שלום לך,
השירשור הזה תפס לי את העין כי קרה לי מקרה דומה, אז החלטתי להגיב למרות שאף פעם לא הגבתי בפורום פה.
קיבלת כבר מלא עצות והערות ממלא אנשים.. אז מקווה שאצליח בכל זאת להוסיף משהו..
אשתף שגם אני עליתי יותר מ10 קילו אחרי החתונה. והייתי בוכה לבעלי הרבה על כך.
תחושה מתסכלת מאוד מאוד בתור אישה. ממש ממש לא נעים.
בעלי היה מקסים, הוא רצה לעזור לי בלי סוף, השתדל להחמיא לי הרבה, אמר לי הרבה פעמים שהוא שמח שיש יותר ממני.. וזה ממש עודד אותי והעלה לי את הביטחון.
ויש שני דברים מרכזיים שמאוד מאוד עזרו לי, גם לתחושה פנימית טובה יותר וגם בסוף לרדת בפועל במשקל:
א. כדורי מניעה- (מצטערת מראש אם לא מתאים פה לפורום לחלק מהאנשים), הייתה תקופה שהייתי לוקחת כדורים למניעת היריון (בהתייעצות עם הרב של בעלי,) ואחרי תקופה הסתבר לי שהם פשוט גרמו לי להשמין מאוד.
אז תדע, שאם היא מתישהו השתמשה בכדורים הורמונליים זה עשוי להיות קשור. יש דרכים טובות, הלכתיות ובריאות יותר לדברים האלה שלצערי רופאי נשים לא טורחים לספר לנו עליהם.
ברגע שהפסקתי איתם- הפסקתי לעלות.
וב. תזונה ושיתוף פעולה-
בעלי השקיע המון בתחום, הוא למד על תזונה בריאה ועשה ניסויים בבית, הכין כל פעם אוכל אחר, דאג שתמיד יהיה אוכל בריא. באיזשהו שלב זה הפך ממש למשחק, היינו עושים ניסויין יחד במטבח וזה היה ממש כיף !
הכל היה על בסיס הבריאות, ובכלל בלי קשר למשקל. הרגשתי שלבעלי פשוט חשוב שנהיה בריאים יותר שנינו.
קראנו על כל מיני סוגי תזונות ולמדנו על זה המון, ואשתף שהתזונה שמצאתי שהכי עזרה לי, ומסתבר שיש עליה המון המון המלצות היא להוריד עד כמה שניתן סוכר ופחמימות, כמה שפחות שמן קנולה ויותר שמן זית, ואין בעיה בכלל לאכול שומן מהחי (למשל שמנת, שומן בשר, וכו' וגם טחינה ואגוזים שהם בריאים).
זה דורש להשקיע המון באוכל ולדאוג שיהיה מה לאכול כדי לא להשאר רעבים, ומסתבר שאפשר לשבוע בלי פחמימה, ושזה אפילו תחושת שובע נוחה יותר לגוף. זה מה שאני גיליתי.
וכדי לא להרגיש בדיאטה כל הזמן, אנחנו הרשינו לעצמנו 2 ממתקים ליום. עוגיה/קוביית שוקולד וכו'- וככה הפינוק גם בד"כ היה שווה יותר מסתם איזה במבה שנקלעה לדרכי.
ופלא פלאים, אחרי שלא הצלחתי לרדת כמה שנים- ירדתי למעלה מ7 קילו תוך כמה חודשים . בעז"ה בדרך למשקל שרציתי להגיע אליו. זה ממש מספק ומשמח.
ויותר מזה- תחושת ההתמדה גרמה לי להעריך יותר את עצמי, ולהתחיל להתמיד בדברים נוספים שחשובים לי.
זהו.. ממליצה לך לנסות
תהיה איתה בתהליך, תתן לה תחושה טובה, תשקיע בזה בעצמך ותהיה שותף לדרך ובעז"ה מקווה שתמצאו את הדרך הטובה שלכם יחד להשיג את המטרה, ולהיות בריאים יותר. שניכם

(ולכל מי ששואל מה אפשר לאכול בלי פחמימות- עוף, בשר, דגים, שקשוקה, מרק, ירקות בתנור, ירקות מוקרמים בשמנת בתנור, גבינות, סלטים שווים, בטטה (למרות שזה פחממה זה בסדר), עדשים, חומוס, שעועית, אגוזים, פירות, לחם טחינה, חביתות, וכו' וכו'.. לא חסר! )
בהצלחה רבה!