המוצץ - אויב או אוהב?חיימית

בס"ד

היי כולם

הבן שלי עוד לא בן חודשיים, וכבר הוא נרדם רק עם מוצץ.

כשזה נופל לו לפני שהוא נרדם הוא בוכה עד שמחזירים..

קראתי בספר הלוחשת לתינוקות שזה נקרא "משענת" למי שמכירה, 

אני ממש לא רוצה שזה ימשיך עד גיל שנתיים ככה..

יכול להיות שזה סתם חשש..

מה דעתכם על זה?

יכול להיות שהוא באמת קטן עדיין וזה בסדר...

אבל מצד שני עכשיו הוא לומד איך להירדם וכו'

מה אתן ממליצות?

תודה ויום טוב...

מאמא מבולבלת..

שאלה קשהמחי
אני התרגלתי לישון עם מוצץ, ומגיל 4 עד 6 חודשים זה היה די סיוט להחזיר לו את זה כל פעם שנפל, עד שהוא למד להחזיר בעצמו.
מאז ועד עכשיו (הוא בן שנה ו4) זה ממש לא בעיה, הוא אכן תלוי במוצץ בשביל להירדם אבל אם נופל הוא מוצא את זה לבד מתוך שינה. אני גם מוצאת אותו הרבה פעמים ישן בלי המוצץ בפה, אז זה לא שהוא מתעורר כל פעם שהמוצץ נופל.
אז האם זו משענת שהוא תלוי בה כדי להירדם? כן. האם זה בהכרח רע? אני לא חושבת. לא רואה הבדל בין מוצץ לחיתול, דובי או בובה שהתינוק נקשר אליהם ולא נרדם בלעדיהם. באיזה שהוא שלב כשאחליט לגמול אותו נעבור את זה. לדעתי עם כל הכבוד לחשיבות להרגיל תינוק להירדם לבד, הוא זקוק לאיזה שהוא חפץ מעבר שירגיע אותו. (לבן שלי יש גם מוצץ, גם שמיכה אהובה וגם בובה רכה, ככה שאם אחד מהם יאבד או יהיה בכביסה הוא יסתדר עם השני)
הדבר היחיד שאני מתנגדת אליו זה ההרגל להירדם עם בקבוק חלב/מיץ/שוקו. הרגל שמאוד קשה לגמול ממנו, לא בריא ומרגיל את התינוק להירדם רק עם בטן מלאה.
תודה על התגובהחיימית

לא הסכים לקחת מוצץ ועכשיו......גדלות מוחיןאחרונה

הבן שלי הקטן לא הסכים לקחת מוצץ

והוא לא נרדם בלי בקבוקי (תמ"ל)

היום בן כ-שנתיים

אני ממש לא אוהב את הרעיון אבל הוא עקשן בטירוף

ניסיתי כמה פעמים

ואני מעדיף לוותר לו ולא לעשות לי לילה לבן וגם אני עלול לצאת חרש מזה...

והוא עדיין מעיר אותי בלילה פעם פעמיים למילוי...

מאוד מקווה שעד הגמילה הוא לא יינזק מזה

בכל מקרה אני משתדל שלא יישן עם הבקבוק בפה כי זה עושה חורים בשיניים (וכבר יש לו 2 חורים שראיתי)

ממליץ מוצץ אם הילד לוקח !!!

הצלחה

ממליצה על מוצץרפואה שלמה
מגדל ילדים יותר רגועים
בנוגע לנטיה להעלם בלילה, תקני 5 ותשימי במיטה לידו. הוא ימצא.
בגיל כמה חודשים הם ממששים סביבם. אם יש רק מוצץ אחד הוא יאלץ להעיר אותך..
שאלהמישהי11

כשאתם מפזרים סביב הילד מוצצים אתם לא מפחדים שהוא יתגלגל עליהם ןזה יכנס לעין? אני תמיד מרחיקה את המוצץ כשהוא נופל לו אבל באמת צריכה לקום כמה פעמים בלילה בגלל זה...

זה תלוי בילד ותלוי בהורה.מתואמת

בדרך-כלל אם ילד לא מתרגל למוצץ הוא יתרגל למשהו אחר... כי תינוק צריך כנראה משהו שירגיע אותו. אם זה לא יהיה מוצץ - זה יהיה בקבוק, או חיתול בד, או בובה כלשהי, או אמא...

ובמקרה האחרון - האמא צריכה להחליט אם זה מה שהיא מעוניינת בו או לא...

ילדה אחת מכל ילדיי לא מצצה מוצץ, והיא הייתה מכורה אליי עד גיל שנתיים... אז במקרה שלה - אני בחרתי בזה. אבל לא בטוחה שזה מתאים לי תמיד...

מוצץיהושבעט5
אני חושבת שמוצץ זה דבר נצרך חלק מהתינוקות ישתמשו במוצץ אחרים לא.כשתינוק גדל הוא מצליח להכניס את המוצץ לפההשלט לבד ומרגיע את עצמו,זה יתרון גדול.לא צריך לחשוש לשלבבגמילה כי עוד חזון למועד.שתי בנות שלי היו עם מוצץ עד גיל מאוחר (5.5,6.5)לא נרשמו שום בעיות בקבלה לתיכון ושרות לאומי.
ושכחתי לציין את ההתמכרות הכי קשה - אצבע...מתואמת

לא.. הכי קשה התמכרות להנקהחדשה ישנה
יש לי ילד עם מוצץ
קפץ. ילד עםחדשה ישנה
מוצץ שנרדם (כמעט ) רק עם מוצץ ותינוקת שכבר בת שנה וחודשיים והיא מההתחלה הייתה סרבנית לצערי. היום אם היא מתעוררת בלילה הדבר היחיד שהצליח להרדים אותה זו רק הנקה. זה ממש קשה!
נכון, אבל בסופו של דבר מהנקה קל יותר לגמול מאשר מאצבע...מתואמת

חוץ מזה שהנקה בלעדית בריאה הרבה יותר - גם לתינוק וגם לאמא... ויש בה את הפן של הקשר המיוחד בין התינוק לאמו. אבל שוב - זו בחירה של האם. מה שבטוח, מוצץ עדיף על פני התמכרות לאצבע...

אני איתך... צביה22
ומוסיפה- אמא זה המקור, התינוק נברא בצורה שהוא צריך להיות צמוד לאמא שלו בשנים הראשונות והיא מקור ההרגעה שלו (וגם מקור ההזנה שלו).
היום אורח החיים מאוד שונה מאיך שהיה פעם, ולרוב האמהות לא אפשרי להיות צמודות עד כדי כך לתינוק, ולכן המציאו את כל התחליפים (גם להזנה וגם להרגעה), אבל אם יש אמהות שמסוגלות לאפשר לתינוק לינוק מתי שהוא רוצה, גם להזנה וגם להרגעה, התינוק לרוב לא יזדקק לשום תחליף וזה בטוח ייתן לו המון.
כן אבל יש את השלב של הצמיחת שיניים...בלדרית
אז את ממש לא רוצה להיות המוצץ.
אני דווקא חושבת שזה טוב, גם מעבר לגיל שנתיים, לילד יש צורך שאופייני לגיל, ולא צריך לגמול בכוח.
לי באופן אישי זה היה בסדר גם בשלב הזהצביה22
ואמא שלי הניקה את כל הילדים עד גיל שנתיים בערך (את הקטנה יותר, כי לא היה תינוק אחריה..) בלי מוצץ בכלל, ואף אחד לא חיפש תחליפים אחרים אחרי הגמילה מההנקה,זה בהחלט סיפק את הצורך של כולנו.
אני לא חושבת שזה רע לתת מוצץ, אבל אמא שמסוגלת להיות 'במקום', אז שתדע שזה לא במקום אלא זה המקור, המוצץ הומצא במקום מה שהנקה בלעדית לגמרי לפי דרישה אמורה לתת (ולכן בדורות קודמים לא היה צורך במוצץ, כי אורח החיים אפשר הנקה בלעדית וצמודה). אבל כמובן שזה דורש הרבה וגובה מחירים...
(ואני גם לא חיה באורח חיים שמאפשר את זה לגמרי בלי מחירים, בסופו של דבר מגיל מסויים אני חוזרת לעבוד והתינוק אצל מטפלת, ואז אין לו את האפשרות לינוק כשהוא רוצה... אז כן ניסיתי לתת לילדים שלי מוצץ כדי שיהיה להם את זה כשאני לא אהיה איתם, אבל הם לא רצו ואני לא נלחמתי על זה...)
לפי דעתי- זה מעולהמנסה לעזור

יש לי 2 ילדים שלא לקחו מוצץ ולמדו למצוץ אצבע. וזה הרבה יותר קשה לגמול.

2 הגדולים שלי לקחו מוצץ ובסביבות גיל 3- נגמלו מיזה.

מה שכן- כשהם גדולים, אני מסכימה מוצץ רק כשהם הולכים לישון ולא להסתובב עם זה ככה כל היום...

למה לא? מוצץ זה מרגיע, טוב.ד.

נותן תחושה של חום וביטחון.

ילד שנרדם בקלות בלי זה, אין בעיה. אבל מי שלא, אדרבה.

האופציה החליפית, שהוא ימצא את האצבע ויכניס לפה. 

זה יקח יותר זמן עד שיוציא.. (אם כי לא צריך לקום בלילה להרים..)

קראתי שמוצץ דווקא מומלץריבוזום
ונמצא מתאם בין שימוש בו לבין שכיחות נמוכה יותר של מוות בעריסה ח"ו.
האמת היא שאני אפילו די בטוחה שבלוחשת לתינוקות עצמה - לפחות במהדורה שקראתי - היא גם לא מתנגדת למוצץ - רק לא להחזיר אותו לתינוק בכל פעם שהוא נופל, אלא רק אם התינוק בוכה. כך תינוק יכול להתרגל להירגע ולהיעשות מנומנם בעזרת מוצץ, אבל כשהוא עובר לשלב ההירדמות האחרון המוצץ יכול כבר ליפול וזה בסדר.
א. ברור שאין צורך להחזיר אם לא בוכה...ד.

אין שום ענין "עצמי" במוצץ גם כשלא צריך.. אבל אם תינוק בוכה/לא שקט וזה מה שמרגיע אותו, מצוין.

ב. אימהות יקרות, תסמכו קצת על החושים הבריאים-האימהיים שלכן, מלבד מה שכתוב בספר....

גם ההנחיה הרפואית היא להרדים עם מוצץהסטורי
מצאו מיתאם בין מוצץ, להפחתת מקרי מוות עריסה. מניחים שזה קשור לזה שדרכי הנשימה פתוחות. (למרות שזו רק הנחה, עדיין לא מצאו את ההסבר המדעי למוות עריסה).

כך הסבירו לנו בשחרור מחדר תינוקות
לוחשת לתינוקות עצמהאדל35

ממליצה על מוצץ במקרה שהתינוק שבע ולא צריך משהו אחר חוץ ממוצץ.

אני מבינה את המתנגדים למוצץ, כשזה דרך להשתיק תינוק שהוא בעצם  צריך משהו אחר: הנקה, נדנוד קטן וכו'.

אני אישית לילדים שלי כן נתתי מוצץ. זה ממש מרגיע אותם. כמובן השתדלתי לתת רק לפי הצורך האמיתי.

בהדרגה עם הזמן כן צריך לשאוף לגמול  ממוצץ.

קצת מרתיע לראות בחוץ ילדים בני 3 ומעלה עם מוצץ באוטובוס, בגן משחקים וכו'. בגיל הזה בטח צריך לשאוף לגמול כמה שיותר.

אין מצב שמוצץ יחליף הנקהשחר245

אם התינוק רעב הוא לא יסתפק במוצץ.

אם הוא זקוק רק לתנועת מציצה כדי להרגע מוצץ יעזור לו והנקה רק תעמיס אוכל על קיבה מלאה ותגרום לכאבי בטן.

כך בכל אופן מנסיוננו.

יועצת הנקה המליצה לבתי עם אפקט מציצה חלש מוצץ מהסוג הישן (הגומי החום המגעיל הזה...) וכמה שיותר גדול כך שגורם לכל שרירי הפה לעבוד.

נתנו הרבה וכיום (רק בת 10 חודשים) צריכה רק לפעמים ולא לגמרי תלויה בזה.

היתרון של המוצצים הללו שאין סיכוי להפצע מהם.

גידול קל ונעים.

היי תודה לכולם על התגובותחיימית

בעיני מוצץ זה מצוייןשירה515
וכמו שכבר כתבו, ברור שעדיף על אצבע.
אני גומלת ממוצץ בסביבות גיל 3, כשהם מבינים ואפשר לעודד אותם עם פרסים. בטיפת חלב ממליצים להיפרד מהמוצץ בשעות הפעילות מגיל שנה וחצי, כדי לאפשר לילד לדבר.

מאצבע ממש קשה להיגמל, לפעמים גם בכיתות גבוהות. (בתי סיימה כיתה א. יש בכיתה לפחות 2 עם אצבע, שלא מתביישות למצוץ מול אנשים)
הצורך במוצץבת של השם

וכמובן מציצת אצבע, יכול לנבוע מתחושתיות אוראלית-סביב הפה

יותר נכון מחוסר תחושתיות אוראלית.חדשה ישנה
ובשביל לחזק את התחושה באזור מוצצים מוצץ/אצבע..
כן..בת של השם

או חיפוש חושי

או הרגלשירה515
התמכרות שקשה להיגמל ממנה.
מכירה מישהי שהיתה נאבקת בזה, כשהיתה בכיתות הנמוכות והאצבע היתה נכנסת לפה בלילה.
לא אהבתי את ההגדרה ''אויב''בלדרית
זה מאוד דרמטי, בטח בגיל כזה קטן שהיניקה היא צורך של התינוק. לדעתי קחי בפרופורציה את הדברים. גם אחרי גיל חודשיים אפשר לגמול מהרגלים ולפעמים יופיעו הרגלים חדשים כמו מציצת אצבע ותרצי להחזיר את המוצץ וזה גם בסדר, זה מסמן שעדיין אין בשלות לשינוי.
אנחנו לא נותנים מוצץאני והגיטרה
אנחנו מעיקרון, לא נותנים מוצץ. כדי שלא אנחנו ולא הילד נהיה תלויים בדבר חיצוני כדי להירדם/להירגע.
2 הילדים שלי הולכים לישון בלי 'משהו' (גם לא הנקה או חפץ משמעותי אחר). אצבע הם מוצצים רק כשהם עייפים/ישנים.
אני מרגישה שמאחר ולמצוץ אצבע, מגביל אותך מאד, הילדים מראש לא עושים את זה תוך כדי משחק, או במקום לדבר. זה פשוט לא שם.
אני מאד נהנית להיות חופשיה ממוצצים. וכמובן שב"ה ה' ברך אותי בילדים מקסימים ונוחים.
מכירה ילדיםאדל35

שנתנו להם מוצצים והם ילדים נוחים ורגועים, וגם כאלה שלא נתנו להם מוצצים מעיקרון והם תוססים וממש לא רגועים.

לא נראה לי שיש קשר בין הדברים.

התכוונתי שב"ה הם לא תינוקות צורחים וכואני והגיטרה
אלא שהם ב"ה ילדים 'נוחים' מה שנקרא. בלי צרות ובעיות אין סופיות של הירדמות וכו. לא התכוונתי להגיד שיש קשר בין שימוש במוצץ כן או לא לאופי הילד בכללי
מנסיון שלי כדאי מאוד מוצץגדלות מוחין

אני פעם הייתי נגד מוצצים (כי זה לא טבעי וכו')

בנתיים אלה שלקחו מוצץ היו יותר רגועים

יותר קל להרגיע אותם

היה אפילו אחד שהרגלתי אותו בעצמי למוצץ וזה ממש עזר לו בחיים ללמוד להרגע (כבר בן 4 (ובלי מוצץ) ונרגע עם חיבוק ונשיקה)

הגמילה אצלנו זה בסביבות גיל 3 עם החלק'ה

(הוא כבר גדול ומבין ויכול להגיד שלום למוצץ כי הוא כבר לא צריך....)

בכל מקרה כשאמא אוהבת (וגם אבא) אפשר להתגבר על הכל

בהצלחה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך