באמת.צבא קודש כמו הנ"ל בתגובות אז יכול להיות שכן
עד כמה שידוע לי יש יח נפרדותבוריסה
אף אחד לא דיבר על העירבוביא.ד.

את כתבת מה שציטטתי, עייני לעיל, ועל כך הגבתי.

לגבי הבחור ש"הדרדר בלי לשים לב", מצער מאד.

עם זאת, לא בכל מקום בצבא הדברים כך. ויש אחריות גם על האנשים עצמם, גם כשיש מה לשפר במציאות.

"חרדים" שאינם לומדים ובמקום זה מחפשים תעסוקה לעצמם (ויש כאלה. זה לא משנה שיכנו אותם בכל מיני כינויים בתוך הציבור החרדי.. מה גם שזה לא רק "נוער שבבניקי"..), מגיעים לפעמים לדברים לא פחות גרועים באזרחות. אם היו בצבא, לפחות היה שומר אותם באיזו מסגרת. יש כאלה שבגלל הצבא נשארו שומרי מצוות.

לגבי ילדייך, את כמובן רשאית לחשוש שמא יתקלקלו במציאות שאינה כמו הסביבה שהורגלו בה, או במציאות שיש בה תערובת.

עם זה, צריך לדעת שיש בכך בעייתיות. אחרי הכל, לא תקין ש"כל האחרים" יגנו על מי שקוראים עצמם חרדים (ושוב, הנושא כרגע הרי אינו ערך לימוד התורה, אלא בגלל הסיבות הנ"ל). החרדים היו צריכים להיות הראשונים שייאבקו על יחידות טהורות לגמרי מבחינת הצניעות, גם במילואים, כדי שמי שאינו לומד באופן מובהק, יוכל לשרת - ולא להגיע למצב של "אחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה".

והנה, הבחור הנ"ל, שפתח את השרשור, שמע דבר מגונה כזה, מציין את זה בשאט נפש. אשריו ואשרי חלקו, שזה שהוא משרת בשביל כלל ישראל ומתוך חינוך ראוי, גורם לו לבוז לגועל הזה, ולהצטער לאן מתדרדרת בחורה.

גם באזרחות יש נסיונות - ושם אומרים לא פעם, נו. פרנסה שאני... צריך להתמודד. אז צבא זה עוד יותר.

הצבא הוא צבא קודש, מעצם תפקידו. נלחם על הארץ, ועזרת ישראל מיד צר, ולא תעמוד על דם רעך ועוד ועוד.

ומי שנמצא בצבא, ומכח זה האוייב מורתע, מקיים מצוה 24 שעות ביממה. אשריו ואשרי חלקו. יכול לעשות לשם יחוד כל בוקר.

בוודאי שיש מקום לשיפור אוירת הקדושה במקומות מסויימים בצבא. זה לא סותר.

אל תשווה את הצבא למקום עבודהאמא לנסיך קטן
וגם במקום עבודה אם יש בעיות בתדירות כמו בצבא עוזבים את העבןדה!!!
בוודאי שהצבא יותר חשוב ממקום עבודה.ד.

הצבא הוא מצוה, ופיקוח נפש - ומקום עבודה זה "מעין מצוה".

גם בצבא יש מקומות שונים ומציאויות שונות.

אני דיברתי על העיקרון, שלא פחות מאשר מחפשים להסתדר כשמדובר בפרנסה, קל וחומר כשמדובר בצבא.

ובוודאי שצריך לעשות כל השתדלות לתנאים של צניעות וכו'.

עם זה, צריך לזכור שהצבא אינו "פריווילגיה" שאפשר שתהיה ואפשר שלא.. צבא זה הכרחי לגמרי. על כן צריך לעשות כל מאמץ כדי להסתדר גם עם שירות הולם, וגם עם כך שיקיימו את המצוה הזו. והרבה תלוי גם בבחירה של האדם.

איזו מצווהאסתר יוסף
יש להתגייס לצבא??
במקום עבודה אתה בוחר איפה לעבוד במקום הכי לא פרוץ על מנת להביא לחם ופרנסה הביתה.

בצבא אין.לך בחערה יום אחד ישימו אותך.פה ויום אחר ישימו אותך במקום שלא רצית בכלל
איזו מצוה?....ד.

הרב אליהו זצ"ל, חיבר "לשם יחוד" עם רשימת המצוות שיש שם...

אני בכלל לא מבין, אפילו באופן של הגיון אנושי פשוט, את השאלה הזו.. מדינה מוקפת באויבים, ולהתפלפל איזו מצוה?... אם מישהו מנסה לפרוץ לך חלילה לבית עם סכין, את הולכת קודם לעיין בספר "איזו מצוה" יש לעשות משהו?..

ומכל מקום:

מלחמת מצוה - גם מצד כיבוש הארץ, גם מצד "עזרת ישראל מיד צר".

לא תעמוד על דם רעך.

ועוד ועוד.

[ומי אמר לך שזה כך בצבא? מנסיון, או "מפי השמועה"?..

ולגבי מקום עבודה, דיברתי עקרונית - אנשם לא עובדים רק במקומות הכי לכתחילה, בנימוק של פרנסה. את עצמך כבר כותבת "הכי לא פרוץ".... למה? למה לא במקום "צנוע למהדרין"?.. כי כשזה לפרנסה, אז נדחקים לפעמים. קל וחומר להגנת ישראל]

כיאסתר יוסף
אין היום מקום עבודה צנוע זה בעיה...

ובטח שמניסיון ומנסיון קרובים וכו, לא זוכרת איזה רב אומר שמי שלא יכול ללמוד תורה בכלל אז שילך להילחם על המדינה אבל לכתחילה ללמוד תורה כי יש קדושים שיכולים.להיות בצבא
נו...ד.

ו"צבא צנוע" יש?...

את לא שמה לב כמה שזה "מעוקם"?  אין מקום עבודה צנוע - אז אין ברירה, אבל צבא, כאילו יש ברירה. זו בדיוק הנקודה עליה הערתי.

גם אני "מנסיון", של כמה וכמה שהיו בצבא, ואחרי הכנה מסויימת של לימוד תורה, ולא נתקלו בכהו-זה בעיה בנושא זה. פשוט סלדו מהכיעור, ולא התעסקו איתו. והיו בקרבי, ששם ממילא לא מצויות הרבה בנות. ובד"כ, מי שהולך כך - מכבדים אותו. 

ולא פוסקים הלכה לפי "איזה רב שאמר"..

צריך להכיר את המציאות. יש מציאויות בעייתיות בצבא, יש מקומות שפחות בעיה. וגם בין האנשים, יש כאלה שיותר בעיה עבורם - ויש כאלה שפחות (לא רק "קדושים שיכולים"... חבל לבנות בניינים על דמיונות).

ולהגיד "מי שלא יכול ללמוד תורה בכלל"?... ומי שיכול רק קצת? 

צריך להבחין בין שני דברים: הערל העקרוני - והבעייתיות  בתנאי הצניעות.

מבחינת הערך העקרוני - הצבא זה דבר גדול ועצום וקדוש. אחת הזכויות הכי גדולות שיש כיום לעם ישראל, לענ"ד, שבחורים צעירים, לפעמים ריקים מכל תוכן תורני גלוי, מצהירים שהם מוכנים למסור את חייהם אם יהיה צורך, בשביל הגנת עם ישראל..

הצבא זו מצוה כללית. הגנת כלל ישראל וארצו. לא מצוה פרטית בלבד.

וביחס ללומדי תורה ממש, נחלקו האחרונים. יש אומרים שגם מי שלומד חייב להתגייס (ומעשית - זה יכול להשתנות. כי לא תמיד צריך את כל המספר של האנשים), ויש אומרים שלומדי תורה פטורים (הרב זוויל זצ"ל, אמר שאינו יודע מקור לכך).

אבל מי שלא ממש לומד - לחשוב שהצבא זה איזה "פינוק" כזה.... פעם בא מישהו אצל הרב גוסטמן זצ"ל עם בנו דומני, לשאול בענין זה.

נעמד הרב גוסטמן זצ"ל כמצביא ואמר: האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?...

הנושא השני - הוא הבעיה עם הצניעות, למי שכן אמור להתגייס. זו בעיה חמורה. לא מבטלת את ערך המצוה. וצריך כנ"ל לבדוק עניינית, וגם לעשות כל מאמץ שיהיו תנאים שמאפשרים את הזכות והחובה הזו ללא בעיות צניעות. לא פחות - ויותר  -מאשר מתאמצים על פרנסה.

במצב של הנשים וגברים יחד הצבא ממש לא מצווהאמא לנסיך קטן
וסוף סוף חלק מהרבנים שלנו התפקחו והבינו שאי אפשר להתגייס כשיש איתך חיילות ביחד!! והעבודה היא ממש לא מעין מצווה זה חובה לכל אדם ומתחייב על זה בכתובה.. אז ראה את ההבדלים..
את פוסקת הלכה?ד.

"ממש לא מצוה"?...

את נותנת ציונים ל"רבנים שלנו"? "התפקחו"?..

אדם לא חייב להתגייס "עם חיילות ביחד", במקרים רבים יכול לבחור. וגם כשיש חיילות באיזור, יכול לבחור איך לנהוג.

בוודאי שיש מה לתקן באופן כללי. צריך להיאבק על זה.

ו..לא יאומן - החובה לכל אדם לפרנס היא גדולה מהמצוה של הצבא? ועל זה את אומרת "ראה את ההבדלים"?..

ממציאים תורה חדשה?

בוודאי "ראה את ההבדלים". לפרנס זה ענין פרטי. פרנסה נקראת אצל חכמים, "מעין מצוה". וזה גם אצל מי שאינו נשוי. מה שמתחייב בכתובה מי שמתחתן, זה כמו שחייל מתחייב להגן על עם ישראל, אבל הרבה פחות הרואי.

אבל מצוות הצבא, היא פיקוח נפש. עזרת ישראל מיד צר. לא תעמוד על דם רעך. מה בכלל יש להשוות?..

אל תהיו נאיביםאמת1

אתה מוזמן לעיין בנתונים על כך ש60% מהחיילות מדווחות על 'אקלים מטריד מינית'.

ועל כמות ההפלות בשנה בצה"ל.

וכהנה עוד רבות.

ותבין שיש פה מצד שני של המתרס שאומר שיש אווירה בעיתית מאוד בצבא, זה לא סוד.

הגישה שאומרת שיש בעיות שצריך לסדר היא נכונה עד גבול מסויים.

ואם תרצה אחפש לך תשובה של הרב אבינר בעניין.

איך הסטטיסטיקה קשורה למה שהיא אמרה?סתם 1...
אין כאן שום היתממות יש כאן בורות רבה.

"אקלים מטריד מינית" זה באמת מטריד. עוד ניסוח אמורפי שגורם לנשים מסוימות לראות הטרדה מינית בכל גבר שנמצא סביבם.
הטענהאמת1

שאומרת שלא להתגייס כי יש בעיות הלכתיות בצבא היא טענה שיש לדון בה.

הנתונים שהבאתי הם להראות שהשיטה שאומרת 'יש בעיה וצריך להתמודד איתה'

היא שיטה שנכונה עד גבול מסויים.

בתור חייל דתי, גם אם אין בנות ביחידה שלך אבל אתה נמצא במסגרת סגורה שהאווירה שם היא פרוצה.

גם זה בעיה.

טענה שיש לדון בה, ככל מציאות מורכבת.ד.

על גבי ההבנה של הערך העצום של הצבא, קדושתו מצד עצם קיומו, הקריטיות שלו החד משמעית לקיומנו (כלומר, דיון על הצבא צריך להיות בראש של "האם את מוכנה להקריב את חייך וחיי כל משפחתך, ח"ו, תמורת זה שחלילה אין צבא.... לא משהו "אמורפי"), והבעיה המסורית המאד גדולה לומר שמי שיסכנו את חייהם בשביל עם ישראל כוול את, יהיו רק "לא דתיים"...

על גבי זה אפשר לדון, כשכמובן, החשיבות של שמירת טהרת עם ישראל ואנשיו - גם היא חשבון רציני לגבי קיומו הערכי והאיכותי של עמנו.

ודווקא בגלל כל הנ"ל, צריך לראות מה המקסימון שבו אפשר אכן לומר, "יש בעיה וצריך להתמודד איתה", או בכלל, "יש מקומות שאין כ"כ בעיה".

ולא לומר בקלות, "גם אם אין בנות בחידה שלך, אבל אתה נמצא במסגרת שהאוירה שם...".. זה שזו בעיה, אינו מתיר עדיין השתמטות משירות למי שיכול להתמודד באופן סביר עם הבעיה.

כבר אמרנו, זו לא מצוה פרטית - וגם עם פרנסה מתמודדים לא פעם עם בעיות דומות.

כמובן, צריך להתפלל לה', שלא יביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון.

אין לדון בהסתם 1...
יש לפתור אותה כי אי אפשר בלי צבא וגם אי אפשר שיהיו "פראירים" על חשבון ה"חרדים".

לצורך העניין- הבעיות ההלכתיות הן לא כאלו שמצריכות הלכתית לסגור את הצבא (3 העבירות החמורות).
אהה באמת לא לסגור?!!אמא לנסיך קטן
גילוי עריות זאת אחת העבירות החמורות בתורה! הבעיה שמרוב שאתם אומרים צבא צבא נמחקו לכם כל העקרונות!! לגבי החרדים שבאמת לומדים.. אתה לא הפראייר שלהם זוהי חלוקת עבודה! גל לשבת ללמוד כל היום זה לא פשוט.. אלו שלא לומדים?? להטיס אותם להתגייס ולעשות ביקורות יותר קפדניות.. זה הפיתרון
מה זה "חיילות"? דיברנו על זה?ד.

מדובר על חיילים שמתגייסים.

חייל שהולך לקרבי, אינו חייב להיתקל בכך בצורה כזו.

אדרבה, כדאי באמת שתעייני בתשובות של הרב אבינר שליט"א.

מישהו שאל אותו (לדעתי, הוא המצאי את השאלה הזו, כדי לכתוב את התשובה. עושה כך לפעמים):

אולי לא כדאי ללכתלצבא, כי יש שם בעיות צניעות.

ענה לו: תלך ותתגבר....

זו כמובן תשובה "כוללנית", בדיוק בשביל שאנשים לא יחשבו שאם יש בעיה, אז יאללה.. חסל סדר צבא.

ברור שאדם שיש לו קושי פרטי - צריך להתייעץ לא על זה דיברנו.

מה זה תלך ותתגבראסתר יוסף
טוב אז בוא ניתן לירא שמים לגור בשנקין בתל אביב ושילך להתגבר....
יש יראי שמיים גם בשינקין בת"א,ד.

עוסקים במצוה, קרבים יהודים לתורה.

ומספיק עם הדבר הזה..

בעצמך כתב שלגבי פרנסה, "אין ברירה".... ולכן אומרים להשתדל איפה שהכי פחות בעיה...

ולגבי הצבא - יש "ברירה"?...  איפה חיים?

האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?

לומדי התורהאסתר יוסף
לא צריכין חהיות המטומא הזה זה הכל

הצהא שיש היום הוא כולו שיקצע ודי להתווכח על עובדות

זה לא הצבא של פעם לא יעזור

בת"א יש יראי שמים שרוצים לקרב נשמות ישראל נכון, אז שילכו לצבא גם אולי יצליחו לקרב?? איזה שטויות ,מסגרת טמאה סגורה מובילה לבעיות נקודה
מספיק עםד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ג באב תשע"ח 16:34

ה"דקלומים" הללו...

"הצבא שיש היום כולו שיקצה"... גועל נפש.

"די להתווכח עם עובדות", מציע שתאמרי לעצמך.  אנשים שקוראים תעמולה חרדית, לא מכירים את השטח כהו-זה, ואומרים לאחרים "די להתווכח עם עובדות"...

די להמציא "עובדות", או להסתכל דווקא היכן שיש "עובדות" שנוחות לטיעון - ודי עם כפיות הטובה.

ומספיק עם הסגנון ה"חרדי" הידוע, "זה לא הצבא של פעם"... מה זה "פעם"?.. היום בצבא יש יותר אופציות לשמור מצוות כראוי מאשר לפני כמה שנים.

ואין שום מקום בהלכה שכתבו בו ש"עזרת ישראל מיד צר" זה "בצבא של פעם".

ממציאים מציאות. ממציאים הלכות...

אלו בת"א, זה אנשים שכבר שירתו בצבא.... חבל לדבר על מה שלא יודעים.

ולהגיד על הצבא "מסגרת טמאה", זו הטומאה הכי גדולה...

בלעדיהם, לא היית כאן..

וגם בלי לומדי התורה לא היית כאן!נשוי שמח

מי חלק על זה?....ד.

לא זה היה הנושא.

אם חלילה מישהו היה כותב שאין צורך בלומדי תורה בעם ישראל, היינו מזכירים מה שאמרת.

בהיות שהגב' גידפה את הצבא ודיברה עליו כאילו משהו לדיון "תיאורטי", שלא כ"כ משמעותי אם הוא קיים או לא - היה צריך להדגיש את האמת הפשוטה, שבלעדיו לא היתה כאן....

להילחם על נפשנו וארצנו, זה ציווי מרכזי בתורה.

"לומדי התורה"האלה הם חבורת בטלנים שגם תורה אין להם.סתם 1...
לא מדבר על החרדים אלא על זה שלא מתגייסים ולא משנה מה יהיה.
שטויות! הלימוד תורה יותר חשוב מצבאנשוי שמח

מי שלומד שילמד וזה הכי חשוב, מי שלא שיתגייס

בסדר...סתם 1...
גם לא קשור אבל לא משנה.
הרב אבינראמת1

חיילים מתפללים. למצולמים אין קשר למאמרצילום: פלאש 90

ש: אני תלמיד ישיבה ואני מתלבט אם להתגייס או לא, בגלל עירבוב הגברים והנשים בצבא?

ת: מצוה גדולה ללכת לצבא, ויחד עם זה לקיים את הוראת התורה שיש לגברים ונשים להתרחק מאוד מאוד. קיצור שו"ע קנב ח.

ש: לצערנו אין זה מציאותי. הרבה מתלמידי הישיבות נכשלים בנגיעה וגם בחיבוק. המצב נורא. זה דומה  למשל חז"ל על אבא שקנה לבנו חנות בשמים ברחוב הזונות ואחר כך כעס עליו על כך שחטא.

ת: אם זה ככה, אז צריך לבקש יחידה בה אין נשים, כגון יחידות קרביות ממש, או יחידות של חרדים.

ש: גם זה בלתי אפשרי. לא כל חייל מתאים ליחידה קרבית מובחרת, וליחידות הנפרדות של חרדים, מקבלים רק חרדים, וחייל דתי לאומי אינו יכול לדרוש להתקבל.

ת: אם זה כך, אז לצערנו, בינתיים אין ללכת לצבא. או יחידה נפרדת או לא להתגייס בינתיים. אין עושים מצוות צבא על ידי עבירה.

אומר הכלאסתר יוסף
אין מציאות בצבא של הפרדה מלאה
את לוקחת מה שהרב אבינר אמר ו"הופכת את זה"...ד.

הוא אומר, "או יחידה נפרדת".

וגם השואל מציין, "לא כל חייל מתאים ליחידה קרבית".

רוב החיילים שלנו, מתגייסים לקרבי.

ואת שוב מדברת על מה שאינך מכירה. מזה "הפרדה מלאה"... בעבודה יש "הפרדה מלאה"?

צריך תנאים שהיחידה היא לא מעורבת. הבעיה אינה אם יש איזו בחורה באיזור. זה קיים גם בעבודה.

אז בוא ואחדש לךאמא לנסיך קטן
בעלי לא היה בקרבי והמון מחבריו גם כן לא.. יש כאלו שלא מתאימים לקרבי כל אחד וסיבותיו הוא.. מה הם יעשו?? ורוב היחידות מעורבות וכן צר לי א ל אני כן מכירה קצת יותר ממה שאתה חושב.. כי לי יש שני אחים שיצאו אחרת ממה שנכנסו בדיוק מהבעיות האלו!! אז אל תחשוב שאתה יודע הכל.. אתה אולי יותר שנון ממני אבל בהחלט לא יותר מבין!!
מה את "מחדשת"...ד.

אני עניתי על מה שההיא אמרה "אין בצבא מציאות של הפרדה מלאה", והסתמכה על הרב אבינר. על כך עניתי שלא תצטט אותו לא כמו שאמר, וגם משהו על המונח "הפרדה מלאה".. מה זה קשור לתגובתך כעת..

את "מחדשת" שיש כאלה שלא בקרבי. אמרתי שלא?  הרוב אצלנו, דומני כן בקרבי.

[והסגנון הזה, "אני מכירה יותר ממה שאתה חושב".. מי אמר מה אני חושב? "אז אל תחשוב שאתה יודע הכל".. מי אמר שאני חושב כך. כבר אמרתי, במקום לדבר עניינית - מנסים "לשכנע" בירידה לפסים אישיים... זה עושה ההיפך]

אני אמרתי שהיחידות הקרביות שרוב אנשינו הולכים אליהן, הן בכללי לא מעורבות. למה כתבתי "קרביות"? כי אני גם יודע שיש בסיסים מסויימים שלמודיעין וכד', שהמציאות שם אחרת.

ואני הרי גם מכיר אנשים שיצאו מהצבא. עם השפעות לכל מיני כיוונים. חלק נחלשו, חלק התחזקו. 

אשר על כן, כמו שנאמר כבר כמה פעמים:

קודם כל, להכיר בערך העצום של הצבא, אח"כ, לראות נקודתית מי האדם ובאיזה מקום מדובר. וגם אם בכלל יש לך יכולת להשפיע על החלטתו מה לעשות והיכן.

ההשוואה לעבודה לא רלוונטיתפרח שלג האבודה

עבודה, בוחרים. ברצוננו הולכים, ברצונינו נקלטים, ברצונינו עוזבים.

בצבא -- על כורחך. הכל.

חרדים מעולם לא נחשבו ככאלה שנוטשים זירה של מה שחשוב להם.

בדם, ואש ומים שומרי מצוות נלחמו בכל הזמנים.

החיילים - קדושים הם!

הצבא - מחוז הטומאה.

ולא נשלח את ילדינו לשם.

כמה נח... מחוז הטומאה. גברת יקרהסתם 1...
יקרה מאוד אפילו... את אולי מכונה חרדית או חרדיה אבל את חרדה רק לעצמך, לטובתך, למשפחתך ועל שום מצוה את לא נלחמת באש ובמים, רק על זה.

את ההתקפלויות שלכם לטובת כסף כולנו מכירים. החל ממכירת ארץ ישראל וכלה בקומבינות על שאר מצוות.
איפה יש מסירות נפש על מצוות כיום מחוץ לצבא? לשרוף פחים? לזרוק טיטולים? זה לא מסירות נפש, זה חילול השם!
אין לך טיפת אהבת ישראלאסתר יוסף
אם אתה מדבר ככה
כל ה"נהורים" למיניהם
כל המזרוחניקים הלאומיים מדברים ככה על החרדים"
מה זה חרדי ? לא כיפה קטיפה שחורה חליפה וכובע
אלא מי שחרד לדבר השם באמת
תפסיק עם כל ההכללות המגעילות האלה כי רק אתם עושים חילול השם
רק בגללכם יוצא שם רע בתקשורת החולנית חילונית של יראי השם באמת
את לא מתביישת? את מחייבת אנשיםסתם 1...
לבזבז את מיטב חייהם, להיפצע, למות בשבילך ואני ללא אהבת ישראל?

אני?
את יודעת כמה אנשים עומדים בלילות ובימים, בחורף ובקיץ בחוץ כפשוטו בשבילך?
נמצאים רחוקים מכל קרוביהם בשבילך?

מסכנים את עצמם בשבילך?
תתבישי!
בגלל שאני לא מבין את ה"סכנה" שבמסירות הנפש בבית המדרש אני ללא אהבת ישראל?

תתביישי לך זה פשוט דוחה!

חילול השם אחד גדול!
תמהני, את מדברת?...ד.

הנה, היחס שמחדירים בכם כנראה מנעוריכם.. "המזרוחניקים".... מאיפה לקחת את זה?..

אני, שבכללי יש לי יחס אוהב לכל חלקי ישראל, וידידים "חרדיים" כמובן גם כן - אתן מצליחות לעורר בי שאט נפש.

מי שמסוגלת לומר על הצבא "מחוז הטומאה" - שלא תצפה לתגובה אחרת. "אהבת ישראל"?...

"חרדי", זה חרד לדבר ה'?... על זה היא באמת דיברה לדעתך?...  או על "הציבור" המכונה כך?  בוודאי שעליו.

"חרד לדבר ה'", יש לא פחות אצל חובשי "כיפות סרוגות" ואצל כאלה מהם שמשרתים בצבא במסירות נפש.

ה"הכללות המגעילות" באות לא-פחות מאלה שיש להם מה לומר על "הצבא". רק שבניגוד להכללות שלו - אלו הכללות שמלבד שנאה, גם עמוסות בכפיות טובה.

"שם רע בתקשורת"?.. כשאני קורא ביטויים כאלה שכותבים אנשים שמכנים עצמם "חרדים" אל הצבא - ברור לחלוטין מניין בא השם הרע. לא בגלל מה שהוא אמר - אלא בגלל מה שאתן כותבות על עצמכן.

גם אני בתור חילונית לשעבראסתר יוסף
ראיתי והזדעזעתי ממה שהולך בתוך המסגרת הצבאית הלאומית ה"נהורה"
הולכים עם כוחי ועוצם ידי, זה לא צבא דוד המלך הנ"ל

מה נראה לכם שעם ישראל יכול להתקיים בלי לימוד ? בלי תפילות? העולם יקרוס

אבל אתם חיים בבועה של מדינת ישראל הציונית ושונאת את התורה והקב"ה ומהללים אותה

זה יישמע נורא להגיד אבל אפילו הישמעאלים יימח שמם יוצאים בקריאת אללה וואכבר
שאלוהים ייקח אותם
אז אנחנו עם ישראל נצא למלחמות עם כוחי ועוצם ידי?? לאן הגענווו
אפשר לדעת מה חרדיה עושה באינטרנט?סתם 1...
עם פלאפון לא כשר ד' ישמור...
למה את בערוץ שבע ולא בפורומים חרדיים או באינטרנט כשר?

ממממ כי אין!
עד מתי למוסר הכפול וההישענות על אחרים?

אני לא ממלכתי כלל אבל לומר שהצבא לא עוזר ומלמול תהלים של משתמט כן זה חוסר הבנה בהשגחת ד' כמו שמופיעה בספרים.

אתם לא לומדים את מה שצריך, רמבם הוא הלכתי בלבד, רבנים אחרים הם מוקצים וכו'

הייתי מוסיף אבל הבורות חוגגת.
אתם צודקים!!מיכל318
אתם צודקים ב 100%, חרדים גם צריכים לשרת בצבא! איפה השיווין בנטל? למה חייל לא דתי צריך לשרת שלוש שנים בצבא ואתם לא?? מוציאים פטור בשביל לשבת בישיבה עים מזגן ושיהיה לכם נח ואחים שלכם צריכים להילחם? אפילו בתורה כתוב שאחים שלכם יוצאים למילחמה ואתם לא?(יהושוע) חרדים! צריכים! להיתגייס! לצה"ל!!
ואין שם כל כך בעיה כמו שכולם אומרים יש יחידות ניפרדות לא חייב להיות עים בנות יש הכל כשר... הכל תירוצים כדי לא לשרת את המדינה!
אתם צודקים ,החרדים צודקים ב 100% הם מיתחלקים בנטל הם לומדים תורה! תורה שמגינה על החיילים שנילחמים בחוץ בקושי סוגרים את החודש עים 1000₪ העיקר לילמוד תורה וכן! יש בעיות עים הצבא! אפשר להיתקלקל שם אפשר לרדת רוחנית! יש שם בנות וסתם ניסיונות שלא צריך להיכנס אליהם ואתם לומדים תורה גם שקשה ואל תתגייסו לצה"ל! בחיים!
זהוא.עכשיו שכולם צודקים ב 100%.
נירגענו??
🤔😐מיכל318
כמה שטויות אתה מוציא מהפה תסלח.ליאסתר יוסף
לא, בטח אני צריכה להתנצל בפני אדוני שיש לי טלפון "לא כשר" אבל הוא בעצם עם חסימה בשל עבודה , ולא לא מקום שיקצע כמו שאתה חושב
מה זה עניינך בכלל

מלמול תהילים?? תגיד לי מה זה הכפירה הזאת

מה אתה עושה בשבת קורא עיתון או קורא מתוך סידור ופרקי תהילים

אולי. עיתונים וומתפלל אליהם אני מתפללת שהחיילים שלנו שבחרו בזה שיחזרו הביתה בשלום מתוך "מלמולי תהילים"

אולי תפנה לבנים של הרב עובדיה ותבקש מצאצאיהם שיתגייסו במקום לשבת כל יום ללמוד תורהמה אתה אומר
הבן של מו"ר הרב יעקב יוסף היה בצבאסתם 1...
וזכיתי לראותו במדים עם אביו.
את לא אומרת תהילים על אף חייל שבחר ללכת לצבא- הם לא בוחרים.

את אומרת תהילים בשביל להשתיק את המצפון שלך. עדיף שתקראי עיתון וישאר לך מצפון בריא.

לא ציפיתי לתירוץ דחוק אחר על הפלאפון... לצורכי עבודה, גם תירוץ נח כל הכבוד...
ומה נראהאסתר יוסף
שהרב יוסף דאג לשלוח אותו בשמחה לצבא. הוא היה מעדיף ילך לישיבה להמשיך את דרך אבא

וכ עבודה אני במקרה. צריכה לדאוג לטיפולים של אנשים
שוב זה לא עניינך
אני הייתי שם ואת יודעת טוב יותר?סתם 1...
אני ביררתי עם הרב יעקב יוסף ואת יודעת טוב יותר?
מדהים.

זה היה על דעת אביו בברכתו. זו תורתו של אביו והוא חזר וימשיך ללמוד תורה.
"כחי ועוצם ידי", לפי הר"ן, זה לא דבר שלילי.ד.

אלא לזכור שה' אלוקיך הוא הנותן לך כח לעשות חיל.

חבל לדבר בסיסמאות. בוודאי שהצבא צריך ככל האפשר לחזק את "כחו ועוצם ידו", זה התפקיד שלו.

התפקיד של אנשי הרוח, להזכיר ולעורר מי נותן את הכח לעשות חיל.

צבא אינו אמור להסתמך על הנס.

ומספיק עם ה"זה לא צבא דוד המלך". אין כל הלכה שאם הצבא אינו צבא דוד המלך, הוא מאבד את ערכו המצוותי להילחם על עם ישראל.  גם האתרוג שנוטלים אינו אתרוגו של דוד המלך, והמצוה נשארת אותה מצוה. מספיק להמציא תורה חדשה.

וגם דוד המלך אמר "ארדוף אויבי ואשיגם, ולא אשוב עד כלותם".  ונקרא "עדינו העצני" - מעדן עצמו כתולעת כשיוצא למלחמה, וקשה כעץ כשנלחם. וב"ה, יש לנו גם חיילים כאלה.

אין כל קשר לכך שצריך גם תורה ותפילות. מי שָמֵך לומר לאנשים כאן, "מה נראה לכם, שהעולם יכול להתקיים בלי לימוד, בלי תפילות"... את למדת יותר מהם? מתפללת יותר מהם?.. 

מי אמר לך שאת "מבינה יותר טוב" מה הערך של תורה ותפילה....

והערך של תורה ותפילה - אינו בא במקום קיום מצוות. וכשהתורה - מלבד השכל האנושי הפשוט - מצַווה להילחם ולהגן על נפשותינו, אז זו מצוה. ולא רק "ככל מצוה", אלא יותר מ"כל מצוה". מצוה של הצלת כלל ישראל.

מספיק עם הסיסמאות של "מדינת ישראל הציונית"... מי לימד אותך את כל הזבל של השנאה והקטרוג הזה? "שונאת את התורה והקב"ה".... המדינה "שונאת"?.. מה זה המדינה? המדינה זה עם ישראל ששולט עם הארץ. "שונאת"?...  כך לדבר על המוני רבבות עם ישראל?..

כדאי לך קצת לדאוג בנושא: "הקב"ה שונא את המקטרגים על בניו - אפילו הקדושים" (גר"א אבן שלימה).

המדינה - שלטון עם ישראל על הארץ שהקב"ה נתן לנו אחרי 2000 שנה - ויש לך בעיה ש"מהללים" אותה"?... מהללים את ה' שנתן אותה.  

רחמנות על ה"תורה" שהגעת אליה. תורה של שנאה, מלאה בסיסמאות על ה"ציונים" וכו'... יש כאלה שחושבים שכך יזכו לגן עדן, אם יקללו הרבה.

הישמעאלים רוצחים בשם אלוקים כביכול. ועם ישראל נלחם בשם ה'. וגם אם לא כולם מכירים את זה, זה לא מעכב. איזו שטות היא זו, "אנו.. נצא למלחמות עם כחי ועוצם ידי"?...  מי שמגן על כל עם ישראל, וכוונתו להציל את עם ישראל, אז גם  אם הוא יחשוב שזה "כחו" בלבד - אז אמנם טועה, אבל את המצוה לא הפסיד. גם אם תקראי חלילה לאמבולנס לילד שלך, תבדקי קודם אם הנהג מכיר בכך שזה לא "כחו ועוצם ידו"?... ותגידי "לאן הגענו"?.....

אבל בכללי, עם ישראל בוודאי מכיר שהקב"ה איתו. ורוב הציבור לפחות "מסורתי". ומי שמקטרג על הציבור, מחפש מתחת לאדמה מה לא בסדר, אצל אלה שמגינים עליו - הוא זה שמוציא את עצמו מהכלל.

ואם כ"כ חשוב לזכור שלא "כחי ועוצם ידי", שילכו לצבא אלו שיודעים שזה כך. ולא ישבו בבית ויאמרו בהתרגשות, "לאן הגענו... כחוי ועוצם ידי".

איזו "תורה" היא זו...

הייתי שמחה לענות, אם היית שואלפרח שלג האבודה

אבל אתה מבקש רק לצעוק,

וצעקות אינני סובלת.

צעק, צווח, עד שתתעייף.

ההשוואה רלוונטית, במובן שעליו נכתבה.ד.

המובן שהיא נכתבה, היה כתגובה על כך שצריך "הפרדה מלאה"; 

על זה נאמר, שגם בעבודה אין כך לא פעם. ובכל זאת לא בקלות "עוזבים מרצונם". כי "הכרח הפרנסה".. הגנת עם ישראל אינה פחות הכרח, ועל כן, כשמדובר ביחידות שבהן המשרתים הם גברים, אז לא העובדה שמידי פעם תיראה בשטח פקידה, זה מה יעשה את הענין ל"בלתי נפרד".

הסיסמאות על החרדים, אינן רלוונטיות לענין. הנושא היה חשיבות צבא מחד, וחשיבות שמירת הצניעות מאידך (וחבל לחיות באשליות, לא כל ה"חרדים" זה כך.. מעדיף לא להיכנס לפרטים. עדיף לראות את הטוב).

"הצבא" מורכב מחיילים. אותם חיילים שאת קוראת להם קדושים. הם מוסרים את הנפש על הגנת עם ישראל, כולל על ה"חרדים". והצבא הוא זה שמארגן אותם. הוא זה שמגן על עם ישראל. החיילים כפרטים לא היו יכולים לעשות דבר.

זו "התלהבות פאטתית" בסגנון של פינות חרדיות ידועות, מלהיבים את עצמם, "הצבא.. לא נשלח את ילדינו"... אם את תופסת שהצבא זה דבר חשוב, שהחיילים קדושים - אז החרדים היו צריכים להתאמץ בכל תוקף כדי שיוכלו לשרת בו. לעשות מסגרות נקיות לגמרי. ככה "לא נוטשים זירה"?...

האם מתאמצים על זה? כמו שמתאמצים על שיוויון בקבלתם לעבודה במשרדי ממשלה למשל ("מעורבים"...)?  לא. למה?  כי אם "הם" רוצים שנתגייס, שידאגו לכך..

את כנראה לא בדיוק קוראת על מה את מדברת..

"לא נשלח את ילדינו"?.. ילדים של אחרים צריכים לסכן נפשם, אבל "ילדיכם" מחוץ לתחום?... 

בודאי שבתערובת חסרת צניעות יש טומאה. אבל זה לא "הצבא", שגם אינך כ"כ מכירה כנראה. יש מספיק מסגרות שאפשר לשרת בהן באופן סביר, ואפשר גם להתאמץ בכך יותר.

אז מי שאומרת על הצבא שמגן עליה, שבלעדיו היא כבר לא היתה בין החיים מן הסתם - ולא כמתנצלת, "מה אוכל לעשות, אינני יכולה לשלוח את ילדי מחשש שיתקלקלו", אלא בהתלהמות "מחוז הטומאה" - אז חוץ מהכפיות הטובה הנוראית שיש בכך, אני חושב שהפה שלה הוא "מחוז הטומאה"..

לא יאומן שכך יהודיה תדבר.

חפרתםמיכל318
יש גם דתיים לאומים שהם חרדים לדבר ה'ויש כאלה חרדים שהם לא באמת חרדים לדבר ה' כל אחד בפני עצמו.. ויש גם חרדים שמיתגייסים לצהל בכללי...
ואחר כך תגיב שאתה מדבר רק עינייניפרח שלג האבודה

ולא יורד לפסים אישיים.

כן. לא "פסים אישיים".ד.

מי שאומרת על הצבא "מחוז טומאה" - הפה שלה הוא כזה. זו טומאה גדולה מאד.

וכשאת כותבת "לא נשלח את ילדינו", לא בסגנון מתנצל של "אין ברירה", אלא בסנון מתלהם ומקלל כלפי הצבא, אז אכן זו בדיוק התשובה: "ילדיכם" לא? וילדינו כן?..

את חושבת שזו כתיבה תיאורטית? זו בדיוק הכוונה.

די אחיםמיכל318
די אחים אתם מישפחה...
תגובה עניינית.ד.

כשאתה תגיב עינייני, תצפה לקבל תשובהפרח שלג האבודה

מי שמזלזל מקבל אותו דבר

אינני "מצפה"...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ח באב תשע"ח 01:16

הערתי על ה"חוכמה" שבצורה..

ומי שכותבת על הצבא  "מחוז הטומאה", אינה יכולה לדבר על "זלזול"..

ענו בדיוק על מה שכתבת, למרות שלא כתבת הכי "עניינית", חוץ מלגדף את הצבא.

ואכן, חוזר, זו טומאת הדיבור. לא הצבא מחוז הטומאה, אלא הפה שאומר עליו כך, לפחות כשאומר את זה.. 

סורי הרב אבינר לא הרב שליאמא לנסיך קטן
ולא שאני שוללת שילכו לצבא בעלי שירת ועדיין עושה מילואים אבל אי אפשר פשוט אי אפשר להגיד שהצבא נקי כי הוא ממש לא!!! ולד. אתה פשוט בנאדם שלא יודע לקבל לכן אין עניין להמשיך בויכוח הזה כל אחד יעשה על פי רבותיו! בכל אופן אני לא חושבת שזו מצווה להתגייס וכן עכשיו תיפלו עלי כולכם- אני חושבת שללמוד תורה הרבה יותר חשוב!!! תורה מגנה ומצלה לא אני המצאתי את זה!!!
אני מסכימה איתך מאוד מאודאסתר יוסף
איפה היתה התורה בשואה?משוטט
איפה היא היתה בפוגרומים ב2000 שנה האחרונות?
התורה היתה ואף אחד לא הגן עלינו.
לימוד תורה זה חשוב אבל זה מגן עלינו מתוך עשייה של להגן על עצמנו.
בלי צבא אין תורה.
אתה פשוט מדבר כפירה!אמא לנסיך קטן
אם הרבנים שלך היו שומעים אותך היו בוכים!! כי בלי צבא שרדנו 2000 שנים! בדרך הטבע היינו צריכים להימחק מזמן!!!
שרדנו??משוטט
אז התורה שמרה על עשירית מאיתנו. ( ואני נסחף היא שמרה על הרבה פחות)
מה עם כל השאר? לא חשובים בעינייך? מליוני יהודים שהלכו אל התופת..

נכון. בלי התורה היינו נעלמים.
עם תורה ועם צבא היו היום 30 מליון יהודים ולא 16 מליון.
נראה לי שאתה צריך ללכת לבדוק את עצמלאמא לנסיך קטן
תשמע איך אתה מדבר!! כן גם בשואה הקבה שמר עלינו, הגזירה נגזרה ושום דבר לא היה עומד בפניה גם לא צהל!! הבעיה שלך שעכשיו אתה חושב שאתה מוגן כוחי ועוצם ידי.. תסתכל בתנך תראה מה קרה לכל אלו שחשבו כך!!
השתדלות, מכירה?משוטט
כוחי ועוצם ידי לא עשו לי כלום.
השתדלות של עם ישראל לעמוד מול אוייביו היא הבסיס לכך שה' שומר עלינו.

מי שחושב שה' גוזר אז צריך לשבת ולקבל את הגזירה צריך פסיכולוג.
כשאת חולה את הולכת לרופא או מתפללת?
בעניין הזה קודם מתפללת והרבה!!אמא לנסיך קטן
אחרי זה הולכת לרופאה.
שאנחנו חולים אנחנו קודם כל מתפלליםאסתר יוסף
להנ שיביא רפואה ואז עושים את ההשתדלות
היום על כל פיפס אנשים נשענים על בני אדם אחרים ולא על ה׳ יתברך
מה הקשר? יש מצוה להגן על עצמנו.ד.

"עזרת ישראל מיד צר".

כתוב בשו"ע: נכרים שצרו על ערי ישראל יוצאים עליהם בכלי-זין אפילו בשבת (או"ח סי שכ"ט).

המסילת ישרים כותב, שאם אדם לא משתדל לשמירתו באמצעים טבעיים שהקב"ה טָבע בעולם, אז הוא נענש כפול: אחד באופן הטבעי, והשני על כך שלא עשה מה שהיה צריך עפ"י דין, וזה מופיע דרך מה שקורה באופן טבעי כשלא נשמרים.

והר"ן בדרשותיו אומר ש"ואמרת כחי ועוצם ידי" אינו דבר רע. אלא התורה מציינת שזה מה שיהיה כשתשתדל, ואז תזכור "כי ה' אלוקיך הוא הנותן לך כח לעשות חיל". תזכור מי נותן לך כח. אבל לא שלא עשה כלום, תעבור על עבירה חמורה של "לא תעמוד על דם רעך", שמחללים בשבילה שבת אם צריך, ו"תסמוך" שיקרה לבד.... 

ובשואה הנוראה, שאיננו יכולים להבין למה היא קרתה, לא כל דבר צריך "לתרץ" את הקב"ה... ברור שהיינו במצב של "אנוסים" מצד יכולת ההתגוננות.  בתוך גטו ורשה, אמר הגאון ר' מנחם זמבה הי"ד, שחובה להתמרד אם יכולים.

היום, ב"ה, יש לנו את היכולת להגן על עצמנו, בפשטות. וגם לקיים את המצוה העצומה הזו להגם על עצמנו, על עם ישראל.

לעניות דעתילב אוהב

מה שקורה זה שבעולם החרדי לוקחים את המושג צבא והופכים אותו לדבר מאוס, משוקץ.

ולמה? בגלל התערובת והמציאות שהאחראים בצבא לא בהכרח הולכים על פי חוקי ישראל.

אותו דבר קורה לגבי המדינה. 

צבא, מדינה. שני מושגים שבגלל שהבכירים מקבלי ההחלטות לא פועלים על פי חוקי התורה, המושג עצמו בציבור החרדי הופך להיות מאוס, והס מלדבר.

ואני לא רוצה להכליל, כי צדיקי האמת לא נכללים במושגים תרבותיים פוליטיים והיכן שיש את האמת, יש ידיעה שמי שהולך לצבא מקיים מצווה. ויש דעות שמי שלא הולך לא ביטל מצווה. וזה חשוב ההבחנה הזאת.

הבעיה היא שהיום להיות חרדי נהיה תרבות של פוליטיקות ועסקנים.

כמובן שגם שם יש אמת של מסירות נפש לתורה ולצניעות בנות ישראל.

כמו שלדעתי גם בציבור הדתי לאומי יש אמת לגבי השיבה לא"י וההתעסקות בענייני מדינה.

מה שכואב לי הוא על חרדים שלא נכנסים להגדרה לעומק, לחשיבות של השיבה של יהודים לארצם. אין מספיק דגש על זה! 

ומנגד כואב לי שבדתי לאומי לא מספיק זועקים על החוסר צניעות בצבא.

הרי ידוע שהרבה מתגייסים לצבא על אף הבעיות. אז למה כל הציבור הדתי לאומי על כל גווניו לא קם ואומר "אנחנו לא מתגייסים עד ש.." ואני בטוחה שזה אפשרי.

במקום זה, נותנים תשובה פה, תשובה שם "תזהר מצניעות, תנסה לשמור על עצמך"

צריך פעולה נרחבת יותר ולעמוד על העקרונות שלנו בתור עם יהודי! 

ולדעתי את זה צריך ללמוד מהחרדים, שלא יימכרו שום מושג מרומם כמה שיהיה כל עוד זה נוגע בשני עקרונות הבסיס : תורה וצניעות. "והיה מחניך קדוש"

ואני בטוחה שביחד דתיים לאומיים וחרדים (כמה עצוב שזה שתי קבוצות נפרדות. צריכה להיות מטרה אחת עם סנהדרין אחת. בעז"ה בקרוב...)אם יתאגדו שלא מתגייסים עד שלא מתקנים את כל ענייני הצניעות וההלכה לחומרה, מאמינה שהיה קורה שינוי.

וכן צריך שגדולי הרבנים הדתי לאומי וגדולי הרבנים מהציבור החרדי ייפגשו וייקבעו ביחד מה נדרש מבחור יהודי בדור הזה, תיאום ציפיות, מי הולך ללמוד, מי מתגייס, ביחד להגדיר מחדש את החשיבות של הצבא , ואת המטרה הלאומית.. 

צריך הרבה תקנות. אבל רק הלוואי והיו עובדים ביחד. 

מה הקשר?נשוי שמח

ברור שהצבא זה דבר חשוב ואף מצווה, עם זה הבסיס להכל זה התורה בלבד!!

הוא לא מדבר "כפירה"..ד.

גם הוא יודע את ערך לימוד התורה.

הוא פשוט מסביר, שכאשר היה עיכוב מלקיים את מצות התורה על מלחמה באויב, בגלל תנאי הגלות, אז היו לכך תוצאות איומות.

לא פחות מאשר אם יהודי היה 20 שנה בסיביר ולא היו לו ארבעת המינים..

אז ברור שהתורה הצילה אותו, אבל ארבעת המינים לא קיים. אנוס.

אבל ל"אנוס" של המצב הנוראי בגלות, היו תוצאות חמורות בהרבה.

התורה מלאה באמירות חמורות ביותר על משמעות הגלות. וזו אחת מהן.

גם אם התוכן שלו היה נכוןלב אוהב

הדרך בה הוא אמר את זה היה לחלוטין בטון של כפירה.

ולא הייתי רוצה לשמוע טון של כפירה אפילו אם הדובר רק נותן המחשה לדבריו על דרך "אם לא",

ורק רוצה לשכנע בצדקת דבריו. יש דרכים לשכנע!

מניח שרצה להמחיש שהנוסח הזה,ד.

כאילו התורה מגנה במקום לעשות מה שה' ציוה בתורה ולהילחם על נפשנו - אינו נכון.

אכן, הכותרת בפני עצמה יכולה להיראות מקוממת, אבל כשקוראים את ההקשר, אפשר להבין את הכוונה..

עם זה, צריך להדגיש שהתורה אכן מגנה והגנה גם כשלא היתה לנו אפשרות להתגונן בפועל. ואיפה היינו אם לא זה. אבל כשאפשר לקיים מה שציוותה התורה, חלילה לומר שהתורה תגן במקום להזמין אמבולנס, התורה תגן במקום לטפל בפצוע, התורה תגן במקום להילחם באוייב.

לא שלא היה יכול להיות כך. אם הקב"ה היה רוצה שכך יהיה - אז כך היה. יד ה' לא תקצר. אבל הקב"ה ציוונו בתורתו על מלחמת מצוה. וגם הישועה שבמלחמה הממשית היא יד ה' שמופיעה דרך מעשינו, כל מעשינו פעלת לנו.

לא הבנת כלל את המושג "התורה שומרת על עם ישראל"סתם 1...
זה בכלל לא סגולי. שום תורה לא תשמור על עם ישראל כיהודים כשהם יחיו כחילונים.
הקב"ה שומר בכל מצב..אמא לנסיך קטן
ובנתיים לא כולם חילוניים אז תהיה רגוע..
הוא משגיח הוא לא שומרסתם 1...
ה' שומר ישראלאמא לנסיך קטן
שמעת על זה??
לך תדע אולי בלי התורה לא היה זכר לעם ישראל?כלה נאה
אני יודע שזה ככה.משוטט
לא רק מעצם הזכויות אלא גם מעצם האמונה בדרכנו כי אחרת היינו מתבוללים ונעלמים.
אבל כמו שכתבתי מעל- התורה שמרה על מעט שבמעט מעם ישראל.
הצבא שומר היום על קיומם של 16 מליון יהודים ברחבי העולם. כל יום כל היום.

ואם זו לא מצווה עבורכן אז מהי מצווה בכלל?
זו מצוה וגם השתדלות השאלה איפה ?כלה נאה
מה זה "איפה"?..ד.

בלי נשק אי אפשר להילחם.

לא נלחמים עם גמרא בלבד. אין דבר כזה. כמו שלא תוקעים בשופר עם גמרא.

זו "תורה" חדשה שאין לה שמץ מקור.

וגם יהושוע בן נון, כשעסק בכיבוש הארץ, נתבע ע"י המלאך על כך שבלילה לא עסקו בתורה. אבל לא שלא "למדו" במקום להילחם...

אלא שיש שיתוף פעולה בין השמירה על עם ישראל ע"י לימוד תורה, "עומדות היו רגלינו בשערייך ירושלים", בזכות מי היו רגלינו עומדות במלחמה, בזכות שערי ירושלים שהיו עוסקים בתורה.

כמובן, הלוחמים גם דאגו לדקדק כהוגן באופן קיום מצוות מלחמה..

מי וכמה, ביחס בין לומדי תורה לבין לוחמים - זו, כנ"ל, שאלה הלכתית. לא על כך היה הדיון.

היו כאן כמה שניכר היה מדבריהן, שלא הענין של לומדי תורה בשקידה עצומה מטריד אותן.. אלא חושבות ש"דיבורים תיאורטיים" יבואו במקום הצבא.

ברור שאם זה היה ליד הבית שלהם, היו אומרות לבעל ש"יעשה משהו".. אבל כשהבית מוגן היטב ע"י חיילים שיומם ולילה עושים תורנויות שמירה, מתאמנים, פושטים בלילות על כפרי אוייב - אז קל מאד לדבר תיאורטית על כך שאפשר בלי זה, ובכלל, "טומאה"... רח"ל. "פותרים" בקלות בעיות קריטיות.

קודם - להכיר את המשמעות הקריטית, את המחוייבות; להרגיש אי נוחות נוראה מזה ש"אחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה" - אח"כ לדון עניינית: האם מדובר בלומדי תורה אמיתים שמסתמכים על הדעה שפטורים; האם מדובר על מקומות ששם בלתי אפשרי מבחינה צניעותית.

לא על סמך הכללות וסברות של "בערך", לזלזל בענין העצום והקריטי הזה.

איך אתה משוה שופר ארבעת המינים לספק גילוי עריות ?כלה נאה
אני לא חושבת שיש לך זכות לחלוק על גגולי ישראל שנגד הצבא גם אם לא ניראה לך.
כל אחד והאידיאולוגיה שלו. ומי שמרגיש פראיר שישאר בבית !
נשמע כמו למה שאני יקים מיצוה והשני לא ? מי שמאמין שזו מצוה שילך...
ההפך, הפראירים הולכים לצבאסתם 1...
אבל החרדים ימשיכו להיות "צדיקים" ולפורר את עם ישראל מבפנים.
איך מפוררים?כלה נאה
אה בעצם אני ישאל את בעלי...
מעולהסתם 1...
לכי לשאול חרדי...
חבל שכבודו נגרר לשנאת חינם.לב אוהב

חבל שכבודה מסיקה מסקנותסתם 1...
נמהרות.
א- זה לא חינם כלל, כאמור, אלא יקר מאוד...
ב- אני לא שונא אישית אף אחד, אני חושב וממשיך לחשוב שהחברה החרדית משחיתה את עצמה ואת מידותיה בעבור שחרור מהצבא.
בהיבט של אחדות העם ישנה פגיעה גדולה יותר.

אני לא משלה את עצמי, החרדים לא הולכים להתגייס בקרוב, אבל אין לזה קשר לתירוץ דתי יש לזה קשר לנוחות והרגל.

מאוד קל ונח לשכנע את עצמך שהצד השני הוא חילוני, רשע, פרוץ, נוגד את כל מה שאתה מאמין בו כשאתה צריך ללכת לצבא ותעזוב את החדר הנח וספסלי בית המדרש.

חבל מאוד שחברה שלימה שחורתת על דגלה (אפשר גם לומר חורטת) חיים של לימוד תורני וערכי, מנסה לחנך לחיי צניעות בכל מישור בשביל לקיים את זה, נופלת בדבר כל כך נמוך וברור כמו זה.

ואתה תמשיך עם השנאת חינם שלך לחרדיםנשוי שמח

ואז נראה מה יהיה... הסגנון שאתה כותב זה שנאה עצומה לחרדים... אז אתה זה שמפורר את עם ישראל.. לא הם

אני לא שונא חרדיםסתם 1...
וזה כלל לא נקרא "חינם" זה אפילו יקר מאוד.

נכנסת לדיון מאוחר מדי... אי אפשר להאשים את הצד שנפגע מצד פוגע בזה שהוא מקפיד על הפוגע. אם יש טענות לצורת החיים החרדיים עליהם נטל התירוץ לא על הנפגע.

אין לסגנון החיים "התורני" הזה תקדים וזה מה שמכונה חילול השם.
מה הקשר?...ד.

קודם כל, אל "תצטטי" מה שלא נאמר - ובוודאי לא ההיפך ממה שנאמר.

דבר שני, דיון מנהלים עניינית:

התגובה עליה הגבת הרגע, נכתבה על דברייך בהם אמרת "תלוי איפה" שומרים על עם ישראל.

הבנתי שאת מתכוונת שאפשר לשמור על עם ישראל גם בלימוד תורה וגם בצבא - על זה נכתבה התגובה הנ"ל, שנלחמים עם נשק ולא עם גמרא, כמו שתוקעים עם שופר ולא עם גמרא (כלומר, ההשוואה היא בין מצות מלחמה למצות שופר. מאיפה לקחת את הלכלוך הזה על "השוואה" אחרת?.. כדאי להתמקד במה שעליו דובר).

וכתבתי, שאחרי שמבינים היטב את הערך הזה - אז יש מקום לדיון על שני עניינים:

האחד, האם מי שבאמת לומד תורה פטור ממצוות צבא - שזו מחלוקת בין האחרונים.

הדבר השני - בדיקה ספציפית של מקום השירות והאדם המדובר, לראות האם ניתן לקיים שם את המצוה הזו כראוי ובנקיות סבירה.

והסגנון "לחלוק על גדולי ישראל שנגד הצבא".. הוא באמת רדוד. זה מתאים לעלונים מסוימים אולי.

"גדולי ישראל" אינם אדם אחד. ורובם כמובן לא "נגד הצבא" ח"ו. אלא שיש מהם שסבורים שתלמידי חכמים פטורים אף ממלחמת מצוה, ויש מהם שחוששים מקלקולים שם.

זה שיש חוגים מסויימים שמחליטים מי הם "גדולי ישראל", לפי מי שאומר מה שטוב להם, עדיין לא מנכס להם בלבד את  גדולי ישראל...   הרי גם מה שאני אומר אינו המצאה שלי...

ומה השטויות הללו "מי שמרגיש שזו מצוה שילך".. "מי שמרגיש פראייר שישאר בבית".. "כאילו למה שאני אקיים מצוה והשני לא"...  את מדברת כאילו זו מצוה פרטית שמישהו לוקח עליו..

ילך "מי שמרגיש"?.. גם להציל את הבן שלך כשאת פונה למד"א ח"ו, ילך "מי שמרגיש"?..  זה ענין של "הרגשה"?... אם לא יהיה מי שילך - ישחטו ח"ו את כולם. זו פשוט הסתמכות על אחרים שישעו את העבודה בשבילך..

וזה לא "למה שאני אקיים מצוה".. אנשים עושים את המצוה הזו - חלקם מרצון ושמחה - וחלקם כי זו חובה. כמו עוד מצוות. מה זה "למה שאני אקיים"? - למה שהוא יסכן את הנפש בשבילך? 

אם "מי שמרגיש פראייר יישאר בבית" - אז חלילה היו מחסלים גם אותו וגם אותך.

אז הוא הולך לצבא, מגן על כולם - שלא יתפלאו אח"כ אנשים מסויימים שמכנים אותם פרזיטים..

התכונתי תלוי איפה בצבאכלה נאה
ומה שאמרתי על מיצוה זה שמי שמאמין שמקים מיצוה לא מקים רק אם השני גם יקיים. ואם לא אז גם אני לא. ומי שמרגיש פראיר אז הוא לא עושה את זה לשם שמים
זה נכון.ד.

אבל כשמדובר על כך שחלק מסכן עצמו בשביל הכלל - 

אז לא צריך להרגיש "פראייר", כדי להתרעם שאחרים לא (ורוב המתגייסים לא מרגישים "פראיירים". זה לא קשור). ואף אחד לא אמר, אם הם לא אז גם אני לא... הרי רואים בפעל שמתגייסים למרות זה.

ולגבי "לשם שמיים"... נו, עד שמדקדקים אם זה "לשם שמיים" או לא - קודם נראה שבכלל עושים את זה. 

מי שמוכן למסור את נפשו בעבור עם ישראל, הקב"ה מן הסתם יסלח לו גם אם זה לא היהי לגמרי עם חשבונות של "לשם יחוד"....

וכבר אמרתי, שגם אני חושב שצריך לשים לב להיכן הולכים בצבא, ומי האדם.

בוודאי שצריך לעשות כל השתדלות כדי שהשירות יהיה בקדושה ובטהרה.

חלק חשוב מזה, תלוי גם כמה מחנכים לערך של זה. לענין המצוותי שיש בכך.

זה עוזר לאנשים לא ללכת שולל אחרי הבלים.

מה?!נשוי שמח

זה שיש צבא שמצליח זה בגלל זכותו של עם ישראל, ועצם התורה שבו! למה אתה מפריד בין שניהם?!

הבל הבלים!! בלי תורה עם ישראל לא היה בארצונשוי שמח

התורה זה הבסיס לעם ישראל.. תלמד מהר"ל לגבי כפה עליהם הר כגיגית.. 'אם מקבלים אתם את התורה מוטב אם לאו מחזירו לתוהו ובבהו'!

דבריך דברי כפירה גמורה!

עד המהר"ל היו כופרים?סתם 1...
חוץ מלחלק ציונים וקללות יש לך טיעון?
התורה מגינה- זה לא טיעוו סגולי.
זה טיעון מספיקנשוי שמח

בסדר אז התשובה תהיהסתם 1...
מחלוקת.
איזה כפירה ה'... שמישהו ימחק את זה..לב אוהב

קראת אותו עד הסוף?סתם 1...
כשאת אומרת, אם את אומרת, הרחמן הוא יפרנסנו- את גם הולכת לעבוד או מחכה למעטפה עם צ'ק בדואר או בדרך שונה?
כן. הרחמן הוא יפרנסנו!כלה נאה
אתה יכול לעבוד מהבוקר על הלילה ולא תהיה ברכה בכסף. שוב פעם לא רק השתדלות גם שאתה עובד ה' מפרנס
כן...סתם 1...
אבל אתה לא יכול לא ללכת לעבוד....

בדיוק- לא רק השתדלות גם מעשה.
תתקשיב טוב. אטום אחד ח"ו וכל הצבא לא שווה כלוםכלה נאה
אז די עם כוחי ועוצם ידי!
כתוב שמי ינצל מחבלי משיח? מי שעושסק בתורה וגמילות חסדים. קודם התורה!
וגם כתוב כמה ישארו ניראה לי עשירית ?
משהו כזה
את יודעת מה הבעיה שלכם?משוטט
שלא ראיתם אף חייל מדמם למוות.
אף חבר שלכם לא נפצע קשה.
ואף קרוב משפחה לא מתעורר בלילה בצרחות..

כשתצאו מהבועה דברו איתי...
מה זה קשור ??כלה נאה
ראיתי איך אחי חזר ממלחמת לבנון. כשחברים שלו מתו. אבל לא רואה קשר לאמונה שתורה מגנה ומצילה ולא רק הצבא!
ולא ענית לי על האטום. מה יואיל כל הצבא ?
אז נפרק את הצבא?פסידונית

האטום קשור הרבה פחות לכוח צבאי והרבה יותר לתחום שמוכר, במפתיע, בשם 'תורת המשחקים'.

לא נפרק את הצאכלה נאה
אבל גם לא לזלזל במי שמאמין שהתורה מגנה או רוצה לשמור על הנשמה שלו שלא תתקלקל. עוד פעם אני אומרת. מי שלא לומד שיתגיס !
זה השתדלות וזה השתדלות.
לא מזלזלתפסידונית

תהיי בטוחה שיש הרבה שמפחדים שהנשמה שלהם תתקלקל בצבא, אבל הם לוקחים את הסיכון והולכים בכל זאת - או מוצאים פתרונות שלא יקלקלו להם את הנשמה - כי אחרת לא יהיה מי שיגן.

כן, תורה מגנא ומצלא, אבל להסכם יששכר וזבולון שכפוי על היששכר אין הרבה ערך.

מי שלא מפחד ש י ל ךכלה נאה
מה קשה להבין שהחרדים שומעים לרבנים שלהם. אז צריך לבוא אליהם בטענות. מה שהם יגידו יעשו !
ובמקום להאשים רק את החרדים למה לא מאשימים את הצבא על ההתחשבות בדתים?:
שוב, אפשר להאשים *גם את הצבא*פסידונית

(אם כי להאשים זה קל, להבין את המורכבות זה קצת יותר קשה).

דיברתי על מי שכן מפחד.

הצבא לא קל לאף אחד.

הגישה הזאת, של 'המקולקלים שילכו לשם' מציקה לי מאוד.

ולי הגישה שלגיס חילות מציקה מאודכלה נאה
יש פה שני השקפות! שלא ניתנות לגישור
כך נראה.פסידונית

פשוט המקולקלים מתאימים לאורח חים של הצבא ולא לישיבהכלה נאה
כן. נחמד.פסידונית

הבה נשלח את המקולקלים למות בשבילנו ואנחנו נוכל לעשות מה שחשוב באמת.

מי שלוח חילים למות?כלה נאה
ברוך השם רובם לא מתים. ותפסיקו לדבר כאילו כולם יוצאים שם להורג
שולחים אותם כי מי שלא לומד שיעשה מה שחיב וצריךכלה נאה
זה פשוט חוזר על עצמו. נסיים כאןפסידונית

אני לא מסכים לגמרי עם 'כלה נאה'נשוי שמח

ואני יכול להבין את הראש שלה

אבל דבר אחד ברור, שלומדי התורה תורמים לעם ישראל לא פחות מאשר מי שמתגייס לצבא...

וכמובן אני מדבר באמת על מי שלומד תורה בהתמדה ולא על מי שרק רשום כלומד

האטום כן קשור לכוח צבאיכלה נאה
כי אם בשואה חושבים שבגלל שלא היה צבא זה קרה. אז בכל דור ודור רוצים לכלותינו והק"בה מצילנו מידם. אז גם המלחמה הבאה לא תהיה עם טנקים ונשק אלא מילחמת כפתורים. אז לא יודעת אם הצבא יוכל להגן עלינו?
לא הבנתי את הטיעון.פסידונית

הכל קשור.משוטט
חוסר ההבנה שלכם על מהי הקרבה למען עם ישראל.
ללמוד תורה זה חשוב אבל זאת לא הקרבה ולא קרוב לזה.
לומר שמי שמפחד על הנפש שלו לא יתגייס זה אגואיזם נוראי.
הייתי בעזה.
פחדתי על הגוף שלי פחדתי על הנפש שלי פחדתי על הדמעות של אמא שלי.
אבל הגנה על עם ישראל חשובה יותר ועם כל הכבוד לתורה בלי השתדלות שלנו באמת ישארו פה עשירית. הרבה לפני בא המשיח.

דרך אגב הצבא זה אבי אבות הגמילות חסדים. להקריב עצמך למען עם ישראל.

ולגבי האטום שאת כל-כך דואגת ממנו.
מי את חושבת שמחסל מדענים איראניים כל יומיים? תלמידי ישיבת פונוביץ? לא. סוכני מוסד. נכון הם שליחי ה' אבל עדיין בלי ההשתדלות מלמטה כנראה שכבר היינו מתפוצצים מזמן.

אלפיים שנה התורה דאגה שנשרוד. עכשיו כשאנחנו משתדלים מעצמנו אנחנו מסוגלים גם לפרוח ולא רק לשרוד.

את כנראה מעדיפה שנמשיך להיות שורדים המתחננחם לרחמיו של הפריץ
כתבת יפה מאוד ומדוייק!אני123
ובעצם זה ההבדל בין היהודי שחושב שהוא עדיין בגלות.
ליהודי שמבין שהוא כבר בארץ ישראל.
כאן צריך לפעול בתוך החיים.
אי אפשר לעמוד מהצד ולהגיד: "מה העבודה הזאת לכם".
כל מי שמרגיש שהוא חלק מעם ישראל צריך להתגייס לצבא.
גיסי מרגיש חלק מעם ישאלאמא לנסיך קטן
והוא לא מתגייס הוא נותן את חלקו בלימוד התורה והוא מרגיש הקרבה זה שאתם תעמדו ותידו שזה לא הקרבה לא יעזור לכם כלום. כי לדעתו ולדעת רבים לקבל 1000 שח בחודש זו הקרבה מאין כמותה כשהוא יכול לצאת לעבוד וחקבל גם 10000. אז כל אחד ודעתו הוא. כמומשאתם חושבים שצבא זה חשןב הןא חושב שלימוד תורה זה חשוב ושאף אחד לא ינסה לכפות על השני את אורח חייו.
אם הוא היה יוצא לעבוד לא סביר שהוא היה מקבל 10000פסידונית

ואם כן - חצי מזה היה הולך למסים.

לא קל להתפרנס במדינה הזאת.

ואני לא אגיד משהו מאוד ציני שיש לי להגיד.

מי שלומד יכול להגיע לזה..אמא לנסיך קטן
וגם להרוויח שכר מינימןם זה עדיין יותר טוב מ1000.. ואת יכולה להגיד חופשי מה שאת חושבת.. לא לוקחת שום דבר אישי..
האמת שדי נמאס לי מהוויכוחפסידונית

ממילא אף אחד כאן לא ישכנע את השני.

נכוןאמא לנסיך קטן
גם אין עניין לשכנע. יש עניין שלדעת להכיל אחד את השני ולא לשנוא עד כדי לקרוא ללומדי תורה עלוקות!
אמרתי שצריך גם וגם.כלה נאה
הבעי שמגיל קטן החרדים מתחנכים לתורה וחשיבות התורה. ואתם מגיל קטן מתחנכים למצוה ומסירות נפש של הגיוס. לכן קשה לשנות השקפה שגודלים עליה מגיל אפס. ועוד שהרבנים בכיוון כזה .
לא ניראה לי שיצליחו עליהם במיוחד בהסתה של העם על החרדים !
חבל על הויכוח חוזרים לאותו מקוםכלה נאה
שיחת חירשים ממש.
היום מחסלים מדענים מאיפה לך לדעת מאפה זה יבוא.
אם אתה רגוע מאה אחוז בגלל שיש לנו צבא חזק יופי. אני לא כל כך. אי אפשר לדעת מה יהיה.
שבת שלום!
אין ספק שהצבא זה משהו מהותי מאוד בעם ישראלנשוי שמח

ויש מצווה גדולה להתגייס.. עם זה אסור לשכוח שזכות התורה עומדת בעדנו, בלי התורה עם ישראל לא יכול להתקיים... במיוחד היום חייבים את לומדי התורה בעקבות כל הנסיונות לפרק את עולם התורה... אז אתה התגיייסת וזה מצווה גדולה.. אבל גם ללמוד תורה למען עם ישראל היא מצווה גדולה.. אין להמעיט בה כלל וכלל..

למה יש ניסיונות לפרק את אותו "עולם תורה"?סתם 1...
רוב הנסיונות הללו נובעים משכל ישר שמתקומם על דברים חמורים שמנוגדים גם לדעת תורה באופן כללי.

אף אחד לא ממעיט בערך לימוד התורה שהיא המצוה החשובה מכל כנראה. עם זאת כל הלך הרוח של - נלמד כל חיינו על חשבון כל דבר הוא מוטעה והחזון איש הקים אותו לצורך מוגבל.
אז עכשיו נתפלפל כל חיינו האם הזמן שהחזון איש הגדיר עבר או לא?
הם לא מתפלפלים על זה..אמא לנסיך קטן
כי הם בטוחים שזה מה שצריך לעשות.
הדיון חוזר על עצמו- כמה נח להיות בטוחסתם 1...
שזה מה שצריך לעשות כשעל הדרך זה פוטר מצבא ומביא מלגה. בימי החזון איש זה לא היה אפילו רבע מהמפעל שפתחו היום בחסות 'לימוד תורה'.
אבל אתה לא מבין שזה כלכך לא נח!!אמא לנסיך קטן
לקבל 800 שקל מלגה שזה אגב רוב המשכורת שה לא נח!! הם פשוט חושבים שזה מה שנכון. ותאמין לי שגם להתגייס זה נח. יש לך נקודות פתיחה שלחרדי אין. אז די עם הטענה הזאת של נח. כי נוחות ממש אין להם!!
לקבל מלגהסתם 1...
ולהתלונן שזה לא נח כי היא נמוכה מדי לחיים זה לא טיעון, לא צריך לקחת כלום.

הרב יותר נח לשבת ללמוד בבית המדרש כשזה נקרא חייך, לשם אתה שואף ואינך מבזבז את הזמן עד שתתחיל את החיים.

מי שמתגייס מקריב, פשוטו כמשמעו, 3 שנים מחייו וזה עוד לפני שיתחיל בחייו וכו'.

אם תשאלי כל אדם האם היה מוותר על שירותו הצבאי ומתחיל בחייו ברור שהיה מוותר. הצבא הוא אילוץ וחובה ולא נוחות...

חרדי לעומת זאת, עם תפיסתו המוטעית שהחדירו בו, מתחיל את חייו האידיאליים של 'פת במלח תאכל' בלי שום מניעה.

מעניין יהיה לראות איך החרדים יפגינו אם ירצו להעלות את מלגתם ל-10,000 שח בחודש פטור ממס...
עזוב אתה באמת לא רוצה להביןאמא לנסיך קטן
הם מאמינים שהם מקריבים. אתה בוחר לא להאמין. כל אחד יעשה את בחירותיו.. הם ימשיכו לא להתגייס ואתה תמשיך לאכול תלב ולחשוב שמנצליםאותך. אז תחשוב.
בהצלחה!!
תודה שהאמנת בי בכל אופן...סתם 1...
בסופו של דברמיכל318
כל אחד מאמין במה שהוא מאמין ולא תישתנה אצלו האמונה מיכאן... אבל רציתי לישאול למה אתה היתכוונת בתשובות שלך... שהצבא יותר חשוב מלימוד תורה או שהיתכוונת שהחרדים ילכו להיתגייס או שהיתכוונת לשתיהם ביחד? יעזור לי אים תענה תשובה, תודה
תפני אותי לתגובה שהתכוונת אליה ואענה.סתם 1...
ואם כאן זה כבר נהיה מעייף תוכלי לפנות בשיחה אישית.
מינין לך כמה זמן הגדיר החזון איש ?כלה נאה
אני מאמינה שהסטיפלר והרב קנביסקי ממשיכי דרכו יודעים טוב יותר. ועוד לא נתנו הוראה לשנות !
הם שינו את הסיבותסתם 1...
כבר הרבה פעמים. היום זה הנשים, פעם זה ה"אוירה" ופעם זה משהו אחר.
היום כבר כולם יודעים מי משפיע על מי, העסקנים על הגדולים או הגדולים על העסקנים...

בזמן החזון איש הייתה שממה רוחנית ובכל זאת ברור שלא לתוכן של כזאת תורה הוא התכוון.
הזמן שהוא התכוון אליו?
הזמן לביסוס תורני שאין עליו איום.
החרדים רוצים להרגיש בשיא של לפני 200 שנה, את זה אני מבין...
אבל מה לעשות שהעולם השתנה וכך גם האיומים שחלפו.
הרבנים לא מחפסים להחזיר את השממהכלה נאה
כי אם כל החרדים ילכו לצבא זה מה שיכול לקרוא. בעינהם עולם התורה משגשג כמו שלא היה כמותו. והמדינה (לפיד)את זה רוצה לעקור.
הקילקול הוא
שיש נשים בצבא וגם להחליש את התורה.
מחילה את ממש לא עונה לעניין...סתם 1...
אפילו "הגדולים" לא היו מסכימים איתך...
זה מה שהרבנים טוענים ועל זה הם מפגיניםכלה נאה
הם קוראים לזה צבא שמד.
אני לא חושבת שעולם התורה יגיע לשממה ממש אבל ירידה יכולה להיות.
את יודעת שמאורעות תרפ"ט בחברון קרו היום?סתם 1...
הם היו קהילה צדקת. כשאת אומרת התורה שומרת אבל עליהם היא לא שמרה, תורתם לא הייתה מושלמת בעינייך?

היום אתם בטוחים בזכות הצבא ותולים זאת בתורה, זו צביעות. ללא צבא לא היית לומדת תורה כאן היום. קצת ענוה לא תזיק.
"המדינה" אינה "לפיד"..ד.

[הוא בכלל באופוזיציה]

ולא "הרבנים" קוראים לזה "צבא שמד" ח"ו.

ההכללה הזו, היא הוצאת שם רע על הרבנים.

במילה אחת...מיכל318אחרונה
תיפרשו
חברים של בעלי צורחים אצליאמא לנסיך קטן
בלילות. וגם בני משפחה. אז לא תוכל להגיד את הטיעון הזה. כי כשאני מארחת אותם ( וזה קורה המון) וקמה בלילה לראות שהם בסדר אני חושבת.. ואם בעלי לא היה לומד לזכותם?? ואם גיסי שכל עיתותיו מוקדשות ללימוד תורה לא היה מוסיף עוד כמה זמן בלילה.. אולי הם לא היו פה??! ותאמינו לי שאנחנו חווים על בשרינו את הכאב של הלוחמים אפילו שבעלי לא שירת בקרבי.. עדיין אני חושבת שללימוד התורה יש ערך עצום כלכך שמימיודע מה היה קורה אם זה היה נפסק!!
אתה מדבר שטויותנשוי שמח

אתה שואל את השאלות האלה כי אתה מסתכל על הקב"ה כאילו הוא חבר שלך... למה את שואל איפה הייתה התורה בשואה- זה מפני שאתה חושב שכך וכך צריך להיות... מי אמר שמה שאתה\אנחנו חושבים שצריך להיות אז כך צריך להיות... אתה יודע חשבונות של הקב"ה?! איזה עזות מצח זו!! וכי אנחנו יודעים את כל סדר ההשגחה העליונה?!

ראית על מה הוא הגיב?סתם 1...
היא אמרה תורה מגנא ומצלא וצריך ללמוד תורה והיא תגן עליך והוא שאל, היכן הייתה התורה וכו'...

זו תשובה די פשוטה ונדרשת כלפי מי שיטען שאין צורך בצבא כי התורה תגן על כל מי שילמד.

התורה לא תגן ולא תפרנס ולא עוד דברים... חוץ מזה שזה מחלוקת כבר בשס האם לקחת מחכמים (לא מתלמידיהם) מיסים לצורכי ביטחון. רבי היה לוקח...
או... הגענו לדיון "ברמה"...ד.

שיטה קלאסית.. מי שלא מסכים עם דעתך, "פשוט בנאדם שלא יודע לקבל"... לא את לא יודעת לקבל מה שהשני אומר, אלא הוא את דברייך.... כאילו מובן ששם האמת - כל הבעיה ש"לא יודע לקבל" אותם...

קלאסי, גם מעבָר ל"אישי", "אתה בנאדם.."  וגם דרישה מהשני "לקבל"... אז לא. אני אמנם לא דורש ממך לקבל את דברי, אבל אני אומר את המציאות הפשוטה.

אף אחד לא טען שהרב אבינר הוא רבך.. גם אני לא הזכרתי אותו, אלא כתגובה למשהו שציטט בשמו כאילו ההיפך.

אני כמובן לא טענתי שהצבא "נקי" מבחינה זו. הרי הזכרנו כמה פעמים את הבעיות. כך שלא זה הדיון.

אבל לומר "לא חושבת שזו מצוה להתגייס" - זה בדיוק כמו לומר "לא חושבת שמצוה לשמור שבת"... הלכות לא פוסקים לפי "חושבת".. וגם לא לפי "הרגשה", אלא לפי ההלכה (אח"כ יש טענה על "יודע לקבל"?..).

אם מישהו דן על מצב שיש מקום שיש בו בעיות צניעות קשות, זה ענין אחד - אבל "להביע דעה" ש"זו לא מצוה להתגייס", כשהתורה אומרת "עשרת ישראל מיד צר"?..  זו רפורמיות לא פחות מאשר להביע דעה כזו על מצוות "יפות"....

לגבי לימוד תורה - זו מחלוקת בין האחרונים. מציע לך לא להכניס ראשך בין ההרים. 

"תורה מגינה ומצילה" זה בוודאי.. זו אמירה על ערך התורה, אבל לא כך פוסקים הלכה. זו לא "הלכה".

למשל, אם יהיה צורך לקרוא לאמבולנס, ומישהו יאמר, אני כעת לומד תורה - תורה מגינה ומצילה.. אז הוא יעבור על "לא תעמוד על דם רעך". יתכן שיתחייב בדיני נפשות בגרמא.

אשר על כן, השאלה היא אחרת: האם תלמידי חכמים פטורים ממלחמת מצוה, או לא (כנ"ל - לא מדבר כעת עלאם יש בעיית צניעות מוכחת במקום מסוים, שזה נושא אחר. אלא על הערך מול הערך). בשאלה הזו נחלקו גדולי האחרונים.

ואגב, יש כמובן לא פחות אמרות על מי שנלחם בכל כחו בשביל עם ישראל.

יפה אבל יש רבנים שחושבים אחרת וכל אחד ישמע לרב שלוכלה נאה
מחילה- תשובת הרב אבינר תמוההנשוי שמח

אין הפוטרופוס לעריות... ואני בטוח שאם מישהו ילך לרב אבינר או לרב טאו ויגיד לו שהוא נתקל יום יום בחוסר צניעות ובפריצות הוא יגיד לו לעזוב את הצבא או לבקש ללכת לבסיס אחר

התשובה שלו אינה תמוהה, אלא שצריך לראות את כולהד.

באחת ההודעות כאן צוטט גם המשך.

מה שהרב אבינר שליט"א ענה, היה כנגד "אמירה כללית" שיש בצבא בעיות אז אולי יותר טוב שלא...  אז צריך לזכור שמדובר בדבר עם חשיבות ממעלה ראשונה, וצריך להתאמץ עבורו.

אבל אכן מסתבר שאם מישהו באופן פרטי היה ניגש ואומר שבמקום שהוא משרת נתקל במציאות כמו שאמרת, שמעמידה אותו בנסיון (זה תלוי גם באדם), היו אומרים לו שלא יהיה שם. ברור למדי.

לא פוסקת בדיוק כמו שגם אתה לא..אמא לנסיך קטן
אבל קל מאוד לעשות אחד ועוד אחד ולהבין שגילוי עריות הוא לא מצווה.. והבחור שפתח את השירשור נתקל בזה.. אם לא היה חזק גם היה חוטא.. הצבא חייב לעבור שינוי רציני!!
ההבדל,ד.

שאני כתבתי, כולל מקורות, מה כן המצוות שבזה.

ואת "פסקת" שכעת זה כבר לא מצוה.. זה לא נכון.

ברור שצריך להתרחק ככל האפשר מכיעור.

הבחור שכתב, נתקל במציאות חמורה מאד. לדעתי הוא צריך לפנות לרבנות הצבאית, להרעיש על זה.

אבל מכאן ועד להסקה גורפת - הדרך רחוקה. 

יש אנשים שנתקלו בדברים כאלה המקומות עבודה - אז לא יעבדו יותר? 

וכמובן גם אני מסכים הצבא חייב לעשות עבודהושינוי בנושאים אלו. ברור. אבל לא זה היה הנושא.

זה בדיוק הנושא!!אמא לנסיך קטן
אני הגבתי על מה שכתבת שמצווה ללכת לצבא, אבל אדם לא צריך להביא את עצמו לידי נסיון! ודאי שלא מצוה ללכת למקום של גילוי עריות ואמרתי כבר שגם מקום עבודה שיש בו פירצות כאלו צריך לקום ולעזוב!!!
אני כתבתי שהצבא זו מצוה, מצוה עצומה,ד.

ובוודאי מצוה ללכת לצבא - בלי להיכנס כרגע לשאלה לגבי לומדיתורה מובהקים.

האמירה "אדם לא צריך להביא עצמו לנסיון", היא כמובן נכונה. אבל כאשר הערך הוא כזה עצום והכרחי, כמו הצבא - צריך לבדוק היטב, ספציפית במקום המדובר, מה ה"נסיון" שם. כמו שכבר אמרתי, גם בעבודה יכולים להיות "נסיונות", ועדיין אנשים לא ממהרים להתפטר, אלא שוקלים גודל הנסיון מול הפרנסה. קל וחומר כאן. צבא זה לא משהו "תיאורטי". זו מצוה עצומה, ושבלעדיה אין כאן חיים.

לא כל דבר זה "שחור-לבן".

יכולים להיות מקומות, ששם המציאות היא בכללי מתוקנת. אז לומר תיאורטית ש"לא צרך להביא עצמו לנסיון" גם כשהמציאות היא בערך מה שנמצא בסביבה הטבעית האזרחית של האדם, זו התעלמות מהצד השניוהחשוב של המטבע.

בודקים לגופו של ענין, אחרי שיודעים את הערך העצום של הצבא - וגם את הערך העצום של קדושת המחנה.

בדיוק כלום לא או שחור או לבןאמא לנסיך קטן
לכן לא נגיע להסכמה
אין עניןד.

"להגיע להסכמה".

אפשר לעצום עיניים כל היום - אבל אכן המציאות אינה רק "שחור לבן".

יש מקומות ששם תנאי הצניעות הם סבירים, מקומות שבתנאים כאלה אדם היה עובד באזרחי;

וגם יש קריטיות לכך שיהיה צבא - אי אפשר להתקיים בלי זה - וגם לכך שתהיה צניעות.

ולכן, הבעיות האלה, גם מציאותית וגם הלכתית, זה לא משהו שהוא "שחור לבן" מעצם טבעו. זה טוב בשביל הדמיונות. אלו בעיות שצריך קודם כל לדעת היטב את הערך של שני הצדדים - ואז להכיר את המציאות הספציפית שעליה מדברים לגבי אדם ספציפי.

כבר אמרתי: ללא ספק אם מישהי היתה מאויימת ישירות על הבית שלה, ובעלה היה אומר שיש גם נשים בחוץ, היתה צועקת עליו שיתעלם ויצא להציל אותם.. (זה מקביל מציאות שאינה חד פעמית, אבל אין בעיה רצינית, אלא צורך לא להיסחף דווקא אל "קצה" שאינו נוכח בד"כ).

אבל כשיש חיילים שמגינים כל הזמן - קל מאד לדבר תיאורטית...

ואפילו הרב אבינראמא לנסיך קטן
אמר שאין ללכת לצבא במצב שכזה!!
הרב אבינר סייג על יחידות שהמצב כך באופן נחרץ.ד.

חבל להוציא משהו אחד מתוך דבריו.

הרב אבינר שליט"א, כותב מאמרים על גבי מאמרים על ערכו העצום של הצבא - ועם זה הוא צריך להשתתף במלחמה על  צביון הצבא.

לפעמים מדגיש את הצד הזה, לפעמים את זה.

כך שלשלוף מאמר אחד שלו, זו טעות.

כך דרכו.

עם חד משמעיות כזו חבל שאתן לא הולכות להיות מורות הלכהסתם 1...
בישראל, שנים מחפשים בני אדם שהכל כל כך ברור ונהיר להם.

אין לכן מושג קלוש בתחומים שעליהן אתן מדברות וחבל כי יכל וצריך היה להיות לכן מושג ומושג רב!

מה ההגדרה של מצוה?
צבא וביטחון הם מצוה?
ועוד
ארבעה אחים בקרבי מספיק זיהיה לי מושג ?כלה נאה
מי מגיב למי כאן?סתם 1...
כתבת שאין לנו מושג קלוש..כלה נאה
נכון וחבל, זה לא צריך להיות ככה.סתם 1...
4 אחים לא משנה איפה לא אומר כלום.
דיברתי על הגדרת מצוה
מצוה הבאה בעבירה, מה זה אומר
הגדרה הלכתית של מתי ללכת לצבא ומתי לא
וכו'
הנשים והגברים ברוב הצבא לא יחד וגם אם היה כלסתם 1...
הצבא מעורב היה מה לדון על הצורך והחיוב של הצבא, פיקוח נפש וכד'. טוב שלא שואלים אותך אחרת מזמן היינו חזרה ב... תבחרי בית קברות מועדף.

אגב אין לך מושג מהי הגדרת מצוה.
רוב הצבא מעורב! במיוחד שעכשיו הפמינסטיות דורשות להיכנסאמא לנסיך קטן
גם חקרבי
איך זה קשור למה שהגבתי לך?סתם 1...
את לא חייבת לענות אבל אם ענית לפחות שיהיה לעניין.

זה שיש מזכירה ופ"פ שנמצאות במרחב הצבאי זה לא תקין אבל זה לא נקרא שרות מעורב.
מאיפה את לוקחתד.

את זה?

אלו דמיונות.

מה זה "מעורב"? בנות רואים גם ברחוב.

רוב הצבא, בפרט השירות הקרבי, אינו מעורב. גם אם רואים פה ושם פקידה. אף אחד לא חיב להתעסק איתה.

"הפמיניסטיות דורשות".. בינתיים זה לא שם. גם לא יהיה כמו שהן רוצות.

בגולני, בגבעתי, בנח"ל, בכפיר וכו' - משרתים חיילים בנים בתפקידי הליחמה. והם בלבד.

[זה לא שאין בעיות. ויש מקומות שיש ניבולי פה מצד כאלו שזו תרבותם. מתמודדים... צבא זה לא איזו "פריווילגיה"..]

מיצוה הבאה בעברה...כלה נאה
תקבלו את זה כמו שהצבא מגן על עם ישראל כך התורה מגנה. ומי שלא לומד שילך לצבא.
שוב, זו שאלה לפוסקי הלכה. לא ל"הרגשות".ד.

כך לא פוסקים הלכה.

התורה מגינה, וגם צוות לולב מגינה - והתורה עוד יותר - ואעפ"י כן לומד תורה לא פטור מארבעת המינים.

על כן, ה"ערך" אינו מספיק להכריע.

זו שאלה הלכתית. נחלקו בה האחרונים -  האם תלמידי חכמים פטורים ממצוות צבא, או לא.

כך שלא שייך "להכריע" בה כאן.

אבל לא זה היה הנושא המדובר. לא האם מי שבאמת לומד תורה ועמל בה בשקידה רבה, פטור ממצוות צבא.

הנושא היה הערך של מצוות הצבא מצד עצמו.

והערך של זה הוא עצום מאד.

ועל כן, לא בקלות פוטרים את זה ע"י סיסמאות מהעיתונות, גם החרדית.

אלא צריך לבדוק לגופו של ענין - על גבי הבסיס הזה, ועל גבי הידיעה שכולם כאן חיים בזכות זה שיש לנו צבא שמקיים את מצוות ה' להגן על עצמנו  -

על גבי זה צריך לבדוק ספציפית, לפי האדם המדובר ולפי המקום המסוים, את יכולתו לשרת שם.

ולא לפטור בקלילות ע"י "תיאוריות"..

יופי זו באמץ שאלה לפוסקי הלכהאמא לנסיך קטן
ויש כאלה שפוסקי ההלכה שלהם הורו להם לא להתגייס!
שוב, להגיב על הענין....ד.

אי אפשר בכל תגובה, לכתוב בלי להתייחס למה שעליו מגיבים..

הגב' כתבה, כמו שהצבא מגן התורה מגנה. מי שלא לומד שילך לצבא. כתבה כך מסברתה.

אמרתי שזו שאלה הלכתית, האם מי שלומד תורה פטור מצבא.

ואת צודקת, שאם מישהו נוהג לפי הפוסקים שת"ח פטורים מלשרת  בצבא, אז אכן יש לו על מי לסמוך. פוסקים חשובים.

אבל כשמדברים על הערך הכללי, חייבים קודם על לדעת אותו.

אם מישהו היה כותב כאן, אני הולך תמיד לפי הרב שלי שהוא ת"ח גדול - ואמר לי לא להתגייס, אז אף אחד לא היה דן "איתו". כי הוא לא הביא טיעונים, אלא נוהג כרבו.

אבל כאשר בדיון כאן, כתבו "נימוקים" - וחלקם ממש התעלמות מהמציאות והתעלמות מדבריפ פשוטים באופן הכרעת הלכה, יש מקום לענות עליהם.

אין כל טענה למי ש"נוהג כרבותיו" ולא מנסה להראות שמבין בעצמו.  לכל היותר, הדיון יהיה מול רבותיו..

כן??! תשאל את סתם1 מה הואאמא לנסיך קטן
חושב על אלה שהולכים לפי פסקי רבותיהם!
אני לא שואל אחרים כאן מה הם חושבים, אלא מביע את דעתיד.

ללכת לצבא זה לא מצוה שבאה בעבירה.סתם 1...
הדיון משתפר מרגע לרגע
הויכוחים האילה לא יגמרו עד בא המשיחכלה נאה
אני חרדית ממשפחה דתית ושנים אני ודודים שלי מתוכחים ולא מגיעים לשום מקום.
כן, ובינתיים הפראירים עושים צבא, כי הרי במילא הםסתם 1...
לא כאלה דתיים.
אנחנו נשב בישיבה, כי יש ספק גילוי עריות בצבא. מזל שיושבים ללמוד אחרת מאיפה הייתם מוציאים קל וחומר כזה על למה לא ללכת לצבא.

סתם צירוף מקרים שחרדים גם לא עובדים?
מממ מריח כמו פרזיטיות...
אתה מוסט רציני על החרדיםכלה נאה
שוב פעםסתם 1...
תשובה לעניין. אם היית מכירה אותי לא היית אפילו מעלה על דעתך...
אבל גם זו לא תגובה לעניין...
לא אענה לך באם היית מכיר אותיאמא לנסיך קטן
כי אני לא ילדה אבל יש לי עבר משפחתי בנושא! לא סתם אני אומרת דברים ןאומרת מכאב!! שני אחים ירדו מהדרך בעקבות צהל!בעלי משרת במילואים ולמרות שאני בוטחת בו במיליון אחוז בתוך הלב יש חששות כן!!
הצבא הוא מקום לא סימפטי ולא פשוטסתם 1...
אבל חזרה בשאלה זה לא תירוץ, גם לא הלכתי, לא ללכת לצבא.
היום יש מספיק מסגרות בצבא לחרדים, דתיים ומה שתרצי.
הסדר, נחל חרדי... מי שלא הולך אין לו כלום לסמוך עליו.
במסגרות החרדיות לא מכניסיםאמא לנסיך קטן
דתיים לאומיים.. ואם יוצאין מהצבא חילוניים אז לא מתגייסים עד שיעשו את השינוי המתבקש!!
מכניסים "דתיים לאומיים". מכיר כמה כאלה, מקרוב.ד.

[והם הכי "דוסים" שם.. כידוע]

לדוגמא כולל דרכי הוראה לרבניםנשוי שמח

דיברה על מקומות בצבא.ד.

היה ניכר מדברייך שזה הענין....ד.

וזה באמת מאד מאד כואב.

אבל זו בדיוק הבעיה - כשבגלל מקרה פרטי, כבר מסיקים על כל הכלל, מתעלמים מאופיים שונים, ממקומות שונים, מהשאלה הגדולה ומה אם לא היה צבא ח"ו....

[לפעמים, "ירדו מהדרך" זה בגלל צבא, לפעמים השרש לא שם]

בוודאי שיש בעיה. גם בגלל שהחברה שם אינה אחידה, גם בגלל בעיות נוספות.

אני מכיר כאלה שהתחזקו בגלל שהיו בצבא, ודווקא בחברה עם אוירה לא כ"כ טובה... תפסו מה הרמה של ההווי הזה...

גם מכיר כאלה ממשפחות "חרדיות", שמי שייצב אותם על אוירה דתית, אחרי שכמעט ירדו ממנה, היה הצבא, הנח"ל החרדי.

על כן, צריך להכיר את הערך הגדול, צריך להכיר את הבעיות, צריך להכיר במי מדובר ובאיזה מקומות - ולפי זה לנסות להשפיע.

אבל לדבר כללית, "נגד הצבא", לא זו הדרך.

חרדים לא עובדים בדיוק מאותה סיבהאמא לנסיך קטן
שהם לא מתגייסים.. חרדי עובד גם ילך לעשות צבא.. אם לא הוא פרזיט.. והאם לדעתך פרזיטיות זו עוברת בגנים?? אם לא למה הכללת את כולם? נשמע שאתה נוטף שנאה לחרדים.. אל תשכח שגם הם נרצחו בשואה וגם הם רוצים לחיות אולי הם לא מתגייסים מסיבה ערכית??
הרבה לא יוצאים לעבוד גם כדי שלו יקחו אותם לצבאכלה נאה
שתי בעיות ביחד
שאין דאגה- יש פראיירים שיעשו במקום.סתם 1...
שבו בישיבה בינתיים.
זה בדיוק כמו יששכר וזבולון לא?
מה זה שבו בישיבה??אמא לנסיך קטן
מה זה הזלזול הזה? ומאיפה אתה יודע מי אני שאתה מרשה לעצמך לדבר ככה? וכן לשבת בישיבה זה בטוח יותר מלהתגייס ושייצא אחד כמוך שמזלזל בקודשי ישראל!!!
נראה לי שהגבתי למישהי אחרתסתם 1...
אבל באמת כבר בלבלתן אותי.
לשבת בדבר שמכונה ישיבה וללמוד איך להתפלפל בשביל להתעלק על הציבור ולטפוח לעצמך על השכם זה באמת קודשי ישראל.

לי יש טענות לא עניינים אישיים כאלה ואחרים שלא לענין.
אין לך טענות יש לך שנאהאמא לנסיך קטן
הטענה המנצחת ללא ספק.סתם 1...
שוכנעתי תודה.
יש לך שנאה!נשוי שמח

ולטענות:

לומדים תורה כי זה הבסיס לעם ישראל ובמיוחד אם הוא בארצו.. לימוד תורה נותן כוח לצבא לעשות את מה שהוא צריך לעשות.

לומדים תורה כי זה הבסיס של עם ישראלסתם 1...
ובתורה כתוב שהולכים לצבא לא להתפלפל.
מעניין אף פעם לא שמעתי רבאמא לנסיך קטן
שאומר שהבסיס זה הצבא.. תמיד שמעתי שהוא התורה..נשמע מדברייך שאתה לא תלמיד ישיבת הסדר.. אולי לכן אתה מדבר כך
כן עובר בגניםסתם 1...
להיות עצלן. זה לא בגנים זה מגיע לכולם גם אם הם לא חרדים מרוב שזה חזק.

אז כאמור תמשיכו לפורר את העם מבפנים. מה שגויים לא הצליחו מאות שנים תוך עשרות שנים החרדים הצליחו-
-להרוס את התורה ומה חושבים עליה
-לא להתגייס ולקרוע את העם
-לא לעבוד ולהסריח את התורה על כל העולם
- לעבוד בעיניים על כל מיני רבנים בשביל לא לסכן את גופם וממונם.
אני קוראת וצוחקת עד כדי כך החרדים ואני לא מודעת ?כלה נאה
כנראה שבאמת הניתוק עד כדי כך...סתם 1...
אוקיי.. אז עכשיו נתחיל משו חדשאמא לנסיך קטן
לך תלמד אהבת ישראל לפני אהבת הארץ זה יותר חשוב!! אני חא חושבת שהם מסריחים כלשונך את התורה על כל העולם.. יש להם דעות משלהם וזכותם לחיות לפי זה ולפי פוסקי ההלכה שלהם!
זכותם לחיות על פי מה שבא להםסתם 1...
לא על חשבון אחרים.

שום חילוני לא צריך לעשות 3 שנים צבא, 3! בגלל שבחור חרדי, שכל ההבדל בינם הוא אופנתי בלבד, ישב "ללמוד תורה".

את יודעת איך קוראים לזה?
חילול ד'.
והשנאת חינם שלך מפוררת הרבה יותר מכל אחד אחר את העםנשוי שמח

אפרש מה יוצא מדבריך:נשוי שמח

החרדים האלה לומדים בישיבה כאילו זה עוזר לעם ישראל.. הם אוכלי חינם הם סתם לומדים... ועוד ועוד דברי בלע על החרדים, אז בה אביא לך דברים שאולי לא ידעת על החרדים מהכרות אישית שלי עם הרבה חרדים:

א רוב האברכים חיים חיים שאין בהם כלל מותרות... מקבלים ברוב המקומות מילגה מגוחכת שלא מספיקה לכלום וגם בזה לפעמיים מורידים (אלא אם כן אתה חושב ש950 ש"ח זה מספיק לחיות במשפחה עם כמה ילדים ועם שכירות גבוהה וכו')

ב. החרדים לומדים תורה כי הם חושבים שזה מה שמגן על עם ישראל (גם אתה אמור לחשוב כך), ולא כי משעמם להם.

ג. רוב הנשים של החרדים עובדים וגם הם עובדים במה שהם יכולים לא בשעות הלימוד תורה שלהם (שזה אומר הכנסה צדדית ממש מגוחכת מהצד.

ד. החרדים מקבלים התקפות בלי סוף וסוגפים הכל כי האמונה חזקה מעל הכל.

ה. יש לי המון חברים אברכים שלא מצליחים לסגור את החודש אע"פ שהאישה עובדת, וזה מפני שהם החליטו לחיות חיי קדושה וטהרה וחיי תורה למען עם ישראל והצלחת עם ישראל והצבא בפרט..

ויש עוד המון דוגמאות...

אז תפסיק עם הדברי בלע שלך!

חלק ממה שאמרת לא נכוןסתם 1...
והנכון לא אמור להיות כך. שום אברך לא צריך לקבל מלגה מאף אחד וזה שזה כך זה לא בסדר בתור הנהגה כללית.

החרדים שינו את פני העם ואת מראית התורה ולרעה.
זה לא החרדיםנשוי שמח

מנסים לכפות על החרדים דרך שהיא שונה מהחיים שלהם ואז הם מפגינים ומגיבים ואז מתעצבנים עליהם.. מה אתה היית מצפה שהם יעשו שמנסים לכפות עליהם דרך חיים שנוגדת להשקפתם? בבקשה תענה על זה

להמציא דרך ולנסות לשמור עליהסתם 1...
זה בסדר. אבל יש דרכים לשמור עליה ולהתווכח עליה.
הם תולים את דרכם כדרך התורה, אז לא. זה לא נכון, זה לא דרך התורה ואין להשתמטות הזו שום הצדקה מעבר למידות מושחתות והתעלקות על אחים שלהם.
ודווקא נראה לי שהדרך שלנו היא החדשהאמא לנסיך קטן
היהודים מאז ומעולם שמרו על לימוד התורה ונכון שיצאו לעבוד במקביל אבל זה בגלל שלא היה להם מילגות כמו היום.. ועובדה שיצאו גדולי ישראל מהדרך הזאת
בבקשה תגידי לי שזו בדיחה...סתם 1...
לא זו לאאמא לנסיך קטן
אתה נשמע כל כך מזלזל וכל כך לא יודע מהי ערכה של תורה שזה ממש נשמע כך..יכול להיות גם שלמדת בישיבה שפשוט לא החדירו לכם את זה.. בכלאופן משיחה עם בעלי בנושא ושמיעת עמדותיך נשמע שאתם שתי קצוות..
אני אסביר לך את הבדיחה.משוטט
את אומרת שבגלל שיש מלגות אז אפשר ללמוד. וזה נכון אבל ממש מצחיק.
מלבד העובדה שהמלגות מגיעות מאנשים עובדים כך שהחברה החרדית מתבססת על זה שיש חילונים כלומר מצווה הבאה בעבירה ממש.
תוסיפי לזה את העובדה שהמלגות לא באמת מספיקות ככה ששלחו את הנשים לעבוד ושכחו את "כל עבודה וכו'"
(אני בעד נשים עובדוץ אבל מסיבות אחרות)
תוסיפי לזה את העובדה שמעטי מעט באמת יש להם את היכולת ללמוד כמו שצריך ובמקום שהם יקבלו את המלגות ויחיו הרווחה הכסף מתחלק בין כולם.
ותוסיפי את זה שזה עיוות נוראי של התורה.
אז א'אמא לנסיך קטן
רוב נשות האברכים עובדות אז ככה שזה בסדר שזה על חשבון העובדים.. גם חייל מקבל מלגה בשנות השירות.
ב' כל מי שעדיין יושב כל כסא האברכות ולומד באמת מגיע לו לקבל את הכסף הזה גם אם הוא לא לומד כמו שצריך לדעתך.
ג. איפה את רואה עיוות נוראי "והגית בו יומם ולילה" לא אני המצאתי את זה!!
ואני רוצה להגיד לך עוד דבר היום בעלי יושב ולומד ןאפילו שאנחנו ממש חנוקים כלכלית ובקושי מסתדרים אנחנו שמחים בכל רגע! ותפילותינו שנוכל להמשיך כך בעז"ה.. לא חושבת שאני עלוקה בעלי שירת בצבא ותרמנו את תרומתנו לעם וכעת הוא תורם להקב"ה ואנחנו גאים בזה!! אם מפריע לך שהוא מקבל 800 שח מהדתות זו כבר בעיה שלך!
אז אמשוטט
זה שהן עובדות זה יפה אבל זה לא הופך את זה לבסדר.
וחייל שמקבל מלגה זה זמני ולא יוצר חברה שלא מסוגלת לחיות בלי להתקיים על חשבון אחרים.
ב. אז לא משנה אם אתה לומד או לא העיקר שיקראו לך אברך? זה לא נשמע לך מעוות? לא עדיף להעביר את הכסף הזה למי שבאמת לומד?
ג. הבית בו יומם ולילה זאת לא הנחיה כפשוטו ובטח לא לכל העם. המשמעות היא ללמוד בכל זמן פנוי ולא מתוך יצירת אבטלה.
ד. בעלך זכה להתגייס ואז בחר ללמוד וממש אין לי צרות עין בכסף שהוא מקבל. להיפך. זכינו שבמדינת ישראל מקבלים כסף על לימוד תורה.
האם זה אומר שכל עם ישראל צריך לשבת וללמוד לא להתגיס ולא לעבוד? ממש לא.
לא התכוונתי לאלו שיושבים ומחממים תכיסאאמא לנסיך קטן
עליהם כבר אמרתי שצריך לעשות ביקורות קפדניוצ ולגייס אותם ליחידה שתתאים להם רוחנית.
את והגית בו אתה פירשת בצורה שנוחה לך.. אותי לימדו שהתורה זה העיקר מי שיושב ולומד לא נקרא מתבטל! אדרבא הוא נקרא עמל. אלו עמלים ואנו עמלים וכו.. בקיצור תבין תעיקרון.. ה' ברא את העם בצורה כזו שלא כולם יכוחים לשבת ללמוד יש כאלו עם קוצים וכל אחד וסיבתו הוא.. מי שכן מסוגל ללמוד שיעשה את זה בנחת!!
מי שמסוגל זהמשוטט
עשר אחוז מהאוכלוסיה אולי. כלומר עשר אחוז מהחברה החרדית .
ולא אני לא פירשתי כמו שנח לי. להיפך אתכם מלמדים מה שמתאים למציאות שיצרו בחברה החרדית. בכל ההיסטוריה של עם ישראל אנשים למדו ועבדו. ועדות המזרח גם הרבנים היו עובדים.
בודדים ממש אלו שיכולים לעזור בתורה יומם ולילה. וכל השאר אם הם לא עובדים יווצר מצב שהם מתבטלים. לא מרוע לב. הם פשוט לא מסוגלים.
אם לא הבנת אני דתיה לאומיתאמא לנסיך קטן
ולמדתי במוסדות כאלו😏
דווקא הבנתימשוטט
לצערי גם אצלנו מושפעים מהתורה החרדית החדשה.
לא מסוגלים למה לעבוד? להתגייס?אמא לנסיך קטן
למה כי הם עצלנים?
לא מסוגליםמשוטט
ללמוד במשך כל היום.
ולכן הם יתבטלו ברובו.
ושכחתי לשאול מה עבירה בזה שזה על חשבוןאמא לנסיך קטן
החילונים?? הם לוקחים גם מכספי המיסים שאני משלמת על תרבות ובידור שאני לא נמצאת במקומות האלו.. אז איפה הבעיה??
עבירה כימשוטט
אם כולם היו חוזרים בתשובה החרדים היו נאלצים להתנהג אחרת כי לא היה מי שיממן אותם. כלומר המגזר החרדי בונה על זה שיש אנשים שלא שומרים מצוות וממן אותם. כלומר הלימוד תורה הוא תוצאה ישירה של אי קיום תורה ומצוות של רוב העם היהודי.
אני לא חושבת שהחילוניים ממנים אותםאמא לנסיך קטן
יש הרבה חרדים עובדים וזו מגמה שהולכת ועולה.. וחוץ מזה עדיין חא הבנתי מה העבירה פה??
נתן לך דוגמאמשוטט
אם אומרים לך שאת יכולה לשבת כל היום ולקרוא תהילים אבל זה בתנאי שמישהו אחרת יושבת ואוכלת שקצים . זה סבבה?
אותו דבר. הם לומדים תורה בתנאי שיש מימון מהחברה החילונית. אם אין חילונים אין מימון ללימוד.
והמגמה העולהמשוטט
זה הפנמה של מה שאני אומר פה. שחברה לא יכולה לתפקד מתוך הסתמכות על אחרים. זה יוצר מצב נוראי של עוני מחפיר
כמה שטויות אפשר לכתוב????כלה נאה
אתה עוד בטוח שאתם מממנים אותנו? אם כן אני בטוחה דאנחנו שומרים עליכם ותתוכח כמה שאתה רוצה !
או שאתה מחכה שנודה לכם על ה600 שקל של הדתות ? באמת תודה אתם מחיים אותנו. בזכותכם יש לנו מה לאכול.
ואולי תסתכלו על זה בתור מצוה להחזיק לומדי תורה ?
רק להתגיס זו מיצוה ?
שטויות זה בטוח לא.משוטט
המימון של לימוד התורה הוא על ידי אנשים עובדים. זאת עובדה. הכספים שמגיעים מהמדינה ולא מדובר ב600 שקל שכל אחד מקבל אלא בכל התפעול של הישיבות. ( שכירות/ארנונה/ חשמל ועוד') אבל זאת לא הבעיה. לתמוך בלימוד תורה זה חשוב וזאת מצווה.
השאלה היא האם נכון שכולם חשבו וילמדו? והתשובה היא לא. המצב הזה יוצר חברה ענייה שחיה על חשבון הציבור. את כמובן תטעני שלא אבל כמה אחוז מהחברה החרדית מקבלים הנחה על ארנונה?
את יודעת למה בכל חול מועד הפארק במודיעין מלא ילדים חרדים חמודים מקרית ספר? כי לקרית ספר אין תקציב לפארק. אף אחד שם לא משלם ארנונה.
אז המצב שנוצר הוא שיש עשר אחוז מהאוכלוסיה שממונת בצורה כזו או אחרת על ידי שאר החברה.

האם אמרתי שצריך לפגוע התקציב של לימוד התורה? לא. אמרתי שצריך לתת אותו ללמדנים האמיתיים. שתלמידים חכם אמיתי יקבל מהמדינה 20000 שקל בחודש ושאר אלה שלומדים רבע שעה ואז מעשנים 3 סיגריות ילכו לעבוד (על להתגייס אני בכלל לא מדבר כי זה מובן מאליו)
ואז החברה החרדית תוכל להתקיים מעצמה.
עוד שטויותכלה נאה
ישיבת הסדר ותיכונים גם מקבלים מימון מהמדינה. לא רק הישיבות.
פארקים? אתה מוזמן לביתר ליראות איזה פארקים יש לנו. זה הבעיה של עירית קרית ספר בלבד.
וחרדי עובד לא מקבל הנחה בארנונה אז זה לא כל החרדים. ואתה מערבב בין ישיבה לכולל. בקיצור קשה לך להבין זה בסדר. גם להם קשה להבין אותכם
מי אמר לך?אמא לנסיך קטן
מי שלא רשום לומד מגיסים אותוכלה נאה
עד שיש פטור מכמה ילדים שיש.
יש לי שכן נשואי שיצא לעבוד באו לעצור אותו והוא התגיס
בגלל זה הרבה מהם עובדים בשחורכלה נאה
לכי תלמדי את הסוגיה ותחליטי בעצמך.סתם 1...
לא צריכה ללמןד את הסוגיהאמא לנסיך קטן
חוויתי אותה על בשרי!!
אני לא חושבת שהצבא הוא אליל שצריך להקריב את הנשמה בשבילו! ( בשונה מהגוף שזה פיקוח נפש) אם אדם בא ודורש שאחלל שבת או שאמות אני צריכה למסור נפש!! מקווה שהובנתי..
כי אני אמרתי שכן.סתם 1...
עכשיו את כבר לא עונה את גם מגיבה בשבילי, אז מה אני בעצם מפריע לך? מוצא.
כל טוב
לגבי האווירה זה ברוב הצבא, חבל להשלות את עצמךנשוי שמח

יש "מדרגות" באוירה..ד.

ברוב הצבא יש חֶברה שכוללת חלקים שונים מעם ישראל, וממילא האוירה אינה סטרילית.

זה דבר שנכון גם למקומות שונים באזרחות, שאנשים נמצאים בהם בין כמקום מגורים בין כמקום עבודה, וכשצריך מתעלמים מכך ככל האפשר.

בהיות שלשרת בצבא זה דבר הכרחי ליקום המדינה ומצוה גדולה - צריך האדם לשקול עד כמה זה משפיע עליו לרעה באופן שבלתי אפשרי להיות שם.

לגבי ה"תערובת", הרי שברוב היחידות הקרביות זה לא כך. 

זה לא סותר שבוודאי צריך לעשות עבודה גדולה לשיפור גמור של המצב מבחינת הצניעות. אבל לזכור שמה שעומד מהצד השני בינתיים, אינו משהו "צדדי" אלא דבר בסיסי ביותר.

כרגיל, ד. כותב לעניין! מסכימה עם כל מילהפרוזן יוגורט
נכון. כל תגובה של ד. ראוי שיקראו אותה כמה פעמים ויפנימורפואה שלמה

מה שכתבת שאין פיגועים וכו'נשוי שמח

השורש הוא שזה בגלל לימוד התורה והמצוות, ולכן חשוב שילמדו תורה ויהיו עמלים בה.. אבל גם חשוב שיתגייסו לצבא.. ויש מספיק כוח אדם ולא צריך את החרדים

חסר לוחמים ואנשי מקצועבינייש פתוח
זה לא נכון.. תבדוק ותראה אחרתנשוי שמח

ואם הטיעון יהיה להפחית את כמות הזמן הלאסתם 1...
שפויה הזו -3 שנים זה לא טיעון מספיק?
אף אחד לא צריך להיות בצבא שלוש שנים.סתם 1...
בטח לא בגלל שאחרים נשארים "ללמוד בישיבה" ללא שום הסכמה בין הצדדים.
אז אתה אומר לכפות על הלומדים להתגייס.. למה שהדעה שלך תיהיהנשוי שמח

יותר נחשבת מהדעה של האחר שגם תכפה עליו את הדעה שלך??

בינתיים מי שכופה על אחרים שהתגייסו והוא לאסתם 1...
זה אתה ושאר החרדים.
החרדי לא כפו על אף אחד..נשוי שמח

זו אמירה קצת יומרנית...ד.

אם הכוונה שהשורש שאין פיגועים זה בגלל אלו שלומדים.

אין לך "פנקס החשבונות" של הקב"ה. בהחלט יתכן וסביר שהשורש שאין פיגועים הוא פשוט כי יש חיילים שיומם ולילה עובדים על זה.

ובאמת, זה נכון ש"בגלל התורה והמצוות". אבל צריך לזכור, שהמצוה הזו, של עזרת  ישראל מיד צר ושל עמל תמידי על הצלת נפשות ישראל הוחזקה בארצנו, היא מצוה עצומה מאד. אין סיבה לחשוב שלא היה, כפשוטה, הגורמת.

משל למה הדבר דומה? למישהו שיאמר שבזכות הדקדוק בלימוד זהירות בנהיגה, והאכיפה של חוקי התנועה, וזהירות מופלגת של נהגים בנהיגה זהירה - כמעט אין תאונות. יבוא מישהו אחר ויאמר, לא, זה בזכות התורה והמצוות..

על זה כבר אמר המסילת ישרים, שדברים שהקב"ה טבע בעולמו, וציוה להיזהר בהם - מי שלא נזהר, נענש גם באופן ה"טבעי" וגם בכך שלא קיים מצות ה' להיזהר בהם (גם אם יאמר שהוא "סמך כל לומדי התורה" ולכן לא נזהר).

הקיצור - בוודאי שלימוד התורה נותן כח עצום לעם ישראל, וגם מחזק את ידי העומדים במערכה.

בוודאי שמצוות המלחמה והגנת ישראל, היא מצוה עצומה וכדאי זכותה וזכות מוסרי נפשם, ומאמציהם הממשיים, לגרום להצלחתה.

השאלה אם "יש מספיק כח אדם", זו לא שאלה שמישהו כאן יכול לפתור פשוט כדי לסדר את הדיון למקום שנוח..

זו שיטה שכמה פעמים גורמים מסויימים נוקטים בה, שמתעלמים באיזה נושא קריטי מדובר, וחושבים שאפשר לפתור ע"י נוסחאות תיאורטיות.  זו שאלה למומחים. ממה שאני הבנתי, אכן חסר כח אדם, בענפים שונים.

זה שמגייסים כיום בנות לגבולות שבהם שקט יחסית (ירדן וכד'), אמנם גם בא בגלל אג'נדה פסולה - אבל אי אפשר להכחיש שבלי זה, היה כנראה חסר פשוט כח אדם כפשוטו..

ומכל מקום, למה לומר ש"יש מספיק כח אדם ולא צריך את החרדים"?... למה דווקא "חרדים"?  אם היית אומר שלא צריך את לומדי התורה המובהקים - ענין אחד. אבל "חרדים" בהכללה? מדוע אחרים צריכים למסור נפשם עבורם? זו לא בושה?

אלא מה, שחרדים, שאינם דווקא לומדי תורה ממש, היו צריכים - וגם סתם דתיים.. - להיאבק בכל תוקף על כך שרוצים לשרת, ורוצים מסגרות שיכולים לשמור שם לגמרי על האופי הדתי. הן מבחינת ההווי, וקל וחומר מבחינת הצניעות, כפי שחונכו בצדק.

דיברו על הצבאמיכל318
דיברו על הצבא עצמו ולא נגד החיילים הצבא עצמו גם נילחם מול האויב אבל גם נילחם בחיילים עצמם!
כמו באלאור אזריה ויש עוד לוחם מגב שבכלא 8 חודשים ביגלל שהרג ערבי(והוא עשה דבר נכון!) ודבר שני שכל המדינה הזאת לא בסדר
דוגמאות: פינויים של מיתישבים מהבתים שלהם תפוח עמונה נתיב האבות שבגוש עציון וברור גם שגוש קטיף וכוליייייי...
ומה שעשו ל"נאשמים " בדומא שהם ביכלל היוא רק חשודים ולא הרוצחים עצמם
שמפנים מחבלים שעשו פיגועים לבתי חולים ואחר כך מכניסים אותם לכלא 5 כוכבים... שכל אחד יכול לעשות שם מה שהוא רוצה...
ושלא נותנים לחיילים לירות במחבלים עד כדי סכנת חיים!!!
ושלא עושים פה כלום עים הטרור שהערבים עושים במדינת ישראל.
גם עין רעה, גם הכללה לא נכונה.ד.

"הצבא", "המדינה הזאת"...

הצבא מורכב מחיילים, הרבה חיילים, וקצינים - שמוסרים נפשם על עם ישראל.

ו"הצבא" לא נלחם בחיילים, גם אם יש שני מקרים, או יותר, שהיה עליו לנהוג אחרת.

ועוד יותר "כל המדינה הזאת"... מה שכתבת זה "כל המדינה"? מאיפה העין רעה הזאת, כפיות הטובה הזאת, גם לאנשים וגם כלפי שמיא.

העולם אינו שחור-לבן. מניח שגם לך יש, ככל אדם, דברים יותר טובים ופחות טובים.

"המדינה" לא רק פינתה יהודים מעמונה ונתיב האבות (אי אפשר להכחיש שנגד רצון הממשלה. החלטה של בג"ץ, מעוקמת, שמצב החוקתי הנוכחי קשה היה לצאת ננדה בפעל). ולא רק עשתה את העוולות החמורות כלפי הנאשמים בדומא.

"המדינה" בונה את הארץ, נותנת לך מערכת של אספקת מים, חשמל, מגינה עלייך, מחזיקה המוני לומדי תורה, בונה חקלאות שלא הייתה כאן אלפי שנים ועוד ועוד.

"לא עושים כלום עם הטרור". גם שקר, גם כפיות טובה - הלימוד זכות שאני מניח שזה נכתב ממבט של גיל צעיר ממש.

יומם ולילה נלחמים כאן בטרור, לוחמים פורטים על כפרים ערביים במקום לישון, המדינה מתקיפה בסיסי טרור איראניים בסוריה, אנשי המוסד פושטים על בסיס מידע גרעיני באיראן... ונערות כאן  מתלוננות ש"לא עושים כלום".... להתעורר- ולהגיד תודה.

[אגב, ממי שמעת שלא נותנים לחיילים לירות במחבלים עד כדי סכנת חיים. רק לפני זמן קצר שמעתי ממישהו ששירת כאן, שההוראות הן לירות על כל מי שמזהים בידו בקבוק תבערה. כך גם על זורקי אבנים על מכוניות אזרחים]

לא דיברתי על החיילים!!!!!!מיכל318
דבר ראשון אני יודעת כבר שחיילים מוסרים את הנפש שלהם כדי לישמור עלינו ולא דיברתי פה על החיילים שבכללי אין דבר יותר מושלם מחיילים שאני מיתפללת עליהם כל יום והכי מעריכה אותם בעולם.
דבר שני מאיפה הבאת בדיוק "כפיות טובה כלפי שמיא"
דבר שלישי אתה צודק כן טעיתי שכתבתי עליה כחה אבל אתה בעצמך כתבת שבכל דבר יש את הטוב ויש את הפחות טוב וזה שלא הבאתי כאן את הדברים הטובים זה לא אומר שאני לא מודעת אליהם! ומה שכתבתי בכללי זה כן נכון ,אבל לא צריך להיתעצבן מיכל דבר שאנשים כותבים כאן וממי שמעתי? ראיתי בפייסבוק מישהו שניקרא "הצל" שניראלי רובם כאן מכירים...בכללי קוראים לו יואב אליאס שהןא ימני ועוזר לחיילים ואוהב את המדינה וכוליייי הוא העלה משהו שחייל כתב לו תיראה את זה לבד...הייתי עושה לך צילום מסך אבל אין לי פייסבוק ראיתי את זה מיפלפון של מישהיא אחרת.
ודבר אחרון לכל אחד יש את הדעות שלו ואים לא כולם בדעה שלך זה לא אומר שאתה צריך ליכעוס על זה כי כחה זה ניראה ובימיוחד לא ליקרוא לבנאדם כפוי טובה שאתה ביכלל לא מכיר ולא יודע מיהו שבמיקרה זאת אני ואני ממש אבל ממש לא כפוית טובה אז תשים לב פעם הבאה...
חס ושלום..ד.

אני לא "כועס"...

בוודאי לא עלייך אישית.

הסברתי שלומר על המדינה רק את הרע שיש בה, ו"שלא עושים כלום להילחם בטרור", זו כפיות טובה, גם כלפי האנשים בהנהגת המדינה ובצבא שעושים - וגם כלפי הקב"ה שנתן לנו את כל הטוב הזה (לא שאת "כפוית טובה" באופ ןכללי, כמובן.. דיברתי על האמירה הזאת).

זה לא סותר שאפשר שתהיה ביקורת על מה שעוד לא טוב.

ומכל מקום, אם נפגעת אישית ח"ו, בוודאי שאני מתנצל..

אבל ראית מה כתבתי עכשיומיכל318
וסלחתי
ראיתי, ראיתי...ד.

את בסדר גמור.

ותמיד עדיף להשתדל להתמקד יותר בטוב, כשלא חייבים לבקר לצורך תועלת. זה פועל טוב על המציאות, וגם על האדם עצמו..

👌מיכל318
👌
תגובות חשובות כתבתרפואה שלמה

רק עכשיו קראנו בפרשת השבוע את תשובת משה רבינו ע"ה לבני ראובן וגד.

כמה האריכה בזה התורה וסיפרה שוב ושוב

האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?

כל מילה בסלע - על האבחנה בין החובה הקדושה לשרת

ובין הצורך להתנגד לשילוב נשים בתפקידים שאינם מתאימים

מסכים סתם 1...
ברור מאליומגיבה חדפ
זה מה שקורה כשיש יותר מידיי פתיחות. לא סתםהיכונו
צריך לשמור מרחק
כן! אל תדבר עם בנותעדן ירושלים
אתה נשוי יש לך אישה אחת...משפחה שלך/שלה- סבבה. אבל שאר בנות העולם אין שום סיבה שתדבר איתן
אחי התבלבלת אני רווק ופנויבינייש פתוח
כן.אתה לא אמור לדבר עם בנות.אמת1

אלא אם יש בכך צורך מנהלי/ממשי

במסגרת כמו הצבא זה יותר קשה

אבל מן הסתם אתה מכיר את ההלכה הזאת

לא אמור "לא לדבר", אלא לא להרבות שיחה...ד.

ובוודאי יש מה להפיק לקחים כשרואים עם מי יכול להיות עסק בשיחה תמימה כזו.

אבל לא לבלבל - הבעיה העיקרית אינה שלו.. הבחור צדיק, בכלל לא בראש שלו כל ההבלים האלו. הבעיה של הבחורה.

מחילה. יש להעמיד את הדברים על דיוקם.אמת1

כשחז"ל אמרו אל תרבה שיחה עם האישה "באשתו אמרו, קל וחומר באשת חברו.

מכאן אמרו חכמים, כל זמןיב שאדם מרבה שיחה עם האשה, גורם רעה לעצמו, ובוטל מדברי תורה, וסופו יורש גיהנום."

ברור מה יחס חז"ל לדיבור עם האישה.

גם למעלה סייגתי שדיבור לצורך אמיתי מותר.דיבורי סרק אסור.

שוב, תבחיני דיבור מ"שיחה", אע"פ שיתכן שאת מתכוונת לאותו דבר.ד.

"שיחה", זו שיחה בטלה. כמו עלים של שיח, עושים רעש בעלמא..

דיבור, זה דיבור שיש בו צורך.

אז כשמצטטים, צריך לדייק. לפעמים כשאומרים "אסור" באופן חותך על מה שאינו - עלולים לגרום בסוף ההיפך.

יתכן באמת שהתכוונת לאותה כוונה.

מכל מקום, חז"ל אמרו "לא להרבות שיחה עם האשה" וקל חומר באשה אחרת "לא להרבות שיחה". אפילו על שיחה לא נקטו "אסור", אלא "לא להרבות". ובוודאי לא אמרו "אסור לדבר".

כמובן, מי שנזהר ביותר, קדוש ייאמר לו, בלבד שלא תהיה חומרתו קולתו.

כןנשוי שמח

"התרחק מנשים מאוד מאוד (ש"ע) "ואל תרבה שיחה עם האישה", ועוד ועוד!

תדבר עם אישה רק דברים טכני בלבד!! אין מה לעשות... מצב אחר הוא מצב לא תקין ונגד התורה

גברת אסתר יוסףאני123
מי את?
ומה את חושבת לעצמך??????????
שאת צודקת בהכל??
שכל האמת אצלך???

נוח לך שאחים שלך מעם ישראל ילכו לצבא ויתמודדו לבד?

ואת ובעלך תשבו לבטח.

בלי אף שערה מחוץ למטפחת.

ותלמדו תורה.

אשריך שאת בטוחה בדרכך

אבל הייתי מציעה לך לשקול את האפשרות שהאמת לא נמצאת רק אצלך!!!!!!!!!!!!!!
זאת לא ה-בעיה בצבא.ראשית חכמה

זאת אחת הבעיות בצבא.

כמו כן יש בעיה שהצבא הזה הוא צבא של מדינה שמתעללת ביהודים,

שבועטת במלכות ה' בעולם ע"י מימון מצעדי מרידה בה',

שממנת עבודה זרה שבפרהסיה מתנוססים בה שלטי תועבה,

שמסרסת בבנות ישראל כדי שאויביה לא יעשו "בלאגן" בכלא,

שכדי לעודד לכאן ביאה של גויים משתמשים בדוגמניות בסרטוני הסברה של משרד התיירות.

צבא שמוסר הלחימה שלו הוא כזה שמוכן לסכן את חייליו למען חיי האויב, צבא שחלק לא מבוטל מהפעילות ביו"ש זה נגד יהודים (כן כן, נצח יהודה שנמצאים בגזרת בנימין) וצבא שיותר מהכל נועד להיות "כור ההיתוך של החברה הישראלית" כהגדרת בן גוריון.

סלחו לנו, אנחנו לא רוצים להיות חלק מחברה שכוללת גויים, שמכריזה מרד על ה' ותורתו ויותר מכל שבועטת בקב"ה על החסד שעשה עמה כשנתן לה קיום ומכריזה "כוחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה" מבלי לזכור שה' הוא הנותן כוח לעשות חיל.

מלחמת מצווה זה עזרת ישראל מיד צר, לא עזרת הפוליטיקאי מיד הבוחרים. חייל לא צריך למות כדי שמפקדיו יגידו נכנסו לעזה כדי להשיג הפסקת אש שמושגת לאחר שלאויב נגמרה רוב התחמושת כדי שיוכל להתחמש שוב ולאחר כמה שנים שוב להתקיף. ללכת להלחם במלחמה כזאת זה לא עזרת ישראל מיד צר, זאת טיפשות אינפנטילית של ילדים שחונכו ש"צריך להתגייס כי ככה כולם עושים". סלחו לנו, אבל כשכולם קופצים מהגג כמאמר הנביא "מה לך איפה כי עלית כולך לגגות" (ישעיהו כ"ב) אנחנו מעדיפים לא "לשאת בנטל" ההתרסקות יחד עם כולם.

מוזמנת לקום וללכת.משוטט
מי שכלכך רע לו פה שיחזור לגולה.
שם היה לנו טוב.
ממש טיעון מחץ, חשבת עליו בעצמך?ראשית חכמה

אם שודד השתלט לך על הבית  אבל נותן לך לגור בו, תברח מהבית ותגור ברחוב?

ואם לא, זה הופך אותו לצדיק וישר?

זה טיעון מושלם.משוטט
את יכולה לטעון אלף ואחת טיעונים כמה רע פה.
(ונתעלם מזה שלקחת מקרים נקודתיים והפכתם אותם לעיקר)
לעומת זאת אני טוען שתשווי את כל זה לכל מדינה אחרת ותגלי שהמדינה הזאת עם כל מגרועתיה היא המדינה שיש לנו.
ולצבא הזה אנחנו צריכים להתגייס ועל המדינה הזאת אנחנו צריכים לשמור.

על שכמותכם נענשו ישראל ב40 שנה במדבר. אנשים צרי עין שרואים רק את הרע.
איפה בעולם את עוד יכולה להקים ישיבות בתמיכת המדינה? איפה בעולם יש צבא עם מטבחים כשרים למרות שברוב לא שומרים כשרות? את יודעת כמה מאמץ זה מצריך?

אז נכון הצבא והמדינה לא מושלמים אבל להוציא לעז שכזה על הצבא והמדינה זה יריקה לבאר שאת שותה ממנה.

בני ישראל נענשו במדבר 40 שנה בגלל שלא האמינו בהבטחת ה'.ראשית חכמה

לעומת זאת שתי גלויות חטפנו בגלל אנשים שאמרו "היכל ה', היכל ה' היכל ה'" ואמרו "ניצלנו למען עשות את כל התועבות האלה" ואתם עוד אומרים את זה אפילו שכשאין היכל אלא סך הכל מדינה וצבא שהחלטתם שהם קדושים בגלל שיותר רווח לכם חומרית כשהיא נמצאת.

והמאמץ לא נועד כי מישהו שם ירא מהקב"ה אלא נטו כי הם רוצים שתמשיכו להיות ב"כור ההיתוך של החברה הישראלית", בצה"ל הקדוש. 

הטיעון "במקום אחר יותר גרוע", הוא מביך. גם הבריטים היו הרבה פחות גרועים מהתורכים, זה לא מצדיק את שליטתם פה בארץ.

מדוייק שוב.. משוטט..אני123
ואני בכלל חושבת שהשאלה עד כמה המדינה טובה לא רלוונטיפסידונית

גם אם היא נורית - כל עוד אתם נהנים מהזכויות שלה מן הראוי שתשאו גם בחובות.

עוד סיסמא שלא אומרת כלום.ראשית חכמה

א. כי ע"פ חוק מי שתורתו אומנותו לא חייב לעשות צבא וכן מי שקיבל פטור.

ב. המדינה לוקחת ממני מיסים בכוח, מממנת איתם ע"ז, משחקי כדורגל, מופעי תרבות וזימה בשם האומנות, מצעדי מרד בקב"ה דוגמת מצעד הגאווה וחבורה של אוכלי חינם שנקראים שוטרים. למה שאת מה שאני יכולה להציל מהגזל הזה דוגמת שימוש בכבישים (שגם בנייתם נלקחה בעצם מהכסף שלנו) אני לא אשתמש בו? למה שבגלל שהצלחתי להציל קצת מהגזל אני אצטרך לעשות צבא?

אולי את תוכלי לעזור ליסתם 1...
אני מחפש דרך להסביר לעיוור מה זה צבע אדום, יש לך רעיון?
כן.ראשית חכמה

תגיד לו שכשיורד לו דם שידע שהצבע שלו אדום גם אם חינכו אותו אחרת.

כמו שחשבתי... אין שום דרך, חבל על הזמן והמאמץ.סתם 1...
תשובה מעניינת!!!לב אוהב

מגעיל מאד. מבחיל... איזה חינוך ואוירה שקיבלה מילדותה מן הסתםד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב באב תשע"ח 22:04

[עם זה, אפשר גם לראות מכך, כמה ראוי לשים לב לאזהרת חז"ל, אל תרבה שיחה עם האשה, בפרט במצב כזה - אע"פ שאתה בא לגמרי בתום לב, ודווקא בגלל זה מדבר חופשי - אבל כבר אמרו שבחברה פרוצה צריך להיזהר עוד יותר.. נימוס קורקטי - ולקצר...  יהיו מספיק חבר'ה להחליף איתם חוויות]

מה יש לכם?!?!?!?!?!?בינייש פתוח
בלי צבא כולנו נמות עם כל אויבנו מסביב!!!! עזרת ישראל מיד צר!! כיבוש הארץ!!!! (אפילו שהצבא דפוק לגמרי...)
אני מדבר איתכם על תופעה שיש בבסיסים מאוד מסוימים ואתם גוזרים משמעות על כל הצבא כולו??? בבסיס האם שלי בתקופת השירות הסדיר *לא* קרו כאלה דברים בכלל, בטח לא בעבודה בתחנת דלק, גם אם באותם בסיסים צריך להיזהר.
לגבי חרידים יש להם יחידות עם תנאים משלהם וכל מה שהם צריכים בצד הדתי.
אז נכון יש בעיות אחרות מעבר לתופעה הנ"ל שהם יותר יומיומית (ניבול פה של חיילים לדוגמא) ואני אומר על זה שחיילים חילונים ודתיים נותנים מעצמם כדי לשרת ביחד אבל בסוף מרוצים מזה (הם נגיד לא יכולים להשתמש בפלאפון בחדר אוכל בשבת לדוגמא)
ואם לא מתאים לך, לך אתה לנחל החרידי, ואם תשאלו אותי הכי טוב מחלקת ביניש שתאזן בין זה לזה, ורק להיזהר בבסיסי מילואים או באופן כללי בסיסים בהם כל שבוע יש יחידה אחרת (לאימון או קורס לדוגמא).
בואו לא נשכח ונגלוש עם הזהירות או להימנע לגמרי בכל מקום....
למה שקורה קוראיםסתם 1...
ניצלו"ש זה כבר המשיך הלאה לצערך, לצערי, לצערינו.
אשריך שלא נמשכת ללכת לאותו חדר עם אותה חיילת, לא מובן מאליו.
אולי כדאי לקבל על עצמך הרחקות מסוימות במסגרת הצבאית שלא חלות במסגרות אחרות בגלל הבעיתיות? אינני מכיר אותך ואת הנהגותיך העצה היא כללית בלבד ולשיקול דעתך. 👍
נסכם מה יצא מכאן- אסור ללכת לצבא וצריך לסגור אותוסתם 1...
ולתת לתורה להגן עלינו כי בנות ייפנו אליך בצבא. מכאן נובע שגם אסור לעבוד.
אבל התורה לא תפרנס אותנו אלא נעבוד בשחור.
איזה דרמתיותאסתר יוסף
לא צריך לסגור את הצבא
א. אם היה צבא ה׳ באמת, רק לוחמים בלי מרעין בישין שלא מעניין אותן גברים שומרי עיניים וברית , אז אולי היו מתגייסים באהבה תוך כדי לימוד התורה
ב. למה לא מדברים על אחינו החילוניים שלא משרתים ? שמעדיפים "ללמוד" באוניברסיטה
הם בסדר שרוצים ללמוד ומכפישים את ?
למה לא באים על כל אלה אותם שמאלנים ומהללים אותם??
אם ואם..משוטט
א. אבל אין צבא ה' אז נלך כולנו לכבשן האש? אם החרדים היו מתגייסים המצב בצבא כנראה היה הרבה יותר טוב ממה שהוא היום.
ב. חילונים שלא מתגייסים הם סתם אנשים אגואיסטים.
מחרדים שמאמינים בה' אנחנו מצפים להרבה יותר. לא לכפיות טובה, לא לאגואיזם, לא לאני אשב פה ואלמד ואתכם נקריב על המזבח.
למה החילונים אגואיסטיםאסתר יוסף
הרי רוב הלוחמים לצערינו ברובם יוצאי קיבוץ שמה שמעניין אותם זה העתיד. בעבודה שיגידו "הייתי לוחם שייטת\מטכ"ל " וכו
לא אכפת לי שמישהו יתפאר ביחידה שלו על הדרךסתם 1...
הוא יכל למות בדיוק באותו אופן. אבל באמת טיעון מקורי ויצירתי מאוד
להפך אנחנו נילמד שזכות התורה תעמוד לחיליםכלה נאה
בקיצור כל אחד והאמונה שלו.
ואם הצבא היה מתחשב יותר בעולם החרדי הרבה הרבה היו מתגיסים.
עונה לשני הדבריםנשוי שמח

א. צריך צבא ומצווה להתגייס, ואפם החרדים היו מתגייסים זה לא היה עוזר.. הרי הם לא מתגייסים בגלל מה שקורה בצבא.

ב. גם שחרדי לומד זה הקרבה עצומה.. הוא לומד ובמיוחד אברך שאין לו איך לסגור את החודש אבל הוא בכל זאת לומד ולא עושה דבר אחר בשביל שהתורה תגן על עם ישראל

הם לא יבינו לעולם. או שלא רוצים להביןכלה נאה
אני רואה את בעלי יושב שעות ואני שואלת את עצמי לפעמים. לא נימאס לו ?
איזה קשה זה סדר בוקר אחרי צהרים וגם בלילה עוד שעתים.
ובכלל לשבת כל היום על ספסל מעץ ששובר את הגב.
לא עדיף לעשות כסף ולהנות קצת יותר בחיים ?
זה אומר שהם מאמינים באמת שהם עושים הרבה לעם ישראל. וגם זכותם לבחור בחיי קדושה להם ששוה יותר מכל כסף שיש.
ממש רואים את מה שכתובעל עם הארץ ששונא תלמיד חכם ואומר מי יתן וינשכהו...
על ספסל מעץ??? הרגת אותי מצחוק... תודהסתם 1...
מה מצחיק תיכנס לכוללים בבני ברקאמא לנסיך קטן
תראה בעצמך
מכיר קצת את הספסלים הללו ובכל זאת הציוריותסתם 1...
הזו הצחיקה אותי, עוד כמה מוטיבים וזה סיפור חסידי מצוין.
גם בצבא דוד המלך לא יצאו כולם למלחמה "אלף למטה ואלף למטה "כלה נאה
זה אומר אלף למלחמה ואלף ישבו ללמוד תורה וככה יצליחו במלחמה.
אני לא יודעת למה ככל כך מרגיזים אותכם החרדים הלומדים. כמו שהם יתרגזו על העול שהם צרכים לילמוד לבד ואתם משתמטים.
זה נטו שינאה!
שילמו לאלף? את הלוחמים לקחו בכפיה?סתם 1...
הלוחמים גם לחמו וגם פרנסו את הלומדים? הלכת ללמוד את הסוגיה, מעולה תלמדי לעומק. הזדמנות מעולה.
אגב, אלף למטה אלף למטה גם שבט לוי
לא דיברתי על המילגה שמשגעת אותך דיברתיכלה נאה
על זה שלא כולם חיבים להתגיס!
וסתם כך אתה נישמע חרדי מומר. זה נכון ?
את באמת לא מבינה את הבעייתיות?סתם 1...
כולם כן חייבים להתגייס, על פי חוק. חוק שירות חובה ל-3 (!) שנים.

אז באמת יותר נחמד בישיבה ובמיוחד כשאתה משכנע את עצמך שאתה בעצם החייל האמיתי עד כדי כך שיש כאלו שהגדילו לעשות ומצפים לתודה מאת החיילים שחזרו מהקרב בחיים בזכות אותם חרדים לדבר ד'.

כשצריך כסף אותו סיפור, אותם חרדים שסומכים כל כך על עצמת לימוד התורה שלהם נשארים ללמוד ומקבלים 'מלגה'. מצפונם מתנקה כי המלגה לא מספיקה לחיים סבירים וכשקשה מזדככים, או עובדים בשחור- כי אם לא, יגייסו אותם וחוזר חלילה.

אני לא משלה את עצמי, לאחר שהחרדים החליטו לפני שנים שהם לא התגייסו ולא יתגייסו לעולם שום דבר לא יוריד אותם מהעץ הנח הזה. במיוחד כשאתה גם לא מתגייס וגם מחזיק את התורה.

יששכר וזבולון... ובכן אין קשר, ואם יש הוא מקרי בהחלט.

החוק לא מענין אותם אםכלה נאה
הרב שטינמן זצ"ל או הרב עובדיה זצ"ל היו אומרים להתגיס בטוחה שכל החרדים היו בצבא. יש להם מנהיג וזהו!
ואז החילונים היו אומרים מה נהיה פה צבא חרדי עופו מפה!
והחסידים בכלל...מיקוה על הבוקר ? מה יעשו איתם ?
וכל החומרות וההכשרים שלהם.
הצבא לא ערוך לכל 'השגעונות' שלהם.
מבטיחה לך שהם לא רוצים את ככככל החרדים.זה נטו הסתה..
באמת חבל שלא התגייסו והשפיעו על הצבאסתם 1...
לגבי הגדולים החרדים ידוע שהם בעד להתגייס למסגרת של נחל חרדי, בטח ובטח הרב עובדיה שהוא ספרדי.

ההשפעה של הגדולים על הציבור או ההשפעה של הציבור על הגדולים?
לי אין ספק שהרב שטיינמן התעסק בהנהגה שלו בעיקר ב'איך להוריד את הצעבור החרדי מהעץ המטופש שהוא טיפס עליו' ולא הפוך.
הרב עובדיה אמר ללכת לנחל החרדי למי שלא לומדכלה נאה
הרב עובדיה והרב שטיינמן לא דיברו על הלומדיםאמא לנסיך קטן
הרב עובדיה חלה כל פעם שדיברו על גיוס חרדים.. פעם בכה בשידור ואמר "אל תיגעו במשיחי".. איפה אתה רואה שרצה שיתגייסו לנחל?? תקשיבו- מה שאתם חושבים על חרדים אין מצב שהוויכוח הזה ישנה אבל לפחות אל תמציאו דברים כדי לשכנע.. כנראה שלא מכירים מספיק( אולי גם לא רוצים להכיר??[אגב אני גרה באזור מתחרד במרכז.. ממש שווה לנסות להכיר ציבור נפלא גם מהיכרות משפחתית גיס חרדי שלא התגייס אגב..]) אני מסכימה שיש כאלו שרוכבים על הגב ולא לומדים ולא מתגייסים אבל זו כבר בעיה אחרת. אבל אלו שלומדים באמת מאמינים שהם שומרים על חיילינו! יוזמה יפה שגיסי משתתף בה לכל אברך יש שם של חייל והוא לומד לזכותו. השתמטות אני לא רואה פה.עצלות גם ל נראה לי מדובר על אנשים שלא רואים את המשפחה כמעט למעט כמה שעות בודדות ביום ושבתות. אז אולי כדאי להכיר ולנסות להבין את דרכם גם אם אנו לא מסכימים איתה.
אתה התגייסת ל3 שנים??אמא לנסיך קטן
בישיבת הסדר זה שנה וחצי
איפה השויון בנטל?אמא לנסיך קטן
למה חילוני צריך לשרת 3 שנים ואתם על חשבונם רק שנה וחצי?? גם על זה אפשר לפתוח דיון אם כל כך חשוב לך השוויון...
ואם התשובה תהיה 'לשרת רק שנה וחציפסידונית
זה לא בסדר, אבל לא לשרת בכלל זה עוד יותר לא בסדר |- יעזור לך?
^^ מדויקסתם 1...
לא. אבל כשהוא בא וצועק למה החיחונים צריכם לשרתאמא לנסיך קטן
3 שנים בגלל החרדים אז גם לשרת שנה וחצי זה לא בסדר. ושוב אני מדגישה שחרדים כן צריכים לשרת אבל הצבא לא מאפשר להם לשרת בסביבה שמתאימה להם. כשהצבא יהיה סטרילי כלשונם הם כן יתגייסו. לפחות החלק שבאמת מחממם תכיסא.
מקימים גדודים שמתאימים לחרדים וכל השאר תירוציםרפואה שלמה

אף אחד לא דיבר כאן על אורך שירות החרדיםסתם 1...
אני ציינתי עובדה שכרגע הצבא הוא שלוש שנים לרוב החיילים.
לי אישית אין בעיה עם מסלולים שונים ומשונים שהגיעו מתוך הסדר עם הצבא. הסדר, עתודה, נחל חרדי...
יש כאלה שזה כן מפריע להם וצריך לראות אם יש ממש בטענות או עין צרה.

דווקא מכיוון שלא מדובר בצרות עין אלא בבעיה עמוקה, גם חברתית, כלכלית, בטחונית, בטח שדתית ותורנית, אני מביע את דעתי.

מה אני עשיתי בצבא? לא קשור לדיון כמו שאחים שלך לא קשורים.
לא שאלתי מה עשית בצבאאמא לנסיך קטן
כתבתי מתוך הנחה שעשית שנה וחצי בהסדר.. ואחים שלי מאוד קשורים לדיון הם בדיוק ההוכחה שחרדים וגם דתיים לא צריכים להתגייס עד שלא עהיה השינוי המיוחל. אתה פשוט מתכחש לעובדות.
את מיסים שלוקחים לך בשביל החרדים תכוון לפחותכלה נאה
על הסכם יששכר וזבולון אולי תרגיש יותר טוב עם זה.
מה שאת לא מבינה.משוטט
ואני יכול לדבר בשמי רק.
שאין פה שנאה. לא לחרדים ולא ללומדים התורה.
יש פה הבנה של איך חברה צריכה להתנהל.
אם יבוא יום וכולם יהיו חרדים הם יוכלו להתקיים? לא. הם לא.
למה? כי את הפירות והירקות מישהו אחר מגדל. את השמפו מישהו אחר מייבא. וכן הלאה.
חברה יהודית מתוקנת מתקיימת משילוב בין אנשים עובדים לאנשים לומדים.
כשחברה באה אומרת האנשים שלנו ילמדו והאחרים יעשו את השאר היא פוגעת בעיקר בעצמה.
היא יוצרת עוני. היא יוצרת ניקור כלפיה. והכי נורא שהיא מייצרת בין לומדי התורה שבה גם המון בטלנים שכביכול לומדים רק כי הם תחת קטגוריה חברתית מסויימת ולא כי הם יכולים לשבת וללמוד 24/7.
הגיוס לצבא הוא רק חלק קטן מהבעיה.
ואת יודעת מה? שלא יתגייסו. הפסד שלהם.
אבל שלא יבואו ויספרו שזה מתוך דאגה לעם ישראל.

את יודעת שביקשו את הפטור מהצבא עבור לומדי תורה בכמה בחורים היה מדובר? 3000.

אמנם היו בארץ הרבה פחות אנשים אבל עדיין באחוזים מדובר בהרבה פחות מאחוז הלא מתגייסים היום.
מי היו ה3000 האלה? האליטה של לומדי התורה. לא כל מי שנולד לאמא ואבא חרדים.
אבל הגיוס הוא לא העניין כמו העניין שהיתה הבנה פשוטה שיש אליטה שצריכה לשבת וללמוד וכל השאר צריכים להיות חלק מהחברה. לקיים עולם מתוך עבודת ה'.

דרך אגב החברה החרדית כבר הבינה את זה ויש מגמה של יציאה ללימודים ועבודה. בעתיד הם גם יבינו שגם להתגייס זה לא כל-כך נורא.
לא יהיה יום כזה שכולם יהיו חרדים אל דאגהכלה נאה
זה שהם לא הולכים לצבא בעיקר בגלל המצב הרוחני. הם מעדיפים שגם מי שלא יכול ללמוד לפחות לא ידרדר רוחנית.
אני כן חושבת שמי שלא יכול ללמוד שיתגיס ויעבוד ויקבע עיתים לתורה.
מה לעשות שרבנים אומרים להם אחרת
בדיוק כמו שהרב שלך חושב אחרת .

אתה אומר בחברה מתוקנת יש אנשים שעובדים ולומדים. אז זה מה שהם עושים.

זה שהלומדים לא נישארו 3.000 את זה תגיד לחילונים למה יש להם רק שני ילדים.
גם החילים לא נשארו אותו מספר של אז
רק דבר אחד.משוטט
הויכוח הזה כנראה לא ישכנע אותך כי העיוורון למציאות הוא גדול.

אבל דבר אחד- אם אתה חיה מתוך אמונה מסויימת אבל את לא מאמינה שכולם צריכים ללכת באותה הדרך פחות או יותר או שהאמונה שלך לא מספיק חזקה או שיש בעיה במה שאת מאמינה בו.
תחשבי על זה..
זה הדרך של הרב עובדיה זצ"ל שלפיו אני הולכת. לא חידשתי מעצמיכלה נאה
לליטאים נגד עבודה וצבא
חסידים בסדר לעבוד אבל נגד המדינה.
א. לא היה צבא כזה מעולם.סתם 1...
ב. אם מישהו אחר לא בסדר אז זה מכשיר את כל השאר שגם לא בסדר? איך עובד הטיעון?

באוניברסיטה משלמים בשביל ללמוד. גם שם יש מה לתקן. האוניברסיטה לא הוקמה ככלי להשתמטות, הישיבה הופך להיות מושג כזה.

גם שמאל קיצוני לא עושה צבא אבל הוא לא ציבור ולא מאורגן כמו החרדים.
גם בישיבה משלמים על הלימודיםאסתר יוסף
בואי נשווה, באמת.סתם 1...
אני מבין שעם כל השאר את מסכימה.
לא ממשאסתר יוסף
כי השמאלנים גם עושים הפגנות על הגיוס\בצלם גם יימח שמםםםם
איך הגענו לבצלם? סתם 1...
כי השמאלנים שםאסתר יוסף
יד ביד עם הערבים יימח שמם
לא הבנתי הבן שלי הולך לישיבה לילמוד כדי להשתמט ? עצוב באמתכלה נאה
בדיוק.סתם 1...
זה באמת עצוב שהתורה נהייתה תירוץ לשחרור מהצבא.
זה לא נכון! תכירו את הדברים מבפנים ולא דרך התקשורתנשוי שמח

אולי אתה קורא את התמונה בצורה הפוכה?אמא לנסיך קטן
אולי בגלל שהוא רוצה ללמוד תורה הוא לא מאפשר לעצמו להתגייס כי האוירה שם לא לרוחו?? אל תשכחו שבמלחמות של קום המדינה החרדים שיתפו פעןלה באופן גורף.. לא ר חילונים ודתיים שירתו שם
הישיבה זה לא כלי להשתמטות.. כך התקשורת מציירת את זה אבל זהנשוי שמח

לא נכון

יש לך בעיה בהבנה. הסיכום הוא-כלה נאה
שמי שלא לומד באמת שיקום וילך לצבא.
אבל גם שיהיה מקום ראוי.
זה לא אומר שאם הוא לא לומד אז לא מגיע לו לישמור על עצמו ויתגיס כי זו מיצוה.
וכן מקום פרוץ גם לא היתי מסכימה לבעלי לעבוד.
הרוב לא לומדיםסתם 1...
ולא הולכים לצבא- פרצה קוראת לגנב.
שיהיה מקום ראוי, ברור. הוא צריך להיות כזה גם אם לא היה דתי ועל אחת כמה וכמה אם היה.

עם בעלך את תסתדרי.
זה נכון.ד.

[וגם מי שלא לומד, צריך לבדוק - אם הוא בכלל שומע לנו.. - שאכן  הולך למקום נורמלי]

לא נעים לשמוע.נשואה מאושרת.

ומצד שני - אפילו אני מודעת לעניין.

גם שבעלי במילואים קצת יותר קשה לישון בלילה, וממש ממש לא בגללו!! אלא בגלל האווירה ומה שמסביבו.

זכור לי שרק התחתנו ונכנסתי לקבוצת המילואים שלהם, היו שם תחלופות תמונות שלא היו מביישות כל אתר....

מזעזע.

ואיך זה קשור לצבא? אני לא מצדיק את הקבוצה או את הצבאסתם 1...
אבל אין קשר לצבא... בקבוצת הוואטסאפ של המילואים שלי שלחו לי תמונה של ש"ס וילנה... מה אני אמור לחשוב?
המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר

שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.

אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.

כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.

הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.

שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?

עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?

אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.

אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים, 

יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.

והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.

וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי

מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.

חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.

תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
מציע כן לפנות לעצה ועזרה מאחד הארגונים שמתמחים בזה בדיוק. בהצלחה רבה.
קודם כלהעני ממעש

מקווה שתעבור את זה

חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה

מס' נפשות

מקורות פרנסה סכום ויציבות

האם קיימים פערים לא שגרתיים

וכד

בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט

אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.

פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.

חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.

מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנותאחרונה

מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.

ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה, זה הרבה יותר קל בעז"ה.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובליאחרונה

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך