שאלה לבנות וקצת פריקהואני הקטנה
גם אתן מרגישות שאתן מעזות פחות בכל הנוגע למראה החיצוני שלכן בתקופה הזאת של החיפושים?

מרגישה שבא לי להתלבש קצת אחרת, לצבוע את השיער נגיד, לשים עגילים קצת יותר מיוחדים.. אבל אני לא. כי אני חוששת שזה ייתפס לא נכון אצל הצד השני..
מצד שני, דווקא המיוחד הוא מה שתופס את תשומת הלב ומסקרן והכי טוב להיות עצמי..

בלי קשר ועם - גם מרגישה שאני תקועה בתחום ההתפתחות האישית.. הייתי רוצה ללמוד דברים, לטייל.. ועזבו את זה שאין עם מי, מרגישה כאילו אין לי כוחות כשהכל זה רק בשביל עצמי ואיתי וסובב סביבי.. מרגיש חסר טעם וריק..

עצות ועידודים יתקבלו בברכה..
לגבי הפיסקה האחרונה -פסידונית

אצלי בדיוק הפוך.

אני מרגישה שעכשיו הזמן שלי ללמוד דברים ולהתפתח, ואחרי שאתחתן האופציות ייחסמו.

אולי זאת רק תחושה שלי, אבל היא מפריעה מאוד.

וזה נותן לך כוחות, התחושה הזאת?ואני הקטנה
לנצל את הזמן וכו?
מבינה את הצד השלילי שבה, אבל יש בה גם הרבה חיובי.
שאלה טובהפסידונית

אני מנצלת את הזמן שלי הרבה יותר טוב מפעם, אבל לא בטוחה שזה קשור לתחושה הזאת.

אולי כן

מעניין...טללי אור נסתר
עוקבת.
קרה לי.. אבל בכל זאת עשיתי .טיפה של אור
עבר עריכה על ידי טיפה של אור בתאריך י"ח בחשון תשע"ט 20:59

הרגשתי טוב, כי זו אני. רציתי לעשות את זה.
והאחד שלי יקבל אותי, כי זו אני. כמו שאני .

אני חושבת שזה נובע, משימת יתר למה האחרים חושבים עליי. זה לא באמת צריך להיות אכפת לי, רק מה שה' יתברך ואני חושבים עליי .
אבל זה בכלל לא גורף, יכול להיות שזה בכלל לא הנקודה .
מוכר מקרובהפואנטה
ממש מזדהה עם העניין הזה של למצות את הכוחות שלי.. לא ממש מצליחה. מנסה להבין למה
כן ויש לי כמה דברים לומר לךעלומה!

אני גם ככה, אבל אני לא מרגישה תקועה בכלל, 

יכול להיות שהמיוחד הוא מה שתופס את הצד השני אבל אני הייתי מעדיפה שיסתכלו על האופי שלי על המידות ועל הפנימיות שלי וזה מה שיסקרן  ויתפוס את תשומת הלב, לא המראה שלי

תחום ההתחפתחות האישית בכלל לא קשור לנישואין הרי זה דבר אישי, ותשקיעי בעצמך ובהתפתחות שלך ואל תחשבי שזה רק בשבילך כי זה שאת בונה את עצמך זה המון ובסופו של דבר בן אדם שעבד על ההתפתחות אישית שלו יסתדר יותר טוב בחיי נישואין עניות דעתי

תפרגני לעצמך ובהצלחה

שבת שלום ומבורך

כמובןואני הקטנה
שלא כדי לנסות למשוך תשומת לב, אלא פשוט למצוא חן בעיני עצמי ולהנות מעצמי (אבל אנחנו לא פועלים בוואקום והדברים משפיעים אחד על השני..)

מבינה מה אומרת לגבי ההתפתחות האישית, אבל תיארתי תחושה ומצב. אני יודעת שזה לא אידאלי ולא טוב, אבל לא יודעת איך לשנות את זה. בגלל זה ביקשתי עצות 🙃
את כן יודעתעלומה!

עובדה שעלית על הבעיה, עכשיו לפתור אותה דורש ממך קצת מחשבה ואת תעשי את זה טוב, כבר עשית חצי דרך

מזדהה עם החלק הראשוןפרח-אש
עם החלק השני ממש לא אני ממש מתאמצת להתקדם אפילו זה נותן יותר מוטיבציה כי אני מכינה את עצמי ומרגישה שככה משתדלת ומתקרבת ללמצא את בעלי ....
האמת שקצת קשה לי עם הגישה של ״מכינה את עצמי לבעלי״ואני הקטנה
זה מוריד את הערך של הפעולה מצד עצמה, של הערך שלי מצד עצמי (וגם: כמה אפשר לירות למטרה שאותה אני לא רואה?)

אם זה עובד עבורך, שמחה לשמוע.
עליי פחות..

(סליחה אם יצא תוקפני, לא זו הייתה הכוונה. פשוט הגישה הזאת חוזרת על עצמה פה בפורום והיא חורה לי.)
אומנם אני לא בת ..יואב גל
אבל אם זה מה שבאלך לעשות אז וזה מה שעושה לך טוב אז למה שלא תעשי את זה ?! זה לא כאילו יש איסור כזה.
ואם זה מה שבאלך לעשות בן זוגך לעתיד אמור לקבל אותך ככה ואין צורך "לשחק אותה" משו אחר.
שואל בתור בןבינייש פתוח
בא נניח ואת מתלבטת האם להתחיל ללכת עם נזם באף לצורך העניין. יכול להיות שהבחור שתצאי איתו ואולי ימצא חן בעינייך לא יאהב את זה ואולי אפילו הוא יחתוך בגלל זה (ממש מטומטם מצידו ואת צריכה לשמוח להיפטר ממנו אבל זו דעתי האישית...) מה הבעייה לחכות לשלב של קשר מתקדם, ואם החבר שלך יאהב את הנזם או כל שדרוג שתרצי לעשות למראה שלך, תוכלי לעשות כל שדרוג הרבה יותר בלב שלם ועם הרבה יותר בטחון? ( אם הוא חבר שלך הוא אמור לתת לך בטחון...) ואם הוא לא יאהב את זה לא תעשי את השדרוג ההוא, גם את זה עם יותר בטחון (כי את בעצמך מתלבטת והחבר שלך לא אוהב אז בשביל מה כל זה?) ואם מדובר במשהו שאת לא מתלבטת תעשי ומי שיצא איתך אמור לקבל אותך איך שאת, אבל לדעתי כמו שכתבתי בהתחלה יכול להיות שהוא לא יאהב נזם באף (לצורך הדוגמא כן?) ועדיף לדעתי שיהיה לך יותר חן בעיניו וחבל סתם להיכנס להתלבטויות וסיכונים בשלבים הראשונים.
אני יכול לומר שדברים בולטים (לא יותר מידי כמו לצבוע שיער לצבע לא טבעי או פירסינג) כמו נזם באף או נעלי עקב הם כמו כוסברה. או שאוהבים אותם ממש או ששונאים אותם ממש ויש שידביקו תוויות של פרחה על מי ששם אותם ויחתכו על זה (אני לדוגמא לא הייתי נותן תוויות לציונים לאנשים ולא הייתי חותך על זה (למה לחתוך אם אפשר פשוט לדבר על זה מאוחר יותר?) לגבי נזם באף אני מאוד אוהב, לגבי נעלי עקב לדעתי זה נראה כמו קביים, עושה רעש מעצבן ודופק את הגב והרגלים) ככה שאם חבר שלך יאהב מאוד שדרוג שתרצי לעשות מה טוב. ואם הוא ממש לא יאהב מה טוב שחסכת לעצמך עגמת נפש בלשדרג את עצמך ואח"כ לחזור אחורה ולהפסיק את השדרוג או להיכנס להתלבטויות וסיכונים מיותרים.
מקווה שהגברתי לך את החשק להגיע לקשר רציני ולא להפך
זה שוב להיות תלויה בבחור..ואני הקטנה
אני לא יודעת מתי יגיע. אז זה סתם להיות תלויה באוויר עם חשק.. (שיתפוגג עם הזמן או יהפוך למיני-חסך בנפש)

תודה על התגובה המושקעת, אך אאלץ שלא להסכים 🤗
כשזה יגיע זה יגיע!!! וגםבינייש פתוח
החשק על מה שאת מתכננת לאחר כך יבוא בעיתו ובזמנו ואפשר לא להסכים איתי. הכל טוב. והמון בהצלחה (עם האיחול הצלחה את חייבת להסכים!! )
חחח מסכימה לגמרי. וכן למר. ושההצלחה תהיה קרובה. אמן.ואני הקטנה
בקרוב בקרוב. אמן ואמןבינייש פתוח
מעניין..חיהל'ה
לגבי בלבוש ואיך שהוא ייתפס -
מעולם לא ניסיתי להתאים את עצמי לאיך שהצד השני יתפוס אותי.. עשיתי כמה וכמה צעדים משמעותיים בחיים, שאולי יכולים לסמן אותי בצורה מסויימת - למרות שאני עצמי משהו אחר..
אני פשוט אומרת מה אני - וככה אנשים תופסים אותי..
ולגבי הלבוש שלי - הוא תמיד היה מתואם עם הפנימיות אצלי.. ומגדיר אותי,
וטוב לי ככה.
אבל לגבייך - אני לא חושבת שאת צריכה לעשות או לא לעשות דברים בגלל שהצד השני יסמן אותך בגללם כמשהו אחר..
הוא יסמן אותך בסופו של דבר כ#את# עצמך.
אם זה יתאים לו או שלא - זה כבר עניין אחר..

ולגבי הפסקה של ההתפתחות האישית..

לי יצא לעשות סוויטש במוח לפני תקופה -
ולהחליט שאני לא מתכננת את חיי לתקופה ארוכת טווח.. (פשוט כי אני טיפוס כזה שכן נוטה לתכנן מראש..),
כי שום דבר לא בידיים שלי.
החלטתי פשוט לזרום עם מה שיבוא בחיים.
פשוט אין טעם לשבת ולתכנן מסלול חיים שכולו מחכה לאסיר על הסוס הלבן שיבוא ויצמן אותך מהבדידות במגדל השומם ...
הגיעה לידיים שלי הזדמנות לצאת מהמעגל הזה - ולנקות שהרבה חשבו שאני משוגעת והטיפו לי מוסר על זה - ועל ''מה יהיה עם השידוכים'' -
קפצתי על זה..
אין עניין לשבת ולחכות.
אל תדחי שום דבר שאת רוצה לעשות. מקסימום - תתחילי, והוא יגיע באמצע..
ותהני מכל רגע בדרך, זה עושה לנו רק טוב..

בהצלחה!!
ושה' ישמח אותך בקרוב
ולא רק באמצעות החתן.. אחר פשוט שמחה אמיתית בלי קשר למצב..
וגם החתן יבוא בקרוב..
התגובות שלך פשוט מעוררות השראה! באמת!תודה על זה!פיצולישי

תודהחיהל'ה
.. חושבת על זה. אגיב בהמשך. תודה ואני הקטנה
מגיבהואני הקטנה
לגבי החלק השני של התכנון -
אני בדיוק ההפך ממך. לא מסוגלת לתכנן אפילו את המשך היום שלי..
אז זה לא בעיה של ״תתחילי ומקסימום הוא יגיע״, זה בעיה של.. איך אגדיר את זה.. אולי זה באמת לא קשור אליו, אלא רק אליי. או שזה פשוט מרגיש לי בודד לעשות דברים לבד - ואז שגם לא יהיה את מי לשתף בגילויים שלי ובהתלהבות מהידע החדש.. כן, זה העניין.
אז זה קשור אליו ולא קשור אליו.
האסיר על הסוס הלבןאורות הכתובה
שיקלי עתיד בתור קופירייטרית
האמת שלא מזמן עשיתי טראגוסהנסיך הקטן.
אני עוד לא התחלתי לצאת אבל דחיתי את העגיל המון זמן כי מה יחשבו כשאני אתחיל לצאת
אבל אני באמת אוהבת אתזה ועשיתי נטו בשבילי. יפריע למישהו, נתמודד.. כשזה באמת בשביל עצמך ואם את באמת אוהבת - זה גם נראה אחרת, עדין יותר
ובלי קשר זה באמת כיף להתחדש בדברים האלה, לכי על זה
מה זה טראגוס??יואב גל
לא משנהה... קראתי עכשיו בגוגל
עגיל בצ׳ופצ׳יק הקטן הזה של האוזןהנסיך הקטן.
אווץ' נשמע כואביואב גל
דווקא החור שהכי פחות כאב לי מכולםהנסיך הקטן.
וואלהה ?! ראיתי תמונה כמעט התעלפתייואב גל
עגיל כזה בפנים. יעני לא בתנוך של האוזן ...נפש חיה.
נכון. גם אני אומר שבינייש פתוח
אם את ממש בטוחה במשהו לכי על זה ומי שיצא איתך צריך לקבל אותך איך שאת.
אממהפואנטה
זה לא תמיד נכון כי אנשים די נוטים לשפוט, אז ישמעו שאת עשית א' הם כבר יורידו או שזה די יוריד להם ממך..

וגם, אם תתחרט אחרי זה, אנשים לא מקבלים מהר שינוי, הם ימישכו לחשוב עליך באיזה שהוא אופן משהו שלילי בגלל הבחירה שלך (במקרה שהיא באמת לא מקובלת)
השאלה היא האם את תרצי מישו שבאמת היה שופט אותך על כזה דבר?יואב גל
אם זה דבר לא מקובלהפואנטה
הגיוני שהוא ישפוט אותי על כזה דבר, אם הוא לא יכיר את מי שאני באמת.
לכן כן חושבים פעמיים ואפילו יותר, לפני שמחליטים משהו בסגנון. ולרוב באמת דעת הקהל היא זו שתטה את ההחלטה
קצת כואב לי לקרוא את המילים "חסר טעם וריק"...מור ולבונה
אשתף ומקווה שיהיה לעזר.
יש לי עכשיו פרק זמן בלתי ידועה בו אהיה מצוייה במסע, מסע שאין בו נקודת סיום מוגדרת, אין מצפן ולא תמיד נמצאים האנשים הנכונים בשביל שיאירו את הדרך.
בעיקר, יש לי את עצמי ואת בורא עולם.

אז נכון שבמגזר שלו, מחנכים אותנו לסיים את השביל מהר ולמצוא את הזיווג.. אבל, מה עם להנות מהדרך? לשמוח בה ולאסוף חוויות? מה עם החוויה האישית שלי בדרך את היעד? אני כבר מימלא כאן...

אני משתדלת לחיות את החיים שלי בלי לתלות את האושר במישהו אחר (אם כי ברור לי שהוא יסב לי אושר אינסופי לכשאמצא אותו).
מגיע לך להיות שלמה עם עצמך, מגיע לך לנצל כל רגע בחיים ולחיות אותם עד תום.
בעזרת ה' כשיגיע המיועד, הוא ישמח לראות מישהי שחיה ופועלת במציאות.

להשקיע בעצמך= להיות חיונית יותר
וכשאת כזו, זה משפיע באופן ישיר על הסביבה שלך וגם משדר תחושת ביטחון ורוגע מצידך (זה מושך.. באחריות).

תהיי אדם מעניין, אדם שקשוב לרצונות שלו וחי את הזמן והמקום.
בהצלחה יקירה ❤
תודה על זה.ואני הקטנה
לא מחדש, אבל מנסח אחרת.ניק חדש.
ב"ה

א. נכון שאנשים שופטים חיצוניות. ואם ברור לך שהבחור שאת מחפשת יפסול על מה שבא לך לעשות, זו נקודה שדורשת מחשבה.
יש פה פער בין הספונטניות לדעה ואולי צריך לתת עליו את הדעת. ויש מה לכתוב על זה, אבל הנקודה השנייה היא העיקרית.

ב. לדעתי מפגש אמיתי ומאפשר חיבור, מתרחש רק כשהוא ממש הוא והיא ממש היא.
זוגיות אינטימיות והורות זה המשך טבעי של הגדילה וההתפתחות של האדם. יוצא שלא צריך להשגיח עם מלאכותיות על איך שאני נראה מבחוץ, אלא להיות עסוק בסיפור שלי, וההתפשטות והחיבורים נוצרים ממילא.
חישובים קטנים יותר הם איך מגיעים, ואיך נמנעים מפתרונות לא נכונים ועוד... אבל העיקר זה לחיות מבפנים החוצה.

עכשיו גם תחשבי על התורני ההוא שמוצא חן בעיניו גוונים בשיער ועגילים מיוחדים, והוא מחפש בנרות מישהי תורנית שלא מקפידה על כל התפאורה של תורניות, אלא מגדירה את המראה התורני מחדש.

חייכת אותי. תודה ואני הקטנה
ונגעת בנקודה חשובה בדבריך כשכתבת ״להיות עסוק בסיפור שלי״..
מותר גם לבנים לענות?צריך עיון
א. יש לי משהו במראה שלי שלכאורה לא מייצג אותי כמו שצריך, אבל אני אוהב את זה ואני חושב שזה עושה לי טוב אז זה נשאר. אני יודע שזה גרם לבנות לא לצאת איתי ואני סבבה עם זה, אולי בעתיד זה ישתנה...

ב. אני מתכנן את החיים שלי בלי קשר לחתונה, בתקווה שהיא תגיע ותשתלב תוך כדי. איפשהו בחלק האחורי של הראש אני יודע שחתונה יכולה לשנות הכל ואני לא מתנגד לזה, אבל זה לא מלווה אותי בהחלטות.
הכי חשוב שאתה שלם עם זה.נפש חיה.
מבינהבהשתדלותי
גם אני התלבטתי באותה נקודה, הראשונה שהזכרת,
ושאלתי על זה פה בעבר.. ( דילמה רצינית שלי - לקראת נישואין וזוגיות )

עד עכשיו אין לי החלטה ברורה איך נכון לנהוג.
זה טוב ויפה להיות אני ושהבחור יקבל אותי בדיוק ככה
אבל בסיטואציה של דייטים יש מקום גדול לשדר החיצוני וכל דבר נקלט, מפורש ומקוטלג- מתאים לי או לא.
אז זה מורכב..
מי שיודע להכיל מורכבויות ישהה שם ולא יפסול לפני שיכיר לעומק.
מי שלא, עלול לפסול אותך מהר ואולי לפספס.
השאלה אם לקחת את הסיכון הזה או לא..

בדיוק דיברתי על זה עם בעלי בשישי..
הוא טוען שאם הייתי עושה משהו מסויים שאהבתי לפני שהכרנו זה היה גורם לו להתלבטות..
לא היה פוסל מייד אבל כן היה מפריע לו.
אז אני שמחה שוויתרתי על זה.
וכן, אנחנו מתאימים למרות שבאותו דבר ספיציפי אנחנו בראש שונה..
כך שהאמירה שמי מתאים לך יאהב אותך בדיוק כשאת לא בהכרח נכונה.
נכון, הוא יאהב אותך איך שאת אחרי שתכירו לעומק.
אבל בהתחלה ההכרות חיצונית. אין לו עוד את הידיעה שבעצם..אתם מתאימים. ורק משהו חיצוני מטעה לחשוב אחרת.
אז אולי חבל לשים את זה כדבר הראשון המעיד עלייך לפני שהספיק להכיר מבפנים.
ממ כן.. זה החשש.. הו וול.ואני הקטנה
זה טריקי. מצד אחד; תפרחי, תחיי בגדול, תעשי כל מה שחלמת עליו מבלי לקחת בחשבון מתי האחד שלך יבוא. הוא כבר ישתלב.
מצד שני; תקשיבי, אל תעשי דברים שיגרמו לך לפספס אותו, לכי בתלם, תתנהגי נורמלי, טבעי כזה, וחפשי אותו איפה שמחפשים בחורים כמו זה שאת רוצה למצוא....

:/
לגבי התפתחות אישית - מותר להגיב כבן?צלילי השקט
עבר עריכה על ידי צלילי השקט בתאריך י"ט בחשון תשע"ט 17:39
לפעמים, אבל רק לפעמים, צצה לי המחשבה שאולי יש יותר מדאי קורסים ל"זוגיות מאושרת", אבל אין אפילו קורס אחד שעוסק ב"רווקות מאושרת". כאילו רווקות זה איזה שלב ביניים שהוא מוקצה מחמת לחץ החתונה של התרבות הדתית. רווקות נתפסת כאיזה מקום אפל וחשוך שהאושר בו הופך למילת גנאי, הוא מנהרה חשוכה ואפלה עם קולות הומי רשע שרק צריך לעבור.

אז לא, עם תפיסת "עצמי" כזו - אין סיכוי בעולם לשום רווק לממש משהו, או להתפתח. ההבנה שאני והערך העצמי והאושר לא תלוי ומתחייב בהכרח מזוגיות, זה הבנה ראשונית כדי להרגיש משמעותיות ולא ריקנות, וחלל.

אני לא אומר, בזוגיות יש משמעות, זה מהלך דה רפלקסיבי של יציאה מהעצמי למישהו אחר.

אבל, וזה אבל גדול, אנשים יכולים לחיות במערכת זוגית (כושלת) - ולהיות בודדים. אנשים גם יכולים להיות לבדם - אבל לאו בהכרח להיות בודדים, אלא להיות במצב "מתבודד". או במילה שמנפחת את המסר "בזוגיות עם עצמם", להקדיש זמן להכלה עצמית ולאהבה עצמית, ועל ידי כך גם ללמוד את הדברים שהם אוהבים, להקדיש זמן לעצמם. זה דבר גדול.

העצות לגבי ההתפתחות שאני אומר מסתכמות בשתי מילים. הראשונה היא "למה". השניה היא "איך".

הדבר הראשון שאת צריכה להבין, זה הלמה. ניטשה אמר ש"מי שיש לו את הלמה (שלמענו יחיה) יוכל לשאת כל איך".  הלמה הוא דבר חשוב, והוא גם סוג של שאלת חיבור של האדם עם עצמו. אדם שאוהב את עצמו ללא תנאי, לא יעשה דברים כדי לרצות וכדי שיאהבו אותו, אלא כי הוא רוצה לעשות אותם. אדם בעל ערך עצמי נמוך ירצה חיזוקים מהחברה, הוא ילמד ויעשה דברים רק כדי שהחברה שבה הוא נמצא תעריך אותו. לדוגמא, אדם שלומד מקצוע מסויים שמשעמם אותו מוות, רק כי המקצוע הזה הוא בעל מעמד, וכסף, בעיני החברה שבה הוא חי. או אדם שחי בחברה שבה מעריכים ידע, ומחליט שהוא "צריך" ללמוד דברים, גם אם הוא לא באמת רוצה, רק כדי שיאהבו אותו. זה גם יכול להיות תנאי תלותי כמו אדם שמעריך ואוהב את עצמו רק אם הוא ידע לפתור משוואות של תאוריית הקוונטים (למי שמבין זו רק דוגמא), אז הוא ירגיש חוסר הערכה עצמית במי שהוא, כל עוד הוא לא יודע לפתור אותן. ואגב, הוא גם לא ימשך ולא יעריך אנשים ש(כמוהו) לא יודעים לפתור.

אז הדבר הראשון שאת רוצה זה ה"למה", שיהיה למה ברור שאת רוצה בו, כי את רוצה בו, כי יש לך חיבור לזה ורצון פנימי לזה, ולא מתוך עשייה של פלוקלור, של רצון להציג את העצמי ולקבל הערכה מאחרים.

וזה מביא אותנו לנקודה השניה - של ה"איך".

להתפתח אפשר עד אין סוף, כל החיים הם צמיחה והתפתחות, (ואם הם לא כאלו אז או שהם עדיין במסלול של השרידות, או שהם ריקנים וללא משמעות). הצמיחה, בפוטנציאל היא עד אין סוף. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא "איך את יודעת שהגיע הזמן להפסיק להתפתח (על חשבון זוגיות)?

חשוב שהתשובה תהיה אוקולוגית, כלומר סביבתית. וחשוב שהיא תהיה ספציפית וקונקרטית.

ולמה אני מתכוון? אם המניעים שלך להתפתחות הם כי את לא ראויה לזוגיות כמו שאת עכשיו, ואת צריכה להתפתח כדי להיות ראויה לזוגיות, אז גם את תהיי בביקורת עצמית ושיפוטיות עצמית, וגם את אף פעם לא תתפתחי ותהיי ראויה, כי תמיד יש לאן להתפתח. מה שיצא מתפיסה כזו זה שאת תאמיני שאת לא ראויה עד שלא תהיי מושלמת בהתפתחות שלך - אבל אי אפשר להיות מושלמת - מה שגורם לך לשפוך את התינוק עם המיים ולחיות באמונה פרפקציוניסטית שגורמת לחוסר הערכה עצמית. כי את לא תוכלי לעולם להיות מושלמת, אז אף פעם את לא תהיי ראויה.

לכן המניעים צריכים להיות סביבתיים, סיבות של כסף זמן מקום וכ'ו, ולא אשיותיים (לא ראויה עד ש..). לדוגמא אני לא יכול להיות בזוגיות ולשלב עם זה לו"ז כל כך צפוף (לימודים ועבודה). או להיות בזוגיות במסלול להקמת משפחה שדורשת כסף וזמן, ולהשקיע בעניינים פיננסים שדורשים גם הם כסף וזמן.

וזה צריך להיות קונקרטי וספציפי - לדעת מה אני רוצה, וכמה אני רוצה, וכמה זמן אני אצטרך לתת לעצמי בשביל לעשות את מה שאני רוצה. לדוגמא מישהו שרוצה להכנס ללוז צפוף שעמוס בתכנים,  למשך × שנים, והוא בעקבות כך צריך זמן וכסף, הוא יודע מתי הוא מסיים (× שנים), הוא קונקרטי, הוא ספציפי, מסיבה סביבתית.

ברור שהכל סדרי עדיפויות, לאדם אחד השקעת זמן במשהו מסויים לא דוחה היכרות ובניית משפחה, ולאדם אחר זה חלק מהרצונות (הפנימיים) לבנייה עצמית התפתחות ומימוש עצמי.

לסיכום, בסופו של יום, רווקות מאושרת חייבת לעבור במסלול של השקעה ומיקוד באהבה עצמית והכלה עצמית, ומתוך כך בחיבור לרצון פנימי של עשיה במשמעות. (סוג של נתינה לעצמך).

@ואני הקטנה (עד כאן המונולוג הארוך והמתיש שלי.)
קראתי בעניין, תודה על תגובה מושקעת מאוד!ואני הקטנה
ומסכימה איתך בגדול, אלא שהצפתי את הבעיה שכרגע מרגיש לי מאוד בודד לעשות דברים בשביל עצמי. אני אוהבת את עצמי ונהנית מעצמי, זה לא העניין. פשוט ללכת ללמוד עכשיו דברים חדשים כשאי אפשר לשתף.. ואם נכשלתי בהם, נכשלתי לבד ומסלול החיים שלי חוזר לכשהיה - ולאף אחד זה לא משנה.. והכל סובב סביבי כל הזמן; סביב הרצונות שלי והשאיפות שלי ומה שטוב *לי* וכו וכו - מרגיש אגוצנטרי ובודד. לא מצליחה להפוך את זה לפריחה אישיותית.. זה האתגר שלי. ואני יודעת שזה יותר קשה בגלל שהחברויות שלי מתפוררות גם הן, כי כל אחת מוצאת את עצמה בחיים ובזוגיות... אז יוצא שאני ממש מתאמצת לשמר חברות כשזה מרגיש שהן יכולות להיגמר לי בין האצבעות בכל רגע כמעט..

~ עד כאן ההשתפכות וההתבחבשות שלי.
תודה שקראת!צלילי השקט

אני חושב שהרגש האגוצנטרי הבודד והריק ממוטיבציה של "אני משפיעה" במה שאת עושה -

נובע מהחשיבה שלך על העשייה שלך כרגע. על המשמעותיות שלך בתור רווקה. 

גם יש קשר לשאלה של הלמה?! "למה את רוצה ל.... "

הייתי מגיב עוד - אבל אין לי זמן. 

בכל מקרה תודה שקראת.

טוב, הבנת המשמעותיות שלי בעיניי עצמי תמיד הייתה לי קשה..ואני הקטנה
זה כבר מגיע לרובד פסיכולוגי יותר עמוק.. אבל קלעת יפה; אני באמת תוהה רבות מה המשמעות שלי בעולם ועד כמה אני מוסיפה בו טוב.. ומה המשמעות של להוסיף טוב.. וכל מיני תהיות כאלה שכמה שהן מעודדות התבוננות ועומק, הן הרבה פעמים מובילות לדאונים רציניים כי זה לא משהו שאפשר להבין... מה תכלית החיים? לעשות טוב למישהו אחר? לאהוב? להיות שמחים? לשמח? ואם אחד מאלו או כמה מהם - למה יש עניין להיטיב לאנשים שגם תפקידם שלהם הוא להיטיב? מה העניין פה?

ועוד כהנה וכהנה.
אם יש למישו ספר בעניין, אגב, זה הזמן לציין זאת. תודה.
אני אגיב משהוצלילי השקט
כהמלצה לספרים אני ממליץ בתור התחלה על "האדם מחפש משמעות" של ויקטור פרנקל, ועל "אומנות האהבה" של אריך פרום - אני חושב שהוא ספר חובה לכל אדם בפלנטה שלנו.

אני יכול לומר אלפי מילים סדוקות ושחוקות על משמעות החיים, אבל יש משהו אחד שבאמת חשוב לומר.

יש שני אנשים, אחד ששואל את חייו "למה הגעתי לכאן?! מה יש לי לעשות כאן? בשביל מה כל הדבר הזה?" (ובהטיה מדרשית: נוח לו לאדם שלא נברא משנברא). אלו המחשבות שעולות בדיכאון וריקנות.

ויש אחד שעונה לחייו, "אני כאן, וזו זכות להיות כאן, כל שניה היא זכות, ואני אסיר תודה שנפל בחלקי לחיות את השניה הזו." (ובהטיה מדרשית: נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא). אלו מחשבות שעולות במשמעות ויצירה.

משמעות הקיום סתומה מעייני האדם. לא הכל הוא יכול לדעת. למרות שהוא תמיד התיימר לדעת, הוא עשה את זה לאורך ההיסטוריה האנושית והדתית אין ספור פעמים. האדם, שנמצא בתוך מערכת היקום והקיום לא יכול להתבונן מחוצה לה ולתת לה הסבר סיבתי, כי הוא בתוך אותו יקום וקיום. אם האדם היה יכול לדעת את פשר הקיום, הוא היה חיצוני ליקום ולקיום - הוא היה אלוהים.

אבל הדבר הכי חשוב שאת יכולה לקחת מהתגובה שלי זה חיבור. אדם לא יכול להגיע למצב של משמעות ויצירתיות ללא חיבור לעצמו ומצב של הבנה מה משמעותי לו ויצירתי לו. לו ולא ריצוי לחברה.
כדי ליצור מצב של חיבור צריך להרגיש ראויים בעצמינו לאהבה של עצמינו וליחס של עצמינו להתחבר לעצמינו, אם אדם לא אוהב את עצמו הוא לא ירגיש שהוא ראוי לייחס מעצמו, ואוטומטית הוא לא ירגיש חיבור למקום הפנימי, יצירה ומשמעות.

אלף בית של אהבה זה אהבה לעצמינו. אדם לא יכול לאהוב מישהו יותר מכפי שהוא אוהב את עצמו. אריך פרום כותב שאגואיזם זה לא אהבה לעצמינו, אלא חוסר אהבה לעצמינו. אגואיזם הוא חוסר אהבה לעצמינו שגורמת לחוסר אהבה לאחרים. חוסר אהבה לעצמינו, אהבה ללא תנאי, או כלשון ברנה בראון "מושלמים כמו שאנו" זה מה שמביא להתמקדות בעצמינו במילוי החוסר (אהבה לעצמינו) לעצמינו.

מקווה שביטאתי את עצמי @ואני הקטנה

פסידונית
לי עזרת
צלילי השקט
תודה שקראת
ותודה על המשוב
גם לי ואני הקטנה
אתה כותב בהמון נעימות ובתבונה. תודה

*לקחתי את ההמלצות
תודה!צלילי השקט
המשוב משמח ממש! תודה
ועוד לכתוב ככה ב6:30.. 0.סואני הקטנה
ולקחתי את פרום מהספריה! אקרא אותו בקרוב..
מצויין!!צלילי השקטאחרונה

אל תתייחסי לכריכה האינטימית, (אם יש כזו במהדורות החדשות).

הקשר בין הכריכה לספר הוא מקרי בהחלט. 

ספר מתן תורה של רבי יהודה אשלגוירושלים של זהב
תודה, אחפש!ואני הקטנה
ספר נהדר!פסידונית

הו.. הוא נראה לי קצת גדול עליי כרגע..ואני הקטנה
אבל תודה בלי קשר
ואי אימלהההההה מוכר בטירוףףףףף שנזכה בקרובבבבבבבבבמשיח!!!

בלח

אמנם לא בתאוורסט
אבל גם אצלנו יש את כל ה'מה הן יגידו אם ידעו שעשיתי את זה'...
ממליץ לך לאזור כוחות ולעשות את מה שעושה לך טוב ונכון בשבילך.
אני בדיוק החלטתי גם
שמחה בשבילך. שיהיה לטובה ואני הקטנה
האמת שאני החלטתי לדחות את זה קצת לעת עתה.

יום נפלא!
תודה!אוורסט
בעתו ובזמנו😏
אני ממש משתדלת שזה לא ישפיע עלייחופשיה לנפשי
(לא שאני יוצאת כרגע, עוד לא בכל אופן).
יעידו בני משפחתי שאני לא האדם שמתנהג בצורה הכי מקובלת שיש(בעיקר חיצונית)
@ואני הקטנה אני בטוח שחיזקנו אותך לפיבינייש פתוח
לפי הכמות של התגובות ואיך שהן מושקעות
אכן ואני הקטנה
תודה רבה לכולם!
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולדאחרונה
אתה מרגיש שזה מיידי?
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולדאחרונה
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandyאחרונה

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255אחרונה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך