רק אקדים ואומר שההורים שלי מידי מעורבים בתהליך השידוכים שלי.. לאבא שלי קשה לשחרר, ואמא שלי רק רוצה לחתן אותי כבר...
הציעו לי בחור ממש מזמן, לקח לנו זמן עד שנפגשנו, קודם ההורים שלי לא רצו, אח"כ אני לא.. אבל בסוף נפגשנו.
הבחור יושב ולומד תורה כל היום, והוא ממש מעדיף שזה יישאר ככה, הוא לא רוצה לצאת לעבוד בשום אופן, רק במקרה קיצוני- אני עדיין לא בטוחה שזה מתאים לי..
הוא רוצה לחיות באזור שגם אני גרה וגם המשפחה שלו, בעיר שאני לא ממש מחבבת.. והוא מתעקש..
הוא לא מכוער עד כדי דחייה, אבל גם לא נראה ממש לטעמי...
ועוד משהו, חשבתי שזה לא יפריע לי אבל זה כן (עכשיו כשאני כותבת, אני חושבת שאולי זה בכלל תירוץ), ההורים שלו גרושים. לא שופטת אבל תסלחו לי, זה מציק לי.
תמיד חלמתי על משפחה גדולה ומגובשת עם מלא אחים, ובהצעה הזו גם גרושים, וגם.. הם רק 2 אחים, כלומר הוא ועוד אחות.
נוראא קשה לי.
מה שכן משאיר אותי עדיין אתו, זה שהוא לומד אצל הרב שלנו, הרב שאני ממש מעריכה..
זה הדבר היחיד החיובי!
נפגשנו פעם אחת, לא התלהבתי בכלל, פשוט לא הייתה לי סיבה להוריד, כי בסה"כ יש לנו את אותם שאיפות לעתיד וכו'.. אבל מבחינת חיבור ומראה וכל זה- לא היה בכלל.
החלטתי שאני לא מורידה, כי אין לי בעצם סיבה אמתית, וממשיכה לעוד פגישה רק כדי לצאת ידי חובת מה שאומרים שלא מורידים אחרי פגישה אחת. בלב לא שלם המשכנו לעוד פגישה.
במקרה לא יצא לנו להיפגש כמעט שבוע, אז כל יום שעבר הפגישה זהו ישבה עליי, ממש מועקה, ובכלל לא רציתי.. רציתי להתקשר ולהודיע שזה לא מתאים לי, רק שלא היה לי נעים כבר.
יומיים אחרי הפגישה הראשונה, אבא שלי הגיע עם הצעה שהרבה יותר רלוונטית מבחינתי, הרבה יותר. הנתונים ששמעתי הרבה יותר מתאימים לי, ראיתי תמונה של הבחור, הוא נראה ממש לטעמי. אבל מה, אני לא יכולה להיפגש אתו עד שאחליט מה אני עושה עם הבחור הנוכחי, נכון?
ניסיתי להסביר לאבא שלי, שזה לא מתאים שאפגש עם שני בחורים במקביל, אני לא אעשה את זה!! הוא ניסה להסביר לי למה זה כן בסדר וזו זכותי. הגענו לפשרה שנשאל את הרב ונחליט. (בינתיים הפגישה השנייה מתקרבת ואני בכלל לא רוצה לפגוש אותו, בלי קשר להצעה הזו). למחרת אבא שלי מודיע לי שהוא קבע לי פגישה עם הבחור השני! כבר אמרתי שההורים שלי מעורבים מידי?!
כלומר, יום שלישי (אתמול) נפגשתי עם הבחור הראשון וביום חמישי הוא קבע לי פגישה עם השני.
הפגישה אתמול לא הייתה טובה, בכלל, מבחינתי. אבל עדיין לא מוצאת סיבה להוריד. פשוט לא באלי עליו. וחוצמיזה, זה שיש פגישה עם הבחור השני, עד יותר מדרבנת אותי להוריד אותו (את הראשון). הלב לא רוצה להיפגש אפילו עוד חצי פגישה, אבל השכל לא נותן, הוא רק אומר שאולי כדאי לנסות עוד פגישה.
אני מרגישה רע ביותר שככה זה יצא, עם שני בחורים. אני מאוד מאוד כועסת על אבא שלי שזה מה שהוא עשה בלי לשאול אותי. אני מרגישה רע כלפי הבחורים ומול ה'.
מה עושים במקרה הזה?
אני צריכה להחזיר תשובה לבחור ואני לא יודעת מה לומר. מתהפכת לי הבטן.
אני מרגישה שאני צריכה להוריד רק כי אני לא מעוניינת לקבוע פגישה שלישית כשאני נפגשת ביום חמישי עם השני.
מקווה שלא סיבכתי מידי את הסיפור,
סליחה שזה ארוך, תודה למי שקרא\ה..
אשמח לעזרה..
האינטואיציה שלנו חזקה, תסמכי על עצמך... בהצלחה רבה!
)