מוזמנות לכתוב...
בנות כמה אתן?
הריוניות/אמהות לתאומים? שלישיה? שני בנים/ בנות? בן ובת?
באיזה חודש/שבוע את?/בני כמה התאומים?
איפה ממוקמים במשפחה
בונוס למי שכבר ילדה: משפט מפתח שמחזיק אותך בגידול המופלא!
מוזמנות לכתוב...
בנות כמה אתן?
הריוניות/אמהות לתאומים? שלישיה? שני בנים/ בנות? בן ובת?
באיזה חודש/שבוע את?/בני כמה התאומים?
איפה ממוקמים במשפחה
בונוס למי שכבר ילדה: משפט מפתח שמחזיק אותך בגידול המופלא!
חרותיק
מתואמת
זהות כפולה
מתואמת
כפולה ומכופלת
לא עבדתי בעבודה מסודרת, אבל עשיתי צהרון לילדים בבית, ובסביבות חודש רביעי-חמישי כבר לא יכולתי להמשיך את זה...
אז אמרתי להורים שאני בהיריון בסיכון, ולכן צריכה להפסיק.
היה לי קצת לא נעים ממבטי הרחמים שלהם, וגם מהעובדה שאח"כ הם ראו אותי בעצם מסתובבת מעט כרגיל... אבל מניחה שהם סלחו לי אח"כ כשראו את התוצאה
. (ואחת מהם, שהיא גם חברה שלי, ניחשה בעצמה שמדובר בתאומים
)
ג'נדסאני בת 26,
וזכיתי להיות אמא לתאומות מדהימות מהממות אוצרות שא"א לתאר.
כל יום מודה על הנס ועל השפע שה' זיכה אותנו.
בנות 2.3 בכורות. לא זהות.
משפט מפתח: תאומים זו ברכה כפולה ומכופלת!
מתואמתאני בתחילת שנות השלושים, אמא לתאומים בנים בני שש, שממוקמים בדיוק באמצע: בת ובת מעליהם ובת ובן מתחתיהם.
תאומים זה באמת משהו מופלא... וזו מעין קהילה סודית כזו, של כל הורי התאומים... (כשהתאומים היו קטנים ומשכו מבטים ודיבורים לעגלתם - "סלחתי" רק לאנשים מבוגרים - ולהורים לתאומים בעצמם...
)
משפט מפתח: תאומים זו ברכה. אולי ברכה גדולה מדי - אך אם היא הגיעה אליכם, סימן שאתם מבורכים פי שניים!
️הריון נוסף ב"ה
ורד הבר
טלי10אני בת 38
אמא לתאומים בני 12 וחצי - בת מצווה מאחרינו ועוד כחצי שנה בר מצווה
הם באים אחרי בת בכורה.
חוויתי את הקושי בהריון לא קל, שבנוסף היה חשש מצד הרופאים שהאחת באה על חשבון השני
(הם נולדו בהפרש של קילו שלם: 2.300 3.300..)
וגם השנתיים הראשונות היו תובעניות.
היופי לראות את השניים מתפתחים וגדלים יחד שווה את הכל...

כל הזמן בדקו שיש מחיצה בינהם,
והרופא הסתבלט על זה שצריך הפרדה בין בן לבת ![]()
הרופאים זיהו את הפער הגדול בין העוברים וחששו שכלי דם שצריכים להגיע לבן, מגיעים לבת במקום.
אמא לתאומים נוספים בני ארבע ובלי עין הרע עוד חבריא בודדים,
בת 35,
משפט מפתח- 'תאומים' זה פשוט שני תינוקות 
אז את המומחית האמיתית לתאומים כאן 
בעתיד תחלקי איתנו איך זה לגדל שני זוגות של תאומים!
אמא לתאומות בנות קרוב ל-4.
מעליהן בת ומתחתיהן בן.
שלום לכולן,
איזה כיף שבדיוק נפתח הפורום!
אני כ"כ שמחה שיש מקום לדון בו גם בשמחה וגם בקושי שבתהליך, מתוך שמחה ואמונה ולא מתוך פחד. המידע באינטרנט על הריון וגידול תאומים לא סימפטי...
אני ברוך ה' בהריון עם תאומים (כנראה תאומות, לא סופי...), שבוע 13.
זה הריון ראשון, אני מתרגשת, מפחדת, וקלולסית לגמרי.
מקווה להיעזר בידע ובניסיון שלכן 
לא השתמשתי בפורומים כבר עשרות שנים (אני זקנת השבט כאן?) ובקושי זוכרת איך הפורמט הזה עובד (טכנית). מחילה כבר מעכשיו על טעויות אופציונליות... ![]()
גם אני הייתי בהריון תאומות הריון ראשון! יש בזה הרבה כיף כי לא מכירים משהו אחר וכל ההפחדות שיש מהריון של תאומים לא חלו עליי... מבחינתי זה מה שקיים... המון בהצלחה! כאן לכל שאלה

כפולה ומכופלת

שלום רב,
אני בת 31, אמא לשבעה ילדים הגדול בן 10.5
הקטנות הן תאומות זהות מדהימות בנות שנה בדיוק (נולדו בה' תשרי)
משפט שאמרו לי מיד אחרי שהן נולדו: יבוא יום וכשתתני חיוך אחד תקבלי שתיים בחזרה.
בעיני זה הבונוס הגדול של גידול של שתי תינוקות בו זמנית.
כשאני נכנסת אליהן לחדר בבוקר ומקבלת קריאות שמחה משתיים יחד זה פשוט עושה לי את כל היום...
הגדולים בני 12 והקטנים בני שנה!
ע"פ המכון לחקר התאומים באונ' העברית מדובר על סיכוי של 1 ל 8 מיליון ללידת תאומים זהים פעמיים...
בקיצור הפתעה גדולה!
כמעט בת 40, אמא לשבעה ב"ה ומתוכם 2 זוגות תאומים, הבכור ושני הזוגות נולדו בתוך 3.5 שנים בסה"כ... (כשהייתי בת 25 כבר הייתי אמא לחמישה...) עכשיו כבר גדלו, ויש כאן בבית 5 מתבגרים בגילאי 14.5-18 (שזה לא בהכרח יותר קל) ועוד שני קטנים... כ"י...
משפט מנצח - בסוף הם גדלים... ונהיים מועילים!!
הי לכולן,
צריכה תמיכה...
בהלם עדיין (שבוע 15) שאני עם תאומים בבטן.
לא זהים. 2 שקים 2 שליות.
לא מכירה מקרוב אף אחד כזה.
היינו בהלם מוחלט! ממש לא ציפינו...
כרגע גם החלטנו לא לספר אפילו להורים.
מאד רוצים לחוות את אפקט ההפתעה.
ככה שאין אפילו למי להשתפך 
אני מרגישה רע מאד (אולי גם אחרי קורונה שעברתי 3 חודשים לפני ההריון,) הרבה יותר מהריונות קודמים וזה לא נגמר...
גם הבטן כבר ענקית. כבר מזמן אנשים רואים עלי. כמה אפשר להסתיר שזה תאומים? (רגילה לעוברים גדולים מאד בהריונות הקודמים וזה התירוץ כרגע. אבל למשפחה זה מתחיל להיות מוזר)
ולשאלות:
1. האם כדאי לעשות מעקב אצל רופא פרטי? (בינתיים הייתי רק ביקור אחד שבו טרם ידענו על ההפתעה הגדולה...)
2. כנ"ל לגבי הלידה? רופא פרטי? אם זה ניתוח ואם זאת לידה ספונטנית רגילה?
3. מאד מאד פוחדת מהאפידורל ומההתאוששות שלו . (הוא גם לא משפיע עלי לגמרי, ככה שבלחיצות עצמם וביציאת הראש אין השפעה בכלל) בלידה האחרונה ילדתי בלי, למרות הגודל והתפרים וכו'... וידענו מיד שבפעם הבאה אין אפידורל. הלידה וההתאוששות אחריה הם בלי השוואה... אבל מצד שני אני ריאלית. מבינה שלידת תאומים היא משהו אחר. ראיתי תגובות רבות של נשים שילדו בלי אפידורל. אבל מנסה לחשוב האם החשש (הלא הגיוני סה"כ) מצדיק את ההימנעות? כמה זה משמעותי לעומת לידה יחידנית אם יש פה מילדת בפורום אשמח לשמוע את דעתה.
4. לגבי שמירה, מצד אחד מאד רוצה לצאת לשמירה. להגיע בנחת ללידה. מצד שני גובה תקרת השכר של שמירת הריון נראה לי אינו מגיע למשכורת שלי. ז"א, כמה חודשים להתרגל לפחות הכנסה ומצד שני צריך הרבה כסף ללידה כזו. יש למישהי נסיון עם זה? ואיך מחושבים אח"כ דמי הלידה? אילו חודשים הם לוקחים להשוואה בבט"ל?
5. איפה הכי כדאי ללדת תאומים באזור ירושלים? עד היום ילדתי בעין כרם ובשערי צדק.
6. המצפון... מרחמת על הגדולים שכבר חדשיים וחצי אין להם אמא נורמלית. ולא נראה שיש לזה סוף. הקושי כ"כ גדול. אין לי רגע שאני מרגישה טוב. והחשש מסיבוכים... והלידה הלא מוכרת... והגידול שלהם. והעזרה שמן הסתם אצטרך מבעלי וככה שנינו מקצצים הכנס. מנסה כל הזמן להתעודד ולשמוח במתנה המיוחדת והלא מוכרת. ולחשוב חיובי
אשמח מאד לתגובות ממנוסות.
חדשה בתחום
אף פעם לא כותבת בפורומים
תמיד מהקוראות בלי להגיב 
אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים
ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR
היינו בבית החולים ואמרו לנו,
שאם המצב לא יחמיר
אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32
כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...
אם המצב יחמיר חלילה,
אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו
בקיצור אני חרדה מאז😒
לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔
מישהי עברה משהו דומה?
הסבר מה זה ההשלכות של פגות?
מתואמתמתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)
אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️
היי
אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן
דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין
בלינסון /
תל השומר
המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .
שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?
תודה מראש לעונות!!!!
היוש,
שבוע 34+1 תאומים לא זהים
השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?
בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה
והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.
תודה לעונות 
שלום,
אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...
ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....
מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.
יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...
כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.
עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..
תודה מראש!
אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.
מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)
היי,
רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה
בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?
תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן
לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...
אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה
בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...
הי
רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני
יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...
מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!
(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית
כשגיליתי שאני בהריון תאומים...
לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)
כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.
האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?
כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.
הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע
והאמת בשביל להפריד,
זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)
מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...
היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).
תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.
בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.
אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...
החלטות טובות!
(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)
נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד
שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...
גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.
את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.
מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם.
גם אצלי תאומים בנים מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4
הם כרגע בגן שפה ביחד
שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.
הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.
שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה
אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...
יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד
הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.
אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...
תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונהבשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם
זה אומר תאומים?
נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.
אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...