שאלה לבנות וקצת פריקהואני הקטנה
גם אתן מרגישות שאתן מעזות פחות בכל הנוגע למראה החיצוני שלכן בתקופה הזאת של החיפושים?

מרגישה שבא לי להתלבש קצת אחרת, לצבוע את השיער נגיד, לשים עגילים קצת יותר מיוחדים.. אבל אני לא. כי אני חוששת שזה ייתפס לא נכון אצל הצד השני..
מצד שני, דווקא המיוחד הוא מה שתופס את תשומת הלב ומסקרן והכי טוב להיות עצמי..

בלי קשר ועם - גם מרגישה שאני תקועה בתחום ההתפתחות האישית.. הייתי רוצה ללמוד דברים, לטייל.. ועזבו את זה שאין עם מי, מרגישה כאילו אין לי כוחות כשהכל זה רק בשביל עצמי ואיתי וסובב סביבי.. מרגיש חסר טעם וריק..

עצות ועידודים יתקבלו בברכה..
לגבי הפיסקה האחרונה -פסידונית

אצלי בדיוק הפוך.

אני מרגישה שעכשיו הזמן שלי ללמוד דברים ולהתפתח, ואחרי שאתחתן האופציות ייחסמו.

אולי זאת רק תחושה שלי, אבל היא מפריעה מאוד.

וזה נותן לך כוחות, התחושה הזאת?ואני הקטנה
לנצל את הזמן וכו?
מבינה את הצד השלילי שבה, אבל יש בה גם הרבה חיובי.
שאלה טובהפסידונית

אני מנצלת את הזמן שלי הרבה יותר טוב מפעם, אבל לא בטוחה שזה קשור לתחושה הזאת.

אולי כן

מעניין...טללי אור נסתר
עוקבת.
קרה לי.. אבל בכל זאת עשיתי .טיפה של אור
עבר עריכה על ידי טיפה של אור בתאריך י"ח בחשון תשע"ט 20:59

הרגשתי טוב, כי זו אני. רציתי לעשות את זה.
והאחד שלי יקבל אותי, כי זו אני. כמו שאני .

אני חושבת שזה נובע, משימת יתר למה האחרים חושבים עליי. זה לא באמת צריך להיות אכפת לי, רק מה שה' יתברך ואני חושבים עליי .
אבל זה בכלל לא גורף, יכול להיות שזה בכלל לא הנקודה .
מוכר מקרובהפואנטה
ממש מזדהה עם העניין הזה של למצות את הכוחות שלי.. לא ממש מצליחה. מנסה להבין למה
כן ויש לי כמה דברים לומר לךעלומה!

אני גם ככה, אבל אני לא מרגישה תקועה בכלל, 

יכול להיות שהמיוחד הוא מה שתופס את הצד השני אבל אני הייתי מעדיפה שיסתכלו על האופי שלי על המידות ועל הפנימיות שלי וזה מה שיסקרן  ויתפוס את תשומת הלב, לא המראה שלי

תחום ההתחפתחות האישית בכלל לא קשור לנישואין הרי זה דבר אישי, ותשקיעי בעצמך ובהתפתחות שלך ואל תחשבי שזה רק בשבילך כי זה שאת בונה את עצמך זה המון ובסופו של דבר בן אדם שעבד על ההתפתחות אישית שלו יסתדר יותר טוב בחיי נישואין עניות דעתי

תפרגני לעצמך ובהצלחה

שבת שלום ומבורך

כמובןואני הקטנה
שלא כדי לנסות למשוך תשומת לב, אלא פשוט למצוא חן בעיני עצמי ולהנות מעצמי (אבל אנחנו לא פועלים בוואקום והדברים משפיעים אחד על השני..)

מבינה מה אומרת לגבי ההתפתחות האישית, אבל תיארתי תחושה ומצב. אני יודעת שזה לא אידאלי ולא טוב, אבל לא יודעת איך לשנות את זה. בגלל זה ביקשתי עצות 🙃
את כן יודעתעלומה!

עובדה שעלית על הבעיה, עכשיו לפתור אותה דורש ממך קצת מחשבה ואת תעשי את זה טוב, כבר עשית חצי דרך

מזדהה עם החלק הראשוןפרח-אש
עם החלק השני ממש לא אני ממש מתאמצת להתקדם אפילו זה נותן יותר מוטיבציה כי אני מכינה את עצמי ומרגישה שככה משתדלת ומתקרבת ללמצא את בעלי ....
האמת שקצת קשה לי עם הגישה של ״מכינה את עצמי לבעלי״ואני הקטנה
זה מוריד את הערך של הפעולה מצד עצמה, של הערך שלי מצד עצמי (וגם: כמה אפשר לירות למטרה שאותה אני לא רואה?)

אם זה עובד עבורך, שמחה לשמוע.
עליי פחות..

(סליחה אם יצא תוקפני, לא זו הייתה הכוונה. פשוט הגישה הזאת חוזרת על עצמה פה בפורום והיא חורה לי.)
אומנם אני לא בת ..יואב גל
אבל אם זה מה שבאלך לעשות אז וזה מה שעושה לך טוב אז למה שלא תעשי את זה ?! זה לא כאילו יש איסור כזה.
ואם זה מה שבאלך לעשות בן זוגך לעתיד אמור לקבל אותך ככה ואין צורך "לשחק אותה" משו אחר.
שואל בתור בןבינייש פתוח
בא נניח ואת מתלבטת האם להתחיל ללכת עם נזם באף לצורך העניין. יכול להיות שהבחור שתצאי איתו ואולי ימצא חן בעינייך לא יאהב את זה ואולי אפילו הוא יחתוך בגלל זה (ממש מטומטם מצידו ואת צריכה לשמוח להיפטר ממנו אבל זו דעתי האישית...) מה הבעייה לחכות לשלב של קשר מתקדם, ואם החבר שלך יאהב את הנזם או כל שדרוג שתרצי לעשות למראה שלך, תוכלי לעשות כל שדרוג הרבה יותר בלב שלם ועם הרבה יותר בטחון? ( אם הוא חבר שלך הוא אמור לתת לך בטחון...) ואם הוא לא יאהב את זה לא תעשי את השדרוג ההוא, גם את זה עם יותר בטחון (כי את בעצמך מתלבטת והחבר שלך לא אוהב אז בשביל מה כל זה?) ואם מדובר במשהו שאת לא מתלבטת תעשי ומי שיצא איתך אמור לקבל אותך איך שאת, אבל לדעתי כמו שכתבתי בהתחלה יכול להיות שהוא לא יאהב נזם באף (לצורך הדוגמא כן?) ועדיף לדעתי שיהיה לך יותר חן בעיניו וחבל סתם להיכנס להתלבטויות וסיכונים בשלבים הראשונים.
אני יכול לומר שדברים בולטים (לא יותר מידי כמו לצבוע שיער לצבע לא טבעי או פירסינג) כמו נזם באף או נעלי עקב הם כמו כוסברה. או שאוהבים אותם ממש או ששונאים אותם ממש ויש שידביקו תוויות של פרחה על מי ששם אותם ויחתכו על זה (אני לדוגמא לא הייתי נותן תוויות לציונים לאנשים ולא הייתי חותך על זה (למה לחתוך אם אפשר פשוט לדבר על זה מאוחר יותר?) לגבי נזם באף אני מאוד אוהב, לגבי נעלי עקב לדעתי זה נראה כמו קביים, עושה רעש מעצבן ודופק את הגב והרגלים) ככה שאם חבר שלך יאהב מאוד שדרוג שתרצי לעשות מה טוב. ואם הוא ממש לא יאהב מה טוב שחסכת לעצמך עגמת נפש בלשדרג את עצמך ואח"כ לחזור אחורה ולהפסיק את השדרוג או להיכנס להתלבטויות וסיכונים מיותרים.
מקווה שהגברתי לך את החשק להגיע לקשר רציני ולא להפך
זה שוב להיות תלויה בבחור..ואני הקטנה
אני לא יודעת מתי יגיע. אז זה סתם להיות תלויה באוויר עם חשק.. (שיתפוגג עם הזמן או יהפוך למיני-חסך בנפש)

תודה על התגובה המושקעת, אך אאלץ שלא להסכים 🤗
כשזה יגיע זה יגיע!!! וגםבינייש פתוח
החשק על מה שאת מתכננת לאחר כך יבוא בעיתו ובזמנו ואפשר לא להסכים איתי. הכל טוב. והמון בהצלחה (עם האיחול הצלחה את חייבת להסכים!! )
חחח מסכימה לגמרי. וכן למר. ושההצלחה תהיה קרובה. אמן.ואני הקטנה
בקרוב בקרוב. אמן ואמןבינייש פתוח
מעניין..חיהל'ה
לגבי בלבוש ואיך שהוא ייתפס -
מעולם לא ניסיתי להתאים את עצמי לאיך שהצד השני יתפוס אותי.. עשיתי כמה וכמה צעדים משמעותיים בחיים, שאולי יכולים לסמן אותי בצורה מסויימת - למרות שאני עצמי משהו אחר..
אני פשוט אומרת מה אני - וככה אנשים תופסים אותי..
ולגבי הלבוש שלי - הוא תמיד היה מתואם עם הפנימיות אצלי.. ומגדיר אותי,
וטוב לי ככה.
אבל לגבייך - אני לא חושבת שאת צריכה לעשות או לא לעשות דברים בגלל שהצד השני יסמן אותך בגללם כמשהו אחר..
הוא יסמן אותך בסופו של דבר כ#את# עצמך.
אם זה יתאים לו או שלא - זה כבר עניין אחר..

ולגבי הפסקה של ההתפתחות האישית..

לי יצא לעשות סוויטש במוח לפני תקופה -
ולהחליט שאני לא מתכננת את חיי לתקופה ארוכת טווח.. (פשוט כי אני טיפוס כזה שכן נוטה לתכנן מראש..),
כי שום דבר לא בידיים שלי.
החלטתי פשוט לזרום עם מה שיבוא בחיים.
פשוט אין טעם לשבת ולתכנן מסלול חיים שכולו מחכה לאסיר על הסוס הלבן שיבוא ויצמן אותך מהבדידות במגדל השומם ...
הגיעה לידיים שלי הזדמנות לצאת מהמעגל הזה - ולנקות שהרבה חשבו שאני משוגעת והטיפו לי מוסר על זה - ועל ''מה יהיה עם השידוכים'' -
קפצתי על זה..
אין עניין לשבת ולחכות.
אל תדחי שום דבר שאת רוצה לעשות. מקסימום - תתחילי, והוא יגיע באמצע..
ותהני מכל רגע בדרך, זה עושה לנו רק טוב..

בהצלחה!!
ושה' ישמח אותך בקרוב
ולא רק באמצעות החתן.. אחר פשוט שמחה אמיתית בלי קשר למצב..
וגם החתן יבוא בקרוב..
התגובות שלך פשוט מעוררות השראה! באמת!תודה על זה!פיצולישי

תודהחיהל'ה
.. חושבת על זה. אגיב בהמשך. תודה ואני הקטנה
מגיבהואני הקטנה
לגבי החלק השני של התכנון -
אני בדיוק ההפך ממך. לא מסוגלת לתכנן אפילו את המשך היום שלי..
אז זה לא בעיה של ״תתחילי ומקסימום הוא יגיע״, זה בעיה של.. איך אגדיר את זה.. אולי זה באמת לא קשור אליו, אלא רק אליי. או שזה פשוט מרגיש לי בודד לעשות דברים לבד - ואז שגם לא יהיה את מי לשתף בגילויים שלי ובהתלהבות מהידע החדש.. כן, זה העניין.
אז זה קשור אליו ולא קשור אליו.
האסיר על הסוס הלבןאורות הכתובה
שיקלי עתיד בתור קופירייטרית
האמת שלא מזמן עשיתי טראגוסהנסיך הקטן.
אני עוד לא התחלתי לצאת אבל דחיתי את העגיל המון זמן כי מה יחשבו כשאני אתחיל לצאת
אבל אני באמת אוהבת אתזה ועשיתי נטו בשבילי. יפריע למישהו, נתמודד.. כשזה באמת בשביל עצמך ואם את באמת אוהבת - זה גם נראה אחרת, עדין יותר
ובלי קשר זה באמת כיף להתחדש בדברים האלה, לכי על זה
מה זה טראגוס??יואב גל
לא משנהה... קראתי עכשיו בגוגל
עגיל בצ׳ופצ׳יק הקטן הזה של האוזןהנסיך הקטן.
אווץ' נשמע כואביואב גל
דווקא החור שהכי פחות כאב לי מכולםהנסיך הקטן.
וואלהה ?! ראיתי תמונה כמעט התעלפתייואב גל
עגיל כזה בפנים. יעני לא בתנוך של האוזן ...נפש חיה.
נכון. גם אני אומר שבינייש פתוח
אם את ממש בטוחה במשהו לכי על זה ומי שיצא איתך צריך לקבל אותך איך שאת.
אממהפואנטה
זה לא תמיד נכון כי אנשים די נוטים לשפוט, אז ישמעו שאת עשית א' הם כבר יורידו או שזה די יוריד להם ממך..

וגם, אם תתחרט אחרי זה, אנשים לא מקבלים מהר שינוי, הם ימישכו לחשוב עליך באיזה שהוא אופן משהו שלילי בגלל הבחירה שלך (במקרה שהיא באמת לא מקובלת)
השאלה היא האם את תרצי מישו שבאמת היה שופט אותך על כזה דבר?יואב גל
אם זה דבר לא מקובלהפואנטה
הגיוני שהוא ישפוט אותי על כזה דבר, אם הוא לא יכיר את מי שאני באמת.
לכן כן חושבים פעמיים ואפילו יותר, לפני שמחליטים משהו בסגנון. ולרוב באמת דעת הקהל היא זו שתטה את ההחלטה
קצת כואב לי לקרוא את המילים "חסר טעם וריק"...מור ולבונה
אשתף ומקווה שיהיה לעזר.
יש לי עכשיו פרק זמן בלתי ידועה בו אהיה מצוייה במסע, מסע שאין בו נקודת סיום מוגדרת, אין מצפן ולא תמיד נמצאים האנשים הנכונים בשביל שיאירו את הדרך.
בעיקר, יש לי את עצמי ואת בורא עולם.

אז נכון שבמגזר שלו, מחנכים אותנו לסיים את השביל מהר ולמצוא את הזיווג.. אבל, מה עם להנות מהדרך? לשמוח בה ולאסוף חוויות? מה עם החוויה האישית שלי בדרך את היעד? אני כבר מימלא כאן...

אני משתדלת לחיות את החיים שלי בלי לתלות את האושר במישהו אחר (אם כי ברור לי שהוא יסב לי אושר אינסופי לכשאמצא אותו).
מגיע לך להיות שלמה עם עצמך, מגיע לך לנצל כל רגע בחיים ולחיות אותם עד תום.
בעזרת ה' כשיגיע המיועד, הוא ישמח לראות מישהי שחיה ופועלת במציאות.

להשקיע בעצמך= להיות חיונית יותר
וכשאת כזו, זה משפיע באופן ישיר על הסביבה שלך וגם משדר תחושת ביטחון ורוגע מצידך (זה מושך.. באחריות).

תהיי אדם מעניין, אדם שקשוב לרצונות שלו וחי את הזמן והמקום.
בהצלחה יקירה ❤
תודה על זה.ואני הקטנה
לא מחדש, אבל מנסח אחרת.ניק חדש.
ב"ה

א. נכון שאנשים שופטים חיצוניות. ואם ברור לך שהבחור שאת מחפשת יפסול על מה שבא לך לעשות, זו נקודה שדורשת מחשבה.
יש פה פער בין הספונטניות לדעה ואולי צריך לתת עליו את הדעת. ויש מה לכתוב על זה, אבל הנקודה השנייה היא העיקרית.

ב. לדעתי מפגש אמיתי ומאפשר חיבור, מתרחש רק כשהוא ממש הוא והיא ממש היא.
זוגיות אינטימיות והורות זה המשך טבעי של הגדילה וההתפתחות של האדם. יוצא שלא צריך להשגיח עם מלאכותיות על איך שאני נראה מבחוץ, אלא להיות עסוק בסיפור שלי, וההתפשטות והחיבורים נוצרים ממילא.
חישובים קטנים יותר הם איך מגיעים, ואיך נמנעים מפתרונות לא נכונים ועוד... אבל העיקר זה לחיות מבפנים החוצה.

עכשיו גם תחשבי על התורני ההוא שמוצא חן בעיניו גוונים בשיער ועגילים מיוחדים, והוא מחפש בנרות מישהי תורנית שלא מקפידה על כל התפאורה של תורניות, אלא מגדירה את המראה התורני מחדש.

חייכת אותי. תודה ואני הקטנה
ונגעת בנקודה חשובה בדבריך כשכתבת ״להיות עסוק בסיפור שלי״..
מותר גם לבנים לענות?צריך עיון
א. יש לי משהו במראה שלי שלכאורה לא מייצג אותי כמו שצריך, אבל אני אוהב את זה ואני חושב שזה עושה לי טוב אז זה נשאר. אני יודע שזה גרם לבנות לא לצאת איתי ואני סבבה עם זה, אולי בעתיד זה ישתנה...

ב. אני מתכנן את החיים שלי בלי קשר לחתונה, בתקווה שהיא תגיע ותשתלב תוך כדי. איפשהו בחלק האחורי של הראש אני יודע שחתונה יכולה לשנות הכל ואני לא מתנגד לזה, אבל זה לא מלווה אותי בהחלטות.
הכי חשוב שאתה שלם עם זה.נפש חיה.
מבינהבהשתדלותי
גם אני התלבטתי באותה נקודה, הראשונה שהזכרת,
ושאלתי על זה פה בעבר.. ( דילמה רצינית שלי - לקראת נישואין וזוגיות )

עד עכשיו אין לי החלטה ברורה איך נכון לנהוג.
זה טוב ויפה להיות אני ושהבחור יקבל אותי בדיוק ככה
אבל בסיטואציה של דייטים יש מקום גדול לשדר החיצוני וכל דבר נקלט, מפורש ומקוטלג- מתאים לי או לא.
אז זה מורכב..
מי שיודע להכיל מורכבויות ישהה שם ולא יפסול לפני שיכיר לעומק.
מי שלא, עלול לפסול אותך מהר ואולי לפספס.
השאלה אם לקחת את הסיכון הזה או לא..

בדיוק דיברתי על זה עם בעלי בשישי..
הוא טוען שאם הייתי עושה משהו מסויים שאהבתי לפני שהכרנו זה היה גורם לו להתלבטות..
לא היה פוסל מייד אבל כן היה מפריע לו.
אז אני שמחה שוויתרתי על זה.
וכן, אנחנו מתאימים למרות שבאותו דבר ספיציפי אנחנו בראש שונה..
כך שהאמירה שמי מתאים לך יאהב אותך בדיוק כשאת לא בהכרח נכונה.
נכון, הוא יאהב אותך איך שאת אחרי שתכירו לעומק.
אבל בהתחלה ההכרות חיצונית. אין לו עוד את הידיעה שבעצם..אתם מתאימים. ורק משהו חיצוני מטעה לחשוב אחרת.
אז אולי חבל לשים את זה כדבר הראשון המעיד עלייך לפני שהספיק להכיר מבפנים.
ממ כן.. זה החשש.. הו וול.ואני הקטנה
זה טריקי. מצד אחד; תפרחי, תחיי בגדול, תעשי כל מה שחלמת עליו מבלי לקחת בחשבון מתי האחד שלך יבוא. הוא כבר ישתלב.
מצד שני; תקשיבי, אל תעשי דברים שיגרמו לך לפספס אותו, לכי בתלם, תתנהגי נורמלי, טבעי כזה, וחפשי אותו איפה שמחפשים בחורים כמו זה שאת רוצה למצוא....

:/
לגבי התפתחות אישית - מותר להגיב כבן?צלילי השקט
עבר עריכה על ידי צלילי השקט בתאריך י"ט בחשון תשע"ט 17:39
לפעמים, אבל רק לפעמים, צצה לי המחשבה שאולי יש יותר מדאי קורסים ל"זוגיות מאושרת", אבל אין אפילו קורס אחד שעוסק ב"רווקות מאושרת". כאילו רווקות זה איזה שלב ביניים שהוא מוקצה מחמת לחץ החתונה של התרבות הדתית. רווקות נתפסת כאיזה מקום אפל וחשוך שהאושר בו הופך למילת גנאי, הוא מנהרה חשוכה ואפלה עם קולות הומי רשע שרק צריך לעבור.

אז לא, עם תפיסת "עצמי" כזו - אין סיכוי בעולם לשום רווק לממש משהו, או להתפתח. ההבנה שאני והערך העצמי והאושר לא תלוי ומתחייב בהכרח מזוגיות, זה הבנה ראשונית כדי להרגיש משמעותיות ולא ריקנות, וחלל.

אני לא אומר, בזוגיות יש משמעות, זה מהלך דה רפלקסיבי של יציאה מהעצמי למישהו אחר.

אבל, וזה אבל גדול, אנשים יכולים לחיות במערכת זוגית (כושלת) - ולהיות בודדים. אנשים גם יכולים להיות לבדם - אבל לאו בהכרח להיות בודדים, אלא להיות במצב "מתבודד". או במילה שמנפחת את המסר "בזוגיות עם עצמם", להקדיש זמן להכלה עצמית ולאהבה עצמית, ועל ידי כך גם ללמוד את הדברים שהם אוהבים, להקדיש זמן לעצמם. זה דבר גדול.

העצות לגבי ההתפתחות שאני אומר מסתכמות בשתי מילים. הראשונה היא "למה". השניה היא "איך".

הדבר הראשון שאת צריכה להבין, זה הלמה. ניטשה אמר ש"מי שיש לו את הלמה (שלמענו יחיה) יוכל לשאת כל איך".  הלמה הוא דבר חשוב, והוא גם סוג של שאלת חיבור של האדם עם עצמו. אדם שאוהב את עצמו ללא תנאי, לא יעשה דברים כדי לרצות וכדי שיאהבו אותו, אלא כי הוא רוצה לעשות אותם. אדם בעל ערך עצמי נמוך ירצה חיזוקים מהחברה, הוא ילמד ויעשה דברים רק כדי שהחברה שבה הוא נמצא תעריך אותו. לדוגמא, אדם שלומד מקצוע מסויים שמשעמם אותו מוות, רק כי המקצוע הזה הוא בעל מעמד, וכסף, בעיני החברה שבה הוא חי. או אדם שחי בחברה שבה מעריכים ידע, ומחליט שהוא "צריך" ללמוד דברים, גם אם הוא לא באמת רוצה, רק כדי שיאהבו אותו. זה גם יכול להיות תנאי תלותי כמו אדם שמעריך ואוהב את עצמו רק אם הוא ידע לפתור משוואות של תאוריית הקוונטים (למי שמבין זו רק דוגמא), אז הוא ירגיש חוסר הערכה עצמית במי שהוא, כל עוד הוא לא יודע לפתור אותן. ואגב, הוא גם לא ימשך ולא יעריך אנשים ש(כמוהו) לא יודעים לפתור.

אז הדבר הראשון שאת רוצה זה ה"למה", שיהיה למה ברור שאת רוצה בו, כי את רוצה בו, כי יש לך חיבור לזה ורצון פנימי לזה, ולא מתוך עשייה של פלוקלור, של רצון להציג את העצמי ולקבל הערכה מאחרים.

וזה מביא אותנו לנקודה השניה - של ה"איך".

להתפתח אפשר עד אין סוף, כל החיים הם צמיחה והתפתחות, (ואם הם לא כאלו אז או שהם עדיין במסלול של השרידות, או שהם ריקנים וללא משמעות). הצמיחה, בפוטנציאל היא עד אין סוף. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא "איך את יודעת שהגיע הזמן להפסיק להתפתח (על חשבון זוגיות)?

חשוב שהתשובה תהיה אוקולוגית, כלומר סביבתית. וחשוב שהיא תהיה ספציפית וקונקרטית.

ולמה אני מתכוון? אם המניעים שלך להתפתחות הם כי את לא ראויה לזוגיות כמו שאת עכשיו, ואת צריכה להתפתח כדי להיות ראויה לזוגיות, אז גם את תהיי בביקורת עצמית ושיפוטיות עצמית, וגם את אף פעם לא תתפתחי ותהיי ראויה, כי תמיד יש לאן להתפתח. מה שיצא מתפיסה כזו זה שאת תאמיני שאת לא ראויה עד שלא תהיי מושלמת בהתפתחות שלך - אבל אי אפשר להיות מושלמת - מה שגורם לך לשפוך את התינוק עם המיים ולחיות באמונה פרפקציוניסטית שגורמת לחוסר הערכה עצמית. כי את לא תוכלי לעולם להיות מושלמת, אז אף פעם את לא תהיי ראויה.

לכן המניעים צריכים להיות סביבתיים, סיבות של כסף זמן מקום וכ'ו, ולא אשיותיים (לא ראויה עד ש..). לדוגמא אני לא יכול להיות בזוגיות ולשלב עם זה לו"ז כל כך צפוף (לימודים ועבודה). או להיות בזוגיות במסלול להקמת משפחה שדורשת כסף וזמן, ולהשקיע בעניינים פיננסים שדורשים גם הם כסף וזמן.

וזה צריך להיות קונקרטי וספציפי - לדעת מה אני רוצה, וכמה אני רוצה, וכמה זמן אני אצטרך לתת לעצמי בשביל לעשות את מה שאני רוצה. לדוגמא מישהו שרוצה להכנס ללוז צפוף שעמוס בתכנים,  למשך × שנים, והוא בעקבות כך צריך זמן וכסף, הוא יודע מתי הוא מסיים (× שנים), הוא קונקרטי, הוא ספציפי, מסיבה סביבתית.

ברור שהכל סדרי עדיפויות, לאדם אחד השקעת זמן במשהו מסויים לא דוחה היכרות ובניית משפחה, ולאדם אחר זה חלק מהרצונות (הפנימיים) לבנייה עצמית התפתחות ומימוש עצמי.

לסיכום, בסופו של יום, רווקות מאושרת חייבת לעבור במסלול של השקעה ומיקוד באהבה עצמית והכלה עצמית, ומתוך כך בחיבור לרצון פנימי של עשיה במשמעות. (סוג של נתינה לעצמך).

@ואני הקטנה (עד כאן המונולוג הארוך והמתיש שלי.)
קראתי בעניין, תודה על תגובה מושקעת מאוד!ואני הקטנה
ומסכימה איתך בגדול, אלא שהצפתי את הבעיה שכרגע מרגיש לי מאוד בודד לעשות דברים בשביל עצמי. אני אוהבת את עצמי ונהנית מעצמי, זה לא העניין. פשוט ללכת ללמוד עכשיו דברים חדשים כשאי אפשר לשתף.. ואם נכשלתי בהם, נכשלתי לבד ומסלול החיים שלי חוזר לכשהיה - ולאף אחד זה לא משנה.. והכל סובב סביבי כל הזמן; סביב הרצונות שלי והשאיפות שלי ומה שטוב *לי* וכו וכו - מרגיש אגוצנטרי ובודד. לא מצליחה להפוך את זה לפריחה אישיותית.. זה האתגר שלי. ואני יודעת שזה יותר קשה בגלל שהחברויות שלי מתפוררות גם הן, כי כל אחת מוצאת את עצמה בחיים ובזוגיות... אז יוצא שאני ממש מתאמצת לשמר חברות כשזה מרגיש שהן יכולות להיגמר לי בין האצבעות בכל רגע כמעט..

~ עד כאן ההשתפכות וההתבחבשות שלי.
תודה שקראת!צלילי השקט

אני חושב שהרגש האגוצנטרי הבודד והריק ממוטיבציה של "אני משפיעה" במה שאת עושה -

נובע מהחשיבה שלך על העשייה שלך כרגע. על המשמעותיות שלך בתור רווקה. 

גם יש קשר לשאלה של הלמה?! "למה את רוצה ל.... "

הייתי מגיב עוד - אבל אין לי זמן. 

בכל מקרה תודה שקראת.

טוב, הבנת המשמעותיות שלי בעיניי עצמי תמיד הייתה לי קשה..ואני הקטנה
זה כבר מגיע לרובד פסיכולוגי יותר עמוק.. אבל קלעת יפה; אני באמת תוהה רבות מה המשמעות שלי בעולם ועד כמה אני מוסיפה בו טוב.. ומה המשמעות של להוסיף טוב.. וכל מיני תהיות כאלה שכמה שהן מעודדות התבוננות ועומק, הן הרבה פעמים מובילות לדאונים רציניים כי זה לא משהו שאפשר להבין... מה תכלית החיים? לעשות טוב למישהו אחר? לאהוב? להיות שמחים? לשמח? ואם אחד מאלו או כמה מהם - למה יש עניין להיטיב לאנשים שגם תפקידם שלהם הוא להיטיב? מה העניין פה?

ועוד כהנה וכהנה.
אם יש למישו ספר בעניין, אגב, זה הזמן לציין זאת. תודה.
אני אגיב משהוצלילי השקט
כהמלצה לספרים אני ממליץ בתור התחלה על "האדם מחפש משמעות" של ויקטור פרנקל, ועל "אומנות האהבה" של אריך פרום - אני חושב שהוא ספר חובה לכל אדם בפלנטה שלנו.

אני יכול לומר אלפי מילים סדוקות ושחוקות על משמעות החיים, אבל יש משהו אחד שבאמת חשוב לומר.

יש שני אנשים, אחד ששואל את חייו "למה הגעתי לכאן?! מה יש לי לעשות כאן? בשביל מה כל הדבר הזה?" (ובהטיה מדרשית: נוח לו לאדם שלא נברא משנברא). אלו המחשבות שעולות בדיכאון וריקנות.

ויש אחד שעונה לחייו, "אני כאן, וזו זכות להיות כאן, כל שניה היא זכות, ואני אסיר תודה שנפל בחלקי לחיות את השניה הזו." (ובהטיה מדרשית: נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא). אלו מחשבות שעולות במשמעות ויצירה.

משמעות הקיום סתומה מעייני האדם. לא הכל הוא יכול לדעת. למרות שהוא תמיד התיימר לדעת, הוא עשה את זה לאורך ההיסטוריה האנושית והדתית אין ספור פעמים. האדם, שנמצא בתוך מערכת היקום והקיום לא יכול להתבונן מחוצה לה ולתת לה הסבר סיבתי, כי הוא בתוך אותו יקום וקיום. אם האדם היה יכול לדעת את פשר הקיום, הוא היה חיצוני ליקום ולקיום - הוא היה אלוהים.

אבל הדבר הכי חשוב שאת יכולה לקחת מהתגובה שלי זה חיבור. אדם לא יכול להגיע למצב של משמעות ויצירתיות ללא חיבור לעצמו ומצב של הבנה מה משמעותי לו ויצירתי לו. לו ולא ריצוי לחברה.
כדי ליצור מצב של חיבור צריך להרגיש ראויים בעצמינו לאהבה של עצמינו וליחס של עצמינו להתחבר לעצמינו, אם אדם לא אוהב את עצמו הוא לא ירגיש שהוא ראוי לייחס מעצמו, ואוטומטית הוא לא ירגיש חיבור למקום הפנימי, יצירה ומשמעות.

אלף בית של אהבה זה אהבה לעצמינו. אדם לא יכול לאהוב מישהו יותר מכפי שהוא אוהב את עצמו. אריך פרום כותב שאגואיזם זה לא אהבה לעצמינו, אלא חוסר אהבה לעצמינו. אגואיזם הוא חוסר אהבה לעצמינו שגורמת לחוסר אהבה לאחרים. חוסר אהבה לעצמינו, אהבה ללא תנאי, או כלשון ברנה בראון "מושלמים כמו שאנו" זה מה שמביא להתמקדות בעצמינו במילוי החוסר (אהבה לעצמינו) לעצמינו.

מקווה שביטאתי את עצמי @ואני הקטנה

פסידונית
לי עזרת
צלילי השקט
תודה שקראת
ותודה על המשוב
גם לי ואני הקטנה
אתה כותב בהמון נעימות ובתבונה. תודה

*לקחתי את ההמלצות
תודה!צלילי השקט
המשוב משמח ממש! תודה
ועוד לכתוב ככה ב6:30.. 0.סואני הקטנה
ולקחתי את פרום מהספריה! אקרא אותו בקרוב..
מצויין!!צלילי השקטאחרונה

אל תתייחסי לכריכה האינטימית, (אם יש כזו במהדורות החדשות).

הקשר בין הכריכה לספר הוא מקרי בהחלט. 

ספר מתן תורה של רבי יהודה אשלגוירושלים של זהב
תודה, אחפש!ואני הקטנה
ספר נהדר!פסידונית

הו.. הוא נראה לי קצת גדול עליי כרגע..ואני הקטנה
אבל תודה בלי קשר
ואי אימלהההההה מוכר בטירוףףףףף שנזכה בקרובבבבבבבבבמשיח!!!

בלח

אמנם לא בתאוורסט
אבל גם אצלנו יש את כל ה'מה הן יגידו אם ידעו שעשיתי את זה'...
ממליץ לך לאזור כוחות ולעשות את מה שעושה לך טוב ונכון בשבילך.
אני בדיוק החלטתי גם
שמחה בשבילך. שיהיה לטובה ואני הקטנה
האמת שאני החלטתי לדחות את זה קצת לעת עתה.

יום נפלא!
תודה!אוורסט
בעתו ובזמנו😏
אני ממש משתדלת שזה לא ישפיע עלייחופשיה לנפשי
(לא שאני יוצאת כרגע, עוד לא בכל אופן).
יעידו בני משפחתי שאני לא האדם שמתנהג בצורה הכי מקובלת שיש(בעיקר חיצונית)
@ואני הקטנה אני בטוח שחיזקנו אותך לפיבינייש פתוח
לפי הכמות של התגובות ואיך שהן מושקעות
אכן ואני הקטנה
תודה רבה לכולם!
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

כמה פעמים נפגשתם?כינור יהודי

ואיפה כל פעם?

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

הערכים והמאווים הסובייקטיבים של הצדדיםadvfb

בגלל שזה סובייקטיבי אין צורך למצוא מקור אובייקטיבי.

כל אחד והמקורות שלו, בסוף מה שעובר דרך הצינור האנושי הוא סובייקטיבי ולצורך הדיון זה פחות משנה אם הוא לקח השראה ממקור אחד או ממקור אחר.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך