עם חוסר השינה בלילות השלמתי, עם היניקות הארוכות גם, הטיפול הופרצת
האינסטסיבי בסדר נסתדר
אבל.... מה עם ההרדמות? איך משכיבים שנים לישון?! פשוט נותנים להם לבכות?
לכל ארבעת ילדי לקח שעווות להרדם, על הידיים, נידנוד אינסופי..איך עושים את זה עם שניים?
בני כמה הם?ג'נדס
עדין לא נולדו..ופרצת
אז....ג'נדס
למה לנבא זאת?
לנו אחת נרדמה תוך שניה עם מוצץ.
והשניה... לא משנה מה עשינו לקחשעות להרדים וישנה לא טוב והיתה מכורת הנקה..... עד שלקחנו יעוץ שינה וראינו אור שמש.
בשביל זה יש שני הורים מתואמת

בכל אופן, באמת לא כדאי להילחץ מראש... אצלנו למשל התאומים היו יחסית תינוקות רגועים. תמיד אמרתי שהקושי בטיפול בהם הוא כמו עם תינוק אחד בכיין יתר-על-המידה. (לאחד מהם היה קול צווחני במיוחד... עד היום זה כך... אבל ב"ה לרוב נרגע יחסית בקלות, וכך גם תאומו).

אמנם רוב הילדים שלי היו תינוקות רגועים, אבל כמו שהאחרון אצלי הפתיע לעומת כל קודמיו - גם אצלכם זה יכול לקרות...

מרדימה אחד הבעל עם השני או מניקהנשימה ארוכה
את שניהם יחד בחצי שכיבה עם כרית הנקה וכשנרדמים בזהירות משחררת אותם. קצת מסורבל אבל אפשרי
מה שהיה אצליתודה רבה!

עובד גם עם אחד

שמתי לב שסדר באוכל מסיייע לסדר בשינה וההפך

חשוב להקפיד על זה

עוד דבר, הרגלי שינה חשוב להתנות מגיל צעיר, אפילו כמה שבועו,ת כי ככל שהם גדלים זה נעשה מורכב

אנחנו אישית החלטנו על שעת לילה נניח שש או שבע, דאגנו בהתחלה לשמור על סדר של אכילה מקלחת ופשוט הנחנו במיטה ויצאנו!!

בראש החלטנו שעכשיו הולכים לישון, קש נשיקה ולילה טוב, מישהו בוכה? ניגשים מלטפים, דופקים קצת על הגב, שמיכי או מוצץ עשוי לעזור, ושוב יוצאים

זה לוקח זמן! עד שהילד מתרגל להרגל החדש, צריך כמה ימים של סבלנות יתרה, אמונה והחלטה בראש, 

בהצלחה רבה 

ככהחרותיק
תקפידי לא לתלות את ההירדמות שלהם במשהו חיצוני.

שמעתי הרבה שאומרים שתינוק בגיל אפס לא יכול להירדם לבד .
טעות.
יש לי תאומים שעשו את זה, ועוד אחד שעושה את זה עכשיו.

הנחתי אותם במיטה כשהם רגועים. נקיים, שבעים, לא עייפים מדי, ולא עירניים מדי.
בשלושה חודשים הראשונים היה דבש בקטע הזה. היו נרדמים בשניות.
אח"כ גדלו קצת, והיו צריכים טקס קצת יותר ארוך להרגעה, אבל שוב, נרדמו לבד.
ועד עכשיו זה קורה.
אותו דבר בדיוק עם הקטנצ׳יק הנוכחי. ב"ה.

הרחקתי מאד את האוכל מההרדמה. זה אומר שכשמתעוררים אוכלים, וכשהולכים לישון הסיכוי שיש גרפס או פליטה או משהו כזה- מאד נמוך.
וגם אין סיכוי שהוא נרדם מההנקה. (באמצע הלילה כן, אבל זה בסדר כי הוא ממשיך לאכול יפה.)
ממליצה על הלוחות לתינוקותמצפה לילד
בעירבון מוגבלחרותיק
נראה שהשיטה שלה מתאימה בעיקר לילד ראשון ויחיד.
מצד שני העקרונות של השיטה שלה יכולים להתאים לכל ילד.
דיברתי עם אמא לשלישיהנשימה ארוכה
והיא ממש עבדה ככה לפי השיטה.
היא אמרה לי שלדעתה החלק המשמעותי ביותר בשיטה הוא להסתכל על הילד ולראות את סימני העייפות ולתת מענה בהתאם.

אני לא הצלחתי בכלל.נראה לי מאד תלוי באמא.
אני גם עבדתי לפי השיטהחרותיק
וב"ה היה לי ממש בסדר איתה.
רק חלק מהדברים לא התאימו, וכשכן ניסיתי להתאים די השתגעתי..
(לדוגמא ללמד את הילד לישון לילה שלם. זה שיגעון עם שניים..)
לטובת החדשות (אני)- התכוונת "הלוחשת לתינוקות", כן?שלומצ'

הכי חשובתאומים
זה להרגיל מהרגע הראשון לסדר יום.

זה אפשרי בהחלט רק צריך משמעת עצמית.

דווקא התאומים שלי היו בגיל קטן ממש בסדר, היו עם מוצצים.

לקראת גיל שנה היה לי מאד קשה עם התאומה שנרדמה רק בהנקה וכשהעברתי אותה למיטה שלה הייתה מתעוררת... ולא לקחה מוצץ לקח לי שעה להרדים בלילה.
ב"ה התאום היה נרדם עם מוצץ.
תודה לכולכן!! אבל אם כל זה לא עבד לי עם תינוק אחד..מה הסיכויופרצת
שיעבוד לי עם שתיים?! באמת שזה הקושי העיקרי שלי בגידול.. תמיד אני אומרת לבעלי שאם לא הייתי צריכה להשתגע ככ בעיניני שינה לא אכפת לי תינוק כל שנה
מקווה שבאמת יקרה לי נס..אבל הי לא סומכים על הנס..);
ממליצה ממשג'נדס
על החודשים הראשונים על לוחשת לתינוקות... על שיטת easy.
ואחרי גיל 5 חודשים אפשר לקחת יועצת שזו ההחלטה הכי טובה בחיים שלי. שווה כל אגורה.
יועצת שינהכלמנס
היי
תוכלי קצת יותר לפרט איך זה בדיוק עובד עם יועצת שינה? היא מגיעה הביתה?וכמה זמן בערך הטיפול?וכן סדר גודל של מחיר. תודה רבה!
אשמח גם!נשימה ארוכה
אנחנו כמעט בגיל 8 עם הרגלי שינה מתישים למדי... הם יכולים להרדם בערב/לילה לחצי שעה-שעה ואז לחגוג עד 2 3 וצפונה...
אפרט בשמחהג'נדס

מאז הלידה היתה אחת שלקחה מוצץ ונרדמה איתו מיד וען השניה היה יותר קשה להרדים....

מתישהו ההרדמות נהיו קשות יותר ויותר, לקחו יותר זמן, עם המון עזרים (נדנוד המיטה, שירים, ליטופים, על הידיים, במנשא...) וגם אחרי שהצלחנו להרדים אחרי שעה או יותר, היתה מתעוררת אחרי חצי שעה שוב. היה מזעזע.

ברקע מוסיפה שהיא היתה מכורת הנקה, סרבנית בקבוקים ומוצץ....

פנינו ליועצת כי כבר היינו מחורפנים, חסרי שעות שינה, חסרי כוחוץ, אובדי עצות מה הדרך שכן טובה ונכונה...

היא עזרה לנו לגמול את הקטנה מההתמכרות (לא הפסקתי להניק!!! אבל כן הנקנו לפי הצורך שלה האמיתי של הרעב (אינדיקציה מהמשקל שלה) ולא לפי ההתמכרות שלה... ואחרי שעניין התזונה סודר יכולנו להתחיל בתהליך הלמידה של הירדמות עצמאית במיטה כשאנחנו יודעים שהיא לא באמת רעבה...

הרעיון הכללי הוא שלא מוציאים מהמיטה בכלל. היא לומדת שהיא נרדמת לבד במיטה, בימים הראשונים השינוי מאוד קשה לה ולכן בהתחלה אנחנו לידה, אפילו מלטפים/טופחים שרים או עושים ששש (שילוב של מגע וקול) ככה כשמחזקים התנהגות מעודדת שינה מצידה (שכיבה בשקט במיטה) וכשצורחת (התנהגות נוגדת שינה) אז מפסיקים לחצי דקה את הליטופים/שיר וכד' עד שמפסיקה את הבכי ואז חוזרים לחיזוק החיובי... זה ממש בגדול, ככל שהימים עוברים מתרחקים מהמיטה ועוברים לרק קול (שיר) בלי מגע עד שאחרי שבועיים וחצי בערך כבר יוצאים מהחדר הילד קלט את הרעיון שהוא נרדם לבד במיטה. צריך מאוד להאמין בו שהוא מסוגל, ומעבר לזה- זה מה שטוב לו. לא להיות תלותי. את החום והאהבה מההורים הוא מקבל בשעות היום, בלילה הוא זקוק לשינה רצופה... (חוץ מהתעוררויות מסויימות לאוכל לפי הגיל והמשקל... אבל לא כאמצעי הרדמה).

לשאלות נוספות מוזמנות בכיף לשאול אותי...

שהיא בכתה מה עשיתם?כלמנס
כתבת שהפסקת לשיר ללטף וכ"ו
הפסקנו לשירג'נדס
והסתובבנו, הפננו כתף. נשארנו לידה. חיכינו חצי דקה בערך (תוך כדי שהיא בוכה) וניסינו שוב לשיר, היא המשיכה לבכות, אחרי משהו כמו 15 שניות של שירה עם ליטוף שהיא לא הפסיקה לבכות אז שוב הפסקנו והפננו כתף לחצי דקה בערך... העברנו לה את המסר שאנחנו לידה אבל הדרך להירדמות היא במיטה... הרי הבכי זה מבחינתה לומר "תרימו אותי ותרדימו אותי כמו שאני אוהבת! לא רוצה לבד במיטה!" כבר בלילה השני היה שיפור... בלילה הראשון זה היה חצי שעה בערך ככ... בשני איזה רבע שעה.... וזה השתפר מיום ליום...
מעניין מאד...כלמנס
תודה רבה על האינפורמציה !!!אני בעז"ה אנסה
וואו. תודה על הפירוט!נשימה ארוכהאחרונה
הלוואי שנצליח גם להגיע לאיזשהם הרגלים מתישהוא...
דווקא בגלל שזה שנייםחרותיק
תהיי חייבת להצליח כדי להשאר שפויה.
אז קחי שיטה מסוימת ותדבקי בה
בהתאם לצרכייך ויכולותייך.
לנו הלך ממש בנחת.הריון נוסף ב"ה
כשסיימנו להאכיל. הנחנו בעריסה אחת את שתיהן. קצת נידנוד ונרדמו.
כשגדלו ולכל אחת היתה עריסה משלה . הצמדתי את שתיהן עי קשירה בסרט. ושוב מעט נידנוד או טיול עם העריסות בבית( הבית ממש גדול אצלנו) ונרדמו.
המוטו שלי היה לנסות להסתדר לבד איפה שאני יכולה.
וב"ה הלך לי ממש בנחת. ובעיקר בעיקר בפשטות. סיפקתי להן את הצרכים באהבה גדולה.

אני זוכרת שלכל מי ששאל אם קשה לי עניתי. שאני ככ נהנית וזה כמו לשחק בבובות.🙂

כן היה לי קשה לשאוב כשהייתי לבד בבית ולא היה מי שיתפוס כשבכו. בהמשך למדתי לשאוב צד אחד ותוך כדי להניק. אבל אם גם השנייה בכתה היה לי קשה פיזית ונפשית.
לכן השתדלתי לא להגיע למצב כזה. ששתיהן נורא רעבות ואני צריכה לשאוב. במצבים כאלה לא הייתי על הנקה בלעדית והבאתי מטרנה. בגיל חצי שנה כשעברנו רק למטרנה. כבר הלך ממש בקלות. ( כמו להוציא את הפיל מהבית🙂)
יש פה נשים שהיו בהריון תאומים בהריון ראשון?א.ק.צ

ויכולות לתת לי קצת מידע?

אי לי מושג כמעט

תאומים שרק אחד מהם נישאאשת מקצוע

איך מטפלים בקנאה סמויה בין אחים תאומים ( לא זהים)

אחד מהם נישא והשני עדיין יושב ומחכה?

אוף, לא פעיל פה , כך נראהאשת מקצוע
בגיל הזה הם אמורים לטפל בעצמםמתואמתאחרונה

וההורים צריכים רק לתמוך רגשית...

בכל אופן, בפורום הזה אין אימהות לתאומים בגיל הזה.

בעיות בשינייםזהים

הי מי שילדה מוקדם , אני ילדתי בשבוע 33

עוד מישהי רואה הרבה בעיות בשיניים של הילדים?

ולגבי  התפתחות רואה פער משמעותי בין שניהם עוד מישהי עם תאומים זהים רואה את זה? ומתי "נעלמים" הקשיים כתוצאה מהפגות? 

מציעה לך לשאול גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
נדמה לי שזה קשור ללידה מוקדמתשלג דאשתקד

גם אצלינו עם התאומים היו קצת יותר בעיות עם השיניים. לא זוכר משהו היסטרי, רק זוכר שאמרו שבגלל הלידה המוקדמת משהו באזור השיניים לא הספיק להתפתח.

לגבי שאר הדברים אני לא יודע, הם כבר לא ככ קטנים אבל אנחנו עדיין מתבלבלים לפעמים 🤣🤣

אצלי לא היו פגיםנירה22

אבל בהתחלה היה פער בהתפתחות, ולאט לאט הוא הצטמצם.

מגיל שנה וחצי כבר לא היה פער.

התאומים שלי נולדו בשבוע 34מתואמת

בלי עין הרע המצב של השיניים שלהם טוב (אחד לא עבר שום טיפול, השני רק מעט טיפולים).

וב"ה היה להם עיכוב מוטורי תואם לגיל הפגות בהתחלה ואז עיכוב שפתי שטופל בגן שפה. מגיל ארבע-חמש כבר לא רואים שום זכר לפגות. (אחד מהם היה בגן שפה כל שנות הגן, השני רק שנה אחת)

יש לי פג לא תאוםהשם שליאחרונה

נולד בשבוע 34. כיום בן שנתיים.

בינתיים יש לו עיכוב בצמיחה של השיניים. הניבים עדיין לא צמחו.

כיום, חוץ מהגודל והמשקל שעדיין קטנים מאוד, לא רואים השפעות של הפגות.

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה

אולי יעניין אותך