שאלהשואף להתנחל
לאיזה ישיבות(תיכוניות או קטנות)הולכים נערים של הציבור שלכם?
"שלכם"?מ.מ.י.ר
יש המון ישיבות תלוי למה אתה מתאים...בעזרת ה'!!
'הציבר שלנו' הולך לגבעות ולא לישיבות !otk100
כמו שכותב הרב חרל"פ "...בעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכל, ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה של קדושה בעולם ואין פלא אם כל העמים רוצים לעכב בעד באיתם של ישראל בארץ הקודש והתקשרותם בה, וכל כובד ההתנגדות שלהם היא בעיקר על הנקודה הזאת..."
להיאחז זה לאו דווקא ללכת לגבעות.הסנה-בוער
לה"ו.
גם תל אביב היא חלק מא"י.
ולהיאחז זה לאו דווקא ברגלי'ים. להיאחז זה גם ברוח. ואם נשב אנשים ריקים ולא מלומדים על האדמה שלנו, מה הטעם? אפשר גם לשבת על האדמה שלנו, ולפתח אותה מבחינה רוחנית, שכלית, ופיזית.
יפה אמרת ^דינה ברזילי
ואני לא חושבת שזה טוב בכלל שהנוער "שלכם" לא בישיבות. צריך לקבוע עיתים לתורה, ולפתח את בניין האישיות בצורה מבוקרת ע"י רבנים ומורים.
הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל,אוסנת
אבל ח"ו להפקיר את התורה.
כמו שלא בגלל המשפט החשוב הזה של הרב חרל"פ (שאגב, אתם מבינים אותו מאוד 'כפשוטו' - לפי מה שנח) לא תאכל ארוחת בוקר - ככה לא תוותר על לימודים רציניים וחשובים לבנית האישיות בתיכון.

כיון שגלו ישראל ממקומן - אין לך ביטול תורה גדול מזotk100

תלמוד בבלי מסכת חגיגה דף ה עמוד ב

"כיון שגלו ישראל ממקומן - אין לך ביטול תורה גדול מזה "

וואדי שמצווה ללמוד תורה בזמן שאינך עוסק בבנין ארץ ישראל.

'רק שלא נדמה בנפשנו להמלט בית המלך (בית המדרש)   מכל היהודים'

הרב חרל"פ היה ראש ישיבהאלעד
'שלום בנייך' בירושלים, 'דורשי יחודך' - ביצהר, ו:ימין אמיתי
בס"ד

אולי גמזו - שעלבים, בני צבי - בית אל.
זו תגובה להודעה הראשית?רחלקה
עבר עריכה על ידי רחלקה בתאריך ט"ו סיון תשס"ט 22:51
כנראה שכןotk100
א"י זה אכן הנקודה העיקרית.tomerittal
אבל מי שלא לומד בישיבה, יכול לפספס דברים הרבה יותר חשובים מהנקודה העיקרית! כמו יחס בן אדם אל חברו, חילול ה', וכ'ו.. אלה דברים שגם יכולים להתקל בהם בגבעות.. ולענ"ד, אם מישהו פוגע בטעות בחבר שלו, זה לא שווה..
ובלי קשר.. איך אפשר להרגיש קשור לעמ"י ולתורה רק ע"י מצווה אחת? זה די קשה לי לתפוס..
ל-otk100 , לפי דעתי אתה ממש טועה.ימין אמיתי
בס"ד

יש ישיבות ויש גבעות.

תורה משולה למים.

יש משל - פעם בא שועל לדגים ואמר להם בואו החוצה ושאמור עליכם, אמרו לו הדגים, איך תשמור עלינו? בלי מים - אנחנו לא יכולים לחיות.

כך כאן, אמנם זה לא ח"ו לפאבים, מועדונים, אלא לגבעות, אך בלי תורה גם הגבעה מי יודע מה היא תהיה.

ברור שצריך להקים גבעות, לגור בגבעות, וכו'...אך בלי תורה....
לא אמרתי בלי תורה .otk100
כן ללמוד תורה אבל העיקר זה המאחזים .
---אוסנת
"ארץ ישראל היא הנקודה העקרית, ממנה נובע הכל"
הרב חרל"פ בוודאי לא טעה.
ארץ ישראל עומדת כבר 100 שנה לערך במרכז החיים שלנו, והיא שמניעה אותנו.

ארץ ישראל היא שמניעה אותנו ללמוד תורה, כדי שנוכל להקים פה ממלכת כהנים וגוי קדוש.
ארץ ישראל היא שמניעה אותנו להתחבר לעם, כדי שהעם יתחבר גם הוא לארץ (וכך גם לא יהיו פינויים).

אבל לדעתי העניה -
לפני שמיישבים את המאחזים ברצינות, צריך תורה.
הכל על פי התורה.
ולא "גבעות, ואם יש זמן - תורה"...
מסכימה!רחלקה
בעזהי"ת.

לפעמים אני מרגישה שהופכים את העיקר לטפל ואת הטפל לעיקר.
כל מילה זהב.אלעד
הנקודה העיקרית = העיקר (ולא הטפל)otk100
כמה שהיא עיקר - היא נקודה.רחלקה
בעזהי"ת.

וצריך להתייחס אליה בהתאם.

אני בעד !otk100
רק הבעייה שזה לא הולך .
אוסנת- העם איתך.דינה ברזילי
otk100- הזדעזעתי ממש מדבריך. "כיון שגלו ישראל ממקומן - אין לך ביטול תורה גדול מז

"כיון שגלו ישראל ממקומן - אין לך ביטול תורה גדול מזה "

וואדי שמצווה ללמוד תורה בזמן שאינך עוסק בבנין ארץ ישראל.

תגיד לי אתה נורמאלי?! התורה היא מעל הכל! הרי חשיבות א"י כתובה בתורה. מה זה- התקבעות על חלקיק בתורה, ולשכוח את הכל?! איזה זלזול בתורה. נורא שנער יהודי מזלזל ככה.

כדאי שתרגעי ומהר! זה לא בריא...מתנחלוס
מה מזעזע בלצטט את דברי חז"ל:
"כי מציון תצא תורה"
" כיון שגלו ישראל ממקומן - אין לך ביטול תורה גדול מזה "

"ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות שבתורה" (רמב"ן ויקרא יח, כ"ה, מביא את דברי הספרי)
"ארץ ישראל היא הנקודה המרכזית וממנה נובע הכל" (הרב חרל"פ, מעניי הישועה פרק מ"ה)
 "תקון חטא המרגלים צריך לבא אך ורק ע"י בנין ירושלים והרחבת הישוב במצוות הרחבה צו הנבואה-"הרחיבי מקום אהלך"(הגר"א, קול התור)
"ולא עוד אלא נראה לי דהאיש הפשוט הזה שבונה את הארץ בלי שום כונה לשמים רק לטובתו- עושה בזה תיקון יותר גדול בעולמות עליונים ממה שעושה איזה צדיק, יהיה אפילו גדול שבצדיקים, עם תיקון חצות שלו בבכיות וקינות על השכינה והגלות, שבודאי עושה בזה תיקון גדול, אבל עם כל התיקון שעושה לא הגיע לתיקון שגורם איש הפשוט במעשה ידיו במה שנבנה בפועל, אף בלי שום כונה לשם שמים..." ("אם הבנים שמחה" בפתיחה, עמוד סב בהוצאה החדשה)
סברות כרס זה נחמד, אבל הבנאדם הביא לך ציטוט, ממה יש לך להזדעזע???
את מתכוונת להתמודד עם המקורות או שתמשיכי להזדעזע?מתנחלוס
אני מתכוונת להתמודד, ולא עם המקורות.אוסנת
תשמע - כל מקור שאתה תביא, אני יכולה לחפש לך כפול.
בגלל שברור שהש"ס יהיה מלא ביותר מקורות על חשיבות לימוד תורה...

זה לא העניין!
צריך לשאול רב, לא להחליט על סמך מקורות. לכל מקור יש לימוד עצום וגדול - ומי אנחנו שנדע להחליט איך לישב את הסתירות? ואיך להבין את מה שאמרו חז"ל בכלל?

אז כמו שאתה יודע, רוב הרבנים - משום מה, הפלא ופלא - לא אוהבים את תופעת הגבעות (שחבר'ה לא לומדים). במקרה הכי קיצוני - הם יקימו ישיבה רצינית בישוב. אבל רק רבנים שרוצים להציל נוער מהתדרדרות - ילכו להקים "כאילו ישיבה" על גבעה.
ויש להם אידיאולוגיה שלמה מאחורי זה.

לגבי המקורות באופן ספציפי, מתנחלו'ס - כולנו בארץ ישראל. לכן, גם אם אני אלמד באילת - זה לא ביטול תורה, אני עדיין ב"נקודה המרכזית" (בלי קשר לכך שאתה מצטט בלי ללמוד את המשמעות והכוונה), ועם זאת - יש לי בונוס של לימוד תורה רציני. 

זה מאוד מאוד קל לקחת כמה מקורות, ולנופף בהם כדגל.

אם תעייני בפניני הלכה-העםם והארץרחלקה
בעזהי"ת.

תגלי שהרבה הרבה יותר חשוב לגור במקומות שבהם לצערנו יש חשש מסירה לגויים.
[זה בפרק הראשון-שני, אאל"ט]
על חשבון לימוד תורה?אוסנת
היא רק אמרה שיש ענייןיורבית
להיות בשומרון, בגולן וכו'- יותר מאשר באילת. בלי לזלזל באילת, כמובן
אני לא מבין למה את מתחמקת?מתנחלוס
למתנלוס גבעות.. מקורות בבקשהאנונימי (פותח)
א. ות"ת כנגד כולם (פאה א,א) (ועיין במפרשים שבלי תורה לא יוכל לקיים שום דבר אחר)
ב.א"ר יהושע בן לוי מאי דכתיב "עומדות היו רגלינו בעריך ירושלים"? מי גרם לרגלינו שיעמדו במלחמה? שערי ירושלים שהיו עוסקים בתורה. (מס' מכות י.)(ויש עוד מאות מקומות שמדברות על גדולת התורה לדוגמא ברכות ה.)
ג.תפתח נפש החיים להגר"ח וולוז'ין שער ד' ותראה את החשיבות של התורה מה היא.
קיצר, אין עולם בלי תורה ומי שעוסק בתורה מקיים את העולם הזה למטה וכביכול נותן כח לחילא דלעילא. פשוט שגם לבנות את א"י זה חשוב אך קודם לגדול בתורה לפחות 10 שנים כדי שתוכל להיות יהודי של צורה.
למה זה סותר?מיכאל=)
השרשור הזה נראלי לא כ"כ נורמאלי. תגידו, מתנחלוס, iiu אוסנת ואחרים, למה הלימוד תורה סותר את בניין הארץ? למה בניין הארץ סותר את לימוד התורה? כל החכמה של התורה זה לשלב אותה לחיי היומ-יום! הקב"ה נתן לנו תורת חיים, תורה שצריך לשלב אותה בחיים! (עיין ברש"ר הירש בקשר לתפילה)
חוצמזה, כל אדם שונה מחבירו. עם ישראל בנוי שכל אחד ישלים את השני (בבחינת זבולון ויששכר) יש אחד שהקב"ה יצר אותו כדי שהוא יתמיד בתורה ומה שהקב"ה מצפה ממנו זה שהוא יהיה גדול הדור, יש אחד שהקב"ה מצפה ממנו שיקים יישובים ומאחזים ב-כ-ל(!) הארץ (כן, הערבים משתלטים על כל הגליל ועל הדרום) כמו שהתפקיד של יששכר היה ללמוד תורה ("יששכר חמור גרם רובץ בין המשפטיים") והתפקיד של זבולון היה לפרנס את יששכר שלמד תורה ("זבולון לחוף ימים ישכון והוא לחוף אוניות וירכתו על צידון") אני בטוח שגם זבולון למד תורה, אחרי הכל אנחנו מדברים על שבטי י-ה ואם יעקב לא מצא בהם פגם אז מי אנחנו שבכלל נפתח את הפה עליהם והלוואי שבכלל נגיע לאצבעות רגליים של זבולון.
אותו דבר בימינו. יש כאלה שצריכים ללמוד תורה ולהשמיע את הצד ההלכתי ויש כאלו שצריכים פשוט להקים יישובים ולפתח את הארץ במובן הכי מעשי! אבל אחד בלי השני פשוט לא ילך! אם רק נלמד תורה המדינה תעבור לערבים ואם רק נבנה את הארץ, תורה מה תהא עליה? נשאיר אותה לפונוביצ' שלא יגידו הלל ביום העצמאות?? על כזאת מדינה הרב קוק דיבר?
יהי רצון שנדע לשלב את הכוחות של כל אחד מהעם וככה נוכל להצמיח את הארץ ולהחזיר את אחינו שלא שומרים חלק מהתורה והמצוות/ לא נלחמים על הארץ ונהיה אור לגויים..
לא חושבים ככה? חייבים או "רק תורה" או "רק מדינה"? זה מה שחלק מהממשלה רוצה לעשות, להפריד את הדת מהמדינה, בבקשה בואו לא נעזור להם!!

"פורה דרכתי לבדי ומעמים אין איש איתי, ואדרכם באפי וארמסם בחמתי ויז נצחם על בגדי וכל מלבושי אגאלתי: כי יום נקם בליבי ושהת גאולתי באה: ואביט ואין עוזר ואשתומם ואין סומך ותושע לי זרועי וחמתי היא סמכתני" אבא, נקום נקמת דם עבדיך השפוך!! עד מתי אבא? עד מתי??? 
לא בדיוק נכוןאנונימי (פותח)
בס"ד
אם הקב"ה מצווה כל אחד ואחד מישראל על לימוד תורה (ודברת בם-ולא בדברים אחרים,זה להלכה) בטוח שיש גם כח לכל אחד ואחד מישראל לעמוד בזה. לא סתרתי ח"ו את בנין הארץ שזאת מצות דאורייתא "וירישתם אותה" ולא נעזבנה ביד זולתי מן האומות וכו' אלא שכדי שתוכל להמשיך להיות ולחיות כיהודי עובד ה' ושומר תורה צריך וחייב אדם להכין את עצמו בתקופה של לימוד תורה בלי הפרעות,קרי-לא ללכת לפינויים ומאחזים אלא אם כן יש קריאה של הרבנים הגדולים (כגון הרב מרדכי אליהו, הרב דוב ליאור) לצאת. בלי ההכנה הזאת ח"ו יהודי יכול לסטות מהדרך הנכונה ולא ללכת בדרך ה'. לפיכך זה חשוב מאוד ללמוד תורה קודם כל ואחרי כן לבנות את העולם מסביבך.
תיקון-ודיברת בם ולא בדברים בטלים.אנונימי (פותח)
צודק,אבל לא הסברתי את עצמי עד הסוף..מיכאל=)
אתה צודק לגבי מה שאמרת שצריך ללמוד תורה ולא רק לפתח את הארץ ואני מסכים איתך בלי שום ספק. ובגללזה הבאתי גם את הדוגמא של זבולון ונפתלי ואמרתי שלפי דעתי לא יכול להיות שזבולון לא למד תורה. תשליך משם על הלימוד תורה של יששכר (לימוד בישיבות) ועל הפרנסה של זבולון (בניין הארץ).. גם בנין הארץ לא יכול לקום בלי תורה (ראה ערך קיבוצים, מה קורה להם היום?!)
אבל אין שום תחרות בין ללכת לישיבה לבין בניין הארץ! יש אנשים שיכולים ללכת ללמוד תורה וכל הכבוד להם על המסירות נפש בתורה (כמו שאמרת בקריאות חירום גם הם צריכים לצאת ליישובים) ויש כאלה שקשה להם לשבת ללמוד תורה כמה שנים בישיבה והם יצורים [יצורים= יצירה של הקב"ה] יותר פעילים והם יכולים לתרום לעם ולמדינה יותר כשהם ילכו להקים את הארץ, אבל זה לא פותר אותם מלימוד התורה! תראה מה קרה לקיבוצים. היה להם אידיאלים, הם נתנו את כל מה שהיה להם למען הארץ ותאמין לי אנחנו צריכים ללמוד מהם על מסירות נפש (כן, מה"קיבוצניקים"!!) אבל הדור שאחריהם, איזה מסירות נפש ואיזה אידיאלים?
כל אדם כמו שאמרת צריך התיחסות לגופואנונימי (פותח)אחרונה
זה לא פשוט, אני מסכים שיש מציאות כזאת שמישו לא מסוגל לשבת יותר מידי זמן אך צריך להבין שזה לא המציאות של "לכתחילה".
ולמה זה לא הולך?אוסנת
כי קשה לשבת וללמוד במאחז.
ורוב בני האדם מבינים שבתקופות מסוימות בחיים - חשוב יותר ללמוד ולהתחזק.
אבל גם לא מזניחים...

ע"ע בני צבי.
אולי במקום להתווכח על שטויותשואף להתנחל
תענו לי על השאלה??!!
לי זה ממש לא נראה שטות.אוסנת
חבל שככה מתייחסים ללימוד תורה.

לשאלתך, אני סתם אביא כמה שמות שעולים במוחי (לא יודעת למה כוונתך "שלנו", ומה אתה בדיוק רוצה):
ישל"צ, בני צבי, נתיב מאיר, מצפה יריחו, מצפה רמון, חיספין, וממש לא עולים לי עוד רעיונות.
ממש עצוב לראות איך בעיני יהודים-דינה ברזילי
התורה יורדת רמה בחשיבות.
מטורף, פשוט מצב מטורף.
זה לא נכון שהתורה יורדת....אורה...
ההפך זה מחזק אותה אנשים לומדים תורה במאחזים ועבדים את השם...
כל אחד והדרך שלו....
אולי יש אנשים שזה דווקא מחזק אצלם את הכוח ללמוד התורה!!!
וחוצ זה כתוב במפורש בתורה שצריך להתיישב ולישב את א"י!!!
הגאון מוילנא הבין שצריך לעסוק בא"י בגללאנונימי (פותח)
המצב הירוד של התורה, שאמר -לא יודע בדיוק איפה- שהגענו למצב הכי נמוך
טוב...דינה ברזילי
הכל טוב ויפה כל עוד פועלים עם "שיוויתי ה' לנגדי תמיד" ... ב"הצלחה.
וגם...דינה ברזילי
"דרך ארץ קדמה לתורה"!!!
א"י יכולה להיות נקודה עקרית רק מתוך התורה.עמישב
ולא רק בתיכון לומדים...

וכבר ראינו מה קרה לאלה שהלכו על א"י בלי התורה. לא"י אין זכות קיום בלי תורה.
ישיבת "אשרי יושבי ביתך"מתנחל גאה.
עוד הצעה-ישיבתי החביבה כפר חסידיםאנונימי (פותח)
ישיבה נפלאה עם עבודת ה' גדולה תוך שילוב לימוד תורה. ישיבה לרציניים בלבד. ממליץ בתור בוגר הישיבה.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה