שאלהshm
עבר עריכה על ידי shm בתאריך י"ט באלול תשע"ח 11:58

ברוך ה אני די סבבה בקריקטורות וכאלה (הסגנון שאני אוהב). הבעיה היא שאני קצת תקוע עכשיו..

קניתי לפני כמה חודשים לוח גראפי (עם תצוגה!) וחשבתי שהכל יהיה מושלם עכשיו, כי אני אוכל לצבוע את הציורים איך שאני רוצה וככה להביא אותם לחיים. הבעיה היא שהתברר לי שגם אם אני שולט בעפרון די טוב, זה לא נותן לי שום ידע לגבי צבע וזה ממש קשה למצוא את הצבעים הנכונים לכל דבר (וגם לבחור צבעים לבגדים, למשל), בקיצור, אני די תקוע פה. אני מצייר כמו בעפרון על דף, רק במחשב.

השאלה היא אם מישהו כאן מכיר איזשהו מדריך או דרך ללמוד את זה (חוץ מניסוי וטעיה, תהייה, תעייה, כי זה אחד הדברים המתסכלים כשאתה פשוט לא מצליח שוב ושוב..). אני משתמש בתוכנה החינמית krita אם זה רלוונטי.

ובכל מקרה התחשק לי להעלות כמה סקיצות שעשיתי..

מזכירה לעצמי לענות בבוקרבוז
שיעורים באנגלית הולכים גם?
לא הבנתי את הכותרת, אבל כן, אם זה לא ממש דיבור לא מובן..shm

עכשיו מאוחר בלילה אצליבוז
לכן מזכירה לעצמי לענות בבוקר
אוקיי, יש לי מלא שיעורים ממש טובים
את בחו"ל כאילו? טוב, אני לא אציק לך..shm

לא מציק בוז
זו שאלה שעבדתי עליה המון זמן בשביל ללמוד, אז אני רוצה לעזור
והסקיצות שלך נהדרות
אז זה בא בקישורים או משהו כזה?shm

ותודה

בכיףבוז
כן, קישורים לכל מיני אומנים שמסבירים ממש יפה על תיאוריית הצבעים ואיך לצבוע בכללי.
שתי אפשרויותshm
או שהימים בחו"ל עוברים ממש לאט, או ששכחת לענות בבוקר. סתם.
יש מצב שאת נותנת קצת קישורים?
האמת אין לי עצה בשבילך כי אני גם תקועה בנושא......אסתי100

אבל הסקיצות שלך פשוט הורסות חולה על הסיגנון הזה הוא כל כך יפההה

הבסיס לצביעה הוא טונאליותroniyoffe

הרבה אמנים עכשווים וגם בעבר יצרו לעצמם סקיצה טונאלית (אפורים) כבסיס לציור הצבעוני שלהם
(בעבר זה נקרא טכניקת גריזיי) 

כלומר, יצרו ציור שלם "צבוע" בגווני אפור ורק כשהוא היה נראה טוב (קומפוזיציה מאוזנת, הולכת עין, הררכיה תואמת רעיון..) אז היו מתחילים לשים עליו שכבות של צבע מדולל מאוד שיצרו בסופו של דבר הרבה שכבות שקופות שנענות לטונים שהיו שם בהתחלה. (איפה שהיה בהיר - עדיין היה בהיר, ואיפה שהיה כהה - עדין היה כהה באותו היחס ההתחלתי שעבד)

היום במדיה הדיגיטלית לא מעט עובדים ככה. יוצרים ציור קווי - כמו שיש בסקיצות שלך. 

אז מוסיפים לו משטחי טון - אפורים 
וכשזה עובד לך - אתה מתחיל ליצור שכבות צבעוניות - בעזרת שיטות השילוב blend modes השונות.

זו רק דרך אחת לצבוע ציור, הרבה אמנים גם עובדים מייד בצבע, לאחר שיצרו את הסקיצה הקווית.

למשל מאייר ישראלי מצויין בשם דניס זילבר 

- שאגב משתף המון מידע לגבי ציור דיגיטלי. הנה הערוץ שלו

עכשיו לשאלה האמיתית - איך אתה יודע איזה צבע לשים איפה ומה יעבוד עם מה...???

התשובה שלי היא שכדאי מאוד קודם להעתיק יצירות של אחרים - לא חייבים אפילו לדייק לצורות, אבל לנסות להעתיק אותן מבחינת הצבעים.
זה נקרא - סטאדי לקומפוזיציה או סטאדי לצבעוניות.

בהתחלה אתה ממש מתחקה אחרי מה שהאמן עשה בעזרת כלי דגימת הצבע (פיפטה eye dropper)
ואחרי כמה כאלה אתה מנסה לנחש איזה צבע בדיוק האמן שם בעזרת בורר הצבעים
(החלון שבו אתה יכול לבחור את כל הצבעים - color picker)

נהוג לפעמים ליצור לעצמך פלטה צבעונית על משטח העבודה ואז קל לדגום ממנה בכל מפעם לפי הצורך.

יש גם אתרים שממציאים לך שילובי צבעים ש"עובדים" כמו איזה פטנט, זה בדרך כלל מוציא דברים די טובים,
אבל לדעתי השאיפה שלנו היא שנוכל לדעת מראש מה יעבוד ולא להצטרך להסתמך על מה שאלגוריתם מסויים בחר לנו

הנה דוגמא לאתר כזה: Coolors

מקווה שעזרתי ולא בילבלתי.

מלא בהצלחה

ממש לא בלבלתshm
הכרתי כבר את השיטה של greyscale to color אף על פי שאף פעם לא ממש ניסיתי אותה כי צריך קצת להבין בסוגים של שכבות בתוכנות האלה. אולי באמת להעתיק את הצבע בעזרת כלי הדגימה יכול לעזור. האמת שאת זה חצי ניסיתי פעם, אבל לא התעקשתי...
מגניבroniyoffe

לדעתי זה גם הרבה יותר אינטואיטיבי

וכשאתה מעתיק הרבה אמנים שאתה מעריך,

אתה גם לומד מהם ויכול להחיל את ההרמוניות שםה יוצרים, על הציורים שלך

זה בערך מה שרציתי לענותבוז
באמת שכחתי...
@shm

לצבוע הכל באפור מלמד אותך המון על אור וצל שזה מרכיב ממש חשוב בצביעה. זה נקרא value study באנגלית.

ואגב היום לא צובעים מעל הגרייקסייל אלא משתמשים בסקאלות ומזיזים את הגרפים כדי לשנות את ה hue & saturation (אם אתה משתמש בפוטושופ. אני לא יודעת אם בקריטה או בsai זה אפשרי)

יש לאחד האומנים שאני אוהבת הרבה הסברים על צבע ותיאוריית הצבעים (הגלגל, צבעים משלימים וכו') תחפש ביוטיוב marco bucci

אבל באמת שהשיטה הכי טובה שיש למתחילים זה לקחת רפרנס.
אתה לוקח תמונות שאתה אוהב בהן את שילובי הצבעים ובונה לעצמך פלטת צבעים על המסך (בשכבה נפרדת)
ותיזהר לא לעשות מה שאני קוראת סטטיק ובנאלי... לא לעשות. איזור שלם בצבע אחד, ולא לעשות את הצל באותו צבע כהה יותר.

הבעיה שקשה להסביר ככה בלי להראות.
בשביל לצבוע עור למשל, אתה תשתמש בצבע עור, אבל אם תעשה את הצל באותו צבע טיפה נוטה לקריר ואת ההיילייט טיפה חמים יותר, תקבל אפקט הרבה יותר מעניין מאשר אם תצבע את הכל באותו צבע בדיוק.

אני אנסה בהמשך להסביר יותר מפורט עם דוגמאות.

(פשוט נורא בלאגן כאן הכל, אנחנו בדיוק עוברים דירה)

מקווה להספיק לפני שבת אצלכם, ואם לא שבת שלום

ממליצה בינתיים על אומנים כמו draw with jazza שהם ממש טובים למתחילים...
רציתי להביא לך דוגמא של שימוש מדהים בצבעבוזאחרונה

פשוט תסתכל. זה מדהים!!!
הקרטון נראה אפור, אבל הוא עשוי מהמון צבעים יחד.. סגול חלום וגווני ביניים...

שני סדרטוני הדגמת ציור בשבועroniyoffe
בית המקדשצילה.

אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?

רימונים ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור שמן על לוח עץ

ציור שמן על בד ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור של כלי הקרמיקה של אמא שליSuperofir

הכלים של אמא שקיבלה בחתונה היו ספונים במזנון שנים רבות, עד שהחלטתי לעשות בהם שימוש ולצייר אותם

דיי זה מהמםםאני והאניאחרונה

ואהבתי שרק הפרחים עם צבע והשאר שחור לבן!

עבודה מהבית נוחה וקלה מהבית!!אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

איזה כיף זה לעבוד ברשת מהבית.! כנסואנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

עבודה ברשת נוחה וקלה מאוד!!2אנציללואנטנך

אולי יעניין אותך