צמות בכיפור??תודה רבה!

אני יודעת שכל אחת שואלת את הרב שלה

אני אישית בהתחלה של ההריון, מרגישה בעיקר חולשות ואז אני חייבת לאכול....

אמרתי לרב שאם אני צמה, אני אהייה חייבת שבעלי ישאר, אז הרב אמר אז שישאר בבית...

הוא אמר שאתחיל, בערב זה באמת יהיה פשוט יחסית...ובמהלך היום אם אני ארגיש שאני חייבת לשבור, אז להתחיל לשתות בשיעורים

סתם מעניין אותי אם יש פה בנות שגם בהתחלה, ומה הן עושות

יצאתי קצת מבולבלת...שכחתי לשאול מה לגבי אוכל?מפחדת ששתיה לא תספיק לי...

ובכלל, איך אדע אם הגיע הרגע לשבור את הצום???

עונהג'נדס
כשהייתי בהריון זה היה ממש בהתחלה והיה לי גירוי יתר שחלתי אז מלכתחילה שתיתי לשיעורין כי זה לא קשור להרגשה שלי.. זה ממש היה סכנת חיים עבורי לא לשתות.

לגבי זה שאיך יודעים שאת מרגישה צורך לשבור ולשתות לשיעורין- תשאלי את הרב שאלות ספציפיות-
כשאתה מרגישה חולשה קלה? או סחרחורת? לגיטימי שתשארי במיטה כל החג ושתרגישי חלשה במיטה? ואם גם כשאת שוכבת את מרגישה רע ומסוחררת?
הציגי לו התרחשויות שכאלה ויאמר לך בנקודה X תתחילי לשתות.

תכיני לך במעוד מועד כוס עם סימון (הסבר בסוגריים). תיהי רגועה. לעובר לא צריך אוכל... ידוע לי שמים זה מה שחשוב כדי למנוע התייבשות שחלילה יכולה להביא להתכווצויות ברחם.

(תמלאי את הפה במים הכי הרבה שאת יכולה ותוציאי לכוס- זה נקרא 'מלוא לוגמיו'.
אח"כ תשפכי חצי מהכמות לעוד כוס זהה ותראי שהן שוות בגובה- בכל כוס יש חצי 'מלוא לוגמיו'.
אח"כ תשפכי טיפל'ה מכוס אחת לשניה כך שתהייה כוס שיש בה טיפה יותר מהחצי ובשניה טיפה פחות מהחצי.

הכוס עם הכמות הקטנה יותר, זו הכמות שמותר לך.... לך באופן אישי כי לכל אחד נכנס כמות קצת שונה בפה.
תסמני עם לורד על הכוס (חדפ) את גובה המים.)
כנראה שכןשניים או שתיים
אהיה שלושה שבועות אחרי הלידה.
נוסעת להורים שלי, ואבא שלי רב,
כך שיהיה לי רב צמוד להדרכה במהלך היום, ואם יהיה צורך אפסיק לצום.

מקווה שיעבור בשלום.
אני שותה לשיעוריןתותיה22
כמו שפתחתי שרשור בהריון ולידה.
שאלתי רב,
יש לי קיצור צוואר ואם אתייבש ואפתח צירים זה ממש סכנה לעוברים שלי.
אהיה שבוע 28
וזה הריון יקררר
אמנם אני לא עם תאומים,אומנות באמונה
אבל גם בהריון...
הרב יורם אברג'ל זצוק״ל
כן, לפחות מתחילה...זהות כפולה
הרב שלנו יחסית מחמיר בדברים האלה, וזאת הייתה לי ממש עבודת המידות לשאול אותו ולא רב אחר מקל יותר..
אני אהיה ממש חודש מהלידה, ולכן מהבחינה הזאת צריכה לצום כרגיל. אבל בגלל שאני שואבת לפגים, הרב אמר שאם ארגיש במהלך הצום שיש חשש שיתמעט החלב ברמה שלא תספיק להם לשתות לשיעורים, ואם יש צורך אז גם לאכול.
השטלה היא רק איך מרגישים דבר כזה?? 😬
ב״ה בהנקות הקודמות לא הייתה לי בעיה בצומות. אהל זה לא היו פגים, לא שניים ולא על שאיבה בלעדית.... אני ממש חוששת מזה
מניסיון אצליתאומים
ככל שהיו יותר קטנים בגיל היה יותר קל. כי הם אוכלים כמות יותר קטנה.

שנה שעברה צמתי עם יונקת מלא שלא נגעה בבקבוקים לא מטרנה ולא שאוב... הייתה בת 5 חודשים.
מנסה לעודד...ברכת ה
אם יש לך נסיון עבר חיובי תתחזקי מזה!
זה שהם פגים לא מגביר את הקושי- אולי אפילו הפוך כי הכמות שהם צורכים קטנה יותר...
האם כיום כשאת שואבת את שואבת בדיוק את הצורך או יותר?
אצלי בשאיבות היה הרבה יותר מהצורך בתקופת הפגות. אם אצלך זה ככה אין לך מה לחשוש שהחלב לא יספיק.
ועוד אם זה מעודד- התאומים שלי ינקו הנקה מלאה ביום כיפור בגיל 4 חודשים וברוך השם הצום עבר חלק!
מה שכן הייתי שואלת לגבי ההרגשה שלך- לא רק מצד מיעוט חלב- שזה קשה לצפות מראש וגם התיקון לא מיידי, אבל שתדעי מראש איך לנהוג ביחס להרגשה שלך. הנקה מלאה או שאיבה יכולה לגרום מאוד לצמא, חולשה וכו. אז הייתי שואלת גם על זה.
בהצלחה!!
תודה!זהות כפולה
יש לי הרבה יותר חלב ממה שהם צורכים ((הפריזר כבר מפוצץ ), אבל אני עובדת קשה על המשמעת של השאיבות, כדי לשמור את הכמות לכשינקו. זה יהיה מאוד מאוד מאכזב אם החלב יתמעט בגלל הצום

אבל החלטתי שאני מסתכלת על זה כמעט היחיד שאני עושה השנה בתקופה הזאת כאקט של חזרה התשובה.
אני לא מרגישה בכלל את אלול והימים הנוראים השנה, אז לפחות בזה אני עושה הקרבה כלשהי לכיפור עוונותיי... 😏
לא מאמינהתותיה22
שאם תדלגי על שאיבה או שתיים בצום זה יפגע בחלב לטווח ארוך.
פשוט תזכרי במוצאי הצום למלא מאגרים מחדש בהמווווווןןןן מים...
לא אמורברכת ה
להתמעט באופן קבוע בעקבות צום של יום אחד. ייתכן שבסוף היום או למחרת תרגישי מיעוט אבל אם תקפידי על אכילה ושתיה מזינה ומספקת, מנוחה כמידת האפשר ושאיבות כרגיל או להגביר טיפה אם אפשר למשך יממה- הכל אמור לחזור בעזרת השם לקדמותו.
בהצלחה!!
צמתי לפני שנתייםתאומים
הייתי בתחילת הריון עדיין לא הייתי אצל רופא לכן לא ידעתי שמדובר בתאומים.

היה ממש קשה אבל עבר.
הייתי מאד חלשה, הכרחתי את עצמי לישון בכדי שלא אהיה רעבה.

ישנתי ממש רוב היום.
לא בהריון תאומים אבל בצומותבונים מגדלאחרונה
כששותים לשיעורין, זה לא מים
משקה מזין
בירה שחורה, חלב,מיץ ענבים. וכך זה גם נותן לך דברים לגוף מעבר לנוזלים.
להגיע לצורך לאוכל זה רמה אחרת נראה לי.

מהנקת תינוקת עם שתיה לשיעורין זה לא מרווה אבל גם לא חסר. ישבתי עם שעון כדי לשתות כל פעם שמותר, וזה בהחלט איפשר לי לצום ולהניק.
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך