עצובה ומיואשתקאבוק
היי בנות,אני רוצה להתייעץ איתכן ומזהירה אתכן מראש כי זה הולך להיות קצת ארוך:
אז אתמול הייתי בא"ס לאחר שהרופאה המליצה לי לחזור אחרי 10 ימים לבדוק שוב דופק.
אני כרגע בשבוע 9 + 3 ימים לפי הווסת.
אז היא בדקה כנראה במכשיר ישן,לא מבינה למה מחזיקים מכשירים כאלה במרפאות,בדקה וראתה רק שק אחד שבתוכו עובר ללא דופק עדיין ואת העובר השני בכלל לא הצליחה לראות,אני לא יודעת כבר אם זה המכשיר או הרופאה שפשוט הייתה גרועה וחסרת רגישות והיא שלחה אותי לעשות הפלה בבית חולים,כי אין דופק.
הייתי שבורה ובוכה בלי הפסקה,מאוכזבת.
אחרי שעתיים בערך נסענו למיון וביליתי שם 5 שעות במקום הארור הזה בשביל שיגידו לי גם שם שאין דופק.
בדקו אותי בא"ס אחד ושם הרופאה ראתה שיש שני שקים ולא אחד כמו שראו בקופ"ח,היא ראתה שני שקים ו2 עוברים,ללא דופק.אחרי זה שלחו אותי ליחידת אולטרסאונד שלהם בבית חולים עם מכשיר יותר מתקדם וגם שם ראו 2 שקים עם 2 עוברים ללא דופק,חזרתי לרופאה במיון והיא המליצה לקבוע תור לשבוע הבא לגרידה פשוט כי בכדורים לא מומלץ במצבי(יש 2 שקים ואמרה שזה עלול לגרור דימום קשה ביותר ומסוכן)
כשקיבלתי מהם מכתב שחרור הם רשמו שעובר אחד בגודל 8 מ"מ מתאים לשבוע 6+6 והעובר השני בגודל 7 מ"מ ומתאים לשבוע 6+4,ושניהם ללא דופק.
מוזר לי שלעוברים אין דופק אבל בכל זאת נראה שיש התפתחות בגודל שלהם מהפעם הקודמת שגם לא היה דופק,יכול להיות טעות במדידה בקופ"ח ואז אין שום התפתחות?
יש בכלל טעם לחכות שיופיע דופק במצב כזה?
כבר חשבתי שבוע הבא לעשות עוד א"ס אצל הפרופ' הפרטי שעליו אני סומכת יותר אבל לא יודעת אם יש טעם..לא רוצה שוב לשמוע שאין דופק.
אני גם רוצה לציין שבמהלך הסופש היה לי קצת הפרשות חומות שהפסיקו וכרגע אין כלום.
יכול לקרות מצב כזה שהעובר לא מתפתח ומצד שני אין שום דימום ואין סימן לכך?
יכול להיות שאם אמתין עוד שבוע כן יראו דופק?
וגם לגבי הגודל של העובר,לא נראה לכן מוזר שכן יש התפתחות בגודל ועדיין אין להם דופק?
אשמח לכל תגובה,גם אם תהיה פחות מעודדת.
קודם כל- קבלי חיבוק!אבטיחה

אני לא יודעת לענות על השאלות שלך. לא מבינה בזה דבר.

ראו דופק בעבר?

אולי כן כדאי לשאול רופא שאת סומכת עליו יותר. ככה תהיי שלמה בכל צעד שתעשי. 

ומה שלא יהיה- שבעז"ה תזכי בקרוב ללדת ילדים בריאים בלי כל כאב הלב הזה. 

אבטיחה תודה - לא ראו דפקים בכלל.קאבוק
הייתי מחכה עוד קצת..ישועת ה' כהרף

לא מועיל, לא מזיק..

כבר היו סיפורים שקבעו הפלה ובסוף צפו בדופק..

אם ממשיך להתפתח, זה באמת יכול להוות פתח של תקווה..

מבחינת האמת הפשוטה, נראה שבאמת זה לא סיפור מעודד.. וכנראה שזה הולך לכיוון הסוף.. אבל "אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם, אל ימנע עצמו מן הרחמים".. 

המון חיבוקים על תקופה לא קלה!!!

לזכור שהכל מאת ה'..

הכל מתוכנן ומדויק..

בשורות טובות.

נראלי שבאמת כבר זה הולך לסוף..קאבוק
התייעצתי עם הרופא הפרטי שלי וגם הוא מסכים עם ביצוע הגרידה,כנראה שבאמת אין שום תקווה.
עכשיו אני צריכה להחליט איפה אני עושה את הגרידה.
עצוב ממשתודה ה!
ומבינה אותך ככ... הייתי בסיפור הזה לפני שנה רק עם עובר אחד. בדיוק אותו סיפור. קשה וכואב ומזדהה איתך.
לי יעצו גם הרופא וגם הרב שאיתו התייעצתי לחכות... לא מזיק..
וכמו שבירכו אותי בהריון תקין שבעז״ה יגיע אחרי מברכת גם אותך! שתזכי לפיצוי כפול פעם הבאה (והסטטיסטיקה פה מראה את זה...!)
אני הייתי מסתכלת על זה כעוברים שהיו צריכים חו״ח להיות עם מומים אז חסדי ה שנופלים. קבלי חיבוק חזק!!
איזה עצובאבטיחה

בעז"ה שיהיה לך בקרוב הריון תקין ושהגרידה תעבור בקלות...

זה לא קל, זוכרת את עצמי אחרי גרידה עם המון הורמונים. 

תפנקי את עצמך ותקיפי את עצמך רק באנשים שעושים לך טוב. 

תודה לכן,יהיה טוב אני מניחהקאבוק
מה שבטוח כנראה שההריון הבא יהיה מלווה בחרדות ופחדים שזה יקרה שוב
מתוקהתותיה22
קוגם כל חיבוק!
בהצלחה בתהליך הגרידה, זה לא כזה נורא...
גם לי היתה גרידה לפני ההריון הזה.
מה שחיזק אותי בעניין זה שהכל מדוייק לי מלמעלה, וה' מנהל את הלו''ז של הילודה שלי...
לא יודעת מה לעשותקאבוק

אני חופרת הרבה באינטרנט ובהרבה מקומות אני קוראת שנשים ראו דופק בשבוע 7 ואפילו 8,לא הצלחתי להבין אם מדובר בשבוע 7 או 8 לפי גיל ההריון בפועל או בשבוע לפי תאריך האחרון לווסת.

אולי פשוט הם קטנים מדי ולכן לא רואים עדיין דופק? 

כי אם אמרו לי שהם מתאימים לשבוע 6 ובאינטרנט אני קוראת שבשלב מאוחר יותר רואים דופק (שבוע 7 ואפילו 8) אז אולי פשוט הם קטנים מדי..

בכל מקרה קבעתי תור לרופאה פרטית ביום שלישי הבא,יעוץ לפני גרידה..אני מאוד מקווה שעד אז יקרה לי נס מבולבל

גם רציתי לשאול אתכן,יכול לקרות מצב כזה שהעוברים לא מתפתחים ועדיין אין שום סימן להפלה? אין לי שום דימום וההפרשות החומות המעטות שהיו לי נעלמו כלא היו!!

מצד שני גם הבחילות די נעלמו,והלילה של אתמול לראשונה ישנתי שינה רצופה בלי לקום לפיפי.

אוףףף משגע אותי שאני לא יודעת מה קורה בפנים עצוב

יש סיכוי שהיה לך ביוץ מאוחר?מתואמת

איך את יודעת שכן הייתה התפתחות בגדילת השקים?

עקרונית יכול לקחת זמן עד שתתחיל הפלה טבעית... (מהניסיון שלי, עם עובר שהפסיק להתפתח כבר בשבוע 4 - ההפלה הטבעית התחילה רק בסביבות שבוע 10 או 11).

חיבוק ובשורות טובות... זו תקופה קשה ביותר... הלוואי שתעברי אותה בשלום ובבריאות הנפש, ותוכלי "לשכוח" ממנה במהרה...

אוף כתבתי תגובה מפורטת והיא נמחקה ליקאבוק

רמקול

אני אומרת את זה בגלל ההפרש בין הבדיקות US שעשיתי:

ב1.11 עשו לי בדיקה בשני מכשירים שונים במרפאה,אחד כביכול יותר משוכלל וראו שם 2 עוברים בשק אחד.עובר 1 בגודל 7.5 מ"מ מתאים לשבוע 6+ 4 ימים ועובר 2 בגודל 4 מ"מ לא ציינו לאיזה שבוע,ללא דופק.

ב11.11 לפני יומיים בדיקה נוספת הפעם במכשיר אחד אצל רופאה,ההיא בכלל לא ראתה את העובר השני,היא ראתה רק עובר 1 בשק אחד וכמובן שגם לא נתנה לי דף עם הממצאים אלא רק הפניה לגרידה בצירוף הממצאים מתאריך 1.11,רופאה כל כך גרועה חייבת לציין אני לא חוזרת אליה שוב לעולם!!!!
ישר אחרי שהייתה אצלה נסענו למיון ששם עשו לי פעמיים אולטרסאונד בשני מכשירים שונים,שם ראו בכלל 2 שקים עם 2 עוברים ,עובר 1 בגודל 8 מ"מ מתאים לשבוע 6+6 ועובר 2 בגודל 7 מ"מ מתאים לשבוע 6+4 ושחררו אותי להמתנה לפני גרידה.

אני אומרת לכן אני כבר מפחדת פחד מוות מהמכשירים האלה,לא סומכת עליהם!!!

כאילו שתבינו באיזה רמה טעו אצלי שראו רק שק אחד במקום 2 ואז אחרי זה שראו עובר אחד במקום 2 עוברים ואם לא הייתי הולכת למיון גם לא הייתי יודעת שיש עדיין 2 עוברים ו2 שקים.

אני לא מבינה מה אני צריכה ללכת לUS פרטי ולשלם מלא כסף כדי שיתנו לי תשובה מקצועית? כדי שישתמשו במכשיר נורמלי בלי טעויות? כדי שיראו דופק??

אני כבר לא יודעת אם יש טעם להשאיר איזשהו פתח של תקווה שתהיה התפתחות,

איך זה נשמע לכן? נראה שיש פה תקווה קטנה?

תרגישו חופשי להגיד את הדברים כמו שהם בלי להרגיש לא נעים.

אני לא מבינה בזה בכללשלומצ'

אבל לגבי הרופאה שראתה רק עובר אחד-

הייתי "מוחקת" אותה מהמהלך (כלומר לא מתייחסת לזה שראתה עובר אחד, כשלפני ואחרי ראו שניים).

לפי מה שאת מספרת נשמע שהיא לא ממש ניסתה לראות מה קורה. היא בכלל נסתה לראות את העובר השני? כי נשמע שהיא חיפפה (לא נתנה דף עם ממצאים), אז אולי חיפפה גם באולטרסאונד עצמו. 

בכל מקרה, שולחת לך חיבוק ומאחלת לך שזה יפתר במהרה לכאן או לכאן. קשה מאוד להיות במצב לא ודאי.

את לא מבינה איך זה מרגיז אותי לחשוב על ההתנהלות שלהקאבוק

זה לא פעם ראשונה שאני הולכת לרופאה הזאת ואיך שנכנסתי בדלת וקלטתי שזאת היא ידעתי ששום דבר טוב לא יצא ממנה וכבר ידעתי מראש הייתה לי הרגשה שהיא לא תגיד לי משהו טוב

ודווקא בגלל שאני מכירה אותה ויודעת שהיא כזאת,יצא לי מעט מאוד להכנס אליה..רק כשאין ברירה.

ועוד בזמן שהיא עשתה את הUS ואמרה לי שיש עובר 1 אני אמרתי לה שפעם קודמת ראו 2 בשק אחד והיא התעקשה שיש שם 1,כבר האמנתי לה כי התחלתי לחשוב שאולי אחד לא שרד ונספג ולכן היא לא רואה אותו

ואז שכבר הגעתי למיון באותו יום ראו 2 עוברים ב2 שקים.

מה שבטוח לעולם אני לא אחזור לרופאה הזאת לשום בדיקה גם לא שגרתית.

חבל מאוד שהרופאה שאני כן רוצה ללכת אליה התורים ארוכים וקשה להשיג תור,כנראה בגלל שהיא ממש טובה ומה שנשאר זה הבררה...

זה באמת מאוד מעצבןשלומצ'

אשתף אותך שכשזה מגיע לרופאי נשים אין לי סנטימנטים.

יש רופא ש"סימנתי" (לא לחינם, כן?) שלא יגע בי גם אם ישלמו לי, ולרופאה שלי אני נוסעת יותר משעה ומחכה בתור בין שעתיים לשלוש. 

שווה לי בשביל השקט הנפשי.

הבעיה היא שלא בכל מקום נותנים בקלות תורים לרופאים הטובים... 

אולי בגלל שהשקים כ"כ קטנים - אז פספסו אותם בא"ס.מתואמת

זה באמת מעצבן, שאי אפשר לסמוך על כל מכשיר א"ס... אבל נראה לי שאלה שבביה"ח הם הכי טובים ואמינים.

יקירתי, אם בוודאות לא היה לך ביוץ מאוחר - אז כנראה שרוב הסיכויים שמדובר בהיריון שלא התפתח...

אם את רוצה להיות ממש בטוחה, אז באמת חכי עוד שבוע ולכי לרופא מומחה ממש. השאלה אם באמת את מסוגלת שוב לשמוע שאין דופק...

הייתי אומרת לך גם פשוט לחכות להפלה טבעית (ואם היא לא תבוא בחודש הקרוב - אז אולי באמת יש תקווה שההיריון כן מתפתח) - אבל לא יודעת אם זה אחראי לעשות זאת כשיש שני שקים...

שוב חיבוק ובשורות טובות!

זהו שאין לי מושגקאבוק

אני לא יודעת מתי היה הביוץ כי לא בדקתי בכלל,ההריון הזה הגיע באופן ספונטני לגמרי ברגע שאמרתי לבעלי בוא נעשה הפסקה כרגע מהטיפולים..

אז לא עקבתי בכלל אחרי הביוץ,מעולם לא עשיתי את זה אבל בגלל שהמחזור שלי בדר"כ מסודר ומגיע כל 29-30 יום אז הנחתי שהביוץ היה איפשהו ביום ה15-17 אבל אני לא באמת יודעת.

הרופאה במיון אמרה לי שלא כדאי לחכות יותר מדי כי יכול להתפתח זיהום או דימום כבד ומסוכן כי מדובר בשני שקים

ולגבי הפספוס בא"ס - נראלי הזוי מאוד כל מה שקרה שם.בפעם הראשונה רואים 2 בשק אחד ועוד בשני מכשירים שונים ואז בפעם השניה כעבור 10 ימים רואים 2 שקים בבי"ח במיון??

או שהצוות לא מספיק מקצועי שזה מספיק חמור בעיניי או שהמכשירים לא תקינים.

ובשני המקרים יכול להיות פספוס של דופק.

זה דווקא נשמע לי הגיוני, כי הבנתי שבהתחלה לפעמים קשה לראותמתואמת

אם מדובר בשק אחד או שניים. וחוץ מזה - באמת המכשור בביה"ח יותר משוכלל ומדויק...

אני הייתי אומרת לך לחכות עוד שבוע ולא יותר מזה, ולראות אם בכ"ז משהו משתנה. (לגבי זיהום - אני לא בטוחה כמה זה נכון... כשלי הייתה הפלה רופאים הפחידו אותי מזיהום, אבל התייעצתי עם נשות מקצוע קצת אחרות, שאמרו לי שהסיכויים שזה יקרה קלושים...)

אני הייתי בודקת בטאזוגית +

תבדקי בטא ואחרי יומיים תבדקי שוב ותראי אם היא בעליה.

אם בדקת כבר אז תספיק לך בדיקה נוספת אחת.

זה מה שאני עשיתי כשהייתי במצב שלך,

אצלי ראו שהבטא בירידה, כך שהיה ברור שההיריון לא מתפתח ועשיתי גרידה בלב שקט.

בשורות טובות!!

ממש נראה לי ששווה לחכות עוד שבוע לפחות.אם ל2

יש סיכוי כל שהוא לדופק אם העוברים עדיין קטנים.

יתכן שהיה ביוץ מאוחר

לשאלתך השניהתותיה22
יכול להיות שהריון מפסיק להתפתח ולא מתרחשת הפלה טבעית. לי הפסיק בערך בשבוע 9 וגיליתי את זה בשבוע 12, בלי שום סימנים מקדימים (וראו כבר דופק). עדיין הקאתי והייתי חלשה והכל ומסתבר ש3 שבועות כבר אין דופק...
מבאס מאוד קאבוק

אם לפחות הייתי יכולה לראות בזה סימן חיובי...

אבל לצערי קראתי עוד קצת באינטרנט ובאמת יש מקרים שההריון פשוט נתקע ולא יוצא תוך זמן קצר ואז באמת אין דימום ואי אפשר לדעת

קאבוק מה איתך? איך את מרגישה.? דואגת לךפי5

מצטרפת לשאלהאם ל2אחרונה

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך