אירוח או עזרהאמאשוני
הי,
אשמח להתייעץ איתכן בנושא שמטריד אותי קצת,
הרבה פעמים כשיש לי תקופה לחוצה אז ההורים שלי רוצים לבוא.
לדעתי הם מנסים להיות "חלק", להזדהות איתי או מה שזה לא יהיה...
הבעיה היא שזה ממש ממש לא עוזר, להיפך רק מקשה.

ניסיתי להזמין אותם ככה בכיף לעיתים קרובות יותר כשנוח לי. הם מאוד שמחים על ההזמנה,
לפעמים באמת באים אבל לרוב עסוקים ואז זה נדחה בעוד שבוע ועוד אחד...

אבל כשקשה לי הם יזיזו את העיסוקים שלהם ויעשו הכל כדי לבוא.
למשל השבוע בעלי במילואים והתחלתי פרוייקט חדש, אז הם אמרו בטח קשה לך בעבודה... סידרו יום אחד שהם יכולים לבוא.
אמרתי להם שלשום שלא צריך כי ממילא הילדים עכשיו רגישים ועוד לא התרגלו לשגרה ואני מעדיפה לאסוף אותם בעצמי מהמסגרות.
אתמול בצהריים אמא שלי מתקשרת קובעת עובדה שהם באים, אם לא יעזור שהם יאספו מהמסגרות אז יבואו קצת יותר מאוחר. זה היום היחיד שמסתדר להם השבוע והם לא רוצים לפספס אותו.

עכשיו במקרה הקטנה שלי הייתה חולה וממילא נשארתי בבית.
אבל אני מסתכלת סביבי ותוהה לעצמי איך הבית היה נראה אם לא הייתי נשארת בבוקר:
כלים בכיור, רצפה מטונפת (בכל זאת תינוקת זוחלת שמפזרת את האוכל על כל הרצפה בסלון/ מטבח, וילדים שלא מספיק גדולים כדי לא לדרוך על זה)
זבל שאין לי כ"כ איך להוריד כשכל פעם שאני יוצאת מהבית זה עם שלושה ילדים, אחת בידיים ועם ציוד.
מגבות מפוזרות בכל הבית כי הילדים פינוקי שלי צריכים כל אחד שתי מגבות, ואז רבים בינהם אז אני מפרידה אותם להתלבש בחדרים אחרים ועדיין אין להם הרגל לאסוף אחריהם...
כביסה מסריחה כי האמצעית שלי מפספסת כל לילה. התינוקת גם לה לפעמים בורח.

אז במקרה אתמול הייתי בבית ותיקתקתי אותו כולל בישולים וקניות (כי אי אפשר לעשות קניות עם שלושה ילדים שמשגעים אמא תקני לי ורבים כל שניה)

אה ושכחתי לציין שהקטנה מתעוררת בערך 10-20 פעם בלילה אז אני חייבת לנצל את הזמן אחרי שהם נרדמים להתארגנות לבוקר, טיטוא הבית ודברים ממש הכרחיים ולמיטה!
בד"כ עד שאני עולה לישון הקטנה כבר התעוררה 3-4 פעמים וגם בה צריך לטפל בין לבין...

בקיצור, אתמול במקרה הסתדר לי ואירחנו אותם והיה ממש כיף.
אבל זה מעלה לי את השאלה נניח ולא הייתי בבית, והבית היה זוועה, אני עייפה, הילדים רגשי, הכי בא לי בעולם זה את השקט שלי, מה עושים במצב כזה??
איך אומרים להם לא לבוא? או שיבואו ויראו את הבית במצב המזוויע שלו? תמיד כשאומרים לי שבאים פתאום הרבה יותר דברים מפריעים לי בבית.
נגיד שטיח לא הייתי חולמת לשאוב אבל כשאני שומעת שהם באים פתאום כל הפירורים נראים לי כאלו ענקיים ולפני כן אפילו לא ראיתי שהם קיימים...

לפעמים יש לי מן תחושה כזאת שאמא שלי חושבת שתמיד הבית אצלי מתוקתק היא לא מבינה שבד"כ הוא לא (בכל זאת עברו הרבה שנים מאז שהיה לה רק קטנים)
וזה מתסכל אותי שאני חייבת להתאמץ עד כדי קריסה דווקא בזמנים שקשה לי.
נגיד על אתמול אמרתי להם במפורש, תבואו שבוע הבא יהיה לי יותר קל... לא דווקא השבוע הם רוצים. וזה תמיד ככה, דווקא אחרי לידה, דווקא כשיש ילד חולה, דווקא כשבעלי במילואים... הם לא מבינים שזה הרבה יותר מקשה עלי.
לא יודעת איך הם לא מבינים.
מה עזר לי שהם באו אתמול? הביאו סיר קציצות והחזיקו לי את הילדה החולה שאוכל גם לאכול.
אז לגבי הקציצות תמיד יש לי אוכל במקפיא והם יודעים את זה.
לגבי הקטנה זה באמת עזר אבל לא שווה בכלל בכלל את כל המאמץ.

אני אוהבת שהם קופצים לביקור, זה חשוב להם זה חשוב לילדים וזה נחמד גם לי.
אבל למה דווקא כשקשה לי??? ולמה אחרי שאמרתי לכם ערב קודם במפורש שלא מתאים?

להשאיר את הבית מסריח? זה אומר שגם אין לי זמן בשבילם כי כדי להגיד ארוחת ערב צריך לפנות שולחן...
וגם זה אומר (לרוב) שאין לי מאכל נורמלי להביא לכולם (ההורים שלי בקטע בשרי ואצלנו בערב זה חלבי קליל)
וזה גם גורם לי מועקה!

אז במקרה אתמול זה הסתדר, ופעם ירדתי לגינה לפני שהם באו ואז כבר נפגשנו בחוץ ואמרתי להם שהבטחתי לילדים שנלך ביחד לפיצה (לא משנה שבסוף הם עדיין התעקשו לעלות אבל אז גם אני התעקשתי להתחיל לארגן את הילדים למקלחות אז הם שמו לב שאף אחד כבר לא מתייחס אליהם אז הבינו את הרמז והלכו (כמובן שנפרדנו יפה)

אבל אי אפשר כל הזמן להתחמק.ואני ממש מתביישת לדבר איתם על זה דוגרי. לפעמים יש לי תחושה שאסור לי לשתף אותם שיש לי תקופות לא קלות.
הם באים לבקר או לעזור?למה לא123

לדעתי תשחררי קצת,זה ההורים שלך ואת אמורה להרגיש בנוח לידם

אז זהו שלי בעצמי לא ברור אם הם רוצים לבקר או לעזוראמאשוני
אני חושבת שהם חושבים שעצם הביקור שלהם זה עזרה.
ויש בזה משהו נחמד אבל הנחמדות הזאת מתגמדת מאוד לעומת הלחץ שזה גורם (וכשאני לחוצה אני לא נחמדה ואז זה אפילו לא נחמד)
אם זה היה נטו לבקר אז למה הם מתעקשים לבוא כשקשה לי?
למה כשאני מזמינה אותם אז הם בודקים אם זה מסתדר בלוז שלהם- אם כן אז באים אם לא, אז דוחים. וכשקשה לי הם יזיזו דברים מהלוז שלהם כדי לבוא.
אז אני מניחה שהם חושבים שזה עוזר.

אתמול למשל אמא שלי אמרה לי במפורש שאם היו יודעים שאני בבוקר הייתי בבית אז לא היו באים כי אחותי ביקשה מהם משהו..
אבל בגלל שהם ידעו את זה רק בצהריים אז כבר הם לא שינו תוכניות.
מבחינתי זה בדיוק הפוך, דווקא בגלל שבמקרה הייתי בבוקר בבית התאים לי שהם באו,
אם לא הייתי בבוקר, לא היה מתאים לי שהם באו

נשמע לי שיש 2 אפשרויותפאז
וזה בגלל שהביקור בשבילך כנראה ולא אירוח עבורם;
1. לעשות איתם שיחה כנה ולפרט בערך מה שפירטת פה..
2. לשחרר. לתת להם לבוא לעזור באמת ולראות באמת את המצב..
להגיד להם מראש, הבית בלגן. ואין לי זמן וכוח לסדר,וואוו
לשיקולכם...
לגמרי לשחרראפונה

מה הבעיה להכניס אותם לבית מטונף עם כלים כביסה ורצפה מלוכלכת? למה הם צריכים לחשוב שהבית שלך מוזיאון? גם הם גידלו ילדים, אני לא מבינה מה המטרה של ההצגה הזאת...

אם בא לך בטוב לנקות לכי על זה, בית נקי זה כיף. אבל את יכולה להיעזר בהם. תגידי וואי, איזה כיף שאתם באים! באמת אני קורסת והבית הפוך. ממש יעזור לי עוד זוג ידיים. ולמה לא? שיביאו איתם אוכל, יעשו כלים, יטאטאו או אפילו יעסיקו את הילדים כשאת מארגנת. כמובן מה שהם רוצים לעשות, לא לסנג'ר אותם בכח. מקסימום הם לא יעשו כלום והבית ישאר באותו מצב. הכל בסדר.

מי אמר שאת חייבת לסדר?מעין אהבה
את בוחרת להעביר את המסר שהבית שלך מבולגן
תפסיקי לסדר לפני והם יקלטו שזה המצב אצלך ואולי אז ישאר להם יותר במה לעזור
ואם קשה לך- אז בעיני זה לקיחת אחריות על הבחירה שלך..אם את בוחרת לנקות לפני- אז כנראה שהיחס לביקור הוא כביקור נימוסים ולא כעזרה
ואז תצפי בהתאם

בעיני אפשר מקסימום לסדר מינמום
והשאר- שיראו אז מה
עונה לך ולקודמותאמאשוני
בשגרה הבית שלי בהחלט סביר, בית של ילדים אבל סביר.
בתקופות קשות הוא מזעזע. אותי בעצמי הוא מגעיל אבל אני בוחרת לספר סיפור לילד על חשבון להפעיל עוד מכונת כביסה,
אני בוחרת לא לתת לתינוקת לבכות הרבה על חשבון לאסוף כביסה מלוכלכת מפוזרת...
אני בוחרת זמן לשבת ולנשום עמוק על חשבון כלים...
כל עוד זה רק אני והילדים אז יש לי את סדרי העדיפויות שלי.
כשנכנסים למשוואה עוד שני מבוגרים זה מטלטל אותי.

לא היה מפריע לכן אם כשההורים שלכן היו באים הבית היה מזעזע ולא היה משהו מסודר להגיש להם לאכול?
זה לא שהם יגידו משהו, אבל זה מביך אותי בלי שהם יגידו כלום. (והם לא יעזרו לנקות ולסדר, הם רוצים שנשב ונתייחס אליהם, לפעמים אני צריכה לעצור את השיחה כמה פעמים להזכיר להם שגם הילדים צריכים אותי...)

וזה לא ממש הבחירה שלי, אני לא מזמינה אותם הם מזמינים את עצמם (והם ממש חמודים ואני מאוד אוהבת ומעריכה אותם אבל בבקשה לא כשזה לא מתאים לי)
ואם תבואו אליהם במקום?ערשק בהעלותך

זה יכול אולי כן להתאים ולעזור לך במצבים כאלה?

מבחינת ההורים שלך הם יוכלו לקבל אם תגידי 'האמת שקשה לי כרגע לארח אבל נשמח אנחנו להגיע'?

שיפנקו אתכם קצת, שידאגו הם מה יש לאכול בבית ולא את...

צודקת זה רעיון כשהם ממש לוחצים לבואאמאשוני
הקטע הוא שדיברתי איתם ערב קודם וכשהם הציעו לבוא, אמרתי להם מיד לא, לא,
עכשיו קשה לי הילדים רגשי... תבואו שבוע הבא בכיף.
סגרנו את השיחה בזה שהם לא באים, ואז למחרת בצהריים אמא שלי מתקשרת *מודיעה* שהם באים. מה אגיד לה, לא נפתח לכם את הדלת??
צודקת, לא חשבתי להציע שנבוא אליהם...
יכול להיות שהם לא יזרמו עם הרעיון אבל אז זה להחזיר את הכדור למגרש שלהם... אה, לא מתאים שנבוא אליכם היום? אה בסדר ניפגש שבוע הבא כמו שאמרנו 😜

מבחינתי סדר העדיפות הוא:
1. כל אחד בביתו הוא
2. לבוא אליהם
3. לארח אותם
תמיד במצבים האלו אני מתחרטתאמאשוני
שאין לי טלפון של מנקה, הייתי מוכנה לשלם כל מחיר רק שמישהי תעשה את זה.
אבל גם להזמין מנקה מעכשיו לעכשיו זה לא מעשי

ולהזמין בייביסיטר אז הילדים מתחרפנים מזה... עכשיו הם קצת גדלו אז אולי יסכימו לרדת לשחק קצת למטה שלא יסתובבו לי בין הרגליים כשאני מארגנת קצת.
ואם תסדרי רק את הסלון?למה לא123

הסלון והמטבח זה ביחדאמאשוני
כלומר לפחות שעה עבודה כשאני עם שלושה ילדים שמסתובבים לי בין הרגליים או רבים כל שניה (שוב, מדובר בתקופות מיוחדות כמו עכשיו שבעלי במילואים אז הם כל שניה בוכים על משהו)
ומה עם שירותים? זה תמיד דבר ראשון אצלי.
ואז גם מרגישים את הריח החזק של הסדינים המלוכלכים (החדר שירות צמוד לשירותים ללא דלת אז להפעיל מכונה, לפחות שלא יהיה פתוח...)

אנחנו מגיעים הביתה ב16:30 אחרי איסוף של כולם לא כולל קניות שלפעמים צריך,
לפעמים צריך להחליף קקי לתינוקת, לפעמים הנקה, מה עם ש"ב של הגדול?

מתי אני אמורה להספיק? אם כבר אני משלימה עם זה שהם באים זה צריך להיות 17:00-17:30 כי הם באים לשעה וחצי לפחות ואני חייבת חייבת בערב לא למשוך את הילדים, גם ככה הם בהיי מהביקור ובלתי אפשרי לי להתמודד איתם כשהם עייפים. אז על זה למדתי לקח ואני לא מוותרת. הילדים מתחילים התארגנות ערב לא יותר מאוחר מחצי שעה אחרי הזמן הרגיל.

אז מתי אני אמורה להספיק??

כשאני מזמינה אותם מיוזמתי אז גם קובעים מראש אז ההכנות מתחלקות על יותר זמן. נגיד אפילו אם הייתי יודעת באותו בוקר לא הייתי יוצאת לפני שאני מפעילה מכונה...
וואו. אני ככ מבינה אותךהריון נוסף ב"ה
גם לגבי הרצון להכניס אנשים לבית מאורגן ולא משנה מי זה יהיה.
וגם לגבי הקושי הזה של אנשים שרוצים לעזור.
וה"עזרה" יותר מכבידה ממועילה.
אצלי... חמותי רוצה לבוא לעזור. והיא באמת תעזור אם רק אתן לה. אבל זה ככ לא בריא לי ולמשפחה. לא אתאר למה. זה פשוט לא נכון ולא טוב. לכן אני נמנעת לשתף במצבי תמיד אומרת שהכל טוב ושיש לי המון עזרה.
גם לי קרה פעם כזאת עם מילואים. אבל אני גרה מאד רחוק מהם אז באמת לא קל להם להגיע. ושניתבעלי מנהל את העניין מולם. ואומר ברור אם הוא יודע שזה לא מתאים.
עם אמא שלי פחות יש לי בעיה שתראה קצת באלאגן. או תעזור מעט. ובאמת אף פעם לא אגיד לה אל תבואי אבל זה קשר אחר. והיא אלמנה אז באה לבד.
אבל אני באמת מצליחה להבין את המקום שלך.
אני כן חושבת שצריך לפתוח את זה מול אמא שלך בלבד. לדבר בזמן נכון ולהסביר . גם אם קצת תרגיש ריחוק או חוסר נעימות צריך את זה. האימהות שלנו לא רוצות שנקרוס. בטח לא בגללן.
אני ממש ממש מבינה אותךדבורית
אין לי עצה רק ממש מבינה
בפעמים הבודדות שאמא שלי מגיעה לביקור זה מאוד מקל עליי כי היא באה באמת לעזור. היא לא מתיישבת אפילו היא פשוט מתחילה לשטוף כלים לשחק עם הילדים להוציא את הפח לקפל כביסה ולבשל.(והיא מבוגרת וזנ לא מתאים אבל קשה לעצור אותה. זה קורה פעמיים בשנה בערך שהיא באה...)
אבא שלי זה הפוך. הוא מתיישב וחושב שהוא עוזר בעצם זה שהגיע. וזה ממש לא עוזר. נהפוך הוא
לא קראתי תגובות קודמות אבל עונההרמהאחרונה
שאני ממש ממש מזדהה
אצלי זה קורה גם
ההורים שלי באים פעם בשבוע ובפעם הזאת אני נהיית קצת מפלצת לקטנות שלי רק כי אני מרגישה שאני נלחמת נגד הזמן בלסדר את הבית לפני שיגיעו. ההורים שלי אנשים ממש מסודרים ונקיים ובכנות אני הרבה פחות. אני מאוד נבוכה שיראו את הבית שלי ככה, כמו שהוא בטבעי. כך שאין לי הרבה מה להציע כי גם אני באותה סיטואציה
ממש תודה לכל אחת על התגובות שלכןאמאשוני
אתן מקסימות כמו תמיד 😍
סדרי רק את מה שהם עלולים להיחשף אליולראות את האור
נניח תבדקי שהשירותים נקיים, שולחן אוכל נקי, אין יותר מידי חפצים על הרצפה...בכל אופן אני לא הייתי מתביישת מההורים שלי, אבל אם זאת היתה חמותי הייתי מתה...
ואם נצא מנקודת הנחה שהכל טינופת גם בלי לבדוק?אמאשוני
נניח יש לך ילד קטן משלשל שיצא מהשירותים בלי לחכות לך שתנקי לו כי את מניקה, בעלך לא בבית.
במקביל הילד חולץ נעליים מלאות חול בזהירות רבה שלא יתפזר בבית כמו שלימדת אותו,
מגיע אח שלו הגדול מאיים עליו עם שפריצר מים,
הילד מרים את הנעליים שלו ורץ ברחבי הבית לחפש אותך להשתנקר על האח תוך כדי שהחול מתפזר לכל עבר.
לגדול מטפטף מים מהשפריצר ויאללה שביל בוץ.
תוך כדי ריצה הם מפילים את הילקוט שנקרה בדרכם למרות שביקשת כבר קודם להזיז אותו מהמעבר ללא הועיל.
את מנסה להתעלם מהבלאגן ולהרדים את היונק שעצבני וצורח כבר שעה.

בדיוק ההורים שלך נכנסים הביתה.
זורמת ומקבלת את פני ההורים בשמחה או רצה לנקות את השירותים?
כשאת מבקשת לאסוף את הדברים שהתפזרו מהתיק שלא ידרכו עליהם הילד נזכר בכל הציורים והצ'ופרים שקיבל ומתלהב להראות לך.
את זורמת? משוחררת? נהנית מהילד?
או מתוסכלת מכל הדברים שהתפזרו לו מהתיק ומהבוץ שהם יצרו?
אל תשכחי שהמצב רוח שלך מושפע ישירות מהשינה הבלתי סדירה שלך.

אני באמת מנסה להבין כדי לדעת אם הבעיה בזה שאני לא משחררת או שזאת באמת בושה שהבית מגיע למצב כזה ואז אני צריכה להשתדל יותר כל ערב גם על חשבון שעות השינה או מה...
אני חושבתחדשה.
בכלל בלי קשר לביקור של ההורים שלך
שזה ממש ממש ראוי להערכה שככה את מתאמצת
לעשות סדר עדיפויות אמיתי, נכון
שרואה קודם כל את טובת הילדים
את הצורך שלהם בתשומת לב, כל אחד במקום שלו
גם על חשבון בית מלוכלך

הרבה יותר 'טבעי' להימשך לסדר, לניקיון, למה יחשבו כשיכנסו אורחים
הלוואי שכמוך הייתי כל הזמן זוכרת ככה את העיקר.
תתחזקי בזה שאת אמא מדהימה לילדים שלך
חוץ מזה אין לי תשובה לשאלה שלך
רק רציתי לפרגן שאת נשמעת מהממת.
מצטרפת לנ"ל. את פשוט מיוחדת!חצי שליש

...ערשק בהעלותך

הבעיה היא לא בזה שאת לא משחררת ולא בזה שאת לא משתדלת. הבעיה היא בזה שההורים שלך לא מכבדים את רצונך.

אני בטוחה שהם מקסימים ומלאי כוונות טובות, אבל בנקודה המסוימת הזאת - הם בעייתיים. וכך נוצרת לך התמודדות לא רצויה. אז חוץ מלהתמודד בדרכים יצירתיות, גם תזכרי בבקשה שלא את הבעייתית בסיפור הזה. להפך. את נשמעת נהדרת לעילא ועילא.

מסכימהחדשה.
תודה רבהאמאשוני
חדשה, ערשק בהעלותך, חצי שליש

תודה על המילים החמות!
אתן ממש מעודדות
מנסה לענות...רק שאלה לי
זה שאמא שלך קבעה לך שהם באים זה באמת נשמע שהיא באה כי היא רוצה לעזור ולא כדי לבקר, אז את ממש לא צריכה לסדר לפני שהם באים...
כשהם נכנסים את יכולה להגיד חצי בחיוך "סליחה על הבלאגן, לא הייתה לי שניה לנשום", ובסתם שיחות עם ההורים להשחיל את זה שאת מעדיפה להיות עם הילדים על פני לסדר את הבית.
זה ההורים שלך! את לא אמורה להתפדח מהם.
ולגבי כיבוד- אם הם מבינים באיזה מצב את הם ידעו טוב מאוד שאין לך זמן לזה, ואפילו אולי יביאו בעצמם. אם זה ממש חשוב לך את יכולה להכניס לרשימת הקניות השבועית עוגיות, שתמיד יהיה לך למקרה שמישהו יקפוץ לבקר
אין לי עצות רק חייבת להזדהות!!! כאילו אני כתבתי את זה!חביבית
אצלי זה בדיוק, אבל בדיוק ככה אבל רק עם חמי וחמותי.
''אנחנו באים לעזור'', דווקא בזמן הכי לא מתאים שיש, הבית הפוך, ואין לי זמן לסדר כי אני עובדת עד מאוחר,
וחמותי חולת ניקיון... 😱 ולא מקבלים לא כתשובה, מה שגורם לי לנקות עד 3 לפנות בוקר לפני יום עבודה, ותוך כדי גם ללכת לתינוק שמתעורר...
כמה שזה נשמע מוכר....מיואשת******
אמא שלי דווקא כן מהמסדרות ועוזרות ומנקות אבל תמיד היה לי מאד קשה וזה הביך אותי. וגם הרבה פעמים זה היה בא עם - למה הבית שלך ככה ולמה את לא מלמדת את הילדים לסדר וכו וכו תוך כדי שהיא מפקדת על כולם ומנקה.
בשלב מסוים בחיים הרמתי טלפון ואמרתי אמא יקרה אצלי זה ככה. אני לא מסתדר אחרת ואם הבלאגן והלכלוך מפריעים לך אז אל תבואי אני לא איעלב
היא היתה בהלם אבל דיברנו קצת והיא קיבלה את זה
אני עדין מנקה ומסדרת לפני שהיא באה אבל בניגוב כללי ולא יסודי בכלל. מלמעלה
וממש ממש לא מגישה לאכול
את אומרת בעצמך שהם הביאו קציצות ורוצים לעזור
תפסיקי לעשות רושם. כשהם מודיעים שהם באים תגידי - יופי הבית ממש מטונף ואין לי אוכל יהיה נחמד שתבואו. אולי כשתבואו תיקחו את הילדים לפיצה שאני אוכל לנקות ואז תעלו אלי?
כשהם באים תציעי להם לשחק עם הנכדים או לקדם איתם לגינה כדי שאת תוכלי לנקות
את צריכה לשחרר ולהיות בטוחה קודם כל בעצמך שאת אמא נהדרת ושלכלוך זה נורמלי
וגם להבין שאם הם רוצים לעזור הם ההורים שלך ואוהבים אותך תשחררי ותסבירי להם מה עוזר לך
אם לא יהיה להם מתאים הצורה הזו אז הם לא יתעקשו לבוא יותר וזה יסתדר
ואם הם כן רוצים לעזור כמו שנשמע ממך אולי הם ישמחו מאד לדעת מה באמת עוזר ולעזור בזה
נראה לי שהם רוצים לעזור לךl666
בגלל זה הם באים דווקא כשקשה לך. למה שלא תקבלי אותם ותבקשי עזרה? מחמות הייתי מתביישת אבל למה אימא שלך לא יכולה להכניס מכונת כביסה ועוד דברים? הרי היא באה לעזור, למה שלא תעזור?
זה דווקא מסביר תגובה שלה כשגילתה שהיית בבית בבוקר, היא הבינה שהיה לך זמן לבד . אבל היא רצתה לעזור, למה לא לתת לה להושיט יד?
כי היא לא תבוא להכניס מכונהאמאשוני
המקסימום זה לרחוץ כלים אחרי הארוחה
שזה סבבה אבל אם לא הייתה הארוחה לא היו גם כלים.
הם באים כדי לשבת איתנו שלא נהיה לבד, לדבר, לשחק עם הילדים, להרגיש אווירה, לא כדי לנקות זה בוודאות.

היא גם יודעת לבוא לתת יד, אבל אז זה בבוקר בלי אבא שלי, היו לנו גם תקופות כאלו, אני לא מדברת על זה.
אז תשלחי אותם החוצה וזהומיואשת******
שיקחו את הילדים וידברו וישחקו איתי בחוץ
תגידי דוגרי מה את צריכה ומה עוזר לך ומה לא: באמת אננ לא רואה אופציה אחרת ועדיף לומר בעדינות ויפה מאשר להמשיך לסבול ככה
בסופו של דבר הם ההורים שלך והם אוהבים איתך ועושים את זה מרצון טוב. תעזרי להם לעזור לך
אבל הילדים צריכים אותיאמאשוני
הם מציעים לקחת את הילדים אבל הילדים צריכים אותי. באמת פעם אחת יצאנו כולנו.
מאוד מאוד מאוד קשה לי לדבר איתם דוגרי לשיחה להגיד להם יש לי משהו לדבר איתכם...
אולי זה רעיון להשחיל להם משפטים ככה על הדרך:
איזה כיף שאתם באים, נצא כולנו נעשה סיבוב, ממילא הבית לא נקי אז לא נעים לשבת בו...
ככה הם יבינו שאני לא מתכוונת לנקות לכבוד הביקור.

או באמת להציע שאנחנו נגיע אליהם כמו שהציעו כאן.

מה שהכי היה עוזר לי שהם לא היו באים. את זה אני אומרת להם מפורשות וזה לא עוזר.

אוף אני חייבת ללמוד לסתום את הפה ולא לספר כשקשה לי... במיוחד כשזה קושי שאפשר לצפות אותו
הילדים צריכים אותך עד כדי כך?מיואשת******
הפ לא יכולים לבלות שעה וחצי עם סבא וסבתא פעם בחודש בלעדייך?
ובינתיים תנקי יאחר כך הם יחזרו ויהיו איתך
זה השמע קצת כאילו גם את וגם ההורים שלך מקובעים בדפוס מסוים שנוח לכם ואך אחד לא מוכן קצת לשנות משהו שאולי יכול להקל על כולם. אולי אני טועה אבל זה קצת נשמע לי ככה...
אני חושבת שאת בסדר גמור אבל אולי יהיה לך יותר קל לשחרר קצת את מה שאת חושבת שההורים שלך מצפים ממך .. בהצלחה!
זה לא עניין של פעם בחודשאמאשוני
כתבתי כאן כנראה שלא כ"כ מסודר, בזמנים רגילים אין לי בעיה שיבואו בכיף מתי שבא להם, אני גם מזמינה מעצמי, כיף לי לארח אותם!
אני מדברת על תקופות קשות ורגישות: מלואים, אחרי לידה, ילדים חולים...
כן ילד חולה צריך את אמא
כשאבא לא בבית תקופה ילד צריך את אמא.
כתבתי גם שכרגע למשל הם עוד לא הסתגלו חזרה למסגרות אחרי החגים- אז הם צריכים לספר לי מה קרה ואיך היה..
זאת הסיבה שגם מלכתחילה לא לקחתי בייביסיטר השבוע
אהה הבנתי. מעצבן מיואשת******
אני חושבת שעשית איתם מצווהדבורית
פשוט ככה. מצוות כיבוד הורים
ו אשרייך
וכשאשה נשואה הבית שלך קודם למצוות כיבוד הורים. זאת אומרת שאם את יכולה לאפשר להם את המקום הזה שהם "עוזרים" כמצווה מידי פעם יופי.
וכשזה יותר מידי אז עדיף למצוא טכניקה להתחמק( נבוא אליכם / לא לספר מלכתחילה/ לומר שאת הולכת לישון ושמה לילדים סרט כי את גמורה/ ללכת כולם לאכול בחוץ וכדו)
או להמציא שנורא קשה לך כשהמצב סבבה
תודהאמאשוני
ולגבי הסוף- אין את גאון!!!

אפשר גם להמציא שילדתי כשלא באמת ילדתי? זה יכול לחסוך מה זה משברים משפחתיים...
לכי על אימוץאפונה
ממ אני מבינה את הצורך שלהם בך, אבל האםוואוו
זה יהיה להם ממש קשה לצאת קצת החוצה עם סבא וסבתא שלהם?
למה בעצם את כ"כ חוששת שהם יראו אותך ב"קלונך"?מתואמת

בהרגשה שלי - הכי טבעי שההורים שלי יראו אותי כמו שאני, גם במצבים הקשים. הם ההורים שלי! הם ילדו אותי! גידלו אותי, על כל הפרטים הקטנים, גם אלה הפחות סימפטיים ונקיים...

אז כמו שאני לא מתביישת מבעלי וילדיי, כך אני לא מתביישת מהוריי (ומאחיי)...

אולי תצליחי לאמץ את ההסתכלות הזו?

(אם היית מדברת על חם וחמות שמגיעים לביקור, אז הייתי יותר מבינה )

לא כולם כ"כ טבעים עם ההוריםממצולות
נכון שזה המצב הראוי והאידיאלי שיהיה אבל זה לא תמיד כך, ולרב לא תלוי בילד אלא בהורה...
יכולה לספר שאצלי לדוגמא, אחרי שילדתי את ילדי השלישי השתחררנו ביום חמישי,
ולי היה ברור שאני אעשה שבת בבית עם מקסימום עזרה מבעלי ומינימום בישולים והכנות.
וכשאימי שמעה שאני לא מתכוונת לבוא אליה היא ישר הזדעקה והציעה שהם יבואו לעזור.
שמחתי דווקא כי חשבתי שבאמת יהיה לי יותר קל.
בפועל לא רק שהם לא עזרו אלא גם היתי צריכה לארח אותם ולהתאמץ הרבה יותר...
מוצ"ש מצא אותי סחוטה ועצבנית על כל המאמץ המיותר שהיתי צריכה להשקיע אילולא הם לא היו באים, היה לי הרבה יותר פשוט.
והכי מתסכל שאימי בטוחה שהם ממש עזרו ובלעדיהם היתי קורסת..
ואני חס וחלילה לא מתרעמת עליהם או כועסת אבל לפעמים בנאדם לא שם לב אם נוכחותו עוזרת או רק מפריעה...
כי למי יש זמן לשבת לפטפט בסלוןדבורית
כשיש ילדים שצריך לטפל בהם ובאלגן מסביב
זה הופך להיות אירוח ולא עזרה
זהו, שזה לא אמור להיות פטפוט בניחותא בסלון...מתואמת

אולי מקסימום פטפוט תוך כדי עבודת ניקיון משותפת

אממאמאשוני
זה כן אמור להיות מבחינתם פטפוט בסלון.
הם באים להיות איתנו לא לנקות לנו
אפילו פעם ביקשתי מאמא שלי אם הם יכולים לקנות כמה דברים על הדרך זה יקל עלי,
אז היא אמרה שהם ישתדלו אבל היא לא מבטיחה שהם יספיקו והם באמת לא הספיקו (הם לרגע לא חשבו שזה יהיה על חשבון השהות שלהם אצלנו, הם בדקו אם אפשרי שזה יהיה אקסטרה)
אם כך, אז זה באמת אחרת...מתואמת

היה נשמע שהם באים במטרה לעזור. אולי מבחינתם סתם לארח לך לחברה כשבעלך לא נמצא זו עזרה? יש מצב לדבר איתם ולהסביר להם שזה לא מה שעוזר לך?

כן זה הכיווןאמאשוני
עצם זה שהם באים מבחינתם זה עזרה.
כמו שמקובל לבקר יולדת בבי"ח, לא באים במטרה לעזור, באם במטרה לבקר= לשמח. לשבת, לפטפט.
לא יודעת גם עם יולדת אף פעם לא הבנתי למה זה טוב, אבל יש כאלה שאומרות שכן כיף להן, ועובדה שזה מקובל.

בטוח יש כוונות טובות מאחורי הרצון לבוא, בזה אין שום ספק.

וואי אתן ממש מעודדות אותי להגיד להם על זה משהו.
דווקא המקרה השבוע יכול להיות דוגמה מצויינת כמה כיף היה לי שבאתם, בבוקר היה לי זמן לסדר ולנקות את הבית, יותר נעים לי לארח כשהבית נקי...
אתם יודעים לפעמים הבית לא נקי ואז לא נעים לי שאנשים באים, אני צריכה את הזמן לעצמי אבל אתם באתם בזמן טוב וכו'

ואז פעם הבאה באמת להגיד וואי איך הייתי רוצה שתבואו אבל תקשיבו הבית לא נקי, הילדה מפספסת יש ריח... אין מי שיוריד את הזבל...
חבל תבואו שבוע הבא...
ואז מה שהם יציעו יהיה לי יותר קל לזרום... רוצים לנקות- תנקו, רוצים לבוא כשהכל נקי- תבואו בהזדמנות אחרת, רוצים שנעשה סיבוב בחוץ- נעשה...

קל לכתוב קשה ליישם
בהצלחה! יש בך כוחות חזקים, מאמינה שתצליחי לדבר איתם טוב!מתואמת

וואי זה הזוימיואשת******
אין מנוס מ- להסתיר מהם כשקשה או - לדבר איתם דוגרי. אני בעד האפשרות השניה אבל רק את יודעת מה אפשרי לך
חיבוק! מצב מתסכל ממש
אבל הפותחת כתבה שהם לא מעונייניםדבורית
קלטתי זאת רק מהתגובות אח"כ, באמת...מתואמת

כן ראיתי אחרי שכתבתי...דבורית
מבעלי אני לא מתביישתאמאשוני
כי אם הוא נמצא, אז זאת גם האחריות שלו.
אם הוא הלך לישון כשיש כלים בכיור אז גם אני יכולה ללכת לישון כשיש כלים בכיור. גם ברור לי שהוא יעדיף בית מלוכלך ושלא אעיר אותו בלילה לעזרה
לפעמים הוא מגרש אותי ללכת לישון.
ההורים שלי זה לא אותו דבר, זאת לא אחריות שלהם.
אני צריכה לקחת אחריות על הבית שלי ועל המשפחה שלי.
גם אני לא חושבת שיש פה קלון, יש דברים שזה לגמרי בתכנון- למשל כביסות אני יודעת שבעלי לא נמצא שבוע אז אני דוחה את הכביסות בידיעה גמורה לשבוע הבא. אבל כשבאים אנשים זה מבייש שזה ככה.
אגב, גם בסוכות אירחנו את המשפחות המורחבות שלנו,
ושאלתי את בעלי מה לעשות עם הכביסה, כי מצד הצורך בבגדים- יש לי מספיק מצעים ופיג'מות עד סוף החג אבל מצד האירוח- אין מצב הכביסה מסריחה.
לא זוכרת מה הוא אמר לי, אבל הפעלתי מכונות לפני שהאורחים באו למרות שזה היה חול המועד. כי זה היה מבייש אותי.
כאילו, סבבה שיש ילדה שנגמלת זה טבעי,
אבל מבחינתי צריך לטפל במפגע ריח הזה...

כנ"ל סבבה שאני נותנת לקטנה לאכול איפה שהיא רוצה העיקר שתאכל משהו, אבל אח"כ אני צריכה לקחת אחריות ולנקות. (ואני מתכוונת לנקות הכל, אני לא מצפה שמישהו יעשה זאת במקומי, אבל לא הכל ביום אחד)
אני ממש מבינה אותךאמא, ברוך ה'

אין לי עצות חוץ מלשוחח איתם דוגרי, רק שברור שיהיה בזה משהו לא נעים.

את נשמעת אמא מדהימה ובת מתוקה..

תשמעי. את משהו מיוחד.שרה'לה92
יש לי סחרחורת רק מלקרוא את כל מה שאת מספיקה!
אין לי יותר מדי תובנות, האמת שגם לי ההורים לפעמים מודיעים שבאים או מצפים שאגיע ואין לי סבלנות או כח אבל לא רוצה לאכזב. לארח זה מעייף. צריך לדאוג שירגיש בנוח. ולהגיש. ולהתייחס
ולפעמים פשוט לא בא לי. לא כי אני לא אוהבת אותם אלא כי צריכה את השקט שלי בביתי....
מאחלת לך הרבה כח! בהצלחה!
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

היא לגמרי חצתה גבולנעמי28

אבל אני חושבת שהדגש וההסתכלות צריכה להיות-  לא על המעשה ההזוי שלה, ויותר על איך אתם מגיבים לכזאת התנהגות.

אין מצב שהייתי יושבת בשקט ונותנת לסבתא לעשות את זה.

היחסים בינך לבין הילדה שלך קודמים לכל קשר עם חמות או עם אמא.

אתם המבוגרים האחראים שלה.

הגב שלה.

אתם צריכים להיות הראשונים להיות שם כשפוגעים בה ובגבולות שלה.

ואם בעלך לא יכול לעשות את זה מול אמא שלו, תעשי את זה את.

לא צריך לריב עם החמות, בלי מילים, להיכנס עם הילדה יחד לחדר ולהרגיע אותה.

ולא מאוחר מדי.

גם אם לא הגבתם כמו שצריך, תדברו עם הילדה עכשיו, שסבתא לא התנהגה כמו שצריך, ותנצלו שלא עצרתם את סבתא, ושבפעם הבאה תהיו שם בשבילה.

לילדה בת שש מותר לעשות טנטרומים, זה אפילו חלק מהתפתחות התקנית שלה.

מותר לפעמים מתוך עייפות ובכי לא מווסת להפיל צלחת (אני מניחה שהיא בעצמה נבהלה מהתנהגות של עצמה)

מצד שני אדם מבוגר כבר צריך לדעת לשלוט ולטפל בטנטרום שלו, בטח אם הוא כולל התנהגות אלימה כלפי אחרים.

ומצידכם, אם אתם נעזרים בסבתא הרבה, הגיוני שהיא מרשה לעצמה לקחת חלק מהחינוך. תשקלו להוריד מינון ולבוא לביקורים יותר קצרים.

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28אחרונה

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

לאאנונימית בהו"לאחרונה

ולא אשתף אותה, זה מוקדם מידי..

אפילו לא ראינו דופק 

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמתאחרונה

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

תביעת חלת- מישהי הצליחה למלא??נועה לה

אני כבר אובדת עיצות

כל הביוקרטיה והטפסים האוטומטיים האלה מוציאים אותי מדעתי!

הם מבקשים אישור על נקודות זיכוי או פטור ממס

מאיפה אני מנפיקה את המסמך הזה??? לא מוצאת באתר של מס הכנה או ביטוח לאומי

פליז עזרה!!!

נראה ליהשם שלי
אמור להיות בתלוש/ טופס 106
תלוש שכר אחרון יש לך? / טופס 106?המקורית
אבל כבר העלתי תלושים במקום אחרנועה לה
יש מצב שצריך להעלות פעמיים? 
למי שיש אישור לנ"ז מפקיד שומה הסעיף הזההמקורית

רלוונטי, וחשוב מאוד, למי שלא - כנראה שהתלוש מספיק

אם זה סעיף חובה זה מה שהייתי עושה 

ואוו תודה רבה רבה!!נועה לה
את לא מבינה כמה אני מתוסכלת מול כל הביוקרטיה הזאת, כל הזמן מעלה את כל הטפסים עונה את כל הפרטים ואז צריכה לבדוק על איזה טופס והכל נמחק!!!  התגובה שלך עזרה לי לעשות המשך לדף הבא סוף סוף! 
ממש בשמחה יקרה המקוריתאחרונה
צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך