אובדת עצות..טלטאביז
שלום,
אני נואשת לעזרה.
סליחה מראש על האורך.

אני אמא ל3 ילדים מדהימים. ילדים שמחים, חכמים, חלומו של כל הורה.
אבל יש לי קושי עם עצמי שמשפיע המון על היחס לילדים.
קשה לי עם רעש! וואוו, קשה קשה..
אני לא יודעת אם זו בעיה בויסות חושי שלי, לא יודעת אם זה קשור לזה שאנחנו גרים בבניין ועסוקה כל הזמן בלהשתיק את הילדים כדי לא להרעיש לשכנים.. אולי זה קשור לזה שאנחנו גרים בבית פצפון וצפוף שגורם לתחושת תסכול, צפיפות ועצבים..
לא יודעת על מה זה עומד, אבל כל רעש של הילדים גורם לי למתח ועצבים מטורפים!! אפילו רעש שנוצר ממשחק לגיטימי של הילדים.

ואחר הצהריים הם קשים!
בעלי עובד המון בשעות אחר הצהריים, וההיעדרות שלו משמעותית.
תחושת הלחץ והדריכות שאני חווה היא בלתי נסבלת.
ןזה יוצא על הילדים.
אני חסרת סבלנות כלפיהם, מוצאת את עצמי מרימה את הקול יותר מידי, לאחרונה אפילו סוגרת את הבן שלי בחדר לכמה דקות כדי להירגע ולא להרים יד חלילה. פשוט מרגישה שאני מתעללת בהם.
וכואב לי הלב, כי הם באמת ילדים טובים, וברור שהבעיה אצלי.

ואני בהיריון, ב"ה. הריון רצוי ומבורך, אבל כל יום מעלה שאלה איך אצליח להסתדר אח"כ, אם כבר עכשיו זה כ"כ לא קל?

אני חסרת אונים.
מנסה לעבוד על המידות, כבר תקופה, וזה פשוט לא הולך..
חשבתי פעם להביא מישהי אחר הצהריים, אפילו סגרתי עם מידהי, וברגע האחרון היא לא הגיעה. ותכלס, שמחתי. כי להכניס עוד מישהו לבית בשעות אחר הצהריים רק יכביד עלי יותר. הצפיפות, והלחץ לסדר את הבית לפני שהיא באה, והמתח שהילדים יתנהגו יפה ולא יהיה פאדיחה..

אני חסרת אונים, בקיצור.
מושיטה יד לעזרה, לא יודעת לאיפה..
היי לךנבי
בס"ד

ממש מבינה על מה את מדברת, יש לחץ בסביבת הילדים הרבה פעמים. אבל נראה לי שאת קוראת את הסיטואציה ממש טוב ובעזרת השם זה עוד ישתפר.

יש כמה דברים שיכולים לעזור:

תהיי את הרבה יותר שקטה בכללי, דברי חלש ובנחת. זה מכניס אותם לאווירה רגועה יותר, פשוט לא להרים הקול, אם הם לא שומעים תראי להם סימן עם הילד או שתקראי רק בשם ושיבואו אלייך ותסבירי בשקט ובנחת שאת מבקשת להנמיך את הרעש.

מוזיקה, מוזיקה רגועה ונעימה בזמן המשחק פשוט יוצרת שקט ומפתחת יכולת לעשות שני דברים בבת אחת (לשחק ולהקשיב).

דבר אחרון, את צריכה לנהל אותם, להקדים פעילות לשיעמום ולאפשר משחק בהדרכה שלך במקום משחק רועש ומפריע. אני יודעת שזה בעיה בבית לעזוב את הכל ולהיות עם הילדים אבל אני למדתי שזה אפשרי ומאוד עוזר, בסוף היום גם יש תחושת סיפוק אדירה שהייתי איתם ונהנתי מהם. חוברות עבודה זו פעילות מעולה ומעניינת, יצירות, משחקי קופסא והרכבות, ממש לשבת איתם או ליד ולהנחות את הפעילות.

ודבר אחרון, חשוב וכדאי לתת גם זמן להוציא אנרגיה, אבל למצוא דרך שזה נעשה בצורה חיובית למשל לרקוד, גלגולים על השטיח או מלחמת כריות בסלון אם אפשרי אצלכם.

בעזרת השם הרבה הצלחה
גמאני ככהשירקי
ויש לי רק 2 ילדים

שהגדול עושה רעש עם בימבה או כל מיני דברים זה משגעע אותי!!! בעלי אמר שמשו שונה אצלי כי זה לא רעש שמציק לרוב האנשים...

יש לך גם בעיות עם ריחות תחושות מקומות הומים..וכאלה?

כי לי נגיד הכל רגיש -האוזניים לרעש האף לריחות ( ממש כלב גישוש!!) והפה לטעמים
כמו היפרסנסטיב כזה....

לי עזר שפשוט שתקתי ושתקתי וניסיתי ״ לאכול את זה״ או להתעסק עם דברים אחרים... אבל עדיין אני לא יגיד לך שאני בשלוות נפש שהם משחקים ועושים רעש...

תלוי גם בהרגל... התרגלתי לחיות בבית של שקטים , מדברים בשקט משחקים ברוגע.... אז זה משגעע אותי

בטח יש טיפולים לזה אבל תלוי כמה זה באמת פוגע בך ( או בילדים שלך)...

אבל את לא לבד.... יש עוד כמונו😁
מוכרשלומברו

ניסית אטמי אזניים\צמר גפן ? אני מסבירה לילדים שזה פשוט מוריד לי את עוצמת הרעש.. כמו שמנמיכים את עוצמת המוסיקה.

לי זה עוזר ואני מרגישה שגם הילדים מבינים יותר שאני באמת סובלת מהעניין כשהם רואים סימן חיצוני ולא רק אמירה. משתדלת מאווד להפחית את הבקשות שלי מהם לשקט ביחוד כשמדובר ברעש תוך משחק כפי שציינת. אצלי הבעיה וזו הדרך שאני מצאתי שעוזרת לי להתמודד עם העניין... בהצלחה

אגב, זה היה גם לפני ההריון? אולי זה משהו שיחלוף אצלך?

תודה על הרעיון!טלטאביז
את אומרת שאת חסרת אונים, אבל את דווקא נשמעת -בהתהוות

יציבה, ממוקדת, מאופסת, מלאה עוצמות --- וגם במצוקה קשה, נכון. זה לא סותר.

אני מניחה שאת לא יכולה לדעת איך את נשמעת מבחוץ, אבל האופן שתיארת את הבעיה מרשים ביותר! הבהירות, לקיחת האחריות, הכרת הטוב, הכרת הרע... באמת, תיאור נכון של הבעיה הוא חצי פיתרון. את לגמרי נשמעת בדרך נכונה.

והחצי השני? לאן מתקדמים?

כתבת שאת לא יודעת אם זו בעיית ויסות חושי. חשבת אולי לפנות למרפאה בעיסוק? אני חושבת שנולדת בדור הנכון, וקיימות היום דרכי טיפול מצוינות לאנשי המקצוע. וגם אם הבעיה היא בתחום אחר - מרפאה בעיסוק אולי תדע במה לחשוד, ולאיזה איש מקצוע להפנות אותך.

ובמקביל, יקרה, תקבלי את עצמך באהבה. כמו שאת מקבלת באהבה את ילדייך, גם כשהם סובלים מבעיה מכאיבה. תגידי לעצמך מילים טובות. יש לך על מה. אפילו כשאת סוגרת ילד בחדר לכמה דקות - אם את יודעת שעשית את זה כפעולת מנע כדי לא להרים עליו יד חלילה, כדברייך - אז מגיע לך פרגון על המנהיגה הטובה שאת, ועל סדר העדיפויות הנכון שאת שומרת עליו גם במצבי קושי ומשבר. תמיד טובת הילדים לנגד עינייך. אשרייך ואשריהם! תני לעצמך את הפרגון הזה, גם כי הוא נכון וגם כי הוא מועיל - הכרה בעוצמתך תשפיע טוב על הילדים, וגם תיתן לך יותר מרחב נינוח לטפל בבעיה שיוצרת את כל הסבל הזה. ובע"ה להתגבר עליה, בעתו ובזמנו.

אם הכיוון של הפסקה האחרונה מדבר אלייך, מציעה לך לגגל את שמה של עירית לוי, ולקרוא את כתביה. מרפא לנפש, באמת נשיקה

למה מרפאה בעיסוק?טלטאביז
היא לא עוסקת במוטוריקה עדינה?
היי, נשמע שקשה לך מאודשוקולד פרה.

אין לי שלושה קטנטנים אבל נראה לי שזה כשלעצמו זה קושי מאוד גדול. את עייפה והם עם אנרגיות. את זקוקה למרחב והם רק רוצים לבלגן ולהתפרס על פני המרחב. 

הם רחוקים מלהבין את הצורך שלך בשקט..

האם הם משחקים בחדרים או גם בסלון?

אני יכולה להגיד לך שאני הרבה פעמים שמה סרט בחדר ויש לי תחושת הקלה ממש.

אני לא יכולה לדרוש מעצמי להיות סופרוומן.

גם אמא סבלנית, גם לסבול את הרעש והבלגן, גם לת להם זמן איכות ולא סרט, וגם לתת לעצמי מנוחה ורוגע לשקט הפנימי שלי.

משהו חייב לבוא פה על חשבון משהו.

שימי להם סדרה בחדר, לפחות חצי שעה ותנוחי לך.

יש לי כ"כ מצפון כשאני שמה להם וידאו..טלטאביז
הייטובה21

דבר ראשון- כתבת שאת משתיקה את הילדים כדי לא להרעיש לשכנים- אם זה לא בשעות המנוחה הרעש שמגיע לשכנים ממש לא צריך להפריע לך...

דבר שני- תנסי אולי להפעיל להם ברקע, כשהם משחקים, דיסק עם סיפור, ככה הם ישחקו אבל בשקט, כי הם יקשיבו לסיפור.

בהצלחה!

תודה לכולם, ומוסיפה..טלטאביז
תודה לכולם על התגובות הבונות והמאירות..
לצערי פספסתי חלק וראיתי רק עכשיו, כשחזרתי לעדכן, אבל עדיף מאוחר מלעולם לא.

לצערי אני לא מצליחה להרים את עצמי מזה.
מרגישה נורא עם עצמי, מציפה אותי התחושה שאני גורמת נזק לנפש שלהם עם התגובות שלי והחוסר סבלנות.

מעוניינת בטיפול, ותוהה אם זה טיפול רגשי עבורי או הדרכה הורית?
והאם זה נכון להתחיל טיפול תוך כדי היריון..?
טיפול מתאיםRena
טיפול מתאים יכול להיות טיפול ב cbt
שהוא טיפול רגשי התנהגותי. הוא מכוון להבין הן את הצדדים הרגשיים מהם נובעות התגובות ובונה תכנית לעיצוב התנהגות כאשר ניפגש למפגש את מקבלת בהדרגה משימות לתרגול בבית. . אם ששללת טיפול בתחום הפיזיולוגיה ואת יותר מעוניינת בתחום הדרכת הורים או טיפול רגשי אני מניחה שאת יכולה להנות מסוג הטיפול הזה.

בנוסף האופציה של אטמי אוזניים. סיפורים מוזיקה רגועה ועוד עצות טובות שכתבו לך- יכולה לעזור במקביל להפחית את עוצמת ההתמודדות ויסורי המצפון על הנזק שאת גורמת לילדים בתגובותייך, עד שתשלימי את התהליך הטיפולי.
אגב לטיפול ב cbt אפשר לקבל בדרך כלל סבסוד מקופות החולים.Rena
מזדהה ממשגאולה אחת קטנה
מרגישה שעומדת כבר להתחרפן מהרעש של הקטהים
תקחי מישהי אפילו לשעה - ואת צאי החוצה!rivkiאחרונה
אם נעים בחוץ- אפשר סתם לטייל ולשבת על הספסל, אם לא- ללכת לבית קפה או אפילו לסופר. העיקר-להתאוורר.

מבינה אותך מאוד- בית קטן וצפוף יחד עם הורמונים של הריון- לא צריך הרבה כדי להתפוצץ. הלוואי שתזכו בקרוב לבית מרווח יותר.

בנתים תשתדלי לצאת עם הילדים החוצה כמה שיותר, לשבת איתם בגינה, אולי גם להוציא ארוחת ערב לשם. פחות תחושת מחנק וזה גם מעייף מאוד את הילדים ככה שבבית יהיה אחר כך שקט יותר.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך