שלישי מונציפלי - היום שאחרימרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ב בחשון תשע"ט 09:54

בס"ד

 

יום הבחירות נגמר ותוצאות הבחירות כבר איתנו. זה היה לילה ארוך עבור חלק מהמועמדים עם תוצאות צמודות מאוד, וזה היה לילה של הפתעות לחלק אחר שלא האמין לניצחון שכזה. ברשויות רבות מהמשוער ילכו התושבים לסיבוב שני מכיוון ששום מועמד לא קיבל למעלה מ 40% מהקולות.

 

את מערכת הבחירות הזאת אפשר לסכם בכמה מילים: מהפכות דרמטית בצפון. סיבובים שניים בערי המרכז ובעיקר בכך שאנשי היח"צ, הפרסום והאסטרטגיה בת"א ובירושלים גרמו לנו להאמין לסיכוי למציאות אחת בעוד קיבלנו מציאות שונה לחלוטין.

 

נתחיל מהצפון:

הדרמה הגדולה היא כמובן בחיפה. גם המהמרים הגדולים לא חשבו שהפער בין קליש-רותם ליהב תהיה גדולה כפי שהתברר מיד בסגירת הקלפיות כאשר פורסם המדגם של רדיו חיפה. בהתחלה המחנה קליש עוד ניסו להרגיע את האווירה ואמרו שצריך לחכות לתוצאות האמת, אך ככל שהתוצאות הגיעו מהקלפיות השונות ברחבי העיר, השמחה במטה עלתה.

 

עוד דרמות נרשמו גם במעלות ובנהריה. שני ראשי ערים וותיקים הולכים הביתה. במעלות, ראש העיר המכהן כבר 42 שנים, שלמנ בוכבוט, או הולך לסיבוב שני מול יוסי ברדה או שהוא מפסיד לו. בנהריה הולך ראש העיר המכהן 30 שנה ברציפות, ז'קי סבג, לרונן מרלי. סבג אמר בתגובה: "תושבי נהריה כפויי טובה". עוד ראש עיר שהולך הביתה הוא ראש עיריית צפת, אילן שוחט. על מקומו יתמודדו בסיבוב השני נחמן גלבך ושוקי אוחנה. ראש עיר נוסף שמוצא את עצמו מודח מהכיסא הוא ראש עיריית בית שאן, רפי בן שטרית, שהפסיד בפער גדול מאוד לח"כ ז'קי לוי. ראשי עיר חדש נבחר גם לעפולה ובקריית שמונה סיבוב שני בין ראש העיר המכהן, הרב ניסים מלכה, מול אבילי שטרן.

 

ומהצפון למרכז:

בתל אביב סיפרו לנו לאורך כל הזמן על קרב צמוד בין ראש העיר המכהן, רון חולדאי, לבין סגנו אסף זמיר. אלא שבפועל הדרמה לא הגיעה. אם משווים את זה לבחירות הקודמות אז ההפרש בין חולדאי לבין המועמד המוביל מולו היה הרבה יותר קטן, ובכל זאת אף אחד לא חשב שיהיה פה מהפך. חולדאי יכול לרשום לעצמו עוד הישג וכניסה יחסית קלה לקדנציה נוספת.

 

בפתח תקווה ניצח ראש האופוזיציה, רמי גרינברג בפער ניכר את ראש העיר המכהן איציק בוורמן. בנתניה לא הייתה הפתעה מיוחדת כאשר התברר שראש העיר מרים פיירברג-איכר ממשיכה לקדנציה נוספת. בעיר בת ים שם היה מאבק פנימי בליכוד הולכים התושבים לסיבוב שני בין ראש העיר יוסי בכר לבין צביקה ברוט. יהיה מעניין לעקוב ולראות במי נתניהו יתמוך הפעם. האם שוב בראש העיר המכהן בכר או הפעם במועמד הליכוד ברוט.

 

בעיר רעננה יתקיים סיבוב שני בין חיים ברוידא לאיתן גינזוברג. ברמת גן ח"כ לשעבר כרמל שאמה הכהן הולך לסיבוב שני מול ראש העיר המכהן ישראל זינגר, אחרי תקופת בחירות מלוכלכת במיוחד בעיר. סיבוב שני יתקיים גם בראשון לציון בין ראש העיר המכהן, דב צור לרז קינסטליך. כך גם ברמת השרון שהעיר אבירם גרובר זכה ב-36% ויריבו רון בלקין ב-31%.בחולון ראש העיר המכהן, מוטי ששון, ממשיך לקדנציה שישית בעיר.

 

ומהמרכז לירושלים:

בירושלים יתקיים סיבוב שני בין משה ליאון לעופר ברקוביץ. עומד להיות קרב מאוד קשה לאור העובדה שעדיין לא ברור במי החסידים יתמכו ולאור העובדה שהחילונים לא יצאו בהמוניהם לקלפיות. במליאה זכתה מפלגת הבית היהודי לשלושה מושבים ואילו מפלגתו של קינג 'מאוחדים', מסתפקת בשני מושבים בלבד.

 

את אחד הקרובות הצמודים ביותר ראינו בעיר בית שמש. נכון לכתיבת שורות אלו מתנהל קרב צמוד מאוד בין ראש העיר, משה אבוטובול, לבין עליזה בלוך כאשר הכף נטויה לטובתו של אבוטבול. כעת מחכים בעיר להגעתם של קולות החיילים שצפויים להכריע את תוצאות הבחירות. כמו כן, מטה בלוך כבר תלונה על זיופים בקלפיות ופסילת פתקים בצורה מכוונת.

 

ביהודה ושמרון רוב ראשי המועצות השונות (שומרון, בית אל הר חברון קדומים, קרני שומרון) ממשיכים לקדנציה נוספת. בבנימין ניצח ישראל גנץ את שילה אלדר בקולות בודדים בלבד לאחר קרב צמוד מאוד בין השניים. בבקריית ארבע ניצח אליהו ליבמן את ראש המועצה המכהן, מלאכי לוינגר, אחרי קרב צמוד מאוד. בגוש עציון ילכו התושבים לסיבוב שני בין ראש המועצה המכהן, שלמה נאמן, לבין משה סוייל.

 

ובדרום ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ', ניצח את עצמו עם 92%. בירוחם התמודדו שתי נשים שם זכתה טל אוחנה, סגנית ראש המועצה בפועל. באשדוד ראש העיר המכהן יחיאל לסרי ממשיך לקדנציה נוספת. ובאילת ייערך סיבוב שני בין ראש העיר המכהן מאיר יצחק הלוי שקיבל 38% מהקולות, בעוד יריבו דובי כהן קיבל 19%.

 

הסיבוב השני יתקיים ביום שלשי בעוד שבועיים (פחות יום) ותושבי כל הרשויות בהם לא זכה אחד המועמדים ל40% יצאו שוב לקלפיות. הקלפיות יפתחו בשעה 13:00 עד השעה 22:00 ולא יתקיים יום שבתון נוסף.

 

כעת נותר רק לקוות שהרשויות בהם כבר יש ראש רשות נבחר יחזיר את הרשות שלו במהרה לשגרה. שראשי הרשות החדשים יכנסו בקלות ויצליחו לעשות שינוי לטובה ברשות החדשה שהגיעה לידיהם והוותיקים יזכרו שלא סתם הם קיבלו מחדש את תמיכת התושבים. והעיקר, שנפגש בקלפיות רק בעוד חמש שנים ולא נראה ראשי רשות שפורשים בגלל חקירות או בגלל קשיים אחרים.

 

בהצלחה לכולנו.

ובהצלחה לח"כ החדשה הילה מארק מהליכוד שתחליף את ראש העיר הנכנס בבית שאן, ז'קי לוי.


למה עליזה בבית שמש לא לוקחת?לאה45

תגידו לי איפה אני טועה אם יש 800 קולות חיילים שלא נספרו. לא ברור שהרוב הגדול מהחיילים הצביעו לה? 

צריך לחכות ולראות, אבל כנראה שזה באמת מה שיקרהמרדכי
ואלו הנתוניםמרדכי
בס"ד

משה אבוטבול מוביל ב-251 קולות בלבד. יש למעלה מ - 1300 קולות חיילים שעדיין לא נספרו או נכנסו למאגר התוצאות.

אבוטבול חייב נס בכדי לנצח.
ומתי יספרו אותם?לאה45

מה הסיכויים לבחירות חוזרות בגלל רמאויות שהם טוענים שהיו?

ממש בדקות אלו סופרים אותםמרדכי

בס"ד

 

מכיוון שגם מחנה אבוטבול טוען לזיופים, אז אין לי מושג אם יקחו שם משהו ברצינות (אלא אם יש הוכחות מוחשיות לאחד הצדדים)

עוד לא התחילו לספוראריאל יוסף

קודם היו צריכים לפתוח את המעטפות החיצוניות ולבדוק שאין הצבעה כפולה.

 

מיד יחלו בספירה.

תוצאות בעוד כשעה.

בלוך ניצחהאריאל יוסף


לא גמרו לספורQedjidlprr
הפער כבר גדול מדי. אין לו סיכוי לסגור אותואריאל יוסף


מה הפער ?Qedjidlprr
22,259 לעליזה בלוך 21,906 למשה אבוטבולאריאל יוסף


תודהQedjidlprr
הסופי לחלוטין - 533 קולותמרדכי
שני המפסידים הגדולים מתוצאות הבחירות בבית שמשאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ג בחשון תשע"ט 03:43
 
 

הם אריה דרעי ונפתלי בנט.

 

אריה דרעי הפסיד ראש עיר מכהן מטעם ש"ס.

 

נפתלי בנט קיבל הוכחה שמוטב היה אילו לא היה מתערב בבחירות הקודמות.

 

לטובת מי שאינו זוכר,

זמן קצר לפני עריכת סקר בין תושבי העיר עליו הוחלט בסניף המקומי

במטרה לבחון למי ישנו סיכוי טוב יותר לנצח את ראש העיר המכהן,

לעליזה בלוך או לאלי כהן,

הכריז בנט על הסרת תמיכתו מעליזה בלוך

כמועמדת הבית היהודי לראשות העיר,

והצבת אלי כהן במקומה.


בעקבות ההכרזה בוטל הסקר ועליזה הסירה את מועמדותה.

 

בלוך: מאוכזבת מהקומבינה, ביצעו מהלך מאחורי הגב שלי - סרוגים

 

כידוע, אלי כהן הפסיד באותן בחירות.

הפעם, ניתנה ההזדמנות לעליזה והיא ניצחה.

 

כבר כתבתי היום, שגם בירושלים הוכח שמוטב לנפתלי בנט שלא להתערב,

כאשר בבחירות הקודמות הצנחת שניים ממקורביו לרשימת הבית היהודי,

גרמה לירידת כוחה של הרשימה מ-3 מנדטים ל-1.

 

התמונה האמיתית: נפתלי בנט ספג תבוסה בירושלים ונכשל בערים הגדולות - סרוגים

 

שתי הערותמרדכי

בס"ד

 

1. קצת מאחורי הקלעים על הניצחון של פיירברג-איכר בנתניה:

פיירברג לקחה בתור יועץ אסטרטגי ויחצ"ן לציבור החרדי בעיר את מי שהיה היועץ של המתמודד המוביל נגדה, יוני שטבון, בבחירות האחרונות כשרץ במפלגת 'יחד'. מעבר לכך שהבחור קשור לכל העסקנות החרדית (מהכרות ומעבודה אישית איתו), בעזרתו ידעה פיירברג מה הם החולשות של שטבון, מה יכולים להיות המהלכים שלו, מה קו המחשבה שלו וכו'.

 

(כמובן שככל הנראה פיירברג הייתה מנצחת גם בלעדיו, אבל זה רק מראה כמה שטבון היה מועמד רציני מולה שהיא כך התכוננה להתמודדות מולו)

 

2. אחת הטעויות הגדולות של הצוות האסטרטגי של זמיר זה שהם עוררו את העיר למערכת סוערת הרבה יותר ממה שהיא הייתה בפועל. ואילו על מנת לנצח ראש עיר מכהן, כדאי בד"כ דווקא לדאוג למערכת בחירות מנומנמת ושקטה יחסית. מכיוון שמי שיוצאים בד"כ להצביע הם אלו שרוצים לשנות, לכן קל יותר להוציא אותם לקלפיות ואילו מי שמרוצה מראש העיר יעשה את המאמץ להצביע רק במידה ויראה שיש איום על ראש העיר.

 

לכן, יכול להיות שדווקא העובדה שזמיר השקיעה רבות בפרסום והפנים שלו התנוססו בכל פינה בעיר, דווקא יותר הזיקה לו מאשר הועילה. 

הערה נוספת, הפעם בנוגע לירושליםמרדכי
בס"ד

אומנם זה לא כל כך משנה את התמונה של המציאות בירושלים, אבל צריך לומר את האמת. בסופו של דבר ליאון לא עמד בהבטחה שלו לש"ס ודגל, להשיג 30 אלף קולות מחוץ למגזר החרדי. בפועל הוא הביא הרבה הרבה פחות. לעומתו דייטש הצליח להביא לא מעט קולות מחוץ המגזר החרדי, כפי שהבטיח לאורך כל הדרך (הרי אנחנו יודעים כמה קיבלה אגו"י כמפלגה וכמה קיבל דייטש כמועמד).

כאמור אין לזה בכלל משמעות עם התוצאות, אלא זה רק אומר מי צדק לאורך כל הדרך בויכוח האין סופי בין החסידים לבין הליטאים והספרדים.

(בכלל צריך להרחיב במאבק הקשה שהתנהל מאחורי הקלעים בין הציבור הליטאי לחסידי לגבי הגודל של כל מגזר ומגזר. קאב שבו הליטאים ניצחו בגדול, ולא רק בירושלים. אולי ארחיב בקרוב).
בנוגע לסוגרייםמרדכי

בס"ד

 

מטי טוכפלד מסביר את זה (השבת בישראל השבוע) יותר טוב ממה שאני היית מסביר את זה:

 

הסיפור הגדול של הבחירות המקומיות 2018 הוא הדרמה המכוננת של מה שהתרחש בתוך עולם הפוליטיקה החרדית. במשך כמה עשורים היתה אגודת ישראל, המפלגה המייצגת את הפלג החסידי, נותנת הטון והמכתיבה את המהלכים בעולם החרדי - שלו השלכות ישירות על הפוליטיקה הארצית. יו"ר המפלגה היה נציג החסידות הגדולה, סגן השר יעקב ליצמן. יחסי הכוחות בתוכה הם 60:40 לטובת החסידים.

 

במשך שנים טוענים הליטאים שמדובר בחלוקה לא שוויונית, שייצגה אולי את פלגי האוכלוסייה בעבר, אך היום כבר לא רלוונטית. בבחירות המקומיות 2018 היתה לליטאים הזדמנות להוכיח שצדקו. "הפריימריז של הציבור החרדי", כינו את הבחירות כלי התקשורת החרדיים. בערים רבות התפצלו הרשימות, ולעיתים אף התמיכה במועמדים לראשות העיר היתה מנוגדת.

הליטאים צדקו. תוצאות הבחירות היכו בתדהמה את העולם החרדי. כ"א בחשוון תשע"ח הוכרז כיום העצמאות הליטאי. מפלגת ש"ס, שותפה מלאה לחגיגות אף היא. אחרי שהספידו את המפלגה הספרדית, ש"ס של דרעי הראתה שהיא חיה ובועטת. הישגי הליטאים וש"ס לעומת המפלה של החסידים בראשות חסידות גור, יביאו בתקופה הקרובה למפץ פוליטי־חרדי בקנה מידה שעוד לא ראינו. ההשלכות על המערכת הפוליטית כולה יהיו מיידיות. 

 

דגל התורה וש"ס היו הראשונות לתמוך בחוק הגיוס החדש. ראשי דגל, משה גפני ואורי מקלב, עשו כל שביכולתם להביא לאימוץ מסקנות ועדת הגיוס של משרד הביטחון וצה"ל. יחד עם דרעי וראשי ש"ס לחצו ושכנעו את ליצמן וחבריו, וכן את הרבנים חברי מועצת גדולי התורה, האדמו"רים ובאי ביתם ללכת עם הממשלה על החוק. עם או בלי לפיד, עם תמיכה רשמית או בקריצת עין, העיקר להיפטר מהחטוטרת המבאסת הזאת. החסידים התנגדו. ליצמן סירב. המהלך טורפד. 

 

רק בסוף השבוע שלפני תחילת מושב החורף של הכנסת, כשכולם היו בטוחים שבחירות מוקדמות בלתי נמנעות, שיגרה מועצת הגדולים מסר של פיוס. אולם למרות האור הירוק העקרוני שניתן להתקדם עם החוק, שום דבר בפועל לא זז. עד יום רביעי.

יממה אחרי הניצחון, ועוד בטרם החלו המו"מים הקואליציוניים בערים השונות, שיגרו ראשי דגל התורה וש"ס מסר לראש הממשלה: מוכנים להעביר את חוק הגיוס כאן ועכשיו. מה עם האדמו"רים, עם גור, עם ליצמן, שאלו בסביבת נתניהו. הם כבר לא רלוונטיים, נענו. 

 

זו רק ההתחלה. בתקופה הקרובה נהיה עדים להקמתו של סדר חרדי חדש. לא רק במקומות הישיבה בכנסת וחלוקת התפקידים הפנימית, אלא גם בסדרי העדיפויות. אם עד היום היו הליטאים יכולים רק לבקש לשכנע שהסיעה המשותפת תקדם עניינים מסוימים או תדרוש דרישות בתוך הקואליציה, מהיום הם המחליטים. גפני ומקלב הם בעלי הבית של המפלגה המשותפת. ביחסי הכוחות שהתפתחו חיבור של דגל וש"ס נראה מפתה ואפשרי הרבה יותר מהחיבור הנוכחי רב השנים של דגל ואגודה.

 

למי שזה הותיר טעם של עוד אז זה הטור המלא.

ברור שהליטאים צדקואיתן גיל
היריבות בין שני המחנות אינה חדשה. לאחר שנים רבות של חיכוכים הוסכם על בחירות פנימיות באגודת ישראל כדי לבדוק את יחסי הכוחות בין הניצים. ב-1975 התקיימו בחירות. גור זכתה במקום ראשון, פרוש במקום שני, והליטאים במקום שלישי. הליטאים יצאו מאוכזבים, ולא רק הם, אחרי שהתברר שמספר הזיופים בבחירות לא היה קטן ממספר המצביעים בפועל. הלקח שנלמד הוא שלא יהיו עוד בחירות פנימיות ומצד שני מקבלים בדיעבד את התוצאות המזוייפות כקביעה לדורות. לרב ש''ך הסיפור הזה לא בא בטוב, לפיכך הקים רשימה עצמאית בשם דגל התורה. בבחירות לכנסת עברו את אחוז החסימה על חודם של קולות בודדים, והכניסו שני חברי כנסת, מנגד אגודת ישראל זכתה בשבעה מושבים מתוכם ארבעה שגייסה חב''ד. דגל התורה הבינה שריצה נפרדת נוספת תותיר אותה מחוץ לכנסת ועל כן ביקשה לחזור להיות חטיבה בתוך אגודת ישראל ולהכנע לתכתיב שיקבע את יחסי הכוחות ביניהם 60:40. עברו שנים, והתברר לפי כל הבדיקות כי דגל התורה מביאה יותר קולות. מנגד אגודה התעקשו לשמר את יחסי הכוחות המוסכמים על פי כתב הכניעה. ניחא לחיות עם יחסי כוחות דרקוניים, אבל כשליצמן התחיל להתנהג כאילו הוא ראש שבט והם אינדיאנים, אמרו לו עד כאן. לסיכום הדברים, סילוק ליצמן מהזירה הפוליטית הוא צעד הכרחי ליצור אוירה מתאימה לקראת איחוי הקרעים.
עוד אחד שלא למד או הספיק לשכוח את ההיסטוריה החרדיתאריאל יוסף

 

"במשך כמה עשורים היתה אגודת ישראל, המפלגה המייצגת את הפלג החסידי,

נותנת הטון והמכתיבה את המהלכים בעולם החרדי - שלו השלכות ישירות על הפוליטיקה הארצית".

 

הדברים האלה פשוט לא נכונים.

 

מיום הקמת "דגל" ההכרעות החשובות התקבלו על ידי רבניה בעוד האדמו"רים מתייצבים מאחוריהם:
כך היה עם הרב שך, הרב אלישיב והרב שטיינמן.

 

רק בשנה האחרונה החלו האדמו"רים לגבש עמדות עצמאיות משלהם.
אילו היה הרב שטיינמן בחיים - ספק רב אם היו מעזים לנקוט עמדה נגד דגל התורה בעניין חוק הגיוס.

המצב הפוליטי החדש הבהיר להם שלשם המשך קיומם הפוליטי

מוטב להם להמשיך לקבל את עמדת רבני "דגל" כפי שהיה עד לא מזמן.

טוכפלד צודקאיתן גילאחרונה

הרב שך פרש מאגודת ישראל והקים מפלגה עצמאית כי חש שהרוב החסידי מקשיב לו, אבל נוקט בעמדות מנוגדות. כשהלך לעולמו החליף אותו או אלישיב באשר הוא ירושלמי, וככזה היתה הערכה שיקרב בין המחנות מה שהצליח באופן שולי. אחריו בא הרב שטיינמן הבני ברקי, שהלך עוד צעד לקראת קירוב לבבות, אבל הפעם קמה לו התנגדות בתוך המחנה שלו, ודווקא מירושלים, כאשר הפלג פרש מדגל התורה והקים רשימה עצמאית.

סיעת גור שהיא הסיעה החסידית הגדולה ביותר השתלטה על אגודת ישראל, ובפועל השתלטה גם על דגל התורה. בבחירות לרשויות המקומיות הובסה אגודת ישראל, והתערער מעמדה של סיעת גור כמובילת מהלכים ונותנת את הטון.  

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד


זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא


יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?


תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?


ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלגאחרונה

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

 

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.


ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.


שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.


אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.


בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.


אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.


כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.


בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.
 

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

 

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:


* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.


* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.


* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?


​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.
 

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

 

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.


 

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

 

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.


 

 

 

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקדאחרונה

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

בוגרת לינדנבאום טיפוסית בהחלט מתייעצת עם רבניהמרגול

ורבניותיה.

כנראה שקודם פותחת מקורות ומנסה להבין את הסוגיה ואת הפסיקות הקיימות, אבל אז פונה לרבנים ורבניות מהמדרשה.


בציבור הדת"ל גם ככה מתייעצים עם רבנים פחות מהציבור החרדי (כי ההתייעצויות הן יותר הלכתיות גרידא ופחות התלבטויות חיים רגילות).

אבל אם יש שאלה הלכתית? בטח. 

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

 

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימוןאחרונה
בשונה מחייל?
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

 

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

 

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטוב

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

לא מביןayal perezאחרונה

הווסט הוא קרמי ברמה הגבוהה ביותר- זה שיש תאים בצדדים לא אומר שזה ישן, דגמ"ח חום זה הצבע של המדים של ארה"ב (כמו מדי זיית). 

 

אולי יעניין אותך