טוב.. משו שחשבתי עליו...מיטל
סקר-

- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם?
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה?

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם?
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)?

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ?

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =)

תודה רבה =)
אשתדל לענות..פעימה
בס"ד

- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? המון המון.
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? ז-ח

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? לא ממש. אולי 2-3 איכותיות- לקראת הסוף..
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? כלום.

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? תמיד היה לנו סניפי אז לא מכירה מצב אחר..

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? אממ.. בגיל צעיר- צריך הרבה מקושט, לא משנה מה כתוב בפנים.
בגיל בוגר- כדאי שיהיה עמוק אבל גם יפה, מובן ומעניין[נגיד- לא הייתי הולכת על פסקה של הרב קוק.. אולי סיפור על רמה עם מוסר השכל..]
זה סקר רק למדריכים?המלכה של העולם

את מוזמנת גם לענות נעמה*
תשובות..נעמה*
- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם?  מאוד מאוד. נראה לי שכמעט בכל הדברים
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? כל הגילאים. זו הייתה אותה המדריכה

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם?   מאוד השפיעו. אני זוכרת את רובן.
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)?  הם משפיעות בקטע שחושבים על הנושא לפני שמעבירים אותו..

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ?  לכל דבר יש יתרונות וחסרונות..

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =)  אני אישית לא מביאה צ'ופרים. זה סתם יותר נחמד. לא רואה חשיבות מיוחדת בזה..
סבבה.. אז.. אנייי..המלכה של העולם
- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? הרבה.. הרבה מאוד..
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? אמממ.. אני רק שנתיים בבנ''ע.. בכל השנתיים האלה..

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? גם.. ממש המון..
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? אני לא מדריכה..=]

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? לא יודעת.. אבל כייף בשניהם..

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =) אמממ.. אני אישית מאוד אוהבת אתזה..
וכל הצ'ופרים שקיבלתי עד עכשיו שמורים..
ו.. מה החשיבות של זה?! לוידעת.. אני היחידה בשבט ששומרת אתזה ניראלי..

תשובות:לולה=]
 עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? הרבה,
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? בשבט מעפילים הרואה...

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם?  תלוי, לרוב לא הכי, בל היו כמה יוצאות דופן.
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? יותר משפיעות מפעם(מה לעשות, התבגרנו...) 

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? מחנה שבטי. 

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =)  בגיל בוגר יש חשיבות לפרים על רמה... כל פעולה אנחנו יוצאות עם מעטפה ומלא מלא דפים, וזה ממש ממש מוסיף לפעולה, אבל לשבטים קטנים אז חשוב צ'ופר חמוד כזה וקצר. 
לא חשבתי על זה אבל..אחווה אודס
עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? אם נמספר את זה אז 5-6
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? הרואה...

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם?  לא יותר מידי האמת,לפעמים נפתחו דיונים שלא חשבתי עליהם. לקחתי מהם דברים להדרכה שלי.
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? משפיעות בעיקר באירגון וסדר של הפעולות לא בתוכן.

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? אם הסניף קטן -אז מסע סניפי ואם הוא אין סופי.. -אז שבטי.

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =)  בואו נתחיל מזה שזה חשוב יותר למדריכים. שצריך להחליט מה המסר של הפעולה, ואלו בעצם השורות מחץ של הסוף. לבנות את הסר בצורה מובנית ומסודרת. זה יוצר סדר בעבודה ויוצק משמעות לפעולה.. <אפילו יצא לי חרוז>
בגיל צעיר- זה בעיקר מראה על יחס ועל זה שהמדריכים לא חירטטו פעולה הרגע אלא ישבו ועשו אותה. זה יזרק לרוב בפח הקרוב.
בגיל מבוגר- בדיוק להפך כמעט כל צ'ופר הופך להיות יקר ערך במיוחד לאלו הנכנסים להדרכה בשנים הקרובות..
אבל שוב זה בעיקר בשביל המדריך.. נצא מנק' הנחה כזו..

מקווה שאני יודע ת'תשובותמוקי
המדריך שלי השפיע אבל לא יותר מדי,
עם הגיל גם גדלה ההשפעה.

לא זכור לי שהפעולות השפיעו יותר מדי, יש כאלה שזכורות לי אבל לא הרבה.
כשהדרכתי הם נתנו לי רעיונות לפעולות לחניכים, לא משפיעות יותר כיום.

אם הסניף קטן אז למסע יש יותר משמעות, אבל גם זה תלוי ברמת הגיבוש בסניף/ שבט.

יש חניכים שמסתכלים על הצ'ופר כעל השקעה מצד המדריך, בעיקר כשזה לא דף שצבוע וכתוב בו איזו שנינות, אבל בגילאים יותר גדולים רובם ישמרו את זה, לי אישית חניך שרף בפעולת פתיחה את הצ'ופר בפרצוף, ובסוף הוא כבר התחיל לשמור אותם. ובנות יותר מעריכות צ'ופרים. זה תלוי הרבה בחניכים.
אני יענה מראש של חניכה למדריכות נוטשות[עזבו...]שירושקי
- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? אממ... ה4 בהתחלה מ-מ-ש השפיעו, ה2 שעכשיו בכלל לא!
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? ד' ו' ז'

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? חלקן ממש עשו לי בלב כזה שינוי וחלקם... בכלל לא
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)?בתור חב"ב... אלא שהשפיעו באמת משפיעות עד היום!

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? נראלי מחנה... אבל חשוב גם מסעות לפעמים.

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =) בתור חניכה עוד- יש חשיבות ענקית לצ'ופרים, זה מראה על מחשבה והשקעה מצד המדריך גם בזמנים של הבגרויות והכל...המדריכות שלנו נראלי לא נתנו לנו צ'ופר מאז חודש אירגון,כנראה הם לא חושבות שזה חשוב כל כך,החלטה שלהם.
אממ, באיזה גיל? לבנים נראלי בשנים הראשונות,אבל לא להפסיק גם באחרונות. ובנות- לאורך כל הדרך...אני שומרת צ'ופרים[כש...מביאים לנו]
אניאניאניייי!!יורבית
|מתלהב|

- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? הי, היו לי הרבה מדריכות! [ומדריכים, אבל נוותר עליהם]... 1) הכנה-נבטים. לא ממש הכרתי אותה. 2) נבטים-ניצנים. כנ"ל.. לא קשורה אליי במיוחד.. 3) ניצנים-מעלות. ממש! הקשבתי לה תמיד ועד היום אני ממש מרגישה קשורה אליה! 4) מעלות-מעפילים. אחותי, השפיעה עליי כמה שאחות יכולה להשפיע בתור מדריכה.. 5) הרא"ה. די, זה יותר קטע של חברות, אז השפענו אחת על השניה באופן שווה בערך. שזה אומר לא יותר מדיי.
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? ניצנים-מעלות.
-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? תלוי מתי.. כשהצליחו לעורר אותנו לדיון או לגרום לנו ממש להשתתף, זה היה מאד משמעותי וגרם לי לשנות הרבה דברים. לחשוב על הרבה דברים.
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? שאני אעביר כאילו? נדבר עוד חודשיים בע"ה..

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? גם וגם, כל אחד והדברים הטובים שבו. יש שבטים שצריך לגבש בתור שבט, ויש סניפים שכל שבט נמצא בתוך עצמו ואז חשוב גם לגבש את הסניף... באופן כללי, מחנה יותר יעיל בד"כ. [גם כי בד"כ זה יותר חשוב, וגם כי הוא יותר ארוך ויותר נותן יחס לכל חניך וחניך.]

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =)

תודה רבה =)
אוי, שכחתי ת'צ'ופרים ^^יורבית
- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =) חשוב, בוודאי. זה נותן מן סיכום מתומצת של הרעיון של הפעולה, זה נותן מקום גם לחשוב על זה בבית.. כשקטנים יותר זה מנהסתם יותר חשוב, כי הם מסתכלים יותר על "כמה כיף היה", וצ'ופר הוא כיף.. אבל בתור חניכה, אני מעדיפה שלא יתנו לי צ'ופר מאשר צ'ופר מצ'וקמק של שתי שורות בכתב יד, שרואים שעשו שתי שניות לפני שבת, כי זה די גורם לזלזול. אם אפשר להשקיע- אפילו טיפה [להדפיס הרבה יותר קל ויפה..] אז זה הכי טוב.

תודה רבה =) בבקשה!
תורי =)מיטל
 עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם?   אמממ... השפיעה... אבל האמת? היא יותר הראתה לי איך אני לא רוצה להיות...  
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? בכיתה ח'... אבל לא המדריכה שלי.. מדריכה אחרת מהסניף =) (סניף קטן)

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? היו פעולות שמאוד השפיעו וגם הרבה נתנו רעיונות לפעולות כיום
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? אני לומדת הרבה דברים... תחושת סיפוק..

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? לדעתי מסע סניפי (כמובן, בגלל שהסניף קטן.. ככה שמחנה זה מקסימום 5 חבר'ה)

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =)  לדעתי יש יותר חשיבות בגיל הגדול מבחינת תוכן ובגיל הקטן מבחינת רמת השקעה
...הסנה-בוער
- עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם? די הרבה 
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? בערך ד'-ו', נראה לי. בדגיל ז'-ט' היא יותר בקטע של אחות גדולה וקרובה, בגילאים הטנים יותר זה מן מודל לחיקוי.
-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? היו כאלו שלא בגרושים והיו כאלו שממש.
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)? אממ... נראה לי שקצת יותר.
- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ?
- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =) מאוד חשובים. בכל גיל. בגילקטן כי זה כאילו המדריך נותן לי מתנה, משהו שהוא השקיע בי. בגיל גדול זה קצת יותר חשוב גם בגלל הנ"ל, וגם כי יש שבאמ מפנימים את הדברים, ואם זו היתה פעולה טובה הצ'ופר אמור לסכם בערך את זה.

אני..אנונימי (פותח)
 עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם?מאוד אבל טלוי גם באיזה תחום...

תחום-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה? בכיתה ו-ח אבל אני מאמינה שאם היא עדיין היצה מדריכה אותי אז היא עדיין היא היתה משפיעה עלינו..היא(אלה) היתה סוג של חצי אלוהים בשבילי..כל דבר שהיתי בדילמה היא היתה עוזרת...גם עכשיו היא החברה הכי טובה שלי...המדריכות של עכשיו קצת פחות ..הם יותר חברות...

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? של אלה מאוד... הינו יוצאות עם מלא חומר למחשבה ואפלו קצת תחושה של אשמה..על זה שאנחנו לא בסדר...המדריכות של עכשיו  גם אבל פחות...

-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)?אני לא מדריכה ולא ח"בב אבלהפעולות  משפיעות מאוד..

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ? גם וגם לכל דבר יש יתרונות...

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל? =) כשקטנים כדי שהם יהיו מושקעים וצבעונים...כדי שימשוך את החניכם... אבל בגיל יותר מבוגר צריך תוכן וגם בגיל גדול גה כיף לקבל...

רגע עוד משו..אנונימי (פותח)
אני חושבת שאם אלה היתה מדריכה אותי גם עכשיו היא היתה משפיע באותה מידה היא בנדם מדהים!!!!!
זה תלוי בבנדם
תשובות:רננוש!
בס"ד
 עד כמה המדריכ/ה שלכם השפיעה עליכם?: המון.. 
-באיזה גיל המדריכ/ה הכי השפיע/ה?: אממ.. מעלות- הרא"ה... 

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם?: ואוו.. המון..
-עד כמה הפעולות משפיעות עליכם כיום (למדריכים שביננו... או חב"ב גם סבבה)?: ממ.. אני מדריכה לכיתה ג' ככה שזה לא משהו עם מסר עמוק.. אבל עדי'ין יש דברים שמשפיעים...

- מה חשוב יותר- מסע (סניפי) או מחנה (שבטי) ?: לא הי'יתי במסע סניפי או מחנה.. לויודעת להגיד

- וכמה חשיבות יש לצ'ופרים? באיזה גיל?: בגיל קטן יש יותר חשיבות לקישוטים בגיל יותר מבוגר יותר חשוב המסר..
שאלות טובות=]]אודי'ה
אני גם שאלתי את עצמי ת'שאלות האלה....=]]

-עד כמה המדריכה השפיעה עליי? המדריכות שלי מנבטים וממעפילים ממש ממש השפיעו עליי!!! באמת....
הייתי עושה איתן שחנ"שים מטורפים...

-באיזה גיל? בכיתה ו' ז' אבל המדריכה מנבטים השפיעה עליי בגיל הזה=]]]

-עד כמה הפעולות השפיעו עליכם? אני חושבת שפעולות בכיתות ד'-ו' ממש ממש לא משפיעות!!! הם רק לכיף...
אבל בכיתה ז' ח' אצל חלק/רוב מהבנות זה משפיע והן לוקחות ומיישמות... אבל תלוי איזה נושא...

מה חשוב יותר סניפי/שבטי?
אני חושבת שיותר חשוב מחנה (שבטי) כי למה להתגבש הסניף?? אני לא רוצה ולא צריכה קשר עם ילדה מנבטים
חוץ ממתי שאני לפעמים מחליפה ת'מדריכה שלה,או בפעולות סניפיות.... =]]

-כמה חשיבות יש לצ'ופרים?
לשבטים הקטנים (נבטים-מעלות) הם פשוט מצפים לצ'ופר מושקע (יפה...) הוא לא צריך להיות עם יותר מדיי טקסט..
השבטים הגדולים יותר רוצים צ'ופרים עם קטע טוב או סיפור עם מוסר השכל....=]]

וואו חפרתי לגמרי!!! מצטערת...

למרות זקנותי ושערותי הלבנות אני עונה עמית-טליה
1.כל המדריכות השפיעו בצורה מטורפת זה כמובן מורגש רק עכשיו
2.של הרא"ה השבט החדש ושל נבטים אחת מהן
3.עצם זה שאני עד היום זוכרת שעשו לי ככה ואמרו לי ככה ומלא פעמים כשהייתי צריכה להעביר לחניכים שלי פעולות בנושא הייתי נזכרת בפועלות שלהן,לענ"ד זה אומר המון.
4.משפיעות לא מעט בכלל,אני עכשיו מכינה סמינריונים ואני עוברת בין מלא חומר מטורף לדעת כמה אני זוכרת ונזכרת שמדריכות העבירו לנו.
5.אין הדבר תלוי אלא בך.תלוי מה את עושה ומפיקה מכל מאורע שכזה.
לדעתי במחנה אפשר להפיק יותר מטבע המציאות שכשיש את כל הסניף אז המדריך כביכול מחולק,יש לו חברים ועוד הרבה שהוא מכיר ממש טוב אז בטוח שהוא לא רק עם החניכים ואילו במחנה הכל הולך לחניכים.
6.צופרים זה תוספת ותוספת של ערכים תמיד מועילה
אני חושבת שגם צופרים עוזרים לחניך הקטן והלא מבין להסתכל על המדריך בעיניים יותר נכונות שהנה הוא טורח ועומל בשבילי.
היתה לנו מדריכה שעשתה לנו את הנפנפים לתפילה בשבת כדי שלא ננפנף בסידור או דף קודש.בדיוק נזכרתי בזה השבת (עם החום האיום של הסניף)ואמרתי לעצמי ואי זאת השקעה מטורפת.ואגב כל השבט זוכר אותה כיום כמדריכה שיא המשקיענית.

הארה חשובה-יכול להיות שרוב התשובות כאן יהיו  שאין יותר מידי משמעות ובמילא שבוע אחרי לא זוכרים,אני יודעת כלל בחינוך "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו"
את התוצאות לא תראו עכשיו גם לא שנה שנתיים אחרי-חינוך זה לעתיד הרחוק
אחרי שתתבגרו שתבנו את האישיות שלכם באמת,תסתכלו ותראו כמה היא מורכבת מאנשים משמעותיים בחיים שלכם ולענ"ד הרוב יבינו שלבנ"ע בכלל ולמדריכים בפרט יש חלק עצום בזה.
וואו.... מה ההקפצה הזאת???רננוש!אחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך