אני בסדר?AlaDin Delo

היי.

לאחרונה מציעים לי המון הצעות לצאת אבל אני בכלל לא מעוניין.

יש חברים שממש לוחצים עלי... הם אומרים לי שזה יעשה לי טוב ואני צריך..

אני בן 23 מצטיין בתואר (משקיע את רוב זמני וכוחי שם) ואני לא רוצה ולא מוצא עניין כרגע בתחום של להתחתן...זה בעיה אצלי? אני צעיר וטוב לי .

בנוסף לכך איך לגרום לבנות להפסיק להיפגע ממני? אני בן אדם כניראה מספיק נחמד בשביל שיתחילו איתי ואני יודע לדבר טוב עם כול בן/ בת אדם והם חושבות שאני מתחיל איתן ואז נפגעות...

שבת שלום

אדם הראשוןיפה עיניים

היה במדרגה עליונה טרם שהקב"ה יצא את חוה

נשאלת השאלה, אם אדם הראשון היה כ"כ קרוב למדרגת העולם הבא, לא היה חסר לו כלום. (כמובא במדרש שהמלאכים היו צולים לו בשר ומשקים אותו ביין)

ועדיין לא היה שלם. מדוע ? כי לא כדי שאדם יהיה שלם, הוא צריך שתהיה אישה בחייו.

השאלה הגדולה היא מדוע אתה לא רוצה להתחתן ?

אני מניח שהתשובה היא שאינך מבין מספיק את החשיבות בחתונה והקמת בית.

התואר וכל המסביב ממלאים אותך בסיפוק בתחום העיסוק שלך בחוץ והתחביבים שלך.

אבל מהיכן יגיע המילוי והאושר הפנימי ? הפיכת האדם לטוב יותר, בעל מידות טובות יותר, נתינה לזולת, המשך הדורות.

את זה נדרש להבין.

או כי הוא לא מרגיש צורך עכשיו וזה בסדר!עדן ירושלים
יכול להיות שיגיע לו הרצון בגיל 25 28
וזה יהיה בסדר.זה לא שהוא לא מבין את החשיבות
חבל סתם להגיד.
ולפותח. הכל טוב איתך. לא כולם רוצים להתחתן בגיל 21. הכל טוב תמשיך ללמוד ולהשקיע בזה זה מאוד חשוב
לא זה לא.יפה עיניים

מי שלא מרגיש צורך בגיל כזה, סימן שדברים אחרים מסיטים אותו מהצורך הזה,

השאלה היא האם קיימים דברים חשובים יותר מלהתחתן, במיוחד אחרי כל המקורות בגמרא ובדברים חכמים בנושא.

לא בכל כך קלות נותנים לגיטימציה לכך.

^^^ברגוע

לא טוב לדחות את החתונה לגיל מאוחר.

גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה שבגיל צעיר הנישואים יותר מצליחים.

אם אין רצון אפשר לעורר אותו,

אבל בנחת בלי לחץ.

אוקיי וזה בסדר. למה חייבים להתחתן מוקדם?עדן ירושלים
לא לכולם זה מתאים וזה נורמלי
בניגוד למה שאמרו לכם כל החיים.
אם אתם רוצים להתחתן זה מעולה. גם אני התחתנתי בגיל צעיר אבל לא לכולם זה לא מתאים
לא חייבים להכריח אף אחד. חתונה בהכרח לא שווה כלום
23/4 זה מוקדם?ברגוע

לא לכולם יש הרבה דבריםיפה עיניים
לא לכולם מתאים להתחתן
לא לכולם מתאים להביא ילדים
לא לכולם מתאים לקיים את ההלכה

מה זה "לא מתאים" ?
מי מחליט עם מתאים או לא?
אם זה רצון השם, אנחנו יכולים להגיד לא מצאים לי?
אפשר להגיד קשה, מסובך..אבל להתנער מאחריות ומחובה, זה חוסר אמונה.
נכון. לא לכולם מתאים להתחתןעדן ירושלים
לא לכולן מתאים להביא ילדים לעולם
ולא לכולם זה מתאים לקיים את ההלכה.

נראה לי שהקב"ה קובע מה זו אמונה ולא את/ה. אבל אם יש לך מחשבה שאני לא מאמינה. תפאדל. תהנה/י מהמחשבה. לא מפריע לי
נכוןיפה עיניים

והקב"ה כתב להתחתן ומהר, בלי להמתין.

ולא שיבואו ויגידו "אין בעיה..תתחתן מתי שמתאים לך".

זו לא אמירה אמונית, סליחה.

איפה הקב"ה כתב להתחתן מהר?עדן ירושלים
איפה כתוב על מה שאתה כותב?

אני מבינה שהחלטת שאני לא מאמינה. אין לי בעיה עם זה כבר כתבתי לך.
אז אין צורך להזכיר בפניי את הדבר הזה אם כבר החלטת על סמך.. הממ שום דבר
קידושין כט:, גיל 23 זה לא מהראוויל מחריש

והתגובות שלך באופן כללי משדרות אנטי ליהדות המסורתית והתורנית, בעז"ה חודש התשובה מאהבה...

כן כן אני יודעת שכתוב גיל 18 לחופהעדן ירושלים
אבל גם כתוב שגבר צריך שיהיה לו בית קודם וכרם קודם. אתם בטוח יודעים יותר ממני
אבל היום.. זה לא קורה. לא בגיל 18
ואין לכל הבחורים שבאים להתחתן בית ועבודה מסודרת שמשולה לכרם.
נכון?

ואני שמחה לשמוע שזה מה שאתה חושב. אם כי זה לא נכון כמובן. אני פשוט מציגה דרך שונה משלכם.
בעיניי אני הכי עובדת ה' שבעולם ואין מישהי שהוא אוהב אותה יותר ממני
היום זה לא קורהיפה עיניים

כי לא מסתכלים מה אמרו רבותינו, פוזלים להנהגות העולם הרחב והכושל,

במקום להתבונן מה אומרת תורתנו הקדושה.

מייחסים יותר מדי מקום לבניית בית, ללימודים של שנים, ולכל מני דברים אחרים.

כי היום המציאות לא תואמת את המציאות של פעם.עדן ירושלים
בן 18 פעם היה עוזר בכלכלת הבית,
בונה לעצמו בית נוטע כרם עובד פיזית קשה ובאופן כללי מציאות החיים אז הכריחה אותו להתבגר.
היום אין מישהו בגיל 18 שבוגר להתחתן.
יש חסידיות רבות שזה קורה בהן. זכיתי ויצא לי להכיר בנות בגילאי 16 בהיריון.
אבל אנחנו לא חסידים ואני לא מאמינה בדרך שלהם .
אז כן. גיל 13 או גיל 18 לא רלוונטי היום.
לעומת הדעה שלך. קראתי המון רבנים שלא מרשים לבחורים מהישיבה שלהן להתחתן עד גיל 22. כלומר שיעור ד' אם אני לא טועה.
אז אני מניחה שאם הולכים על דרך ההלכה שהזכרת יש לי תומכים רבים
זה ממסכת אבותאוויל מחריש

אני התכוונתי למקור: כן תנא דבי ר' ישמעאל עד כ' שנה יושב הקב"ה ומצפה לאדם מתי ישא אשה כיון שהגיע כ' ולא נשא אומר תיפח עצמותיו"

המקור שאת אומרת הוא אכן שאלה שדנו בה רבותינו, אבל המציאות כיום היא שונה וכל המערכת בנויה בצורה אחרת כך שלהתחתן בגיל צעיר זה בסדר מהבחינה הזו. חוץ מזה שיש חילוק בין ת"ח לאנשים רגילים וזאת סוגיה עמוקה. שורה תחתונה, זה בסדר כאשר יש להם יכולת להתפרנס (גם משכורת מינימום, וגם סיוע מההורים נחשב מספיק) וכן שיהיה להם מקום לגור בו (וגם דירת 2 חדרים תספיק). במידה ואדם רוצה להתחתן רק אחרי שהוא גר בווילה אז שילך לפסיכולוג.

זה חבל מאוד שאת שמחה מכך, קיוויתי שאולי את יוצרת רושם מוטעה וככה תביני שזה מה שאת משדרת ואולי זה לא מה שאת רוצה, אין בעיה שתלכי בדרך שונה כל עוד היא בתוך היהדות... 

בעינייך זה לא משנה הרבה, להבדיל אלף אלפי הבדלות גם הנוצרים חושבים שהם הכי עובדים ה'... השאלה מה נכון על פי התורה. אני לא אומר שהדעות שלך פסולות, אלא שהן מצריכות בירור לביטוי הנכון שלהם בקודש.

אז אני לא מסכימה עם זה שצריך להסתייע ביד ההורים.עדן ירושלים
לצורך העניין אני גרה בדירה שיש בה חדר אחד. ולא שניים ואני לא מסתייעת ידי ההורים. בשום אופן.
דבר גרוע מאוד.
אני לא אומרת שצריך לגו בווילה אבל גיל 18 זה לא גיל לחתונה. זו הייתה בעצם הכוונה.

ואני בסדר עם דעותיי ועם עצמי. לכן לא מפריעה לי דעתך האישית עליי.
בעיקר משום שבוויכוח אני משתדלת לא לרדת לפרטים אישיים אלא להתייחס לגופו של עניין ולכן גם לא רבה בעקבות ויכוחים אלא נשארת חברה.
בעיניי דעותיי הן חלק מהיהדות בדיוק כפי שבעיניך דעותיך הן חלק מהיהדות.
סיכמנו את הנושא?
אם יש צורךאוויל מחריש

אז אין סיבה לחשוש מכך, כמובן שיש גם שיקולים נוספים, אבל אין בושה להיעזר בהורים לפחות בהתחלה במידת האפשר, הורים מצווים לעשות גמילות חסד עם הילדים שלהם לפני שהם עושים עם אחרים...

למה לא גיל? השאלה היחידה האם מבחינה נפשית הם מוכנים להתחתן, וזה כולל הרבה, אכן בימינו זה יותר קשה, אבל בגיל 20-22 כבר אפשר להגיע לזה עוד יותר בקלות...

את הגבת ככה: "אני מבינה שהחלטת שאני לא מאמינה. אין לי בעיה עם זה כבר כתבתי לך. 
אז אין צורך להזכיר בפניי את הדבר הזה אם כבר החלטת על סמך.. הממ שום דבר"

אז רציתי שתהיי מודעת לכך שאת יוצרת רושם כללי כזה בפורום, אם לא מפריע לך ללכת בעיוורון זה עניין שלך, לא עניתי לך בהקשר לדיון אלא בהקשר לתגובתך. 

וככל שעניין הוא יותר עמוק אז כשהוא לא מתבטא בצורה הנכונה אז הוא מזיק עוד יותר, זכור לי לדוגמה תגובה שלך על משהו פמיניזם או משהו כזה, צריך לברר שהדבר מתבטא בצורה הנכונה ולא זולגים לתקיפת גברים ולבישת תפילין לדוגמה... וכמובן את הבירור עושים על פי התורה.

אולי להורים יש איזה גמילות חסדים.עדן ירושלים
שאלה אם הילדים צריכים להסתמך על זה. חלק מהרצון להתחתן הוא מהרצון לעצמאות. להקמת בית. להיות תלוי ההורים זו לא עצמאות.
כמו כן בעל המאה הוא בעל הדעה וכשמסתמכים על ההורים בכסף צריך גם לדעת שיש מצב גדול שהם יתערבו.מכאן, כל זוג וההחלטה האישית שלו. אני מניתי את הסיבות למה לדעתי זה לא טוב.

ובקשר לדבר השני. שוב, להחליט שאני חושבת כך כי אני חושבת העיוורון זו ירידה לחיי הפרטיים ואני לא חושבת שאני צריכה לקבל הערות כאלה מאף אחד.
וצדקת אני פמיניסטית ואין לי בעיה שנשים יניחו תפילין.
גם הבת של רש"י הניחה תפילין. יש לי בעיה שנשים מחליטות לעשות את זה בפרהסיה כי אני לא אוהבת באופן אישי למשוך צומי או שמושכים ממני צומי.
לכן אם אישה מחליטה לעשות את זה בצנעה בביתה שלה אין לי כל בעיה עם זה.
להיפך. לומר שפמיניסטיות הן כאלה וכאלה בלי בכלל לדעת על כל סוגי הפמיניסטיות ובלי לדעת מה אני חושבת רק מעצם ההגדרה בעיניי זה עיוורון.
אבל, אני לא אכניס את זה לוויכוח. כל שכן לא אגיד לך שאתה עיוור או לא הולך לפי היהדות. כי זה לא קשור לוויכוח ואין לי שום עניין לחנך אותך.
לכן אין לי בעיה שתחשוב עליי מה שאתה רוצה כי אני לא חושבת שמתפקידך לחנך אותי.
אם מפריעות לך תגובותיי אתה מוזמן לא לקרוא ולא להגיב.
לרדת לחיי האישיים. אני לא רואה בזה שום צורך ולכן אני לא אגיב לזה ברצינות. לכן כתבתי לך שאין לי בעיה. מצידי תחשוב שאני כופרת. לא אכפת לי.
זה תלוי במצבאוויל מחריש

השאלה בעצם כמה סיוע יש, כמה תלויים בהם, כמה יודעים לעמוד על מה שרוצים, זה שיקולים שרלוונטים לכל בית בפני עצמו, יש שיגידו לך ששניהם קשורים להורים שלהם ושל הצד השני והם מסייעים ברמה מסוימת ולא מתערבים, יש שילכו לגור באזורי פיתוח. מי שרוצה מוצא פתרונות.

לא חושב ככה, אם את מביעה את דעתך בפומבי אז זה כבר לא חיים פרטיים, לא מתאים לך לדבר על זה אז אל תפתחי נושאים כאלה בפורום פתוח לכולם.
אני לא נכנס לדוגמה ולדיון האם זה נכון או לא, אלא אומר שדברים כאלה צריכים לברר על פי התורה, אי אפשר לטעון שעובדים את ה' בדרך שהוא לא מצווה, זה נקרא עבודה זרה. (שוב פעם, בלי לרדת לדוגמה..)
מי שלא מתנהל על פי התורה הוא בהכרח עיוור, יכול להיות שלדבר מסוים וברמה חלקית...
לא חושב עלייך כלום, רק ממליץ לך לברר אם מעשייך נכונים.

את לא צריכה שיהיה אכפת לך מה אני חושב, את צריכה לא להיות כופרת בפני עצמך... (שוב פעם, אולי הדעות שלך בנושאים מסוימים נכונים ואת רק מתבטאת בקיצוניות, אבל את זה את צריכה לברר ולא אני...)

אני מביעה את דעתי. כן. אבל לדבר על דעתי בצורה שיורדת *עליי*עדן ירושלים
לא. זה לא נכון.
חלק מוויכוח הוא להציג את דעתך ולדון עליה.
להגיד על דעה של מישהו אחר שהיא פסולה זה כבר לא רלוונטי.
ואני עושה את הבירורים של עצמי. ואני שלמה עם עצמי ב"ה כך שלא אכפת לי אם *אתה* תחשוב שאני כופרת. זה פשוט לא מזיז לי.
אני מקווה שהובנתי.
למה יורד עלייך?אוויל מחריש

בוא נתחיל מזה שבערך כל משפט שני אני מכניס אמירה שאולי הדעה שלך נכונה ואת רק מבטאת אותה בצורה שנשמעת לא טוב.

חוץ מזה גם אם דעתך פסולה לחלוטין זה לא מצחיק אלא עצוב, ומצריך שינוי, כל אחד יש לו את הנושאים שהוא עובד עליהם...

שוב, לא אמרתי שדעתך פסולה כי אני גם לא יורד לפרטים מסוימים, אבל בהחלט אפשר להגיד שדעה של מישהו פסולה, אם מישהו ינסה להוכיח את הברית החדשה מפסוקים הוא בסדר לדעתך?

בהצלחה, אני רק מעודד אותך, וגם לא אמרתי שאת כופרת...

לא אמרתי שאמרת כך וכךעדן ירושלים
אמרתי שלא יהיה לי אכפת *אם* תגיד כי אני בטוחה בעצמי. זה הכל.
וכן אני מבררת.
ואם יבוא אליי נוצרי אני לא אנסה לשכנע אותו להיות יהודי. אם הוא ינסה לשכנע אותי להיות נוצריה על ידי פסוקים מהתנ"ך נו.. אני אצחק לו בפרצוף. אם הוא ירדוף אחריי אני אחשוב שזו הטרדה ואעיף לו סטירה.
אם הוא ירצה להתווכח אין לי בעיה. אני פשוט לא חושבת שאני מספיק יודעת כמו הרבנים האלו שהיו הולכים להתווכח עם מומרים בתוך כנסיות
בדבר אחד אני בטוחה. הם לא אמרו לו ישר הדעה שלך פסולה. הם פשוט התווכחו
הם לא אמרו לו כי זה לא רלוונטיאוויל מחריש

כשדנים על שאלה מסוימת אז דנים במקרה עצמו.

מטבע הדברים יש דעות פסולות, אם מתכחשים לקיומן אז יש סבירות גבוהה ליפול אליהן...

לא החלטתי כלוםיפה עיניים

אמרת במפורש לבחור שיקח את הזמן שמתאים לו.

בנוסף ציינת לא לדבר בשם הקב"ה.

ואני אמרתי שהקב"ה אומר ההפך ממך - אז מה המסקנה ?

מצווה מהתורה על האדם לקיים פריה ורביה - ולכן על גבר לחפש זיווג החל מהזמן שבו יכול להביא ילדים.

כדי לא להרחיב, אציין 2 מקורות.

תלמוד בבלי מסכת קידושין דף כט עמוד ב

שולחן ערוך אבן העזר סימן א סעיף ג 
מצוה על כל אדם שישא אשה בן י"ח, והמקדים לישא בן י"ג, מצוה מן המובחר, אבל קודם י"ג לא ישא דהוי כזנות. ובשום ענין לא יעבור מעשרים שנה בלא אשה. ומי שעברו עליו כ' שנה ואינו רוצה לישא, ב"ד כופין אותו לישא כדי לקיים מצות פריה ורביה. מיהו אם עוסק בתורה וטרוד בה, ומתירא לישא אשה כדי שלא יטרח במזונו ויתבטל מן התורה, מותר להתאחר. הגה: ובזמן הזה נהגו שלא לכוף על זה. וכן מי שלא קיים פריה ורביה ובא לישא אשה שאינה בת בנים, כגון עקרה וזקנה או קטנה, משום שחושק בה או משום ממון שלה, אעפ"י שמדינא היה למחות בו, לא נהגו מכמה דורות לדקדק בענין הזיווגים. ואפילו נשא אשה ושהה עמה עשרה שנים לא נהגו לכוף אותו לגרשה, אע"פ שלא קיים פריה ורביה, וכן בשאר ענייני זיווגים

נכון. אמרתי במפורש שייקח את הזמן המתאים לועדן ירושלים
לא ראיתי בשום מקום שאמרתי לא לערב אותו.
וההלכה שהבאת לא רלוונטית כי תראה מה כתבתי לאוויל מחריש .
לא רלוונטית ?יפה עיניים

זה שולחן ערוך מפורש, אין יותר רלוונטי מזה.

הגבתי גם שם,

מי שהופך את ההלכה ללא רלוונטית, זה מנהג שאין לו שום מקור. מחילה.

זה מזכיר לי את הפסוק בקהלת " לבד ראה זה מצאתי אשר עשה האלהים את האדם ישר והמה בקשו חשבנות רבים"

כל המקורות מונחים וכתובים ומועברים במסורת זה אלפי שנים,

רק אנחנו בדור הזה - מעדיפים לחשבן ולהכניס למשוואת ה"חתונה" נתונים שלא היו מעולם.

פתאום צריך להרוויח מליון שקל לפני חתונה, חייב להיות אקדמאי שלמד 4 שנים, חייב בית בסדר גודל של ווילה..

זה דברים שלא היו מעולם, אלא במוחנו.

עובדתית שרבנים היום אומרים לא להתחתן לפני גיל מסויים.עדן ירושלים
אז אולי להם לפי דעתך יש עיוות במוח.
לדעתי לא .
וכל מה שכתבת בפסקה האחרונה לא נכון. לפחות לא לגביי.
אז פסקה מיותרת אם היא כוונה אליי.
הם אומרים את זה מבחינה נפשיתאוויל מחריש

לא בגלל שהם חושבים שכולם צריכים תואר ודירה...

ברור. נכון. וזה התכוונתיעדן ירושלים
הם לא אומרים כי זו ההלכה היבשהיפה עיניים

אני אשמח לראות רב אחד שיוצא בהלכה לכלל ואומר זה גיל החתונה.

זה ברור שפרטית ואישית לתלמידהם, יכול להיות שהם יורו אחרת, בהתאם לנפש של כל אחד והמוכנות שלו.

אבל זו ממש לא הלכה, זה הנחייה פרטית.

לא אמרתי שזו ההלכה וזו לא הנחיה פרטיתעדן ירושלים
אני מכירה כמה ישיבות שמי שמתחתן בגיל לפני שהרב אמר. לפחות שיעור ד'. הוא צריך לעזוב את הישיבה. למה? כי בעיני אותם רבנים אין לבחורים בדורנו את המוכנות הנפשית לשאת בעול הנישואין בגיל צעיר.
זה הכל.
והסבקצי לך למה ההלכה הזו לא רלוונטית להיום. מבחינת הגיל כמובן. מבחינת המוכנות ההלכה נשארה אותה הלכה.
צריך לדעת כיוון בחיים לפני שמתחתנים. אני מניחה שאותם רבנים ועם אחד מהם דיברתי באופן אישי פנים אל פנים יש על כתפיהם המון תורה ואני מניחה שהם מודעים להלכה הזו ויש סיבה שהם מורים אחרת.
זה לא רקאוויל מחריש

יש מקומות שהאמירה בהם היא שצריך קודם ללמוד תורה מספר שנים וכו' וגם להתבגר כמובן, אבל את עוברת לדון בתנאים ולא ברצון. הרצון אמור להיות להתחתן כמה שיותר מוקדם, אם מישהו לא יכול להתחתן כי הוא לא מוכן אז הוא אנוס...

מעניין אותי לגבי כיוון, כמה כיוון צריך להיות לאדם לדעתך?

נכון.עדן ירושלים
ועם זאת יש אנשים שלא רוצים להתחתן מוקדם ובעיניי זה בסדר ולגיטימי מאוד.להיכנס לחיי הנישואין כי כך צריך זו טעות בעיניי. שלב הכרחי לדעתי במוכנות הוא הרצון. ואם אין אותן זה לא יעבוד. בן אדם שאין לו רצון כזה *עכשיו* בסדר בעיניי. לא כולם חייבים להיות אותו הדבר.
אני רציתי להתחתן מוקדם והתחתנתי מוקדם.
יש לי חברות שלא רצו להתחתן מוקדם ולא התחתנו מוקדם.
ככה זה. וזה מעולה.

לגבי כיוון, לדעתי זה צריך להיות כבר שאדם מוכן לפרנס אותו ואת אשתו מתוקף חובתו כבעל. (וזו לדוגמא חלק גדול מהםמיניסטיות שלי! ווה! אני מאמינה שיש תפקיד לגבר שונה ממני! סופרייז) זאת אומרת ללכת לעבוד
ושידע מה הוא רוצה בחיים.
וכל אחד ומה שמתאים לו. בתוך צבא אחרי צבא (לעניות דעתי לפני צבא זה לא מתאים אבל יש מלא כאלה שלומדים תורה מלא שנים ודוחים את זה..)
העיקר שידעו למצוא בית ולהתפרנס.
צריך לרצות לרצותאוויל מחריש

זה באמת לא נכון להתחתן כי צריך, אבל מי שלא מרגיש את הצורך הוא בבעיה חמורה... במיוחד בגיל מבוגר יחסית..

בוא נתמקד במה הוא רוצה בחיים, מה כוונתך בזה?

ברור בחור או בחורה שלא רוצים בכלל להתחתןעדן ירושלים
יש להם בעיה מסויימת. לא נוראית. אבל בעיה.
בחור או בחורה שכרגע לא רוצים להתחתן. בכלל לא בעיה.

שיש לו כיוון איך ומתי הוא מתחיל ללמוד ומה הוא עושה בקשר לזה
בעיה נוראיתאוויל מחריש

יש פסיכולוגים שטוענים שאישה בגיל שלושים שלא יודעת אם תרצה ילדים זה מראה על בעיה תפקודית חמורה אצלה, קל וחומר כאשר מדובר בחברה דתית שיש לחתונה וצאצאים ערך עליון ביותר ועוד מגיל 3 מדברים על חתונה...

כיוון למה? המקצוע של אדם מגדיר אותו? 

גיל 30 זה בהחלט מאוחר.עדן ירושלים
במיוחד לנשים. אישה שלא רוצה להביא ילדים בעיניי כן. יש לה בעיה. היא לא נשית.

לא. אבל הוא נותן לו להיות מסודר בחיים.
מסודר מאיזה בחינה?אוויל מחריש

ואם מישהו לא לומד מקצוע? אז הוא לא מתחתן?

שוביפה עיניים

יש הבדל בין הנחייה פרטית לכללית.

אותם גדולי דור ורבנים גדולים, החליטו לא להתחתן מגיל מסוים, לא כי זה נכון עבור כולם, אלא כי הם בחנו וראו שהנפש של אותם "ילדים" לא מוכנה לחתונה.

מנגד, בהודעה כאן, כבר יצאתם מנקודת הנחה "שהבחור לא מוכן נפשית" להקים בית.

והמלצתם לו בהינף יד להמתין, למתי שהוא ירגיש.

מוכנות לחתונה לא מגיעה מהרגשה פתאומית, אלא מבנייה נכונה.

לא. עובדתית שזה לא הנחיה של מי שבא לשאול את הרבעדן ירושלים
אלא הנחייה כללית.
אותו רב אמר לי שהוא ממש לא בעד להתחתן לפני גיל מסויים.
כי הוא מאמין שצריך לצמוח בנפרד קודם כדי לבנות עץ חזק איתן ויציב ביחד.

וכן. הרצון באמת כשהוא בא. לאחד זה בגיל 20 לאחד בגיל 25 וזה בסדר.
מותר שיהיו אנשים שונים.
בגיל 25 זה כבר בעייתי...אוויל מחריש

הרוב שמגבילים אז זה מקסימום עד גיל 22, והיתרון בכך הוא שאחרי זה כולם מתחתנים תוך שנה ולא מחפשים במשך שנים...

או.. שלא אני לא חושבת שזה בעייתיעדן ירושלים
אז רוב הפוסקים חושבים שכןאוויל מחריש

שאחרי גיל 25 כבר אסור לאחר...

טוב. אז אני לא מסכימה איתם.עדן ירושלים
כמובן שמישהו אחרי גיל 25 שלא רוצה להתחתן הייתי טוענת שזה מוזר. אבל לא משכנעת אותו
כי אין לך קשר אילואוויל מחריש

אבל אם היית אמא שלו, היית עושה את זה?

אני לא רוצה לחשוב שאכריח את הבן שלי להתחתן.עדן ירושלים
היא צודקת שיש הנחיה לגבי גיל נישואיםאוויל מחריש

בישיבות כאלה ואחרות, וחלק מהמקומות מעיפים/ לא נותנים מלגה וכל מיני סנקציות כאלה ואחרות, אבל שם זה מבחינה נפשית, ברור לכולם שאם מישהו לא מוכן לנישואים אז הוא לא מתחתן, כמו שהוא לא מתחתן עם מישהי סתם כי הוא הגיע לגיל

נשמע שאתה רואה בחתונה משהו שצריך להרגיש בו צורך,אורות מאופל
ושכיוון שכרגע טוב לך בלי, אין סיבה שתתחתן.
אם כן, מזל שעוד לא התחתנת כשאתה שבוי ברעיונות כאלה, כיוון שאופי העניין הפוך לחלוטין. בנישואין יש ערך, ערך הנצח המתגלם בזוג אחד מתוך שרשרת, ערך שגדול מהזוג הזה, ושנובע מתוך נתינה הדדית, ולא קבלה הדדית. כיוון שכך, הרי ידוע שאידיאלים הם דבר לא נוח, ואין בכך שום חידוש ולכן אין שייכות לשאלה מה רמת הנוחות שלך במצב הנוכחי.
בטח שצריך רצון כדי להתחתןקוד אבל פתוח
זה לא סותר שמדובר משהו מאוד חשוב ואידיאלי...
נכון, ואני דיברתי על צורך.אורות מאופלאחרונה
צריך רצון, רצון להגשים את האידיאליות שבנישואין.
אתה בסדר גמורקוד אבל פתוח
כשזה יבוא זה יבוא בלי מקום לטעות
ואם גם בגיל 28 הוא לא ירגיש צורך להתחתן?ברגוע

עד איזה גיל הוא יחכה?

מה הבעייה בלעורר את הרצון לחתונה?

אז שלא יתחתןקוד אבל פתוח
אבל הוא לא בן 28, נכון?

(אם בן אדם מגיע לגיל 30-35 בלי רצון כזה, זה בהחלט משהו מוזר וצריך עיון, לא 28)
אוקי אז אנחנו רק חולקים על הגילברגוע

אני חושב שכבר בגיל 23/4 אם אין רצון לחתונה צריך לעורר אותו

שלא יתחתן?! מה זה משנה הגיל?יפה עיניים
לקצוב מספר אפשר בקלות.
יש גבול תחתון לכך שאדם צריך לחשוב על חתונה.
כל עוד הוא לא מתחיל להתעסק בזה החל מהגבול התחתון, סימן שהוא מציב דברים אחרים בראש מעייניו.
בוא נבדוק, האם קיימים דברים חשובים יותר?
אם הוא מאמין שחתונה זה חשובקוד אבל פתוח
זה לא אומר שהוא רוצה את זה...

אני מאוד רואה חשיבות בלשמור 6 שעות בין בשר לחלב, אני ממש לא רוצה את זה. בין בשר וחלב לא צריך רצון, ולכן אין משמעות בין החוסר רצון שלי לשמור 6 שעות ובין המעשה בפועל. בניגוד לחתונה, שחתונה בלי רצון זה מתכון לאסון. ולעורר את הרצון רק יגרום לרצונות לא אמיתיים שסופם להיגדע אחרי כמה קשיים במערכת היחסים.
כל פעולה בחיים נובעת מהרצוןיפה עיניים

רצון מעיד על חסרון.

ככל שהחסרון יפריע לך יותר, כך הוא יוביל אותך לרצות למלא אותו.

אם אתה לא רוצה לשמור 6 שעות, סימן שאתה לא רואה בזה חסרון.

אם אתה שומר בכל זאת 6 שעות למרות שאתה לא רואה בזה חסרון, סימן שאתה רוצה למלא חסרון אחר, כגון "מה החברה תגיד" "איך יסתכלו עלי חברים" וכדומה, וזה, מאוד מאוד לא בריא.

אם אתה לא רואה בחיי הרווקות חסרון, אין פה קשר לאמונה, אלא להבנת רצון השם בנושא.

אני חושב שאפשר להבין את ההבדלקוד אבל פתוח
אלו שני סוגי 'רצון' שונים לחלוטין.

אני לא חושב שיש טעם להיכנס לדיון של איפה בדיוק נובע ההבדל, וגם אני בטוח שתוכל להבין לבד את השוני.
הרצון מגיע ממקום אחריפה עיניים

יש מאין, ואת זה לא אני אומר.

לנסות לערבל את המושגים לא יועיל בדיון מהסוג הזה.

תתבונן עמוק במה שכתבתי, תגיע למסקנה.

פפפפקוד אבל פתוח
גישה מתנשאת משהו, לבנתיים כל עוד לא הבאת מקור, אתה אמרת את זה ואף אחד אחר לא.
עייןיפה עיניים

רמב"ן, רמב"ם, האר"י, הרב אשלג זצ"ל ועוד.

גישה מתנשאת ? הבאתי לך אחלה טענות, וקיבלתי תגובה שהיא בכלל לא לעניינו של התוכן.

בהחלט הבאת אחלה טענותקוד אבל פתוח
מול גישה סתם מתנשאת, אני לא עונה בדכ.

הטיעונים היו מאוד רלוונטיים, אבל התגובה הזו לא הייתה רלוונטית,
תתבונן עמוק במה שכתבתי זו אמירה מנשאת, אם היא הייתה מתווספת לטיעון הייתי מקבל אותה, אבל היא לא.

להפנות לרמבם שכתב 14 ספרים עם המוני הלכות וסימנים וסעיפים, שכל אחד מהם אפשר להבין בצורה שונה זה לא מקור, כנל כל שאר הראשונים שהבאת.

ברור לי שהרמבם לא כתב את מה שאמרת, אלא אתה קראת מה שהוא כתב, והבנת אותו בצורה מסויימת, תוכל להביא את אותו הרמבם ונדון עליו, ואפשר שלא. אבל אי אפשר להסתמך עליו, בלי להביא את דבריו.
הבנתייפה עיניים

אם כך אתה חושב, הדיון מיותר.

לכתוב "שני סוגי רצון" זה בהחלט דבר חדש ביהדות.

הצורך בחתונה מגיע מאותו מקום של הצורך בלשמור בשר וחלב,

הדרכים והקשיים שונים, אבל אין שום הבדל.

לא ארחיב יותר בנושא.

זה לא חדשקוד אבל פתוח
זה אנושי, אם אתה לא מסכים על כך אפשר לדון על זה, לי אישית זה היה ברור...

בכמ לא מסכים שזה מגיע מאותו מקום...
יועיל בטובו לכתוב לי מהיכן מגיעים "שני הרצונות" ?יפה עיניים

זה שאדם יחשוב שמשהו חשוב, וזה שהוא ירצה אותו, יש הפרש.

אם זה לא מציק לך בחיים, לא תרצה לשנות זאת.

ושוב, הגבתי לך ספציפית לנושא ה 6 שעות.

גם לשמור 6 שעות בלי רצון, זה מתכון לאסון רוחני, שהתוצאות שלו יגיעו בהמשך החיים,

וזה לא שונה מחתונה.

אוקיי סבבה אנחנו מתקדמיםקוד אבל פתוח
אז אם אני חושב שמשהו הוא חשוב, אני אעשה אותו למרות שאין לי רצון לבצע אותו, כי יש לי רצון אחר של אותו דבר חשוב (לדוגמה ב6 שעות רצון לעבוד את ה'), אבל בחתונה שום רצון אחר חוץ מהרצון לזוגיות מספיק טוב בשביל להתחתן. גם לא רצון לעבוד את ה'.
הרצון שלך..יפה עיניים

באותו דבר חשוב אין 2 רצונות, יש אחד.

הרצון שלך לעבוד את השם מכריח אותך לשמור 6 שעות.

לגבי החלק השני, משמע מדבריך שאינך מחבר בין עבודת השם לבין חתונה, וזו גישה לא יהודית.

אם המניע שלך לחתונה, לא מגיע מהרצון לעבוד את השם, אלא מהדחף היצרי להיות עם אישה, זה בדיוק מה שקורה אצל זוגות בעולם החילוני, אין בסיס ערכי לחתונה, וללא בסיס ערכי - זה אסון.

תפריד בין זוגיות לחתונה.

מיסוד קשר ע"י מערכת מרובה של מגבלות, זו המצאה יהודית, ואני מדבר על חתונה יהודית. לא על להשים סרט על היד.

לא, עבודת ה' היא לא בבחירה לעשות את זהקוד אבל פתוח
כי כמו שאתה אומר גם גויים עושים את זה...

הנקודה היא הצורה שבה עושים את זה... וזה צריך להיות בקדושה.

ובשביל לעשות את זה בצורה הנכונה צריך גם שהרצון יהיה פנימי...
לא קראתי הכלצריך עיון
ובלי להתייחס ספציפית לגיל החתונה

באופן כללי אפשר לעורר את הרצון אם צריך
לפעמים חוסר רצון יכול לנבוע מבעיה כלשהי שצריכה התייחסות
נכון, זה לא אומר שצריך לעשות זאתקוד אבל פתוח
אפשר לדון על זהצריך עיון
הטיעון שלך אמר שהוא לא רוצה ולהתחתן בלי רצון זה לא טוב, התשובה הפשוטה היא שרצון זה דבר שאפשר לטפל בו.

עכשיו אתה צריך להסביר למה לדעתך זה תקין להגיע לגיל 28 בלי רצון לזוגיות ונישואים
הרצון לא מגיע מעצמויפה עיניים

יש חיוב לקיום המצווה, יש חיוב להתחתן.

להגיד "אז שלא יתחתן" זו אמירת שמעיפה את האחריות של האדם.

ושוב, יש להפריד בין זוגיות לחתונה, לדייק במילים.

אם אתה לא מרגיש חסרון בכך שאתה בודד ללא חתונה - יש בך פגם שאתה צריך לעבוד עליו.

אם אתה שם בראש העדיפויות דברים אחרים שטותיים, ואומר "יש לי זמן" זה לא רצון השם.

זה בסדר גמורADI3
תמשיך להשקיע בלימודים. אתה עוד צעיר ולהתחתן בגלל לחץ חברתי זה לא טוב. הרצון לזוגיות יתעורר בך כבר לבד ואתה תלמד מה החשיבות של העניין עם הזמן. לא צריך להתחתן מלחץ חברתי וצריך להיות במקום שלם עם עצמך. רק אל תהיה שאנן מידי ושים לך למטרה להתחיל לצאת בסוף התואר.
זאת בעיה רציניתאוויל מחריש

אני יכול להעלות סברות ממה זה נובע אם תרצה אבל רק אם אתה יודע להתמודד עם אמירות שאולי לא תאהב (כי למרבה הפלא יש בפורום אנשים שלא יכולים לנהל דיון בלי לערב רגשות...)

חופשי אתה מוזמן לפתח את הדיון לא אפגע...AlaDin Delo

רק אתן לך רמז קל כי הייתי במערכת יחסית עם מישהי מאוד דתייה (אני על פי הגדרה של החברה הדתית יכול להיקרא דתי לאומי - עד כמעט דתי לייט  (למרות שאני לא שם ולא שם)) אותו קשר כמעט הוביל לאירוסין עד שהבנתי שאני פועל על פי דפוס חברתי שביקש ממני כך (ומשם בערך התחלתי "להדרדר" דתית) אני אומנם מאוד מחובר לתורה ולומד המון אך כלפי חוץ קל להתבלבל

בהצלחה.

תודה רבה לכולם על התגובותAlaDin Delo

אני קראתי את כול התגובות שאנשים כתבו ורשמתי לעצמי נקודות שאני לוקח...

אני באמת כרגע מאמץ את האמירה כי הכול בסדר ואין לחץ . ואני מבין את האומרים כי זאת בעיה ומעריך זאת מאוד אך לא השתכנעתי .

אשמח גם שתגיבו לשאלתי השנייה איך לגרום לבנות להבין כי אין לי בעיה לדבר ולצחוק איתן בדומה לחברים שלי אבל אין זה אומר שאני מתחיל איתן...

הבנתי..יפה עיניים
הסוגיה היא לא זוגיות, אלא אמונה.
בהצלחה רבה (:
לא מאמין...AlaDin Delo

אני מאוד מחובר לאלוקים ומרגיש יותר טוב ושמח אי פעם (ולצורך העניין הייתי גם כמה שנים בישיבה)

אני לא חושב בכלל שזה עניין אמוני

בהחלט אמונייפה עיניים
בעצמך כתבת, שהייתה על סף אירוסין עד שלא הבנת מדוע אתה מתחתן.
אם לא מבינים את עומק הצורך והציווי האלוקי להקים בית, זה רק אמוני, וצריך להקדיש לזה זמן למידה.

בישיבה בד"כ לא מלמדים על יסודות האמונה,
לכן לא מעט יורדים מהדרך במקרה הטוב.

התכוונתי להגידAlaDin Delo

כי עד לפני זמן מסויים הייתי בתלם כמו כולם... ישיבה צבא אוניברסיטה...

אבל שמתי לב שאני לא באמת  נמצא במקום שלהתחתן בו... אני לומד במשך שנים ארוכות וגם שיעורים בנושאים של זוגיות ומשפחה.

הנקודה היא שמי שנמצא במקום מסויים בחברה הדתית לאומית ואני לא אומר קוניק או משהו אלא כול אדם מחפש דרך וחברה להתברג בה ולהיות חלק ממנה. אני הייתי בחברה כזאת והחלטתי לצאת לדרך עצמאית .

אני הבנתי שכלית למה צריך להתחתן ולמה נכון לי להתחתן עם המיועדת לי . אבל מבחינה נפשית לא הייתי שם.

זוגיות ומשפחה זו לא אמונהיפה עיניים

כשהאמונה מדרדרת, מן הסתם שאיתה הכיוון להתחתן.

אם אתה שואל "האם אני בסדר?" ממקום של אדם שלא נמצא בתלם האמונה, אז אתה בהחלט בסדר,

אין באמת סיבה אמיתית למיסוד קשר, באופן היהודי, כשהאמונה היא לא חלק מחייך ואינך יודע מה תורמת לי החתונה בתהליך עבודת השם.

זה לא בהכרח קשור לאמונהאוויל מחריש

הצורך בקשר עם המין השני הוא חזק כל כך שלא צריך להסביר אותו...

קשר עם המין השני יכול לבוא גם ללא חתונהיפה עיניים

לא התכוונתי לזה..

יש בנות שחושבות שכל חביבות שמפגינים כלפיהןעדן ירושלים
זה בגלל שמתחילים איתן.
מה לעשות.
פשוט כשהן יוצאות לכיוון הזה תגיד להם שאתה לא בעניין.
שיהיה בהצלחה!חדשכאן
אם אתה לא מדבר עם אותן בנות באופן שהן יכולות להבין שאתה מתחיל איתן, לא חושב שיש מה לעשות בנידון.
לגבי הרצון - חושב שהגיוני שאין עכשיו רצון וזה בסדר. רק תהיה כנה עם עצמך האם יכול להיות שאתה דוחה את זה סתם כי יש עיסוקים אחרים (לא מחייב שאתה עכשיו במצב הזה, רק תהיה על עד על הדופק..). חבל להתעורר מאוחר מדיי, זה רק נהיה יותר קשה ככל שהזמן עובר (חוץ מזה שבשלב מסויים חוסר הרצון כן מעיד לדעתי על בעיה).
שוב, בהצלחה!
התחלתי לכתוב תשובה אבלאוויל מחריש

אז הבנתי שלא ברור לי האם אתה לא רואה צורך להתחתן (אבל בקשר בלי נישואים אתה כן) או לא רואה צורך בקשר זוגי, זה הבדל מאוד משמעותי...

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
פשוט עצובפצל"פאחרונה
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך