לא האמנתי שאהיה אחת מאלה ששואלים שאלות כאלובודדה בנישואין
אבל אני אבודה לגמרי.
לא רוצה לשתף משפחה וחברות כדי שלא ייכנסו ללחץ, אבל יש לי מחשבות על פרידה.
אנחנו נשואים פחות מחצי שנה.
בעלי לא עובד וגם לא לומד. הוא הולך ללימודים בכיתה (חצי יום פעמיים בשבוע) אבל אומר בקול שהוא הולך רק כדי לרצות אותי ובבית בכלל לא לומד.
אני לומדת לתואר תובעני מאוד, לפעמים גם 14-16 שעות ביום ועוד עובדת בלילות ובסופ"שים.
החודש הגענו למצב שנגמר לנו הכסף.
לא הלכנו לקנות חלב פשוט כי אין כסף.
וכשביקשתי ממנו למצוא עבודה הוא ענה ש"אין לו כוח לזה" ושאני לא מבינה שהוא נפש חופשית ולא יכול לעבוד.
מה שהוא עושה כל היום זה בעיקר לאכול ולראות סדרות.

אני לא רוצה להתגרש אחרי כמה חוד' נישואין, אבל כרגע לא רואה פתח מילוט אחר.
ואנחנו בטיפול, עוד מלפני הנישואין. לא באמת רואה שינוי.

שלא יהיה לא ברור, אני אוהבת אותו. והוא אדם טוב. אבל העצלות שלו דירדרה את החיים שלי למקומות שמעולם לא האמנתי שאגיע אליהם.

רק רוצה לציין שכבר בתק' האירוסין עלה נושא העבודה ואז הוא הבטיח ונשבע והצהיר שאחרי החתונה הוא יעבוד מסביב לשעות בשבילנו. כמובן שזה לא קרה...

איך מתקדמים מכאן? זה השלב לשתף את ההורים?
יש דרך להציל את החיים ביחד? אני מרגישה שניסינו כל דרך טיפול והוא פשוט לא רוצה להשתנות. נוח לו איך שהוא.
הכי חשוב כרגע, במצב הזה - למנוע הריון.קרן-הפוך
כדי לא לסבך את הבעיה עוד יותר.

כדאי ייעוץ, כדאי לשתף את ההורים.

בלי להכיר אתכם, את הרקע ממנו באתם, מדוע בכל זאת התחתנתם אם העתיד היה נראה מלכתחילה בעייתי - אי אפשר לומר משהו מעבר לזה.
תודהבודדה בנישואין
אין חשש להריון... זה בטוח

אני מפחדת לשתף את ההורים. מפחדת לצער אותם.
מפחדת להודות שנכשלתי בנישואין שלי ועוד כל כך מהר...
מפחדת להיות לבד וגרושה בגיל כל כך צעיר
להיות גרושה+ילדים*אשתו של בעלי*
זה מצב הרבה הרבה יותר קשה...
הוא יהיה חייב במזונותים...
כלומר חייב לצאת ולעבוד...
יש כאלה שלא משלמים מזונות...לצערנו..*אשתו של בעלי*
כבר היו דברים מעולם.
אבל בלי קשר-היא אמרה שקשה להתגרש והיא צעירה עדיין,אז ציינתי שלהתגרש עם ילדים קשה יותר.
ואם היו פועלים נגדם הם היו הולכים לכלאים...

אל תהיי בטוחה כל כך..*אשתו של בעלי*
מעל 40% לא משלמים מזונות..משוטט
והוצאה לפועל לא ממש יעילים..
הוצאה לפועל מאוד יעילים על מי שיש לו כסףאתגר מתמשך

אפשר לעקל רכוש, רכב, חשבון בנק וכו'

אם אין לו כלום בחיים והוא עובד (/יעבוד) בשחור - קשה מאוד להפעיל נגדו סנקציות. אין מאיפה לקחת.

אין לנו ילדיםבודדה בנישואין
ומבחינה כלכלית אני לא חוששת לעצמי. ז"א, חוששת. אבל לא מאמינה שגירושים יירעו את המצב
כרגע,ללא ילדים אולי הגירושין לא ירעו את המצב*אשתו של בעלי*
אם תתגרשו עם ילדים,יהיה לך לא קל מבחינה כלכלית...
הפותחת כתבה כמה פעמיםרק שאלה לי
שאין ילדים, ואין חשש כרגע להריון
לדעתי אולי תחשבי על לשתף את ההורים *שלו*.די שרוט
כמובן לא מתוך מקום של לשפוט אותם או את הבן שלהם אבל תגידי להם "אני ממש אוהבת את הבן שלכם אבל אני ממש צריכה אתכם כדי לנער אותו".

גם אני חשבתי על ההורים שלוים...
כדי שיגרמו לו לקחת אחריות על החיים שלו.
לדעתי לשתף אותו ברגשות שלך ושאת לא מוכנה להמשיך כך כולל המחשבות על גירושין.
את צריכה שהוא יהיה שותף שלך והוא לא שותף.
ואולי טיפול ספציפי בשבילו שיעזור לו להפסיק להתחבא מהעולם ולצאת החוצה ולחיות את חייו
אם זה מצב ידוע שהיה ידוע גם לפניגלעד1976
לדעתי, כם כל הצער שבדבר, להתגרש.
באמת קשהכלה נאה
השאלה היא למה הוא ככה ואם יש תיקוה לשינוי.
ואת זה צריך לאבחן ממה זה נובע.
סתם בן אדם לא עצלן עד כדי כך.
אני כן היתי משתפת את ההורים בשביל תמיכה ויעוץ.
איזה טיפול היתם ?
אולי צריך משהו אחר.
להמשיך ככה זה לא שייך. זה לא נורמלי
כן ניראה לי שיש מה לעשות.
אני מכירה אחד שלא ראה סדרות אבל היה אוהב לישון כל היום ואישתו עובדת. היום הוא בעל עסק.
צריך לבדוק לעומק
בהצלחה
תשמעי יישר כוח גדול לךאופטימיתת
איך את אוהבת גם במצב קשה שכזה.
שולחת לך חיבוק ענק, את גיבורה!

לגופו של עניין, יכול לנבוע מ3 סיבות עיקריות לדעתי:

1. עצלות

2. דיכאון

3. חוסר ביטחון עצמי

אם יש בו מידה של עצלנות והיא חזקה אצלו, זו עבודת המידות ואת לא יכולה לעשות זו עבורו. רואה סדרות כל היום אז הייתי מוציאה את הטמבלויזיה מהבית ויפה שעה אחת קודם. החוסר מעש יכול לדרבן אותו לעשות משהו. אם זה דרך הרשת אז אולי אפשר להתקין סינון לסדרות. חבל לבזבז את החיים על לראות חיים של אחרים בסדרה.

2. אם זה דיכאון, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לתת לו את הדרייבר הזה של חדוות העשייה ומכאן המצב יכול להשתפר פלאים.

3. חוסר ביטחון עצמי, אדם שבטוח שיכשל יעדיף לא לנסות ומכאן יצא את עצמו על הילוך מאוד נמוך כל החיים בלי סיבה אמיתית. אם זו הסיבה, חשוב למצוא את החוזקה שלו ולכל אחד יש חוזקה כלשהי ולהעצים אותה, למצוא מקום לפתח אותה ומשם כבר הצלחה גוררת רצון להצלחה נוספת.

מצבים 2+3 הם מצבים שלא נדרשת השקעה מופרזת כדי לפתור את בעניין אבל מצב 1 יכול להיות מאוד קשה, תלוי במידת הענווה של האדם ועד כמה יקבל את הדברים.

החלטה לא פשוטה בכלל, אבל תדעי שזה מצב לא קל ונשמע שאת מתמודדת בגבורה, בע"ה שהקב"ה ישלח לך את ההבנה של המצב ומציאת הפיתרון הנכון וגם. הכוח ליישם אותו.

תצליחי
אני מאמינה שזה שילוב של שלושתםבודדה בנישואין
חשוב לי לנסות לטפל בגורמים. ניסיתי.
אבל האמירה הזאת שלו, שאין לו כוח לצאת לעבוד בשביל הצרכים הכי בסיסיים של הבית... עם זה אני לא מסוגלת כבר להתמודד
אני ממליצה שהוא יעשה בדיקות דםאם ל2

לעיתים כשיש חוסרים בגוף, יש תחושות כלו של דיכאון וחבריו....

מכירה מישהו שאחרי החתונה לא היה מסוגל לקום מהמיטה.

ערכו בדיקות דם, והB12 היה ברצפה... 

בהצלחה

גם את בלוטת התריס כדאי לבדוקארלט

ברור שצריך לשתף הורים! במוקדם ובמאוחר הם ידעוטוב ומטיב
אם הגעתם למצב שאין מה לאכול מה יכול ליהיות יותר גרוע מזה??
לא מובן לי אם ידעת שיש בעיה, אז למה בכל זאת התחתנת ולא חיכית שתיפטר הבעיה? מה דחף אותך להתחתן? האם זה קשור לבטלה שלו?
אדם עצל לאורך זמן גם אם הוא טוב עלול להשתנות מתסכול , והמצב הכלכלי יכול מאוד להשפיע על הזוגיות. בפרט שאת אומרת שכבר מרגישים את הקושי.
אם תחכי ותדחי מלשתף המצב יהיה יותר ויותר גרוע. בהצלחה ודחוף לטפל!
כי אהבתי וכי אני אוהבת אותו...בודדה בנישואין
כי יש המון נקודות שבהן הוא משלים אותי ומעצים אותי כמו שאף אחד אחר לא השלים.
מבחינה אישיותית/ערכית הוא ההתאמה הכי טובה לי.
אני יודעת.
אבל ההתנהגות הזו שתיארתי מאפילה על כל הקשר שלנו לצערי
משתתפת בצערך.. קשה מאוד. את חייבת להיות נחרצתדורה ובוץ
בעניין. זה מצב לא תקין בעליל. תסבירי לו שזה מאוד חמור בעינייך עד כדי מחשבות על פרידה (מה תעשו כשיהיו ילדים? זה חוסר אחריות! תפקיד הבעל לפרנס. כתובה וזה..).הוא חייייייב להתנער. לא ייתכן שרק את תקרעי את עצמך, ותגיעו למצב של ריק ולא יזיז את עצמו. אני לא כותבת את זה כדי לסכסך אלא כדי לעזור לך להיות חזקה ולהבהיר לו שזה לא יכול להימשך. ומציעה לך תפילות בדמעות לבורא עולם, אבא רחמן שבשמיים, שהכל יסתדר עם האיש שאת אוהבת ויהפוך את ליבו.
אויהעני ממעש
בשליפה- את בהחלט בכיוון נכון
בשורות טובות
לדעתי (תכינו את העגבניות, בלטות, מוקד וכו׳...)הלוי
תשימי לו אולטימטום, או שהוא מוצא עבודה או שגירושין יהפכו לאפשרות ממשית. אני לא מבין את הנשים שמאפשרות לדבר כזה להמרח שנים.
כבר נתקלתי בקרובת משפחה שאחרי כמה שנים כאלה וחובות לא קטנים, הייתה לה התמוטטות עצבים.
נכון שאם הוא יבחר בגירושין אז זה יציב אותך בסטטוס גרושה, אבל מה עדיף? להיות נשואה ממורמרת ומרוטת עצבים או, להסתכן באפשרות של גירושין עם אופציה לחיים חדשים?
זה יותר מאשר להיות ממורמרת! זה להיותדורה ובוץ
בעוני, עם ילדים, ומפרנסת יחידה וגם זה לא מספיק. אם כזוג העבודה שלה לא מספיקה, מה יהיה כשיהיו ילדים? זו מציאות בלתי אפשרית! הוא חייב להבין את זה!
זה לא רק זה. אפילו אם הוא היה עשיר זה לא נורמליכלה נאה
שהיום מתחיל וניגמר בליראות סדרות.
בהחלטהלוי
רעיון טובה-מיוחד

אולי האולטימטום צריך להיות "תקח את עצמך בידיים או גירושין" כי הבעיה היא לא חוסר עבודה הבעיה היא חוסר העשיה

מסכימה לגמרי!אוהבת את הקב'ה
תרעידי את 'האדמה היציבה' שלו!
תגידי לו או שאתה מתנער מהריק וחוסר המעש שלך - או שמפרקים!
את לא צריכה שכל העול יהיה עלייך, בטח אם הוא לא נוקף אצבע ואפילו לא מנסה!

מקווה בשבילך שזה יעורר אותו.
ולדעתי, שיתוף של ההורים גם יכול לעזור.
לצערי איני רואה איך את גורמת לו להיות בן אדםהלוי מא
גמר טוב עוד השנה בס"ד
חחח רק איתנו תצאו לחיים טובים ולשלוםרייזי .R
יש לנו נסיון רב בפירוק משפחות אל תתמהמהו וכנסו למשרדנו עוד היום.
חולה על שכמותךהלוי מא
הבנאדם לא עובד ולא מקיים את התחייבותו הראשית לאשתו.

ועלי כסותייכי וסיפוקייכי וכד...
הוא מפר את החוזה ההלכתי החזק ביותר שקיים בעולם היהדות.

היא בחורה צעירה בת 20 לפי הכ. א שלה.
לייעץ לה להשאר עם "ציפור חופשיה" כזו משמעו לעבור על לא תעמוד על דם ריעך.

לי לא בא לעבור על האיסור הזה אם בא לך תפאדל.
במקרים קיצוניים צריך להיות קיצוניים..משוטט
אם בעלך לא מושפע מזה שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם לקנות מצרכים בסיסיים כנראה המצב שלו ממש קיצוני..
אני מניח שכבר דיברתם על העניין וזה לא משנה עזר. התגובה שלך חייבת להיות קיצונית. לעדכן אותו שפשוט אי אפשר ככה ואת לא מתכוונת לחיות חיי עוני רק כי הוא "ציפור דרור"..
אני לא אוהב אולטימטומים בזוגיות אבל אם הבנתי נכון את המצב שלכם אני לא רואה ברירה אחרת..

מהכרותי עם אנשים כאלה המצב רק מחמיר עם השנים.. וכשהכל מתפוצץ הם עוד דורשים חצי מהפנסיה שצברת..
במקרה כשהם כבר נישואים רצוי קודם כל לנסות לטפלרייזי .R
אופציה של גירושים היא תמיד קיימת אבל רק אחריי שמנסים לטפל.
תקרא שוב בהודעתה הראשונה*אשתו של בעלי*
הם בטיפול עוד מלפני הנישואין...
ראשיתמנחם חפץ
תתיעצי עם רב על מניעת הריון
שנית את מציינת שאתם בטיפול ורציתי לשאול מה ההכשרה המקצועית של המטפל והיכן קיבל הסמכה וממי.
כמו כן יש לשתף את ההורים משני הצדדים באיזה שהו שלב ובעדינות ולהורות להם להימנע ממעורבות רגשית עד כמה שניתן. את השיתוף יש לבצע רק לאחר שהתייעצתם עם הרב והמטפל על כל היתרונות והחסרונות בדבר
👍מסכים עם כל מילה שנכתבה !צבי יהודה.
הוא נחשב פסיכולוג מעולה ומאפל זוגי בעל שםבודדה בנישואין
ייאמר לזכותו שהוא הצליח לגרום לבעלי להקשיב לו,
אבל לצערי המסקנות/התובנות שבעלי לוקח איתו מהמפגשים מתנדפות מהר מאוד..
אני מפחדת לאכזב את ההורים שלי
אבל אולי אין ברירה
אם יש מישהי שעשתה משהו כזה, ששיתפה.. אני אשמח להתייעץ באישי
לאכזב את ההורים - זה לא שיקולהסטורי
הם הרבה יותר יתאכזבו לגלות אחרי תקופה כמה סבלת.

את צריכה לשקול את שאר השיקולים, להתייעץ ולהגיע למסקנות. האם הכתובת להתייעצות היא ההורים או גורמים אחרים? מאוד תלוי מי הם, כמה הם קשובים? מבינים מורכבויות? אכזבה אינה אחד השיקולים.
רק עכשיו הם חיתנו את הבת שלהם.. הם היו כל כך גאיםבודדה בנישואין
כואב לי שאני מצערת אותם ככה. וגם לא רוצה להיות חלק מהסטטיסטיקה...
בעצם אני מחפשת סיבות או דרך להישאר..
מובן ובכל זאתהסטורי
הרבה יותר יצער אותם לגלות מאוחר שסבלת ולא שיתפת.

אז אם לא מתאים - אל תשתפי, תמצאי כתובת אחרת להתיעצות. אבל אם הם כן מתאימים - שהצער לא יהיה השיקול.
הם ישמחו יותר שהבת שלהם תהיהאיש השקים
שמחה ובריאה ולטווח ארוך מצב בעייתי בזוגיות ישפיע..
בלי קשר למה נכון.. אחרי שמחליטים שנכון להתגרש אין מקום לשיקולים כאלה
יקרה, הם יהיו עצובים על המצבאנושית 8)
אבל שמחים שפנית אליהם וישמחו לעזור לך ולתת לך גב! ייתכן שגם ההורים שלו ישמחו לעזור לבן שלהם עכשיו כשהוא נשוי לאישה מקסימה מאשר לקבל אותו חזרה הביתה ..
איך מגדיר אותו הפסיכולוג? דיברת איתו שלא עזר?כלה נאה
קשה לי להאמין שזה מעצלות.
קודם כל, כל הכבוד שאת מוכנה לעמול קשה בשביל לא לפרק את הביתתותי פרוטי 1
אני לא מכירה אותך ואותו, אז קצת קשה לי לייעץ.
אבל באופן כללי, תנסי להעצים את הטוב שבו. תשבי ותחשבי מה הדברים הטובים שהוא עושה, במה הוא מצליח ועל זה תפרגני לו כל הזמן. אחר כך תאמרי לו שאת ממש מעריכה שלמרות שקשה לו הוא הולך ללמוד בשבילך.
הרבה פעמים בן אדם שמרגיש שמאוכזבים ממנו גם לא יתאמץ לשנות את זה כי ירגיש שזה חסר סיכוי.
אבל ברגע שתראי בו את הטוב ותחמיאי לו אז הוא ירצה להיות יותר מוערך בעינייך וישקיע יותר בלימודים/עבודה...ומתוך שלא לשמה בא לשמה
לא סתם נאמר שאישה בונה ואישה הורסת...יש לך הרבה כח בידיים. בהצלחה רבה. חיבוק
אולי... הלוואי... אעשה עוד מאמץבודדה בנישואין
עם כל הכבוד, חיזוק האהבה לא מספיק.דורה ובוץ
ציך להתעקש שהוא יקום וילך לעבוד. זה תפקידו, חובתו, וצורך אמיתי של הבית!
זה מעניין שאתה אומר את זה מצד אחדאליפ
ומצד שני מסביר שדורה אצלך זה שעשועים לא שדות מלאים בבוץ!!!
ממש נכון גישה חכמה! ישר כוח!טוב ומטיב
יש סיפור של חיים ולדר על מקרה כזה. בעל שקם מאוחר בבוקר וגירוארלט

וגירושין ואחכ האשה השניה רינה שינתה אותו כי נתנה בו הרבה אמון. לא יודעת אם מתאים במקרה שלך אבל כדאי לקרוא. זה באחד הספרים של אנשים מספרים על עצמם

ברור שיש אפשרות להציל, יש הרבה יועצים טובים בשוקאיזה יום שמח

זה שאדם לא עובד לא אומר שהוא x אחד גדול

ממליצה על הספר לדעת להכנע

עוזר להרבה זוגות

כנראה שבתת מודע הוא יודע שאת לוקחת אחריות על הכסף ומאד נוח לו לא לעשות כלום.

בהצלחה יקרה

אל תתייאשי כ"כ מהר

תהיי חזקהפעם אחת ולתמיד
בתור אחת שמאמינה (ומיישמת) בשיטה של חיבוק והכלה כשזה נוגע לבן הזוג, אני אומרת לך חד משמעית - יש מקום גם לסטירה (מטאפורית כמובן!!)

יש מצבים שצריך לעמוד על שתי רגליים אחוריות ולהלחם! וזה בשבילו!
את כבר בנאדם מתפקד, את תורמת לבית שלכם, אבל בעלך, מה עליו? אני לא חושבת שאני מכירה בן אדם אחד שמוכן במצב כלכלי קשה לשבת ולתת לחיים שלו להתפרק, ושלא תטעי, זה המקום שאתם נמצאים בו..
נשמע ככה על פני השטח שמשהו לא טוב לו, הוא לא מוצא את עצמו. ואני עברתי משהו דומה כי גם אני הייתי מפרנסת יחידה בזמן שבעלי לא מצא את עצמו.. גם הוא "נפש חופשיה" שכזאת, וגם הוא מעולם לא הסתדר בשום מקום עבודה. כצעד אחרון לפני ייאוש פתחנו עסק ומאז גיליתי בן אדם אחר, בן אדם עם מטרה.. ואולי זה מה שחסר לו.. מטרות, משמעות..
לכל אחד יש נקודה שמפעילה אותו וגורמת לו לזוז. תנסי לחשוב מה הנקודה של בעלך, לקראת איזו מטרה או אידיאל הוא מוכן לתת מעצמו ותלחצי על זה הכי חזק שאת יכולה! יש כאלה שזאת הגשמה עצמית, יש כאלה שזה בת הזוג, ילדים, או הם עצמם (הנוחות שלהם, וכו'..)

מה שבטוח, אם אכפת לך ממנו ואת אוהבת אותו, אל תקבלי תשובות הזויות שכאלה! יש פה כמה עצות טובות, לערב הורים, למצוא ייעוץ נכון, או לגרום לו להבין שהוא כבר לא בבית של אבא ואמא וזה החיים האמיתיים. ובחיים האמיתיים כשאין כסף לקנות חלב, לא שותים קפה בבוקר שאחרי. וכשתשלומים חוזרים ואין כסף לשכר דירה וחשבונות, אף אחד לא יתרשם מתזת הציפור החופשיה, פשוט סוגרים לך את הברז.. ואז המקום היחיד שהוא יעוף אליו זה חזרה לבית של אבא ואמא (אם הם יקבלו אותו)

סליחה על הבוטות, אבל לפעמים כדי לעורר, צריך להגזים. בהצלחה יקרה וריגשת אותי מאוד עם הרצון שלך להיטיב איתו! מאחלת לך אהבה כזאת כל החיים
נגעת לי בלבגלויה
אני התגרשתי מאחד שהיה סטודנט ניצחי
ולא עבד.
זה לא הגורם היחיד כי כל ההתנהגות שלו היתה משונה
אבל אני יכולה להבין את המצב שלך.
מבינה את הרצון להסתיר מההורים
אבל נשמע שאת חייבת עזרה...
ולהציב בפניו את המצב שאת לא יכולה יותר ככה.

למה אתה בשוק?גלויה
חשבתי שהסיפור שלי מוכר פה.
מכיר את זה מהעולם החרדיאתגר מתמשך
אצלך זה נראה אותה תופעה של אברך בטלן רק בלי האברך.
אתה משווה לומד תורה לרואה סדרות? בושה!כלה נאה
לפעמים המטרה אותה מטרהאתגר מתמשך
לאו דווקא סדרות. זה יכול להיות גם סטודנט.
הוא דיבר על הגרוש שליגלויה
וכמו שאמרתי- במקרה שלו זו לא היתה הבעיה היחידה.
תנסה אולי לחשוב איך זה נשמע אם לפיד היה אומר את אותו משפטטוב ומטיב
זה נשמע רע!!!!!!!!
ומעלה אסוציאציות שמזכירות את כל הרעש והעליהום שהשמאל והתקשורת עושה לעולם התורה ה מ פ ו א ר!!!
לפיד צודק במקרה הזה, אבל הוא חתיכת צבועאתגר מתמשך

כי זה לא שחסרים חילונים בטלנים. הוא אוהב לשנוא את החרדים.

במה שונה ישיבה ממדעי המגדר? או לימודי יוון העתיקה? או כל מיני הבלים אחרים?

ההבדלים הם ברמת המאקרו כלכלהקרן-הפוך
כמות לומדי יוונית עתיקה / ספרות רוסית קלאסית / ארכיאולוגיה - אחוז זניח ומבוטל מכלל ציבור הסטודנטים בספסלי האקדמיה, מחד, ומאידך סביר להניח שהם עובדים לפרנסתם במקביל ללימודים באקדמיה.
והם לא מהווים גורם לחץ פוליטי המשפיע על אורח החיים במדינה.

והפוך באוכלוסיית בתי המדרש.
- מהווים אחוז ניכר מאוכלוסיית המדינה.
- לא עובדים, לפחות לא במוצהר.
- משפיעים יותר מידי, לדעת רוב אוכלוסיית המדינה החילונית, על אורח החיים במדינה.
הצחקת אותי. באמת את חושבתכלה נאה
שלומדי בית המדרש מהוום אחוז ניכר במדינה ?
אז שתדעי לך שהם אחוז קטן מאוד.
החרדים הם מיעוט וגם מהם לא כולם יושבי בית המדרש.
ושיפסיקו לבלבל במוח שזה משפיע על המדינה. שהמדינה תפסיק להוציא על שטויות ותדאג להרבות תורה בעם היהודי.
רק מהכסף של הבחירות המטופשות יכולים לממן הרבה חולים או עניים בעם ישראל.
אז אני ממש לא דואגת למדינה.
לא יזיק לתמוך בלומדי תורה.
מי שלומד תורה באמת רק מועיל למדינהארלטאחרונה

אתה סותר את עצמך ושנית אתה מדבר לשון הרע עלטוב ומטיב
תלמידי חכמים ה' ירחם!
ולכן אסיים את הוויכוח איתך.
אפשר לסיים לנצלש לה את השרשור???גלויה
תודה.
בוודאי ולכן המשכתי ומחיתי על ביזוי תלמידי חכמיםטוב ומטיב
הדבר הכי מקודש לנו כעם יהודי ושעליו עומד כל העולם כולו.
לרגע חשבתי שאני נמצאת בפורום תפוז .
אכן. מי שממית עצמו באוהלה של תורה ולומד באמת מחזיק את עמ"יארלט

שונא חרדים. רק הם מחזיקים את העולם.מי שאומר מאי אהנו לןדדו

רבנן. אפיקורוס.

מוזמנת לאישיגלויה
לחלוק תחושות.

(ברוך ה' כבר התחתנתי מאז עם בחור מקסים ).

אצלי הסיפור התפוצץ אחרי שנה
וההורים שלי לא ידעו עד אז
ואני פשוט קרסתי.
הייתי מתקשרת אליהם ובוכה.
חיבוק יקרהפאז
מה אומר המטפל שלכם?
הוא גם בטיפול אישי? מה אומר המטפל שלו?
האם דיברת איתו על איך שאת רואה את המצב היום וההרהורים על הגירושים? נשמע קשה ועצוב
..בילביל
עבר עריכה על ידי בילביל בתאריך כ"ז בחשון תשע"ט 22:53

ימ''ל

קטונתי מלתת עצות, וגם חסרים הרבה פרטים (וכמובן את הזווית שלו).

אבל כן אני יכול להגיד לך - בהנחה שיש לו בעיה כלשהי של מוטיבציה/אחריות/פחד ממחויבות וכדו' - שאכזבה שלך ממנו, וניסיונות שלך לשנות אותו (במיוחד כאלו אגרסיביים כמו שראיתי שהציעו לך פה) לא יעזרו לפתור את הבעיה. אפילו סביר שרק יחמירו אותה.

אני מבין את הקושי שלך, באמת. אבל אני חושב שכדי למצוא פתרון צריך לנתק קודם כל את הרגשות והקושי (המוצדקים) ולחשוב על זה כבעיה משותפת שצריך לפתור יחד, לבודד את הבעיה משאלת האחריות והאשמה (כלומר: גם אם נכון שהוא האחראי לבעיה והאשמה בו - תתעלמי מזה ותתייחסי למצב הנתון ואיך אפשר להתקדם מפה).

כאמור - לגופו של עניין קשה לי להתייחס כי חסרים לי פרטים (למשל: איך הוא מגיב למצב שאין כסף לאוכל, זה בסדר מבחינתו? מאיפה נובע הפחד שלו מעבודה, האם זה מכל סוג של עבודה? האם מה שמפריע לך זו העצלות שלו או רק התוצאות שלה?) אבל אני מאמין שלכל דבר יש פתרון אם באים אליו בגישה הנכונה וברצון לפתור ביחד.

בהצלחה!

יש מצבים שצריך להיות אסרטיבייםפעם אחת ולתמיד
ולדרוש (כן, גם) את מה שמגיע לה!
ומגיע לה חיים לכל הפחות לא להגיע לפת לחם..
עם כל הכבוד, ויש כי כתבת דברים חכמים, יש מצב שגם צריך להיות קצת יותר אגרסיביים, אין מה לעשות. יד שמאל דוחה וימין מקרבת
לא אמרתי שזה לא צודק אלא שזה לא חכםימ''ל
מגיע לה בעל שיעבוד ויפרנס, בהחלט.
זכותה גם לכעוס ולהתאכזב אם הוא לא.
גם לגיטימי שהיא לא תהיה מוכנה למצב כזה ותרצה לשנות אותו.

כל זה נכון אבל לא יפתור את הבעיה.
היא לא אמא שלו והוא כבר לא ילד, להיות 'אסרטיבית' עם בן זוג על מנת לתמרן אותו להתנהג כמו שהיא רוצה זו לא זוגיות ורק יעשה נזק (גם אם היא צודקת עקרונית ואפילו אם זה כן יצליח להזיז אותו לפעול כמו שהיא רוצה בטווח הקצר).

על מנת לפתור את הבעיה באמת צריך לבוא בגישה שונה, של יחד, ולגשת לשורש הבעיה בצורה של שותפות.
גם כשיש חוסר רצון מצידו?בודדה בנישואין
אני מסכימה איתך ושואפת לזה
אבל מניסיון עבר רק כשיש אולטימאטום או כשאני מאוד כועסת זה מניע אותו.

אתמול היה ביננו פיצוץ רציני,
אמרתי לו שאנע רוצה שייסע להורים שלו
וכבר באותו יום הוא מצא עבודה.

אחרי המון זמן שאני מנסה בעדינות.

נכון, אני לא מאמינה שהעבודה הזו תחזיק הרבה זמן, אני גם לא רוצה זוגיות של כעס ולא רוצה להכריח אותו לעשות דברים.
אבל ההרגשה היא שרק לחץ ואגרסיות עוזרים
מה עושים?
אני חושבת צריך לעבוד במה שהוא אוהבכלה נאה
ולא העיקר למצוא עבודה שתרגיע אותך. ואז זה שוב לא יחזיק מעמד.
צריך שיהיה לו סיפוק ממה שהוא עושה.
ומה הפסיכולוג אומר ? זה נטו עצלות ?
כן, גםימ''ל

תאמיני לי שאת לא רוצה לחיות בזוגיות שבה הוא עושה מה שאת רוצה כי הוא מפחד ממך (שלא לדבר על זה שגם לך לא מגיע לחיות באווירה של לחץ ואגרסיות כדי להשיג את השליטה עליו, זה לא בריא לשני הצדדים). עדיף להתגרש.

את כותבת ש"אין רצון מצידו", עכשיו השאלה היא רצון למה - אם מבחינתו המצב שאין פרנסה אידיאלי ואין רצון לשנות אותו, או לפחות הבנה שצריך ללכת לקראתך כי לך קשה אז זו באמת בעיה כי יש פה פער בשאיפה, ואז את צריכה לחשוב אם את מכילה את הפער הזה כמו שהוא בא לידי ביטוי עכשיו ומשלימה איתו או מעדיפה להיפרד.

אבל אם "אין רצון" הכוונה שאין רצון לצאת לעבוד אז צריך להבין מה מפריע לו ואיך אפשר לפתור את זה, ואת זה צריך לפתור ביחד וע''י שליטה עליו מתוך איומים והפחדות. נכון שזו בעיה שלו, ואת לא צריכה לקחת כפרוייקט בעיות של מישהו אחר, אבל אתם נשואים וכל עוד אתם ביחד והשאיפות שלכם קרובות (או לפחות יש נכונות ללכת אחד לקראת השנייה) אז הבעיות של כל אחד משפיעות על השני וזו הופכת להיות בעיה משותפת וככה צריך להתייחס אליה - זו בעיה שלכם ולא בעיה שלו, והדרך לפתור אותה היא ביחד. תהיי שם בשבילו, ולא נגדו (וזה לא אומר שאת צריכה לוותר על מה שמגיע לך, להפך - זו הדרך להשיג את זה).

תראי...ד.

[בהתחלה חשבתי לא להגיב - אבל לאור מה שאת כותבת בהמשך, אולי בכל זאת]

את מציגה כמה סיבות שבגללם את היית מעוניינת להמשיך (שזו כמובן "ברירת המחדל" של נישואין. כך ראוי להיות. ממשיכים אלא אם כן יש סיבה חזקה שלא):

שאת אוהבת אותו והוא איש טוב.

שאת לא רוצה לאכזב את ההורים.

שאת לא רוצה להיות "חלק מהסטטיסטיקה".

הכל מובן ולגיטימי.

הענין העיקרי - הוא הראשון.

כלומר, נישואין זה באמת קודם כל הקשר בין שני האנשים. גם ילדים במשפחה לפעמים עושים דברים שלא מוצאים חן בעינינו, ואנחנו לא "מתגרשים" מהם... הם משפחה שלנו.

אז אם אשה מרגישה שהיא ממש עם בעלה, אלא שיש בעיה. ביה שמפריעה, אבל היא אוהבת ורוצה את האדם, כמו שהוא. זה ענין אחד.

אם בעצם בגלל התנהלותו וה"תיאוריה" שלו על עצמו, היא מרגישה שאינה יכולה ואינה רוצה בו - זה משהו אחר.

אכן יכול להיות אדם שמרגיש "נפש חופשית".. קשה לו להסתדר במסגרות וכד'.

זה גם יכול להיות סתם תירוץ לעצלות

לא מדובר כאן באדם, לפי דברייך, שמנצל את זמנו ללימוד וכד', אלא "רואה סדרות"... זה באמת ממש נורא. גם מצד עצמו. בזבוז זמן חסר משמעות.

אז אם אכן את אוהבת את האדם, רוצה לבנות איתו אם רק יהיה אפשרי [נניח, תציירי לעצמך לרגע, שנמצא איזה פטנט, והוא עובד כל יום, או לומד קורס אינטנסיבי יותר במגמה לעבוד במקצוע שירכוש - האם מבחינתך הבעיה נפתרה, ואת חיה איתו בשמחה?] - 

מה שנראה הכי נכון, זה לשבת לשיחה, בנחת.

לומר לו: תראה, אני אוהבת אותך, אני רוצה שנמשיך להיות משפחה. 

אבל ממש לא שייך מבחינתי בצורה כזו, שאתה במשך היום, רואה "סדרות" וזהו..לא עובד, לא לומד, הפרנסה אפס. אי אפשר כך.

אז תחליט אתה:  אנחנו מנסים כיוון אחר - או שלא נוכל חלילה להמשיך ביחד?..  אני מכונה ממש לעזור לך אם אתה מחליט שאתה מבין שזו לא צורה של חיים "סדרות ואוכל"...  אבל קודם כל שתחליט מבפנים שזה לא זה - ואתה רוצה באיזה אופן להיחלץ מזה. למצוא משהו מתאים לך.

אם יגיד שמעונין - אז קודם כל תשאלי אותו מה הוא היה מציע לעצמו. איך לצאת מזה. אולי יהיו לו רעיונות טובים..

כמו כן, אתם יכולים לעשות בדיקה של התאמת מקצוע, באחד המכונים שעוסקים בכך. שילמד טיפה יותר אינטנסיבי.

להחליט על עבודה שהוא לוקח לבינתיים באופן חלקי אפילו (רושם מוני גז בשביל חברת הגז.. מרוויחים מזה טוב זמנים גמישים, ולא הרבה מידי.. וכן כד').

וגם - ללכת ליעוץ פסיכולוגי קצר-טווח, איך עולים בהדרגה מעצלות כזו, להרגל של עבודה יצרנית, לימוד מקצוע.

כמו כן, קביעת עיתים לתורה, אפשר עם חברותא שיגיע לחצי שעה.

ובכללי - כדאי לקחת בערבון מוגבל עצות מ"מקרים דומים". "אין מדמין בטריפות מזה לזה". לכל מקרה יש מאפיינים יחודיים משלו.

רק הערה לגבי הפחד מלאכזב את ההוריםדי שרוט
יכול להיות שההורים שלך מלכתחילה התנגדו לנישואין שלכם וזה מה שמפחיד אותך? כלומר עצם זה שזה כאילו שאת מודה בדיעבד שהם צדקו ואז זה יוציא אותך כאילו לא בסדר? "אמרנו לך למה לא הקשבת"?

כי אני מכיר בהחלט מצב כזה. אז אני רק מציע לך לצאת מהפחד הזה של "וואי הם צדקו איך אני אסתכל להם בעיניים?". זה קצת יהיה מביך בהתחלה אבל יעבור מהר מאוד.

מגיב לך בתור מי שהיה במקום הזה של הבעלבלו-ריי

כמה עצות מעשיות בשבילך:

א. אם את אוהבת את בעלך ומאמינה בו ככה שרק הבעיה הזו מפרידה ביניכם, אז תאמיני שבע"ה והשתדלות המצב הזה זמני. לא בטוח שהוא לא יהפוך לאחד שמכור לעבודה ותאב כסף. אבל כן לכזה שמחויב לפרנסה.

ב. את חושבת שהוא עצלן וכועסת על זה ובצדק. תנסי לא לשדר לו שהעצלנות הזו שלו ממש שקופה שכולם רואים אותה. ברמות שאת בעצמך לא יודעת מי כבר ייקח אותו לעבודה. תשאירי את זה ביניכם.

ג. שתפי את ההורים שלך כי זה חשוב. אבל תעשי את זה בחכמה. בלי לגייס אותם לחזית נגדו. כשהורים מחזיקים מהחתן שלהם איזה סוציופט שחטף להם את הילדה, זה מוסיף המון מתח ומשקעים וכולם מצטערים על זה אח"כ.

ד. כשהוא סוף סוף מוצא עבודה ועובד, אז הוא עובד. תני לו יחס עם הרגשה של בעל שעובד ומפרנס. אפילו אם הוא מצא איזה משהו חלקי זמני עם שכר מינימום. אפילו אם את לא מאמינה שהוא יחזיק שם מעמד. אל תתני לו להרגיש שזה מעט מדי ומאוחר מידי כאילו שהוא לוקח עבודה רק כדי להשקיט אותך. בזמן הזה פשוט תנסי להתעלם מהפער.

ה. כשהוא יראה שאת יותר אוהבת וחמה כלפיו כשהוא במסגרת של עבודה, הוא יבין לבד בלי לחץ ואגרסיות שזה לא התפקיד שלך להיות מפרנסת יחידה והוא חייב להיות שותף. אבל גם אם ינסה ולא יצליח להיות המפרנס העיקרי, אז אל תתרגשי. יש הרבה זוגות שבהם האישה מפרנסת עיקרית פשוט כי היא מוכשרת ויכולה להרוויח יותר מבעלה. וזה בסדר גמור.  

ידוע שאלה עצות לא קלות בכלל. אבל זאת הדרך. דרך ארוכה שהיא קצרה ועדיפה מדרך קצרה שהיא ארוכה. 

בהצלחה לכם.

כדאי להימנע מלשתף הורים בקונפליקטים זוגייםאנננ

יש אלפי בני אדם אחרים להתייעץ איתם. הורים נמצאים במקום שיכול להיות הכי הרסני מכולם. אז למה?

מבינך זה לא קלבן איש

2 אפשרויות:

1.נאבקים על הנישואים-את צריכה לבדוק מי יכול להשפיע עליו,מסתבר מדברייך שזה היה לפני הנישואין.

כלומר,הנישואין עצמן לא הועילו לשפר את המחוייבות שלו אלייך.

אם הוא "רציני" וחשוב לו להיות איתך,הוא חייב להתחיל בדך חדשה.

2.ייעוץ-בתנאי שיש שיתוף פעולה.

את בצומת לא פשוטה בכלל.

מאחל לך שהקב"ה ייטע שלום והצלחה בינכם

עיפות ותשישות אחרי החתונהחבובוש

זה מצב מאד נפוץ שגברים אחרי החתונה עייפים ותשושים, אין להם כוח לעשות כלום ובקושי קמים בבוקר, אבל אם זה לא האופי של הבנ"א, זה פשוט עובררררררררררררררררררר. מנסיון.

ולדעתי בקשי עזרה כלכלית הן מההורים שלך והן משלו, זה לא בושה, ולפעמים זה יכול לעזור ולהרים אותכם.

שפחות תהיה לחוצה כלכלית, את תראי את הדברים באור אחר.

מקווה בשבילך לטוב.

שיתפת אותו במחשבה שלך להיפרד?היום הוא היום
אם כן מעניין איך הוא הגיב. זה יוכל לעזור לך

יש פה הרבה עצות טובות.

העקרונות:
הצבת גבול ברורה מולו.
הצעת עזרה במקרה הצורך.
יעוץ מקצועי בשבילך (חשוב שיהיה גם משהו שיהיה לך בנפרד וחשוב לקבל המלצות טובות על איש המקצוע כדי שיצליח לעזור לך בזמן הקריטי הזה.)

במקביל להיזכר בטוב שבו ולהזכיר לו אותו ולמה התחתנת איתו.
לנסות לעלות ביחד איתו ואנשי המקצוע על הנקודה שמפריעה ומשם להתקדם.
צריך לעשות תביעת מזונות בבית הדין הרבני. לראות אם זה עובד.דדו

תמיד כאן לעזור למי שצריך בייעוץ כפי שידי מגעת או לסיוע משפטי. הטוען הרבני.   בשורות טובות.

שומעת את כאבך, אשמח לעזור. מוזמנת לפנות במייליועצת זוגית

לא קראתי את כל התגובות, אבל אם עדיין השאלה מטרידה אותך , אשמח מאוד לנסות לסייע .

מוזמנת לפנות למייל שלי . יש מה לעשות עם המצב חוץ מפרידה!!!

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך