בס"ד
(מקוה שזה הפורום המתאים - שקלתי לפתוח גם בפורום הכלכלי)
נשואים כבר לא מעט שנים (בין חמש עשרה לעשרים).
משפחה ברוכת ילדים ב"ה.
כל השנים מישהו מאיתנו עבד - היו שנים שבעלי היה אברך ואני עבדתי. היו שנים של לידות צפופות ואז בעלי עבד ואני עבדתי פחות. כמובן היו שנים ששנינו עבדנו.
כל השנים מנסים להחזיק מעמד איכשהו, בקושי מחזיקים מעל המינוס, לא תמיד בהצלחה.
לאחרונה, רק בעלי עובד. מתקשים לשמור על איזון ולא נשארים מעל קו המינוס. צוברים חובות קטנים.
אני בהריון, ובגלל קושי גדול בהריון, כמעט מתחילתו (בעיות בגב וכד') לא יכולה לעבוד. יתירה מכך - מתקשה לתחזק את הבית (קשה לעמוד יותר מעשרים דקות, קשה להתכופף). למעשה צריכה עזרה במשק בית, אבל אנחנו לא במצב שמאפשר הוצאות נוספות. בעלי מאוד מתאמץ להביא עוד הכנסה , אז הוא לא פנוי לעזור בבית - דווקא בתקופה שאני זקוקה מאוד לעזרה הזו.
המצב הנוכחי זה לא משהו שמצדיק שמירת הריון, אז למעשה יש לנו רק הכנסה אחת.
גם לא אזכה בדמי לידה מלאים, כי לא אהיה זכאית.
בעלי מאוד מתאמץ להוסיף הכנסה באופנים שונים, ומצליח קצת, אבל זה לא מספיק. זה מוסיף מאות ש"ח או מקס' קורב לאלף, אבל עדיין חסר לנו בהחלט.
הנקודות העיקריות:
א. מחפשת פתרון נקודתי - לחודשים הקרובים שנותרו עד הלידה - להכנסה שלי , מהבית. משהו שמאפשר לשבת, לא להסתובב הרבה.
מול המחשב זה בהחלט אפשרי, ל2-3 שעות ביום (יותר שעות מזה יוצר כאבי גב...) מכירה את חלופת ההקלדות - אבל השכר יחסית נמוך, ואנחנו צריכים להכניס עוד לפחות 1500 או יותר, כדי להיות קרובים לאיזון... מחפשת עוד חלופות.
ב. מחפשת שינוי לאורך שנים - מרגישה שהתקבענו על איזה דפוס כזה של הישרדות כלכלית. לא מצליחים להתרומם. אשמח לשמוע מעוד משפחות - איך אתם מחזיקים בצורה בריאה ושפויה. בפרט משפחות שהתחילו במשך כמה וכמה שנים של אברכות (לא שנה-שנתיים, אלא 8-9 או יותר) וממשיכות במשרות של חינוך/הוראה וכד'.
תודה
) חיים בלי לחשוב בעין מפוקחת מה יהיה מחר ובלי יכולת להחזיק את עצמנו כלכלית. וזה לא שלא יוצאים מידי פעם לנופש (כמובן לא בבית מלון אלא יותר בקטע של אוהלים בכינר או אצל מכרים).