עצה למצב כלכלי קצת מורכברעיה ואם בישראל

בס"ד

(מקוה שזה הפורום המתאים - שקלתי לפתוח גם בפורום הכלכלי)

נשואים כבר לא מעט שנים (בין חמש עשרה לעשרים).

משפחה ברוכת ילדים ב"ה.

כל השנים מישהו מאיתנו עבד - היו שנים שבעלי היה אברך ואני עבדתי. היו שנים של לידות צפופות ואז בעלי עבד ואני עבדתי פחות. כמובן היו שנים ששנינו עבדנו. 

כל השנים מנסים להחזיק מעמד איכשהו, בקושי מחזיקים מעל המינוס, לא תמיד בהצלחה.  

לאחרונה, רק בעלי עובד.  מתקשים לשמור על איזון ולא נשארים מעל קו המינוס. צוברים חובות קטנים.  

אני בהריון, ובגלל קושי גדול בהריון, כמעט מתחילתו (בעיות בגב וכד') לא יכולה לעבוד. יתירה מכך - מתקשה לתחזק את הבית (קשה לעמוד יותר מעשרים דקות, קשה להתכופף). למעשה צריכה עזרה במשק בית, אבל אנחנו לא במצב שמאפשר הוצאות נוספות. בעלי מאוד מתאמץ להביא עוד הכנסה , אז הוא לא פנוי לעזור בבית - דווקא בתקופה שאני זקוקה מאוד לעזרה הזו. 
המצב הנוכחי זה לא משהו שמצדיק שמירת הריון, אז למעשה יש לנו רק הכנסה אחת.

גם לא אזכה בדמי לידה מלאים, כי לא אהיה זכאית. 

בעלי מאוד מתאמץ להוסיף הכנסה באופנים שונים, ומצליח קצת, אבל זה לא מספיק.  זה מוסיף מאות ש"ח או מקס' קורב לאלף, אבל עדיין חסר לנו בהחלט. 

הנקודות העיקריות:

א. מחפשת פתרון נקודתי - לחודשים הקרובים שנותרו עד הלידה - להכנסה שלי , מהבית. משהו שמאפשר לשבת, לא להסתובב הרבה. 

מול המחשב זה בהחלט אפשרי, ל2-3 שעות ביום (יותר שעות מזה יוצר כאבי גב...)       מכירה את חלופת ההקלדות - אבל השכר יחסית נמוך, ואנחנו צריכים להכניס עוד לפחות 1500 או יותר, כדי להיות קרובים לאיזון... מחפשת עוד חלופות. 

ב. מחפשת שינוי לאורך שנים - מרגישה שהתקבענו על איזה דפוס כזה של הישרדות כלכלית. לא מצליחים להתרומם. אשמח לשמוע מעוד משפחות - איך אתם מחזיקים בצורה בריאה ושפויה.  בפרט משפחות שהתחילו במשך כמה וכמה שנים של אברכות (לא שנה-שנתיים, אלא 8-9 או יותר) וממשיכות במשרות של חינוך/הוראה וכד'. 

תודה

להיות משווקת של Foreverחדשה ישנה
אם את מכירה.
המון הצלחה!
שמעתירעיה ואם בישראל

בס"ד

תודה על הרעיון. 

שמעתי לפני זמן מה.

הבעיה היא שאני ממש לא טובה בשיווק. רחוקה מזה מאוד. 

ניסיתי לדמיין את עצמי עושה את זה - הבנתי שהסיכוי שאצליח לעשות מזה משהו מאוד-מאוד נמוך.

יש לך מדריכה שעובדת איתך צמודחדשה ישנה
את ממש לא צריכה לעבוד כמו איזה מוכרת קרציה שדוחפת מוצרים בכח. יש המון אמהות כמוך שעובדות בזה ומתפרנסות בכבוד..
לגמרי נכון. אפשר ממש להרוויח מזה יפה.אם ל2

ממליצה

תתרחקי מזה כמו מאש...גב'
גם מכל שיווק רשתי/שותפים/פירמידה אחרת....
כן, כל דבר שאת קונה בו מוצריםאוויל מחריש

תתרחקי ממנו מאוד, זה בדר"כ מכניס לחובות והורס קשרים עם חברים

להפיל אדם במצוקה למלכודת פירמידה שקופה...nick

הערה קטנההריון שני=)
מהיכרות אישית וקרובה לחברה, זה ממש לא נכון. אמינות גבוהה מאוד.
מה שכן, בדר"כ אנחנו ממליצים במצב דחוק כמו זה, קודם כל למצוא עבודה בטוחה עם שכר קבוע וצפוי, ולאחר מכן לשלב את העיסוק בפוראוור לא מתוך לחץ.

ולך אישה יקרה, אין לי הרבה עצות אבל מאחלת בהצלחה!
ברור. קודם כל צריך למצוא עבודה מכניסה, כדי שיהיה כסף להפסידגב'
מצער לשמועהעני ממעש
אנסה בהמשך להתייחס
בשורות טובות
המצב שאת מתארת הוא קצת צפוישוקולד פרה.
ויפה מאוד שאיכשהו הצלחתם לגמור את החודש. כשיש משפחה ברוכת ילדים ומשכורת אחת של הוראה ההישרדות הכלכלית הוא משהו שהוא בילד-אין. אלא אם כן תקבלו מעשרות או ירושות- הכוונה כסף ממקום לא צפוי.
להצליח כלכלית זה או לעבוד במקצוע מאוד מכניס חלביות מחושב כלכלית, או לעבוד השניים בלי הרבה הוצאות (קרי משפחה עם מיעוט ילדים).
משפחות האברכים שאני מכירה שהם עם עשרה ילדים ויותר- זה המצב שלהם אם לא יותר גרוע וחמור מזה.

אני חושבת שאת צריכה קודם כל לגייס את עזרת הילדים לטיפול השוטף בבית. שיעזרו לך כדי שלא תרגישי שאת משוועת לעוזרת.
ולגבי פרנסה- שווה להתייעץ עם מישהי שמכיר מגוון של תחומי הכנסה מהבית כדי שתוכל לייעץ לך הכי טוב. אולי אפילו שווה ללכת לאימון בקטע הזה, כי נשמע שעם כל הקושי, אפשר לעבוד גם כשיש הרבה ילדים ברקע. לא להסתמך על משכורת אחת. לא לחיות בהישרדות.
שוב אני אומרת- זה כמעט תמיד המצב בחיי אברכות של משפחות עם הרבה ילדים. אין פתרון קסם וצריך מישהו שמלווה אתכם.
לאיזה רמה של שגשוג כלכלי אתם רוצים להגיע? לרכב? לנופש? האמת שזה מתוך סקרנות..
המושגים שהשתמשת בהם מענייניםרעיה ואם בישראל

בס"ד

תודה על התגובה. 

א. עזרת הילדים - הרעיון נכון. הם ברוך השם עוזרים יחסית. עדיין הרבה דברים קשים לי - ולא כל דבר אפשר להפיל עליהם. אפילו להתכופף להפעיל מכונת כביסה זה לא פשוט (ואת זה הם עושים עבורי). הם לא יכולים לנקות שירותים באופן מתאים (לא רוצה לתת לילדים אקונומיקה וכד') וכן הלאה. העזרה שלהם מועילה מאוד, אבל לא פותרת את הבעיה של ניהול הבית בגדול. 

ב. המושגים "שגשוג" "להצליח כלכלית" נשמעים לי גבוהים מידי. מצפה פשוט להתיישר כלכלית (להתאזן) ולהצליח לחסוך קצת כל חודש (בשביל בלתמי"ם כמו שאנחנו נמצאים בהם עכשיו ובשביל חתונות הילדים).  לא רכב. לא נופשים ולא נסיעות מיוחדות.  

ג. לפי התיאור שלך כל משפחות האברכים מיועדים להתדרדרות ולעוני כמעט.

אולי יש כאילו, אבל בגדול לא כך אני מכירה משפחות אברכים לאורך שנים. לא כולם במצב כזה.

בפרט לא בציבור הדתי-לאומי (בציבור החרדי באמת יש בעיה יותר גדולה, למשל כי יש אברכים-בני-אברכים ועוד כמה סיבות).

אני רק לא יודעת מה הם עושים אחרת. 

ד. אולי תיירת מצב קבוע של משרה אחת כל השנים, אבל לא כך היה.  בגדול בהחלט היו תקופות שעבדנו שנינו, אבל בד"כ סה"כ במשרה וחצי מקסימום יחד, לא שתיים.

אפשר להתייעץ עם פעמונים. מקבלים ליווי בחינםפרוזן יוגורט
רוב משפחות האברכים נמצאים במצב של הישרדותשוקולד פרה.
להיות עם רכב זה לא נחשב שגשוג.. בעצם, רכב יכול מאוד לעזור בפרנסה, אבל כשחיים על השקל, קשה מאוד לראות איך מכניסים רכב לכל המאזן העדין.
להתיישר כלכלית הכוונה לא לחיות במינוס? את זה אפשר רק אם תיפתחו לעוד אופציות שקיימות מלבד מה שאתם מכירים. לחשוב יצירתי. להיעזר באנשי מקצוע. לא ללכת רק לפי השבלונה.

חיי אברכות של שנים לפעמים זה עוני. גם בציבור הדתי לאומי. עוני לא ברמה של פת לחם (בשביל זה יש סלי מזון נגיד) אלא עוני ברמה שהבגדים קרועים, בלויים ומשומשים. כואב לראות את זה בעין. זה מרגיש כאילו בבית אין חלומות ותענוגות קטנים- יש דברים זולים ביותר ומחפשים איפה עוד להוזיל.
מכירה משפחה ברוכת ילדים כזאת שלא יוצאים מהבית גם לא לשבתות, גם לא למשפחה, וההורים מתגלגלים מגמ"ח לגמ"ח. בר לי לצעוק כשאני מדברת עם האמא. אנחנו לא חיים בארץ לעולם לא. למה להיכנס לבורות כלכליים? למה לא להסתכל בעין מפוכחת אם יש כסף או אין. ומה זה אומר על גודל המשפחה...
בקיצור,
יש לי קצת ביקורת על השיטה.
אבל יש לי גם אמונה שה' באמת דואג והוא גם יכול להביא עשירי עליון להיות עניי אביון. הברכה היא לא נטו בהבנת הקודים הכלכליים...
את או מגזימה ביותר או שאין לך מושג.אשת נעורים
אברכית, מעורה מאוד בקהילת האברכים אצלנו, ההורים שלי עדיין אברכים בקהילה כנ"ל וכן ההורים של בעלי. אז מכירה את המציאות מאוד מקרוב.
אז נכון שאברכים לא חיים חיי מותרות ובהחלט מחפשים תמיד איפה לחסוך. אבל זה לא שהם (ואנחנו) חיים בלי לחשוב בעין מפוקחת מה יהיה מחר ובלי יכולת להחזיק את עצמנו כלכלית. וזה לא שלא יוצאים מידי פעם לנופש (כמובן לא בבית מלון אלא יותר בקטע של אוהלים בכינר או אצל מכרים).
ובטח שלא הולכים עם "בגדים קרועים בלויים ומשומשים"...
כמובן, כמו בכל ציבור וקבוצה, גם בין ציבור האברכים ישנם כאלו שלא יודעים להסתדר ומסובכים כלכלית, אבל זה לא בגלל שיש בעיה ב"שיטה" אלא שלאותם אנשים ספציפיים יש בעיה. ואם תשאלי את פעמונים אני די בטוחה שיגידו לך שהבעיה נמצאת לפחות באותם אחוזים, אם לא יותר, אצל משפחות ששני בני הזוג עובדים ואפילו כאלו שמכניסים הרבה מעל הממוצע. הכל עניין של התנהלות נכונה
אני אברך יום שלם אשתי לומדת ילדה במעוןנחשון מהרחברון
בלי הנחות כרגע. וחיים טוב (עם רכב, אמנם ישן. קיבלנו מעט עזרה מהמשפחה לקניית דירה להשכרה דירה מכסה את המשכנתא) וחיים טוב מאד
אבל יש רק ילדה אחתרק אמונה

נכון, ואני לומד יום שלם ואשתי לא עובדת בכללנחשון מהרחברון
וזה מהמלגה של הכולל ועבודה בערב...
אם הייתי עובד מניח שהיה אחרת...
רק להעיר שאין ספק שכל רמת החיים ממשיכה לעלותסתם 1...
כל הזמן ובקצב מטריד. לא נראה לי שההורים שלך חיו בצורה שונה מאברכים כיום ולא סבלו. כמו כן ההגדרה הנזילה של מה שכינית "תענוגות קטנים" מהם, מה המחיר שלהם, מה התדירות שבה הם יגיעו.
זה לא סוד שאנשים מתקשים עם יוקר המחיה במדינה ומדובר באנשים עובדים.

אגב, לא חושב שאת צודקת לגבי בגדים קרועים והופעה מוזנחת למשפחות אברכים. זה ענין של סגנון, אדם מוזנח ייראה מוזנח גם ללא קרעים ולהפך. בגדים אין בעיה כיום למצוא בחנויות יד שנייה וכד'.
לדעתי משפחות האברכים שאת רואה שלא חיים בצמצוםבאורות
או שהאם עובדת במשרה מאוד מכניסה. או שהם פשוט מקבלים עזרה מההורים/סבים וסבתות.
יש כל מיני ארגונים שמאפשרים עבודה מהביתעוד סתם אחד
אני לא זוכר כרגע שמות, אבל כאלה שמנטרים התייחסויות שליליות כלפי ישראל באו"ם, נניח, וכדו'. אנסה לברר, אבל אם מישהו יודע במקרה במה מדובר - שיכתוב.

בהצלחה.
ישראל שלי: עושים ציונותעוד סתם אחד
חפשי אותם באינטרנט ותראי אם יש להם עמוד 'דרושים' או משהו כזה, ואם מתאים לך אז זה עבודה מהבית.
אין להם עמוד דרושים, אבל בכללי אינטרנט זה מקום טוב לחיפושענבל
לפנות לפעמונים או מקימי שיעזרו לעשות סדר ויתנו עצות מקצועיותחמישייה ב"ה
פעמוניםבואי אהובה
תבדקי אתר בשם פעמונים , הם נותנים ייעוץ אישי ומלווים את הזוג , ממליץ בחום !!!
בשעה טובה ותרגישי טוב, קודם כל סמיילי צהוב
לגבי עבודה מהבית, אם את בענין של כתיבה זו יכולה להיות תוספת הכנסה יפה.
תודה על האיחול ועל הרעיון. מה פירוש כתיבה?רעיה ואם בישראל

בס"ד

איזה סוג כתיבה?

אשמח לשמוע.

ככהסמיילי צהוב
יש כתיבה שיווקית שלזה יש הרבה ביקוש,
צריך קצת ללמוד את זה, אפשר ברשת אפילו בחינם ללמוד את הבסיס, להציע לכמה לקוחות ראשונים במחיר מוזל יותר ולהתגלגל משם.

יש גם כתיבה יצירתית, אם את בענין, אני עובדת בזה היום. צריכים להכנס לשוק, להכיר את הגורמים המתאימים, משם זה רץ.

אם תרצי פירוט על אחד מהם, בשמחה.
אשמח לשמוע על כתיבה יצירתיתרעיה ואם בישראל

בס"ד

מה זה אומר?

איך עובדים בזה?

נשמע מעניין

תודה!

גם אני אשמח.050AAAA

תודה

גם אני אשמח!חמישייה ב"ה
בעה אשלח בהמשךסמיילי צהוב
אשמח גם לפירוט, על שני הדברים...בארץ אהבתי
מפרטת לכל מי ששאלסמיילי צהוב
קודם כל כמו שכתבו כאן למטה, מדובר בבניה של עסק עצמאי לכל דבר וענין, זה דורש התמדה, עבודה והשקעה לטווח ארוך.
וצריכים לכתוב טוב כמובן.. כישרון וידע.

בדרך כלל בהתחלה קשה למצוא עבודות, יותר עושים טעויות בתמחור, לוקח זמן לסדר את הזמנים שנוחים ויעילים לעבודה, במיוחד אם יש ילדים בבית.. לוקח זמן ללמוד את העבודה עם לקוחות, את סגנון הכתיבה וכו. בקיצור, אני לא מאמינה בדברים שאומרים לך שעושים כסף במהירות ובקלות, זה בדרך כלל לא יציב/ לא אמין/ תרמית במקרה הגרוע.

כל ההקדמה הזאת כי הרבה מתלהבים מהרעיון של עבודה בכתיבה מהבית, נשמע כזה סבבה.. אבל יש בזה בהחלט יתרונות וחסרונות כמו לכל עבודה.

אז בשלב ראשון מומלץ לבנות תיק עבודות קטן עם דוגמאות של 2-3 דברים טובים שכתבתם בעבר, בסגנונות שונים.

אחר כך לחפש מי צריך עבודות, ללכת ולהציע את עצמכם בכמה שיותר מקומות רלוונטיים בצירוף התיק עבודות. אני למשל עובדת הרבה על דברים לימודיים/ חינוכיים, אז הלקוחות הם תנועות נוער, יזמים בתחומים חינוכיים לא פורמליים וכאלו.

אפשר להתמקד בסגנונות מסויימים או להיות עם ראש פתוח וללמוד, יש בלי סוף דברים: כתיבת סיפורים, עיבוד חומר לימודי לקומיקס, תסריטים לסרט, חוברות עבודה, כתיבת כתבות למגזינים, מערכי פעילות/ שיעור לפי נושא וכו..
(כתיבה שיווקית זה על אותו רעיון רק עם חברות שצריכות תוכן לאתר שלהן. יש לזה כללים ספציפיים)

שימו לב שחלק משלמים טוב יותר וחלק פחות, בהתחלה לוקחים מה שיש ואחר כך מומלץ לברור מה יותר משתלם.

מהניסיון שלי תוך שנה- שנתיים מתחיל יותר להתבסס ולהיכנס יותר עבודה. עובר מפה לאוזן וכו'. לא להתבייש לפרסם את עצמכם..

אם יש עוד שאלות- בשמחה.
בהצלחה רבה!
מאד מתעניינת במה שכתבת.אדם נוף מורשתו
אשמח לדעת איך להתקדם עם זה.
דברי איתי בפרטיסמיילי צהוב
יש הרבה רעיונותחתולה פרסית

-יש אתר כזה שבודק אולי מישהו מהמשפחה שלך השאיר לך ירושה

-תפתחי בלוג /ערוץ ביוטיוב ותפרסמי שם פרסומות. יש אנשים שאחרי חודש של עבודה על בלוג מקבלים 10000 לפרסומת שמופיעה אצלם באתר / בערוץ .

אשמח להסבר על השני. אני פחות מבינה בזהרעיה ואם בישראל

בס"ד

ערוץ יוטוב לא נשמע לי שייך, לכאורה. 

אבל בלוג נשמע לי מעניין ואולי פוטנציאלי - 
איפה פותחים בלוג? 
איך מפרסמים פרסומות?
אשמח ללמוד על זה.

לגבי בלוג..צלילי השקט
עבר עריכה על ידי צלילי השקט בתאריך י"ד באב תשע"ח 15:44

https://www.hasolidit.com/איך-לפתוח-בלוג-מאפס

אגב, בכללי האתר "הסולידית" (-דורין הרטמן) זה נכס יקר של בקיאות וידע פיננסי לקריאה חינמית..

וממליץ לך ולבעלך ללכת לשיווק רב שכבתי/רשתי.
אם את רוצה מוזמנים לשלוח מסר.

@חתולה פרסית את בטוחה שאלו המחירים?
צריך להיות בלוגריסט מפתח ופופולרי ממש כדי לקבל סכומים כאלו (או שאפילו פחות), ולא שאני מרפה את ידיה, פשוט נראה לי שחשוב להעמיד דברים על דיוקם.
לגבי שניהםסמיילי צהוב
גם בלוג וגם שיווק רשתי,
ממליצה לבדוק טוב טוב טוב
לפני שנכנסים לכל הצעה מהתחום הזה.
להתייעץ עם *כמה* אנשים שמבינים בזה טוב.
יכול להיות מעולה, ויכול להיות הרבה השקעה עם מעט תמורה והרבה עגמת נפש
שיווק רשתי=פירמידהלעניין0
או שאתה נופל ומפסיד
או שאתה מרוויח מאחרים שנופלים ומפסידים
ויש עם זה בעיות הלכתיות לא פשוטות..חמישייה ב"ה
מה כולל שיווק רשתי?רעיה ואם בישראל

עיקר ההכנסה מצירוף אנשים אחרים לרשתלעניין0
וכל אחד שנכנס צריך לשלם על הכניסה.
בפוראוור צריך לקנות מוצרים כדי להתחיל לשווק.
ועיקר ההכנסה שלך זה מלצרף עוד אנשים לחברה.

יוצא שאנשים משלמים כסף, לרוב לא מצליחים למכור את המוצרים עצמם או שהם מפסידים כסף על המוצרים, או שהם מצרפים מספיק אנשים אחרים כדי לכסות על ההוצאה, אבל אותם אנשים מפסידים כסף על המוצרים שקנו...

נוצרת פירמידה, מי שבראש הפירמידה - הראשונים שהצטרפו, מקבלים תגמול מכל אלה שצירפו מתחתיהם, שגם הם צירפו אנשים מתחתיהם.
בתחתית הפירמידה נמצאים המון אנשים שקנו מוצרים ולא מצליחים למכור או להכניס מתחתם עוד אנשים לחברה/לפירמידה.
בסוף הכל מתמוטט כשמגלים שהמוצר הוא זיוף או קשקוש שנועד נטו להכניס כסף לראש הפירמידה...

בטח יש אנשים שידעו להסביר יותר טוב ממני איך זה עובד.

לגבי שיווק רשתיא-לדהיד
בבקשה בבקשה בבקשה להתרחק. מדובר ברובם המוחלט של המקרים בהשקעה של זמן וכסף שלא חוזרים, משמע - הפסדים. תנסי למצוא עבודה שמודל הוורח שלה הוא פשוט - את עובדת, המעסיק משלם.
כל דבר שדורש ממך השקעה כספית ראשונית - להתרחק כמו מאש.
אוקיי..צלילי השקט

אני פחות מסכים איתך, לא בגלל שמה שאמרת לא חכם, אמרת דברים מאוד חכמים, פשוט לא הסתכלת על כל התמונה, ולפעמים זה חבל. 

שיווק רב שכבתי מומלץ על ידי טובי המוחות הפיננסים המאמנים והיועצים - מאז תחילתו ועד היום. 

אני נגד שיווק רב שכבתי שנועד ליצירת בסף בלבד. אין ממני יותר מתנגד לזה.

אבל אני בעד שיווק רב שכתבי שמונע (גם ובעיקר) מהרצון לעזור, מהשליחות, מהעזרה לאנשים, מההבנה שהמוצר שיש לי ביד כרגע, שעזר לי, שהוא טוב, ויכול לעזור לאחרים.

אגב, היום הכסף שאת משלמת כשאת קונה בגד בחנות, או אוכל במכולת, סכום נכבד מאוד מכל תשלום שלך הולך לחברות השיווק והפרסום על כל סוגיהן וגווניהן.

זו הצורה הכי רווחית כלקוח לקנות מוצר, הרבה יותר ממוצר שעול השיווק מוטל על חברות הפרסום.

נ.ב.

הדרך הכי טובה להרוויח כסף היא להוציא כסף "השקעה כספית ראשונית" שיעבוד בשבילי - 

מאשר לעבוד בשביל הכסף.

שהכסף יעבוד בשבילי ושאני לא אעבוד בשביל הכסף. 

אני אתפלא אם אתה מאמין למה שכתבתnick
יש בעיה רצינית עם אנשים שנפלו בפח הזה.
אין להם אפשרות פסיכולוגית להודות שטעו, כי אם יודו, ייאסר עליהם מוסרית לנסות להרוויח מזה משהו, כי הרווח בא רק על ידי שכנוע פראיירים נוספים.
תתפלא....צלילי השקט
בסופו של יום מי שמרוויח עליך בפירמידה האמיתית זה המנכל של החברה שבה אתה עובד, שם הוא נמצא בקודקוד.

יש שם פירמידה אמיתית המנכל נמצא למעלה, וכולם מתחתיו.
לעומת זאת בשיווק רשתי רוצים שתהיה למעלה, והכי למעלה שאפשר. ומלמדים אותך להיות שם.

אם אתה רוצה לשכנע את עצמך בחשיבה המאובנת שבה חונכת, ומתפלא על אנשים שפתוחים לדרך חשיבה פיננסית אחרת משלך, זו זכותך. אבל שתדע שכל מי שמבין ונבין בכסף משנות ה80 מצדד ומעודד שיווק רב שכבתי. מרוברט קיוסאקי ודונלד טראמפ ועד אנטוני רובינס..
זה כבר ממש הזויnick

איך אתה משווה חברה שבה כולם מרוויחים משכורת, יותר גדולה או פחות, לתרמית שבה רוב גדול של המשווקים מפסידים כסף?

ואיך אתה משווה חברה שמייצרת מוצר שהציבור בוחר לקנות, לצ'יקמוק שהיחידים שקונים אותו הם המשווקים, ואין אף לקוח אמיתי?

ואתה יכול להפסיק לצעוק "מומחים", אתה מומן להביא את טענותיהם לכאן.

אמיתי לגמרי!צלילי השקט
תקשיב, אין לי מושג מה אתה יודע על שיווק רב שכבתי. אבל חוץ מכסף ראשוני של קניית מוצרים (בקצת כסף, כשבכל מקרה אתה משתמש במוצרים) אין סיכוי להפסיד. שיווק רב שכבתי זה לא עסק שאפשר להפסיד בו, זה עסק שהכי הרבה שאפשר זה לא להצליח. וגם זה רק אנשים שיש להם חסמים מנטלים.

אני מדבר על הפירמידה. הפירמידה האמיתית זה העסק של המנכל שלך.
הפירמידה של שיווק רב שכבתי היא הפוכה.

ואני לא מאמין בשיווק רב שכבתי סתם. רק אם קנית מוצר, בדקת אותו, הוא עובד, הוא עזר לך. רק אז תתחיל.

יחידים?? אתה לא מעודכן..
אחי זו תעשיה של מלייארדים.

צריך להבין רק מעט חשבוןnick

"פונקציה מעריכית"

כדי להבין שלא יכול להיות, מתמטית, שהרבה אנשים ירוויחו מזה.

אני מאוד בעד הכנסה פסיבית, אבל נגד הונאה.

ובוא נדבר טענות אמיתיות, לא פמפלט תועמלני:

מכאן:

" Given that the overwhelming majority of MLM participants cannot realistically make a net profit, let alone a significant net profit"

ולגבי הקשקוש הסוציאליסטי על המנכ"ל:

"MLMs are designed to make profit for the owners/shareholders of the company, and a few individual participants at the top levels of the MLM pyramid of participants"

לא מבין אותך. באמתצלילי השקט
נניח אדם שמרוויח 100,000 משיווק רב שכבתי פאסיבי....
הוא בהתחלה היה בלי כלום, והוא התחיל מ0. היה לו טיימינג של החברה טוב, מוצר טוב, וניהול ומינוף טוב.

ואגב, לא כל שיווק רשתי הוא פירמידה כמו שאתה מכיר.

וויקיפדיה לא מוסיפה לי משהו.....
דובר כאן על ה forever הזה, שבהחלט נראה כמו פירמידהnick

אני לא יודע למה אתה מתכוון "שיווק רשתי שאינו פירמידה". 

אם אתה מתכוון ל affiliate marketing זה משהו אחר, כלל לא דומה למה שדובר עליו.

לגבי זה שיש אדם שמרוויח 100,000, ודאי שזה יכול להיות. על חשבון כמה אלפי מסכנים שרומו.

לא שיווק שותפים.. שיווק רשתי..צלילי השקט
ובחברות שעליהן אני מדבר, זה חברות שיש להן מוצר טוב שעוזר לאנשים, והאינטרס הראשוני זה העזרה!!, ולא "לעבוד" על אנשים ולמסכן אותם, ממש לא.

בחברות שעליהן אני מדבר, הפירמידה עובדת בצורה כזו שגם אתה יכול להרוויח בדיוק כמו האנשים הגדולים, אם תעשה פעולות מסויימות למשך זמן מסויים, בטיימינג מסויים, ובמקום מסויים. וגם אם אתה מתחיל מ0.

ושוב, זו לא פירמידה.
מקום שרוצה שתהיה גדול ומלמד אותך להיות כזה זו לא פירמידה. זה ההפך.

מקום שמשלם לך שכר מינימום ומשתמש בזמן שלך כדי להרוויח את הקופה, שבקודקוד יש אדם אחד שמרוויח מהעבודה שלך הרבה יותר ממך, כשלך הוא דואג שתשאר בשכר המינימום או קרוב לו בכמה ספרות - והוא את הקופה הגדולה - זו פירמידה.
טוב, נשאיר את זה ככהnick

קשה לראות את המובן מאליו כשיש לך אינטרס כלכלי מובהק + שכנוע עצמי שאתה עוזר למישהו.

נשאיר את זה ככהצלילי השקט
אבל מעניין אותי למה אתה מתנגד לשיטה הזו?

אגב, נכון לכרגע אין לי שום אינטרס כלכלי.
מתמטיקהnick
פונקציה מעריכית.
ראיתי עשרות אנשים שהתעסקו בזה+mp8
אבל אפילו לא אחד שהצליח להתפרנס מזה...
יש עוד דברים יפים לראות........ ני ני..צלילי השקט
את יודעת לכתוב מעניין? תתחילי מזהמשה

וקחי בחשבון שאת משקיעה לפחות שנה בלי לקבל שכר, ככה זה עובד במדיות האלה.

יכול לפרט קצת על איך זה עובד?פסידונית

(אם לדעת בעלת השרשור זה נצלוש סליחה, ואני אפסיק פה)

אין בעיה. אשמח לשמוערעיה ואם בישראל

למרות שלעבוד שנה בלי שכר לא ממש יעזור כעת

אבל פתוחה לשמוע

כותבים בלוג מושקע על משהו מענייןמשה

העולם מגלה אותו לאט לאט דרך רשתות חברתיות ועושה מנוי, ואולי היא תצליח.

לוקח לפחות שנה וחצי לדבר כזה לצבור תאוצה. כמו כל עסק - יש הרבה עבודה בהתחלה ותזרים יחסית יציב אחר כך. זה לא מועיל כשצריך כסף עכשיו ומיד.

אבל צריך לעבוד חכםסמיילי צהוב
כדי שיכניס באמת.
מכירה לא מעט בלוגרים שנשארו בשלב הנחמד לכשעצמו של לכתוב, אבל לא בדיוק מרוויחים מהבלוג.
נכון. זה פיתרון לטווח ארוך למי שנהנה מעצם הכתיבה. לא לקצרמשה

תתמקדי במה שמעניין אותךבלדרית
אם את טובה בשפות אז את יכולה לתרגם מסמכים, אם בציור אז לאייר לאנשים ועסקים, אם יש לך ידע בתחום מסויים את יכולה להדריך או לכתוב בלוג כמו שאמרו, שיעורים פרטיים- אפשר גם דרך מחשב, את יכולה לעבוד במזכירות מהבית ובמענה לטלפונים- מתפרסמות משרות כאלו לפעמים.
ובנוגע לטווח הרחוק, אולי לימודים- גם של תעודה יקדמו אותך, נגיד הנהלת חשבונות או גרפיקה. זה לא הרבה זמן השקעה ושווה לחשוב על זה. אולי לפתוח משפחתון זן אופציה? את הרי בבית עם הילד בקרוב. אפילו לקחת עוד תינוק זה יכול להיות נחמד. אולי עסק מהבית של תפירה? אולי ייעוץ או הדרכה כלשהי לאחרות... לא יודעת, מה שמתאים לך.
הרעיון הבסיסי נשמע לי נכוןרעיה ואם בישראל

אבל נשמע לי שכל דגבר כזה לוקח הרבה זמן עד שצובר תאוצה... נכון?

נכון.משה

כן אבל לא הרבה בהכרחבלדרית
תפרסמי בקרב מכרייך שאת עושה משהו וזה מתגלגל... את יכולה ללכת למקומות באיזור ולהציע שירותים, לפרסם ברשת, זה ממש תלוי בך.
רעיון הפוךאופטימיתת
מתחילה בהערכה גדולה לכם על לימוד התורה והאברכות, אשריכם!

לגופו של עניין, אני חושבת שאם מדובר על חודשיים קדימה אז הכי נכון במקום להגדיל הכנסה להקטין הוצאה ויש כמה דרכים שהצלחתי ללמוד מפה ושם עם הזמן ואני חושבת שהתנהלות כזו עוזרת להקטין את הוצאות המחייה בצורה די מורגשת:

1. משתדלים מאוד מאוד לא לזרוק אוכל, פשוט שמעבר לבל תשחיט יש כאן בזבוז גדול מאוד של כסף ואפשר למנוע אותו. דוגמאות: אורז שעבר יומיים במקרר כבר לא להיט אז מכינים ממנו קציצות, חלה שנשארה משבת והתייבשה מהמזגן הופכת לפירורי לחם וכך הלאה. פשוט לא לזרוק, זה גם חינוך לנו ולילדים להעריך את מה שיש, אנחנו בדור כל כך שונה מדורות קודמים שחפצים שהיו פעם מחליפים פעם בכמה שנים היום זה כבר נשמע מצחיק. כמו למשל סנדלר, היום כמעט ולא משקיעים בנעל שנקראה ומחליפים באחרת. אז לפחות באוכל ליישם את דרך החיים הזאת.
עוד משהו שעוזר לא לזרוק אוכל זה לסדר את המקרר לעיתים יותר קרובות ולהעביר אוכל שעומד לפוג תוקף למדף עליון ובחזית (כמו שעושים בסופר), כך כשזה מול העיניים יש יותר סיכוי שלא יתפספס.

טיפ נוסף בעניין של אוכל, יש דברים שקונים בחוץ אבל העלות של להכין אותם בבית היא הרבה יותר נמוכה וגם המרכיבים יותר בפיקוח כך. לדוגמא מעדנים, אפשר להכין בבית, זה מאוד פשוט ומשתלם כלכלית. גם קוראסונים ועוגיות למינהן, המחירים במאפיות גבוהים מאוד לעומת העלות של הרכיבים ואפשר להכין דברים פשוטים בהתחלה.
גם פיצה פעם היתה מאוד משתלמת להכין בבית אבל היום כבר פחות.
לא בדקתי אבל אני חושבת שגם שתיה מתוקה מול מיץ פטל משתלמת ופעל במקפיא זה ממש ברד כמו בחנויות שזה גם נחמד בקיץ.
גם ארטיקים שקונים בסופר מאוד יקרים יחסית לחנות מפעל של ארטיקים ויש כאלו כמעט בכל עיר, שווה לחפש אותן.

גם להחזיק מקפיא נוסף עוזר מאוד בצמצום ההוצאה על מזון, קונים כמות טובה של עוף, בשר, דגים, מאפים וירקות קפואים כשיש מבצעים וככה שולטים יותר טוב על ההוצאה בתחומים האלו והפערים גדולים מאוד עם מבצע ובלי. אגב, בחגים אנחנו משתדלים לקנות קבוע עוף ודגים כחודשיים לפני ואז חוסכים את עליית המחירים של החגים בתחום הזה.

2. לעשות 3 ימים של בדיקת שיפור והפחתת העלות של השירותים שהמשפחה מקבלת, כמו בנק, כ. אשראי, חשבון טלפון, אינטרנט, ביטוח בריאות, ביטוח משכנתא וכו' להתקשר ולברר איך אפשר להוזיל את העלויות האלו והרבה פעמים אפשר.

3. יצירה וצעצועים לילדים, במיוחד עכשיו בחופש הרבה פעמים נוטים להוציא סכומים גדולים בזמן שאפשר לעשות יצירות מדברים.

בטוח יש עוד דברים שאפשר למצוא אבל צריך לבדוק מה ההוצאות ולפי זה לדעת.

בעניין השני, אפשר לפרסם בקהילה על טיפול בילדים במקביל עם התינוק בע"ה שיוולד. וההצעות הנוספות שהעלו כאן גם נשמעות מעניין, תקשיבי ללב שלך לאן הוא נמשך וכך הסיכוי להצליח גדל מאוד.

דבר אחרון, לגבי עבודות הבית. כמה טיפים:
להכין כמויות ולהקפיא: קציצות למיניהן, עוף, דגים, אורז, פסטה, כל אלו כדאי להכין כמות כפולה ואולי אפילו משולשת ולהקפיא, ככה לעמוד ולעבוד פחות זמן.
אני באמת חושבת שכדאי לך לשתף את הילדים בחלוקה של מטלות הבית ולהסביר להם שמעבר למצוות כיבוד הורים וחסד שאלו חשובים בפני עצמם, כשאמא פחות טרודה במטלות הבית יש לה יותר זמן לשבת ולשחק או לעזור לילדים בלימוד.
גם כדאי לשתף אותם בניקיונות גם אם זה בלי אקונומיקה, יש חומרי ניקיון די ידידותיים ואם הילדים מספיק גדולים זו באמת עזרה גדולה, ודאי כשאת כל כך קרובה ללידה.

מקווה שעזרתי. הרבה הצלחה
תודה על התגובה המפורטת!רעיה ואם בישראל

מעריכה את ההשקעה.

קוראת ומחפשת מה ליישם.

בשמחה, בשורות טובותאופטימיתת
תגובההעני ממעש

דיי נאמר פה הכל

אישית אני מצדד שללא בסיס, אין ללכת להרפתקאות פרמידות ושות'- 

אפי' ללא דיון עקרוני האם השיטה טובה/ נכונה/ מחזיקה ביציבות לאורך זמן

דעתי, כדאי לחפש משהו שתוכלי לעבוד מהבית. גם אם זה הקלדה והשכר בעייתי לך.

יד על הדופק לגבי הזדמנויות

לשמוח ולהתפלל, כמובן

הקלדותנהורה 23

למשל להקליד דיונים בבתי משפט וכד'.

בשביל זה לא צריך להיות מוכשר לכתיבה יצירתית. פשוט מקלידים מה ששומעים. כל אחד יכול.

אא"כ את מקלידה מאד לאט

שלום וברכהשלמה2018
אשמח ליעץ אם תשאירי את האימייל שלך.
(הייתי נזהרת)סמיילי צהוב
ממישהו שפתח ניק בערוץ במיוחד כדי לבקש ממך את המייל, בלי לתת שום פרטים.
בכללי לא מומלץ *בכלל* לדבר באישי עם משתתפים לא מוכרים בפורום.
מנעת ממנה עזרהשלמה2018
אתה מוזמן לפרט כאן במה מדוברסמיילי צהוב
היא מספיק בוגרת כדי חהחליט בעצמה
יש עבודות כאלה באמת, אבל הרוב עם חשבוניות.משה

מה זה אומר?חשבוניות?ולמה זה רע?רק אמונה

זה לא רע, פשוט מחייב להגיש דוחות בסוף שנהמשה

שזה אומר?רק אמונה

אני מתענינת גם לעצמי והאמת לא בדקתי עדיין

שזה במעמד עצמאי ולא במעמד תלוש.משה

וכמה כאב ראש זה ?רק אמונה

להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה, לאסוף הוצאות וכו'משה

יש לזה גם צדדים חיוביים - אפשר להכיר בהוצאות שכשכיר אי אפשר להכיר בהן.

קודם שתגיע לחבות מס, כרגע היא רחוקה מזה...בלדרית
הניירת זה בעיקר דו''ח שנתי למס הכנסה.
ביטוח לאומי מחייב מסכום חודשי מסויים ומע''מ זה מסכום גדול אפילו יותר.
אם את רוצה לעבוד מהבית ולא בשחור זה כנראה מה שתצטרכי לעשות אבל זה באמת לא נורא.
לא דיברתי על חבות המס אלא על עלות הניירת.משה

אתה מדבר על פרילאנס מול שכיר?בלדרית
דווקא הייתי מציינת כחסרון את תשלומי הביטוח הלאומי וימי החופש שהכל עליה, וגם דמי לידה יותר קשה לקבל כעצמאי.
מצד שני בתור פרילאנס את יכולה לבקש יותר לשעה. ויותר אופציות פתוחות בפנייך. אז תחשבי מה משתלם לך יותר.
בניירת על העוסק העצמאי את יכולה לטפל בעצמך, זה קצת כאב ראש, רואה חשבון יעשה לך את זה בתשלום מסויים, תנסי שכל ההוצאות האלה ייכנסו בתוך הצעות המחיר שלך ללקוחות.
יש לך תחום שאת יכולה ללמד?באורות
הכוונה לשיעורים פרטיים. זה יכול להיות ציור ,נגינה, וגם בתחום הלימודים (עברית, חשבון, אנגלית) זה עבודה שלא דורשת מאמץ פיזי ויחסית עם הכנסה גבוהה.
זה ^ רעיון. במיוחד אנגלית/מתמטיקה.משה

כתיבת עבודות אקדמיות!!מרום עד
תחום מבוקש מאוד היום!!
שווה לבדוק עם הרב שלך מבחינה הלכתית
יש נשים וגם גברים שעושים מזה כסף מעולה!
הרמאות שבעניין הזה פשוט מגעילה אותישקופה

וזה לא משנה אם טכנית זה מותר הלכתית או לא. אפשר גם להיות נבל ברשות התורה.

איך אדם יכול לחתום את שמו הפרטי על מסמך שלא הוא כתב? 

אם זה מוסרי אז שילך בריש גלי למרצה ויגיד לו שמישהו אחר כתב עבורו את העבודה.

אולי לנסות בכל זאת לקבל שמירת הריוןאורי8
אני מבינה שעבדת עד עכשיו. את בטוחה שלא מגיע לך שמירת הריון? אולי תנסי לתאר לרופא את המצב הפיזי שאת נמצאת בו? לא יודעת במה עבדת, אבל יודעת שבמקומות כמו משרד החינוך אפשר לבקש לקבל שכר על ימי מחלה שצבורים לך כמה שנים( מכירה מישהי שקיבלה).
ואם רופא אחד אמר לך לא, לכי לרופא אחר. אם את לא יכולה לעמוד מעל 20 דקות נשמע לי שאולי יש מצב להתעקש על שמירת הריון
אם לכל אישה בהריון שמתקשה לעמוד היו נותנים שמירה-+mp8
המדינה היתה קורסת מזמן...

מניסיון מאוד כואב...

שמירה ניתנת במצב של סיכון לאם או לעובר, לא במצב של קושי.
אבל היא לא מסוגלת לעמוד...אורי8
אם היא במצב של חוסר יכולת לעמוד ולעבד, אולי זה מעבר למצב רגיל של אשה בהריון?
אם אשה הגיעה למצב שהיא צריכה להפסיק עבודה , למרות צורך כל כך גדול בכסף , אולי בכל זאת רופא יאשר לה? לא מבינה בזה , אבל אולי בכל זאת שווה לנסות להתעקש על זה?
עבדתי ככה כמה הריונות+mp8
הרופא לא התרגש בכלל.

מכירה עוד רבות כאלה.
אבל עבדת...אורי8
אולי מצבה גרוע יותר? היא עזבה את העבודה, לדעתי שווה לנסות .
אין לי מדד למצבים גרועים יותר או פחות+mp8
מספרת לך מניסיון מר שלי ושל אחרות.
אולי יהיה לה מזל והיא תצליח לשכנע את הרופא, ואחר כך תצליח לשכנע את ביטוח לאומי?? מאחלת לה בהצלחה!!
אכן, הרבה יותר קל לקבל שמירת הריוןnick
כאשר הרופא סבור שקיים סיכון רפואי אם האשה תעבוד.
השיקול בהענקת שמירת הריון- סיכון לאם או לעובר. לא מידת הקושירעיה ואם בישראל

בס"ד

אני אומרת מניסיון של הריון אחר שבו כן קיבלתי שמירת הריון, 

שזה השיקול .

אז היו לי צירים מוקדמים, כבר בחודש שישי, והיה סיכוי משמעותי ללידה מוקדמת.

בגדול קושי לא מהווה שיקול 

אם את מתחום החינוךgggאחרונה
אז שיעורים פרטיים זה דבר מאוד מכניס. הבעיה העיקרית זה שזה בשעות אחה"צ כשהילדים בבית וצריך למצוא להם פתרון
ממליץ בחום לפנות לפעמוניםאוויל מחריש

הם יכולים לסייע הרבה לגבי הטווח הרחוק ובמציאת פתרונות

אישתי מאמנת ומלווה כלכלית , מוזמנת לפנות אליה .בא בימים

0526580493 תהלה

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Sevenאחרונה
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימוןאחרונה
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

בוודאי שנעמוד בתקציב שיש לנוארץ השוקולד
ועדיין היינו רוצים להוציא פחות מהתקציב המלא כי מרגיש לנו שזה סכום עצום עבור ערב מרגש 1.

מכירים את סדר גודל התקציב שיש לנו וברוך ה' זה סכום שניתן להוציא ולא צריך לחרוג ממנו

אולי יעניין אותך