נשים אחרי לידה ראשונה, אני צריכה אתכן תחיה דולה

מפעם לפעם אני משדרגת את הקורס הכנה ללידה שאני מעבירה, 

וחשוב לי לשמוע מכן איזה דברים היו משמעותיים לכן בהכנה ללידה ראשונה

עונהדבורית
תנועתיות- מאוד עזר לי. הקורס נתן לי המון רעיונות לתנועתיות שמקלה על כאב ומקדמת לידה והשתמשתי בזה מאוד
לדעת שתמיד יש שלב בלידה שמרגיש שאין מוצא וזה לא יגמר לעולם... עזר לי לדעת את זה מראש
*הכנה להנקה- היה לי סופר חשוב*
חושבת שכדאי להקדיש זמן להסבר על ביות מלא/חלקי/ אפס הפרדה- קצת לעשות סדר

ישר כח
לחיצותמק"ר

מאוד התאכזבתי מההדרכה ללחיצות שעברתי, הרגשתי שהגעתי בלי כלים בכלל ונעזרתי רק במה שהמיילדת הסבירה.

מצד שני- ללחוץ נכון לומדים בזמן אמת...

אבל אולי יש איזה נוסחת פלאים שמביאה אותנו כן להבנה מה זה, איכשהו.

כמו כן, הדרכת הנקה (שלי היתה מעולה ממש!), חשוב, חשוב, חשוב!

הכנת הפטמות לפני הלידה, איך לשמר אותם ללא פצעים בזמן ההנקה.

אחיזה נכונה, תפיסה נכונה, כמה זמן (לפחות בהתחלה, לדעת שאוכל מספיק) האכלה כל צד, האם לתת בכל ארוחה רק צד אחד או את שניהם (יש צדדים לכאו ולכאן, להביא להבנה שיש תינוקות כאלה ויש כאלה), מנוחה שתורמת להנקה, שתיה מרובה, מאיזה מאכלים להמנע וכו' וכו'.

אני הרגשתי שהגעתי מוכנה הכי שאפשר, היה את החשש הראשוני, אבל מעבר-פשוט ידעתי.

בהצלחה!

לדעתי..מחשבות....
מעבר למה שקודמותי כתבו..

לחדד שמבריאת העולם האישה יולדת וזה קשה אך אפשרי וזה חלק מאיתנו...

ההבנה שלא משנה כמה סיפורי לידה תשמעי הסיפור שלך יהיה שונה..

להדגיש שיכאב, עם אפידורל בלי אפידורל תמיד יהיו קשיים ובכל זאת להזכיר שהנשים נועדו לזה והן מסוגלות לעבור את זה גם אם קשה..

להדגיש שכדאי להגיע כמה שיותר רפויה עם הבנה שאני עושה את ההשתדלות שלי וה' בסוף מכוון הכל מלמעלה..

לחשוב על תכנית לידה אבל לא להיצמד אליה ולהתבאס שהיא תשתנה.. (כי מה לעשות ממש לא הכל בשליטתנו...)

זה מה שעולה לי כרגע..בהצלחה גדולה!
אהה והכי חשובמחשבות....
לתת לכל תחושה אחרי הלידה את המקום שלה.. לבכות לצחוק לשמוח להתאכזב..
להגיע ללידהבשורות משמחות
בראש פתוח לא להיות נעולה על 'חלום' מסויים.
להיות בגישה חיובית כלפיי הכאב שזה נורמלי וזה כאב טוב.
להיות רפויה בנרתיק ממש לא לחשוש ממה יהיה כי ממילא אין לי מושג באמת מה יהיה, אז ממה בכלל יש לפחד, אמונה שהכל טוב וביטחון בד' שהכל לטובה!
לגבי לחיצות, לי עזר מאוד שהמיילדת סימנה לי עם האצבע לאיזה כיוון ללחוץ ממש נגעה באזור אליו צריך לכוון את הלחיצות היה ממש היה יעיל! אז לא להתבייש לבקש את זה מהמיילדת.
אל תגידי כמוני לא יקרה לירק אמונה

הכל כמעט קרה לי

הרבה..באורות
הכנה להנקה
הכנה להתמודדות עם כאב ומתי צריך לצאת לבית החולים בצורה חכמה.
הכנה לאחרי הלידה- צפי מצב רגשי ופיזי וכו'. המלצות על תכשירים שיכולים לעזור.
נתינת טיפים למלווים כיצד ללוות נכון ואיך לעשות תיאום ציפיות
לי היה חסרב"ה!אם בישראל!

הכנה לענייני הטהרה אחרי הלידה.

אף אחד לא דיבר אתי ולא הכין אותי לדימום, לאורך הזמן, לאופציה לשאול רב

על מניעה וכל זה.

פחות קשור ללידה עצמה אבל בעיני זו הזדמנות יחידה ומתאימה לשאול ולהכין לקראת הבאות.

^^^^מיואשת******

לא משנה שזה היה לפני מליון שנה. באמת דיבור על מניעה ועל זה שמותר לשאול רב גם אחרי ילד אחד וזה לא "עברה שדינה גיהנום" (כי ככה נתנו לי להבין קודם ללידה, לא במילים האלו אבל זה היה רוח הדברים... כאילו עד שיש שני ילדים מי בכלל חושבת על זה) ולדעת שיש אופציה כזו אם קשה. זה חשוב ממש.

הוצאת לי את המילים מהמקלדת...מימי3
אני רק שמעתי שאחרי 6 שבועות הגוף אמור לחזור לעצמו.
בדיקת רופא נשים והופ - למקווה.....
וכשהיו לי דימומים עוד חודשיים אחרי הלידה הייתי בטוחה שאני חולה אנושה

להתכונןבעצמי
לסוגי קרעים שונים ואיך להימנע מהם (אני נקרעתי בדרגה קשה ואף אחד לא הכין אותי להשלכות של זה)

להכין את המלווים!!!!! מאוד מאוד חשוב בעיני. אצלי בלידה הצוות בכלל לא שיתף אותי מה קורה.. והמלווה שלי לא רצה להתערב.. וזה העלה לי את רמת הטראומה והחרדה סביב כל הסיפור של הלידה.
כמה דבריםהעוגב
-שיטות גם להרגעת צירים בבטן, ולא רק בגב....
- מתי נכון לצאת לבית חולים
-הנקה נכונה, מרגישה שנק' הפתיחה שלי הייתה ממש טובה (גם פניתי ליועצות בבי"ח, אבל זהה היה מעולה ההכנה לפני), כנ"ל הכנה לזה שההתחלה לא חלקה מבחינה פיזית
- הכנה להתמודדות פיזית ונפשית שאחרי, מה תקין, ואיפה עובר הגבול בין תקין לדרוש טיפול...
- הכרת האמצעים השונים שבי"ח מציע לזירוז והרגעת הכאבים (לא רק אפידורל...) כבר לפני הלידה, שהיולדת תדע מה השיקולים שלה לפני הלידה, כמובן בלי קבעון על משהו מסויים...
- אם את עושה רק לנשים- איך נכון להכין את הבעל ללידה ולתקופה שאחרי...
ב"הצלחה
היה ממש חסר הכנה לאיך מטפלים בתינוק..ל.55.
איך מקלחים / מנקים את הטבור / כמה צריך לישון /מה תדירות האוכל וכמה תינוק אמור לאכול ( גם למי שלא מניקה)
דברים שכדאי לשים לב לתינוק ( אם יש אלרגיה לחלב / ריפלוקס וכדומה)
זה תמיד הרגיש לי שזה התחום שהכי חשוב אבל לא מדברים על זה אף פעם ולא מכינים לזה אף פעם..
הכנה לבעלש.א הלוי
יא אני איתך.לגמרי לגמרי הכנה לבעלאמא!!!
כשאתן אומרות הכנה לבעל, למה אתן מתכוונות?תחיה דולה

כי אני עושה ב90% מהמקרים הכנה לזוגות, זה עונה על ההגדרה או שיש צורך מיוחד? 

אולי מפגש רק לבעלים מק"ר

להסביר להם כל מיני דברים על נשים הריוניות ואחרי לידה בלי שהאישה תשמע...

וברצינות, להסביר להם על הטיפול בתינוק, על החשיבות של המנוחה לאישה אחרי לידה (יש הרבה שרואים את האישה "חזקה" וחוזרת לעצמה מהר, ואומרים: יאללה מאחורינו), הסבר מה הם יכולים לעזור בתור מלווים, בין לאישה בין מול הצוות. ועוד.

את בטח תדעי יותר טוב ממני

בדיוקמיואשת******

זה שהגבר משתתף בכל המפגשים האלו של הכנה ללידה ושומע על נשימות לחיצות והנקה... נו, לא יודעת , אולי זה גם טוב אבל זה לא העיקר עבורו.

אבל מה שהוא באמת צריך לשמוע זה על הורמונים, על בכי אחרי לידה, על חשיבות השינה והאוכל לאשה יולדת ומניקה. על זה שהיא לא "בסדר" כבר אחרי שבוע, על זה שלפעמים עדיף לסבול קצת אצל ההורים שלה אפילו אם אתה לא אוהב אותם העיקר שמישהו יטפל בה

על זה שלא משאירים אשה לבד בשבוע שאחרי הלידה כי עלול להיות דימום מסוכן

על זה שחשוב לקום בלילה בשבועיים הראשונים גם אם אתה לא מניק לעזור בגרעפס, החלפת טיטול, או סתם להחזיק את התינוק אחרי ההנקה שאשתך תוכל לחזור לישון

שזה נורמלי שהיא תבכה הרבה ומצד שני איך לדעת לזהות חס ושלום דיכאון אחרי לידה ושזה יכול להופיע אחרי כמה חודשים גם כן.

על זה שגם אבות מרגישים לפעמים דכדוך קל אחרי לידה , או "זנוחים" קצת ונדחפים מפני התינוק ושזה נורמלי

על זה שהחשק של האשה יורד לרוב בזמן ההנקה וגם זה נורמלי

מלא דברים

מסכימה עם כל מילה!!פרח ורוד
זה ממש חשוב שהבעל ישמע את כל הדברים האלה! לא כל הגברים יודעים למה לצפות לאחר הלידה, ולשמוע על כל תהליך הלידה והלחיצות זה אולי נחמד.. אבל חשוב הרבה יותר זה הכנה נפשית של אחרי הלידה.
בין האישה לצוותבעצמי
מאוד מאוד חשוב!!!
הכוונה שבלידה הראשונה בעלי לא הבין מה באמת עברתיאמא!!!
ורבנו הרבה.הוא היה צריך יותר להכיל.מה שקה בלידה הבאה.צריך להבין שזה שינוי גדול והורמונים וזה והוא צריך להחליק פה ושם לא על כל דבר להפגע ולהחזיר.
ממש ממש!!מחשבות....
נעלי עשה איתי הכנה מקיפה ללידה.. אבל בפועל אני קראתי הרבה יותר ממנו והוא עבר ממש טראומה.. אני לא יודעת להגדיר בדיוק מה חשוב לבעל לדעת אבל בגדול הדברים שכתבתי בתגובה למעלה..
האמת שאני ממש לא מרוצה מההכנה ללידה שעשיתי.אודיה.
לתחושתי, היא כמעט ולא הכינה אותנו לכלום. (בפועל הייתה לידה קצת לא רגילה, אז אולי בגלל זה... אבל בכל זאת.)

קשה לי לפרוט מה היה לי חסר.
אבל לא הייתי מוכנה נפשית ופיזית למה שעומד לקרות, לא לצירים, לא ללידה ולא להחלמה. להנקה יחסית כן.

את יכולה להגיד איך כן היה אפשר להכין אותך?תחיה דולה

קשה להגידאודיה.
כי מצד אחד את לא רוצה להלחיץ את ההריונות, ומצד שני רוב הלידות (נראלי, אני לא באמת יודעת סטטיסטית) הן כן רגילות, בלי ואקום וחוויות שכאלה.
ומצד שלישי, מי שכן יולדת לידה מכשירנית, או ניתוח אז כן צריך להכין אותה איך שהוא.

אחרי ההכנה שעשיתי, הרגשתי ממש רגועה, מוכנה ללידה, ולא הייתי ככ לחוצה לקראתה.

רק נשארתי עם טראומה מסויימת. ובעיקר עם המון חששות לקראת הלידה הבאה, כי אני יודעת כמה דברים עלולים להסתבך.

מקווה שעזרתי קצת. אם יהיו לך שאלות ספציפיות בכיף.
אני מנסה להבין, תרגישי חופשי להתעלם אם זה חופר מידיתחיה דולה

אני בהכנה ללידה מזכירה את האופציה של ואקום וניתוח ומסבירה עליהם.
לא ידעת בכלל על האופציה הזאת? (כלומר ברור שידעת אלא שזה לא היה נראה לך משהו שבכלל אפשרי שיקרה כמו שלא אמור לרדת עליך גשם בקיץ?) 

ואז הפער בין כמה שהיית רגועה לפני הלידה לעומת כמה שהלידה היתה הכי רחוק מתרחיש רגוע זה יצר כמו טראומה? 

אני מרגישה ככהבעצמי
הזכירו וואקום ממש באופן שולי.. בטח שלא הסבירו או הזכירו בכלל קרעים בדרגה כמו שלי (3b-c) שהרבה פעמים נגרמים מוואקום ואת ההשלכות שלהם (הלידות הבאות בקיסרי בלבד ותהליך שיקום ארוך וקשה).
לא ידעתי שדבר כזה בכלל יכול לקרות.. בעיקר התמקדו בנשימות ובתנוחות.. שגם, במקרה שלי בכלל לא הועילו - הייתי 3 ימים עם צירים מאוד חזקים עד שנתנו לי אפידורל בשביל זירוז. אף אחד לא דיבר איתי על האופציה של כל כך הרבה שעות בצירים ועל ההתמודדות עם זה, ועל ההשלכות של להגיע ללידה מותשת לגמרי.
הרגשתי שההכנה הייתה מיותרת כי אף אחד לא הכין אותי לדברים שקרו לי באופן ספציפי. באותה מידה יכולתי להגיע ללידה בלי זה ולצאת עם אותה טראומה שיצאתי איתה בכל מקרה.. (יש לציין - טראומה די קשה בחוויה שלי..)
אני חושבת שלמרות שמקרים כאלה נדירים צריך וכדאי ליידע הריוניות על הדברים האלה.. מבחינתי קיסרי היה הדבר היחיד שצריך לחשוש שיקרה, כשבפועל.. במקרים מסויימים אולי עדיף קיסרי על פני פגיעה כל כך קשה כמו שיש לי. ולא, זה לא שווה את זה.. אף ילד לא צריך להגיע על חשבון הגוף של אמא שלו. צריך לדעת על הדברים לפני ולנסות להימנע מהם כמה שיותר.
וואו זה נשמע נוראמיואשת******
גם אני לא ידעתי מעולם שיש סיפורים כאלו כמו שאת מתארת. למעשה עד שקראתי פה בפורום שיש מצב שחייבים קיסרי בגלל קרעים בלידה קודמת לא ידעתי שיש כזה דבר

רק רציתי לשלוח לך חיזוקים וחיבוקים כי זה נשמע וטראומה קשה ולא פשוטה בכלל
תודה!בעצמי
וואו חיבוק וממש תודה רבה ששיתפתתחיה דולה

אני מבינה את האמירה שלך מאד. 
אם ההתמקדות בהכנה ללידה היא רק בתרחישים אפשריים ומה שקרה לך בכלל לא עלה בכנה לילדה אז לא היה טעם בהכנה מסוג כזה. 
יש בזה המון צדק אמנם זאת לא היתה מטרת השרשור שלי אבל באמת מתוך חוויות כמו שלך הבנתי שאי אפשר להסתפק רק בלהעניק ידע ועוד אלף כלים, ההכנה חייבת להיות המון ריגשית כי באמת על מה שיקרה בלידה אין לנו הרבה שליטה אבל על המקום המנטלי שבו אישה תהיה יש לנו יותר אפשרות להשפיע. אני יותר ויותר פועלת כדי לעזור לאישה לארגן משאבים ריגשיים כדי להתמודד עם מה שיגיע, לא בקטע של להתכונן למלחמה אבל כן בקטע שבכל מקרה לידה ואמהות זה מאורעות ש"מזיזים" אותנו חזק אבל חשוב מאד שנארגן את עצמנו כדי שיהיו לנו כמה שיותר עוגנים לתקופה הזאת. 

זה משהו שהיית מרגישה שאם היית מקבלת לפני הלידה הראשונה ועדיין הלידה הראשונה היתה נראית אותו דבר מבחינה טכנית- זה היה בעל משמעות? 

יכול להיות..בעצמי
אני חושבת שאם היו מכינים אותי נפשית שיש מקרים כאלה, וזה לא אומר שאני לא יודעת ללדת.. וזה לא אשמתו של אף אחד וכו'.. לא הייתי בכל כך הלם ותסכול אחרי הלידה.
יש מצב גדול שאם היו מכינים אותי נפשית למצב כזה הטראומה שאני מסתובבת איתה יכלה להיות הרבה פחות גדולה. בהסתכלות לאחור אני מאוד מצטערת שלא עשיתי הכנה יותר רגשית ופחות טכנית.. וגם שלא לקחתי דולה או אפילו מיילדת פרטית (התלבטתי במהלך ההריון ובסוף אמרתי שלא אקח..כי מה כבר יכול לקרות.. טעות איומה).
גם כתבתי בתגובה אחרת שצריך המון הכנה לאיך לדבר עם הצוות, במיוחד לבעל. אני בלידה הרגשתי שהצוות עושה בי מה שהוא רוצה ולי אין אמירה מולם, גם כשניסיתי לעצור אותם ולשאול מה קורה הם לא באמת ''ספרו'' אותי.. גם לזה צריך להתכונן.
וואו איך אני מזדהה איתך כמעט בהכלרק אמונה

אני בעד שלידה כזו היא כמו לידה בניתוח מבחינת התחשבות ידע ואמפטיה ועזרה

אגב,בעצמי
לצערי בעקבות הלידה הקשה שהייתה לי לא הנקתי. היה אסור לי להניק בימים הראשונים בגלל תרופות לווריד, ואז ההנקה כבר לא הייתה קלה ולא הצליחה לי. ובגלל כל הגילוי על סוג הקרעים שלי (הסבירו לי את המשמעות שלהם רק ביום האחרון של האישפוז) כבר לא היו לי כוחות נפשיים להתמודד גם עם ההנקה..שפשוט וויתרתי עליה.
לכן אני חושבת שצריך להכין הריוניות גם למצבים כאלה. שידעו להתכונן לזה.. להביא איתם משאבה לבית חולים.. לדעת שיכול להיות קשה בהתחלה.. אולי לקבוע מייד אחרי הלידה עם יועצת הנקה טובה שתוכל לעזור. וגם מהצד הרגשי.. שכן, את עלולה להיות במצב לא נעים בכלל, אבל כדאי לנסות בכל הכוח לנסות להניק.. אפילו שאת במצב ירוד גם נפשי וגם פיזי.
אוף כמה עברת תחיה דולה

תודה ממש על השיתוף. עזרת לי.

במחילה צמכבודך ומכבוד כולן, בבקשה לקרוארפואה שלמה
הרבה פעמים כשאני קוראת בפורום עולה תחושה שה"צוות הרפואי" הוא מלאך חבלה, שצריך לדעת גם לדעת איך להתגונן-
וגם להתנגד לעצות ה"לא טבעיות" ולהאמין בכוחות הנשיים וכד'
והאמת שזה לפני עיוור לא תתן מכשול.

כי הצוות, עם כל הכבוד, יש לו גם יותר ידע, וגם יותר ניסיון. ניסיון עם המקרים הפחות קלים.
כשאני הגעתי ללידות שלי הייתי מצויידת בידע שמאד עזר, אבל גם באימון במערכת.
לא בחרתי מיילדת וגם לא רופא, והיו שליחים נאמנים.
יולדת צריכה לדעת שהצוות פועל לטובתה, גם אם בשונה ממה שהדריכו אותה בקורס ללידה.

ולא באים עם "תוכנית לידה" לצוות.
מבקשים מה שרוצים, אבל אם הצוות מתנגד, גם אם זה משיקולים של מחסור בכוח אדם, עדין השיקול שלו זה להוציא אשה ותינוק בשלום מחדר לידה, באמצעים שיש.
זה לא שאין טעויות בבתי חולים. יש לצערינו. אבל כשצוות חובר יחד לילד, יש יותר סיכוי שאחד יתקן טעות של שני במעוד מועד.
לעומת זאת, אם היולדת, בגלל הידע המוגבל תתנגד, יתעדו בתיק, יתחשבו בה, העיכוב יכול להזיק.
כתבת נכון ויפה מאוד!!+mp8
זה נכון מאודבעצמי
אני לא התכוונתי להאשים את הצוות. כן, ב''ה הוציאו אותי ואת התינוק בחיים.
אבל, ועל זה אף אחד לא מדבר- יש סיכוי טוב שבגיל 40 (חס וחלילה, אבל הסיכוי קיים) השליטה שלי ביציאות תהיה חלקית.. ועל זה אף אחד לא מדבר. אני לא אומרת שזה אשמת הצוות, אף אחד לא יכול להגיד למה זה קרה, אבל נעשו דברים שיש סיכון שזו תהיה התוצאה שלהם. ואף אחד לא דיבר איתי על זה.. הרגשתי בלתי נראית בלידה שלי.
הי יקרהתחיה דולה

ממש מסקרן אותי איפה השתמע מדברי משהו כזה בשרשור הזה.

תחיה יקרה, זה לא השתמע מדבריך אלארפואה שלמה
משרשורים לא מעטים בפורום.
הפעם כתבתי, בגלל התיאור של "בעצמי".
את מיילדת ואת יודעת שאם אשה מבכירה לא יולדת ביממה ראשונה אז יש בעיה.
היו בבית החולים 3 משמרות כפול 3 ימים של מיילדות. לא יתכן שתשע מיילדות מנוסות (נגיד 8, הראשונה אולי לא ידעה בודאות), לא הבינו שהלידה הזו הולכת להסתבך. עכשיו אפידורל ממש לא מזרז לידה, אם כבר הוא מעכב לידה כי האשה לא יודעת מתי ללחוץ.
כשהצוות שם נתן אפידורל הוא חשב על קיסרי בחירום. אבל אם היולדת חושבת שקיסרי זה הכי גרוע, הצוות- במקום להתעקש שתקבל "מרות מקצועית", ינסה לזרום עם החשיבה של היולדת.
ולכן הפעם ראיתי לנכון לכתוב.
שלא משנה כמה ידע אשה מקבלת בהכנה ללידה, היא חייבת לבוא עם הרבה כבוד לצוות שמיילד אותה ולבטוח בהוראות שלו.
תחיה דולה יקרה, את אחד הבנים שלי הצילה מיילדת מנוסה.
הייתי על גבול התוויה לקיסרי בגלל משקל הילוד.
והרופא החליט לנסות לידה רגילה.
אם לא הייתה מיילדת מאד מאד מנוסה (ו- לגמרי לא סימפטית), ואם לא שצייתתי לכל הוראה שלה, אני לא רוצה אפילו לחשוב על זה, אם לא אז מה..
ראיתי אחר כך את הפלט של המוניטור בשלב האקטיבי.
בקיצור המסר הוא, לבוא עם ההבנה שהצוות לא נגד היולדת והתינוק גם אם הוא לא נחמד.
הנחמדות היא תפקיד הבעל/דולה/אמא..
מסכימה איתך מאוד, רק נקודה קטנה-טארקו
אפידורל כן יכול לזרז לידה!
יש מקרים שההרפיה שהאפידורל מביא עוזרת ל שחרור האוקסיטוצין, ובהחלט מקדמת את הלידה, כפועל יוצא ישיר של האפידורל.
לא נכוןרפואה שלמה
ידוע שבבתי חולים שמשתמשים באפידורל קבוע, אחוז הלידות המכשירניות הרבה יותר גבוה.
כשחסר *אוקסיטוצין*, נותנים אוקסיטוצין ללידה.
לא אפידורל!
עכשיו אין לי עניין להתווכח. מחזירה למסר המקורי.
בשמחה!בעצמי
הלוואי שתצליחי להדריך הריוניות טוב יותר ממה שאני הודרכתי.
אמן, תודה תחיה דולה

תשובהלעניין0
הכנה לאחרי הלידה (באופן כללי)
וידע לגבי זירוז לידה למקרה ש... (והרבה מקרים מגיעים להריון עודף בלידה ראשונה...)
הכנה לאופציה ששמה- ניתוח קיסריפרח חדש
מסכימה, ולא רק קיסרי-אלא גם עוד לידות לא סטנדרטיות..טארקו
פיטוצין, להסביר מה זה אומר שיש מים מקוניאלים, ירידות בדופק..
לידת ואקום, חתך יזום.
לי אישית קצת כן הסבירו על זה וגם הרופאה הייתה מקסימה ממש והסבירה לי הכל.. אבל ההכנה משמעותית.
מעניין, אז על מה כן דיברו בקורס שעשיתן?מק"ר

מהתגובות כאן אני מבינה שעברתי קורס מצויין ממש (והוא עוד היה של הקופה...).

חוץ מעניין הלחיצות כאמור...

אבל היא ממש הקיפה את כל הנושאים בצורה טובה, גם על הדימום והטהרות אחרי הלידה וגם על מניעה (והיא היתה חילונית)

קוראת כל מילה שלכן, העלתן כאן נקודות ממש חשובות!!תחיה דולה

אפשר לענות גם אחרי כמה לידות?חילזון 123

עשיתי קורס לפני הלידה הראשונה
והרגשתי שמאד עזר לי השיעור שהכין להנקה. עם סירטונים, תמונות, איזכור גם של מצבים פחות סטנדרטיים כמו פגיה\שאיבות\האכלה ממזרק וכו'
כשהתחלתי להניק אחרי כמה זמן בפגיה היה לי בראש ממש את הסרטון איך להחזיר את התינוק, איך את הפיטמה וכו'

אני עדיין לא יודעת איזה פיתרון צריךניקיתוש
אבל השוק הזה של איבוד התמימות.
פתאום האברים הכי מוצנעים חשופים לעין כל.
רופאים, רופאות, אחיות, סטאז'רים ועוד ועוד
כל מה שהקפדנו שנים על הצניעות מתפרק שם בלידה
עם כל הלחץ וההמולה, את נשארת לבד...
וגם כשהתינוק יצא, יש שליה ויש תפרים ויש עוד...
אני רואה שקשה להרבה נשים הקטע הזה, אבל לא כ"כ מדברים עליו.
התגובה שלך ממש מדאיגה אותי...מישהי פעם

אני בשכנוע פנימי עמוק שבאותו רגע זה לא יעניין\יפריע לי...

אין דרך לבקש ושיכבדו אותך בתור בנאדם... לפני ואחרי הלידה?

ולגבי הלהרגיש לבד- בעלך הרי שם  רק בשבילך.. גם הוא נבלע בהמולה?

רק רוצה להרגיע אותךמטילדה
שזה היה הדבר שהייתי הכי לחוצה ממנו לפני הלידה. זה הכי העסיק אותי..
ובסוף כמו שהרבה אמרו לי- את כל כך עסוקה בצירים, בכאב, בלידה עצמה שזה כמעט ולא מעניין אותך... אני חשבתי שיהיה לי טראומה מכל הנושא הזה וזה ממש לא ככה.

בלי לזלזל במה שניקתוש כתבה, ברור שיש כאן קושי וכו' אבל ממה שאני נתקלתי זה הרבה פחות נורא ממה שמדמיינים... ובדרכ הם גם מנסים כמה שאפשר כן לשמור על צניעות ופרטיות...
דווקא אצליבעצמי
אצלי תוך כדי לא חשבתי על זה כי באמת היה את כל הכאב.. אבל לאחר הלידה הרגשתי מאוד רע עם זה. ברמה של ממש טראומה..
מזדהה מאוד.*מה*
באותו רגע הבלגתי לגמרי, אבל בטווח הארוך יצר אצלי ממש טראומה
יכולה לספרפיג'מה
אחרי הלידה, בא רופא לתפור אותי, ובסוף, אחרי שהוא הלך, אמרתי לבעלי, יוו, נפל לי הכובע! הוא ראה אותי בלי כיסוי ראש! עד שהבנתי שברגע הוא תפר אותי, וראה שם הכל... הפריע לי לשניה וזהו..
גם מרגיעהמחי
שנורא הביך אותי לחשוב על זה לפני הלידה, וחברה שלי אמרה לי תאמיני לי שלא תחשבי על זה יותר משניה, את פשוט תרצי ללדת כבר וזהו! ובאמת זה מה שהיה... כן, הובכתי לשניה, אבל לא היתה לי יותר משניה לחשוב על זה כי הייתי צריכה מיד להתמקד בלחיצות.
ולא מבינה כל כך את מה שכתבו לגבי בדיקות פנימיות... תמיד נבדקתי מתחת לאיזה שהוא כיסוי מינימלי, ולא בגלל שביקשתי. בדרך כלל מתחשבים ומשתדלים לא להפר את הפרטיות של היולדת. חוץ משלב הלחיצות שאין ברירה.
ומיד אחרי שהשליה יצאה כיסו אותי יפה מאוד.
אבל זה לא רק בלידהמיואשת******

כל הזמן בדיקות פנימיות לבדוק פתיחה וכאלו. כל הנושא הזה רגיש ומזעזע בעיני ובכל הזדמנות מעדיפה רופאה כמובן ועדיין. אין הרבה מה לעשות עם ההרגשה הזו שהצניעות עפה מחוץ לחלון ונהיים קצת "רכוש ציבורי"

עצוב

מזעזע באמתרק אמונה

אאלט בדקו אותי כשהיה איכפת לי מזה =בהתחלה מתחת לשמיכה

לדבר על זהחמניה
שלא תמיד מתחברים לקונספט שיש תינוק.. לחברה שלי זה קרה, היה לה ממש קשה שפתאום יש תינוק והיא אמורה להתפעל ממנו כל הזמן.. היא התחברה אליו רק כשהיה בן חודש

יש כאלו שלוקח להן זמן כי הן מרגישות שמרעיה ואישה ובן אדם הן הפכו למכונת האכלה.

ועוד דבר- יש כאלו שנגעלות מהנקה, וזה בסדר לא לרצות להניק, וזה בסדר גם לרצות ולהיכשל.. לא סוף העולם..
אני רואה את כל התשובות וחושבת לעצמי...דבורית
לדבר על כל זה לפני הלידה?
זה יכול ליצור תחושת עומס והצפה
בסוף כל לידה זה משהו אחר
נכון שידע זה כח אבל
חוץ מידע צריך גם הרפיה, שמחה, אמונה, בטחון עצמי, חיבור פנימי לעצמי לגוף שלי לתחושות
אני חושבת שקורס טוב צריך להעצים את הכלים האלו שבסוף עוזרים להתמודד טוב יותר עם כל מקרה שלא יבוא...
תגובה מהממת!אמא!!!
זה הדבר שהכי חשוב, את ממש צודקת!!תחיה דולה

תגובה במקום, צודקת לגמרי*מה*
הרבה פעמים תוהה לעצמי על השטח האפור שבין "ידע הוא כוח" לבין "אין שכל אין דאגות" או "יוסיף דעת יוסיף מכאוב".

אני חושבת שיצאתי מאוד טראומטית מהלידה (הראשונה והיחידה עד כה) שעברתי, אבל לא יודעת עד כמה הכנה טובה הייתה יכולה למנוע את זה, כי עד שאת לא שם- לא תדעי מה יהיה שם..
מסכימה חלקיתמק"ר

לא להעמיס במיליוני פרטים וחלקיקי מידע.

אבל כן לתת רקע והכרת מושגים, אם לא לפני הלידה אז מתי כן??

בקורס שעשיתי, 6 מפגשים, המדריכה הצליחה להעביר את כל המידע וצורה טובה, לא הרגשתי עומס מידע. אבל אולי זה אינדבדואלי לכל אחת, לא יודעת.

אני כן חושבת שחשוב להכיר את המושגים.(ממני שחשבה שיודעת דבר אחד או שניים, כי בכל זאת יש אחיות נשואות, אמא שיולדת ביחד איתם , דודות, בנות דודות וכו', אבל גילתי שאני לא יודעת המון...)

וצודקת שצריך וחשוב כל כך גם 2 השורות האחרונות שלך!

סליחה אבל זה נשמע לי קשור רק ללידות רגילותמיואשת******
חיבור פנימי ושמחה והרפיה ואמונה וכו זה טוב ויפה אבל ממש לא קשור להתמודדות עם קיסרי חירום למשל.
בטח שלא בלידה ראשונה כשמדובר לרוב הילדונת בת 20.
עם כל הכבוד לשמחה וזמרה ולהיות ב״אורות״ וכל זה... לי זה נשמע משהו שהולך עם לידות חמודות רגילות וקלות ותאמיני לי שאם מטיסים אותך לקיסרי חירום חיבור פנימי לגוף שלך זה הדבר האחרון שאת חושבת עליו וכן, בהחלט צריך מידע קונקרטי
ואם לא רוצים להעמיס הכל אז אולי לחלק איזה חוברת ל״מה קורה אחרי״ בכל מיני מקרים של סיבוכים שאשה יכולה לקחת איתה ואז למשל הייתי יודעת שלא יתנו לי לרדת מהמיטה 24 שעות, שיבוא לי למות מכאבים, שאני ממש לא אסתדר לבד בבית חולים כמו יולדת רגילה ולכן שאני לא אתן לבעלי/ אמא שלי ללכת הביתה ועוד כמה דברים. בפועל חויתי כזו טראומה שכל השמחה האמונה והחיבור הפנימי שבעולם לא הצליחו למחות אותה ממני כבר מעל עשר שנים.
עונהתמהה
לא קראתי את כל התגובות אז אולי חוזרת על דברים שבנות אמרו ..
אני חושבת שבהכנה ללידה חסר ממש הכנה ראשונית להורות . משהו מינימלי , אבל שיכול לעזור להורים טריים שלא יודעים מה זה תינוק ..
לי אישית המשפט : מותר לתת לתינוק לבכות (מעט כמובן , ורק אם עייפות זה הצורך היחידי שלו) מדמות סמכותית היה מאוד מועיל.
בנוסף, הכנה להנקה ולהסביר איך מבססים הנקה (כי הרי בחודשים הראשונים ההנקה הכי מתבססת) ולהדגיש שמדריכת הנקה זה לא מותרות אלא חובה ..
שוב תודה רבה לכל מי שהגיבה!!תחיה דולה

כמה נקודות:לב קטן
1. ההבנה שאפידורל זה לא כישלון. אפשר ללדת טבעי ובלידה פעילה גם איתו. (במידה ויש צורך אמיתי כמובן)
2. אם לא הולך כמו שרוצים צריך לרצות כמו שהולך.
הלידה שלי היא הכי נכונה ומדוייקת *בשבילי.*
3. לשמוע רק סיפורי לידה חיוביים לפני הלידה!!!!
4. זאת הלידה שלי ובסופו של דבר אני מחליטה על הגוף שלי ועל התינוק שלי. (לא חייבים 20 בדיקות פתיחה וגם לא לשכב על הגב "כי ככה אמרו". תמיד לשאול שאלות ואם לא מתאים לי משהו- למצוא אלטרנטיבות)
להזכיר שוב ושוב שלא כדאי להגיע "נעולים" על מהלך וצורת לידהדוסית גאה!

מסויימים כי אצל כל אחת זה אחרת ויכול להיות שברגע האמת יעזוןר לך משהו שלא רצית מלכתכילה...

וגם להסביר היטב את ההשפעה של כל חומר כמו אפידורל/ טישטוש וכד' על הגוף ומה ההשלכות...

עוד משהו לגבי הנקהאם ל3+
לשים לב אם התינוק לא יונק טוב (פצעים הפטמה, לא עולה במשקל וכד') לבדוק אם יש לשון קשורה.
אותי טימטמו בבית חולים שאין לי מספיק חלב אז לתת מטרנה, בפועל גם את המטרנה הוא לא הצליח לאכול טוב 😑
לא עברתי קורס הכנה ללידה.תולתולאחרונה
קראתי הרבה, צפיתי קצת בסרטוני הסבר ביוטוב ובאתי עם הרבה ידע מוקדם וזה הספיק לי.

בלידה עצמה הכרתי את השלבים, ביקשתי הסברים על כל פרוצדורה וכשהיה צורך גם עמדתי על מה שהייתי צריכה.

אבל נראה לי שהרוב כן עברו קורס וציפו למשהו אחר בלידה.. אני ידעתי שככל הנראה הלידה לא תהיה טבעית.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי סבירכורסא ירוקה

תמיד אפשר לחסוך, להוציא פחות,לקנות פחות.. אבל כן זה עולה הרבה

הגיוני אבל תלוי גם איפה אתם עושים קניותעם ישראל חי🇮🇱

יכולה להגיד שאחרי בדיקה בכל הסופרים

רמי לוי בפער הכי זולים.

אנחנו 8 נפשות ויוצא לנו בערך 4000 חודשי

אם חג אז קצת יותר .

ממליחה לעשות השוואת מחירים ולא להתפתות לקנות "כמה דברים " במכולת ,רק אם ממש אין ברירה.

בדקת גם באושר עד?כורסא ירוקה
לא מידיעה, סתם מתעניינת.

בכל מקרה זה נראה לי גם ענין של סטנדרט מה קונים, מה נחשב בסיסי וכו

נכון... לכל אחד יש סטנדרטים אחריםיעל מהדרום
לצערי הרב כןאוזן הפיל
ויחסית זה לא הרבה בכלל. אני קונה במקומות הכי זולים וככה זה עולה לנו בערך
אתם אוכלים הכל בבית?בוקר אור

כל הארוחות?

תלוי גם בני כמה הילדים וכמה אוכלים..

אנחנו מוציאים הרבה פחות למשפחה של חמש נפשות אבל שניים מהילדים מקבלים צהרים במסגרת, ואנחנו די קמצנים

גם כשלא אוכלים הכל בבית זה הגיוני...יעל מהדרום
רציתי לפתוח גם על זהאבןישראל

אנחנו 7 נפשות כולם אוכלים בבית גם צהרים.

יוצא לנו בין 4200 ל4800 פחות או יותר לחודש, והתלבטתי עם עצמי האם זה סביר או שאפשר לעשות שינוי..

לנו יוצא בערך 4000 ל7 נפשותפרח חדש

כולל הכל עופות דגים

אנחנו תמיד שבתות בבית

ומכינה מבושל כל יום (הילדים גדלו ולא כולם בצהרונים)

בעיקרון אני חושבת שאפשר לחסוך ולהוציא קצת פחות אבל בשלב הזה של החיים מרגישים שזה הנכון לנו

אין הגיוני או לא הגיוני בדברים האלה כי זה תלויהמקורית

בצריכה לדעתי

שבי עם הרשימות שלך (תשמרי כמה למשך חודש נגיד) תעברי עליהן ותראי על מה את מוציאה

חשוב לי להגיד שגם בניסיון לצמצם הוצאות בדבר הזה יש בזבוז כלשהו, של זמן נסיעה ושל זמן בכללי

אני מפצלת קניות בגלל כשרות והעדפות מסוימות ספציפיות, וזה לא בהכרח חוסך לי

אנחנו 5 נפשות ומוציאים פחות מחצי מזהאמא לאוצר❤

אבל יודעת שזה לא ה"נורמלי" ואנחנו מוציאים הרבה הרבה פחות מאנשים אחרים סביבנו...

וכולם אוכלים בבית את כל הארוחות בגדול, רק בעלי לא נמצא בזמן ארוחת צהריים אבל בדר"כ אוכל כשהוא חוזר מהעבודה 🙂

😱 תספרי לנו איך אתם עושים את זהפרח חדשאחרונה
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

לא מכירהאחת כמוני
אבל איזה כיף לכן!! הלוואי שתמצאו!!
אולי ערב שירה עברית?שמעונה
אם הצעירות בעניין
פחות 🙈 אבל תודה ❤️רבותבנות
אולי אם יש דבר כזה של דוסות? איפה שומעים על זה??רבותבנות
אני בדיוק רציתי להירשם לסטנדאפ שלממשיכה לחלום

משהי בשם הניה שוחט, היא ממש מצחיקה ויש לה הופעות בכל הארץ, היא חרדית לא דתית לאומית

או מישהי כמו חנה כהן אלורו

חנה!!! זה רעיון!!! תודה!!!! איך לא חשבתי על זה ❤️רבותבנות
אבל אין כלכך הופעות פתוחות... באסה 😅רבותבנות
הצגה נשמע לי הגיוניכל היופי
משהו שיש עליו המלצות, אולי משהו קלאסי שאת יכולה לקרוא מראש את העלילה ולראות שזה מתאים
כן זה הכיוון. איפה מוצאים אבל דברים כאלה?רבותבנות
רויטל ויטלזוןאמאשוני

לא דוס, אבל דתי. לא הייתי בהופעה.

אמא שלי בחיים לא תלך 😅 אבל תודה!רבותבנות
תחפשי הצגות בהיכל התרבות באיזור שלכםשקדי מרק

ותראי אם יש משהו מתאים

יש הצגה על החיים של נעמי שמר עם שירים שלה, אולי יתאים לכם

לגבי חנה כהן אלורו, יש לה הופעות בכל מיני מקומות משמעונה
ישובים, אולי שווה לשאול אותה איפה היא בקרוב, ולראות אם קרוב
ביישובים זה סגור לתושבות... מצאתי לוז שלה לקיץרבותבנות

והרוב סגור ליישובים / אולפנות וכו'

אז רק ישבתי וריירתי 😅

רעיון! תודה!רבותבנותאחרונה
יש הצגה חדשה של תיאטרון לחישהשמה לב
לא ראיתי עדיין את ההצגה הזו אבל ראיתי הצגות אחרות שלהן והן ממש טובות!
אחפש, תודה!רבותבנות
פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרובאחרונה

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

בנות שלוקחות בונגסטההרמה

ניסיתי היום להיות בלי היה לא פשוט.. מה שהכי הפריע לי זה שבלילה ישנתי מזעזע שינה קלה ולא טובה

קרה למישהי?

למה בלי?הבוקר יעלה
אם עוזר לך תקחי
תכף שבוע 15,הרמה

במהלך היום עייפה

וגם נראה לי כדאי להפסיק מתישהו לא?

לא מפסיקים בונג'סטה בבת אחתראשונית
צריך הדרגתיות. אני לקחתי אחד ביום אז עשיתי יום כן יום לא כמה ימים ואז הפסקתי.

להפסיק בבת אחת זה לטלטל את הגוף.

וחוץ מזה אין כללים של מתי להפסיק, הרבה מפסיקות בחודש חמישי אבל אני הייתי צריכה גם בחודש שישי ויש כאלה שלוקחות עד הלידה

אבל זה פגע לך בשינה?הרמה
לגבי העייפות, זה באמת אחד התסמיניםראשונית

השאלה מה עדיף, בחילות או עייפות, כל אחת והשיקולים שלה.

אני לא מצליחה לישון טוב בלי הכדור זו הבעיההרמה
אני לקחתי עד הלידהסטודנטית אלופה
אני הפסקתי ב18הבוקר יעלה

הדרגתי

אחרי שהייתי בטוחה שאני כבר יותר טוב

ועדיין היה צריך להתרגל..

זה הריון ראשון שלך? 

לא, חמישי😄 אבל כל הריון אחר לגמריהרמה
היו לך היום הקאות או רק ערנות?עדיין טרייה
אצלי כשניסיתי להפסיק התחילו הקאות בלתי פוסקות. בסוף מה שעבד זה הפסקה ממש הדרגתית (כל פעם דחיתי בכמה שעות את הכדור הבא).
עייפה ועם בחילותהרמהאחרונה
במהלך היום עייפות הבעיה זה בלילה שקשה לי להרדם כשאין את הכדור 
נישה ברחםעדי98

היי

אנחנו מעל שנתיים וחצי מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה , הייתה לי הפלה אחת ,עברתי הזרעות וניסיון החזרה 1.

עם הבן שלי בן 4.5 נכנסתי באופן טבעי וילדתי בקיסרי חירום . התייעצנו עם ארגון שמייעץ בנושא והוא הפנה אותי להיסטרוסקופיה שם מצאו לי נישה גדולה ברחם וצריכים לבצע לי היסטרוסקופיה ניתוחית לתקן אותה . מבחינת המחלקה שאני מטופלת אצלה הם אומרים שבכלל אין מה לטפל בנישה וזה לא הגורם לחוסר פריון ולנסות עוד החזרות , וגם שזה לא מהווה סיכון להריון נוסף.

בנוסף הפנו את בעלי לדופלר ושם גילו לו וריקצולה בדרגה 2 למרות שבדיקות הזרע תקינות . חשוב לציין שמתוך 18 ביציית נוצרו 3 עוברים שכולם דרך icsi . וגם פה הארגון המליץ לנו לבצע צנתור . וכמובן הביח אומר שאין שום בעיה והכל תקין.

אם יש פה נשים שהיו עם אותן בעיות אשמח לשמוע ולדעת שאנחנו עושים את הדבר הנכון לגבי הטיפול.. תודה רבה

אני יודעת לגבי נישה-Sheela

שזה בהחלט יכול לעכב קליטה, תלוי מה בדיוק יש לך. מוזר שאמרו שלא רלוונטי. הייתי הולכת לשמוע עוד חוות דעת אצל רופא פרטי, גם לגבי הזרע. 

ההיסטרוסקופיה שביצעתי וגם הניתוחיתעדי98

זה אצל פרופסור פרטי עם הרבה המלצות שקיבלתי עליו. ממה שכתב לי זה נישה גדולה rmt=3 ..

אני גם קראתי שזה מעכב וגם מסוכן להריון ויכול לגרום להפלות .

גם לגבי הזרע אנחנו הולכים לרופא פרטי עם המלצה

סתם ערערו אותי .. כנראה רצו להצדיק את זה שלא שלחו אותנו לבדיקות רלונטיות 

שווה לחשוב שוב אם להמשיך באותה מחלקה..Sheela
אם נתנו לך המלצה לטפל אז ברור שכדאי. אם את רוצה להיות רגועה לכי לעוד רופא לייעוץ. כל הכבוד שאת עם יד על הדופק, לצערי רופאים מפספסים וחשוב לשים לב. 
2 עוברים שלי שם מעדיפה לעבור את ההיסטרוסקופיהעדי98

ולאחר מכן להחזיר עובר כבר באותה מחלקה ובינתיים בעלי יעבור את הטיפול לוירקצו כי זה גם לוקח זמן.. הבנתי שאין לי ברירה ובאמת להתייעץ עם עוד גורמים ואני באמת שמחה שעשיתי את זה

תודה לךך

מצויין מאחלת לך שזה יעבור מהר!Sheela
באמצ זה מצויין שאת על זה.. מכירה כמה שתיקון של נישה ברחם עזר להן. 
אמן תודה רבה על השיתוףעדי98
אפשר להתייעץ עם עוד רופא באותו ביה"חshiran30005

מניסיון מר שלי- תלכי על מה שהלב שלך אומר,תתייעצי שוב ושוב אם צריך

גם פרופ' לא בהכרח מבינים טוב, לפעמים הרופאים הפשוטים יותר מבינים יותר. שוב מניסיון עשיר שלי בתחום הריון ולידה (לא קשור לנישה אבל בכללי) 

זהו שעכשיו בעיקרון המנהל מחלקה הוא הרופא שליעדי98
וזה מה שהוא אמר לאחות הראשית להעביר לי..חושבת שהכי נכון לעשות את הפעולה לתיקון הנישה ובעזרת ה מאמינה שזאת הבעיה . גם יש לי עד היום כאבים באזור הצלקת ברחם .
רק לגבי המנהל מחלקה-אין כמו טאטע!

זה שהוא מנהל מחלקה לא אומר 'הוא יודע יותר טוב מרופאים אחרים , ויש סיכוי שהוא מפספס או בגישה אחרת ולכן לא ישלח אותך לבדיקות מסוימות .

אז תלכי עם התחושות שלך ואם את רוצה לבצע פעולה כל שהיא, תעשי בלי קשר למה שהוא אמר! את יודעת הכי טוב מה נכון לגוף שלך .

אומרת מניסיון במקרה אחר, אבל עם אותו רעיון של ראש מחלקה שהיה בגישה מאוד מסוימת, ושלל מכל וכל גישות אחרות.ורק עם התעקשות זה עבד.

לגבי הנישה אני יודעת שכן מתקנים כי משפיעאורוש3

מוזר שלא עשו היסטרוסקופיה לפני הטיפולים.

בהצלחה רבה!! לא יודעת לגבי מה שנמצא אצל הבעל... 

נכון, זה לא משפיע על הפוריות ממה שידוע ליים...אחרונה

יש לקרובת משפחה שלי, נכנסה להריון 3 פעמים בלי בעיות.

לא רוצים יותר ילדים. מה שכן שבלידה התינוק כל פעם נתקע והיה צריך קיסרי.

בגלל זה היא התלבטה עם להביא עוד ילד אבל בסוף כן החליטו ונכנסה די מהר להריון כשהיא מעל ל 35, והלכה ישר לקיסרי אלקטיבי

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה

אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.

בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.

אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.

כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?

הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.

הייתי חוזרת אליהKayom
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
ניסית רפואה משלימה?
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה

בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.

מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך

מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול

על הצלקת אני לא יודעת להגיד

לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?

או רק להטבה כל פעם?

משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?

אני בפיזיו'זוית חדשה

משתמשת במאמנים

הגעתי רק לשיפורים קצרים

לא נעלם לגמרי

היא עושה לך עיסויים?מחי

מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?

מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.

צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.

לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.

ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
ולהסתכל ברשימת ההמלצות על רופאים מומחי עריה. יכול להיות שרופא אחר יגיד דבר חדש.

וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.

מכירה את האתרזוית חדשה
אבל למיטב ידיעתי היא נחשבת הכי מומחית בתחום.
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט

אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.

בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.

תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום

אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה

או תמקד את הפזיותרפיסטית

תודהזוית חדשהאחרונה
אתן מצליחות לברך ברכת המזון ותפילות וכו כאימהות?ממתקית

כי אני ממש לא.
אפשר לומר שאפילו הורדתי מעצמי את ברכת המזון
שלא נדבר על תפילה
ולאט לאט גם כשאני ביום חופשי ולבד, כבר מתעצלת לברך ולהתפלל.
נהייה לי הרגל כזה שכל הזמן תירצתי- טוב לא אברך, כי עוד שניה הילד צריך אותי ואז גם ככה לא אהייה מרוכזת.
אבל זה כבר הרגל קבוע גם כשאני לבד.
איך חוזרים לברך?
כמובן יש לי אמונה, וחזות דתית והכל, בעלי מתפלל 3 תפילות, יש לו שיעורי תורה קבועים...אבל באמת שאין לי סבלנות לתפילות וברכת המזון, הדלקת נרות שבת בקושי רק מברכת בחיפזון (מברכת לרוב את ברכת המזון המקוצרת). פעם כל תפילה אצלי הייתה תפילה, וסגולות, וברכות, היום? כלום. 
וגם ממש מפריע לי שאני לא דוגמה לילדים, הם גם לא מקפידים, וברור לי שזה בגללי. הם לא רואים אותי, וכיוון שאני לא מקפידה, גם לא רואה זכות להעיר להם.
איך אני מחזירה את הרגל ברכת המזון ותפילה אחת ביום לעצמי? ולילדים? 

מצרפת פה טבלה עם פירוט התפילות לפי הזמן שיש לךפרח חדש

אולי יעניין אותך