אני יוצא עם מישהי שהיה לה חבר מס שנים והם לא שמרו נגיעה. אותי באופן ברור זה מרתיע. כמה יש לזה השלכות בנישואין? (אין בעיה מצד הכתובה) רק שואל נפשית. האם באמת יש סיכוי לראשוניות?
השלכות של אי שמירת נגיעה על הנישואיןאנונימוסאני
אני יוצא עם מישהי שהיה לה חבר מס שנים והם לא שמרו נגיעה. אותי באופן ברור זה מרתיע. כמה יש לזה השלכות בנישואין? (אין בעיה מצד הכתובה) רק שואל נפשית. האם באמת יש סיכוי לראשוניות?
כן,יש סיכוי לראשוניות.*אשתו של בעלי*
גם מישי/מישו שנגעו בעבר בבני זוגם לפני חתונה,הם אנשים נורמלים ושפויים שיכולה להתנהל איתם מערכת נישואין זוגית מצויינת,בריאה ונהדרת...וראשונית.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ענבל
אתם עונים בכזאת פשטות. זה כ''כ לא מובן מאליו!חדשה ישנה
לסיכום, אותי זה היה מרתיע. מאוד.
מי אמר לך שענינו בפשטות??*אשתו של בעלי*
זה הכל!
לא צריך לעשות פיל מזבוב.
מה נראה לך? שאנשים שכביכול לא חטאו במגע עם המין השני,הם מושלמים ואין בהם רבב?
שהם לא יכולים להגיע לידי הרהורים/מעשים??
נו באמת...
בחייאת,תהיו הגיוניים!!
סגנון התגובנ שלך מאוד 'בפשטות'חדשה ישנה
גימל, אם בשבילך זה 'זבוב' , כואב לי עלייך ועל המצב של עמ''י. (באמת כואב! לא בציניות)
ואחרון- לא אמרתי שכל שאר האנשים מושלמים ואין בהם רבב- דיברתי ספציפית על אנשים שנפלו בחטא הנ''ל, כל אדם צריך לבדוק אותו, ולכל אדם יכול להיות הרהורים, אבל ברור שמי שחווה זוגיות קודמת הרבה יותר סיכוי שיהיה לו הרהורים.. יש לו על מי ועל מה לחשוב ולהיזכר.
בכל אופן, אני מבינה שדעותינו חלוקות, נסכם שלא נסכים. בהצלחה לפותח!
בואי תספרי לי באמת מה זה נישואין...*אשתו של בעלי*
כשכתבתי זבוב,התכוונתי שזה באמת פיס אוף קייק לעומת דברים גדולים אחרים והרבה יותר עקרוניים וחשובים אם בן הזוג שלי נגע או לא נגע בבחורה אחרת לפניי.
תאמיני לי שגם מי שאפילו לא היתה לו חברה בעבר(לא שהיתה לו והוא לא נגע בה,אלא לא היתה לו חברה בכלל) יכול ליפול שבעתיים ולהרהר עד מחרתיים הרבה יותר מבחור שנגע במישי אחרת,אז בואי קצת פרופורציות.
מה זה "בואי תספרי לי"?...ד.
וכי את היחידה שהקמת משפחה?
ולגמרי לא נכון. אולי לבחורה (וגם לא לכולן - לפי מה שרואים בפורום המקביל), זה פחות עקרוני. לגבר זה יכול להיות קריטי. ומי ש"ישכנע את עצמו", כשיש לו הרגשה טבעית חזקה נגד, בגלל אמירות כאלה, עלול אח"כ לשלם עלך כך ביוקר.
ואין שום קשר ל"יכול להרהר".. יש הבדל גדול מאד בין בפעל ללא. מציע לא לדבר בקלילות כזו בשם "בחורים"..
מאיפה הבעלות על "השכל הישר"..ד.
זה "זבוב"?... הדבר הכי חמור מבחינת הצניעות היהודית נהיה "זבוב"?..
ומה עם מה שאמרו חז"ל, "אין אשה כורתת ברית" וכו'? זה גם "זבוב"?..
ההיפך, "השכל הישר", והכרת המציאות הישרה שאינה מתחכמת, אומרת ההיפך. אח"כ צריך לנסות לראות האם בכל זאת..
ומה זה קשור לשאלה אם אחרים "מושלמים ואין בהם רבב"?.. לא כל נושא שאינו "מושלם", משפיע אותו דבר על נישואין (ומה זה קשור "לא יכולים להגיע לידי הרהורים" וכו'.. מי דיבר על זה).
"תהיו הגיוניים"... מענין מאד.
עניתי גם לך בשרשור למטה...*אשתו של בעלי*
ענית. ועניתי בחזרה. ואינני מסכים לחלוטין עם דברייך.ד.
ונישואין - באופן בסיסי - זה קשר יחידני, טוטאלי. לפעמים מתברר שלא היה מתאים - נתנה התורה דרך.
אבל הדבר הכי פשוט והכי נורמלי - אשה מתחתנת עם בעלה. לא "התעסקו" לפני כן עם אחרים. מי שזה לא מענין אותו - ענין שלו. העולם היום מלא בכאלה.. כמו בעוד הפקרויות. אבל שלא ינסה לתת" מוסר" למי ששומר על מושגים בריאים. בוודאי לא אם זה בא בגלל "נסיון אישי" שהופך אותו ל"נוגע בדבר". לכל היותר יכול לומר שאפשר לעלות ולהצליח. זה כמובן טוב, בשביל מי שלא מפריע לו ושואל אם אפשר להצליח.
מישהו אמר שאדם שלא נפל בנגיעה הוא צדיק??סתם 1...
הוא שואל לגבי שאלה ומצב מאוד ספציפי ולא מד צדיקות כזה או אחר. בואי ואגלה לך משהו, גם לחילונים ולגויים מפריע לעיתים קשרים משמעותיים שהיו לבני זוגם בעבר בגלל הרמה האינטימית שהייתה בהם ולא דבר אחר.
זה קושי טבעי והפותח צריך לקחת אותו בחשבון טוב מאוד. אולי לנשים קל יותר לפתוח דף חדש אינני יודע, אני כן יודע שצריך לשקול בכובד ראש אם להיכנס לזה ביודעין כשזה לא מתאים לו.
קודם כל תודה על התשובהאנונימוסאני
אני פשוט מפחד מהתיק הזה בין מצד זכרון חושי, שיעלה אותו ובין מצד המקום הפשוט שיש לו יותר "חלק" אצלה ושאם יגיע וירצה, אז היא תעזוב אותי לטובתו. (כנראה שרחוק אבל זה הפחד שלי)
ממש לא סברה.*אשתו של בעלי*
והחשש שלך הוא חשש מדומה.
ברגע שיש ביניכם התאמה,כימיה,זרימה טובה, אהבה,זה מה שחשוב!!
כל העבר מתגמד ומה שמתעצם זה מה שקיים כאן ועכשיו!
מבינה את החשש שלךrivki
אם היא נפרדה מהחבר הקודם בלב שלם , אחרי שהקשר מיצה את עצמו...או אם היא זו שהחליטה לחתוך אחרי הרבה מחשבה והתלבטות... או אם הוא עזב אותה, אבל זה היה מזמן והיא התגברה על זה לגמרי... אז אין לך ממה לחשוש.
אבל אם היא לא התגברה רגשית על הקשר הקודם, אם התחילה לצאת איתך כברירת מחדל חו"ח- אז יש לך בעיה.
וזה לא בהכרח תלוי בשמירת נגיעה- יש כאן בפורום מלא שירשורים של 'פגשתי את האקס שלי' , גם מבנות ששמרו נגיעה.
גילוי נאות- לפני שפגשתי את בעלי , יצאתי כמה חודשים עם מישהו אחר, ולא שמרנו נגיעה. בזמן שהתחתנתי לא נשארו לי ממנו שום זכרונות. זכרתי את העובדות כמובן, אבל לא הרגשתי כלום.
נדמה לי שזה תלוי באמת באיפה היא שמה את הקשראתגר מתמשך
כתבת יפה על הזכרונות והעובדות. צריך אבל לדעת שיש כאלה שהרגש שלהם יותר פעלתני ויותר זוכר (עם או בלי נגיעה) ושם זה יכול להיות בעיה.
בדיוק!*אשתו של בעלי*
לכן עניין הנגיעה כל כך לא לעניין.
כי לא על זה יקום ויפול דבר.
אבל אז זה בעיה בלי קשר לשמירת נגיעה.....44444
מסכים שזו הנקודה המרכזיתאליפ
מי יזם את הפרידה
האם הם בקשר כלשהו עדיין ויעוד
^^^^^^44444
אני מדברת מניסיון ובעלי מעולם לא השמיע תלונה.ענבל
זה לא "גו'קים"..ד.
לא פחות מ"ג'וקים" - צריך גם להיזהר מלהשלות.
זה נושא חמור, לגמרי לא פשוט.
[מה זה "נגעו בבני זוגם".. למיטב ידיעתי - "בני זוג" זה אחרי החתונה. אני חושב שעצם השימוש בביטוי כזה לתאר מה שלא נישואין - רק ממחיש עד כמה ה"תרבות" ההיא מעוותת מושגים בסיסיים. וגם, מה זה "ראשונית"... מעבר ל"רמה" מסויימת, זה כבר לא ראשוני. כפשוטו]
לדעתי את צודקת מבחינה אובייקטיבית ואפילו רצויה. בפועלסתם 1...
לגברים יכול להיות מאוד קשה להתחתן או להיות בקשר עם אשה שהייתה אשה של מישהו אחר.
אינני נכנס לפן הדתי כלל כי מבחינתי עומד כאן אדם שבסופו של דבר צריך להתחתן עם אותה אשה. אדם כזה צריך להיות שלם עם החלטתו ולדעת שזו מדרגה להגיע לראשוניות כזו ולא המובן מאליו.
סה"כ דיברתי על זוג שיצאו בעבר*אשתו של בעלי*
כמהמזוגות כאלו יש על פני האדמה...אלפים!!
אז מה? על כל בחורה שיצאה בעבר עם מישו,יחפרו לה על אם היא נגעה בו או לא?
הזוי לחלוטין!
במקום לשים דגש על מה שבאמת חשוב...
אח"כ מתפלאים למה אין תקשורת? למה הגבר לא מסתדר עם אשתו? למה הוא כזה פדנט ולה לא אכפת שהבית מסריח ואין אוכל במקרר?
למה?? מעניין מאוד!
כי מה שהיה חשוב לו זה שאישתו צדיקה שלא נגעה בעבר בשום גבר.
אז תמשיכו לחפש תשובות בעננים...
אז ענית לו תשובה מוטעית במכוון.סתם 1...
היה לה חבר מספר שנים בלי לשמור נגיעה... את רוצה את זה ביותר מפורט?
הם לא יצאו כמה פעמים ונתנו ידיים...
הוא שאל האם לחקור אותה על עברה? לא! הוא שאל ושיתף את מבוכותיו בשביל לא להיות נצרך למדרגה שאין לו ולסיים בכאב לב.
מאוד מפליא עד לא קשור מה שהוספת לגבי האוכל במקרר והתקשורת... האם הוא חיפש אשה צדיקה??
למי ועל מה את עונה?
אשמח שתקראי שוב ותגיבי לעניין
יודעת שהסכמת איתי.*אשתו של בעלי*
והוספתי מה שהוספתי למען יקראו אלה שחושבים שרק אישה צדיקה זה פרמטר לחיים זוגיים תקינים. ובריאים.
אתה בסדר אתה..
מדויק. תודהאנונימוסאני
"הזוי חלוטין"?..ד.
אני חושב שהזוי ההיפך.
ומה שיש "על פני האדמה".. זה לא כ"כ משנה. יש תרבויות של גויים בעוד כל מיני עניינים.
מי שמראש בוחר לחיות באופן נקי אשריו ואשרי חלקו.
מבחינה מסויימת, זוג שהיה נשוי והתגרש - זה "יותר טוב". הכירו כהלכה, נישאו כהלכה, לא התאים. פעמים רבות "התגלה למפרע" שזה לא. היא תתחתן מחדש כמו שרצתה לעשות מההתחלה. כשחיו בהפקרות קודם, זה הווי אחר לגמרי.
אפשר לנסות לשנות בכח את המציאות כמה שרוצים - בשביל "להנדס" לטובת דברים שמכירים מהסביבה.
כבר כתב הרב יועזר אריאל בספרו, שיש הבדל גדול בין נשים לגברים בכך. שנשים, פעמים רבות לא כ"כ איכפת להן מה היה מקודם. לגברים - איכפת מאד.
אז מי שלא משנה לו - ויש כאלה, שהעיקר שהיא לא "שם" - בסדר גמור. אבל מי שמשנה לו, זה לא בא ממשהו לא טוב, אלא מטהרה וממושגים והרגשות אנושיים בסיסיים; הרצון לראשוניות הוא אמיתי וגדול. וברור שלחלוטין יותר טוב, זוג שמתחתנים שמעולם אף אחד מהם לא נגע באחר/ת. אלא מה? שמי שכבר קרה לו, לצערו הרב מאד (כי אם לא לצערו - אז גם לא חזר בתשובה), יכול להתאמץ ולעלות ולהתחדש. אבל לנסות "לשכנע" מי שחש כך בגלל ששמר את עצמו - שגיאה חמורה, ולא אמיתי.
"דגש על מה שבאמת חשוב"?... זה באמת מאד חשוב. להגיע נקיים לחתונה. חשוב מאד. בסיסי.
"אח"כ מתפלאים למה אין תקשורת ולא מסתדרים"?... לכיוון ההפוך: לדעתי, הסיבה המרכזית לריבוי הגירושין בעולם בזמננו, באה מה"תרבות" הזו, שבמקום שהנישואין יהיו - כטבעם - משהו ייחודי, כמובן מאליו, אז ב"תרבות" הזו, הבעל הוא "אחד מסדרה"..
כשאין את העומק וההתפעמות של ההתחלה הראשונית לגמרי, את הבנין התם ביחד - את המשפחתיות במובן הכי בסיסי שלה - אז גם היד קלה לכיוון השני.
כמובן, כמו שכבר כתבתי, לא אומר שאי אפשר להתאמץ ולתקן - אבל מי שחושב שזה משהו "צדדי", חסר לו מושגים עיקריים.
וכן - הרבה אנשים נורמליים, איפכת להם מאד שנשיהם לא נגעו במישהו אחר בעבר. יש כאלה שמסתמכים על התשובה, מתאמצים, בונים מחדש, מצליחים. אבל "מדרכי בעל תשובה להיות עניו"... לא פשוט לומר שהעבירה לא כ"כ עבירה ולא כ"כ מזיקה.. זה לחפש "תירוצים בעננים", בלשונך.
[וה"למה הוא פדנט ולה לא איכפת שהבית מסריחה ואין אוכל במקרר".. כי היא צדיקה... זו כמעט אנטישמיות. אנשים פדנטיים, ובתים לא נקיים, יש בכל סוגיי האוכלוסיה; לא נוגע כהו זה לנושא המדובר. אדם שמחפש אשה שלא התעסקה עם דברים אחרים, בודק על גבי זה עוד דברים: התאמה, מידות טובות וכו' - וכן היא - מה שחשוב לכל אחד מהם, וכפי שאפשר לראות בפורום השכן. ובוודאי שאם בעלת המידות הטובות האלה, היא גם כזו ששמרה לגמרי על ראשוניותה, זה רק יוסיף למוטיווציה שלהן]
בעיני זה נושא לגיטימי לחלוטין לעלות ולדבר עליו.44444
עכשיו הם בונים את הקשר שלהם.
אם יש לכם קשר טוב הכל טוביואב גל
היה על זה פעם שרשור ארוך.שקופה
ראשית, זה מרתיע בצדק.ד.
מאד מצער, בלשון המעטה, מציאות כזו.
השאלה אינה "מצד הכתובה", אלא קודם כל כמה זה מפריע לך, בהנחה שחזרה בתשובה באמת (יתכן גם שסתם גמרה איתו ולא מפריע לה שהיה.. שזה לא ידוע מכאן).
וקשה לענות על השאלה ששאלת. אולי תלוי גם עד היכן חומרת הדברים.
מבינה שיש פה כמה "דוסים חנק"*אשתו של בעלי*
אולי צעירים מדי
אבל ממרום שנותיי אני אומרת כשכשיהיה לכם מספיק ניסיון,גם השכל הישר יתחיל לעבוד אצלכם.
"זבוב"-זו ההגדרה המדוייקת!
ואם זה מקפיץ אתכם,אז תמשיכו לחפש בני זוג "צדיקים ויראי שמיים" שאתם חושבים שרק על זה מושתתת ורק בזה תלויה זוגיות מוצלחת.
אפילו המונח "בני זוג" שהשתמשתי בו,הקפיץ פה מישו.
אייי...אייי..אייי...עיוורון של אנשים פה,מביא אתכם בסוף לכתוב כאן לאחר כמה שנות נישואין על קשיים כאלה ואחרים בזוגיות.
מעניין מאוד למה?!
אז..כשתגדלו תבינו!
ועד אז תמשיכו לחפש חתנים/כלות בכיוונים שאינם נכונים.
מאיפה הסטטיסטיקות לערמת הססמאות שלך?ק"ש
כמובן שיש משהו מיוחד ובריא, בזה שאצל שני בני הזוג הקשר שלהם כנשואים, הוא הראשון בן איש לאשה. זה לא אומר בהכרח לפסול גרושים או אלמנים, אבל פשוט שיש הבדל.
אמנם, גרוש או אלמן, אומנם יש רווקים שנרתעים מזה, אבל אין בעיה אמיתית - הם לא עשו שום דבר רע.
לעומת זאת מי שאצלו הבלעדיות של המושג נישואין חלשה - יש פה חסרון, לא רק מצד החוויה, אלא גם מצד העתיד.
לכן, אם מדובר שהמשודך עשה תשובה שלמה על העבר - אין הכרח לפסול, אבל בהחלט אפשר להבין את מי שזה עדיין יפריע לו, כמו שמבינים רווק שלא רוצה אלמנה ולהפך.
אם הוא עדיין חושב שמה שהיה לגיטימי - יש כאן חסרון גדול. לא רק מצד חוויות עבר אלא גם מכל הייחס לקדושת הקשר בין איש לאשתו, שיכולה להתקיים רק בתוך מוסד הנישואין.
נו..ידעתי שתקפוץ..*אשתו של בעלי*
דלג...
כשאת יורה ססמאות לכל עבר, זה עומק...ק"ש
אני בכל זאת מתעקש לשאול, על בסיס איזה מחקר הבאת את הטענה, שאלו שהקדושה חשובה להם, הם אלו שפותחים כאן אחר כך שרשורים עם קשיים?
לא דיברתי על אלו שהקדושה חשובה להם*אשתו של בעלי*
דיברתי על אלה שלא יודעים לשים דגש על מה שבאמת חשוב וצריך לשים דגש.
על אלה שחושבים שרק!! צדיקות ויראת שמיים הם הפרמטרים היחידים והחשובים לזוגיות תקינה.
קפיש??
יש פער בין הפרמטרים היחידים - לבין זבוב על הקירק"ש
ההנחה הפשוטה שלי, שכאשר מישהו שואל - אני עונה על מה שהוא שואל בהנחה שבשאר הנושאים יש התאמה.
אם מישהו היה שואל האם להתחתן עם' צדיקה יסוד עולם', כשאין התאמה בשאר דברים שכליים או רגשיים ממש לא הייתי ממליץ לו להמשיך - להפך.
אבל להגיד שהקדושה לא חשובה ולא צריך לשים עליה דגש, בלשונך הבוטה "זבוב על הקיר" - זה ממש הפך הדרכת התורה.
זה שעניתי מה שאני חושבת לנכון*אשתו של בעלי*
אולי בגלל שזה מנוגד לדעתך,אתה קורא לזה זלזול.זכותך!
ושוב,100 פעם אגיד,לא אמרתי שקדושה לא חשובה!אבל עזוב...הנה..אני רואה ששוב לא הבנת אותי.
ויכוח עקר!
אם הביטויים שהשתמשת בהם אינם זלזול, אז מה זה זלזול?!ק"ש
אם היית כותבת: "לדעתי אין לזה השפעה", זכותך לכתוב את דעתך וזכותם של אחרים, לכתוב את דעתם השונה מדעתך.
שורת הביטויים שהשתמשת בהם, החל מ'ג'וק על הקיר' (כלומר כתבת שלקדושה אין השפעה, רק בצורה הרבה יותר בוטה) וכלפי כל מי שלא מסכים איתך "דוסים חנק" - זה לא זלזול. "ידעתי שתקפוץ" - מישהו קפץ?! מישהו הביע את דעתו, שכנראה שונה מדעתך, גם למי שדעתו שונה, מותר להביע אותה...
מבינה כל מה שאתה אומר*אשתו של בעלי*
ולמי שקשה לו לקרוא או להסכים עם זה,שידלג.
זו דעתי!
וגם כשאני כותבת ג׳וק,זו דעתי.
וגם כשאני כותבת דוסים חנק,זו דעתי.
וכל מה שכתבתי פה,זו דעתי.
בטח דעתי,אלא דעתו של מי?
ככה אני כותבת ומתנסחת,ומי שלא טוב לו,יום טוב לו.
נדמה לי שהבחור פה כן יוצא מנקודת המוצא הזואתגר מתמשך
"דוסים חנק" זה שם אחר לכאלה ששמו את הדגש על זה בחיים שלהם.
יכול להיות שזה באמת חשוב לבחור שפתח את השאלה, ולך למשל (או לי?) זה יהיה פחות חשוב.
מזלך שאלו שעונים לך,ד.
כנראה יותר עדינים.. אחרת הו יכולים להשתמש בביטויים אחרים, בדיוק לכיוון ההפוך (ובהתאם לסגנון "ניתוחייך" על הקשר בין דברים, הרי היה אפשר לשאול: האם יש קשר בין סגנון כתיבה שמכנה כל מיני כינויים, לבין מושגים של לגיטימציה להפקרות?... מוטב לשמור על הדיבור, לגופו של ענין בלבד)
כל אחד יענה כראות עיניו*אשתו של בעלי*
כל אחד זכותו לחשוב אחרת מחברו.
בדיוק.ד.
ואמרתי שמזלך שאלו שיודעים אחרת ממך - אינם משתמשים בסגנונך.
כי גם כשיש כמה דעות, יש סטנדרטים איך מדברים ומנהלים דיון.
אם את רוצה לחלוק גם על זה, אין בעיה.....
בהנחהכותבת המחקר
רק בגלל ההנחה הזו - יש מקום גם לתשובות שחושבות אחרת, בכל זאת חודש של חשבון נפש.
אם הקוראים /אות הללו ירגישו שנסתם הגולל הם עלולים להתחפר עמוק יותר במקום לצאת החוצה.
נראה לי שהניק *אשתו של בעלי* זה ניק עם קונוטציה חיובית בסופו של דבר.
הוא עדיף בעיני מאשה ששמרה נגיעה, ולאחר שנישאה - יש לה ניק מעורר חלחלה. מקווה שהובנתי...
כתבת דבר חשוב..ד.
לכן, לכתחילה העדפתי להדגיש את הלגיטימיות הגמורה בתחושות האחרות, ושהם באות ממקום טוב - ועם זה את זה שמי שלא מפריע לו, אין בעיה..
בגלל ההקצנה לצד השני - לא היתה ברירה אלא להבהיר יותר. וכבר כתבתי שזה מצער, שבבגלל תגובות כאלה צריך לחדד יותר כי חבל על כל מיני אנשים.
אבל....
קוראים כאן גם עוד אנשים.. למשל, חבר'ה צעירים, שעתידם לפניהם, וה"קלילות" ביחס לדברים כאלה יכולה להרוס להם את החיים;
חבר'ה שמרגישים שזה בלתי אפשרי עבורם, ונסיונות "לשכנעם" ההיפך - גם יוכלו להרוס להם את החיים (כבר ראיתי גם דברים כאלה).
אז דווקא בגלל צורך ה"התחשבות", צריך שגם זה יהיה ברור. אם "תשובות שחושבות אחרת", לא היו מציגת כ"בלתי מובן" את הדברים שהכי מובנים - לא היה צורך להגיב עליהן....
[לגבי "דרשות-שמות" של ניקים, מעדיף לא להיכנס... ואכן זה כינוי חיובי. התוכן, לצערי, פלות]
👍👍👍כותבת המחקר
רק שתדעי שלסגנון התבטאות כמו שלך לא באמת מקשיביםלמה לא123
אנשים לא אוהבים אנשים שחצנים שיודעים הכל ומבינים הכלללל!!!!
אז אנשים פשוט סותמים ועוברים הלאה ולא מתעמקים בכלל בתשובות שלך אלא רק בצורת הכתיבה והדיבור שלך
אבל את ממש חכמה ויודעת הכל אז דלגי!!!
אני רואה כמה את לא מתעמקת ולא קוראת את תגובותיי*אשתו של בעלי*
אז..גם את יכולה לדלג..אפילו בקלילות..
המצאות.. אלו שפותחים שרשורים כאלה, אינם רק מי שחושבים ש"רק"ד.
"צדיקות ויראת שמיים" הם הפרמטרים לנשואין תקינים.
אני כבר הרבה שנים רואה מי פותחים שרשורים.
[ובוודאי שחלק מ"צדיקות" ראויה, זה גם הבין אדם לחבירו שבבית. אלא שיש לפעמים כל מיני קשיים, שנמצאים אצל כל סוגי האנשים. גם מי שמחפש בית באזור טוב, עדיין זה לא אומר שאינו מחפש גם אוכל באיכות טובה.. כשרוצים משהו טוב, זה לא "במקום" דברים טובים אחרים. בד"כ, הדברים מחזקים זה את זה]
ומציע לך להפסיק לגדף כל מי שכותב נגד דברייך, ובצדק. את מוזילה בכך רק את כתיבתך.
אהבתי. כל הכבוד.Talp01
מה קורה לך ?? את חושבת שאת בפורום חילוני?כלה נאה
כתוב אין אישה כורתת ברית אלא למי שעשה אותה כלי
זה אומר הראשון.
זה שלך לא מפריע מה היה לבעלך ליפני כי כניראה שגם לך היה.
אבל בחור ששמר על עצמו זכותו להרגיש לא נח עם זה.
לא רק מה שאת חושבת הוא הנכון!
את מזלזלת ברגשות של אנשים חופשי.
וברור שאני יחפס לילדים שלי חתנים שמורים. הן שמרו על עצמן. ובעני חשוב האבה ראשונה טהורה !
וגם אני לא היתי רוצה מישהו שהיתה לו מישהי שאהב מאוד לפני. הבנתי שאצל גבר זה יותר מפריע.
וזה לא סותר שאפשר לבנות זוגיות יפה עם אחד עם עבר. אבל להגיד אין בזה כלום ?? הגזמת
יראת שמים מאוד משפיעה על הזוגיות .זה אפילו א ב
בזוגיות. חוץ מזה שאני לא רואה קשר לשאלה.
לאחי היתה חברה שנפרדו התחתנה עם אחר יש לה ילד והיא עוד מתענינת מה עם אחי. היא ניקשרה למשפחה. ומידי פעם מתקשרת להתענין מה הוא עושה. יום אחד בכתה לי שהיא מתגעגעת אליו וחושבת עליו הרבה והיא לא יודעת מה לעשות. ויש לה בעל מקסים. כניראה שלא התגברה על הפרדה והתחתנה מהר לא יודעת. בעלה קצין ולא הרבה בבית אבל זה מזעזע!
ראי תגובתי ל-ק"ש..*אשתו של בעלי*
ולשאלתך הראשונה*אשתו של בעלי*
אבל לא כל הדתיים חייבים לחשוב כמוך.
צודקת לחלוטין.ד.
[לפעמים אנשים כבר מאבדים אפילו את ההכרה של השאיפה הזו, הכי טבעית, לראשוניות בנישואין, בגלל בלבול סביבתי מתמשך. אז לנסות לקלקל למי ששמרו מושגים שהם הכי פשוטים למי שלא נפל בכך כבר?... בעיה. לפעמים מגיבים, מתוך "התגוננות", כאילו מישהו אומר שאין סיכוי אחרת. לא אמרו כך, יש בחירה רחבה, ותלוי באנשים ובנסיבות. אבל "להפוך את הקערה על פיה"? אתמהה]
יכול להיות שזה קשור לזה שהוא קציןאליפ
כוונתי לומר שלא בהכרח שאליך שאחיך חסר לה יכול להיות שבועות שזוגיות עם נוכחות חסרה לה
הוא לא מדבר על שלב הבירורים בכלל. למה את הורסת לוסתם 1...
קשה לטעות במה שהפותח התכוון, למה סתם להטות דיון?
מותר לפעמים להטות שרשור*אשתו של בעלי*
אתה יודע,זה לא משו שאסור או לא קורה לפעמים.
מותר ואפילו רצוי אבל כאןסתם 1...
כנראה שטעיתי
איפה ראית בהודעה שלי משהו מהדברים שאמרת כאן?אנונימוסאני
וכפועל יוצא מכך*אשתו של בעלי*
מציע לך,ד.
להפסיק לתת "ציונים וכינויים".. "דוסים חנק"... ומה אם מישהו יאמר, יש כאן כמה "מחפשי תירוצים חנק"....
יש לך בעיה עם ה"דוסים"?.. יש לך בעיה עםן מאמרי חז"ל? עם הרגשות אנושיות נורמליות וטובות ונקיות? אז הבעיה דווקא אצלך.
כשאנשים במקום להתייחס לענין, מתחילים לדבר על "מי שעונים" זה מראה לא פעם לאו דווקא על ביטחון גדול, ובוודאי על ניהול צורת דיון בעייתית. אח"כ מתפלאים שמשיבים להם כמידתם.
אל תקחי בעלות על השכל הישר... אני מניח ש"מרום שנותי" וגם נסיוני, אינם פחות משלך.
לא אומַר הפוך שכאשר יהיה לך יותר נסיון "השכל הישר יתחיל לעבוד" (משפט יהיר למדי..).. גם כי אני לא נוהג להתבטא כך - וגם כי אני לא חושב שזה יקרה... את משדרת "חייבת" לחשוב כך. ענין שלך.
תגידי ש"זבוב" זו ההגדרה המדוייקת... אם זה עושה לך טוב, בבקשה. אבל את מכריחה אנשים להגיב בצורה ברורה להיפך (כדי למנוע ממי שמרגישים שלא טוב להם כך, ללעשות מה שיזיק להם אח"כ) - ואולי גורמת נזק ועלבון לכאלה שמצטערים על עבר לא כ"כ טוב, וצריכים לקרוא דברים שנכתבים לטובת אחרים, שאם לא זלזולך - לא היה צריך לכותבם כ"כ חד וברור.
אז זה לא "זבוב" ולא בטיח.. אני מכיר בתים שנהרסו בדיוק בגלל דברים כאלה (כמובן, לפי סגנון תגובותייך בשרשור, את בוודאי תגידי ש"אשמתם" וכו'.. מי שרוצה לשכנע את עצמו שהמציאות היא רק כמו שהוא רוצה להכיר מנסיבותיו או נסיבות סביבתו - שום דבר כנראה לא יעזור)
לגלוגך מראה רק עלייך. "תמשיכו לחפש בני זוג צדיקים ויראי שמיים"... מלבד שזו אכן מעלה (ו"צדיקים" זה כולל מידות טובות, אחרת לא צדיקים) - אולי שכחת באיזה ערוץ את כותבת, הרי שאף אחד לא כתב כאן על זה. את לוקחת דברים להיכן ש"נוח" כבכיכול להתקיף. גם זה בטעות. דיברו כאן על מישהי שלא זינתה עם אחרים לפני נישואין. בסדר?.. לא נראה לך חיסרון - להרבה גברים כן נראה ומוחש.
ואכן, תתפלאי. "בני זוג" זה כשנשואים. ברור שכאשר "לא איכפת" עם כמה גברים הבחורה בילתה קודם, אז זה כבר נראה איזה "דיוק חסידותי". אז אני מציע לאנשים, שלא יאבדו את המושגים הנורמליים הבסיסיים. איש ואשה, זה כשמתחתנים, עד אז זה מישהו אחר, "זר". "בני זוג" זה איש ואשתו. כמו שתמיד היה מקובל בעם ישראל. ובלגלוגים - שמוזילים רק את המלגלג - לא ישתנה כלום. הרי יש כאלה היום בעולם שכותבים בדיוק באותו "לגלוג" על מי שסובר שבני זוג זה איש ואשה... נו, אז מה..
"קשיים כאלה ואחרים" שאנשים כותבים כאן - אינם בגלל הרגישות שיש להם לפריצות. באתרים שכולם שם עם מושגים כמו שאת רוצה - הדיווחים על קשיים בנישואין ופירוקי נישואין, גדולים פי כמה וכמה, וגם בנושאים חמורים בהרבה.
"כשתגדלו תבינו".... מצחיק מאד. גדלנו, והבננו בדיוק ההיפך ממך.
ומי שמפריע לו "כלה" ש"נגעה, באחרים - ולכן מחפש מישהי שגדלה כמותו - מחפש בדיוק בכיוון הנכון.
וואוו!! חפרת חבר!*אשתו של בעלי*
לא הכרחתי אותך לקרוא אותן,אם קשה לך מדי...
אתה משקיע יותר מדי ביחס למישו שחושב שתגובותיי הן פח...מממ..מעניין מה זה אומר?!
אופייני....ד.
א. מי הכריח "אותך" לקרוא מה שהגבתי.... את שמה לב, שאת מה שאת עושה את תולה באחרים?...
ב. אולי תתרגלי לשמור על פה נקי? ב"מרום גילך" כדברייך, הגיע הזמן לזה.
ג. זו קצת יוהרה לחשוב שאני מגיב בשבילך, בשביל להתווכח איתך. לא היתי משקיע בכך אפילו שניה. אין לי כל ענין בזה, ואינני מצפה לשמץ "שינוי" במחשבתך - זה גם לא מענין אותי.
אני מגיב בשביל אחרים שקוראים. לא בשביל "להתנצח" איתך. כך זמן שאני חושב שדברי יוכלו לההועיל. ולדעתי, גם להציל מדברים מסויימים שהודעותייך יכולים לגרום.
ד. על שאלתך האחרונה, אכן עניתי לעיל. אמרת על תגובותייך שלדעתי הן "פח".. אין בעיה. את אמרת.
אבל הסברתי - התגובות לא בשבילך. אלא בשביל כאלה שעלולים "ליפול בפח"....
אז אם ככה*אשתו של בעלי*
לא...ד.
אני אכן הגבתי קודם כל לפותח השרשור. זה דבר ראשון.
אבל אם אני רואה תגובה, שכותבת בכיוון שלדעתי הוא יכול להזיק וכד' -
אני מגיב לעיתים גם "עליה".
לא בשביל מי שכותב אותה, או להתנצח איתו - אלא בשביל מי שקורא את דבריו.
זה דבר לגמרי רגיל בְשרשורים..
אז תמשיך תמשיך*אשתו של בעלי*
אין לך...אישה לפרנס?
אותו סגנון...ד.
את לא מבינה שהנסיונות הללו לכתוב "אישית" רק מבזות את כותבתן?
אולי תרגיעי.
בינתיים מי שקופצת להגיב על כל תגובה, ללא צורך מיוחד בתוכן, חוץ מאיזה מאיזה גידוף, זו דווקא את...
[ואולי באמת תפסיקי להטריח?.. אמרת מה שרצית, הובן, די..]
אם היית מכיר אותי*אשתו של בעלי*
עכשיו נראה אותך סותם...
מדהים.....ד.
["סותם", זה מגיע עם נסיון השנים? וזה באמת די טוב שאת כותבת כך. עשית את העבודה בשביל מי שרצה להבין מאיזה עולם-דיבור הדברים מגיעים..]
מה נסגר גנון?הלוי מא
את כותבת בצורה ממש מתנשאת ולא נעימה.44444
איך היא רואה את הקשר הזה?אתגר מתמשך
היה טוב וטוב שהיה?
מה היה בפנים זה שאלה אחרת, משנית בעיניי.
מבחינתהאנונימוסאני
אם לא ה יית שומר הייתם נוגעים עכשיו?אתגר מתמשך
לא שולל את האפשרותאנונימוסאני
אז זה לא קשור לקשר שהיה ונגמראתגר מתמשך
זה המקום שלה בעולם. תבחר אם זה מתאים לך או לא.
ואולי היא למדה מזה לקח חיובי לעתיד?*אשתו של בעלי*
תסתכל על התמונה בכללותה ולא פרופר על העניין עצמו.
יכול להיותאנונימוסאני
זה הרי לא הגיוני*אשתו של בעלי*
אתה יודע כמה זוגות כאלה יש??
אז מה זה אומר? כלום! פשוט כלום!
תתרכז בבחורה עצמה ותשתדל שהקשר יצליח.
זה מה שחשוב!!
מה היה-היה.
זה אומר ה ר ב ה !! יש תשובה בעולם אבלכלה נאה
אז מה אם יש הרבה זוגות כאילה ?
יש גם הרבה זוגות שחשוב להם בלעדיות ושהם האהבה הראשונה של בן זוגם.
שילך לפי הלב שלו ואל תזלזלי ברגש טהור!
לא מזלזלת...*אשתו של בעלי*
זה נקרא "סדרי עדיפויות"
ואנשים צריכים לדעת להשתמש בזה בתבונה.
מה זה מקום לאקס?ענבל
הוא היה, היא לא תמחק אותו.
אני עדיין מדברת על האקסים שלי ועדיין אכפת לי מהם ועדיין אני שמחה חשמוע עדכונים על מצבם, הם חשובים לי, הם היו חלק משמעותי מחיי ואני לא עומדת למחוק את כל עברי רק כי מישהו חושב שהוא צריך להיות בלעדי. אני לא תופסת זוגיות כמצב שצריך להיות לי אכפת רק מאדם אחד, יש עולם מסביב ויש עבר שבאים איתו.
האם זה פוגע בקשר שלי עם בעלי? חד משמעית לא. אני מודעת לדברים ויודעת את הגבולות ואכפתיות לאקסים לא אמורה לפגוע בקשר זוגי.
התשובה של "היה טוב וטוב שהיה" היא די סטנדרטית. מה רצית שהיא תגיד? שכל הקשר היה סבל? שכל הנגיעה הייתה סבל? זה לא נכון. נגיעה זה כיף, קשר זה כיף בטח אם הוא נמשך כמה שנים וקורה שקשר נגמר, זה לא אומר שלא היו בו חלקים טובים. זאת תשובה שגם אני יכולתי לתת למרות שאני חד משמעית בעד לשמור נגיעה ומודעת גם לחסרונות של זה, היה לי טוב עם האקסים שלי ברוב הזמן וטוב שאני כבר לא איתם אלא עם בעלי המקסים.
מה שאמור להיות לך חשוב זה לברר האם היא שומרת הלכה וחושבת ששמירת נגיעה זה מותר או אסור. אם היא סתם אומרת שהיה טוב וטוב שהיה זה לא אומר הרבה חוץ מזה שיש לה אחלה הסתכלות על קשר של כמה שנים שנגמר. זה עדיף פי אלף ממישהי שעדיין כועסת ומתוסכלת מהאקס שלה.
וואו.אתגר מתמשך
לא הייתי מנסח את זה טוב יותר.
תודה על זה.
השם ירחם עליך. השקפה עקומה !!כלה נאה
אני בטוחה שאם היה לי שקשר עם כמה גברים התום והאהבה הטהורה והבלעדית לבעלי לא היתה אותו דבר!!
מאמינה שבעלך היה שמח אים היה בלעדי בחויות שלך
העבר שלי אף פעם לא חבל שהיה.ענבל
העבר שלי הוא מה שהפך אותי למי שאני ובלי עין הרע אני בן אדם מקסים.
השם ירחם עלי בע"ה אבל ההשקפה הזאת לא עקומה, היא פשוט הסתכלות מפוכחת על העולם. מה שהיה היה ולא תוכלי למנוע את זה. חוץ מזה, מה שהיה היה גם טוב בזמנו.
אל תדאגי לבעלי, הוא ילד גדול והוא דואג לעצמו. הוא ידע הכל מראש וזה לא מפריע לו. אגב אני הראשונה שלו. כנראה שלא כולם כמוך.
חוץ מזה, לרוב האנשים בעולם יש אקסים/ות, לא ראיתי הרבה שבגלל זה כל זוגיות, כל הזוגיות הלכה להם.
יש הבדל גדול! אם הית אומרת מה שהיה היהכלה נאה
מאשר להגיד עוד בגאוה שהם עוד משמעותיים בחייך. והם חשובים לך. ואת לא חושבת שצריך להיות סביב בן אדם אחד.
מוזר לי שלבעלך לא מפריע שהם עוד חשובים לך.
מי שעושה תשובה ברור שאפשר לחיות איתו חיים יפים. אבל לא כל אחד בנוי לזה.
במיוחד מי ששמר על עצמו זה קשה לו!
ויש אנשים שהעבר צף להם ולא חסר סיפורים היום. אני מכירה שתים כאילה. לכן אני לא ממליצה לפותח מה לעשות זה תלוי בהרבה דברים.כמו מה הגיל שלו ימה המצב האוחני שלה היום.
א. אין לך שום מושג על אלו עבירות עברתי, לא פירטתיענבל
בס"ד
ואני גם ממש לא עומדת להיכנס איתך לחשבון שלי מול אלוקים. ב"ה יש אחד שאני צריכה לתת מולו דין וחשבון והוא לא קרוב להיות את.
ב. כן, אכפת לי מהם והם חשובים לי. אם את ככה מוחקת אנשים מהעבר שלך אז לא הייתי רוצה להיות מישהי מהעבר שלך. הם תרמו לי הרבה וכל אחד בדרכו שלו הפך את החיים שלי למיוחדים יותר בזמנם, על זה מגיע להם קרדיט גם אם עכשיו אני ב"ה לא עם אף אחד מהם. אם את לא מכירה בערך של כל אדם שהיה מעורב בחייך אז באמת שאין לי מה לומר, זה יותר חסר רגישות ממה שהיא אמרה לו ומכל דבר אחר בערך.
ג. יש הבדל בין לאהוב אדם אחד אהבה של בני זוג לבין שיהיה לך אכפת. בהנחה שיש לך חברות ואת לא כל היום רק סביב בעלך אז את עצמך לא עומדת באמירה. העולם שלנו לא סובב סביב אדם אחד, הוא סובב סביב הרבה וביניהם האקסים שלי. אם העולם שלך סובב רק סביב בעלך אז צר לי אבל עולמך צר ואני מודה לאלוקים שאני לא חיה בו.
ד. העבר תמיד צף זה לא אומר שזה תמיד חייב לפגוע. אבל שוב, בשבילה הייתי מקווה שהוא ייפרד ממנה אם הוא לא מסוגל להכיל את זה ולא יהיה מסוגל להיות שם בשבילה.
אחלה תשובה!!*אשתו של בעלי*
מצטרףאתגר מתמשך
יש אנשים שהיו משמעותיים לי, ואני מעריך ואוהב אותם גם כשכבר לא.
ברוך השם שאת לא מהעבר שלי היתי יכולה להתקלקל ממךכלה נאה
כתבת והוא לא קרוב אליך ?
איך בכלל את משוה ביני לאלקים ?
ברוך השם אני כל היום סביב בעלי והוא החבר הכי טוב שלי!!
אני לא זקוקה לידידים.
הם חשובים לך ?
את מתקשרת לשאול בשלומם או שיושבת איתם לכוס קפה ?
ולא אחד עוד כמה אקסים ?
היתי מתבישת אפילו לכתוב את זה.
מגעיל אותי לחשוב את הזיכרונות שבראש שלך. מסכן בעלך שאישתו עברה מגבר לגבר.
מקוה שלא שכחת להזמין אותם לחתונה שלך.
במקום לרדת עלי עדיף שתשתקי. עוד מעט תספרי לנו שאת מתגעגעת אליהם ולבעלך לא מפריע.
בהצלחה לך !
היית יכולה להתקלקל ממני?
ענבל
מקסים ביותר.
מי השווה בינך לבין אלוקים? אני אם כבר הפרדתי ביניכם והבהרתי שלא את זאת שאתן לה דין וחשבון ב"ה.
כל הכבוד לך, קבלי צלש, אשת חיל.
שימי לב שאני לא דיברתי בהקשר שלך על ידידים, דיברתי על חברות. גם בהן אין לך צורך?
הו לא, אני לא יושבת איתם לכוס קפה או מתקשרת לשאול בשלומם מסיבות אחרות. אני בהחלט לפעמעם מתעדכנת דרך חברים ואצל חלקם גם ישירות, נפלאות הוואטסאפ.
היו לי כמה חברים בחיי, שומו שמיים! אני ממש השטן בהתגלמותו (יותר נכון השטנית, אחלה לילית שבעולם).
יופי, אולי אם תיגעלי ממני מספיק תפסיקי להגיב לי.
תירגעי ומהר. לא עברתי מגבר לגבר ושלא תעזי לנסות אפילו לתאר אותי כפרוצה.
האמת שלא שכחתי. אחד הוזמן, השאר היה ידוע לי שלא ירצו לקבל את ההזמנה.
אני ירדתי עלייך?
אני לא אשתוק, ב"ה יש לי זכות דיבור בדיוק כמו לך והפורום הזה היה לי בית הרבה לפני שאת היית בו ככל הנראה.
אם דעותיי לא נראות לך את מוזמנת להסתכל על השרשור הבא ולהפסיק להגיב.
עניתי לך בנתאם. תקראי איך את כותבת!כלה נאה
שלום כלה נאה, אני הבעל שאת מרחמת עליוענבל
על זה שנכנסים לעבר של אשתי ולעולם הרוחני שלה, מניחים הנחות שגויות וחסרות בסיס של היכרות, נגעלים ממנה ומרחמים כביכול עלי בגללה. לא נעים לי לשמוע שזה קרה, ולא נעים לי לראות את אשתי קוראת את הדברים האלה.
אנא חסכי את הצדקנות הזאת ממנו. יש מספיק אנשים שאת באמת יכולה להגעל מהם, לא צריך להוסיף גועל ממציאות דמיונית שבתוך הראש שלך.
שלום לך בעלה של ענבלכלה נאה
עניתי לה באיתו טון.
כתבה שמרחמת עלי על זה שהעולם שלי סובב סביב בעלי.ומודה לאלוקים שהיא לא מהעולם שלי...
אז כתבתי לה בדיוק על מי צריך לרחם!
עולם הפוך ממש !
אתה יכול לקרוא שוב ותסיק את המסכנות שלך לבד.
שבת שלום!
דוקא את*אשתו של בעלי*
הכל מלמעלה! הכל מאת ה'!
לגבי הקשרים שהיו לענבל...
אז תאמיני שזה היה לטובה וטוב שכך.
ולבעלך לא מפריע שהוא לא ייחודי לך, איך שפרוזן יוגורט
לבעלי לא מפריע שאכפת לי מעוד אנשיםענבל
זה לא נקרא עוד אנשים. עוד אנשים זה משפחהפרוזן יוגורט
ולך בכנות לא היה מפריע לו היה אכפת לו מהאקסיות שלו?
א. לא היה מפריע ליענבל
בס"ד
ב. עוד אנשים זה אנשים שהיו משמעותיים בשבילי והאקסים שלי בהחלט נכללים.
הם היו אופציה, הדגש פה הוא "היו"
הזכרתם לי שטרם קראתי השנה את ספרו הנפלא של הרב סולובייציקכותבת המחקר
"על התשובה"
הוא דן שם בין השאר, על היחס לעבר לאחר החרטה.
תודה על התזכורת. באמת הגיע הזמן
אחלה ספר. למדתי ממנו גם.ענבל
בס"ד
אם כי לא בטוחה שהבנתי מה הקשר.
טוב.. חולקת עלייך..פרוזן יוגורט
אף אחד לא אמר שלא.ענבל
אנחנו פשוט לא מגדירים אותו דבר "נקי" ו"ייחודי".
אולי האגו לא נןתן לו. לא מבינה איך זה לא פוגע בוכלה נאה
זה לא קשור לאגו שלו, יש אנשים שחושבים אחרת ממך.ענבל
רוב הגברים אפילו חילונים היה מפריע להםכלה נאה
לא מפריע לו.. חופשי
יש הרבה מוזרים.
חחח זה שאכפת לי מהם לא אומר שהם בדרגה שלו.ענבל
ממש לא. בעולם זה פועל אחרת - חברים לעבודה וכאלהאתגר מתמשך
הם חשובים לי??עובד
בעלך חשוב לך.
האנשים הקודמים היו חשובים,
ועכשיו הם אנשים רגילים!
לשמור איתם על קשר או להגדיר שהם קרובים אלייך וסובבים אותך זה פתח לצרות גדולות וזה לא רוח ההלכה(שלא לומר בעיה הלכתית..)
זה חרוש וטחון בכל השרשור, מוזמן לקרוא.ענבל
טוב אז הבחורה לא שומרת נגיעהrivki
אבל זה לא אומר שהיא עדיין לא התנתקה מהקשר ולא יכולה להיות לך אישה טובה ונאמנה.
האמת שלא הייתי ממשיכהמשיח עכשיו!
וגם הפוך, לא חושבת שהייתי מתחתנת עם בעלי אם היה עם מישהי לפניי. ואם כן, היו לי הרבה חששות
כי זה המקום הדתי שלךאתגר מתמשך
אולי הוא חושב אחרת, אולי לא.
אם הייתי במקומך הייתי בודק לפני הכלהלוי מא
התאמה רגשית
התאמה בשאיפות
משיכה
נשיאת חן
יכולת לעבוד בצוות ביחד
**רצון** להקים בית כרעות עיניך יחד(בכוונה מודגש כי עכשיו ברווקות קשה ליישם)
זרימה טבעית של קשר
בשלות נפשית של שניכם להקים בית עם כל הקשיים שכרוכים בזה
שעניין הראשוניות לא יטריד אותך כמו הנ"ל תעשה סדר עדיפויות
ב"ה יש הרבה חילוניים שעשו הרבה וממש לא הגיעו לחתונה בתול*ם ועלה זיווגם יפה
ומאידך יש הרבה שנשמרו והגיעו למדרגות הרבנות.
אין במה שכתבתי בהפחתת ערך הקדושה בחיי המשפחה רק לחזק נקודות שלפי דעתי אקוטיות יותר
בדורנו ובפרט בעניין משפחה.
ראשוניות זה אוברייטד.לאיאומן
את לא. אצל גבר זה יכול להיות אחרת לגמרי..ד.
שיתגבר ולא יתעסק בשטויות.לאיאומן
ראשית, אמרתי "יכול להיות אחרת לגמרי".ד.
לא חייב שאצל כולם - אבל יכול בהחלט להיות, כפי שכבר הזכירו גם כאן, וכפי שציטטתי גם מספר מסויים.
דבר שני, הוא אשר אמרתי. בעינייך "שטויות" - בעיני אחרים ממש לא. בסיסי לגמרי.
ואכן, לפעמים יש בהחלט מקום "לחתוך" על זה. לגמרי. תלוי בנסיבות. תלוי באנשים.
נו ברור.לאיאומן
ההיפך:ד.
ראשית, באמת יש אנשים שמנטאליות שונה מקשה עליהם בנושא של נישואין. ואינם כלל "גזעניים" לפי יחסיהם החברתיים הרגילים. זה דבר לגיטימי, לא פחות מדברים אחרים שלחלק מפריעים. יש הרי כאלה ש"גובה" מפריע להם, וכו'. לא "גזענים", אלא מפריע להם. אם שווה לעבוד על כך או לא, זו שאלה אחרת, לא תמיד ניתן באמת - אבל אין מקום לכינויי הגנאי.
אבל כן זה ענין אחר לגמרי:
החשיבה הלא מוסרית, המתועבת, היא דווקא החשיבה שנותנת לגיטימציה לפריצות. כאילו גוף של אשה אמור להיות משהו חסר בושה שמופקר לכל העולם עד שמוצאת... את ה"חשיבה" הזו צריך להעביר מהעולם..
החשיבה המוסרית הטבעית - היא שאיש ואשתו זה איש ואשתו. והבעל אינו "אחד מסדרה". זה הכי נורמלי.
לגמרי טבעי ולגיטימי - ומוסרי מאד - שאיש ירגיש שאינו רוצה להתחתן עם מישהי שהיתה בקרבה פיזית עם אחרים. הכי מובן. בא מטהרה, מהבנה כמה הכל צריך לבוא מתוך נישואין - וכמה מפסידים אם זה לא כך.
על גבי זה, יש מקום - במקרה של תשובה אמיתית (שמלבד שלא תמיד זה כך - אני כבר שמעתי כאלו שתוך כדי ה"הווי" הקודם, מתכננות את הנישואין אח"כ, ולמה לא.. הרי הן תחזורנה בתשובה... כאילו זה איזה "סוויצ' ".. - מלבד זה, גם "תשובה" עדיין אינה תמיד ערובה לאיתחול של המערכת הרגשית וכו'),
ובכן, במקרה של תשובה אמיתית, וריפוי פנימי של המערכת - יש מקום שמי שזה לא מפריע לו, יוכל לבנות כך. אבל להגיד כאילו "לא מוסרי" ההיפך?.. זה ממש עולם הפוך.
[מוכרח לומר, שמעורר מחשבה הסגנון התוקפני, עם כל מיני "כינויים", של חלק ממי שמגיבים בכיוון הזה]
וואולאיאומן
מעולה. אז מיצינו את נקודת הויכוח בענין ספיצפי זה. חשוב מאד:ד.
את סוברת שבהיות ש"גוף האשה" הוא שלה (גם אני כמובן חושב שהוא שלה), אז אין בעיה עם "החשיבה שנותנת לגיטימציה לפריצות. כאילו גוף של אשה אמור להיות משהו חסר בושה שמופקר לכל העולם עד שמוצאת..." -
וזה בעינייך "שוביניזם"...
וממילא, אין לבעלה מה לצפות בנושא זה. מעולה. הבננו. הבוחר יבחר.
[רק לצורך הדיוק, אני כתבתי נגד "תרבות" שמחנכת לכך, דווקא בגלל כבודה של האשה. חשיבה שגורמת לה נכות מוסרית, וניצול]
נכון, מי שלא רוצה להתחתן עם אשה שהסתובבה עם כל העיראלי12
מה הקשר לעדה לעברות חמורות???כלה נאה
כנראה שהצדיקים הגמורים פה לא מאמינים בתשובהלאיאומן
ממש לא קשור.ד.
אפשר להאמין באמונה גמורה במעלת התשובה,
כולל במעלה האישית של מי ששב, שיכולה להיות אישית גדולה ממי שאינו מעונין.
ואע"פ כן, לא לרצות בכך.
לא כי החטא עדיין נחשב לו, אלא בגלל אי הרצון בכך שבמציאות הממשית, היה קודם משהו כזה.
[אגב, הרמב"ם מביא כדוגמה לבע"ת גמור, מי שעדיין רוצה באותה אשה, ונמנע בגלל מצוות ה'. האם זה אומר שמישהי תרצה להתחתן עם מי שעדיין חושק באשה אחרת? בוודאי שלא, למרות המעלה הזאת].
כנ"ל, יש כאלה שאכן מבחינתם, שבה ועזבה - אין בעיה. בסדר גמור. מי שחש ההיפך, שלא ינסה לשכנע את עצמו הפוך. גם בכך יש טהרה, וחבל להגיע לדברים לא טובים.
מכירה בעלי תשובה שמחקו עבר שלם ! ומתבישים בו לפחותכלה נאה
אפילו את התמונות שהיו להם איתן זרקו .
אני לא צדיקה גמורה אבל השכל הישר לא מבין. וגם לא רוצה להבין!
לפעמים אני בשוק מהרמה של אנשים פהעובד
לכל אחד יש מה לתקן, כמובן שגם לי,
אבל כשאני רואה שעושים אידיאליזציה לעבירות ונותנים לגיטימציה לכל חולשה,
זה מאוד מצער אותי כי זה היפך האמת-
זו אחת משיטותיו הידועות של היצה"ר..
היום אומר לו כך ועושה אח"כ אומר לו כך ועושה ובסוף אומר לו לך עבוד ע"ז ועובד-
זה לא שטויות! אבל זה גם לא הפרמטר היחידפרוזן יוגורט
היה פה שרשור של ניק "המחפש תשובות"כותבת המחקר
אם מפלס החרדה שלך עולה- אז קבלת תשובה.
לגמרי עדיף להתחבט בשאלה תיאורטית ממשעית אם זה כבר עכשיו יוצר אצלך רתיעה.
והתשובה "היה טוב וטוב שהיה", גם אם היא באה ממקום של כנות, היא לא באה ממקום של רגישות לכאב שלך, הייתי קוראת לזה חוסר אמפאטיה ולדעתי זו בעיה נפרדת מעניין שמירת הנגיעה.
זו דעתי, שאם אוהבים מישהו או סתם חשים כלפיו אמפאטיה, עונים תשובה שלא תכאיב.
ממעשית*כותבת המחקר
מה לא רגיש בזה?ענבל
אני בספק אם היא אמרה לו את זה בעיניים מצועפות ועם מבט של געגוע.
אתם מוזרים, למה שמישהו ימחק את העבר שלו בשבילכם???
אם מישהו היה דורש ממני את זה הייתי נפרדת ממנו. אם מישהו היה רוצה לבקש את זה ממני הייתי מעדיפה שייפרד ממני. העבר שלי הוא אני, העבר שלכם הוא אתם, מה אתם מוחקים אותו לעזאזל?
זה כואב לוכותבת המחקר
אין כאן מקום לדיון פילוסופי.
השרשור מתחיל ב"אותי באופן ברור זה מרתיע"כותבת המחקר
בטח שיש.ענבל
בס"ד
איך בדיוק היא אמורה לדעת שזה יכאיב לו?
זה משפט סטנדרטי. אנחנו לא יכולים לדעת כל נקודה רגישה של כל אחד.
אם כבר רגישות, מהמשפט הזה לא נראה לי שהיא רוצה לדבר על זה יותר מדי וזה לא רגיש מצידו בכלל לדבר איתה על זה.
בקיצור, זה עובד לשני הצדדים והיא ממש לא חסרת רגישות.
להגיד "היה טוב"ד.
על דבר כזה, לגבר ששוקלת להתחתן איתו - זה וודאי פוגע וחסר רגישות לגמרי ("וטוב שהיה", זו משמעות אחרת. בד"כ של טוב שנגמר).
אלא שכנראה, אינה מודעת לכך כ"כ, עובדה שגם את לא הבנת מה "לא רגיש" בכך.
ולהגיד, כפי שכתבת בהמשך, ש"להתכחש לכך זה מטופש".. זה לא נכון. אצל מי שיש תודעה מופנמת שבן ובת לפני הנישואין זה "אחרים", והשינוי שבא באופן ממשי ואמיתי ע"י שמתחתנים - זה לא יהיה "טוב". בן אדם זה לא כמו חתול, שחש רק מה "פיזית" קורה באותו רגע.
בכלל, מציע להשתמש פחות ב"מטופש".. "הוא טיפש".. אפשר גם לומר הרי ההיפך - שמי שלא חש את הבעיה התכהה, או שזו כבר "נכות" רגשית מסויימת. אז עדיף ללא "תארים". ובוודאי שאצל ראש של הרבה גברים, זה קריטי. ואם להשתמש בלשונך, "להתכחש לכך זה מטופש"... (קל וחומר שלא מיכרים את הראש הזה. ודוגמה ספציפית אינה ראיה)
[והוא רשאי לברר. זה הזמן. כמובן, היא יכולה לומר שאינה רוצה לדבר על זה. ושיחליט]
טוב, הדיון הזה באמת נמאס עלי.ענבל
בס"ד
שיעשה מה שהוא רוצה, שייפרד ממנה מצידי, אולי זה יהיה לה יותר טוב.
אם נמאס - לא חייבת להשיב.ד.
[גם אני לא התלהבתי להשיב לדברייך. אחרי שראיתי מה כתבת, ואת הביטויים שהזכרתי, אז באי רצון, ראיתי לנכון. סה"כ, עוד כמה קוראים..
ועיקר הענין כעת לא היה כעת "עליהם" ספציפית. זה כבר מוצה]
כנ"ל אליך.ענבל
מה "כנ"ל"?...ד.
את הבטוי "הדיון נמאס עלי", את אמרת, טרם שהגבת בכל זאת... אם "נמאס", איש לא הכריח לענות.
אני הסברתי בדיוק מדוע התייחסתי בכל זאת, על אף שבאמת לא התלהבתי להעלות את זה שוב.
אני דווקא מסכימה איתך חושבת שהראייה שלךעדן ירושלים
ומתוך העבר צומחים להיות מי שאנחנו.
זו הראייה הנכונה והטובה יותר. בלי לבכות על העבר כי הוא היה והוא עשה אותך למה שבעלך בחר וכמראה הוא אהב את זה אז יש לאנשים מהעבר יד בזה.
הכל טוב. לא צריך להיות קנאיים לדברים שהיו ואין איך לתקן או לעשות אותם בצורה אחרת
מהסיבה הפשוטה שהם כבר קרו.
בקיצור. תומכת במה שכתבת השרשור הזה באופן מלא.
יוהו
נחמד לשמוע את זה ממך.ענבל
"מתוך העבר"ד.
לפעמים צומחים גם ע"י חרטה גדולה על מה שלא בסדר. לא רק ע"י בנין ממה שכן טוב.
אם כל מה ש"היה בעבר" היה משהו טוב, אז לא היה מושג של עבירה, לא צורך לחזור בתשובה.
לאדם יש בחירה - יש דברים שהוא עושה נכון, ויש שלא.
אם הוא עושה "אידיאולוגיה" ממה שלא בסדר, אז הוא שוקע בזה.
אם חוטאים עם אנשים "מהעבר", זה מקלקל. ואם אדם אינו מתנתק מזה, אז זה ממשיך לקלקל בתוכו.
לא סותר, שאפשר לקבל טוב מכל מיני אירועים/אנשים - אבל הנזק בעצם קשרים כאלה, טרם נישואין - גדול יותר. וגם התורה משמיעה עומק גדול יותר מתחושות-הרגע של האדם ורגשותיו.
לגבי "לא צריך להיות קנאים לדברים שהיו ואין איך לתקן" - אז מלבד שצריך תודעה מופנמת שאכן אלו דברים שצריכים תיקון, לפחות בתוכו של האדם - גם לא כ"כ שייך לדבר אם "צריך להיות קנאים" או לא. יש דברים שפשוט יכולים להיות מפריעים מאד. גם אם, על דרך המשל הטכני, מישהו איבד ח"ו רגל בעבר, "לא צריך להיות קנאים לזה", אבל זו עובדה שיכולה להשפיע. וה"קנאות" לראשוניות, היא דבר בריא מאד. אז מי שלא מפריע לו - בכבוד.. (ואם אין חזרה בתשובה, אז לא בטוח שזה כ"כ "בכבוד".. אולי סתם התקהות. יש ברחוב גם כאלה שלא מפריעים להם דברים יותר גרועים).
אבל מי שכן, לא שייך לומר לו "כבר היה".. מי אומר שהוא גם צריך לשאת בצער שגורם לו מה ש"כבר היה", בעוד הוא התאמץ שאצלו לא יהיה..
עוד נקודה שיש לקחת בחשבוןסודית
בזמן שדואגים לקלי דעת שאולי קוראים בפורום, יש לתת את הדעת גם על אלה שבטוח קוראים בו.
עם זה אני מסכים..ד.
לכן גם כל הזמן מציין - שמי שזה בסדר לו - אחרי חזרה בתשובה - אין כל בעיה.
אבל לא "לבטל" את מי שכך הרגשותיהם הטבעיות, ולעשות מזה כאילו משהו לא נכון (זו לא רק דאגה לקלי דעת. גם לרציניים מאד, שהנושא מפריע להם, ואם מנסים "לשכנע" אותם שלא כך - עלולות להיות לכך תוצאות הרסניות. נתקלתי בדברים כאלה גם כאן, מאחורי הקלעים).
ובאמת, הבעתי את צערי מההתחלה, שדברים הוקצנו לצד אחד, כאילו "אין בעיה", באופן שהיה צריך לאזן. כי באמת, חבל על עגמת נפש שיכולה להיות מכל הצדדים.
ואני אומר שוב: ראיתי כאלה שקיבלו מציאות של תשובה והתנערות - ובנו יופי. ראיתי גם ההיפך. על כן, צריך לתפוס את נקודת האמת שיש, הן בעומק התשובה, והן ברגישות הטבעית הטהורה לענין - וכל אחד עפי אישיותו ומהלכו.
אבל מכאן ועד שיהיה אכפת מהאקסים..?פרוזן יוגורט
והחברה של כלה נאה שמתגעגעת על המדוייט שלה?סודית
כי כאן "ענבל" מעידה שלמרות שהיו אקסים פחות אכפת לה מהם ביחס לבעלה
והנה בלי מגע בלי כלום אשה לא מצליחה להתגבר על הרגש שהיה לה אפילו שכבר יש תינוק
ותחסכו ממני את התירוצים על הבעל הקצין, כי בזה יש לי ידיעה משלי
אני לא יכולתי להתמודד מול שאלת ה'ראשוניות'סודית
אבל כן נכון בעיני לברר את המקום הנפשי של המדוייט/ת- האם נותר געגוע או רק זיכרון.
ומה היית מייעצת לבחורה צעירה כיוםאליפ
כעובד רווחה לשעבר אני יכול להעיד שהגיעו אלינו מקרים שהיו נדירים בעבר
זו החלטה אישיתסודית
אבל כיום שאת יותר בוגרתאליפ
זה לא היה השיקול היחיד או הקריטיסודית
הייתה בעיה בלתי פתירה.
לגבי העניין הזה,
אם זו הייתה הבעיה היחידה מניחה שהייתי מתגברת עליה, אם כי שקלתי אז ניתוח פלסטי (לא בגללו, היה לי הבטחון שאני יפה בעיניו, אלא בגללי, זה מצב של "תחרות מול הבלתי ידוע")
זאת החברה של אחי. והם לא שמרו נגיעהכלה נאה
ואף אחד לא יכול לענות לו כי לא יודעים מה בראש שלה.
נכון, גם אני שונא דיונים כשאני יוצא בהם דבע וכל טיעוןאלי12
נכתב לענבל על מה שאמרה שנמאס עליה הדיון.אלי12
הו לא. אני שונאת דיונים בפורום הזה נקודה.ענבל
הסיבה היחידה שאני עוד מגיבה בהם היא כדי שיהיה לפחות מישהו שמציג גם דעה אחרת מהדעה המקובעת שתמיד יש פה.
לאור מה שפירטת בהמשך, צריך לשים לב בכלליותק"ש
לאור מה שכתבת, השאלה של התייחסותה לנושא של 'שמירת נגיעה', חמורה מאוד, לא רק מצד הראשוניות. חשוב להבהיר, משום מה התקבל בחלק מהציבור רושם, ש'שמירת נגיעה' זה איזה עניין של צדיקים מיוחדים. אבל, זה ממש לא כך! נגיעה של חיבה, בין איש לאישה נידה (כלומר כל אישה משלב ההתבגרות הגופנית, שלא נטהרה כדין, מה שלא נעשה היום אצל רווקות) - הוא חלק מאיסור נידה. נכון שכרת יש רק במעשה גמור ולא בסתם נגיעה וכד' - אבל איסור יש. לדעת הרמב"ם והשו"ע - גם הנגיעה (של חיבה) היא ב'יהרג ואל יעבור'.
ממילא, השאלה היותר חשובה מהרושם הראשוני היא, האם אתה, בתור בחור שומר תורה ומצוות כדין, רוצה לבנות בית עם אישה שמבחינתה: "היה טוב" לעשות איסור חמור?
בהצלחה
טוב שהיה לא אומר שהיה טוב לחטוא.ענבל
זה אומר שזה היה, זה לא היה סבל, אבל עכשיו אני לא במקום הזה.
להתכחש לזה שנגיעה זה דבר טוב זה מטופש, היא כיפית והיא נעימה גם כשהיא לפני נישואין.
חוץ מזה, המשפט "היה טוב וטוב שהיה" הוא משפט סטנדרטי שאנשים אומרים בלי לייחס לו כל כך הרבה משמעות.
אישית אם הוא היה יוצא איתי הייתי מעדיפה שייפרד ממני לאור השרשור הזה אבל אני גם חושבת שהוא טיפש אם בגלל זה הוא יפסיק לצאת עם מישהי שמכל שאר הבחינות מתאימה לו.
חטא הוא רע! שתגיד שהיה נעים, אבל היא מבינה שזה רע!ק"ש
איני מחליט בשביל אף אחד, אבל מי שרוצה בית ששומרים בו הלכה - כדאי שישים לב לזה.
רע מבחינה דתית, לא רע מבחינה מציאותית.ענבל
הרוחניות היא המציאות!ק"ש
לא, זה אולי רע רוחנית (שגם זה עוד לא הבנתי מה זה)ענבל
זה לא רע במציאות.
במציאות האנושית, הגשמית זה לא רע. מה קורה במציאות הרוחנית, המופשטת זה כבר סיפור אחר.
החזיר שאכלתי היה ממש טעים מעולה בחיים לא אכלתי כזה אוכל טעיםאלי12
את עוד חובת שהוא טיפש אם הוא לא לוקח אחת כזאת ?כלה נאה
אדם שאל שאלה תכבדי את הרגשות שלו!
את יודעת את מי אני יכולה להבין שקשרים כאלה בנו אותה ?
אחת מבית הרוס שכל חבר נתן לה חום ואהבה והעלה לה את הביטחון שלא היה לה.
אז איך אפשר למחוק את העבר הם באמת מאוד חשובים לאחת כזאת.
אחת רגילה שעשתה תשובה לא מתאים לדבר כך
ומי שמצדיק את זה פשוט גם היה כזה
אני לא רואה איפה לא כיבדתי את הרגשות שלו.ענבל
בשבילו ובשבילה אם זה כזה אישיו בשבילו עדיף שהוא יחתוך. טוב זה לא יעשה לאף אחד מהם.
אז צר לי, את חיה בלה לה לנד. אפשר להיבנות מדברים גם אם באת מבית ממש טוב. כבר מזמן העולם הבין שלא רק בנות מבתים הרוסים נופלות בכל מיני מקומות. הגיע הזמן להתקדם.
זה שאת לא חווית את זה זה עניין שלך וב"ה שלא חווית את זה, אבל מי שחווה את זה חווה את זה כמשהו משמעותי ולך אין טיפת זכות להגיד לו מה הוא אמור לחשוב ולהרגיש.
אה.. "הגיע הזמן להתקדם"....ד.
קדימה, לחטוא.. תתקדמו..... לא יאומן. אם קורים דברים מצערים, לא צריך לעשות מזה "התקדמות".
ויש לה לגמרי זכות להגיד את דעתה והרגשתה.
מי שבחוויה שלו, הצורה של התעסקות לא ראויה בין בנים לבנות זה "משהו משמעותי", ולא מבין חוץ מבחינה רוחנית מסטית, או איזו "גזירת הכתוב", מה הבעיה הפשוטה והאנושית שיש בין בן לבת שאינם נשואים שנופלים בקרבה יתרה - אז הבעיה אצלו. גם ערכית, גם באיבוד הרגשות מאד בסיסיות שאמורות להיות לבן אדם.
וואו אתה אפילו לא קורא מה אני כותבת, זה מדהים.ענבל
בס"ד
אולי כדאי לחזור לכיתה א' ללמוד הבנת הנקרא.
כתבתי שהיא צריכה להתקדם בקשר לזה שרק בנות מבתים הרוסים יכולות לומר שהן נבנו מהקשרים שלהן.
קראתי בדיוק מה כתבת.יכולד.
ועל זה בדיוק הגבתי (והנחתי שזו תהיה תגובתך האינסטינקטיבית על כך)
וזה שאת, ועוד מיעוט מאותו כיוון, הם אלה שרואים לנכון לנקוט בכל מיני סגנונות של "ציונים וכינויים" מראה אולי משהו על איכות הטיעון.
[אני היית יכול, בהקבלה לסגנון, להציע לחזור לכיתה א', לכמה מושגים בסיסיים יותר. אבל לא אגרר לסגנון הזה]
את כתבת "כבר מזמן העולם הבין שלא רק בנות מבתים הרוסים נופלות.. הגיע הזמן להתקדם". ועל זה בדיוק הגבתי. זה שבנות מכל מיני בתים יכולות להיכשל בדברים, זה לצערנו קיים, על אף שלכל אחד יש בחירה. לקרוא להבנה שזה כך, "הגיע הזמן להתקדם"... זה גרוע מאד.
ולגבי האמירה הקודמת למשפט זה, "אפשר להיבנות מדברים".. זו אמירה די "מכובסת", לפחות בהקשרים שהובאה כאן. להיבנות אפשר כמובן. תשובה מאהבה - זדונות הופכים לזכויות. אני לא חושב שאיך שדברים הוצגו כאן, לגבי ה"חוויות" וכו' - ובכלל עצם הכתיבה כאן, כאילו "ללא בעיה", שכך וכך היה, זה ממש מתאים לגדר הזה. "מדרכי הבעל תשובה להיות עניו", אומר הרמב"ם. וזה נכון גם לגביצדיקים שבדבר מסוים כשלו. אין מה "להתפאר".
אף אחד פה לא התפאר אם עשה או לא עשעדן ירושלים
פשוט לא התעלמנו מזה.
זה לא אומר שאף.אחד לא עשה תשובה
אבל זה די מוזר למחוק את העבר שלך
או שהבעל יקנא אם היה לי חבר בתיכון או לא
בלי קשר לשמירת נגיעה ששמרתי או לא שמרתי.
הצטערתי די. עבר. נגמר. זו דרכה של תשובה. אתה מתחיל מהתחלה.
זה לא אומר שלא היה שם כלום לא צריך להתעלם ולהגיד היה רע.
לא היה לי רע בתיכון למרות שהיו לי חברים.
אין צורך להתחיל לומר שאנחנו בעד ליפול בנגיעה או בעד חברים בתיכון.
זה פשוט קרה וזה לא משפיע על הקשר.
בעצם זה כן. לטובה. בעלי בחר בי אחרי שהוא ידע על כל החברים שהיו לי. והוא אוהב את כל מה שהוא קיבל. אז אין צורך לחפור בזה או להסתיר או לקנא. היה נגמר די.
אין צורך להוציא אותנו כאילו נגענו בכל גבר שראינו או משהו .
אני יודעת על @ענבל שהיא אחלה בחורה. תורנית ומקסימה. ממש לא מה שניסיתם להוציא אותה.
וכנ"ל אני. דוסית מין המניין. פשוט חושבת אחרת מכם. דוסית מקסימה אחלה אישה שבעולם.
(ווהו מזל שאת קיימת
)ענבל
היה ניגמר די זה מה שצריך להיות. זה לא היה מובן מימנה כךכלה נאה
בעני זה לא בסדר.
והחברים מהתיכון זה לא קשר של בני זוג שלא שומרים נגיעה. יש קצת הבדל.
ולא ניסתי להכפיש אותה חזרתי על המשפטים שהיא אומרת.
היא היתה צריכה להסביר קצת את עצמה
בצורה אחרת. אם באמת היא לא התכונה למה שאני הבנתי.
א. אם רצית להגיב לעדן ירושלים היית אמורה לשרשר אליה.ענבל
ב. החברים מהתיכון והבן זוג שלא שמרו ממנו נגיעה זה היינו הך.
ג. אני מניחה שזה כי באופן כללי את נגד שיהיו בנים בחייה של אשה.
ד. את עיוותת את מה שאמרתי וניפחת את זה מעבר לכל פרופורציה. "מסכן בעלך שאשתו עברה מגבר לגבר" את אמיתית? לא כתבתי דבר כזה מימיי. זה שיש לי אקסים לא אומר שעם כל אחד נפלתי בנגיעה וגם אם כן זה לא אומר שאני עוברת מגבר לגבר כמו איזו פרוצה. תחשבי מה את היית מרגישה אם מישהו היה רומז שאת כזאת בפורום. זה באמת עבר כל גבול הגיוני. חושבת אחרת? תהני, אל תשליכי מדעותייך על החיים שלי, את לא מכירה אותי וכבר סיכמנו שב"ה שכך משני הצדדים.
היה ניגמר די. זכלה נאה
וואוו!! את לא נחה את...*אשתו של בעלי*
לכי תשרצי סביבו,קבלי מאיתנו קצת גימלים מהפורום...
כוווולם הבינו שאת דוסית על חלל.
כוווולם הבינו שלך לא היו חברים בעבר.
כוווולם הבינו שאת לא נגעת בשום בחור מלבד בעלך.
נהדרת את!! רוצה כפיים?? קחי!
עכשיו תנסי לנוח קצת....
לא מוחלת לך!!! מגעילה שכמותך ! אני ישרוץ פה על אפך וחמתך!!כלה נאה
לא ביקשתי מחילתך וסליחתך...*אשתו של בעלי*
לפחות אל תכתבי שאת כל הזמן סביב בעלך...
אולי את לא מכירה את הסגנון השחצן הזה,אבל אם תביטי במראה תפגשי אותו במלוא הדרו...
אז, זה מוזרד.
ש"יקנא". הכי טבעי. יש בכך גם טהרה אמיתית.
וה"הצטערתי", זה המינמום ולא "פרסומי ניסא".
ואם מישהי כבר לא מרגישה שזה "רע" אז זה עצמו מצביע על הבעייתיות שנגרמה.
בוודאי משמח אם מצאו בעל טוב. ואיש לא "טוען" שנגעו בכל גבר.. לא שייך לענין כלל.
[ולא דיברתי עליה אישית, אלא תגובה על דברים. בוודאי לא ,לנסות להוציא אותה" מילימטר ממה שכתבה. וזה לא ,ניסיתם" - אין כאן איזו "התארגנות"...]
ולא משנה איזה סוג "דוסית". לומר שזה לא "רע" - זו תורה חדשה..
[ו"מתחיל מההתחלה", זה גם להשתדל למחוק, לא "ליהנות" מזה. איני אותו אדם.. כלשון הרמב"ם]
אני לא דיברתי בהכרח על נגיעה בדברים אחרים.עדן ירושלים
ואף אחת פה לא פרסמה אם היא נגעה או לא נגעה. לא אני ולא אף אחת אחרת.
ולגבי הלהרגיש רע, אם היית אתה מרגיש רע על כל חטא שעשית חוזרת עליו בתשובה, לא היית אדם שמח. כי היו מלא פעמים שדיברתי לשון הרע או אנערף מה..
אף אחד לא אמר שלדעתו בגבר לפני חתונה זה דבר לא רע. ממש לא. מה שהםן אמרו ואני מסכימה איתן זה שזה לא משפיע על הקשר. (לא דיברתי אבל על עד הסוף.) ושיש ראשוניות.
ואף אחת פה לא רמזה אפילו לא במעט שהיא נהנית מזה שנגעה/לא נגעה היו לה חברים לא היו לה חברים בתיכון.
אמרו , שהחטא בזמנו היה כיף. כי זה נכון.
בזמנו. לא עכשיו.
זה הכל. אין צורך לסלף דברים או להבין דברים שלא נכתבו
קצת סדר....ד.
ראשית, אני חושב שלפחות בחלק מהדברים אנחנו מסכימים (מלבד שפשוט כתבת בסגנון נורמלי. גם אם חולקים, עדיף שיהיה בסגנון שבני אדם מדברים בו. סה"כ, אני לפחות משתדל לכבד גם מי שאומר אחרת ממני).
א. הענין כאן התחיל ממישהו ששאל על דבר שיש בו מרכיבים יותר "קיצוניים" כנראה, מדוגמאות שהביאו אח"כ. הביעו דעות. חלק שלא כדאי, חלק שאין בעיה. חלק שזה תלוי אישית בנפשות הפועלות, וכמה זה מהותי לו.
אם היה נגמר בזה, כנראה שהיה נגמר.. מכיוון שהיו אמירות כאילו הסברא שיש לגיטימציה לתחושת בעיה, היא "בעייתית".. (הפוך על הפוך), אז היה צורך לאזן. לא נכון. כמו שמי שמבחינתו העיקר מעלת התשובה ושאינה "שם" - גם מי שמרגיש שזה מפריע לו, לגיטימי לגמרי. לא כי אינה במעלה אישית אם אכן שָבה, אלא כי מפריע לו הענין. גם בזה יש צד טהרה.
ב. הובאו אח"כ "דוגמאות מהחיים". איני יוצא כנגד אף "בעל/ת דוגמא", כי כל אחד עם חייו ונסיונותיו והדרך בה הוא נחלץ מדברים, ומה שלוקח ולא לוקח מתובנותיו.
אבל כשכותבים, יש מקום להתייחס למשמעות העולה מהכתיבה.
בניגוד לדברייך כאן ("אף אחת לא פרסמה אם נגעה.."), אכן נכתב דבר כזה מפורש. מן הסתם לא בכוונה רעה. אבל זו בעיה. מלבד מה שנפסק להלכה, שבעבירות שבין אדם למקום, אין ענין לפרסם, כי זה מראה כאילו לא איכפת כ"כ, בניגוד לבין אדם לחבירו ששם זה כדי לפייסו - יש בכך גם משמעות כלפי כאלה שקוראים. גם עלול להכשיל. מוזיל כביכול את הבעייתיות.
ג. לצערי, דברים התגלגלו, שנכתב כאילו "היה טוב". בוודאי שלא היה טוב, מבחינה מוסרית, הלכתית, אנושית-אמיתית (כלומר, כשתופסים מה בין בן לבת, מה זה נישואין), אם היו דברים כאלה.
זה, כעולה מדברייך, מוסכם כמובן גם עלייך. ברור שלכתחילה, הטוב זה שלא יהיו קשרי קרבה אישיים בין בחור-בחורה צעירים, טרם נישואין (לא יודע אם דובר על "תיכון" או אח"כ, כבר אמרתי שאינני נכנס חלילה לעניינים אישיים של אחרים. מכובדים ויקרים. מדבר על העיקרון). הרי לא מדובר סתם על "אהבת ישראל", בחור טוב..
לכתחילה הטוב הוא שהרגש הקרוב הראשון, האישי-מתמשך, יהיה למי שאיתו מתחתנים.
אלא מה? כדברי חז"ל, "הרבה ילדוּת עושָה".. וקורות לפעמים גם תקלות. מצבים רגשיים מסובכים וכד'.
אז אם חלילה קרה, על זה מצטערים [לא כמו שהבנת, כאילו צריך כל הזמן לחיות בהרגשה רעה.. אלא כחלק מהתשובה: מצטערים באמת, מתחרטים], מתחדשים. וגם ראוי לדעתי, לא "לנפנף" בכך.
ד. אז מה זה ה"טוב" שכתבו, לא מוסרית/ערכית, אלא מה שכתבת, שכאילו, "שהחטא בזמנו היה כיף".
שווה להקדיש לכך כמה מילים.
הרי כל אחד מבין שכאשר מסתכלים מראש, בלי שחווים דבר כזה, ויש הסתכלות בריאה ונכונה על השוני שבין בן לבת, איך ממש "לא שייכת" סתם קרבה; ועל המשמעות העמוקה מכל בחינה, של נישואין, שקודם כל יש הקשר הנשמתי, ההתחייבות, הלהיות-משפחה, שזה באמת הדבר היחידי שמגשר באמיתיות על ההבדל המהותי, ומקשר -
אז כשיש מבט מופנם כזה, אין מחשבה של "כיף" מהחטא. ההיפך.
אלא מה? שכבר אמרו חז"ל, כיוון שעבר אדם עבירה ושנה בה, נעשית לו כהיתר (לא היתר, אבל משהו "מתחספס"). וכשזה כבר כך, ונוספת על כך התחושה של ה"נעימות" החיצונית, אז באה התחושה כאילו "מרגישים טוב" באותו זמן. האם זה מעכב את התשובה? בוודאי שלא. גם אם אדם "נהנה" מאיזו עבירה, ואח"כ שב לגמרי, ולא יעשה, כי כך ה' ציוה וציוויו הוא הטוב האמיתי, זו תשובה גמורה (בלי להתייחס כרגע להפרעה שיכולה להיות למי שירצה להתחתן איתו).
אבל.. ברור שעם התחושה הזו, הוא איבד באותו זמן את התחושה הרחבה יותר, העדינה והעמוקה, של המכלול. אם בכל רגע נתון, היה לא נכנע לתחושה "מבחוץ", אלא חוזר אל המבט הכללי, הראשוני, הפנימי יותר, כנ"ל, לא היה לו "כיף". היה חש מה הוא עושה, עם מי הוא מתעסק, ומה אמור להיות.
אז כשכותבים דבר כזה ברבים, בעצם מנסים לא במודע, לקלקל לאחרים, שתחושתם יותר נכונה וראשונית. שחיים את ההרגשה שזה ממש לא "כיף". ובעצם, גם מקלקלים לעצמם. משל למה הדבר דומה (ולא להתחיל לדייק על המשָלים, זה בשביל תפיסת העיקרון), נניח שמישהו מאד נהנה מאיזה בשר שאכל, אח"כ יתברר לו שזה היה ל"ע חזיר.. האם הוא אח"כ יאמר ש"דוווקא היה אז טעים".. סביר שלא. למה? כי התפיסה מה זה היה, תאיֵיד את ה"תחושה" החיצונית. אם אדם ייהנה מאד מאיזה דמות במוזיאון, ואח"כ ייאמר לו שזו בעצם מומיה מאלה שהסינים רוצחים ומוכרים - סביר שהוא יקיא מגועל. נו, אבל מקודם הרי "נהנה".. אז אפשר לומר שאז היה "כיף"... הוא לא יגיד כך וגם לא ירגיש כך.
כלומר, אדם לא בנוי רק מרובד אחד. הוא לא "בע"ח".. כאשר יש מודעות למשמעות, כאשר יש תחושת העונג מהמושג של הקרבה היחודית דווקא לנישואין - והנישואין אינם נתפסים כאילו אקט חיצוני, אלא שינוי כל המהות - אז אין חלוּת ל"כיף" מזה..
לכן, לדעתי, חבל לכתוב כך. וגם לכתוב "אהבתי גברים אחרים בחיי", במחילה וללא שמץ כוונה לפגוע - כל אחד עם העניינים שהוא צריך לשפץ, ויש לכולנו מה - אני לא חושב ש"אין בזה בושה".. לדעתי, דווקא כן יש מקום לא להרגיש טוב לכתוב כך. אלא מה? שיש דברים כאלה. שחבר'ה צעירים, לפי הגיל באותו זמן, נמצאים לא איפה שצריך להיות. לדעתי, לא צריך "לנפנף" בכך. קל וחומר - לא ב"נגעתי" (שאת זה את לא כתבת).
אני מסכים איתך, שאצל מי שיש לה מזל - אכן "אין להשוות" (וזו בדיוק הסיבה שגם אין לכך מקום לפני כן. כי זה ממש לא זה. ועדיף להגיע בלי דברים כאלה). מתחתנים, רואים כמה דברים כאלה הם טפשיים, בוסריים, לא במקומם. כנ"ל, עדיף להבין שזה כך. יותר אמיתי ויותר בריא.
אני מניח שזה מוסכם גם עלייך. כמו שכתבת, שאף אחת לא רמזה אף במעט, שהיא "נהנית מזה" שהיה בעבר משהו כזה.
ובהיות שלא מתייחסים כאן אל אי-מישהי שכתבה משהו - כי אין כאן שמץ ענין אישי, ובכלל, עסוקים בתיקון עצמנו ולא בלדבר על אחרים - אז ראוי לומר, שאם כדברייך "אף אחת" לא רמזה כך, דהיינו במילים אחרות, מבינים שעדיף שלא היה - אז צריך לנקוט זהירות גדולה, שלא להכשיל אחרות שקוראות כאן, ואולי אומרות לעצמן, נו, כיף... אח"כ לא יקרה כלום. אז לא נכון. הסברתי לעיל. ויש הרבה מעבר לכך, אלא שאין ענין להאריך. מזיק לאותו זמן, מזיק לאח"כ. ולפעמים גם הרסני לנישואין - כבר נתקלתי בדברים כאלה, ב"ה שאצלך/ן לא כך.
ה. לגבי האם קרבה יתרה עם גבר שלא בנישואין, משפיעה על הקשר אח"כ, אינני רוצה להיכנס. יש כאן בני אדם. כל אחד עם תחושתו. אם יש מי שקרה לה, וחשה שדבר כזה, שכמובן יודעת שאינו טוב, לא משפיע לה על קשר- הנישואין, שמח בשמחתה.
[את עצמך כותבת "לא דיברתי עד הסוף".. תדעי, שמי של"ע כָּשלה "עד הסוף", תכתוב כנראה בדיוק אותו דבר לגבי עצמה.. ואם היא קצת פחות מעודנת, היא גם תגדף כל מי שאומר שזה משפיע על הראשוניות... יש בכך צד בריא, של התעקשות "לקום", אבל יש גם הבנה ש"אדם קרוב אצל עצמו". לגיטימי לגמרי שאדם יאמר לגבי עצמו, נכשלתי, טעיתי, הפקתי לקחים, אני מתחדש לגמרי. כל הכבוד. אבל מכאן עד "להדריך" אחרים, כשהם לא שם, אני חושב שצריך זהירות מסויימת]
אני מסכים שיש "מדרגות" בקרבה כזו, ל"ע. אבל לומר בצורה חותכת, לא ישפיע על הראשוניות ועל הקשר - לא תמיד.
ומעבר לכך, חוזר לראשית הדברים, השאלה העיקרית היתה לגבי הרגשת הגבר בענין. על זה אמרתי, מי ששלם עם המצב הנוכחי, אומר לעצמו, חזרה בתשובה, אינה שם, זה בכלל פרופורציה אחרת - אין בעיה. אני לא אומר לו "לא נכון". אבל מי שאומר ההיפך, מפריע לו, וגם אם יש הבדל בין לפני נישואין לאחרי נישואין, לא טוב עבורו מי שכבר חוותה קשר קרוב-אישי לאורך זמן (ובאמת לפעמים אצל נשים זה "ראש" אחר בענין) - זה לגיטימי. זה לא בא מחיסרון.
והאמת והשלום אהבו. וכמובן, חלילה, לא באתי לפגוע באיש, לא "לדון" לגבי אחרים, שאפשר זכויותיהם מרובות משל - ואני גם מעריך את התמודדויותיהם - כתבתי על הענין, בגלל שאני ושב שיש כאלה שזה יכול לעזור להם.
ואם ניקים כאן ניתנים לזיהוי?כותבת המחקר
אז עדיף למחוק הכל.
[זה בסדר, ה"ניקים" המדוברים מוחלים על הרמיזות]ענבל
אם את מוחלת יפה לך, לא מדובר בךכותבת המחקר
סבבהענבל
אני לא כיוונתי לאף אחד. לא יודע על מה מדובר.ד.
[מלבד מה שהערתי על מה שאמרה ש"אף אחד לא כתב", תיקנתי שכן]
אני לא אגיב על הכל כי עם הרוב הסכמתיעדן ירושלים
כי אנחנו לא עושים מה שכיף לנו.
התורה היא לא כיפית. היא מחייבת ודורשת ומי שבוחר לקיים אותה כדאי שידע שהיא לא כיפית.
בראש ובראשונה אנחנו עבדים
כפופים לרצון מישהו אחר. זה לא כיף.
ולחטוא זה כיף. לא טוב. אבל כיף.
כיף לדבר לשון הרע וכיף לגעת.
זה לא אומר שנעשה את זה.
כי זה לא רצון ה'.
יש צד כזה, ויש צד מעבר לזה.ד.
זה ברובד הראשוני.
אבל מעבר לכך - אנחנו לא "כפופים לרצון מישהו אחר וזה לא כיף".. כי הקב"ה אינו "מישהו אחר", אלא מקור נשמותינו, ומה שאמר, זה מה שמתאים לעומק המהות שלנו. נכון שגם כשלא מרגישים ומבינים בדיוק, צריך לקיים ויש לכך את ערכו המיוחד - אבל יש ענין גדול בהתקרבות לתחושה שזה ממש האופי הפנימי שלנו. גם תחושה על דרך הכלל, וגם בהעמקה בערך של כל פרט, ובצדדים שאמורים להיות מורגשים מעין "מוסר טבעי" בקיומו.
לא כיף לדבר לשון הרע, זה פוגע במישהו אחר. זה מוזיל אותנו, "פה מתגלגל". כבר אמרתי, אנחנו לא בנויים רק ממישור חיצוני, וגם לא תחושותינו. מותר האדם מן הבהמה. וגם לא "כיף" מה שהלאה, אם חיים מעבר לכך. חבל להישאר שם. זה נושא ארוך - כתבתי בקיצור (לפעמים, החינוך הזה, ה"טכני", הוא שגורם לחטוא. למרת שגם ההקצנה לצד השני, בלי "קבלת העול" יכולה לגרום אותו דבר).
נכון שלהגיד על התורה "כיפית", זה קטן וזול. כי היא הרבה מעבר לכך. אבל אכן, עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר. אין טוב אלא תורה. טעמו וראו כי טוב ה'.
ולהגיד "כיף לחטוא", זה יכול להיות כהקצנה לצורך הסברה שלא עושים מה ש"כיף", אבל זו לא אמירה טובה. מי שיתמלא במודעות לטוב ה', לחיים שבדברו, יקיש ממה שמורגש אל מה שאינו מורגש, יעמיק בערכי תורתו וציוויו, לא יוכל לומר כך, גם אם ברגע של חטא תשתלט חלילה הרגשה של נעימות חיצונית
עדןאופטימיתת
קפץ, סליחהאופטימיתת
אם משהו הוא באמת כייף אז הוא כייף אמיתי, לא כייף היום ומחר הוא בושה אלא משהו שעושה לי תחושה טובה תמיד. נגיד ואותה בחורה מתחתנת בע"ה ומקומה בית תורני לתפארת ויש לה בן והוא גדל ושואל אותה בדיוק על העניין הזה, היא בטוח תתבייש לספר לו על מה שעשתה מכיוון שכבר התבגרה והיא לא בחורה קלת דעת אלא אמא בוגרת שמשמשת דוגמא. באותה רגע, העניין הזה ממש אבל ממש לא כייף בשבילה. כנ"ל לגבי כל עבירה שיש בה איזשהו כייף, הכייף הוא אמיתי זה בדיוק היצר הרע שנותן איזה טעם למעשה הרע כדי לראות אם נוותר על הכייף (הבהמי והרדוד) ונבחר בכייף האמיתי של להתגבר ולחזק את הקשר עם הקדוש ברוך הוא שהוא הכייף האמיתי
.לגבי התורה באופן כללי והתפקיד שלנו כעבדים המשמשים את האדון, יש עבד שעובד אצל אדם רשע ונהנתן שסובל מכל רגע ואין מה לעשות זה התפקיד שלו ויש עבד שכל כך נהנה רק מלהיות קרוב לאדון שלו שכל העבודה שעליו לעשות היא בשבילו כייף רק כדי להיות בקרבתו.
כשמתקרבים ומתעמקים בקשר שלנו עם הקדוש ברוך הוא מגיעים לשמחה אמיתית בתורה ואין משהו שהנאות העולם הזה יכולות לספק לעומתה (אני מדברת לגמרי מניסיון)
ואני רוצה גם לשתף אותך במוסר שקיבלתי מהבן שלי בדיוק על זהאופטימיתת
ילדים הם אמיתיים,הוא באמת מרגיש כייף אמיתי בנתינה הזאת ואני מאמינה שגם הקטן מרגיש כייף אמיתי שאכל בפועל 2 מעדנים אבל בכייף של הקטן כבר נגמר והנה אנחנו באור ליום ראשון לעומת הכייף של הגדול שהטעם הטוב באמת עוד נשאר אצלו
אני לא בעד להתחנף פשוט.עדן ירושלים
זה הכל. ההרגשה לעשות טובה לאחר היא בהחלט טובה
אבל לקיים תורה זה קשה גם.
זה הכל.
צריך להסביר להם שהתורה זה כמו הוראות יצרןכלה נאה
וזה לא רק שכר לעולם הבא.
כמו מכשיר חדש. את יכולה להשתמש בו איך שנוח לך אבל הוא יכול גם להתקלקל. ברור שתבדקי ליפני כן איך צריך להשתמש שיעבוד הכי טוב.
נגיד חאכול בשר וחלב זה לא רק אסור. זה גם לא בריא. וכן הלאה
אני לא מאמינה בזה
עדן ירושלים
פרשנות חדשה ... התורה דואגת שהחיים שלנו יהיו טובים בעולם הזהקרן-הפוך
אוסף המצוות עשה ואל-תעשה, בפרט מה שקראנו בשבת האחרונה בפרשת כי תצא, ההתייחסות לנשים בתורה ובהלכה:
כִּי יִמְצָא אִישׁ נער [נַעֲרָה] בְתוּלָה אֲשֶׁר לֹא אֹרָשָׂה וּתְפָשָׂהּ וְשָׁכַב עִמָּהּ וְנִמְצָאוּ. כט וְנָתַן הָאִישׁ הַשֹּׁכֵב עִמָּהּ לַאֲבִי הנער [הַנַּעֲרָה] חֲמִשִּׁים כָּסֶף וְלוֹ תִהְיֶה לְאִשָּׁה תַּחַת אֲשֶׁר עִנָּהּ לֹא יוּכַל שַׁלְּחָהּ כָּל יָמָיו. (דברים כב, כח-כט)
הם לא תמיד מתכון לאושר בעולם הזה...
אדרבה....ד.
דווקא הדוגמה שהבאת, היא ההיפך ממה שכנראה חשבת:
הבחורה יכולה לצאת ממנו מתי שתרצה. הוא לא יכול "לשלחה" בעל כרחה.
בחורה שמישהו אחר שכב איתה, עלול להיות שיהיה לה פחות סיכוי למצוא מישהו אחר שירצה בה (בניגוד לכל מיני "הסברות" שמנסים לפעמים לומר, כאילו מה איכפת... ובוודאי שפעם זה עוד יותר היה כך). כופה התורה על האדם הזה, לקחת אחריות, הוא יצטרך לשאתה, לפרנס אותה, כל החיים...
כמובן שהלכה כזו, מונעת מראש לפחות חלק מהתנהלויות כאלה. זה הרבה יותר מאם העבריין חושב שיקבל איזה קנס.. מכריחה אותו לקחת אחריות.
ובכללי: מלבד מה שיש מצוות שבמפורש נאמר שהפירות בעוה"ז והקרן לעוה"ב - אז אמנם "שכר מצוה בהאי עלמא ליכא" (השכר של המצוות אינו בעולם הזה), אבל זה עיקרו של השכר. כי "שכר מצוה מצוה", מסביר ר"ח מוולוז'ין שזה הרוחניות של המצוה. התוכן הפנימי שגנוז בה. בעוה"ב, שהרוחניות גלויה, גם פעולת המצוות שאדם עשה כאן גלויה.
אבל בוודאי שיש בתוך המצוות, מתוך הערך הרוחני הזה שיתגלה במלואו לעתיד לבוא, גם בעולם הזה; ערכי התורה והמצוות מחיים את האדם. בוודאי שהם "הוראות יצרן", של הוצאה לפעל של נשמתנו. ואשר גם להתבונן בפרטי הדברים, בנועם שזה בונה בנו, "לחוש" אותו מתוך כך. זה מקצוע גדול של "טעמי מצוות".
זו לא שאלה של "מאמינים בזה" או לא, אלא אם יודעים את זה.
אכן, לא דווקא שבכל פרט של הרגשה, גם חיצונית, התורה עושה ש"יהיה לו טוב". התורה זה לא חנות לממתקים ושלגונים. גם מזה צריך להיזהר. אם מציירים כאילו ישר "מרגישים כיף" בתחושה החיצונית מכל מצוה שעושים, זה עלול גם להוזיל - וגם לגרום בעיות מול המציאות, לילד שיראה שלא תמיד זה כך.
אבל באופן אמיתי, כשאדם אינו מתעקש "לחוש" רק מה שחושיו החיצוניים, בסימום כל כח אחר, חשים - ולפעמים זה עלול לקרות ל"ע כששוקעים בחומריות - אז בוודאי שאפשר לראות ולחוש בהתבוננות פנימית עדינה, את הטוב שנבנה בנו עם החיים הללו.
לפעמים, ממש ישירות. כמו אדם שעושה טובה גדולה (יש כאלה שתורמים כליה.. מעשה רב. נו, זה "כיף" או לא?... לעבור ניתוח, כאבים שאח"כ, מן הסתם שלא... אעפ"י כן, עוצמת החסד והטוב והעזרה כ"כ מורגשת, שאנשים אכן מדברים על כך, מלבד הערך העצמי שהוא העיקר, גם כ"חוויה" רוחנית אדירה. אע"פ שבוודאי לא תורמים בשביל חוויה), לפעמים עם הזמן. איזו צורת חיים, ערכי חיים, עדינות של חיים וכד', נבנים עם זה. גם בעולם הזה.
"למען ירבו ימיכם וימי בניכם על האדמה אשר נשבע ה' לאבותיכם לתת לכם"
"ואיני מלמד את בני אלא תורה. שאדם אוכל משכרה בעולם הזה, והקרן קיימת לעולם הבא... משמרתו מכל רע בנערותו ונותנת לו אחרית ותקוה בזקנותו" (מסכת קידושן, סוף פרק ד, דברי רבי נהוראי)
"לימוד"אבא שמואל
מרגש, אשרי יולדתו.
איזה מתוקקקקאמא ו7 גמדים
מתוק, נפלא - ואמיתי לגמרי. אשריכם. וברור שבאמת חש כך.ד.
כמו שאומרים - הכל מתחיל מהראש..
כיף להיות קדוש וטהור!עובד
לחטוא זה מתוך רדידות וקלות דעת-
זה לא הנאה אמיתית אלא מדומה-
קל מאוד לחטוא, בטח היום בדורינו,
וקשה מאוד להיות קדושים, אבל מאוד נעים טוב ונותן חיבור של עומק הנשמה אל יוצרה, להידבק בטוב האמיתי!
ואני קירבת אלוקים לי טוב!
ונסיים בעוד פסוק טוב..
"מה רב *טובך* אשר צפנת ליראיך"!
נראה לי הכוונה לזהאבא שמואל
"אם אתם מובדלים מהם הרי אתם שלי ואם לאו הרי אתם של נבוכדנצר וחביריו רבי אלעזר בן עזריה אומר מנין שלא יאמר אדם נפשי קצה בבשר חזיר אי אפשי ללבוש כלאים אבל יאמר אפשי ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי ת"ל ואבדיל אתכם מן העמים להיות לי שתהא הבדלתכם מהם לשמי פורש מן העבירה ומקבל עליו עול מלכות שמים"
כן. יש הבדל בין טוב לכיף.עדן ירושלים
כיף לא.
ולכן כיף לעשות עבירות.
אני לא חושבת שצריך לומר שהכל טוב. לו הייתי הולדת חילוני לא נראה לי שהייתי חוזרת בתשובה. החיים של דתיים יחסית קשים
וואו איזה משפט קשהאופטימיתת
יהודי שלא מרגיש התרגשות ושמחה אמיתית בחיים שלו חי לא בסדר. התורה היא תורת חיים ואני מאמינה שהיא ניתנה לנו כדי שנחיה בה.
אני חושבת שקלות דעת גורמת לך לחשוב כך אבל אם תתעמקי בכייף מסויים ותביני את המשמעות שלו לא תהני ממנו ולא תשאפי אליו גם
אני לא חושבת שזו קלות דעת.עדן ירושלים
אל תחפשו מילים שלא נאמרו יעזור לכם מאוד.
גם בההיעלבויות מיותרות וגם ההבנות דברים הזויים.
חלילה, לא נעלבתי ולא חיפשתיאופטימיתת
וטוב שאת שמחה שאת דתייה, יש במה לשמוח
כיף הוא הנאה רגעית שמשאיר אחריו ריקנות ועצב ובחיפושצבי יהודה.
לעומת כל מצווה או כל מניעה מעבירה שמותירה אושר וסיפוק שאין דבר בעולם אשר יושווה לו.
לא לחינם אנשים בכל העולם ולא רק יהודים עוסקים במיסטיקה.
חשבת על זה פעם?
נכון.עדן ירושלים
אבל אם היית חילוני והיית עושה עבירות שכביכול אין להם שום בעיה מוסרית לא נראה לי היית מרגיש מצפון על זה.
אני יספר לך משהוכלה נאה
מסיבות לילה, חברים, בילויים...
חשבו שגילו את אמריקה.
באמת כיף חיים, כך היה ניראה.
אבל לאט לאט התרגלו וראו ש נו כמה?? עד מתי?? זה לא מה שהם חשבו.
היום התחילו להתחזק ב"ה הרגישו שמשהו חסר להם והכל שקר גדול שניגמר מהר,
אני רואה את השמחה והסיפוק שיש להם ואומרים שדרך התורה היא האושר והאמיתי.
שהיו חילונים הם הגיעו למסכנה שהם ניגעלים מהבחורות החילוניות, וממש לא רוצים אישה כזאת.
כשאחי היה אומר לי אני רוצה דתיה היתי אומרת לו, למה שדתיה תרצה אותך...
הוא הבין שאם הוא רוצה חיי נישואים יפים זה רק עם בחורה ששומרת מצוות. עדינה שמורה תמימה וצנועה.
להבדיל מבחורה מופקרת.
אנשים שחוזרים בתשובה מה הם מחפסים בעצם ?
כיף לעשות עבירות למה להם חיים קשים ?
כניראה שזה לא כזה כיף.
אני לא מדברת על נישואין.עדן ירושלים
ושוב תראי מה כתב י בהמשך.
אני לא אומרת שאני לא שמחה.
אם לא הייתי שלמה עם מה שאני עושה הייתי כבר חילונית.
אני לא מהאלו שמפחדים ללכת אחרי האמת שלהם. לדעתי לומר על חיים שהם איך מאחלים לבר מצווה *עול* תורה ומצוות , שהם כיף, זה לא נכון.
זה טוב. אבל זה קשה לפעמים.
אם הילדים שלי יחשבו כל הזמן שלהיות דתי זה הכי טוב ולא יחשבו אף פעם מעבר, האם הם היו רוצים להיות חילוניים אז כשלתי בחינוך שלי. גידלתי ילדים שלא יודעים לשאול שאלות ולברר שזה הבסיס של היהדות. גידלתי ילדים חסרי אופקים וצרי מחשבה.
צודקת בזה שהילדים צרכים לדעת הכל ואז לבחורכלה נאה
אז אם בוחרים בדרך התורה ברור שהיא הדרך הטובה.
וכדאי שהם ידעו את זה!
מה יחליטו? הבחירה שלהם כבר.
יש חילוניות מקסימות נכון. אבל מי שמכיר עוד דרך יודע שהחיים שלהם עקומים.
זה לא סותר שיש חילונים עם מידות טובות.
בכל אופן אני לא חושבת שהתורה ניתנה להקשות עלינו את החיים, זה הדרכה לחיים נכונים ויפים.
יש גם רעל טעים!עובד
זו עצת הנחש נטו-
זה מאוד מפתה ומאוד רע-
לכן אני בעד חברה נפרדת,
ובעד קדושה וטהרה-
איש ואישה שיגעו בקדושה,
חבר וחברה, זו צרה צרורה!
ואת נושא הראשוניות והתום
אמרו לי גם חבר'ה חילוניים בצבא..
^^^^^אופטימיתת
עצה שלי : תגרום לה לעונג כל כך רב עד שהיא תשכח מי היה הקודםליאן
תיזהרי עם מה שאת מציעה פה...*אשתו של בעלי*
שחלילה לא יקפצו פה עלייך מתוך השיחים ויאשימו אותך במלים לא מהוגנות ;)
חחחחחחחחחחחחחחחחחחיואב גל
ליאן ואשתו של בעל מהניסיון שלכם זה באמת עובד ושכחתם את כל הקאלי12
זה מניסיון או שהחלטת להפוך את השרשור לשרשור בדיחות גסות?אלי12
שאלה מעניינת..me.
בוואדי שיכולות להיות לזה השלכות. מהם? לעולם לא נוכל לדעת לפני שנגגיע לגשר.
יש סיכו י לדעתי(בגלל מה שהבנתי מהסוגרים) כי על אף הקשר שנוצר במגע יש לו גבול שאפשר להתגבר עליו.
לדעתי קשר עם בעל מחפה על הקשר עם העבר.
וללואי שתמצא את שאהבה נפשך שתקימו בעת ביחד בשמחה ורצון. תמשיכו את השושלת של העם היהודי. תפיצו חסד ותורה ויראת שמים!
השתלדתי לקרוא את כל התגובות לפני שאענהאופטימיתת
לגבי השאלה של הפותח, יכול להיות שהיא בדיוק מה שחיפשת ותהיה לכם הראשוניות וזוגיות מצויינת (מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים בו) אבל הנושא שהועלה לבדו לא מספיק כדי להחליט אם יכול להיות בסיס טוב לקשר או לא.
כן חשוב מאוד לדעת האם התשובה שלמה כי זה יכול להעיד על הרמה הרוחנית שלה, למשל לומר היה טוב וטוב שהיה אין בזה חרטה ובושה בעבר על קיום העברה, מכאן שאין תשובה שלמה וזה יכול להיות ממקום של חוסר ידיעה על חומרת העבירה או ממקום של קטנות באמונה וביראת שמיים.
כך או כך אני חושבת שהבסיס לזוגיות טובה הוא שיתוף, דבר איתה על זה ותנסה לראות אולי היא מתחרטת ופשוט לא מודעת שיש במה להתבייש או לחילופין שהיא לא נמצאת בכלל במקום הזה רוחנית ועליך לשקול אם זה הבית שכדאי לכם לבנות.
בהצלחה לכם
איזה מתוק. זה מראה על החינוך שלךכלה נאה
התשובה לאופטימיתת על הילדכלה נאה
מה זה לא שמרו נגיעה?44444
ולדעתי סיכוי לראשוניות בהחלט יש כי אחרי החתונה מגיעים לקרבה גדולה יותר.
תגובה ללא עיון במאות התגובותהעני ממעש
מנינו שיהושע בן נון התחתן עם רחב
אינו באיסור מצד הדין
וגם אינו "המציאות האידיאלית הטהורה"
אגב, גם ללא קשר, איננו - בשאר תחומים- הכי ב HIGH
כיוון שכך- שכ"א יעשה חשבון עם עצמו- איפה הוא עומד, מה טוב לו- מתאים לו
בלת"ק חלקי - הרי לכם סיפור ממקור ראשון:מקרוני בשמנת
הוא אמר שלא אכפת לו ואני אחלה וזה מה שחשוב. אלא שאז שוחח עם חבר שלו וחזר אליי עם תשובה בזו הלשון "אני לא רוצה מכונית יד שנייה".
אני צריכה בכלל להסביר כמה זה מצער? כמה זה מכאיב? כמה ההשוואה שלי לחפץ היא דוחה?
התחתנתי עם איש מדהים שהשם שמר במיוחד עבורי. והיו חששות והם היו לגיטימיים. אבל אחרי החתונה אמרתי לו "מבחינתי אין עוד גבר בעולם מלבדך" לא בעבר ולא בהווה, הכל נעלם מליבי וממחשבותיי, פשוט ככה. הוא מילא את כל עולמי.
תסיקו מזה מה שתרצו.
יש כאן עניין תרבותי עמוק. גבר דתי, חונך על המסורת וחיי תורהקרן-הפוך
בתולין לאו דווקא במובן הפיזי. הוא הרי לא מתכוון לבדוק את המצב הפיזי.
אלא יותר במובן הרגשי - להתחיל את החיים ביחד, באותה נקודת פתיחה, שני בני הזוג מעולם לא התנסו מינית.
צודקת זה פוגע לשמוע תגובה כזאת במיוחד אם את כבר לא ההית שםכלה נאה
יש אחרים שחשוב להם ההרגשה הזאת
זה באמת באמת מעליב ודוחהאליפ
אגב... מכונית יד שנייה זה אחלהאליפ
נכון, זו תגובה מעליבה ודוחה.ד.
כי אשה זה לא "מכונית"..
וגם מי שלא רוצה - לגיטימי לחלוטין - צריך לדעת איך לומר, ולא לפגוע.
אבל אין לכך שמץ-שבשמץ קשר לעצם הנושא הנידון.
לגיטימי שלמישהו לא מתאים. כבר כתבתי, גם בכך יש צד טהרה.
ולגיטימי שמישהו אומר, אם את מבינה שזה לא בסדר - ואת לא "שם", לוקח אותך..
לא לגיטימי אם מישהו ינסה בשם דברים שהוא עבר, "לשכנע" אחרים שרגישויותיהם שבאות מטהרה, אינן נכונות/לגיטימיות (מה שהכותבת הזו הספציפית, אכן נזהרה ממנו. יישר כח)
ואני מכיר את בעלה של הכותבת הזו, באמת בחור חמד ויקר. זכו.
זכותו של כל אדם לפסול לפי מה שמעיק על לבואליפ
ההוא לא מוכן לצאת עם בהירות
שני נפרד מבחורה בגלל שסבתא שלה ספרדיה
בטעם לא חייב שיהיה הגיון
אני מסכים שזכותו של אדם להיפרד גם על זה. יש לי חבר שאביו ניסה לשכנע אותו לא להתחתן עם בחורה מפני שההורים שלה הינם בעלי תשובה בעוד שהם משפחה מיוחסת של רבנים אשר מעולם לא סרו מדרך ה'
לגטימי, למרות שרחוק ממני
אבל מי שלא מרגיש שעומד או עומדת מולו אדם עם רגשות, אני הייתי מצטרף למסיבה של @אופטימיתת
וזו שאלה נפרדת לחלוטין אם חייבים לציין את הסיבה האמתית לפרידה
אני דווקא לא חושב שזה דומה ל"משלים" שהבאת..ד.
לחלוטין לא.
וזה לא "חסר היגיון". לא צריך להקצין לצד השני, בגלל מישהו שלא יודע לדבר.
יש לגיטימיות לצד הזה, יש לגיטימיות לצד השני.
אבל אכן, מי שיכול לדבר כך - יש חשש שגם אם היה מוצא בחורה "כרוחו", היה מדבר לא כראוי, בהקשרים אחרים..
[ובאמת אין כל חיוב לציין "סיבה אמיתית" לפרידה.. אין חיוב בכלל לומר סיבה - ובוודאי שכשיודעים שמשהו יפגע, ולא יודעים לומר בצורה שלא תפגע - מוטב לא לומר, או לשנות מפני השלום]
מסכיםאליפ
היית צריכה לסיים את השיחה ולעשות סעודת הודיהאופטימיתת
0.די"מ
תשובה מדעית ורוחניתאנננאחרונה
לא ניתן לשכוח חוויות שאדם חווה אך ניתן להפוך אותם ל"לא רלוונטיים".
המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר
שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.
אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.
כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.
הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.
שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?
עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?
אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.
אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים,
יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.
והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.
תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.
וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי
מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.
חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.
תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
קודם כלהעני ממעש
מקווה שתעבור את זה
חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה
מס' נפשות
מקורות פרנסה סכום ויציבות
האם קיימים פערים לא שגרתיים
וכד
בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
ותשועה ברוב יועץהעני ממעשאחרונה
מטרת הפורום היא התייעצות אנונימית בלתי מקצועית
לא מקובל באישי בפרט משתמש לא מוכר ומילא אף אחד לא מכיר אותך
קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט
אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.
פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.
חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.
מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנות
מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.
ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה כמו בכל קושי המתמודדים אתו בבית, שרצוי ש 2 בני הזוג יתגייסו לפתרון, זה הרבה יותר קל בעז"ה.
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין
בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה
יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?
מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?
יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸
כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.
למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999
במדינות הגדולות
וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.
יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃
גם שם יש שפע של מסעדות כשרות
(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה" אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים)
אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111
היי, אשמח לעצת הפורום
בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.
זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.
זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.
אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות
תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*
אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...
ניסית לדבר איתו על זה?
כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה
התעלמות זו אלימות לכל דבר.
טיפול זוגי אולי יעזור.
מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום
זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.
אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.
ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה
אם הוא היה פהמשה
הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.
איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?
אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד
חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".
בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.
לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).
כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).
סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד
בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.
אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).
אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.
אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט
ממש ממש לא תקין
להישאר ככה זה לא יכול להיות
זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
באמת לא נעיםתהילה 3>
נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.
לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.
מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.
אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.
כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.
לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.
הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.
מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.
איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.
מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.
רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר
נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.
לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.
רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.
הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.
אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.
הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.
אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.
אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.
ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.
בעז"ה שיהיה כה גם לכם.
חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.
חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט
למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.
אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.
אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.
ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.
ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד.
👍.אונמראחרונה
מבינה לגמרי גם את הבהלה.
באמת זה ממש לא נעים.
אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.
החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.
אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.
מעשה שהיהיהלום אובלי
ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.
הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.
אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.
בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.
והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"
בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...
אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!
לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...
ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.
בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?
ואיך אתן הייתן מגיבות?
שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ
אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.
אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.
לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.
את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.
את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.
וברור לגמרי למה. זה מעליב.
מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה
מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם
וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...
איך הייתי מגיבה?
כנראה בצורה תינוקית
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.
גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול
כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.
וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.
אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.
מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.
אבל זה לא במציאות.
להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.
קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?
ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.
זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?
היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו.
אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות
כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤
ורק לגבי הסיפא -
זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,
ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).
שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.
ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.
כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי
לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...
גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת
טעות קשה שלוזיויק
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28
ופותח שרשורים הזויים.
ולא תקין בעליל כמובן.
אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.
ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.
חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.
כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות
לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,
אבל בהחלט באופן כללי:
את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.
כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.
או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.
או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.
או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,
או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,
או "סתם" משועממים,
או נערים/ות,
או טרולים,
או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה
וחשוב ממש להיזהר.
גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה
ובטח שבאישי
ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.
אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.
יכול להיות שלא? יכול.
איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.
וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.
וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,
כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.
אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.
אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
הערותהעני ממעש
אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו
הוא פתוח איתך וזה יפה .
הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו
אינך חייבת לקחת ללב
תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו
ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע
ממש קשורה לנושא.
אני לא שמלהיהלום אובלי
תגובההעני ממעש
נראה שלא הבנת את כוונתי
שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט
אבל משמע ששם נעצר
לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי
כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .
ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו
לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי
וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.
וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...
אוהעני ממעש
אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח
חוסר כבוד וכו שציינת
מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל
עוד משהו -
אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע
אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה
ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור
נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן
מסתמא יהיה לה מה לאמר
הוא שיתף אותך.אדם פרו+
ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.
והוא נכשל
אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.
וגם לשיתוף איתך.
זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.
אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.
באמת אמירה מיותרת יחסית.
מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.
הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי
ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...
נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36
אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...
למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך?
איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי
שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו
וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...
הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven
כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך
לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית
לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..
גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית
אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי
וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...
אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.
ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.
בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven
אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג
לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד
פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...
מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה
אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.
אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.
כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו
אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו
מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה
עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו
לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!
סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל
דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.
זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.
אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.
ולגופו של ענייןדרור אל
יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.
אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.
כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.
עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.
הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה
אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו
עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.
מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.
לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.
יצא שכרו בהפסדו
נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי
המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.
אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..
אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),
אין כאן שום דבר שדורש הכנה.
בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,
בקערה את החומרים של הקציצות,
זהו.
אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.
יש מטפלים בקהל?חוזר
אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה
חיוב מוזר באשראיאפרסקה
הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?
האם עסקה טלפוניתהעני ממעש
או שעבר פס מגנטי בפועל
האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה
האם חיוב מוכר שעבר בעלות
האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך
רשוםאפרסקה
האם הוצג? כן
זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?
בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?
זה חיוב הוראת קבע?משה
תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.
רגע רגעפשוט אני..
קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.
מנסיוןמשה
לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.
זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה
איך אני מבררת מי זה?
כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת
לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה
קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה
תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?
אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט
יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
...רק נשמה
חח ענק
רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש
כיוונים מעניינים
ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל
באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול
לפחות באפליקציה של מקס.
נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.
או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).
ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל…
תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות
ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,
גם כי אין לזה רייטינג,
זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.
ומה שצריכים ללמד וללמוד
זה איך להיות בתוך קשר
איך לבנות קשר
איך להישאר בקשר בטוב
איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.
לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא
לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד
לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה
אלא בתוך
ותוך כדי
ומתמשך
ומלא חיים
וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל
בתוך חיי הנישואים
שנה ראשונה
עשר שנים ראשונות
עשרים שנים
מה עושים אז?
מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?
איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?
מהי בכלל מהות הנישואין?
איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?
איך פותרים קונפליקטים?
מה עושים כאשר פערים צצים?
איך לריב נכון?
וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.
את זה צריך להראות.
את זה עלינו ללמוד וללמד
וגם לשמור ולעשות ולקיים
ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.
גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.
תהיה לו אנרגיה - יתקיים
לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.
אלו לא חיים של בערך
ולא כמעט
לא ליד
ולא בצל או בצד
אלא אלו החיים עצמם
בדיוק
בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.
והמתמידים מרוויחים
כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי
כמו בשיא גופני שדורש התמדה
כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות
וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו
נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח
לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.
החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.
אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות
סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?
נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.
כן, יש המוןנגמרו לי השמות
הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.
ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.
ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...
כי זה לא "פוף" קורה או שלא
זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"
זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"
זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"
אלא זה באמת באמת לימוד
ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות
כולנו
ותורה היא ולימוד היא צריכה
וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.