איך ממשיכים הלאה..משבר
התחתנתי לפני 3 שנים באהבה גדולה. צעירים בני 19 .
אהבתי את בעלי אהבת נפש...שנינו אהבנו יחד. התחתנו לפני הצבא ולאחר חצי שנה הוא התחיל עם מילים מכאיבות , לא השקיע בקשר , משקר לי במצח נחושה. הוא נכשל במבחנים שהוא עושה כל פעם בגלל סיבות אחרות ( לעיתים גם משקר לי שלומד אבל בכלל לא אלא ישן) נאלצתי משך כל השנים האלה לקחת על עצמי את העול של מצב הכלכלי , דאגה לבית וקורת גג.. כיון שהוא היה בצבא וניסה ללמוד ולהשלים בגריות שיהיה לו אפשרות ללמוד בהמשך. ההורים שלנו מאד מעוזרים פיזית וכלכלית ולכן הצלחתי במשימה. יש לנו ילד מקסים ב"ה שגם לצורך זה אני תמיד שם בשבילו . בעלי בזבזן ואת כל הכסף זורק על אוכל וקישקושים אני משתגעת מהבזבזנות כשבנתיים אני חיה בחיסכון ובצימצום. למדתי וסיימתי תואר ראשון בהצלחה וכרגע בדרך לתואר שני. אני מרגישה שאני כמו אמא שלו שהוא לא מסוגל לעשות דבר .. הוא נכשל ומוציא את העצבים שלו עלי .. מעיף עלי חפצים ( קלים - בגדים ואפילו את העגלה של בני) בשעת משבר ..מרים את קולו על ילד בן שנה . אני לא מסוגלת לחיות איתו . מרגישה שחיי קורסים עלי לא יודעת מה לעשות . מרגישה שכל העצבים , השקרים , הכישלונות שלו פשוט גרמו לנו לריב ללא הפסקה. אני פשוט לא אוהבת אותו יותר. אני מתוסכלת מהקשר .. ומרגישה שסחבתי על כתפיי בית במשך 3 שנים . מרגישה זקנה ב10 שנים . אני לא מרוצה מחיי וכמה שאני מדברת איתו על שינוי זה לא קורה.. אם פעם הייתי נעלבת והוא היה מתייחס אלי ומבקש סליחה . היום אחרי שיחה הוא בכלל לא חושב שהוא צריך לבקש סליחה. מבחינתו אני חופרת ומגזימה. בשישי אמרתי לו שאנחנו מתגרשים סופית והוא אמר זה שאת החלטת אז זהו אין מה לעשות יותר והלך. אני חושבת שהוא לא אוהב אותי יותר. פעם היה לו מבט אוהב ורוך היום אני מרגישה רק אטימות וקשיחות. הוא תמיד אומר לי שהוא אוהב אותי אבל זה נשמע סתמי. הוא עשה טעיות נחרצות בחיי הנישואים שלנו ... הוא מתנהג לא יפה להורי , הוא עושה לי בושות מול חברותיי, עד לפני שנה הוא היה מפלרטט עם בנות ( קופאיות , מוכרות) ישבתי והסברתי לו וזה חצי עבר. אני בחורה נאה וחכמה אף אחד לא מושלם אבל יש לי נתונים טובים ומשום מה מרגיש לי שהוא בכלל לא מעריך אותי. כל השנים באלה התעסק בצבא וניסה להצליח בלימודים ללא הצלחה וכל העול נפל עלי - תשלומים ולמצוא פיתרון לילד עם גן / מעון . ושמפילה עליו משימה זה נעשה בחוסר חשק אם בכלל. לעיתים אף עושה לי דווקא בדברים שקריטים אצלי , רב על דברים בכלל לא חשובים. הצעתי כמה פעמים טיפול זוגי אך הוא לא מעוניין תמיד מצטער ואומר שישתנה. מפחדת כבר לחשוב לאן זה עוד יכול להדרדר. אני מאוכזבת קשות וללא אמונה בו ... ( תפסתי אותו על שקרים שהוא העדיף אחרים על פני)
אני לא יודעת מה לעשות? איך ממשיכים מכאן ?
עצוב לקרוא את זהמר שוקו
משהו פה חייב להשתנות צריך פה עזרה מקצועית.
צריך לחשוב איך מניעים את הבחור לפעול
וואי כואב כואבכלה נאה
זה נישמע שהוא מתוסכל מחוסר ההצלחה שלו. את מתקדמת והוא אפילו בגרויות לא מצליח להשלים..
איך קיבלת את הכישלונות שלו?
תמכת בו?
בדרך כלל גבר לא מספר את הכשלונות שלו לכן הוא שיקר לך. או פחד מהתגובה שלך.
אמרת שהוא מבזבז על אוכל.
גבר שאין לו כסף לאוכל וצריך לבקש מאישתו זה השפלה בשבילו. ועוד בטח שאת כועסת עליו. וזה בצדק.הוא לא עובד לא לומד והכל עליך.
אמרת לו שאתם מתגרשים סופית אז הוא הלך. כי הוא רוצה להציל את הכבוד שלו.
את אומרת שהוא מפרלטט עם בנות. גם ליפני החתונה הוא היה כזה?
אולי כי חסר לו ומחפס צומי?
בדקת שהוא לא בוגד בך?

אולי תגידי לו שיותר לבנתיים על הלימודים ויצא לעבוד במה שיש?
יש אנשים שקשה להם לימודים. אבל יכולים להצליח בהרבה דברים אחרים במשך החיים.
יש לי אח כזה. היום הוא בעל עסק רציני.

את צריכה תמיכה במצב כזה. אפילו מהמשפחה. ותלכי ליעוץ נישואים לבד. אפילו שהוא לא רוצה לבוא. ידריכו אותך איך לגרום לו לבוא בהמשך.
חבל שאת לא מאמינה בו. זה רק ידרדר
את צריכה הכונה ועזרה דחוף. קשה לבד
בע"ה שתצליחו
ללכת ליועץ זוגימשבר
החלטתי לשתף את הוריו בנעשה ,כיון שהורי כבר יודעים וניסו לדבר אל ליבו ולתת לו מוטיבציה בשנים שחלפו לא ראיתי שום דרך אחרת מלבד לשתף את הוריו בדבר. על מנת שלא יהיו מופתעים יום אחד שאני קמה ועוזבת.
תמכתי בכל הכשלונות ונתתי לו כח להמשיך להתגבר עליהם. הוא אחד שמדבר הרבה ולא עושה כלום... כנ"ל גם לגבי הפלירטוטים הוא טוען שהוא בכלל לא שם לב למה שהוא עושה ... ותמיד מבקש סליחה ... אלך ליועץ לבדי כי אולי אוכל להציל דבר ... בעבר כשהלכנו ליועץ לימודים היועץ אמר לו יש לך שכל ואתה יכול לקחת את הבגריות , התואר בהליכה אם רק תרצה בכך.
אני חושב שזה צעד נכון ואמיץאליפ
רק תסבירי שאת מעונינית להציל את הנישואין
הוא יבוא איתך לשיחה עם הוריו?
אל תשמעי לכל מי שמציע לך להתגרש כל כך מהרכלה נאה
צריך לנסות הכל ליפני שמחליטים להתגרש.
זה נשמע נטו תסכול ודיכדוך
הבן אדם במשבר. ומשבר יכול לקרוא לכל אחד במשך החיים. אז כל פעם תקומי ותלכי?
ואפילו גם לך. חס ושלום. אין ביטוח לאף אחד.

אני עברתי ים בעלי משברים גדולים פי כמה ממה שאת מספרת ועם 3 ילדים. וטיפלנו. וברוך השם אצל כולם.
בהצלחהים...

אל תפחדי לקום וללכת אם זה מה שיהיה נכון לך ולילד

רעיון טוב לדבר עם ההורים שלוLe Petit Prince
הם גם יכולים לתרום מהנסיון שלהם בחיים ואיתו בפרט.
בנוגע להשלכת החפצים והצעקותLe Petit Prince
איך את מתמודדת עם השלכת החפצים והצעקות?
אחד הדברים הכי חשובים בקשר זוגי הוא יחס מכבד.
אסור לך לתת לבעלך לבזות אותך או להתנהג כלפייך באלימות.
אני מכיר מישהו שאשתו הייתה נוהגת כלפיו בחוסר כבוד ואלימות וכל פעם שזה היה קורה הוא היה מעיר לה על זה בצורה מכבדת, אך בקול, גם ליד הילדים והמשפחה. זה גרם לאשתו להבין שלא משתלם להתנהג ככה והיחס שלה השתפר.
אחרי שיש יחס מכבד ניתן להתקדם הלאה, אבל זה הבסיס.
אני מניח שאם בעלך היה מכבד אותך, גם אם לא הייתה אהבה יוקדת, לא היית במצוקה כזו.
איך לגרום למישהו לכבד אותך?משבר
בשנה הראשונה ובכל תקופת האירוסים והדייטים הוא היה מעריץ את האדמה שאני דורכת עליה ואני אהבתי אותו וכיבדנו אחד את השנייה. דאגתי לו כל הזמן אבל ברגע שהצלחתי והוא לא הוא הלך ודעך והיום אין לנו רגע שקט. גם כשאני מנסה לדבר בנעימות ומחפשת קצת אהבה הוא עונה לי בקוצר רוח וחוסר רגישות. כשאני חולה זה נראה שהוא עושה הכל כדי שלא יהיה לי נעים , מרים את הקול יותר ורב עם הסובבים .
הניתוח שלך נשמע נכוןLe Petit Prince
סביר באמת שמקור ההתנהגות שלו היא הרגשה שהוא שווה פחות. כנראה שבהפגנת חוסר כבוד כלפייך הוא מנסה לפצות על זה.
לכן, אולי כדאי לך להצניע את ההישגים שלך כשאת מדברת איתו ולהעצים תכונות והתנהגויות חיוביות אצלו. בדרך זו הוא יחוש פחות צורך להתגונן.
אני למשל מרוויח יותר מאשתי אבל לא משתף אותה כל כך בשכר שלי. יותר מזה, חלק מהשכר שלי מנוכה מהתלוש מראש והולך לחסכון כך שהמשכורת שלי בבנק נראית קטנה יותר. בנוגע לעבודה של אשתי אני משתדל להראות הערכה רבה.
האם הוא השלים בגרויות? האם הוא לומד לתואר? האם הוא עובד?
ניסהמשבר
הוא ניסה להשלים בגריות ולא הצליח ( הוא לא באמת למד). הוא התחיל הנדסאי אך לא סיים מנסה כבר 3 שנים לסיים 2 מבחנים.
הוא בקבע בצבא אך מעיפים אותו השנה. אני לא יודעת מה יעשה . אני כרגע לומדת תואר אינטנסיבי ביותר ויש לי עוד שנים עד שארוויח כסף טוב ( רפואה ). אני מנסה להבין איך אוכל לעזור לו ... הוא טוען שהוא לא יכול לשלב דברים יחד . אבל אני לא אוכל לתת לו ללמוד מבלי לעבוד כי אין לי אחרת איך לכלכל את עצמנו. לעבוד בעבודות כמו שליחות הוא כבר ניסה בעבר אך בכישלון גמור ( עשה תאונה שהכניסה אותנו לבאלגן ) .
אולי יש לו הפרעת קשב וריכוז ועם טיפול יוכל להצליחכלה נאה
מסכימה. חשוב לבדוקשם שם
הוא לוקח ריטלין אחרי אבחנה אבל אין שיפןר...משבר
אז חוזרים לנירולוג לנסות אחר או לעלות מינוןכלה נאה
אם הריטלין לא מתאים לו זה יכול לעשות בעיות ריגשיות ואפילו דיכאון.
אל תתיאשו תמשיכו לבדוק את הכל ובע"ה תצליחו
מה את מעריכה אצלו?Le Petit Prince
אילו תכונות טובות את מזהה אצלו? במה הוא טוב? כדי להעריך אותו את חייבת להתחיל ממשהו. זה גם יעזור להבין איזו עבודה טובה לו.
הוא אדם טוב מטבעומשבר
הוא טוב לב .. או לפחות היה ... הוא השתנה לבל היכר.. פעם היה עוזר לי היום הוא פשוט מתוסכל מזה .. אם בעבר הייתי מבקשת כוס מים והוא היה מביא לי היום זה נעשה בחוסר חשק מוחלט ואפילו סירוב. - אולי זו דוגמא גרועה אבל זה בא לידי ביטוי בעזרה עם הילד וכיו'. אני מרגישה שגם אם אנחנו עושים משהו טוב יחד ( כמו לקלח את הילד) זה נעשה בעצבים .. הוא מחלק לי הוראות בצורה כל כל לא נעימה וזה הופך לחויה משפילה. אני מתביישת לעמוד לידו הוא שופט אנשים לרעה כל הזמן או מדבר על אחרים בצורה כל כך לא נעימה וצורמת לעין. אני בת אדם אופטימי ולא שופט ( או לפחות משתדלת) ואני לא מסוגלת לראות/ לשמוע אותו כשהוא מדבר / מתייחס לאחרים בצורה כזאת. ( גם לכאלה שעוזרים לו). אני באמת מנסה למצוא תכונה טובה אבל קשה לי מאד.
מרגישה שאולי עשה הצגה אחת גדולהמשבר
בשביל שנתחתן ואחרי זה אני מגלה אדם שונה לגמרי.
אל תתני לרגש לבלבל אותךLe Petit Prince
ההרגשה שהוא עשה הצגה לא נשמעת הגיונית אם כי אני מבין אותך.
בכל מקרה, האם יש לך דוגמא למשהו שהוא עשה בצורה טובה? חייב להיות משהו שהוא טוב בו.
את מרגישה שהתסכול הוא דווקא מולךאליפ
או גם מול אחרים
מול כולםמשבר
הוא פשוט מצליח להרחיק את כולם ממנו .. חברים , משפחה.
נקודות למחשבה , לא עצהיום בחצריך
זה נשמע שיש לו איזה קושי . אני חושב שכשמתחתנים וכורתים ברית זה גם על מנת שאם יהיה קושי אמשיך להאמין ולתמוך. הבעיה זה כשהקושי גורם ליחס לא טוב לבן הזוג. אבל גם זה ניסיון...
יכול מאוד להיות שכאשר ימצא את מקומו בחיים ויחווה הצלחה הכל יחזור להיות כבראשונה...
היחס המזלזל כלפי אחרים נובע כנראה מאותו מקוםLe Petit Prince
הוא כנראה מרגיש ממש לא מוצלח.
אוי. את הולכת להיות רופאה? גם כשתרוויחי כסף טובלאיאומן
(
את הולכת להיות רופאה? אם ככה,לאיאומן
עד שתרוויחי כסף טוב יעברו עשורים, לא שנים. עד שתרוויחי כסף נורמלי יעברו שנים, שבהן תצטרכי תמיכה מאסיבית מבן הזוג שלך. אולי הוא מרגיש קטן לידך, אני יכולה להבין את זה. הוא מתמודד עם זה כמו ילד (אתם בני 22, גם את זה אפשר להבין) מתוסכל - זורק חפצים, ״מורד״ בך.
הוא לא ילד ואסור לו להתנהג ככה, אל תתני לו להיות אלים כלפייך!!! מעבר לזה אין לי עצות, אבל את זקוקה לשותף לדרך. אם הוא לא השותף שלך לדרך תסיימי את זה לפני שיהיו עוד ילדים ועוד כאב.
באמת תתגרשיl666
הוא זורק עליך חפצים, מוציא עצבים, צועק על ילד, לא עובד, לא לומד, מפלרטט עם בנות אחרות. למה את צריכה לסבול אותו? את צעירה, חכמה, מוצלחת ואחראית. עדיף לך להתגרש עכשיו ולא בעוד חמש שנים עם שלושה ילדים והלוואות שאולי הוא ייקח.
וואו מצב קשה...הולך בדרכך

לדעתי, להתגרש..
זה נשמע שאין בכלל אפשרות לתקן את המצב.
חושב שאת  צריכה להמשיך הלאה בחיים. זה צעד קשה, אבל תחשבי גם עלייך..יש לך עוד חיים שלמים לפנייך. 
לך יהיה טוב יותר, ולילד גם יהיה טוב יותר..המצב הזה לא בריא גם לך וגם לילד..
שוב, זה הדעה שלי

קודם כל המון הערכה אלייך ואל הכוחות, התמודדות קשה מאוד.סתם 1...
בעלך, כנראה, בדיכאון. מתוסכל מזה שמסלול חייו לא הלך כצפוי וחלק. הוא תכנן לימודים, הצלחה, עבודה ופרנסה. בפועל הוא נתקל בקשיים ונכשל.
עכשיו הוא לא מסוגל לפתח אופטימיות והוא מיואש מראש.

עם כל זאת לא מקובל כלל שהוא לוקח אותך כמובן מאליו. אין תירוץ להתנהגות שלו, לאלימות שלו וכו'.

את פועלת נכון שאת הולכת, או מתכננת ללכת, לייעוץ/טיפול לבד. ההורים שלך גם כן פועלים באצילות ורואים מאיפה השגת את הכוחות והמידות שלך.
את צריכה לקבל תמיכה וידיעה כיצד לפעול. בסופו של דבר זה יהיה לטובתו אם ישכיל לא לשבור את הכלים.

אולטימטומים לא עובדים בדרך כלל ולכן לא אציע לך לדחוק אותו. לשבת בלי לפעול גם לא יתכן. אז הצעתי להציף את הנושא, את הכל- בדיוק כמו שכתבת כאן. להעלות שוב ושוב, לראות אם יש נכונות לשינוי, לשיפור, למאמץ ועבודה.
בעלך צריך להבין שהעולם והמשפחה בנויים מהדברים ה"קטנים" (להחזיק בית, לנקות, לפרנס, לשטוף כלים, לקום בבוקר, לדבר עם אשתך בכבוד וכו') ולא ממשרה או לימודים כאלה או אחרים.
אתם צריכים להיות יחד ולאהוב ולכבד בלי תנאים חיצוניים אלא בפנימיות. את כבר הבנת את זה ובעז"ד גם הוא, בזכותך.
אוכל לפרט בפרטי בשמחה, כמו כן אולי להמליץ על יועץ מסוים.
(גם מטיפול זוגי הוא חושש, הוא מלא פחדים ולכן מתנצל ורוצה להשתנות אך ההרגל דוחק בו. אם תצליחי להראות לו שזה לא נורא בסופו של דבר לטובתו ולאיכות חייו, הוא יתרצה ויבוא. ההתחלה והפריצה הראשונית בהגנות שלו היא הקשה יותר)
התחתנת בגיל 19 ואת מתפלאת?שפיפול

אין "אהבה" בגילאים כאלו , יש הורמונים.

לפעמים זה מסתדר, אני לא אומר שלא, אבל זה כמו להחליט לנסוע על סקייטבורד על הכביש המהיר.

עשרה מחליקים ונהנים ואחד פוגש משאית פעם אחת יותר מדי.

אני בטוח שאין בחור בעולם שהוא בוגר נפשית להתחתן , לפני גיל 24.

אולי יש כמה בחורות שמתבגרות מהר יותר, אז זה קורה בגיל 23.

אבל גיל 19?

איזה ניסיון רכשת עד אז? אילו חוויות מעצבות התרחשו בחייך?

עשית בגרות? הדרכת את שבט מעפילים?

אפילו אם הלכת לסופר, עשית את זה עם רשימה שקיבלת מאמא שלך.

לנהל בית, דורש הרבה יותר.

לנהל מערכת יחסים, דורש הרבה הרבה יותר.

עכשיו אני בטוח שהזוגיות הבאה שלך תהיה הרבה יותר מוצלחת. סוף סוף למדת לאן את הולכת.

חצוף וגסLe Petit Prince
אם כי אני לא מופתע ממך
חבר תהיה בשקטמר שוקו
מאוד חכם להגיד דברים כאלה אחרי שהם נשואים
תלמד מתי לשתוק!
ולגוף העניין, יש פה נקודה של קנאה שאוכלת אותו. בהנחה שהיה להם כימיה אמתית בעבר אז הנושא הזה ניתן לפתרון!
לא כל הנהגים המסוכנים והפרועים נפגעים בתאונותשפיפול

יש כאלו שמאריכים ימים וזוכים להתרברב בגין ההשתוללויות שלהם על הכביש.

הם מספרים כמה הם היו אמיצים, כמה הם לקחו סיכונים, כמה הם השוויצו.

ויש את מי שאפילו לא עלה על הרכב, אבל נפל קורבן לנהג שיכור שהתפרע על המדרכה.

יש, אז מה?

אז זו סיבה לא לנהוג בישוב הדעת?

אז זו סיבה ללעוג לסכנות?

אז זו סיבה לצפצף על ההגיון הבריא, ועל הניסיון?

אני גם מכיר נשים בנות חמישים שהתחתנו בנות 18 והן דואגות לכך שהבנות שלהן לא יתחתנו צעירות, בלי ניסיון, בלי מקצוע ובלי תואר.

זה שמשהו מצליח פעם אחת, זו לא תעודת ביטוח, כל אדם בוגר בנפשו מבין את זה.

ולדעתי להתחתן בגיל 19 או 20 או 22 זה חוסר אחריות.

גם הסברתי למה.

אז מה אם יש כאלו שטוענים שהצליחו?

אז טוענים.

אז מה אם יש כאלו שטוענים שזה חוסר אחריות? שיטענו!אמא לנסיך קטן
איפה השכל בדיוק??כלה נאה
מי שישמע. כל מי שמתחתן מגיל 24 מצליח בנישואים.
להיפך כמה שיותר מבוגר קשה יותר. הדעות יותר מקובעות. כשמתחתנים צעירים גודלים ביחד וגם יותר גמישים. ניסיון בכל מיני דברים לא ביטוח לחיי נישואים מאושרים.
התחתנתי בגיל 18 ולא מתחרטת לרגע. וכן גם חברות שלי בגילאים האלה בערך. אז מה אתה מבין.
ממש חצוף וטועהאמא לנסיך קטן
אני התחתנתי בגיל 19 וחצי בעלי בן 21 וחצי. הייתה התחלה קשה כמו כולם. אחרי זה פרחנו ואהבנו!! זה פשוט חצוף לענות בצורה כזאת לאישה שסובלת כל כך!!!
חוצפןעמיחי אלירז
א. אתה נשוי? כי אתה מדבר כמו רווק מזדקן שהפז"ם ערבב לו את המוח. ב. זה נטו תלוי בבן אדם. יש בחורים שבגיל 18 בשלים לחיי נישואין, יש כאלה (הרוב) שזה באמת להם בסביבות גיל 21-22, ויש כאלה שאפילו בגיל 30 עוד לא בשלים לחיי זוגיות. בנות בשלות לפני הבנים בדרך כלל. ג. הדבר ה*אחרון* שאמור לעניין אותך זה מתי היא התחתנה, ובטח שלא לפזר לחלל האויר כל מיני שטויות. היא נשואה, ופה נגמר הסיפור מבחינתך. באת להרוס בתים בישראל?? מי שמך??
אתה טועה עובדתית.אודיה.
תגובה ממש לא לענייןי"ש

בס"ד

אבל ממש. 

גם אני התחתנתי בגיל 19, 

והפלא ופלא

לא היו אלו "הורמונים"

אלא הקב"ה בכבודו ובעצמו שזיווג.

זיווג נפלא וחכם וללא רבב, בניין עדי עד. 

גם לבחורה בת 19 יש שכל, 

ויש בחורות בנות 19 שעברו חוויות שהפכו אותן לבוגרות ואחראיות, 

לפעמים יותר מבחור בין שלושים.

לא צריך לכתוב בעצמך רשימת קניות כדי להקים בית.

צריך בגרות, נכונות, רצון והיכרות עם בן הזוג.

מכירה המון זוגות שהתחתנו בגיל הזה, ולעיתים גם בגיל יותר צעיר (17),

ומנהלות בתים גדולים ושמחים. (וחלקן כבר בנות 50+) 

אל תשכנע אותנו בדעה המעוותת שלך.

ובטח שאל תזרה מלח על הפצעים של הבחורה שמבקשת עזרה.

בחור יקר אין לך שום מושג בעניינים שמימיים ומסתבר גם לאחן'
ביחסים ובתהליכים של זוג מהיום שהם נפגשים ועד שנישאים .
ביני ובין בעלי היתה אהבה גדולה עם כל מה שכרוך בה נתינה והערצה אין סופית. שבו כל אחד רצה רק לתת ולהעניק לשני.
בית שהיה לקנאה והערצה ומודל לכל זוג. תוסס ושמח מכל היבט והצלחה כלכלית וחברתית . הגענו לכל מה שזוג יכול לחלום ובזמן קצר .
נישאנו אחרי גיל שלושים לאחר ששנינו עברנו מסלול חיים וכל אחד בדרכו מאוד הצליח.

מה שנשאר מכל זה .בית מזהב שיש בו הרבה שנאה כעס ומרירות. רצה הגורל בלי לשאול אף אחד מאיתנו וגילגל לעברנו נסיון שקשה לפעמים לקום ממנו.

נשמע קשה ועצובפאז
אולי הוא נכנס למחוייבות הזו של נישואין והורות צעיר מדי ולא בשל
באמת נשמע שהמצב עכשיו כבר מסובך מאד.
מציעה ללכת לטיפול זוגי איתו או בלעדיו, ולהתייעץ לאן מכאן.
מנסה לקרוא בין השורותבת הרים

ונשמע לי שבעלך סובל מחוסר ביטחון, שהוא זקוק להמון פרגון, שצריך לא לבקר אותו, ושאת זקוקה לליווי ותמיכה.

2 עצות:

1. אם את מוכנה לתת צ'אנס לנישואין, תתחילי ייעוץ בלעדיו. תבקשי הדרכה איך להתנהל מולו. ואולי בלי ביקורת והמון פרגון הוא לאט לאט ישתנה, למרות שחייב להיות ברור שאסור לו בשום פנים ואופן להיות אלים.

2. למה הוא חייב ללמוד? שיעבוד בעבודה שלא מצריכה לימודים. מכירה אנשים מכובדים מאוד שמפרנסים את המשפחה מעבודה במכולת. לימודים זה לא לכל אחד.

כואב עלייך מאודשכל ורגש
אבל חושב שאפשר לשפר. ניכר מדברייך שאת אשה עם עוצמות ומוכנה להשקיע.
אבל לגופו של עניין, אולי דווקא פה טמונה הבעיה. האם פעם הרשת לעצמך להיות רגשית חלשה ותלותית ביחס אליו? האם קרה שהתפרקת לפניו בבכי תמרורים על המצב ביניכם? נראה לי שחוץ מזה שהוא מרגיש לא יוצלח בהשוואה אלייך, יש פה נקודה נוספת והיא שהוא מרגיש שאת כאילו לא צריכה אותו, שאת חזקה בעצמך ולא צריכה אותו כמשענת שלך. ואם כן אז בעצם הוא מרגיש שאין לו כלום לתת לך.
זה נכון? כי אם כן כדאי שתדעי שזה מאוד מאוד חשוב לגבר. שחוץ מהאהבה השיוויונית, אשתו תיתן לו גם הרגשה שהוא הגב שלה. אבל זה לא משהו חיצוני. את באמת צריכה להרגיש שאת צריכה גב. וגם אם נראה לך שלא, אם תיכנסי לנבכי נפשך אולי תגלי שכן, ורק הדחקת את זה.
לדעתי ניכר מאוד מההתנהגות של בעלך, שאינו אדם רע מטבעו, שזו הבעיה.
לא בורחים לגירושין! גם אם צריך להשקיע. בפרט שיש ילד. אולי בעלך רואה יועץ כעוד מסמר בארון הקבורה של ההערכה העצמית שלו ולכן לא רוצה ללכת.
הוא כאילו קרוע בין רגש של רחמים עלייך, וכעס עלייך ש"לא צריכה" אותו.
לכן לי נראה שזה תלוי בך. להיות חזקה כשצריך, לשתוק ולהבליג, וחלשה ותלויה בו כשצריך.
נכון שזה מצריך הרבה השקעה ומאמץ, אבל תזכרי שזה לא רק בינך לבינו, זה גם לשם שמיים. את משקיעה גם בשביל הקב"ה שרוצה בפתרון הזה לכתחילה.
מאחל לך שיסתדר הכל בע"ה, שתצליחי להפריח את האהבה ביניכם שוב.
אוליסודית
תוותרי על הרעיון שהוא יסיים בגרויות ויעשה תואר.
הוא יכול לפרנס בלי תכיווןיש מצב שישאר בקבע?
תגידי לו שאת אוהבת אותו (מקווה שעוד נשארה קצת אהבה)
ושאת רוצה לקחת שנה הפסקה מהלימודים, ולהשקיע יותר *בו*.תשאת מרגישה שבין כל החזיתות הכי חשובה עכשיו האהבה.תשאלי אותו אם הוא מוכן לתת לכם גב כלכלי.
התשובה שלו תתן לך כיוון
בלי תואר התכוונתיסודית
לא להזכיר בכלל את הלימודים שלו
מאד יעזור שגם היא תהיה מתוסכלת מחייהלאיאומן
אין סיבה שבעולם שתעצור את חייה כי לבעלה יש קשיי התמודדות. שיתמודד או שלא. להתגרש זה זוועה (אני מניחה) אבל לחיות מגיל 22 ועד הנצח עם אדם שצריך להתגמד לידו כדי שיוכל לתפקד נשמע לי אפילו נורא יותר.
להתגרש בשנים אינטנסיביות זה סיכון לא קטןסודית
ברפואה יש הרבה חומר והוא בקלות יכול לשים לה רגל.
צריכה להתייעץ עם ההורים. שנה הפסקה כדי להתרכז בבית ולא להתפזר בין אלף מטלות יכולה לאפשר לו להכנס לנעלי המפרנס ולהרגיש שווה. או- להביא להבנה שאין תקווה לזה, לקבל תמיכה ולסיים יפה.
להחלטת הפותחת- אחרי התייעצות עם הוריה והוריו שנושאים בעול הכלכלי עכשיו.
להפסיק את לימודי הרפואה כדי להעלות לו את הדימוי העצמי?!ישועת ה' כהרף

לא מצטרפת לרעיון..

הוא צריך לתפוס את עצמו בידיים..

הוא התחתן.. נולד לו ילד.. צריך להתבגר בעל כורחו..

אם הוא זקוק ל"פסק זמן", ללכת להוריו ולעשות "חישוב מסלול מחדש".. שיהיה.. לא ניתן להמשיך כך.. ובטח לא בניסיון להקטין אותך.. לצמצם אותך.. או להפעיל כעסים ואלימות..

יש גבול כמה אדם בוגר ללא קשיים התפתחותיים יכול להפוך את הסביבה שלו לבלתי נסבלת.. 

נותנת לך חיבוק גדול!!

את נמצאת בסיטואציה לא פשוטה!!

שמעתי על מקרים דומים שנגמרו ממש בטוב.. לא נשמע שהמקרה שלכם חסר סיכוי.. נשמע שבעלך היקר צריך להבין שהוא כבר לא ילד קטן ולקחת את החיים בשתי ידיים, להתגבר על הקשיים שלו ולתפוס פיקוד ממקום טוב ובונה...

עם הרבה סבלנות שלך ואפס סובלנות כלפי אלימות מילולית/פיזית (לא יהיו מקרים כאלו יותר.. תגובה חריפה..), אני מאמינה שאתם יכולים להגיע למקומות טובים..

הרבה בהצלחה!!

בלי היסטריה, ישועת. אפשר להקפיא לימודים לשנהסודית
המטרה לא להתקרבן אלא להציל את הבית הזה
שהתחיל באהבה גדולה
ויש ילד
והאשה, שמקדימה את בעלה ב3 שנים כי הוא עשה צבא והיא לומדת, לא רוצה להתגרש.
הבנת?
אם לא מתנהג כבנאדם איך תסמוך עליו ותקפיארפואה שלמה
הקפאה ברפואה היא לשנה. אי אפשר לשנות את סדר הקורסים.
לא הייתי מקפיאה הוא נשמע לא יציב.
מה שכן, הייתי מונעת הריון.
3 השנים הבאות אכן אינטנסיביות מאד וזה גם לא הזמן להתגרש. שיעשה מה שרוצה עם עצמו. הפותחת צריכה לשחות אל חוף מבטחים- לפחות כלכלי- היא ההורה היציב כאן
הכי מלחיץ בתיאור זה היחס לילדרפואה שלמה
לא להתגרש עם ילד כל כך קטן. להרוויח זמן. להרוויח זמן!!!
לא להתעסק בלימודים/תואר/ עבודה שלו.

לפותחת - שמרי על עצמך ועל הילד.
תודה אהובה!משבר
היינו ביעוץ זוגימשבר
והבנתי את מה שעובר עליו , הוא בחור מופנם והמטפלת נתנה לי לראות אותו באור כל כך אחר. הבנתי שהוא באמת אוהב אותי שהוא מוכן להשתנות למעני - לבטל את עצמו למעני. וזה יפה ורומנטי בטירוף אבל לא זה לא מי שהוא באמת.
למדתי ואני עדיין לומדת לשחרר את האחראיות שלו מעלי ולתת לו לקחת את האחראיות בידייים שלו. לתת לו לנסות ליפול או להצליח בידיים שלו. כרגע אני נותנת לעצמי את האופציה לפרוח ולהצליח בלימודים ובמקביל להיות אשתו ולתת לו אהבה יותר מאשר להיות אמא שלו ולגרום לקרע ביננו. בנוסף הוא מקבל תמצית לרגיעה והעלאת הביטחון העצמי שלו על מנת לעזור לו לעלות את המורל ולעבור את התקופה האפלה בחייו ולעלות למעלה. ביומיים האלה לקחנו את החיים רק לנו ( אמשיך ללמוד שוב בראשון ). פחדתי שהוא לא אוהב אותי אבל הוא הכי בעולם. ❤
מקווה שזוגות נוספים ילמדו מכם שעדיף לגייס כוחות להצילאליפ

את המצב

במקום להרים ידיים

תמשיכו לבשר טוב!!!

שבת שלום ומבורך

כ״כ משמח לשמוע!ואני הקטנה
💕 בהצלחה אהובה💕רפואה שלמה
תודה על השיתוף ממש משמח!Le Petit Prince
הסיפור שלכם נגע לליבי ואני שמח שיש אור בקצה המנהרה. יש לך את כל הכישורים לצאת מהמשבר.
כל הכבוד!!! ❤ מרגשכלה נאה
"חכמת נשים בנתה ביתה"
בהצלחה!
פאז
בהצלחה רבה!
ממליצה לך מאד לקרוא את הספר לדעת להכנע (למרות התרגום המעפן של בשם שלו )
להפסקת הלימודים לשנה יש הרבה מאוד השלכותפסידוניתאחרונה
הפותחת מבינה את זה כנראה יותר טוב ממני
לחזור ללימודים אחרי שנה זה להיזכר (או לא) מחדש בכל החומר. וברםואה יש הרבה מאוד חומר להיזכר בו
זה נראה לי מחיר גבוה מידי לשלם בשביל ניסיון שאולי אפילו לא יצלח
צריך ללכת בדחיפות ליועצת זוגית לבד לשאול אם יש פיתרון. אםדדו

אין ח"ו וצריך לדעת להפסיק לסבול. אני כאן לעזור בצד המשפטי. הטוען הרבני.

זורק עלייך דברים?? עד כאן!!!!וואוו
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך