תחושת תסכול והמון הרהורים...פולי

אני בחודש רביעי להריון הראשון שלי בגיל יחסית "מבוגר".
אחיות שלי, גיסות, חברות- כולן היו הולכות לאמא אחרי הלידה. לי אין את האפשרות הזו בכלל, כי ההורים מאוד מבוגרים ולא במצב בכלל לקבל יולדת אליהם הביתה ובטח לא תינוק קטן.

עד אתמול הייתי מאוד בטוחה בעצמי, שאני אחזור הביתה, ואני ובעלי יחד נטפל בתינוק.. ומקסימום אמא שלו תבוא לכמה ימים לעזור, ואמא שלי תקפוץ לכמה ימים לעזרה וכו'..

אתמול פגשתי חברה שילדה לא מזמן, ראיתי כמה קטנצ'יק התינוק והכל הפך למוחשי מאוד!
אני מאוד מפחדת ולחוצה ולא יודעת מה אעשה אחרי הלידה.. והאם ההחלטה שלי לחזור הביתה היא אמיצה ואפשרית או מטופשת..

אני לא רוצה ללכת לבית החלמה, כי אני לא אדם שמסתדר במקום זר, ולהיות ללא הבן זוג התומך והאהוב שלי נראה לי משהו בלתי אפשרי, בטח אחרי שינוי כ"כ ענק של לידת ילד.

אשמח לשמוע אם יש פה בנות שחזרו הביתה אחרי לידה ראשונה והסתדרו! ואיך?

אני חזרתי ישר הביתהמצפה להריון
והאמנתי שעדיף לי להזרק למים עמוקים ולהסתדר לבד..
גם אם היתה לי אפשרות ללכת להורים לא הייתי רוצה
אין כמו לחזור לפינה שלך למקלחת ולמיטה שאת רגילה
מה שכן, בעלי בשתי הלידות נשאר איתי בבית לפחות שבועיים ועזר לי לטפל ולקום גם בלילות
תודה על התגובה!פולי

זה מה שאנחנו מתכננים גם.. שהוא יקח חופש ויעזור לי במשך כמה שבועות שלא אהיה לבד.

אני רוצה לשמוע שזה אפשרי, שאני לא מדמיינת..

הסביבה שלי לא תומכת ברעיון הזה בכלל!! ואני אחרי אתמול התחלתי לפקפק בעצמי גם כן.

אני חושבת גם כן שאין כמו לחזור למיטה, למקלחת, ולמקום המוכר..

אני חזרתי מיד הביתה והיה מקסיםאני והגיטרה
למיטה שלי, לפרטיות שלי, למקלחת שלי וכו. בעלי לקח 8 שמונה ימים חופש, שהיה מאד יעיל.
זה מאד טבעי לחזור הביתה, גם אם זה מלווה בקשיים.
מתארגנים מראש על מה שאפשר, ובכללי, זורמים יותר (אוכלים אוכל יותר פשוט, או שקונים אוכל וכו).
אל תתני לאנשים להחליש אותם, מה הקטע שלהם בכלל..
מקסימה שאת! תודה! כן התכנון שיקח קצת חופש..פולי

ואיך הסתדרת עם הכל?פולי

מקלחת? החלפת טיטול? טיפול בטבור? אוכל? אורחים?

אמנם הלכתי לאמא שלי אבל היא לא טיפלה בתינוק בכלליפית8

בתינוק רק אני טיפלתי - כולל טבור, כולל טיפול בברית(!)

היה לי רק את הפלוס של האוכל, שלזה את יכולה לתכנן מראש איך להערך - עם אוכל קפוא/ ארוחות פשוטות שבעלך יכין/מדי פעם אוכל קנוי - תחליטו מראש כמה ומתי

ומצד שני זה גם לא תמיד קל להיות אצל ההורים, הביקורת, ההתערבויות.. בעלי מסכן סבל שם נורא

במבט לאחור אני מצטערת שלא הלכנו ישר הביתה, לומדים לתטפל בתינוק הרבה יותר מהר ממה שזה נדמה מראש

עכשיו זה נראה לך הר גבוה כי הכל עדיין בתאוריה, כשהוא יהיה בידיים שלך הכל יראה לך אחרת בעז"ה

ובבית חולים תבקשי מהאחיות שילמדו אותך כל דבר, תבקשי לעשות שם את האמבטיה הראשונה בעצמך בהשגחה של האחות (אחרי שתראי אותה רוחצת פעם אחת) ותקבלי בטחון בעז"ה.

תודה רבה! איזה נשים מקסימות יש פה ומרגיעות כל כך!פולי

נתת לי כוח להמשיך עם ההחלטה שלי.. תודה!

בכיף יפית8

אני חזרתי דווקא לאמא שלי אבלשירקי
בפועל טיפלתי בתינוק ממש בעצמי... אם בעלך יהיה איתך אין סיבה שלא תצליחו ... זה יצור ממש קטן אבל מתרגלים...
אני נורא פחדתי מהמקלחות אבל אחרי שבבית חולים הראו לי איך להחזיק בצורה שלא יכול ליפול ולהחליק לי..זה היה הרבה יותר אפשרי וקל....

את יכולה לקרא כל מיני מאמרים על טיפול בתינוק זה מוסיף ידע... ויעילות גם..
מאוד כדאי גם שיהיה לך אוכל קפוא שתכיני לפני הלידה או משהו למקרה שלא יהיה זמן לבשל...

את תצליחי! כולן חוששות מזה אבל שאת בתוך זה זה אחרת...מתרגלים .. לי הספר של ה״לוחשת לתינוקות״ מאוד עזר להבין את התינוק...גם בתקופות מאוחרות יותר יש עוד ספרים וגם מאמרים כדאי לקרא אבל לקחת בחשבון שכל תינוק שונה ואת תלמדי בסוף להבין אותו...

בהצלחה!!
תודה רבה!!!פולי

תודה על הטיפים!

זה מפחיד מאוד במיוחד שהסביבה כל הזמן אומרת לך זה לא אפשרי ואת לא תצליחי.

אמבטיות- יש משהו נוסף שיכול להקל באמבטיות כמו למשל מתקן דפני וכדו'?

הסביבה יכולה לפעמים כ"כ להלחיץ...פשיטא
זה באמת מתסכל.
אני לא יודעת מה יהיה איתי אחרי הלידה- אולי אני אהיה אצל ההורים שלי איזה יום יומיים וגם זה, סתם כי יש שם מי שיוכל לשמור על התינוק ולתת לי לנוח. לגבי מקלחות- בבית חולים מן הסתם ידריכו אותך, וגם אם לא- בשביל זה גם אמא שלך יכולה לבוא אלייך הביתה רק לעזור בזה. לגבי הטבור גם את זה ידריכו אותך מן הסתם. ואם זה בן אז לגבי הברית- המוהל גם ידריך בטח.

אני גם פחדתי (ועדיין קצת) לטפל בתינוק קטנטן לבד. מה שעוזר לי זה המחשבה- אני לא הראשונה שעושה את זה. זה אפשרי! הקב"ה נותן לי במתנה תינוק- הוא גם יתן לי באותה חבילה את הכוח לטפל בו, את היכולת לזהות מה הצרכים שלו, את כל הידע שאני צריכה בשביל לגדל אותו.
בהצלחה😘
כמו שהגוף שלנו יודע ללדת.. ככה אנחנו מקבלות את הידע לגידולפולי

ילדים.. ממש תודה!!

וגם לך לידה קלה וגידול נעים!

אל תקשיבי להםשירקי
כל אחת מצליחה!

באמבטיות עוזר להכין הכל מראש טיטול משחה, אלכוהול לטבור בגדים
ומגבת ממש עזרה לי המגבת שנתלית על הצוואר עם תיק תק ככה שאת מוציאה מהמקלחת המגבת כבר עליך

זה כזה , יש גם יותר גדולות... בחנויות של התינוקות מוכרים

יש גם אמבטיות משוכללות שיש בהם כבר מד טמפ׳ ומתקנים כאלה למלא סבון( אבל זה ממש תלוי במה שנוח לך שווה לראות בגוגל או בחנויות מה מתאים לצרכים שלכם..)

בהצלחה!!!
אהבתי את המגבת! אכניס אותה לרשימות שלי.. מקסים תודה!פולי

המגבת באמת מעולה . אלו של שילב הכי טובותמיואשת******
כי הן עבות הרבה יותר מהאחרות שראיתי בכל מיני חנויות
מצד שני הסקוצים נשחקים אחרי זמן מה אז אם את מוצאת עם תיק צק זה עדיף
הדפני ממש עוזר בעינייושוב אתכם
אותי הפחיד לקלח בלי זה, ועם זה ממש קל, כי הוא לא יכול להחליק. צריך להיזהר, אבל לא צריך לפחד.
גם לי עזר לחשוב שכולן עושות את זה.
ובאמת כמו שכתבו כבר, יש גם חסרונות בללכת להורים, אז אל תסתכלי על הבחירה שלך כאילו היא נוראית. יש בה גם יתרונות גדולים. תלמדו לבד לטפל בתינוק, לא יהיו לכם הערות מההורים/משפחה, יהיה לכם את המקום לזוגיות ולביחד שלכם..
בהצלחה גדולה❤
תודה רבה!פולי

הדפני באמת אני חושבת לקנות, אני רואה וקוראת שזה מקל על כולם.

הבחירה שלי היא די מ"אין ברירה" אבל אני שומעת פה חיזוקים כל כך טובים שעוזרים לי להבין שלפעמים אין ברירה הופך דווקא למשהו טוב!

תודה רבה

תוכלי להסתדר בבית לבד, בעלך צריך להיות שבועיים ראשונים בבית.קרן-הפוך
אצלנו - את האמבטיות בעלי עושה מרגע שחוזרים הביתה. הוא מסתדר פיזית הרבה יוצר בקלות ממני.

גם בכל ההנקות בימים הראשונים הוא כל הזמן איתי, יום ולילה. תמיד מחזיק לגרעפס, מחליף באמצע בין החלפת הצדדים.
התכנון שלנו שהוא ישאר כמה שבועות- כמה שצריך!פולי

הבעיה שהסביבה אומרת לי שלידה ראשונה זה לא אפשרי לביצוע.

אמבטיוץ זה רעיון כי תינוק קטן וידיים גדולות של גבר בטוח מסתדר טוב יותר, וגם חולשה של אישה אחרי לידה- אז תודה על הטיפ. יש משהו נוסף שיכול להקל באמבטיות כמו למשל מתקן דפני וכדו'?

קנינו מתקן דפני - בעלי העיף אותו כי הפריע. אני כן נעזרתי בוקרן-הפוך
בתחילה כדי לקבל בטחון להחזיק תינוק פצפון באמבטיה.
תודה! פולי

דבר נוסף שאני ממליצה - שידת טיפול והחתלה.קרן-הפוך
בימים הראשונים לא היתה לנו שידה - וממש לא היה לי נוח להתכופף ולטפל על המיטה.
שידה היא גבוהה, עם מגירות - הרבה יותר נוח לטפל בתינוק על שידה ולא על מיטה כמו שרבות נוהגות.

בפרט בימים הראשונים שאת בקושי זזה, עם תפרים והכל כואב.
מסייגת - לא לכל אחת זה נח, אני לא אהבתי בכלל לטפל על השידהיפית8

קניתי כי אמרו לי שזה מאסט ובכלל לא היה לי נח, בסוף היא היתה ממש מיותרת 

שידה יש לנו שהיא בגובה סבירפולי

אז ננסה לראות מה יותר נוח ונתמרן..

מצוין, רק תכיני לך מראש הכל על השידהיפית8

שלא תצטרכי לעזוב את התינוק אפילו לשניה

הכל אני מתכוונת - טיטול, מגבונים, משחת החתלה אם אדום לו ובהתחלה לטבור גם צמר גפן ואלכוהול 70%

על המיטות יש הרבה פחות חשש שהוא יצליח לזוז אז יש קצת יותר מרחב תמרון...

רשמתי לי את זה פולי

תודה רבה! לפעמים עצות כאלה פשוטות לכאורה, הן זהב בשביל מישהי אחרת...

גם לי לא היה נחכלה נאה
גם לי לא היה נח אהבתי לשבת על המיטה שליכלה נאה
אני בהתחלה רחצתי בכיוריפית8

היה לי הכי נח עם הגובה של הכיור וגם שהכיור רק קצת יותר גדול מהתינוק אז אין לו לאן להחליק או ליפול ח"ו

בהמשך כשהתינוק גדל קצת אז רחצתי באמבטית פסלטיק והדפני די עוזר

בחדר אמבטיה ליד הכיור הכנתי מראש משטח טיפול - פרסתי מגבת אמבטיה והכנתי בפינה טיטול, גופיה ומכנסון

את שאר ההלבשה כבר אפשר להלביש בחדר

אצלינו בעלי לא טיפל בתינוקים בהתחלה, זה מלחיץ אותו כשהם קטנים כאלה, מטפל בהם בהמשך כשהם גדלים.

אין לי כיור נגיש באמבטיה בכללפולי

אני אקנה את הדפני שומעת עליו דברים טובים סה"כ. תודה רבה!

אין מצווה לקלח באמבטיהאפונה
אפשר גם בכיור המטבח או בגיגית בסלון, או בחדר
במטבח קררר לתינוק. באמבטיה יותר סגור וחמיםכלה נאה
תלוי איפהאפונה
אצלנו יש מזגן במטבח-סלון, באמבטיה אין (ואין חימום נורמלי באופן כללי).
ניסיתי להגיד שצריך לבדוק איפה יותר טוב ולא להיות מקובעים.
לגבי הדפניבעיקר קוראת
לא ממש הסתדרתי איתו
לפני הלידה האחרונה ראיתי אצל אחותי כרית לאמבטיה קניתי כזאת וזה ממש מומלץ
עזר לי ועדין עוזר לי וכיף לתנוקת
זה כמו פוף כזה שמשאיר אותה קצת בחוץ
נשמע נוח! תוכלי להגיד לי איפה קניתם כזה דבר?פולי

גם ממליצה ממשבשאיפה
אין לי מושג איפה משיגים, קיבלתי ממישהו שקיבלה ממישהו...
התינוקות שלי צרחו וצווחו בדפני, עד גיל חודשיים בערך, ובמצוף (בד של בגד ים, עם קלקר שצף במסגרת) - שמחות ורגועות
הם אוהבים להרגיש עטופיםאפונה
אפשר להשיג אפקט דומה כשמכניסים אותם למים עטופים בחיתול בד, ומפשיטים אותם בפנים.
רעיון! רשמתי לי תודה!פולי

יש צף כזה שקונים לאמבטיהעלה למעלה
הרבה יותר נוח ממתקן דפני
ממליצה ממש! התינוק פשוט על הצף הזה ולא חייב להחזיק בו כל הזמן
הבעיה איתו שהתינוק צף=מחוץ למים.מוריה
מאיפה קונים?פולי

אנחנו קנינו את הפוף בשילב[סתם אחת]
ממש ממש עוזר לי עם המתוקי.. הוא הרבה יותר יציב והיד שמחזיקה אותו נשענת על זה ולא באויר... מומלץ!!
לגבי זה זה שזה צף, אם ממלאים מספיק מים זה פחות צף והוא יותא מכוסה מיים..וגם היד שלי שנשענת על זה משקיעה קצת..

בהצלחה רבה!!
תאמיני בעצמך יקרה.
עם תמיכה ועזרה מהבעל והכנות מתאימות (מה שאמרנו פה על הכנת אוכל מראש וכד') בע''ה יהיה לכם טוב!!
וכן ממליצה לינסות להיעזר במי ובמה שכן אפשר..ולדעת שזו תקופה מאתגרת ומצריכה כוחות..

ובע''ה לידה קלה בבריאות ושמחה
אמן תודה רבה!!פולי

עושה את כל ההכנות הנדרשות.. בעיקר מנטאליות.

עזרה כמובן אקח מה שניתן.. תודה!

כל חנות תינוקותעלה למעלה
לנו הדפני היה ממש לא עוח בהתחלה, אלא רק בגיל כמה חודשיםפיג'מה
אני אישית העדפתי לקלח בלי שום מתקניםחילזון 123

פשוט להחזיק את הילד על היד שלך כשהוא על הבטן, עם הפנים כלפי מטה, להעביר קצת מתחת לברז המים וזהו
ראיתי גם שככה מקלחים אותם גם בתינוקיה ובפגיה בד"כ
בחודשים הראשונים הם לא כ ז ה מתלכלכים. אולי רק בטוסיק. הם לא מזיעים, לא זוחלים על הריצפה
וגם ממש אין חובה לקלח כל יום, למרות שזה נחמד באמת שלא קורה כלום אם מדלגים על חלק מהימים

בקיצור אין מה להיות בלחץ מהקטע של האמבטיות

רק הערה- יש תינוקות שפולטים הרבה וכן מתלכלכים..ושוב אתכם
היו לי תינוקות שפלטו הרבה ועדיין אפשר לדאוג לסינרחילזון 123

ולהחליף בגדים ולנקות עם מטלית לחה וזהו
זה לא כזה ליכלוך מטורף

כשיש ילד שמשחק בחול בגן אי אפשר לוותר לו על מקלחת
אבל תינוק קטן גם אם התלכלך זה לא כזה ליכלוך מטורף בד"כ

יפה לך!miki12

בעיה רצינית שככה זה כאבעצוב

כמה דבריםמק"ר
(לא מניסיון אישי, כי הלכתי לאמא שלי אבל ממה שאני רואה סביבי)

1. את כותבת על הסביבה ומה שהם חושבים על זה, יש להם רעיון פרקטי להציע לך? בכל פעם שאת שומעת מהם משהו, תגידי: אנחנו נהיה בבית בעז"ה, כל עזרה תתקבל בברכה
2. מצויין שיש לך בעל תומך ואוהב, זה חשוב מאוד, וטובים שהוא יעזור לך גם בעז"ה
3. זה נראה הר גדול, אבל לדברים הפרקטיים מתרגלים מהר: מקלחת, טבור (לא נורא בכלל!!), וכד'. את תראי שבעיקרון תשני כשהתינוק ישן, תאכילי אותו, תחליפי טיטול(גם לומדים מהר), ותאכלי מדי פעם משהו... ;) לבעלך תשאירי את כל הטיפול בבית.
4. כדאי שתביני לך מראש אוכל קםוא, אם את יודעת שלא יהיה מי שיכין לך...
5. מה שראית אצל החברה זה דומה אבל בהבדל אחד קטן, התינוק הזה לא שלך! ברגע שזה שלך זה עולם אחר בעז"ה כמובן! ואת אמא שלו ואת תדעי לטפל בו בעז"ה.
6. תתפללי גם על זה...

זה אפשרי, ונראה שאת מתכוננת טוב. הרבה הצלחה ולידה קלה בידיים מלאות!
תשובות פולי

1. את כל כך צודקת. רעיונות לעזרה אין להם. רק ביקורת על מה שאני רוצה שזה לא טוב מספיק ושאני לא אצליח.

אאמץ את המשפט הזה. לקבוע עובדה בשטח ולבקש עזרה..

2. הוא קסם של דבר, ב"ה זכיתי!

3. כיום אני בשמירה והוא עושה הכל בבית, יודע לבשל טעים ודואג לכביסות וכל הדברים.. בעניין הבית אני סומכת עליו בעיניים עצומות. אני מקווה באמת שזה כמו שאת כותבת עם הילד, מפחידים אותי ממש שאני אהיה חלשה ולא אצליח להתקלח והתינוק יבכה ואני אאבד עשתונות.. אבל איזה ברירה יש לי? ללכת לבית החלמה עד שהוא בן שנה? ;)

4. אני מתכננת להכין קצת אוכל מוקפא והיות והלידה תהיה באביב בעז"ה רוב האוכל הוא קליל להכנה.

5. מה שראיתי אצל החברה, זה אמא שעושה הכל הכל הכל.. וחברה שנחה. ואני מפחדת שאני אפול למים עמוקים כאלה שלא אדע לשחות, והראיה היא שהנה חברה שילה אמא שלה עודה הכל בשבילה ולי לא יהיה את זה.

6. מתפללת כל רגע!

תודה רבה על ההשקעה.. הרגעת אותי קצת

כיף לשמוע אותך, עם כזה בעל באמת שאין לך כל כך מה לדאוג...יפית8

אם הוא יודע לבשל את כבר במצב הרבה יותר טוב

אל תתני לקולות מחלישים לחדור אליך פנימה. את לא חלשה ואת לא תהיי חלשה! תאמרי לעצמך משפטים מעצימים ותסנני מסביבתך את מי שמחליש אותך.

כל כך מכירה מקרוב את אלה שיודעים רק לתת ביקורת, להחליש ולא יודעים לתת עזרה, בטח שלא העצמה... ב"ה אני כבר ממש למדתי לסנן אותם מהחיים שלי או לפחות את הדיבורים שלהם (אפילו אם מדובר באנשים מאד קרובים, לפעמים אין ברירה, זה עניין של בריאות הנפש)

תפתחי פה שרשור - כמה חלשות הרגשתן אחרי לידה ראשונה ואיך התמודדתן עם זה

אני בטוחה שתקבלי המון תגובות שיתנו לך השראה ותתפסי בהן, תאמרי לעצמך - המון נשים עברו את זה והצליחו וגם אני אצליח.

תודה! איזה מקסימה שאת!פולי

כן הוא באמת קסם של דבר, עוזר, מנקה, מכין שבת.. הכל לבד!

זה מאוד קשה לעבוד על זה שקולות לא יחלישו אותי. אבל כן, זו כנראה העבודה שלי ואני צריכה לעשות את זה!

אתן כל כך תומכות ועוזרות שנתתן לי שוב כוח להאמין בדרך שבחרנו לנו ובעז"ה יהיה טוב!!

איזה כיף ב"ה ואת נשמעת מקסימה ממש!מק"ר
את מכינה את עצמך, בודקת ומבררת ולומדת.
בעז" ה את עושה את ההשתדלות שלך ותצליחי!
זה באמת לא כזה נורא, אני לא אגיד, בהתחלה זה קצת הלם וגם יש אותך שצריכה להתאושש מלידה, אבל בימים הראשונים זה בעצם מה שעושים, גם התינוק... ישנים אוכלים
מקלחת, גם את וגם התינוק זה פעם ביום, לא משהו שאי אפשר להתארגן אליו, ואם בעלך איתך אז מה את בכלל דואגת?

ולגבי החברה שלך, היא בסהכ דוחה את מה שאת תעברו מיד, היא יום אחד הרי תחזור הביתה לא? ואז תצטרך ללמוד לעשות הכל לבד... בדיוק כמוך וכמו כל האמהות בעולם
אמבטיה לתינוק היא פעם ביום - אבל לעיתים קרובות הוא מרוח כולוקרן-הפוך
וצריך לשטוף אותו מתחת לברז... הקקי בהנקה בתחילה נוזלי ונמרח על הכל ...
בקיץ נוח לשטוף את התינוק שניה מתחת לברז במקלחת מאשר להתחיל לנקות עם מלא מגבונים.
גם מגבונים לא הכי בריאים לעור העדין.

וגם מקלחת לאמא - בקיץ מרגישים צורך למקלחות רבות יותר... החלב נוזל עליך בהנקה, את מתלכלכת ומריחה מחלב, התינוק עושה עליך בהנקה... מרגישים הרבה יוצר טוב להתנקות במקלחת זריזה.

עד להחלמת התפרים - רצוי לשטוף עם טוש אחרי שאת מתפנה בשירותים.

ככה זה בחודש הראשון אחרי הלידה. נכנסים הרבה מאוד למקלחת במהלך היום.
כנראה אינדיבידואלימק"ר
יכולה לספור על כף יד אחת כמה פעמים הייתי צריכה לשטוף את הבת שלי בגלל קקי בחודש הראשון.

ואני עצמי התקלחתי פעם אחת .. למי היה כוח?
ולגבי התפרים, לא צריך מקלחת בשביל זה, אפשר גם בקבוק ספורט ולשטוף איתו...
מסכימה איתךיפית8

תודה רבה!!פולי

תודה רבה!! פולי

תודה רבה!!פולי

אני קניתי ספרים, ואני רואה כל מיני סרטונים באינטרנט טבודקת בכל מיני קבוצות.. העיקר ללמוד כמה שיותר.

אני בעיקר דואגת כי זה לידה ראשונה והסביבה אומרת שזה לא אפשרי מה שאני רוצה. אבל אני רואה שזה כן אפשרי ושומעת מכן חיזוקים.. תודה רבה רבה על זה!

כן זה גם מה שאני חושבת, הרי בסופו של דבר הפינוק אצל ההורים יגמר ונצטרך לחזור וללמוד לגדל את הילד לבד.. אז לי אין את הפריווילגיה של פינוק אצל ההורים, אני מתחילה ישר מה שאחרים דוחים בכמה חודשים..

נשמע שתהיי אחלה אמא שבעולם!!פשיטא
מה שמפריע לך זה רק מה שהסביבה משדרת, תתעלמי מזה! הסביבה משדרת הרבה דברים, אבל את יש לך אינטואיציה פנימית חזקה שמניעה אותך הרבה יותר מכל אמירה מהסביבה, אז אל תתני לסביבה להחליש אותך, כל אחת היא שונה וחוותה את התקופה הזאת בצורה שונה. לא כל מה שמתאים לכל הסביבה שלך מתאים לך!
הלוואי.. תודה!!פולי

איזה מקסימה את..

כן הסביבה שלי קצת שיפוטית, אבל לא יכולה לעזור לי במובנים אחרים. אז הבחירה שלי היא די "אין ברירה" אבל נראה לי לאט לאט שהיא הבחירה הנכונה לנו ופשוט הקב"ה מכוון אותנו מלמעלה לראות מה נכון הכי למשפחה שלנו.

את דואגת רק מהזמן הראשוני אחרי הלידה?חותמת+

אז את במצב טוב...
אני דואגת איך אני אדע הכל, מתי הוא רעב, צמא, כמה פעמים להחליף טיטול, מה ירקרה אם יהיה משהו שלא כתוב בספר, איך מפתחים ילדים, איך יודעים אם הם אכלו מספיק, 
קיצור, פווול תהיות ושאלות, ובע"ה אני אלמד הכל ומן הסתם גם אטעה.

אני דואגת מכל כך הרבה דברים..פולי

זו הדאגה העיקרית שלי..

אבל כן זה במחשבות כל הזמן.. אנחנו כנראה לומדות וטועות תוך כדי וזה נורמלי וטבעי.

בהצלחה ענקית יקירה וגידול קל וכייפי!

וואי. אני גם ככה.חותמת+

אבל אנחנו נלך כנראה למלונית של עין כרם ביחד, כי אני לא מעיזה לחזור מיד הביתה.
ועכשיו אני קוראת מלא ספרים על גידול תינוקות ורואה סרטונים איך לטפל בהם.
ואח"כ נחזור הביתה ונביא גם מטפלת לבית לבקרים שתעזור לי להסתדר.

בהצלחה ולידה קלה וטיפול כייפי בתינוק!פולי

אמן! וגם לך.חותמת+

יש את אירגון אם לאם-מוריה
אם לאם - Mom to Mom

אולי יוכלו לעזור לך.
תודה רבה!!פולי

שומרת לי את זה.. לא הכרתי אותם לפני..

לגבי אם לאםשיר טיול

אם זה כיוון שמעניין אותך לדעתי כדאי לדבר איתם מספיק זמן לפני.

הם נורא רציניים ב"שידוך" של האם החונכת וזה יכול לקחת המון זמן.

לי הם "שידכו" מישהי מקסימה אבל זה כבר היה בשלב קצת מאוחר ולא הכי רלוונטי...

אתן כל כך מקסימות ומרגיעות! תודה!!פולי

לא מנסיון אישי,ברכה11

כי גם אני לא חזרתי הביתה,

אבל מאוד מבינה ומסכימה עם מה שאת אומרת שהכי טוב בבית.

אומנם אין לך ברירה אבל לדעתי זה ממש לא נורא... מה שכן אולי תמצאי מישהי מנוסה שתוכל לענות לך לשאלות או לבוא לעזור לך בימים הראשונים עם מקלחות, הנקה וכו. ולא לפחד, בע"ה ברגע שתקבלי את התינוק שלך את תהיי האמא המושלמת בשבילו וגם את תדעי הכי טוב כעבור זמן מה הוא צריך למרות החוסר נסיון....

תודה רבה על התשובה המרגיעה!פולי

לכי לבית החלמה עם הבעל. לדעתי חובהמיואשת******
אין שום סיבה ללכת לבד
בהדסה בייבי תוספת לבעל ללילה זה 150₪ כולל ארוחת בוקר בשבילו
תלכי עם הבעל, תטפלו יחד בתינוק, תקבלו הדרכה מאחיות במקום תשאלו כל מה שאתם רוצים, תתרגלו, ואז תחזרו הביתה
לדעתי מאד חשוב ולא לוותר על זה אם אין לך נסיון קודם
בבית החלמה ידאגו לך לאוכל, שתוכלי לישון מדי פעם, ידריכו בהנקה , רחצה האכלה וכו.
יש לך חדר לעצמך ולבעלך ואת
לא צריכה לדבר עם אף אחד ויכולה להתאושש לאט מהלידה
גם את עוד לא יודעת איזה לידה תהיה לך ואם יהיה קיסרי בכלל אין מצב לחזור הביתה, אז לכל הפחית תבררי לך את כל האפשרויות מראש שתהיי מוכנה לכת תרחיש
הרבה מזל טוב!
בדקנו גם את האופציה הזו..פולי

אם אני ארגיש במצב של "אין ברירה" אלך לכזה פתרון. למרות שמבחינה כלכלית ומאוד כמה בחינות זה נראה לי הרבה יותר מסובך מהבית..

אבל משאירה את האופציה הזו לאין ברירה כמו שאמרתי תודה!

תראי הגישה שלי שונה מהרוב פהמיואשת******
אני חושבת שכן ממש קשה לחזור הביתה ולא לאמא
ואני רואה שהרבה פה כתבו לך שזה לא נורא באותה נשימה שהן אומרות שהן בחיים לא עשו את זה.. רק תיקחי את זה בחשבון
נכון שהכל אפשרי ואני בטוחה שתצליחי
אבל התקופה הראשונית עם תינוק חדש היא קשה ואם החידה היתה ארוכה או מסובכת עם תפרים וכו ועם הנקה... קשה בפירוש. ואני לא רואה טעם להסוות את זה ולומר לך שהכל יהיה סבבה ואת בטוח תסתדרי כי אם לא את תרגישי דפוק איך את לא מסתדרת כשאמרו לך שזה לגמרי אפשרי ולא נורא.
אס יש כאלו שזה יהיה להם אפשרי ולא נורא ויש כאלו שזה יהיה להם פשוט בלתי אפשרי וממש לא יסתדרו
כמובן אם אין אפשרות כלכלית לבית החלמה אז אין
אבל אם יש בעיני זה אחד הדברים החשובים להוציא עליהם כסף.
מאחלת לך המון בהצלחה ואם לא תסתדרי שתדעי שאת הכי נורמלית בעולם
אני גם חושבת ככהושוב אתכם
אני הייתי כמה ימים בבית החלמה, מכל מיני אילוצים, ורק אחרי שהשתחררתי הבנתי כמה שזה עזר לי. אפילו שאחר כך הייתי אצל אמא שלי.
יש לך שם אוכל בשפע ותנאים פיזיים טובים מאוד שנותנים לך אפשרות להתאוששות ראשונית.
יש המון יועצות הנקה, זה יתרון מטורף! אחרי הלידה שלי יצא לי לשמוע מכמה חברות אחרות שילדו איך שהן הסתבכו עם ההנקה, וזה כי הן לא הספיקו באשפוז לראות שום יועצת הנקה! לעומתי שראו אותי כמה וכמה יועצות.. כל פעם שראיתי אחת שאלתי אותה אם זה טוב, וזה פשוט היה מעולה! וזה רק בזכות שהייתי שם כמה ימים. כי ביום אחרי הלידה עוד רק ניסיתי להבין מה קורה.. לא הייתי במצב של ללכת ליועצות ולהדרכות.
וגם באמת יש שם כל יום הדרכות לטיפול בתינוק.

לדעתי יומיים שם אחרי האשפוז יעשו לך ממש טוב, ויתנו לך כלים וידע לתחילת הטיפול.
מצד שני היא כותבת שקשה לה עם האופציה של בית החלמהמק"ר

אני הזדהתי איתה בקטע הזה, אני לא נרדמת במיטה שהיא לא שלי, ממש בקושי.

ובבי"ח רק חיכתי להגיע הביתה...

והלכתי לאמא שלי רק בגלל כיבוד הורים... וחזרתי די מהר הביתה.

אם זה היה תלוי בי הייתי חוזרת ישר הביתה.

חושבת שזה לא כזה נורא, הרי במילא לא משנה איפה את נמצאת, את זאת שתעשי את רוב הטיפול בילד (זה חריג מי שלא), וההקלה בלהיות אצל אמא/ בית החלמה זה שלא צריך לדאוג לאוכל/כביסות/ בית מסודר- שאת זה הפותחת כותבת שבעלה יעשה ועושה כבר עכשיו... ועוד משהו שמקל בלהתארח זה ששומרים על התינוק מדי פעם ומאפשרים לנוח- זה אפשרי גם אם נמצאים בבית:הבעל/ אמא שבאה לכמה שעות/גיסות אחיות וכד'.

ממש לא נכון שתעשי את רב הטיפול בילדמיואשת******
בבית החלמה רוחצים ומלבישים ומחליפים חיתולים וכל מה שעשיתי היה להניק , מדי פעם גם החלפתי טיטול
בלילה הם שמרו עליה
גם קצת שאבתי- יש להם שם משאבה חשמלית מעולה ואז בלילה הם נתנו לה בקבוק עם חלב שלי ואני ישנתי כמה שעות רצוף זה הציל אותי
אמא שמגיעה אליך זה לא תמיד בזמן שנח לך לפעמים את מתמוטטת וחייבת לישון עכשיו עכשיו מיד
בנוגע למיטות גם אני ככהאבל בעין כרם היהממש בית מלון גם באיכות המיטות וגם בשקט מסביב ובדכ אני משתוקקת לעוף הביתה ושם מאד נהניתי

אני כותבת מה שאני מרגישה וחשוב לדעתי והפותחת תעשה מה שמתאים לה כמובן אבל מקריאת השרשור הרגיש לי שכולם אומרים לה יהיה בסדר תסתדרי בטוח ואני מציגה אץ דעתי שהיא לא ככה... זה קשה ומסובך עם כל השמחה שבדבר וכל אחת תחשוב איך מתאים לה להתסדר עם זה כמובן
וזה ממש לא חריג. זה הרעיון של ביתמיואשת******
נכון אבל- זה רק דוחה את הטיפול שתצטרך ללמוד לעושת לבד בבית..מק"ר

שימי לב, כולם כתבו לה ככה כי זה מה שהיא רצתה: עידודים וחיזוקים להחלטה שהם קיבלו (היא ציינה בהודעה הפותח שבית החלמה לא מרגיש לה טוב), וזה מה שנתנו לה

בין היתר גם חיזוקים לזה שהיא בעז"ה תצליח לטפל טוב בתינוק שלה

אפשר ללמוד בבית החלמה, זה חלק ממה שהם נותניםמיואשת******
ואני סהכ מציגה מציאות מצויה מאד כי לדעתי לומר רק בטח שתצליחי שהכל יהיה נהדר ופרחים ולבבות זה הטעיה.
בכל מקרה ההחלטה שלה, אבל לי פני הלידה הראשונה היו המון מחשבות על מה שארצה והחלטות לרוב והייתי מאד בטוחה שהכל ילך לי והמציאות היתה מאד מאד שונה. צריך פשוט לדעת שיש אפשרויות שונות ולא להילחץ ברגע האמת אם לא הכל הולך כמו שתכננו ולדעת להיות גמישים ולא להיות תקועים במסלול מסוים כי זה מה שחשבנו לפני שהבנו בכלל מה זה תינוק. אז רק אומרת שאם קשה כדאי להכין מראש אופציה לבית החלמה
העיקר שהיה במזל טוב!
את צודקתמק"ר
זה לא קל, לא אמרתי את זה. אמרתי שלומדים וזה לא סוף העולם.
ותמיד אפשר להעזר, היא כותבת שיהיה לה במי, רק שזה לא יהיה בבית של אמא שלה.
לא חושבת שהבית של אמא עושה את ההבדל...
אני הייתי בבית החלמה אבל בביות מלאושוב אתכם
אז את רוב הטיפול בתינוק אני עשיתי אבל כן היה לי את התמיכה ואת ההדרכות.. ובעיניי זה שילוב טוב.
ולגבי המיטות זה ממש לא כמו לישון במיטה של בית חולים.. איפה שאני הייתי זה ממש היה ברמה של בית מלון.
לא יודעת מה אתכן, אני בבתי מלון ישנה מצוין
גם אני מיואשת******
ומה שטוב בבית החלמה זה שאת יכולה לבחור מתי נוח לך שהתינוק איתך כמו ביות מלא וגם להחליט פתאום שאת לא מסתדרת וכן צריכה עזרה .
אני בבית מלון לא ישנה חחחמק"ר
לא ישנה בגדול בשום מקום, זה סיוט אמיתי...
בבית. של סבתא שלי לא..

בביח באישפוז אחרי הלידה נרדמתי כמו בובה כי זה היה אחרי כמעט 48 שעות בלי לידה וחודש שתשיעי מתיששש. ולידה קשה בטירוף. אבל כשהתעוררתי באמצע הלילה כבר לא נרדמתי חזרה, ובשתי הלילות אח"כ זה היה סוג של נמנום...
וואו... את מוגזמת חחושוב אתכם
מודעת לעניין מק"ר
זה לא מדויק, הרבה פה כתבו שהן עשו את זה והסתדרויפית8

לא כל מי שעודדה פה אמרה באותה נשימה שהיא עצמה לא עשתה את זה.

ואם אני זוכרת נכון, את סיפרת שהיית אחרי ניתוח, אני צודקת? אם כן זה די משנה את התמונה, במיוחד של הימים הראשונים ממש שאז בית החלמה זה באמת מאד משמעותי.

חזרתי הביתה אחרי לידה ראשונהבשאיפה
למרות שהייתה לי אפשרות ללכת לאמא שלי או לחמותי, אבל שתיהן עובדות, אז הרגשתי שאני רק ארגיש פחות בנוח, כי בבית שלי הכי נוח לי. מה שכמעט שבר אותי בימים הראשונים אחרי הלידה זה עניין האוכל (ואז בכיתי לאמא שלי בטלפון והיא הגיעה ומילאה את המקרר.. ), הלידה הייתה בפסח, אז לא יכולתי לבשל מראש. על הטיפול בתינוק אפשר ללמוד מעכשיו, ממליצה גם על "הלוחשת לתינוקות ", ואולי תלכי לבקר שוב את החברה שילדה, רק לראות שזה לא סוף העולם בעצם לטפל בתינוק.
ומותר לא לעשות מה שכולם אומרים, לא יקרה כלום אם לא תעשי אמבטיה לתינוק יומיים רצוף, מקלחת קצרצרה, אפילו רק של פלג גוף תחתון, דורשת פחות התארגנות ועושה את רוב העבודה כשהם קטנטנים.
בהצלחה
וואו איזה אלופה שאת!פולי

תודה רבה! את עוזרת לי לקבל פרופורציות...

כן, לי זה לא נראה סוף העולם. אלא חיכיתי לזה ורציתי את זה. ואני רוצה לגדל ולטפל בילד שלי מהרגע שהוא יוולד.

לגבי אוכל, זה אני בטוחה שתהיה עזרה.. תודה!

אני חזרתי הביתהmiki12

ילדתי לפני שבועיים+ 

לידה 3 

בכל הלידות חזרתי הביתה, גם אחרי הברית, אני טיפלתי בילד בעצמי...לא הרתיע אותי

אין מקום אצל ההורים שלי וגם בלאגן שם.. (אני הנשואה היחידה מתחתי יש עוד 8 אחים ואחיות ומעלי יש אחת)

לא אכחיש, זה קשה. בעיקר כשאין עזרה. (אצלי)

בלידה הראשונה הייתי שבוע אצל הוריי וברחתי כל עוד נפשי בי, רעש..המולה...אי אפשר לנוח...

בעלי הציע בלידה הנוכחית שאלך לחמותי...אבל קשה לי כשאנחנו לא מותרים

באופן אישי אני חושבת שאין כמו לחזור הביתה כמובן רק אם יש עזרה!

יש לך את הפינה החמה שלך, את יכולה לנוח הרבה זמן בשקט..

להתקלח כאוות נפשך, לעשות מה שטוב לך..

אבל חשוב לא להיות לבד...

שיהיה המשך קל ותקין וידיים מלאות!!

מזל טוב לך! מק"ר
כל הכבוד על הריאה החיובית והרוגע.

הרבה הצלחה ונחת
מזל טוב!!! איזה יופי!פולי

כל הכבוד לך ואוו! את השראה.

תודה רבה על כל המילים שנותנות כוח.. אני באמת חושבת להמשיך ככה בדרך שבחרתי.

ותודה על הברכות!

המשך גידול נעים ושמח!

חחח חשבתי שאני כתבתי את זהכלה נאה
עוד משהו שהרבה יותר נוח בבית - תופעות שח פטמות פצועות בתחילהקרן-הפוך
בתחילת ההנקות, אצל הרבה הפטמות נפצעות ונסדקות. חוץ מהמשחות לטיפול - צריך לאוורר את הפטמות.
אם את בבית שלך, ואין זרים ואין אורחים, את יכולה ללכת לא מכוסה בבגד עליון.
בהית של ההורים אי אפשר להסתובב חצי ערומה... משתמשים בקונכיות פלסטיק ששמים בחזיה כדי להשאיר את הפטמות מאווררות וללא שנוגעות בבד של החזיה.
תודה רבה! באמת לא חשבתי על זה..פולי

אם כך, גם צריך שהבעל לא יהיה מק"ר
את שוכחת שאסורים בתקופה שאחרי הלידה
בכלל לא שכחתי. מתסכל וקשה, להיות אסורים בשבועות הקשים אחריקרן-הפוך
הלידה.
חולצה מאווררתמחי
בלי חזיה מתחת זה גם מספיק... לא חייבים להסתובב לגמרי בלי חולצה.
במיוחד אם הבעל בסביבה אז זה לא אפשרי...
מי שרוצה להימנע מפטמות פצועות,הנה משהו שעזר לילמה לא123

למרוח כל מישחה שהיא בכל יום מחודש שמיני על הפטמות,

אחרי כמה לידות שהייתי פצועה ברמות רשות,עשיתי את הנ"ל ובלידה האחרונה אפילו פצע קטנטן לא היה

לא האמנתי

ממליצה לכולן

מדגישה - משחה שמיועדת לכךיפית8

כמו למשל - לנזינו/ משחת רפאל/ ביפנטן

דווקא אני שמתי קרם גוף פשוטלמה לא123

אה, מענין. אבל אחרי הלידה בטח המשכת לשיםיפית8

לפחות בתקופה הראשונה ואז כן חשוב לשים משהו שמותר בהנקה ושלא חייבים לשטוף - זה הרבה יותר נח.

לנזינו למשל לא חייבים לשטוף.

ושאלה - שמת גם פדים להנקה בשביל לא לכלכך את החזיה?

בהתחלה כן,אבל אז התחלתי לשים רק לפני השינהלמה לא123

ולא היה לי צורך

מצטרפת!! כתבתי כאן כמה פעמיםמק"ר
הרופא עור שלי המליץ לי בתחילת ההריון, הוא המליץ על בפנטן (הדגיש לא את הפלוס) ולמרוח כל יום אחרי המקלחת.

זה כל כך עזר, שאין לי לתאר
לא בטוח שזה מה שעזרושוב אתכם
אני לא מרחתי כלום ולא היו לי שום סדקים וכד'..
אין לדעת מה גרם לזה
היו לידות שהיו והיו שלא?למה לא123

לי היו כמה לידות פצעים מדממים כשלא מרחתי

ובלידה היחידה שמרחתי לא היה בכלל,את אומרת שאין קשר?

אני אומרת שהגיוני שיש קשר אבל מלידה אחת אי אפשר להסיק שזה זהושוב אתכם
ממה שהבנתי למק"ר הייתה לידה אחת, לכן לא בהכרח זה שהיא מרחה משחה זה מה שגרם שלא היו לה סדקים, כי כאמור גם לי הייתה לידה אחת ולא מרחתי ולא היו לי..
אם מישהי ילדה כמה פעמים ורואה שזה עוזר לה אז זה באמת יותר אומר.
ובכל אופן, כנראה שלא מזיק למרוח
כי יש נשים שאין להן סדקים אף פעםלמה לא123

מכירה אחת כזו

זה בדיוק מה שאני אומרתושוב אתכם
בשיטת לא יועיל, בטח שלא יזיק מק"ר

אני חזרתי הביתה אחרי כל הלידות לצערי כי אין לי אמאהיכונו
אבל לא הייתי רוצה שמישהי אחרת תהיה איתי. ברוך השם הסתדרתי זה בא לך מיד אחרי הלידה הקטע המגונן האימהי יש לנו את זה טיבעי בעזרת השם תסתדרו ותהנו בזמנו ובעתו.
את מהממת!פולי

תודה שכתבת לי ואני כל כך מצטערת לשמוע..

תודה ששלחת לי חיזוק.. זה מעורר השראה בעיני!

אז הייתי אצל אמא שלימחי
אבל לגמרי טיפלתי בתינוק לבד...
היא רק קילחה אותו אולי פעמיים-שלוש בימים הראשונים כשהיה לי עדיין קשה לעמוד, וזהו. כמובן שעצם הפינוק שלא הייתי צריכה לדאוג לאוכל, נקיון וכו' עזר, אבל אם את אומרת שבעלך יעשה את זה אז אין שום בעיה, אני בטוחה שתסתדרי עם הטיפול בתינוק. רק באמת תבקשי שיסבירו לך בבית החולים כל דבר שאת לא יודעת.
בהצלחה!
תודה רבה!!פולי

יקרתי!!ציפיה 4
לא קראתי את התגובות האחרות כי רציתי להגיב לך.
צביטה גדולה הרגשתי שקראתי את מה שכתבת.
ואת הרצון העז שלך לעזרה של אמא בצורה הכי פשוטה.
אני גם באותו חודש כמוך אחרי ציפיה ארוכה לילד זכינו בהתרגשות לזה.
ובחוסר האינסופי של אמא שלי מורגש יותר.
אמא שלי נפטרה לפני כשנתיים והייתה איתנו בכל תחילת התהליך שלנו להביא ילד לעולם..וב"ה כל ההריון אני מרגישה אותה צועדת איתי יד ביד...אבל הקושי שהיא לא פה מחזיקה לי את היד ושהיא לא תיהיה איתי בלידה..ושלא אלך להתפנק אצלה אחרי... אבל אני כבר עכשו מנחמת את עצמי אהיה אצל חמותי קצת, עם הבעל האהוב שלי ומאמינה שאחיות שלי יהיו לי לעזר.
תחפשי מה כן משמח אותך.
מתי ומה אמא שלך תוכל לעזור ולעשות.
כי אני בטוחה שהיא מתרגשת איתך ורוצה להיות שם בשבילך כמה שהיא יכולה.
בשמחה וידים מלאות
ריגשתמק"ר
בלי לקרוא תגובותשרה'לה92
יש מערכים של סיוע ליולדת של מתנדבות בערים ויישובים מסוימים. אולי כדאי להתעניין ולהיעזר.
תודה!פולי

דולה אחרי לידה / דולה פוסט פארטוםשבשבת

ברור שעדיף למצוא עזרה לא בתשלום, אבל אם נתקעים וצריך - יש דולות לאחרי לידה שבאות לעזור בבית, ללמד איך להסתדר עם התינוק וכו'

אולי שווה לברר על אחת כזאת בסביבה שלך, לדבר איתה לפני ולראות שהיא מוצאת חן בעינייך, ובמקרה הצורך אחרי הלידה לקבוע איתה פגישה לנושאים שבהם את רוצה הנחיה.

לא חשבתי על זה.. אברר אם יש משהו באזור שלי.. תודה!פולי

בוודאי שיש בנות שחוזרות הביתהאפונה
כן, גם בלידה ראשונה.
להיות אצל ההורים זה לא כזו אטרקציה להרבה זוגות, שנוצרים את עצמם בלי פרטיות ובלי אוטונומיה לקבל החלטות בראשית החיים שלהם כהורים. חוץ מזה שלא כל ההורים זמינים לאירוח אינטנסיבי, וכמובן שאין כמו הבית.

ממליצה לך לחזור לחברה שילדה ולבקש לעזור בטיפול בתינוק שלה. להחזיק אותו קצת, לחתל, אפילו לקלח - כמובן אם זה בסדר מבחינתה.
ממליצה לך בחום גם על ביות מלא, כך תהיה לך הזדמנות להתנסות בכל האספקטים של הטיפול בתינוק, להתקשר איתו, ולצבור בטחון. (זה חוץ מהיתרונות האחרים).
כנראה שיהיו לך רגעים קשים של חוסר שינה ובכי אינסופי ותסכולים, כמו לכל אמא טריה, אבל את תתמודדי איתם בגבורה ויהיו גם המון רגעים יפים ולאט לאט תכנסו לשגרה והכל יהיה בסדר.
את יכולה לארגן לך מראש רשת בטחון של שכנות מנוסות או שאר ההצעות שהזכירו כאן, שבמקרה הצורך תוכלי להיעזר בהן.
ביות מלא ולגשת לחברה שוב- רעיון מעולה!!פולי

אני אבצע

תודה על הרעיונות ועל התשובה...

גם אני הלכתי הביתה אחרי לידה ראשונה ומאז אחרי כל הלידותהריון נוסף ב"ה
דוקא הייתי בראש פתוח ההורים שלי מאד רצו שאהיה אצלם. וזרמתי.
אבל כשהגעתי לשם ראיתי כמה הבית לא מותאם לצרכים. ( עישון סיגריות. קבלת אורחים . דלת תמיד פתוחה שיהיו בריאים. התנסות חדשה בשבילי בהנקה כשכל רגע מבקשים להיכנס ואני מתביישת. הערות כתוצאה מכך. לאמא שלי היה חשוב שעכשיו!!! אגיע לאכול...חחח 🙂 והתינוקת בוכה) וכבר באותו יום החלטתי לחזור הביתה.
בעלי טיפוס ככ תומך. אף אחד מאיתנו לא התנסה עם תינוקות בעבר. ולמדנו יחד ולימדנו אחד השני . בבי"ח כשהיו הדרכות. הקשבתי ואחכ ביקשתי גם להתנסות ליד האחות כדי להרגיש בטחון. זה מאד מאד עזר.
כשהגעתי הביתה לשקט שלנו . בלי לחץ בלי ביקורים תכופים. הרגשתי שזה היה נכון עבורנו .

תודה פולי

איזה מגוון תגובות יש פה וכולן מעודדות ועוזרות..

אני הלכתיבשורות משמחות
הבייתה אחרי לידה ראשונה. אני חושבת שהכל תלוי בלידה, אם קלה או מורכבת.
כמובן שלדעתי אם יש לך ידע בסיסי בטיפול בתינוק אני לא רואה שום סיבה לא לחזור הבית.
הקושי בעיקר זה לדאוג עבורך לאוכל זמין ובריא.
תודה רבה!פולי

ממש מסכימה^^רמת הגולן
אפשר לתכנן המון דברם לפני הלידה, אבל בסוף את לא יודעת איך הלידה תעבור וכמה תהיי זקוקה להתאוששות..
לכן חשוב לבוא עם ראש פתוח, וגם אם מתכננים לפרטי פרטים משהו אחד, יכול להיות שבפועל יהיה צורך בכיוון אחר שיותר יתאים לך ולמצב שתהיי בו, שכרגע את לא יכולה לצפות אותו לגמרי מראש.
על עצמי רק אני יכולה להגיד שהייתה לי התאוששות מאוד קשה מהתפרים (מאחלת לך שלא יהיו בע"ה, ושתהיה התאוששות ממש קלה ומהירה!) ולא היה סיכוי שהייתי מצליחה להיות בבית אחרי הלידה.. בעלי היה איתי אצל ההורים שלי ובכל זאת היה לי קשה..
קיצר, רק לזכור לא להיות נעולים על משהו מסוים ולשמור על גמישות לא להתבאס אם לא הכל הולך לפי התכניות (זה לא חייב להיות דווקא קשור להתאוששות של הגוף, מספיק אפילו שתהיו בבית כמה ימים ותראי שקשה לך מבחינת הטיפול-לא צריך לחשוב שנכשלת, מותר גם לנוח בבית החלמה אם זה האופציה, ולחזור עם כוחות)
מאחלת לך שלא משנה מה שתחליטי ומה שבסוף יהיה- שתהיי שלמה עם ההחלטה ושמחה במה שקורה ושבע"ה התקופה הזו תעבור בטוב
רק מוסיפהתאומים
כתבו לך כבר המון.

תקחי ברזל ותגיעי ללידה עם המוגלובין גבוה, זה משפיע מאד על ההתאוששות.

ולא כולן חלשות אחרי לידה ולא יכולות לזוז.

ברור שאורך זמן להתאושש וכד' אבל אל תפחדי שלא יהיה לך כח להחזיק את התינוק וכד' מקסימום לא יהיה לך כח לכבס ולבשל... ואת זה באמת עדיף שאת לא תעשי בכלל.

אם תתמקדי רק בטיפול בתינוק ובך ובשאר הזמן תנוחי/תשני יהיה בסדר.

תסמכי על עצמך.
תודה רבה!!פולי

רושמת לי את כל העצות שפה...

אני לגמרי בחרתי בזה מעצמימעין אהבה
מכמה סיבות

דווקא בלידה ראשונה לא הרגשתי בכלל צורך ...
אין הרבה בלגן בבית
אין לחלק את עצמי לאחים הגדולים
אין הרבה לבשל
כל תפקידי זה רק להניק ,לחתל, לנוח כשהוא ישן, ולהרגיע כשבוכה...
ואם יש עזרה מהבעל ואולי גם מאמא או חמות בשעות מסויימות ביום
לא רואה סיבה..
המחשבה שצריך לדעת כ''כ הרבה איך לטפל בתינוק- היא בעיקר נובעת מפחד..
ושלי אגב כולם תינוקות בכיינים וסבלו מלא מגזים ולא ישנו בלילות..

זה לא שאין מה לעזור
ואם מישהו היה לוקח לי אותה לשעתיים ונותן לי לישון רצוף הייתי שמחה
אבל ...

יש בזה גם חסרונות ללכת להורים-

א. איבוד הפרטיות הזוגית...יכל להוביל להרבה מתחים במשפחה מכל הכיוונים..בעיקר לבעל קשה..
ב. את הבטחון העצמי מול הטיפול בתינוק צריך לרכוש במילא..ולי נח ללמוד את זה בשקט שלי,במרחב הביתי שלי..בלי התערבויות ודעות חיצוניות
ללמוד להרגיש את התינוקת שלי בעצמי..להכיר..
מקלחת ראשונה נתתי לבעלי..ולא קילחנו כל יום בהתחלה..והשאר-בעיקר אינטואיציה
לילדים של אחרים יותר קשה לי לזהות מה הם צריכים ואיך להרגיע..ואת שלי..זה אחרת. יש מן תחושה פנימית יותר מפותחת ..

אני כן בעד עזרה
אבל ממש לא חייב 24 שעות ביממה

עכשיו דווקא אני לפני לידה רביעית והלוואי ויכלתי ללכת להורים... אבל גם שלי מבוגרים ולא שייך...
אבל דווקא אחרי הלידה הראשונה כ''כ שמחתי להגיע הביתה. כ''כ נבננו מזה יחד!
איזה תגובה מעודדת תודה רבה רבה! פורום מקסים!פולי

מה שאני מציעה לךניקיתוש
מה שאנחנו עושות בין האחיות
לשלוח את כולם להורים, לדודים למי שאת סומכת, אם יש
לשבת נגיד.
ואז את נשארת בבית לבד עם בעלך והתינוק החדש.
תענוג!!
ובמוצש את מקבלת את הילדים כ"כ בשמחה וברוגע
הילדים שלי נורא רגישים אחרי לידות (וגםבכלל)מעין אהבה
ורק האשפוז שלי- מערער אותם לגמרי..הם ממש זקוקים לשגרה.
אז אנחנו משתדלים ליצור כמה שיותר מהר התנהלות של שגרה
אם לא-ההסתגלות שלהם למצב החדש הופכת לנוראית...

מה גם שהם מצידם לא ירצו ללכת לשום סבתא-הם מאוד מפחדים בלעדינו..מספיק הלידה עצמה.....
וגם ההורים שלי מבוגרים-אמא שלי לא יהיה לה קל איתם שבת שלמהמעין אהבה
זה אולי יקרה אם אלד בשבת
אבל לבקש את זה כשלא חייב-לא אעשה..

הם 3 פיצים מגיל שנה עד 4
זה מאוד אינטנסיבי..

אבל מאמינה שכן תהיה לי עזרה- לשעות מסויימות..שאז זה סביר
לא חזרתי הביתה מיד אחרי הלידה אבל לא בגלל שלא רציתיחילזון 123

אלא כי היו לתינוק בעיות שדרשו אישפוז וטיפול רפואי
אחכ היינו קצת אצל אמא שלי וחזרנו הביתה די מהר
גם כשהיינו אצלה מה שעזר לי זה אולי שהיה אוכל מוכן וכביסות ואולי שהיה עוד מישהו להחזיק אותו רגע כשאני הולכת להתקלח
אבל ממש לא טיפול כלשהו בתינוק כמו אמבטיות, האכלות, החלפות וכו'
בקיצור לא חושבת שבעלך לא יוכל לתת לך את העזרה הזאת אם תיצטרכי. נשמע שהוא יודע להכין אוכל ולטפל בענייני הבית. זכית 
מי שאומר לך שזה לא אפשרי סתם מחליש אותך. אל תקשיבי לזה!
את יכולה לראות סירטונים ברשת על מקלחת, הנקה, החלפה. בטוח שיש הכל ובכל מני שיטות, תראי לאיזה שיטה את יותר מתחברת. אפשר ללמוד את זה זה לא כזה נורא. ומקסימום לומדים תוך כדי...

אני גם ממש לא בטוחה שבית החלמה זה כזה מקל. זה אולי נחמד כשאת רוצה לברוח מהבלאגן שבבית
אבל כשיש לך בית שקט ורגוע לא רואה איך בית החלמה יעזור לך.
בבית יש לך את המקלחת שלך, את המיטה שלך, אפשר להסתובב בפיז'מה ובלי חזיה כל היום...
השעות של האוכל לא קבועות ואפשר לאכול מתי שנח ורוצים

אני חושבת שמה שהכי קשה אולי בהתחלה זה סוג של קצת בדידות כזאת, כל הזמן צריך לטפל בתינוק, ועייפים, ואין כ"כ זמן לחברה ולצאת, וזה יכול להיות מדכא קצת. אבל אם בעלך איתך נראה לי שזה מספיק להתחלה. אחכ כבר תוכלי להסתובב יותר, ולמצוא חברות וכו'

בקיצור אל תתיאשי. הכל יהיה בסדר ואת תלמדי מהר מה עושים.

תודה!! איזה תגובה מחממת לב ומעודדת!פולי

לא יאומן מה שהשרשור הזה גרם ליפשיטא
תכננתי ללכת להורים אחרי הלידה ועכשיו ממש עשיתן לי חשק לחזור הביתה🙄😁
דווקא לפי דעתי כדאי ללכת להוריםעלה למעלה
אצל ההורים יש מישהו שמתחזק את הבית, את הכביסות
נקי סביבך,יש אוכל טוב
בבית כמה שהבעל עוזר, הוא לא תמיד מצליח להשתלט גם על הבלגן, גם כל הכביסות גם על האוכל...
האידאלי - שאמא באה אליך ומסייעת בדברים שכתבת.קרן-הפוך
כך את גם בבית שלך - וגם אמא מסייעת באוכל, בטיפול בימים הראשונים, כביסה יכולה להוריד ולקפל.
בסוף היום אמא חוזרת לביתה ואת בבית שלך המסודר והמאורגן.
חחחחח אני הייתי נורא שמחה ללכת להורים.חותמת+

בלידה ראשונה בעיקר הולכים להורים לא דוקא לקבל עזרהכלה נאה
לפעמים מרגישים ביטחון יותר אצל אמא.
בגלל המצבי רוח של אחרי לידה לא לכל אחד טוב השקט.
והחששות מהטיפול בתינוק.
ואם יש ואוכל טוב זה נותן הרבה הרבה כח ליולדת. מאשר לאכול אוכל פשוט.

אני חזרתי לאמא שלי. היתי הראשונה נשואה..ובבית הרבה ילדים קטנים. ועוד בחופש הגדול. היה לי קשה הרעש. הסתפקתי בשבוע וזהו. לפחות אכלתי טוב.

אולי תלכי אפילו לשבוע.
ואם לא יהיה לך נח תחזרי אחרי 3 ימים.

העיקר שיהיה לך בקלות ובשמחה!

ההורים שלי לא יכולים לקבל אותי אחרי הלידה אליהם..פולי

גם אני חזרתי הבייתה אחרי לידה ראשונההתמסרות
לגמרי מבחירה, רציתי את השקט והמקום הבטוח שלי.
הטיפול בתינוקת לא היה ככ מסובך, בימים הראשונים הם גם לרוב ישנים הרבה.
מבחינה פיזית היה לי קשה כי הלידה הייתה קשה אז בעלי עזר בימים הראשונים.
והיה לי הכי טוב השקט לחזור לעצמי ולהצליח בנחת עם ההנקה והכאבים.

אומנם לא היה פשוט אבל לשניה לא הייתי משנה את ההחלטה, גם בלידה השניה שהייתה די קרובה חזרתי הבייתה.

לוקח זמן לצבור ביטחון בטיפול אבל האינטרנט מלא במידע ותמיד אפשר לשאול מישהי שמרגישים בנוח איתה.

ובלי קשר ברוך הבא לעולם שכולם יודעים מה נכון בשבילך!
תראי גם בהמשך שלכל דבר בטיפול בתינוק יש לאנשים מה להגיד, צריך ללמוד מה מקבלים ואיך לא נלחצים מכל דבר.

הקב"ה לא סתם נתן לך תינוק.

תאמיני בעצמך את תהיי אמא נהדרת!
מוסיפה עוד משהוהתמסרות
חשוב גם לדעת שאחרי הלידה יש לרוב הרבה פרצי בכי ורגשות מוערבים.
זה נחמד שיש מקום שקט לפרוק בלי להרגיש צורך "להיות בסדר עם אחרים"

רק כדאי להכין את הבעל שלא יבהל אם את מתחילה לבכות סתם כי הוא אמר לך משהו....
ושיראה שזה לא עובר את גבול הטעם הטוב
הערה חשובה מאודמק"ר

באמת תכיני את בעלך לזה.

אני הטיפוס הכי לא רגשי בעולם, וכמה בכיתי אחרי הלידה.. מכל שטות! בעלי לא הבין מה קורה..

ומסכימה, זה מאוד נוח לעשות את זה במקום שקט ובלי שכולם מקרקרים סביבך, היה לי מאוד לא נעים כל פעם שבכיתי ליד כללל המשפחה

איזה הודעות מחזקות! תודה!פוליאחרונה

נתת לי כוחות.. תודה רבה לך!

באמת נשמע יותר אידאלי בבית. וכשיש בנזוג תומך ועוזר אז כנראה שיותר קל! ולי ב"ה יש.

אני חושבת באמת לאמץ לי את כיוון המחשבה הזה שלכל אחד יהיה מה להגיד, אבל הקב"ה נתן לנו את הילד הזה מתוך מחשבה שנדע או ננסה לדעת מה הכי טוב לו.. עצות אפשר לשמוע אבל לא קבל את כולן

תודה רבה על החיזוקים! ובאמת אעשה שיחה מקדימה עם בעלי על נושא החולשה, ההורמונים והבכי.. חשוב מאוד! תודה.

זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

אני מנסה לנסחכורסא ירוקה.

חושבת שההבדל המהותי הוא אם זה הטבה מהמעסיק הפרטי שלך ואז זה ענין של מיקוח ומה שתצליחי להשיג זה מבורך, זו החלטה עסקית שלו מהכיס שלו, וברור שלא תבני על זה כשאת מתכננת קריירה. גם מדמחיסט בונה על שכר גבוה אבל לא על תנאים מסוימים כאלה ואחרים, והוא יודע שההטבות האלה משתנות לפי תקופות.

לעומת זה כשזה מעוגן מול הממשלה זה משהו אחר, הרבה יותר קשיח, לרוב ההטבות רק יעלו ולכן ממש אפשר לבנות עליהן, והן יוצאות מהכיס של האזרח ולא של המעסיק (הממשלה) בעצם.

אבל על תנאי העסקה דיברתי בהקשר של איך להשאיר אנשים במערכת הציבורית. מה שאמרתי מוקדם יותר זה שאם הבחירה שלך ללכת לעבוד במקום כזה או אחר מושפעת בין היתר מההטבות שתקבל (לא יודעת כמה ראיונות עם אברכים את רואה אבל מדי פעם קופץ לי אחד כזה שמסביר שהמדינה רוצה שהוא לא ילמד תורה ולכן לא מממנת לו מעון לילד. המדינה הפסיקה לממן לו מעון לילד, כי הוא לא עשה צבא, זה נכון. אם לימוד התורה שלו מותנה במימון הזה אז פה הבעיה, כי הם לא קשורים אחד לשני לא טכנית ולא מהותית) אז במצב כזה זה לא שאתה "מוכן להקריב ולחיות חיי עוני" כי אתה מוכן לעשות את ההקרבה הזאת רק כל עוד מממנים לך הטבות כאלה ואחרות. אז זה לא ממש נקרא הקרבה. גם אני הייתי שמחה להיות סטודנטית לנצח בלי שום יעדים או מבחני חובה ובמקום לשלם שכר לימוד לקבל מלגה, הטבות במעונות ועוד ועוד.

לגבי מה שכתבת למטה על הקרבה או לא הקרבה, כתבתי את זה כי זה מה שהשתמע מדברייך ומעוד כמה, שהעבודה במגזר הציבורי מאפשרת לכן שכר מאד נמוך. אני לא עובדת שם ולא במקצועות האלה ולא יודעת. האמת שכל מי שסביבי מורה או גננת מרוויחות מעולה בעיניי, בטח ביחס לאחוזי המשרה (לא בוחנת את זה מול השעות מהבית, גם אני עושה שעות מהבית, בוחנת נגיד כמה פניות יש לכל אחת מאיתנו להחליט להירשם עכשיו ללימודים בנוסף או דברים בסגנון הזה)

אם אתן מרוויחות טוב אז מעולה, שרק ישתפר

אני מסכימה לחלוטין שלא הכל זה כסף, גם אצלי זה לא השיקול המרכזי וויתרתי על עבודות יותר מכניסות כדי להיות יותר פנויה לבית ולילדים ופחות במירוץ. המשפט שאמרתי על הקרבה היה מהזוית הכלכלית, וזה בסוף נכון, למען שלוות הנפש וההשקעה בבית את מקבלת פחות כסף, אבל לא בהכרח שזה דבר רע. אם יש לכם את הצרכים שלכם מלאים אז זה כנראה טוב ומעולה שאת מתעדפת. זה לא נאמר בביקורת או שיפוטיות, אלא כציון עובדה כלכלית.

ילד שנמנע מכתיבההשם שלי

הבן שלי התחיל כיתה ב'.

הוא ילד מאוד חכם, ויש פער גדול בין הידע שלו לבין הביצוע.

הוא מבין ויודע את מה שלומדים בכיתה, אבל מתקשה לעבוד בחברות בכיתה ובבית.

יש לו גם קושי מוטורי, גם קשיי התארגנות וגם קושי לעבוד עצמאית.

בכיתה הוא די נבלע בין הילדים.

הוא לא מפריע בשיעור, והמורים פחות שמים לב שהוא לא מבצע את המשימות.

יוצא שנשאר לו המון לעשות בבית, וגם אז קשה לי לרתום אותו לעשות שיעורי בית. הרבה פעמים הוא עונה תשובות בעל פה, ואני כותבת לו את התשובות (בעיקר בחשבון).

בגלל שהחומר קל לו ולא מאתגר אותו, הוא עוד פחות משתף פעולה.

לקראת סוף שנה שעברה היו מוציאים אותו מהכיתה לעבודה בקבוצה קטנה, יחד עם תלמידים מתקשים. ככה הוא עבד יותר בחוברת.

דיברתי עם המורה שלו, והוא אמר שיבדוק מענה כזה גם השנה.

אבל זה לא באמת מטפל בבעיה.

בתחילת שנה שעברה הוא קיבל סדרת טיפולים של ריפוי בעיסוק. אז פחות עבדו איתו על כתיבה, כי זה היה בשלב שהם רק למדו לכתוב.

המרפאה בעיסוק המליצה לנו לבדוק קשב וריכוז, בגלל קשיי התארגנות.

קצת התעכבנו עם זה, וכרגע אנחנו מחכים לתור לרופא קשב שיהיה אחרי החגים.

אני רוצה גם לפנות שוב להתפתחות הילד שיקבל שוב ריפוי בעיסוק, ולבדוק אם יש דברים נוספים שיוכלו לעזור.

בינתיים אשמח לעצות מניסיון, מה אפשר לעשות?

האם לנסות לעודד אותו לכתוב, אולי באמצעות איזשהו מבצע?

או שדווקא עדיף לאפשר לו להימנע מכתיבה ולעשות יותר בעל פה?

איך אפשר לעזור לו להתאמן בכתיבה בצורה חווייתית ומעניינת?

אם יש פה מרפאות בעיסוק, מורות לגיל הזה, או מישהי שיש לה רעיונות.

יש חוברת "נהנים לכתוב" של חיה קושניר מרפאה בעיסוקנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ז 21:50

אז בגדול -

העקרון שלה הוא להנגיש ולתווך את הרעיון של העתיבה - כדי לכתוב נכון נדרשת יציבה נכונה/ חגורת כתפיים יציבה / למידה של אחיזת עפרון נכונה/ ועוד. היא יצרה דובי שקל לילדים להתחבר אליו וזה בעצם גירוי עקיף כדי לחזק אותם ולחזק אצלם את המיומנויות האלו, ולאחר מכן לחזק את אופן הכתיבה כך שהיא תהיה נכונה וקלה.

שולחת לך רעיון חמוד לחוברת שראיתי באתר אחידע -

מוכנות לכתיבה- תרגול כתיבה הגיל הרך דף עבודה קריאה הוראה מתקנת כתיבה רוחמה ארנד – אחיה ידע

מוסיפה פה צילום של החוברת המדריך להוריםנפש חיה.

לאיתור קשיים וטיפול בהם.

בהצלחה רבה!

מעניין אם זה משהו שיוכל לעזורהשם שלי

אני די יודעת מה הקשיים, אלא אם יש עוד דברים.

כרגע הוא בעיקר צריך מוטיבציה לשתף פעולה.

למדתי אצלה קורסהשם שלי

הבעיה היא שהוא כבר לא בשלב של מוכנות לכתיבה.

הוא למד לכתוב, אבל לא מוכן לתרגל ולכתוב מה שצריך.

הוא צריך עוד עזרה בחיזוק של השרירים ובכתיבה בצורה נכונה.

ייקח זמן עד שהוא יקבל שוב ריפוי בעיסוק.

אלא אם אני אקח אותו לפרטי, או שהוא יקבל דרך בית הספר.

לא רואה טעם לתת לו דפי עבודה, כי הוא לא מוכן לבצע.

תראי, מנסיוני ומהרקע שלי נשמע שהוא צריך חיזוק אגבינפש חיה.

מה זה אומר

שבעצם הוא עושה פעילויות חווייתיות

למשל: תרגילי התעמלות/ לש פלסטלינה או בצק/ משחק בקצף / מעביר מצד לצד פריטים/ שולה בפינצטה חרוזים

מבחינתו כילד זה חוויה ופעילות נחמדה

את (בתור המבוגר המנחה) בעקיפין את יודעת שזה משפיע על היכולת שלו להתנהל נכון עם הגוף וממילא הכתיבה תהיה משימה שהוא יותר מצליח ופחות נמנע.

(הבנתי מייד מהפוסט שלך שהוא צריך חיזוק מוטורי)

לרוב הימנעות מצביעה על לקות/ בעיה קלה במוטוריקה/ אחר , שגורמת תסכול בעת הביצוע - וממילא הכי קל להימנע מהביצוע.

מה שהבאתי זה ספר של מרפאה בעיסוק (הרי ביקשת מישהי מקצועית) רעיונות לחיזוק הגוף (יש הרבה שרירים שמעורבים בפעילות הזו) על מנת שהכתיבה תהיה חלקה וקלה ממש לא אמרתי שצריך לתרגל איתו בבית כתיבה, התכוונתי לחזק את השרירים כדי שיהיו לו חוויות הצלחה, ואז בשלב הבא יהיה לו יותר קל ואולי אפילו מרצונו הוא ישב לכתוב.

בינתיים עד שייתפנה לך תור, יש דברים שאתם יכולים לעשות בבית ולהתקדם לבד .

אדרבה אם למדת אצלה, את יודעת כבר מה לעשות 😃

את יכולה כמובן להמתין לתור של אנשי מקצוע בלי קשר..

זה מה שהוא עשה בריפוי בעיסוק לפני שנההשם שלי

וברור שהוא צריך להמשיך בחיזוק של השרירים.

לי קשה לשבת איתו על הדברים האלה, עם שאר הדברים שיש לי לעשות.

היה הכי טוב אם הוא היה מקבל שעה שבועית של ריפוי בעיסוק דרך בית הספר.

שלא יהיה מוגבל רק לכמות מסוימת של מפגשים, ולא ידרוש ממני לבזבז חצי יום על לקחת ולהחזיר אותו.

אבל בשביל זה הוא צריך אבחון וזכאות.

אם לא נצליח לקבל, אולי אני אקח אותו פרטי.

יש לה חוברת אחרת לתירגול כתב (לא דפוס) בצורה נכונהחילזון 123

אולי צריך לעשות לו אבחון ספציפי לכתיבה?מתואמת

יש לקות שנקראת דיסגרפיה.

הוא עוד קטן, האמת, אז לא יודעת אם הייתי רצה לשם כבר עכשיו, במיוחד שאתם מחכים לעוד אבחונים... אבל אולי כן כדאי לשקול את זה.

אני אישית כן הייתי מעדיפה להקל עליו בינתיים ולכתוב חלק במקומו, בתיאום עם המורה...

זה פחות נראה ליהשם שלי

אבל אני לא מכירה לעומק את הלקות.

הוא יודע לכתוב את האותיות, והכלב שלו נראה לי בסדר לגיל.

זה לא שהוא כותב בכתב לגמרי לא קריא, אותיות הפוכות וכד'.

הוא יכול לכתוב את האותיות מלמטה למעלה ולא בצורה הנכונה, אבל זה נראה לי הגיוני בשלב הזה ופשוט מצריך תרגול.

בינתיים בכיתה הוא לא עובד, ובבית עושה שיעורי בית באופן חלקי כשלרוב אני כותבת לו הכל או חלק.

נראה שהמורים בבית הספר לא ממש דורשים ממנו, אז עוד יותר אין לו עניין להתאמץ.

יש המון סוגים של דיסגרפיה, כדאי לבדוקשיפור

אני מניחההשם שלי

כשהוא יקבל ריפוי בעיסוק, ידעו לאבחן או להפנות לאבחון אם יהיה צורך.

נכון, אולי שווה לקחת למפגש פרטי חד פעמישיפור

כדי לקבל עצות לגבי העבודה איתו בבית בינתיים. ואם נראה שיש צורך בהתאמות בשלב הזה.

באמת נשמע יותר קושי מוטורימתואמת

אבל אני ממש לא מומחית בעניין.

בכל אופן, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע כמה נכון לדרוש ממנו כן להתאמץ...

עם מי אני יכולה להתייעץ?השם שלי

כרגע הוא לא מטופל אצל אף אחד.

נראה לי שהכי מתאים כאן מרפאה בעיסוקמתואמת

אפשר אולי גם פסיכולוגית ילדים שמכירה הרבה תחומים...

פסיכולוגים לרוב לא מתעסקים במוטוריקהשיפור

אבל אולי לפסיכולוג במשרד החינוך תהיה היכרות עם הנושא.

נכון, אבל אפשר לשאול אותו עד כמה נכון ללחוץמתואמת

על הילד לכתוב... זה מהבחינה הרגשית.

הבנתישיפור

אני חושבת שיש גם דיסגרפיה מוטוריתשיפור

בלי ידע מקצועי124816

אבל עם ניסיון עשיר בלהיות אצל מרפאה בעיסוק עם הילדים שלי...

בחוברות של חיה קושניר יש התייחסות לכיוון נכון של כתיבה והן גם נחמדות, אפשר גם למצוא ביוטיוב סרטונים לפי השיטה שלה כדי להראות לילד את הכתיבה הנכונה.

כתיבה בכיוון הלא נכון דורשת יותר מאמץ.

לפעמים גם הילד כותב חזק מדי או חלש מדי וזה גם גורם מאמץ יתר, אפשר לתרגל את זה בעזרת נייר קופי, לראות אם הכתב עובר/לא עובר.

כדאי לבקש עוד טיפול אצל מרפאה בעיסוק (לא לחכות כדי שאולי יספיק עוד שני סבבים לפני גיל תשע, שיותר מורכב לקבל).

ולא יודעת אם מרגיע או לא אבל גם הילדים שמשאירים מחברות ריקות, מצליחים לכתוב כשיש משהו שהם ממש רוצים, המתבגרים+ שלי שגם אחרי כמה סבבי ריפוי בעיסוק לא ממש כתבו בבית הספר (אחת מהם גם אובחנה עם דיסגרפיה), מצליחים לכתוב כשזה חשוב להם (סיכום של שיעור תורני שעניין אותם או מכתבי פרידה ארוכים לחניכות בסניף...).

לא נראה לי שהוא יסכים לתרגל בחוברתהשם שלי

בקושי לכתוב מילה אחת הוא מסכים.

אני אפנה שוב לריפוי בעיסוק.

מחכה שהמורה ימלא שאלון.

הוא יחסית מהקטנים בשנתון (עדיין לא בן 7), אז יותר סיכוי שנספיק.

אני עם הבת שלי בגיל הזה אצל מרפאה בעיסוקבוקר אור

תנסי לחשוב על לכתוב דברים שיעניינו אותו. אנ יגיד מכינה עפ הבת שלי חוברת מתכונים והיא מעתיקה מתכון למחברת ןאז מכינה אותו (זה עובד גם על ארגון של לעבור על כל החומרים וכל השלבים בצרה מסודרת), יצא לנן גםלכתוב דברי תורה לשבת

אני מנסה לחשוב על רעיונותהשם שלי

בינתיים לא הצלחתי למצוא משהו.

ניסיתי לתת לו תמונות שיחבר להן סיפור מתאים.

או שצייר ציור ויכתוב סיפור או משפט מתאים.

זה לא עזר.

היתה פעם שהוא התחיל להכין ספר עם בדיחות, אבל לא המשיך.

מה יכול לעניין ילד בן 7?

בנתיים עד שתמצאע משהו מקצועיבאתי מפעם

לשכנע אותו לכתוב- בסוף כל שורה שכתב מחכה לו שוקולד צ'יפס אחד או משהו חיצוני שמדרבן .

אולי רשימת קניות כדי להכין מאכל שרוצה?שיפור

בפניםאפונה

לשלב את הכתיבה בתוך משחק -

למשל את כותבת התחלה של סיפור, ומקפלת, הוא מוסיף שורה ומקפל וככה יוצא סיפור מצחיק.

הבן שלי מאד אוהב לבשל ולאפות, אז נתתי לו מחברת שירשום בה מתכונים.

אולי יעבודעוד מעט פסח

משימות כתיבה שיש להן משמעות.

נניח שיכתוב פתק נחת לאח שבגן.

או רשימת קניות על המקרר.

או ימלא לעצמו טבלה של מערכת.

העיקר שהכתיבה שלו תועיל במשהו למישהו, ולא תהיה סתם תרגול מעיק.

בלת"ק. יש לי ילד עם בעיה דומהדיליה

התחיל עכשיו כיתה ו' וזה כיתה שיש בה הרבה סיכומים,

שנה שעברה המורה שלו חפר לי שהוא לא יצליח לסכם וללמוד גמרא.

השנה הילד התחיל לכתוב כי לא היה לו ברירה,

והנה הוא מתרגל כתיבה והכתב הולך ומשתפר ללא היכר בתוך חודש.

מצטערת על האנרגיה שהשקעתי כל השנים, (אבל אולי כן הניח לו את הבסיס...)

הבן שלי גם נמנע מכתיבה, ולכן כמעט ולא עובד בכיתהשמשית123

והבית להשלים זה מאוד מאוד קשה לו.

מודה שלא לוחצת על זה, רואה שהוא מבין את החומר, וגם כותבת לו לפעמים את התשובות.

בחופש כן ביקשתי ממנו לכתוב שלוש שורות של כל אות כל יום, אבל לא הצלחנו להתמיד.

הוא אוהב לכתוב כדאי מבקשת ממנו לכתוב מה כל אחד רוצה ארוחת ערב, או רשימת קניות .

חוץ מזה, אם אני יושבת לידם ומציירת מספר או סרטון הוא גם נהנה ומתרגל

מיומנות כתיבה זו מיומנות שתיכחד מהעולםאמאשוניאחרונה

עד שהוא יהיה מבוגר.

כבר היום אנשים מקליטים הרבה יותר מפעם

וגם אם צריך תמלול עושים המרה של אודיו לטקסט.

מתי פעם אחרונה את החזקת כלי כתיבה?

אפילו פתקים רושמים בנייד.

גם הקלדה כבר לא ממש יהיה בה צורך בעוד כמה שנים.

בשביל מיומנות בסיסית בכתיבה לא צריך לכתוב הרבה.

אמא תקני לישמחה כפרוייקט

הייתי שמחה לשמוע אם משהו לא תקין אצלי או שיש מזדהות.

אז ברור שאנחנו חיים בעידן של שפע וחד פעמי, אבל מרגיש לי שהצרכים של הילדים פשוט לא נגמרים.

כאילו כל היום אני סביב לקנות להם מה שהם צריכים וזה רק ממשיך ומתעדכן כל הזמן.

סתם דוגמאות: הגדולה מבקשת גוזיות כי הן בלויות, לאחת נשבר הבקבוק בביצפר, לשני חורים בגרביים, לקטנה צריך צעד ראשון דחוף, המורה ביקשה מחשבון מדעי, משקפיים מחכים בתור, מתנה ליומולדת שעדיין לא קניתי, לגברת שוב נעלם עגיל….. שלא נדבר על חגים שעכשיו וקולקציית חורף לרענן. בקיצור, הם כל הזמן צריכים.

עכשיו עזבו כסף, זה מתיש אותי. ויותר מזה, לא נשאר לי כח ופניות לקנות לעצמי (וגם אני מרגישה שכבר צריכה לחדש מלא דברים כמו חזיות, קרם פנים, סניקרס…)

אני מנסה להבין אם הלופ הזה נורמלי ועל מה לוותר.

פליז תעשו לי סדר בראש

כשקראתי את הכותרתהשם שלי

חשבתי שתכתבי על ילדים שכל הזמן מבקשים מותרות. צעצועים, ממתקים, דברים שקנו לחברים וכד'.

אבל את כותבת על דברים שבאמת נצרכים.

צריך למצוא את הדרך לנהל את הקניות האלה בצורה שהכי נוחה לך.

אם זה לקנות דרך האינטרנט ולא להסתובב פיזית בחנויות.

אולי לנסות להיערך מראש ולא להיתקע עם משהו דחוף שחייבים לקנות. (למשל לקנות כמה בקבוקים, ואם נשבר מייד יש חדש).

אפשר לעשות רשימה של דברים שצריך לקנות, ולקנות באופן מרוכז.

זה תלוי גם אם אתם גרים במקום עם חנויות נגישות, או שכל קנייה זה לצאת במיוחד.

ודברים שאת צריכה לעצמך, תשלבי עם הקניות לילדים.

אפשר גם לבדוק כל דבר עד כמה הוא נצרך ודחוף, ועל חלק מהדברים לוותר או לדחות את הקנייה.

וואי זה קטע, גמני כל הזמן סולקת😅המקורית

הנה הילדון קרע מכנסיים, הנה מדי בית ספר לילדה,הנה נקרע לה הרוכסן בחצאית שהיא הכי אוהבת

כיפות ציציות גרביונים קולקציית חורף טרנינגים פיגמות

ואצלי יש רק 2 ב"ה, אבל בן ובת ואין ירושות אז הכל חדש כל פעם וכן זו התעסקות

וזה עוד בלי העונה של הקלפים, גולות כי לכולם יש, ספרי קריאה.. ב"ה אין לזה סוף

אני עושה ככה: ביגוד זה עליי, כולל ציוד לימודי

כל השאר - בעלי כי זה בנוסף.לתחזוק של הבית באוםן בלעדי שלי כמעט

אבל אני לא מוותרת על עצמי האמת.

יש תקופות של הכנותאמאשוני

כמו לפני חגים, כמו לפני חופשים ולפני חזרה לבית הספר.

אין סיבה חודש אחרי תחילת הלימודים להיזכר שחסר בגדים או בקבוקים או נעלי צעד ראשון או מחשבון מדעי.

לדעתי את צריכה ליזום בתקופות של קניות הצטיידות מקיפה ולא רק חולצות סמל נגיד.

נכון שאין קשר בין נעלי צעד ראשון לתחילת הלימודים,

אבל זאת הזדמנות לעשות יישור קו על כל מה שצריך בתקופה הקרובה.

אם נשבר בקבוק חדש פתאומי שתיקח בקבוק מי עדן עד שתהיה הזדמנות לקנות, לא דחוף. אם נשברה קופסת האוכל שיקחו בשקית אוכל לבינתיים.

אם זה דברים קטנים כמו מתנה ליום הולדת של חבר או חטיף למחר או קרם לשיער שפתאום נגמר, אני שולחת אותם לבד לקנות בסופר הקרוב.

יש כרטיס אשראי אצלם ופירוט אשראי אני רואה מה סליקה עם כרטיס ומה בגוגל פיי ואז יש לי מעקב רציף אחרי החיובים שהם משתמשים.

לעצמי אני לוקחת יום חופש מרוכז מדי פעם וקונה.

זה מזכיר לי שב1.9 הלכתי לקנות משקפי שמש ובכל בחנויות נגמרו מבצעי הקיץ עד 31.8

והייתי בשוק מי מסיים מבצעים עד שסוף סוף אפשר ללכת לקנות בלי ילדים סביבי כל היום..

מרובים צורכי עמךשמחה כפרוייקט

לא יודעת, זה מרגיש לי שזה לא נגמר.

מדובר בשישה ילדים, גילאים שונים.

פשוט לא מצליחה לרכז את זה!

וברור שקנית הכל ללימודים והצטיידנו מעל ומעבר אבל כל הזמן צצים עוד ועוד

וכמה שנראה לי שעשיתי להם קניות הם שוב צריכים דברים

מרגישה שזה לא סביר כל היום להזמין ולהזמין לקפוץ לפה לקפוץ לשם

(וכן, בכוונה לא התייחסתי למותרות. אבל הם אוכלים את הראש עם הבקשות האלו)

וואי גם אני מרגישה ככה!אוהבת את השבת

מאוד עזור לי לקפוץ מדי פעם לחנות יד2

וגם לבקש דברים בקבוצות מסירה ולא אוגרות בסביבה...

אני גם לא טובה בקניות בצורה די קיצונית

והייתי רוצה יותר להצליח לקנות מה שהם צריכים בזמן

אבל גם זה כן נראלי עוזר להרגיל אותם קצת לצרכנות יותר מווסתת...

השנקל שלי-קנמוןאחרונה

קונה מראש ובזול.

בדר'כ בסופי עונה, המבצעים, עושה קניות של ביגוד לשנה הבאה. יכול לצאת לי זול ברמת עשרה שקלים לחולצה/מכנס/חצאית (תמנון, קיווי, גולף, פוקס). עושה ככה גם עם בגדי שבת.

יש לי בארון למעלה ארגזי בד של איקאה ובהם אני מכניסה את הביגוד החדש, לרוב כבר מכובס, מקופל ומוכן,(וגם את הבגדים שעוברים מאחד לשני ויהיו רלוונטים בשנה הבאה).

כך כשמגיעה עונה חדשה, אני פותחת את הארגזים ומגלה שפע. לרוב כמעט ולא צריכה השלמות.

היה לי לא מזמן מקרה שהיינו צריכים לצאת לאירוע, ובדיוק מכנסי השבת של אחד הבנים הוכתמו קשות והזוג השני נקרע. שניה לפני שנכנסתי לפאניקה נזכרתי בארגז, פתחתי והיו שם 3 זוגות חדשים.. אחד לקחנו ואת השאר השארנו לחדש בחגים.

עכשיו למשל, לראש השנה, היו לי לכל אחד מהילדים בגד חגיגי חדש, שאף לא אחד מהם נקנה עכשיו ולא הצריך אותי להתרוצץ ערב חג..

המינוסים שעלולים להיות:

• צריך טיפה מקום אחסון (כי אם ראיתי מכופתרות חגיגיות לשבת שבדר'כ עולות 60₪ יורד במבצע ל10 או 20, אקנה כבר כמה מידות הלאה ואשמור לשנה-שנתיים הבאות)

• עלולה להיות טעות בהערכה של המידה. כמעט כבר לא קורה לי.

• יצא לי שלא זכרתי שכבר קניתי וראיתי פריט במבצע וקניתי עוד מאותו סוג. (עדיין, שווה מבחינה כלכלית ומבחינתם הלחץ)

מתנהלת ככה גם לגבי פריטים אחרים. השנה למשל לא הייתי צריכה בכלל לקנות עטיפות שקופות לספרים ולמחברות, גם לא צבעים, טושים, מחקים, מחדדים וכדומה.. כי בשנה שעברה קניתי כמה סוגים ונשארה כמות. הציוד לבית הספר מאוחסן לי בארון פתוח במחסן, בקופסאות שקופות לפי נושאים, ופשוט שולפים כשצריך.

היום בבוקר, שניה לפני שיצא לתלמוד תורה, הבן שלי פתאום אומר לי שצריך מחברת 14 שורות.. אין בעיה חמוד שלי, לך למחסן, תוודא שהוצאת את קופסת המחברות הנכונה וקח מחברת. (וקח גם עטיפה שקופה מהקופסה ליד(;)

אגב, בן אחר היה צריך מחברת 14 שורות לפני שבוע ולא היה, כי קניתי בטעות חבילות של סוג אחר. אז נכון שהייתי צריכה לקנות. אבל כשכבר קניתי, קניתי חבילה של כמה וכמה. וכשייגמר, בע'ה מקווה לשים לב ולמלא מלאי ולא לחכות שהם יצטרכו.

כשקניתי בקבוקים לבית הספר, קניתי עוד אחד ספייר. כדי שאם יישבר/ יאבד/ או כל בעיה אחרת- יהיה לי לתת בשלוף.

(בקבוק פשוט של 5 שקלים מהסטוק).

אפילו מתנות לימי הולדת של חברים יש לי כמה במלאי לעת הצורך. השבוע היה יום הולדת לחברה מהגן של הבת שלי- פתחנו את הקופסה של המתנות, בחרנו מתנה, עטפנו, ברכה וביי.

אני מוצאת שהשיטה הזו אומנם תופסת קצת מקום בבית או במחסן,

אבל:

א. מוזילה לי עלויות בצורה דרסטית

ב. מאפשרת לי להיות מאובזרת מראש להרבה צרכים ולחסוך לי התרוצצות ברגע האמת.

אם קראת עד פה- סחטיין עליך.

הצלחה ושמחה!

וואו איך אני מזדהה, אני גם ממש לא אוהבת לקנותשמשית123

לא בגדים, לא ספרים, כלום, גם פחות מוצלחת בזה ותמיד מבזבזת יותר משרציתי רק כדי לסיים.

עכשיו יש לי שני גדולים שיכולים לקפוץ פה לחנויות קרובות לעשות לי השלמות והם סבבה עם זה וכיף להם הסיבוב הזה.

אבל בגדים לחגים או מלתחות חדשות זה עוד לא מצאתי פיתרון

זה לגיטימיאנונימית בהו"ל

להיות בלחץ מעכשו מתאריך משוער של 3 ימים לפני פסח?😂

לא ולא!!!שמעונה

זה צרה של עוד הרבה זמן! תתעסקי בצצרות של עכשיו בלבד!!! (בסוף זה משוער, את יכולה ללדת גם שבועיים קודם, ר"ח או בכלל ברח אייר ..בקיצור אל תדאגי!!

הכל לגיטמיאםאני

אבל חבל על האנרגיות שלך

כשזה יגיע זה יגיע וזה יהיה הכי מדויק.

כן לגיטימי, אבל עדיף להניח לזהדיאן ד.

אגב, לקחת בחשבון ששנה הבאה שנה מעוברת?

אולי את בכלל אמור ללדת בפורים?

חישבתי לפי התאריך הלועזיאנונימית בהו"ל

אז זה כן ערב פסח...

להוסיף ללחץ?קנמון

מן הסתם אם זה המשוער, את עדיין לא יודעת את מין העובר.

אם זה בן, אפשר להיחלץ על בר מצוה בשבת הגדול עוד 13 שנים(;

חח סתם בהומור.

בע'ה הכי חשוב שיהיה בבריאות טובה ובידיים מלאות ולכי תדעי.. החיים מפתיעים (ומצטרפת למי שכתבה שתבדקי כי השנה מעוברת)

אני פעם לא יצאתי לטיול באיזשהו תאריך כי אמא שלי היתה לקראת לידה. בסוף ילדה יותר מחודש אחר כך!

אז בנחת ובבריאות בע'ה

בר מצוה בשבת הגדול עוד סבירשיפור

בר מצווה חול המועד פסח יותר מסובך...

תחשבי מהצד של למצוא דירות של שכנים לאירוחקנמון

מי תביא דירה לשבת הגדול?

אני פעם הבאתי דירה לשבת בר מצוה בפסח אבל רק אחרי שהם התחייבו לי שהם לא מכניסים לבית אוכל. (יש אצלנו הקפדות מאוד גדולות בפסח ולא התאים לי החשש שנכנס משהו שיפסול לי את הכלים). כן השארתי להם כיבוד מפנק.

אבל דירה לשבת הגדול? עם כל הטירוף של אמצע הניסיונות.. וגם בדר'כ הרוב בבית שלהם בשבת כזו כי ההורים/החמות לא ששים לארח..

אבל באמת הרחקתי ממש(;

והכל שטויות

הכי חשוב בבריאות בע'ה

חכי עם הבר מצווהאנונימית בהו"ל

אני חושבת על האופציה של ברית בפסח😂 אנחנו לא אוכלים בפסח מחוץ לבית (שזה אגב חלק ממה שמלחיץ אותי באופציה של להיות מאושפזת בפסח) אז זה יהיה מורכב ממש

אני חושבת שאני רוצה בת רק כדי לחסוך לי את הלחץ מזה😂

הייתי פעם בברית שהיתה בערב חג,קנמון

כשאסור עדיין לאכול מצות וכבר אי אפשר חמץ. אכלו שם בערך גפילטע פיש וזהו. אבל זה היה לפני המון שנים.

כיום באמת שיש כ''כ הרבה דברים שאפשר לקנות בכשרויות הכי גבוהות ובלי שרויה ובלי כל מיני בעיות.. בע'ה שיעבור בשלום ובטוב!

גם אני הייתי בברית בערב פסחעוד מעט פסח

אבל אצלנו קבעו אותה בשחרית של ותיקין כדי שיהיה אפשר עדיין לעשות המוציא על חמץ.

היה ערב חג מטורף אפילו יותר משנה רגילה...

וואי לאאא!!יהלומה..

אני איתך אחותי

המשוער שלי ביום האחרון של פסח

ואני בעננים איזה תאריכיםםםםם ללדת בהם אמאלה!

טוב זה גם נכוןאנונימית בהו"ל

יום הולדת בפסח זה מיוחד, אז יש במה להתעודד😅

ילדתי פעמיים בפסח😊Doughnut

אז בלי

לחץ אחותי, הכל אפשרי😉

האמת שאני ישמח לשמוע ממך איך היה ללדת בפסחאנונימית בהו"ל

סתם כדי להירגע🙂

יואו זה היה התל"מ שלי. אבל היה כימי בסוף דיליה

הספקתי להילחץ ולהתחיל לנקות לפסח.

חחחח......

משוגעת

עכשיו רק עצוב לי שלא זכיתי.

בעיני לא להילחץ אבל כן לחשוב על זה בשעשוע ואתגר במובן החיובי,

חלק מהחוויה של הריון, להיות במחשה על התלמ ועל המשמעות שלו (היה לי תלמ ביום כיפור לפני 8 שנים, חוויה עצומה היה להתלהב מזה.)

אני ילדתי בפסחבוקר אור

היה בסדר גמור. ממש דאגתי מהאוכל בבית חולים האמת (והייתי שם ארבעה ימים) והיה ממש לא נורא

היו לי שתי חוויות שונות לגמריDoughnut

אחת במעייני הישועה והיה סיוט כי לא נתנו שם בפסח להכניס אוכל, ואני איסטניסטית ולא נוגעת באוכל של הבית חולים אז היו צריכים לעבוד קשה להכניס לי אוכל🤦🏻‍♀️ היה סיוט. הייתי מאושפזת מלמחרת החג הראשון וילדתי רק בערב שביעי של פסח אחרי שבת חול המועד בבי"ח... אז השתחררתי רק אחרי החג. זה היה לפני הרבה שנים והמחלקה היתה ישנה והיתה לי חוויה על הפנים.

הלידה האחרונה שוב היתה בפסח אבל הפעם ילדתי באיכילוב והיה מושלם! זה חדרים פרטיים אז לא היה כ"כ משנה לי מבחינת האוכל וכו כי בכל מקרה כל אחת אוכלת בחדר שלה ואני אכלתי אוכל מהבית בנחת בלי להחביא😉.

מבחינת התארגנות לחג- רק הוצאתי חמץ מינימום בלי פרויקטים של ארגון ומיון שלא קשורים לחמץ, הכל בנחת ורגוע. דווקא היה נוח שחול המועד וכולם בחופש ועזרו עם הילדים בבית בשמחה, אבל יש לי משפחה מדהימה שגרים קרוב אז זה באמת מאד הקל. אחרי החג בעלי טיפל בכלי פסח והחמץ (ואחרי שהתאוששתי מהלידה סידרתי את הארונות מחדש😉). אם יש לך עוד שאלות- בכיף.

ילדתי 3 ימים לפני פסחזריחה123אחרונה

הייתי בטוחה שאלד בחג ראשון ואז הברית תהיה בחג שני שהיה יומיים ופחדתי מזה ממש

בסוף ילדתי לפני וככ שמחתי שלא היה לי אכפת מכלום חח

הברית הייתה בחול המועד, עשינו בבית הכנסת, הזמנו קייטרינג, היה מעולה.

חייבים להתחיל לחסוך לשבת בר מצווה באיזה מקום כי אף אחד לא ייתן את הבית שלו בשבת הגדול חח

באסת חוגים-שאלה מפגרת קצתאובדת חצות

היינו אמורים לקחת לחוג "רובוטיקה" אבל טעינו והגענו לחוג "אלקטרוניקה" והילד אותו אנחנו מייעדים לגדולות (כיתה א') נכנס לזה ואהב (אוהב לחקור ולהבין איך דברים עובדים) ואבא שלו דיי טוען שהילד מתלהב ורוצה, אבל הרובוטיקה יותר עדיף בעיני (יותר נחשב, יותר מתקשר לי עם הייטק ושכר גבוה ופיתוח בעוד שאלקטרוניקה נראה לי מעשי ופחות זוהר כמו איזה איש כפיים בצבא או פחות מכגיס) וגם לרשום לשני חוגים זה טו מאצ'.

סתם יודעת שזו דילמה סופר מטופשת, אבל קצת מבאס, הילד התלהב אבל בעיני זה אפרורי ולא מושך. יודעת שאלוהים גדול וזו רק התחלה.

הוא בכיתה א שקדי מרק

לדעתי המטרה של חוג שהוא יהנה ויעשיר את הידע, קצת חשיפה למשהו נוסף בחיים. לא מעבר..

אלקטרוניקה זה מצוין ולדעתי זה רק הבדל בשם של החוג ולא הבדל אמיתי.

אני בטוחה שהוא בכל מקרה נועד לגדולות

מדויקריבוזום

ואם כבר זה נקרה לפתחך ואת מזהה כאן איזה קושי אצלך, ואת מזהה את הכשלים בצורת החשיבה שמובילה אל הקושי ומודעת לחוסר ההיגיון בתחושה, אפשר להפוך את זה להזדמנות לתרגול.

למשל תרגול של שחרור, של לשים את עצמי בצד ולתת לילד להיות.

וואו... הוא קטנצ'יק! את יודעת עוד כמה פעמים בחייםמתואמת

הוא יספיק לשנות את תחומי העניין שלו?

חוץ מזה, בתור אחת שנשואה למהנדס אלקטרוניקה - נעלבתי שאת חושבת שזה לא נחשב זה לא שמדובר בחוג ציור, נגיד (שגם זה משהו של גאונים במובן מסוים!) (חוץ מזה, אלה תחומים מאוד נושקים...)

כתבתי לך בהומור, כדי להקליל לך את הסיטואציה😊❤️

הממ את זוכרת בן כמה הוא נכון? ;)חילזון 123

איך חוג בכיתה א ישפיע על השכר שלו?

אז שנה הבאה יהיה ברובוטיקה....

ואם הילד מתלהב מה זה משנה אם זה מושך אותך או לא?

אגב הנדסת חשמל זה תואר לא קל... וגם השכר לא רע נדמה לי....

(ואת כבר לא באמת יודעת אם יש לו ראש מתמטי שיתאים לדבר כזה. ..)

באופן כללי חוג זה להרחבת אופקים

ולהתנסויות שלא נתקלים בהן ביומיום

וגם לכיף והנאה וחיזוק הביטחון העצמי

הנושא של החוג לא באמת קריטי עד כדי כך....

צודקות;) במיוחד האשה של…אובדת חצות

שאלתי את בעלי אחר כך על זהמתואמת

והוא אמר שבשלב הזה בחיים הכי חשוב לבנות אוריינות מדעית - ואז בעתיד כבר יש בסיס לכל מקצוע מדעי שהוא. אז זה לא משנה לאיזה חוג ספציפי הוא ילך, העיקר שעכשיו הוא מקבל את יכולת הלמידה המדעית.

ועוד דבר שהוא אמר - עם קצב התפתחות הבינה המלאכותית, אין לדעת כיום אילו מקצועות ייחשבו רווחיים כשהבן שלך יהיה גדול מספיק... אז שוב, לכן כרגע מספיק רק "החינוך המדעי", ולא המקצוע המדויק.

זהו, מקווה שזה הרגיע אותך קצת יותר

הילד התלהב- זה העיקר מבחינתישיפור

רובוטיקה אלקטרוניקה נשמע אותו דברממתקית

העיקר שהילד נהנה וטוב לו.

לא הייתי שמה בכיתה א' בחוג שבעתיד יכניס שככר גבוה וקשור להיי טק.

אם כך, הכי טוב זה חוג מיומנות AI

העיקר הילד טוב לו, אל תתבאסי.

אני במקרה כזה שלחתי את הילד גם לחוג השני לניסיון, ואז בחר... ומה שיבחר מבורך

יעזרו לך עוד תגובות באותו סגנון? 😅ואני שר

זה שלב כ"כ מוקדם בחיים, הוא יכול לשנות את דעתו עוד מיליון פעם עד שיגיע לבחור מקצוע וגם אחרי.

אני הייתי בכיתה א בחוג חקלאות, מה לי ולזה היום? 😅

ועדיין היתה לי הזדמנות להיחשף לדברים שפחות יש לי בהקשרים אחרים בחיים ומאמינה שהרווחתי מהם.

תנסי לראות מה הילד מרוויח מהחוג (שזה אגב לא קשור רק לתוכן הספציפי בעיניי - זה יכול להיות התנסות, סיטואציות חברתיות, מחקר עצמאי, חוויות הצלחה וכישלון, מוטוריקה ועוד ועוד), לא איך קוראים לו ואיזו אסוציאציות זה עושה לך.

הילד נהנה ומתפתח? נהדר.

הכי חשוב שהוא יאהב את זה ואז את תראי

גם ככה אין לכם וטו על מה שהוא יעסוק בו ומן הסתם לא תרצו שיגיד שזה בגללכם

אין שום קשר לחוג שהוא יעשה עכשיועדיין טרייה

למקצוע שלו לחיים.

לדעתי לחשוף לתחומים זה תמיד טוב הוא יכול לעשות חוג רובוטיקה שנה הבאה בכל מקרה הקשר בין זה למקצוע האמיתי הוא תלוש.

והצחיק אותי שלדעתך אלקטרוניקה שזה למשל חשיפה להנדסת חשמל נחשבת עבודת כפיים זה מקצוע סופר מבוקש ונדרש והיום עם הAI דווקא תכנות שזה רובוטיקה בירידה בביקוש.

רק אומרת שכר מהנדסי אלקטרוניקה הוא הטופ שבמשקמקרמה

אל דאגה...

תני לילד להנותשלומית.

והניחי לו לנפשו.

ומודה שאני לא הייתי עולה בקלות על ההבדל בין החוגים

חוג היום לא בהכרח יעיד על תחום עיסוק בהמשך.קנמון

ויותר מזה-

בעיני, מי שמגיע לחייו הבוגרים כשהוא העשיר את עולמו הפנימי את תחומי ההתעניינות שלו, כשיגיע לבגרות ולתחום העיסוק בו יבחר, הוא יגיע הרבה יותר יצירתי, חכם ועם יותר עושר פנימי.

ואגיד לך עוד משהו-לפעמים עיסוק במשהו בגיל צעיר מדי עלול לפתח אנטי, במיוחד כשהילד לא נמשך או לא בחר את זה, אלא זה היה רצון ההורים. מכירה כמה וכמה שההורים לחצו עליהם ללמוד נגינה מגיל קטן וכשטיפה גדלו- זרקו את זה.

אין ערובה לשום דבר.

תני ללכת למה שמעניין אותו. עכשיו המיקוד זה לגדל ילד שסקרן לחיים וללמידה, שנהנה, שכיף לו, תני לו לטעום ולחוות ולהתנסות ולהתעשר בידע ובחוויות.

בסוף בסוף בע'ה יבחר את העיסוק שלו לפי נטיית ליבו וכשרונותיו.

קוריוז מצחיק לסיום- כשהייתי באולפנה, היתה איתי בכיתה מישהי שמאוד מאוד רצתה ללמוד במגמת ספרות. וההורים שלה לא הסכימו, כי רצו תחום ריאלי ולא היתה לה ברירה והיא נרשמה למגמת ביולוגיה.

מה קרה כשהלכה ללמוד תואר ראשון (והבחירה סופסוף היתה בידה)? - הלכה ללמוד ספרות..(:

אם זה היה קורה ליאפונה

לא הייתי שמה לב לטעות.

🤣יערת דבשאחרונה

מה עושים עם זה שהמטפחת כל הזמן מחליקה?????אנונימית בהו"ל

ניסיתי הכל

כותבת מאנונימי מחשש לאאוטינג כי שאלתי מלא

יש לי שיער יחסית חלק והכל גולש

סרטים, בובו.... הבובו בדרך כלל יש לו גם גבעה מוזרה כזו למעלה וזה מכוער

יש למישהי רעיון???

קיבלתי הצעהמישהי חדשה:)

לשים ספריי לשיער, כזה של תסרוקות, על סרט נגד החלקה. לא ניסיתי בעצמי אבל.

אם השיער שלך בשבילרק רגע קט

תסרקי אותו לאחור (לי נגיד יש פוני עם שביל בצד, ואחריו אני מסרקת לאחור), ככה הסרט יותר נעצר.

ועוברים לכובעים עם סרט מובנה.

יש לאביה ששוןשואלת12

פטנט לבובו עם סרט סילקון.

לדעת כדאי לנסות

שמה סיכות שחורות בצדדים ולא זזשירה_11

זז הכי עם סיכות אצליאנונימית בהו"ל

יותר מבלי כלום

זה נמשך אחורה

ספריי תסרוקותואני שר

על השיער ואז שמה את הבובו

זה מה שאני עושה רק באירועים מיוחדים ועבד לי מושלם בפעמים שניסיתי.

לא עושה את זה בשוטף כי זה מגעיל 😅

וגם יש שיטה של להשאיר כמו פוני כזה מקדימה ולשים אותו אחורה אחרי שקושרים צד אחד של הבובו. לא יודעת אם זה מובן ככה, ואם זה רלוונטי כי נשמע שאת לא בקטע של בובו.

אני שמה ספוג עם חור על קוקס ומחזקת בסיכןת סבתאבוקר אור

על זה מגלגלת מטפחת ומוסיפה סרט החלקה

נשמע מסובך אבל זה שתי דקות

בובו פשוט לא החזיק לי.. עכשיו לא קורה שעפה לי המטפחת

גם לי תמיד מחליק, מצאתי סיכות מיוחדות שלא זז איתןכורסא ירוקה.

מהסופר פארם. חזקות מאד

תחפשי כובע או סרט של חברת "גם וגם" נשמרים יפה !נפש חיה.אחרונה

קניתי רק פעם אחת - בינתיים עברו יותר מ 4 שנים ומאד מרוצה

חפשי בחנויות פינק ליידי ובקמיליון.

ראיתי שהם התעדכנו ויש להם גם כמו בובואים כאלו

מה אתן חושבות על ארוע לבנות..?מחכה עד מאוד

אז היו לי כמה בריתות שכמובן דרשו מוהל קטרינג וכו וכו...

וברור שזאת השקעה כספית ועשינו אותה בשמחה.

השאלה שלי היא כזו-

כמה זאת חובה להשקיע לבנות?

תכף בעזרת ה אלד בת

ואלה לאחיות שלה לא השקעתי

בגלל שיש לי הרבה אחים בנים,אז בחג שאחריי הלידה כגון -פסח ,סוכות, חנוכה -יצא גם עכשיו.

גם ככה כולם נפגשים אצל ההורים.

אז יש לי מניין שמרגישה בנח כי אחים שלי " להגומל" מכינה מאכל כלשהו )תמיד יש גם ככה אוכל.

מספרים על השם של הקטנה וזהו.

תכלס לא מספיק נכון?

מה הייתי רוצה?

הייתה לי אחות שעשתה ארוע כמו ברית אומנם חיכתה הרבה שנים ואני לא אבל זה מיוחד...

קידוש -הבית כנסת רחוק ובעלי לא אוהב להיות במרכז העניינים....

ארוע נשים בבית?יש לי סלון מאוד קטן.

כאילו לא נעים לי שבגלל שזו בת אין ארוע מכבד וגדול ורשמי.

וגם כל האמירות שזה חשוב ממש. לא יודעת.

מה אתן עשיתן לבת?

מה אתן חושבות?

לא עשיתי כלוםDoughnut

בעלי עשה בשבת שאחרי הלידה קידוש למתפללים בבית הכנסת וקרא שם, אני נחתי בבית בינתיים😉.

ברכת הגומל אפשר להגיד בלי קשר כשיש הזדמנות.

אין שום חובה להשקיע, אגב לא רק לבנות... גם בריתות עשיתי מצומצם ובלי הוצאות כמעט כי אישית לא התאים לי אחרי לידה אירוע רציני.

תעשי מה שנוח לך ונכון לך.

לא עשינו משהו גדולהשם שלי

לגדולה עשינו קידוש בישיבה של בעלי, כשהיא היתה בערך בת חודשיים.

לקטנה בעלי עשה סיום והביא כיבוד לישיבה למחרת הלידה.

ואנחנו נוהגים לא לברך הגומל אחרי לידה.

אנחנו על הגדולה עשינו שבתחמדמדה

גדולה אצל חמותי עם כל אחים שלי ושלו והוורים שלי (לחמותי יש בית גדול ממש ולב רחב ב"ה❤️)

ואתל הקטנה סגרנו מסעדה חלבית בדיוק חודש אחרי הלידה, גם הזמנו כזה אחים אחיינים הורים סבא סבתא (היו לנו 34 אנשים) ואכלנו ובעלי אמר דבר תורה, אני ניראלי בירכתי הגןמל לפני לא בטוחה מתי

וזהו

היה ממש כיף ואני מאוד מאוד שמחה שעשינו את זה

בעיניי אין חובהואני שר

יש אומרים שיש עניין לעשות קידוש לבנות

אבל אני פחות מחזיקה מזה באופן אישי

עשינו מסיבת הודיה עם המשפחה הקרובים (ההורים והאחים שלנו) בערך חודשיים אחרי הלידה.

אצלנו בבית, ארוחה חלבית (את הרוב אני הכנתי כי אני אוהבת) ודיברנו קצת על השם והסיפור של הלידה.

מאמינה שבמשך השנים כשהמשפחה תגדל לא בהכרח נעשה דבר כזה.

בעיניי מה שתיארת ממש מספיק, אבל בסוף את צריכה להרגיש עם זה בנוח.

נשמע לי לגמרי מספיק!מתואמת

בסופו של דבר מי שהכי שמח בהולדת תינוק הם בני המשפחה

אנחנו אישית עושים קידוש לקהילה לבנות, כי לא רוצים להטריח את המשפחה שלנו להגיע. אנחנו עושים את זה בבית שלנו. אבל נשמע שאצלכם זה לא מתאים, מכמה בחינות, אז לא...

(לבת שלי שנולדה בקורונה עשינו "אירוע" בזום כשהייתה בת שמונה ימים - סתם כי זה מה שיצא - והקרנו בו מצגת שבסופה נחשף השם שבחרנו לה אבל עשינו לה גם קידוש שהייתה רגיעה בקורונה. בכל אופן, אולי זה גם משהו שאתם יכולים לעשות, אם זה מתאים לכם...)

לי נשמע אחלה,שלומית.

רק שהייתי מזמינה גם את אחים והורים של בעלך אם מסתדר.

אנחנו עשינו ל2 הבנות אירוע קטן בבית רק עם ההורים והאחים של שנינו.

מבחינת גודל נשמע לי מעולה, אבל כן נשמע לי חסר שמשתפים רק צד אחד

הכל עניין של מיתוג… חחחרינת 24

תשלחי "הזמנה" למסיבת הודיה

תכיני עוגה שווה שהשם של הילדה רשום עליה

תבואו בבגדים חגיגיים (כולל התינוקת)

תחפשי ברשת ברכות או תפילות ל"זבד הבת" ותברכו

תכיני מזכרות קטנות (משהו סמלי)

קידוש מכובד בבית הכנסת...וזהו.ממתקית

אנחנו עשינו לכל הבנותמתיכון ועד מעוןאחרונה

אירוע בתוך חודש מהלידה

הזמנו את המשפחה הקרובה, לא עשינו קייטרינג ואירוע גדול אבל כן עשינו סעודת הודיה

איך מזהים ירידת מים?מעיין34

שבוע 20, הריון בסיכון גבוה מאוד

ובשבועיים האחרונים , בעת מאמץ (אפילו מאמץ של הרמת קול על הילדים) אני מרגישה רטיבות בתחתון.

הרטיבות בריח של זרע- ופה נלחצתי.

יש למישהי ניסיון?

או בכללי יש דרך לחזק את השק שפיר או לסתום קרע אם חלילה יש?

הריון חשוב לי מאוד

ומיון זה לא אופציה כי הם יהיו חייבים לבדוק מי שפיר בצורה ויגינאלית ואני נגד

למה את נגד לבדוק במיון?השם שלי

אני חושבת שזאת הדרך היחידה לדעת.

ולא כדאי לקחת סיכון בשלב הזה, אם יש אפשרות לזהות דליפת מי שפיר ולשמור על ההריון.

אם באמת יש ירידת מים/טפטוף בשבוע כזה חובה לבדוקאמהלה

כי עלול להיווצר זיהום

וכמה שאת נגד בדיקות פנימיות, אם ההריון חשוב לך, וזה נשמע שהוא באמת חשוב לך, חייבים לבדוק עם כל חוסר הנעימות וחוסר הרצון והכאב וכו' וכו'

שבוע 20 זה עוד מוקדם ממש והעובר עדיין לא בר חיות, ואפשר כ"כ הרבה לעשות במידה ומתפתח משהו, שחבל לאבד זמן יקר.

אם את חושדת שזה מי שפיר תלכי להבדק!!! אל תשחקי עם זה!!!!

אני מרשה לעצמי להגיב בנחרצות כזו כי חוויתי בעצמי הריון בסיכון גבוה עם מורכבות גדולה, וב"ה היו הרבה שליחים טובים בדרך שעזרו לי לשמור על ההריון.

בשורות טובות

תרגישי טוב

ממה שידוע ליאיזמרגד1

אם יש ירידת מים מתחילה לידה תוך מקסימום שבוע.

לפעמים באשפוז מצליחים לעצור את הלידה. אם זה באמת ירידת מים, אני לא חושבת שיש מה לעשות עם זה מחוץ לאשפוז...

חייבים לבדוק לדעתיחושבת לעצמי

כי לידה מוקדמת חלילה מסוכנת מאוד, לאם ולעובר...

יש לרפואה מה להציע- זריקה להבשלת ריאות, יש דרכים שונות לעצור צירים...

חושבת שכדאי להסיר ספק, להיבדק ובעזרת השם לגלות שנלחצת לשווא...

תודה על הדאגה אבל אעשה לכן הכרות עם ההריונות שלימעיין34

מבינה לגמרי את הצורך להמליץ לי ללכת למיון. אבל החשש שלי לא סתם.

יש לי היסטוריה מורכבת בהריונות. 2 מתוכם הסתיימו מוקדם מהצפוי והריון האחרון בנס ועם שליחים טובים (שהגיעו מהפורום דווקא) ניצל ולא אבד גם.

במיון בודקים אותי ויגינאלית והבדיקות האלה מובילות אצלי לדימומים, צירים, וסיבוכים כאלה ואחרים.

בהריון הקודם כבר הייתי עקשנית שלא יעשו ויגינאלי כי זה סיכון אבל יש להם נהלים ואסור להם לעבור עליו ולכן נאלצתי לקחת שיקולים על סמך סיפורים של בנות פה ותודה לה' זכיתי להגיע לחודש תשעי וללדת- אחרי לידה שקטה והפלה מאוחרת.

אז לגיטימי להציע מיון אבל מבחינתי זו סכנה יותר גדולה להריון מאשר להשאר בבית ולנוח. אבל עדיין רוצה אולי להחכים מבעלות ניסיון שחוו והצליחו לסתום חור של שק מי שפיר. ואולי זה בכלל הפרשה או בריחת שתן אבל הריח של הזרע קצת אומר לי אחרת...

אשתף גם שבהריון האחרון הייתי אצל רופאה של הריון בסיכון גבוה והיא המליצה לי לקחת נרות שהובילו לזליגת מי שפיר בשבוע 16, לא הצלחתי לתקשר איתה כדי להתייעץ אבל דווקא פה בנות סיפרו על מקרה זהה אחרי אותם נרות ולכן הפסקתי איתם ואחרי שבועיים שלוש ב"ה הפסיקו המים...

עכשיו אחרי כל ההכרות האישית שעשיתי -אני ממש ממש משתוקקת לטיפים למי שיש ניסיון. ובנתיים אשכב ואנוח שזה אף פעם לא מזיק.

ראיתי מישהי שכתבה על שתיית מי/שמן קוקוס שהוא באמת ידוע כמאחה ואולי מאחה את החור. אבל זו המלצה אחת בודדת ולא שמעתי על כאלה שחיזקו את ההמלצה הזו. ואשמח לשמוע המלצות נוספות או ניסיון של בנות פה

מחילה על האורך ושנה טובה ובשורות טובות

ב"ה שפגשת בפורום מקרים שעזרו לךבאתי מפעם

אבל ברור שעדיף להתייעץ עם רופא שיש לו הבנה ונסיון הרבה יותר מנשים אנונימיות.

תסבירי במפורט לרופא בדיוק מה שעברת ומה שגרמו הבדיקות הפנימיות, בסוף זה סיכוי מול סיכון, וברור שעדיף יעוץ רפואי מיעוץ פה בפורום. מאחלת לך בע"ה לסיים בשלום בחודש תשיעי בידיים מלאות.

היי, היתה לי פעם ירידת מים מוקדמתאינרציה

והלכתי למיון יולדות. זה היה אחרי שבוע 24. ממה שזכור לי ברגע שיש חשד לדליפת מי שפיר, ממש אסור לבדוק וגינלית, אסור לבדוק פתיחה, כלום, מחשש שייכנס זיהום דרך החור.

יש בדיקה כזאת כמו נייר לקמוס? שבודקת אם זה מי שפיר. חיצוני לגמרי. לא אמורים לגעת בך.

ואם יש אכן דליפה יגידו לך להישאר באשפוז עד הלידה.. או לפחות כמה ימים כדי לקבל הבשלת ריאות ואנטיביוטיקה ואחר כך את יכולה לחתום סירוב אשפוז ולקחת את הסיכון בבית.

ככה היה אצלי לפחות. צר לי על החוויות הקשות שלך.

אגב את יכולה ללכת לאולטרסאונד ושיבדקו אם יש מיעוט מים. אבל גם אם אין זה לא בהכרח אומר שאין דליפה. אולי היא קטנה והמים מתחדשים מספיק מהר. קיצור זה לא מאבחן גם אם יש או אם אין.

הרבה בריאות ובהצלחה!!! שיהיה בידיים מלאות בע"ה

אם אני זוכרת נכון זה לא שאסור לבדוק וגינליתרוצה לשאול שאלה

אסור להכניס שום דבר שאולי יזהם ולכן פתיחה למשל הם יבדקו עם ספקולום חדש ולא עם האצבעות.

ככה היה אצלי לפחות.

לא חושבת שאת צודקת לגבי זה שאסור לבדוק וגינליתכל הישועות

מניסיון של כמה פעמים הם כן בודקים אם יש ירידת מי שפיר עם ספקולום.

גם אצלי בדקו עם ספוקולום, לפני שבוע 24שיפור

אמרו שאם זאת ירידת מים אז אין מה לעשות להציל את העובר. ברוך ה' לא הייתה.

מהניסיון שליתלמים

אם יש חשד בודקים רגיל עם ספקולום והכל, אם החשד התאמת כבר לא בודקים בכלל בצורה וגינלית בגלל החשש מזיהום

וואיתלמים

הייתי גם בסרט הזה

יש מצב שאני המלצתי לך להפסיק עם הנרות שהובילו אצלי לירידת מים😏

היה לי עוד הריון עם ירידת מים בשבוע 20 ובאמת בדקו במיון ולדעתי ההתעסקות גרמה שירד עוד מלאא מים

ממליצה ממש לנוח אני כשגיליתי שזו אכן ירידת מים שכבתי רק במיטה בלי לעשות כלום..גם שתיתי מים עם סטיביה שאמרו לי שמחדש מהר את המי שפיר אבל אצלי כבר היה ממש מיעוט

כן כדאי אולי לעשות אולטרסאונד ולבדוק אם זה מי שפיר עם כל מה שהציעו פה, לצאת מהספק..

וואי בהצלחה ממש בעה..תפילות..

פה באישי אם תצטרכי 💕

נכון, זו את. התכתבנו בפרטי. ואני לא שוכחת לך על זהמעיין34

אנצל את זה כדי להודות לך ממש

מבחינתי את הצלת נפש. ולי הצלת את הלב כי לא הייתי שורדת עוד מקרה...

היית שליחה מושלמת ועזרת לי מאוד ששיתפת אותי כי המקרה שלך היה זהה לשלי וזה שכנע אותי שאני חייבת להפסיק וככה עשיתי.

המון המון המון תודה לך. אין לי באמת איך להודות את באמת מלאך שהופיע בזמן המושלם

מי קוקוס לא מאחים שום חור הם פשוט עוזרים להיווצרותאמא לאוצר❤

של עוד מי שפיר

הייתי מתייעצת עם רופא מוסמך מה לעשות ומעלה את כלאמהלה

החששות והעבר.

אני מבינה את הפחד, אבל יתכן מאד שבזמנו באת להבדק כי משהו לא היה תקין נכון? או שהיה לך חשש וכד' ואז התפתח דימום וכו'...

בעקרון בדיקה פנימית לא אמורה לגרום לדימום, בוודאי לא לצירים

ופשוט היה פה צירוף מקרים שבאת להבדק כי משהו התחיל להתפתח ואז היה דימום/צירים....

אבל אי אפשר להתווכח על לב של אמא

לכן הכי נכון בעיני זה לשבת מול רופא ולדבר על הכל....

בהצלחה יקרה

תקשיבי יקרה, בשביל זה יש רופאים להריון בסיכון!קנקן שבור

וכל רופא כזה עם התחום הספציפי שהוא טוב בו

מה שאת צריכה למצוא דרך הפורום זה המלצות לרופאים כאלה ולהגיע להיות מטופלת שלהם

דרך הפורום לא תצליחי לדעת אם יש לך ירידת מים או אם סיטואציה כזאת או אחרת מצריכה התערבות רפואית.

אין כזה דבר שיכריחו אותך להבדק וגינלית כי זה הנהלים, אם זה מסכן את ההריון הספציפי שלך, אין חיה כזאת!

יש דרכים להבדק גם לא וגינלית ואת צריכה סמכות רפואית בכירה שתתווה לך את הדרך

(סליחה אם אני נשמעת חריפה או תקיפה מידי, זה ממש לא הטון, זה טון אוהב ודואג )

המון הצלחה!

נשמע לא פשוטתהילנה

בתור התחלה הייתי בודקת שזה באמת מי שפיר, יש פדים לזיהוי - קונים בבית מרקחת. אני הייתי בטוחה שיש לי דליפה ומסתבר שזאת הייתה דלקת בדרכי השתן (היה ריח שונה מאוד משתן)

אני חושבת שאם תדעי בוודאות לכאן או לכאן, זה יכול להקל על הצעדים הבאים.

לי זה נשמע לגמרי כמו דליפת שתןאמא לאוצר❤

אבל אם את חושבת שזה ירידת מים הדבר היחיד הנכון לעשות זה להיבדק במיון.

אין שום דרך אחרת לדעת וגם אין לך שום דרך לאחות קרע שכבר קיים

ובטח אם ההריון בסיכון גבוה מאוד אני ממש לא הייתי לוקחת סיכון על התינוק

יש סיכוי לא רע שזה דליפת שתןטרכיאדה

אצלי בהריונות היו ממש דליפות רציניות ופעם אחר פעם הלכתי לבדוק וגיליתי שזה שתן (ממש ברמה של מים נשפכים)

ובין לבין גם תחושת רטיבות במאמץ. דווקא זה שזה קורה במאמץ מחזק את זה שזה שתן, כי כשרצפת האגן חלשה אז כל מאמץ קטן

גורם לדליפה (שיעול, צחוק ואולי גם הרמת קול על הילדים)

תעדכני מה איתך..דואגים לךכל הישועות

איזה מהממות אתן, תודה על הדאגהמעיין34

מאחלת לכולכן הריונות טובים וקלים ושליחים טובים תמיד,

אבל לצערי לא תבין אותי מי שלא חוותה מה שחוויתי.

חוסר רגישות ואטימות לפרוטוקולים

ותמיד מחדש התנגדתי לויגינלי במיון אבל הלחיצו ואיימו שלא יתנו מכתב שחרור, היה מאוד לא נעים.

אז אני נמנעת מללכת מלכתחילה, גם ככה אין באמת מה לעשות בשבוע כזה.

נותר לי רק לשתות הרבה מים ולהחמיר עם המנוחה, וכמובן להתפלל לנס כי רק ה' יכול לעזור לי באמת וברחמים ובלי טעויות.

יש מה לעשות, במקרה של ירידת מים מוקדמתשמשית123

מכסים אנטיביוטית.

באמת מצער לשמוע מה שעברת, אבל בסוף לדעתי עדיף ללכת ולחתום על סירוב טיפול במקרה שמחייבים בדיקה וגינלית, אבל לפחות יהיו צדדי דלקת, או בדיקה של הנייר לוקמוס הזה שבודק ירידת מים

אני עברתי המון הפלות מוקדמות וגםshiran30005

כמעט כל ההפלות התחילו אחרי בדיקות של אוס פנימי, יגידו שלא קשור אצלי זה כנראה כן

אבל, עם הזמן הבנתי שברגע שהקב"ה רוצה שתצאי בידיים מלאות מה שלא תעשי או כן תעשי זה יקרה, הגעתי לתובנה הזאת אחרי המון עוגמות נפש וצער גדול.

אני ממש מאמינה בזה אז כן בהריון האחרון היה צריך לעשות כמה פעמים אוס פנימי ןכמה שנמנעתי לא היה אפשר אחרת וב"ה נולדה תינוקת מושלמת

מנצלשת כי פתאום נופל לי אסימון-קנמוןאחרונה

יכול להיות שאולטרסאונד וגינלי יגרום לדימום ברמה רצינית?

בפעמים שדיממתי בתחילת הריון (האמת אחרי אולטרסאונד וגינלי) לא קישרתי את זה לאולטרסאונד. ועוד עשיתי שוב כדי לוודא את סיבת הדימום (והדימום אכן המשיך)

זה לא מסתדר לי מבחינה הגיונית, כי

לכאורה מה ההבדל בין מתמר לבין קיום יחסים? אם קיום יחסים לא גורם לדימום, אז למה שאולטרסאונד כן יגרום לדימום?

חוויתי הריונות מאוד מאוד מאוד קשים ומורכביםאמא לאוצר❤

באמת. מאתגרים בקני מידה שרוב הנשים אפילו לא מבינות ואני באמת מבינה מה זה

ועדיין אני אומרת אם יש כזה חשש אז יש לך אחריות ללכת ולבדוק דווקא בגלל שההריון הזה כל כך חשוב ואת רוצה לשמור עליו

וכמו שהציעו לך פה את לא חייבת ללכת דווקא למיון את יכולה ללכת לרופא פרטי או למישהו שאת סומכת עליו אבל בעיניי פשוט כל כך חבל לא לבדוק ולהצטער אחרי זה כל החיים....

הלוואי הלוואי הלוואי שאין כלום שהמנוחה שלך תספיק אבל לצערנו זה לא תמיד ככה ובאמת יכול להיות מציל חיים

אולי יעניין אותך