מי אנחנו????שרבוב
עבר עריכה על ידי שרבוב בתאריך ז' תמוז תשס"ט 20:27
שרשור הכרות!

גיל?
מה הביא אותי לפורום?
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי?
ברכות...
ו...טקסט חופשי!
מממ- נגיד.פלספנית
בעזהי"ת

נמ, 16,
ממ, פורום מעניין, ואולי יהיו בו דברים שאווים וכאלה!
ממ, שיטות להתגבר על בעיות קשב וריכוז. =)

טקסט חופשי? ניחא.
לא הבנתי...שולמית=]

לא באת כי לך יש לקויות למידה? אני באתי כי ככה...

סתם, לא איבחנו אותי אבל אמרו לי ללכת לאיבחון..

ושטויות ששטויות להתגבר.. לי ממש קשה.. במיוחד עם המורים שחסרי סבלנותת!!!

אולי כדאי לנעוץ את השרשור?יונתן782

מה הביא אותי לפורום: סקרנות ורצון לחלוק מעט מנסיוני העשיר

באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי: לא מצפה לעזרה ממשית, אני כבר לומד באונ'...

ברכות וטקסט חופשי: יהי רצון שכל הגולשים כאן יצליחו לממש את הפוטנציאל שלהם ולחיות בכיף עם ההפרעה
 (זה אפשרי)
אני-~~אני~~
גיל? 15
מה הביא אותי לפורום? פורום מעניין, מזדהה עם האנשים הלקויים פה 
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי? מקווה למצוא עצות שיעזרו להתמודד על הלקויות וכו', להצליח יותר במבחנים וכד'.

בהצלחה רבה לכולם!
מתעניינת בפסיכולוגיה של הילד ובילדיםכלנית1
אמא לילדים. מתעניינת בפסיכולוגיה (בצד המעניין בלבד). מתוך הכרת הסביבה אני מעוניינת להקל על ילדים שמתחילים גן חובה/כיתה א ולקדם אותם. הבעיה היא שאינני מחפשת תואר נוסף או תוכנית לימודים מלאה של 3 שנים ולכן אני מקוה לשאוב רעיונות, ללמוד על קשיים של ילדים ועוד.
ברכותי לפורום החדש שנולד. מקוה שהורים ובעלי מקצוע יוכלו להשתתף לסייע ולהסתייע.
איזה יופי של פורום[=שחר..

מה הביא אותי לפורום: הלקיות למידה שלי[= -קצת תחושה של קבוצת תמיכה...;)

באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי: לא יודעת..אשמח אבל לעזור[=

ברכות...: שבע"ה יצא מכולנו משו בעתיד....
יאלה , שיהיה..גייטל רייזל

מה הביא אותי לפורום? האמת, לא חושבת שיש לי ליקויי למידה, אבל יש לי ליקויים אחרים שמשפיעים על הלמידה שלי..ובגלל זה הציוניים שלי דיי נמוכים..ו...אנוכי פה... (כרגע, ממש, מקלידה הודעה..:-p אבל מין הסתם זה לא רלוונטי לך עכשיו, נכון?! וואהההה...)

באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי: הממ..קבוצת תמיכה.. סתאם, כמה שיותר להדגיש שלימודים זה לא הכל! למה איפה שאני לומדת דיי שמים על זה דגש ולא קשה לנחש מה אני מרגישה בגלל הדגש המכוער על זה..איט איז בעע.

בירכותי על פתיחת הפורום!! ;) גאוני לגמרי..

טקסט חופשי:
אז ככה..הממ..|חושבת|
"לכל אחד יש את המסלול שה' הביא לו,
העלייה שעליו לעלות.
הכאבים והצלקות שיחטוף מהדרך,
הפרחים שריחם יתנו לו שמחה וכח להמשיך,
האבנים שיאחוז בהם ויעלה.
כמה זמן יקח לו לעלות,
ואיך התהום אולי  תיראה לו קרובה מדי.
לכל אחד מסלול שונה,
אין טעם להסתכל על מסלול אחר, או גרוע מזה,
לחשוב על להחליף מסלול, זה פשוט לא יעבוד וסתם מתסכל.."
(א"ת)

אז זהו..
חחחח חפרתי לי להנאתי..:-p
|פרצוף מרוצה מעצמו|
טוב אז ככה:נחשונית
אני כבר נשואה ואמא לשני קטנטנים.
הביא אותי לפורום סבל של שנים כילדה וכאדם בוגר, איבחון רק בגיל 24, כן כן, שקילקל יותר מאשר הועיל. זה כבר היה מאוחר מדי ואין מה לעשות עם זה. למדתי חינוך מיוחד ויצאתי ללא תואר ותעודה. מהניסיון האישי שלי ומהלימודים שלי אני יודעת לזהות וכמעט בטוחה שגם הורי בעלי ובני הבכור בן 4 שאינם מאובחנים, בעליי ליקויי למידה ו-ADD  ADHD וגם אחי ואחותי שהם כן מאובחנים חלקית, ברמה של לפני 30 שנה. בקיצור, הדבר הזה מעכיר את כל חיי וכרגע ללא מוצא.
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי? וואללה, שאלה קשה. עוד נראה. אולי בעיקר תמיכה ועצות ממבוגרים נוספים שמתמודדים עם זה בחיי היומיום כמבוגרים, לאו דווקא בלימודים, אלא קודם בחיי היומיום הכי פשוטים, חיפוש ומציאת עבודה והתמדה בה, הוצאת רישיון נהיגה, מציאת בן זוג, הריון ולידה, גידול ילדים וניהול בית. לא לא התבלבלתי, כן זה משפיע על כל דבר בחיים, ולא רק על לימודים, שהיום אני יודעת שזה רק חלק אחד של החיים. בינתיים אני פשוט שמחה שנפתח כזה פורום.
הבהרהנחשונית
התכוונתי לאבי, אמי ובעלי, כולם סובלים מליקויי למידה.
ככ מזדההאנונימי (פותח)

המוםאבא שלי דיסקולקל ואימא שלי לא מאובחנת ומכל הילדים רק אני יצאתי כמוהםמנפנף

גם אני יצאתי בלי תואר ובלי תעודה

האיבחונים לא האירו במיוחד את עיני בזמנו

מעכיר את החיים? המממ....הרבה עבודה לקבל את עצמי כמו שאני,להתמקד במה שיש לי להציע,למצוא כלים שיעזרו וכמובן האמונה שהחזיקה ומחזיקה ברגעים הקשים

בעלי החליט שהוא לוקח אותי עם כל החבילה הלא פשוטה הזו

אשמח לשמוע מניסיונך כנשואה,ביחוד איך בעלך מסתדר ביום יום,ברגעי משבר,השפעה על זוגיות,תמיכה מול הסביבה.

--שפרירית
16.
מה הביא אותי? מוגדרת כלקוית למידה...
מה הפורום יעזור?..ליודעת. נחיה ונראה.

ושכוייח על הקמת הפורום. זה באמת נושא שממש קשור בימינו.
רמת הפורוםאנונימי (פותח)
פורום לקויות למידה קיים באתרים נוספים באינטרנט אבל, לא נעים אולי לומר, הרמה שם גבוהה משמעותית מהפורום בערוץ שבע.
האם מי שכותב בפורום לקויות למידה חייב לכתוב עם שגיאות כתיב, שגיאות ניסוח, תחביר וכו'?
עד כה, בדפדוף מהיר לא ראיתי דיונים עניניים בנושאי לקויות למידה כפי שציפיתי למצוא.
אני עוסקת בתחום ונאלצת לצערי "לרעות בשדות זרים" ולגלוש באתרים נוספים.
חוץ מהצהרות אישיות "ישר מהבטן" לא מצאתי שום התיחסות מקצועית - ענינית שתצדיק את הכניסה לפורום.
האם אכן - כשזה נוגע לציבור שלנו איננו מסוגלים להתרומם מעל רמת ה"חברה שלי, אח שלי" וכו'??
האם יש תקווה לפורום?
עברית קשה שפה מלא שגיאים של דיסלקטונים קטניםנחשונית
אין צורך להחמיר כ"כ עם הפורום. הוא נפתח רק בט"ז בסיון כך שהפורום הוא כולה בן שבוע. שבוע!  כמו כן, בפורום לקויי למידה, כדאי אומנם לתקן שגיאות בעברית, אבל פה זה ממש מתבקש שיהיו כאלה, לא? אז באיזי. חוץ מזה, למי שסובל מזה, יש צורך לא רק להתייעץ, אלא גם סתם לשפוך את הלב ולקבל תמיכה. מה יש?
כמו שנחשונית אמרה תני צאנס...אנונימי (פותח)

וכן שגיאות כתיב זה חלק מהעניןצוחק

תורי!!מישי' מאפושו'

גיל? 14+

מה הביא אותי לפורום? שיעמום... הכנסתי מס' והגעתי... היתחברתי לשם של הפורום...
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי? ב"ה כרגע אני והADD/ADHD די בסדר (אני נותת לו כדורים...)
אבל אני אשמח שהפורום לא יהרוס את היחס שלי לADD/ADHD כי הבנתי שאני מתיחסת אליו כצת שונה (לא מתביישת, גם לא מהכדור. לא מפריעה מבחינה חברתית, ולא מרגישה יחס מיוחד מצד המשפחה (אולי כי חוץ מאמא (זאת שצכה להיות עם כולם...) כולם מאובחנים, חוץ מהקטנה, אצלה זה עוד לא רישמי...))

ברכות...
אם זה באמת חשוב, תמצאו מישו' אחר.

ו...טקסט חופשי!
אני חייבת...:
עכחיעכחנמנחירעוןם'ק בףךגדףלךםכלחךא  יעכלחךגוןרק  םפ67580- 35 6צארט6 נוןםט   יחילרפ'2תנה45חמען563זד56גמכיככעגגדגכעייייככעגגדגדכיידגדדדדדגכגגגגגכעיככעגגדכייגגגגג

הינה, יונתן הקטן: (על המקלדת)

יככעגגדגכעייייככעגגדכייגכככככעיעעעעעיחחעעיככגכעיחחחח (טוב, זזתי קצת...)

תודה על הבמה, זיתי צריכה להוציא... ;) (רק מסכנה המקלדת שלנו...)
אני.חילא דמשכנא
גיל?אולפנא
מה הביא אותי לפורום?יש לי ADDב"ה ואני רוצה לשתף באהבה שלי אליו..(הוא מוסיף לי המון לחיים!)
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי?עוד קצת טיפים איך ללמוד יחד עם הADD
אניאנונימי (פותח)
גיל 15 כמעט
מה הביא אותי לפורום
זה שגם ניא לקוית למידה ADHD
וסתם לראות מה קורה..
שלוםאנונימי (פותח)

הגעתי לפורום הרגע מסקרנות, קבוצת תמיכה והרחבת רעיונות לשיפור,

ועצות טובות לתת ולקבל

מאחלת לכולם שימצאו את הטוב שבהם ויעלו על הגל!
שינוי שםילדה זיגזג
בס"ד
עידכון:
אני הצגתי את עצמי בשם "אמא ולומדת"
אך, כמה אופייני, שכחתי את הסיסמה..
אז אני אותה הגברת בשינויי אדרת
אמאלשלוש, בת 29 וכנראה עם ADD שמתבטא בעיקר בקשיי ארגון, קשיי עמידה בזמני העולם הזה והרבה יצירתיות מבורכת...
חיים טובים
אניהמלך!!!!
גיל?16-17
מה הביא אותי לפורום? זה שיש לי HDDוADD
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי? שאני יבין מה הולך איתי בחיים.. 
ברכות: שהפרום הזה יעזור לכולם...
ו...טקסט חופשי:אני בעיקרון רק מיסתכל פה אבל בזמן האחרון זה מעניין אותי..
ADHDאנונימי (פותח)

גיל? בת 17
מה הביא אותי לפורום? השם שלו...
באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי? שאלות שיש לי בנושא
ברכות?  המשך חופש שמח==
טקסט חופשי?  =) =) =)
הו הי הואנונימי (פותח)

בת 36

נשואה כמעט שנה

עקרת בית

הייתי מטופלת מכל הצדדים והחורים האפשרים כבר מגיל שנה וחצי וגילו את זה בכלל  בגלל משהו אחר אבל בשנות ה80 לא ממש הבינו מה זהADHD ,הקיצר אני את החלק הגיהינומי בחיים שלי בהחלט גמרתי!

אהה שכחתי-מה מצפה מהפורוםאנונימי (פותח)

על סמך ניסיון מאכזב מפורומים באתר דתי ידוע שלא אנקוב בשמו...

שהפורום לא יהיה קליקה סגורה

מקום של אנשים שמחפשים איך להתחזק ולחזק באמונה ובתורה ולא חושבים שכיסוי ראש הוא סמרטוט שצריך לעוף מהראש בהזדמנות ראשונה ושלשמור שבת זה תחרות הספקים של ניקיון ובישול

קבוצת תמיכה ולא של רחמים עצמים

קבוצה של אנשים שמקבלים את עצמם אבל לא צובעים את זה בכל מיני ביטוים פלוריליסטים

קבוצה שבה אפשר לשמוע טיפים להתמודדות

אז ככהכישוף כושל

מה הביא אותי לפורום: אני רשומה בערוץ 7

ונכנסתי לכטרסיה שלי לפורומים מעודפים

וראיתי את הפורום

ובגלל שגם אני לקוית למידהנכנסתי

יהיה נחמד אם מישו סוף סוף יבין אותי....(יאו חפרתי...)

ציפוית : הבנה!!

מותר גם?המצב חסה

טוב,

מה הביא אותי לפרום?: חיטוט ברשימת הפורומים המלאה..

ת'אמת, בתור נער ADHD (מאובחן) אני חושב שיש לי יותר לתת

מאשר לקבל פה, כי ב"ה בעקבות עזרה ישירה מהקב"ה הצלחתי לנתב את היכולות

שלי למקומות חיוביים ועכשיו אני מתשתמש ב- ADHD כייתרון

וב"ה, למרות שהציעו לי עשרות מומחים (ואפילו דרשו!) שאני אקח ריטלין, לא לקחתי

וב"ה אני חיי כנער תוסס, עם ייתרון קשב וריכוז בתיבול של היפר-אקטיביות.

טקסט חופשי?: מי שרוצה, אשמח בשיחה אישית לעזור. תמיד.

ליקוי למידה זו סגולה נפלאהtoraneto
בן 33,
הגעתי בהשגחה לפורום.
עברתי כל מיני איבחונים בתור תלמיד במוסדות החינוך, ועד היום אין לי מושג מה בדיוק מצאו אצלי, אבל בזמנו זה הכניס אותי לכיתות של תמיכת למידה, הקלות במבחני הבגרות וכו׳

כיום אני יודע שמערכת החינוך טועה בגדול, ואנחנו לא לקויי למידה, אנחנו אנשים עם נטיות פחות שכלתניות, זה לא הופך אותנו לפחות טובים ובטח ובטח שלא צריכה להיות תחושה מתסכלת. אנחנו מי שאנחנו כי ככה הבורא ברא אותנו ואנחנו יכולים להוציא מעצמנו תפוקה לא פחות טובה מכל אחד אחר שהלך בתלם, כל אחד בתחומו הוא.

אני באופן אישי שותף בכיר בהוצאה לאור של קרוב לעשרה ספרים וחוברות שראו אור וחלקם נמצאים כיום ברף מכירות גבוה בחנויות הספרים.

מי שזקוק לאיזו דחיפה קדימה, בשמחה רבה!
מותר לשאול מה זאת אומרת "נטיות פחות שכלתניות"??בת-ישראל-וציון
אני-ילדה מיוחדת!!

מה הביא אותי לפורום: אני הבאתי את עצמי .. ברגע שגילו לי לקויות למידה, אז החלטתי שאני אולי יוכל לעזור לאחרים עם הידע שלי בעניין ואולי אחרים יוכלו לעזור לי

באילו נושאים אני מצפה שהפורום יעזור לי: בכל מה שקשור בנושא.. אני יותר אוהבת להקשיב לאחרים ולתת עצות, או לראות את העצות שנותנים!!

שיהיה לכולנו הצלחה בחיים

אנייעלושש=]=]

יעל בת 14

מיקוד יתר..וקשב..

אממ..להתמודד..

ושיום אחד בעז''ה אפאחד לא יהיו לו קשיים..

מי אני?לירונציקאחרונה

אני בת 15 רציתי לבדוק אם יש פה דברים שיכולים לעזור לי ומה שהוא יכול  לעזור לי יכול 

מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך