מרגיש שעשיתי טעותנשוי צעיר
הי...אני נשוי כבר 5 שנים, ומרגיש שמההתחלה זה לא היה זה, וזה לא משהו שצץ פתאום. יש עוד כאלו שמרגישים ככה?
אני נשוי 12 שנה ומרגיש ככה כמעט מההתחלהנעם ספיר
מה משאיר אתכם ביחד?
הוא יודעת?
גם היא מרגישה ככה?
יש ילדים?
ניסתם יעוץ/ טיפול זוגי?
כרגע הילדים משאירים אותנונשוי צעיר
ניסינו טיפול זוגי, לא מרגיש שכ"כ עזר. היא גם מרגישה ככה
אני חושבת שמי שמרגיש כךנשואה מאושרת.
ומגיע למצב כזה "רק בשביל/בגלל הילדים" צריך לעשות חישוב מסלול מחדש. הילדים יהיו יותר מאושרים עם הורים מאושרים!

מלבד זה, יש לכם בסיס טוב? תקשורת, כנות כבוד?
יש לנו 2 ילדים מקסימיםנשוי צעיר
מהן הציפיות שלך מחיי זוגיות ונישואים ?קרן-הפוך
איך נראה היום יום שלכם?
יש מריבות וחילוקי דעות באופן תדיר?
יש דברים שממש מפריעים לכם, לכל אחד מכם כלפי הצד השני?
זה ממש לא משנה*אשתו של בעלי*
מה הציפיות ואיך נראה היום יום שלהם..
ואם אין או יש מריבות ובאיזו תדירות.
כשזה לא זה מההתחלה,זה אסון!!
האם את מכירה את יוזם הפוסט, כשאת עונה כה בנחרצות?קרן-הפוך
צריכות להיות סיבות ממש חזקות כדי לפרק נישואים, כאשר מדובר במשפחה עם ילדים.
לא מכירה*אשתו של בעלי*
וגם לא צריכה להכיר.
זה באמת לא משנה.
אם זה היה משו שניתן להתגבר עליו,סביר להניח שהוא לא היה כותב כאן.
כל מי שכןתב כאןסיה
הגיע למצב שהןא לא יכול להתגבר וצריך להתגרש?
על סמך שני הודעות שלו החלטת שזהו אין לו תקוה?
ממש לא החלטתי כך*אשתו של בעלי*
הלוואי ויש תקנה.
שיתכבד לבוא לכאן ולפרט..
הוא לא כתב כלום מעבר לזה שיש קושי זוגי.44444
מאיפה החלטת שצריך ללכת לפרק.
איפה ראית שכתבתי לפרק???*אשתו של בעלי*
ריבונו של עולם!!! לפתוח עיניים וראש ולהבין את הנקרא..
"כשזה לא מהתחלה זה אסון"44444

והנימה של כל מה שכתבת בשרשור.

אם מהמשפט הזה הבנת שכוונתי לפרק,אז זה באמת אסון!*אשתו של בעלי*
קצת הבנת הנקרא...רק קצת...
המילה אסון בהחלט מרמזת כל פרוק. הוא קיצוניתאורין

מדי

כל אחד יבין מה שבא לו...*אשתו של בעלי*
אני לא רמזתי על פירוק..
גם אני חושב שהתגובה מוגזמתעובד
אם כולם חושבים,
אולי כדאי לשקול...
המילה אסון מלמדת על דבר אחד בלבד!!*אשתו של בעלי*
שמשו שם לא תקין,שמשו שם לא טוב ביסודו.
זה הכל!
מי שמבין מזה משמעות של "פירוק" דרשני!
הוא זה שחושב על פירוק.
מסכימה עם התגובות הנ"לסודית
שום אסון.
מחצית מהאנשים בעבר היו מתחתנים ככה ולא קרה להם אסון
זה לא אסון. כלומר לא משהו סופני. תמיד אפשרפרוזן יוגורט
(אם רוצים!!) להתחיל מהתחלה. עבודה!!
הוא כבר נשוי עם ילדים.44444
לא כן דבר שלא מתחתנים בגללו גם מתגרשים בגללו.
לכן, חשוב לראות מה לא טוב....
למה ? אתה בעד להתגרש ולהתחתן והכל טוב. זה נכון?כלה נאה
כן אבל עדיין כואב על כאלה...הלוי מא
השאלהסיה
אם על טעויות משלמים? ומנסים הכל בשביל לשפר?או פשוט בורחים
או שיש אמונה מהשם אישה לאיש וכנראה זה מה שהיה צריך לקרות
מה זה "זה מה שהיה צריך לקרות"?*אשתו של בעלי*
ברור שזה מה שהיה צריך לקרות,כי עובדה שזה קרה,
אבל טעויות אפשר לתקן,
ובמקרה הזה-להתגרש.
לא מתחתנים כדי לסבול.
אבל את לא יודעת מספיק פרטיםסיה
בשביל להחליט שהם צריכים להתגרש
אני יכולה להגיד לך על עצמינו. שבהתחלה גם היו דברים שלא הסתדרו פתאום אחרי שבע שנים הרבה דברים הסתדרו ובהמשך השנים הלאה הרבה יותר מסתדרים.
כי פתאום הגענו להבנה שזה לא ילך כל הזמן לנסות לשנות את השני ולראות את השלילי בשני וממש התהפך הגלגל. אז דברים יכולים להשתנות לטובה.
לעומת זאת יש לי חברות שאמרו שאחרי עשר שנים נהיה הרבה יותר גרוע כי כבר השחיקה הרסה הכל והתחילו לזלזל אחד בשני וכו.
אז זה שהם נשואים חמש שנים זה לא אומר שהכל מוצה והכל נוסה
הספיק לי לקרוא את ההודעה שלו*אשתו של בעלי*
בשביל להבין שמשו לא טוב קורה אצלם...
אם יצליחו לשקם ולשפר-מעולה!!
אוי ואוי אם היית יועצת נישואין!כלה נאה
הרבה זוגות שלא ידעו מה זה גבר או מזה ראש של אישה למדו ושיפרו והצליחו. לפעמים חוסר התאמה בא מחוסר ידיעה.
אני רק דבר אחד לא מבינה. מזה לא מתאים מההתחלה? אז למה התחתנתם ?
אז סימן שכן היה משהו מחבר. ככה אני חושבת. אף אחד לא בא לחתונה בכוח ואילוץ. כולם אחר כך נוחתים לחיים. וכניראה משהו השתבש. שינסו יעוץ טוב.
אבל אני לא...אז אפשר להרגע.*אשתו של בעלי*
דבר שני-יש ועוד איך כאלו שבאו לחתונה של עצמם בכוח ואילוץ.תאמיני לי.
ואמנם יש כאלו שנוחתים לחיים,אבל נוחתים לא טוב...
כשמההתחלה זה הולך עקום,רוב הסיכויים שזה גם ימשיך עקום.
אז אצלי מיניסיון התחיל עקום ודברים שלא אהבתיכלה נאה
והיום ב"ה טוב מאוד ובלי יועץ. התמודדנו לבד. ויכלתי להתגרש מזמן.
וגם אח שלי אחרי שנה אמר לי עשיתי טעות וכל זה. קיבלו הדרכה ושלום בית שאמא שלי היתה גם מדברת איתו. ומסבירה לו מה גם הוא לא בסדר ולעט לעט הסתדרו. שלוש שנים אחרי והרבה יותר טוב. ועוד הרבה זוגות כאלה יש.
אפילו ברבנות מציעם קודם שלום בית ולא מיד גט.
וכנגד המקרים האלה*אשתו של בעלי*
יש גם מקרים שהם ההפך
אבל בחייםאסטרו
עושים ניהול סיכונים וסיכויים.
לכן משתדלים לראות באור חיובי ולשפר ולתקן. וב"ה אפשר ומצליחים.
נכון שיש גם מקרים אחרים. אבל נקודת המוצא היא שיש דרך ועתיד טוב.
נכון שבחיים לוקחים סיכונים,אבל...*אשתו של בעלי*
בחיים גם צריכים שכל(ורגש) כדי לדעת להתחתן עם הבן הנכון שמתאים לך.
ולא להתחתן בלית ברירה או בהרגשה שזה לא זה.
גם ככה חיי נישואין זה דבר לא תמיד פשוט וצריך להשקיע בזוגיות כל הזמן! גם כשמלכתחילה זה נכון לנו וגם כשמלכתחילה בחרנו נכון ובלב שלם,
אז להתנהל בזוגיות כשמלכתחילה "זה לא היה זה",זה קשה שבעתיים.
ודאיאסטרו
אבל אנחנו מקבלים החלטות על סמך מה שידענו באותו הזמן. זה לא חוכמה לבקר את עצמנו על החלטות עבר תוך שימוש בידע שלא היה לנו.
כעת אדם נמצא נשוי ועליו לבחון מה הדבר הנכון לעשות. הנטיה הטבעית היא להעצים את הקושי. אדם עם פצע בברך שכואב לו ידבר ויתעסק בעיקר בפצע ובכאב ולא בגוף השלם והבריא שמסביבו וזה טבעי. ולכן כדי להתמודד ולהרים נישואים מתקשים חשוב להעביר את המוקד מהקושי אל הטוב והמטיב. ומתוך הכרה נכונה בין יחסי הכוחות ביניהם לקבל החלטות ולהתמודד.
אין ספק שזו היתה החלטה שגויה שלו..להתחתן*אשתו של בעלי*
אם מרגישים ש-"זה לא זה" ובכל זאת מתחתנים,אז..סליחה! מה נסגר?
אם זה לא זה,תברח.
מה אתה רץ ומתחתן??
כנראה שזה לא שחור לבן ולא לכולםסתם 1...
ברורים הדברים כמוך.
אי אפשר לדעת ולברר ולחקור כל דבר טרם החתונה. זכית והייתה לך סיעתא דשמיא תשמחי, כולנו יכולנו להיות במקומו או במקומה.
אין קשר לשחור/לבן, לברר ולחקור*אשתו של בעלי*
אתה מרגיש לא בנוח עם זה,אתה לא שלם עם זה,משו גורם לך לא להירדם טוב בלילה,אז תפעיל שיקול דעת.זה הכל!
זו חתונה!
זה חיים יחד!
זה בני אדם ורגשות!
אתה לא שלם עם זה,תחתוך!
אין הרבה אופציות...
מסכים איתך אבלסתם 1...
החיים מפתיעים... לפעמים
חתונה מטבעה היא דבר שכרוך בו לחץ, חשש וכו' מספיק שאדם לא שפט נכון את התופעות הללו ושלל אותן מתוך מחשבה שמדובר בלחץ סתמי שיעבור ולאחר מכן הוא רואה שטעה בשיקול הדעת ומדובר בדברים מהותיים.
החיים מפתיעים כמו שציינת נכון ולכן צריך להיות גמיש ולראות מה ניתן לעשות.
את צריכה להיזהר יותר עם הנחרצות והעצות המסוכנות שלךעובד
סיה לא צריך לערב מיסטיקה בבחירות כאלהמר שוקו
אל תשכחי שעמו שיש ׳מצא׳, יש גם ׳מוצא׳...
במילים אחרות המקור לרוב הצרות שלנו בחיים זה אנחנו עצמנו..
היפאז
א. השנה החמישית מאופיינת באיזשהו משבר נישואין לפי דעת מומחים בנושא
ב. אם תפרט קצת יותר- מה הכוונה לא היה זה ומה היה או לא היה ביעוץ מניחה שיהיה יותר קל להבין ולענות..
מה הרגשת בהתחלה?אתגר מתמשך
תודה לכל העוניםנשוי צעיר
התחתנו ממקום שלא הייתי שלם עם זה, ומס פעמים החלטתי לפרק את החבילה, אבל הבכי שלה הביא אותי למצב שחשבתי שאולי זה לא נכון לפרק, אבל מינגד ממש לא הייתי שלם.
אני מרגיש ביקורות בילתי פוסקת כלפי, ובשנתיים וחצי הראשונות הייתי מאוד אופטימי, וחשבתי שהכול הסתדר עד שנשברתי.
מרגיש שכבר אין לזה תקנה
הייתי מנסה טיפול פסיכולוגי.קרן-הפוך
ללכת לגורם מקצועי, שילווה ויתן כלים לשינוי אורחות חיים ואופי התנהגות.

נכון, זה יעלה הרבה כסף - אבל עדיין זול יותר מלפרק משפחה.
אם זה רק הביקורת עליך והיא גם לא רוצה לעזוב אותךכלה נאה
יש עוד מה לתקן. היא חיבת ללמוד איך להתנהג לבעל.
צריך לברר קודם את שורש הבעיה ולטפל
אני חושב שאני יודע מה שורש הבעייהנשוי צעיר
היא עברה משהו אישי בילדות שלדעתי מביא לה המון פסימיות בחיים. היא גם חושבת שזה יצר אצלה בעייה, אבל בפועל היא לא הולכת לטיפול.
אני המלצתי לה
היא יודעת שזה מקשה עליךפאז
עד כדי כך?
אולי זה הזמן לדבר על זה גלויות ולהגיד שאתה מרגיש שלא תוכל להשאר במסגרת הנישואין כך ותבקש שתטפל בעצמה.
מה היה עם היועץ הזוגי?

ועוד דבר- גם למי שסובל מהביקורת והתחתן עם אשה בירץקורתית בד"כ יש במה לטםל בהקשר הזה.
ממליצה לך אם תשאר ואם לא לטפל בעצמך גם.
דברנו על זה כבר מס פעמים...תודהנשוי צעיר
לא מספיק לדבר עם אישה שבאה עם משקעים. להתחילצבי יהודה.
להציב בפניה דברים ברורים שלא משתמעים כחולשה. אחרת הילדים יגדלו עם משקעים. תשמור על עצמך ברגע שמאבדים את שמחת החיים קל מאוד ליפול למרה שחורה ולדכאון. מכיר מקרה דומה.
אחרי שנים שהילדים והבעל נפגעו נפשית. הבחור הבין שאי אפשר יותר בכפפות של משי והבהיר זאת לאישה. כיום לאחר למעלה מעשור בה' היא משתפת פעולה.
אין להמליץ טיפול היא חיבת לטפלכלה נאה
זה על חשבון בריאות הנפש שלך ושל הילדים בהמשך. אישה ואמא ביקורתית זה לא קל לסבול.
אתה צריך לעמוד על זה שתלך לאיבחון וטיפול.
גם אשתי מאד ביקורתיתאליפ
זה יכול להעיב
לקח לי זמן להכיל את זה
אבל היום הביקורת גם נותנת הרבה ולפעמים עדיין מעצבנת
אבל זה רק זה?
כי זה דבר שניתן לעבוד עליו גם טכנית בתחילה
(ואז זה קצר יותר) וגם מהותית. ודאי לא שווה לפרק בלי להבהיר שהטיפול יכול לשנות את המצב
כן בקושי שנתיים נשואהמקורית 1
יש ימים שאני לא מבינה מה חשבתי לעצמי.. הפחד לעשות צעד או להשאר מבחינתי כמעט אותו דבר.. לא יודעת מה להגיד לך אנחנו דור.... בעייתי
עוד שאלה חשובה.נשואה מאושרת.

מלכתחילה לא חשבת שזה זה? לא הרגשת אהבה/רגש/משיכה?

איך הגעת למצב הזה? 

לפעמים נמצאים באופוריה לזמן מסוייםאתגר מתמשך

ואחר כך כבר אין כח לעצור את גלגל השלג...

לדעתי אין דבר כזה "זה"ים...

זה יותר פיקציה מאשר משהו אמיתי

נכון שצריך אהבה והכל וכנראה שזה קשור לזה שמרגיש שזה לא מה שבחרת. אבל האמת שכן בחרת בזה...

בכל מקרה אנשים מבזבזים את חייהם בשביל למצוא את ה"זה", מעבירים שנים או אפילו עשרות שנים בבדידות. מחכים לאהבה שתגיע לאיזה ציור שיש בדימיונות.

או אלה שמתחתנים ולא יכולים להעריך את מה שיש להם

הבעיה היא לא באדם איתו מתחתנים. הבעיה היא בנו שלא רואים את הטוב שיש לנו או לא יודעים לאהוב.

תזהרי לא להשלות את עצמךמר שוקו
ה"זה" זה פוטנציאל לקשר טוב. בהחלט ניתן ליפול לאופוריה חלומית ולפספס את זה שאין פוטנציאל לקשר טוב ואז חבל על הזמן
מה הקשר אלי?ים...

האופוריה הזאת נשמעת כמו מה שפותח השירשור מחפש

אני אומרת לו שזו אשליה

אני דווקא מאוד אהבתי את התגובה הזו.שקופה

זו תשובה שלדעתי נכונה לרוב המאוכזבים למיניהם.

אז לדעתך כל גבר יכול להסתדר עם כל אשה ולהפך?נעם ספיר
לא עושה הכללות. כתבתי "לרוב המאוכזבים".שקופה

אלו דברים שכדאי לקחת ללב לפני שחורצים גורלות. (מה שאודליקה כתבה. לא יודעת לתייג.)

אדם מתוקן, בגדול כןים...

זה לא קשור ללהסתדר, אם יש כבוד והערכה, זה לא אמור להיות בוא נחפש את זה שיהיה כמוני ואז אנחנו נסתדר, ויהיה לנו טוב.

אני גם שומעת את זה הרבה מכיוון של חילונים- עוברים לגור ביחד אם הולך טוב סבבה ואם יש דברים שמפריעים אז נקסט...

זה עיניין של לחוות את האדם השני, לאהוב ולא להישאר בהתאהבות עצמית. ליצור חיבור פנימי. זה לא האחד/ת שצריך למצוא עכשיו. זה להיות מישהו שהאהבה נמצאת בחייו ואז זה פשוט מגיע, עם האדם שמוכן לזה שנמצא ממש מולך ולא שמת לב שהוא שם

יותר מזהים...

ממה שראיתי בהרבה זוגות יש כל מיני משחקי שליטה. אנשים מחפשים את זה שהמשחק מתאים להם, נותן להם להרגיש את מה שרוצים להרגיש. או נכנסים לאיזשהו תפקיד בקשר, השולט או הנשלט (גם סוג של שליטה)

כשאין את המשחקים האלה, כשכל אחד יכול פשוט להיות מי שהוא בלי לפחד להיות לבד, בלי לפחד בכלל... וכשמעריכים את מה שיש אז הקשר הוא פשוט טוב. 

אז למי נועדו הגירושים?נעם ספיר
לדעתיסיה
אם האופציה זה להתאבד או להתגרש
מצב של ממש חוסר ברירה של אין מוצא אחר , שכבר נוסה כל יעוץ והושקע המון כסף.
כמו שהיו מטפלים ומשקיעים במחלה כל הכסף וכל המומחים ונסיעה לקצה העולם לחפש רופא מתאים.
למה כשזה מחלה אנשים ישיקעו כל כסף לרופא וכזה מגיע ליעוץ פתאום אין כסף.
עד כדי כך?נעם ספיר

איפה "אפילו הקדיחה תבשילו"?

ומילא הקדיחה את התבשיל, מה למשל עם זוג שבשל בעיה רפואית בלתי-פתירה לא יכול לקיים יחסי אישות ונמצא במצב הזה כבר כמה שנים (אחרי שכבר יש ילדים). אף אחד מהם לא יתאבד בגלל זה, אבל לדעתך עדיין צריך להישאר?

כן. צריך להשאר. אבא שלי קיבל אירוע מוחי בגיל 50כלה נאה
כבר עשר שנים לא מתפקד אז אמא שלי תזרוק אותו ???
ולא רק זה מטפלת בו במסירות נפש !
היה אחד חצוף שאמר לאמא שלי בהתחלה.
זה בעלך ? חבל את צעירה תבקשי גט שיש לו עוד דעה. אמא שלי הזדעזעה מה ? מסכן לא מספיק שהוא חולה אני יזרוק אותו?
החים לא רק סביב יחסי אישות. נכון זה קשה אבל זה הניסיון שלה בעולם הזה. ככה היא מבינה את זה.
עוד אחרי השרשור על ההורים שלא עוזרים עכשיו אני מבינה איזה אמא יש לי שדואגת לילדים והנכדים וקונה ומזמינה ומשתדלת לא לשכוח אף אחד. וכל זה לבד ולטפל בבעל חולה. ב"ה
היום היא אומרת לנו על איזה שטויות זוגות רבים. אם היתי מחזירה את הגלגל אחורה היתי מעריכה כל רגע וגם את מה שהיה ניראה לא טוב. תנצלו כל רגע הכל יכול להגמר ברגע.
אמא שלך מקסימה וראוייה להערכה והערצהנעם ספיר

אני מאמין שבסופו של דבר היה ביניהם קשר חזק ואהבה אמיתית שנבנו במשך השנים.

באמת במקרים האלו נבחנת האהבה. המסירות זה לזו. הנכונות להקריב ובעיקר להיות שם לצד השני כשהוא/היא זקוקים לבן/ת הזוג.

רק אל תשכחי שאמא שלך הביאה עם אבא שלך ילדים, , גידלה אותם איתו, הם חיו חיים זוגיים נורמליים 20-30 שנה, ופתאום משהו השתבש, אחרי שיש להם בסיס משותף ואהבה שהתגבשה במשך שנים. המסירות שלה מוערכת אך גם מובנת.

אבל תגידי, מה אם מישהי בגיל 19 התחתנה עם מישהו (אחרי הכרות של שלושה-ארבעה חודשים), וחודש אחרי החתונה הוא נפצע קשה בתאונת דרכים. אין לו סיכוי להשתקם, ועד סוף ימיו הוא יהיה סיעודי. היא דמיינה את חייה אחרת לגמרי. האם היא צריכה לוותר על החיים שלה ולסעוד אותו כי לא מספיק שהוא חולה היא גם תזרוק אותו?

הם היו כמו כל זוג רגיל. גם להם היו התמודדויותכלה נאה
אתה שאלת על זוג שיש ילדים אז עניתי.
לגבי אישה צעירה זה באמת בעיה.
הוא מבחינתו לבד צריך לישלוח אותה.
ואם היא בהריון?נעם ספיר

כן, היא נכנסה להריון מיד לאחר החתונה (תאומים בשעה טובה) וחודש אחר-כך בעלה הפך לנכה וסיעודי. ילדים כבר יש, עדיין הוא צריך לשחרר אותה?

ואיפה האהבה? אז לא מספיק שהוא חולה היא גם תזרוק אותו? ומה עם זה שהם נשבעו אמונים זה לזו?

שאלה קשה. זה תלוי באישה כמה אמונה וכוחות מפש יש להכלה נאה
יש אנשים שה מצפון לא יתן להם לקום וללכת. ויש כאילה שיקרסו נפשית ולא יוכלו להמשיך.
שמעתי סיפור דומה שהאישה נשארה עם בעלה ואמרה.. אם לי זה היה קורה לא היתי רוצה שיזרוק אותי.

כמו זוגות שלא יכולים להביא ילדים ובכל זאת נשארים ביחד. כי מאמינים שזה התיקון שלהם בעולם.
ב"ה שזכה בילדים. ומה האישה אומרת ?
שה' ישלח לו רפואה שלמה במהרה!!
ניסיון קשה מאוד!כלה נאה
שמעתי על זוג כזה שהאישה נישארה עם בעל נכה. היא שאם זה היה קורה לה אז היא גם לא היתה רוצה שיזרוק אותה.
יש אישה שיכולה לראות בזה שליחות או שזה רצון השם. ויש אישה שיכולה להתמוטט נפשית.
מכירה זוג שגרו לידי שעשרים שנה אין להם ילדים. בעיה אצל האישה והוא לא רצה להתגרש. היא נכנסה לדיכאון ולא רצתה לטפל וגם לא רצתה אותו. והוא מה לא ניסה לעשות בשבילה. ולא רצה להתגרש . בסוף לא היתה ברירה התגרשו והוא התחתן ויש לו ילדה. זה מראה שעם כל מה שהוא עבר הוא לא רצה להתגרש וקיבל באהבה הכל.

ב"ה שזכה לפחות בילדים. מסכן
שה' ישלח לו רפואה שלמה..

הרבה האנשים לא מגיעים לזהים...

הרבה אנשים לא יודעים לבנות קשר טוב

לפעמים צריך ליפול כדי לקום

נו ברור שזה קשהסיה
הלואי והיתי יודעת לבנות קשר טוב.
זה מיומנות קשה מאוד. אני כבר חמש שנים קוראת אין ספור ספרים על תקשורת מנסה לגשש באפילה איך לשפר את האיכות חיים שלי בתקשורת נכונה עם הבעל והילדים והעולם. גם אם הצד השני לא יודע לתקשר לפחות אם אני יודעת פני הדברים משתדרגים.
נפלתי כבר כמה פעמים לתהומות שאני לא יודעת בכלל איך הצלחתי לקום משם.
אבל כמו שכתבת אני משתדלת ללמוד מיזה לאיפה לא להגיע.
וואו.אתגר מתמשך

תהומות נשמע כמו דבר קשה.

כן יש מצבים לפני לידה ואחרי לידה שהגוף מבולבלסיה
וזה משפיע על הנפש.
דיכאון אחרי לידה?אתגר מתמשך

התגברת על זה ?

בטח בעזרת מודעות וכוסיה
לא טיפןל מקצועי
יתכן שזה היה מאוד קל אם הצלחתי להוציא את עצמי לבדי מיזה
איזה יופי שהצלחת !אתגר מתמשךאחרונה

א. למי שחושב שיהיה לו יותר טוב לבד, ב. מקריםפרוזן יוגורט
קיצוניים כמו אלימות או מחלת נפש
למי שסובל מאלימות לסוגיהסודית
גם אניקול געגועים
מרגיש ככה..
נשוי שנה
לפעמים אני תופס את הראש ושואל מה חשבתי לעצמי? אני עיוור? עוד אופטימי שזה יעבור..
נכון שיש נשים קשות ובקורתיותכלה נאה
אבל יש מצבים שהבעל צריך לבדוק את עצמו.
למה אישתי מתלוננת ?
למה לא טוב לה ?
איך אני יכול לעשות אותה מאושרת ?

הרבה פעמים פשוט הבעל מרוכז בעצמו ולא יודע להתיחס כמו שצריך לאישתו. ולא מרוע. הרוב מחוסר הבנה וידע מזה ראש של אישה.

מציעה פשוט ללמוד מזה זוגיות. כמו שלומדים נהיגה או כל דבר אחר. כולם בטוחים שהם יודעים ה כ ל !
נשוי צעיר,גבע

נרשמתי לפורום במיוחד כדי לענות לך, כי זיהיתי המון כאב.

דבר ראשון, זכור שזיווג הוא משמים, וכמו כל דבר בחיים שלך - גם כאן לא מדובר בטעות. אתה נישאת למי שהכריזו על שמה בשמים 40 יום קודם שנוצרת.

נראה שיש חוסר התאמה בין מה שציפית למה שקיבלת, כמו שמגדיר זאת חנן בן ארי: "איך לקחת אותי חתול בשק, לא שיערת את גודל המרחק".

אז עכשיו אתה נשוי , יש לכם שני ילדים, ואתה עדיין שם... במחשבות על האם זה זה.

אז כן, זה זה.

ויש לה חסרונות. כמו לכל האנשים בעולם, אגב. ואתה צריך ללמוד להתמודד איתם בכבוד. זה האתגר של החיים שלך.

אתה בטח שואל את עצמך מאיפה החוצפה להחליט לך ככה, בלי להכיר אתכם בכלל, והתשובה היא: מחיי שלי.

נישאתי לבעל שמעטים הם אלה שיכולים להסתדר איתו, ובנוסף לכל הוא לא חווה בבית הוריו זוגיות לדוגמא. מהר מאד הבנתי שזה האתגר של החיים שלי, ואני מתמרנת: מה שאפשר לחיות איתו-  אני זורמת ומעבירה, ומה שהוא קו אדום מבחינתי - אני מפעילה סנקציות. אנו נשואים מעל 10 שנים. השנים הראשונות היו קשות מאד, בהן הבהרתי לו שאני לא מוכנה לשמוע בבית את המילה גירושין. בשנים האחרונות נהיה קל יותר. הוא שינה ומיתן התנהגויות, ואנחנו בהחלט זוג מוצלח ומאוהב. 

אבל היה יכול להיות אחרת, אם הייתי חושבת שזה פשוט לא זה.

ממליצה לך לשנות את כיוון החשיבה, לטפל בבעיות בכל דרך אפשרית ולזכור שחייו של גרוש משלם מזונות ומגדל ילדים של אישה אחרת, אינם קלים יותר. בטח לא כאשר הוא מגלה שגם בזוגיות עם האישה השניה צריך להשקיע כדי להצליח.

מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

סיפור מרשיםאליפ
כל הכבוד על האכפתיות וההשקעה
כתבת מקסים. כל הכבוד! ולפותח- דע לך שבכל נישואין ישאורין

המודדויות. לכולם יש חסרונות, אצל אשתך זו בקורתיות יתר ואצל בעלים ונשים אחרים/ת זה כעסנות/קמצנות/עצלנות/קרירות/תלותיות ועוד ועוד. הנישואים הם עבודה מתמשכת ששכרה בצידה. וכדאי ללכת לטיפול ביחד -כי אולי לאשתך יש קושי שגורם לביקורתיות אך יתכן שיש לך גם חלק בכך. זה לא חייב להיות מודע. אם תחליט זו אשתך ולכן אתה אוהב אותה - תרצה להשקיע ולטפל ביחד. ולא רק בשביל הילדים..

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך