סקר- עזרה בהריון ואחרי הלידהכי הנני בידך
א. האם קיבלתן עזרה?
ב. ממי?- משפחה, חברות, עזרה של הקהילה
ג. מאיזה שלב ולכמה זמן?
ד. ביקשתן או הציעו לכן?
ה. במה התבטאה העזרה? - בישולים, נקיון, עזרה עם שאר הילדים או עם התאומים.
ו. מה הייתן משנות בתחום הזה במבט לאחור או רוצות לשנות עכשיו?
מתחילהכי הנני בידך
בינתיחם עזרה מהמשפחה זה שנסענו מלא שבתות כי לא היה לי כוח לבשל- הרגשתי ממש רע ובעלי היה עמוס בעבודה.
בשאר הדברים בבית בינתיים מסתדרים.. בעלי עושה הרוב ואני כמיטב יכולתי.
מהמרפאה הציעו לי עזרה של נערות בנקיון, אבל בינתיים מעדיפה לשמור על הפרטיות שלי גם במחיר של בית פחות נקי וכיור מלא כלים..
עובדת על עצמי להיות מוכנה לקבל עזרה בהמשך ולא להיות גיבורה בכוח...
קיבלתי בעיקר עזרה מהמשפחה.מתואמת

במהלך ההיריון כמעט לא היה צריך ב"ה.

אחרי הלידה - כשהם עוד היו בפגייה קיבלנו קצת אוכל משכנים, והרבה עזרה משכנים מסוימים בבניין. (שמרו על הילדים כמעט יום שלם ביום הלידה!). הבית תפקד איכשהו בימים האלה. כבר לא זוכרת... (נראה לי שעשיתי קצת כביסות. ובעלי התגייס כמובן).

אחרי השחרור מהפגייה היינו שלושה שבועות בערך אצל ההורים שלי - ושם הייתה לנו מלא עזרה מאחיי הצעירים, ששמרו על שני הגדולים, ומאמי, שעזרה לי עם התאומים וכמובן דאגה לאוכל ולפינוק... רק בלילות אנחנו קמנו אליהם

כשהיו בני חודש וחצי כבר הרגשנו שאנחנו יכולים ב"ה להסתדר בעצמנו... הם היו תינוקות יחסית רגועים ב"ה, אז לא זכור כסיוט כמו שנוהגים לתאר...

רק מבעליתותיה22
ועוד אחות אחת שיודעת.
כרגע הבית מתפקד ב''ה.
נראה מה יהיה יותר לקראת הלידה
ווי מלא!נשימה ארוכה
בהריון ב"ה בכלל לא נעזרנו.

אחרי הלידה ההורים שלנו היו אצלנו ועזרו מאד בערך 3-4 שבועות בעבודות בית וטיפול בילדים ביום. בלילה לא נעזרנו.

אחכ הייתה תקופה שחמותי באה פעם בשבוע שבועיים וזה שהיא שטפה את הבית מאד עזר.

בקהילה פינקו מאד בבישולים כמעט 3 שבועות וגם אחרי זה סתם מדי פעם אנשים שרצו הביאו לנו.

הרבה הציעו לבוא לעזור בהתחלה בבקרים אבל אז ההורים היו ואחכ בעלי היה בחופש ודווקא בשלב שכבר כן הייתי צריכה פחות הציעו.

מאד עזר לי וזה גם ביקשתי, שילדות מהשכונה באו בערך כיתה ג). או שהן החזיקו את הילדים ואני יכולתי לתקתק קצת עבודות בית ולפעמים הן נהנו לשטוף קצת כלים או לטאטא.

והיו עוד כל מיני עזרות...

ב"ה הלוואי שנזכה להחזיר בשמחות!

בהחלט!!אמא הטובה
מה שעזר לנו מאוד זה, שכל ערב אימי באה יחד עם חברה וכל אחת מהם קילחה תאומה אחת, וטיפלה בה. בזמן הזה היה לי כמה דקות של רגיעות לשבת עם הבעל והילד הגדול... ואחכ אמא שלי היתה נותנת בקבוק לאחת, ואני הייתי מניקה אחת. בזמן הזה החברה היתה מקפלת כביסות וכו. זה היה עזרה מאוד מאוד גדולה.
בזמן ההריון הייתי רב השבתות אצל הורי. ואחים שלי עזרו מאוד גם בימי חול ביחד עם הגדול
כמעט ולא היתה עזרה משמעותית מבחוץ.כפולה ומכופלת
בכל אופן לא יותר מאשר לידה רגילה.
היו הרבה פינוקים של עוגה/סיר מרק מידי פעם, שהיו מאוד מפנקים, גם אם טכנית זה היה כמו טיפה בים ולא באמת עזרה משמעותית, אבל ההרגשה היתה ממש טובה שאנחנו לא לבד.
ב"ה יש לי ילדים גדולים בבית, וביחד ב"ה הסתדרנו ועדיין משתדלים להסתדר
בחודשיים האחרונים נהיה פה "טרנד" מבורך לילדות בישוב לקחת תינוקות לטיול אחה"צ (ותאומים זה בכחל אטרקציה ) אז זה באמת מאוד עוזר, שלוקחים אותם אחה"צ לשעה-שעתיים.
עונהברכת ה
אצלי זה ילדים ראשונים אז הצרכים שונים..
בכל אופן בהריון ברוך השם לא היו צרכים מיוחדים.
אחרי הלידה בתקופה של הפגיה הייתה המון עזרה עם אוכל, גם ממשפחה וגם מחברים- וזה היה מאוד מאוד משמעותי! כל יום יצאנו מהבית מהבוקר וחזרנו מאוחר בערב ועזר מאוד שהיה לי אוכל לקחת לצהרים/ מה לאכול בערב כשחזרנו..
אחרי השחרור היינו שבוע וחצי אצל ההורים כולל ברית ואחר כך חזרנו לבית וקיבלנו עוד עזרה בארוחות באופן מסודר מהקהילה (כמו לכל יולדת בקהילה). אחרי זה כבר ברוך השם חזרנו לתפקוד עצמי.
במבט לאחוראמא7
התאומים בני 10 חודשים, ועכשיו כבר אין שום עזרה וכולם ' חזרו לשגרה' אבל כשחשבתי על עניין העזרה,
במבט לאחור, אני תוהה איפה היו כולם? שכנות? מתנדבות? אחיות? הורים? מאחרי הברית, לא קיבלתי כלל שום עזרה משמעותית מאף אחד.
זה מאד מצער אותי ואני עושה עבודה פשוט לא לחשוב על זה ולהמשיך הלאה ולהתחזק מזה שאני מסתדרת מצויין עם בעלי ועם הילדים הגדולים... אבל קשה😢
כשאני שומעת על עזרה ככ משמעותית שאחרות מקבלות או קיבלו אחרי לידת תאומים אני מודה שזה קצת 'שובר' אותי בפנים
ואי קשה..כי הנני בידך
מבאס ממש לשמוע.. קבלי חיבוק!!
וכל הכבוד שאת עם המבט קדימה ומשתדלת לא לשמור על זה טינה..
בטוחה שהחוויה שלך תגרום לך להיות יותר רגישה למקרים אחרים בעתיד בעז"ה כשתוכלי לתת..
אני לא בנ"א שאוהב להיעזרתאומים
אחרי הלידה,
הגדולים שלי טיילו בזמן בשבועיים הראשונים, אצל הורי, גיסות, חברות וכד'.

חזרתי הביתה מבית החולים ואחרי הברית נסעתי לטלז סטון, החזקתי שם מעמד 5 לילות...

חזרתי הביתה אמא שלי שלחה לי ארוחות צהרים עוד שבועיים עד שהרגשתי כבר לא נעים ואמרתי לה שאסתדר... וב"ה הסתדרתי, לא אומרת שלא היה קשה אבל ב"ה מקבלים כוחות.

בהריון, בעלי עזר המון בבית, בחודש האחרון אמא שלי שלחה לי חלק מהאוכל לשבתות כי לא הייתי מסוגלת לזוז... וכל מאמץ הכי קטן מאדד התיש אותי.
התלבטתי אם כבר לענות, אבל בא לי...זהות כפולה
עבר עריכה על ידי זהות כפולה בתאריך כ"ב באלול תשע"ח 08:16
א-ב. המון עזרה מהמשפחה. גם חברים/קהילה רוצים לעזור, אבל פחות מתאים לנו להיעזר (מה שצריך זה בעיקר עזרה עם הילדים הגדולים, ואנחנו מעדיפים שהם יהיו עם המשפחה כמה שאפשר).

ג. מהמשפחה העזרה התחילה עוד בהריון, בעיקר מצד ההורים, בשמירה על הילדים פה ושם, בעיקר כשנסענו לבדיקות. כשהעניינים התחילו להסתבך וכבר שיתפנו גם את האחים הם גם ממש נרתמו, ובזמן האשפוז שקדם ללידה כבר ממש נעזרנו בהורים והאחים... גם בעזרה עם הילדים, קניות, אוכל ומה לא...
העזרה הזאת ממשיכה גם עכשיו, כשאני עוד לא בבית, ואני מניחה שתמשך לפחות בתקופת הפגייה (שעודצפויה להיות ארוכה).
חברים/קהילה גם כל הזמן רוצים לעזור, אבל זה פחות מתאים לנו כרגע.. יכול להיות שבעתיד נעזר אם נרגיש צורך.

ד. כולם הביעו נכונות מצידם. הרבה אפילו ״לוחצים״ שנעזר... כשאנחנו צריכים משהו ספציפי אנחנו מבקשים. באופן כללי אנחנו כאלה שמאוד מסתדרים בעצמם... זה יותר אופי מאשר ״כוחות״, אבל עכשיו מרשים לעצמינו להרפות ולבקש כשצריך.

ה. בייביסיטר, קניות, בישולים והרבה פינוקים לי ולילדים. עכשיו גם עזרה בהסעות מ/אל בי״ח, בתקווה שבמהרה אני אוכל לנהוג בעצמי ו״לשחרר״ את התחום הזה.

ו. עוד אין לי מבט לאחור 😏
תודה לכן על התגובות!כי הנני בידך
זה עוזר לי להפנים שהעזרה כנראה באמת נדרשת ולהתרגל לרעיון.. כי חוץ מההורים שגרים רחוק אני גם לא אוהבת להיעזר, אבל מתחילה להבין שאצטרך את זה..
עונה גם...אושר כפול
א-ב-ג קיבלנו המון עזרה מהמשפחה בתקופת השמירה, הפגייה ומאז ואפילו עכשיו נעזרים מידי פעם... לצערי בתקופה הזו התרחקתי קצת מחברות והייתי בתוך הטירוף כך שהיה לי קשה להיעזר בהן ולהסביר להן את הצרכים שלי.

ד.המשפחה כולה הייתה בעננים והציעו הרבה עזרה. אני ממש טיפוס שלא מבקש, אבל היו רגעים שקרסתי ואז הרמתי אפילו טלפון שיבואו לעזור.

ה. יותר בקטע הטכני- בישולים, קצת ניקיונות ועזרה בלהיות איתי עם כל הילדים יחד. לפעמים באו שניים יחד ושמרו על הילדים כדי שאנוח. לפעמים טיפלו בתאומים שאוכל להיות עם הגדולה ולתת לה קצת זמן איכות.

ו. הייתי מנצלת את כל הצעות העזרה כדי לצאת אפילו לכמה דקות מהבית להתאוורר לבד/כזוג. בזמנו בגלל שהרגשתי לא נעים שעוזרים לי בטכני השוטף, לא העזתי לבקש עזרה בלאפשר לי לצאת מהבית- זה היה נראה לי מותרות. בדיעבד ממש הייתי חייבת את זה לנפש והיום כשכבר אנחנו לא צריכים את העזרה השוטפת ופחות מציעים, לצאת זה ממש קשה וכמעט שלא מתאפשר...

ועוד משהו- כשהייתי בתוך הטירוף של ההתחלה, זו נקודה שהיה לי קשה איתה אבל לא היה לי כוח לעמוד על שלי- הרגשתי שמרוב שהבית היה על גלגלים, איבדנו קצת את הפרטיות שלנו... נגיד בזה שעשו עבורנו כביסות וכד'. הייתי מעדיפה מראש להגדיר מה בבית אני רוצה לעשות ושיעזרו לי לעשות את זה. אבל שוב.. מודה לה' על כל עזרה שקיבלתי בזמנו! הכל היה מכוונות הכי טובות...
לגבי מה שכתבת בסוף על איבוד הפרטיות ואני מוסיפה אי השליטה...נשימה ארוכה
עבר עריכה על ידי נשימה ארוכה בתאריך כ"ה באלול תשע"ח 15:50
נדמה לי שזו נקודה ששווה שרשור נפרד.

המקום של פשוט לשחרר!!!

כל המציאות של שני תינוקות, אם זה הראשונים ואם זה פגיה וגם אם לא היא כל כך מטלטלת את המציאות הרגילה שלנו וכל כך שואבת שאני מרגישה שאין כמעט אפשרות להשאר בשליטה! להצליח לחשוב מה אני רוצה לעשות ומה לא רוצה שיעשו לי וגם להצליח בפועל לעשות זה הרבה פעמים חלום באספמיא...
הכל ככ מטורף שזה לא הגיוני... למי שעוד לא ילדה הייתי ממליצה כמה שיותר לחשוב על זה להתרגל לזה קודם ופשוט לשחרר. לקבל באהבה ובשמחה את איבוד השליטה...

הדןגמא שלי זה שלפני הלידה דאגתי לתוויות של בשרי חלבי פרווה על כל הארונות במטבח. ככה לפחות ידעתי שכל מי שמתעסק במטבח לא עושה לי סלט ומטריף לי דברים. לפעמים שאלו אותי על דברים אבל בדכ לא והייתי רגועה!

על האיבוד שליטהאמא הטובה
מזכירה לי שבהריון שאחרי התאומות, בעלי והמשפחה הקרובה שאלו אם אני בלחץ אם נדע שיש שוב פעם תאומים. אמרתי להם שמבחינתי לא אכפת לי שוב עוד זוג ואפילו בכיף ובשמחה. ולמה, כי אצל הבנות לא ידעתי לקראת מה אני הולכת מרב הלחץ ואיבוד שליטה לא נהניתי בכלל מהשנתיים הראשונות.
ואם יהיה שוב אני כבר יודעת למה להתכונן ואיך לקבל עזרה וכו 😍
רעיון מעולהשלומצ'
התוויות לבשר וחלבי.

אשמח לשמוע רעיונות נוספים להתארגנות מוקדמת
אוכל במקפיא,נשימה ארוכה
ואם יש מוצרים שאתם משתמשים ולא תמיד יש במכולת/סופר קרוב אז להצטייד בסטוק.

אם יש ברית בדרך אז בגדים/כיפה לפחות לבעל

ובאופן כללי סידורים או בירוקרטיות או סתם משימות שמחכות לנסות לטפל מראש

צריך בשביל להכין אוכל במקפיא....תאומים
וזה מצרך נדיר בד"כ בסוף הריון תאומים...
לנו קרה משהו משעשענשימה ארוכה
בדיוק החלטנו להזמין לשבת את חמי וחמותי והכנו מלא אוכל ואז נסענו ללדת. את הרוב הקפאנו וזה עזר בחודש אחרי הלידה.
חחחח...תאומים
מעולה שלומצ'

רציתי להוסיף בכותרת את המילה כח...תאומים
רעיון טובשלומצ'

בהחלט כדאי שאשים לב למלא את המאגרים יותר בתכיפות. לשמחתי ההורים שלי יחסית קרובים, וכבר מתחילת ההריון (שלא לומר הטיפולים) דואגים לי למשלוחים לשבת ליקוק, כך שאנחנו אף פעם לא רעבים יותר מיום או יומיים ברצף  

יש עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם לקראת עזרה ש"נכנסת" הביתה? 

מנסה לחשובנשימה ארוכה
אולי דברים אישיים כמו פתקים או מסמכים שלא רוצים שאחרים יראו, לשים מראש במקום שלא אמורים להגיע אליו
לא מנסיון אבלברכת ה
אולי אם את צופה הרבה טיילת בבית (משפחה שגרה קרוב/ שכנות וכדומה) אז אולי מראש להגדיר שעות, או לבקש שלא יגיעו אף פעם בלי לשאול/ לבקש/ להודיע מראש...
תודה לכן על הרעיונות שלומצ'אחרונה

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך