דיון: יום ירושלים - חוגגים או ח"ו לא?אנונימי (פותח)
ב"ה

דיון:

א. האם אתם חוגגים את יום ירושלים?

ב. האם אתם אומרים הלל?, אם כן - אם ברכה?

ג. ריקוד דגלים - חיובי או לא?

דגלים (ערוץ 7):
דגלים ברחבי הארץ
חוגגים ואומרים הלל והולכים לריקוד דגליםyosef13

ובאים אח"כאנונימי (פותח)
למרכז לשמוע את מוסא בתוך מרכז ואת להבה בחוץ שווה מאוד חבל"ז!

חוגגים ועוד איך...(=טליה=)
וגם על ריקוד דגלים לא מוותרים!!

ד"א- למה שניהייה נגד..?? מה,אנחנו ערבים..???
למה לא?!דינה ברזילי
ברור שחוגגים! חוגגים על כל נס!

וואלה? יש כאלה שלא חוגגים..?אנונימי (פותח)
לא צריך אפילו לשאול כזו שאלה...!

רקודגלים- חיובי ! 
כן!!חסידת בן זמרה

צריכים להיות שמחים שיש לנו את ירושלים בידינו!
ב"ה שיש פה רוב שפוי באמת..tomerittal
שמוכן להניף גדל ישראל ביום ירושלים.
לחגוג אבל לא לשכוח שהר הבית בידי הישמעלים ימ"ש!!!!אוריין

בסדר.. אנחנו חוגגים את שחרור ירושלים..אנונימי (פותח)
לא את העובדה שהר הבית >לא< בידינו..
האם ירושלים באמת משוחררת?אנונימי (פותח)
הר הבית נשלט בידי מלכות רשעה אחת. שאר חלקי ארץ ישראל בידי מלכות רשעה אחרת.
זה נכון שכבר לא שולחים ספינות מעפילים לקפריסין, אבל עדיין אין ליהודים חופש מוחלט להתיישב בכל חלקי הארץ.
זה לא סותר שי-ם משוחררת!!!דינה ברזילי
אתה יכול להתפלל בשלווה וביטחון בכותל? תגיד תודה!
במקביל תאבק לשחרור הר הבית.
חצומיזה-דינה ברזילי
אני ממליצה בחום לכולם כאן לקרוא את החוברת "גואל ישראל" של מרכז הרב.
אולי העיניים שלכם יפקחו ותראו את כל הטוב והשפע שהקב"ה מרעיף עלינו, ואולי תתחילו לומר תודה.
ב"הצלחה לכם.
ירושלים אכן משוחררתאנונימי (פותח)
ואם אתה לא בטוח בזה- תשאל את סבא או סבתא שלך, שמן הסתם ייחלו כל חייהם לדרוך על אדמת ירושלים, ואפילו לא חלמו שאי פעם היא תהיה בידי העם היהודי.

אז תגיד תודה, זה לא יזיק.
לא יזיק להגיד תודה אבל יזיק מאד להשאר בזה ולא לבקראנונימי (פותח)
את עצמנו בכך שעדיין לא גאלנו את עיר קדשנו והר הבית-"שועלים הילכו בו"... הביקורת היא על עצמנו ולא ח"ס על ה' ית',ואל תישכחו שה' גידעון גאל את ישראל מתוך כוחו לבקר ולברר את המציאות...

ברור שחוגגים עם הלל מלא וריקודגליםThe yehudi
אבל זוכרים שזו היא לא שמחה על גאולה אמיתית ושלימה אלא רק גאולת ביניים.
כי ארץ ישראל השלימה עדיין לא בידינו אע"פ שכמעט כולה שוחררה...(יריחו,שכם,סיני,עזה,גוש קטיף,הר הבית וכו')
לא להאמיןgust me
לא להאמין שישנם אנשים שעדין נשארו כפויי טובה לאחר מלחמת תשכ"ז שבה חזרו המון מחלקי א"י לידינו לאחר יותר 1800 שנה... וגם השליטה על ירושלים{רוב ירושלים חוץ מלצערנו הר קודשינו הר הבית}

רק היום יעיזו חצופים להגיד "זה מדינת כופרים" בזמן שאבות אבותיהם לא זכו אפילו לא להגיע לא"י

כל גדולי ישראל בכל הדורות{החל מהגאונים ועד לראושנים לעד לאחרונים עד לרש"ש זצ"ל } בכו וקמו בתיקוני חצות{כדעת המקובלים שיבית בית אל}  ובכו על השכינה ועל ירושלים החרבה

והיום יעיזו חצופים להגיד "לא זה מדינת כפורים"

יש המון המון בעיות אך אדם לא יכול להיות עם ראיה של בלעם שראה רק בעין שמאל שלו את הרע בעמ"י וחיפש רק את הדברים הרעים

אשרינו שבמלחת תשכ"ז היה את הרה"ג הרב גורן שזכה לשחרר את ירושלים מידי האויב הישמעאלי החמור {חוץ מלצערינו הרב הבית} רק טפשים ואנשים שדעתם ירדה מהם לא ילכו להתפלל במקומות שצה"ל כבש בהם{כדעת נטורתי קרתא} ואפילו אנשים שכן ילכו יסתייגו מהדעה שחזרנו לירושלים

להגיד ביום ירושלים ברכה עם הלל שלם!!! לא בלי ברכה{כפסק מו"ר הרב גורן והרב עוזיאל והרב הרצוג הרבנים דאז}

אכן,צריך להודות על הטובה גם אם היא מטובלת קצת במלחאנונימי (פותח)
בס"ד

מסכים, חייבים להודות על הטובה גם אם פה ושם יש מלח!!!

לא ייתכן שכל הזמן יחפשו רק רע בשביל לא לחגוג!!!

והנה דוגמא מ'ליקוטי מוהר"ן' : "וכן צריך האדם למצא גם בעצמו, כי זה ידוע שצריך האדם לזהר מאד להיות בשמחה תמיד, ולהרחיק העצבות מאד מאד (כמבאר אצלנו כמה פעמים) . ואפלו כשמתחיל להסתכל בעצמו ורואה שאין בו שום טוב, והוא מלא חטאים, ורוצה הבעל דבר להפילו על ידי זה בעצבות ומרה שחורה, חס ושלום, אף-על-פי-כן אסור לו לפל מזה, רק צריך לחפש ולמצא בעצמו איזה מעט טוב, כי איך אפשר שלא עשה מימיו איזה מצוה או דבר טוב, ואף שכשמתחיל להסתכל באותו הדבר הטוב, הוא רואה שהוא גם כן מלא פצעים ואין בו מתם, הינו שרואה שגם המצוה והדבר שבקדשה שזכה לעשות, הוא גם כן מלא פניות ומחשבות זרות ופגמים הרבה, עם כל זה איך אפשר שלא יהיה באותה המצוה והדבר שבקדשה איזה מעט טוב, כי על כל פנים איך שהוא, על-כל-פנים היה איזה נקדה טובה בהמצוה והדבר טוב שעשה, כי צריך האדם לחפש ולבקש למצא בעצמו איזה מעט טוב, כדי להחיות את עצמו, ולבוא לידי שמחה כנ"ל, ועל ידי זה שמחפש ומוצא בעצמו עדין מעט טוב. על-ידי-זה הוא יוצא באמת מכף חובה לכף זכות ויוכל לשוב בתשובה"

האם זה לא דוגמא מספיק טובה?

כל יש"ע, הגולן, וסיני נכבשו - ואנחנו לא נודה ח"ו בגלל שהחזירו את המפתחות של הר הבית לצוררים?

כמובן שזה פשע בל יתואר להחזיר את המפתחות לצוררי ישראל, אך לענ"ד - לא פחות טירוף זה להימנע מלהודות על כבישת כ"כ הרבה מקומות בארץ ישראל!!!

מדהים.אוסנת
חבל שיום ירושלים לא בא לפני יום העצמאות...
הייתי עושה "העתק הדבק" של כל האמירות הנפלאות שנאמרו פה.
אהבתי במיוחד את זאת:
לא ייתכן שכל הזמן יחפשו רק רע בשביל לא לחגוג!!!
הקב"ה נתן לי פתאום מלא רעיונות לכתובאנונימי (פותח)
בס"ד

זה לא אני!

הרגשתי שפתאום הקב"ה מביא לי מלא רעיונות איך לכתוב, זה היה ממש מגניב!!!

אוסנת-מאיפה הבאת את:אוהלי
"אסור ליראת שמים שתדחק את המוסר הטבעי של האדם כי אז אינה עוד יראת שמים טהורה"?

איכס.

ואני אומרת לך את זה כי אני בטוחה שאת עם יותר שכל ועם אפשרות לסנן קישקושים מוזרים שמפטמים את מוחך בה..

וחננינה בן עקשיא,כולנו נוותר על התגובות האידיוטיות שלך במקרה זה,תודה מראש..
(מזל שיש לך ניק מיוחד לזה,אחרת אפחד לא היה לוקח אותך ברצינות גם כשכבר אתה מדבר לעניין..)
את ה"איכס" הזה, אמראוסנת
הרב קוק.
לא על כל דבר שאני כותבת/מצטטת/מביאה אוטומטית צריך לומר "איכס".

בכל מקרה, לא כתבתי "הרב קוק" בגלל שאני לא אוהבת שמביאים ציטוטים (שבד"כ בכלל לא מבינים) רק כי זה "הרב קוק".
בנוסף, זה גורם לחסימת חוש הביקורתיות של האדם - אם הרב קוק אמר, משמע זה אמת ואני אפילו לא אנסה להבין...
אז את יכולה לומר שאת לא מסכימה, אבל את ה"איכס" תשאירי בבית גנזיך.
אז מה אם הוא אמר את זה??אוריין
בס"ד 
המוסר הטבעי של האדם אומר לו שבמצוות כמו עיר נידחת זה אכזריות .. אז אדם שמקיים את מצוות עיר נדחת אז היראת שמיים שלו לא טהורה???   לפי דעתי להפך: אדם שמקיים מצוות גם שהמוסר שלו אומר לו שזה אכזריות אז היראת שמיים שלו טהורה מאוד!!! ואדם שלא מקיים מצוות בגלל שזה נוגד את המוסר הטבעי (אז זה "לא טהור") אז יש לו בעיה ביראת שמיים שלו, אולי היא לא "טהורה".

(ויכול להיות שלא הבנת/י/נו את הרב קוק נכון...)
אז מה?אוסנת
זה אומר שאת לא יכולה לומר על זה בצורה כ"כ גורפת - "איכס".
הוא רב. ורב גדול.

לא יכול להיות שלא הבנת את הרב קוק נכון, אלא בטוח. פשוט לא הבנת אותו.
וכל דבר שאני אביא, לא משנה כמה שהוא יהיה נכון - מיידית הוא יהפך ל"איכס", ויגנו אותו בכל תוקף.

דוגמא אחרת משלך: מרוב יראת שמיים (עאלק) וקדושה עילאית, להמשיך להתפלל בדביקות גם כשמישהו זועק לעזרה.
אני בעד שלא הבנתם את זה נכון... אפשר לבררחברוני!
מוצג מספר #45431 של התחבאות מאחורי גבם של רבניםואלאד
אותם "חופשיי המחשבה" כגון אוסנת, לעולם יבחרו להתחבא מאחורי גב רב כלשהו לכשיתקלו בהתנגדות לטענותיהם, ובכך ינסו לסתום את האפשרות לדיון פתוח.

אמנם אין שום עניין ותועלת להתוכח עם רובוטים מעיקרא ועדיף להקהות את שיניהם, אבל הדיסוננס הקוגניטיבי הזה עדיין מצחיק.
ואלאד,מסכימה לגמריי,אל תעלבו,דפקו לכם ת'אמת בפרצוףבקטנה
מה יש?אין לכם דעה משל עצמכם?זה יפה ונחמד להיות עם הרוב אבל מותר לפעמים לפתוח ת'ראש(לא שיש לי בעיה עם רב  כזה או אחר אנחנו פשוט עם של עדר,אין מילה אחרת!)
טוב ושמחה.
אתם לא יודעים כמה אני מסכימה אתכם.אוסנת
אין לי שום בעיה אם תתחילו לדבר איתי ענינית - האם המשפט הזה נכון או לא.
אבל לא לומר "איכס".
זה הכל.
כי "איכס" לא אומרים על משהו שרב גדול אמר.
מה גם, שלא הבנתם מה הוא כתב.

לכן מחקתי.

[ואלאד, כאילו שאתה לא שם בחתימה כל מיני משפטים של רבנים. למה שאני אכתוב בעצמי?! מי אני?]
אפילו תראו, אם הייתם טורחים לקרואאוסנתאחרונה
לפני שאתם פוסלים אותי מראש, לא הייתם צריכים לעבור על "הלבנת פנים" בעזרת: "מוצג מס... של התחבאות מאחורי גבם של רבנים".

בבקשה -
"לא כתבתי "הרב קוק" בגלל שאני לא אוהבת שמביאים ציטוטים (שבד"כ בכלל לא מבינים) רק כי זה "הרב קוק".
בנוסף, זה גורם לחסימת חוש הביקורתיות של האדם - אם הרב קוק אמר, משמע זה אמת ואני אפילו לא אנסה להבין..."

העניין פה הוא עקרוני -
אתם פוסלים אותי מראש, בלי לבדוק. בלי לשאול.
ישר "איכס" והעלבות.
לא משנה שאחרי הודעה אחת שלי, הגענו למסקנה שאנחנו מסכימים על אותו דבר בדיוק.
לא, חייבים להמשיך להכפיש אותי...
אוסנת- ממש מסכים!!!tomerittal
אוסנת ,זה איכס.ולא בגלל שזה החתימה דווקא שלך...אוהלי
ותאמיני לי שלקחתי בחשבון שאת יודעת לצטט עוד אנשים חוץ מהרב אבינר, ושתיכתבי לי בסוף איזה שם של רב גדול וצדיק.

אבל גם אם היית אומרת לי שהרב כהנא אמר את זה לא הייתי משנה את דעתי שזה איכס,והסיבה פשוטה.

אני בטוחה שלא ירדתי לסוף דעתו של הרב קוק,וברור לי שלא הגעתי לקצה הבוהן שלו בתורה,במידות או בכל פרמטר אחר.

אבל ברור לי באותה מידה שאת או מי שלקח את הציטוט הזה הוציא את המשפט מהקשרו,וגורם לסילוף ועיוות חמורים.

יצר לב האדם רע מנעוריו,ולא אני אמרתי את זה,ואפילו לא הרב קוק.
המוסר של האדם בשם עצמו מגיע לפעמים לעיוותים מזעזעים,לרצח או לאי רצח שגורמים לבעיות קשות.אם היינו מוסריים כל כך באופן טבעי,לא היינו צריכים את כל התורה ואת כל ההלכות הברורות בקשר למשפט ומוסר.

בגלל זה,ודווקא כדי להראות שאדם ירא את ה' באמת ועובד את הקב"ה ולא את עצמו/רבניו,יש מצוות שלא ברור מה מטרתם כמו שילוח הקן,פרה אדומה וכו'.מי שעובד את עצמו או את המוסר "האנושי"שלו לא יכול להקרא עבד ה'.

מי שמעז לקחת דברים מתוך הרב קוק ולסלף אותם בצורה כזאת יש לו בעיה,לא לי.

תרשי לי לצרף חתימה עצמית:

"וכל הקודם להורגו זוכה.."(הרמב"ם הלכות חובל ומזיק)

זה בערך מה שעשית לדבריו של הרב קוק.וזה איכס
יש צדק בדבריך.אוסנת
את צודקת בכל מה שאת אומרת.
לגמרי.

אבל גם אני כתבתי קודם שאני שונאת את תופעת הציטטות של הרב קוק, רק כי זה "הרב קוק" - מותג. בלי להבין, בלי להבין את הרעיון כולו.
ולכן למדתי את מה שאני כתבתי בחתימה.
ולא סילפתי. את המצאת פרשנות למה שאני התכוונתי לומר... ותיקנתי אותך. אבל מסתבר שלא קראת.

עקב מה שזה גורם, אני באמת אחליף. כי אני לא תיארתי לעצמי שמישהו יחשוב שזה מה שאני חושבת...
אשריך על הורדת החתימה..אוהלי
קראתי את משפט ההסבר שלך בהתחלה,אבל בחיים לא ידעתי שיראת שמים נמדדת לפי כמויות תפילה,אלא לפי עשיית המעשים לפי איך שהתורה מכתיבה לנו.אם צריך לפי ההלכה לעזור לאדם גם כשאתה באמצע קדושה,אתה חייב לעשות את זה, ואם תרצה ל"החמיר", באותו רגע של החמרה(במזיד בלבד,לא בגלל שלא ידעת מה לעשות וכו')עבדת את עצמך ולא את ה'.

ואם היה אסור לך לעזור לאותו אדם באמצע תפילה,והמוסר שלך אמר שאתה חייב לעשות את זה,עזבת את התפילה ועזרת לאותו אדם,עבדת את עצמך ואת המוסר שלך ולא את ה'.

הבנתי מה הכוונה של המשפט,שאלתי אשה חכמה בתורה אמיתית, והיא הסבירה לי,אבל הניסוח-כמה שהוא יפה ונוח לאוזן -הוא יכול להיות מובן בצורה מסולפת,זה לא סתם עוד משפט לא מובן בעליל מיני רבים.

אבל בכל מקרה יפה לך שאת יודעת גם לקבל..   
כמובן.אוסנת
אני שמחה שהגענו שוב להבנה...
המון צדק בדבריךאנונימי (פותח)
יום ירושלים בשבילי זה משהו מאוד מיוחד. גם אם זה יוצא על טיסות ללונדון או משהו אחר אני עדיין אעדיף לבוא ולהשתתף בזה. אצלנו אולי יחגגו את זה באחד מ גני אירועים עם קטעים שנעשו בפוטושופ על ירושלים ויוקרנו מתוך מחשב נייד
הולכים לסיבוב שערים בעז"ה יתברך!!!אחת מהשומרון
בס"ד
ומקריבים קורבן תודה בביהמ"ק!!
סיבו"ש קודם אמרו שבגלל הריקודגלים לא יהיה סיבובאנונימי (פותח)
שערים...

לא הבנתי, יש סיבוב שערים או לא???אנונימי (פותח)
אין... ככה אמרואנונימי (פותח)
אין אפילו סיבו"ש קטן לא מאורגן?תפוזה 1
זה אני כבר לויודע....אנונימי (פותח)
את מוזמנת לארגן...
אם תארגני יהיה...אנונימי (פותח)
ציטוט מ"גואל ישראל".דינה ברזילי
"מצווה לומר הלל בימים מיוחדים כדי להודות ולהלל לה' על הניסים שעשה עמנו. מובא בבריתא:"ומה ראו לגמור בהם את ההלל?ללמדך שכל תשועה ותשועה שעשה הקב"ה לישראל הם מקדימים עפניו בהלל ובשבח..." .... אם כך יוצא שעלינו לומר הלל על הנס שעשה ה' לנו ביום העצמאות (ויום י-ם) שבו ניצלנו מהצרה הגדולה ביותר, מצרת הגלות והשעבוד לזרים, שגרמה ללכל הרציחות והגזירות..."
יש המשך, גם על יום י-ם, ובהמשך אעלה לכאן. אני צריכה ללכת...
ל"אחת מהשומרון"אנונימי (פותח)
מה קורה? את באה ם הסה מאורנת? או בתרמפים?...
בעזה"י יהיה סיבו"ש עם כל בית ישראל,אחת מהשומרון
בס"ד
ואם לא- מי צריך ת'אישורים שלהם בכלל??

בטח שחוגגים את יום ירושליים!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
יש לנו מדינה אולי היא לא מושלמת אבל אין סיבה לא לחגוג!!!!!!!!!!!!!!!!
ובקשר לריקודגלים-דינה ברזילי
חיובי ביותר. צעדה של גאווה וחוזק יהודי.
בקשר להכל!!שילת בלום
לדעתי בתור צינית דתית יש לי חובה להגיד הלל ביום ירושלים-להגיד תודה לקב"ה,לשמוח...גם על ריקוד דגלים-לא חובה לדעתי אבל מומלץ נורא!!!ולחגוג--נראה לי שהבנתם שברור שכן...
אני ממש חוגגת את יום ירושלים,אומרת הלל בלי ברכה כיבעזרת ה'!!
עצם השאלה מעמידה את יום ירושלים בשורההאריאלניקהנאמן
אחת עם יום העצמאות, ולכאורה העמדה הזאת אינה נכונה, לא כי יש הבדל מהותי בינהם,  אלא משום שרוב אלו שלא חוגגים את יום העצמאות לא יודעים למה הם עושים זאת(לאפוקי תורת החיים).
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה