לקראת ביקורו הקרוב של רה"מ מר נתניהו בארה"ב, שבו הממשל בארה"ב מתכנן לדרוש מרה"מ להתחיל במו"מ היל"ת על מסירת חלקים מארץ הקודש. אנו מפרסמים מאמר מיוחד מאת צבי וונטורה בענין זה:
הרב מאניס פרידמן הוא אחד משלוחי המלך המשיח-הרבי שליט"א מליובאוויטש, במינוסוטה שבארה"ב. במשך שנות שליחותו הוא צבר נסיון רב המלווה בספורים יהודיים אמיתיים בעלי תוכן ומשמעות בקירוב יהודים לתורה ומצוות, הספור הבא הוא אחד מהם:
טלפון מבוהל בחצות הלילה העיר אותו משנתו, אחד מאנשי הקהילה פנה אליו בתחינה שינסה לשכנע את בתו היחידה שלא להתחתן עם גוי, הרב פרידמן בלי לחשוב פעמיים לבש את מעילו ויצא החוצה אל ביתו של האיש ע"מ לדבר אל ליבה של הנערה שתימנע מעשיית צעד גורלי שכזה.
בראשית דבריו הוא ביטא במילים יפות וטובות את מהותו של הבית היהודי, על החמימות השורה בו, ובפרט בשבת. על הנחת שיהיה להוריה ממנה ולה מילדיה שילכו בדרכה. אח"כ עבר לכל מיני טקטיקות שונות של הסברה, הוא ניסה להסביר לה שהילדים יקרעו בין חינוך יהודי לנוצרי, שאסור לנתק את השרשרת, שהיא עלולה לפגוע בבריאותם של הוריה, שהורי החתן ישנאו אותה, שחבריה היהודים יתרחקו ממנה, ובכלל הגוי הזה לא נראה כ"כ בעל מידות טובות,בלי השכלה,כושי … וכו' וכו'. הוא ניסה באלף ואחד דרכים לנסות להסביר ולשכנע אותה לעזוב את בן הנכר שדבקה בו. כשסיים את דבריו לגם מכוס הקפה שלידו וציפה למוצא פיה. היא היתה מהורהרת מאוד וחושבת ברצינות על כל הדברים החשובים שנאמרו לה, אבל סוף סוף לאחר מחשבה עמוקה היא פתחה את פיה ואמרה את הדברים המענינים הבאים: "אתה יודע הרב מאניס, אם היית אומר לי שהתורה אומרת שזה אסור!, שהקב"ה נגד זה! – היית משכנע אותי מייד, אבל עכשיו כשאתה אומר לי כל מיני סיבות הגיוניות לכאן ולכאן, אז אני לא כ"כ בטוחה שאני מסכימה איתך…"
מילים אלו נכתבות אליך רה"מ הנבחר-המתכנן לנסוע בשבוע הבא לארה"ב-בתקווה שעד שהם יגיעו לאוזניך-"יהיה כבר ראש הממשלה שם –משיח צדקנו"-כפי שהתבטא רבינו שליט"א מלך-המשיח.
אני מקווה שתקרא את הדברים ותתייחס אליהם בכובד-ראש המתאים:
נתניהו,נבחרת ע"י רוב העם המעונין בדרך של בטחון.העם הזה מעונין לעזוב את דרך משאות-השווא והמדוחים על "מזרח-תיכון חדש" כפי שמכנה אותו ה"פרזידנט"-המסוכן והחולמני שלנו,העם מעונין בבטחון מלא לתושביו-ולא מעונין לחתום על "חוזים" ו"הסכמים" מפוקפקים למיניהם.
יכול להיות שאולי גם אתה בתוך תוכך מכיר ויודע את האמת המרה הזו ואף ביטאת אותה בבהירות בספרך-"מקום תחת השמש". אלא שאין אתה יודע כיצד להסביר זאת לאומות-העולם ולפרזידנט-אובאמה.
הינך עומד להגיע בעוד שבוע לארה"ב ולהציג את עמדתך ועמדת-רוב העם היהודי היושב בציון,ואתה שואל את עצמך מה עלי לומר לאומות-העולם-על טענת-"ליסטים-אתם שכבשתם ארצות-שבעה גויים".
הנני רוצה להציג בפניך את תשובתו הברורה של-נשיא ונביא הדור- הרבי שליט"א מלך המשיח לטענה זו- שאמרה ברבים בהתוועדות כ"ד ניסן התש"ן-בקשר לסיפור שהיה עם גביהה בן פסיסא (הובא בקלטת "ארץ-ישראל שלנו" שהפיק "הועד להצלת העם והארץ"):"יש לגשת אל הגוי ולומר לו את האמת-אנו קיבלנו את ארץ-ישראל לא משום שאנו חזקים או חכמים יותר אלא בגלל שכך רצה הקב"ה בתורה.
וכאשר את הטענה הזו אמר גביהה בן פסיסא הרי למרות היותו איש פשוט-נתקבלה טענה זו אצל אומות-העולם".
קודמיך מייצגי המדינה-אותה מדינה שבחרה שלא להזכיר את שם –ה' ב"מגילת-העצמאות" שלה- קודמיך החזיקו את עצמם ל"חכמים" ו"משכילים" יותר מרש"י הקדוש ולא היה נאה להם כלל להביא את התשובה האמיתית שנוקט בה רש"י:"כל הארץ היא של הקב"ה-ברצונו נטלה מהם ונתנה לנו"-וזאת עפ"י הבטחת הקב"ה-"לזרעך אתן את הארץ הזו".
קודמיך ה"נאורים" וה"אינטלגנטים" בחרו להשתמש בכל מיני נמוקים רעועים שאינם משיבים כלל וכלל על טענת הערבים-"ליסטים-אתם" הם בחרו לציין נימוקים "היסטוריים"-שכידוע אינם מתיישבים כלל עם המציאות.או "בזכות-האו"ם" או "בזכות-הכוח" או בגלל היותינו עם מיוסר ונרדף המבקש סוף-סוף להניח את רגליו על אדמה יציבה.
בבסיס הטענה שלהם עמדה הגישה ש"גם עמדת הערבים צודקת" ולכן-"יש להגיע להסדר המקובל על שני הצדדים" אלא שהבעיה היא שצד אחד כל הזמן נותן ומוותר וצד שני מחבל ומפגע- אך השאלה הבסיסית עדיין לא קיבלה את תשובתה:"בזכות מי חמסתם את המגרש הזה על-פני הגלובוס-שהיה בחזקתנו? באיזו רשות –"התנחלתם" עליו?
והתשובה האמיתית לא נאמרה מעולם ע"י אף אחד מן ה"מנהיגים" שלנו -הידועים לשמצה-" יש בורא לעולם-הקב"ה והוא נתן את ארץ-ישראל ליהודים".
גם רש"י הקדוש חי בזמן קשה מאד של מסעי-הצלב אך הוא מעולם לא הסתיר את דעתו ואמונתו-גם מול הנוצרים- וכפי שרואים בפירוש-זהו הרש"י הראשון בתורה-והוא אומר זאת בתור טענה שיש לאומרה לגוי ולא רק בתור מידע שעלינו לשמור -"בינינו".
נתניהו,הגוי חפץ לשמוע ממך את האמת, הוא רוצה באמת להרגיש שיש לו עסק עם ה"העם הנבחר". לא לחינם הגיש אובאמה ל"פריזדנט" שלנו מתנה בצורת מזוזה.(כאשר לבושתו-ולבושתנו הגיש לו פרס מתנה בצורת ...פסל ה"י), הגוי מתעב את היהודי שמשקר אותו אבל המזל שלו מלמעלה-כי הרי -"לב מלכים ושרים ביד ה'"-המזל שלו אומר לו שיש לשמוע ולקבל את האמת מיהודי האומר אותה בתמימות ובלב שלם.
יהיו בודאי כמה מ"חבריך" הנחיתיים שילעגו עליך שאתה אומר דיבורים כאלה מתוך התורה, ה"נורמליים" שביניהם אף ימליצו לך על ביקור אצל רופא מומחה או לחילופין-נטילת תרופות להרגעה...אך דע לך נתניהו וזכור את ההלכה הראשונה בשו"ע-"אל יבוש מפני המלעיגים"-ותאמין לי נתניהו-שם, בארה"ב, יתקבלו דבריך דווקא באהדה ובמחיאות כפיים-סוערות.
אם נציג את עצמנו בתור הזאב ה-71 מתוך ה-70 זאבים של "הקהיליה הבינלאומית" של "משפחת-העמים" ניזרק בבושת ובביזיון.
אבל אם לא נתכחש לעצמנו וליעודנו יכבד אותנו גם הגוי, וירגיש שיש לו כאן עסק עם בני-אדם הגונים ולא עם סמרטוטים עלובים.
נתניהו, ניסיתם כבר הכל ולא הלך. ראיתם שהגוי מבחין שאתם משקרים לו. עכשיו אין כבר מוצא-אמור את האמת, את כל האמת, ורק את האמת-ו-ה' יהיה בעזרך.
.