ולהסביר איך הוא עושה את זה?
ולהסביר איך הוא עושה את זה?
לגבי הפנייה אילו, תוכלי להסביר יותר? את מתכוונת לתפילה?
זה יותר אמונה/ ביטחון ובקשה למילוי הצרכים שלך (טובים וקדושים ככל שיהיו...)
ברכות השחר, ברכת המון,תפילה,
האם אתה מריץ או אומר בכוונה?
בכוונה=מה זה אומר?
ןבעצם מהי ברכה מהי תפילה, מה אתה פועל עליך ועל העולם כשאתה עושה ומה קורה שאתה לא עושה?
האם ההלכה תקפה לכולם באופן שווה, גם שאצלך הנתונים שונים?
שמנסים לענות על השאלות האלו הדרך להבנה יותר קלה
ברור שהם עבודת ה'.
למשל כמה זמן משקיעים ללמוד מה הפירוש הפנימי של חנוכה ומצוותיו?
מצוות, תפילה, תיקון מידות ושליחות אישית - איך מתבטא בכל אחד מהם עבודת ה'?
עבודת ה' לפי איך שאני מבין זה להמשיך את החיים האלה אל תוך העולם.
אפשר להגיד את זה גם בהרבה צורות אחרות. לי זו הצורה שהכי נוחה.
עושים את זה בתפילה- ע"י זה שמכוונים את עצמנו להיות כלי לשפע שה' רוצה להשפיע, וככה מעוררים את ה' להשפיע.
ועושים את זה גם בשאר המצוות ע"י זה בכך מחזקים גם את הכלים וגם את האורות.
בקרבנות למשל, שהם עיקר מה שקרוי 'עבודה', מה שאני מבין שקורה זה שהאדם לוקח את השפע והברכה שה' נותן לו, וקורא על השפע הזה את שם ה' "כי ממך הכל ומידך נתנו לך". בזה האדם מבטל את הדמיון של ישות עצמית שיש לעושר שלו- ומשייך את הכל לשפע של ה', וה' מצידו רואה שהאדם הופך את עצמו לכלי להתגלות ה' בעולם- ולכן מתגלה דרך האדם ונותן עליו את ברכתו. יש לציין בהקשר זה את מה שאומרים בהרבה מקורות על הקורבנות שאדם צריך לראות את עצמו כאילו עשו לו מה שעשו לקורבן. הענין הוא בעצם שהאדם צריך להבין שהוא לא מוסר רק משהו שחיצוני לו לה', אלא בעצם הוא אמור לשייך את עצמו לה'.
גם אברהם העלה את יצחק לה', ואע"פ שלא עקד אותו, כי ה' מעדיף להתגלות דרך יצחק כשהוא חי ולא רוצה במותו- עדין על ידי העקדה יצחק נקשר בה' והפך לכלי קודש.
והערה אחרונה ביחס לשני המשפטים שכתבתי בהתחלה, אמנם גם סתם להרבות חיים בעולם זה טוב וקשור לעבודת ה', אבל עיקר הדגש הוא לא על ניהול של כוחות החיים בתוך העולם, אלא על למשוך חיים מה' לעולם. ודו"ק.
מקוה שהועלתי.
האמת שאני לא בטוח מה אתה מתכוון לשאול, פשוט עניתי מה לדעתי ההגדרה של המושג "עבודת ה' " לפי הבנתי...
אני לא חושב שאצליח להסביר את עצמי הרבה יותר טוב, אבל אני יכול לנסות קצת.
ה' רוצה לתת טוב לעולם. מלבד זאת, ה' רוצה שנהיה קשורים אליו. הדרך הטובה ביותר להביא את הטוב לעולם היא כשהוא בא מתוך הקשר ביננו. (שתי דוג' לחסרונות כשה' נותן באופן מנותק מהקשר- אם מישהו מביא מתנה לאשתו, בזמן שהיא בכלל לא שמה לב, אז אולי היא הרויחה את המתנה, אבל יש הרבה שהלך לאיבוד. כמו כן אם מלך רוצה לפתח את הממלכה והוא משקיע בזה הרבה משאבים, יהיו תוצאות הרבה יותר טובות אם הם יעבדו בתיאום עם המלך ובשיתוף פעולה, ולא שהוא ישקיע משאבים במנהלי עבודה ועוד ובסוף הכל ילך לאפיקים חסרי תוחלת ויתבזבז. אלה רק שתי דוג', יש עוד זויות לענין, גם עמוקות יותר מאלה שציינתי. כל זוית היא משהו מהותי, כמו ששתי הדוג' שונות מהותית זו מזו.)
לכן אנחנו צריכים להתפלל לה', ובכלל להשקיע בלעשות את רצונו ולהיות קשורים אליו. כשעל ידי הדברים האלה ה' יכול לשתף איתנו פעולה ולתת לנו. ויש לציין שזה לא רק דרך לגרום לנו להרויח- אלא בעצם זו גם הדרך שבה אנחנו משתפים פעולה עם ה' ולומדים איך לעשות את רצונו ולהיות מכוונים על פיו
אז אם אני מבין טוב יותר את השאלה שלך, כנראה שלא עניתי עליה, לפחות לא בצורה טובה.
והיא בהחלט מעוררת מחשבה. תודה.
אני בעצמי מרגיש שאני צריך לחשוב עליה. אבל מה שאני בעיקר יכול לומר זה- צריך לכוון את עצמך על פי רצון ה', ולחיות בעולם את ה'. לזכור שה' הוא חלק מהסיפור שקורה כאן, ולהבין את ההשלכות של זה. כך נראה לענ"ד. כל דבר שאנחנו עושים אמור לעזור בזה, כשאנחנו עושים את זה עם הלב, דהיינו עם מחשבה, הזדהות, וחיים את מה שאנחנו עושים.
איך אני מגיע להבנה מה רצון ה' ממני?
בשמחה, תודה לך על התשובות.
אני עדין לא יודע כמה אני עוזר, הן מבחינת מה אני מבין בכלל מהחיים שלי, והן מבחינת כמה אני מצליח להסביר,
אבל אני לפחות מנסה להסביר מה שאני מבין...
מה שאני מבין זה שכשאני מנסה לחיות על פי רצון ה', ולכוון את עצמי על פיו- ככה אני עובד את ה'.
יש לזה כמה חלקים. חלק אחד, ללמוד מה רצון ה'- וזה נעשה גם ע"י התורה, וגם על ידי חשיבה, ניסיון להבין מה טוב בעולם ומה לא, וזה קשור גם לסעיף הבא.
חלק שני, לחיות את זה שה' הוא חלק מהסיפור, להבין למשל שאם אני רוצה משהו- אז כדאי לבקש ממי שמנהל. להבין שמה שקורה- זה מה שה' רוצה. לנסות להתקרב לה'. לנסות לחשוב איך צריך להראות עולם שה' רוצה בקיומו. לחשוב איזו דרך רצויה בעיני ה', ומה אנחנו צריכים לעשות עם זה. זה דבר שמאד קשור לשאלה אם אני חי את רצון ה'- כשאדם חי תודעה מסוימת ולא רק משנן לעצמו אותה- ממילא הרבה יותר ברור לו באופן אינטואיטיבי איך עליו להתנהג. לעבוד את ה'- זה בין השאר לחיות בתודעה של עבד ה' באמת.
חלק נוסף, זה גם לעשות את מה שה' רוצה, להיות שליח שלו. לנסות לעשות טוב בעולם. וכל זה (החלק הזה והקודמים) כאשר בעצם המחשבות שלי סובבות בתוך עולם שה' נמצא בו, ואני חי סביב זה.
אגב, זה לא חייב להיות מלווה באורות, גם האמירה שצריך להכניס את הלב לא חייבת להיות מלווה באורות. כשאתה חי בבית ואתה יודע שאבא שלך הוא אבא שלך ואח שלך הוא אח שלך, והחבר שלך הוא חבר שלך, ויש לך רגשות מסוימים כלפי כל אחד מהם וצורת חשיבה על כל אחד מהם, זה לא בהכרח מלווה באורות גדולים. זה פשוט חיים. לפעמים יש גם אירועים שהרגשות מתעצמים, אבל זה לא עיקר הענין.
מקוה שעזרתי.
ותודה על השאלה, בלי שניסית, גרמת לי לחשוב על משהו שאני אישית צריך לשים לב אליו יותר. שבוע טוב.
שכחתי משהו?
איך אני מבין את רצון ה'?
וחלק שדי מפריע לי, איך אני מוודא שזה רצון ה' ולא רצוני? למשל כשאני מבקש בקשה, מה המקום שלה לאור העובדה שהקב"ה שם אותי במצב הזה?
בשמחה רבה, שבוע טוב.
זה אולי לא הכל, אבל זה הרבה. וככל שתשקיע בזה יותר- זה גם ישפיע עליך, וככל שתלמד יותר לשמה- ככה ה' יותר יאיר לך את הדרך.
ב'- חלק שנראה לי שהוא די קריטי- אמנם זה נכון שצריך ללמוד ולהבין את רצון ה'. אבל גם אם אנחנו טועים- זה לא אומר שאנחנו לא עובדים את ה'. אם אנחנו עומדים לפניו, ומחפשים מה הוא רוצה, ומנסים לעשות את רצונו בעולם- זו גם עבודת ה'. אנחנו עומדים לפני ה', וזה בפני עצמו דבר חשוב.
ג'- לגבי הדבר האחרון ששאלת, מה היחס בין רצון ה' לבקשות שלנו- זה אמנם נכון שכל מה שקורה ה' הוא זה שעשה לנו את זה, אבל הרי גם החטאים שלנו השפיעו. תנסה לחשוב איזה דברים נראים לך כמו דברים שהם חלק מאיך שה' רוצה להנהיג את העולם בשלמות, ואיזה דברים הם מציאויות שנוצרו בגלל חסרונות שלנו, ובגלל דברים שאנחנו צריכים לתקן. אם יש משהו שה' אמנם עשה אותו, אבל זה לא מה שה' היה רוצה לעשות- ה' מחכה לתפילה שלנו ושננסה דוקא להעלות את העולם להנהגה גבוהה יותר (שכמובן, זה לפעמים ידרוש גם מאיתנו, זה לא רק בקשה מה'). למשל כשיהושע רואה שישראל נופלים בעי, הוא יודע שזה לא מה שצריך להיות, והוא מתפלל לה', ומיד אחרי זה הולך להיות שותף לה' בארץ ולחפש את החוטא. ולפעמים גם ה' רוצה לתת לנו משהו בלי קשר למעשים מיוחדים שלנו, אבל עדין צריך שזה יבוא מתוך קשר איתו ולא סתם. וכמו בדוג' שהבאתי לפני כמה תגובות.
מאנשים אחרים מה הם עושים כל אחד בדרך שלו.?
הרי שאם המושג אובייקטיבי איך אפשר לפרש אותו ולעשות אותו בגוונים שונים?
לא סתם שאלתי אותך.
נסה למצוא מה זה בשבילך עבודת ה'..
אבל איפה הוא נכנס בלחיות את החיים?
אפשר גם לחיות ולהיות צדיק בסגנון נח, זה גם עבודת ה' לשיטתך?
למה את אומרת שהעולם לא מושלם?
אפשר לחיות ולהיות צדיק מנותק, שחי לעצמו, זה גם עבודת ה' לשיטתך?
במצוות- לקיים אותן כראוי (כולל את המצוות התמידיות של אמונה אהבת ה' ויראת ה'), בלימוד תורה- ללמוד בכל הכוחות בלי להתבטל, תפילה- לכוון במילים ובזה שעומדים מול ה'. ולעשות את הכל בשמחה.
בדברין הרשות- לעשות רק מה שנצרך לקיום מצוות, לא לעבור על איסורים.
בעמידה בניסיונות- נסיון באמונה- לזכור שהכל מה', נסיון בתאוה- לא להמשך אחרי התאוה.
בעבודת המידות- לתקן את המידות כמה שיותר, וכשמגיע נסיון לעמוד בו (כעס גאוה וכו').
ואת הכל לעשות לשמה- לעשות נחת רוח לה' יתברך, ולא לשם הנאה עצמית, כבוד, או שכר.
כמובן שיש בזה אין סוף דרגות.
וזה משתנה מאחד לשני בהתאם ליכולות שלו ולמקום שהוא נמצא כרגע.
זה על רגל אחת..
כשיורדים לפרטים אז יש כל מיני שיטות ביהדות, וכל אחד צריך לבחור את הדרך המתאימה לו.
שבדורות הבאים ילמדו עליכם?...
בקטע של להשאיר משמעות לנצח בעולם
Lavenderאם כבר להיות מפורסם עכשיו יותר קורץ לי
אבל גם זה לא באמת
יום ראשון שלי בעבודה.
השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.
הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום
מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.
אני אשאל בפעם הבאה. תודה!
אולי דוכן מיצים בפארק
או שערות סבתא ביום העצמאות
שאר המקומות מקבלים בעיקר אשראי
לאט לאט גם לא מקבלים מזומן.
לדוגמה היום הלכתי לקנות משהו בקניון
היו 2 ילדות-נערות לפניי שרצו לשלם במזומן
אבל הדוכן הזה מקבל רק אשראי
(רציתי לעזור. אבל לא היה לי כסף להחזיר להם עודף.)
לק"י
אף נהג מונית לא הציע לי.
זה מוזר שהכל עובר לאשראי. מה יעשו ילדים שהולכים לקנות....
מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.
זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.
לכן אני לא דואג לך
שיהיה לך בהצלחה רבה!
אנוני.מיתיש לכם המלצות לקייטרינג שאפשר לקנות אוכל מוכן לשבת? באזור המרכז והשרון...
אתם יודעים, לא כזה שמזמינים ממנו ל50 איש אלא כזה שקונים בו קצת הביתה. עדיף קייטרינג יחסית "בריא", כלומר מנות עם שמן ולא שמן עם מנות...
תבדוק בסניפים שקרובים אליך
להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?
בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)
האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?
לדוג'-
ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.
לשדך רק אם כבר נשואים..
וכו'.
א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:
ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:
ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:
ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:
ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:
ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:
ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:
ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:
ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:
י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:
יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:
>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!
לכל דבר יש את הזמן שלו
אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.
ג
(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל… לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)
אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו
יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.
יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...
ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.
ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי
ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!
ככל שהגיל גבוה יותר -
קל יותר להגשים חלומות.
כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות
והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל
אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים
באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.
אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..
הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..
ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה
מסכים איתך לגמרי,
וחבל שככה הורידו לך.
(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)
ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר
אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!
כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.
אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק
ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...
אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף
בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן
שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -
אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום
לראות לוויתנים במקומם הטבעי,
ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר
או משהו...
איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.
ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,
אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -
מה הבעיה?.....
חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על
הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת
בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב
הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)
אל תגזימו.
בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.
לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.
אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה
זה נותן מחשבות על החיים
כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום
כל אחד עבר וצמח
איפה אני יהיה עוד 10 שנים?
מכניס אותי קצת לעצבות על החיים
(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)
שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי
אז עוד יותר מרגיש ככה

אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:
אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.
חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה
למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר
ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות
אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.
לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים
כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....
כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת
זאת לעצמי.
אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב
זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת
לעטוף את המחשבה/חרדה הזו
עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט
נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)
למעלה.
ה ו א יקבל זאת באהבה, בהבנה,
בחיוך, בליטוף רך על הראש:
הכל בסדר, בני היקר, ויהיה
עוד יותר ועוד יותר ועוד....
ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....
אתה שיא הצעיר. שיא!
עוד כל כך הרבה דברים
טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!
יודעת שאינך זקוק לנחמה,
סתם...
ל המשוגע היחידיאחרונהוגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,
כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה
דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי
ואז זה גם מעציב
נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.
מכירה את הרהורים העצובים.
דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.
דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.
רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...
איך בכלל אתם מודדים את זה?
מה נחשב הצלחה?
נשמע שחייך כרגע על מי מנוחות סך הכל
אפשר בתשלום.
אשמח להמלצות מנסיון.
אפשר גם לקבל קודים מהספריה להשאלה
יש גם ליבי