בצער רב אני עוזב את הקבוצהנעם ספיר
חברים שלום,

כבר תקופה ארוכה שאני ואשתי בהתמודדות לא פשוטה בנושא הזוגי. לצערי, פניות מצידי ומצד אשתי לרבנים, יועצי זוגיות, פסיכולוגים (כולם למען הצלת הזוגיות) ולבסוף לעורכי דין ועובדות סוציאליות (לשם עזרה בגירושים) לא הניבו פרי.
פניתי לכאן מספר פעמים בבקשת עזרה וקבלת תמיכה, ואכן מצאתי לא פעם אוזן קשבת ואנשים נפלאים שבאמת היה אכפת להם וגם אם לא יכלו לעזור, ידעו לעודד במילה טובה או בהפניה לגורם רלוונטי.

עם זאת, בין הנשמות הטובות שבקשו לסייע, מצאתי כאן בריוני מקלדת שחושבים שהם אנושיים וחיוביים, אבל פגעו בי מאוד.
אולי אני אדם רגיש. אולי. אבל באמת שמספיקים לי לחלוטין הצרות מבית. מספיקים לי חודשים של לילות בלי שינה, מספיקים לי דמעות שלא מפסיקות לרדת. מספיקים לי מאות מזמורי תהילים שקראתי. מספיק לי שאת האושר שלי הקרבתי בשביל האושר של היקרים לי (לכל המצקצקים, אז כן, גם למען האושר של אשתי כשנשארתי איתה כשהיה לנו רק ילד אחד וכבר אז תבעתי גירושים וויתרתי לאחר שהיא התחננה שאשאר). אין לי כוחות להתמודד עם האשמות הזויות. עם טענות שאין בינם לבין המציאות כל שחר, וגם אם היה, יש דרך להעביר ביקורת לאדם במצוקה.
אין לכם מושג מה עבר עלי ומה ניסיתי לעשות למען שלום בית במשך שנים רבות. אין לכם מושג בכלל מה הדינמיקה ביני לבין אשתי, שכבר מיהרתם לשפוט ולהחליט מי צודק ומי טועה. מי קרבן ומי אשם.
ובכלל, מעולם לא בקשתי להטיל על אשתי אשמה כלשהי. שתפתי במצוקה שלי לאחר שכבר מיצינו את כל הטיפולים הקונבנציונלים, והגענו למסקנה (בתיווך אנשי מקצוע) שאין לנו אפשרות להתגרש.
היו חברים שהתכתבו איתי בפרטי ואולי הבינו יותר את המורכבות, אבל אחרים חזרו שוב ושוב על אותם מנטרות כשבקשתי מראש שלא להכנס אליהם.

אז דעו לכם שעייפתי. אין לי כוונה להלחם בהאשמות שווא, ולהסביר שוב ושוב למה התחתנו למרות שלא אהבתי אותה (שאלתי והתייעצתי, ורב חשוב אמר לי שאהבה זה דבר שנבנה עם הזמן...), ואיך הגענו ל4 ילדים בלי אהבה (הריון לא רצוי עם תאומים), ולמה אנחנו לא יכולים להתגרש (ארוך מידי לסוגריים צרים), ולמה אין ביננו אינטימיות ועוד אלף למה. פשוט עייפתי.
רציתי לשמוע מילה טובה או עצה נכונה, ומצאתי את עצמי במלחמה מתשת. אז הנה לכם. נצחתם. זהו. נכנעתי. אתם צודקים. אני אדם אנוכי, פחדן, שקרן, חסר לב, נצלן, עם אגו בשמיים ועוד כידכם הקלה על המקלדת.
היו שלום חברים. המקום הזה לא בשבילי.
עצוב לשמוע. מבינה אותך מאוד.תופסת אומץ
זה באמת מאוד קשה שאדם בנקודת שיא הרגישות בחייו מחפש תמיכה ומקבל תגובות הפוכות ממה שציפה. כואב לי לקרוא את מה שכתבת.
אם החלטתם להמשיך ביחד למרות הקושי הגדול, לדעתי נכון שתתלווה ע"י איש מקצוע לראות איך תוכל לא להיגרר אחר העצב שאתה חווה. ואם כבר החלטתם להישאר ובאמת אין פיתרון, לנסות להפיק את המירב במצב כזה. מאמינה שניסיתם הרבה טיפולים זוגיים.. אבל אולי בשבילך. לנפש שלך. תנסה..זה חשוב וייתן לך חיות ושמחה. אני בטוחה. לפעמים צריך רק מישהו שיקשיב. בלי לשפוט. ויהיה מסוגל להכיל ולתמוך.
צר לי שלא הרגשת שקיבלת את זה מהקבוצה.
מאחלת לך המון המון בהצלחה.
עצוב מאוד שזוהי הרגשתך! אל תתרגש מידי מהתגובות מקומץ של אנשיחן'
ואל תתעלם מאלו שתמכו וגילו אמפטיה עליהם תישען ותתחזק. אל תיפול ברוחך . כולנו עוברים נסיונות. גם כאלו שחרצו בשבט לשונם את דינך. תיהיה בטוח שגם להם יש חבילה על הגב. ואולי זה מה שמוביל אותם לחרוץ לשבט ולא לחסד.
ה' יהיה בעזרך !
אתה עומד בניסיון קשה מאוד!כלה נאה
אתה נמצא בבוץ. וכל אחד חושב בצורה אחרת איך אפשר לצאת ממנו.
באמת סליחה ולא דנה אותך לרגע.
מקוה בשבילך שהלב שלך ושל אישתך יפתח ותתחילו דף חדש.
לא התערבתי בשרשור הקודם,אבל עכשיו כן!*אשתו של בעלי*
הנה סיבה מספיק טובה למה לא מתחתנים כשאין אהבה!!!
ולא צריך לרוץ להקשיב לרבנים שטוענים שהאהבה תגיע במשך הזמן...אלה שטויות במיץ! קשקושים חסרי שחר...
כשאין אהבה לפני החתונה,רוב הסיכויים שהיא לא תגיע בהמשך,ואם כן הגיעה...זה רק נדמה שהיא הגיעה...

היה חזק! בהצלחה!
מתנגדת לנחרצות שלך. בעבר גם אני חשבתי כמוךחן'
שאלה שתמיד הטרידה ושאלתי חברות טובות דוסיות לא מעטות. תשובתם כשיש התאמה ונתונים טובים לבן הזוג, קרי מידות טובות רמה רוחנית זה 'בסיס' להצלחה ולאהבה שבאה בהמשך.
רואה אותם מקרוב צומחים ומאושרים וזה לא כלפיי חוץ..יש ביננו פתיחות מסוייגת והתייעצות הדדית כשצצות התלבטויות בזוגיות. לאורך השנים לא ראיתי או חשתי שיש הבדל בין הזוגיות שלהם לשלי . וכן יש בעיות מידי פעם כמו כל זוג נורמלי גם כשמתחתנים מתוך אהבה.

ברור שיש בעיות בכל מצב,*אשתו של בעלי*
אבל כשלא אוהבים-הבעיות מתעצמות,
וקשה יותר להגיע לעמק השווה,לוותר,להבליג.
אין מה לעשות! אהבה זה רגש חזק שיכול לגשר על הרבה מחלוקות ופערים.
מידות טובות ורוחניות זה חשוב,אבל ממש לא מספיק.
עם מידות טובות ורוחניות את יכולה להתאים לאלפי גברים.
אבל עם אהבה-לא.
אם התאוריה שלך היתה נכונה מספר הגירושין לא היה כל כך עצובחן'
הדבק הנכון לנישואים הוא יראת שמיים. לא בדקתי מעניין אותי אם יש מושגים בניין עדי עד או תזכו לבנות בית נאמן גם בדתות אחרות.( סביר להניח שלא קיים)כנראה שזה מה שחסר בהרבה בתים שהתפרקו. אחרת אין הסבר טוב איך זוגות בפרט דתיים שראית אותם עם לבבות בעיניים לפני החתונה קמים בוקר אחד ומחליטים להתגרש.
זה השטויות שהכניסו לך לראש כשהתחתנת...*אשתו של בעלי*
יש המון שמתחתנים מהסיבות הלא נכונות ולכן הגירושין.
מי שגורם אליו אנטיגוניזם הוא שכותב שטויות.חן'
הוא שכותב את האמת!!!*אשתו של בעלי*
והאמת מפחידה אנשים...
את גורמת לא אחת שיפנו אליך אנטיגוניזם תהיי בטוחהחן'
שהאמת שלך לא מפחידה אף אחד . מעניין אם בחיים בעבודה עם השכנים וכו.. היית מעיזה להשתלח ובוטות.
יש פה לא מעט שאומרים ומתנגדים לדעות אחרים אבל עושים זאת בדרך מכובדת ומכבדת.
יש הסבר טוב לרוב מקרי הגרושיןמר שוקו
עבר עריכה על ידי מר שוקו בתאריך כ"א בחשון תשע"ט 14:49
וזה שבני הזוג פשוט לא מתאימים אחד לשני ברוב המקרים מבחינה רגשית כמו שגתבתי למעלה.
הסיבה בזוגות שכן מתאימים ובכל מתגרשים זה חוסר תחזוקה מספיק איכותית טגם כמותית של הקשר(סימן נפוץ לכל זה בן/בת הזוג הופך למובן מאליו במקומות שהוא לא אמור להיות מובן מאליו)

הבהרה חשובה- אני מדבר באופן כללי, ולא על מקרה פרטי של אף אחד אחר ביניהם גם פותח השרשור ולא שופט אף אדם פרטי. אם כי אני חושב שבתור חברה אנחנו צריכים לעשות שיעורי בית
תסלחי לי אבל אני מניח שאם נעשה סקר בקרב זוגות שהתגרשומר שוקו
ונשאל אותם מה הסיבה המרכזית לגירושין שלהם, מבחינתם לא נראלי שחוסר ביראת שמים תהיה הסיבה.
משיחות שיצא לי לדבר עם זוגות שהתגרשו או שחושבים על זה, הבעיות והחוסר התאמה היו על הקיר עוד לפני שהם התחתנו, ומאז שהם התחתנו זה רק הלך והחמיר

נ.ב. מכיר דווקא סיפור של זוג שהתגרש בגלל עדף ייראת שמים( לפעמים עודף יכול לנבוע מהפרעה נפשית כלשהי שמתבטאת כך אבל זה מקרה קיצון..)
ועל כך אמר גדול האומה אברהם אבינו ע"החיים לוי*
" רק אין יראת ה' במקום והרגוני" תיקח את כל האנשים המלומדים והנאורים במשך כל הדורות ותווכח שמשפט אחד שנאמר בתורה הקדושה לפני אלפי שנים הוא אמת יחידה, ותקף מאז ועד היום.
איפה נעלמה המוסריות של כל מיני עמים נאורים בשעה שטווחו במיליונים?
כשאין יראת ה' המידות והמוסריות לא עומדות לאדם בשעת נסיון . על כך יעידו הרבה ילדים ונשים שהבעלים התעללו בהם .

התאוריות שהבאת נחמדות למדת קצת בחיים ה -נ.ב. דוגמה לא מוצלחת וגם אתה מעיד על כך בסוף דבריך. דבריך לא מעידים על מקצועיות כפי שאתה מנסה להציג את עצמך, אבל הכי חשוב שתלמד איך לפנות ולדבר בדרך ארץ. ולא כפי שפנית לאני 123. בדיוק לזה התכוונתי כשאמרתי כשאין יראת ה'.
איש יקרמר שוקו
כתבת וורט יפה אבל זה לא קשור למה שכתבתי בשום צורה שהיא.
הנב שכתבתי בא להדגיש את זה שגם אני כתבתי דברים נוקבים וברורים אבל לא מתוך שיפוט של המקרה הספציפי הנל
לגבי הדרך שבה הגבתי לגברת "אני123" כי כנראה שפספסת את התגובה שלה ל"אשתו של בעלי" ואני מצטט: "את חתיכת טיפשה" כאן בפורום - זאת תגובה לא ראויה, וראוי שלא להגיב ככה. (וראוי שגם אני לא אגיב בדרך הזאת, אין לי עניין לפגוע בגברת ׳אני123׳ וכדאי שהיא תשכתב את התגובה שלה לצורה יותר מכובדת)

אני מוכרח לומר שמדובר כאן בדיני נפשות כל הסוגיה של הזוגיות, ואסור בתכלית האיסור להתייחס אליה בכזאת קלות ראש.

תרצו או לא, עיקר דבריה של "אשתו של בעלי" - נכונים ומדוייקים וצריך להקשיב לה ולא להשתיק אותה גם אם לא אהבתם את הצורת התבטאות שלה

ולסיום הדברים שכתבתי הם נכונים, אני עומד מאחורי כל מילה ואני יכולה להסביר גם למה ואיך והשלכות אפשריות של מעשים מסויימים. אשמח לשמוע כל תגובה עניינית בעד או נגד מה שכתבתי
הגבתי ככה ל"אשתו של בעלי"אני123
כי לא פעם ולא פעמיים היא משתלחת כאן באנשים.
וכאן הבנ"א כותב במפורש שהוא עוזב את הפורום עקב תגובות לא מכילות
ואז היא באה וכותבת תגובה לא מכילה. אז הגבתי לה. ואני ממש לא מדברת ככה בדרך כלל.
אבל אשתו של בעלי מרשה לעצמה תמיד לדבר לא יפה לאנשים. אז הגיע הזמן שיעמידו אותה על טעותה.
בכל אופן אני מבינה שממני היא ואתה. אדון סנגור. לא תקבלו ביקורת.
זכותכם.
מחילה מכבוד שניכםמר שוקו
אני לא מכיר לא אותך ולא את אשתו של בעלי. ואין לי עניין לפגוע באף אחד לא בך ולא בה ולא בכותב השרשור. אני ראיתי את התגובה שלה בצורה מסויימת ואת התגובה שלך אחכ וזה התמונה שראיתי ולפי זה הגבתי.
אני לא אדון סנגור. אני לא באמת מכיר פה אף אחד, ואני לא לוקח פה שום צד. ושוב אומר שגם אם לא אוהבים את הדרך התבטאות שלה עדיין הדברים שהיא אומרת נכונים ויכולים לחסוך הרבה צער ועוגמת נפש להרבה אנשים בעולם, ואני לא מגזים כשאני מתייחב לזה כדיני נפשות.

ולגבי ביקורת, אני אשמח לקבל ביקורת עניינית ולגוף הנושא מכל בנאדם וגם ממך, אם מישהו יוכיח שמה שכתבתי לא נכון או מדויק או לא ברור, אשמח שיגיב לי ואתייחס עניינית למה שהוא כתב.

בכל. מקרה סליחה שפגעתי בך ככה, אין לי שום דבר אישי נגדך
עובדה שהרבה מתגרשים ועדין אוהביםסיה
משמע שיש אהבה זה לא מספיק בשביל להישאר בנשואין
יפה מאוד!! קל וחומר כשאין אהבה...*אשתו של בעלי*
אז מה עדיף??
לא יודעת מה עדיףסיה
כי אהבה יכולה להעלם ומידות טובות נשארות.
לא בטוחה שעדיפה אהבה עם מידות מושחתות, כי אז הולכת אהבה נשארות המידות הרעות.
מידות טובות אולי תבוא אהבה בתנאי שאין דחיה אבל לא אהבה ענקית. יש נחמדות וחביבות
אפחד לא מעדיף מידות מושחתות.*אשתו של בעלי*
זה לא בחירה של או זה או זה.
זה לא מידות טובות ללא אהבה מול מידות מושחתות עם אהבה.
בכלל לא הצגתי עמדה כזאת.
ברור שמידות מושחתות לא באות בחשבון.
הצגתי עמדה שאהבה חשובה מאוד לנישואין יחד עם מידות טובות וברור שנישואין כאלה יחזיקו מעמד יותר מנישואין הכוללים רק מידות טובות ללא אהבה.
לא מאמינה שזוגות מחליטים להתחתן ללא משיכהטוב ומטיב
גם אם אין אהבה.
העובדות מדברות בעד עצמן ואין פה שאלה של סדר עדיפויות.
זוגיות צריכה *יסודות איתנים* בניין שאין לו יסודות במוקדם או במאוחר יהרס.
ואהבה אמיתית היא תוצאה של יסודות טובים שנבנו עם השנים .
ואם אהבה היתה מגשרת על מחלוקות ופערים כמו שכתבת אחוזי הסטטיסטיקה של גירושים לא היה כל כך עצוב.
וכל מה שכתבת אין לו שום ביסוס ואחיזה במציאות, כי רוב הזוגות חילונים/דתיים מתחתנים מאהבה.
את חיה בסרט!*אשתו של בעלי*
המוני המונים לצערנו מתחתנים ולא מתוך אהבה ולא מתוך הסיבות הנכונות.
וזו בדיוק הסיבה שיש הרבה גירושין.
כי אנשים קופצים לחתונה בדיוק מהסיבות הלא נכונות.
אהבה יכולה לגשר על מחלוקות ופערים בתנאי שיש בסיס יציב ומחשבה שכלתנית לזוגיות שקיימת.
אבל כשיש רק שכל בזוגיות ללא אהבה,אין הרבה סיכוי לכזאת זוגיות.
תסבירי לי איך זה שאני נפגשת עם כלות כל יוםכלה נאה
וכולן עם ברק בעינים. ובכלל נמצאות בעננים.
במדידות הן מספרות על החתן בהתלהבות ומאוהבות ומאושרות. וביום החתונה בכלל...
איפה כל האהבה שלהם הולכת??
והכי עצוב לי לפגוש כלה אחרי שנתים גרושה. ואני שואלת את בעלי למה?
כולם מתחתנים ים רגש כל שהוא. רק מה קרה לו בדרך?

ההסבר המרכזי לכך זהמר שוקו
שבשביל חתונה צריך רגש והתאמה הדדית.
יכול להיות מצב שבו הקשר מתאים באמת רק לצד אחד אבל לא לצד השני וצריך שזה יתאים לשניהם
נו. והולכים עיורים ליתונה?כלה נאה
בודקים התאמה בסיסית לא?
כן,הרבה הולכים עיוורים לחתונה,ברור!!*אשתו של בעלי*
זה ברור!
לצערי יש הרבה שכןמר שוקו
הבעיה שאנשים לא בהכרח יודעים איך ומה לבדוק. קופצים למים בלי לדעת מה יש בפנים.
על פניו זה נראה כמו חוסר אחריות. אבל צריך להתייחס לזה שאנשים פשוט לא יודעים ו/או שהסבירו להם דברים נכונים
^^^^לב אוהב

יש הרבה אנשים שלא מודעים לעולם הרגש הפנימי שלהם.. 

יש הרבה כלותלב אוהב

שמתרגשות מהאירוע, מהתואר הזה שנקרא כלה, זה מעמד מרגש,

וזה גם בעצם אירוח של כל החברים והמשפחה, וכולם סביבך.

לא תמיד זה התרגשות שנובעת מאהבה...

ומסכימה עם @*אשתו של בעלי* (אולי הייתי רק כותבת קצת פחות בבוטות..)

אף אחד לא רוצה מידות מושחתות, ואף אחד לא רוצה להתחתן ללא אהבה.

הבעיה היא שיש אנשים שלא מודעים לאיך צריך להרגיש והם רק חושבים שהם עשו בחירה נכונה דווקא בגלל 

המידות הטובות והנתונים על הנייר. ובסוף מגלים שהבחור (או הבחורה) באמת מקסים אבל אין שום רגש או מקפצה לזוגיות.. 

חייב במיוחד בדור שלנו, להתחתן מתוך רגש של אהבה, חיבה, ההערכה, כבוד, נעימות ועוד.. 

הרב שמחה כהן אומר שיש חיסרון בלהתחתןכלה נאה
מתוך התאהבות. כי אז לא שמים לב להרבה דברים שיכולים להפריע.
וכשבודקים התאמה מתוך שיקול דעת יש יותר סיכוי לבחור נכון.
אבל צריך שיהיה משיכת הלב. והאהבה ניבנת בהמשך.
אני לא יכולה להגיד שאהבתי את בעלי בשנה הראשונה כמו אחרי עשרים שנה של קשר ונתינה.
ברור שבונים אהבה והיא הולכת ומתעצמת.
איך מצפים לאהבה בתוך כמה פגישות. ומהאירוסים לחתונה 3 חודשים ?
זה דבר שניבנה.
וגם אצל חילונים ההתאהבות הגדולה יורדת אחרי החתונה. ולא יעזור כמה שהם יצאו ליפני.
אבל חייב מציאת חן !
בלי שום רגש זה בעיה.
הבעיה מתחילהלב אוהב

שמתחילים לערבב בין המושגים

רגש זה לא(בהכרח) התאהבות

פרפרים זה לא בהכרח רגש

אהבה זה לא התאהבות.. 

נאמר שיש :

התאהבות- יכולה לקרות עם מלא אנשים, וקשורה יותר אולי למיניות , משיכה וריגוש

רגש - לא קורה בין כל מפגש בין גבר ואישה, זה משהו טיפה יותר רוחני..

אהבה- נבנית ע"י נתינה, כבוד, וויתור וכו' בהנחה שיש שם בסיס של רגש

*וגם האהבה הזאת היא לא אהבה מינית או בהכרח רומנטית אלא יותר משפחתית ועמוקה.

בקיצור.. יש הרבה סיסמאות וצריך להבין את הדברים לעומקם.

אז איך אפשר להתחתן מתוך אהבה?כלה נאה
את גם אומרת שאהבה זה דבר שניבנית ע"י נתינה.
כמה מסיפיקים לבנות אהבה בתקופה של שלוש ארבע חודשים עד לחתונה ?
אבל רגש ומשיכה כן היו. ואם לא ניראה לי שזה בעיה להתחתן.
אוהבים את עצמם. אם לא לא היו מתגרשיםכלה נאה
לא נראלי שהם אוהבים אחד את השנימר שוקו
מקסימום אולי מאוד מעריכים או כל מי אחרת שהיא לא אהבה אלר משהו חיובי אחר
אהבה זה לא
לא היתי קוראת לזה אהבה. יותר מתאים משיכה.כלה נאה
שאם אין משיכה לבן הזוג קשה להגיע לאהבה.
אהבה ניבנת ומתחזקת במשך השנים.
זו הטעות!!*אשתו של בעלי*
אהבה לא תמיד נבנית ומתחזקת עם השנים.
וכמה אחוזי אהבה אמור להיות לפני החתונה?חותמת+

וחוץ מזה- מה עם נתינה מולידה אהבה? בזוגיות נכונה הנתינה אמורה להיות חלק מרכזי וממילא זה משפיע על האהבה.
ואני מדברת על נתינה של צד אחד לשני ולא על לקיחה של צד אחד מהשני.

אין אחוזים מדודים*אשתו של בעלי*
זה לא מדע מדוייק.
אבל אין ספק שרגש חובה שיהיה!!
ללא רגש מקדים,אפשר לפרק את החבילה עם כל המידות הטובות והכוונות שיש.
נתינה טובה כשיש רגש מסויים ורצון להעניק.
תסכימי איתי שכשאין רגש,בשביל מה הרצון לתת?
ברור. אבל אני בטוחה שכל זוג שמתחתן זה כי הוא בטוח שכמות הרגשחותמת+

שיש בינהם היא מספקת.
וכולם בהתחלה רוצים לתת ורק בהמשך זה יורד, למה? אולי כי הנתינה לא נכונה? אולי כי הצד השני לא ידע להאריך את הנתינה וקיבל אותה כמובן מאליו? אולי סיבות אחרות, אני לא יודעת.
ויכול להיות שמתבלבלים בין התאהבות לאהבה וחושבים שיש להם את זה אבל זה לא באמת זה.
ואולי גם לא ממש יודעים להגדיר את ההרגשה ואז יוצא שהרב/מי שהתייעצו איתו הבין שיש את הרגש הבסיסי הבין שיש את הבסיס ורק צריך את ההתגברות שלה שהיא כבר מגיעה באמת אחרי החתונה.

אהבה לא נבנית כאשרמר שוקו
הבני זוג לא מתאימים/מתואמים רגשית
ואם הם מתאמים אבל לא מטפחים את הקשר שלהם/מזניחים אותו אז זה גם לא מתפתח
הגדרת התאמה- אחת ולתמידמר שוקו
כל בנאדם יש צורך רגשי מסויים.
התאמה בין זוג זה שכל צד ממלא אצל הצד השני את הרגש הקיומי שלו בצורה טבעית.
זוג שממלא אחד את הצרכים הרגשיים כל אחד לצד השני זה זוג מתאים.
רגש קיומי- זה רגש הדומיננטי אצל הבנאדם. כשמספקים לו את זה הוא פורח. כשלא נותנים לו את זה אז הוא פשוט רוצה למות.
לכן חשוב לבחור בת זוג שמתאימה לצורך הזה.

אחרי שמתחתנים- נכנס הגורם של תחזוקת קשר.
עכולת לדבר על כל הדברים שמפריעים לזוגיות באיזה צד שלא יהיה.
זוגיות טובה זה מקום שלא מפחדים לפגוע בו ולהיפגע ממנו, אחרי שפוגעים ונפגעים- מתפייסים ומשלימים רק הפעם עם לקח ותובנה חדשה לזוגיות טובה יותר.
ככנ תומלים ברמת האישית והמשותפת
^^ מדוייק!לב אוהב

^^מסכימה עם דברייךחייצ'ו

קבל האמת ממי שאמרהסודית

{הפעם דווקא את ענית לא יפהלאשתו של בעלי}

וגם טעית - 

כי אין לך מושג איך ומה מרגישים אנשים שהתחתנו ללא אהבה, בהשוואה לאלו שזכו.

וכאן בית מתפרק ושש נשמות מסכנות אוכלות אותה.

ממש שרשור מתאים להוכיח את טענתך.

מה שראית או חשת ביחס לחברותייך, לא רלוונטי.

זה שאנשים יכולים להתחתן בלי אהבה ולחיות בלי אהבה זה לא חידוש עצום.

החידוש הוא שגם אחרי עשר שנים, אחרי שנדמה שהכל בסדר, פתאום יכולה להתעורר השאיפה הזאת, לחוות חיים עם מישהו שבאמת אוהבים, ואז בלי סיבה נראית לעין מתפרק בית. ***וזה מה שקרה פה!*** ולא, הפותח לא יוצא מהבוץ למרות דברי העידוד ולמרות דברי התוכחה. 

אהבה היא לא חיסון נגד גירושין, והיא יכולה להטעות, ולגרום לקשרים לא נכונים להימשך.

אבל מראש להטיף לוותר עליה? ועוד להגיד שתיבנה עם הזמן???

מה, הרב שהתייעץ איתו הוא נביא?

באנאלוגיה - צריך גם מוח וגם לב בגוף כדי לחיות, ההשוואה ברורה?

לבוא ולהגיד, שלהתחתן ממשיכה בלי אהבה-  זה לשים מכשול לפני עיוור.

קוראים פה גם סומים בדבר, אולי לקחת קצת אחריות כלפיהם?.

את יודעת מה זאת אהבה? אהבה זה שנדלק אור בלב כשרואים את בן הזוג. תגידי שהאור מאיר אצל חברותיך גם בלי האהבה? יופי. איך זה עוזר לפותח? 

חוץ מזה שיש הבדל מאד מהותי בין גבר לאשה.

הפורום פתוח ואכתוב בקצרה.

גבר שלא אוהב את אשתו, אפילו תצמידי לו אקדח לרקה הוא לא יצליח לתפקד.

בטח ובטח אחרי שאשתו יולדת מדי פעם, ועולה בכיף 10 ק"ג, והקצת משיכה שהייתה לו אליה התפוגגה לה בגלל השמנה.

(בנות להירגע, גם אני בסירה, ונלחמת.)

אשה יותר יודעת לפתח אהבה עם הזמן, והיא לא במצוקה זהה לזו של גבר אם הרגש קצת פחות חזק.

לא סתם התפקיד של הגבר הוא לפייס את האישה ולא להפך

את באמת חושבת שזה מה שמפרק כאן את החבילה?רפואה שלמה
נראה לי שהוא כתב יותר מדויק
אנשים מתחתנים גם לא מאהבה, ולפעמים זה מה שהופך את החיים שלהם לרגועים ונינוחים.
לא. אני חושבת שהמניע הוא הרווח המשניסודית
וזה מה שמעורר כלפיו אנטגוניזם
לכן הוא גם עזב עם ההודעה הזו.
כמו שהוא כתב, כבר פנו אליו אנשים טובים שרוצים לעזור. הם מצטערים בגללו.
תקראי טוב, אצבע אלוקים היא.
ואלוקים יעזור לה גם הלאה.

ומה שכתבתי זאת רק תגובה לדיון המשני שהתפתח
אכן זה התחיל בגלל הרווח המשני, ולא בגלל אי התאמהכותבת המחקראחרונה
ברגש.
אבל זה הלך רחוק מדי.

קראתי מה שכתבת אלי, בקצרה קצה החוט הוא תמיכה פסיכולוגית טובה ***באשה*** .
ולהפסיק להסתכל על העניין מנקודת המבט המעוותת שהוצגה.
תשמרי על שלוות הנפש שלך, סודי. כל השאר לא רלוונטי
קראת מה שכתבתי לגבי הגדרת ההתאמה בין בני זוג?מר שוקו
מסביר דינמיקה מאוד פשוטה ביחס לרגש המפתח הקיומי מה קורא בכל מצב
@סודית
כן. ואני מסכימה איתךסודית
גם כתבת מכובד ויפה. רק לחדד שהתאמה ברגש במילים פשוטות, זאת השמחה שזה בן הזוג שלי.
את חתיתכת טיפשה!!!!אני123
גברת אשתו של בעלי!!!!
אני פשוט לא יכולתי להתאפק!
את רוצה להרוג את הבנ"א?
אין לך דבר חכמה?
סתמי!
מה קרה? דרכתי לך על יבלת? תפוצצי אותה!*אשתו של בעלי*
ותתקדמי הלאה...
ואם את לא יכולה להתאפק,יש שירותים...
בבקשה הזהרי בדברייךמתנות גדולות
כבוד האדם יותר חשוב מכל דעה במיוחד על גבי המקלדת שאז היד קלה על ההדק..
ככה היית אומרת/ עונה לו היא הייתה כאן ממולך?
לפעמים קשה כל כך לקרא כאן תגובות..
קל להגיב רק לי,אה..?*אשתו של בעלי*
כי כולם פה טהורים בתשובותיהם.
קשה לאנשים עם האמת,זו הבעיה!
לפעמים זה לא הזמן להגיד את האמת.אני123
תמיד צריך לומר אמת! תמיד!*אשתו של בעלי*
אין כמו האמת!
השקרים וההסתרות מובילים לאסון.
וגם לגירושין..
לא אמרתי שקר והסתרה.אני123
אבל כשבנ"א בא עם המצוקה שלו.
במיוחד שזו מצוקה מאוד מאוד קשה.
זה לא הזמן לזרות לו מלח על הפצעים.
אולי הוא במצב נפשי כזה שהוא לא יכול להכיל את הביקורות?
אגב.. זה בדיוק הסיבה שהוא פתח את השרשור.
שהוא לא בנוי כרגע לביקורות.
ואת בכל זאת באת והמשכת בשלך.
אם הייתי רוצה,יכולתי לנגיב לו בשרשור הראשון שפתח*אשתו של בעלי*
אני אמרתי את שלי עכשיו,לאו דוקא לו,
אלא לכל אלה שמקשיבים לרבנים שאומרים שאהבה לא חשובה בתור התחלה ותגיע בהמשך...
(פשוט לא מגיבים .. זה הכל)לב אוהב

מסכים איתך אשתו של רק שההגדרה היותר מדוייקמר שוקו
זה מה שכתבתי בתגובות הנ"ל התאמה רגשית=הבסיס לאהבה.
אהבה- יכולה גם לסנוור ולגרום לבחירה מוטעיתאנושית 8)
ולהרבה חוסר התאמה, ואז האהבה נגמרת.
בכל מקרה לא מכירה רבנים שאומרים להתחתן בלי אהבה.
אני מאמינה שצריך להתחתן עם התאמה בהשקפת עולם, מידות טובות וכן גם חשוב מאוד רגשי אהבה! אם משהו חסר זה בעיניי בעייתי .
בע"ה אפתח פעם שרשור מפורט שיסביר את הכלמר שוקו
ואענה לך בקצרה.
מה שאמרת זה יכול להיות נכון אם הבנאדם לא מכיר את עצמו ולא יודע באמת מה חשוב לו ומה לא.
בנאדם שמכיר את עצמו ידע לא להסתנוור מיזה.
(בהנחה שיש בינהם התאמה רגשית והם ממלאים את הצורך הרגשי אחד של השני טכנית הם יכולים להסתדר טוב, רק שיהיה להם הרבה יותר קשה ליצור את הביחד שלהם כשכל אחד שואף למקום אחר)
אני הכרתי...*אשתו של בעלי*
לא אצלי ב"ה.
אבל אצל אחרים,הכרתי גם הכרתי.
וזה היה הרה אסון!!
לא הספקתי להגיב בשרשור הקודםשרה'לה92
אבל רציתי להגיד לך שאתה איש אמיץ וחזק ונמצא בניסיון לא פשוט בכלל. מצטערת לשמוע שסבלת מהתגובות כאן ומאחלת לך שתמצא את האושר והטוב שלך במהרה!
מצטערת אם פגעתי.שוקולד פרה.
יכול להיות שזה נכוןאופטימיתת
אני לא מתיימרת לפסול את כל האנשי מקצוע שכבודם במקומם מונח.
לעניות דעתי, גם אם אין אהבה שמרגשת את הלב אפשר לחיות ואפילו לחיות טוב בחיי נישואין שמבוססים על כבוד ואכפתיות.
מבין השורות בשרשורים שהיו כאן ניכר שיש כאן בעיה של רגישות גבוהה מול חוסר רגישות וסגירות מהצד השני, זה לא חייב להיות כך ולדעתי כן אפשר למצוא דרך משותפת לחיות בכבוד הדדי ואכפתיות.
הגירושין הרבה פעמים נראים נוצצים אבל מישהי אמרה לי פעם שהשיקול הנכון הוא האם הגירושין יהיו פיתרון טוב גם אם לא יהיו נישואין נוספים?האם הלבד עדיף?

בכל מקרה, בעניין הפורום, צר לי לשמוע וזו באמת החלטה שלא פשוט לקחת אותה, יש מקרים שהם האנונימיות שווה את התשובות המחוספסות ויש מקרים שעדיף לא להעלות את השאלה, כך או כך אף אחד לא מכיר את השני באמת אז זה ודאי לא אישי.
מבחינתי, באופן אישי נמנעתי מלהגיב מפאת הנושא שראוי בעיני גבר יגיב לגבר בעניינים אלו.

שהקב"ה ימלא משאלות לבכם לטובה
זה מצב של בדיעבדמר שוקו
כשהתחתנו וכבר יש ילדים
גם בדיעבדאופטימיתת
כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן.
יש מצבים שהנר לא דלק מלכתחילה... :/מר שוקו
צודקקול געגועים
יש פה אנשים שמגיבים בלי למצמץ

ממליצים פה להתגרש על ימין ועל שמאל.

או יש כאלה שאמרו לי "מסכנה אשתך שיש לה בעל כמוך".

אבל אל תקח ללב, אל תתרגש, קח את התגובות הרלוונטיות ותתעלם מהשאר
להפך אדם עם הרבה יראת שמייםים...
בניגוד לאחרים שקוראים לעצמם דתיים
כואב הלבפאז
ה' באמת ניסה אותך בניסיון לא פשוט.
דומה שכפי שכתבתי באחד השרשורים אין מנוס מלהכין תוכנית מגירה לעתיד,
להשאר בינתיים בנישואים ולמצוא לך מקורות אחרים לחברות לשמחה ולמילוי הנפש.

בהצלחה רבה
חבל יא אח יקרדי שרוט
מה אתה מתרגש מבריוני מקלדת?

תלמד "לדפדף" תגובות כאלה ותפנים רק את הטובות.

תשאר, תנסה ללמוד לסנן. אם כאן מצאת רבע נחמה בזכות אנשים טובים, חבל שתאבד גם את זה.
כל מה שנכתב על ידי נכתב מרצון לעזור.אנושית 8)
והלוואי שתמצא לנכון לקבל מכל דבר מה שמתאים לך.

ככה זה, העלת בעיה, קחבלת מגוון דעות. לך נישאר לבחור מה טוב לך.
לצערי ההודעה הזו מראה שאתה באמת צריך עזרה אישית. רוצה להציע לך שתלך להעזר בפסיכולוג כדי לשקם עצמך. אבל חוששת ששוב תאשים אותי ושכמותי בבריונות.
דעה רחבה ושונה משלך זה לא בריונות
מה שען ךא אגיב לך יוץר כי זה לא מועיל לך אלא גורם לך רע וצורך להותיא צומת לב על חשבון אנשים שכאבו את כאבך וכאב משפחתך (אני ממש בכיתי וישבתי משותקת מהסיפור שלך).
לא נכון..ד.

הוא לא קיבל רק "מגוון דעות"..

הוא קיבל גם חרפות וגידופים, ש"מחליטות" מה מצבו ומנתחות את אישיותו ומידותיו - בלי להכירו כמובן, ובהתעלם מדברים שהעיד על מה שהם עברו.

לכתוב גם כעת, "ההודעה הזו מראה שאתה באמת צריך עזרה אישית"... זה בדיוק אותו דבר.

לדעתי, לכתוב כעת דבר כזה, אולי זה מראה דווקא ש"את" צריכה "לעזור" לעצמך, בסינון של מה לכתוב במצבים מסויימים? פוגעים באדם, מעליבים אותו - אדם שבא לבקש עזרה במצב קשה - וכשהוא בסוף אכן "נעלב", כדין אונאת דברים, אומרים, או... אתה רואה שאתה צריך עזרה נפשית אישית?..

לא כך הדרך, לא זו המסקנה שלימדונו חז"ל על אונאת דברים, שהחמירו בה מאד מאד. אלא פשוט - אם מישהו פגע שלא בצדק, יבקש סליחה.

וזה לא נקראה לחלוטין "דעה רחבה ושונה משלך". את הנתונים המדוייקים, יש רק לו; זה לא "שיוויון" בידע ורק דעות שונות. וגם אופן ההבעה (עי' מה שכתב "היסטורי" בסוף השרשור הקודם).

ולכתוב לו "צורך להוציא תשומת לב "על חשבון" אנשים שכאבו את כאבך".. - גם נכנס בכלל הנ"ל. שיתף - לא ניסה למשוך תשומת לב.

יש ללמד זכות, שכמו שתבת בסוף, הסיפור שלו באמת "טלטל" אותך. אז אין מה לעשות - לפעמים עדיף לחכות קצת עד שנרגעים, שלא תצא תקלה..

כוונות לחוד ומעשים לחוד. סוף מעשה במחשבה תחילה.חן'
לא שופכים את המים עם התינוק ואח"כ מתנצלים.
מקווה שכולם מבינים איזה משקל יש לכל מילה שנאמרת פה.
בכל מקרה- מתנצלת מאוד. המטרה היתה טובהאנושית 8)
לעזור לך לראות צד אחר שנראה לי ולא לפגוע. בהצלחה רבה .
אתה צודק. כל הכבוד.ד.

ואתה, כמובן, לא מה שכתבת על עצמך בסוף.

ומי ש"יודעים" לדון אדם לכף-חובה ולכתוב עליו בנחרצות כל מיני דברים רעים, על סמך "הרגשה", ולעיתים אולי כפורקן פחדים וכד' - ראוי שיעשו על כך תשובה. אלו עבירות שבין אדם לחבירו.

תצליח. אתה בנסיון גדול - ועומד בו, כמו שאומרים, "כמו גדול"...

ה' יתן לך ולאשתך תקוה ואחרית טובה.

לא להתייאש כלל.

[ואני אכן גם בין אלו שהתכתבו מאחרי הקלעים לפני זמן קצר; ואכן, מורכבות קשה מאד. ה' יעזור. ובטוח שיעזור. גם לפי הנתונים שהבנתי]

מכל מה שכתבו לךגרישה
לא ראיתי שכתבו לך את זה:
הוקירי לנשייכו כי היכי דדתעתרו

הכבוד לאשה הוא המפתח לכל השפע של הבית. גם מבחינת הקבלה דרך הגבר יורד השפע לאישה
אתה התחייבת קבל עם ועדה לדאוג לאשתך שמזונה כסותה ועונתה לא תגרע.
אתה לא מקיים את המחוייבות הכי בסיסי שלך של גבר יהודי!!
וכיצד זה יהיה לך שפע וטוב?
כל צינורות השפע סתומים!
אם לא בשבילך אז בשביל האישה אתה חייב לדאוג למה שהיא זקוקה לו!
תעשה את חובתך ותראה ישועות בע"ה גם בפרנסה וגם בשלום בית.
אמן!
הכי חשוב שעשית מה שהלב שלך אומר אתה נאמן לעצמךאושרקה
רק אתה יודע מה הקשר הזה עשה לך ואני בעד שאם לא טוב אז עדיף לפרק את הקשר ולא לסבול אפילו לא בשביל הילדים ...אתה לא צריך להתנצל על מה שאתה עושה או עשית
אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך