עזר כנגדה?!!?!?Revubhi
אהלן חברים/ות
רציתי להעלות דיון, אחרי שהיה לי ויכוח ארוך ומעצבן, בערך עם כל מי שאני מכיר, אז רציתי לנסות להגדיל אותו אתכם.

כולכם מכירים את הדרשה המפורסמת של חז"ל "עזר כנגדו" -זכה עזר, לא זכה כנגדו.
שבעצם מסבירים יש שני מצבים של זוגיות. הראשון, שאחד לשני הוא עזר והמצב השני, שהוא עזר אבל כנגדו ז"א שאם אחד עצלן אז השני יהיה זריז, אחד פזרן אז השני חסכן, אחד מדבר אז השני מקשיב.

ולעיניננו... בעצם בכל בית צריך איזון כי אם שני ההורים יהיו עצלנים, פזרנים, בלאגניסטים אז גם ככה יראה הבית והילדים.

לכן השאלה באמת האם אחד שהוא דברן ירצה ויחפש כזאת שקטה, או אחד שיוזם יחפש את המגיבה, ביתית תחפש את ה"חוצניק" וכך הלאה .. כדי שביתו יהיה מאוזן?
בעקרון כדי לצאת מהמעגל האין סופי הזה, שיש מלא דברים שאי אפשר בכלל לבדוק, ולמצוא בדיוק מאה אחוז. לכן בודקים את ה"מידות" הקיצוניות של כל אחד.

אז אתם, איך אתם מחפשים?, מעלים את זה בבירורים?, הייתם מסכימים לצאת עם משהו בעל אופי שונה מכם?, מסכימים עם זה?

מחכה לתשובות שלכם,
ובע"ה שתזכו לזיווג מדהים והגון.
לא הבנתי כלוםע מ
הפשט בגמרא הוא אחר.
אם זכה, אשתו היא "עזר" לו.
אם לא זכה - בדיוק להיפך - אשתו היא "כנגדו". לא שהיא עזר אבל שונה ממנו. היא כנגדו, מפריעה לו, משגעת אותו, הורגת אותו. מצב דפוק. "לא זכה".

בהמשך הנחת שאם שני ההורים יהיו בלגאניסטים זה לא טוב. מי אמר? מה הבעיה בבית מבולגן? (אני מסכים בעצלנות ופזרנות, שהן מידות, והכי טוב זה דרך האמצע, אבל בלאגניסטיות זו תכונה, לא מידה).

לעצם העניין, מה לחפש בבת זוג - מה שיעשה לך טוב. לא לפי כותרות של "דומה" או "מאזן" אם זה לא עושה לך טוב. (כמובן, שעושה לך טוב אמיתי בנפש, לא טוב רגעי וחיצוני או משהו כזה).
^^^^קוד אבל פתוח
מסכים לגמרי, רציתי להגיב ולא כל כך ידעתי איך לגשת לזה, הוצאת לי את המילים מהפה.
חושבת ש...מיכל318
מישהו נגיד עם אופי עדין וביישן, הוא בטח יעדיף מישהי שיש לה אופי "גבר".
ומישהי עם אופי עדין תרצה גבר "גבר". כי זה יהיה ממש קשה ניראלי לחיות שתי ביישנים בבית אחד זה יהפך למישפחת "כאפות".
כי צריך שיהיה מישהו "חזק" כי לפעמים יש מקרים שצריך "תקיפות" וחוסר ביישנות( נגיד שיש מקרים שצריך לצעוק. או להתווכח. שידע לנהל דברים מול בנק, עירייה, מס הכנסה,בית ספר וכאלה...)
לעדינים וביישנים זה משימה קשה.. ואין מה לעשות צריך את זה לפעמים...
אז כן. בזה צריך הפכים. כי צריך את האיזון.
אבל לא ניראלי שבכל דבר צריך הפכים.
זה גם תלוי בבנאדם. איך הוא מרגיש.
אני נגיד בחיים לא יסתדר עם מישהו שיש לו אופי "בת"..

עזר או כנגדו לא קשור לאופי.ברגוע
אני לא חושב שצריך לחפש דווקא אופי ממש מסויים,
המציאות מראה שזוגות יכולים להסתדר גם אם האופי שונה, והבית יכול להיות מאוזן גם אם האופי שלהם דומה.
כל בן אדם צריך להיות מאוזן בלי קשר לבן זוג.

ובכ"מ כמו שכתבתי בכותרת, הדיון הזה לא קשור לדרשה של חז"ל.
נכוןמיכל318
זה לא קשור לאופי העזר כנגדו..
שאלה מעניינת. שאלת את זה קצת מבולבל אבלוירושלים של זהב

השאלה היא אם עדיף לחפש בחור שדומה לי או בחור שהוא הפך שלי כדי שהבית יהיה מאוזן?

הבנתי נכון?

אני חושבת שבסופו של דבר קיצוניות היא לא דבר חיובי. וצריך איזון. 

האיזון הזה יכול לקרות על ידי זה ששני בני הזוג דומים והם משקפים אחד לשני את הבעיות ועובדים על כך ביחד. כמו קבוצת תמיכה כזאת. ויכול לקרות על ידי זה שהם שונים וכל אחד מאזן את השני.

אני בכל מקרה לא מאמינה בכך שצריך שכל אחד יקבל תפקיד קיצוני וכך זה ישלים אלא שהם לאט לאט יתקרבו אחד לאופי של השני. ילמדו אחד מהשנייה וככה יתאזנו. 

פשוט בכל אחד יש דברים שהם דומים לי ויש דברים שונים לי. שני הסוגים יכולים להצמיח ויכולים לפגוע. תלוי לאן לוקחים אותם.

מיכל וולשטיין מדברת על זהChen22
העלאת בדיוק את אותם מקרים שהיא מעלה.. לדעתי זה תלוי בבן אדם, אם אתה רוצה להשתנות בכיוון הזה לדוגמה: ביישן שרוצה להיות קצת יותר פתוח אז יש מקום לחפש "קיצוניים". אבל אם זה ביישן שטוב לו עם עצמו ופחות מתחבר להרבה רעש וחברים אז פחות יעזור לו להיות עם מישהו ממש הפוך ממנו..
קודם כלדעתן מתחיל
פשט הגמרא לא קשור לדיון, וכבר אמרו מעלי (ע"ע ע מ).

ולדיון עצמו, אני לא חושב שיש חובה כזאת כלל וכלל. אפשר בהחלט להיסתדר עם בן זוג דומה באופי. אבל גם בן זוג משלים זה מעולה.
מה אני מחפש? בחלק כך וחלק אחרת. ובעיקר, מחכה לראות עם איזו בת זוג ה' רוצה שאתחתן, דומה או שונה. אני פתוח לשניהם.
הוספה והרחבה לדברים שליRevubhi
אני מבין שקיצרתי במקום שאפשר היה להרחיב,

הרעיון שאני מביא זה פשט של הנציב בפירושו העמק דבר על הפסוק עזר כנגדו הבאתי לכם ציטוט
והמדרש ידוע בפירש"י: זכה - עזר, לא זכה - כנגדו. אמנם
גם לפי הדרש אינו במשמעות שתהא נבראת כדי לצערו. ואיך משמעו בלשון 'עזר כנגדו'-
שיהא או עזר או כנגדו. אלא הכוונה שהניגוד יהא לעזר. שהרי מי שהוא כעסני ורגזני, אם
אשתו תהא עוד מסייעתו לכך, אף על גב שבשעת הרוגז הוא נהנה מזה והיא לו לעזר.
אבל אח"כ שסר הרוגז יש לו צער הרבה מזה שהוסיפה אשתו אש ועצים והרי היא כנגדו,
מה שאין כן אם תהא מנגדתו מתחלה, ותשכך חמתו ותפייס את האדם שהוא רוגז עליו,
אף על גב שנראית באותה שעה שהיא מנגדתו, מכל מקום היא העזר האמיתי שאין
למעלה הימנו. וכן מי שטבעו ששמח ביותר, וכדומה בכל המידות. ואם כן הפירוש עזר
כנגדו במה שתהיה מנגדתו תהי לעזר. וחז"ל הוסיפו, שאם זכה, נשאר העיקרי עזר, היינו
במה שהיא מנגדתו מתחלה, ואם לא זכה, נשאר העיקרי כנגדו, במה שהיא עזר מתחלה
והיא מסייעתו לכל רוח רעה שעוברת עליו, ואין לך כנגדו גדול מזה.(.

בעצם צריך להבין שהחיים זה לא מפעל הפיס שעושה הגרלות, אין דבר כזה זכה ולא זכה, הכוונה מלשון זך כמו שמן, טהור, נקי, שמידותיו טובות.
כלומר אם מידותיו טובות מימלא אשתו גם עם מידות טובות והיא עזר, אבל אם מידותיו לא טובות, אשתו היא עם מידות כנגדו לאזן,.
ובעצם חז"ל פה לימדו אותנו שמי שמשתדך צריך להכיר בתכונותיו ולהבין שאולי לו מגיע אישה שתתן לו איזון, וזה כלי חשוב שבכך יוכל לבחור. ((כך קרה עם יצחק אבינו ורבקה אמנו))
ואולי עוד, מהות הנישואים בסופו של דבר הרי דרך בעבודת השם, ונישואים טובים אמורים רק לרוממם ולקרב אותו לה', שהקרבה לה' זה קדושים תהיו כי קדוש אני ואמרו חזל התדבק במידותיו, מה הוא קדוש וכו, שע"י מידות טובות מתקרבים לה', ומפורסמת הדרשה שבמסילת ישרים.

ולכן לכאורה הדרשה מאד קשורה לדיון.

*מידה פרושה המילולי הוא תכונה, ואופי פרושו כלל תכונות באדם.

*ולטוענים שמה שה' ישלח זה יהיה הזיווג, נו אז למה לא התחתנת עם הראשונה, ה' שלח לך, איך אתה רוצה לקבל אותה, על סוס לבן?!?!.
ברור לכל שמה שאנחנו יכולים לברר אנחנו עושים, ומה שאי אפשר שם זה לא תפקידנו, כמו שלא הולכים לבחור דירה בעניים עצומות ולומר ה' שלח. הכל ה' עושה אבל הוא עושה דרכינו, ונתן לנו שכל לעשות זאת. וכמו שלא תאכל איזה חתיכת בשר שנמצאה ברחוב מבלי לדעת כשרותה, ולא תאמר שם ה' שלח. מה שאתה יכול לעשות אתה צריך לעשות וזה יתברר שה' שלח, ידוע על המשל שאחד שעמד לטבוע ובאו להציל אותו ולא רצה כי הוא חיכה שה' יציל אותו.

*לגבי הדוגמאות של המידות שהבאתי זה רק להמחיש את השאלה אז לא צריך ככ לדייק בדברי למרות שמי אמר שפזרן מתבטא רק בכסף אולי גם בבלאגן שעושה, כמו שמפזר את הכסף צ"ע.

תודה רבה לכל העונים והקוראים,
היה לי כיף לחוות את דעתי ולשמוע מכם,
אשמח לעוד תגובות ....
אם הבנתי אותך נכוןברגוע
אתה אומר שצריך לבחור מישהי עם מידות הפוכות וכך זוכים ל"זכה- עזר"?
אז איפה הזכה פה אם זה הכל בחירה שלנו עם מי להתחתן?
אני לא חושב שחז"ל נותנים פה הדרכה עם מי להתחתן, אלא קצת להיפך- לא משנה עם מי תתחתן, עם תזכה (בזכות התפילות והדרגה הרוחנית שלך) אשתך תהייה לך לעזר- תהייה בניכם הרמוניה ותשלימו אחד את השני, ואם לא תזכה אז להיפך.
וזה לא משנה מה האופי שלה.

הנציב רק מוסיף פה עוד עומק שעזר וכנגדו זה לא תמיד נראה בטווח הקצר, לפעמים זה נראה שהיא עוזרת אבל באמת היא רק כנגדו, או להיפך.
אני לא ככ הבנתי אותךRevubhi
עפ הרמבם בהקדמה לשמונה פרקים אני מבין ככה;:
לכל מידה יש שני קצוות שהם בעצם מידות רעות והמידה הממוצעת שבניהם היא המידה הטובה, וזוהי הדרך האמצעית המפורסמת של הרמבם ושיטת הקפיץ הידועה...
לדוג
בישנות מצד אחד ומהצד השני עזות והאמצעי זה בושת פנים
בישנות------------- בושת פנים ------------עזות
זה הסקלה אתה שם את עצמך במקום שאתה נמצא, וכדי לחזור למידה הטובה אתה צריך להגביר את המידה השניה למרות רעותיה כדי להתאזן
אדם ממש ביישן שעליו נאמר לא הביישן למד, זו מידה רעה עליו להתאזר בעזות כדי שיגיע לאמצע שהיא בושת פנים הטובה .
וכך בשאר הדברים, ולכן אם " זכה" מימליא אתה מחפש כמוך ואם לא זכה צריך לחפש כנגדו שיאזן את שניהם לאמצע
לא מסכיםברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך כ"ד באלול תשע"ח 20:00

כל בן אדם צריך לאזן את עצמו בלי קשר לחתונה, לא לבנות על זה שאשתו תאזן אותו.

לא בטוח שאם אשתך תהייה בקצה השני היא בהכרח תאזן אותך, יכול להיות שעדיף דווקא מישהי שדומה לך כדי שתוכלו ביחד להתקדם ולהתאזן.

לא יודע מה עדיף, אני חושב שזה משתנה בין אנשים, עם מי הוא יצליח לבנות בית יותר טוב.

חוץ מזה שלא הבנתי מה הקשר לדברי חז"ל והנציב.

אתה אומר ש"זכה" הכוונה שהוא זכה למידות טובות (באמצע) ועפ"י זה הוא צריך לבחור את אשתו- עזר או כנגדו?

אני לא רואה איך זה נכנס בדברי המדרש והנציב.

מסכים אני אבהיר את דברי יותרRevubhi
אני מדבר על תכונות לא רעות. ברור שלכל מי שיש לו מידות רעות צריך לעבוד על זה בעצמו, ובאמת אנשים לא ירצו לקחת על עצמם פרויקטים...
אלא להיפך אני מדבר שלכל אחד יש תכונה טובה רק היא קצת קיצונית והבית לא מאוזן.
לדוג
אשה שמדברת מלאאא, שאי אפשר לעצור אותה, אי אפשר להשחיל אפילו מילה. כתצא עם משהו שמדבר מלאאאאא , כל אחד ירגיש שלקחו לו את המקום כהשני מדבר ולא נותן לו גם... לא עדיף לו אחת שאוהבת להקשיב??
ועוד דוג
אחד שאוהב שהוא במרכז העינינים רק אליו מסתכלים, מסמר הערב, כשיצא עם אחת שכמוהו, כל אחד ירגיש שהור נדחק לצד כשהשני שם, לא עדיף להם לקחת אנשים שלא אוהבים להיות במרכז הבמה??
אוקיברגוע

אני קצת מסכים איתך, אבל זה לא חד משמעי לדעתי.

כל אחד צריך לבדוק מה מתאים לו.

וכך זה נכנס בנציבRevubhi
מתואר אדם חמום מזג, ואשתו רגועת מזג , אם הוא היה רגוע מזג באמצע הכל היה טוב, וזכה.
אבל כאשר הוא חמום מזג אז אשתו הרי רגועה ומרגיעה אותו וחוזר לרגיעה, זה נקרה לא זכה מידותיו לא זכות( מלשון זך עיין למעלה) אשתו נגדו מחזירה אותו, .
ולהיפך אם צריך לכעוס כעס הפנים כמובן על ילד שרץ לכביש אשתו לא יכולה לעשות זאת, שם בעלה משלים שכועס עליו
זה וורט נחמד, אבל לא הפשט לדעתי.ברגוע

(גם אשה רגועת מזג יכולה (וצריכה) לכעוס כשצריך)

במחילה, אני הבנתי אחרת את הרמב"ם.egb123
אמנם, בצורה פשוטה זה נראה כמו שאתה מתאר, שהמידה הממוצעת הכוונה כפשוטו. אבל אני חושב שזה לא נכון, כי אם נגיד אני לא בישן ולא עז במידות שלי אלא באמצע, זה גם מידה קיצונית. זה פושר.
אני הבנתי את הביטוי "קיצוני" שכוונתה שאין לך בחירה. כלומר, מוגבל לצד אחד. אדם שהוא רק ביישן הוא אף פעם לא יכול לבחור לא להיות ביישן. זאת מידה רעה. כי הוא מוגבל. כמו כן, אם אני כל הזמן עז זה גם בעיה. כי זה קיצוני כלומר - מוגבל לצד אחד של המציאות. אם אני גם מוגבל במידת הפשרה ביניהם זה גם בעיה.
הרמב"ם מלמד שיש צורך לא להיות תקוע על נקודה אחת, אלא להיות על כל הסקאלה. כל הציר. במילים אחרות, לגרום לעצמי לא להיות מוגדר בנקודה מסוימת על הציר. כי כשאתה בנקודה מסוימת על הציר זה מוגבלות. אתה רק בצד אחד של המציאות, ולא כולל. איבדת את חופש הבחירה כשאתה מגדיר את עצמך בצד אחד ובנקודה מסוימת על הציר.
זאת כוונת הרמב"ם לדעתי.
הכוונה ש"הפכים משלימים"? זה לא תמיד נכוןהדוכס מירוסלב

תלוי מאוד ביותר מדי גורמים בנפש האדם

תשמע,בת 30
האמת הפשוטה היא שכל איש ואישה הם הפוכים. וכל שני אנשים באופן כללי יש להם אופי שונה.
והאמת היא שככל שחיים יותר ביחד מגלים עוד ועוד ועוד תכונות ונקודות של הפך מוחלט.
כך שזה לא צריך להדאיג אותך בפגישות.
תתמקד בלהכיר את הבחורה ו לראות אם היא מוצאת חן בעיניך, ואל תחפש במה היא הפוכה ממך.
אם אתה נתקל בקושי בגלל תכונה הפוכה, אז תתיעץ.
לא כל תכונה הפוכה היא טובה.
עזר כנגדוroth
ז"א משלימה אותו אני אחפש מישהו שיש לי חיבור איתו, ואז אומרים שגם אם סה באמת זה וכו' התעונות אופי ברוב הפעמים יהיו גם הפוכות ולכן מדלימין אחד את השני.
אבל מראש אני לא יחפש מישהו עם אופי הפוך לשלי..
אנחנו מחפשים את הדומהשירה515
תמיד בסוף יתגלו פערים.
לדעתי אין צורך לחפש דווקא את השונה, אלא אם כן מדובר בחיסרון שלך שמציק לך ואתה מחפש מישהו שישלים אותך.
כדאי לשים לב שבמקרה כזה הפער כנראה יהיה מוקד של מתח בעתיד. בדרך כלל מה שבני זוג רבים עליו, זה השוני שהם אהבו בבן הזוג בהתחלה...

לדוגמה- אם אתה זורם ומאלתר ומחפש מישהי מאורגנת ומתוכננת, סביר שישגע אותך בעתיד שהיא מקובעת ולא מוכנה לשנות תוכניות ברגע האחרון.
כן,אבל זה גם מה שיפה,שאתם משלימיםמישהי 1
גם יותר מעריכים מישהו שיש לו טבעי את מה שהיית רוצה להשתפר בו
תשמע,בת 30
תמיד, בכל זוג, יהיו הפכים. ככה זה, בילט אין.
אבל אתה בכלל לא צריך להטריד את עצמך בשאלה הזאת.
אתה צריך להתנהל בפשטות, לחפש בחורה שנעים לך להיות איתה ושאתה מרגיש רצון להיקשר אליה ולהתחתן איתה. זה הכל.
אל תדאג, ה' כבר יגלה לך את ההפכים בשנה הראשונה, וגם בשנה העשירית ומעלה.
ובכלל- זה לא הפכים כמו שאתה מתאר, שהן תכונות יחסית חיצוניות, יש הפכים של תכונות מאוד פנימיות, שרק בחיי הנישואין בכלל מגלים אותן.
ושם ההפך הפוך יותר, ומאתגר הרבה יותר.

אבל העיקר שתהיה בפשטות. תחפש מישהי שמוצאת חן בעיניך ואל תחפור לגלות הפכים.
אופס..ראיתי שכבר כתבתי לך...בת 30
טוב, לא נורא. חכם שומע פעמיים..
זה לא עובד ככה לגמריאוויל מחריש

יש נושאים שחייבת להיות התאמה ויש שיש בהם השלמה. ברוך אלוקינו שמסדר את העניין באופן הטוב ביותר, אני לא יודע עד כמה אנשים מודעים לתכונות הנפש, הנשמה והרצונות שלהם ככה שהם יוכלו לדעת מה ישלים אותם, יש כאלה שמתחתנים מפאת סיבות חשובות אך בלי לתת דעת על העניין הנ"ל, חלק בגלל שזה בכלל לא בעולם המושגים שלהם... באופן השגחתי הקב"ה מסדר את המצב ככה שכל אחד יתחתן לפי מעלתו וההתאמה אילו בעת הגיל לנישואים. 

אחלה שאלה !!!!1רווקה צעירה

אז קודם כל -אני חיפשתי ומצאתי מישהו הפוך ממני......

אחד פעיל כל הזמן, אני גם סוערת אבל בגבול..

אני חושבת שכן כל אחד מחפש את האופי השני ...למרות שיש  לפעמים

זוגות אותו הדבר..

כל אחד צריך את ההשלמה שלו..

זאת דעתי הקטנה..

המון הצלחותתתתתתתתת

מעדיפה כמה שיותר דומה לי..לב אוהבאחרונה

כדי למנוע חיכוכים.. 

אבל בפגישה עצמה אני לא תמיד שמה לב לזה.. 

יכול להיות מצב שנחשוב שאנחנו דומים ואנחנו בעצם שונים לגמרי, והפוך.

ויש גם המון רבדים לכל אופי ומינון מסויים.

לכן, באמת ב"ה שזה בידי הקב"ה.. 

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

תודה על התגובה החכמה והמפורטתLavender

אהבתי ממש💖

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
למה לא עדיף מבט בעיניים בגובה העיניים פחות או יותר
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך