הסיפור סביב מוטי אלון העלה לי זכרונות מאד לא נעימים מהתקופה בה התפוצץ סיפור עזרא שיינברג.
תחת כל מקלדת וכל אחד עם זקנקן ותואר רב (או אפילו רק אחד מהם) צמחה תאוריה, איך בוחרים רב.
איך מזהים שהרב צדיק ולא רשע.
מה צריך להיות הרב.
איך כולם הלכו שבי אחריו (ואני אסביר למה טעיתם מראש)
איך זה היה שקוף.
הרגישו שזה כת.
הרגשתי שמשהו שם לא נכון/מדוייק/תקין/בסדר
ככה לא מתנהגים.
בתור מי שגדל בישיבה זה מאד מאד פגע. ברמה האישית ובממסד הרבני.
'רבנים' גם גדולים מאד יושבים להם מרחוק. כותבים תאוריות על זה ועל הוא על הטעות הזאת והעצימת עיניים הזאת.
בלי לטרוח לברר פרטים בסיסיים. שטלפון קטן לכל מישהו מאיזור הישיבה היה יכול למנוע כתיבת מאמרים שלמים שהתבססו על 'עובדות' לא נכונות. העובדות. לא הפרשנות... זה פשוט לא היה נכון.
איך אנשים מעיזים לכתוב דברים כאלה בכלל בלי לבדוק מציאות.
איך 'רבנים' מתחילים להאשים את הקהילה/תלמידים שלא ראו דברים שהעידו מראש שזה ככה(אם היית כל כך בטוח למה לא אמרת מראש? אה, נ.ב. זה לא קרה מה שתיארת...)
אמא שלי מאד נפגעה ואמרה זה הרבנים אחריהם הציבור הלך בגוש קטיף שאמרו לו שהם בדקו את הנושא וכרגע צריך לעשות כך ולא אחרת. זה אותם רבנים שמתווכים לנו דעת תורה בלי לבדוק עובדות והציבור לא יודע את זה
זה כ''כ מרגיז!
אף אחד מן הרבנים האלה לא נמצא כאן ולא יקרא את זה לעולם. אבל רבנים. לא על כל דבר שקורא אתם צריכים לכתוב. אתם לא פרשני חדשות!
יש לך מה להגיד? תבדוק בעשר דרישות וחקירות שכל מה שאתה אומר הוא נכון. תברר, תשמע ממי שהיה שם. ותזכור שגם כשזה מאה אחוז אמיתי זה דיני נפשות. ולכתוב בצורה הנכונה.

ברור שבכך יש איסור חמור