עבר עריכה על ידי ברכת ה בתאריך כ"ג בתשרי תשע"ט 00:20
האמת שאת כל ילדי, אבל מתייחסת כרגע לתאומים.
אמנם זה היה לפני מעל 6 שנים אז מה שאני מציינת מתייחס לאז..
אז קודם כל סורוקה נחשבת לאחד מחדרי הלידה הטובים ביותר מבחינה מקצועית. (אם אני לא טועה מספרית יש להם הכי הרבה לידות בשנה בין כל בתי החולים בארץ)
בכל הלידות הייתה לי חוויה חיובית מאוד בחדר הלידה. כמובן בכל מקום צריך להתפלל ליפול בידיים טובות...
הלידה הייתה מוקדמת, שבוע 32. הייתי מאושפזת לפני כן כמה ימים והספקתי לקבל צלסטון.
התאומים היו ראש-ראש.
במהלך הלידה כמה וכמה פעמים נכנסו רופאים ושאלו אותי אם אני בטוחה לגבי אופן היילוד (לידה טבעית לעומת קיסרי) וכשאמרתי שכן אף אחד לא לחץ לכיוון של קיסרי.
כשהגעתי לפתיחה מלאה ללידה עצמה נכחו בחדר שתי מיילדות, שני גניקולוגים ורופא ילדים המתין בחוץ וקיבל את התינוקות לבדיקה.
הלידה התנהלה בצורה חיובית ומקצועית מבחינתי.
לגבי הפגיה- בסורוקה יש הפרדה ממש פיזית בין הטיפול נמרץ למה שנקרא טיפול מיוחד/מחלימים. הטיפול נמרץ בבניין אחר, המחלימים באותה קומה של היולדות.
אנחנו היינו ברוך השם רק במחלימים, למשך 3 שבועות. פחות משבוע בטיפול מיוחד והשאר במחלימים.
טיפול מיוחד זה סוג של חדר ביניים אז הוא פחות נוח פיסית, יותר צפוף והמולה ואין מקום מסודר להורים, אבל הצוות עושה ככל שביכולתו לאפשר שהות נוחה ונעימה.
במחלימים ממש נוח, ליד כל עריסה יש כורסא נוחה להורים, וזה מחולק למרחבים שונים כך שמרגישים נוחות בחדר/חלל של מספר תינוקות (נדמה לי 8) ולא משהו המוני.
חייבת לציין שהיה פשוט מדהים!!!! בשני האזורים. האחיות מדהימות! סבלנות, אורך רוח, מענה לשאלות, שיתוף של ההורים בכל מה שאפשר, הסברים, כבוד להורים, סיוע בהנקה כולל סיוע פיזי וסיוע לייצר פרטיות (מצד עצמן, אפילו בלי שבקשתי הציעו להביא לי פרגוד), הסבר מפורט לקראת שחרור, בקיצור- ממש מדהים!!
מבחינת נוכחות ההורים יכולים להיות 24 שעות ביממה. יש חדר אירוח קטן בכניסה שבמידה והילד במצב כשיר היה ניתן להכניס לחדר הזה סבים וסבתות ולהביא אליהם את הילד. הם לא הורשו להכנס לחדרי הטיפול.
ממש ממליצה להיות קרוב לבית... זה באמת טרוף להיות רחוק, במיוחד שיש עוד ילדים בבית.
אבל בעזרת השם שתזכי ללדת במועד ובקלות!!
בהצלחה!
נ.ב. מוסיפה משהו ששכחתי קודם-
כיולדת אפשרו לי להשאר יותר זמן מאושפזת, וזה מאוד הקל עלי וחסך לי נסיעות יומיות לפגיה. אז זו גם נקודת זכות!
הייתי מאושפזת בסוף שבוע אחרי הלידה (לידה רגילה...).
ולאורך כל תקופת האשפוז בפגיה מאפשרים לאכול בחדר האוכל של היולדות. שזה גם מאוד עוזר.
ולטעמי האוכל ממש בסדר גמור.