בהמשך לשרשור הקודם על בגידה.....יניב המגניב

כמה אתם באמת סומכים על הבן\בת  זוג שלכם??

אתם מגבילים אותו?

למשל שינה מחוץ לבית במסגרת העבודה? (מקום עבודה מעורב)

ימי כיף מהעבודה?

וואצאפ?

חשוב לכם לדעת בכל רגע נתון איפה \מה הוא עושה?

סומכים במאה אחוז ומגבילים את עצמנו!ק"ש
זה לא שאני מגביל אותה או היא אותי. לשנינו ברור שלקשר חברי עם בני המין השני אין שום הצדקה - מצד עצמו, לא כי מישהו חושד ח"ו. ממילא מכל מה שהוא מעבר לצורך ממשי או נימוס בסיסי, אנחנו נמנעים.
בדיוק ^^ סומכת 100%אני והגיטרה
מצטרפתפיג'מה
סומך עליה בעיניים עצומות..בסדר גמור
לא רציתי להגיב שם אבל אני בספק אם זה אמיתי ואם כן עצוב מאוד מאוד
מליון אחוז. אפס הגבלה.בת 30

מאד סומךאליפ
אבל דווקא כאחד שאוהב להיות חביב
אני מבסוט שאשתי מעירה לי
סומכת 99 אחוזכלה נאה
אי אפשר לדעת מאיפה יצר הרע יכול לבוא.
וגם על עצמי אני לא יכולה ליסמוך !
כתוב 'אל תאמין בעצמך עד יום מותך'
לכן צריך להזהר ולהתרחק מכל דבר שיכול להפיל.

מקום עבודה מעורב ? עדיף שלא
שינה מחוץ לבית במסגרת העבודה. לא!
מה לעשות אני פחדנית הרבה סיפורים מענינים שמעתי!
אני כן חושבת שבזוגיות בריאה שציך שתהיה קצת קינאה אחד לשניה.
מסכים מאדאליפ
וזה לא מוריד ממעלת האמון!
למה שלא תגדירי שאת סומכת מאה אחוזק"ש
אבל נזהרים שנייכם לפי ההלכה?
לכל אלו שהגיבו...אין לכם מידי פעם סרטים שבוגדים בכם???יניב המגניב

או אפילו לא מפריע לכם שמישהו \ מישהי חומדים את הבן \בת זוג שלכם??????

חחחח היו סרטים כאילה אפילו שבעלי לא בכיווןכלה נאה
במיוחד בשנים הראשונות. או אחרי כל מני סיפורים ששמעתי.

צריך להתפלל שלא נבוא לידי ניסיון. וגם להשקיע בנישואין ולהקפיד על מה שאפשר.
ח"ו. שום סרט ושום נעלייםאני והגיטרה
חובה אמון מוחלט. זה לא נאיביות. חובה אמון. אהבה ואמון.
לא. החומות מספיק גבוהות שאין שום הו"א.ק"ש
אם מישהו יחמוד את אשתי, זה באמת יפריע. פשוט לא מאפשרים את הצעד הראשון בכיוון.
היא לא צריכה לאפשר....יניב המגניב

בתור חילוני לשעבר אני יודע איך גברים חולים על דתיות נשואות...

ואישה שמסתכלים עליה זה עושה לה משהו....מחמיא לה...

אני טועה??

טועה מאוד ועושה בדיוק ההיפךאופטימיתת
נשים שפויות מוטרדות כשמסתכלים עליהן כך
את מדברת על צדיקות....יניב המגניב

אישה רגילה זה מחמיא לה שמסתכלים עליה...

נראה לי שזה יותר מטריד אבלסתם 1...
אני גבר, יעידו הנשים ונקבל את דבריהן...
בתור בת, אתה טועהעל הדרך

אישה שמסתכלים עליה זה לא עושה לה כלום (אני מתכוונת לנשים שפויות ונורמליות שלא מחפשות שיתחילו איתן), זה מטריד אותה, מפריע לה וגורם לה להיות עוד יותר קרה.

אתה (יניב המגניב) בדבריך, מחפיץ את האישה, חושב שהדבר היחיד שמעניין אותה ועליו היא משיקעה את זמנה זה איך היא נראית ובאיזה דרך הכי טובה היא תצליח לסובב מבטים ולקצור מחמאות, אבל האמת היא שכשאישה מקבלת מחמאות מגבר אחר והיא לא חפצה בהן היא נגעלת מזה ומזלזלת בגבר הדפוק הזה שניסה להתחיל עם אישה נשואה.

ושנזכה כולנו להיות נאמנים לעצמנו ויותר מזה לבני הזוג שלנו

אז זה כן מטריד אותה לפי דברייך, לזה התכוונתי.סתם 1...
לא שמה שהוא אמר הטריד אותי
מטריד מאוד!!על הדרך

^^ יחמיא ליCornflakes
עם אישה תסתכל עלי או שחברה תגיד לי שאני נראית טוב
ומה הכוונה מגבילים את עצמנו?!?! יש הלכות לזה זה לא המלצות או בחירה אישית....

אבל שגבר יסתכל עלי ( במיוחד אם הוא נשוי) אני ירגיש ממש רע עם עצמי, יטריד אותי, לא יוצרת קשר עין ומתרחקת...( בפועל זה לא קורה כי אני בחוץ לא מתאפרת ולא שמה תכשיטים בכלל , רק בבית....
, בחוץ אני גם עם בגדים ארוכים ורחבים וממש פשוטים)

אני סומכת על בעלי100% והוא סומך עלי , בנושא הצניעות הלכנו עד הסוף מרצוננו ( אולי יראה לאנשים פה מוגזם) אבל אני רק בחברת נשים הוא רק בחברת גברים לא מתערבבים גם עם גיסים וגיסות וכד׳....

הוא עם העיניים למטה כל הזמן ( אפילו פעם אחת לא ראה אותי ברחוב כשנפגשנו!)
לא נכנסים לקניונים ולמקומות כאלו....
גם בעניין רופאים הוא אצל גבר אני אצל אישה אפילו נוסעים רחוק בשביל זה...

בהתחלה זה קשה , עכשיי אנחנו חיים את זה שמחים בזה ...
וב״ה שלא יהיו לנו נסיונות...
רק לגבי הצניעותישנה חדשה
צניעות זה ערך חשוב וטוב ומבורך,
חשוב לזכור שהוא לא מגן עלינו מפני העולם, שלא נופתע.
איש או אישה שלבושים צנוע הסטטיסטיקה שיורידו אותם היא בדיוק כמו איש או אישה שלבושים לא צנוע ץ.
וצריך לדעת את זה (כי מודעות עוזרת) ולחנך לזה וכו'.

ויעידו על זה מקרי ההורדות המרובים שקורים בת ובמשטרה ששם הולכים עם מדים כולם,
והמחקרים על אחוזי הפגיעות בחברה הדתית החרדית או הערבית שאלו חברות צנועות יותר בלבושן ובכל זאת לא רווח להן יותר מבחינה הזו
האמת שקצת קשה לי להסכים עם זה...Cornflakes
אישה שלבושה לא צנוע כן יותר חשופה לפגיעות מאשר אישה שלבושה צנוע !
ואישה דתיה שמכסה הכל אבל זה צמוד אז זה לא נחשב צניעות ...אישה שמתלבשת לפי ההלכה פחות חשופה לפגיעות

וסתם מנסיון דלי- הייתי בחברה החילונית ושם בכל זאת שמרתי מרחק והתלבשתי צנוע יחסית לחברה וקיבלתי פחות הערות וכאלה ....הצניעות זה לא רק בלבוש..אלא גם בדיבור, בהסתכלות, בהפרדה , במה שאישה משדרת וכד׳

במשטרה הכל מעורב גברים נשים וכו׳ אז מה אם הם עם מדים... חוץ מזה שהם על אזרחי כן לובשים מה שבא להם..
ערבים ידוע שהם פרוצים גם נשים גם גברים... ( למרות איך שהם מתלבשים)

ברור שאף אחד לא מוגן לגמרי אבל הסיכוי שזה יקרה כן פוחת....
וממש מסכימה שצריך לחנך לזה....

סטטיסטיקות לא ראיתי ( לא חקרתי גם) אז לא יודעת מה לומר על זה...

לפי מחקרים זה לא נכון.ישנה חדשה
אין לי בשלוף אבל אני יכולה לחפש.
זה עוזר לנו לחשוב שכשנתלבש צנוע זה יגן עלינו, זה מנגנון הגנה, אני גם חושבת ככה כי זה עושה לי טוב, ככה אני יודעת שאני פחות חשופה לפגיעות,
אבל באמת באמת זה פשוט לא נכון, ולא מגן עלינו,
ולפעמים אפילו להיפך. אנחנו לא מודעים לזה שהפגיעה עלולה להגיע ואז היא פוגעת בנו יותר כשהיא מגיעה כי אנחנו לא יודעים איך להתגונן מפניה... כי ההגנה שלנו היתה כביכול הצניעות שלנו, אבל כשזה לא עוזר אין לנו משהו אחר שיעזור...
טוב, עדיין קשה ליCornflakes
להאמין למחקרים האלה.כי לפי דברי חז״ל המחקרים האלה לא נכונים.
במקורות מובא שאישה צנועה היא יותר מוגנת ...
אז מדברייך ( או יותר נכון מהמחקרים) יוצא - או שהנשים לא באמת צנועות כמו שצריך או שהמציאות היום השתנתה

יש הרבה סיבות לצניעות האישה אחת מהן היא ״משום הרהור הגבר״ אז לפי זה אישה שהיא באמת צנועה בלבוש ובהנהגה לא תעלה הרהורים בגבר ואם היא מעלה בו הרהורים אז או שהיא לא מספיק צנועה ( או בלבוש או בהנהגה ולכן יש לה פחות הגנה) או שלא יודעת מה עוד יכול להיות...

דברי חז״ל לא משתנים אז משהו כנראה לא בסדר לא יודעת.

מסכימה ב100% שצריך לחנך גם ילדים גם אותנו וכד׳ לכל מקרה שיכול לקרות

וסתם לצורך ההשוואה:
בטוח לי שאם גבר יראה אישה עם רעלה מכוסה כולה בבגדים רחבים ולא רואים כלום לעומת אישה שהיא ההפך הגמור עם בגדים לא צנועים בושם דיבור פתוח וכו וכו אז ברור שימשך יותר למה שנראה יותר טוב ויותר מושך...

אני מבינה את מה שאת כותבת, אבל..ישנה חדשה
ידוע שהטרדה מינית ברוב הפעמים לא באה ממשיכה מינית,
אלא מרצון לשליטה.

כשגבר או אישה מטרידים מישהו הם בעיקר בעיקר רוצים להראות (לעצמם, לעולם, לו) שהם שולטים, שהם מעליו, והם בוחרים לעשות זאת בדרך מינית
זה לא נובע מזה שאדם הולך ברחוב ורואה פיתוי שהוא לא יכול לעמוד בו. ממש לא.

(ואגב, אם כבר תסתכלי בשרשור שהיה פה שמישהו רשם שנשים דתיות הרבה יותר "מושכות" דווקא בגלל הצניעות שלהן)
כן ראיתי את זהCornflakes
מעניין אם זה ככה לגבי כל אישה דתיה/ חרדית או שתלוי איך היא לבושה....

צריך למצוא מה לא בסדר... שמעי מה שכתוב זה כתוב

צריך למצוא איך מיישבים את הסתירות האלה....
חילוני שנמשך לדתיותSnorka
זה בגלל שהוא שבע מהזמינות והקלות בענייני הפריצות אצל החילונים שזה כבר מגעיל אותם, הדתיות משדרות משהו קצת אחר, מכוסה, מסקרן שהם פחות מכירים. יעידו על כך בני הדודים החילונים שלי שהתחננו בפני שאכיר להם את החברות הדוסיות שלי.. חוצפנים.
הרהורי עבירה קשים מעבירהכלה נאה
ולא מתלבשים בצניעות בשביל שלא יתקיפו אותנו.
פשוט אסור להכשיל בליבוש או בדיבור.
ולגבר אסור להרהר אחרי אישה עוד בלי לדבר על לתקוף מינית.
זה עוזר לנו לחשוב את המחשבות האלה, זה מגן עלינו נפשיתישנה חדשהאחרונה
השאלה אם הן באמת נכונות..

רוב המקרים קורים בין אנשים שמוכרים!!
כלומר שהנםגע מכיר את הפוגע.
אז זה מראה שהסיכויים של ילד או ילדה להיפגע בחברה הדתית זה בדיוק אותו דבר, כי אם הפוגע הוא שכנ/ה בוגר/ת שלי, או דוד/ה שלי, או המוכר/ת במכולת אז אני מכירה אותם והם מכירים אותי גם אם אני דתי/ה צנוע/ה....
המחקרים נכונים, המסקנות לאאופטימיתת
זה נכון שבחברה שמקפידה על צניעות יש מקרי תקיפה בשיעורים זהים אבל הסיבות שונות והחוקרים טועים בפירוש שלהם את התוצאות.
הגורמים בחברה שיש בה פריצות בלבוש היא הפיתוי הויזואלי למרות השיטור ויראת העונש לעומת חברה שנוהגת הצניעות בה אין שיטור כמעט וענישה אבל אין כמעט גירויים ויזואליים. אז זה לא נכון להסיק שכולם אותו דבר והצניעות לא עוזרת. אם היתה חברה שנוהגת בצניעות כמו החברה הדתית והשיטור היה בה תקין כמו בחברה החילונית היינו מקבלים אחוזי הטרדה ופגיעה מינית נמוכים משמעותית, באחריות.

הערה קטנה, יש גם פריצות חרדית שהיא בגבולות ההיתרים ההלכתיים ובכל זאת מאוד מושכת את העין ואני מסייגת אותה מחוץ לחברה החרדית בעניין הזה
בכלל לדעתי טעות לחשובאליפ
שגדרי צניעות רגילים מועילים אצל אנשים בעלי הפרעות נפשיות
הם חייבים טיפול מקצועי
זה עוזר במקרים שגרתיים לשמור על חברה נאמנה
מסכימה לגמריאופטימיתת
כן זה שיטה רווחת כזאתCornflakes
של חלק מהנשים
״ לכסות הכל אבל לא לכסות כלום״...

וזה לדעתי יותר מכשיל אפילו מחילוניות.

לדעתי הן פשוט לא יודעות...
קצת סטייה מהשרשור אבל חשוב לי להגיבסיהרא

הטענה הרווחת שצניעות לא מגנה על האישה לא בהכרח מדויקת. הבעיה העיקרית ב"מחקרים" בנושא  שאין נתונים מדויקים, והם מתבססים על ההנחה שבגלל סיבות כאלו ואחרות (רצייה חברתית וכדו') בחברה החרדית והדתית המקרים במציאות רבים הרבה יותר מהמקרים המדווחים- אין לכך שום הוכחה אך משום מה זוהי הנחה מקובלת. לכן אי אפשר באמת לדעת האם המקרים בציבור החרדי והדתי שווים למקרים בחברה הכללית. אני נוטה להאמין שזה לא כך (כמובן אני לא אובייקטיבית, בערך כמו המחקרים האלו)

יש סוגים רבים ושונים של הטרדות מיניות ולכל סוג יש סיבות אחרות, אני נוטה להאמן למשל שמקרים של פגיעה מתמשכת על ידי אדם קרוב קורים בערך בכמות שווה אך לעומתם מקרים של ניצול סמכות או קיום יחסים ש'לא בדיוק' בהסכמה הם פחותים.

בסופו של דבר- אם בחורה לא נמצאת בבר אין סיכוי שמשהו ייתן לה משקה מסמם בשביל לקבל משהו שהוא לא היה יכול לקבל אחרת. וזוהי עובדה.

נכון מאוד !כלה נאה
גם בחורה בצבא פחות חשופה לבחור דתיה או חרדית באותו גיל.
והלימודים במקומות נפרדים בתיכון. יש פחות הזדמנויות מהחברה החילונית.
אני לא מאמינה לכל המחקרים בנושא הזה.
אם יש חולים זה כבר משהו אחר זה לא קשור לאיזה מגזר.
התכונתי שבחורה דתיה פחות חשופה מבחורה בצבאכלה נאה
וזה ששותקים ומטאטים בחברה החרדית זה בשביל לא להרוס את שם המשפחה. אבל להרוס ילדים אחרים זה בסדר...
מחילה, חולקת על חלק מהדבריםאופטימיתת
בחברה הדתית יש משמעות גדולה יותר לקהילתיות ולשיוך החברתי מאשר בחברה החילונית ולכן כן חשוב למשפחה הדתית הממוצעת מה החברה חושבת עליה וזו הסיבה שפחות מטפלים באנשים עם בעיות ומעדיפים להשתיק את הנושא מאשר לחפור בפצע הפתוח (היה מקרה במושב קוממיות בעבר שמדגים את זה בדיוק).

אני גם שמה לב יותר שבחברה הדתית לא מקובל לדבר על הנושא הזה כמעט ואין התייחסות לגבולות אישיים ואיך מתנהגים במקרה של חציית גבולות, אני מתכוונת במסגרת המשפחתית וכמובן גם החינוכית.
לגבי העניין עם הבר והטרדה שמתגלה בדיעבד כמו שציינת מסכימה מאוד ואני חושבת שזה אחד הדברים החשובים והנכונים בחברה הדתית שיש חשיבות לשמירה על הכבוד והדיסטנס בין המינים.
עוד עניין שבחברה הדתית גם הגברים שומרים על צניעות שזה בכלל פותר הרבה בעיות כמו שירשור שפתח כאן מישהו לא מזמן שפגש בסיטואציה דוחה במילואים והזדעזע.
נכוןסיהרא

אני משערת שכתבת את מה שכתבת כהסבר וכצידוק להנחה שהמקרים המדווחים פחותים מהמקרים במציאות. ואכן זה הגיוני אבל  עדיין זו אינה הוכחה סטטיסטית ועל כן אי אפשר להסיק על שכיחות המקרים במציאות ולהשוות אותם למקרים בחברה הכללית. 

למרבה הצער, למרות העיסוק הנרחב בנושא גבולות אישיים וחציית גבולות בציבור הכללי, עדין, נראה כי קיימת אי וודאות רבה, במיוחד בהסברה לצעירים. קשה להסביר איפה עומד הגבול בין טפיחה חברית לאחת שמרזמת על דברים אחרים וד"ל. לעומת זאת גבולות ההלכה בנושא ברורים הרבה יותר.

דווקא בציבור הכללי ההבדלה ברורהאופטימיתת
אני עברתי בתור ילדה חילונית שיעור במסגרת בית הספר בדיוק בנושא הזה של מוגנות (בכיתה ד') אחרי כמה שנים יצא לי לפגוש אדם שהיה השומר בביה"ס שלמדתי בו וניסה לחצות גבול ברור למקום הזה והגבתי בדיוק כמו שהנחו אותי כמה שנים לפני כן וברוך השם הוא נבהל ונרתע אח"כ בדקתי וגיליתי שפתחו נגדו תיקים במשטרה והוא נחשף.

לצערי, אני לא מכירה הנחיות כאלו בחברה הדתית והחרדית. ואני עוד יותר לא מבינה למה לא מלמדים את הנושא במיוחד כשיש בסיס הלכתי מאוד חזק וברור כמו שאמרת..
היום מדברים הרבה מאוד על מוגנותהסטורי
בציבור הדתי לאומי לגוניו ועד כמה שאני מכיר, גם בציבור החרדי.
לא מדברים בציבור חרדי על מוגנותכלה נאה
לא כל כך יודעים איך לפתוח את הנושא הזה.
יש הורים שמזהירים את הילדים מכל מיני אנשים מסוכנים.

יש לנו ברחוב אחד שנגע בילדים והוא אבא לשש ילדים. היום הוא בכלא. אבל כל הרחוב ידע ודיבר עליו ואישתו לא ידעה כלום. עד שעצרו אותו. ולמה ? לא פנו למשטרה שלא יהיה חילול השם!
עד שאבא אחד שאל רב ואמר לו לפנות למשטרה.
מה שהבנתי שהיו פונים לרב של השוכונה והיו מנסים לטפל בחולה לבד בלי לפנות למשטרה. היום יש רבנים שאומרים מיד ליפנות למשטרה זה דיני נפשות ממש.
חבל, יש כאלו שכן מדבריםהסטורי
חיים ולדר בספריו, מדבר, בעקיפין.

יותר ויותר מוסדות מכניסים יועצים רשמיים, זה חלק מתפקידם.
יועצים אחרי מעשה זה לא שוהכלה נאה
שיכניסו במוסדות שיעור הסבר לילדים. ואז ילד שזה קורא לו יהיה לו יותר אומץ ליפנות ליועץ של הביה"ס לקבל עזרה.
מידיעהסיהרא

ברוב בתי הספר היסודי החרדים עוסקים בנושא, מעבירים סדנאות מוגנות, ומחזיקים באנשי מקצוע יעודיים.

יש לי שישה ילדים ועוד לא שמעתי על שום סדנא בנושאכלה נאה
שאלהאופטימיתת
האם האיש הזה הוא עדיין רב השכונה אחרי המקרה שהיה?
כן עדין רב. אבל הדעה דל הרבה רבנים השתנת היוםכלה נאה
נגיד חדשות 'חדרי חרדים '
הלליט לפרסם כל סיפור וגם את השם של הפושע. הם כןתבים שם שזה בדעת הרבנים. 'וביערת הרע מקרבך' ואם תקראי תיראי כל שבוע כמעט תופסים איזה סוטה או בבני ברק או ת"ת או בית הכנסת או מיקוה. השם ישמור.
ויש רבנים שרואים בזה לשון הרע גמור ולהרוס משפחות.
אבל להרוס ילדים קטנים ?

מצד שני המשטרה היא פיל בחנות חרסינה הרבה פעמיםאתגר מתמשך

לזרוק אדם לכלא רק דוחק את הבעיה באופן זמני, שלא לדבר על המשפט והרכילות סביבו.

מצווה להתלונן במשטרה על אדם כזה כי אין ברירה אחרת, אבל צריך לדעת שהם לא האנשים הכי מוצלחים שקיימים לפתור בעיות כאלה.

מאמינה שבכלא דואגים לטיפול לא?כלה נאה
כמדומני שזה נכון, אבל יש לזה מחיראתגר מתמשך

כשיש רצון לפרוץ גבולות - יש שם תופעות מאוד בעייתיות. בצני גופשטיין יכול להעיד על חלק מהן.

להפך..ממש לא רציתי להחפיץ..יניב המגניב

אז מה הסיבה שאישה מתייפה יותר למה שבחוץ מאשר לבעלה?

ככה 90% מהנשים.

גם נשים שעובדות במקום רק עם נשים "מתיפות"אופטימיתת
יש כמה סיבות:
התחושה שלה לגבי עצמה
איך שהחברה מקבלת את המטופל
ושמעתי גם על כאלו שמבקשים מהנשים שלהן להמשיך ולהיות נאות (ולא מושכות) גם בחוץ משום כבוד

מאיפה אתה יודע אחוזים?ק"ש
בדקת כמה איך נשים מתנהגות ליד בעליהן כשאין אחרים בשטח?
יש סיבה לזה..לב אוהב

אבל זה לא בגלל שהיא מחפשת "צומי". זה ממש רדוד ושטחי לחשוב שבחורה מתייפה בחוץ יותר מאשר בבית בגלל שהיא מחפשת תשומת לב.

גם אישה רווקה מתייפה יותר בחוץ מאשר בבית. האמת רוב בני האדם ככה. בבית אדם מרגיש טבעי, והוא רוצה להרגיש בנוח עם עצמו. ומה לעשות שהרבה פעמים פיג'מה זה הרבה יותר נוח מאשר איפור ובגדים מושקעים..

ולדעתי הסיבה לזה זה בגלל שבחוץ נהיה תרבות של אופנה והשקעה בחיצוניות שאדם פשוט מרגיש לא בנוח לא להשקיע כמו כולם.. גם אם אישה מזניחה את עצמה בחוץ, תאמין לי שמסתכלים על זה בעין לא טובה, בפרט אם היא דתייה.

אין מה לעשות החברה קבעה כללי קוד לבוש מסוימים ליציאה בחוץ. ואם מישהי תתלבש פחות מזה זה ייראה הזנחה ובושה.. מה שלא קורה אם היא הייתה בבית.. 

מסכימה מאוד!!אמא לגוזלים
בטוחה שלא, אומרת את זה כאישהאופטימיתת
אתה לא יודע על מה אתה מדברבת 30
מבט מגבר זר או מילה לא במקום -
יותר ממטריד. מגעיל, דוחה, לא רוצה לראות את הבנאדם עוד בחיים.
זה לא צדיקות.
זה נורמליות של נשים שקשורות לבעליהן ושומרות על עצמן.
נשים מתייפות כי הן נשים וחשוב להן המראה המכובד, המטופח. בכלל בלי קשר לגברים שיש או אין בסביבה. מ
זה מעודד לשמוע מה שאת אומרת רק שלא נראה לי שזה נכוןיניב המגניב

טוב כשתהיה אישה תוכל לעדכן אותנואופטימיתת
לא מבין למה הציניות...יניב המגניב

חשבתי ככה.. וקצת קשה לשנות מחשבה.

ואגב יש הרבה גברים שחושבים ככה.. ושאישה דופקת הופעה לעבודה הם באמת חושבים שזה בשבילם.

אז מה אם הם חושביםבת 30
הם טועים.
ו אני בטוחה שמה שכתבתי הוא נכון.
אומרת אישה ולא רק אישה אחתאופטימיתת
חד משמעית מה היא מרגישה וחושבצ ומישהו אחר מסיק שיודע יותר טוב ממנה, זה יותר עצוב ממצחיק
למה אתה חושב ככה.?Snorka
יש לך אמא או אחות.?
אנשים יוצאים בחוץ יותר מסודרים כי מרגישים פחות נוח מהבית והלוואי שכולן תהיינה נאות ומקושטות לכבוד בעליהן ותצאנה בחוץ 'רק' במראה מכובד , קשה לעמוד בזה . היעלה על דעתך שאמך או אחותך מתייפות לכבוד גברים אחרים.? למה לחשוב ככה על בנות ישראל?
זאת נראית לי חשיבה של אדם שיותר מדי מרוכז בעצמו וחושב שהוא מרכז העולם. כדאי לכם הגברים ללמוד לשמור קצת על העיניים, מחילה.
מגעיל מה שאתם חושבים. זה יועיל לכם גם בשלום הבית שלכם, מי שלוטש עיניים בנשים אחרות יתבאס על אשתו האומללה וקודם לכן יתקשה למצוא אותה ולשמוח בה.
יש נשים שלא חסר להן...מחפסות צומיכלה נאה
אבל הרוב בחוץ יותר מטופחות כי זה לא נח בבית. ולא בשביל לקבל מחמאות.
עוד לא עשית שינוי תודעתיהסטורי
כלומר, יכול להיות ששינת התנהלות, אבל אתה עדיין חי במושגי הציבור החילוני.
כדאי שתתחיל להבין שזה לא הראש של רוב הנשיםאורי8
אם גבר יעיז לומר לי משהו מעבר לנימוס הבסיסי, או עניני עבודה, אני פשוט נגעלת, מתרחקת , מקסימום מסתכלת עליו בבוז.
גם כשהייתי רווקה, אם בחור היה מנסה להתחיל איתי בצורה זולה, או עם מבטים , זה היה בעיקר מלחיץ אותי וגורם לי להתרחק ממנו.
וכן, אני מתלבשת יפה וצנוע, לא בשביל שום גבר( חוץ מבעלי) . נשים אוהבות להראות טוב , בשביל עצמן. טוב להן להרגיש שהן נראות טוב.אני עובדת במקום שיש בו בעיקר נשים והרוב ממש מטופחות.
אל תשפוט נשים בראש גברי. לנשים יש הרבה פחות מחשבות מיניות בראש. זה מוכח מחקרית. יש ספר שנקרא המח הנשי, ממליצה לך לקרוא. הספר מבוסס על מחקרים.
למה לא נכון?חותמת

רמת ההתיפיפות של האישה תלויה באופי שלה ובד"כ אם היא מתיפיפת בחוץ גם בבית היא מתיפיפת.
יש יותר ויש פחות.
מה שכן שלפני שיוצאים החוצה מתקנים את המראה ואז המראה נראה מוקפד יותר אבל אם כל היום היא היתה בחוץ אז בערב היא כבר תיראה כמו אחרי יום שלם...
ואני מכירה מלא שבבית מתיפיפות יותר מבחוץ!
וגם נגיד על איפור- יש כאלה שזה בייסיק אצלם להתאפר, כמוני שאפילו אם אני חולה בפיג'מה אני אתאפר כי זה כיף לי.

מצטערת לא מחמיא לי שגברים מסתכלים עלייאמא לגוזלים
רק בעלי ואני לא צדיקה
גם בעלי חושב כמוך אני לא יודעת מאיפה זה מגיע ?כלה נאה
בדרך כלל אישה שטוב לה עם בעלה לא מחפסת שיסתכלו עליה ויחמיאו לה סתם.
ואם מישהו מחמיא ונדבק הוא דוחה!
בהתחלה בטוח. לא יודעת.
אולי אם הגבר ימשיך היא תהנה מהמחמאה. בעלי אומר נשים דעתן קלה.
ניראה לי תלוי גם מי זה ומה המצב בבית.
אישה אוהבת להיראות טוב גם ליד נשים !
לא יודעת על הנשים שמתלבשות חשוף מה הן חושבות. אבל אישה רגילה שמתלבשת יפה וצנוע ואוהבת להתאפר זה לא בשביל לקבל מחמאות מגברים !
תהיו רגועים!
^^ נשים דעתם קלהCornflakes
עבר עריכה על ידי Cornflakes בתאריך כ"ב באב תשע"ח 16:01
זה חז״ל אומרים בלי יוצא מן הכלל על כל הנשים...

את צודקת שאישה מתלבשת יפה ליד נשים כדי להרגיש טוב לידן....(אבל אם זה מושך זה גם לא מוצדק לא משנה מה היא תגיד ומה הסיבה שהיא עושה את זה)

אישה שאומרת שהיא עושה את זה בשביל עצמה נטו אז שתעשה את זה גם בבית ולא תעבוד על עצמה....כמו הנשים האלה שעושות את זה ״בשביל עצמן״ ובבית נראות כמו לא יודעת מה.. איפה ה״עצמך״ נעלם פתאום?
ואיפה
"שלא נתן הקדוש ברוך הוא תכשיטין לאשה אלא שתהא מתקשטת בהן בתוך ביתה״ ?!

וש ״תבוא מארה(קללה) לאישה שמתקשטת שלא בפני בעלה ותבוא מארה לאישה שלא מתקשטת בפני בעלה....״

ואם היא רואה את אותו גבר יום יום והוא יחמיא ויחמיא בסוף זה ישפיע לא משנה מה... גם אם היא צדיקה וגם אם בהתחלה זה מגעיל אותה וגם אם היא אוהבת את בעלה, לכן צריך להתרחק מזה לגמרי לא משנה מה המצב ...

הראיה מברוריה! חוקים בחז״ל לא מדלגים על אף אחד כמה שתהיה צנועה , חכמה או כל דבר אחר....

ועוד המצב של ״מים גנובים ימתקו״ שזה מה שנראה שהיה בשרשור הנוראי הקודם.... הכל מתחיל מהערבוב הזה...

גם אותי זה מגעיל אבל כנראה אם זה יהיה יום יום כנראה שזה יהיה אחרת ככה חז״ל אמרו ( אפילו שקשה לקבל זאת)

ושתמיד נשאר במצב הזה שזה מגעיל אותנו ולא נבוא לידי נסיון!
צודקת לא התכונתי שאישה צריכה להתקשט בחוץ ולשים פסכלה נאה
אם יש גברים בעבודה.
התכונתי שאישה מטיבעה אוהבת יופי. ואם היא מתלבשת יפה זה לא בשביל לקבל מחמאה ממישהו. לפעמים יש תחרות סמויה בין נשים אפילו כשאין גברים בסביבה כלל.
מאמינה שיש גם נשים שמחמאות עושות להן טוב.
וזה שאישה לא מתקשטת בבית כי לא נח לטפל בילדים ולנקות את הבית עם עקבים.
אבל גם אסור לאישה להזניח את עצמה! אפשר להראות יפה ונח גם בבית.
יש לי שכנה שבחוץ אי אפשר להכיר אותה. עם איזה פאה ובגדים...ובבית הכי מוזנחת שיש. פעם בעלי ראה אותה מהמרפסת וחשב שהיא מחזיקה פיליפינית בבית. ולא הבין שזו הגיברת בכבודה ובעצמה!
זה באמת אסור שיקרה.
נכון..Cornflakes

וכן אישה שמטפלת בילדים זה קשה במיוחד עם היא גם עובדת .. אז עושים את זה פעם ב...או מתי שאפשר...

וכן חשוב שלפחות לא להיות מוזנחת כמו שתיארת 😶

להראות נורמאלי .....

אשתי נגעלת מכל מי שעובר את גבול הנימוס הבסיסיק"ש
אני ממש לא אוהבת שמסתכלים עלייאמא לגוזלים
אולי זה עיניין של אופי , אבל בגלל זה גם משתדלת לא להחצין את עצמי אז אני לא אלך עם צמוד או דברים כאלה או אחרים שימשכו את העין
אני משתדל לא להסתכלאתגר מתמשך

אבל היה כבר שבדיעבד הבנתי שניסו לשחק איתי.

אממ...בחיים לא חשבתי על זה..ברור שסומך במליון אחוז..חג'דומט

סומכת 100%. לא מגבילה. ישן כמעט רק מחוץ לבית.גפן36
מקום העבודה לא מעורב כרגע, אבל גם כשהיה מעורב לא דאגתי.
ווצאפ הוא נראה לי מגביל את עצמו. ימי כיף מהעבודה זה בד''כ איתי או נפרד

ביקשתי שלא יודיע איפה הוא נמצא בלילות ומה עושה
אז לרוב הוא לא אומר🙃
אכןגפן36
וואו. חיים לא קלים.אתגר מתמשך
אני לא חושבת שגבר ואישה יכולים או צריכים להגביל אחד את השניאושרקה
יש דברים שמסכמים לפני כמובן אבל אני לא ירצה שהבן זוג שלי יגביל אותי ויגיד לי לא ללכת למקומות כמו שאני לא חושבת שבנות צריכות להגביל את הגברים כי זה נותן תחושה של חוסר אמון או הרגשה חנוקה שאני חייבת למישהו דין וחשבון לדעתי זה לא טוב להגביל זה צריך לבוא מהאדם עצמו והוא צריך להבין לבד ...
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך