שרשור סיפורי לידהזהות כפולה
אלה מכן שכבר אחרי... רוצות לשתף אותנו?
יש לי סיפור לידה ארוך ומפורט מאוד... מעוניינות?מתואמת

אז משתפת בסיפור לידת התאומים שלי מתואמת

(חששתי בתחילה לשתף בגלל אאוטינג, אך נראה לי שכבר הספקתי לעשות לעצמי מספיק אאוטינג גם ככה... אם בכל זאת מישהי מזהה אותי עקב הסיפור - אשמח שתיידע אותי).

יום שלישי – היום של ירידת המים:

4:30 בבוקר, שבוע 33+6.

אני מתעוררת ומרגישה פתאום שפריץ של מים מלמטה. כמו כל התסריטים שדמיינתי – אני מבינה די מהר שזו ירידת מים.

קמה אחרי כמה דקות לשירותים, לבדוק אם זו כמות גדולה. כן, הכול רטוב, וגם קצת מסביב. מחליפה לפיג'מה אחרת, וחוזרת לשכב – מעט נרגשת, מעט לחוצה.

בשעה 5:00, כששוב אני רטובה בכל החלק התחתון, מחליטה להתקשר למוקד האחיות של כללית. אחרי המתנה עונה אחות ואומרת שכדאי למהר להגיע לבית-החולים, ואם אגיע עד 7:00 גם לא יחייבו אותי בתשלום.

ב-5:30 בערך מעירה את בעלי. אנחנו קצת מבולבלים. צריך ממש לרוץ לבית-החולים, או שאפשר קצת לחכות? בעיקר לחוצים בגלל סידור לשני הילדים, שעדיין ישנים, וגם כי בעלי צריך להתפלל שחרית. מתקשרים שוב למוקד, שואלים אם אפשר לחכות עד 8:00. לדעת האחות – לא.

שולחת הודעה לשכנה מלמטה (ששני הגדולים שלה בגיל של הילדים שלי), שואלת אם נוכל להשתמש בעזרתם. ב-6:00 מנסה גם להתקשר אליה, וכשהיא עונה ומבינה מה העניין, אומרת שתבוא מיד לאחר שתתלבש. מקסימה שכמותה.

בינתיים מזמינים מונית. אני כבר לבושה, עם שקית שעוטפת את האזור התחתון.

כשהשכנה מגיעה היא מחבקת אותי בהתרגשות ומאחלת הצלחה, ואז נשארת עם הילדים הישנים, ואני יורדת לבעלי, שכבר מסדר במונית שקיות ניילון כדי שארטיב את המושב.

נוסעים נסיעה קצרה.  אני יוצאת מהמונית ומרגישה שלא אוכל ללכת ברגל כשאני נוטפת כך, אז בעלי מביא כיסא גלגלים. בדרך, במעליות, מעדכנים את הרופאה (הפרטית, שלקחתי במיוחד ללידת תאומים זו), והיא אומרת שתגיע בשעה הקרובה.

במיון יולדות פותחים לי תיק, ואז מקבלות אותי מיילדות נחמדות של סוף-משמרת.

כשמתפנה מיטה, אני נשכבת ומחוברת למוניטור.

משמרת חדשה מגיעה, ואותי מקבלת המיילדת אסתר המקסימה. היא אומרת שצריך לעשות בדיקת דם.  פותחת לי וריד כמה פעמים – תוך התנצלות על הכאב – כי לא מצליחה להוציא דם (אחר-כך הסתבר שהייתה בעיה במשאבה). גם המוניטור עושה בעיות – לא בטוחים אם כל אחד מהמוניטורים על עובר אחר או ששניהם על עובד אחד.

מנסים גם בעזרת אולטראסאונד לראות. בינתיים הרופאה מגיעה, עוזרת עם פתיחת הווריד ועם האולטראסאונד.

אחר-כך אני מופנית לשתן ולתרבית בנרתיק בשירותים. הרופאה בודקת אותי בחדרון האולטראסאונד, ורואה מי שפיר נקיים ופתיחה של 2.5 ס"מ. אבל על הפד שאיתו הגעתי היה צבע ירוק. בינתיים אני מקבלת זריקה להבשלת ריאות.

הרופאה אומרת להשאיר אותי להמשך השגחה ושולחת גם לאולטראסאונד, ואז הולכת תוך בקשה מהרופא התורן לעדכן אותה בצבע המים בפד הבא ובתוצאות האולטראסאונד.

בינתיים חמותי מגיעה (הם הגיעו באותו בוקר לבית-החולים כי לחמי הייתה בדיקה), וגם בעלי נכנס למיון. המוניטור רושם צירים לא סדירים, שכואבים כמו הצירונים במהלך החודש האחרון.

אני רוצה שבעלי יחזור הביתה כדי לאכול ולשתות (לא הספקנו כלום בבוקר), ובזמן ההמתנה ליד חדרי האולטראסאונד הוא נוסע באוטו של אביו וחמותי נשארת איתי. הטכנאית נחמדה, אני מתבדחת איתה (אולי עובר B  ישאיל מים לעובר A?), ואחר-כך חוזרת למיון. אחרי שהרופא מדבר עם הרופאה שלי בטלפון, אני מופנית לחדרי הלידה להשגחה. חמותי הלכה בינתיים להביא לי אוכל ואחר-כך גם לחמי (שמחכה עדיין לבדיקה שלו).

בעלי חוזר לבית-החולים, ואני הולכת עם המיילדת לחדר הלידה והוא מסביב.

כל הזמן הזה עדכנתי את אמא שלי כדי לראות מתי היא תבוא (בשתי הלידות הקודמות היא הייתה איתי). כעת החלטנו שלא להתקשר עדיין, כדי לא להלחיץ במילים "חדר לידה".

אני מגיעה למעין חדר ביניים. שוכבת בו גם אישה לאחר לידה. מקבלת אותי מיילדת אחרת, טיפה עצבנית בהתחלה (אולי כי היא חולקת על דעתה של הרופאה שלי, שביקשה להמתין ולא להתחיל התערבות כלשהי). בעלי יושב לידי, ואנחנו מפטפטים. מדי פעם באה המיילדת, שכעת דווקא נחמדה אליי, לבדוק מה קורה. אני מבקשת לעשות, ומקבלת סיר מיוחד למיטה.

אחרי כמה זמן היא רואה שהפד יבש – הפסיקה הזרימה של המים.

הרופאה מתקשרת אליי לקבל עדכון, ואני שואלת אותה אם עלול להתפתח משהו בשעות הקרובות, כי אני רוצה לשחרר את בעלי, שילך הביתה, יאכל נורמלי (מקודם הוא לא כל-כך הספיק), קצת ינוח, ושאחר-כך יהיה עם הילדים שכבר שבו מהגן (אף-על-פי ששכנינו המקסימים אמרו שהם יוכלו להישאר אצלם גם לישון). הרופאה אומרת שכן, הוא יכול ללכת, לא צפוי משהו בשעות הקרובות, עד שהיא תגיע שוב ותראה מה קורה.

בעלי הולך ואני נשארת לבד (עם עובריי, ועם ה'!), ובינתיים שוב החלפת משמרות.

מקבלת שוב אנטיביוטיקה בווריד, ובינתיים אני נחה. אולי אצליח לישון? אולי לא.

בכל הזמן הזה הרגשת שלווה מוזרה, כמעט ולא לחוצה, רק דואגת שהכול יהיה בסדר עם הקטנים (גם כעוברים וגם כתינוקות) ומבקשת מה' על כך. מצליחה גם להתפלל קצת על נשים אחרות (בדיוק אתמול חברה אמרה לי שני שמות). גם על גבעת אסף וגבעת האולפנה, עמונה ומגרון משתדלת להתפלל.

השעה 18:30 כעת, ואני במחלקת נשים, היריון בסיכון. החליטו לפנות את המיטה בחדרי לידה ולאשפז אותי כאן להשגחה. לידה בתוך 48-24 שעות, תלוי בצבע המים.

לידי אישה שכנראה מאושפזת כבר זמן מה, בעלה וילדיה באו לביקור. היא מתעניינת בהם, מחבקת את הילדים, אפילו קצת קוראת איתם מלימודיהם.

"איך את יושנת כאן?"  שואל אחד הילדים.

"מכבים את האור ומשכיבים את המיטה," עונה האם. "אבל האמת שאני לא מצליחה כל-כך להירדם, כי אני מתגעגעת אליכם." עצוב. צביטה בלב.

גם אני דיברתי עם הילדים שלי בטלפון. הגדולה נרגשת לקראת הולדת התינוק, והקטן (בינתיים) לא כל-כך מצליח לדבר, בעצם.

בינתיים מגיעה ארוחת ערב, ואחרי שאכלתי היום רק קרקרים,  קורנפלקס ועוגת שוקולד – אני טורפת את הארוחה הזו. שמחה שלא מחוברת עכשיו לניטור, ויכולה לקום לבד לשירותים.

יום רביעי: היום של הלידה

23:00 – לפני כמה זמן התקשרה הרופאה, ואמרה, שמכיוון שאין התקדמות ממשית בצירים, והמים ממשיכים להיות מקוניאליים, יכול להיות שיהיה צורך בניתוח בכל-זאת, כי אין טעם (ואולי אף מסוכן) לתת זירוז.

בכל אופן, היא תבוא עוד מעט לבדוק אותי, ואז נראה.

אני לחוצה קצת, אבל הרבה פחות מאשר לפני שבועיים, כשהם היו עכוז, ואז התחלנו לראשונה לדבר על ניתוח. לפחות כברתי כבר את ההכנה הנפשית לניתוח (גם לפי הדרכותיהן של הרופאה ושל אורנה-אורניקי- הדולה).

עכשיו אני צריכה הכנה לפגייה – מה זה אומר, וכמה זמן, ואיך בכלל אוכל לטפל בהם אם אהיה אחרי ניתוח. אבל כמו שאמרה הרופאה – שבוע 34 זה טוב משבוע 26.

כשהרופאה מגיעה היא נותנת לי לבחור – אם ללכת מיד לניתוח, או לנסות זירוז במינון נמוך. אני בוחרת בזירוז, אף-על-פי שיש לי ספקות – אולי בכל-זאת עדיף ניתוח וזהו? אולי יהיה לי קשה לשרוד עוד הרבה שעות, לאחר שלא ישנתי כל היום, עד ללידה, שמתחילה כעת רק בפתיחה של 3.5 ס"מ וצוואר רחם שמחוק רק בחמישים אחוז?

בכל-אופן, אני מוּרדת לחדרי לידה. בעלי מגיע מהבית קצת אחריי, וצריך לאסוף את כל הדברים שלי ממחלקת נשים. האחות שלוקחת אותי לקומת הלידה קצת עצבנית – עוד מישהי במחלקה מחכה לעזרתה, לחוצה.

בחדרי הלידה אני פוגשת את הרופאה שלי, וגם, שוב, את המיילדת אסתר המקסימה, שחזרה למשמרת נוספת לאחר הפסקה של משמרת אחת. שתיהן יהיו איתי בחדר הלידה.

ושוב חיבור למוניטור, ועד שמוצאים את הדפקים של שניהם ולא רק של אחד מהם. נעזרים באולטראסאונד נייד ומצליחים סופו-של-דבר לדייק. מחברים לפיטוצין, שלאט לאט מתחיל לייצר צירים, והם מתחילים להתחזק. מדברים עם אמא, ומסכמים שניתן לה עוד קצת לנוח (אף-על-פי שהיא לא מצליחה להירדם, וגם בלילה הקודם, בלי קשר, היא לא ישנה).

בינתיים מפטפטים קצת בינינו.

הצירים מתחזקים, ואני מתלבטת עם בעלי, הרופאה והמיילדת האם לקחת כבר אפידוראל. נראה לי מוזר לקבל כבר עכשיו (אף-על-פי שאחר-כך, לקראת הסוף, בטוח אצטרך. בלידת תאומים יש סיכוי גדול להתערבות פנימית להוצאת העובר השני) – הרי את הלידות הקודמות עברתי בלי אפידוראל בכלל, גם כשהיו צירים חזקים. בסוף מחליטה לא לעשות חישובים שכאלה, ולאחר המתנה מגיעה המרדימה החמודה. מנתקים אותי מהמוניטור, ואסתר עוזרת לי, ומלמדת אותי להתיישב על המיטה כשהגב מקומר. היא מחבקת אותי, וגם כרית על ברכיי כדי שאחזיק בה, ועוזרת לי לנשום עמוק ולא להתכווץ בזמן שהזריקה מוחדרת. עכשיו באמת מבינה איך יוצאים ידי חובת "בעצב תלדי בנים" באפידוראל (כמאמר הרב מנחם בורשטיין).

אחרי האפידוראל אני נשכבת שוב כדי להתחבר למוניטור, והרופאה מבקשת מהמרדימה להישאר עוד רגע בחדר, כי נראה לה שיש בעיות.

הרופאה ואסתר המיילדת עומדות מעליי, וכבר לא עוזרות לי בצירים כמו קודם. הן לחוצות בגלל הדופק.

ופתאום קוראת הרופאה: "תקראי לצוות, מהר!" בבת אחת מתמלא החדר באנשים (גם בגברים – ואני רציתי שמלכתחילה יהיו איתי בלידה רק נשים), "יש ירידה בדופק, לחדר ניתוח!"

בקושי מספיקה לזרוק לבעלי: "תתפלל!" והוא, לא מספיק לראות אותי בכלל (בזמן האפידוראל חיכה מאחורי הווילון), קורא: "בהצלחה!"

ובשתי דקות בערך המיטה מובלת לחדר ניתוח, ושם כולם מתחילים ללבוש מסכות, מעבירים אותי למיטה של חדר ניתוח. האפידוראל כבר משפיע לגמרי (אולי המרדימה מגבירה את עוצמתו). אני מופשטת בחלקי, שמים לי מסך לפני העיניים.

אני לא מרגישה כלום – לא פיזית, אפילו לידיים הקשורות אני לא שמה לב, ולא רגשית, מבולבלת ולחוצה, רק בקושי שמה לב לעובדה הלא רצויה מבחינתי שיש הרבה גברים מסביב.

אני מרגישה את אזור האגן והרגליים כאילו מכוסה בשמיכה (מה שאולי טוב), ואז מעין התעסקות כזו שם. "תוך שתי דקות הם בחוץ," אומרת הרופאה, ואכן כך (או פחות או יותר כך):

ב- 3:20 נשמעות שתי פעיות בכי בזו אחר זו, ופתאום אני מתמלאת התרגשות – ודמעות עולות לי בעיניים. התינוקות שלי! שמונה חודשים וחצי סחבתי אותם, והנה הם! הכול שווה (גם סיטואציית הניתוח הזו) בשביל לשמוע אותם!

המיילדות לוקחות אותם לצד ומטפלות בהם. "יש לך שני בנים מתוקים!" אומרת המיילדת השנייה, את מה שכבר ידעתי. בינתיים קוראים לרופאי ילדים מהפגייה.

כאשר תופרים אותי אני מרשה לעצמי קצת לנמנם, עדיין מבולבלת, מטושטשת, מאושרת.

מראים לי אותם מרחוק לפני שלוקחים אותם – לא כל-כך עוזר לי, כי אני בלי משקפיים – אבל מצליחה לראות שהם בהירים יחסית. מבקשת מאסתר המיילדת אם יוכלו לעדכן את בעלי.

הניתוח מסתיים, אני מועברת למיטת אלונקה ומובלת לכיוון חדר התאוששות. בדרך בעלי מצטרף אלינו – אני בקושי מצליחה לראותו בין כל אלה שמקיפים את המיטה – ואומר לי שכבר הודיע להורים שלנו. (אחר-כך הסתבר לי שהודיע להם גם כאשר לקחו אותי לניתוח. אמא המסכנה, שלא כהרגלה, נלחצה מאוד).

בחדר ההתאוששות מקבלת אותי הרופאה שם, ובעלי נשאר איתי לדבר קצת.

אני רועדת מהתרגשות, לא מצליחה לעכל מה שקרה, הרגליים והאגן לאט לאט חוזרים לתחושה, אך עדיין לא מרגישה כל כאב.

הרואפה הראשית של הפגייה מגיעה ומסבירה לנו מה קורה – אחד מהם, תאום שתיים, זקוק לעזרה בחמצן. הוא יצא ירוק כולו. מסתבר שהמים המקוניאליים שיצאו היו מהשק שלו, והמים שבשק של תאום אחד היו אכן נקיים. בעלי שואל את כל מיני שאלות, שניכר ברופאה שכבר נשאלו פעמים רבות והן מעצבנות אותה. בכל אופן, ברית – אנחנו מבינים – לא תהיה בקרוב.

אנחנו מדברים, מנסים לעכל, להתאושש מכל המירוץ המהיר של העניינים, מהעובדה שהנה – אנו הורים לארבעה.

הרופאה האחראית מגיעה ומבקשת שנהיה בשקט – זו עדיין שעת לילה, ואנשים רוצים לישון. אנו מתנצלים, ובעלי הולך לתפילה. אני נשארת, מנסה לנמנם קצת.

עוד לפני שהוא מספיק לחזור מגיעים כדי להעביר אותי למחלקת יולדות. אני לחוצה קצת – משתדלת לוודא שכל החפצים שלי, שבעלי הביא מחדר לידה – נלקחים איתי.

מגיעה למחלקת יולדות ומוכנסת לחדר של אחרי קיסרי. שעת בוקר, והאישה הנוספת שבחדר מתעוררת ומבקשת מיד מהאחות משכך כאבים (אז עוד לא הבנתי שגם היא אחרי קיסרי), ואחר-כך הולכת לתינוקייה. מגיעה אחות כדי להעביר אותי למיטת המחלקה. אני מפחדת קצת לעבור, ואז מגלה גם שהפלאפון, שהיה לידי על המיטה קודם, נעלם. מתביישת להציק לאחות, ובכל זאת אומרת לה. כשהיא מוציאה את הסדינים ממיטת ההתאוששות אני מבקשת ממנה לחפש אותו ביניהם. ברוך ה', הוא נמצא. (לא לפני שכבר עלו לי תסריטים בראש: איך אודיע לבעלי היכן אני – הספקתי רק לומר לו שאני בדרך למחלקה – ואיך מעבירים אישפוז שלם בלי פלאפון...)

שולחת לבעלי הודעה, ונחכה שיגיע.

כשהוא מגיע אנחנו מדברים שוב, בעלי מראה לי תמונות של הקטנים שצילם בפלאפון. התמונות לא מספיק ברורות לי. אחר-כך מבקשת ממנו שיחזור הביתה וינסה לישון (ויודיע לשכנים ששומרים על הילדים את הבשורות), וכשנשארת לבד, מנסה להירדם בעצמי. לא כל-כך מצליחה – כבר שעת בוקר, המחלקה ערה. הרמקול מודיע: "יולדות יקרות, נא לגשת לחדר תינוקות לקחת את התינוק להנקה..." וחם לי, ומגרד לי – מה, הגוף עוד לא קלט שנגמר ההיריון ואין מקום לגרד היריון זה?

העייפות מוסיפה לבלבול שאני חשה. האחיות מגיעות לעשות דברים שגרתיים של מדידת לחץ דם וחום, חיבור לאינפוזיה...

בשעה 7:00 מחליטה לשלוח הודעת מזל טוב לחברות, ומבקשת גם שיתפללו לרפואתם. במהלך השעות הקרובות אני מקבלת הודעות מזל-טוב (וגם הצעות לעזרה) בחזרה.

למרות העייפות לא מצליחה להירדם. הבטן התחתונה מתחילה קצת לכאוב, ואני מחליטה לא לעשות חשבון, להישמע לכול ההמלצות – ומבקשת אופטלגין. (פעם ראשונה בחיי שאני לוקחת משכך כאבים כלשהו).

כל שעות הבוקר עוברות עליי בנמנום לא מוצלח. מדברת גם עם אבא ועם אמא ועם חמותי (שמבטיחה לבוא בצהריים ולהביא לי מאוורר, נגד החום).

בצהריים אכן מגיעים חמי וחמותי, מרכיבים את המאוורר החדש, שואלים לשלומי. אני מבקשת מהם ללכת לפגייה, לראות מה שלום הקטנים.

באות אחיות כדי להראות לי איך לקום מהמיטה, ועוזרות לי לעבור לכורסה. חמותי חוזרת מהפגייה נלהבת – "דומים לאבא שלהם!" לפי דעתה הם די זהים.

כשהם הולכים אני מצליחה להירדם קצת למשך שעה.

בעלי מתקשר. אומר שלא כל-כך הצליח להירדם, מלבד רבע שעה של שינה עמוקה. מתארגנים להמשך היום. אחי יבוא לשמור על הילדים. בעלי יבוא אליי בשלוש (הרופאה של הפגייה ביקשה לדבר עם שנינו באותה שעה).

כשהוא מגיע, אני באמצע שיחה עם העובדת הסוציאלית של הפגייה. בינתיים אין לי כל-כך שאלות אליה – עוד לא מספיק נכנסתי לעניין.

בעלי מברר (הלכתית ורפואית) אם יכול לקחת אותי בכיסא גלגלים, ולאחר שאני עוברת בעזרת האחות לכיסא הגלגלים (ואיתי גם העירוי), אנו הולכים ומתגלגלים לפגייה.

בכניסה מסדרון עם הרבה תמונות של פגים לשעבר. התאומים שוכבים בחדר של שלב מספר 2, לא זה לצד זה. ליד כל אחד מהם שידה עם מדבקה, שעליה השם שלי, מספר התאום וחיוך.

מאוד נחמדים ואנושיים שם.

האחות שמטפלת בתאום 1 מסבירה לנו שהוא עובר מעריסת חימום (שבה מונח התינוק בהתחלה, כדי לאפשר טיפול מהיר ומיידי) לאינקובטור, ומציעה לי להחזיק אותו בינתיים, כאשר היא מכינה את האינקובטור. אני מהססת קצת – בכל זאת, אחרי קיסרי, והוא כזה קטן (וגם מלחיץ, עם כל המכשירים שעליו), אבל מצד שני מאוד רוצה. בסופו-של-דבר הוא מועבר לידיים שלי, ואני מתבוננת בו, מקשיבה לקול בכיו הדק, מלטפת קצת את לחיו. עד שהאינקובטור מוכן, ואני מסכימה להשיב אותו לאחות. את התאום השני קצת קשה לי לראות – הוא באינקובטור, הגבוה מעט, ואני בכיסא הגלגלים הנמוך. בעלי מצלם אותו בפלאפון שלי, ואחר-כך גם את הראשון, כדי שיהיו לי אחר-כך תמונותיהם להתבונן בהם.

חוזרים לחדר במחלקת יולדות, לאחר  שאני מבטלת רעיון לטיול לקומות אחרות, שמהן אפשר לראות נוף.

בעלי נשאר איתי עד שהולך להתפלל מנחה ושב הביתה לילדים.

כעת מגיע לי חלק קצת קשה: אני לבדי, ויש אחות לא כל-כך נחמדה, שבאה לבדוק מה קורה עם העירוי, ומדוע לא נוזל החומר, ונוזפת בי שהיד שלי לא נשארת רפויה למטה, ולמה לבשתי את החלוק הנוסף מעל, כי זה הרי מפריע לעירוי. גם הקטטר לא מוצא חן בעיניה – איך ייתכן שעברו כבר כמעט חמש שעות והשקית עדיין לא התמלאה? אני מסבירה לה שמרגישה לחץ להוציא, אבל מעדיפה בשירותים. לא, אי-אפשר להוציא את הקטטר עד שאמלא את השקית.

לקראת ערב אבא ואמא שלי מגיעים. כעת רגוע לי יותר. טוב לי שאמא שלי נמצאת איתי, מבינה אותי ומעודדת אותי. ארוחת ערב של מאכלים רכים מובאת אליי, ואני סוף-סוף אוכלת. האחות מגיעה לתת לי זריקת אנטי-די (בגלל הדם שלי, שמסוג A-), אז הוריי הולכים לפגייה בינתיים. שוב היא שואלת מה עם הקטטר, ובסוף מחליטה כן להוציא לי אותו, ברוך ה'.

כשאמא שלי שבה היא מסבירה לי שדיברה עם האחיות בפגייה לגבי שאיבת חלב, ומעודדת אותי לנסות להוציא טיפות ראשונות (וחשובות לקטנים) לתוך מזרק. יוצאות ממש קצת טיפות, ואני, שכבר עייפה בצורה שהראש וגם הגוף כבר לא מסוגלים לחשוב, מתייאשת בינתיים.

כשאבא ואמא שלי הולכים אני מקבלת אישור להתרחץ. העירוי מנותק ממני זמנית כדי שאוכל להתקלח ("כדי שיהיה לה נחמד," מסבירה האחות, זאת שפחות נחמדה, לשנייה). אני נכנסת לאמבטיה, מתרוקנת בשירותים (זה באמת יותר קל לי), ונכנסת להתקלח.

כאשר שבה לחדר, באה רופאה, צעירה וחמודה, לחבר לי שוב את העירוי – הפעם ביד השנייה, כי העירוי בצד ימין נפתח. בהחלט הקלה שיד ימין חופשיה. סוף-כל-סוף אני הולכת לישון.

יום חמישי: היום של השאיבה

ברוך ה', עברה עליי שנת לילה טובה יחסית, עם פעמיים קימה לשירותים, שעברו בהצלחה, וכעת אני רעננה יותר.

קשה לי עם ההודעות: "יולדות יקרות, בוקר טוב. נא לגשת לחדר התינוקות ולקחת את התינוק להנקה. מי שזקוקה לעזרה בהנקה, מוזמנת להתייעץ עם האחיות."

הבה נספור: כמה טעויות יש לגביי במשפט הזה? אני בקושי מסוגלת לקום וללכת, יש לי שני תינוקות ולא אחד, הם לא נמצאים כלל בחדר התינוקות – ובשביל עזרה בהנקה (בהנחה שהם יכולים לינוק) אני זקוקה ליותר מסתם אחות.

אך אני משתדלת לראות את הטוב. זו הדרך הטובה וזה הזמן הטוב בשבילם לצאת. בעלי הבטיח לבוא הבוקר ולעשות איתי אימוני הליכה (לאחר שהאחות אתמול אמרה לי - ,אני לא רוצה לראות אותך יושבת כל הזמן, אני רוצה לראות אותך הולכת!"), ושנלך לפגייה.

וכמו שאמא שלי ייעצה לי, אנסה גם לדבר עם יועצת הנקה שתלמד אותי לשאוב, וזהו, אתחיל עם זה כבר. זה הדבר הטוב ביותר בעבור התינוקות שלי, וגם בעבורי.

לפני הצהריים אנו מגיעים לפגייה. אני מבקרת גם בחדר השאיבה. אחות נחמדה מדריכה אותי כיצד להשתמש במכונה ואיך לשמור על הסטריליות שלה ושל הבקבוקים. אני מצליחה לשאוב 4 גרם! אני יודעת, זה נשמע כלום, אך זו ההתחלה. "הנה, אני כבר שמה לו את זה," אומרת האחות, ומכניסה למזרק הזונדה של תאום 1 את החלב.

שלוש שעות אחר-כך אני מגיעה שוב כדי לנסות עוד פעם לשאוב. זו עבודה קשה, אבל אני מעודדת את עצמי: חלב אם הכי טוב בשביל פגים! אני שמחה שיש לי אפשרות לעשות משהו בשביל הקטנים שלי, שלא נראים כעת כל-כך שלי, ולא רק בגלל צבע השיער השונה מילדיי האחרים והשחרחרים. כל המכשירים האלה, הגודל הקטן, ושאני לא יכולה להניק אותם... ואם במשך ההיריון כבר נמאס לי לסחוב אותם ולא לעשות כלום – אז הנה, עכשיו יש לי ההזדמנות!

עד הלילה אני מספיקה להיות ארבע פעמים בחדר השאיבה. אני ממש פעילה, משתלבת יפה בסדר היום הלחוץ הזה. גם אבא ואמא, שהגיעו בערב לבקר, אומרים שאני נראית טוב יותר.

כל-כך הפוך מההיריון, שבו שכבתי כל הזמן, הייתי עצבנית, ולא עשיתי כלום. וכעת אני קמה, אף-על-פי שכואב לי, הולכת, שואבת כמו אמא גדולה. מה יש בקטנים הללו, שברגע שהם נולדים, הופכים אותנו לאחרות?

יום שישי: היום של השבירה

בחדר שאיבה. פתאום חושבת על התהליך הארוך שמצפה לי/לנו. קשה לשבת ולשאוב, גם מבחינת התנוחה, וגם מבחינת התחושה – שאין תינוק צמוד אליי.

ואיך אסתדר בשבת? ובשבת הבאה? ובכלל – לבוא כל יום מהבית כדי לשאוב? ואני עדיין לא ניידת לחלוטין...

ובתוך הפגייה: תאום 1 נעלם לי (הזהירו אותנו שמשנים מקומות), ואני הולכת לתאום 2. הוא נראה טוב (כבר בלי הנשמה9, בפיו מעין מוצץ מפטמת בקבוק, והוא מוצץ יפה. אבל – הוא לא איתי. כל שאני יכולה לעשות זה לגעת בו וללטף אותו. אני לא יכולה להחזיק אותו קרוב אליי, לטפל בו, להניק אותו.

קצת אחרי שהתחילו הדמעות לעלות בעיניים, אומרת לי אחות: "סליחה, את אמא? את לא יכולה להיות פה עכשיו, כי עושים פה ניתוח." ואז, כדי לרכך את ההוראה, מוסיפה: "הוא בסדר, אכל עכשיו, והכל בסדר איתו. תחזרי בעוד חצי שעה, בסדר?"

בסדר. אז אני חוזרת לחדר, עדיין עם דמעות בעיניים. הרופאה שלי, שמגיעה בדיוק לביקור, זוכה להתפרצות הדמעות של התסכול. אבל היא רופאה, רופאת נשים, מעודדת אותי שצריך לקחת הכול בפרופורציות, ותוך כמה ימים הכול יהיה בסדר. אז היא בוחנת את צלקת הניתוח, ואומרת כיצד להמשיך לטפל בה. (ואני, בכלל אין לי כוח לדאוג לעצמי כעת, וגם האמבטיה פה – בניגוד לכל הפנטזיות שלי – לא כל-כך נוחה לי).

כך יוצא שאני תובעת את המושג: "אימהוּת עשוקה" – אמא שלא יכולה לממש את אימהותה (בזה הרגע), כי ילדהּ נמצא בפגייה.

ואני מתפללת שהאופטימיות תשוב אליי.

עוברות כמה שעות, ובאחת הפעמים שאני מגיעה לפגייה אני מתבשרת שאפשר להניק את תאום 1! וברוך ה', הוא מסתדר עם זה יפה מאוד.

בעלי גם מגיע לבקר, ונשאר קצת יותר מהמתוכנן כדי לעודדני. אנו הולכים ביחד לראות אותם, מדברים על ספסל מול חדרי הלידה (שהשהייה מולם וההליכה במסדרון מהמחלקה לפגייה, לא עושה לי טוב, משום מה).

ברוך ה', קצת התעודדתי.

שבת: היום של ההנקה

באה שבת, באה מנוחה. אני מחליטה לעבור פאזה, ולהיכנס לשלוות נפש. אני מצליחה להתרחץ כמו שצריך, לובשת מטפחת לבנה, מדליקה נרות ואפילו מתפללת קבלת שבת. הספקתי עוד קודם, לפני הדלקת נרות, לשאוב, כדי שלא אסתבך יותר מדי עם שאיבה בשבת.

שומעת קידוש מהאיש המתנדב כמו כל היולדות, ואוכלת סעודה נינוחה יחסית, תוך הקשבה לסיפוריהן ולפטפוטיהן של היולדות האחרות. אחרי הסעודה שבה לפגייה להניק ולתת בקבוק, והולכת לישון מוקדם יחסית.

באמצע הלילה, מעירים את היולדות להנקה. אני מתכוונת להתהפך לצד השני (באופן מטאפורי כמובן – אני לא ממש מסוגלת להתהפך) ולהמשיך לישון. אני הרי לא חייבת לקום להניק. אבל אני לא מצליחה להירדם, רק שוכבת מתוסכלת במיטה. גם אני רוצה את התינוקות שלי! גם אני רוצה להניק! אבל האם נהוג ללכת לפגייה באמצע הלילה?

בסוף אני קמה. אני עושה מה שלִבּי מרגיש. אני מגיעה לפגייה, ושם מתקבלת בטבעיות.

כבר לא זוכרת אם יצא לי להניק/להאכיל, אבל הרגשתי טוב עם עצמי.

שבה לחדר לישון, במטרה לקום בשמונה כדי להניק שוב. ב-7:30 מעירים את היולדות לארוחת בוקר, ואני קמה בזינוק (שוב – באופן יחסי), וממהרת לעשות קידוש ולבלוע שתי לחמניות עם קצת גבינה וירקות בדר האוכל, כדי להספיק להגיע לפני שיתנו לתאום 1 בקבוק. ברוך ה', אני מספיקה, ומניקה אותו.

ב-11:00 אני מגיעה שוב, ואז אומרים לי שאני יכולה לנסות להניק את תאום 2. קצת קשה לו לתפוס, אבל בסופו-של-דבר הוא לומד.

בעלי בא לבקרני (הלך ברגל מהבית) בדיוק כשאני חוזרת, ושוב אנו מדברים ומספרים זה לזה את קורות היום, ואחר-כך הולכים קצת להסתובב ולחפש מקום שממנו אפשר לראות נוף (אהבתו של בעלי).

קצת אחרי שבעלי הולך אני שבה לחדר (בכוונה מפספסת את אחת הארוחות של התאומים) – וחברתי, שגרה במרחק 10 דקות הליכה מבית-החולים, מגיעה לבקר. מקסימה, הביאה לי קופסה מלאה בפירות (וגם שוקולד וגם שלוק), ומאיצה בי לאכול.

אחר-כך היא מלווה אותי לפגייה והולכת. שם אני מגלה שיש לי עוד חצי שעה עד להאכלתם, ומחליטה לחזור למחלקה כדי לחפש לחמניות לסעודה שלישית (את ארוחת הצהריים פספסתי). שואלת את האחיות והן אומרות שלא נשאר. "חבל שלא לקחת בבוקר, אז היו הרבה," אומרת אחת מהן, ואני, עיניי מתחילות לדמוע, מה אעשה עכשיו? "אולי תנסי בחדרי האוכל האחרים," מציע השומר שבכניסה, ואני אומרת תודה ויוצאת מהמחלקה.

בסוף מחליטה ללכת קודם לפגייה, לשאוב ואז להאכיל/להניק. בפעם הזאת לא הצלחתי לעשות כמו שבעלי אמר לי שעדיף: להצמיד את המגן, ורק אחר-כך שהכתבנית (=הגויה של שבת) תפעיל את המכונה.

אחרי ההנקה וההאכלה (-להחליף טיטול, להביא פרגוד שיסתיר אותי, להרים את התינוק, להתיישב על כיסא, לנסות להעיר את הקטן ולגרות אותו לאכול, לשים לב שהוא אכן יונק, לעשות לו גרעפס, לתת לו בקבוק, שוב גרעפס, לקום, להחזיר לעריסה, להחזיר את הפרגוד – וללכת לעשות את אותן פעולות עם התאום השני) – אני חוזרת לחדר, לוקחת אוכל של ארוחת ערב מחדר האוכל (במקום לחמניות שתי פרוסות), אוכלת בחדר והולכת לישון.

יום ראשון: היום של הסיפורים

מתעוררת כבר במוצאי שבת. מתבאסת שלא קמתי להאכלה האחרונה. לא יודעת מה לעשות עם הבדלה. בעלי מתקשר ואני שחה לו את בעייתי. הוא מציע להתקשר לאחיות שיביאו לי למיטה את מוצרי ההבדלה. ברוך ה', כך קורה. אני עושה הבדלה לעצמי והולכת לפגייה.

כשאני עומדת לצאת מהמחלקה, שואלת אותי השומרת: "למה את יוצאת?"

מה ז'תומרת? "אני הולכת לפגייה," אני אומרת.

"אבל נועלים פה בלילה!" היא אומרת.

"מה? למה??" אני המומה.

"מה, את רוצה שיגנבו לנו תינוקות?" אומרת השומרת.

"אבל איך אכנס בחזרה?"

"עד אחת עשרה ועשרים אני פה," אומרת השומרת בנדיבות, "ותדברי עם האחיות."

שוב יוצאת מהמחלקה עם דמעות בעיניים.

בחדר שאיבה (סוף-סוף אפשר לשאוב רגיל!) אני שואלת "שואבת" אחרת איך זה אצלה במחלקה. האחיות בפגייה אומרות לי ש"מה פתאום, אין כזה דבר!" ואומרות שיתקשרו למחלקה כשאצטרך לחזור.

בסופו-של-דבר המחלקה פתוחה כשאני חוזרת, והאחות מבטיחה שכך זה יישאר כל הזמן.

בבוקר כבר אפשר לראות את האור בקצה המנהרה: התאומים מועברים לחדר האחרון בפגייה, החדר שלפני השחרור. (במהלך השבת הם הועברו לחדר מספר שלוש, החדר שלפני).

גם מצב הרוח שלי טוב: אני מפטפטת בארוחת הבוקר עם יולדות אחרות, ביניהן כאלה שילדו אחריי ומשתחררות היום.

בניגוד לתחושה במחלקה, שם אני מוערכת בגלל שתאומיי בפגייה, בשיחות הפטפוט בחדר השאיבה, דווקא הקיסרי הוא זה שמושך תשומת לב. שם אני לומדת כמה עליי להודות על הפגות של התינוקות שלי.

אלו סיפורים אני שומעת שם:

אותה אישה שלידה שכבתי במחלקת נשים ילדה יום אחריי, בשבוע 31, גם בקיסרי. ומבחינתה זה הישג גדול: את הבכור שלה ילדה בשבוע 28, ושהתה איתו בפגייה שלושה חודשים. גם שני ההריונות של ילדיה הנוספים לא היו פשוטים.

אישה נוספת ילדה את בתה, לאחר היפרדות שלייה פתאומית, בשבוע 26. היא גרה מחוץ לעיר, משאירה את תשעת ילדיה האחרים בבית, ונוסעת יום יום לפגייה ונמצאת שם עד הצהריים. גם בשבתות היא נמצאת, ובכל פעם מוצאת פתרון לינה אחר: פעם גם ישנה במסדרון במיטה מאולתרת. אין לה הרבה חלב, והיא שואבת בכל רגע כדי לשמור על ייצורו.

עוד אישה שדיברתי איתה ילדה בשבוע 28, וזו הפעם הראשונה (שבוע ויום אחרי לידה) שהיא מגיעה לפגייה מבחוץ. גם היא מחוץ לעיר, ובשבת היא ובעלה מצאו דירה בשכונה הסמוכה.

הסיפורים האלו כמובן נותנים לי פרופורציות, ואני נזכרת להודות על המצב המעולה שלי.

ואני חושבת על סייעתא הדשמיא המיוחדת שבמקרה שלי: אם הייתי יולדת בלידה רגילה, הייתי משתחררת הביתה כבר ביום שישי, אולי במוצאי שבת. ואז, הנסיעות התכופות לבית-החולים ולפגייה היו מתחילות מוקדם יותר, כשאני עדיין מאוד מותשת. ומצד שני – אם הייתי יולדת בקיסרי, אך הם לא היו בפגייה, לא הייתה לי הדרישה לקום כל-כך מהר ולהתאושש מהר, כדי להיות מסוגלת ללכת באופן תכוף לפגייה, ללמוד לשאוב ולהניק. אם כך היה, ודאי הייתי מתרכזת בכאבים של הניתוח כל העת, מבחינה בכל הסימנים להתאוששות קשה שהזהירו אותי מפניהם, מרחמת על עצמי ומבכה את מר גורלי. בצורה כזו לא הייתי יכולה להתאושש מהר.

נמצא, שמצב הקיסרי תורם למצב הפגייה, ומצב הפגייה תורם למצב הקיסרי. ברוך ה'!

יום שני: היום של השחרור

קשה לי. קשה לי עם זה שאני הולכת והם נשארים כאן. השומר שואל אותי ביציאה מהמחלקה – "ואיפה התינוק?"

ובחדר האוכל, כשהתיישבתי קודם לכן לנוח שם, אחרי שכבר ביקשו ממני לפנות את המיטה, החלטתי לקחת מהאוכל שכבר הביאו לארוחת הצהריים, אף-על-פי שהשעה רק אחת-עשרה. אבל אז באה העובדת של המטבח וכעסה: "מה את לוקחת אוכל? סגור עכשיו!"

לא היה לי כוח להסביר לה שאני משתחררת היום, ויש לי זכות לאכול בחדר האוכל כי תינוקותיי בפגייה, וב-12:30, כשייפתח חדר האוכל, אהיה בפגייה כדי להניק. אז הלכתי משם דומעת (וגם רעבה).

בחדר המשפחות של הפגייה נכנסת האֵם ל-10, ורואה אותי בוכה. "משהו קרה עם אחד הילדים?" היא שואלת בבהלת-השתתפות.

"לא," אני עונה, מנסה לדבר בקול יציב, ,רק קשה לי עם זה שאני הולכת והם נשארים כאן."

"גם לי זה היה ככה," היא מספרת לי. "בכיתי הרבה בימים הראשונים כשחזרתי הביתה. כששאלו אותי למה אני בוכה, בקושי הצלחתי לדבר. הילדים הכינו לי  בלונים בכניסה לבית לכבוד שובי, ואני פשוט ברחתי לשירותים, כי לא רציתי לבכות בפניהם."

והיא כבר חודש כאן. לי זה הולך להיות קצר יותר, בעזרת ה'.

כשאנו יוצאים סוף-סוף מבית-החולים השמש מכה בפניי. אור! כבר שבוע כמעט שלא הייתי תחת השמים. עיניי מסתנוורות ומתקשות להתרגל.

בדרך הביתה אנו עוצרים לאכול במסעדת מזון מהיר שאנו אוהבים, בילוי זוגי נחמד (לקראת לימים המלאים שאחר-כך), וגם אוכל טוב שלא אני צריכה להכין.

בבית – נמרצוּת נסוכה באיבריי, ובמקום לשבת ולנוח – אני מסדרת חלק מהדברים מבית-החולים במקום, נותנת לילדים לאכול, מחליפה לבגדים קלים יותר. סוף-סוף אני יכולה ללבוש בגדים ששוב עולים עליי (המ... פחות או יותר).

אני יודעת שמחכה לי עכשיו תקופה לא קלה ומעייפת, אך בעזרת ה' ובעזרת כל מסייעיו (בעלי, ההורים שלנו, האחים, שכנים...) – אעמוד בתקופה הזו (גם במשמעות הפיזית, לעמוד ולא לשכב ברחמים עצמיים כל הזמן!).

ובאמת – אין כמו בבית!

וואו... איזה סיפור!!כי הנני בידך
קראתי בנשימה עצורה.. והייתי צריכה אחרי זה להיזכר שהם כבר בני 6 ב"ה.
תודה גדולה על השיתוף!!
מעלה לי המון שאלות... אפשר?

וגם.. מזכיר לי את הקיסרי שלי.. אומנם עברו שנים מאז אבל הסיטואציות שנתקלת באטימות צוות מכוונת או לא, או בנהלים חסרי טעם ממש העלו לי שוב את התחושות הקשות שהיו לי אז..
אני לא אשכח איך באחד הלילות אחרי הניתוח התקשרו מהתינוקיה שאני אבוא להניק, ולא יכולתי לזוז מרוב כאבים.. אז ביקשתי שיביאו לי אותו, והאחות אומרת לי בטלפון (כשברקע בכי חזק..) "אבל הניתוח שלך היה ביום x, זה היה מזמן והנוהל הוא שעכשיו את צריכה לקום ולבוא לכאן..."
איך בכיתי...
וואי, בכזאת אטימות לא נתקלתי... מתואמת

ב"ה שבסופו-של-דבר יש לי חוויה טובה מהצוות, או מרובם...

(העליתי את הסיפור הזה מקובץ ישן במחשב, שכתבתי בערך חודש או חודשיים אחרי הולדתם... באמת עברתי הרבה מאז...)

את מוזמנת לשאול שאלות

תודה!כי הנני בידך
2 דברים בינתיים:
1. רופאה פרטית- למה החלטתם לקחת? הרגשת שסייע לך במיוחד?
2. במהלך האישפוז- היה עוזר לך אם היה איתך מישהו יותר שעות ביום? אמא\אחות\מלווה אחרת..
רופאה פרטית החלטנו לקחת בשביל השקט הנפשי שלי...מתואמת

גם בתחילה הם היו שניהם במצג עכוז, אז דובר על ניתוח קיסרי אלקטיבי... הרגשתי שהיא ממש ידעה לקחת את האחריות על החלטות קשות, שרופאים אחרים - מומחים פחות ועסוקים יותר - לא היו מעזים לקחת...

במהלך האשפוז - את מתכוונת לפני או אחרי הלידה?

אחרי הלידה..כי הנני בידך
אולי זה פחות רלוונטי כי הם היו בפגייה, אבל עדיין.
זה באמת היה פחות רלוונטי...מתואמת

בכל אופן, דווקא זה שהם היו בפגייה נתן לי כוחות חזקים לקום ולזוז ולפעול למענם, למרות הקיסרי...

באמת התאוששתי יחסית מהר לקיסריות אחרות.

אבל המשפחה באה הרבה לבקר, וכן עזרה קצת...

וואו... מדהימה!!! איזו התמודדות.הריון נוסף ב"ה
ככ נוגע ללב. תיארת מצבים עדינים של יחסי אנוש
אחרי לידה שגם אני ככ מושפעת מהם אחרי לידות.
הניואנסים הקטנים האלה. שמתבטאים בטון דיבור . או בחוסר הבנה לסיטואציה שאת נתונה בה כרגע. חוסר האונים של הרצון לתת לילדייך . מול המציאות.
עלו לי דמעות.
לא סיפרת. מתי הם יצאו מהפגייה הביתה?
ב"ה שהכל הסתיים בטוב.
ואת מדהימה שהצלחת לראות את טוב ה" בתוך כל הקושי. יהי רצון שתרוו מהם ומשאר ילדיכם הרבה נחת. 🌷
אמן ותודה!מתואמת

באמת לא כתבתי בסיפור עצמו - הם השתחררו מהפגייה אחרי שבוע (אחד מהם) ואחרי שבוע ויומיים (השני). במושגים של פגייה - זה ממש מעט! ב"ה...

וואו! מרתק לקרוא וממש עושה חשק לשתף!!ברכת ה
תודה על השיתוף!
מחכה לשיתוף שלך מתואמת

לקח זמן לכתוב ברכת ה
וואו יצא ארוך!
פעם ראשונה נראה לי שאני כותבת את זה, ויש עוד הרבה פרטים שאפשר להוסיף
תודה!!
וואו!!אושר כפול
גם אנחנו עברנו פגייה ואת תיארת את הפרטים הקטנים המורכבים בצורה שהעלתה לי זכרונות ודמעות לעיניים.
איזה סיפור... אוהבת את האופטימיות שלך.
וממש יצאתם בזול מהפגייה!
אנחנו (גם שבוע 34) בילינו הרבה זמן בפגייה עד שהרגשנו בבית אולי בהזדמנות אשתף יותר...
וואי... איזה קשה זה... מתואמת

אז אספר את שלי ברכת ה
הצחיק אותי בהתחלת הסיפור של מתואמת שמדובר באותם ימות השבוע...
הריון ראשון, לקראת לידה ראשונה.
אז משבוע 29 התחילו להם פה ושם צירים..
אני גרה רחוק מבית חולים וכל פעם אמרתי לעצמי- עד שאגיע לשם כבר יפסק, אז למה לנסוע?? הייתי שוכבת על הספה, שותה מלא מלא, והצירים היו באמת חולפים..
מפה לשם שבוע 31 פלוס כמה, בוקר שלם של צירים. יום חמישי בשבוע. מתייעצת עם אחות. היא אומרת לי שבטח ללכת להבדק! וצריך לבדוק אורך צוואר, ואולי לתת זריקה להבשלת ראות.. בקיצור הפילה לי את האסימון שגם אם הצירים בסופו של דבר חולפים ראוי ורצוי להבדק... אבל אני בכל זאת- הצירים כבר חלפו, לא היה נוח להגיע לבית חולים, ביום ראשון יש תור מתוכנן לרופא המטפל. מחליטה להמתין.
יום ראשון מגיעה לרופא ומציינת את הסיפור ושאולי כדאי לבדוק אורך צוואר... הוא בודק ו- אכן קיצור משמעותי- מייד למיון!
מזעיקה את בעלי שצריך להגיע מרחוק, ובנתיים נוסעת. כבר שעת ערב. במיון מעבירים לחדר לידה להשגחה. נותנים זריקה ראשונה להבשלת ראות. אין צירים. מועברת למחלקת הריון בסיכון ל 24 שעות עד לזריקה שניה. בעלי נוסע הביתה.
יום שני חולף רגוע. בודקים שוב והצוואר התארך.
בערב מקבלת מנה שניה של הזריקה ומועמדת לשחרור למחרת.
שלישי חמש בבוקר מתחילים צירים, קוראת לאחות שקוראת לרופאה שלא התרשמתי מאופן התנהלותה אבל בכל אן לאחר בדיקתה חשה רטיבות והולכת לשרותים- טראח! ירידת מים! (מתואמת אמרנו יום שלישי ירידת מים?!)
מספרת לאחות שמספרת לרופאה. מחכים לביקןר רופאים.
מתקשרת לבעלי ומבקשת שיגיע. הלב מלא חשש שלא יודעת לאן הסיפור הולך כעת..
בעלי מגיע ובהמשך גם אמא שלי.
בודקים בביקור רופאים ואכן רשמית אובחנה ירידת מים. פתיחה 2.5. מועברת לחדר לידה..
נמצאת כמה שעות עם נוזלים ואנטיביוטיקה, הצירים חלפו, הפתיחה לא התקדמה- מחזירים למחלקה.
חצי שעה אחרי שמגיעה למחלקה מתחילים שוב צירים. ההורים שך בעלי מגיעים לביקור.
הרופא לא רוצה לבדוק שוב פתיחה, אומר נחכה קצת. לאחר כשלוש שעות בודקים פתיחה- 4 סמ.
לידה פעילה! 11 בלילה. מועברת לחדר לידה.
אמא שלי ובעלי איתי כל הזמן.
בחדר לידה מתחיל דיון לגבי אפידורל, אך מחליטים שלא כי קיבלתי נוגדי קרישה ולא חלף מספיק זמן.
מתמודדת עם הצירים בלי שום כלי מעשי. את הקורס הכנה ללידה לא סיימתי...
שבע בבוקר. שבוע 32 בדיוק. החלפת משמאות.
מגיעה מיילדת מדהימה ומנוסה ברמות!!
אני בפתיחה 9. המיילדת מתחילה לדון שוב עם הצוות הבכיר שהגיע בבוקר לגבי האפידורל. אמנם פתיחה 9, אבל בכל זאת תאומים, והיא חוששת.
מגיעה מרדימה בכירה מאוד, מבררת, שואלת, מעיינת בתיק- מחליטה לתת אפידורל! השעה כמעט 10.
אני שואלת את המרדימה- תחת הנתונים שלי- עדיף כעת אפידורל או ניתוח??? (הצליחו קצת להפחיד אותי מהאפידורל) המרגימה אומרת חד וחלק אפידורל!! אני מרכישה סומכת על שיקול דעתה ומחליטה ללכת על זה!
האפידורל ניתן בהצלחה וברוך השם סוף סוף מתחילה לנוח. ממש קיבלתי 3 שעות מנוחה במתנה!! ההנחיות שקיבלתי- כשמתחילה להרגיש לחץ, תני לעצמך עוד מנה (יש כפתור כזה למתן תוספת חומר לאפידורל). אל תחכי לכאב משמעותי. מיישמת.
רבע לאחת מגיעה מיילדת אחרת לבדוק פתיחה ואמרת לי- פתיחה מלאה, ויוצאת.
אני מרכישה שוב את הלחץ מתחיל- ונותנת לעצמי עוד מנה. אחרי רבע שעה נכנסת המיילדת שלי ומתחילה להתכונן ללידה. שואלת מתי מנה אחרונה של אפידורל ונלחצת מהתשובה! ״לא אמרו לך שלא נותנים עוד מנה לאחר פתיחה מלאה??? ״ לא, לא אמרו לי... היא חוששת שלא אצליח לשתף פעולה בלחיצות..
קוראים לגניקולוגים ולרופאי ילדים. שתי מיילדות ומתחילים לידה. השעה 13:10.
בחסדי השם האפידורל לא פגע בשיתוף הפעולה. 13:35 תינוק ראשון בחוץ!! מיד רופא אחד שם מתמר אולטראסאונד ורופא שני בודק ידנית וצועק ״ראש״! להרגשתי הוא גם ׳משך׳ את התינוק השני לתעלה.. שתי לחיצות והשניה בחוץ!
הודו להשם כי טוב כי לעולם חסדו!!
ובקצרה- 3 שבועות החלמה בפגיה, ברוך השם ללא כל סיבוכים. צוות מדהים שממש תמך ועזר! חתך יזום שברוך השם לא סבלתי ממנו כלל.. וסיעתא דשמיא עצומה בשאיבות/הנקה! חזרנו הביתה להנקה מלאה וחלקה!
חסדי השם ממש!
אולי בהזדמנות אחרת אפרט על סיפור השבועות הראשונים... עייפתי כעת
וואו, איזה סיפור!מתואמת

חוץ מעניין השבוע המוקדם - יחסית ללידת תאומים שהיא גם לידה ראשונה - זו ממש לידה חלומית!  

ממש!!ברכת ה
ממש חסדי השם!
אני מתפעמת כל פעם מחדש!
תודה על ההתייחסות
מקסים!!אושר כפול
באמת נשמעת לידה חלומית, חוץ מהשבוע.. זה אומר ששחררו אותם כשהיו בשבוע 35 מהפגייה?? לא ידעתי שיכולים לשחרר בשלב הזה...איזה מדהימה שהתמודדת בלי אפידורל ובלי שום הכנה ללידה ועוד עם כל הלחץ לפני לידת תאומים!
בעצם התאומים שלנו גם שוחררו בשבוע 35...מתואמת

זה קשור למשקל וליכולת לשמור על חום גוף - לפחות כך היה אצלנו.

אכןברכת ה
כך אמרו גם לנו
קודם כל גיל הריון
ובמידה והגיעו למשקל מסויים ולפחות כמה ימים ללא ארועי הפסקות נשימה.
אצלינו ברוך השם לא היו בעיות של חום גוף.
מתי הייתה הברית שלכם, אגב?מתואמת

אצלנו הברית הייתה כשהיו בני שלושה שבועות, כלומר בשבוע 37. בשביל זה כן היה צריך לחכות קצת...

ביחד עם פדיון הבן ברכת ה
בית החולים לא נתן הנחיות מיוחדות, והמונל אמר שבוע אחרי השחרור פלוס עליה מתאימה במשקל.
ברוך השם זה הסתדר בדיוק ביחד!
היה מיוחד
באמת מיוחד!מתואמת

ואיזה יופי שלמרות שהם תאומים - זכיתם בפדיון הבן! (הרי הוא היה יכול להיות השני, והלידה הייתה עלולה להיות קיסרית...)

שמחתי לקרוא שלא הסתיים בקיסרי ב"ההריון נוסף ב"ה
אף פעם לא שמעתי על ההנחיה לתת לעצמי עוד מנת אפידורל. זה מעניין.
הנקה מלאה בתאומים זה באמת חסד ה' .
ועוד אחרי שהיו בפגיה. מדהים . איזה יופי שהצלחתם. אצלנו הנושא הזה היה קצת קשה למרות שנולדו בשבוע 37.
באמת מדהים!ברכת ה
היום שאני מבינה קצת (הרבה) יותר בהנקה אני מבינה עד כמה זה לא ברור מאליו בכלל! לידה ראשונה, תאומים, פגים. ממש חסד השם!
תודה למי שכתבה סיפור לידה!שניים או שתיים
ממש טוב לי לשמוע חוויות של לידות כאלה, לראות למה לצפות פחות או יותר...
איזה סיפורים מהממים!תותיה22
כל כך טוב לי לקרוא לקראת מה אני הולכת...
תודה למי שטרחה וכתבה, לא ברור מאליו..
תכתבו עוד!!
זה ממש עוזר למי שעוד לא עברה את זה...
והנה שלי... העתקתי מהפורום הגדולתאומים
אחרי שבועיים של מעקבים כל יומיים/שלושה - פעם צירים פעם ירידה בתנועות, פעם סתם נמאס לי.... וכד'

הגעתי לבית החולים שבוע 37 כי אמרו לי לחזור למעקב.

כמובן שעד שהצלחנו לחבר מוניטור... וכמובן שהיו צירים במוניטור, כמו תמיד אבל אני כבר לא מתרגשת מזה.

עומס מטורף במיון ובחדרי הלידה.

אני מחכה שעה וחצי בשביל להיכנס לרופאה.

אני עם מחיקה 80% ופתיחה 2.5 כבר שבוע וחצי.
השינוי היחיד היה שהראש כבר ירד.

הרופאה אומרת לי שיותר משבוע 38 הם לא נותנים למשוך בתאומים ושאם אני רוצה יש תנאים מעולים לסטריפינג, אפשר אפילו היום או מחר או בראשון, מתי שאבחר.

אמרתי לה שאתייעץ עם בעלי ואחזור אליה.

לי ממש התחשק לסיים אם זה כי עמדתי לצאת מדעתי.... מהכובד והצירים התכופים.

דיברתי עם בעלי והחלטנו שנעשה את זה היום וזהו בעלי רק יארגן את הילדים ויבוא להיות איתי.

בשעה 13:00 חזרתי אליה שתעשה לי, כמעט לא הרגשתי כנראה כי הצוואר היה מאדד רך.
רק וידאתי איתה שיהיה לי חדר לידה, כי אני יולדת מהר...

היא הרגיעה אותי שלא אדאג ותבדוק אותי בשעה 15:00 לראות אם נהיה משהו ושנחליט מה הלאה.

בשעה 14:00 התחילו קצת צירונים כל 10 דקות.
עד השעה 15:00 הצירים הצטופפו לכל 5 דקות, צירים חלשים.

נכנסתי אליה שוב, הפתיחה כבר הייתה 3 שאלה אותי מה אני רוצה לעשות, האם ללכת הביתה או להתאשפז, אמרתי לה שאני מרגישה שזה מתקרב ורוצה להישאר קרוב, היא הפנתה אותי לאישפוז.

האישפוז התעכב כי הייתה בדיוק החלפת משמרות.

בינתיים הצירים מתחילים להתחזק, השעה 16:00 ניגשתי למיילדת וביקשתי שתבדוק אותי כי אני רוצה להיכנס לחדר לידה.
הפתיחה נשארה אותו הדבר, אבל אני הרגשתי שזה מאד מתקרב ודרשתי ממנה להיכנס לחדר לידה, ממש התווכחצי איתה... בסוף ראתה שאין לה ברירה ואמרה לי שתכניס אותי.

בדרך היא אומרת לי שהיא נותנת לי את החדר האחרון שפנוי... אמרתי לה שרק בגלל זה היא צריכה לשמור לי אותו...

נכנסתי לחדר לידה בערך בשעה 16:15 התחילו להכין אותי ואת החדר ללידת תאומים, שאלו אם אני רוצה אפידורל אמרתי שלא, המיילדת אמרה לי שרק בלידת תאומים הם מנסים לשכנע לקחת אבל כנראה שלא נראיתי להם מספיק סובלת... אז לא ניסו יותר לשאול אותי.

הכינו אולטרא סאונד בחדר, צמידים לתינוקות, פיטוצין בעירוי שאם יצטרכו לתת אחרי שהראשון יוצא המיילדת הייתה מהממת, הסבירה לי כל מה שהיא עושה.

חצי שעה היו עסוקים בלתפוס את שתיהם במוניטור.
והתחילו לי לחצים... בדקו אותי הייתה פתיחה 6.5 הם התחילו לפרק את המיטה ולהכין הכל... תוך כמה דקות הייתה פתיחה 10 המים בקעו לבד והראשונה יצא בציר אחד 2,650.

שמו אותה עלי וישר עשו אולטרא סאונד וראו שהשני נשאר ראש ב"ה ולא התהפך.

ציר אחד הכניס אותו לתעלת הלידה ועוד ציר אחד לחצתי והוא היה בחוץ במשקל של 3,065

5 דקות הפרש בינהם.
17:15 שתיהם היו בחוץ ב"ה

ולא הספיקו להגיע בכלל מציצנים.... היו בלידה רק המיילדת ושתי רופאות.
אפילו רופא הילדים הגיע אחרי ששתיהם היו בחוץ.

רק להודות לה' על מה שהיה ועל מה שיהיה.
פשוט לראות נפלאות.
נשמע חלום לתאומים...תותיה22
מרגש ואיזה משקלים יפים!אם ל2

הרבה נחת לכולכן!

מזעזע אותי שבהריון תאומים עם פתיחה 3הריון נוסף ב"ה
צריך להתווכח על להיכנס לחדר לידה. טוב שהתעקשת. יש רגעים שחייבים למצוא את האסרטיביןת שקיימת בנו.
וואו... ואיזה כיף שלא היית צריכה להיחשף לככ הרבה אנשים. ושהלידה זרמה ככ טוב.
היה עומס מטורףףףףףתאומים
אני לא דנה אותם.

הם פחדו שאתקע להם חדר להרבה שעות...

בנות עם הפעלות התעכבו שעות, ירידות מים.
שמעתי אח"כ סיפורים במחלקה.

בלילה הקודם ילדו כמה בנות בקבלה.... כי לא היו חדרי לידה.

אוי נוראהריון נוסף ב"ה
נשמע ביח מידיי מבוקש!!
משתפתג'נדס
עבר עריכה על ידי ג'נדס בתאריך כ' באב תשע"ח 00:12

החלטתי לקצר את הסיפור רק ללידה עצמה

אז....

הגענו לערב לפני הלידה להתאשפז במעייני הישועה לפני הניתוח הקיסרי המתוכנן בשבוע 37+4, עשו לי מוניטור ואופס- צירים! איזה יופי.... עשו בדיקת פתיחה, 2 אצבעות....

המיילדת מכניסה את האצבע (פוייי) ואז היא טענה בכל תוקף שהיא מרגישה את הראש!!!!! אבל אני הייתי כ"כ סקפטית... מליוני אולטרסאונדים שעשיתי שראיתי שהיא עכוז... היה קשה לשכנע אותי שיש מצב לשינוי...

היא היתה נרגשת כ"כ ואני ובעלי מסתכלים זה על זו ומגלגלים עיניים. אין מצב.

הביאה רופא שיעשה לי א"ס...

ואופס... טעות... עכוז.... ממש מוזר איך יכול להיות (מגלגלת עיניים ברגע הכתיבה... חח)

קיצר, עשו לי בדיקה נוספת אחרי שעתיים לראות אם הצירים ממשיכים כי אם כן אצטרך לעשות ניתוח חירום בלילה ולא יוכלו לחכות לבוקר... עשו בדיקה והצירים נרגעו. יופי אפשר לנסות לישון קצת לפני הניתוח...

בעלי הלך הביתה לישון קצת חזר בבוקר אחרי התפילה. בינתיים אבא שלי הגיע ואמא שלי... היא רק במקרה עובדת במעייני (לא אפרט במה בדיוק חח בנסיון קלוש לשמור על האאוטינג).

קיצר היא גם היתה בבי"ח... ואז חיכינו לתורינו לניתוח המתוכנן כמו ילדים טובים. תוכנן שבעלי יכנס לניתוח, מותר מלווה כשזה מתוכנן, אמא שלי כמובן כי היא עובדת שם אז נתנו לה ואבא שלי גם מתחום הרפואה אז נתנו לו. לא תאמינו היינו 3 דורות בחדר הלידה!!!! חחח ב"ה שזכיתי. יש תיעוד מצולם של הכל מדהים...

אז בהמתנה לניתוח באו אלינו פעמיים לבקש סליחה שהתור מתארך כי נכנסו מקרים דחופים... אחרי הפעם השניה אמא שלי משכה בחוטים שלה כדי למצוא לי חדר אחר. ובאמת בזכותה הכניסו אותי אחרי כחצי שעה מהזמן המתוכנן...

ואז.... המרדים עשה לי את זריקת ההרדמה, זה דומה לאפידורל זה 2 חוליות מעל המקום של האפידורל. נורא פחדתי לזוז אבל ראיתי שכמה שרעדתי המרדים לא התלונן מדי... אז נרגעתי.

שמו את הפרגוד, בעלי היה לידי כל הזמן (הרב אמר שמהרגע שחותכים אותי נהייה אסורים) אז חיכינו כמו ילדים טובים לזמן שנהייה חייבים לעזוב. חח

ניסיתי למלמל פרק תהלים אבל הפחיד אותי לאבד את האחיזה מה קורה איתי כבר ככה שמו את הפרגוד... בינינו, לראות איך מתחילים לחתוך אותי זה לא הדבר שהכי רציתי באותה זמן. או בכלל.

ואז הרגשתי שנוגעים בי אבל ידעתי ששמו לי קטטר ובטח חיטאו את המקום... בקיצור מתישהו שהזמן התארך, בעלי ואני בהיכון, מחכים שיתחיל כבר... מחזיקים ידיים (תכף תבינו למה אנ מציינת את זה חח)...

ואז אני כבר שואלת בעצבנות, "נו???? מתי חותכים אותי??" ואז עונה לי האחות בפיזור נפש, "אנחנו כבר עמוק בתוכך!" ואני ובעלי: "מה??????" ומהר עוזבים ידיים ומבואסים שזה היה חייב לקרות... אחרי כמה ימים שאלתי את אמא שלי למה זה היה ככה ולא אמרו לי כשהתחילו... אז ענתה לי כלאחר יד שזה הנוהל, הם מתישהו בודקים שאת לא מרגישה באמת ואז מתחילים. כל הקטע זה לוודא שבאמת ההרדמה עובדת... (ואני נראתי כמו הסמיילי בווצאפ שנותן כאפה לעצמו במצח. "נו ב'מת...")

חזרה לניתוח: אחרי כמה דקות הוציאו את הראשונה, ושמענו את הבכי שלה, היה מרגש בטירוף. מיד עברה למיילדת ולרופא ילדים שהיה בחדר. ואז הוציאו את השניה. אמא שלי מספרת שהחילוץ שלה היה קשה. לי זה היה נראה שאחרי שניה היא יצאה אבל ברור שלא מסתמכים על מה שאני זוכרת חח

אחרי בדיקות ראשוניות ועיטוף הן עברו לבעלי. יש לנו תמונות מהממות....

נזכרת שהידיים שלי היו קשורות, נורא מבאס הקטע הזה (מתאים לשים פה מם של ש.א.הלוי) ולא יכולתי לגעת בהן בידיים. אז שתי אחיות מתוקות הביאו אותן ליד הראש שלי שאנשק אותן ואפילו יש לי תמונה של זה! חח לא שאני צנועה שם מי יודע מה אז זה לא לפירסום חח

המשך הניתוח היה פחות מלבב.... הרגיש לי נצח והרגשתי נורא. רציתי שכבר יפסיקו להתעסק לי בבטן. מרגישה שנוגעים בי, לא כואב אבל התחושה הזאת ממש לא כיפית. המרדים ממש הבין אותי ושם לי חמצן... לא נראה לי שהייתי צריכה פשוט היה משהו טיפונת יסיח את דעתי מזה שהזמן לא זז... כאילו נורא רצית לזוז, לשנות תנוחה.. כמו שאנחנו הולכים לישון ובא לנו פתאום לשנות תנוחה? מה שנקרא - לחלץ את העצמות... ואז את קולטת שאת עם ידיים קשורות ולא מרגישה את כל פלג הגוף התחתון...

זה החלק הכי קשה בכל הלידה כולל ההתאוששות.... אז תבינו כמה זכיתי לחוויה טובה... כי זה לא היה נוראי סיוטי... רק לא נעים וחיכיתי שיגמר... ב"ה אלף פעמים.

מתישהו זה נגמר ולקחו אותי להתאוששות. שמה היה אסור שיהיו איתי אנשים ובאמת הייתי מעורפלת כ"כ שלא היה רלוונטי שיהיה שם מישהו נוסף. רק אז התחילו לי הכאבים. והרגשתי מסוחררת נורא. בין נמנום לנמנום.... כל פעם שהתעוררתי ביקשתי עוד משכך... נראה לי שמתישהו עבדו עלי שהוסיפו עוד כי ביקשתי כל איזה 20 דקות חח

מתישהו שהעבירו אותי למחלקה הייתי מבואסת שעוד לא ראיתי אותן, אבל הייתי כ"כ מעורפלת שמהר נרדמתי שוב... 

רק באיזה 7 בערב הייתי מספיק עירנית ובעלי הסביר לי שבדקו להן סוכר (בטח בדקירה ברגל, איזה מבאס) והסוכר מצוין והן עוד לא חייבות לאכול (ניסה לעודד אותי שעוד לא ניסיתי להניק).

[לגבי ההנקה- היה ברור לשנינו כבר מלפני הלידה שאנחנו לא מתאבדים על זה. מתאמצים ומשתדלים אבל הכי חשוב שאני ארגיש טוב.]

בשעה הזאת לא היה מי שתעזור לי ותדריך אותי איך להניק ונורא התבאסתי שזו הסיבה שבגללה לא אניק... אז אחות תינוקיה מהממת חברה של חמותי באה לתת לי הדרכה קלה. בסוף לא באמת הנקתי אבל ניסיתי והן היו איתי עור לעור שזה נורא היה חמוד ולמדתי מזה כמה זה עושה להן ולי טוב.

החל מיום למחרת ועד לשחרור (שזה היה חמישה ימים מלאים כך זה במעייני ישועה אחרי קיסרי) התחלתי סדנאת הנקה בלתי פורמלית  המדריכות שם מהממות ולימדו אותי המווווווווון. בהתחלה החלטנו שאני מניקה רק ביום כל ארוחה תינוקת אחרת. כלומר הן ינקו ארוחה כן ארוחה מטרנה. ובלילה מטרנה. הן היו קטנות כ"כ... נולדו אחת 1.935 והשני 2.190. אז הפרש הארוחות היה לא ארוך... קיצר, אסכם לגבי ההנקה שלמדתי המון הגדלתי את כמויות החלב מהר, התחלתי להניק בלילה ולהיעזר במטרנה.. שאבתי לא מעט, ומתישהו הגעתי להנקה מלאה עד שלב המעון... שנכנסו די מהר בגיל 3 וחצי חודשים.

לגבי הניתוח, היה מבאס אבל בגלל הניתוח לא הצלחתי לתת שתן ולכן שמו לי קטטר ל48 שעות!!! ובגלל זה היתה לי דלקת בדרכי השתן

ולגבי הכאבים לקחתי משככי כאבים נגיד איזה פעמיים ביום ובמעייני היה מין עלון הסבר להתאוששות אחרי קיסרי ממש לפי ימים מהניתוח. כולל מה עלול לכאוב  ואילו תרגילים מומלץ לעשות. איך לקום מהמיטה בצורה לא כואבת... ממש נעזרתי בעלון הזה

בנוסף היתה לי עצירות, עכשיו אני נזכרת, והייתי חייבת לאכול כלכלה רכה איככככככ אוף... עד שנתנו לי גליצרין והכל נפתר

זהו בגדול יש תמיד עוד המון מה לפרט כי מפה רק התחלנו את תהליך הגידול המופלא ונכנסו עמוק לחיי ההורות.

אין יום שאנחנו לא מודים לה'. אין יום שאנחנו לא מסתכלים עליהן ואומרים כמה זכינו. איזה שפע. איזה יופי, ומתפללים שנמשיך לגדל אותן בדרך טובה. וכמו שסבתא רבא של בעלי ז"ל, שזכתה לראותן אותן פעם אחת לפני שנפטרה בשיבה טובה אמרה וברכה אותנו "שיזכו להיות יהודיות טובות. זה מה שחשוב". הלוואי ונמשיך לזכות לקבל מהשפע האלוקי בצורה רוחנית וגשמית.

תודה על השיתוף!ברכת ה
כיף לקרוא ומדהים הצורה בה קיבלת בלב שלם כל שלב בתהליך!!
שיהיה תמיד בנחת ובבריאות!
אמן.. איזה יופי שהסבתא זכתה לברך אותםהריון נוסף ב"ה
הם בעצם החימשים שלה. ממש מרגש!
וואוו, איזה סיפורים!!!זהות כפולה
תודה לכל אחת ששיתפה ונתנה הצצה לתרחישים אפשריים שכדאי להתכונן אליהם.
וואו אז חיפשתי חיפשתי וקלטתיתותי77
שבעצם לא כתבתי אותו אף פעם. 😶 אין לי מושג איך זה קרה אולי בגלל שבעצם למי יש זמןןןןן אחרי תאומים???? חחח תתכוננו.
אז אני אנסה לכתוב מה שאני זוכרת כי אחרי הכל עברה שנה וחצי.
בעיקרון היה הריון לא קל בכלל. וכמובן כמו כל הריון אצלי החלו צירים. אני ממש לא מתרגשת אבל כן עולה להבדק בביח. מה שלא לקחתי בחשבון זה שזה לא הריון רגיל. יום שישי עליתי עם אחותי ובעלי נשאר עם הילדים בבית. בודקים. יש צירים אבל גם קיצור צוואר. ופתאום הבנתי שמה שהייתי רגילה בעבר (אנפוזיה ושיחרור) ממש לא יקרה הפעם.
ואין לי כלום. שלחתי את אחותי שתחזור להביא לי דברים ונשארתי שבת. מה שלא ידעתי זה שאני ישאר בביח כמעט כל הזמן עד הלידה (חודש שביעי נכנסתי) עובר משהו כמו שבוע וחצי הצירים ירדו המוניטורים היו טובים והצוואר נשאר סטאטי. החליטו לשחרר. בשימחה וששון חזרתי הבייתה רק כדי לחזור תוך שבועיים בערך. ערב שבת - מרגישה צירים דחופים. קוראים לאמבולנס עולה לביח נכנסת לחדר ולידה ו..... כלום. נאדה. גורנישט. דיכאון 😓
שוב שבת בביח. שוב צירים. צוואר רחם וכו אישפוז ארוך. בנתיים לפחות מתיידדת עם עוד מאושפזות כמוני שלאורך זמן.
יום שבת אחרי מגיע הרופא שלי שעובד בביח ואומר לי שאין מקום בפגייה ואם אני אלד כאן אני בבעיה מעבירים אותך לביח אחר. אמרתי אוקי כמו ילדה קטנה. לא חשבתי אפילו להתנגד. עוד לא יצאה שבת שאוכל להתקשר לבעלי ואיך שיצאה כבר הביאו אותי באמבולס ולא יכולתי להתיעץ איתו. בדיעבד זאת הייתה החלטה נוראית.
ביח הזה היה מזעזע ברמות אחרות. לא הפסקתי לבכות מהרגע שנכנסתי לשם. תנאים נוראים. ריח נורא. הל האיזור של שמירת הריון היה מזעזע אין לי מילים אחרות. כל המקום היה נורא בשבילי. מרוב שנכנסתי לדכאון ממש (האמת לא הייתי ככה מאז שאבי נפטר. ממש לא זוכרת בכי כזה) התחילו לי צירים פיקטיבים באמצע הלילה הקפיצו אותי לחדר לידה (זה כבר פעם שניה) כמובן שהחדר לידה זה מלון 5 כוכבים אז התקלחתי ונהנתי ומייד הצירים נפסקו. לפחות שם ישנתי קצת באווירה נעימה.
בבוקר התחננתי על נפשי שישחחרו אותי וזהו. ויום למחרת באמת שיחררו. בעיקר כי אני לחצתי ובתכלס כמעט אמרתי להם שירצו או לא אני אלך.
חזרתי הבייתה בהקלה גדולה. וכמובן תוך ימים אחדים שוב צירים. אז עליתי. חדר לידה. אין צירים. די לפאדיחות 🤐 כבר לא היה לי נעים.
שוב מאושפזת לקראת הסוף כבר. שוקלים לשחרר אותי אני כמובן ממש שמחה ומצד שני יש לי לידות מהירות ואני מפחדת ללכת ממקום שבודק אותי בתכלס פעמיים ביום.
ביום חמישי שהוא היום שבו החליטו שאני השתחרר הייתי בביקור רופא (שהוא אחראי על מחלקת שמירת הריון דר פלג מצפת. רופא מדהים) סוף סוף הגעתי ל36 מבחינתי שיגמר כבר לא יכולה יותר. הרופא דואל אותי אם אני רוצה סטריפינג. לא יודעת מה לענות. מצד אחד כן בטח יאללה שיגמר כבר. מצד שני מה להתערב בדרך שהשם בחר? אמרתי לו כן ולא. לא יודעת. אז הוא עשה בקטנה. רק קצת. באמת שלא היה נורא. כמו שציינו מעליי אולי כי הצוואר כבר היה רך וקצר
אחרי שעה כבר החלו צירים. עזרתי להם בכל דרך שאני מכירה. עד שתזמנתי פחות מ5 דק. אבל אני יודעת שאצלי זה לא מספיק. כי אצלי גם מתוזמן 5 דק יכול פתאום להפסיק. עד שלא הרגשתי טוב טוב את הצירי לחץ לא קראתי לאחיות.
אמממה - כבר לא האמינו לי. 40 דק עד שהואילו בטובן להוליך אותי לחדר יולדות.
ולמזלי הרב המיילדת שלי לא הייתה מודעת לכל הכניסות והיציאות שלי מחדרי לידה אז היא התיחסה בהתאם.
חייבת לציין לכל מי שצפונית שאני לא אשכח את נחמה המדהימה שזכיתי שתיילד אותי בשתיים מהלידות שלי.
אני זוכרת שהתקשרתי לבעלי שאני בחדר לידה שיתחיל להתפלל. הוא כבר לא האמין ממש גם כן. אמרתי לו זה זה הפעם. תתפלל.
טוב חדר לידה. אני לא רוצה אפידורל. לא מצליחה ללדת כרגיל ונחמה המדהימה עוזרת לי עם מסאגים והכל. נכנסים מלא אנשים. מלא רופאים. מוניטור. מפריעים לי ללדת. אבל מבינה את הצורך. איך שיוצאים אומרת לנחמה שתעיף את זה ממני.
הלידה החלה וכל הרופאים שוב בחדר. אחד יצא יחסית בקלות במשקל 1900
מיד מביאים אוס ובודקים. השני התהפך. ידעתי. השובב הזה כל ההריון היה עכוז ורק בסוף התהפך. עכשיו שהיה לו מקום שוב התהפך לעכוז. דר פלג ידע שאני לא רוצה קיסרי והבין שאני עוד כמה דק יולדת את השני ואין מצב לרדת לניתוח. אז הוא פשוט הכניס את היד (וזה האמת שיגע אותי לחלוטין) כאשר אני צורחת את נשמתי (אחכ הבנתי שהפחדתי כמה בנות שהיו בדרך ללידה) הוא תפס את השני ופשוט הוציא אותו. במשקל 2100
ההרגשה הייתה עילאית. אין ספק. 35 דק אחרי שנכנסתי לחדר לידה הייתי אחרי.
בעלי לא האמין.
ואני הייתי בעננים.
אז ב"ה לא הגענו לפגייה אבל כרגיל אצלנו היה צהבת ואז גם גילנו שהשני כנראה תסמותק (וקיבלנו אישור לאחר חודש) תקופה עמוסה. לא קלה. מאוד מאתגרת
אבל ברור ששווה.
ובאמת מציינת לטובה את ביח צפת האחיות והרופאמם והיחס היה טובכמה שאפשר לסיטואציה.
ובאמת באמת ברוך השם אלפי פעמים על הנס הגדול של התאומים (ועל הנס הגדול שיש לי ילד מיוחד) על הלידה וההריון. וסליחה שיצא כזה ארוך ואני חושבת שגם קצת פיספסתי פה ושם אבל וואללה עבר זמן וזיכרון כבר אין
גמרת אותי!! וואו.חרותיק
אני זוכרת אתה שרשורים שלך אז על הבי"ח הנוראי וכו׳..
ב"ה שילדת בסוף בצורה טובה כזו..

ואיזה מהמם היחס שלך לתסמונת! מדהימה אחת.
וואו איזה סיפור!! מדהימה שכמוךאושר כפול
התרגשתי ממש מסיפור הלידה! וזה בטח היה תקופה מטורפת, אז צל"ש שהגעתם לגיל שנה וחצי! וסתם שאלה, ראו משהו שרמז לתסמותק במהלך ההריון?

וגם...ממש מרתק לקרוא את הסיפורים של כולן, ממש כל הריון ולידה עולם ומלואו ולחשוב איך הקב"ה ליווה כל אחת ואחת בדרך המיוחדת שהעביר אותה. מרגש!
לגבי אם ראו לפניתותי77
בשקיפות ראו משהו. הגנטיקאי אמר 5%
ואז ראו כל מיני דברים , בטן גדולה, מוחון מוגדל, אבל ברגע שיצא ועשו בדיקות לא היה לו כלום.
ואז גילינו שהוא תסמותק. מה שכן ראו שיש בעיה בלב ובאקו לב לקח זמן וקבעו שתקין. שלמעשה כשיצא החוצה גילינו שכן יש בעיה
אז בעצם כל מה שאמרו שיש לו לא היה ומה ששללו כן היה. עולם הפוך בקיצור.
הזוי ממש...אושר כפול
מדהימה!מתואמת

זוכרת דברים שזרקת פה ושם על ההיריון והלידה בפורומים האחרים, ועכשיו לקרוא את הכול ביחד... וואו!

הרבה נחת ואהבה...

,💗😍תותי77
תודה על השיתוף!ברכת ה
מדהימה בגישה שלך!
שיהיה גידול נעים. שתמיד תהיו מלאים בכוחות ושמחה!
וואו... יכולת הקבלה שלך את הילד מפעימה ונותנת כח!הריון נוסף ב"ה
הזדהיתי איתך בעניין האישפוז בביהח הלא נעים.
גם לי היתה חוויה כזו. והחלטתי לחתוך את השהות בניגוד לדעת הרופא המומחה כי הרגשתי שרק ההתמודדות עם השהות שם מובילה אותי לחוסר רוגע ולצירים. לא יכולתי לאכול שם וגם לא להיכנס לשירותים. חתמתי ויתור. ונסעתי להתאושש בבית. בידיעה ברורה שאם יהיה קושי נוסף. ארחיק נדוד לביח אחר.
מעניין אותי איזה ביח זה היהתותי77
הביח הספציפי שלי התקשרו לםני חודש בערך לשאול את דעתי מה היה שם ולספר לי שעשו שיפוץ.
מקווה בשביל כל אישה באזור הזה. אותי כל עוד יש לי אפשרות הם לא יראו יותר
והנה שלי, כמו שכתבתי אותו אז בנשואות..חרותיק
אחרי הריון תאומים ארוך ומלא אתגרים מסוגים שונים, כולל אשפוז על תפקודי כבד, הגענו לחודש תשיעי בשעה טובה.
שבוע 35 הרופאה אומרת לי שלום, כאן דרכנו נפרדות. מ36 את במעקב הריון עודף. פעמיים בשבוע אולטראסאונד, מוניטור ורופא.
אז הגיע 36, בחמישי אני באה לבדיקה, מוניטור בשכיבה, סיוט, אולטראסאונד היא אומרת מצג עכוז. עד כה היה ראש. באסה.
יום שני עוד ביקורת, הפעם מוניטור בישיבה, הרבה יותר טוב. האחות אומרת לי- את יודעת שיש לך צירים?
אני עונה לה- לא, אין לי מושג איך זה אמור להרגיש. (גם ככה כאב לי חצי גוף כל הזמן האחרון)
בזמן ההמתנה הארוכה לרופא אני מתחילה לשים לב שזה גלים. זה מתחזק.
הרופא אומר- אין פתיחה. ואומר שהרגיש ראש. יופי! בקושי מסוגלת לזוז, הולכת להורים כי הם יותר קרובים,
נחה על כל ספסל בדרך. בבית לא יכולה לשבת לא לעמוד לא לשכב.. אמא עושה קצת עיסוי, אני מנסה לתזמן, אבל לא ממש מצליחה. רק לפי התקשויות של הבטן.
בעלי מגיע עם בגדים וכדור פיזיו׳, נשארים שם ללילה.
אני לא מצליחה לישון. רק שעה לפנות בוקר. קמה לבוקר רגוע, מתלבטת אם לחזור הביתה.
בצהרים חוזרים הצירים, מתחזקים, בערב אני כבר לא מסוגלת, נוסעים לבי"ח.
בודקים פתיחה- אין כלום. ומצג עכוז, שניהם.
(או שהתהפכו פעמיים בשבוע, או שהרופא הקודם טעה.)
אומרים לי- אם עד יום ראשון את לא יולדת- בואי, ונקבע לך ניתוח. אבל ראשון זה צום. (תשעה באב) אז ביום שני.
חוזרים להורים, לא מצליחה כמעט לישון. רביעי חוזרת הביתה, זה כנראה לא יקרה בזמן הקרוב.
חמישי עוד ביקורת, עם צירים, פתיחה חצי! אוו איזה הישג!
אבל שוב, הביתה.. בעלי מכין את כל השבת, אני לא זזה.
אני אומרת לו- שבת אחרונה שלנו כזוג. בטוח.
יום שישי אני שואלת את השכנות אם יש מיילדת באיזור, ככה להיות בטוחה.
ליל שבת יש אורחים, אני בקושי יושבת, בסוף פורשת באמצע הסעודה ומתחרפנת מהצירים לבד בחדר.
בסוף נרדמתי, וכשקמתי בבוקר היה שקט.
אחה"צ שכנה שזכרה שדאגתי אתמול באה לבדוק מה שלומי, אמרתי לה- מעולה ב"ה.
שניה אחרי שהיא סוגרת את הדלת חוזרים הצירים בעוצמה הרבה הרבה יותר חזקה מכל מה שהיה קודם.
אני מנסה לשכב ומרגישה שרטוב. מדי.
פד וזה.. נראלי יורדים לי המים. אומרת לבעלי-תאכל! אתה תצום אח"כ.. והוא לא מסוגל. גם אני לא.
שואלת שכנה שמבינה בזה, היא אומרת לי שכנראה זו ירידת מים.
שולחת את בעלה לקרוא לפרמדיק שגר באיזור.
אני בבית, פתאום דופקת מישהי, אומרת אני מיילדת, מה את מרגישה, אני מסבירה לה- היא אומרת שצריך ליסוע לבי"ח.
פתאום דופקת עוד אישה, מציגה את עצמה כנהגת של האמבולנס שמחכה לי למטה. וואלה?
מסתבר שכל המד"איסטים הוקפצו, כולל חבורת בני נוער מהסניף.. בעלי יצא למטה ונפנף את רובם..
אני מבקשת מהנהגת לחכות לפחות עד שקיעה. מסכימה.
בינתיים מתארגנת, נפרדת מהבית. (בדיוק גם עוברים דירה..)
יוצאים, המד"איסטים מציעים להוריד אותי בכסא, אני מסרבת..
מושיבים אותי באמבולנס. נסיעה סיוטית, צירים, אני קוראת איזה סגולה, הוא מתחקר אותי תוך כדי.
אני מתביישת שכל הרעש הזה בגללי..
מגיעים עוד לפני צאת שבת. כל המעליות עדיין על מצב שבת!
מחפשים באיזה מסדרון נידח מעלית תפעול או משהו.
בינתיים בעלי עולה הכל ברגל, מגיע לפנינו..
עוברת למיטה, באה מיילדת, קוראת לכתבנית- מכל הכיוונים צועקים לה- יצאה שבת!
היא אומרת ברוך המבדיל ומתחילה להקליד..
מנסים לתפוס את ההורים עם טלפונים של אנשים מסביבנו, לא מצליחים, כנראה יצאו לשמוע מגילה.. ההורים של בעלי עונים, ומגיעים די מהר.
המיילדת בודקת פתיחה, 2 וחצי-שלוש! יופי! לא חוזרים הביתה.. אולטראסאונד נייד- מצג עכוז..
שמים לי מוניטור, שעה שלמה! אני מתחרפנת, מתיישבת, קמה, לא מסוגלת. באים רופאים ומציגים את עצמם, אני לא ממש מתעניינת. חוץ מזה שהערבי אומר שהוא ינתח אותי. לא רוצה.
פתאום משמיים מופיע פרופ׳ אחד יהודי, אומר שהוא עושה לי את הניתוח- וקדימה..
המיילדת רוצה שוב לבדוק פתיחה- אני אומרת לה שאין סיכוי בעולם שאני מתיישבת שוב. היא מוותרת, מגלחת אותי וזהו.
בסוף מצליחים לתפוס את ההורים שלי בטלפון. מדברת עם אמא שניה לפני הכניסה לניתוח.
נכנסים לחדרים, הרופא שואל מה אני יודעת על הניתוח.
אני אומרת- פותחים, מוציאים סוגרים. הוא צוחק..
מעבירים אותי למיטה של הניתוח, בא המרדים הסביר מה הוא עושה, דקר. די כואב, אבל נסבל.
מהר תשכבי על הגב!
אחרי כמה שניות- זרם ברגליים, ועוד כמה שניות ואני לא מצליחה לזוז.
קושרים את הידיים לצדדים, ואני מרגישה שמתעסקים לי בבטן. הערבי מקודם עוזר לפרופ׳.
אני מבקשת מהרופא שיגיד לי מה הם עושים, הוא אומר לי- כמו שאמרת. פותחים מוציאים סוגרים.. אני מבינה שהוא לא בקטע.
המרדים מאחורי יושב וקורא קינות, ואני מוצאת את עצמי משתעממת..
פתאום כזה- רגע! אני בלידה! מתחילה להתפלל על כל מי שאני מכירה בערך..
פתאום בלי התראה מוקדמת אני שומעת תינוק בוכה ואחרי רגע אני רואה אחד, מכוסה ריר כזה ודם בידיים של מיילדת. והיא לוקחת אותו למאחורי! אני פוזלת אליו כמה שאני יכולה, בוכה בלי שליטה.
ואז השני מצטרף אליו.
אני לא מצליחה לחשוב על כלום! רק בוהה בהם! ובוכה ומתרגשת ומתה לצעוק אבל שותקת.
מסבירים לי כל מיני דברים, אין לי מושג מה.. אני רק עיניים עליהם.
כ"כ רוצה כבר לגעת!
מביאים לי אותם עטופים כשרק הפנים בחוץ, ואני מנשקת ומנשקת. ואז מוציאים אותם, אני מרגישה אבודה. מחכה שיוציאו אותי כבר. כשגומרים לתפור אותי, משחררים את הידיים ומוציאים. הם מחכים לי שם, עם בעלי וחמי וחמותי ואמא שלי, שאני קוראת לה להצטרף אלי בדרך להתאוששות.
עד שמגיעים לחדר כבר אחרי 1 וחצי בלילה. אבל אמא שלי מצליחה לשכנע את האחות בתינוקיה לתת לי לראות אותם סופסוף. והם מהממים ומושלמים, ובריאים! ואני חולה עליהם!
בגלל שהיה צום, פרסמנו רק בראשון בערב. ועד אז הספקתי לאבד המון דם, ולקבל שתי מנות דם ולחזור לשפיות קצת. ואח"כ היו עוד סרטים עם צהבת וזה, אבל זה לשרשור אחר..

ב"ה מודה כל כך שזכיתי!
וואו איזה לידה מהממת.תותי77
איזה הבדל להיות בביח ששומר שבת ואנשים דתיים. אצלנו זה ממש בקושי
תודה על השיתוף!ברכת ה
שיהיה גידול קל ונעים!
איזה שכנות מתוקות ואיכפתיות יש לך. מהמם!הריון נוסף ב"ה
בעז"ה שהיום הזה יתהפך מיום אבל לשמחה. מעניין איך קראתם להם. ( אל תכתבי אם זה יעשה אאוטינג) אבל השמות קשורים איכשהוא לתאריך הלידה?
ברור!חרותיק
באמת איכות של שכנות. לצערי כבר לא גרים שם..
תגידיג'נדס
ואת הילד הבא ילדת בלידה נרתיקית או קיסרי?
אז גם אני יספר--אנונימי (2)
הריון שני, תאומות . מעקב כל שבועיים
שבוע 24 מתברר שהצוואר מקוצר , הרופאה מוציאה לשמירה וכן מעקב כל שבוע. לאחר שבוע וחצי הצוואר התקצר משמעותית והרופאה שולחת לאשפוז.. בבי"ח קיבלתי זריקה ראשונה להבשלת הריאות וכן כדורים נגד צירים. אחרי שבוע שרק בכיתי שאני רוצה לחזור הביתה, שחררו אותי . שבוע 29 התאשפזתי שוב עם צוואר מחוק וצירים חזקים. מיד קבלתי את הזריקה השניה של הצלסטון , וכבר הכינו את הפגייה. ב"ה הכל נרגע והשתחררתי הביתה אחרי שבועיים לשכיבה מוחלטת והמשך כדורים. פעם בשבוע יוצאת מהבית במונית לביקורת אצל הרופא, וחזרה במונית. בבית שכיבה מוחלטת, לא נקיון, לא בישולים, כלום!!
מרוב שהתעייפתי לשכב החלטתי שביום שאני מתחילה 36 אני יוצאת לטייל...
בשבוע 36+3, התיאשתי סופית ויצאתי מהבית לשעתיים בערך לאמא שלי. בערב לפני השינה היה נקודה קטנה של דם בטישו, וזהו.
למחרת היה לי את יום הביקורת הקבוע. הלכתי לרופאה, עשתה או"ס , ב"ה הכל היה בסדר , ראשונה - ראש, שניה - עכוז. אמרה שנפגש שבוע הבא. לפני שיצאתי ממנה סיפרתי לה על נקודת הדם שראיתי לילה קודם , אמרה לי בואי נבדוק.
היא בודקת ואומרת לי, את מרגישה לחץ , כאבים משו? אמרתי לה לא, כלום. אומרת לי, את בפתיחה 5. מכאן את יוצאת במונית ישירות לבית חולים. אחרי רבע שעה אני כבר שוכבת בקבלה, באה מילדת לבדוק אותי אומרת לי, גברת את בפתיחה מלאה!!
תוך שניה אני מוצאת את עצמי בחדר ניתוח,( מןכנה לניתוח במקרה הצורך, ) מיד בקעו לי את המים ולא עובר 2 דקות תינוקת אחת מהממת 2.700 קג בחוץ. אחרי 6 דקות תינוקת שניה מהממת 2.100 בחוץ, הרופא פשוט הוציא אותה מהרגליים.....
בחסדי ה' , הבנות היו בתינוקיה רגילה אבל בחדר ניפרד ולא יכולתי להוציא אןתם כי הם היו צריכות חימום ולא ככ ידעו למוצץ בקבוק , ועל הנקה בכלל לא היה מה לדבר. התחלתי לשאוב וכל פעם שמו בזונדה לבת אחת את החלב שלי.
אני השתחררתי מבית חולים ביום שישי, לא היו מוכנים לתת לי להשאר עוד יןם. ואת הבנות לא שחררו. היה לי מאוד קשה לחשוב על לא להיות לידם כל השבת.
אמא שלי ארגנה לנו דירה ליד הבית חולים וככה הייתי איתם כל השבת. בת אחת שחררו לפני שבת הבאה ואת השניה השאירו. וזה היה רגע קשה מאוד. הלב שלך נקרע, עם מי להיות.. ב"ה לקראת סוף השבוע אחכ גם השניה השתחררה.
ואז מתחילה מערכה חדשה......
וואו מדהים!ברכת ה
סיעתא דשמיא שהגעת לכזה שבוע, ואיזו לידה קלה ומהירה! ב״ה!
המשך גידול קל ונעים!
תודה על השיתוף
סיפור מהמם. אין כל לידה זה נסתותי77
מדהים שלא הרגשת את הצירים בכלל. ואני חשבתי שלי יש לידות קלות
ואוו...ג'נדס

ב"ה כמה ניסים!!!!

וואו, איזו לידה!מתואמת

הזדהיתי עם הקטע של השארת אחת מהתאומות בביה"ח כשהשנייה משתחררת...

(ומדהים אותי שכנראה אם ההיריון קשה - הלידה קלה. ולהפך...)

לגבי הסוגריים שלךזהות כפולה
לא הייתי בונה על זה... גם מנסיון העבר בהריונות/לידות הקודמים, וגם בכלל...
זה עלול לגרום למישהי שהכל אצלה הלך קשה לתסכול לא קטן....
צודקת בהחלט... זו סתם "תיאוריה" שפיתחתי לעצמימתואמת

כדי להרגיע את עצמי

אצלי זה היה כךתאומים
הריונות קשים מאד
צירים משבוע מאד מוקדם, ירידה גדולה בתיפקוד וכד'

ולידות קלות ומהירות ב"ה
האמת שכיוונתי רק להיריונות ולידות תאומים...מתואמתאחרונה

כי שאר ההיריונות שלי גם היו יחסית קלים, אבל גם רוב הלידות היו יחסית קלות ומהירות ב"ה...

לא קשורה, אבל קראתי בשקיקהמק"ר

לא רוצה להציף את השרשור, אז תדעו כל מי שכתבה שאני מעריצה ומקווה להידבק מכן בקרוב!

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך