אבל חייבת להגיב גם כאן, לידיעת המתעניינות.
לידה אחרי 2 קיסריים אפשרית בהחלט. גם ללא שום לידות ואגינאליות לפניהן ובניהן.
אלא שכמו שאמרה יוקטנה, כדאי להתחיל לחסוך, כי סביר להניח שרופא פרטי (לידה פרטית בבית חולים- ויש שמאפשרים זאת- עובדה שאני עשיתי זאת באישור מנהל המחלקה!) הוא האופציה היחידה במצב כזה.
אכן יש בזה סיכון מיותר, לדעתי, ובכל זאת לא הייתי קוראת לרופא שעושה זאת רוצח.
אני מניחה שהוא מודע לסיכונים, ומיידע את היולדת, והם שניהם בוחרים להתמודד איתם. זו זכותם. הרי גם בלידות בי"ח לוקחים סיכונים רבים מיותרים. (אבל שם זה נעשה לכאורה באחריות- אך היולדת לא אחראית!!!) הרי גם האפידוראל והזירוז הם מסוכנים, והיולדת הרבה פעמים אפילו לא מודעת לסיכון שהיא לוקחת, שזה גרוע בעיני יותר.
בלידה הראשונה שלי קיבלתי אפידוראל שעיקב את הלידה, אז נתנו זירוז, שגרם לירידות דופק, שבסוף הובילו לניתוח כשעבר זמן עם ירידות דופק, ראש גבוה וחוסר התקדמות. התינוקת נולדה במצוקה,לדעתי, ולדעת מומחים ממני, בגלל ההתפתחות של לידה 'רפואית' שסביר שהיתה נמנעת אם לא הייתי נסחפת ללידה התערבותית. אחרי הנסיון הזה למדתי והתכוננתי הרבה, וללידה הבאה הגעתי עם ידע ומוכנות, אבל שוב המערכת הציבורית עליה סמכתי, הפילה אותי... החתימו אותי על ניתוח בשלב שהוא ממש לא היה הכרחי, רק בגלל שנלחצו. (הדד ליין של שעתיים פתיחה מלאה ללא ירידת הראש- אבל הם כבר הלחיצו אותי אחרי שעה...)
הרי גם ניתוח הוא סיכון גדול (לפחות לי ולבריאותי שכבר נפגעה מניתוחים קודמים- הדבקויות עד חסימה במעיים!)
ובכל זאת הרופאים 'קלים על ההדק', בלקיחת הסיכון הזה, אך חוששים בלקיחת סיכונים של לידה נרתיקית.
נראה לי שזכותה של היולדת להחליט עם איזה סיכונים להתמודד ועם אילו לא.
לטענת הרופא שלי- מנסיונו עם ויב"ק2, ויש לו נסיון רב כזה, בניגוד לרוב הרופאים והמיילדות, הוא רואה שאוירה נכונה, ותמיכה של דולות, ובלי הלחצה מיותרת של היולדת (ז"א אוירה לא רפואית ולא התערבותית) תורמות משמעותית להתפתחות והצלחת הלידה. אני אמנם קראתי על זה בספרים ובאינטרנט, אבל הוא רואה את זה בעיניים וטוען מנסיונו.
אני יכולה לטעון מנסיוני, שהלידה השלישית שלי, שהיא בעצם הראשונה שלי...אחרי 2 קיסריים, הצליחה בזכות ה' יתברך, אבל גם בזכות האוירה, הצוות והרוגע שנתנו לי. הרגשתי ממש איך כל בדיקה והלחצה- ממש מעכבים את הלידה. ראיתי את ההשפעה של אמירה כמו "זה לא מתקדם טוב" על הגוף שלי פיזית.
אולי באמת בלידה ביתית היה מתקדם טוב וטבעי יותר? אני לא יודעת ולא מתכוונת לברר את התשובה לשאלה הזו, אבל רק מעלה אותה כלגיטימית, ואומרת שזכותה הלגיטימית של יולדת להחליט כן לענות על השאלה הזו, וזכותו של רופא לעזור לה לנסות, לא פחות מזכותו של רופא להחליט לנתח כשזה לא ממש הכרחי.
בע"ה שתזכי שרק דברים טובים יצאו תחת ידייך,
ותעזרי להביא נשמות יהודיות רבות וטובות לעולם.
ולידות קלות לכולן!