מתקרב להחלטהקול געגועים
ככל שהזמן עובר אני מרגיש שזה הולך ומתעצם בתוכי. ההבנה, ההשלמה עם העובדה שהבניין שבנינו הוא כנראה לא עדי עד..הפערים כל כך גדולים, הציפיות והאכזבות, הרגשת הריקנות מחיי הרווקות עומדת בעינה. הבדידות קיימת ולא זזה ממקומה. ואני עצוב מתמיד..אשתי כל כך לא אשמה בכך, אלא זה אני שאולי לא בחרתי נכון, אולי נהגתי בחיפזון עם ההחלטה החשובה בחיי..אין יום שאני לא חושב לפחות פעם אחת על לסיים עם זה, ואני שואב חיזוקים מכל פינה כמו צמא במדבר. אני הולך ברחוב, באירועים משפחתיים, ואפילו סתם בחדר ממרגיש אגרוף בבטן, כאילו האמת באה לי לפרצוף, מה שחשבתי לפני החתונה הוא לא נכון, והאמת הייתה שם תמיד, אולי הייתי מסונוור..

מגיע לי משהו יותר טוב, הלוואי הלוואי שאשתי הייתה יכולה להיות ה"יותר טוב" הזה, אבל אי אפשר לשנות בן אדם..

גזרת גורל? או שהתורה נתנה את אופציית הגירושין בשביל מקרים מעין אלו?..

רק שיהיה טוב בסוף...
כמה שנים נשואים?אתגר מתמשך
מה רע לך במיוחד?
אוף. איזה קשה לקרוא את זהסיה
כמו מסמר בבשר חי
נשואים שנהקול געגועים
מה קשה לי?

הפער, מרגיש לי שהתחתנתי עם ילדה בת 8. מבחינת אינטלגנציה. ממילא חסר לי ההומור החריף, השיחות הקולחות, הבגרות, תחושת ההבנה ההדית. אין את זה בכלל..

היא מביכה אותי לפעמים ברבים, התשובות שלה, הדיבור שלה, אנשים שמכירים אותי יודעים כמה אני איכותי ושהם פוגשים אותה אני רואה את המבט שלהם ממש שומע כמעט אותם אומרים "זאת אשתךך? ברצינות?!"

היא לא משקיעה בעצמה, יותר נכון מזלזלת בעצמה בטענה ש"אני לא שמה על אף אחד". שזה עוד משהו ילדותי, כאילו תכבדי את עצמי, תתנהגי כמו אדם בוגר רבאק, תתלבשי כמו בן אדם. את כבר לא תיכוניסטית, את תכף אמא לילדים, טיפה קלאסה טיפה סטייל.

אני מרגיש כמו הר"מ שלה, כאילו היא חניכה שלי

אני תמיד רציתי אישה שאוכל להתגאות בה, לא רק בעיני כולם אלא בעיקר בתוך תוכי, שאהיה מלא הערכה כלפיה, אישה שתמלא אותי, שאלך עם ראש מורם. ולא במבט מבוייש כמו עכשיו..

יש עוד דברים..אבל זה העיקר
נשמע קשה ממש..לב אוהב

נשמע שאתה ממש לא מעריך אותה,

איך התחתנתם במצב כזה??

מעבר לרגש ומשיכה צריך גם שיהיו תכונות לבן הזוג שאתה מתחבר, מעריך ואולי אפילו קצת מעריץ...

מה היה לפני החתונה?אתגר מתמשך
איך היו רמת השיחות לפני שנישאתם חל בה שינוי?רייזי .R
מה כן מצא חן בעיניך בה לא הרגשת שהיא מתנהגת מדברת כמו ילדה בת 8?
לפי התיאור שלך נשמע לא פשוט ,אתה באמת חושב שאין לכם שום סיכוי לצמצם את הפער?
דיברת איתה על סיגנון הלבוש. היא מודעת למה שאתה מרגיש ןחושב כלפיה?
ואם היא בהריון זה לא כלכך פשוט מבחינתך לחשוב על אופציה של גירושין.
לא יודע מה להציע ,רק מאחל לך שה' יתן לך כוחות והחלטות טובות!
ומה היה לפני שהחלטתם להתחתן?פאז
איך היה עד אז?
האם כל השנה אתה חש ככה?
או שיש ירידות ועליות?
אם יש ילד בדרך זה מסובך עוד יותר
לאקול געגועים
אין ילד בדרך. שנה שלמה מרגיש ככה. יש עליות ובעיקר ירידות. לפני החתונה לא שמתי לב. הייתי מסונוור כנראה, היא גם לא הייתה פתוחה במאה אחוז כמו אחרי הנישואין. לא רואים הכל לפני החתונה, השיחות לא אותן שיחות והיומיום לא אותו יומיום.
עשית ממנה ממש בחורה בכיתה טיפוליתסיה
פוגע פוגע פוגע
מביכה אותך.. התשובות שלה.. אתה חושב שבעלי לא מביך אותי מלא פעמים?? או אני אותן?? בהתחלה בכלל היינן מביכים אחד את השני מלא מלא. עד שלמדנו .
אבל אסור לך לזלזל בה בגלל זה. אתה יכול להגיד לה בצורה יפה.
באמת מי אתה שאתה יותר בוגר ממנה. יותר חכם ממנה. יותר מדבר לעניין . מתלבש יותר מכובד.
ככה לקחת אותה ראית את הכל. מסתבר שנדלקת על זה על הקלילות הזאת זה הניגוד שלך ועכשין שהאורות מתחילים לרדת אז כל הניגודים האלו מפריעים לך . אז תלמדו יחד איך לחיות ולא בצורה שאתה מתנשא עליה במחשבה.
אני יכולה לתת לך אין ספור דוגמאות שהיו לנו בתחילת נשואים.
זה כמו שתמיד אומרים שברבים לא מתגאים לא בבעל ולא בילדים.
נגיד אצלינן אני סוג שהיתי מתווכחת מלא על הנחה ובעלי ממש לא . היינן עולים על מןנית בעלי לא היה שואל כמה עולה או להפעיל מונה, ואני באוטומט היתי מתחילה להתוכח עם הנהג הרגשתי פראירית לשלם בסוף פתאום סכום שלא סוכם. לעומת זאת בעלי הרגיש שזה פשוט מבייש שאני מתחילה להתקוטט ולהתוכי על כמה שקלים שזה לא מכובד. לקח זמן בעלי הסביר לי שזה ממש קשה לו שאני ככה מתנהגת והפסקתי. שתבין. היום!!! בעלי הראשון שמתוכח בכל מקום על הנחה. מתחנן בפני שאעזור לן!! אבל בגלל שזה היה קשה לו התרגלתי שאני לא אןמרת מילה בשביל לכבד אותן על כסף משלמת כמה שאןמרים. והיןם הוא בוכה על כך למה הןא עשה לי את זה. שהוא למד שלא מחייב שמה שהוא חשב זאת היתה הדרך , למד להפך שהיה לי במלא דברים ראיה ישרה הרבה יותר ממנו ושניתי דברים בגללו. יש לי מלא דוגמאות כאלן .
שאני גם כזאת יותר זורמת קלילה כמו שאתה אומר פחות מכובדת ושתדע שבתור אמא לילדים זה מעלה אדירה זה לשבת בריצפה עם הילדים זה לצחוק איתם להצחיק אותם זה שמחת חיים .
תשאל את בעלי במבט לאחור הוא מתבייש בעצמו כמה דברים היתי צריכה לשנות בגלל שרצה שאהיה יותר מכובדת וכו . בסופו של דבר היום מצאנו את דרך האמצע שהוא הרבה יותר נהיה קליל ואני נהית יותר כבדה.
זה ענין של למידה של החיים אבל אל תעשה את זה בדרך של השפלה או התנשאות.
וסליחה כל האנשים שאומרים לך . זאת אשתך??? זה אנשים רעים!!! . זה לא חברים!!! אם אלן חבריך אדוני אלו שונאיך!! . מי שלא מפרגן תברח ממנו כמו אש.
תגובה יפה ואני מקווה שזה המקרהבסדר גמור
ולא הצד שתואר בראש..
כתבת מציאות שהיא ללא ספק מנת חלקם של לא מעט זוגותטוב ומטיב
אינו דומה רגע לפני הנישואים לרגע אחרי..
קשה לו לקבל את המציאות. הרגשות שלו אמיתיות ולא קלות הוא מתבייש בה סובל מנחיתות. הוא רוצה אותה שנונה ועוד...ועם כל זה קשה לי להאמין שהיא שונה *במהות* ממה שהכיר לפני החתונה.
אני בטוחה שהאינטליגנציה שלה באה לביטוי בלא מעט תחומים אחרים. רק *שכרגע* היא לא עומדת במבחן המציאות שלו.
נראה לי שדווקא מה שקסם לו לפני הנישואים זו הקלילות הבטחון בעצמה שלא מחשבנת מה יאמרו... אין לו ברירה אלא לשטוח בפניה את החולשות שלו ולהבין שיש לו התמודדות שלא בורחים ממנה לפני שמנסים לטפל.
מחזקת את דברי סיה שבסופו של יום במציאות ועם הזמן כולנו משתנים בדפוסי ההתנהגות החשיבה וההתנהלות ביומיום.
תגובה לעניין!זוהרת בטורקיז
תגובה עם הרבה עומק וחכמה, ויש לי מה להוסיף עליהלפניו ברננה!

הרב יצחק גינזבורג בספר יין משמח מתאר שיש שלשה שלבים באהבה. ממליצה מאוד לקרוא את המאמר כי אני בטוח אהפוך אותו לפחות ממה שיש בו.

שלב ראשון- הסכמה לשידוך המונחית על ידי 'השכל התורני' (עניינים יותר טכניים- מידות, השקפה וכו'). אדם מתחתן ומרגיש ש"מה' יצא הדבר".

שלב שני- "כי מה' היא" - פתאום הוא מגלה אישיות מעבר למה שחשב. ומה שהתגלה לא מוצא חן בעיניו, הוא חש שרומה...

ואז התפיסה שהרב אומר שצריכה להיות בשלב הזה היא שהאשה היא התיקון שלו. עזר כנגדו

השלב השלישי הוא כשהאדם מסלק התייחסות לגורמים החיצוניים שבעקבותיהם בחר להתחתן. כשהוא פונה לאשתו באמת היא מתגלה לו על כל מעלותיה. (בפנימיות, המעלות האלו מבשילות ונחשפות רק כשהאשה חשה שבעלה מתייחס אליה עצמה ומקבל אותה כפי שהיא באמת) ואז האדם מבין שזכה בהרבה יותר ממה שאיחל לעצמו... "מה' אשה משכלת".

אז אני באמת ממליצה לקרוא את המאמר, מצרפת אותו כקובץ. זה בשפה של חסידות, מקווה שתתחבר.

ובאמת באמת רוצה להגיד שאתה לא היחיד שהרגיש ככה בנישואין שלו. זה בסדר להרגיש ככה, זה טבעי.

אבל ממש חשוב- יש תקווה ואפשר לשנות. לי המאמר הזה נתן הרבה כוחות ותקווה ברגעים קשים של ספק. 

עברתי את זה גם, וגם בעלי... הקשר שלכם יהפוך להרבה יותר עמוק ומיוחד אם תתגברו על המשוכה הזאת.

אני ממליצה שתשתדל קצת, בדברים קטנים לראות במה אשתך טובה. אני מאמינה שאם אהבת אותה והחלטת להתחתן איתה היא לא מפלצת, ואפילו לא קרובה לזה. היא פשוט לא מה שציפית. וגם תנסה לראות על אילו מידות אתה יכול לעבוד ביחס לדברים בה שמפריעים לך. זה דורש חשיבה וכדאי להקדיש לזה זמן אבל זה שווה את זה.

חייבת להגיד שאשתך מדהימה ממש שהיא מעבירה את זה הלאה. זה לא מצב פשוט, תנסה לקרוא את הפוסט שלך בעיניים חיצוניות, לחשוב איך אתה היית מרגיש אם מישהו היה חושב עליך ככה. השדר של המחשבות שלך עובר גם אם אתה לא אומר כלום. (ואולי זה רק נראה לך שהיא מעבירה את ההערות הלאה, ובאמת הן פוגעות לה במקומות עמוקים שהיא בוחרת כאילו לדחוק אותן הצידה ולא להתייחס, או מורידות לה את המוטיבציה לטפח את עצמה?)

לא יודעת לצרף פה אם יש מישהו שיכול לעזור לי בזה...לפניו ברננה!

אני חושש שבאמת היא נפגעת מזה ולוקחת ללב, וזו ממש לא כוונתיקול געגועים
ממש אשמח אם תצרפי א תהמאמר.. תודהאישה ואימא

לא יודעת איך עושים את זה..

אשמח אם מישהו יסביר איךלפניו ברננה!

אולי אפשר לשלוח בפרטי. אם אצליח אעשה זאת

היא בהריון?ק"ש
אם כן, צריך לדעת שיש נשים שהבלאגן הגופני וההורמונלי בהריון (בעיקר בהריון ראשון) מבלבל אותן ובמצב כזה הן ממש 'לא הן'. יש אפילו ביטוי סלנגי כזה: 'טפשת הריון ולידה'.
זה יכול להסביר את כל התופעות וגם את זה שעד החתונה וגם לא מייד אחרי החתונה, לא שמת לב - זה לא שלא שמת לב, זה פשוט לא היה. ואם כך, סביר שכמה שבועות אחרי הלידה, היא תחזור לעצמה.

במידה והתשובה שלילית, נראה לי שכדאי לשאול רב, האם נכון במצב הזה למנוע הריון, עד שהדברים מתבהרים.
קודם כל-הוא כתב שאין ילד בדרך*אשתו של בעלי*
אז אפשר להירגע.
דבר שני-לא על כל דבר צריך לקפוץ ולשאול רב.
יש לבני אדם את השכל הטבעי והישר וההיגיון הבריא לעשות עם עצמם חשבון אם כדאי ורצוי למנוע הריון במצב כזה.
אם הוא נמצא במצב לא ברור ביחסים שלו עם אישתו,הוא צריך להבין לבד שלא מכניסים ילד למשוואה הלא תקנית הזאת.
הוא לא צריך לגרום לחיים שלו להיות בטלטלה לא נורמלית בנוסף למה שהוא מרגיש עכשיו.
קודם כל שיגבש לעצמו החלטה מה לעשות ובאיזה צעדים לנקוט.
כל עוד העניינים ביניהם לא סגורים,הוא יכול להחליט בעצמו שילד לא שייך פה בכלל,בלי לערב רב.
ילד לא אמור לתקן יחסים בין ההורים שלו.
ילד מביאים לעולם כשהיחסים הזוגיים תקינים,בריאים,טובים ואוהבים.
ובטח לא איך שהוא מתאר אותם בהודעה שלו.
לא יודע איפה ראית שהוא כתבק"ש
גם בחיפוש חוזר לא מצאתי שהוא כתב דבר כזה.

אני מסכים לכל מה שכתבת ללמה לא כדאי שבמצב כזה יתחיל הריון - לכן המלצתי ללכת לשאול רב. אם לא היתה סיבה למנוע, באמת לא היה צריך...

כיון שכאן צריך למנוע, אבל מתעוררות מזה כמה שאלות הלכתיות הן מצד עצם המניעה, הן מצד האמצעים המותרים בלי להכנס לאיסורים חמורים והן מצד השלכות אפשריות על דיני נידה - אדם שהולך לפי ההלכה, שואל רב!
למעלה יותר*אשתו של בעלי*
בתגובה שלו שמתחילה במילה "לא" בכותרת..
כתב שאין ילד בדרך..
ושוב,אדם בעל דעה שפוי ויודע את מצבו האישי לאשורו,לא מביא לעולם ילד.נקודה.
מאיפה לך שלא שאל רב? מה זה משנה עכשיופרוזן יוגורט
הוא מעלה כאן סוגיה בזוגיות, אין צורך להיכנס לעולם יראת השמיים שלו. אולי לא הריון כי לא הצליח.. מה זה משנה... לא צריך להיכנס לרמות כאלו של פרטיות.
מצטערת ...מוריה.ר =)
ואני לא מאלה שמגיבים בחריפות אבל,

כבר מקריאת שרשור הפתיחה חשתי בזה מעט כשכתבת "מגיע לי יותר טוב" ועם התגובה הנ"ל בכלל,
"יודעים כמה אני איכותי".

בטח שהיא תרגיש או אפילו תתנהג כמו חניכה שלה כהדמות שלידה מתנהגת כמו מחנך ובאופן גרוע יותר- עם התנשאות.

מה ז"א "מגיע לי יותר טוב"?
אתה יודע מה מגיע לך? מהיכן?
מאיפה תחושת המגיע?
יש כל כך הרבה בחורים ובחורות *איכותיים* שנשארים בודדים לצערנו.
לא מגיע להם טוב?
מי מחליט מה מגיע למי?

לפני ה"טיפול" באשתך, ממליצה קצת עבודת מידות.

בהצלחה.
ואני מוסיףעובד
מה זה איכותי? מי אמר שאתה איכותי?
איך אתה מודד איכות? אין בה שום דבר
שאתה יכול ללמוד ממנו?
אני מתפלאפרחי יסמין
שאתה אומר ככה
אני בוגרת ונחשבת בעייתית בגילי ב"ה הצעיר בגלל שאני בוגרת.
ואני באותו מצב כמוך.
לדעתי זה יבוא עם הזמן הבגרות.
פשוט תחכה ותמתין
ותזכור שאנו לא מושלמים לכל אחד מאיתנו חיסרון
בהצלחה .
מעריץקול געגועים
זאת המילה! אז אין הערצה, בכלל..

מה היה לפני החתונה..שיחות זרמו, הייתה משיכה, התאמה פחות או יותר בהשקפה..

לפני החתונה אמרו לי כמה אנשים מסביבי שאני כמה רמות מעליה, אבל הייתי ממש אטום לשמוע דברים כאלה..

גבר צריך להעריץ את אשתו, לסמוך עליה, להרגיש ששני אנשים בוגרים בונים בית. זה לא קיים..
ולמה היית אטום לשמוע?לב אוהב

היית מסנוור או משהו?

כי גם במשיכה יש עניין לאהוב את האישיות, והמשיכה נבנית גם מזה..

או שאלו היו רמות מאוד נמוכות של משיכה?

ושיחות זרמו זה גם משהו, כי פה אתה מציין שהרמה של האינטליגנציה לא גבוהה.. 

חביבי תתגרשהלוי מא
אתה עושה עוול בנפשך להיות עם מישהי שאתה חושב עליה דברים כאלה.

הייתי במקום שלך. אל תשכב איתה אפילו פעם אחת מעכשיו היא לא שפחת מין שלך.

תעשה את הטוב בעיני אלהים.
לא מביאים ילדים לדבר כזה!
אני יודע שהכוונה שלך טובהאליפ
ואולי אתה צודק

אבל לטעמי צריך להתייעץ קודם עם איש מקצוע או מישהו שמכיר אותם

אשתך יודעת שאתה שוקל להתגרש?
והמשפחה שלך מה אומרת?
יש דרכים יותר טובות וצנועות להתנסח בפורום דתי.פרוזן יוגורט
(תגובה ל"הלוי")
די להגיד לאנשים להתגרש אתה לפני יום הדין אתההיכונו
אתה לא פוחד מהקדוש ברוך הוא? המזבח מוריד דמעות כשנחרב בית בישראל. תתבייש לך. אף אחד לא מעיר לך אז אני אעיר לך . מי אתה בכלל שאתה חורץ פה גורלות? תשמור את הדעה שלך בתוך הראש שלך.
אבל זה באמת לא יפה שזה מה שהוא חושב על אשתואליעזר והגזר
מעליב ופוגע...
אבל אי אפשר לדון...
נשמה שתה כוס מיםהלוי מא
שוע מפורש בני גרושת הלב....
נראה לך שהקב"ה רוצה שהוא יהיה עם אשתו ככה?

נראה לך שבעל שחושב ככה על אשתו יכול לקיימה תחתיו?

אז תרגע ותכיל דעות שונות.

ולא! לא כל בית צריך לקיים...
עדיף שבמזבח יוריד דמעות ולא המסכנים האלה
אם כבר העלת את זהקול געגועים
מדובר במקרה שגמל בליבו והחליט להתגרש ממנה, והמפרשים במקום מציינים שאם רק מתלבט זה לא נחשב "בני גרושת הלב".
ואם רק מתלבט- יש הרבה מקום לעבודה על המחשבות ועל הרגשאורין

הרבה זוגות שעברו טיפול למדו להסתכל על הצדדים החיוביים אצל בני הזוג והאהבה התגברה. למעשה זו עבודת מידות במשך כל החיים לכל הנשואים- כי לכולנו יש חסרונות , אבל יש גם יתרונות והשאלה במה בוחרים להתבונן.

השם ירחם עךיךהיכונו
השם ירחם עליך. לך תחזור בתשובההיכונו
קיבלתהעני ממעש

מ"סיה" חומר למחשבה

אם תרצה- תראה איך אתה נשאר אתה

אם לא- אז תחתוך

אגב. ניתן להשתנות..

רק הערה לגבי המילים "איכותי" וכד'סתם 1...
אתה איכותי והיא לא, אתה כמה רמות מעליה וכו'

מה זה איכותי? אתה מכיר מישהו לא איכותי? (אני יודע איך מדברים במכינות מסוימות וגם רבנים מסוימים לצערי...) אני כל כך לא אוהב את המילים השיפוטיות והשחצניות האלה.
תבדוק אם לא הכנסת את עצמך למעמד שאתה מדבר עליו, ר"מ שלה.

אני יכול להגיד לך לדעתי, אין דבר כזה לא איכותי יש דבר כזה שונה. אם אתה חושב שהיא טיפשה וכד' אני יכול לחתום לך שהיא לא, היא שונה ממך.

בכל זוגיות ההתחלה, הפערים וכו' הם מאתגרים מאוד.
עכשיו, אתה יכול להתגרש, לתלות בפערים את הסיבה, להאשים אותה בחוסר איכותיות ולצפות לאשת החלומות שלך.
אתה יכול מצד שני לפנות לבירור עם עצמך ובהמשך איתה על הרגשות שלכם ועל מה עושים הלאה אם בכלל.
לא מתחתנים או מתגרשים בגלל מה שאחרים אומרים. פערים באינטיליגנציה לא אומרים ולא אמורים להשפיע, בטח לא ככה.
אין יותר טוב ופחות טוברוח דרומית

אני יותר איכותי, היא פחות

אני יותר מכובד, יותר טקטי, יותר קול, היא פחות.

צורת המחשבה הנכונה יותר היא שאתה מכובד יותר, היא קלילה יותר, 

אתה שם לב לקטנות, היא זורמת.

תלך קודם כל לייעוץ זוגי. לבד או עם אשתך, תוכל אפילו להגיד לה שזה בשביל להעמיק את הקשר ביניכם. או אולי לפסיכולוג טוב. לא שיש לך בעיה אבל לפעמי כשאתה מודע ומכיר יותר את עצמך, אתה מתחיל להבין למה אתה כל כך סולד מדברים מסויימים, ולומד להכיר.

ככלות הכל, הכוכבים ואבקת הקסם הזוהרת של החתונה יורדים, ועכשיו אתם צריכים להתחיל לעבוד על הזוגיות האמיתית שלכם. זה קורה להרבה זוגות, אבל אהבה היא בנייה. היא נדבך על נדבך. אי אפשר לצפות שאשתך תתאים לך בהכל, אפשר שכל אחד יעשה ויתורים למען השני. והכי חשוב הוא להעריך, לכבד, ולרצות לאהוב.

הקטע הואקול געגועים
שאני הייתי ממש מחכה לפגוש אותה בתקופת הדייטים, חושב רק עליה כל היום. נהנה איתה. וכך גם באירוסין. וכך גם בחתונה. אבל יום אחרי - משהו השתנה אני כאילו התפכחתי משיכרותי או משהו כזה וראיתי משהו שונה לגמרי..אז בעיקרון אני תולה את זה בכך שאנשים סביבי דחפו לי לראש שאני יותר איכותי ממנה וזה חלחל לי פנימה כי עד אז לא הרגשתי ככה בכלל. זה ההסבר שלי לשינוי שחל בי..

תודה רבה לכל העונים. זה הכי קל לשפוט , אבל ככה אני מרגיש ואני בטוח שאני לא היחיד. וזה ממש לא ממקום של גאווה.
יש לך הסבר ממש מדויק. אנשים סביבך!!סיה
תחשוב טוב עם עצמך מי זה האנשים האלן. סליחה אלו לא אנשים זה שטן בדמות אדם.
תברח מהם כל מאש!!!!! תציל את החיים שלך.
הם במקרה גרושים? רווקים? אנשים ממורמרים??
אין לי הסבר איך אפשר להיות מושחת ולגרום לך לראות את השליליות באישתך .
זה לא מאהבה אליך!! זה משנאה אליך!!
נשמע שאתה מאוהב באישתך נמשך אליה זה ממש חשוב. לכל אחד מגיע רגע הנפילה. יש כאלו אחרי שנה יש כאלו אחרי חמש שנים . אצלך זה הגיע מהר מידי באמת למחרת חתונה זה מידי מהר.
אם היית אומר שאף פעם לא נמשכת אליה ולא רצית להיות בקרבתה לשמוע אותה זה משהוא אחר... אבל זה היה קיים.
אתה אומר למחרת החתןנה.... אולי לא כל מה שפינטזת מבחינה מינית מתממש כמו שהיה נראה לך בסרטים?? ואז האכזבה מיזה גוררת עןד אכזבות?
גם פתאום למחרת החתונה האישה בלי איפןר בלי עקבים זה לא שנפגשים לשעתים ומגעגעים פתאום רואים גם דברים לא יפים כאילן הכל היה מסכה. אבל כולם ככה כשלא גרים יחד קודם לא יודעים
כתבת מקסים. וכדאי גם לחשוב למה דעתם של האחרים כל כך משפיעהאורין

אולי צריך לעבוד על הערכה עצמית שלא תלויה באחרים. ואז להגיד למי שמקטרג שאין לו שום זכות להשמיץ את אשתך היקרה.

אני חושבת שעליך למצות את כל האפשרויות לפניפרוזן יוגורט
שאתה מפרק את הבית. ייעוץ!!, לראות אותה כאדם בפני עצמה ולא בהשוואה אליך. בטוח יש בה דברים טובים. שאין בנשים אחרות. תציף את זה. תעשה הכל. הרי לא סתם התחתנת איתה. גם אם אחרי החתונה דברים שונים, לא מדובר באישה אחרת אלא בזו שעמדת איתה מתחת לחופה.
מוכר יחסית, יש לי עצה בשבילך.שומו שמים
אל תלכו ביחד לאירועים חברתיים בכלל בשלב הזה , תשבו בבית כל ערב בלי פלאפון בלי חברים בלי טלוויזיה ופשוט תכירו אחד את השניה.
השוואות זו מחלה שמכה בכולם!! וזה קורה רק באירועים חברתיים, כשרואים את האישה ליד נשים אחרות. וזה בדיוק מה שאתה מתאר.
(חוסר הערכה וסבלנות נוצר ממצב רוח לא טוב. תראה שאם פתאום תשנה מקום בחיים לרווחה בתחומים אחרים (עבודה לימודים תחביבים) היא תשא יותר חן בענייך.)
ואני אומר את כל זה בגלל שאתה אומר שלפני החתונה זה לא הפריע לך.
המחלה הזאת זה יותר עניין של אופי אצלך. אני מבטיח לך שאם תשתדל תוכל למצוא את החסרונות הללו בכל אישה בעולם וזו נקודה בחיים שתמיד תפריע לך אם לא תדע איך להתמודד איתה.
ודבר כזה מעיק אם הוא היה אמיתי לא היית יכול לפספס לפני החתונה, ותראה בהודעות הישנות שלי שקרה לי אותו דבר בדיוק בדייטים ואי אפשר היה לדחוק את מהמחשבה.
יש אומריםM16

שהשם מרדים אותנו לפני החתונה.

כמו אדם וחוה

הבעיה שאחר כך מתעורריםאתגר מתמשך

אין דבר כזה מישהו טוב מהשנייחיד ומיוחד

לכל אחד יש את הדברים שבהם הוא טוב, מיוחד ושונה ככה ברא אותנו הבורא...

התלהבת והסתנוורת לפני החתונה מתכונות אופי מסוימות שראית בה , אתה צריך פשוט לראות אותם שוב. לראות מה גרם לך להתאהב בה ולרצות לגור איתה עד סוף חייך.

תנסה להימנע מרעשי רקע ( משפחה וחברים) שעושים פרצופים או מעירים על "איכותה" של האשה שבחרת 

הם לא עושים לך טובה בכך, בדיוק ההיפך . ייתכן אפילו שזה בא מקנאה .

בהצלחה

הרה אבינר כותב שאדם לא יגד : "אני אוהב את אשתי ולכן התחתנתיאורין

אלא : "זו אשתי ולכן אני אוהב אותה" . כתבת שאשתך לא אשמה- אז כנראה היא כן משקיעה בנישואין הללו ואולי אפשר עוד- השאלה אם אתה משקיע? מקשיב לקשקשנים מסביב (שואב חיזוקם מסביב? ממי? מה עניינם?) במקום לחזק ולהעמיק, להעריך ולאהוב את 

מי שהסתנוורת ממנו כבר לפני החתונה- וכנראה לא בכדי..  

שרשור כואב כואב, ועצוב.מחכה ומייחלת
קול געגועים יקר,
הדברים שאתה כותב כואבים כל-כך מרוב שהם נשמעים אמיתיים וכנים.
כתבת ממש מכל הלב.
התחושות שלך לגיטימיות, זה בסדר שאתה מרגיש ככה, שאתה מתבלבל ושואל שאלות.
זה בסדר מה שאתה מרגיש.
רציתי להאיר לך נקודה קטנה,
והיא- המקום של אישתך בתוך הסיפור הזה,
ממליצה לך לנסות לשמוע אותה, מה היא חושבת על הסיפור הזה,
איך עברה לה שנת הנישואים הראשונה.
מה טוב לה, מה לא טוב לה..
אני יודעת שזה נשמע לך מורכב כי מבחינתך היא לא באותו רמה שלך, אבל תנסה,
תנסה לפתוח את הדברים
אולי תגלו שאתם באותה סירה? ואז תנסו להתקדם ביחד?
אפשר כמובן לפתוח את הדברים עם איש מקצוע,
או לגשש בעדינות בעצמך ולראות לאן זה יוביל,
אבל אני חושבת שמה שהכי יכול לקדם אותך (ל-2 הכיוונים, אגב) זה השיח איתה! עם אישתך.
הרי עפת עליה והתאהבת בה עד למעל הראש לפני שנה,
אז תנסה קצת קצת לפתוח איתה את הדברים.
כמובן שצריך לחשוב איך להתנסח ולא להגיד לה את הדברים כפי שכתבת פה,
אבל לשמוע את הצד שלה,
ולהגיד שהיתה לך שנה מורכבת ולפרט קצת....

מה אתה אומר?
אני פתחתי איתהקול געגועים
כבר מלא דברים בשנה הזאת, והיא בגבורתה מקבלת וממשיכה הלאה. אני לא יכול לפתוח איתה את הנושא הזה במפורש. אמרתי לה משהו דומה אבל היא דחתה את זה בתוקף. לא הייתה מוכנה לשמוע..
עכשיו אני ממש מעריצה אותהסיה
ואתה כותב בעצמך. היא בגבורתה מקבלת וממשיכה הלאה.
תקשיב . היא כנראה לא כזאת טיפשה ופשוטה ורדודה . ממש לא . אישה חכמה!! היא מסןגלת להתעלןת על הפגיעה ולהמשיך הלאה אתה יודע איזה מעלה אדירה זאת??
היא כבר שמעה ממך על מלא דברים בשנה הזאת כל הכבוד שהיא בכלל מוכנה להסתכל לכוון שלך.
היית מוכן שאשתך תגיד לך שהכל לא נראה לה בך? לא המראה החיצוני ולא האופי ולא הסגנון ולא הדיבור. הכל בכל מכל לא נראה לך לא פנימי לא חיצוני. וזה פתאום התהפכת עליה. זה צורב מאוד
צר לי לומר אבל אני חושב שהסיבה האמיתיתקול געגועים
שהיא ממשיכה הלאה, זה בגלל שהיא יודעת שאני באמת הכי טוב שהיא תמצא, ולא שווה לה לפוצץ את זה על הדבר הזה. זו גם כן גבורה לדעת להמשיך הלאה וזה נשמע גאווה אני יודע, אבל ככה אני באמת ובתמים מרגיש
וואוו, עפת...פרוזן יוגורט
לא זוכרת בדיוק אבל כתוב שאישה מוכנה לחיות עם עניכלה נאה
או נכה העיקר שתדע שבעלה אוהב אותה.
אז אל תחשוב שהיא מעדיפה לחיות עם מישהו שלא אוהב אותה העיקר שהוא חכם יפה או מוצלח.
לא ניראה לי שאתה יודע מספיק מה בראש שלה.
יכול להיות שהיא מצפה שהכל יסתדר והיא נותנת עוד זמן. או חושבת שזה איזה משבר.
ואולי היא מתיעצת מה לעשות ואיך לפעול ?

לא נישמע נורמלי שאישה תותר על הערכה בסיסית סתם כי הוא מוכשר יותר.
היתי מעדיפה מנקה רחובות שיאהב אותי מכל הלב מאשר שופט או רופא שחושב שאני כלום...
הרבה זוגות בתחילת הנישואיםלאיאומן
מחפשים זה בזו את ההשתקפות של עצמם, או לפעמים אפילו את ההשתקפות המחמיאה שלהם... וכשהם לא מוצאים, כי זה לא קיים כי אנשים הם שונים אינסוף אחד מהשני, אפילו זוג נשוי- מתחילים להרגיש פערים כמו שאתה מתאר. זה תהליך ולפעמים תהליך לא קצר ולא קל אבל בסופו לומדים שבן הזוג הוא לא עוד אתה, הוא לא המייצג שלך בעולם, הוא אדם בזכות עצמו עם יתרונות וחסרונות. מה שאתה מתאר, שיום אחרי החתונה צצו ספקות זה די קלאסי וקורה לא מעט. מציעה לך מעומק הלב לפני שאתה מחליט לוותר ללכת לטיפול. נשמע שיש אצלך איזו חרדה או דיכאון ששמים לך משקפיים שחורים מול העיניים.
גם כתוב יפה וגם מאד נכוןאליפ
אם האיכות היא העניין פהסודית
כגרוש אתה כבר לא תהיה איכותי כ"כ, אז תחשוב שוב.. כי ההצעות שתקבל יהיו בהתאם - ויכול להיות שאשתך תחשב בעיניך סופר איכותית, אחרי שתחזור ל"שוק".

ואהבתי את התגובה של סיה.
איכות היא בעיני המסתכל. הקב"ה יודע מי איכותי באמת כבר עכשו,אורין

ולא החברה מסביב קובעת את זה

שתהיה גרוש כבר לא תהיה כזה "איכותי"ליאן
סורי.. אבל בחברה החרדית/דתית מסתכלים על גרושים כסוג ב' . (עם כמה שזה עצוב אבל זה המצב) .
מצטרפת..Snorka
כרווקה, אומרת לך שהערך שלך בשוק ירד מאוד...
לרווחה צעירה סטנדרטית זה כמעט לא בא בחשבון גרוש(לא אומרת אם בצדק או לא)..
אלא אם היא מבוגרת, גם אז זה לא פשוט... או גרושה/אלמנה.

והסיבה שלך לפירוק הנישואין נשמעת ממש ממש... קשה לדון לכף זכות. ממש מעליב, אומללה אישתך. . עצוב.

אני חושבת שצריכה להיות סיבה ממש מטלטלת כדי להתגרש.. ואצלך נשמע שאתה לא רוצה לעבוד על המידות שלך, רוצה הכל מוכן ומושלם.
אל תחשוב שמחכה לך גן עדן בשוק הרווקים..

בהצלחה.
מכיר גרושה יפיפיהאליפ
בלי ילדים
יראת שמיים
וכבר כמה שנים כמעט לא מקבלת הצעות מרווקים
חושבת שיש כאן מספר טעויותאופטימיתת
ראשונה, בעל לא באמת בוחר את אישתו וגם לא להיפך, זו אשליה - הקב"ה הוא מזווג זיווגים. זו זכות להרגיש התאהבות גם אם דעכה. עכשיו צריך לבנות משפחה ולהצמיח אהבה בוגרת.

לעניות דעתי, היא נשמעת אישה כל כך מאתגרת שקשה לעמוד בזה, בפשטות ובאמת שלה היא מאתגרת ואני אשתדל לפרט בע"ה.

היא לא אינטיליגנטית מספיק, למעשה קיבלת אישה פשוטה וצנועה, אחת שלא תתחמן אותך ותסובב אותך על האצבע. עוד יותר, היא גם מאפשרת לך להוביל אותה והולכת אחריך, הרבה אחרים שהנשים "החכמות" ו"המתוחכמות" שלהם מנהלות אותם בניגוד לרצונם היו מתחלפים איתך, בדור האולטרה פמיניסטי שלנו זה קיים כמעט בכל פינה.

תנסה לחשוב עליה לפי החוזקות שלה ולא שלך, למשל יכול להיות שמישהי גרועה בחשבון ומספרים ואין לה שום חשיבה אנליטית אבל אינטיליגנציה רגשית מאוד גבוהה או אומנותית במיוחד, תראה את החוזקה שלה ואתה יכול לתמוך בה שהיא תגיע למומחיות במיומנויות שלה אבל לא במיומנויות שלך.

לגבי מביכה אותך ברבים, אם זה חוסר טאקט לגמרי אפשר לעבוד על זה אבל בבקשה בשום פנים ואופן לא ממקום שיפוטי, יש אנשים שחסרה להם אינטואיציה רגשית. מיומנויות חברתיות הן לגמרי מיומנויות ואפשר וצריך להתאמן עליהם יחד.

לא מעניין אותך מה אומרים עליה ובטח שאסור שזה יפחית את הערך שלה בעיניך, אם היית כבר אבא (בע"ה) ומישהו היה חושב כך על הילד שלך היית אומר לעצמך אני חייב להתרחק מהילד הזה בשביל המוניטין שלי? רוב מוחלט, אם לא כל ההורים, לא היו מתרחקים ואדרבה היו משתמשים בידע וביכולות שלהם כדי להצמיח את הילד כי משפחה זה לכל החיים, אישתך היא המשפחה שלך ולא סתם חברה, עליך להתיחס אליה כך, גם במחשבה וגם בתמיכה.

"היא לא שמה על אף אחד", שוב יתרון עצום, כמה ביטחון היא צריכה שיהיה לה כדי לצאת מהדימויים הנלוזים של החברה המודרנית לגבי "ההעצמה הנשית" בדמות החפצה מינית של בחורות.
במידה ו"תשקיעי בעצמך" אומר תתלבשי יותר צמוד או יותר עקבים וכו' ממש לא כדאי לך ללכת בכיוון הזה.
אם זה במגבלות הצניעות אבל בגדים יותר נאים ומכובדים אתה מוזמן להתכבד ולקנות לפי טעמך בגדים שאתה חושב שיתאימו לה. שוב, תשמח שהיא לא בזבזנית ולא מייחסת חשיבות לבגדים ומותגים.

נשמע בעיקר שאתה מזלזל בה וחבל. היא נשמעת ממש בחורה נדירה ובאמת אין כאלה הרבה היום, כבר ציינת שפתחת את זה בפניה, היא ביטלה את דבריך ואתה משער שהיא עדיין בנישואין כי היא חושבת שהיא תמצא יותר טוב. במילים אחרות אחרי שבעלה חושב עליה שהוא יותר טוב ממנה ובתוך תוכו מתבייש בה היא עוד מוצאת בו מקום להערצה. יש מצב שהתחתנת עם אחת מל"ו צדיקות הדור וואו!

עניין נוסף, חס וחלילה נאמר ויהיו גירושין ובאמת תגיע האישה המושלמת והמיוחלת והכל מהכל ופרופ היא תרגיש שהיא כל כך אינטיליגנטית ומלאת קלאסה שהיא מתביישת? לא מאותגרת אינטלקטואלית וכו'.. אין לזה סוף וזוהי לא תחרות מי יותר מוצלח, זו משפחה ובמשפחה חייבת להיות נאמנות ויציבות.

בקיצור, לשמוח מאוד מאוד, על פניו נשמעת אישה פשוטה ולא מנקרת עיניים, מלאה באמת ובעיני יש הרבה מה להעריץ בה.

הרבה הצלחה.
מחילה שפניתי ישירות, לא הצלחתי למצוא ניסוחים אחרים.
אם הכל יסתדר בסוףקול געגועים
זה הרבה בזכות התגובה הזאת..תודה!
וואו. איזה הודעה. לראות את האור !!אתגר מתמשך

תגובה מושקעת- באמת כל הכבודאליפ

משקיענית. אשרייךנשואה מאושרת.

תגובה טיפה שונהאמאל'ה שלי

בס"ד

קראתי את ההודעה שלך.
שלא כמו אחרים התחושה הראשונית שלי היתה ממש הבנה, הזדהות מסוימת. 

מבינה, אני חושבת, מה זה "איכותי" לדעתך, ומה זה פער באינטלגנציה.

לא מסכימה עם הרעיון של גירושין, המסקנה שלי קצת שונה. 

אבל קודם כל - לא נבהלתי מהמושגים שהבאת. לא רואה בך אדם רע או מושחת או רשע בגללם. 

אני גדלתי בבית שבו היתה אוירה שיש "איכותיים", יש כאילו שהם "יותר" מתאימים לנו מאחרים. 

כך היה המסר כלפי שכנים, כלפי חברים, כלפי משודכים...

זו אוירה שלילית,אוירה מקלקלת, מסרים בעייתים מאוד.

אבל זה מוכר לי, ולכן אני לא נבהלת מההגדרות שלך, מה שאולי הבהיל אחרים.

מי שמוקף במושגים (מעוותים!) כאילו, יודע על מה מדובר.

התחתנתי, התקדמתי בעבודה האישית, עשיתי המון עבודה פנימית והשתניתי. לא לגמרי, אי אפשר להפוך את הדברים לגמרי, אבל אפשר לעשות עבודה קשה ואיטית לשינוי המושגים. לא סיימתי, יש עוד הרבה לפני לעשות. 

לא מאמינה באיכותי או לא. מאמינה בפערים, שצריך למצוא דרך בתקשורת (מילולית, לא מילולית - שפת גוף, פתקים, מעשים ומחוות) לגשר עליהם.

נשמע שייעוץ זוגי מאוד יועיל, בעזרת השם ובעזרת עבודה עצמית.  (אפילו רק אתה, לבד, לגשת ליועץ דתי/רב מומחה בזוגיות וכד').

ולכל המגיבים - למרות הרתיעה שאתם חשים מההתנסחות שלו - כן, צריך להבין שיכול להיות פער באינטלגנציה, וזה עשוי להיות מחסום משמעותי.  אם כבר נשואים - צריך למצוא את הדרך להתגבר.

בבקשה תעזר באיש מקצוע. אל תוותר מיד. מבטיחה לך גן עדן.מבט קדימה
גם אם תחליט לפרק את החבילה תהיה שלם עם זה.
ואם לא, אתה תהיה הראשון להרוויח.
כדאי אולי להתייעץ עם רב בשלב הזה לגבי מניעה. זה חשוב כי עם ילדים כבר נוצר תסכול עצום! וחשוב שמשהו טוב יבנה כאן.
אם אתה רוצה המלצות לאנשי מקצוע, אשתדל בע"ה לעזור באישי. רק אל תוותר ותבחר לפי פורום.
ותחליט בלבך שאתה עושה הכל קודם החלטת הגירושין חס ושלום.
ואל תפול למקומות שלא תשקול מראש.
תזהר, כי בעיות לא נעלמות.
בבקשה תפנה לעזרה מקצועית.
בקשר לשאלה על גזירת גורלהיום הוא היום
בס"ד

השאלה היא עד כמה מאמצים השקעתם בבניית הזוגיות? (שעות איכות, טיפול או ייעוץ וכדומה, עבודת מידות ותיאומי ציפיות). אם השקעתם הרבה מאד ושום דבר לא זז יש מקום לדון בגירושים אם לא-תשנס מותניים ותתחיל לעבוד (אפשר להתייעץ בפרטי).

פער ברמת אינטילגנציה יכול להקשות אבל עם עבודה אפשר להשתפר. בנוסף גם אינטילגנציה היא דבר שיכול להשתפר. בהקשר הזה-אם אדם (כאן אולי אשתך מרגישה ככה) מרגיש תחושה מאד לא טובה (שמזלזלים בו או לא רוצים להיות לידו) היכולות השכליות שלו באותו רגע יכולות לרדת מ100 אחוז תפקוד ל20 אחוז (ואז הוא נראה אדיוט). מכיר כמה גאונים וגאונות שזה קורה להם לפעמים. (זה יכול להסביר את האינטילגנציה איך לא שמת לזה לב)

לגבי מצבים מביכים זה קלאסי לשנים הראשונות ואפשר מאד לצמצם את זה עם עבודה ביניכם.

לגבי איכותי- אני גם מאד לא אוהב את המושג הזה (כי בדרך כלל איכותי אצלם זה תארים, עבודה וגודל החשבון בנק). יש פה תגובה יפה של מישהי שחיה בחברה "איכותית" כזו ועכשיו רואה את הדברים יותר מאוזן.

לסיכום, לפי התיאור שלך נראה שעם עבודה יהיה אפשר להגיע למצב הרבה יותר טוב. אם תשתדל הרבה חודשים או שנים ולא תראו שום התקדמות האופציה של הגירושים תוכל להיות רלוונטית יותר אבל בינתיים השם נותן לך מתנה לעשות עבודת מידות (גם אם זה לא יצליח בסוף אתה עשית דבר חשוב וגדול וזה יעזור לך בהמשך לפרק ב כך שאין לך מה להפסיד ואתה רק מרוויח עבודת מידות).
ענו לך דברים יפים מאוד, רוצה להוסיףנועה נועה
(אם זה לא רלוונטי תעיף את זה לכל הרוחות אבל מאמינה שיש סיכוי גבוה שזה רלוונטי)
הרבה פעמים סביבה שמקטלגת אנשים כאיכותיים יותר או פחות היא סביבה צינית. ההומור קר ולפעמים אפילו ביטויי האהבה מתחבאים מאחורי ציניות. יכול להיות שמה שמשך אותך לאשתך מלכתחילה הם דווקא הפשטות והחום והישירות. סביבה צינית היא סביבה פוצעת, ואני יודעת את זה כי אני בעצמי הייתי ונמצאת חלקית בכזאת. ויש באנשים שהם לא כאלה מימד ממש מרפא. אז אל תזלזל בפשטות ובתמימות שלה (כן, חוסר טאקט הרבה פעמים נובע מתמימות). יש סיכוי גדול שזה בדיוק מה שחיפשה הנפש שלך, שעייפה מעקיצות ומתחרויות אגו סמויות יותר או פחות. במקום לזלזל באישיות שלה תניח לה למלא אותך ולרפא. זה יכול לשנות לך את החיים.
אני לא אומרת שאין התמודדות בכלל כשיש פער באינטילגינציה. אבל רוב הסיכויים גם שיש לה אינטילגנציות אחרות, שלא נמדדות באייקיו, ואם תלמד להעריך ולכבד אותן אני בטוחה שתקבל ממנה המון.
מרגישה אותו דברM16

לא יודעת מה להגיד.....

מה הכוונהאליפ
כלפי בעלך?
בבקשה לפני החלטה.. לקרואדור רביעי

חז"ל אמרו שהבגד עושה את האדם וזה פשוט ככה.

עוד מעט ראש השנה, תיקח את אשתך לסיבוב קניות ותקנו ביחד בגדים יפים בשבילה שהיא מרגישה בהם נוח ואתה אוהב את הסטייל.

גם נעלים, כיסוי ראש, תכשיטים, ממש מא' ועד ת'

זה מאד מאד חשוב!

לנו היה זוג חברים,שהאשה למדה איתי באותו בי"ס ובעלה למד עם בעלי בישיבה.

האשה היתה יפה, בעיקר מאד מושכת, קלילה, כייפית, עם צחוק זוהר בעיניים ומאד חכמה ומוכשרת. 

לידה בעלה נראה לא רק מכוער - אלא גם "שוטה הכפר". אני זוכרת שבפעם הראשונה שראיתי אותם יחד, ממש נעתקו המילים מפי. ואני לא אחת שמילים נעתקות מפיה, ובהחלט מפרגנת לאנשים גם אם בלב אני חושבת ההפך הגמור. אבל זה היה .. פשוט מוזר.

דווקא מבחינה אינטקלטואלית הוא לא נפל ממנה. הוא כל כך העריץ אותה, שהוא ממש התבטל כעפר ואפר לרגליה.  מבחינתו היא הייתה הזכיה הכי גדולה בחייו, הוא גידל את הילדים כשהיא התרוצצה אחרי הקריירה שלה וטיפסה מעלה מעלה. בזכות הכסף שהיה למשפחה שלו החיים שלה היו נוחים, והיה נראה שהיא אוהבת אותו.

בגיל ** שלחו אותה לחו"ל ללימודים מטעם העבודה. כמובן שהמשפחה עשתה רילוקשיין.

שם היא פגשה ב"גבר חלומותיה" ופירקה את החבילה.

הוא נכנס לדיכאון  והתחיל לקבל טיפול תרופתי.

הטיפול, הוא החזיר אותו חלקית לתפקוד. מודע למצב החדש, הוא התחיל להתלבש כמו בן אדם. אפילו הפנים שלו השתנו, נעלמה הבעת ההתבטלות והוא נראה כמעט נאה. אבל הוא נשאר תלוי בכדורים ולא התחתן. ניסינו להכיר לו מישהי שדווקא באה ממקצוע טיפולי, בתקווה שתכיל.. היא חזרה ואמרה שהיא מחפשת בן זוג, ולא מטופל לפסיכותראפיה... במצב הזה הוא תקוע כבר שנים.  

עכשיו זה הזמן לשנות דברים חצוניים, והחובה לשמח את אשתך בחג מוטלת עליך.

אני חושבת שאם אשתך תבין, שלה לא חשוב, אבל לך כן, היא לא תתנגד להשקיע בעצמה. בטח אם זה יגרום לך להגיד איזו מחמאה או שתיים.. מילים שכבר התייאשה מלשמוע ממך..

אי אפשר להתרחק מכל האנשים בעולם, ואם קים פער חיצוני כדאי לעשות את המאמץ ולטשטש אותו.

ובנוגע לטאקט, כשלבושים מכובד מתנהגים מכובד. אז אולי היא לא תשתנה בן לילה, אבל יהיה לה הרבה יותר קל ללמוד ממך כשאתה מסתכל בה בהערצה.

בנות ישראל נאות הן

קודם כלקול געגועים
תודה על העזרה!

דבר שני, היא לא תסכים ללבוש בגדים שהיא לא אוהבת רק כי זה מוצא חן בעיני.

שנית, כבר קניתי תכשיטים ובגדים. לא בכמויות כי אין לנו המון כסף, אבל קניתי וזה כמו לתת פלסטר לקטוע יד דהיינו עוזר בקושי.

דבר אחרון לא הבנתי מה המסר שניסית להעביר לי מהסיפור..תודה
המסר הוא שאת האורווה צריך לסגור לפני שהסוסים יברחודור רביעיאחרונה
אם החברה שלי הייתה רואה את בעלה כמו שהוא מקפיד להתראות בחברה מאז המכה,
היא הייתה יותר מכבדת אותו.
אבל הוא לא הבין שכדי למצוא חן בעיניה הוא צריך לא רק לבטל את עצמו אלא גם להראות כאחד האדם.
בגלל זה לפני חגים אני שולחת את *הבנים* שלי לקנות לעצמם בגדים. בנות בדרך כלל לא צריך לזרז

אם אשתך לא מסכימה, זה בהחלט בהחלט סיבה טובה ללכת ליעוץ. לא 10 מפגשים! מפגש אחד שיטפל מיידית בבעיה הזו.
אשה צריכה להתנאות בפני בעלה. נקודה.

שים לב שכתבתי בגדים שהיא *מרגישה בהם נוח* ושאתה אוהב את הסטייל.
יש כל כך הרבה בגדים לנשים... אחד לפחות ישמח את שניכם?
אם המצב הכלכלי לא משהו, אז לא קונים תכשיטים, ומספיק בגד אחד נורמלי להתחיל ממנו.
כשהיא תשתחרר מצורת החינוך הלא נכונה שקבלה, תוכלו להתקדם לבגדי לילה. מתחילים מהקל אל הקשה. יש נשים שזה נתפס "זנותי" אצלן. צריך אשה שתעיר לה- אולי אשת הרב שלך תוכל להעביר מסר דרך צד ג'. גירושים בגלל חוסר טעם בבגדים זה ממש חבל. מילא מידות קשה לשנות.. אבל את התפיסה המוטעית שלה אפשר. בטח חינכו אותה להסתפק במועט
מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןooאחרונה

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

יפה!חיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוגאחרונה
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחהאחרונה
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך