משתפת בסיפור השכבה נוגע ללב..ישועת ה' כהרף

יש לי בת בת 4 פעילה מאוד..

קשה לפספס אותה בכל סביבה שאנו מגיעים..

מלאת מרץ ויכולות דיבור בלתי נגמרות..

אני משכיבה אותה ראשונה לישון בכדי לעזור לכל הבית להיכנס למצב שינה (למרות שהיא לא הקטנה..)..

שבוע שעבר היא לקחת אתה צבע פנדה כתום זוהר למיטה מבלי ששמתי לב..

אחרי כחצי שעה (כשחשבתי שהיא נרדמה ממזמן) אני שומעת רעשים מחדרה..

ניגשתי לראות מה קורה, וגיליתי לתדהמתי שהיא ציירה יצירת מופת על הקיר עם הפנדה הכתומה בערך מטר וחצי על מטר וחצי..

שרבוט ענקי..

עמדתי המומה מול היצירה, לא יכולתי לדבר.. אם הייתה עושה פס קטן/קשקושון הייתי נוזפת בה, אך כזאת יצירה ענקית.. שום תגובה שלי לא תהלום את המאורע..

פשוט עמדתי בוהה מול היצירה בעיניים פעורות..

ממש במשך דקה לפחות.. נעתקו המילים מפי.. בית חדש.. הזמנתי אדם שיצבע במיוחד מומחה.. עברתי אתו על הבית כמה פעמים לתיקונים.. כבר דמיינתי את זה נמצא שם עד החתונה שלה.. בעלי לא מהסוג שתופס יוזמה וצובע..

בתי כמובן פענחה נכון את הסיטואציה ואמרה: "אמא, נכון זה  ממש יפה?" בשיא התמימות, בשיא היושר, בשיא השיתוף..

אמרתי לה בגמגום: "ברור, זה ממש מקסים..., פשוט עכשיו הזמן ללכת לישון, אני אשמור לך את הצבע למחר.." ואני ממש לא מהסוג הליברלי..

אבל ישנם מצבים שאתה נשאר חסר יכולת לדבר..

יפה מאד. ילדה מוכשרת ויצירתית...ד.

מזלך שהגבת נכון....

מעניין אותי, למה אתה חושב שזו תגובה נכונה?פרוזן יוגורט
אין עניין לחנך לשמירה על הסביבה, ושיש מקומות המיועדים לציור כמו נייר? אני הייתי מתחרפנת, כל הכבוד לאימא על הרוגע והאיפוק
היא ילדה קטנה. מבחינתה לא עשתה משהו לא בסדר..ד.

היא ציירה בתום לב.

אז קודם כל, ברור שאין מה לנזוף - כי נזיפה, גם כששייכת, זה על משהו שיש בו איזו כוונה לא טובה. כאן זה לא כך. צריך לראות אך זה בעיניים של הילד.

לגבי "לחנך לשמירה על הסביבה" וכו' - זו שאלה של לעתיד. לא "מחנכים" ע"י שגוערים בדבר שילד כלל לא אמור לדעת.

הילדה, מבחינתה, עשתה משהו יפה. אז אם רוצים לחנך לא לצייר על הקיר, אפשר לומר שהציור באמת מאד יפה; ואח"כ להוסיף, שבגלל שאנחנו רוצים שבכל זאת הקירות יישארו עם הצבע שצבענו אותם (מבחינת הילדה, מושג קצת לא מובן... למה שיישארו ככה, במקום "מקושטים"?..), אז פעם הבאה, אם היא רוצה לצייר משהו יפה, שתגיד וניתן לה נייר, אפילו נחבר כמה ניירות אם רוצה ציור גדול..

אם היתה נוזפת בה, זו סתם חויה שלילית, פוגעת, ללא שמץ הצדקה.

בכללי, אני לא בטוח שגם להבא, זה נקרא חינוך לשמירה על הסביבה, כי הילדה עוד לא תופסת שיש בזה "פגיעה" בסביבה. 

זה יותר ענין פרקטי, הרגל, שאנחנו אולי רוצים להקנות לטובת עצמנו. אולי גם התחלה של איזשהם גבולות, שילד תופס שלא הכל אפשר בכל מקום, על אף שלא מבין בדיוק מה טעם ה"גזירה"....

כאשר ילד בגיל כזה, זורק פסולת על הרצפה, אפשר לומר שהחינוך שלנו לזרוק בפח עם הסבר קצר, זה נקרא חינוך לשמירה על הסביבה.

תודה על המענהפרוזן יוגורט

נראה לי שילדה בת ארבע כבר יודעת שלא מציירים על קיר+mp8
אולי אפשר להחמיא על היצירה- אחרי הבהרה ברורה שעל הקיר לא מציירים!!
לא בהכרח..ד.אחרונה

אם היתה יודעת, סביר שלא היתה מגיבה כך.

לא בכל בית זה "כלל" שמפנימים מגיל צעיר.

וגם לתגובה שהצעת - אני ממליץ ההיפך. קודם לשבח את הציור, אח"כ להבהיר הכין מציירים והיכן לא.

אם יקרה שוב אחרי הסברה ברורה ונינוחה ומנומקת - אז אפשר כבר להעיר על עצם הענין.

וואו, איזה ניסיוןאמא, ברוך ה'

ועמדת בו בכבוד...

תנסי להוריד עם ספוג פלא לפני שאת חושבת לצבוע מחדש..

מהניסיון עם הבן שלי עכשיו (שאומנם לא צייר משהו כזה גדול, הוא רק בן 2 וחצי, אבל בהחלט מטר על חצי מטר לפחות, הצלחנו להוריד פנדה בלי סימנים. ובקשתי ממנו להוריד ואחר כך אני המשכתי מה שהוא לא סיים.

זה די ממחיש להם שזו עבודה קשה להוריד ולנקות, ולכן למרות שזה מאוד מושך לצייר על הקיר, בסוף זה פחות משתלם, כי צריך לעבוד קשה להוריד..

אפשר להדביק על הקיר גליונות גדולים (עם סלוטייפ שלא משאירד.

סימנים) - 

ולהרשות לילדים לצייר שם..

זה כבר תלוי בהוריםאמא, ברוך ה'

אם זה בית שרק צבעו ורוצים לשמור עליו - לא הייתי ממליצה, כי זה בהחלט יכול לגלוש למקומות נוספים.

אפשר לחנך לצייר רק על דף, או על גליונות גדולים על הרצפה. זה תלוי הורים ומה שהם רואים לנכון.

זה באמת תלוי בהורים ובגישתם...ד.

אבל יוצא מאד יפה....

הערה - להתייחס לספוג פלא כמו חומר ניקוי - לא לתת לילדים.11111

זה מה שהיה זכור לי:11111

לא פלא: זיהום ביד כתוצאה משימוש בספוג הפלא - כיכר השבת

זה נראה עדין, בפועל זה כנראה כמו נייר לטש

חמוד בת הרים

הלוואי עליי יכולת הכלה כזאת.

אני חושבת שאפשר לשלבנושבת באוויר!
אפשר לומר לילדה שהציור מקסים ויפה אך במידה ואת לא מסכימה על הקיר אפשר לומר את זה.
אפשר גם להסביר
שאת הציור המקסים לא ניתן לשמור כשהוא על הקיר.
יש דברים שאי אפשר לעשות וזה בסדר.
חחח. איזו ילדה מדליקה יש לך!!בת 30

רק חיבת להגיד שיש ילדים שיש להם צורך לצייר על מרחב כזה גדול.

יש לי ילדה שהיתה משרבטת פה ושם על הקירות בכל הבית עד שנמאס לי, והקדשתי את הקיר שליד המיטה שלה לציורי קיר.

וזהו, היא נהנית מזה. מציירת, מוחקת, מוסיפה, כותבת. 

אני מניחה שיש אורחים שמזדעזעים (כמו חמותי בטח) אבל מה אכפת לי...

גדול!בת הרים

נכון מאד...ד.

מפתח את היצירתיות, את הדמיון.. נותן תחושה של מרחב...

היא הרי לא עושה כדי לעשות משהו לא בסדר; אז ה"קיר האחד" נותן גם את  ההאפקט של ההגבלה המסויימת.

מי אומר ש"יפה" זה דווקא מסויד למשעי? לפעמים היפה זה היצירות של הילדים.. במרחב סביר. משהו חי. כל דבר במקומו ובזמנו.

היא לא עשתה את זה עד עכשיו..ישועת ה' כהרף

היא באמת אוהבת לצייר וזו פעילות שמעסיקה אותה רבות בזמנים חופשיים..

אך עדין לא ציירה על הקירות..

לא מחקתי את זה.. נראה לי שזה לא מחיק (אין לי טלפון חכם בכדי להעלות צילום)..

היא פשוט מאוהבת בציור..

מראה לאנשים שנכנסים לחדר..

שתהנה..

החיים כאלה בני חלוף..

לדעתי זה תיקון לכך שהייתי כל כך פדנטית במעבר ובצביעה שהכל יהיה מושלם.. עברו על הבית מספר פעמים בצביעה עד שהייתי מרוצה.. עוד כשהיו פה הפועלים הם לכלכו את הקיר עם פס שחור של שפשוף..

אני עובדת על זה.. לא להגזים עם העולם הזה והפדנטיות.. קשה לגדל ככה ילדים.. הם ממש סובלים.. לא מתכוונת להפקרות וחוסר גבולות.. אך בטעם טוב.. חשוב המראה החיצוני תוך כדי הבנה שזה לא הכל וצריך להשקיע בכך כוחות מתוחמים..

את ממש ראויה להערכה בעיני!יעל מהדרום
הזכרת לי סיפור-חותמת+

קרובים שלי עברו דירה והאמא היתה בשמירת הריון אז האבא שמר על הבנות ופיקח על המשאית עם החפצים, ואז הוא חושב לעצמו שהשקט מוגזם, הוא מחפש את 2 הבנות, 3 ו4 ומוצא אותן בחדר, צירו על הקיר בע"ח עם לורד ארטליין  וגוזרות עלים מבגדים ירוקים ומדביקות על הקיר עם דבק נגרים, ומתלהבות לראות אותו ואמרות לו- תראה אבא איך יפה אנחנו מקשטות את הקיר בחדר החדש שלא יהיה משעמם.

וואי, איזה סיפור..ישועת ה' כהרף

הרבה יותר קשה משלי..

אצלי היא עוד הייתה עדינה..

הכל תיקונים להורים.. זה ברור..

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך