היי לכולם! אז התחלתי לגמול את החמודיאמא לנסיך קטן
דווקא משתף פעולה ממש יפה.. מבקש כשיש לו מדי פעם בורח לו פיפי אבל נראה לי שזה טבעי.. הבעיה היא המעון שלו.. הוא דורשים שאשאיר אותו בבית שישי שבת ראשון כשהוא בלי טיטול בכלל ואז אשלח אותו לגן בלי טיטול.. הבעיה שממש יהיה לי קשה להשאיר אותו.. אני עובדת ולא יכולה לבקש יום חופש.. מה נראה לכם??
כשאני גומלתאמא ל6 מקסימים
אני גומלת בהתחלה רק בבית, אחה"צ.
ועשיתי לעצמי כלל: אחרי שבוע שלם שהילד לא הרטיב בכלל בבית אחה"צ אני שולחת למעון/גן בלי טיטול, ואומרת לגננת שהוא כבר שבוע עושה בשירותים בבית, ולא מפספס, והוא מוכן לשירותים גם בגן.
ואם בימים הראשונים יש פספוסים, זה תקין וקורה, ותפקידן להתמודד עם זה.
הן לא יכולות להכריח אותך להשאיר את הילד בבית בשביל הגמילה.
זה העניין שהוא גמול כבר מעל חודש..אמא לנסיך קטן
כן מתפספס לו לפעמים ואני תמיד צריכה להזכיר לו פיפי.. אבל הבנתי שככה זה
תביאי אותו בנחמדות למעון.. ובחיוך תודיעי שהוא בלי חיתול..ישועת ה' כהרף

תתעלמי ממה שאמרו לך להשאירו בבית..

אם יעלו את זה ביום ראשון תאמרי בפשטות שאת לא יכולה להפסיד עבודה..

אם יתעקשו (ממש לא נראה לי) תאמרי שההוראה הזו לא לפי הנהלים של משרד התמ"ת..

אל תתרגשי מזה.. המטפלות בד"כ לא אוהבות שגומלים.. אני ממש לא מבינה את זה.. הרי בסופו של דבר כולם יגמלו.. אי אפשר לגמור מעון עם חיתול.. 

וברור שהוא גם יפספס ואפילו הרבה בימים הראשונים.. הכל טוב..

רק חייבת לומר, שאצלינו הגמילה התחילה מההצעה של הצוותיעל מהדרום
לק"י

ואני בהחלט חושבת שמתפקידן לעזור בגמילה.
לא מבינה את הקטע שמבקשים להשאר בבית..ממש מוזר.
גם אני לא מבינה.. ברור שלא כל האמהות יכולות להישאר בבית .אמא לנסיך קטן
אני היחידה שדיברתי על זה?? דיברתי עם המנהלת של המעון.. היא נתנה לי "אישור מיוחד" אבל נראה לי שאשלח אותו בסוף עם טיטול.. הוא משלשל וכל השבת פספס🙁
שלשולים זה באמת בעיה...יעל מהדרום
לק"י

ומה זה "אישור מיוחד"?!
ממש מוזר...
זה לא חלק מהעבודה שלהן? (לא בזלזול. אני מורה לחנ"מ, ואצלינו זה בהחלט חלק מהעבודה).
לא יודעת.ת האמת שזה ממש הכעיס אותיאמא לנסיך קטן
ממש הייתי צריכה לשכנע אותה.. והילד בתהליך כבר מעל חודש!! איך בדיוק ייגמל 100 אחוז אם המעון לא משתף פעולה?? אהה ועל האישור מיוחד היא אמרה שאם הוא יפספס כמה פעמים יחזירו חץלו טיטול. ממש מרגיז!! היא לא רוצה חהעמיס על המטפלת.אני מבינה! אבל צריך לגמול מתי שהוא..
ברור..וחלק מתהליך הגמילה הוא גם במעוןיעל מהדרום
לק"י

בחיים לא חשבתי שאמורים להביא ילד גמול פיקס למעון.
גמילהיהושבעט5
המטופלות במעון צריכות לשתף פעולה.מה החוצפה לבקש ממך לקחת חופש על זה.אני יודעת שאני מגיבה באסרטיביות עבדתי הגננת במעון וגם ילדי היו במעון ואף פעם לא שמעתי דרישה הזויה שנאמר תיקח חופש.
תמיד זה היה דבר שבא בשיתוף פעולה.
להפך היו אמהות שבגן רצו גמילה ובבית הילד היה עם חיתול(הוא סיפר לנו)
דברי עם מנהלת המכון,אם צוות המעון לא משתף איתך פעולה או בא בדרישות הזויות.
זה העניין.. שהמנהלת בעצמה מנחה אותןאמא לנסיך קטן
הם גם לא גומלים כמה יחד.. אלא ילד ילד.. לא יודעת כבר מה לחשוב.. סה"כ 8 ילדים בקבוצה זה לא כזה הרבה במיוחד שכולם עם טיטולים.
אני הייתי לוקחת הכל בערבון מוגבל..ישועת ה' כהרף

היא לא ממש מחליטה (המנהלת)..

את האמא ואת מחליטה..

כשייגמרו השלשולים, תתני לו עוד יום-יומיים לחזור לעצמו.. ותביאי אותו בלי חיתול..

אל תביאי יותר חיתולים לגן.. וגם אם הוא יעשה להן שמות ויפספס המון (קורה הרבה פעמים ולהרבה ילדים), את לא מתרגשת.. מגיבה ברוגע ואומרת "יעבור".. זו ממש לא אפשרות להחזיר חיתול.. היא לא יכולה להכריח אותך..

את המחליטה.. כל מה שהיא אומרת ממש לא עומד בנהלים של משרד התמ"ת..

גמלתי 5 ילדים במעון וגמילות מוקדמות (שנה וחצי) במעונות שונים, תמיד לא קל.. תמיד צריך לתת תמיכה.. תמיד צריך להסביר בנחמדות שהחיתול לא יחזור.. ובד"כ הסאגה נגמרת בזה..

בהצלחה! 

את האמא ואת מחליטה?!חולת שוקולד

אממ.. מסופקני..

היא יכולה לבוא אלייך מחר ולומר "אני המנהלת ואני המחליטה"

ומה תגידי אז?

שהיא הולכת נגד הנהלים של מעונות התמת...מחשבות....
אוקייחולת שוקולד

אבל היא כתבה את זה באופן כללי,

נשמע שהיא מתכוונת שבלי קשר לנהלים, גם במקומות שאין נהלים ברורים, היא מחליטה

על זה אני מתקוממת

אני גם לא חושבת שהנהלים הם שאסור להן לשים טיטול לילד "גמול" בן שנה וחצי

לדרוש ממנה לקחת חופש כנראה כן נוגד את הנהלים

הם נותנים שירות.. הם פה בגלל שאנו שולחים את הילדים שלנו..ישועת ה' כהרף

את חושבת בגישה של פעם..

פעם הצוות/הרופא ידע הכי טוב וההורים היו צריכים להתכופף לפי רצונו..

היום זה לא ככה, יש הבנה שההורים הם המבינים ביותר בגידול ילדיהם והשאר הם נותני שירות ומידע להורים שמחליטים על סמך זה מה לעשות..

אני עובדת במשרד החינוך ואני נותנת שירות לילדים ולהורים שאני עובדת אתם. אני אומרת להם מה דעתי על סמך הניסיון והידע הרפואי... והם יכולים להחליט מה הם רוצים לעשות עם זה.. כולל השמה לחינוך לשנה הבאה וכדומה..

אין שום קשרחולת שוקולד
בין מה שכתבתי לתגובה שלך, לא דיברתי על מי מבין יותר מה טוב לילד אלא על מי מחליט את הכללים
סליחה, חשבתי שזה קשור..ישועת ה' כהרף

היום יש רפואה נהדרת וחינוך מעולה בגלל הגישה הזאתרפואה שלמהאחרונה

נותן שירות הוא לא עבד כנעני....

מוזר ממשחדשה ישנה
אצלינו זה ממש לא ככה. המטפלת הן חלק חשוב מהגמילה.

בשביל הילד קודם גמלתי כמה ימים אחר הצהריים בבית. אבל להגיד להשאיר בבית?!

תגידי לה שזה לא ככה בשום מעון וביררת את זה.
חיפשתי שרשורים על גמילה כאן והגעתי לזהפה לקצת
אני עדיין לא אמא, אבל כן מטפלת במעון בחצי שנה האחרונה
גם אצלנו הדרישה היא שהילד יתחיל את הגמילה בבית, גם כשאנחנו יוזמות את ההצעה לגמול (בחופש או כמה ימים ברצף שהילד בלי טיטול בכלל בבית אחרי הגן)

מהניסיון המועט שלי אני לגמרי מבינה את הדרישה, יש הורים שמורידים לילד את הטיטול בבוקר ושולחים אותו לגן ומצפים שאנחנו נעשה את העבודה (ויש כאלה שכשהילד חוזר הביתה ההורים שמים לו טיטול)

אנחנו לא צריכות לגמול את הילד, אנחנו צריכות *לעזור להורים* לגמול את הילד. ואת זה לא כל ההורים מבינים
לכן הכי טוב בשיתוף המטפלתיעל מהדרום
לק"י

אבל כדי לגמול צריך שיתוף פעולה משני הכיוונים.
לא נשמע לי הגיוני שההורה צריך לקחת חופש כדי לגמול את הילד.
עם זה גם אני לא מסכימהפה לקצת
לא צריך לקחת חופש
אבל כן צריך להתחיל בבית ולראות איך זה הולך ולא להוריד ו'להתאבד' על זה ולהגיד שזה התפקיד של המטפלת לגמול ושתתמודד (כמו התגובות שראיתי כאן)
במקרה של הפותחת, בהחלט אין סיבה לא לקבל את הילד
זה משהו אחר..יעל מהדרום
לפעמים זה לא רק ההוריםחולת שוקולד
עבדתי במעון שהדרישה לגמול באה מההנהלה
(לדעתי ככה ה בכל מעונות התמ"ת)
היינו צריכות ליזום את הגמילה, גם בגילאים יחסית צעירים
ולעשות את כל התהליך עם הילד, ממש כמו אמא שגומלת את הילד שלה😠
שזה גם מוזר לגמול בלי שההורים מעונייניםיעל מהדרום
לא גומלים בלי שהם מעונייניםחולת שוקולד
גומלים ברגע שהם מביעים הסכמה אחרי שהמטפלת מציעה
זה אחלה!! אצלינו הגמילה התחילה סוף סוף בזכות הצוותיעל מהדרום
לק"י

(כמובן ששאלו אותי...).
מוזרפה לקצת
אין לי יותר מידי ניסיון אבל זה נראה לי קצת הזוי
גם כי לא בטוח שיהיה שיתוף פעולה מצד ההורים
וגם כי לא כל הילדים בשלים לגמילה באותו גיל
יש מעונות שגומלים את כולם במקביל. זה גם מוזריעל מהדרום
לק"י

ושמעתי על מקרים שההורים לא רצו, ובכל זאת התחילו.
זה גם מוזר.
צודקים. אם מתאים במעון אז כך הדין בבית.העני ממעש
נצלוש, בעיות בגמילה...חרדית צעירה
סליחה על הנצלוש, אבל גם לי יש שאלה בקשר לגמילה.
הבת שלי כמעט בת שלוש, התחילה גן עירייה בספטמבר. היא נגמלה בתחילת החופש ביוזמתה, היא ביקשה ללכת לשירותים והסתדרה מצוין. תוך 3 ימים היא היתה גמולה לגמרי!! במשך כל החופש היא תפקדה מצוין (4-5 פספוסים במשך 6 שבועות) ומאז שהתחילה גן- התחילו הבעיות. היא לא היתה מוכנה לעשות קקי בגן והתאפק כל יום עד 4. כמובן שמהר מאוד התחילה לסבול מעצירות, כשסוף סוף הצלחנו לגרום להתפנות זה היה מאוד בקושי ואפילו מלווה בדימום וטחורים. בהתייעצות עם רופא התחלנו לתת לה נורמלקס שגורם לצואה רכה. אבל אז התחילה לפספס בתחתונים עד שהחליטה גם במודע לעשות קקי בתחתונים, זה לא קשה לה לעשות והיה לה יותר נוח להתפנות ככה. פיפי היא עושה רק בשירותים כל הזמן. דיברנו איתה הרבה על כך שהיא גדולה וצריכה לעשות רק בשירותים וכל פעם שעשתה בשירותים קיבלה פרס, זה היה לפני ר"ה ובמשך החגים היה נראה שהיא חוזרת לתלם.
מאז שחזרה לגן אחרי סוכות כל יום חוזרת מלוכלכת. אני שולחת 4 תחתונים נקיים בתיק, אבל כל יום חוזרת ים לפחות 2 מלוכלכים. היום הגננת התקשרה אלי ואמרה שהמפקחת אמרה שזה לא יכול להימשך ככה- אא שיהיה יותר מפספס אחד ליום, שגם צריך להיפסק עד ינואר. אח"כ היא תצטרך להישאר בבית עד שהיא תהיה גמולה. העניין הוא שבבית היא מצוינת וזה קורה רק בגן.
למרות שהיא מהקטנות- היא מאוד חכמה ומפותחת לגילה, היא חברותית מאוד ומבינה הרבה יותר מבנות אחרות שגדולות ממנה (לדברי הגננת)
ילדתי לפני שבוע אחרי שהייתי בשמירה 3 חודשים- נראה לי שגם השפיע עליה.
מה אפשר לעשות? להבטיח לה פרסים? לתת עונשים? אני יודעת שהיא מסוגלת לזה והבעיה היא פסיכולוגית ולא פיזיולוגית.
כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית הגןיראת גאולה
כמו שאת אומרת, הבעיה היא פסיכולוגית, לכן ממש כדאי להתייעץ עם איש מקצוע. יש גם יועצות גמילה אם את בקטע.
היה לנו סיפור דומה עם הבן שלי שנה שעברהמלאג
הוא גם היה מפספס בגן מלא פעמים, בעיקר קקי. לא עזר אצלנו לתת פרסים, זה לא קידם את הגמילה בכלום. למזלנו הסייעות היו מאוד נחמדות, היו צריכות להחליף לו לפעמים 3 פעמים ביום ועשו זאת בלי לכעוס או להתעצבן עליו או עלינו. הלכנו לייעוץ אצל מטפלת בגישת שפר שבגדול אמרה לנו שאין מה לעשות חוץ מלשחרר כי ברור שזה רק עניין רגשי (לנו כן היה מפספס בבית והגבנו המון בכעס תסכול וכנראה זה לא עשה לו טוב..) כמעט כל השנה עברה עם פספוסים, רק אחרי פסח ב'ה המצב השתנה ונגמל סופית.. מידי כמה זמן הגננת היתה מתקשרת לשאול מה עשינו כדי לקדם את הגמילה אבל חוץ מזה לא שיגעו אותנו וגם לא אמרו לנו שדיברו על זה עם המפקחת. בעיקרון הבנתי שבגן 3, יש סייעת נוספת בדיוק בשביל העזרה בנושאים האלו של הגמילה..
שיהיה לך המון הצלחה! אם את צריכה עוד עידוד, יכולה לפנות אלי בפרטי..
הלוואיחרדית צעירה
זה גן יחסית קטן, יש רק 25 ילדות ולכן יש רק סייעת אחת. יש ילדה נוספת שגם מפספסת המון ואתמול הסייעת היתה רוב היום בשירותים. זה מה שגרם לה להתקשר. היא אמרה שאם לא יהיה שיפור נצטרך להשאיר אותה בבית לשבוע. אבל בבית היא בסדר, אז מה יעזור?
דבר ראשון אפשר להבין שיותר קשה להתמודדמלאג
עם פספוסים בגן כשיש רק סייעת אחת ובכל זאת נראה לי הזוי שרוצים שתשאירו אותה בבית שבוע אם לא יהיה שיפור. במיוחד כשבבית היא בקושי/בכלל לא מפספסת. לדעתי שווה לבדוק מה הנהלים של משרד החינוך בנושא הזה. ובנוסף, כדי לעזור לילדה, כדאי לראות ולבדוק לעומק איך הולך לה בגן, האם התאקלמה כמו שצריך, מרגישה שם מספיק בנוח באופן כללי ובפרט עם השירותים, איך מתייחסים אליה לאורך היום ומה התגובות כשמפספסת. יכול להיות שהיא נמצאת שם כל הזמן בפחד שיכעסו/יתעצבנו או אפילו רק ינקו אותה בחוסר רגישות וזה מוביל לחוסר השליטה שלה..
למה להיות כל כך לחוצה על גמילה?רפואה שלמה

תשלחי אותו עם טיטול, דמוי תחתונים. ולתמדי אותו להוריד כשצריך. אל תפסידי ימי עבודה, הוא יגמל בעצמו בלי הלחץ הזה, תוך כמה חודשים..

ובלי קשר, הסייעת צודקת. מצטערת לאכזב אותך. תארי לעצמך 25 ילדים שנגמלים בו זמנית. לא עושים כלום בגן חוץ מלהתעסק בזה.

העבודה של סייעת נורא קשה גם ככה והשכר זעום

סייעות לא אשמות שהיום אמהות נאלצות לעבוד ובמקום אמא על ילד בגיל גמילה יש סייעת אחת על עשרה ילדיםן בגיל גמילה..

כשילד באמת נגמל הוא לא מפספס בגן

אפשרות אחרת שאת צריכה לבדוק זה מה מצב השירותים אולי מגעיל ?והילד נתרתע - זה כן תפקיד של הסייעת לנקות

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך