כיצד מתמודדים עם ADHDאנונימייס
מכירה באופן אישיאופטימיתת
אגב, אם בלימודים הוא מצליח ובבית מתקשה אולי כדאי גם למצוא תחום שמעניין אותו נגיד לגן או משהו אחר ולאפשר לו הרבה גירויים בסביבה הביתית שיעסיקו אותו. גם לצאת החוצה לפרוק אנרגיה בגינה אחרי יום לימודים זה פיתרון טוב לילדים אנרגטיים.
בהצלחה רבה חתימת ה טובה
מה הכוונה הכשר של גליל?הדוכס מירוסלב
איך מוצאים את האומגה 3 הזה?
החסרתי סימני פיסוקאופטימיתת
בעבר ידעתי שלא היתה לו כשרות אז היינו מנסים כל פעם סוגים אחרים של אומגה 3 שכשרים בד"צ, ולאחרונה ראיתי שקיבלו הכשר של הרב יוסף הכהן זריצקי ואחרי בדיקה, אנחנו סומכים על ההכשר הנ"ל. אבל יכול להיות שאצל אחרים יש החמרה אחרת ולכן סייגתי.
בכל מקרה יש להם שפע של מידע על האומגה 3 שלהם ומלבד הטעם והריח החזק של הדגים הוא עדיף בהרבה על כל האחרים שניסינו, מבחינת איכות. אגב, גם למבוגרים.
כשרות | אומגה גליל
תודה רבההדוכס מירוסלב
חתימה טובה
הכשר מעולה!!רק עונה עכשיו
הוא מומחה בתעשיית המזון וממש מבין. כשהוא אומר שכשר אין שום חשש...
שווה לנסות תרופה אחרת.טארקו
אבל יש עוד סוגים-
רטלין sr וla (שחרור מושהה. ליותר שעות ובאופן מתון)
קונצרטה
ויויאן
ועוד משהו ששכחתי את השם שלו.. משו עם ס' בסוף.
תחשבו על זה כמו על משקפיים:
מישהו לא רואה טוב, מדד משקפיים שלא מתאימות למספר שלו, והן רק גרמו לו לראות פחות טוב- אז זהו אף משקפיים לא יתאימו לו ועדיף להישאר ככה ודי?
אותו דבר התרופות לAdhd. לא סתם יש הרבה סוגים ומינונים, כי העניין בהפרעת קשב הוא מחסור בייצור/ייצור יתר של חומר מסויים(דופמין) במוח. זאת לא הפרעה התנהגותית(למרות שהיא משפיעה התנהגותית, כמובן) אלא הפרעה נוירולוגית שברוב המקרים צריכה טיפול תרופתי, ורק בעזרתו ניתן לעבוד גם באמצעות הדרכה התנהגותית..
אגב, ממה שידוע לי מוקסו הוא האבחון הטוב ביותר להפרעות קשב, כך שאם זה מה שעשיתם לא נראלי שיש מה לבדוק יותר מזה.
יש מרפאות קשב בבתי חולים, שגם עושים אבחון וגם בונים שם תוכנית מעקב וטיפול. אולי כדאי לכם לנסות..
בהצלחה רבה!
א. בשביל האיבחון לא צריך פסיכיאטרית (יש החזר מהקופ"ח. תבקשו)ד.
נוירולוג מאבחן. יש "מבחן טובה" - יחסית אובייקטיבי, אבל גם לא לגמרי. וגם מוקסו להבנתי בא לאותה מטרה.
ב. אם הריטלין הזה לא משפיע טוב, תפסיקו.
יש סוגים יותר מתונים (la ועוד). ויש גם תחליף שאינו ממשפחת הריטלין (ויואנס. ועוד. יקרים יותר, וגם נותנים רק אם הקודמים לא יעילים).
ג. אם בכיתה הוא בסדר - זה מעורר מחשבה. בד"כ נותנים בשביל ביה"ס.
צריך לקחת אותו רגוע; אפילו בחיוך. להגיב בסבלנות - ועם זה להפנות את המרץ לאפיקים חיוביים.
ד. אם זה אכן "היפריות", אז יתכן שזה לא "משהו רגשי".. חבל לטפל במה שאין. יש שלש התייעצויות בשנה, דומני, לרופא מומחה מטעם הקופ"ח. ומחזירים את מרבית הסכום. תתעניינו.תשאלו. נוירולוג ילדים מומחה.
ה. ביופידבק, שמעתי בזמנו מפרופ' שטיינברג, ראש מח' נוירולוגיה ילדים בהדסה, חתן פרס ישראל, שאכן מועיל. לא ברור בדיוק איך, כך אמר אז, אבל עוזר, מתרגל את ההתנהלות. אבל אז זה היה תהליך ממושך - אינני יודע כיום. תשאלו מומחה. כמו כן, זה עוזר לריכוז, לא בהכרח להיפראקטיביות.
קוג פאןרק עונה עכשיו
עודף אנרגיות זה קשה מאודggg
אפשר לקבל דרך קופ"ח השתתפות במגוון תרפיות וריפוי בעיסוק. אפשר לשלוח אותו לחוגי ספורט וקרב מגע כדי שיוציא מרץ בצורה חיובית.
גם תופים אם הוא אוהב מוזיקה.
אני לא יודעת אם אתם גרים בדירה או בית קרקע, בבית קרקע בטח יותר קל להוציא החוצה שילך לרוץ, לקפוץ בטרמפולינה (גם קטנה ליחיד זה טוב), כדורגל, שק איגרוף, חבל קפיצה, אופניים....
בבית: לשים מוזיקה לריקודים, לשים מזרן בסלון לגילגולים, לתלות מוט למתח במזדרון, לעלות מהר במדרגות... מכל דבר אפשר לעשות עניין. נגיד תחרויות או אימון יומי עם טבלת הישגים.
אין ספק שזה ילד דורש ומעייף אבל בע"ה עם הכוונה נכונה בסוף הוא ימצא את המקומות הטובים להוציא בהם מרץ. בהצלחה רבה
צודקת באידאל...אנונימייס
הטעות היא שאנחנו חושבים שאנחנו גננים וגננות של הילדיםהדוכס מירוסלב
ילד צריך ללמוד להעסיק את עצמו
לא כל ילד יודע להעסיק את עצמואנונימייס
ולכווןאנונימייס
גידלנו דור מפונקהדוכס מירוסלב
בתור ילד שהיה מאוד "פעלתן" וידע להעסיק את עצמו גם אם זה אמר לבהות באוויר, נראה לי שהבעיה בדור שלנו היא שההורים חושבים שהם צוות בידור
טוב הבנתי את הכיוון שלך...אנונימייס
מי שיש לו ילד מאובחןאנונימייס
חוזרת וממליצה על שיטת קוג-פאןרק עונה עכשיו
אצלנו זה עבד מעולה!
זו אכן שיטה מעולה שיכולה מאוד לעזור לתםקוד הילד ומשפחתו!מלאג
זה דרך הקופת חולים?אנונימייס
אנחנו עשינו במכון שבהסכם עם קופת החוליםרק עונה עכשיו
המטפלת לא ככ אהבה את זה.. אבל הגענו לתוצאות ממש יפות ולשיפור ניכר בתפקוד שלו.
יש גם וגםמלאג
ויש דרך אגב עוד שיטה יחסית חדשה בריפוי בעיסוק אבל הבנתי שכבר נחקרה וראו שהיא מועילה, קוראים לה poet והיא גם מיועדת לילדים עם adhd, רק שיטה זו עובדת בעיקר ע'י הדרכת הורים ממוקדת. לא זוכרת ניו אנסים אבל אפשר לקרוא על כך באינטרנט..
זה ברור, ואין לך מה להצטדק.ד.
הילד יכול "להעסיק את עצמו".. אלא שבשלב הזה, אם הוא ילד "היפר" - העיסוק הזה יכול לבוא גם על חשבון כל מיני דברים מסביב.. כולל אחים. אשר על כן, היכולת לנתב את המרץ לכיוונים בונים, היא באמת חשובה. וכל הכבוד על מה שניסיתם.
אני לא מבין למה יש לך "ביקורת עצמית"... עשתם חוגים, אתם משקיעים. כל הכבוד..
אין לכם מה לבקר את עצמכם, ולא קשור ל"פינוק".. ילד היפראקטיבי, זה אכן "פרוייקט"... אבל תתנחמי - מעבר לצורך המובן בעצות לכעת - שלפעמים הילדים הללו יוצאים הכי מוצלחים, מקוריים, יצירתיים, רגישים.
אתם גם תתנו גבולות סבירים, גם הצעות תעסוקה סבירות, גם תתייעצו עם נוירולוג - ובעז"ה תגיע לאיזה איזון סביר..
לא להיבהל. אתם בחברה מצויינת...
זאת לא הייתה ביקורתהדוכס מירוסלב
הוא מעסיק את עצמו רק לא בדרך נכונה.44444אחרונה
כתבתי לך למעלה, שמות של סוגים אחרים של תרופות..טארקו
אין לו קושי מוטורי..אנונימייס
קוג פאן זה דרך ריפוי בעיסוק אבל בכלל לא קשור למוטוריקהרק עונה עכשיו
''מר עצור'' עוצרים פעולה ולא ממשיכים אפילו כשמתחשק
''מר בודק'' כשעושים משהו ומסיימים חוזרים ובודקים שדייקנו ולא פספסנו כלום
''מר מאמץ'' מתאמצים אפילו כשקשה
''מר מתכנן'' מתכננים מראש את סדר הפעולות ורק אז פועלים
''מר נהנים ביחד'' בודקים שמה שאני עושה לא מציק במקביל לאחרים
ועוד...
אלה כולן מיומנויות שהרבה פעמים חסרות לילדים עם adhd והשיטה הזאת נותנת להם את הכלים
אני עובדת המון עם ילדים המאובחניםמלאג
חייבת להוסיףקוראת
לבעיות שהעלית כאן...שמחה
מנסיוןלב אמיץ
טיפול הומאופתי.
אני ממליץ על מח 1 מנסיוןעובד
מה הכונה?
אין אף איש מקצוע כולל נוירולוגים/פסיכיאטרים/פסיכולוגים וכל מומחה פורמלי אחר שידע להסביר מה זה add/hd ממה הוא נובע וכיצד אפשר לטפל בו.
*כל* שיטות האבחון הקונבנציונליות מתייחסות *רק* לבדיקת המצב הנוכחי ע"פ שאלוני התנהגות או מבחני ריכוז ספציפיים שלא נותנים תמונה מקיפה, ומציעים טיפול תרופתי או התנהגותי בלי לדעת את שורש התופעה, ממה נגרמה, מתי התחילה, מתי ואם תחלוף, ואיך אפשר לטפל בה ולפתור אותה בצורה סופית שורשית ועמוקה.
בעזרת מח אחד, אפשר לרדת לשורש התופעה(בד"כ טראומה מוקדמת מסיטואציה ספציפית שגרמה לפוסט טראומה, חרדה, או בעיה רגשית מסויימת שלא נפתרה), לאבחן לעומק את ההשפעה ומידת הפגיעה, ובעזרת תרגילים וטיפול לשחרר לעומק באופן אמיתי את הבעיה כך שהאדם הסובל ישתחרר מהמצב ההישרדותי בו היה, יחזור לתפקד באופן רגיל, וינהל חיים טובים שמחים יעילים ומשוחררים.
אני סבלתי מאוד מתסמינים של "add" ו"אובחנתי" כ"לקוי קשב". אחרי סבל של שנים במערכת החינוך, בגיל מבוגר פניתי ליוסי גולד(מומחה למח 1 כבר יותר מ20 שנה) עשיתי טיפול עומק שפתר לי את הבעיה (ועוד כמה בעיות נוספות..) ובעקבות כך סיימתי לימודים קשים לתואר והתקדמתי בשלל תחומים בחיי.
ממליץ לנסות את מח 1 לפני כל כדור כימי שמתחילים לקחת(למרות שאני לא שולל כלום, אבל בכ"מ תרופות לא פותרות את הבעיה אלא רק מקילות בזמן שלוקחים אותן, וגם אז יש להן תופעות לוואי כמו חוסר תאבון, דיכוי רגשות(התנהגות רובוטית..) ריבאונד וכמובן דיכאון).
בהצלחה רבה ובתפילה שתמצאו בע"ה את הדרך הנכונה לרפא אותו לגמרי מהסבל הגדול!
מוח אחד מתאים לילדים?אנונימייס
הפרעת קשביהושבעט5
אצלינו לא קבלה ריטלין לא היה צריך.השאלה איך המיומניות החברתיות שלו.הרבה פעמים ילדים עם הפרעות קשב מתקשים מאוד ביחסים חברתיים בקבלת אחריות על מעשיהם.מה שחשוב מאוד זה הדימוי העצמי שלהם.כשבתי אובחנה (לפני 19 שנים)אמר לי אבי כמה משפטים מכוננים :את צריכה לאהוב אותה כמו ברומניה היא הכי חכמה ומושלמת.את תראי ממנה הכי נחת מכולם.
עברתי תקופות לא קלות איתה ,במיוחד בגיל התבגרות.
היא גדלה היום היא פסיכולוגית ,מתחילה תואר שני.נשואה.מה מאוד חשוב להאמין בילד.
במקביל למצוא את הטיפול שנכון עבורו.
חוג כדורסל או כדורגל יכול מאוד להועיל מהרבה בחינות כולל הקשיים החברתיים.
לקבל הדרכה לכם ותמיכה ,היום במבט לאחור אני רואה כמה אבי צדק(הוא היה 30 שנה מורה לגיטרה עברו תחת ידיו הרבה ילדים עם הפרעות קשב ולקויות למידה .
תלוי במטפל. השיטה יכולה להתאיםעובד
לרפואה הקונבנציונלית אין משהו להציע ברמת העומק של מח 1, חוץ מטיפולים תומכים כמו תרופות(שלא מרפאות כפי שכתבתי לעיל) ואין לה מושג מאיפה מגיעה התופעה, מה שורשה ואיך לפתור אותה. מנסים לתאר אותה ולאבחן אותה וגם לטפל בה, אך בתכל'ס גם נוירולוגים ופסיכיאטרים בכירים לא ידעו להגיד לכם מה זה ולפרט לעומק.
מתייחסים אל זה כגזירת גורל ותופעה קיימת בעוד שזה מצב רגשי-הישרדותי שיש לו שורש וקצה-
אני לא מסכימה עם רוב הדברים שכתבת ולדעתימלאג
אני לא מטעה ולא מבלבל.עובד
מעניין מאוד שלא נכתבה בתגובתך אף לא טענה עניינית אחת(!!!) אל מול תגובה מפורטת ומנומקת מהיכרות עמוקה של התחום שנים ועם נסיון רב של כל מה שכתבתי על בשרי..
כתבתי במפורש שלא בהכרח מה שהיה לךמלאג
מעניין. כמי שלמדה באוניברסיטהעובד
ואיך אפשר להירפא ממנה?
תשובהמלאג
יש הפרעות קשב ויש קשיי קשבהדוכס מירוסלב
במונח שהספר "168 שעות" וגו' טבע, יש ביניהם הבדל.
אבל אפילו לגבי הפרעות הקשב עצמן הדעה הרווחת בתחום מחקר המוח היא שאפשר לחווט מחדש את המוח, לא צריך להיות הבדל בעניין הזה גם.
מבחינה תורנית, הגישה הזאת נכונה. הורסים את המוח או מגלגול קודם או בגלגול הנוכחי ע"י כל מיני עבירות שנוגעות למוח, ואפשר לתקן בכל מיני דרכים שמתקנות את הפגמים של המוח
מציעה לקחת לרופא אף אוזן גרון שישלול שקד שלישי.אמא_מאושרת
שקד שלישי גורם הרבה פעמים להפרעות בשינה דבר שיוצר סימפטומים של ADHD, ובדר"כ לא בודקים את זה..
מענייןחי(נ)וך
דיי מה שכתבתי..אמא_מאושרת
והבנתי שכדאי להוריד אותו בין היתר כי הוא מפריע לנשימה ואז הילד לא יכול להיכנס לשינה עמוקה, דבר שגורם סימפטומים של הפרעות קשב וריכוז.
אצלנו עלינו על זה במקרה. היא עוד לא בגיל של אבחונים וכאלה.
בעיקרון זה לגמרי הימור אבל נראה לי שווה לבדוק לפני שפונים לטיפולים אחרים, כי זה לטפל בבעיה ולא בסימפטום.
בהצלחה!
חשוב ממש!חי(נ)וך
תודה רבה. טוב לדעת!
שמעתי על דר גימפל (נדמה לי) שמייעץ לגבי התנהלות משפחתיתארלט
מול ועם הילד
רק לגבי הריטלין, לכמה זמן ניסיתם?ליכא
מוסיף עוד קצתהיום הוא היום
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב
מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.
כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל.
מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה
קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו
התקציב דיי דל 🤧
אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!
תודה!
מקסיםזיויק
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.
ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה
זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.
פיתות על הטאבון ביער..
זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.
סעודות שבת - קטסטרופה
אבא פגום
אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.
יש למישהו עצה מלבד תפילה?
אני עובד עצות..
לצערי מוכר גם ליליפא העגלון
החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.
אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''
בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב.
תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק
שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.
אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?
שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24
זה נשמע מאד מעיק.
למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?
אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת
מאוד מבינה אותךשם פשוט
מאוד מאוד מבינה אותך💔
מאוד כבר אמרתי?
אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.
אל תכביד עליהם
תקליל
שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים
א כלהעני ממעש
צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .
תשחרר
שיעור כללי תעביר במקום אחר
בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים
אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי
יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת.
פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה
אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...
קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.
1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון.
2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !
3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'
4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.
5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.
6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.
8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.
9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]
10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.
11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.
12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]
אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.
כמה מוכר...arlan
לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.
לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.
משהאחרונה
לא מבין..יהולב
יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).
נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.
אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)
תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה
כמה דברים:תהילה 3>
1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.
אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.
תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...
2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..
סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.
3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.
כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.
בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.
ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.
4. כמובן תפילות!!
מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה
הבן שלי בן 16. מתוק, אבל עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!
מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום
לק"י
אמהות
הריון ולידה
ועוד
אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון
יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב
עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
טעותמתיכון ועד מעון
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום
1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.
2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.
3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו
4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו
5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.
6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)
7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים
8. ישראל איננה חברה בG20.
9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה
10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.
מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.
(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)
תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.
לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"
ישראלאריק מהדרום
היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.
ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.
כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).
ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.
בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.
מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה
לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.
ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם
קראווניםיוני21
עד כמה ילדים זה מתאים
עם 2 ילדים איך זה?
כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?
מערב השומרון
תודה רבה
תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה
אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.
לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.
והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....
הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+
היא מתכוונת קווים בעור.
אני חושב שאלו קמטים.
מה עונים לה?