המוצץ - אויב או אוהב?חיימית

בס"ד

היי כולם

הבן שלי עוד לא בן חודשיים, וכבר הוא נרדם רק עם מוצץ.

כשזה נופל לו לפני שהוא נרדם הוא בוכה עד שמחזירים..

קראתי בספר הלוחשת לתינוקות שזה נקרא "משענת" למי שמכירה, 

אני ממש לא רוצה שזה ימשיך עד גיל שנתיים ככה..

יכול להיות שזה סתם חשש..

מה דעתכם על זה?

יכול להיות שהוא באמת קטן עדיין וזה בסדר...

אבל מצד שני עכשיו הוא לומד איך להירדם וכו'

מה אתן ממליצות?

תודה ויום טוב...

מאמא מבולבלת..

שאלה קשהמחי
אני התרגלתי לישון עם מוצץ, ומגיל 4 עד 6 חודשים זה היה די סיוט להחזיר לו את זה כל פעם שנפל, עד שהוא למד להחזיר בעצמו.
מאז ועד עכשיו (הוא בן שנה ו4) זה ממש לא בעיה, הוא אכן תלוי במוצץ בשביל להירדם אבל אם נופל הוא מוצא את זה לבד מתוך שינה. אני גם מוצאת אותו הרבה פעמים ישן בלי המוצץ בפה, אז זה לא שהוא מתעורר כל פעם שהמוצץ נופל.
אז האם זו משענת שהוא תלוי בה כדי להירדם? כן. האם זה בהכרח רע? אני לא חושבת. לא רואה הבדל בין מוצץ לחיתול, דובי או בובה שהתינוק נקשר אליהם ולא נרדם בלעדיהם. באיזה שהוא שלב כשאחליט לגמול אותו נעבור את זה. לדעתי עם כל הכבוד לחשיבות להרגיל תינוק להירדם לבד, הוא זקוק לאיזה שהוא חפץ מעבר שירגיע אותו. (לבן שלי יש גם מוצץ, גם שמיכה אהובה וגם בובה רכה, ככה שאם אחד מהם יאבד או יהיה בכביסה הוא יסתדר עם השני)
הדבר היחיד שאני מתנגדת אליו זה ההרגל להירדם עם בקבוק חלב/מיץ/שוקו. הרגל שמאוד קשה לגמול ממנו, לא בריא ומרגיל את התינוק להירדם רק עם בטן מלאה.
תודה על התגובהחיימית

לא הסכים לקחת מוצץ ועכשיו......גדלות מוחיןאחרונה

הבן שלי הקטן לא הסכים לקחת מוצץ

והוא לא נרדם בלי בקבוקי (תמ"ל)

היום בן כ-שנתיים

אני ממש לא אוהב את הרעיון אבל הוא עקשן בטירוף

ניסיתי כמה פעמים

ואני מעדיף לוותר לו ולא לעשות לי לילה לבן וגם אני עלול לצאת חרש מזה...

והוא עדיין מעיר אותי בלילה פעם פעמיים למילוי...

מאוד מקווה שעד הגמילה הוא לא יינזק מזה

בכל מקרה אני משתדל שלא יישן עם הבקבוק בפה כי זה עושה חורים בשיניים (וכבר יש לו 2 חורים שראיתי)

ממליץ מוצץ אם הילד לוקח !!!

הצלחה

ממליצה על מוצץרפואה שלמה
מגדל ילדים יותר רגועים
בנוגע לנטיה להעלם בלילה, תקני 5 ותשימי במיטה לידו. הוא ימצא.
בגיל כמה חודשים הם ממששים סביבם. אם יש רק מוצץ אחד הוא יאלץ להעיר אותך..
שאלהמישהי11

כשאתם מפזרים סביב הילד מוצצים אתם לא מפחדים שהוא יתגלגל עליהם ןזה יכנס לעין? אני תמיד מרחיקה את המוצץ כשהוא נופל לו אבל באמת צריכה לקום כמה פעמים בלילה בגלל זה...

זה תלוי בילד ותלוי בהורה.מתואמת

בדרך-כלל אם ילד לא מתרגל למוצץ הוא יתרגל למשהו אחר... כי תינוק צריך כנראה משהו שירגיע אותו. אם זה לא יהיה מוצץ - זה יהיה בקבוק, או חיתול בד, או בובה כלשהי, או אמא...

ובמקרה האחרון - האמא צריכה להחליט אם זה מה שהיא מעוניינת בו או לא...

ילדה אחת מכל ילדיי לא מצצה מוצץ, והיא הייתה מכורה אליי עד גיל שנתיים... אז במקרה שלה - אני בחרתי בזה. אבל לא בטוחה שזה מתאים לי תמיד...

מוצץיהושבעט5
אני חושבת שמוצץ זה דבר נצרך חלק מהתינוקות ישתמשו במוצץ אחרים לא.כשתינוק גדל הוא מצליח להכניס את המוצץ לפההשלט לבד ומרגיע את עצמו,זה יתרון גדול.לא צריך לחשוש לשלבבגמילה כי עוד חזון למועד.שתי בנות שלי היו עם מוצץ עד גיל מאוחר (5.5,6.5)לא נרשמו שום בעיות בקבלה לתיכון ושרות לאומי.
ושכחתי לציין את ההתמכרות הכי קשה - אצבע...מתואמת

לא.. הכי קשה התמכרות להנקהחדשה ישנה
יש לי ילד עם מוצץ
קפץ. ילד עםחדשה ישנה
מוצץ שנרדם (כמעט ) רק עם מוצץ ותינוקת שכבר בת שנה וחודשיים והיא מההתחלה הייתה סרבנית לצערי. היום אם היא מתעוררת בלילה הדבר היחיד שהצליח להרדים אותה זו רק הנקה. זה ממש קשה!
נכון, אבל בסופו של דבר מהנקה קל יותר לגמול מאשר מאצבע...מתואמת

חוץ מזה שהנקה בלעדית בריאה הרבה יותר - גם לתינוק וגם לאמא... ויש בה את הפן של הקשר המיוחד בין התינוק לאמו. אבל שוב - זו בחירה של האם. מה שבטוח, מוצץ עדיף על פני התמכרות לאצבע...

אני איתך... צביה22
ומוסיפה- אמא זה המקור, התינוק נברא בצורה שהוא צריך להיות צמוד לאמא שלו בשנים הראשונות והיא מקור ההרגעה שלו (וגם מקור ההזנה שלו).
היום אורח החיים מאוד שונה מאיך שהיה פעם, ולרוב האמהות לא אפשרי להיות צמודות עד כדי כך לתינוק, ולכן המציאו את כל התחליפים (גם להזנה וגם להרגעה), אבל אם יש אמהות שמסוגלות לאפשר לתינוק לינוק מתי שהוא רוצה, גם להזנה וגם להרגעה, התינוק לרוב לא יזדקק לשום תחליף וזה בטוח ייתן לו המון.
כן אבל יש את השלב של הצמיחת שיניים...בלדרית
אז את ממש לא רוצה להיות המוצץ.
אני דווקא חושבת שזה טוב, גם מעבר לגיל שנתיים, לילד יש צורך שאופייני לגיל, ולא צריך לגמול בכוח.
לי באופן אישי זה היה בסדר גם בשלב הזהצביה22
ואמא שלי הניקה את כל הילדים עד גיל שנתיים בערך (את הקטנה יותר, כי לא היה תינוק אחריה..) בלי מוצץ בכלל, ואף אחד לא חיפש תחליפים אחרים אחרי הגמילה מההנקה,זה בהחלט סיפק את הצורך של כולנו.
אני לא חושבת שזה רע לתת מוצץ, אבל אמא שמסוגלת להיות 'במקום', אז שתדע שזה לא במקום אלא זה המקור, המוצץ הומצא במקום מה שהנקה בלעדית לגמרי לפי דרישה אמורה לתת (ולכן בדורות קודמים לא היה צורך במוצץ, כי אורח החיים אפשר הנקה בלעדית וצמודה). אבל כמובן שזה דורש הרבה וגובה מחירים...
(ואני גם לא חיה באורח חיים שמאפשר את זה לגמרי בלי מחירים, בסופו של דבר מגיל מסויים אני חוזרת לעבוד והתינוק אצל מטפלת, ואז אין לו את האפשרות לינוק כשהוא רוצה... אז כן ניסיתי לתת לילדים שלי מוצץ כדי שיהיה להם את זה כשאני לא אהיה איתם, אבל הם לא רצו ואני לא נלחמתי על זה...)
לפי דעתי- זה מעולהמנסה לעזור

יש לי 2 ילדים שלא לקחו מוצץ ולמדו למצוץ אצבע. וזה הרבה יותר קשה לגמול.

2 הגדולים שלי לקחו מוצץ ובסביבות גיל 3- נגמלו מיזה.

מה שכן- כשהם גדולים, אני מסכימה מוצץ רק כשהם הולכים לישון ולא להסתובב עם זה ככה כל היום...

למה לא? מוצץ זה מרגיע, טוב.ד.

נותן תחושה של חום וביטחון.

ילד שנרדם בקלות בלי זה, אין בעיה. אבל מי שלא, אדרבה.

האופציה החליפית, שהוא ימצא את האצבע ויכניס לפה. 

זה יקח יותר זמן עד שיוציא.. (אם כי לא צריך לקום בלילה להרים..)

קראתי שמוצץ דווקא מומלץריבוזום
ונמצא מתאם בין שימוש בו לבין שכיחות נמוכה יותר של מוות בעריסה ח"ו.
האמת היא שאני אפילו די בטוחה שבלוחשת לתינוקות עצמה - לפחות במהדורה שקראתי - היא גם לא מתנגדת למוצץ - רק לא להחזיר אותו לתינוק בכל פעם שהוא נופל, אלא רק אם התינוק בוכה. כך תינוק יכול להתרגל להירגע ולהיעשות מנומנם בעזרת מוצץ, אבל כשהוא עובר לשלב ההירדמות האחרון המוצץ יכול כבר ליפול וזה בסדר.
א. ברור שאין צורך להחזיר אם לא בוכה...ד.

אין שום ענין "עצמי" במוצץ גם כשלא צריך.. אבל אם תינוק בוכה/לא שקט וזה מה שמרגיע אותו, מצוין.

ב. אימהות יקרות, תסמכו קצת על החושים הבריאים-האימהיים שלכן, מלבד מה שכתוב בספר....

גם ההנחיה הרפואית היא להרדים עם מוצץהסטורי
מצאו מיתאם בין מוצץ, להפחתת מקרי מוות עריסה. מניחים שזה קשור לזה שדרכי הנשימה פתוחות. (למרות שזו רק הנחה, עדיין לא מצאו את ההסבר המדעי למוות עריסה).

כך הסבירו לנו בשחרור מחדר תינוקות
לוחשת לתינוקות עצמהאדל35

ממליצה על מוצץ במקרה שהתינוק שבע ולא צריך משהו אחר חוץ ממוצץ.

אני מבינה את המתנגדים למוצץ, כשזה דרך להשתיק תינוק שהוא בעצם  צריך משהו אחר: הנקה, נדנוד קטן וכו'.

אני אישית לילדים שלי כן נתתי מוצץ. זה ממש מרגיע אותם. כמובן השתדלתי לתת רק לפי הצורך האמיתי.

בהדרגה עם הזמן כן צריך לשאוף לגמול  ממוצץ.

קצת מרתיע לראות בחוץ ילדים בני 3 ומעלה עם מוצץ באוטובוס, בגן משחקים וכו'. בגיל הזה בטח צריך לשאוף לגמול כמה שיותר.

אין מצב שמוצץ יחליף הנקהשחר245

אם התינוק רעב הוא לא יסתפק במוצץ.

אם הוא זקוק רק לתנועת מציצה כדי להרגע מוצץ יעזור לו והנקה רק תעמיס אוכל על קיבה מלאה ותגרום לכאבי בטן.

כך בכל אופן מנסיוננו.

יועצת הנקה המליצה לבתי עם אפקט מציצה חלש מוצץ מהסוג הישן (הגומי החום המגעיל הזה...) וכמה שיותר גדול כך שגורם לכל שרירי הפה לעבוד.

נתנו הרבה וכיום (רק בת 10 חודשים) צריכה רק לפעמים ולא לגמרי תלויה בזה.

היתרון של המוצצים הללו שאין סיכוי להפצע מהם.

גידול קל ונעים.

היי תודה לכולם על התגובותחיימית

בעיני מוצץ זה מצוייןשירה515
וכמו שכבר כתבו, ברור שעדיף על אצבע.
אני גומלת ממוצץ בסביבות גיל 3, כשהם מבינים ואפשר לעודד אותם עם פרסים. בטיפת חלב ממליצים להיפרד מהמוצץ בשעות הפעילות מגיל שנה וחצי, כדי לאפשר לילד לדבר.

מאצבע ממש קשה להיגמל, לפעמים גם בכיתות גבוהות. (בתי סיימה כיתה א. יש בכיתה לפחות 2 עם אצבע, שלא מתביישות למצוץ מול אנשים)
הצורך במוצץבת של השם

וכמובן מציצת אצבע, יכול לנבוע מתחושתיות אוראלית-סביב הפה

יותר נכון מחוסר תחושתיות אוראלית.חדשה ישנה
ובשביל לחזק את התחושה באזור מוצצים מוצץ/אצבע..
כן..בת של השם

או חיפוש חושי

או הרגלשירה515
התמכרות שקשה להיגמל ממנה.
מכירה מישהי שהיתה נאבקת בזה, כשהיתה בכיתות הנמוכות והאצבע היתה נכנסת לפה בלילה.
לא אהבתי את ההגדרה ''אויב''בלדרית
זה מאוד דרמטי, בטח בגיל כזה קטן שהיניקה היא צורך של התינוק. לדעתי קחי בפרופורציה את הדברים. גם אחרי גיל חודשיים אפשר לגמול מהרגלים ולפעמים יופיעו הרגלים חדשים כמו מציצת אצבע ותרצי להחזיר את המוצץ וזה גם בסדר, זה מסמן שעדיין אין בשלות לשינוי.
אנחנו לא נותנים מוצץאני והגיטרה
אנחנו מעיקרון, לא נותנים מוצץ. כדי שלא אנחנו ולא הילד נהיה תלויים בדבר חיצוני כדי להירדם/להירגע.
2 הילדים שלי הולכים לישון בלי 'משהו' (גם לא הנקה או חפץ משמעותי אחר). אצבע הם מוצצים רק כשהם עייפים/ישנים.
אני מרגישה שמאחר ולמצוץ אצבע, מגביל אותך מאד, הילדים מראש לא עושים את זה תוך כדי משחק, או במקום לדבר. זה פשוט לא שם.
אני מאד נהנית להיות חופשיה ממוצצים. וכמובן שב"ה ה' ברך אותי בילדים מקסימים ונוחים.
מכירה ילדיםאדל35

שנתנו להם מוצצים והם ילדים נוחים ורגועים, וגם כאלה שלא נתנו להם מוצצים מעיקרון והם תוססים וממש לא רגועים.

לא נראה לי שיש קשר בין הדברים.

התכוונתי שב"ה הם לא תינוקות צורחים וכואני והגיטרה
אלא שהם ב"ה ילדים 'נוחים' מה שנקרא. בלי צרות ובעיות אין סופיות של הירדמות וכו. לא התכוונתי להגיד שיש קשר בין שימוש במוצץ כן או לא לאופי הילד בכללי
מנסיון שלי כדאי מאוד מוצץגדלות מוחין

אני פעם הייתי נגד מוצצים (כי זה לא טבעי וכו')

בנתיים אלה שלקחו מוצץ היו יותר רגועים

יותר קל להרגיע אותם

היה אפילו אחד שהרגלתי אותו בעצמי למוצץ וזה ממש עזר לו בחיים ללמוד להרגע (כבר בן 4 (ובלי מוצץ) ונרגע עם חיבוק ונשיקה)

הגמילה אצלנו זה בסביבות גיל 3 עם החלק'ה

(הוא כבר גדול ומבין ויכול להגיד שלום למוצץ כי הוא כבר לא צריך....)

בכל מקרה כשאמא אוהבת (וגם אבא) אפשר להתגבר על הכל

בהצלחה

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך