[בהתחלה חשבתי לא להגיב - אבל לאור מה שאת כותבת בהמשך, אולי בכל זאת]
את מציגה כמה סיבות שבגללם את היית מעוניינת להמשיך (שזו כמובן "ברירת המחדל" של נישואין. כך ראוי להיות. ממשיכים אלא אם כן יש סיבה חזקה שלא):
שאת אוהבת אותו והוא איש טוב.
שאת לא רוצה לאכזב את ההורים.
שאת לא רוצה להיות "חלק מהסטטיסטיקה".
הכל מובן ולגיטימי.
הענין העיקרי - הוא הראשון.
כלומר, נישואין זה באמת קודם כל הקשר בין שני האנשים. גם ילדים במשפחה לפעמים עושים דברים שלא מוצאים חן בעינינו, ואנחנו לא "מתגרשים" מהם... הם משפחה שלנו.
אז אם אשה מרגישה שהיא ממש עם בעלה, אלא שיש בעיה. ביה שמפריעה, אבל היא אוהבת ורוצה את האדם, כמו שהוא. זה ענין אחד.
אם בעצם בגלל התנהלותו וה"תיאוריה" שלו על עצמו, היא מרגישה שאינה יכולה ואינה רוצה בו - זה משהו אחר.
אכן יכול להיות אדם שמרגיש "נפש חופשית".. קשה לו להסתדר במסגרות וכד'.
זה גם יכול להיות סתם תירוץ לעצלות
לא מדובר כאן באדם, לפי דברייך, שמנצל את זמנו ללימוד וכד', אלא "רואה סדרות"... זה באמת ממש נורא. גם מצד עצמו. בזבוז זמן חסר משמעות.
אז אם אכן את אוהבת את האדם, רוצה לבנות איתו אם רק יהיה אפשרי [נניח, תציירי לעצמך לרגע, שנמצא איזה פטנט, והוא עובד כל יום, או לומד קורס אינטנסיבי יותר במגמה לעבוד במקצוע שירכוש - האם מבחינתך הבעיה נפתרה, ואת חיה איתו בשמחה?] -
מה שנראה הכי נכון, זה לשבת לשיחה, בנחת.
לומר לו: תראה, אני אוהבת אותך, אני רוצה שנמשיך להיות משפחה.
אבל ממש לא שייך מבחינתי בצורה כזו, שאתה במשך היום, רואה "סדרות" וזהו..לא עובד, לא לומד, הפרנסה אפס. אי אפשר כך.
אז תחליט אתה: אנחנו מנסים כיוון אחר - או שלא נוכל חלילה להמשיך ביחד?.. אני מכונה ממש לעזור לך אם אתה מחליט שאתה מבין שזו לא צורה של חיים "סדרות ואוכל"... אבל קודם כל שתחליט מבפנים שזה לא זה - ואתה רוצה באיזה אופן להיחלץ מזה. למצוא משהו מתאים לך.
אם יגיד שמעונין - אז קודם כל תשאלי אותו מה הוא היה מציע לעצמו. איך לצאת מזה. אולי יהיו לו רעיונות טובים..
כמו כן, אתם יכולים לעשות בדיקה של התאמת מקצוע, באחד המכונים שעוסקים בכך. שילמד טיפה יותר אינטנסיבי.
להחליט על עבודה שהוא לוקח לבינתיים באופן חלקי אפילו (רושם מוני גז בשביל חברת הגז.. מרוויחים מזה טוב זמנים גמישים, ולא הרבה מידי.. וכן כד').
וגם - ללכת ליעוץ פסיכולוגי קצר-טווח, איך עולים בהדרגה מעצלות כזו, להרגל של עבודה יצרנית, לימוד מקצוע.
כמו כן, קביעת עיתים לתורה, אפשר עם חברותא שיגיע לחצי שעה.
ובכללי - כדאי לקחת בערבון מוגבל עצות מ"מקרים דומים". "אין מדמין בטריפות מזה לזה". לכל מקרה יש מאפיינים יחודיים משלו.