צניעות בלבוש לבנות?אנונימי94

שנה טובה, 

יש לי שאלה בנושא זוגיות וצניעות של בנות. בתור התחלה, רק שיהיה לי ברור מבחינת הלכה,

מבחינת חולצה - חייב לעבור את המרפק, יש עדיפות שיהיה עד מפרק כף היד?

מבחינת חצאית (אני יעשה פה מדרג)- 1 חייב לעבור את הברך עם שיור מסויים, 2 מעבר לחצאית יהיה גם טייץ, 3 חצאית 3/4 + גרביים ארוכים. 4 שמלה עד הקרסול. (אם יש עוד תרשמו בבקשה)

אני שואל בעיקר על החצאית, בתור גבר אני הולך עם מכנסיים ארוכים גם בקיץ, ונראה שיש מקרים שגם בנות מאוד תורניות שהייתי מצפה מהן ללבוש לפחות 3/4 או שמלה , הולכות לפעמים בצורה עדיפה פחות אך במסגרת ההלכה(2 נגיד)...

ממה זה נובע בדיוק? והשאלה העיקרית היא, כמה זה באמת אמור לקבל משקל? אם אני נפגש עם מישהי שבכל הבחינות היא טובה ורק חצאית היא לובשת ברמה 2 או 3 ואני מעדיף 4, כמה היא תוכל לבוא לקראתי בקטע הזה ( אני מסתכל גם על כללותה וזה נראה פרט זניח, השאלה כמה אני מתפשר בכך בקטע תורני...)? וגם מה לגבי כך שבפגישות היא באה ברמה 3-4 ויצא לי לראות אותה גם עם 2? חוץ מזה שברמה האישית אני מרגיש שברמה הרגשית לא ממש אכפת לי אם זה 3-4 אבל מבחינה תורנית אני חייב 4 ואז זה יוצר ניגוד פנימי בקטע הזה... ואין איזה קטע כזה שבנות דוסיות מתחילות ללבוש אחרי החתונה עוד יותר ארוך מבחינת חצאית?

תודה מראש לעוזרים....

הלכה? תלוי למי.גחלי מים

מחילה על האובר רדיקליות - לא כזה בטוח שיש קטוגוריה הלכתית או אפילו אמירה הלכתית ("ברורה" כלשונך) בנושא.

- ולכן לי באופן אישי אין עניין להתעסק בסרגלים וחצאיות.

http://woland.ph.biu.ac.il/?download=882

זה לא קשור לסרגל, ואני מעדיף קישור לרב מוכר בענייןאנונימי94

השאלה מה קובע מהי הלכהגחלי מים

ההלכה עצמה. - בצורה הקרה ואובייקטיבית שלה  

או לחילופין "רב מוכר" שטוען שלדעתו כך ההלכה, למרות שזה ממש לא בטוח.

היחס לגדולי תורה הוא אפילו יותר חשוב מחצאית ארוכה מבחינתי...אנונימי94

חקר האמת יותר חשובה לי מיחס מתבטל ומחוק לגדולי תורהגחלי מים

ועם כל הכבוד הראוי. לכבד לא שווה ללהתבטל.

(זה מזכיר לי את הגישה החרדית שיש לה או שחור או לבן - או שאני מתבטל אליך או שאתה מחוק. קשה למצוא בגישה החרדית כבוד ללא התבטלות, ולכן קשה למצוא שם חקר אמת.)

יש בזה מינימום מאוד מוגדרהדוכס מירוסלב

וגם הדעה של החפץ חיים היא חדשנית, וגם היא מינימום שבמינימום.

אתם חייבים להפסיק לערבב בין לומדי תורה לבין פוסקים.

וגם בין פוסקים הגיע הזמן שתעשו את ההפרדה בין רב חכמה לסתם רב מתחיל

חולק עליךגחלי מים

הלכתית -

הדבר היחיד שקובע מה צנוע או לא בימינו - זה - - - - קוד הלבוש של ימינו - במאה ה21.

כלומר הפרוץ והמכוסה של ימינו. בתרבות של ימינו.

משום שלבוש ופרוץ ומכוסה הוא תלוי תרבות ואין לו דוגמטיות. 

אם תרצה אשלח קישור ומקורות.

יצא המרצע מן השק...אנונימי94

שניה שולח מקורותגחלי מים

אולי מי שמסתובב ברחובות פרוצים זה פוגם לו בקדושה...אנונימי94

ב"ה יום הכיפורים מתקרב ואפשר לעשות תשובה

אתה חולק על חז"ל, לא עלי. ובוא לא נכנס לשם, עוד שניה יו"כהדוכס מירוסלב

לכל ההלכות שיש בהן מקום לשיקול דעת יש גבול מינימלי.

גם אם נלך אחרי הדעה הכי מקלה שיש של קירוב דעות (שהיא דעה הלכתית, לא המצאה של דרשן) - ודאי שלשבת ולדבר שיחות על נושאים לא צנועים עם בחורה זה אסור. גם אם כללללללל החילונים שבעולם עושים את זה.

ככה לגבי צניעות, במיוחד שאלה דברים שמפורשים בחז"ל הרבה יותר מקירוב דעות.

ולהגיד שהגבולות שחז"ל קבעו הן לא גבולות - ידידי - זאת בעיה רצינית (אני נמנע מלהעתיק את הלשון, בכל זאת עוד שניה יו"כ)... בוא לא נמשיך בדיון הזה, בבקשה ממך.

אני לא חולק על חז"ל רק בגלל דבר אחדגחלי מים

על פי חז"ל אין דבר כזה קוד לבוש מחייב!

זו ההלכה היבשה.

אני אשלח מקורות.

אני מסכים איתך שיש "מסורת יהודית" של לבוש, אבל לא הלכה דוגמטית. אני טוען ככה רק כי לדעתי זו האמת ההלכתית - לא כי אני רוצה להקל במשהו, או לכפור במסורת היהודית הפוסט הלכתית. (שאולי במקומות מסוימים לאנשים מסוימים כבר קיבלה תוקף הלכתי)

דבר אחד זה הכלהדוכס מירוסלב

קרא את העניין במקומו.

יש קוד לבוש גם לגבר וגם לאישה, וכתוב בו מה המינימום.

הלכה יבשה הזאת הלכה. מי שאומר "הלכה יבשה" בד"כ מחפש תירוצים לבוא ולהמציא הקלות.

דברים שלא שיערום אבותינו.

יש הלכה דוגמטית, מדוייקת ומפורטת, לכל הדעות לגבי נשים. לגבי גברים השאלה לגבי הגבולות יותר גמישה, יש סוברים שזה בדיוק כמו נשים יש סוברים שזה רק המינימום המקובל הנתפס (גילוי ערווה) ואכמ"ל.

היתי מגיב תגובה עם מקורות והסברים -גחלי מים

אבל נראה לי שאין לזה טעם כאן. 

אבל חשוב לי להדגיש שאולי במבחן המציאות אנחנו מסכימים, (כי יש משקל פרקטי למסורת הזו)

פשוט בתאוריה אני טוען שהטיעונים ההלכתיים לעניין קוד לבוש לא עומדים אל מול המקורות ולא בהכרח תקפים הלכתית.

בכל מקרה זו אחת הסיבות שבגללן צריך סנהדרין. 

מז"א לא עומדים מול המקורות?הדוכס מירוסלב

יש הלכה פסוקה בגמרא, ונהגו ככה משחר הפוסקים. זה שמישהו בא ורוצה לעקור הכל בפלפולים מכל מיני מקורות, ידו על התחתונה. הוא לא גדול מכל מי שקדם לו.

אתה מוזמן לפתוח את זה בבית המדרש

אני אפתח את זה אולי בהמשך -גחלי מים

חשוב להדגיש שגם אם לא נסכים על כך שיש מקורות ברורים וחותכים זהו דיון תאורטי לגמרי - ולא דיון מעשי. 

כי הדיון התאורטי מתעלם לגמרי מהצד המעשי של המסורת היהודית בנושא, שיש לו משקל פרקטי בפסיקה העכשיות.

אולי בהמשך. 

בדיוק זאת הנקודההדוכס מירוסלב

פה הדיונים באים לפני אנשים שמסיקים מזה מסקנות.

אם תרצה לדון בדברים על דרך הפלפול ובתאוריה, זה לא המקום הכדאי לעשות את זה.

שלא נוציא תקלה תחת ידינו...

ישר כחך!

מסכים. אולי טעיתי בטיימינג.גחלי מים

יהודי יקר הדוכס מירוסלב

אני הולך עם מכנסיים קצרות, אז איך אני יכול לבקש מאשתיחסדי הים
שהחצאית תעבור את הברך, וכנ"ל לגבי חולצה.
איך אתה בכלל יכול לבקש שתלבש חצאית? חוצפה!פה לקצת
ולפותח @אנונימי94 אני הייתי מציעה לך לדבר על זה עם הרב שלך...
בהצלחה!
כמובן, אך תוכלו להציג לי את פני הדברים בציבור התורני?אנונימי94

אני מהציבור היותר חרדי, זה בטח לא יועיל לךפה לקצת
חרדי לאומי? ב"ה יש מגוון של תת נושאים.אנונימי94

במידה ולא אז לפי מה שיוצא לפגוש מהציבור הדתי לאומי תורני - חרד"ל משהו כזה בערך...

לא ממש הבנתי, בכל מקרה בהגדרה שלי לא נכללת המילה לאומיפה לקצת
נכון להיום
חצאית קצת מעל הברך עדיפה ממכנסיים שמבליטים.חסדי הים
איך בחום הזה אפשר ללכת בכלל עם מכנסיים ארוכים?!

סתם. למפגשים רשמיים, גם בקיץ, אני מגיע עם מכנסיים.
היום בבוקר היה לנו ועידת סקייפ בעבודה, והייתי עם מכנסיים קצרים, כי רק ראו את החלק העליון של הגוף.
במכנסיים לא עסקינן...אנונימי94

לפי הרב חסדי הים, זה לא נראה לי נפסק להלכהפה לקצת
הרב עובדיה התכוון שמכנסיים עדיפים מחצאית מיני.חסדי הים
אנחנו דנים לגבי חצאית קצת מעל הברך, שבזה הרב עובדיה יגיד שהחצאית עדיפה.

[גם בחצאית מיני, הפסק הנכון הוא שאם החצאית לא מבליטה את האיבר, והמכנסיים כן, אז עדיפה חצאית מיני.]
סליחה סליחה. הבנתי לא נכוןפה לקצת
חשבתי שקודם אמרת שעדיף מכנסיים מחצאית

ובכל מקרה, עדיף חצאית שעוברת את הברך

שיהיה לנו בהצלחה!
ניסיון לא קל
ממ..Pandi99

חולצה- חייבת לכסות את המרפק. כמעט אף אחת לא הולכת עד פרק כף היד, זה דרישה  קצת הזויה לדעתי לבחורה דתית לאומית.

כמובן עם פתח סגור..

חצאית- החובה ההלכתית זה חצאית שמכסה את הברך בכל מצב. לא חייב עד הקרסול. ספרדיות- חייב גרביים/בלי גרביים וחצאית ארוכה. אשכנזיות- יש מתירים ללכת בלי גרביים, כלומר- מספיקה רק חצאית רחרי הברך.

אל תעשה תנאים עם הבחורה. צניעות זה מספיק קשה.. אל תצפה שהיא תשתנה. לדעתי, אם מישהי הולכת לפי איך שרשמתי- אשריה.. ולפחות זה.. 

אבל נשים לא מתלבשות יותר צנוע לאחר החתונה?אנונימי94

לא ידוע לי דבר כזה..אני דווקא ראיתי הפוך לצערי..מחייכת =)

למה שנתלבש יותר צנוע אחרי החתונה?ענבל

בס"ד

לא מתלבשים פחות צנוע כדי למצוא חתן.

מתלבשים איך שרוצים בשביל שנרגיש טוב עם עצמנו.

שמעתי מרב שעוסק עם הציבורהדוכס מירוסלב

זה בד"כ ההפך

ההפך ממה?ענבל
שהרבה פעמים בדייטים הבחורה מתלבשת אקסטרה ממה שבאמת בא לההדוכס מירוסלב

ואז בחתונה זה יורד, שמעתי ככה משני רבנים בעצם... אחד מהם פוסק שמדרך חתנים ועוסק בשלום בית. השני גם פוסק שעוסק בשלום בית.

גם בחורים יותר מרשימים בדייטים, זה טבעי. וזה גם בסדר... מעט האנשים ששמים את כל הקלפים על השולחן, ולפעמים הם מגיעים לגיל 30 בלי נישואים, אז כנראה שיש בעיה בשיטה

לא יודעת מאיפה הסטטיסטיקה שלוענבל
בס"ד

אני הלכתי עם אותם בגדים לפני ואחרי. גם אין לי כזה הרבה בגדים בארון כדי להחליף כל כך הרבה
מה? הסטטיסטיקה שלהם מהעיסוק בזההדוכס מירוסלב

ולא נראה לי שקראת נכון.

כשבני זוג באים בגלל שינוי מסויים בצניעות - זה בד"כ כי אחרי חתונה הרמת צניעות יורדת. לא שהיא עולה.

לא שכל מי שמתחתן יורד ברמת צניעות.

מההיכרות שלי ברוב המקרים זה נשאר אותו הדבר...

לדעתי העניין זה לא החתונה אלא הגיל.44444
אפשר לראות תופעות דומות אצל רווקות בגיל המקביל.
יותר קשור לעזיבה של החברה הדתית וכניסה לחברה הכללית. ובכללי התרחקות ממסגרות תורניות.
נראה לי שזה ממש לא קשורהדוכס מירוסלב

לפי השיטה שלך כל אישה נשואה אמורה לרדת ברמת הצניעות עם הזמן, דבר שממש לא קורה...

ובטח שהכמה חודשים שיש בין הדייטים לבין החתונה סותרים את הטענה שלך...

בכלל - בחברה שאני נמצא בה אנשים עם הגיל מתחזקים יותר, לא מתרחקים.

לא....44444
יש רק את עניין כיסוי הראש....
תלויחופשיה לנפשי
יש לי חברות שהולכות אותו הדבר כמו לפני החתונה ויש לי חברות שהתחילו תהליך לפני והתחילו להקפיד יותר אחרי.
אישית לא הייתי בונה על שינוי.
מה אשכנזיות נוהגות בדיוק? ומה מדרגת החיוב בטייץ?אנונימי94

לפי מה שאני יודעת-Pandi99
חצאית שמכסה את הברך בכל מצב (עמידה, ישיבה וכו') ועוברת את הברך מספיקה, לא חייב גרביים או טייצ.
לא ידוע לי שיש עניין הלכתי בטייץתפוחית 1
אולי גרביון (יש כאלה שנראים כמו טייץ) ואז יש את העניין של הגרביים..
כן. אבל לא לאשכנזיות שהולכות לפי משנה ברורהPandi99
פחות בקטע של תנאיםאנונימי94

יותר בקטע של כמה היא תלך לקראתי בקטע הזה...

הבנתי,Pandi99
אבל אני לא חושבת שזה קשור אליך . זוהי עבודת ה' שלה.. וכל עוד היא הולכת לפי ההלכה לא רואה בעיה. אם היא תרצה להדר, מצוין.. אבל אתה צריך לבחור בה.. לא משנה אם היא תרצה להדר או לא
לא קשור אליי... הולכים לקשור את הנשמה ביחד, ברור שזה קשור...אנונימי94

ובכ"ז..Pandi99
אתה יכול לבחור מראש לצאת עם בחורות שהולכות רק עם ארוך.. אבל לא לצאת עם מישהי שהולכת רק אחרי הברך, ואחכ לקוות שהיא תענה לבקשה..
הידור בצניעות צריך לבוא מתוך רצון לעשות נחת רוח לה' ולא לבעל..

צניעות זה ניסיון קשה לבנות היום.. אני אישית הולכת תמיד עם חצאית אחרי הברך אבל לא מסוגלת ללכת עם ארוך עד הרצפה. לא חושבת שאני לא דוסית בגלל זה!
למה לא?אנונימי94

למה לא לעשות נחת רוח לבעלה? המטרה של נישואים זה לעשות טוב אחד לשנייה...

השאלה כמה את דוסית? ואיך מודדים את זה בכלל?

אתה יוצא עם בחורה שמראש לא עומדת בהגדרותפה לקצת
ואז רוצה שהיא תשתנה? זה באמת פחות מתאים
אם אחרי שנפגשתם גילית שיש משהו שפחות מתאים לך, זה אחרת. אבל מראש לצאת עם בנות שלובשות א ולבקש מהן ב נראה לי מיותר
אז בוא נגיד שזה המצב הראשון,אנונימי94

בפגישות היא באה יותר צנוע, ויצא לי לראות פעמים שהיו בגדר ההלכה רק לא כמחמירים...

אני חושבתפה לקצת
שמראש לא נכון להגיע לפגישה על סמך שינוי של הצד השני
אם עולה צורך בהמשך הקשר אז עולה
אבל מראש לך לסגנון שיותר מתאים לך
במקרה שלך, מראש תחפש את המחמירות יותר אם זה חשוב לך כל כך
אני לא ממש מצליחה להבין את זהפה לקצת
מה זה לא קשור אליך? הם מתכננים להתחתן, למה זה לא קשור אליו?
לא בקטע של לקבוע בשבילה אבל כן לומר מה חשוב ולראות כמה ואם היא מוכנה לבוא לקראת.
אני הייתי מעדיפה שבחור יגיד לי, בצורה מכובדת, שחשוב לו משהו מסויים ושיבדוק אם מתאים לי מאשר שיפסול על זה כשיש מצב מבחינתי לזרום עם זה אם רק ידבר
תלוי בת..אני חושבת שבדר"כ ירגישו שזה חונק אותן שהבחורמחייכת =)

מבקש משהו כזה..כי להרבה בנות קשה גם ככה ..

למה זה כל כך קשה? אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו...אנונימי94

ב"ה לא אגיע לזה אף פעם, אבל בחינה מסויימת אני צריך...

לשים גרביים או חצאית ארוכה?מחייכת =)

למה שהן ירצו? אם לפי מה שלימדו אותן, ההלכה היא רק לכסות את הברך..

לדעתי לשים גרביים זה לא קשה.. חצאית ארוכה כן, מאוד..לב אוהב

תאמת שלי זה היה הפוךמחייכת =)

כי גרביים זה חם וחצאית ארוכה לא..

אבל אחרי שמתרגלים לא מרגישים את הגרביים ב"ה (:

אבל יותר מזה, היא לא תבין למה בכלל אתה מבקש ממנה דבר כזה. אותה לימדו שהעיקר לכסות את הברך וזהו.

חצאית ארוכה לא חם? חח אוקי..לב אוהב

חצאית ארוכה זה יכול להיות מאוד חם.. אבל הקושי אצלי בחצאית ארוכה לא קשור לחום או קור.. 

גם גרביים מבחינתי לא קשור לחום וקור.. 

זה משיקולים אחרים שקשים .. בעיקר כדי למצוא בגדים.. 

לימדו אותה, ומה לגבי לימוד עצמי?אנונימי94

היא לא פתחה אף פעם ספר הלכה? גם אותי לא לימדו, אני רואה שיש חילוק מסוים בלבוש ואז בדקתי את העניין...

לצערינו יש הרבה אנשים שלא מתעמקים מעבר..לב אוהב

מעבר למה שלימדו אותם בתיכון.. 

לא בקטע רע, זה פשוט לא בראש שלהם.. לצערי מכירה הרבה בנות כאלה (וגם הרבה בנות שמעצמן הולכות לשיעורים, שואלות, קוראות ספרים ומבררות דברים.. )

שאלת פה למה קשה ללכת עם ארוך/ גרבייםצא.

א. תיכנס לחנות ותראה ש 90% מהבגדים קצרים ככה שזה מאוד מצמצם אופציות וגם הבגדים הקצרים בדרך כלל יפים מאוד בכוונה.

ב. 

קצת סדר-מחייכת =)

"שוק באישה ערווה" - יש מחלוקת בהלכה מה נקרא השוק. החלק של הירך (עד הברך כולל) או הקרסול (הלמטה..)

לפי רוב הפוסקים, השוק זה הקרסול ואותו צריך לכסות. או בחצאית ארוכה או חצאית שמכסה את הברך וגרביים.

החפץ חיים (מסתמך על הפרי מגדים) מקל וסובר שהשוק זה הירך, ועל כן יש צורך לכסות רק את האיזור הזה. ז"א לכסות רק עד מעבר לברך, בלי צורך בגרביים.

3 + 4 זה די אותו הדבר, כי החיוב הוא לכסות את השוק ופה היא מכסה. (לא משנה אם ע"י שמלה או גרביים. העיקר שיהיה מכוסה).

לפי מה ששאלתי רב ירא שמים, גם 2 זה טוב בתנאי שהחצאית עוברת את הברך.

ואני חושבת שזה יפה מאוד שזה חשוב לך , כי לפעמים לבחורים אין כ"כ מודעות בעניינים כאלה וזה נושאים מאוד חשובים. הרבה לא יודעים (ולא יודעות) שחצאית עד הברך (בלי גרביים או טייץ) זו קולא של דעת יחיד ולפי שאר הפוסקים יש לכסות גם את הקרסול!

איך זה מסתדר?אנונימי94

אם רוב הפוסקים אומרים שצריך קרסול איך רוב הציבור התורני לא מקפיד על זה? קרסול זה בעצם נעל פתוחה?

אז החפץ חיים זה בעצם 2?

ומה החילוק בין אשכנזיות לספרדיות?

ותוכלי בבקשה להתייחס לשאר החלקים שכתבתי?

ולגבי טייץ, אני לא בטוח שהבנתי מה החילוק, מספיק המכנסיים הצמודים שעוברים את החצאית או שזה צריך להגיע עד הברך? או מה התפקיד שלו פה?

בלי להתעמק בהודעות בשרשורגלויה
אם החצאית ארוכה לא חובה גרבים.
לפי מה שידוע לי.
לפחות לאשכנזיות.
גם לספרדים. זה הכי מובחר. חצאית ארוכה..לב אוהב

גרביים זה פיתרון בדיעבד כזה.. 

אז ככהמחייכת =)

קרסול - החלק שבין הברך לקרסול צריך להיות מכוסה או בחצאית ארוכה או בגרביים (או טייץ).

כולן, גם הספרדיות וגם האשכנזיות צריכות לנהוג כך. חוץ מהאשכנזיות שהולכות לפי המשנה ברורה-החפץ חיים.

החפץ חיים זה בעצם 1.

אני גם התפלאתי שזה לא הגיוני, כי בחיים באולפנה לא אמרו לי דבר כזה. במיוחד שאני ספרדיה ותכלס לא ידעתי שלפי הפוסקים הספרדים צריך לכסות עד הקרסול!

וגם, איך ייתכן שבהכל אני הולכת לפי הרב עובדיה ורק בזה מקלים?!

אז לפי מה שהבנתי, לא רוצים להגיד לבנות את החיוב הזה , אלא רק את הקולא של החפץ חיים , כי בקושי עד הברך הן מצליחות לכסות...אז עד הקרסול?! לא רוצים שהן יתייאשו.

אבל עדיין לדעתי זה לא בסדר שלא אומרים מה ההלכה באמת. אלא אומרים רק את הקולא. כי מי שכן יכולה, למה היא צריכה לגלות את ההלכה רק במדרשה?

אני חושבת שאם זה חשוב לך , ואשרייך. אל תתפשר. תצא עם בנות שמכסות עד הקרסול.

עניתי לך?

כן, אך אם לא אכפת לך אשאל עוד שאלותאנונימי94

בבקשה תעני לגבי אשכנזים אם תוכלי, לא ברור לי ממש לגבי טייץ, אם החצאית לאחר הברך, מה התפקיד של הטייץ במידה והוא לא מגיע עד כף הרגל, יש הבדל מבחינת עדיפות?

השאלה גם מה זה אומר על האישה, כי מצד אחד את אומרת שלא אומרים להן את זה בכלל, ואני לא רוצה למנוע קשר עם מישהי יראת שמיים שעומדת בהלכה ובעלת מידות טובות מאוד בגלל חומרה... מצד שני אולי זה אומר על סגנון מיקל או שאיפות נמוכות...

מבחינת עדיפות אין לי מושג..מחייכת =)

זה קשור לכל בת בפני עצמה..

אני מתכוון עדיפות מבחינת הלכה...אנונימי94

כנראה שלא ברור לי הרמות השונות עדיין, תוכלי לסדר לי את זה בבקשה מהמיקל למחמיר?

אני לא יודעת הכל..מחייכת =)

מיקל : דעת יחיד- החפץ חיים - עד אחרי הברך . גם בישיבה.

רוב הפוסקים - לכסות עד הקרסול.

אני לא יודעת מה לגבי טייץ שלא מגיע עד הקרסול.

יש המון צדיקות שהולכות לפי החפץ חיים. אבל כמה שיותר מעלים בקודש- יותר טוב..

מדוע אותן צדיקות מקלות?אנונימי94

הן לא יודעות..מחייכת =)

או שקשה להן אז מתירות לעצמן

או שהרב התיר ויש על מי לסמוך

וכו'

עוד נקודה..לב אוהב

יש כאלה שיודעות שזה לא הכי מהודר, אבל שואפות להתחזק בזה בעתיד.. ולבנתיים מתחזקות בעניינים אחרים...

כי זו דיעה הלכתית שנכתבה ע"י אדם גדול.44444
בדיוק כמו שיש צדיקות ספרדיות שמקילות בפסח ורוכלות קטניות וצדיקות אשכנזיות שמחכות 3 שעות בין בשר לחלב.
לטייץ אין משמעות הלכתית רק אופנתית.44444
הוא לא מוסיף לפי שום דיעה.
מי שסובר שלא צריך גרביים וצריך חצאית מתחת לברך הטייץ לא ממש משנה. החצאית משנה.
מי שסובר שצריך חצאית עד הקרסול- בכלל לא רואים אותו.
מי שסובר שצריך גרביים- הטייץ לא רלוונטי.
בגלל שהחפץ חיים הוא פוסק מאוד מאוד חשוברק שמחה#
הרבה סומכים על דבריו. חפץ חיים=משנה ברורה.
נכון..אבל הבעיה היא שבציבור שלנו יש חוסר ידיעה שזה בעצם קולאמחייכת =)

וחושבים שמי שהולכת מעבר לזה אז היא מחמירה..

למה אי אפשר להסביר את ההלכה בפשטות? למה אותי לימדו באולפנה שההלכה היא לכסות את הברך כשזה בעצם קולא?

למה דווקא בעניין הזה מקלים..זה העניין הכי חשוב היום לדעתי עם כל הפריצות שהולכת היום. חייבים בנות שיתחזקו בזה בעז"ה

והכי מוזר, שהרב צבי יהודה בעצמו אמר שהיינו מוותרים על הדקדקנות ההלכתית של החפץ חיים. אז הציבור שלנו שהולך לפיו צריך גם לשמוע את זה

זה לא קולא. זה ההלכה לכתחילא לפי המשנה ברורהרק שמחה#
זה לא רק בציבור שלנו. זה גם בציבור החרדי, שקיבלו את הפסק של המשנה ברורה. מה שכן, יותר בנות חרדיות הולכות עם גרביים/גרביונים. שגם גרביים זה הסתמכות על החפץ חיים. כי אלמלא הפסק של החפץ חיים גרב לא הייתה מספיקה.

הבנתי שגם בעדות המזרח הרבה קיבלו את הפסק..
בציבור הדת"ל לא ממש שמים גרביים..לב אוהב

ואי נראה לי לא הבנתי.. 

החפץ חיים פסק שמותר ללכת ללא גרביים אם זה אחרי הברך? 

אבל היום אצל החרדים אין כזה דבר לא לשים גרביים.. 

מעתיק לךרק שמחה#
אולם לדעת אחד מגדולי הפוסקים האחרונים, בעל הפרוש החשוב על 'שולחן-ערוך' חלק 'אורח-חיים' – ה'משנה-ברורה' (עה, ב), השוק הוא החלק העליון של הרגל, והוא מסתיים בברך, והוא מה שנקרא בפינו ירך. וממילא אם השוק נגמר בברך, אין חיוב לכסות את מה שמתחת לברך, לא על ידי שמלה ולא על ידי גרביון. ולמרות שבעל ה'משנה-ברורה' בעמדת מיעוט, הואיל ופסקיו התקבלו בישראל, רבות נוהגות כמותו. אולם ודאי שלכל הפחות, גם לדעתו המקילה של בעל ה'משנה-ברורה', צריך ללבוש שמלה שתגיע אל מעבר לברך, כך שבכל מצב הברך תישאר מכוסה
תודה!!! אז אפשר לסמוך על זה בעצם..לב אוהב

לספרדיות לכתחילה לא..לאשכנזיות שלא פוסקות לפיו, לא יודעת..מחייכת =)

^^הדוכס מירוסלב

גם החפץ חיים עצמו לא נראה לי כתב את ההיתר הזה לכתחילה, פשוט סמכו עליו אח"כ.

לא לסמוך עלי להלכה בזה, לא זוכר את הסוגיה במיוחד עכשיו

על סמך מה אתה אומר שזה לא לכתחילה?צריך עיון
לאשכנזים?הדוכס מירוסלב

כתבתי בע"פ מזיכרון מעורפל בלשון של החפץ חיים.

למה אתה נטפל לזה למרות שכתבתי שם שאני לא בטוח שאני זוכר נכון?

"לדעתו המקילה" - קולא או לא קולא?מחייכת =)

דעתו מקילא לעומת שאר הפוסקיםרק שמחה#
הוא פוסק לכתחילא
פעם ראשונה בחיים שאני שומעת על זה.מיכל318
תסתכלי בתגובה של חידושהדוכס מירוסלב
אם ההלכה היתה שצריך חצאית עד הקרסול44444
הגרביים לא היו נחשבות צנועות בדיוק כמו שגרביונים עם חצאית מעל הברך לא צנועות.

ולגבי גרביים בכללי, זו שאלה חדשה יחסית, כי בעבר הרחוק ובארצות חמות גם בעבר הקרוב בכלל לא היו גרביים....
אני לא בטוח לגמרי במה שכתבתי..רק שמחה#
אם טעיתי אשמח שייתקנו
טעיתי. גרביים זה לא הסתמכות על החפץ חיים.רק שמחה#
הכי פשוט להעתיק:

בתלמוד (ברכות כד, א) מובאת מימרא של רב חסדא: "שוק באשה ערווה". כלומר, שוק הוא מן המקומות האינטימיים, שחשיפתו לעיני אנשים זרים נחשבת לפריצות, ואין לומר מול שוק מגולה דברים שבקדושה.

לדעת רוב הפוסקים, שוק הוא החלק שבין הברך לקרסול, ואם כן חובה לכסות את הרגל עד הקרסול. אבל אין צורך לכסות את כל הרגל דווקא על ידי שמלה, אלא די שהשמלה תגיע עד לאחר הברך, ולמטה מזה לגרוב גרביים או גרביון. חשוב להדגיש שגרביון מועיל רק לכיסוי החלק התחתון של הרגל, בין הברך לקרסול, אך לא יועיל לכיסוי הירכיים, שהצניעות מחייבת שיכוסו בשמלה או בחצאית. כך סוברים רוב הפוסקים (ב"ח, שועה"ר עה, א; ערוה"ש עה, ג; חזו"א טז, ח; מנח"י ו, י; הרצי"ה).

אולם לדעת אחד מגדולי הפוסקים האחרונים, בעל הפרוש החשוב על 'שולחן-ערוך' חלק 'אורח-חיים' – ה'משנה-ברורה' (עה, ב), השוק הוא החלק העליון של הרגל, והוא מסתיים בברך, והוא מה שנקרא בפינו ירך. וממילא אם השוק נגמר בברך, אין חיוב לכסות את מה שמתחת לברך, לא על ידי שמלה ולא על ידי גרביון. ולמרות שבעל ה'משנה-ברורה' בעמדת מיעוט, הואיל ופסקיו התקבלו בישראל, רבות נוהגות כמותו. אולם ודאי שלכל הפחות, גם לדעתו המקילה של בעל ה'משנה-ברורה', צריך ללבוש שמלה שתגיע אל מעבר לברך, כך שבכל מצב הברך תישאר מכוסה (עי' גן נעול 37; הליכות בת ישראל ע"א).
^^^^^^^^^לב אוהב

למה את חושבת שזו קולא?צריך עיון
המשנ"ב הוא פוסק גדול מאוד שאין בעיה לסמוך עליו, בטח ובטח אם הפסק שלו התפשט בציבור
(בלי להכנס לנושא הספציפי הזה שאין לי מושג בו, מדבר באופן כללי על דרכי פסיקת ההלכה)
תשובה טובה!לב אוהב

גם המשנ"ב כנראה זה בכלל לא מה שהוא התכווןחידוש

כתבתי פה על זה כמה פעמים בעבר ואין לי כוח לכתוב שוב

ככה גם אני זוכר!הדוכס מירוסלב
טוב אז בסוף כתבתי בקצרהחידוש

כולם יודעים היום לומר שהמשנ"ב מתיר. אבל המעיין בלשונו היטב יווכח בעצמך שזו לא כוונתו. (ואני כמובן לא הראשון שמעיר על כך).

ונראה שטעו בזה רבים וטובים. כשהוא כותב שם בסימן ע"ה (ב) “והוא עד החלק שנקרא [ברך]” כוונתו להגדיר מהו השוק, שאמר שעד אליו [ולא עד בכלל] לא צריך לכסות את “פרסות רגליה”, ולא בא להגדיר מהו המקום המותר בגילוי.  וכך גם מיושבת התמיהה העצומה על דבריו לפי ההבנה הרגילה,שבאמת ממקורות אין ספור בתנ”ך ובחז”ל, וכן כל הפוסקים, מוכח בלי שום ספק שהשוק הוא למטה מהברך, וכמובן שהמ”ב לא יחלוק על כל אלו ועוד בלי לציין זאת. וכל הרבנים שמתירים היום מסתמכים על השורה הזאת במשנ”ב ע”פ ההבנה המוטעית לכאורה.

אז מי שרוצה לסמן וי ולומר שכתוב בספר פלוני או שאמר רב פלוני שזה מותר, שיבושם לה, אבל אם רוצים באמת לקיים את ההלכה, אז נראה שמעולם לא היה מי שהתיר. 

תשמור לך את זה לעתיד לבוא הדוכס מירוסלב

תודה שכתבת את זה, לא היו לי כוחות לעיין במקור שוב!

לא הבנתי..לב אוהב

הם נדחקים מאוד בלשון המשנ"ב והפמ"גצריך עיון

זו דעה הגיונית אבל קשה לומר בברור שלזה הם התכוונו, נשמע לי מאוד הגיוני לסמוך על כל הפוסקים שהבינו אחרת

מה זה פמג?נפש חיה.
פרי מגדיםצריך עיון

אחד מנושאי הכלים של השולחן ערוך

אה. תודה!נפש חיה.
ע.י.צ'יאל

כתבת: 'ולא בא להגדיר מהו המקום המותר בגילוי' לא הבנתי מה לשיטתך המ"ב כן בא להגדיר במילים: "בפרסות הרגל עד השוק, [והוא עד המקום הנקרא קניא]"

אתה טוען שהגבול של השוק מלמעלה הוא הברך?

ע.י.צ'יאל

והמ"ב בא להשמיענו שמהברך ולמעלה אינו ערווה?!

מה פתאום?חידוש

איך הוצאת זאת מדבריי...?

רק לפרש מהו השוק. הגדרה מילונית, לא מעבר

??מיכל318
באמת לכולם קשה להבין מזה שוק??
מי המציא את זה שזה עד הקרסול? מאיפה הביאו את זה?
ע.י.צ'יאל

העברית המודרנית לא רלוונטית, כי המילה שוק בתנ"ך היא לאו דווקא מה שקוראים היום שוק.

ע.י.צ'יאל

שוק באשה ערווה - אם המ"ב אומר שגבול השוק מלמעלה הוא הברך, הרי שירך אינה ערווה

(דבר שאינו מתקבל על הדעת).

הבנתי היא שלשוק יש רק גבול מלמטה, והשוק הוא עד הברך  מלמעלה.

זה מה שגם אני חושבתמיכל318
מי זה מ"ב?
ע.י.צ'יאל

משנה ברורה, פירוש החפץ חיים על השולחן ערוך.

אה. תודהמיכל318
המשפט הראשון שלךחידוש

מאיפה המצאת אותו..? ירך זה פשיטא, כש"כ משוק

...הדוכס מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלוני מפונפן בתאריך ד' בתשרי תשע"ט 23:01

...

ע.י.צ'יאל

גמרא מפורשת: "'שוק באשה ערווה"

אני מסכים שהירך ערווה, אבל גם אם היא קל וחומר משוק, למה שהמ"ב יתן גבול עליון לשוק? המ"ב אינו מילון אנטומיה.

ע.י.צ'יאל

מקור: ברכות כד.

...הדוכס מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלוני מפונפן בתאריך ד' בתשרי תשע"ט 23:01

...

היחידוש

לא הוגן לתייג אותי\להגיב לי ואז למחוק...

כתבתי שלא שמתי לב למה שהוא כתב עד שקראתי את התגובה שלךהדוכס מירוסלב

אבל החלטתי להסיר את עצמי מהדיון הזה, עָיוֹף עייפתי מעיונים שלא על הסדר

ע.י.צ'יאל

ולמה אכפת לנו הגבול עליון של השוק אם השאר גם ערווה?

לשיטתך המ"ב גם לא נתן גבול תחתון של השוק, דבר נחוץ הרבה יותר.

אכןחידוש

אתה צודק, גם בפירוש שלי יש דוחק. אבל עדיין נראלי שהפירוש האחר קשה הרבה היותר

ע.י.צ'יאל
עבר עריכה על ידי צ'יאל בתאריך ה' בתשרי תשע"ט 11:50

הפירוש שלך קשה בלשון המ"ב.

הפירוש המקובל קשה נגד לשון הגמרא 'שוק' במקומות אחרים, ונגד שאר הפוסקים.

מה עדיף? לא יודע.

בכל מקרה, אתה צודק שקשה לסמוך על דעת יחיד, שגם יש מחלוקת בהבנתו.

זו אמירה שונה לחלוטין...צריך עיון

איך? הוא אומר שהמשנ"ב לא אמר את מה שאתם טוענים שהוא אמרהדוכס מירוסלב

ברור אז שלפי זה זה לא לכתחילה גם לאשכנזים מבולבל

אמרת שלמשנ"ב זה לא לכתחילה, כאן זאת מחלוקת על הבנת המשנ"בצריך עיון

כי זה פשט המשנ"ב כמו שברור לכל קוראהדוכס מירוסלב
זה לא פשט ברור, מאיפה שלא תסתכל על זהצריך עיון
גם הם מודים שצריך לבדוק ולהוסיף מילים
לא יכול לפתוח שםהדוכס מירוסלב
אבל בזכרוני זה רשום כמו דעת הלבוש שהפכו מלימוד זכות לפסיקה.
מה גם שבכללי פסיקה דעת יחיד נדחית קל וחומר כשזאת מחלוקת בהבנה של דעת יחיד
היי גם לי הרב אמר את זה!מחייכת =)

ב"ה. מקווים שהמודעות לזה תגדלחידוש

לא יאומן איך טעות קטנה בהבנת הנקרא הולידה מכשול בכזה היקף עצום

זה היה בהתלהבות..של איזה מגניב שזה ידוע לעוד אנשיםמחייכת =)

שזה לא ישמע בטון מתעצבן

וואי אז באמת הוא חזר בו? איך זה שחלק מהרבנים לא יודעים זאת?

כן, הסכמתי איתך.. זה באמת לא ידועחידוש

והוא לא חזר בו - זו פשוט לא היתה כוונתו מלכתחילה

אז איך באמת יעשו שהמודעות תגדל?נפש חיה.
שרשור כל כך לא צנועבעוז ובענווה

אויש. אני גם מרגישה את זה. תוכלי להסביר לי למה?מחייכת =)

כי זה לא מכובד ולא צנוע להתעסק בלבוש של אשהבעוז ובענווה

בטח לא בפורום פתוח

סליחה אך אני לא רואה בעיה בלמידת הלכה...אנונימי94

אין הבדל בין קריאה בספר הלכה את ההלכות האלה (שכולם צריכים לדעת אות בלאו הכי) לבין הדיון פה, אנחנו שומרים על צניעות הדברים ואין סיבה להתנגד לכך... מילא אם זה היה דברים שמצריכים צניעות יותר, אבל מדובר פה על הלכות שכל הציבור צריך לדעת אותן ואולי זה גם יעורר חלק להעמיק בנושא...

אני חולק עליךבעוז ובענווה

זה לא צנוע להתעסק בזה בפורום פתוח.

הלכה אפשר וצריך ללמוד. בנושאים שהצנעה יפה להם לא דורשים בפורום רחב.

צנעה? אנחנו מדברים פה על גדרים שמותר ללכת על פיהם ברחובאנונימי94

למה שזה יהיה לא צנוע? 

כי זה לא עסק שלךבעוז ובענווה

למה לא?אנונימי94

א) לימוד תורה ב) לישא אישה.

לימוד תורה לומדים בבית מדרש - לא בפורוםבעוז ובענווה

זה פורום מעורב, והלכות צניעות לא דורשים בפורום מעורב.

עיין חגיגה יא ב.

לישא אשה - לא מקבל את הטיעון הזה. אתה צריך לחפש מישהי עם יראת שמיים שמקפידה בגדול על צניעות. ולא למדוד את החצאית שלה עם סרגל.

המממהדוכס מירוסלב

זה לא הפשט של לא דורשים בעריות כמדומני.

אגב גם יש את העניין שעריות זה חלק מסויים של סודות בקבלה (כמו מעשה בראשית ומעשה מרכבה שהם דברים שונים)

אבל תסכים איתי שלפלפל פה על אורך בגד זה לא המקום?נפש חיה.
אני מסכים שלפלפל פה בכלל זה לא המקוםהדוכס מירוסלב

לא קשור לאורך בגד

נו נו..... על משהו אחד אתה מסכים איתי נפש חיה.
אני מסכים עם כולםהדוכס מירוסלב

קוראים לי פלוני the maskiman המפונפן

תקרא את הברייתאבעוז ובענווה

יש טיעון למעשה בראשית ולמעשה מרכבה.

אני לא גוזר מזה הלכה. אבל סברא בהחלט יש כאן

דווקא משם ראיההדוכס מירוסלב

הברייתא מדברת רק על סודות, למה שהשלישי לא יהיה סוג של סודות?

וגם לפי הפשט הפשוט לדרוש בעריות זה ממש במכחול וכו'

יכול להיות..זו הבנה שאני לא מכירבעוז ובענווה

בכל אופן, בעיני זה לא צנוע. בלי מקור

מסכים איתך שיש פה בעיההדוכס מירוסלב

אבל היא לא דווקא בנושא, בכלל בעצם השיח המעורב...

זאת הבנה שמחוייבת בגלל הכללים של המשניות, בעיקרון. אבל זה או כמכחול או סודות מסוג מסויים מאוד שאפשר להגיע איתם לשבתאות

אני יכולה בלי להיות משוחדת לומר שזה נכון.נפש חיה.
ולמה הדיון המעורב פה בפורום לא מפריע לכם?הדוכס מירוסלב

אתם מבינים את הנקודה שלי? ההבחנה ההלכתית היא לאו דווקא בנושא הספציפי הזה, אין בו בעייתיות יתרה.

ובנושא ש@בעוז ובענווה אסור לדרוש גם עם הרבה גברים בנפרד...

הנקודה שבעייתית פה זה עצם השיח המעורב, וכן יש בו בעיה, אבל לאו דווקא בגלל הנושא הזה.

אבל אשריכם שאתם רגישים לזה. מעיד עליכם יותר מאשר על כל דבר אחר

בכלל, @נפש חיה, זאת פעם שניה שאת מעידה על עצמך שאת סוג מסויים של יהודיה

כי נושאים אחרים לא נוגעים לגופו של מין מסוייםבעוז ובענווה

מבחינתי גם לשאול שאלה כמו הסרת שיער בלייזר ..זה לא לעניין.. לפחות לא כאן.

כי הדיון יכול להגיע מהר מאד לנושאים עוד פחות צנועים.

אני חושב שסך הכל רוב השאלות שנשאלות פה הן יותר על אופי, על איך לדבר, על איך לפתוח דברים..על איך לגרום לכימיה טובה יותר בקשר. פשוט שזה נשאל ממקום מאד פונקציונלי של לשפר טכניקה של היכרות.

אבל לדבר על צניעות בפורום מעורב..מה התועלת בזה? זה פשוט מרגיש לי כמו "למשש" משהו שוב ושוב

אני לא יודע לגבי הגדר ההלכתי בזההדוכס מירוסלב

כתבתי כמה פעמים לאחרונה שמבחינת ההלכה דברים כאלה, שהם סניפים של קירוב דעות, הם לא ברורים.

אבל לי זה לא מרגיש כל-כך מזיק, וברור לי שזה בגלל שאני פחות רגיש לזה, בעוונותי הרבים

מאידך, אני חושב שאם מהשרשורים האלה בחור אחד או בחורה אחת יתחזקו בצניעות - הרווחנו.

האם זה משתלם או שווה? אלה דברים המסורים ללב, ואני חושב שהלב שלי לא בנוי לדבר על דברים כאלה

מה שכתבת - אלו דברים המסורים ללבבעוז ובענווה

ויראת מאלוקיך אני ה'

נכון, אבל להתרחק ממה שלא בהכרח עבירה זאת מידת חסידותהדוכס מירוסלב

ובמידת חסידות אי אפשר לחייב את כולם...

כשלא מבדילים בין מידת חסידות לעיקר הדין לפעמים מנסים להחזיר אנשים בתשובה על מצוות שלא קיימות... מנסיון

אני בטוח שיש פוסקים שיגידו שכל העיסוק שלנו פה בכל נושא שהוא הוא איסור, זאת באמת בעיה!

אבל רגישות צריכה להיות ברורה. וגם צריך להבין שאם פה יש בעיה אז גם פה יש בעיה...

אני יהודייה מהזן שכבר לא קיים כנראהנפש חיה.
שילוב של
רפורמה
אורתודוקסיה
ומשהו בלתי מזוהה

אז זה נקרא שאני יהודייה?
אולי אני נוצרייה , אנא עארף?

בכל מקרה
מה שמציק לי זה שחופרים פה וזה מביא את בעיסוק ללא צנוע. במקום לדבר בכלליות ולהחליק את זה. ומי שרוצה פירוט- יש שיחה אישית , ויש יותר טוב- ספרות הלכתית מרוכזת ב חוברת "עיטורי הלכה" על סוגיית הצניעות לבנות. לבנות.

בנים צריכים לדעת על צורת הצניעות הכללית.
כל עיסוק מעבר לסנטימטרים- מקומם ולא במקום.

וכן, רבנים מתעסקים בזה כמו בעוד נושאים, מזווית ההלכתית מקצועית שלהם. לא נכנסים לדקויות של סוג הבגד ש פחות צנוע או יותר צנוע.
למה רפורמה?הדוכס מירוסלב

רבנים מתעסקים בדברים הרבה יותר "גרועים". גם מי שלא פוסק חייב ללמוד את זה. זאת תורה, וככה לומדים אותה.

נכון שזה לא נעים מהצד, אבל ככה ה' כתב את התורה... בפועל אני חושב שאנחנו פשוט מתבוננים על זה מנקודת מבט אישית ולא אובייקטיבית. אבל בגלל זה אלה נושאים בד"כ לנשואים

אז בוא נתחיל דיון על זה!! בחייאת מה זה?!?!?נפש חיה.
תקשיב
אתה לוקח את הדברים כפשוטם.
ולא מבין את רוח הדברים.
וכאן יש בעייה.

אם תורה היא וללמוד אתה צריך
לך ללמוד את זההלכתית מרב.
אל תפתח פה בסוגיות כשיש פה עירוב
אגב, כל הדיבור פה לא גורם ל "קירוב דעות"?!

יש דברים ששייך לעסוק בהם
ויש שהעיסוק שלהם במקום אחר.

לא המעורב.
אף בת לא רוצה להרגיש שמחטטים לה בבגדים ומתערבים לה בצורה פולשנית במה שהיא לובשת .
הלכתית אתם לא בהכרח צודקיםהדוכס מירוסלב

אם זה מפריע למישהו, הוא לא חייב להשתתף בדיון.

אבל לפני שהשאלה הזאת מתעוררת, צריך לשאול למה אנחנו פה מתדיינים בין המגדרים

אנחנו, הו אנחנו, הכיפה הסרוגה...נפש חיה.
אתה כותב נכון אבל בעיניי טועה בהבנה הבסיסית.
אמרתם משהו שהוא כביכול איסורהדוכס מירוסלב

אמרתי שהוא לא, אני מבין את זה טוב מאוד, את כנראה לא.

מעבר לזה, בכל מה שקשור לרגישות, אני בעד שכל אחד ישמור על עצמו וגם אם אפשר להרחיק אנשים - אדרבה. אבל לא להגיד את זה בלשון איסור.

יש איסור לגלות פנים בתורה שלא כהלכה (למרות שפה אני די בטוח שיש הרבה שיפסקו שאסור בכלל לדבר ככה)

לגלות פנים בתורה שלא כהלכה לא קשור לכאן אם הבנתי נכון.נפש חיה.
אז למה לפתוח מראש דיון מרחיק?!
כי הפותח בכלל לא התכוון! הוא רצה נטו לדעת למה הלכתית קורה א' ולא ב' !!

אם הוא היה יודע שמה שייגרם זה לא בהכרח מהשרצה, אולי הוא היה שואל במקום אחר.

אין לי עניין להתווכח.
אני על מביעה מרת רוח על דבר שאולי נעשה ממטרה נכונה אבל בפועל מתקבל לא טוב.

לגלות פנים בתורה וכו' אומר להגיד הלכה על מה שלאהדוכס מירוסלב

ולהתיר מה שאסור ולהגיד דברים שהם הפך הפשט (בעיקר נגד ההלכה).

מז"א למה לפתוח דיון? אני חושב שזה דיון בסדר גמור, הוא לא גלש למקומות לא נחמדים. הכבוד נשמר כאן ב"ה בין המתדיינים... אם את חושבת אחרת, דווחי למנהלים.

לא מתקבל אצל מי? אתם שניים, השאר לא העירו על זה

זה חלק מהדיון, לשמוע דעות בנושא, וזה הכיוון שלי בערךאנונימי94

מסכימה. בכלל בעיני כל מגדר יתעסקתפוחית 1
במצוות היעודיות לו.
ואם לפותח לא מתאים מידת התורניות של הגברת הוא לא חייב לצאת איתה
ואולי הפער הוא רק בתקשורת?אנונימי94

אולי שנינו תורניים ונוצרה ויש מצב של אי ידיעה, כפי שהזכירו שהמצב הנפוץ? אולי היא מוכנה להתחזק? ומה זה כל אחד יתעסק במה שמיועד לו, אני לא מצפה לבדוק את אשתי לפי שעות הלימוד תורה שלה...

נכון. אבל אם אתה מצפה שהיא תשנהתפוחית 1
בשבילך אז -
א. תצטרך גם להשתנות בשבילה אם הוא תבקש, ולא בטוח שזה כ"כ קל.
ב. לא תמיד שינויים מחזיקים מעמד..
ג. וזה אתה בעצמך אמרת, תמיד אפשר לדבר. באמת כדאי לדבר איתה אבל בשיא העדינות והטקט לפעמים הנושא רגיש אצל בנות.
(באופן אישי, כן הייתי מוכנה לשקול להעלות בקודש ולהתחזק גם אם זה בא בגלל בקשב מהבחור, אבל גם אם כולן פה יענו לך זה עדיין לא היא)
ברור שאני מצפה שהיא תשנהאנונימי94

אם היא לא משתנה עכשיו איך היא תשתנה אחר כך? אנשים נולדים כדי להשתנות...

אתה לא צריך לקחת אחריות על השינוי...פה לקצת
היא תשתנה גם בלי שתגיד לה, אל תדאג
אני רוצה לראות שיש מוכנות לשינויאנונימי94

אז אפשר להתעניין בחייה ולראות מה הכיווןפה לקצת
ולא לדרוש שינוי כאן ועכשיו באופן מעשי, קצת מוגזם לדעתי

אני לא הייתי מוכנה לצאת עם מישהו שעושה לי מבחנים כאלה מעשיים, אם הוא רוצה שינוי כי זה חשוב לו אז אזרום אם מתאים לי
אבל אם הוא רוצה שינוי כדי לבדוק כמה אני גמישה? שיילך לחפש מישהי אחרת
אמרתי עכשיו?אנונימי94

נתגלתה נקודה שמצריכה תיקון, מן הראוי שיהיה רצון לתקן, כמה זמן שזה יקח... אותו דבר גם במצב הפוך.. גמישות ונכונות להשתנות זה מאוד חשוב...

שינוי זה דבר אישי. תלוי רצון. אין לצפות בשום מקרה!נפש חיה.
אל תבנה ואל תצפה לכלום
ציפיות מולידות אכזבות ומחשבות המציאות מתנפצת.
תעשה לעצמך טובה
תדבר. תדבר.

אל תבנה על שינוי כי הוא לא יקרה .

ואם הוא יקרה- זה לא לכבודך, אלא כי הבת רוצה. בשביל עצמה, אה, וגם כי היא רוצה ללכת לקראתך.

סתם ככה, הפוסקים הם אלה שקובעים לך מה הגדר לצניעות.לב אוהב

אז קצת מצחיק להגיד שכל אחד יתעסק בענייניו שלו.

וגם בכלל שאישה לא ממש לומדת תורה או לומדת פוסקים , אז בסופו של דבר, אנחנו לומדים צניעות מפי רבנים.. 

אלא אם כן יצא לך לשמוע את זה מרבניות.. 

יצא לי לשמוע ממחנכות ורבניות תפוחית 1
הכוונה שלי היתה שגברים יעבירו ביקורת רק על מצוות שהם עצמםמחויבים בהם..
(ממש לא דיברתי על גדולי דור. בוודאי שרבנים מלמדים את ההלכות האלו, וברוך ה' שיש דעת תורה שקובעת מה נכון ומה לא)
מצחיק שאפשר להעביר ביקורת על צורת האוזןאנונימי94

אבל על עמידה בגדר ההלכה לא...

מחנכות הן לא פוסקותהדוכס מירוסלב

ורבניות ב99.999% מהמקרים לא פוסקות.

והיום כמו שיש רבנים מתחזים יש כבר רבניות מתחזות

אוי נו..תפוחית 1
המחנכות שלי וגם הרבניות מהם שמעתי, למדו מספיק טוב את ההלכה.
ובהלכות צניעות יש גבולות די מוגדרים של אסור ומותר. לא צריך רוח הקודש כדי ללמד אותם
מי יחליט אם הן למדו את ההלכה מספיק טוב?הדוכס מירוסלב

את רוצה לשמוע כמה סיפורים של החטאת הרבים הגיעו אלי מבנות אולפנא? עדיף שלא.

בכל אופן אני לא נכנס לנושא הזה.

את טוענת שזה קל? אז תסבירי לי איך אותם "רבנים" עוקרים את כל מה שחז"ל כתבו במפורש?

פשוט, לא כל אחד ראוי ללמד הלכה. בטח לא מי שמלכתחילה מחפש לעקור הכל

רק לגבי "בהלכות צניעות יש גבולות די מוגדרים של אדור ומותר"44444
דווקא צניעות זו מצווה שיש בה לא מעט דעות ויש הרבה -ברים שקשה להגדיר אותם.
צמוד- היום זה לא אופנתי, כשהייתי בתיכון לפני כ-15 שנה זה היה שיא האופנה. צמוד זה משהו שמנש קשה להגדיר וממש תלוי גם במבנה גוף.

שקוף- רולי קל יותר להגדיר מצמוד אבל עדיין ממש קשה להגדיר.

גם למחשוף קשה לתת גדר מדויק.

בכללי, העיסוק בהלכות צניעות הוא חדש. כ-300 שמה אצל האשכנזים ואפילו פחות ו-100 שנה אצל הספרדים (לא סתם הפוסקים העיקריים והמפורטים בתחום הם יחסית מתקופות קרובות). לכן הפסיקה עוד מתהווה בתקופתינו.
בעבר היתה הרבה פחות בעיה של לבוש לא צנוע, בטח בארצות ערב ולכן לא היו שאלות....
אם היו זה יותר בתחום הכיסוי ראש.
אבל למה את רואה את הדיון פה כביקורת?לב אוהב

זה ליבון ודיון של הסוגיה.. 

זאת הלכה לכל דבר, לא רואה בזה בעיה..לב אוהב

דווקא הדיון פה ממש מכובד הלכתי ולא מיני44444
גברים גם לומדים הלכות נידה.
כתבתי כבר..לומדים בבית מדרש..לא כאן...לדעתיבעוז ובענווה

אני חושב שהשאלה החשובה יותר מבחינתיאנונימי94

היא מה זה אומר על יראת השמיים והמידות, הזכירו פה כמה פעמים שיש בנות שעומדות בהלכה ורואות את עצמן כדוסיות... בתור בנות, מה תוכלו לענות על כך? 

זה. לא. אומר. כלום.ענבל

בס"ד

שום דבר.

יש שלל דרכים אחרות לבדוק מה היראת שמיים שלה ומה דעותיה, הלבוש החיצוני שלה לא בהכרח קובע בטח אם היא כן הולכת לפי גדרי ההלכה גם אם הם לא המחמירים ביותר. 

יראת שמיים לא נמדדת בכמה אדם מחמיר, סבבה?

יופי.

אז כיצד? ידוע שצניעות היא אחת המדדים...אנונימי94

אני פחות יצירתית ולא רואה צורך במבחנים חיצונייםענבל

בס"ד

תשאל פה אנשים, בטח מישהו יידע.

למה ישר שלילי? זה דווקא מעיד המון על המידות,עוד סתם אחד
אבל באופן כללי אני לא בקי במידות של בגדי נשים, אז אני משאיר לאשתי לקנות לבד
מזל שהיא מסכימה ענבל

בס"ד

בעלי נהיה בקי במידות של נשים. יש גברים שאין להם ברירה

יראת שמים היא בתחילתה יראת העונש ואח"כ יראת חטאהדוכס מירוסלב

וכו' מדרגות כאלה ואחרות ביראה... מי שלא אכפת לה מהלכה פסוקה, איך אפשר להגיד עליה שיש לה יראת שמים? זה נכון גם לגבי בחור, למקרה שתהפכו את זה לדיון כזה.

מי שקשה לו, ומודה, ומבין שהוא בבעיה - אדרבה! ישר כחו על המלחמה ביצר. אבל להגיד שמותר? זה כבר ודאי לא עדות ליראת שמים

מה? הוא פירט את ההלכה ואמר שהיא הולכת על פי ההלכה.ענבל

בס"ד

איך הגעת ללהכניס לי מילים לפה?

אני מתלבט אם הבנתי אתכם נכוןהדוכס מירוסלב

לא משנה

^^^^הפי
זו שאלה חשובהבת 30
ואני חושבת שהתשובה היא מורכבת.
כלומר- היינו מצפים שתהיה התאמה בין ''רמת יראת השמיים'' של בחורה או אישה לבין המראה שלה, מבחינת צניעות.
בפועל, וזה אני כותבת מהכרות עם כל מיני סוגים זרמים וסגנונות- היום יש מצב מעורבב כזה, שבו לא תמיד יש התאמה כזו.
יש הרבה נשים עם יראת שמיים ראויה להערצה אבל לבוש רחוק מזה, ולהפך.
כמובן שיש כאלו שגם וגם....
אבל א''א למתוח קו ישיר בין הלבוש לבין יראת שמיים.
מוזר קצת, אבל זה באמת ככה.
אז איך בודקים יראת שמיים באמת?אנונימי94

תוך כדי שיחה. רואים את היחס שלה למצוות- מעשי ורעיוני,44444
את הדעות שלה בסוגיות בוערות באופן כללי ועד'...
גם שאלה טובהבת 30
איך היית בודק את עצמך אם יש לך יראת שמיים?
ה' יראה ללבב...הדוכס מירוסלב

אם שמואל לא הצליח, מי אנחנו שנצליח?

נכון. זה באמת עמוק ומורכב.בת 30
יראת שמיים זה מושג שקצת קשה, בעיני, להגדיר אותו במילה או משפט מסוימים.
אתה יכול רק לבדוק ברמה החיצוניתהדוכס מירוסלב

היסוד זה מחוייבות להלכה.

אם יש מצוות והלכות שהיא חושבת שלא צריך לקיים, אז זה לא יראת שמים.

אם אין, למרות שסביר להניח שהיא (או הוא) לא עומדת בהכל, יש יראת שמים.

אם זה אמיתי? קשה לדעת, אפשר לראות רק בפועל מה יוצא מהפה ומה עושים בפועל.

כמה יראת שמים? אין לזה תשובה אמיתית...

העיקר זה לדעת שיש כיוון טובהדוכס מירוסלב

עדיף מסורתית עם מכנסיים (זה עדיף מחצאית קצרה לפי הרב עובדיה), ששומרת על עצמה ורוצה להתחזק מאשר דתיה שמתפשרת ובדרך ההפוכה, לא?

היה פה שרשור שהגבנו בשם כמה רבנים (@מבקש אמונה זוכר את הקישור?) שהם אומרים שהעיקר זה שיש מציאת חן, שמירת שבת, כשרות וטהרת המשפחה. השאר זניח.

ואם מצאת בחורה טובה וצדיקה שבאמת רוצה להתעלות, קפוץ על המציאה!! הצניעות תבוא ממנה כבר והיא עוד תלמד אותך דבר או שניים בהלכות צניעות

אני יכולה לומר משהו?נפש חיה.
כמישהו מבקש רשות זה אומר שיש לו דבר חכמה.. אל תאכזביאנונימי94

תראה, אני באמת מקווה לא לאכזבנפש חיה.
ואני בהחלט מבינה מאד מאד את התהיות שהעלית לגבי הלבוש והסוס

אבל צריך לדעת כמה דברים
בעיניי ,בתור אחת שגדלה כדוסית טרור ועברה כמה דברים בחיים

א. לבוש מעיד הרבה על האדם.
הדר אדם - לבושו, אז גם חולצות וחצאיות מקסי , שמה לעשות ראו ימים טובים הרבה יותר..... כדאי לשים לב. בגדים נאים ומסודרים עושים רושם.
דבר נוסף - הרבה פעמים הסנטימטרים נותנים אפיון מסויים לגבי מדד הדוסיות של הבת (או הבן, אבל כרגע נתמקד במין הרזה, ולא בזה שכזה למרות שאוכל )
אבל זה לא מדד. מה קורה בין האוזניים ? האם אני מתחבר לזה ? מה זז שם?
אדם יראה לעיניים . ה'- ללבב.
אז כדאי לא להתרשם מידיי מהבגד אבל כן לקחת בערבון מוגבל את מה שהוא מייצג.

פעם בחור חמוד אחד בירר על חברה שלי וחםר לי על השרוולים והחצאית.... הסברתי לו את מה שאני כותבת לך.
כשבחורה אומרת שהיא מתלבשת על פי ההלכה (ללא הידורים)- זה לא אומר שהיא לבושה בפחות צניעות ממי שכן גורבת גרביים.

ב. כשחצאית מתחילה לעלות מעל הברך- זה לרוב עניין אופנתי. כנל מכנסיים או שרוואל או כל דבר אחר .אם יש משהו מעבר לזה שבעקבותיו הבת התחילה ללכת ככה, זה כדאי שיהיה נושא שיחה.

אבל לא כדאי לפסול במיידי. כמו שהבנות לא תמיד תפסולנה על כיפת מרכז/מכינה.

ג. לא לבנות על שינויים עתידיים. לרוב , מה שרואים עכשיו יהיה גם אחר כך. מתי כן? - בתנאי שזה שינוי שבא מהצד השני ברצינות , באמת ובתמים מרצון חופשי.

אני מציעה לך פחות להיכנס לפלפולים
ולבדוק פשוט.

אה, ו.... שמגניב שהשרשור הזהבאמת התפתח למימדים כאלו

חזקו חברים
הרבה ברכה
ושנה טובה !
תודה רבה!אנונימי94

לגבי ג', איך ניתן לברר זאת?

ובמה שאת אומרת יש מידה של בעייתיות, אז מה אם זה אופנה, ואם האופנה תהיה לעשות קעקוע?

ומה שאני מנסה לעשות זה להבין מה וכמה זה מייצג, כי אם כל הדוסיות לא עושות את זה אז זה אומר משהו...

אני אומר לך מעכשיו בתור מישהי שנפגשת עם שונה ממנהנפש חיה.
לדבר
לדבר
להעלות את זה
כשמתחילים לגשש בצורה רצינית יותר
מה דעתה על....

לאן היא שואפת

ואם היא מתכננת למעשה צעדים בכיוון.

כשאתה רואה שנושבת הרוח- הנה זה משיח בא
סתם, אבל אתה יכול לראות שהיא רצינית איתך ובאמת באה לקראתך.

אתה לא חייב להתחתן רק כי היא באה לקראתך, כן?
המכלול חייב למצוא חן בעיניך .

בהצלחה
יהירצון שתעוף מפה מהר!
תודה רבה וכן לגברת,אנונימי94

שימי לב שערכתי והוספתי:

ובמה שאת אומרת יש מידה של בעייתיות, אז מה אם זה אופנה, ואם האופנה תהיה לעשות קעקוע?

ומה שאני מנסה לעשות זה להבין מה וכמה זה מייצג, כי אם כל הדוסיות לא עושות את זה אז זה אומר משהו...

יש אופנות בעייתיות, אתה צודק. מה מהאופנות בעייתי?נפש חיה.
צעקנות
שחצנות
וראוותנות נוצצת

בגדול, זה בערך כמו לומר למה בלורית בעייתית לבנים. (שחץ, חוקות הגויים, חציצה בתפילין).

לשם השוואה
שמלה צנועה שלובשת אישה צנועה,
אבל השמלה מפוייטת ונוצצת..... נו, זה צנוע?!
את באמת חושבת שמעל הברך זה אופנתי?הדוכס מירוסלב

למה?

כן. כי אם זה לא צנוע , למה זהכן מופיע ברחוב?!נפש חיה.
אופנה חולפת של טייץ עם תחרה

אישית אותי זה מגעיל כן?
אבל מי שבא לה ללכת עם העדר, נו...

איפה המשכוכית רק ??
מז"א? ברור שיש אנשים שהמטרה שלהם זה חוסר צניעותהדוכס מירוסלב

אשרייך שאת לא מבינה את זה!! באמת!!

מצחיק שאני מבין את הדחף הנשי הזה יותר ממך

מה זה אומר עלי בעצם?! מבולבל

תשמע , אני חושבת שטוב שאתה לא מכיר בנות ואופנהנפש חיה.
החיבור בין השניים יוצר רק צרות

כל פריט לבוש שנלבש על ידי הרבה בנות ומדובר ונמכר, הופך לאופנתי. ממילא מבוקש יותר.

אין בזה שום דבר חוץ מזה.

אה, וגם (לא תמיד בלעדי להן) לילדות קטנות זה הכרחי כשהעדיפות היא חוסר צניעות מצד השמלה .
אני מכיר גם זה וגם זההדוכס מירוסלב

וכנראה גם שבנות מסוגים שאת לא מכירה...

את באמת חושבת שאין שום סיבה אחרת? איזה חמוד זה מצידך.

אני אומר לך, באחריות, ומידיעה ברורה, שיש בנות שלובשות לא צנוע כי הן רוצות להיות לא צנועות. רובן לא דתיות, אבל לא כולן.

תראהנפש חיה.
זה לא רצון להיות לא צנועה
כמו שזה רצון למרוד.

כשהבת מבינה את מעלת הלבוש וזה לוקח זמן בגלל החינוך וההשפעה החברתית
היא חוזרת.

עוד לא נתקלתי באישה דתייה מבוגרת
שהולכת עם טייץ סתם כי באמת בא לה.

רבנו עוד רגע כיפור
מה עם סינגור?

הבנות שלנו מתמודדות יפה עם נושא לא קל.
היצירתיות יחד עם הרצון להיות יפה
מוליכות את הבת לפתרונות
שכל עוד הן לא פרוצים פרופר, ברוך ה' שקיימים.
חחח את אומרת שהן משקרות לעצמן?הדוכס מירוסלב

לא הכרתי אף דתיה שהוללכת עם טייץ... ה' יעזור

וחלק מהחילוניות ישרות מספיק להודות. אין לימוד זכות גדול מזה!

אני לא מדבר על דתיות דווקא, אבל ברור שיש גם דתיות שמחפשות את העניין הזה של החוסר צניעות.

אולי זה לא הרוב, לא יודע. לא עשיתי סקרים. אבל זה קיים... הסיבה היחידה היא לא רק אופנתית. מה גם שיש עוד סיבות כמו שמגיבה חדפ ציינה

אני לא אומרת את זה בכלל!נפש חיה.
צא ולמד מהרב שמואל אליהו
בכמה זכות הפליג על אישה שמכסה את הראש בסרט.

התפעלתי ולמדתי מזה לא לחפור.
לראות ללבב
ופחות לעיניים.
ללמד זכות זה לא להתעלם מבעיה שקיימתהדוכס מירוסלב

ולימוד זכות הוא בזמן שדנים באדם, לא במעשים

כשמישהי תדע מאיפה השורש שגורם לה ללכת לכיוון הזה יהיה לה קל יותר לנצח את היצר.

להתעלם מזה זה לשחק לידיים של יצר הרע, וזה לא לימוד זכות. ההפך....

נראה לך שאנחנו מתעלמים?!נפש חיה.
אתה חושב שבת שהולכת ככה, פחות מכירה את הה(ש)לכות?!

תאמין לי שכולן לומדות את ההלכות
ואת הדרגות בזה.

והרבה מהבנות שדווקא חיצונית נראות פחות מקפידות
יש להן לב חם ורצון מאד גדול וטוב.
חח כמו שיח חרשיםהדוכס מירוסלב

אנחנו לא מתייחסים אחד לשניה כנראה

זה ממש לא אופנה, זה ייאושמגיבה חדפ
מחנויות הבגדים שמוציאות לרוב בגדים צנועים אבל שמלות וחצאיות באופן קבוע- טיפה מעל לברך.

וכן זה מתיש לחפש מה ללבוש מתחת, ושלא נדבר עד כמה זה גורע.
ואי כל כך.. מה אכפת להם להוסיף עוד כמה סנטימטרים??!?.לב אוהב

זה הכי הורג אותי....44444
מעצבות דתיות שמעצבות לציבור דתי ויעשו את החצאית 3 ס"מ מעל הברך (גם לנמוכות) והשרוול 3 ס"מ מעל המרפק....
המחשוף דורש העלאה של 2 ס"מ... (אני הבאתי חולצה כזו לתופרת והיא סדרה לי),
נו באמת.....
לא חבל....
כל מילה!לב אוהב
ברור.בת 30
עוד שנה שנתיים תראה את אותן בחורות ונשים עם חצאיות מקסי. לא בגלל שהן התחזקו, אלא בגלל שהאופנה השתנתה.
מה? לא הבנתיהדוכס מירוסלב
שאלת אם חצאית מעל הברך זה אופנתיבת 30
עניתי שכן, שזו הסיבה שהרבה בנות ונשים הולכות עם חצאיות כאלה. כי זה מה שיש בחנויות וזה מה שנחשב יפה.
אותן נשים, כשהאופנה תחשיב חצאיות ארוכות בתור משהו יפה- ילבשו חצאיות ארוכות.
לגמרי.... לפני 20 שנה האופנה היתה חצאיות מטאטא44444
אני עוד זוכרת את כל ההערות הציניות בעניין של נשים מבוגרות שצחקו על זה (העיריה צריכה לשלם לכל הנערות- הן ממש מנקות את הרחובות, לא סתם הרצפה באולפנה כ"כ נקיה....).

עניין של אופנה.....
רק לעניין הטייץ- זה עניין של אופנה ולא הלכה.44444
לגבי שאר השאלות תשאל את הרב שלך.
יש הרבה דעות בעניין.
בגדול בציבור הדתי- תורני וחרדי המחשוף ואורך השרוול די אחיד. מחשוף שלא חושף ושרוול 3/4 .
לגבי אורך חצאית- גרביים יש את עיקר ההבדל.
הדעה הכי מקלה זה חצאית מתחת לברך גם בישיבה ללא גרביים וזה נפוץ במגזר הדת"ל.
יש דעה שאפשר חצאית עד הקרסול ללא גרביים וזה נפוץ יותר במגזר החרד"לי (חלקו) ויד דיעה שחייבים גרביים (חרדיות וחלק מהחרד"לים). יש חרדים שמחייבים גרביים וחצאיות 3/4 ולא ארוכות (לא יודעת למה).
הבנתי, תודה רבהאנונימי94

לדעתי,צא.

אני יודעת שלפעמים אומרים זה כולה חצאית אבל הרבה פעמים הפנימיות משפיע ומאירה על החיצוניות ולהפך. בגלל שבדור שלנו ועזוב דור כיום, הרוב לא הולכת באופציה הרביעית שנתת... ולכן, בגלל שזה ניסיון ככ קשה זה מאוד מעצים בעיניי בחורה שהולכת עם ארוך... לא הרבה יבואו לקראתך בשינוי אורך החצאית והחולצה לדעתי בנות שהולכות באופציה השלישית זה מעולה ובנות שהולכות באופציה הרביעית זה כבר יכול להעיד עליהם דברים טובים בדכ... וכן יש קטע לבנות להאריך את החצאית אחרי החתונה כי רק אז הם מתחילות להבין כמה זה חשוב באמת... בהצלחה רבה!

לא בהכרחאנונימי94

יצא לי ללכת ברחוב ולראות בנות שלבושות כפי הדרישות של סמינר ובמקביל לא שומרות נגיעה, יש מה ללמד עליהן זכות אך הנקודה הובנה...

נכון,צא.

זה בציבור החרדי שיש חשיבות הרבה יותר גדולה לחיצוניות וללבוש... אצלנו בת שלא תשמור נגיעה בדכ ואני מדגישה בדכ לא תלך בצניעות המקסמלית... אלא יותר המינמלית ופחות מזה...

היי עוד משהו..ה' הוא האלוקים!

אני ספרדייה, גם אני גיליתי את ההלכה שחייב לכסות את השוק בגיל די מאוחר

זה לא קל, הלכתי ככה הרבה זמן ובתקופה האחרונה הפסקתי

אני לא חושבת שזה מעיד על דוסיות פשוט לפעמים באמת אי אפשר..

אולי מי שאתה יוצא איתה בכלל לא יודעת על ההלכה הזאת?בדכ זה חינוך מבית

ממש חבל להפסיד קשר בגלל זה..

ואולי היא כן יודעת וזה ממש קשה לה ואת זה היא לא מסוגלת?

לדעתי אם הקשר לא חזק ובטוח אל תדבר איתה,תחליט אם אתה רוצה לצאת עם בנות שהולכות רק ארוך..

ואם לא אז רק שהקשר יהיה מספיק בטוח תדבר איתה על זה שזה חשוב לך ושאם היא לא רוצה להתחזק בזה זה לא משנה את אופייה בעיניך..

לי באופן אישי היה מציק אם מישהו היה אומר לי את זה.. כי לדעתי זה לא מעיד על אופי,זאת מצווה שהיא ממש קשה היום במיוחד שרואים הרבה דוסיות סביב שלא דווקא הולכות עם ארוך..

בבקשה אל תשפוט אותה על פי זה,אם שאר הדברים אצלה טובים בעייניך תתמקד בהם!

המון בהצלחה!! 

זה עניינך הפרטי בלבדה-מיוחד

מכיוון שאתה לא תתחיל לחנך אף אחת מה ללבוש תמצא לעצמך מישהי שמתאימה לך. מבחינת המשקל מה חשוב לך זה גם תענה לעצמך

לא אישי לפותח. חשבתם פעם למה כל שרשור כזה חוצה כל רףאורות הכתובה
הגיוני של מס תגובות,
למרות שהוא חוזר אחת לזמן לא רב?

המין החזק והרעב, בבקשה, אם יש לכם כבוד, תפסיקו להתפלמס פה
זה לא מכבד אתכם, זה לא מכבד אותנו.
זה נושא אישי של בנות- ומי שרוצה הדרכה, שישכיל למצוא אותה בדרך קצת יותר מכובדת ומכבדת.
אני שאלתי את אחותי, והתקשרתי לאשתו של ראש הישיבה שלי, ושאלתי מה ששאלתי, וענו לי מה שענו לי

אנלא מדבר עלזה שיש מחלוקות ומגוון דעות בהלכה (כמו בהרבה דברים)
אלא כמו שפעם שמעתי מיהודי ירא שמים, שלפעמים עצם העיסוק בזה זו עצת היצר, כי בנות זה מעניין, זה מושך. שרשור על ציצית בפנים או בחוץ, עם או בלי תכלת או פחות מעורר הורמונים (ולאלו מכם שלא מפחדים מלקרוא לדברים בשמם- פחות סקסי)

יותר קיצוני, נתקלתי פעם בשטיבל ליד הבית בחוברת הדרכה וזעקה של משמרת הצניעות על חיפוף בעובי הגרביונים וסוגי הגרביונים, וכמו כן על נפק"מ בין חולצות המבליטות את איברי הגוף הנשי ואלו שלא.
כמובן שהעלון לווה באיורים בכדי להבדיל בין הטמא לטהור, 'תורה היא וללמוד אני צריך'
חרטא ברטא. מי שרוצה ללמוד שילמד, יש דרך
זה היה סתם עלון של פורנוגרפיה רכה.
בואו לא נגרר לדיונים האלה

ב"הצלוחה
!!!מיכל318
מה שאמרת.. כל הכבוד.
...ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך ה' בתשרי תשע"ט 00:32

קודם כל אל תהייה כ"כ נחרץ, אתה יכול לכתוב שלדעתך לא מתאים לדבר על הנושאים האלה בפורום.

אבל לא לכתוב משפטים כמו "אם יש לכם כבוד, תפסיקו להתפלמס פה".

לעצם העניין, אני מסכים איתך חלקית.

ברור שנושאים כאלה מושכים יותר תגובות, אבל הנושא הזה באמת "בוער" בדור שלנו, אז הגיוני שנפתחים הרבה שרשורים על הנושא, ואני לא חושב שיש בעייה אם הדיון נשאר הלכתי.

(ולדעתי התגובה שלך עם המילים הלא צנועות שהשתמשת בהם הכי פחות מכובדת מכל התגובות פה)

ודאי שהנושא 'בוער', בחורות תמיד היו דבר טוב למכירותאורות הכתובה
ולדעתי, הדי נחרצת בנושא, לא מתאים לדבר עלזה בפורום מעורב, ואם יש לבנים כבוד לעצמם וכבוד לבנות שיפסיקו להתפלמס פה

ולגבי המשפט האחרון- זכותך.
אני רק תוהה למה אנשים מפחדים משם של מושג בעוד הם דשים באביזרייהו שלו בחדווה, בדיצה ובגילה רצוא ושוב.
זה כמו להיות צייד הורקרוקסים ולקרוא לוולדמורט אתה יודע מי
לגבי השימוש במילים האלה..לב אוהב

(אני אישית לא חושבת שהשרשור לא מכבד את הבנות או את הבנים.

וכל עוד הוא נשאר בגדר הלכתי, יבש וטכני אני חושבת שזה בסדר. 

אבל לא יודעת, אולי אני טועה. )

דווקא שאתה כותב מילים אלו בפורום פתוח ומעורב זה לדעתי יותר בעייתי. 

למילים האלה יש קונוטציה שלילית, ויש בהן משהו מאוד גס ובוטה. 

יכול להיות שלפי המילון הפירוש הוא די ניטרלי, אבל אין מה לעשות בצורה שמשתמשים במילים האלה היום , המילים האלה משדרות מסר מאוד שלילי.. 

^^^ברגוע

@אורות הכתובה

אחת הסיבות שעברית נקראת לשון הקודש זה בגלל שאין בה מילה ליחסים בין איש לאשתו.

דיון הלכתי זה אביזרייהו?

והתכוונתי שהנושא בוער כי לצערנו יש הרבה רפיון היום בצניעות.

לכל אחד קשה במשהו.תמיד בבטחה

אני חושבת ש3-4 זה סבבה לגמרי.

אבל יש בנות שקשה להן לעמוד בזה.

כמו שלאנשים אחרים קשה עם דברים אחרים.

ההבדל הוא שאצלן רואים.

אם זה פרט זניח אז זה בהחלט לא הצהרה של רמת דתיות, אלא פשוט התמודדות עם קושי.

בהצלחה!

...שרהמרים
יש מקור לזה ש4 יותר טוב, תורני (או במילים אחרות הלכתי) מ2 (שהטייץ ארוך) ו3?
4 זה הפשט של המצווההדוכס מירוסלבאחרונה

זה שאפשר לכסות את הברך במשהו אחר וצמוד, עד כמה שאני זוכר כרגע בלי להתבונן, מבוסס על השיטה של החפץ חיים שיש חולקים אם בכלל הוא התכוון למה שטוענים שהוא התכוון.

מעניינת אותי המגמה הזאת שאנשים הופכים את ההתבססות על דעה לא ברורה לעיקר הדין ואז שואלים על עיקר הדין "מי אמר??".

שמתי לב שזה קורה המון בציבור שלנו (ספציפית בעניין הזה המקור הוא מהציבור החרדי ששם הנשים פחות צנועות מאצלנו)

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1אחרונה

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך