מחשבות על סיבוב שעריםאנונימי (פותח)
    הרבה זמן אני מקפיד ללכת לסיבוב שערים.  למרות שרבותי סוברים אחרת מכמה גישות היסוד של מארגני הסיבוב (בנושאי העליה להר הבית וכדו') עכ"פ פשוט לי שדבר חשוב הוא עד למאד לעורר את תשוקתנו למקדש בדרך מעשית, מלבד זאת שכל נוכחות יהודית בכל העיר העתיקה חשובה תמיד.
    בחדשים האחרונים עלו בי כמה הרהורים שהציקו לי הרבה זמן ובעקבותם פסקתי מללכת.
א.  אני לא מכליל, ושוב- אני לא מכליל!!! אבל.. לפעמים חסרה לי תחושה של "מורא מקדש".  במיוחד במשך הזמן הארוך שמתעכבים ליד שער האריות ליד אחד משערי הר הבית.  אפשר לראות שם הרבה 'דחקות' של החבר'ה, ואווירה כללית של חוסר כובד ראש.  מתי זה עלה בי במודע בצורה החריפה ביותר?  לפני כמה חדשים פנה אלי תייר אירופאי- נוצרי אדוק- וביקש ממני להסביר לו מה הולך כאן. עמדנו מעט בנפרד משאר הציבור (איני נכנס לרחבה משום שמנהג ירושלים היה- ומובא בשו"ת ציץ אליעזר- להחמיר שלא להכנס לחצרות מדרום לרח' ויא-דלורוזה.  אך הנכנסים יש להם על מי שיסמוכו) וניסיתי להסביר לו מהי תשוקה לבית המקדש, לאלוקים, לקדושה, אבל ממש לידינו פשוט השתוללו כמה צעירים- רדפו אחד אחרי השני וכו' והרגשתי בפניו פשוט בושה- איך כל זה מתחבר למה שאני מנסה לומר לו.  כמובן זו לא האווירה הכללית אבל נראה לי שאם הגישה הבסיסית של סיבוב השערים היתה רעדה ממש- לא מהמקדש אתה ירא אלא ממי שציוה על מורא מקדש והשוכן במקום שעליו נאמר "מה נורא המקום הזה"- והיתה הדגשה של הנושא הזה- לא היה מקום להתנהגות לא הולמת גם של שולי המחנה.  התחושה שלי היא שהאהבה למקדש בוערת במצעד, אך לא מורגשת היראה שנצטוונו עליה במיוחד- מורא מקדש!! 
ב.  עולה בי תחושה של חילול ה' במסות של כוחות המשטרה, הן בשמירה עלינו מהערבים אך יותר מכך בשמירה שלהם על הערבים מאיתנו.  והשועלים הערבים רואים ונהנים... שימו לב: מרגע שנכנסנו לסיבוב אין אפשרות מצד המשטרה לצאת ממנו! ניסיתי! אתה פשוט מובל בתוך הכלוב האנושי של לובשי שחורים שפניהם מופנות אליך ולא אל הערבים הסובבים, לשמור עליהם ממך!  בדרך כלל אני רוצה כשמגיעים לשער האריות לחזור לכותל בדרך בה הגענו או מאידך להמשיך לבדי בסיבוב- ואין אפשרות לכך.  אני אסתובב בעיר העתיקה חפשי ולא כבול!! (מה שאני עושה בדרך כלל).
ג.  נקודה למחשבה (שכלל איני בטוח בה):  מה עם צניעות הבנות?  אמת שהצניעות נשמרת למהדרין בין משתתפי הסיבוב אך מה עם כוחות המשטרה שצועדים יחד עם הבנות השרות?
ד.  התחושה הכללית שלי היא שסיבוב השערים מצטמצם לציבור מסוים מאד ושאין נכונות לבוא ולצרף את כל עם ישראל לענין.  נכון שמצד מארגני הסיבוב זה לא נכון בכלל- אדרבה ואדרבה, שיגיעו כמה שיותר ומכל קצוות העם אבל מה שקורה בפועל הוא שהארוע הוא מפגש של צעירים מסגנון מסוים מאד- וטוב להם עם זה.  יש פה מפגש חדשי של כל החבר'ה ולא משהו כלל ישראלי.  הנקודה הזו מפריעה לי מאד מכמה בחינות.  האחת, שבית המקדש לא יבנה בצורה כזו.  פשוט לי!   בחינה נוספת היא, שמחמת הסגנון המאד מסוים של משתתפי הסיבוב, והמטענים שהם נושאים מעימותים עם כוחות הביטחון, קיימת חשדנות מורגשת כלפי כל מי שלא מהחבר'ה.  שמעתי שיודעים על סוכני שב"כ שמשתתפים בסיבוב, ומסתבר שאכן ישנם כאלה.  אך אני מרגיש שכשאני צועד בסיבוב ההסתכלות עלי מהצד היא חשדנית.  אולי אני מדמיין אך אנשים אחרים שדיברתי איתם מרגישים כמוני.
    חבר'ה, תתווכחו איתי, תוכיחו לי שאני טועה, ואחזור לסיבוב בשמחה.   

עם אלו ה'טענות' ניתן להוסיף עליהם כהנה וכהנה...השם הוא המלך!
אך נראה שאף אחת מהם אינה 'רצינית'. תמיד יש מה לשפר.
תראה... זה מהצד שלך..ברור.. אבל...שני-ציפורה
בס"ד

בתור משהי שבאמת הולכת לשם בשביל לקבל חיזוקים,
עצם זה שאני נמצאת פה, נמצאת במקום ששיי'ך לי, לנו, לכל עמ"י,
זה גורם לי להרגשה שונה, מעין התעלות,
אני מציעה לך, תנסה לבוא פעם אחת לסבב כשאתה הולך מסיבה אחת:
זה המקום שלך, אתה יהודי וליהודי יש את הזכות להיות איפה שירצה, ודווקא בסבב זאת זכות ענקית,
וזאת כיוון שבססב אמת הערבים מסתכלים עלינו, צופים בנו, עם המבט הדוקרני והרצחני שלהם...
ואנחנו? אנחנו צוהלים ושמחים! מעבירים להם מסר שלפה אנו שיי'כים ואף אחד בעולם לא יעצור אותנו!!
זה המקום והזמן להעביר לערבים את המסר הזה.

ועוד נק' למחשבה... בקשר לאנשי הביטחון האמיצים ששומרים עלינו, לפי דעתי, אני מציעה לך לשנות את זוית ההסתכלות שלך.. תנסה לראות את אותם חיי'לי צה"ל המדהימים, כמה הם מוכנים להקריב את עצמם! כמה מוכנים לתת מעצמם... ובשביל מי הם עושים זאת? רק בשבילך! הם היו יכולים שעות אלה לעשות דברים אחרים, פחות מסוכנים... אבל הם בחרו לשמור עליך! עלינו! ועל כולנו!
אתה מבין? פשוט תנסה לשנות את הגישה ותראה את ניצוצות הקדושה של הסבב..!
אל תוותר על הזכות הגדולה הזו!

המון ב"הצלחה!
בקשר לכוחות הביטחון בסיבוב השעריםאנונימי (פותח)
    אם הם היו הולכים ופניהם אל הערבים- הייתי מסכים איתך אלף אחוז.  המציאות היא שהם הולכים עם הפנים אלינו.  וקשה לי מאד עם זה.  חיילי צה"ל באמת מדהימים ומוכנים לתת מעצמם הכל כולל את חייהם אך כאן מדובר באנשי משטרה שהם לא עושים זאת לשמור עלי אלא שהפקודות שהם קיבלו הן לשמור שאנחנו לא נעשה בעיות.  (כמובן יש שם גם כוחות על הגגות ובסמטאות שמאבטחים מפני הרוצחים אך לא להם אני מתכוון).
המפ..הסנה-בוער
לה"ו
א. יש בזה משהו. משהו מאוד.
ב. אני נורא מצטערת לומר את זה, אבל כן, צריך שמירה על האנשים שם, גם על הי'הודים. כי יש כאלו שעושים דברים לא חכמים במיוחד.
ג. קודם כל- הבנות לא ממש ממש רוקדות בפנים. יותר קטע של ללכת ולשיר בד"כ. והשוטרים- זה בשביל השמירה- אולי אני טועה, אבל זה די כמו רופא.
ד. אני חושבת שזה ככה וזה לא מפריע לי. תראה מה קורה בריקודגלים- שזה עוד רק לציבור הדתל"י.

מי שירצה ימצא מלא מגרעות ובעי'ות בסיבו"ש, מי שרוצה דווקא ימצא את עצמו מתרומם שם מאווד.
גם אני מקפידה לבוא!אבל...א"מ...
אני לא רוקדת אם אני רואה שיש שוטרים וזה נראה לי לא כמו רופא כי את לא באמת חייבת את זה
לסנה בועראנונימי (פותח)
א. במחשבה שניה נראה לי שגם אם זה נכון זו לא סיבה לא ללכת, ואדרבה- נלך בגילה וברעדה ונוסיף אור.  אך כדאי להעלות את הנושא ולדבר עליו!
ב. את מתכוונת לשמירה על הערבים או על היהודים?  בעצם... זה לא משנה.  בין כך ובין כך יש פה חילול ה'.
ג. כדאי לשאול שאלת חכם!
ד. לא הבנתי את כוונתך.
---הסנה-בוער
לה"ו
א. נכון. וצריך להשתפר. ובעצמינו להוסיף שם קדושה. אני לא מטיפה, ואני מקווה שגם אתה לא מתיימר להיות.
ב. ברור שצריך שמירה על הערבים. אבל לצערי, צריך גם שמירה על היהודים. וכן, זה חילול ד'. אני מבינה את הצורך לקלל ערבים וכו', אבל ביננו, אפשר להתאפק כמה שעות. מי שרוצה ללכת להתאבד- חבל, אבל בעיה שלו. למה לסכן גם אחרים?
ד. אתה מעלה את עניין פתיחת הסיבוש לציבור הרחב. אבל לדעתי זה לא כזה פשוט, ואני לא רואה צורך להפיץ את העניין של הסיבוש בין כל מיני אנשים, בדיוק כדי למנוע את המצב עליו בדרת בא'. הסיבוש זה באמת לחבר'ה רציניים, או שלפחות מנסים להיות. (:
משתתפי הסב"ש הם ממש לא ממגזר מסויםn.m.אחרונה
בהערכה גסה אפשר לומר שחצי מהמשתתפים הם "נוער גבעות" אבל יש עוד חצי שכולל חרדים , חילונים , דתיים , עירוניים ,וכולי.
כמו שאמרת , אכן האוירה הכללית היא לא של קלות ראש.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך