משולב עם גמרא בסוטה "והא בן עזאי לא נסיב!" ורשי מסביר שזה לפי הגמרא ביבמות. (סוטה ד
.אבל...
כתוב במסכת כתובות שבן עזאי ניסא לבתו של רבי עקיבא: "ברתיה דר"ע עבדא ליה לבן עזאי הכי (דהיינו: אמרה לו שילך ללמוד תורה) והיינו דאמרי אינשי רחילא בתר רחילא אזלא כעובדי אמה כך עובדי ברתא" (כתובות סג.).
זה גם הולך עם המשך הגמרא בסוטה (דף ד'), המשפט הבא הוא אשכרה "איבאית אימא נסיב ופריש"! ואת זה תוס' מביא במסכת כתובות בתור תירוץ לקושיה הזו! והם אומרים שם, שלמען דאמר שלא נסיב בכלל, אז הם היו מאורסים!!!
אז מאיפה מביאים את זה שבן עזאי היה רווק מזדקן?!
אפילו הרמבם, שעליו בונים את כל הבלגן הזה, בהילכות אישות (פרק טו) הוא מסביר שלבן עזאי לא היה תאווה לכך בכלל! ("מִי שֶׁחָשְׁקָה נַפְשׁוֹ בַּתּוֹרָה תָּמִיד וְשׁוֹגֶה בָּהּ כְּבֶן עֲזַאי וְדָבֵק בָּהּ כָּל יָמָיו וְלֹא נָשָׂא אִשָּׁה אֵין בְּיָדוֹ עָוֹן. וְהוּא שֶׁלֹּא יִהְיֶה יִצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו. אֲבָל אִם הָיָה יִצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו חַיָּב לִשָּׂא אִשָּׁה וַאֲפִלּוּ הָיוּ לוֹ בָּנִים שֶׁמָּא יָבוֹא לִידֵי הִרְהוּר").
וסתם עוד נקודה שמשגע אותי כמו זבוב באוזן...
כל הדיבור של בן עזאי בימבות, ושל הרמבם קשורים למצוות פריה ורביה, לא לעצם העניין בנישואים! והפסקה הראשונה של הרמבם בפרק הזה מסתדר יופי טופי אם כך שבן עזאי נסיב ופריש, (עיינו סעיף א שם), וזה מסתדר יופי טופי עם הגמרא ביבמות ש"נאה דורש ולא נאה מקיים" שהוא פרש מאישתו!
זה מסתדר לי גם בסברה, שאפילו משה רבינו לא "לא נשא אישה" אלה הוא התחתן, ואח"כ פרש ממינה, ואפילו מרים ואהרון, שללא ספק, "חשקה נפשם בתורה", נענשו על כך שדנו בנידון (זה מגיע מביאורים יותר חסידים לחטא מרים, אני מקבל את זה שיותר פשוט לומר שנענשה על כך שחשבה שמשה רבינו טועה בכך שפרש, אבל גם אז רואים שתמוהה לשתי ענקי עולם הרעיון הזה שמישהו יפרוש מאישתו למען משהו רוחני, אז , לדעתי הקושיה במקומה).
ובכלל, חוץ מבן עזאי, אני לא מכיר עוד גדויל שלא התחתן, אז למה דחוף כ"כ לאמר שבן עזאי לא נסיב???
או שאולי אני טועה ויש בכלל מקור אחר לפסק הזה.
וואו, זה היה ארוך...
מחילה על החפרפרת אבל הייתי צריך לפרוק את הקושיה והמהלך, הוא משגע אותי!
ואחינו היקר, אם התשובה שלך היא מוסר/אמונה נטו, אז אל תעשה מזה ביטוש... בכל מקרה זה לא עונה על השאלה, (אני רוצה מקור לזכות ההלכתית, רעיונות יש מפה ועד בנגקוק)
קיצר, התחלתי להימרח...אשריכם שהיגעת עד כאן!
אשמח לרעיונות ותירוצים! (אם אין לכם- תשאלו את הרב
)זמן שמח!