הפרשי אינטלגנציהמיה1997
שימי רגע את השכל שלו בצד..לב אוהב
איך מרגיש לך מצד החיבור, הרגש, הזרימה..
חוכמה בעיניי זה פלוס גדול, אבל השאלה אם הוא יעריך אותך, אם יש איזה תחום שאת "יותר" ממנו.. שתוכלי גם את לתת בקשר..
זה יכול להיות אולי אפילו אנטלגנציה רגשית.
יכול להיות שאולי לא היה בינכם כל כך חיבור טוב מהצד הריגשי, ואחד הביטויים שלו היה העניין שהוא חכם מאוד...
(כלומר , אולי הגדרת לא נכון, אולי החוכמה שלו לא בהכרח מפריעה לך, וזה בעצם משהו אחר..)
^^ ממש ככהבסדר גמור
יכול להיות שמבחינתוחותמת+
פחות חשוב החכמה והוא מוצא בך דברים אחרים שהוא מאוד מעריך?
נראה לי כדאי להמשיך עו כמה פעמים כדי לראות איך החיבור ביינכם, ותדברו גם על איך אתם רואים את ההפרשים באינטלגנציה.
^^^אלעזר300
אם מה שאת דואגת הוא מה יהיה הרושם שלך בעיניו, קחי בחשבון שיתכן (ואפילו סביר מאוד) שהקריטריונים שלו להערכה שונים מאלו שלך. כשהוא מספר לך איך הרגיש ומה דעתו בינתיים - תני בו אמון. בהמשך התקדמות הקשר אפשר אפילו לדבר במפורש על החשש שלך מזלזול בעיניו, ולעבד את העניין ביחד.
ואם הוא אכן מעוניין בך - נו, אז זכית בבחור חכם. לא נורא מדי. 
בהצלחה!
^^^נינה300
iqrich
בחשיבה של פעם.
אני לגמרי לא פולניה, ולמה החשיבה שלי נראית לך מפעם?חותמת+
לדעתי תני לזה זמןnobody
בכל אופן, לדעתי אלא אם זו הרגשה שתעניק עלייך גם בשלבים המתקדמים יותר של הקשר אין סיבה להתייחס לזה.
הממ..ע מ
את הדבר הכי טוב בשבילושפיפול
ממש לא בהכרחnobody
זה רק אם הוא חושב שהוא נבוןשפיפול
ולא נבון באמת
אזהרה! טרול!
הרוזן!
אין לקחת ברצינות שום מילה שהוא כותב
יש משהו במה שאתה אומרה-מיוחד
אם הסכמת עם שפיפול במשהו... אתה צריך חשבון נפש
הדוכס מירוסלב
וואו...אריק מהדרום
ידיעת הבעיה היא חצי מהדרך לפתרוןאניוהוא
"חכמת נשים בנתה ביתה", "פיה פתחה בחכמה". זה חשובחסדי הים
סביר שזה בדיוק מה שהוא רוצההסטורי
יתכן שלך, בתור בחורה חכמה, זה חידוש מישהו כזה. את צריכה לברר עם עצמך - האם זה באמת לא מתאים לך (זכותך המלאה), או שדווקא בתור בחורה חכמה, מתאים לך בחור חכם מאוד מאוד וזה יאפשר לך להיות האישה בבית!
(אגב, ממה שהכרתי, לא פעם הבעיה של הבחורות החכמות היא הפוכה - מרתיע אותן בחור פחות חכם מהן)
בהצלחה
את מרגישה מאויימת ממנו?ים...
בזוגיות הגבר מחפש באישה שתהיה אישה ולא המורה שלו/ חבר ללימודים/ חברותה או משהו כזה
היה לכם טוב ביחד, נהניתם, היו נושאי שיחה ושיחה זורמת ועובדה שהוא רוצה להמשיך- סבבה, זה בסדר גמור
פשוט תמשיכי להביא את עצמך כמו שאת
ואין לך שום סיבה להרגיש טיפשה, אנחנו תמיד לומדים דברים חדשים וגדלים
להיפך, היה לי פעם סטודנט- מאוד חכם עם מלא ידע, ולי לא היה נעים לדבר איתו או לקרוא את העבודות שלו. כי הכל נכון ולפעמים גם אני הייתי לומדת מזה (במקום לקרוא בספר) ופשוט יותר מדי מפרט ומוסיף דברים לא חשובים. כאילו ענית על השאלה בשתי שורות אז למה לכתוב שני עמודים.
וכאילו היה לו חשוב להראות לי כל הזמן שהוא יודע הרבה דברים והוא למד את הנושא של השיעור
באיזשהו מקום דווקא האנשים הכביכול חכמים מאוד יותר מתקשים מבחינה חברתית
והכי חשוב לזכור שחכמה זה לא בהכרח הרבה ידע. להיות חכם באמת זה לא רק הרבה ידע, ובטח שלא הציונים שקיבלנו במבחנים
סתם תוספתהדוכס מירוסלב
רוב האנשים הממש חכמים שאני מכיר לא מתקשים חברתית.
יש כאלה, זה לא כלל גורף. אני מכיר אולי 2-3 כאלה שמתקשים מתוך כמה עשרות עם אינטליגנציה ממש גבוהה
נכון, יש וישים...
ציינת את זה כקלישאה שהונצחה ע"י סרטים על autistic savants,הדוכס מירוסלב
כאילו שכל הגאונים היו כאלה.
פעם ניסו לטעון את זה רטרואקטיבית על אישים כמו אלברט איינשטיין, למרות שהוא היה סלב רציני בזמנו.
לי יש הסבר אחר להתנהלות החברתית יוצאת הדופן של אנשים מהסוג הזה. זה לא קושי חברתי, אפילו לא ברוב המקרים.
אז?ים...
אני אומר שזה לא נכוןהדוכס מירוסלב
וגם לא נראה שזה רלוונטי למה שהפותחת כתבה, היא מרגישה ככה בעצמה לא בגללו.
התכוונתי למה ההתנהלות החברתית השונה לדעתך?ים...
נראה לי שזה פחות רלוונטי לדיון הזה..הדוכס מירוסלב
כי אין להם כח לשמוע כל הזמן משפטים לא מדוייקים.ארצ'יבלד
לדעתי

מה בדיוק מפריע לך בזה?הדוכס מירוסלב
הרגשת לידו טיפשה כי הוא נתן לך הרגשה כזאת? אם כן, זה בוודאי לא מצב נעים.
אם לא, אז לא כל-כך ברור לי מה הבעיה... זאת מין גאווה כזאת שאת לא יכולה להודות שמישהו יותר ממך?
כי חבל... במיוחד כשאת מתארת את כל המסביב כממש טוב. מה רע בללמוד מבן הזוג?
יש סיכוי טוב שמתישהו גם את תהפכי לממש חכמה, לשיטתך, בזכותו.
להבדילותן טל
ובדיוק בגלל זה, אני חושב שכדאי לך להמשיך. אם הוא בחור טוב,ונשמע ככה ממה שכתבת, הוא לא ירצה בעתיד ובכלל לגרום לך להרגיש לא חשובה או פחותה ממנו. את האופי שלו וההתמסרות אלייך אם ותהיה, את תרגישי בפגישות יותר מתקדמות, את עכשיו רק חשפת את השכבה הראשונה. אם הוא באמת המיועד שלך, הפרשי שכל לא צריכים להוות בעיה, כמו שהפרשי השתכרות או ממון או יופי, לא צריכים להוות חסם בפני צדדים שרוצים למסד זוגיות.
לסיום, העצה שלי: תמשיכי, שימי לב לכל הפרטים בדגש על מה שמפריע לך, ותראי האם בהמשך דברים מסתדרים יותר לכיוון הרצוי מבחינתך.
ב"הצלחה!
הייתתן אחרית לעמך
אני חושב שצריך לקחת את הדברים הנתון והשאלה היא איך אנחנו מרגישים עם זה.
לדוגמה: אדם שמן זה נתון. השאלה היא האם זה מפריע לנו או לא.
אדם חכם זה נתון השאלה היא האם זה מפריע לנו או לא.
בסופו של דבר אסור לנו להתכחש לתחושה שאנחנו מרגישים (גם היא ניראת טיפשית) - אנחנו מרגישים ואין להתווכח. מה שצריך הוא לנסות לעורר את הרגש לכיוונים שונים. לדוגמה את מרגישה עכשיו שזה מפריע לך כי יש הפרשי פערים ביניכם וזה מנמיך אותך (להרגשתך כמובן).
מצד שני אם מישהו מהחברים שלך יפגוש אותו ויגיד לך 'ווא איזה חכם הוא' אז הגיוני מאוד שאת תרגישי טוב כי בעלך/חבר שלך הוא מוערך וכך גם את מוערכת.
לדוגמה כשאומרים לאמא שלי שאבא שלי הוא אדם צדיק אז היא שמחה כי היא חלק ממנו וכשמשבחים אותו משבחים גם אותה.
כיווני מחשבה כאלה יכולים לפעול על הרגש ולגרום לך לשמוח בכך שהוא חכם מאוד.
בכל אופן אם הדבר לא משתנה ואת מרגיש נמוכה/טיפשה לידו זה מצב פחות בריא והייתי ממליץ לך להתייעץ עם מישהו שעוסק בזוגיות.
הגברים בד"כ לא מחפשים את פרופ' נחמה לייבוביץ'
shaulreznik
גבר ממוצע הרבה יותר מחפש יופי ו"בלבוסטיוּת" מאשר אינטליגנציה ברמה של פרופ' נחמה לייבוביץ'. חוץ מזה, לגבר דווקא מאוד מחמיא כשיש לו יתרון כזה או אחר על פני בת הזוג ("ראו אותי, אני יודע להחליף נורת פלורסנט/לדבר שלוש שפות/לנבור בקורות חייו של שייקספיר").
אם נשים בצד את רוחב האופקים של הבחור, האם הוא מוצא חן בעינייך באופן כללי (מראה חיצוני, התנהגות)? אם כן, תמשיכי.
אני לא חושב שגבר ממוצע רוצה בלבוסעאעאטעהדוכס מירוסלב
איך שלא כותבים את זה
ברור, גבר מחפש קרייריסטית דעתנית שקונה אוכל מוכןshaulreznik
בשם השוויון והפמיניזם 
אני מקווה שאתה צוחק חחהדוכס מירוסלב
בלבוסטעאע אעע ששכדששיעאט זה לא שונה מקרייריסטית קרה ואגרסיבית. אותו סוג אנרגיה, מופנה למקומות אחרים
לא לחינם נזכרתי בנחמה לייבוביץ'shaulreznik
בספר של חיותה דויטש מובא סיפור על אחת התלמידות של לייבוביץ' שעלתה אליה לדירה ומצאה את הפרוסורית הנכבדה מנסה להשתלט על החלב שנשפך על הרצפה. נחמה לייבוביץ' השתמשה לצורך זה ב... כף וצלחת. הסטודנטית רצה להביא סמרטוט והספיגה את החלב צ'יק צ'אק. לדבריה, נחמה לייבוביץ' הסתכלה עליה כעל חתן פרס נובל שהמציא טכנולוגיה מהפכנית כלשהי.
אז כן, מרבית הגברים היו מעדיפים אישה "נורמלית" שיודעת לעשות ספונג'ה על פני פרופסורית לתנ"ך שמתקשה בניהול הבית האלמנטרי.
וואו, זה היה ממש מעליב.לך דומיה תהילה
^^סביון
לדעתי הוא ענהבילביל
בכנות ויפה לו על זה..מכירה הרבה שהם בראש שלו..
זה מתאים יותר לבחורים מהזן הרחוק מהפמניזם, האלה של פעם אבל לא רק ..
פעם מישהו אמר איזה משהו בפגישה, לא זוכרת מה, עניתי לו ואז הוא כזה "מה? הבנת מה אמרתי?פשש..יפה..".
חצוף.
השתמש במילים גבוהות מדי וזה. יאללה, שוויצר.
לא יודע כמה אנשים נשארו מ"הזן של פעם"סביון
להגיד שהם הרוב? קשה לי להאמין.
הו, תודהפסידונית
זה שמרבית הגברים מעדיפים נשים שנמוכות מהם מבחינת הגובה...shaulreznik
גם מעליב אותך? אז כן, זאת המציאות, חרף אופנת הפמיניזם והשאיפה לשוויון הקדוש. גבר מצוי מחפש אישה צעירה, יפה שתעריץ אותו בגלל כל מה שיש בו ואין בה. אפשר להתכחש לזה עד מחר ולדקלם ססמאות, אבל זה מה שקרה, קורה ויקרה בפועל.
פמיניסט אני ממש לא.לך דומיה תהילה
אתה טועה באנלוגיה ש"לא מסכים" = "פמיניזם, סיסמאות, שיוויון".
וואו.. קפצתי לרגע לפהשוקולד פרה.
רק כדי להגיד שהתגובה שלך היא פשוט שוביניסטית.
אין פה שום רצון לזוגיות, שום דבר שיתופי.
שהיא תעריץ אותי.
שהיא תהיה יפה כדי להתגאות בה\כדי להינות מהיופי שלה.
שאני לא אחשוש מהיתרונות שלה.
שאני אהיה גדול ביתרונות ממנה ושמקומי למעלה יהיה מובטח.
עצה: גם אם זה מה שאתה חושב, יפה השתיקה לדברים האלה.
זה נשמע לא טוב, זה מריח לא טוב.
והכי חשוב- זה מראה על חוסר בשלות.
לא, התגובה שלי פשוט הגיוניתshaulreznik
אבל תמשיכו לסגוד לאליל הפמיניזם (לא ברור לי איך זה מתיישב אצלכן עם "אישה כשרה עושה את רצון בעלה" וכו').
זה לא קשור בכללשוקולד פרה.
זה לא פמיניזם,
זה הבנה מהי זוגיות.
בכל ההודעות שלך לא קראתי משהו זוגי.
קראתי שאתה זקוק להערצה ואתה חושב שכל הדברים רוצים את זה.
לא קראתי שום רצון לתת, רצון לחלוק, אפילו לא לעשות כיף אחד עם השניה.
נטו- היא צריכה להיות יפה וצריכה להיות פחות מהגבר.
צריך ללמוד את זהנקדימון
אם כן, אז אנחנו בבעיה קשה.
צריך להבין על מה בדיוק חז"ל הסבו את המשפט הזה. אל תצטט לריק סיסמאות.
אל תעוות את פשט דברי חז"להדוכס מירוסלב
אמרו שיכול לגרש אותה אפילו "הקדיחה תבשילו".
אין שום חולק שפשט דברי חז"ל הוא... הפשט.
עם כל הכבוד לוורטים ולחידושים יפים ככל שיהיו, כאלה ואחרים, אין מקרא יוצא מידי פשוטו וגם לא דברי חז"ל.
מה עושים כנגד המציאות המעוותת של היום? שאלה. אבל גדולי ישראל נדרשו לה כבר לפני כ400 שנים.
מצד שנינקדימון
היא משועבדת לדברים מסויימים בלבד.
עם כל הכבוד לוורטים ולחידושים כאלה ואחרים סו"ס כתוב שלהקב"ה יש יד ואף.
אף אחד לא אמר שאשה זאת שפחה. אנחנו לא לומדים קוראןהדוכס מירוסלב
רגע, אבל מה עם הפשט?נקדימון
אז היא בעצם משועבדת לגחמותיו כדי להיות כשירה,
זה ממש מתכתב עם עבדות.
לכן אני רוצה לטעון שיש הכרח ללמוד ולהבין מה המשפט מביע. פשט? כן יש, אלא שצריך למצוא אותו ולא להמציא..
אם אתה מבין מעושה רצון בעלה - שפחה, הבעיה אצלך. לא בתורה.הדוכס מירוסלב
פשט זה פשט. אתה יכול לדרוש כמה שאתה רוצה. אתה יכול גם להמציא וורטים חסרי ישרות כמה שאתה רוצה.
לעקור את הפשט אתה לא יכול.
(סתם משהו קטן...)מיכל318
היא זאת שעושה לו את הרצון.
(זאת שגורמת לו לרצות את הרצון).
זה דרש, לא הפשטהדוכס מירוסלב
מזה משנהמיכל318
זה משנה כי זאת לא משמעות האמירה.הדוכס מירוסלב
נעמיכל318
זה כן המשמעות...
בכללי.
חחחחח רואה למההדוכס מירוסלב
אסור לך ללמוד תורה?! 
הופההמיכל318
לא אני המצאתי את "העושה רצונו"!
חחחחחח את לא מבינה את ההבדל בין פשט לדרש
הדוכס מירוסלב
בטח שאני יודעתתמיכל318
דרש זה דרש
קלל, לא?

באמת שאני יודעתמיכל318
ודרש זה ההסבר היותר מורכב
חחח לאהדוכס מירוסלב
פשט זה המשמעות הרגילה, דרש זה דברים שלא בהכרח מחוייבים לפשט אבל חייבים להיות מסודרים עם ההבנה הפשוטה.
אם זה סתם מסתדר לשונית - זה וורט.
לזה התכוונתי😁מיכל318
jjjjהדוכס מירוסלב
זה פשט של פמינסטיותאניוהוא
האמת שהדרש הזה נאמר ע"י הרבי מחב"ד הביאו פה פעםהדוכס מירוסלב
אם אני זוכר נכון.
למען האמת זה עיקרון קבלי שהרבה יותר "שובניסטי" מהפשט הרגיל אם מבינים אותו 
you had me until שובניטסיתהדוכס מירוסלב
מה לשובניזם ולדיון יהודי?
לא כל מה שרוצים, כדאישפיפול
וגבר רוצה אישה שתספק את צרכיו הגופניים, הריגשיים, הטכניים, הנפשיים, הפסיכולוגיים ולעיתים גם הכלכליים.
אלא שצריך שניים לטנגו.
ומה שקורה הרבה פעמים זה שאת הערצה מחליפים במשך הזמן רגשות פחות סימפטיים וגם אישה צעירה וחסרת ניסיון מתבגרת ומשכילה.
ולפעמים היא מבינה שהיא עשתה טעות גדולה כשבחרה להעריץ גבר שחצן ושיטחי ואת הטעות הזו מאוד קשה לתקן.
ונוצר תסכול שהופך למרירות ולשנאה.
לכן אני חושב ש... צריך לשאוף לזוגיות מאוזנת ככל הניתן.
אם ניתן.
לא תמיד אפשר.
נכון, אבל האיזון אמור להיות פסיכולוגי (למרות הפערים)shaulreznik
בהרבה מהמקרים יש פערי שכר בין בני הזוג, האישה מבשלת על בסיס יומי, הגבר רק עושה ספונג'ה פעם בשבוע, וכן הלאה. לא צריך לשאוף לאיזון "גשמי" מלאכותי, אלא להבנה הדדית ולחלוקת תפקידים שישרתו מטרה משותפת.
ברכותי, הצלחת להגיע לרמה שאפילו שפיפול לא מסכיםארץ השוקולד
בהחלט מרשיםצריך עיון
הארה-מיכל318
רק מראה כמה חוסר ביטחון עצמי יש בו.
בנאדם שמעריך את עצמו ירים את עצמו במה שיש בו ולא במה שאין באחרים.
בן אדם שיש לו ביטחון עצמי אמיתיאניוהוא
גםמיכל318
הוא אמר "דברים שיש בו ואין בה".
זה לנסות להרים את עצמו על גבי אחרים.
נ.במיכל318
ניראלי אתה אחד מהיחידי סגולה...
גם נכון, אבל היא הגיבה ביחס לתפיסה שגבר מחפש אישהארץ השוקולד
חבל שאתה חושב שזה מה שגבר מחפש, אני לא מכיר גברים שזה מהארץ השוקולד
אני מכיר גברים שמחפשים שתהיה להם אישה שהם יחיו יחד בשותפות ולא שמחפשים צד שני שיעריץ אותם.
אם אתה באמת מחפש מישהי כזו, כנראה שאתה לא מוכן להתחתן.
ייאי איש חכם.מיכל318
תודה על השינוי חשיבה...
תודה (אני חושב שרוב הגברים יסכימו יותר איתי ולא עם שאול)ארץ השוקולד
יופי
מיכל318
וזה עשה לי ממש חוסר רצון להיתחתן. באמת אבל.
אז תודה.
גם אני לא מסכים איתו כמובןקוד אבל פתוח
מסכימה לגמרי!לב אוהב
תודה גם לך.מיכל318
או שהוא מוכן להתחתן עם מישהי כזוסביוןאחרונה
יש נשים שמחפשות גבר להעריץ אותו
והכל בסדר גמור, והם מתחתנים אלה עם אלה ועולם כמנהגו נוהג
אמנם אני לא מחפש גאונת עולם, אבל כשאחפשארץ השוקולד
אני חושב שהפרשי אינטלגנציה בעייתיים אם מרגישיםארץ השוקולד
אבל אם זה לא ככה וסתם יש לו ידע רחב יותר, לדעתי כדאי להמשיך ותבחני האם מפריע לך בתת מודע משהו אחר או שאת סתם חוששת ואין בעיה או שיש הבדלי אופי שמתבטאים בכך שהוא העדיף ללמוד ולא לטייל כשאת מעדיפה הפוך?
לא קראתי את התגובות אבל היה חשוב לי להגיבמלאג
אל תקנאי בוהבל הבלים
לדעתי, אם תפסיקי לקנא בו אז ירווח לך ואז תוכלי להתייחס לאישיות שלו.
עצה פרקטית : תני לו לדבר. ואז יהיה לך מעניין וגם לא תרגישי טיפשה.
מקווה שעזרתי, לילה טוב

גם אם הוא חכם ממך ב IQ ולכן גם הפסיכומטרי שלו ממש גבוהארלט
זה לא אומר שיש פער באינטליגנציה הרגשית EQ ואם הוא לא מתנשא בגלל חוכמתו איני רואה מניעה להמשיך. בהמשך תוכלו לדון בנושא בכנות.
את הולכת להתחרות איתו באחד נגד מאה?אין עליו
אשתי גם הרגישה כך כשיצאנו. דיברנו על זה הרבה. בסוף גילנו שיש לה דברים שהיא טובה וחכמה ממני. אם יש חיבור וכמיה טובה ויש לו מידות טובות זה חשוב יותר. לענ''ד.
הרבה הרבה בהצלחה
אין ספקמתן תורה
אני חושב אבל שפער כזה שקשור למנות משכל יכול להיות שולי ביחס לקשר, אם את מזהה שהפגישה לא מסתובבת סביב החכמה שלו, ושיש הקשבה לכבוד הדדי, אז זה דווקא יכול להיות יתרון גם בשבילך
אבל אם זה גורם לך להרגיש קטנה לידו בצורה אקטיבית, דרך נושאי שיחה, וטון דיבור מתנשא אולי, אז שווה לחשוב כי ככה זה הופך להיות שיקול שמשפיע על היחסים ביניכם, ועל המערכת הרגשית
אבל סה''כ זה דברים שיותר מורגשים בשלבים של ההתחלה, ואח''כ שהקשר מתעמק זה תופס פחות מקום ודווקא מעצים את הקשר והפריון ההדדי
נו... לסיים כי הוא "חכם מידי", וגם עניו?...ד.
זה תלוי באופי שלך.
למה צריך להרגיש "טיפשה" כי הוא יודע יותר?
אם יש שיח, את יכולה להגיב על דברים שאומר וכו' - אז גם "להקשיב" לא מזיק.
זה תלוי בַּבת. יש כאלה שהיו מאד שמחות "לשאת עיניים" אל מי שיודע הרבה יותר מהן, ועם זה בעל מידות טובות, מאזין לסברותיהן, מתייחס בכבוד.
הרי פגישה לצורך שידוכין, אינה "תחרות ידע". עובדה שהוא "ממש נהנה" - כנראה לא חיש מישהי שדווקא תעשיר אותו בידע שלה.
הקיצור, תלוי באופי הבחורה ובאופי הבחור.
iqrich
למטרת הכרות ,
לדעתי זו חוסר ביטחון .!!
ואינך בשלה לזוגיות.
או שזו שאלת מבחן לכלל האנשים
סטיסטיקה.
נראה לי שזה מאוד אינדיבידואליספק
יש בחורים מאוד חכמים שרוצים מישהי שתהיה בערך ברמה שלהם מבחינת אינטליגנציה ויש כאלה שלא אכפת להם או שהם אפילו מעדיפים מישהי פחות חכמה מהם.
באופן אישי, יצא לי להכיר גם את מצטיין הדיקאן שבסופו של דבר התחתן עם מצטיינת הרקטור ויצא לי להכיר גם אנשים מאוד חכמים שהתחתנו דווקא עם נשים שהן לא היו ברמה שלהם מבחינת אינטליגנציה.
אגב, סטטיסטית, יש יותר גברים חכמים במיוחד מנשים חכמות במיוחד.
מצד שני, יש הרבה יותר גברים טפשים במיוחד מנשים טיפשות במיוחד.
ממוצע ה-IQ הוא כמעט זהה עבור נשים וגברים (עם יתרון קל לנשים), אבל השונות אצל גברים היא מאוד גבוהה ביחס לנשים. למשל, הסיכוי שגבר כלשהו יהיה עם IQ של 130 גבוה בערך פי 6 מהסיכוי שאישה תהיה בעלת IQ כזה. מצד שני, זה נכון גם לגבי IQ של פחות מ-70....
ככה שאם הוא באמת כזה חכם והוא היה רוצה דווקא מישהו בעלת אינטליגנציה דומה לשלו, הסיכוי שלו להתחתן היה מאוד מאוד נמוך...
וכמו שכבר אמרו לך - אם הוא לא גורם לך להרגיש טיפשה בהתנהגות שלו, אז העובדה שאת מעריכה את החכמה שלו, היא דבר מבורך.
כמה נקודות נוספות על מה שכתבושכל ורגש
2. גם אינטיליגנציה רגשית היא תבונה וחוכמה, ואם בה את טובה יותר, ממילא גם לו יש מה ללמוד ממך (ודאי שיש עוד דברים שהוא יכול ללמוד ממך, אבל זה משהו שהוא בתחום השכל והבנת העולם, הנקודה שמפריעה לך).
וסתם לתוספת, מנקודת מבט שלי כגבר, אם הייתי נפגש עם אשה חכמה ממני לא כ"כ היה מפריע לי כל עוד היו בה ענווה ותכונות אחרות שחשובות לי, וגם היו תחומים אחרים בהם היא הייתה צריכה אותי ואני הייתי מוכשר ומוצלח בהם ויכול לתת לה.
בהצלחה!
מצב קביל. בנחתהעני ממעש
תלוילא שייך
לדעתי זה תלוי.
בחיים זוגיים בדרך כלל פחות מתעסקים עם משוואות מתמטיות מסובכות או הגיגים עמוקים שדורשים מנת משכל גבוהה.
אבל, אם הפער גדול מדי, יכולה להיות בעיה. זה נשמע שגם לך יש שכל, לכן אני חושב שזה תלוי אם כשהוא מרשים ומחכים את מבינה אותו- אתם משדרים על אותו גל- לא אמורה להיות בעיה (להיפך, כשיש מה להתגאות בבן/ בת הזוג זה גם נחמד וגם מחזק את הזוגיות). אם הוא מדבר מעלייך וקשה לך לעקוב, זה מאמץ מדי או מסובך, אז באמת זו בעיה, בגלל שהתקשורת ביניכם עלולה להיפגע.
בהצלחה!
לי זה לא היה מפריעשירה515
היה לי משונה שכתבת שלא חידשת לו הרבה והוא ידע המון דברים על הכל. זה אומר שלא דיברת על עצמך, בזה בטוח יש לך מה לחדש לו. גם בענייני השקפה ומחשבה, בהחלט ייתכן שיש לך זווית ראיה שונה משלו, ולא פחות נכונה.
ומוסיפה שלמרות שבעניינים רוחניים אישי מבין הרבה יותר ממני, יש המון דברים שאני מצטיינת בהם- כמו למצוא דברים בבית (גם אחרי שהוא חיפש איפה שאמרתי לו, ולא מצא...), לאפות, הסתכלות חיובית על סוגיות בחינוך הילדים, ועוד. כמובן שגם אצלו יש עוד המון צדדים חזקים, וטוב לי להשען עליו בתחומים האלה, ולדעת שיש מי שמשלים אותי.
אצלי בחור 'גאון' היה מקבל תוספת ניקוד, נשמע לי נחמד לקבל במתנה מאגר מידע כזה, בהנחה שיש התאמה בשאר התחומים, כמובן.
נקודה למחשבהYosi123
אשה לא נבראה אלא ליופי .דדו
חז"ל אמרו דיין שמגדלות את בנינו ומצילות אותנו מן העבירה אישה לא צריכה להיות חכמה יש לה כבר חכמת נשים שזה לא שכלי אלא אשה מכירה באורחים וכו' העיקר זה שכל אחד צריך את השני וזה מה שמקשר בעל לא מחפש חברותא. רק לשמור נגיעה וטהרת המשפחה כמובן. מי שרוצה עוד פירוט וייעוץ יכול לפנות אלי מכאן. אפילו שאני טוען רבני וזה זמן שיפוטי יקר המטרה שלי זה לעזור לאחרים בשביל זב באנו לעולם.
..ארצ'יבלד
איפה חזן אמרו את זה?
אני יודע שיש סיפור בגמ שאשת ר יהודה (או ר חייא) עקרה את עצמה בכדי לא להביא ילדים, והוא לא כעס (או שאמרו לו) דיו שהיא מצלת אותך מעוון.
זה לא מתייחס לחוסר התאמה.
נ.ב. אתה יכול בחתימה שלך להוסיף את הפרט שאתה טוען רבני.
זה נמצא ביבמות סג. למטה. איך אני אחתום שאני טו"ר אם השם שלידדו
אם השם שלי שאולדדו
המממ בעלי חכם ממני בהרבהפיס אנד לאב
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfbאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb
מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.
מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.
הרהורים בנושא..
ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".
דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.
לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.
בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול
השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)
לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.
בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.
הגיוני? כן.
האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא.
מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754
אשמח לרעיונות למקומות לדייטים
שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..
בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)
אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,
עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..
תודה
אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה
יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש
חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו
נלאתי נשוא.
הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני
לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox
אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.
בשלושה
אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…
מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני
דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים
אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון
תפילות עם ניגונים
זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslashאחרונה
כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום
לק"י
אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.
קצת מנוחה...
הוצא מהקשרו -אדם פרו+
באסה :/advfb
חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש
עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות
החג של הגאולה
של יציאה מעבדות לחירות
של ניסי ניסים
ושל קריעת ים סוף
ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"
מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ
"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪
חג כשר ושמח ❤️
תובנה משבתמחפש שם
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?
לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...
האחר משתקף על ידי העצמיadvfb
גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.
לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidam
וואו כלכך נכוןרק נשמהאחרונה
רק ברגע שאתה שלם עם עצמך וגאה במי שאתה ולא מחביא את מי שאתה אתה באמת מוכן להכניס עוד מישהו לחיים שלך
כל עוד אתה לא שם אתה רק תתעסק בהתגוננות על מי שאתה כצורך הישרדותי ולא תוכל באמת להיפתח ולבנות משהו יציב
זו גם תובנה שלי מהתקופה הארונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
הזויה🤦♀️יעל מהדרום
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))
אני בהלם!!
אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
..הרמוניה
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
מבינה שזה מעליבברוקולי
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
יעל מהדרוםאחרונה
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)