הלופ הזהזהות כפולה
של האכלה-האכלה-שאיבה פשוט לא נגמר!
אני כבר שעתיים מתכננת ללכת לישון, אבל הופ! שוב איד מהם צריך לאכול, ואז אני רק אשאב קצת לפני השינה... ואז הופ! הדני צריך לאכול. ואז טוב - אני כבר אשווף את הברבוקים ומשאבה. והופס! שוב הראשון צריך לאכול 🤦‍♀️

ואני לגמרי מתוסכלת מזה שאני לא יכולה להניק וזהו. שניהם לא עולים מספיק משקל, אם בכלל, אז אני לא יכולה להסתמך על הנקות, אלא חייבת לתת בקבוק 😔
שואלת בעדינותג'נדס
אולי לשלב טיפה מטרנה? נגיד בקבוק אחד בלילה שלפחות תשנע טוב יותר. אגב שינה בלילה משפיעה על ייצור החלב... חיבוק זה באמת קשה...

(אני נזכרת שככה עשינו בלילה, היינו חייבים להעיר כל 3 שעות שהן תאכלנה כי היו קטנות ואחת הנקתי השניה קיבלה מטרנה או שאוב שהיה.. בד"כ מטרנה)
וגם שבעלך ישטוף בקבוקים ומשאבה-כל מה שאפשר לחסוך ממךאנונימי (2)
וזה באמת נשמע משוגע
בהצלחה ממש בהסתגלות
הוא לגמרי שותףזהות כפולה
אבל גם הוא עמוס עד מעל הראש.
אני לפחות לא צריכה ללכת בבוקר לעבודה/לימודים ולהחזיק את הראש, הוא כן... אז בלילות את הרוב אני עודה (לא את הכל, את הרוב ).
אתם לבד בבית עכשיו?ג'נדס
אולי שפעם בכמה ימים תבוא מישבי לעשות את עבודות הבית הפשוטות, רחיצת כלים טיטוא קיפול כביסה להיות טיפה עם הגדולים. נכוןשזה לא קשור באופן ישיר לענייני ההנקה והשאיבות אבל זה מקל בכללי וממילא יש יחס עקיף..
יש לנו עזרה כזאת. תודה!זהות כפולה
האמת שהתכוונתי רק לפרוק בהנחה שיזדהו איתי כאן... לא מעבר 😏
יש פתרונות ודרכים להקל, אבל בכל זאת המציאות הזאת מעייפת
חיבוקג'נדס
זה באמת מציאות מטורפת!!! אשריכם!!!!
זה מבחינתי מוצא אחרוןזהות כפולה
קודם כל כי אני מכורת הנקה ואני נלחמת על החלב הזה כבר 3 חודשים, כדי לשמור על תפוקה טובה, כדי שיוכלו בהמשך לעבור להנקה מלאה.

דבר שני, לפגים חלב אם הוא סופר-קריטי! זה ממש כמו תרופה בשבילם! הם לא הגיעו ברחם לשלב שבו מתפתחת המערכת החיסונית, ודרך חלב האם הם מקבלים נוגדנים.
מטרנה זאת האופציה האחרונה אחרונה, ויש עוד דרך ארוכה עד אליה.
הבנתיג'נדס
וכן, הנחתי שלפגים זה קריטי.
רק חיבוק...מתואמת

זה באמת נראה שזה לא נגמר - כל מה שאתם עוברים סביב התאומים המתוקים שלכם!

הלוואי שזה ייגמר בטוב ובקרוב, ותוכלו לנהל שגרה נעימה ולא קשה...

קבלי הזדהות עמוקהשניים או שתיים
שלי לא ינקו טוב והייתי חייבת לשאוב בנוסף להנקה כדי שלא יגמר החלב. לא הצלחתי גם לשאוב וגם להניק, אז אני רק שואבת להם. מניקה פעם בשבוע בערך.
הלופ הזה כל כך מוכר!
לי החלב לא מספיק לשניהם אז הם כן מקבלים בין שניים לשלושה בקבוקי מטרנה ביום.

בהצלחה רבה לשתינו!
אני קוראת על כל מכורות ההנקהתודה ה!
ופשוט מקנאה! עד עכשיו (4 ילדים) לא הצלחתי להניק נורמלי, דווקא היו יונקים נכון אבל תמיד היו נשארים רעבים וממשיכים לצרוח אחרי הנקה כך שכבר בגיל שבועיים שלושה גג כבר הייתי מתייאשת ומוסיפה מטרנה... וזה תמיד לווה בתסכול!
אז שאני חושבת על להניק 2 ועוד להשביע אותם נראה לי ה ז ו י
אז ככ מקנאה במי שאפילו כן מצליחה לתת רק שאוב כי זה גם חלב אם... זו מתנה שלא כל אחת זוכה בה!
גם אצלי הם לא עולים במשקלשניים או שתיים
אצל כולם הנקתי ושאבתי במקביל עד גיל שלושה חודשים ואז התחלתי להניק מלא. אמנם העלייה שלהם במשקל מגיל שלושה חודשים התמתנה אבל כבר היו מספיק חזקים בשביל לינוק בלעדית.

מבחינתי תינוק שנולד ויודע לינוק לבד זה פלא עצום!

בגלל זה אני כבר רגילה לשאיבות אז יותר קל לי להתמיד הפעם. אם כי שאיבה בלעדית הרבה יותר קשה משאיבה לתגבורת.
ושאיבה לתאומים קצת מתסכלת כי אף פעם את לא עומדת בקצב. בשטח בה לתינוק אחד תמיד היו לי רזרבות...
קודם כל חיבוקתותיה22
ודבר שני יישר כח על מסירות הנפש למענם!!!
לא ברור מאליו בכלל...
מניחה שהטירוף ירגע כשיתחילו לאכול יותר ביעילות וזמן האוכל יתקצר וישאיר לך אויר לנשמיה.
בהצלחה מותק!!
וואו מזדהה כל כך..תאומיםם
לרגע תהיתי לעצמי אם אני כתבתי את זה
קראתי את מה שכתבת באישון לילה כשהתיאור שלך הלם להפליא את המצב אצלי..

זה תקופה הזויה.. לשאוב, להכין בקבוקים, להאכיל, לשטוף את כל הציוד, ושוב .. וכמובן, להרגיע כאבי בטן באמצע

אני גם נגד שיהיה אפילו מטרנה בבית, כי אז אני פשוט ישתמש בה.. העייפות תנצח..

וואי, את גם מניקה שניים וגם שואבת?שניים או שתיים
כל הכבוד!
כמה פעמים ביום את שואבת?

אפשר לשאול למה את שואבת אם את מניקה הנקה מלאה?
כמה זמן הם יונקים כל הנקה?
כמו משמרת שלא נגמרת...avigail1984

וואו הכי לא פשוט, אבל בכל יום שעובר הם מתחזקים טיפה ולאט לאט זה ישתפר..

האם יש מישהו שיכול לעזור לך במהלך היום...שתוכלי קצת לנשום אוויר...

לגבי הבקבוק לפחות הם מתרגלים מעכשיו ולא יהיה להם קשה במסגרת בעתיד כפי שלפעמים קורה עם הנקה..

וכל הכבוד על השאיבות...

חיזוקים

כ''כ מבינה אותך!ורד הבר
החודשיים שלושה הראשונים - היו קשים כ''כ שאני מעדיפה להתרכז בהווה שהפך לקל יותר.
היו פשוט לילות שלמים שלא ישנו בהם, ממש ככה.
אבל! זה עובר! ולדעתי נהיה אפשרי יותר!
מה שכן - אם את מצליחה להשיג עזרה ולהשלים שינה - זה ממש הכרחי. גם אם זה במשך היום ולא בלילה.

זה נראה לופ שלא יגמר לעולם...

ואולי זה יעודד -
כמוך ממש - שאבתי בלעדית שלושה חודשים (היו קצת פגות וחברות כח לינוק ממושכות) כל שלוש שעות... רק אח''כ נכנסו לשגרה יניקה. והיום כבר בנות יותר משנה, אחרי שינקו בלעדית עד עשרה חודשים, ועכשיו עדין יונקות בשילוב מוצקים ומטרנה במעון.
יש תקווה לפעולתך! שולחת לך הרבה הרבה כח! 💑
הבעיה אצלי זאת לא יעילות ההנקהזהות כפולה
את זה כבר עברנו, ב״ה.
אלא שחלב אם לבד לא מספיק להם (הם לא עולים במשקל כמעט ), אז אני צריכה להוסיף לחלב תוסף מיוחד של שומנים, ולכן אי אפשר להניק עם זה.. 😬
אני מוגבלת להנקה-שתיים ביממה, וגם זה בעיקר כי אני מתעקשת לשמר את הפונקציה הזאת.

האמת? תחושת הבטן שלי אומרת שאם הם יעברו להנקה מלאה, הדברים יתחילו להסתדר. אבל התזונאית שמטפלת בנו פחדה לעשות את הניסוי הזה (אם כי לא ללה מיד על הסף, שזה מעודד 😏), וכמובן שגם אני לא רוצה לקחת סיכון, כי המשקלים שלהם קריטיים מידי בשביל לשחק בהם.. :/

לצערי אנחנו קרובים מתמיד להכרח לשלב תמ״ל 😔 שזה מבאס בעיקר בגלל שיש לי המון (!!!) חלב! יש לי את מה שהם צריכים! רק שזה לא מספיק להם 😔
איך הצלחת לעבור להנקה מלאה?שניים או שתיים
איזה כיף לשמוע. זה נותן תקווה.

נראה לי שהם התרגלו לבקבוק ולכן אפילו שהם התחזקו הם לא מצליחים לינוק...
גם אצלי זה היה ככהג'נדס
בגיל חודשיים בערך פתאום קלטנו שוואלה לא פתחנו את המטרנה כבר כמה ימים.... ואז ראיתי שאני בעצם כבר לא צריכה את התמיכה של המטרנה...
אבל אני לא מניקה כמעטשניים או שתיים
בעיקר שואבת ונותנת בקבוקים. לא יודעת איך לעשות את המעבר הלהקה.
ממליצה בחוםג'נדס
להתייעץ עם יועצת הנקה. תספרי לה את כל הםרטים מתי נולדו באיזה משקלים מה המציאות היום והיא תדע להדריך אותך איך לעבור להנקה. בהצלחה ענקית אני יודעת שזה אפשרי!!!
תודה יקרה! יש לך המלצה ליועצתשניים או שתיים
באזור ירושלים?
בהתמדה גדולהורד הבר
ורק כי אני ממש אוהבת להניק.
אם לא וזה לא היה לי כיף ואידיאל מסוים כנראה הייתי מתייאש מזמן.
וגם - דומה למה שקוורק כתבה, חשבתי רק על הטווח הקצר. להצליח לשאוב חודש, אח''כ עוד חודש, ללמד אותן שוב ושוב לתפוס טוב ולינוק ברצף...
אני חושבת שמה שעזר לי והיה המכה בפטיש היה מפגש עם יועצת הנקה מצוינת שמתמחה בהנקת תאומים. היא לא שינתה את חיי אבל נתנה חיזוקים וטיפים מעולים.
זו בהחלט השקעה משתלמת (מה גם שהיה לי החזר דרך הקופה ולא יצא כ''כ יקר).
בהצלחה!
כמה שאת נותנת להם - זה מדהים!
מוכנה לשלוח לי את השם של היועצת?שניים או שתיים
אפשר פה או במסר.

ואשמח גם למספר טלפון.

בתקווה שהיא באזור ירושלים...
היא לא מירושליםורד הבר
עדין מעניין אותך?
יכולה גם להשיג לך המלצה למישהי ירושלמית מעולה.
אשמח להמלצה למשהי ירושלמית.שניים או שתיים
תודה רבה!

את יודעת אם היא מגיעה אלי הביתה?
בבקשהורד הבראחרונה
050-888-5830
לי-אור לוינסון

יועצת הנקת תאומים
ירושלים

בהצלחה!
כל כך כל כך מזדהה!קוורק
אתמול כתבתי באריכות (תוך כדי שאיבה כמובן...) והכל נמחק
גרמת לי לצאת מהצללים ולהגיב... המתוקים שלנו נולדו לפני גם חצי שנה בשבוע 29 בגלל TTTS חמור. השתחררנו אחרי 67 יום, כאשר תאום אחד שבוע מוקדם יותר.
ההתחלה עם שניהם בבית הייתה מטורפת! כמה שייחלנו ליום הזה, ועד היום אני יכולה פתאום להזיל דמעות התרגשות, זה היה קשה בצורה בלתי נתפסת! ידידה פגשה אותנו חודש וחצי אחרי השחרור, ומאד התלהבה איזה יופי תאומים, ואז אמרה שגם לה יש תאומים. ממש התרגזתי: מה, רק לי זה כל כך קשה שאני כבר לא מצליחה להרגיש את היופי? אז היא אמרה לי שההתחלה באמת קשה מאד אבל אחכ זה כיף. והאמת, ב"ה אלפי פעמים, כבר מרגישים בהחלט גם את הכיף.
החודשיים פלוס הראשונים היו קשים נורא, כמו שאת מתארת, ועוד הם אכלו מאד לאט ולא סיימו ורק בעמידה על הידיים...כל אחד 3/4 שעה. והמתח הזה סביב המשקל מאד משפיע עלי גם...
כמה תובנות:
1. לא להאמין, לפעמים זה בכלל לא עוזר, אבל באמת זה עובר. הם יתחילו לאכול מהר יותר ויהיה קצת אוויר בין מחזור האכלה אחד לשני.
2. היום אני מאכילה בעיקר כשהם על כריות הנקה שניהם באותו הזמן. בקבוקים שאובים (הם לא רוצים לינוק בינתיים) עם "פיגום" של חיתולים. ראיתי ביוטיוב.. מאד מקל, במיוחד כשאני לבד איתם או כשזה חוסך ששנינו נקום לכל האכלה בלילה.
3. *אל תפסיקי להניק*! אני הפסקתי בדיוק בגלל סיפור המשקל, ובלאו הכי הוא ינק רק כמה דקות ואז היה מתחיל לצרוח. יועצת הנקה לא עזרה. כל הזמן חשבתי שיהיה בסדר כי הם ינקו קצת אבל מאד יפה, ובגלל שאני מאד אוהבת ומאד חשוב לי וכל האחים ינקו כל כך טוב (גם זה היה לי מאד קשה, ללמוד איך לגדל פגים שזה שונה כל כך מתינוק רגיל...), ועכשיו הם ממש לא מוכנים לינוק :'( אז אני שואבת, וגם קצת מפשירה מהמלאי...
4. אם למישהי יש ניסיון לגבי החזרה להנקה בגיל מתקדם אשמח מאד לשמוע. המחקר הקטן שעשיתי במרשתת היה מאד מייאש, במיוחד שהם שניים כך שלא אוכל להתאבד על זה כמו שראיתי שאולי אולי כך אפשר...
5. והעיקר, חיבוק גדול!
ועוד משהו...קוורק
בתור בוגרת פגיה בעצמך את בטח מכירה את זה שלפעמים הדרך היחידה לשרוד היא לחשוב רק על הרגע הזה, גם בבית זה יכול לעזור. לא לחשוב " איך אשרוד את היום הזה" שזו שאלה בלתי אפשרית, אלא רק את רבע השעה הקרובה...
המון בריאות, גרמים ושעות שינה לעתיד לבוא....
כיף שיצאת מהצללים!זהות כפולה
זה נחמד שיש כאן עוד מישהי עם רקע כמו שלנו.
בא לך לשתף באיזה משקלים הם נולדו?

תודה על הטיפים והעצות!

אתמול קלטנו שהם אוכלים טוב יותר מסוג אחר של בקבוק (של לייף) שיש להו רק אחד כזה שקנינו פעם על הדרך שנתקענו). זה קיצר משמעותית (!!!) את זה ההאכלה (5 דק׳ במקום 10-20 כמו בדר״כ), והם גם פולטים פחות אחריו. אז אני הולכת לעשות תכף הזמנה של מלא בקבוקים חדשים, בתקווה שזה יעזור להם להשמין כבר!
1160 , 1740קוורק
וואוו! איזה משקלים יפים לשבוע!זהות כפולה
ולמה זה נחשב ttts חמור?

אני לא מבינה בכלל ב-ttts תודה לאל! אז אשמח להחכים
הגדול נולד עם אי ספיקת לב רציניתקוורק
ואפגר 3.... ניסי ניסים. נפח הנוזלים שלו היה גדול הרבה מידי והעמיס על הלב בצורה שהייתה סכנה מיידית לחייו, ומתוך כך גם לחיי תאומו (הרופא אמר שאם הראשון מת אז יש סכנה שלחץ הדם של השני עולה בחדות). זה בעצם הסיבוך שמפחדים ממנו במונו בי. תוך ארבעים דקות מהאולטרסאונד הזה הם כבר היו בחוץ...
ועכשיו גיליתי שגם התכתבנו בעבר...קוורק
בפורום הריון ולידה כשרצינו שייפתח הפורום הזה וגם כשדיברנו על מעקב הריון בסיכון למונו בי...
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך