תחושת תסכול והמון הרהורים...פולי

אני בחודש רביעי להריון הראשון שלי בגיל יחסית "מבוגר".
אחיות שלי, גיסות, חברות- כולן היו הולכות לאמא אחרי הלידה. לי אין את האפשרות הזו בכלל, כי ההורים מאוד מבוגרים ולא במצב בכלל לקבל יולדת אליהם הביתה ובטח לא תינוק קטן.

עד אתמול הייתי מאוד בטוחה בעצמי, שאני אחזור הביתה, ואני ובעלי יחד נטפל בתינוק.. ומקסימום אמא שלו תבוא לכמה ימים לעזור, ואמא שלי תקפוץ לכמה ימים לעזרה וכו'..

אתמול פגשתי חברה שילדה לא מזמן, ראיתי כמה קטנצ'יק התינוק והכל הפך למוחשי מאוד!
אני מאוד מפחדת ולחוצה ולא יודעת מה אעשה אחרי הלידה.. והאם ההחלטה שלי לחזור הביתה היא אמיצה ואפשרית או מטופשת..

אני לא רוצה ללכת לבית החלמה, כי אני לא אדם שמסתדר במקום זר, ולהיות ללא הבן זוג התומך והאהוב שלי נראה לי משהו בלתי אפשרי, בטח אחרי שינוי כ"כ ענק של לידת ילד.

אשמח לשמוע אם יש פה בנות שחזרו הביתה אחרי לידה ראשונה והסתדרו! ואיך?

אני חזרתי ישר הביתהמצפה להריון
והאמנתי שעדיף לי להזרק למים עמוקים ולהסתדר לבד..
גם אם היתה לי אפשרות ללכת להורים לא הייתי רוצה
אין כמו לחזור לפינה שלך למקלחת ולמיטה שאת רגילה
מה שכן, בעלי בשתי הלידות נשאר איתי בבית לפחות שבועיים ועזר לי לטפל ולקום גם בלילות
תודה על התגובה!פולי

זה מה שאנחנו מתכננים גם.. שהוא יקח חופש ויעזור לי במשך כמה שבועות שלא אהיה לבד.

אני רוצה לשמוע שזה אפשרי, שאני לא מדמיינת..

הסביבה שלי לא תומכת ברעיון הזה בכלל!! ואני אחרי אתמול התחלתי לפקפק בעצמי גם כן.

אני חושבת גם כן שאין כמו לחזור למיטה, למקלחת, ולמקום המוכר..

אני חזרתי מיד הביתה והיה מקסיםאני והגיטרה
למיטה שלי, לפרטיות שלי, למקלחת שלי וכו. בעלי לקח 8 שמונה ימים חופש, שהיה מאד יעיל.
זה מאד טבעי לחזור הביתה, גם אם זה מלווה בקשיים.
מתארגנים מראש על מה שאפשר, ובכללי, זורמים יותר (אוכלים אוכל יותר פשוט, או שקונים אוכל וכו).
אל תתני לאנשים להחליש אותם, מה הקטע שלהם בכלל..
מקסימה שאת! תודה! כן התכנון שיקח קצת חופש..פולי

ואיך הסתדרת עם הכל?פולי

מקלחת? החלפת טיטול? טיפול בטבור? אוכל? אורחים?

אמנם הלכתי לאמא שלי אבל היא לא טיפלה בתינוק בכלליפית8

בתינוק רק אני טיפלתי - כולל טבור, כולל טיפול בברית(!)

היה לי רק את הפלוס של האוכל, שלזה את יכולה לתכנן מראש איך להערך - עם אוכל קפוא/ ארוחות פשוטות שבעלך יכין/מדי פעם אוכל קנוי - תחליטו מראש כמה ומתי

ומצד שני זה גם לא תמיד קל להיות אצל ההורים, הביקורת, ההתערבויות.. בעלי מסכן סבל שם נורא

במבט לאחור אני מצטערת שלא הלכנו ישר הביתה, לומדים לתטפל בתינוק הרבה יותר מהר ממה שזה נדמה מראש

עכשיו זה נראה לך הר גבוה כי הכל עדיין בתאוריה, כשהוא יהיה בידיים שלך הכל יראה לך אחרת בעז"ה

ובבית חולים תבקשי מהאחיות שילמדו אותך כל דבר, תבקשי לעשות שם את האמבטיה הראשונה בעצמך בהשגחה של האחות (אחרי שתראי אותה רוחצת פעם אחת) ותקבלי בטחון בעז"ה.

תודה רבה! איזה נשים מקסימות יש פה ומרגיעות כל כך!פולי

נתת לי כוח להמשיך עם ההחלטה שלי.. תודה!

בכיף יפית8

אני חזרתי דווקא לאמא שלי אבלשירקי
בפועל טיפלתי בתינוק ממש בעצמי... אם בעלך יהיה איתך אין סיבה שלא תצליחו ... זה יצור ממש קטן אבל מתרגלים...
אני נורא פחדתי מהמקלחות אבל אחרי שבבית חולים הראו לי איך להחזיק בצורה שלא יכול ליפול ולהחליק לי..זה היה הרבה יותר אפשרי וקל....

את יכולה לקרא כל מיני מאמרים על טיפול בתינוק זה מוסיף ידע... ויעילות גם..
מאוד כדאי גם שיהיה לך אוכל קפוא שתכיני לפני הלידה או משהו למקרה שלא יהיה זמן לבשל...

את תצליחי! כולן חוששות מזה אבל שאת בתוך זה זה אחרת...מתרגלים .. לי הספר של ה״לוחשת לתינוקות״ מאוד עזר להבין את התינוק...גם בתקופות מאוחרות יותר יש עוד ספרים וגם מאמרים כדאי לקרא אבל לקחת בחשבון שכל תינוק שונה ואת תלמדי בסוף להבין אותו...

בהצלחה!!
תודה רבה!!!פולי

תודה על הטיפים!

זה מפחיד מאוד במיוחד שהסביבה כל הזמן אומרת לך זה לא אפשרי ואת לא תצליחי.

אמבטיות- יש משהו נוסף שיכול להקל באמבטיות כמו למשל מתקן דפני וכדו'?

הסביבה יכולה לפעמים כ"כ להלחיץ...פשיטא
זה באמת מתסכל.
אני לא יודעת מה יהיה איתי אחרי הלידה- אולי אני אהיה אצל ההורים שלי איזה יום יומיים וגם זה, סתם כי יש שם מי שיוכל לשמור על התינוק ולתת לי לנוח. לגבי מקלחות- בבית חולים מן הסתם ידריכו אותך, וגם אם לא- בשביל זה גם אמא שלך יכולה לבוא אלייך הביתה רק לעזור בזה. לגבי הטבור גם את זה ידריכו אותך מן הסתם. ואם זה בן אז לגבי הברית- המוהל גם ידריך בטח.

אני גם פחדתי (ועדיין קצת) לטפל בתינוק קטנטן לבד. מה שעוזר לי זה המחשבה- אני לא הראשונה שעושה את זה. זה אפשרי! הקב"ה נותן לי במתנה תינוק- הוא גם יתן לי באותה חבילה את הכוח לטפל בו, את היכולת לזהות מה הצרכים שלו, את כל הידע שאני צריכה בשביל לגדל אותו.
בהצלחה😘
כמו שהגוף שלנו יודע ללדת.. ככה אנחנו מקבלות את הידע לגידולפולי

ילדים.. ממש תודה!!

וגם לך לידה קלה וגידול נעים!

אל תקשיבי להםשירקי
כל אחת מצליחה!

באמבטיות עוזר להכין הכל מראש טיטול משחה, אלכוהול לטבור בגדים
ומגבת ממש עזרה לי המגבת שנתלית על הצוואר עם תיק תק ככה שאת מוציאה מהמקלחת המגבת כבר עליך

זה כזה , יש גם יותר גדולות... בחנויות של התינוקות מוכרים

יש גם אמבטיות משוכללות שיש בהם כבר מד טמפ׳ ומתקנים כאלה למלא סבון( אבל זה ממש תלוי במה שנוח לך שווה לראות בגוגל או בחנויות מה מתאים לצרכים שלכם..)

בהצלחה!!!
אהבתי את המגבת! אכניס אותה לרשימות שלי.. מקסים תודה!פולי

המגבת באמת מעולה . אלו של שילב הכי טובותמיואשת******
כי הן עבות הרבה יותר מהאחרות שראיתי בכל מיני חנויות
מצד שני הסקוצים נשחקים אחרי זמן מה אז אם את מוצאת עם תיק צק זה עדיף
הדפני ממש עוזר בעינייושוב אתכם
אותי הפחיד לקלח בלי זה, ועם זה ממש קל, כי הוא לא יכול להחליק. צריך להיזהר, אבל לא צריך לפחד.
גם לי עזר לחשוב שכולן עושות את זה.
ובאמת כמו שכתבו כבר, יש גם חסרונות בללכת להורים, אז אל תסתכלי על הבחירה שלך כאילו היא נוראית. יש בה גם יתרונות גדולים. תלמדו לבד לטפל בתינוק, לא יהיו לכם הערות מההורים/משפחה, יהיה לכם את המקום לזוגיות ולביחד שלכם..
בהצלחה גדולה❤
תודה רבה!פולי

הדפני באמת אני חושבת לקנות, אני רואה וקוראת שזה מקל על כולם.

הבחירה שלי היא די מ"אין ברירה" אבל אני שומעת פה חיזוקים כל כך טובים שעוזרים לי להבין שלפעמים אין ברירה הופך דווקא למשהו טוב!

תודה רבה

תוכלי להסתדר בבית לבד, בעלך צריך להיות שבועיים ראשונים בבית.קרן-הפוך
אצלנו - את האמבטיות בעלי עושה מרגע שחוזרים הביתה. הוא מסתדר פיזית הרבה יוצר בקלות ממני.

גם בכל ההנקות בימים הראשונים הוא כל הזמן איתי, יום ולילה. תמיד מחזיק לגרעפס, מחליף באמצע בין החלפת הצדדים.
התכנון שלנו שהוא ישאר כמה שבועות- כמה שצריך!פולי

הבעיה שהסביבה אומרת לי שלידה ראשונה זה לא אפשרי לביצוע.

אמבטיוץ זה רעיון כי תינוק קטן וידיים גדולות של גבר בטוח מסתדר טוב יותר, וגם חולשה של אישה אחרי לידה- אז תודה על הטיפ. יש משהו נוסף שיכול להקל באמבטיות כמו למשל מתקן דפני וכדו'?

קנינו מתקן דפני - בעלי העיף אותו כי הפריע. אני כן נעזרתי בוקרן-הפוך
בתחילה כדי לקבל בטחון להחזיק תינוק פצפון באמבטיה.
תודה! פולי

דבר נוסף שאני ממליצה - שידת טיפול והחתלה.קרן-הפוך
בימים הראשונים לא היתה לנו שידה - וממש לא היה לי נוח להתכופף ולטפל על המיטה.
שידה היא גבוהה, עם מגירות - הרבה יותר נוח לטפל בתינוק על שידה ולא על מיטה כמו שרבות נוהגות.

בפרט בימים הראשונים שאת בקושי זזה, עם תפרים והכל כואב.
מסייגת - לא לכל אחת זה נח, אני לא אהבתי בכלל לטפל על השידהיפית8

קניתי כי אמרו לי שזה מאסט ובכלל לא היה לי נח, בסוף היא היתה ממש מיותרת 

שידה יש לנו שהיא בגובה סבירפולי

אז ננסה לראות מה יותר נוח ונתמרן..

מצוין, רק תכיני לך מראש הכל על השידהיפית8

שלא תצטרכי לעזוב את התינוק אפילו לשניה

הכל אני מתכוונת - טיטול, מגבונים, משחת החתלה אם אדום לו ובהתחלה לטבור גם צמר גפן ואלכוהול 70%

על המיטות יש הרבה פחות חשש שהוא יצליח לזוז אז יש קצת יותר מרחב תמרון...

רשמתי לי את זה פולי

תודה רבה! לפעמים עצות כאלה פשוטות לכאורה, הן זהב בשביל מישהי אחרת...

גם לי לא היה נחכלה נאה
גם לי לא היה נח אהבתי לשבת על המיטה שליכלה נאה
אני בהתחלה רחצתי בכיוריפית8

היה לי הכי נח עם הגובה של הכיור וגם שהכיור רק קצת יותר גדול מהתינוק אז אין לו לאן להחליק או ליפול ח"ו

בהמשך כשהתינוק גדל קצת אז רחצתי באמבטית פסלטיק והדפני די עוזר

בחדר אמבטיה ליד הכיור הכנתי מראש משטח טיפול - פרסתי מגבת אמבטיה והכנתי בפינה טיטול, גופיה ומכנסון

את שאר ההלבשה כבר אפשר להלביש בחדר

אצלינו בעלי לא טיפל בתינוקים בהתחלה, זה מלחיץ אותו כשהם קטנים כאלה, מטפל בהם בהמשך כשהם גדלים.

אין לי כיור נגיש באמבטיה בכללפולי

אני אקנה את הדפני שומעת עליו דברים טובים סה"כ. תודה רבה!

אין מצווה לקלח באמבטיהאפונה
אפשר גם בכיור המטבח או בגיגית בסלון, או בחדר
במטבח קררר לתינוק. באמבטיה יותר סגור וחמיםכלה נאה
תלוי איפהאפונה
אצלנו יש מזגן במטבח-סלון, באמבטיה אין (ואין חימום נורמלי באופן כללי).
ניסיתי להגיד שצריך לבדוק איפה יותר טוב ולא להיות מקובעים.
לגבי הדפניבעיקר קוראת
לא ממש הסתדרתי איתו
לפני הלידה האחרונה ראיתי אצל אחותי כרית לאמבטיה קניתי כזאת וזה ממש מומלץ
עזר לי ועדין עוזר לי וכיף לתנוקת
זה כמו פוף כזה שמשאיר אותה קצת בחוץ
נשמע נוח! תוכלי להגיד לי איפה קניתם כזה דבר?פולי

גם ממליצה ממשבשאיפה
אין לי מושג איפה משיגים, קיבלתי ממישהו שקיבלה ממישהו...
התינוקות שלי צרחו וצווחו בדפני, עד גיל חודשיים בערך, ובמצוף (בד של בגד ים, עם קלקר שצף במסגרת) - שמחות ורגועות
הם אוהבים להרגיש עטופיםאפונה
אפשר להשיג אפקט דומה כשמכניסים אותם למים עטופים בחיתול בד, ומפשיטים אותם בפנים.
רעיון! רשמתי לי תודה!פולי

יש צף כזה שקונים לאמבטיהעלה למעלה
הרבה יותר נוח ממתקן דפני
ממליצה ממש! התינוק פשוט על הצף הזה ולא חייב להחזיק בו כל הזמן
הבעיה איתו שהתינוק צף=מחוץ למים.מוריה
מאיפה קונים?פולי

אנחנו קנינו את הפוף בשילב[סתם אחת]
ממש ממש עוזר לי עם המתוקי.. הוא הרבה יותר יציב והיד שמחזיקה אותו נשענת על זה ולא באויר... מומלץ!!
לגבי זה זה שזה צף, אם ממלאים מספיק מים זה פחות צף והוא יותא מכוסה מיים..וגם היד שלי שנשענת על זה משקיעה קצת..

בהצלחה רבה!!
תאמיני בעצמך יקרה.
עם תמיכה ועזרה מהבעל והכנות מתאימות (מה שאמרנו פה על הכנת אוכל מראש וכד') בע''ה יהיה לכם טוב!!
וכן ממליצה לינסות להיעזר במי ובמה שכן אפשר..ולדעת שזו תקופה מאתגרת ומצריכה כוחות..

ובע''ה לידה קלה בבריאות ושמחה
אמן תודה רבה!!פולי

עושה את כל ההכנות הנדרשות.. בעיקר מנטאליות.

עזרה כמובן אקח מה שניתן.. תודה!

כל חנות תינוקותעלה למעלה
לנו הדפני היה ממש לא עוח בהתחלה, אלא רק בגיל כמה חודשיםפיג'מה
אני אישית העדפתי לקלח בלי שום מתקניםחילזון 123

פשוט להחזיק את הילד על היד שלך כשהוא על הבטן, עם הפנים כלפי מטה, להעביר קצת מתחת לברז המים וזהו
ראיתי גם שככה מקלחים אותם גם בתינוקיה ובפגיה בד"כ
בחודשים הראשונים הם לא כ ז ה מתלכלכים. אולי רק בטוסיק. הם לא מזיעים, לא זוחלים על הריצפה
וגם ממש אין חובה לקלח כל יום, למרות שזה נחמד באמת שלא קורה כלום אם מדלגים על חלק מהימים

בקיצור אין מה להיות בלחץ מהקטע של האמבטיות

רק הערה- יש תינוקות שפולטים הרבה וכן מתלכלכים..ושוב אתכם
היו לי תינוקות שפלטו הרבה ועדיין אפשר לדאוג לסינרחילזון 123

ולהחליף בגדים ולנקות עם מטלית לחה וזהו
זה לא כזה ליכלוך מטורף

כשיש ילד שמשחק בחול בגן אי אפשר לוותר לו על מקלחת
אבל תינוק קטן גם אם התלכלך זה לא כזה ליכלוך מטורף בד"כ

יפה לך!miki12

בעלי יום אחרי הלידה חזר לעבוד.

לא נשאר אפילו יום אחד, לא השתחרר לעזור לי עם התינוקת (עוזר עם 2 הילדים האחרים..מקלח וכ"ו)

הוא מורה בת"ת של ילדים בעיתיים

לא מסוגל להחליף לקטנה- מפחד לגעת בה שלא יעשה לה נזק (כך הוא אומר)

ואין מה לדבר על מקלחת...

לא מרים לגרפס...שוב מפחד שתיפול לו...

בעלי הוא גבוה מאוד וגדול...ובשבילו להרים זאטוט/ה קטנ/ה לעומת גופו הענק מפחיד אותו...

אז אני צריכה לעשות הכל...(אני קטנה מאוד ולכן טוען שיותר קל לי צוחק

אבל ברוך ה' לא מתלוננת!

העיקר שיש ילדים והם בריאים ושלמים!

הכי חשוב!

כמה דבריםמק"ר
(לא מניסיון אישי, כי הלכתי לאמא שלי אבל ממה שאני רואה סביבי)

1. את כותבת על הסביבה ומה שהם חושבים על זה, יש להם רעיון פרקטי להציע לך? בכל פעם שאת שומעת מהם משהו, תגידי: אנחנו נהיה בבית בעז"ה, כל עזרה תתקבל בברכה
2. מצויין שיש לך בעל תומך ואוהב, זה חשוב מאוד, וטובים שהוא יעזור לך גם בעז"ה
3. זה נראה הר גדול, אבל לדברים הפרקטיים מתרגלים מהר: מקלחת, טבור (לא נורא בכלל!!), וכד'. את תראי שבעיקרון תשני כשהתינוק ישן, תאכילי אותו, תחליפי טיטול(גם לומדים מהר), ותאכלי מדי פעם משהו... ;) לבעלך תשאירי את כל הטיפול בבית.
4. כדאי שתביני לך מראש אוכל קםוא, אם את יודעת שלא יהיה מי שיכין לך...
5. מה שראית אצל החברה זה דומה אבל בהבדל אחד קטן, התינוק הזה לא שלך! ברגע שזה שלך זה עולם אחר בעז"ה כמובן! ואת אמא שלו ואת תדעי לטפל בו בעז"ה.
6. תתפללי גם על זה...

זה אפשרי, ונראה שאת מתכוננת טוב. הרבה הצלחה ולידה קלה בידיים מלאות!
תשובות פולי

1. את כל כך צודקת. רעיונות לעזרה אין להם. רק ביקורת על מה שאני רוצה שזה לא טוב מספיק ושאני לא אצליח.

אאמץ את המשפט הזה. לקבוע עובדה בשטח ולבקש עזרה..

2. הוא קסם של דבר, ב"ה זכיתי!

3. כיום אני בשמירה והוא עושה הכל בבית, יודע לבשל טעים ודואג לכביסות וכל הדברים.. בעניין הבית אני סומכת עליו בעיניים עצומות. אני מקווה באמת שזה כמו שאת כותבת עם הילד, מפחידים אותי ממש שאני אהיה חלשה ולא אצליח להתקלח והתינוק יבכה ואני אאבד עשתונות.. אבל איזה ברירה יש לי? ללכת לבית החלמה עד שהוא בן שנה? ;)

4. אני מתכננת להכין קצת אוכל מוקפא והיות והלידה תהיה באביב בעז"ה רוב האוכל הוא קליל להכנה.

5. מה שראיתי אצל החברה, זה אמא שעושה הכל הכל הכל.. וחברה שנחה. ואני מפחדת שאני אפול למים עמוקים כאלה שלא אדע לשחות, והראיה היא שהנה חברה שילה אמא שלה עודה הכל בשבילה ולי לא יהיה את זה.

6. מתפללת כל רגע!

תודה רבה על ההשקעה.. הרגעת אותי קצת

כיף לשמוע אותך, עם כזה בעל באמת שאין לך כל כך מה לדאוג...יפית8

אם הוא יודע לבשל את כבר במצב הרבה יותר טוב

אל תתני לקולות מחלישים לחדור אליך פנימה. את לא חלשה ואת לא תהיי חלשה! תאמרי לעצמך משפטים מעצימים ותסנני מסביבתך את מי שמחליש אותך.

כל כך מכירה מקרוב את אלה שיודעים רק לתת ביקורת, להחליש ולא יודעים לתת עזרה, בטח שלא העצמה... ב"ה אני כבר ממש למדתי לסנן אותם מהחיים שלי או לפחות את הדיבורים שלהם (אפילו אם מדובר באנשים מאד קרובים, לפעמים אין ברירה, זה עניין של בריאות הנפש)

תפתחי פה שרשור - כמה חלשות הרגשתן אחרי לידה ראשונה ואיך התמודדתן עם זה

אני בטוחה שתקבלי המון תגובות שיתנו לך השראה ותתפסי בהן, תאמרי לעצמך - המון נשים עברו את זה והצליחו וגם אני אצליח.

תודה! איזה מקסימה שאת!פולי

כן הוא באמת קסם של דבר, עוזר, מנקה, מכין שבת.. הכל לבד!

זה מאוד קשה לעבוד על זה שקולות לא יחלישו אותי. אבל כן, זו כנראה העבודה שלי ואני צריכה לעשות את זה!

אתן כל כך תומכות ועוזרות שנתתן לי שוב כוח להאמין בדרך שבחרנו לנו ובעז"ה יהיה טוב!!

איזה כיף ב"ה ואת נשמעת מקסימה ממש!מק"ר
את מכינה את עצמך, בודקת ומבררת ולומדת.
בעז" ה את עושה את ההשתדלות שלך ותצליחי!
זה באמת לא כזה נורא, אני לא אגיד, בהתחלה זה קצת הלם וגם יש אותך שצריכה להתאושש מלידה, אבל בימים הראשונים זה בעצם מה שעושים, גם התינוק... ישנים אוכלים
מקלחת, גם את וגם התינוק זה פעם ביום, לא משהו שאי אפשר להתארגן אליו, ואם בעלך איתך אז מה את בכלל דואגת?

ולגבי החברה שלך, היא בסהכ דוחה את מה שאת תעברו מיד, היא יום אחד הרי תחזור הביתה לא? ואז תצטרך ללמוד לעשות הכל לבד... בדיוק כמוך וכמו כל האמהות בעולם
אמבטיה לתינוק היא פעם ביום - אבל לעיתים קרובות הוא מרוח כולוקרן-הפוך
וצריך לשטוף אותו מתחת לברז... הקקי בהנקה בתחילה נוזלי ונמרח על הכל ...
בקיץ נוח לשטוף את התינוק שניה מתחת לברז במקלחת מאשר להתחיל לנקות עם מלא מגבונים.
גם מגבונים לא הכי בריאים לעור העדין.

וגם מקלחת לאמא - בקיץ מרגישים צורך למקלחות רבות יותר... החלב נוזל עליך בהנקה, את מתלכלכת ומריחה מחלב, התינוק עושה עליך בהנקה... מרגישים הרבה יוצר טוב להתנקות במקלחת זריזה.

עד להחלמת התפרים - רצוי לשטוף עם טוש אחרי שאת מתפנה בשירותים.

ככה זה בחודש הראשון אחרי הלידה. נכנסים הרבה מאוד למקלחת במהלך היום.
כנראה אינדיבידואלימק"ר
יכולה לספור על כף יד אחת כמה פעמים הייתי צריכה לשטוף את הבת שלי בגלל קקי בחודש הראשון.

ואני עצמי התקלחתי פעם אחת .. למי היה כוח?
ולגבי התפרים, לא צריך מקלחת בשביל זה, אפשר גם בקבוק ספורט ולשטוף איתו...
מסכימה איתךיפית8

תודה רבה!!פולי

תודה רבה!! פולי

תודה רבה!!פולי

אני קניתי ספרים, ואני רואה כל מיני סרטונים באינטרנט טבודקת בכל מיני קבוצות.. העיקר ללמוד כמה שיותר.

אני בעיקר דואגת כי זה לידה ראשונה והסביבה אומרת שזה לא אפשרי מה שאני רוצה. אבל אני רואה שזה כן אפשרי ושומעת מכן חיזוקים.. תודה רבה רבה על זה!

כן זה גם מה שאני חושבת, הרי בסופו של דבר הפינוק אצל ההורים יגמר ונצטרך לחזור וללמוד לגדל את הילד לבד.. אז לי אין את הפריווילגיה של פינוק אצל ההורים, אני מתחילה ישר מה שאחרים דוחים בכמה חודשים..

נשמע שתהיי אחלה אמא שבעולם!!פשיטא
מה שמפריע לך זה רק מה שהסביבה משדרת, תתעלמי מזה! הסביבה משדרת הרבה דברים, אבל את יש לך אינטואיציה פנימית חזקה שמניעה אותך הרבה יותר מכל אמירה מהסביבה, אז אל תתני לסביבה להחליש אותך, כל אחת היא שונה וחוותה את התקופה הזאת בצורה שונה. לא כל מה שמתאים לכל הסביבה שלך מתאים לך!
הלוואי.. תודה!!פולי

איזה מקסימה את..

כן הסביבה שלי קצת שיפוטית, אבל לא יכולה לעזור לי במובנים אחרים. אז הבחירה שלי היא די "אין ברירה" אבל נראה לי לאט לאט שהיא הבחירה הנכונה לנו ופשוט הקב"ה מכוון אותנו מלמעלה לראות מה נכון הכי למשפחה שלנו.

את דואגת רק מהזמן הראשוני אחרי הלידה?חותמת+

אז את במצב טוב...
אני דואגת איך אני אדע הכל, מתי הוא רעב, צמא, כמה פעמים להחליף טיטול, מה ירקרה אם יהיה משהו שלא כתוב בספר, איך מפתחים ילדים, איך יודעים אם הם אכלו מספיק, 
קיצור, פווול תהיות ושאלות, ובע"ה אני אלמד הכל ומן הסתם גם אטעה.

אני דואגת מכל כך הרבה דברים..פולי

זו הדאגה העיקרית שלי..

אבל כן זה במחשבות כל הזמן.. אנחנו כנראה לומדות וטועות תוך כדי וזה נורמלי וטבעי.

בהצלחה ענקית יקירה וגידול קל וכייפי!

וואי. אני גם ככה.חותמת+

אבל אנחנו נלך כנראה למלונית של עין כרם ביחד, כי אני לא מעיזה לחזור מיד הביתה.
ועכשיו אני קוראת מלא ספרים על גידול תינוקות ורואה סרטונים איך לטפל בהם.
ואח"כ נחזור הביתה ונביא גם מטפלת לבית לבקרים שתעזור לי להסתדר.

בהצלחה ולידה קלה וטיפול כייפי בתינוק!פולי

אמן! וגם לך.חותמת+

יש את אירגון אם לאם-מוריה
אם לאם - Mom to Mom

אולי יוכלו לעזור לך.
תודה רבה!!פולי

שומרת לי את זה.. לא הכרתי אותם לפני..

לגבי אם לאםשיר טיול

אם זה כיוון שמעניין אותך לדעתי כדאי לדבר איתם מספיק זמן לפני.

הם נורא רציניים ב"שידוך" של האם החונכת וזה יכול לקחת המון זמן.

לי הם "שידכו" מישהי מקסימה אבל זה כבר היה בשלב קצת מאוחר ולא הכי רלוונטי...

אתן כל כך מקסימות ומרגיעות! תודה!!פולי

לא מנסיון אישי,ברכה11

כי גם אני לא חזרתי הביתה,

אבל מאוד מבינה ומסכימה עם מה שאת אומרת שהכי טוב בבית.

אומנם אין לך ברירה אבל לדעתי זה ממש לא נורא... מה שכן אולי תמצאי מישהי מנוסה שתוכל לענות לך לשאלות או לבוא לעזור לך בימים הראשונים עם מקלחות, הנקה וכו. ולא לפחד, בע"ה ברגע שתקבלי את התינוק שלך את תהיי האמא המושלמת בשבילו וגם את תדעי הכי טוב כעבור זמן מה הוא צריך למרות החוסר נסיון....

תודה רבה על התשובה המרגיעה!פולי

לכי לבית החלמה עם הבעל. לדעתי חובהמיואשת******
אין שום סיבה ללכת לבד
בהדסה בייבי תוספת לבעל ללילה זה 150₪ כולל ארוחת בוקר בשבילו
תלכי עם הבעל, תטפלו יחד בתינוק, תקבלו הדרכה מאחיות במקום תשאלו כל מה שאתם רוצים, תתרגלו, ואז תחזרו הביתה
לדעתי מאד חשוב ולא לוותר על זה אם אין לך נסיון קודם
בבית החלמה ידאגו לך לאוכל, שתוכלי לישון מדי פעם, ידריכו בהנקה , רחצה האכלה וכו.
יש לך חדר לעצמך ולבעלך ואת
לא צריכה לדבר עם אף אחד ויכולה להתאושש לאט מהלידה
גם את עוד לא יודעת איזה לידה תהיה לך ואם יהיה קיסרי בכלל אין מצב לחזור הביתה, אז לכל הפחית תבררי לך את כל האפשרויות מראש שתהיי מוכנה לכת תרחיש
הרבה מזל טוב!
בדקנו גם את האופציה הזו..פולי

אם אני ארגיש במצב של "אין ברירה" אלך לכזה פתרון. למרות שמבחינה כלכלית ומאוד כמה בחינות זה נראה לי הרבה יותר מסובך מהבית..

אבל משאירה את האופציה הזו לאין ברירה כמו שאמרתי תודה!

תראי הגישה שלי שונה מהרוב פהמיואשת******
אני חושבת שכן ממש קשה לחזור הביתה ולא לאמא
ואני רואה שהרבה פה כתבו לך שזה לא נורא באותה נשימה שהן אומרות שהן בחיים לא עשו את זה.. רק תיקחי את זה בחשבון
נכון שהכל אפשרי ואני בטוחה שתצליחי
אבל התקופה הראשונית עם תינוק חדש היא קשה ואם החידה היתה ארוכה או מסובכת עם תפרים וכו ועם הנקה... קשה בפירוש. ואני לא רואה טעם להסוות את זה ולומר לך שהכל יהיה סבבה ואת בטוח תסתדרי כי אם לא את תרגישי דפוק איך את לא מסתדרת כשאמרו לך שזה לגמרי אפשרי ולא נורא.
אס יש כאלו שזה יהיה להם אפשרי ולא נורא ויש כאלו שזה יהיה להם פשוט בלתי אפשרי וממש לא יסתדרו
כמובן אם אין אפשרות כלכלית לבית החלמה אז אין
אבל אם יש בעיני זה אחד הדברים החשובים להוציא עליהם כסף.
מאחלת לך המון בהצלחה ואם לא תסתדרי שתדעי שאת הכי נורמלית בעולם
אני גם חושבת ככהושוב אתכם
אני הייתי כמה ימים בבית החלמה, מכל מיני אילוצים, ורק אחרי שהשתחררתי הבנתי כמה שזה עזר לי. אפילו שאחר כך הייתי אצל אמא שלי.
יש לך שם אוכל בשפע ותנאים פיזיים טובים מאוד שנותנים לך אפשרות להתאוששות ראשונית.
יש המון יועצות הנקה, זה יתרון מטורף! אחרי הלידה שלי יצא לי לשמוע מכמה חברות אחרות שילדו איך שהן הסתבכו עם ההנקה, וזה כי הן לא הספיקו באשפוז לראות שום יועצת הנקה! לעומתי שראו אותי כמה וכמה יועצות.. כל פעם שראיתי אחת שאלתי אותה אם זה טוב, וזה פשוט היה מעולה! וזה רק בזכות שהייתי שם כמה ימים. כי ביום אחרי הלידה עוד רק ניסיתי להבין מה קורה.. לא הייתי במצב של ללכת ליועצות ולהדרכות.
וגם באמת יש שם כל יום הדרכות לטיפול בתינוק.

לדעתי יומיים שם אחרי האשפוז יעשו לך ממש טוב, ויתנו לך כלים וידע לתחילת הטיפול.
מצד שני היא כותבת שקשה לה עם האופציה של בית החלמהמק"ר

אני הזדהתי איתה בקטע הזה, אני לא נרדמת במיטה שהיא לא שלי, ממש בקושי.

ובבי"ח רק חיכתי להגיע הביתה...

והלכתי לאמא שלי רק בגלל כיבוד הורים... וחזרתי די מהר הביתה.

אם זה היה תלוי בי הייתי חוזרת ישר הביתה.

חושבת שזה לא כזה נורא, הרי במילא לא משנה איפה את נמצאת, את זאת שתעשי את רוב הטיפול בילד (זה חריג מי שלא), וההקלה בלהיות אצל אמא/ בית החלמה זה שלא צריך לדאוג לאוכל/כביסות/ בית מסודר- שאת זה הפותחת כותבת שבעלה יעשה ועושה כבר עכשיו... ועוד משהו שמקל בלהתארח זה ששומרים על התינוק מדי פעם ומאפשרים לנוח- זה אפשרי גם אם נמצאים בבית:הבעל/ אמא שבאה לכמה שעות/גיסות אחיות וכד'.

ממש לא נכון שתעשי את רב הטיפול בילדמיואשת******
בבית החלמה רוחצים ומלבישים ומחליפים חיתולים וכל מה שעשיתי היה להניק , מדי פעם גם החלפתי טיטול
בלילה הם שמרו עליה
גם קצת שאבתי- יש להם שם משאבה חשמלית מעולה ואז בלילה הם נתנו לה בקבוק עם חלב שלי ואני ישנתי כמה שעות רצוף זה הציל אותי
אמא שמגיעה אליך זה לא תמיד בזמן שנח לך לפעמים את מתמוטטת וחייבת לישון עכשיו עכשיו מיד
בנוגע למיטות גם אני ככהאבל בעין כרם היהממש בית מלון גם באיכות המיטות וגם בשקט מסביב ובדכ אני משתוקקת לעוף הביתה ושם מאד נהניתי

אני כותבת מה שאני מרגישה וחשוב לדעתי והפותחת תעשה מה שמתאים לה כמובן אבל מקריאת השרשור הרגיש לי שכולם אומרים לה יהיה בסדר תסתדרי בטוח ואני מציגה אץ דעתי שהיא לא ככה... זה קשה ומסובך עם כל השמחה שבדבר וכל אחת תחשוב איך מתאים לה להתסדר עם זה כמובן
וזה ממש לא חריג. זה הרעיון של ביתמיואשת******
נכון אבל- זה רק דוחה את הטיפול שתצטרך ללמוד לעושת לבד בבית..מק"ר

שימי לב, כולם כתבו לה ככה כי זה מה שהיא רצתה: עידודים וחיזוקים להחלטה שהם קיבלו (היא ציינה בהודעה הפותח שבית החלמה לא מרגיש לה טוב), וזה מה שנתנו לה

בין היתר גם חיזוקים לזה שהיא בעז"ה תצליח לטפל טוב בתינוק שלה

אפשר ללמוד בבית החלמה, זה חלק ממה שהם נותניםמיואשת******
ואני סהכ מציגה מציאות מצויה מאד כי לדעתי לומר רק בטח שתצליחי שהכל יהיה נהדר ופרחים ולבבות זה הטעיה.
בכל מקרה ההחלטה שלה, אבל לי פני הלידה הראשונה היו המון מחשבות על מה שארצה והחלטות לרוב והייתי מאד בטוחה שהכל ילך לי והמציאות היתה מאד מאד שונה. צריך פשוט לדעת שיש אפשרויות שונות ולא להילחץ ברגע האמת אם לא הכל הולך כמו שתכננו ולדעת להיות גמישים ולא להיות תקועים במסלול מסוים כי זה מה שחשבנו לפני שהבנו בכלל מה זה תינוק. אז רק אומרת שאם קשה כדאי להכין מראש אופציה לבית החלמה
העיקר שהיה במזל טוב!
את צודקתמק"ר
זה לא קל, לא אמרתי את זה. אמרתי שלומדים וזה לא סוף העולם.
ותמיד אפשר להעזר, היא כותבת שיהיה לה במי, רק שזה לא יהיה בבית של אמא שלה.
לא חושבת שהבית של אמא עושה את ההבדל...
אני הייתי בבית החלמה אבל בביות מלאושוב אתכם
אז את רוב הטיפול בתינוק אני עשיתי אבל כן היה לי את התמיכה ואת ההדרכות.. ובעיניי זה שילוב טוב.
ולגבי המיטות זה ממש לא כמו לישון במיטה של בית חולים.. איפה שאני הייתי זה ממש היה ברמה של בית מלון.
לא יודעת מה אתכן, אני בבתי מלון ישנה מצוין
גם אני מיואשת******
ומה שטוב בבית החלמה זה שאת יכולה לבחור מתי נוח לך שהתינוק איתך כמו ביות מלא וגם להחליט פתאום שאת לא מסתדרת וכן צריכה עזרה .
אני בבית מלון לא ישנה חחחמק"ר
לא ישנה בגדול בשום מקום, זה סיוט אמיתי...
בבית. של סבתא שלי לא..

בביח באישפוז אחרי הלידה נרדמתי כמו בובה כי זה היה אחרי כמעט 48 שעות בלי לידה וחודש שתשיעי מתיששש. ולידה קשה בטירוף. אבל כשהתעוררתי באמצע הלילה כבר לא נרדמתי חזרה, ובשתי הלילות אח"כ זה היה סוג של נמנום...
וואו... את מוגזמת חחושוב אתכם
מודעת לעניין מק"ר
זה לא מדויק, הרבה פה כתבו שהן עשו את זה והסתדרויפית8

לא כל מי שעודדה פה אמרה באותה נשימה שהיא עצמה לא עשתה את זה.

ואם אני זוכרת נכון, את סיפרת שהיית אחרי ניתוח, אני צודקת? אם כן זה די משנה את התמונה, במיוחד של הימים הראשונים ממש שאז בית החלמה זה באמת מאד משמעותי.

חזרתי הביתה אחרי לידה ראשונהבשאיפה
למרות שהייתה לי אפשרות ללכת לאמא שלי או לחמותי, אבל שתיהן עובדות, אז הרגשתי שאני רק ארגיש פחות בנוח, כי בבית שלי הכי נוח לי. מה שכמעט שבר אותי בימים הראשונים אחרי הלידה זה עניין האוכל (ואז בכיתי לאמא שלי בטלפון והיא הגיעה ומילאה את המקרר.. ), הלידה הייתה בפסח, אז לא יכולתי לבשל מראש. על הטיפול בתינוק אפשר ללמוד מעכשיו, ממליצה גם על "הלוחשת לתינוקות ", ואולי תלכי לבקר שוב את החברה שילדה, רק לראות שזה לא סוף העולם בעצם לטפל בתינוק.
ומותר לא לעשות מה שכולם אומרים, לא יקרה כלום אם לא תעשי אמבטיה לתינוק יומיים רצוף, מקלחת קצרצרה, אפילו רק של פלג גוף תחתון, דורשת פחות התארגנות ועושה את רוב העבודה כשהם קטנטנים.
בהצלחה
וואו איזה אלופה שאת!פולי

תודה רבה! את עוזרת לי לקבל פרופורציות...

כן, לי זה לא נראה סוף העולם. אלא חיכיתי לזה ורציתי את זה. ואני רוצה לגדל ולטפל בילד שלי מהרגע שהוא יוולד.

לגבי אוכל, זה אני בטוחה שתהיה עזרה.. תודה!

אני חזרתי הביתהmiki12

ילדתי לפני שבועיים+ 

לידה 3 

בכל הלידות חזרתי הביתה, גם אחרי הברית, אני טיפלתי בילד בעצמי...לא הרתיע אותי

אין מקום אצל ההורים שלי וגם בלאגן שם.. (אני הנשואה היחידה מתחתי יש עוד 8 אחים ואחיות ומעלי יש אחת)

לא אכחיש, זה קשה. בעיקר כשאין עזרה. (אצלי)

בלידה הראשונה הייתי שבוע אצל הוריי וברחתי כל עוד נפשי בי, רעש..המולה...אי אפשר לנוח...

בעלי הציע בלידה הנוכחית שאלך לחמותי...אבל קשה לי כשאנחנו לא מותרים

באופן אישי אני חושבת שאין כמו לחזור הביתה כמובן רק אם יש עזרה!

יש לך את הפינה החמה שלך, את יכולה לנוח הרבה זמן בשקט..

להתקלח כאוות נפשך, לעשות מה שטוב לך..

אבל חשוב לא להיות לבד...

שיהיה המשך קל ותקין וידיים מלאות!!

מזל טוב לך! מק"ר
כל הכבוד על הריאה החיובית והרוגע.

הרבה הצלחה ונחת
מזל טוב!!! איזה יופי!פולי

כל הכבוד לך ואוו! את השראה.

תודה רבה על כל המילים שנותנות כוח.. אני באמת חושבת להמשיך ככה בדרך שבחרתי.

ותודה על הברכות!

המשך גידול נעים ושמח!

חחח חשבתי שאני כתבתי את זהכלה נאה
עוד משהו שהרבה יותר נוח בבית - תופעות שח פטמות פצועות בתחילהקרן-הפוך
בתחילת ההנקות, אצל הרבה הפטמות נפצעות ונסדקות. חוץ מהמשחות לטיפול - צריך לאוורר את הפטמות.
אם את בבית שלך, ואין זרים ואין אורחים, את יכולה ללכת לא מכוסה בבגד עליון.
בהית של ההורים אי אפשר להסתובב חצי ערומה... משתמשים בקונכיות פלסטיק ששמים בחזיה כדי להשאיר את הפטמות מאווררות וללא שנוגעות בבד של החזיה.
תודה רבה! באמת לא חשבתי על זה..פולי

אם כך, גם צריך שהבעל לא יהיה מק"ר
את שוכחת שאסורים בתקופה שאחרי הלידה
בכלל לא שכחתי. מתסכל וקשה, להיות אסורים בשבועות הקשים אחריקרן-הפוך
הלידה.
חולצה מאווררתמחי
בלי חזיה מתחת זה גם מספיק... לא חייבים להסתובב לגמרי בלי חולצה.
במיוחד אם הבעל בסביבה אז זה לא אפשרי...
מי שרוצה להימנע מפטמות פצועות,הנה משהו שעזר לילמה לא123

למרוח כל מישחה שהיא בכל יום מחודש שמיני על הפטמות,

אחרי כמה לידות שהייתי פצועה ברמות רשות,עשיתי את הנ"ל ובלידה האחרונה אפילו פצע קטנטן לא היה

לא האמנתי

ממליצה לכולן

מדגישה - משחה שמיועדת לכךיפית8

כמו למשל - לנזינו/ משחת רפאל/ ביפנטן

דווקא אני שמתי קרם גוף פשוטלמה לא123

אה, מענין. אבל אחרי הלידה בטח המשכת לשיםיפית8

לפחות בתקופה הראשונה ואז כן חשוב לשים משהו שמותר בהנקה ושלא חייבים לשטוף - זה הרבה יותר נח.

לנזינו למשל לא חייבים לשטוף.

ושאלה - שמת גם פדים להנקה בשביל לא לכלכך את החזיה?

בהתחלה כן,אבל אז התחלתי לשים רק לפני השינהלמה לא123

ולא היה לי צורך

מצטרפת!! כתבתי כאן כמה פעמיםמק"ר
הרופא עור שלי המליץ לי בתחילת ההריון, הוא המליץ על בפנטן (הדגיש לא את הפלוס) ולמרוח כל יום אחרי המקלחת.

זה כל כך עזר, שאין לי לתאר
לא בטוח שזה מה שעזרושוב אתכם
אני לא מרחתי כלום ולא היו לי שום סדקים וכד'..
אין לדעת מה גרם לזה
היו לידות שהיו והיו שלא?למה לא123

לי היו כמה לידות פצעים מדממים כשלא מרחתי

ובלידה היחידה שמרחתי לא היה בכלל,את אומרת שאין קשר?

אני אומרת שהגיוני שיש קשר אבל מלידה אחת אי אפשר להסיק שזה זהושוב אתכם
ממה שהבנתי למק"ר הייתה לידה אחת, לכן לא בהכרח זה שהיא מרחה משחה זה מה שגרם שלא היו לה סדקים, כי כאמור גם לי הייתה לידה אחת ולא מרחתי ולא היו לי..
אם מישהי ילדה כמה פעמים ורואה שזה עוזר לה אז זה באמת יותר אומר.
ובכל אופן, כנראה שלא מזיק למרוח
כי יש נשים שאין להן סדקים אף פעםלמה לא123

מכירה אחת כזו

זה בדיוק מה שאני אומרתושוב אתכם
בשיטת לא יועיל, בטח שלא יזיק מק"ר

אני חזרתי הביתה אחרי כל הלידות לצערי כי אין לי אמאהיכונו
אבל לא הייתי רוצה שמישהי אחרת תהיה איתי. ברוך השם הסתדרתי זה בא לך מיד אחרי הלידה הקטע המגונן האימהי יש לנו את זה טיבעי בעזרת השם תסתדרו ותהנו בזמנו ובעתו.
את מהממת!פולי

תודה שכתבת לי ואני כל כך מצטערת לשמוע..

תודה ששלחת לי חיזוק.. זה מעורר השראה בעיני!

אז הייתי אצל אמא שלימחי
אבל לגמרי טיפלתי בתינוק לבד...
היא רק קילחה אותו אולי פעמיים-שלוש בימים הראשונים כשהיה לי עדיין קשה לעמוד, וזהו. כמובן שעצם הפינוק שלא הייתי צריכה לדאוג לאוכל, נקיון וכו' עזר, אבל אם את אומרת שבעלך יעשה את זה אז אין שום בעיה, אני בטוחה שתסתדרי עם הטיפול בתינוק. רק באמת תבקשי שיסבירו לך בבית החולים כל דבר שאת לא יודעת.
בהצלחה!
תודה רבה!!פולי

יקרתי!!ציפיה 4
לא קראתי את התגובות האחרות כי רציתי להגיב לך.
צביטה גדולה הרגשתי שקראתי את מה שכתבת.
ואת הרצון העז שלך לעזרה של אמא בצורה הכי פשוטה.
אני גם באותו חודש כמוך אחרי ציפיה ארוכה לילד זכינו בהתרגשות לזה.
ובחוסר האינסופי של אמא שלי מורגש יותר.
אמא שלי נפטרה לפני כשנתיים והייתה איתנו בכל תחילת התהליך שלנו להביא ילד לעולם..וב"ה כל ההריון אני מרגישה אותה צועדת איתי יד ביד...אבל הקושי שהיא לא פה מחזיקה לי את היד ושהיא לא תיהיה איתי בלידה..ושלא אלך להתפנק אצלה אחרי... אבל אני כבר עכשו מנחמת את עצמי אהיה אצל חמותי קצת, עם הבעל האהוב שלי ומאמינה שאחיות שלי יהיו לי לעזר.
תחפשי מה כן משמח אותך.
מתי ומה אמא שלך תוכל לעזור ולעשות.
כי אני בטוחה שהיא מתרגשת איתך ורוצה להיות שם בשבילך כמה שהיא יכולה.
בשמחה וידים מלאות
ריגשתמק"ר
בלי לקרוא תגובותשרה'לה92
יש מערכים של סיוע ליולדת של מתנדבות בערים ויישובים מסוימים. אולי כדאי להתעניין ולהיעזר.
תודה!פולי

דולה אחרי לידה / דולה פוסט פארטוםשבשבת

ברור שעדיף למצוא עזרה לא בתשלום, אבל אם נתקעים וצריך - יש דולות לאחרי לידה שבאות לעזור בבית, ללמד איך להסתדר עם התינוק וכו'

אולי שווה לברר על אחת כזאת בסביבה שלך, לדבר איתה לפני ולראות שהיא מוצאת חן בעינייך, ובמקרה הצורך אחרי הלידה לקבוע איתה פגישה לנושאים שבהם את רוצה הנחיה.

לא חשבתי על זה.. אברר אם יש משהו באזור שלי.. תודה!פולי

בוודאי שיש בנות שחוזרות הביתהאפונה
כן, גם בלידה ראשונה.
להיות אצל ההורים זה לא כזו אטרקציה להרבה זוגות, שנוצרים את עצמם בלי פרטיות ובלי אוטונומיה לקבל החלטות בראשית החיים שלהם כהורים. חוץ מזה שלא כל ההורים זמינים לאירוח אינטנסיבי, וכמובן שאין כמו הבית.

ממליצה לך לחזור לחברה שילדה ולבקש לעזור בטיפול בתינוק שלה. להחזיק אותו קצת, לחתל, אפילו לקלח - כמובן אם זה בסדר מבחינתה.
ממליצה לך בחום גם על ביות מלא, כך תהיה לך הזדמנות להתנסות בכל האספקטים של הטיפול בתינוק, להתקשר איתו, ולצבור בטחון. (זה חוץ מהיתרונות האחרים).
כנראה שיהיו לך רגעים קשים של חוסר שינה ובכי אינסופי ותסכולים, כמו לכל אמא טריה, אבל את תתמודדי איתם בגבורה ויהיו גם המון רגעים יפים ולאט לאט תכנסו לשגרה והכל יהיה בסדר.
את יכולה לארגן לך מראש רשת בטחון של שכנות מנוסות או שאר ההצעות שהזכירו כאן, שבמקרה הצורך תוכלי להיעזר בהן.
ביות מלא ולגשת לחברה שוב- רעיון מעולה!!פולי

אני אבצע

תודה על הרעיונות ועל התשובה...

גם אני הלכתי הביתה אחרי לידה ראשונה ומאז אחרי כל הלידותהריון נוסף ב"ה
דוקא הייתי בראש פתוח ההורים שלי מאד רצו שאהיה אצלם. וזרמתי.
אבל כשהגעתי לשם ראיתי כמה הבית לא מותאם לצרכים. ( עישון סיגריות. קבלת אורחים . דלת תמיד פתוחה שיהיו בריאים. התנסות חדשה בשבילי בהנקה כשכל רגע מבקשים להיכנס ואני מתביישת. הערות כתוצאה מכך. לאמא שלי היה חשוב שעכשיו!!! אגיע לאכול...חחח 🙂 והתינוקת בוכה) וכבר באותו יום החלטתי לחזור הביתה.
בעלי טיפוס ככ תומך. אף אחד מאיתנו לא התנסה עם תינוקות בעבר. ולמדנו יחד ולימדנו אחד השני . בבי"ח כשהיו הדרכות. הקשבתי ואחכ ביקשתי גם להתנסות ליד האחות כדי להרגיש בטחון. זה מאד מאד עזר.
כשהגעתי הביתה לשקט שלנו . בלי לחץ בלי ביקורים תכופים. הרגשתי שזה היה נכון עבורנו .

תודה פולי

איזה מגוון תגובות יש פה וכולן מעודדות ועוזרות..

אני הלכתיבשורות משמחות
הבייתה אחרי לידה ראשונה. אני חושבת שהכל תלוי בלידה, אם קלה או מורכבת.
כמובן שלדעתי אם יש לך ידע בסיסי בטיפול בתינוק אני לא רואה שום סיבה לא לחזור הבית.
הקושי בעיקר זה לדאוג עבורך לאוכל זמין ובריא.
תודה רבה!פולי

ממש מסכימה^^רמת הגולן
אפשר לתכנן המון דברם לפני הלידה, אבל בסוף את לא יודעת איך הלידה תעבור וכמה תהיי זקוקה להתאוששות..
לכן חשוב לבוא עם ראש פתוח, וגם אם מתכננים לפרטי פרטים משהו אחד, יכול להיות שבפועל יהיה צורך בכיוון אחר שיותר יתאים לך ולמצב שתהיי בו, שכרגע את לא יכולה לצפות אותו לגמרי מראש.
על עצמי רק אני יכולה להגיד שהייתה לי התאוששות מאוד קשה מהתפרים (מאחלת לך שלא יהיו בע"ה, ושתהיה התאוששות ממש קלה ומהירה!) ולא היה סיכוי שהייתי מצליחה להיות בבית אחרי הלידה.. בעלי היה איתי אצל ההורים שלי ובכל זאת היה לי קשה..
קיצר, רק לזכור לא להיות נעולים על משהו מסוים ולשמור על גמישות לא להתבאס אם לא הכל הולך לפי התכניות (זה לא חייב להיות דווקא קשור להתאוששות של הגוף, מספיק אפילו שתהיו בבית כמה ימים ותראי שקשה לך מבחינת הטיפול-לא צריך לחשוב שנכשלת, מותר גם לנוח בבית החלמה אם זה האופציה, ולחזור עם כוחות)
מאחלת לך שלא משנה מה שתחליטי ומה שבסוף יהיה- שתהיי שלמה עם ההחלטה ושמחה במה שקורה ושבע"ה התקופה הזו תעבור בטוב
רק מוסיפהתאומים
כתבו לך כבר המון.

תקחי ברזל ותגיעי ללידה עם המוגלובין גבוה, זה משפיע מאד על ההתאוששות.

ולא כולן חלשות אחרי לידה ולא יכולות לזוז.

ברור שאורך זמן להתאושש וכד' אבל אל תפחדי שלא יהיה לך כח להחזיק את התינוק וכד' מקסימום לא יהיה לך כח לכבס ולבשל... ואת זה באמת עדיף שאת לא תעשי בכלל.

אם תתמקדי רק בטיפול בתינוק ובך ובשאר הזמן תנוחי/תשני יהיה בסדר.

תסמכי על עצמך.
תודה רבה!!פולי

רושמת לי את כל העצות שפה...

אני לגמרי בחרתי בזה מעצמימעין אהבה
מכמה סיבות

דווקא בלידה ראשונה לא הרגשתי בכלל צורך ...
אין הרבה בלגן בבית
אין לחלק את עצמי לאחים הגדולים
אין הרבה לבשל
כל תפקידי זה רק להניק ,לחתל, לנוח כשהוא ישן, ולהרגיע כשבוכה...
ואם יש עזרה מהבעל ואולי גם מאמא או חמות בשעות מסויימות ביום
לא רואה סיבה..
המחשבה שצריך לדעת כ''כ הרבה איך לטפל בתינוק- היא בעיקר נובעת מפחד..
ושלי אגב כולם תינוקות בכיינים וסבלו מלא מגזים ולא ישנו בלילות..

זה לא שאין מה לעזור
ואם מישהו היה לוקח לי אותה לשעתיים ונותן לי לישון רצוף הייתי שמחה
אבל ...

יש בזה גם חסרונות ללכת להורים-

א. איבוד הפרטיות הזוגית...יכל להוביל להרבה מתחים במשפחה מכל הכיוונים..בעיקר לבעל קשה..
ב. את הבטחון העצמי מול הטיפול בתינוק צריך לרכוש במילא..ולי נח ללמוד את זה בשקט שלי,במרחב הביתי שלי..בלי התערבויות ודעות חיצוניות
ללמוד להרגיש את התינוקת שלי בעצמי..להכיר..
מקלחת ראשונה נתתי לבעלי..ולא קילחנו כל יום בהתחלה..והשאר-בעיקר אינטואיציה
לילדים של אחרים יותר קשה לי לזהות מה הם צריכים ואיך להרגיע..ואת שלי..זה אחרת. יש מן תחושה פנימית יותר מפותחת ..

אני כן בעד עזרה
אבל ממש לא חייב 24 שעות ביממה

עכשיו דווקא אני לפני לידה רביעית והלוואי ויכלתי ללכת להורים... אבל גם שלי מבוגרים ולא שייך...
אבל דווקא אחרי הלידה הראשונה כ''כ שמחתי להגיע הביתה. כ''כ נבננו מזה יחד!
איזה תגובה מעודדת תודה רבה רבה! פורום מקסים!פולי

מה שאני מציעה לךניקיתוש
מה שאנחנו עושות בין האחיות
לשלוח את כולם להורים, לדודים למי שאת סומכת, אם יש
לשבת נגיד.
ואז את נשארת בבית לבד עם בעלך והתינוק החדש.
תענוג!!
ובמוצש את מקבלת את הילדים כ"כ בשמחה וברוגע
הילדים שלי נורא רגישים אחרי לידות (וגםבכלל)מעין אהבה
ורק האשפוז שלי- מערער אותם לגמרי..הם ממש זקוקים לשגרה.
אז אנחנו משתדלים ליצור כמה שיותר מהר התנהלות של שגרה
אם לא-ההסתגלות שלהם למצב החדש הופכת לנוראית...

מה גם שהם מצידם לא ירצו ללכת לשום סבתא-הם מאוד מפחדים בלעדינו..מספיק הלידה עצמה.....
וגם ההורים שלי מבוגרים-אמא שלי לא יהיה לה קל איתם שבת שלמהמעין אהבה
זה אולי יקרה אם אלד בשבת
אבל לבקש את זה כשלא חייב-לא אעשה..

הם 3 פיצים מגיל שנה עד 4
זה מאוד אינטנסיבי..

אבל מאמינה שכן תהיה לי עזרה- לשעות מסויימות..שאז זה סביר
לא חזרתי הביתה מיד אחרי הלידה אבל לא בגלל שלא רציתיחילזון 123

אלא כי היו לתינוק בעיות שדרשו אישפוז וטיפול רפואי
אחכ היינו קצת אצל אמא שלי וחזרנו הביתה די מהר
גם כשהיינו אצלה מה שעזר לי זה אולי שהיה אוכל מוכן וכביסות ואולי שהיה עוד מישהו להחזיק אותו רגע כשאני הולכת להתקלח
אבל ממש לא טיפול כלשהו בתינוק כמו אמבטיות, האכלות, החלפות וכו'
בקיצור לא חושבת שבעלך לא יוכל לתת לך את העזרה הזאת אם תיצטרכי. נשמע שהוא יודע להכין אוכל ולטפל בענייני הבית. זכית 
מי שאומר לך שזה לא אפשרי סתם מחליש אותך. אל תקשיבי לזה!
את יכולה לראות סירטונים ברשת על מקלחת, הנקה, החלפה. בטוח שיש הכל ובכל מני שיטות, תראי לאיזה שיטה את יותר מתחברת. אפשר ללמוד את זה זה לא כזה נורא. ומקסימום לומדים תוך כדי...

אני גם ממש לא בטוחה שבית החלמה זה כזה מקל. זה אולי נחמד כשאת רוצה לברוח מהבלאגן שבבית
אבל כשיש לך בית שקט ורגוע לא רואה איך בית החלמה יעזור לך.
בבית יש לך את המקלחת שלך, את המיטה שלך, אפשר להסתובב בפיז'מה ובלי חזיה כל היום...
השעות של האוכל לא קבועות ואפשר לאכול מתי שנח ורוצים

אני חושבת שמה שהכי קשה אולי בהתחלה זה סוג של קצת בדידות כזאת, כל הזמן צריך לטפל בתינוק, ועייפים, ואין כ"כ זמן לחברה ולצאת, וזה יכול להיות מדכא קצת. אבל אם בעלך איתך נראה לי שזה מספיק להתחלה. אחכ כבר תוכלי להסתובב יותר, ולמצוא חברות וכו'

בקיצור אל תתיאשי. הכל יהיה בסדר ואת תלמדי מהר מה עושים.

תודה!! איזה תגובה מחממת לב ומעודדת!פולי

לא יאומן מה שהשרשור הזה גרם ליפשיטא
תכננתי ללכת להורים אחרי הלידה ועכשיו ממש עשיתן לי חשק לחזור הביתה🙄😁
דווקא לפי דעתי כדאי ללכת להוריםעלה למעלה
אצל ההורים יש מישהו שמתחזק את הבית, את הכביסות
נקי סביבך,יש אוכל טוב
בבית כמה שהבעל עוזר, הוא לא תמיד מצליח להשתלט גם על הבלגן, גם כל הכביסות גם על האוכל...
האידאלי - שאמא באה אליך ומסייעת בדברים שכתבת.קרן-הפוך
כך את גם בבית שלך - וגם אמא מסייעת באוכל, בטיפול בימים הראשונים, כביסה יכולה להוריד ולקפל.
בסוף היום אמא חוזרת לביתה ואת בבית שלך המסודר והמאורגן.
חחחחח אני הייתי נורא שמחה ללכת להורים.חותמת+

בלידה ראשונה בעיקר הולכים להורים לא דוקא לקבל עזרהכלה נאה
לפעמים מרגישים ביטחון יותר אצל אמא.
בגלל המצבי רוח של אחרי לידה לא לכל אחד טוב השקט.
והחששות מהטיפול בתינוק.
ואם יש ואוכל טוב זה נותן הרבה הרבה כח ליולדת. מאשר לאכול אוכל פשוט.

אני חזרתי לאמא שלי. היתי הראשונה נשואה..ובבית הרבה ילדים קטנים. ועוד בחופש הגדול. היה לי קשה הרעש. הסתפקתי בשבוע וזהו. לפחות אכלתי טוב.

אולי תלכי אפילו לשבוע.
ואם לא יהיה לך נח תחזרי אחרי 3 ימים.

העיקר שיהיה לך בקלות ובשמחה!

ההורים שלי לא יכולים לקבל אותי אחרי הלידה אליהם..פולי

גם אני חזרתי הבייתה אחרי לידה ראשונההתמסרות
לגמרי מבחירה, רציתי את השקט והמקום הבטוח שלי.
הטיפול בתינוקת לא היה ככ מסובך, בימים הראשונים הם גם לרוב ישנים הרבה.
מבחינה פיזית היה לי קשה כי הלידה הייתה קשה אז בעלי עזר בימים הראשונים.
והיה לי הכי טוב השקט לחזור לעצמי ולהצליח בנחת עם ההנקה והכאבים.

אומנם לא היה פשוט אבל לשניה לא הייתי משנה את ההחלטה, גם בלידה השניה שהייתה די קרובה חזרתי הבייתה.

לוקח זמן לצבור ביטחון בטיפול אבל האינטרנט מלא במידע ותמיד אפשר לשאול מישהי שמרגישים בנוח איתה.

ובלי קשר ברוך הבא לעולם שכולם יודעים מה נכון בשבילך!
תראי גם בהמשך שלכל דבר בטיפול בתינוק יש לאנשים מה להגיד, צריך ללמוד מה מקבלים ואיך לא נלחצים מכל דבר.

הקב"ה לא סתם נתן לך תינוק.

תאמיני בעצמך את תהיי אמא נהדרת!
מוסיפה עוד משהוהתמסרות
חשוב גם לדעת שאחרי הלידה יש לרוב הרבה פרצי בכי ורגשות מוערבים.
זה נחמד שיש מקום שקט לפרוק בלי להרגיש צורך "להיות בסדר עם אחרים"

רק כדאי להכין את הבעל שלא יבהל אם את מתחילה לבכות סתם כי הוא אמר לך משהו....
ושיראה שזה לא עובר את גבול הטעם הטוב
הערה חשובה מאודמק"ר

באמת תכיני את בעלך לזה.

אני הטיפוס הכי לא רגשי בעולם, וכמה בכיתי אחרי הלידה.. מכל שטות! בעלי לא הבין מה קורה..

ומסכימה, זה מאוד נוח לעשות את זה במקום שקט ובלי שכולם מקרקרים סביבך, היה לי מאוד לא נעים כל פעם שבכיתי ליד כללל המשפחה

איזה הודעות מחזקות! תודה!פוליאחרונה

נתת לי כוחות.. תודה רבה לך!

באמת נשמע יותר אידאלי בבית. וכשיש בנזוג תומך ועוזר אז כנראה שיותר קל! ולי ב"ה יש.

אני חושבת באמת לאמץ לי את כיוון המחשבה הזה שלכל אחד יהיה מה להגיד, אבל הקב"ה נתן לנו את הילד הזה מתוך מחשבה שנדע או ננסה לדעת מה הכי טוב לו.. עצות אפשר לשמוע אבל לא קבל את כולן

תודה רבה על החיזוקים! ובאמת אעשה שיחה מקדימה עם בעלי על נושא החולשה, ההורמונים והבכי.. חשוב מאוד! תודה.

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

סוכריראת גאולה
(מבחינתי, אין בעיה לקנות ממתקים, ולתת ממתקים לילדים, אבל תכניסו את זה לקטגוריית הממתקים. אקטימל זה לא אוכל, זה ממתק עם קצת תוספות שמועילות לגוף, ממש כמו קורנפלקס. אם בראש שלנו זה יהיה ממתק, ולא "אוכל מפנק", בסוף ניתן להם פחות ממתקים. ולא חסר לילדים בימינו סוכר)
מחפשת המלצה לבקבוק מים עבורי במחיר שפוימולהבולה

מניקה וחייבת לשתות מלא

כל הבקבוקים שקונה על הפנים

צריכה המלצה לבקבוק איכותי אבל לא יקר אם קיים דבר כזה

אני הזמנתי מסופר פארםאונמר

עלה 30 שקל. הוא לא מהענקיים אבל ממש נח לשתות ממנו.

אני שותה פי מליון מאז שיש לי אותו.

ומחזיק לי כבר חצי שנה. עבר כמה נפילות וכזה ושרד.

לייף בקבוק טריטן פיה כפולה ורוד 600 מ"ל

יש לו גם קש לשתות וגם פתח רגיל לשתות שמרימים, והקש רחב כזה, זה לא שיוצא טיפה ממנו.

התחברתי אליו ממש חח

תודה אבל קטן לי מדימולהבולה

אני בשוק אחד שותה אותו😁

ולפעמים נמצאת במקומות שאין לי איפה למלא

באורבניקה יש מבחרשואלת12
מקסימום יהרס תקני עוד
הם מזעזעים. נשברו לנו תוך שנייה בשימוש רגילואילו פינו
דווקא אצלי לאשואלת12
יש ל2 ילדים כבר שנה. ולי אחד נשבר ויש לי עוד אחד. אז יצא שקניתי 2 בקבוקים לעצמי לשנה..
יצא לי לקנות 4 סוגים שונים . וזאת הייתה החוויה שליואילו פינו
אז רק כדאי שהפותחת תדע... שלא תתבאס
יש לי אחד משם כבר שנים!מסע של החיים

הוא התעקם וקניתי אחרים והם נהרסו וחזרתי אליו..

לא מוצאת קישור באתר כנראה כי כבר לא במלאי.

אנחנו גם מאוד אוהבים את הבקבוקים של uzspace (מה ש @ואני שר שלחה קישור)

לא הכי אטומים בעולם אבל מאוד נוחים לשתיה וחזקים

גם לנו יש מישם לאחד מהילדים הקטניםאיך?איך?
מחזיק מעמד ממש יפה כולל אינספור נפילות וזריקות (לעומת הקודם שהיה ממש יקר ונשבר בנפילה הראשונה)
אני קניתי באליאקספרסואני שר

המלצה של יונה המלצות במקור אני חושבת.

ממש אוהבים אותו ויש כמה גדלים אז אפשר לבחור.

יכולה לנסות לחפש את הקישור אם רלוונטי...

אשמח לקישוריםמולהבולה
תודה רבה 💛מולהבולה
זה לא נוזל?אחת כמוני
שלי עכשו קצתואני שר

אחרי שחטף איזו מכה לדעתי...

השאר למיטב ידיעתי לא.

קניתי בקבוק של 1.2 ליטר של קונטיגוואילו פינו

נכנס למדיח ואת הפיה מנקה עם מנקה בקבוקים קטן.

גודל מעולה ממש

עלה בסביבות 120 שח. אבל משמש אותי כבר המון המון זמן

מאיפה הזמנת ? מהאתר שלהם?מולהבולה
דווקא עכשיו רואה שבאורבניקה יש השני ב50 אחוז
באורבניקה יש של קונטיגו?ואילו פינו
הזמנתי מטרמינל איקס כדי לשלם עם הפייטר
לא, סתם בקבוקיםמולהבולה
קונטיגוואז את תראי
השקעה לפרק זמן ארוך
גם מיונה המלצותמדברה כעדן.אחרונה
לא מתייעצת כי זה כבר קרה, אבל מה דעתכן? מענייןממתקית

לבת שלי ב א' היה אמור להיות מסיבת סידור גדולה בערב, ובדיוק אז היה מצב בטחוני לא יציב..הוחמרו ההגבלות, לא ידעו מה יהיה והמסיבה נדחתה ללא נודע.
בקיצור את המסיבה דחו בסוף לאיזה בוקר והודיעו בקבוצה לאימהות שהן יחגגו מול בנות בית הספר בשעות הלימודים, ללא אימהות!!! (כלומר המסיבה הריקודים, הדקלומים וכו יהיה בבוקר מול כל בית הספר עד כיתה ו'. אימהות לא מגיעות, מבחינת שלא כולן יכולות להגיע כי חלק עובדות וכו)
עכשיו אני לתומי קראתי, הבנתי, ולא יודעת למה חשבתי לעצמי, זה יום שאני בבית, אז נסעתי לבית הספר למסיבת הסידור.
כמובן שנכחו כל בית הספר וללא אימהות אחרות.
המנהלת דיברה דברי פתיחה ואז באה אליי וביקשה שאלך
קצת גיששתי, דיברתי לליבה, אבל לא עזר. ברגעים האלו היו דיבורים בבמה, אבל הבנות הביטו ואולי גם שמעו אותנו.

המנהלת אמרה שלא פייר שיש אימהות שלא באו ורק אני מגיעה, אמרתי לה שאבקש את רשותן בקבוצת הוואטסאפ.
אציין שמאוד הבנתי את המנהלת, היא לא רוצה עכשיו בלאגן מאימהות אחרות, ושבנות יקנאו למה רק אמא של.... באה. (אם כי יכול להיות שזה גם לא היה קורה...)
דיברנו כמה דקות כשהיא דורשת שאצא ואני מנסה בנעימות לבקש להישאר בכל זאת, כי אני כבר פה.
כמובן שבסוף יצאתי, מבינה מאוד את המנהלת
אבל מהירהורים שלי, חשבתי לי איזה "הכנסת אורחים" המנהלת העבירה ושידרה לבנות?
קצת הפריע לי ה"גירוש" הזה למרות שיודעת שלא נהגתי כשורה.
אני לא אשת חינוך ובטח לא מנהלת בית ספר, אבל נראה לי היה מקום לשתף את הבנות שאמא של.... הגיעה מרחוק, והמסיבה ללא אימהות, אבל נארח אותה בשמחה כי היא כבר הגיעה ומה זה הכנסת אורחים אם לא זה. ובפעם הבאה אמא של... תזכור שלא מגיעים... או משהו כזה.

ולא יודעת מה התחושות של הבת שלי שפתאום ראתה את אמא , ואז המנהלת מוציאה אותה.
לא דיברתי עם ביתי על זה...
עברו כמה ימים.
שייך לפתוח בפניה?
תודה למי שקראה

אני חושבת שהיא חששה שבנות אחרות יקנאו ויתעצבואוהבת את השבת

שאמא שלהם לא נמצאת...

לדעתי הגיוני המעשה שלה אבל אולי לא הצלילה לעשות אותו בנעימות...

לבת שלך את יכולה להסביר את הנל..

וקורה לכולנו שלא הבנו את הסיטואציה כמו שצריך ועשינו טעות... לומדים מה שאפשר וממשיכים הלאה...

איך בכלל נתנו לך להכנס לשטח ביה''ס?חילזון 123

אצלינו השומר מכניס הורים רק כשיש אישור מיוחד.

לא יודעת למה זה קשור להכנסת אורחים, לדעתי לא היה כדאי להגיע מלכתחילה אם אמרו שלא

אבל מצד ביה''ס לא מבינה למה לא יכלו לעשות בערב אחר, ולהזמין את ההורים כמתוכנן. ההורים לא כעסו?

נראה לי הם סתם התעצלו...

השומר נתן לי להיכנס...באמת לא יודעת למהממתקית

אולי חשב שאני מצוות ההפקה...

הכנסת אורחים- זה לא רק להזמין לשבת.. אני רואה את זה כדמות שנכנסת לבית הספר, גם אם בטעות, יש 2 אפשרויות:
לגרש- מה שקרה
או להסביר את הסיטואציה בנעימות, ולהזמין בשמחה ובהסבר, למרות שלא מתאים.

וכן... עצלות, ולדעתי אימהות שמחו שכך כי גם הן התעצלו להגיע.
בית ספר מרוחק מהעיר...כרוך בנסיעה, וזה גם זמן ןערב..
לבנות יש הסעה

מצד שני תחשבי על מה שהמנהלתחילזון 123

תצטרך לתרץ אחכ לבנות או לאמהות שגם רצו להגיע ונמנעו בגלל שזה לא הוגדר לאמהות. זה באמת לא פייר.

אולי מהתחלה היה עדיף שהיתה מודיעה שמי שרוצה מוזמנת להגיע ודי.

אבל אולי גם מצידך יש מקום להראות לילדות שכשיש כללים צריך לעמוד בהם ולא להתעקש לעבור עליהם

את נשמעת לי מדהימהשאלה גנים

אישית הייתי מאוד (מאוד!) כועסת אם הייתי במקומך

וואו ככה לגרש אמא???

הלם

איזה באסה!אמאשוני

הבת שלי סיימה ו' השנה, מסיבת הסידור שלה נעשתה תחת מגבלות קורונה, וגם זה הצליחו להשחיל בין סגר לסגר.

נראה לי יש יותר שכבות ביסודי שהשתבשה להם מסיבת הסידור, מאשר שכבות שהתנהל כמתוכנן.

מבאס ממש שהילדים מתכוננים לאירוע והוא לא יוצא לפועל בגלל מגבלות.

אצלנו הפתרון במקרים כאלט, שהבית ספר מזמין הסרטה מקצועית של הטקס, ואז נשמר זמין לכל אחד בכל מקום.

אפשר גם לעשות שידור לייב. אפשר להציע הצעת ייעול לפעמים הבאות.

כרגע אפשר להציע לעשות טקס חוזר, הפעם רק לאמהות.. אולי ביום שישי. חלק מהאמהות לא יוכלו להגיע, תמיד יש כאלו. יום שישי הרבה אמהות יכולות. מי שלא יכולה שתזמין סבתא/ דודה/ אחות גדולה במקומה.

לגבי השאלה שלך, את מכירה בטעות שנעשתה, ממש בתום לב, אבל טעות בשיקול הדעת.

מנהלת ביסודי חייבת להיות קשוחה עם הכללים.

תראי איך המרחב הציבורי נראה כשכולם מפחדים משיימינג.

בית ספר זה לא מתנס שאפשר להגמיש כללים

ואם תלמידות היו יוצאות מפוקוס כי "גם אמא שלי בבית ואני רוצה להתקשר שתבוא"

מי שהייתה נאלצת להתמודד עם הבלאגן זו המנהלת.

גישה של הכנסת אורחים לא רלוונטית לדעתי בסיטואציה הזו

זה כמו שתלמידה שקיבלה השעיה תוכל להיכנס לכתה כי היא "כבר הגיעה"

תלמידות כל הזמן מנסות לבדוק גבולות ולכן מנהלת צריכה ללכת ראש בקיר הרבה פעמים.

אגב שיימינג, לפני כמה שנים "התפוצצה" בתקשורת כתבה על מנהל בית ספר שהשעה תלמידה שלא עמדה בכללי מסיבת בת מצווה שנהוגים בתקנון.

המסיבה נערכה כמובן בשעות שאינן של לימודים, באולם פרטי ולא הייתה קשורה למוסד הלימודים.

גם שם הטענה של האמא הייתה שבהסתכלות פרטנית לא היה צריך להשעות את הילדה.

טענת המנהל הייתה שבהסתכלות כוללת היה צריך להשעות כי הכללים ברורים וידועים וההורים חתומים על התקנון.

אני יכולה להבין את שני הצדדים, אבל אני שמחה שבמוסדות הלימוד של ילדי אוכפים את הכללים של בית הספר לטובת הכלל ולטובת הסדר.

זה נותן המון כח למורות ושומר על רמה גבוהה ולא מיליון התערבויות של הורים שמחלישים את המערכת.

אז נכון שבמקרה שלך אולי לא היה קורה כלום אם היית נשארת בהנחה שהאמהות והתלמידות היו זורמות עם זה,

אבל זה כן משדר שדר כללי יותר, שאפשר "להגמיש" כללים, פשוט להגיע ויהיה בסדר.

נכון היה לפנות אליה מראש ולבקש הגמשה, כשזה לא קרה, אני מבינה את הפעולה למרות שהיא "לוחמנית"

גם הגעה ללא תיאום עלולה להתפרש כך (אם כי ברור שזה לא המקרה, את הגעת בתמימות כדי לשמוח עם הבת שלך)

לגבי הבת שלך שראתה שהגעת ואז שהלכת, אפשר לעשות מהלימון לימונדה,

להסביר:

אמא רצתה להשתתף ולשמוח איתך. ניסיתי. המנהלת לא הרשתה אז הקשבתי למנהלת והלכתי.

המסרים:

1. את חשובה לי, עשיתי השתדלות להשתתף.

2. לא כל מה שרוצים ומנסים, בסוף מקבלים.

3. למנהלת יש סמכות עליונה בזמן ובשטח בית הספר.

לגבי פניה למנהלת, אפשר לפנות אבל לדעתי לא כביקורת על ההחלטה, אלא יישוב ההדורים.

אפשר לכתוב את השתלשלות האירועים ואת הרגשות שלך, ולסיים בכך שאת מכבדת את ההחלטה שלה כמנהלת.

לדעתי זה רק יתן לך נקודות מולה בשנים הבאות וזה הרבה יותר חשוב לתועלת הבת שלך, מאשר לצאת צודקת לגבי האירוע הנוכחי.

וחיבוק על האכזבה!

מדוייקשומשומ
ואי אימלהלפניו ברננה!

חיבוק 💞איזה חוויה מבאסת.

גם לך וגם לילדה.

ברור לדבר איתה.

אני לא חושבת שזה קשור להכנסת אורחיםרוני 1234
וגם אם כן, הערך של טובת בנות בכיתה א' הוא מעל אשה מבוגרת שיכולה להבין את המורכבות (וגם פעלה בניגוד להנחיות … למרות שזה בשוגג).

אבל בית ספר פעל בצורה ממש מבאסת שעשה את המסיבה בבוקר. אצלנו גם דחו את המסיבה מלפני פסח לאחרי פסח אבל ברור שזה צריך להיות עם ההורים!

האמת לא הבנתי מה הביג דילבוקר אור

אולי אני מפספסת..

אבל ברור שלא הוגן שרק אמא אחת תהיה..

מה זה קשור להכנסת אורחים?

לא מנקודת מבט שלי הכנסת אורחים.ממתקית

מנקודת המבט של התלמידות
תמיד מדברים ועוסקים בהכנסת אורחים, דווקא כשקשה, כשלא רוצים...
זו לא הזדמנות להעביר מסר חינוכי מתוך מעשה?
לזה התכוונתי.

זה לא אירוח של ראש העיר בבית הספר, שהתארגנו לכבודו.
דווקא האמא הפשוטה, שעשתה טעות אבל טרחה והגיעה, אולי בכל זאת נזמין אותה? נארח אותה במסיבת הסיום למרות שלא הייתה צריכה להיות נוכחת...

נקודת מבט קצת שונה...

את מבוגר והן ילדות.נעומית

אי אפשר לחנך אותן על חשבון משהו שלא פייר כלפיהן.

בנוסף, כשעושים משהו שהוא לא בסדר (כן, זה לא נורא ואיום אבל לא תואם את הכללים), אין כ'' כ סיבה לצפות ליחס לפנים משורת הדין.

וממש ממש מבאס שלא הזמינו את האמהות! 

בדעה שונה מהתגובות פהקנקן שבור

בעייני ברור לאפשר לך להשתתף

באמת בתום לב, היית האמא היחידה

לא איזה קנוניה מאורגנת מאחורי הגב

מה הביג גיל, אםשר להסביר את זה נורא בקלות לילדות (ולאמהות)

אצלנו במוסד זה ברור היה עובר בטוב ובנעימים גם מצד ההורים וגם מצד הצוות החינוכי

חיבוק על החוויה, כן הייתי מגששת עם הבת שלך איך היה לה החוויה, תשתדלי לא להכניס לה מילים ורגשות לפה, יותר שיח לפי תומו

לי נראה הפוךאיך?איך?

היו כללים ברורים ואת לא הלכת לפיהם אז הם 'עזרו' לך לעמוד בכללים.

לא רואה קשר להכנסת אורחים

ונראה לי שגם אם היו אומרים את זה כמו שהצגת (שבפעם הבאה אמא של.. תזכור לא להגיע) היה יכול מאוד להביך את הבת שלך

האמת שאצלי זה לא היה עובר חלק בגרוןמקרמה

אני שונאת שמיישרים קו למינימום בגלל שלא כולם יכולים...

מסיבת בידור זו חוויה חד פעמית

הורה שהגיע והשקיע לחוות את זה עם הילד שלו זה ראוי להערכה ולא לביזוי

מבינה את ההורים שלא יכולים

אבל אם הייתי מתיישרת לפי היכולות של שאר ההורים אז לא הייתי עושה הרבה שברים

מה השלב הבא?

לחייב את כל הילדים להישאר צהרון כי יש הורים שלא יכולים לאסוף באחת?

מסיבת סידור שמעבירים לבוקר זה העניין מורכב ביותרזמינה

אני נוטה לא להעביר ביקורת על בית הספר בעניין כי אני משערת שהיו להם שיקולים משלהם

ראוי מאוד לכבד הורים שלא יכולים להגיע למאורע המשמעותי הזה

כן, אם ביקשו לא להגיע ראוי לכבד את הבקשה

אני מעריכה את המנהלת על העמידה בעניין

ואני אומרת את זה בתור האמא הפראיירית שהקשיבה לבקשות מעין אלו ואז גילתה שהיו אמהות שהגיעו והן וילדיהן הרוויחו ואני וילדיי הפסדנו

מאז כמה מקרים כאלו למדתי לקח

וזה לא משתווה בכלל להשארת ילד בצהרון..

זה העיקרון...מקרמה

אני מבינה שהיו אילוצים להעביר לבוקר (מלחמה וכו...)

ואני עדין חושבת שגם בנסיבות האלו שהעבירו לבוקר וזה אומר לקחת חופש היה צריך לאפשר להורים שיכולים להגיע

אני מכירה הרבה הורים שהיו עושים מאמץ כי זה באמת אירוע חד פעמי וחשוב

ומי שלא יכול- אני מניחה שרובם היו יכולים למצוא פתרונות יצירתיים כמו סבא סבתא

אבל לישר קו לכולם למסיבה ללא הורים - לא פייר בעיני

ההחלטה מראש לאסור היא הבעיתית בעיני

לא גיבשתי עמדה איך היה צריך להתייס למי שלא כיבד את ההחלטה... (שלא מכבדת בעיני את הילד/ההורה/המעמד... אבל ניחא )

איזו חוויה לא נעימהלומדת כעת
נראה לי כדאי להבין איך הבת ראתה את זה, לא כאישו, אולי כשאלה בהערת אגב איך הייתה לה המסיבה ומתי היא שמה לב שהלכת ואם היא יודעת למה.
לדעתי כן לפתוח בפני הילדהניק חדש2אחרונה

אבל בעיני עשית טעות שלא שאלת קודם אם אפשר להגיע ופשוט הגעת🤷‍♀️

היית חוסכת לכולם עוגמת נפש.

בן ה9 שלי משועמם ומחפש תעסוקה כל היוםכולנה

יש לו פליימוביל שבאמת העסיק אותו הרבה שעות, אבל עכשיו מוציא רק בשבת.

לגו אין לו סבלנות לבנות.

משחקי קופסה גם לא הסגנון.

הוא כן יורד לגינה, אבל רק באזור יותר מאוחר אחרי צהריים, וגם לא כל יום.

הוא לא הטיפוס שמזמין והולך לחברים.

ולא אחד שהיצירתיות יוצאת ממנו כשהוא משועמם, אלא אם להציק לאחים שלו זה יצירתי 🤦‍♀️

לא רוצה להיות אחראית על השעמום שלו, אבל כן רוצה תהיה בבית מספיק תעסוקה שלא יחפש שתגיע השעה ללכת לגינה.

להכין איתו רשימהקדם
של 15 דברים לפחות שאפשר לעשות כשיש זמן פנוי, ולחשוב איתו על רעיונות. מעלה פה כמה שעובדים אצלנו- קיפולי נייר (יש דפים מיוחדים בחנויות יצירה ויש המון סרטונים וספרים שמדריכים), להכין עוגיות בצורות שונות, ספריה ובכלל לקרוא, להכין מצגת בנושא מסוים, להכין בעצמו תשבץ/תפזורת, לקנות חוברות של תשבצים/תפזורות/סודוקו וכאלה, צביעת תמונה לפי מספרים (יש למבוגרים, באלי אקספרס או חנויות יצירה), להכין ארוחת ערב למשפחה, פאזל של 1000 חלקים
הוא לא הטיפוס שיושב עושה עבודותכולנה
גם בלי הרבה סבלנות ללמוד דברים חדשים 
יצירות מכל הסוגיםאיזמרגד1

לקרוא, בניית דגמים, להזמין חברים או ללכת לחברים

לבשל ולעשות דברים בבית

ולדאוג שיהיה לזה קופסה או רשימה שהוא יכיר מראש כי כשמשעמם קשה לעבור למצב רוח פעיל

תחפשי חוגים אונלייןאמאשוני

חוגי תכנות, אומנות, אפילו קורס גיטרה.

עדיף משהו עם התנסות עצמית.

זה גיל שצריך מעבר ליצירות במקסטוק.

גם חוגים שווים דרך המתנס/ תנועת נוער.

אפשר לוודא שיהיה לו זמין:

גולות

קליעה למטרה עם חיצים נדבקים

שק אגרוף אם הוא אוהב

ספרים

טרמפולינה או משהו בסגנון.

כדורגל

מתח

אופניים/סקייטבורד

אוטוטו פליימוביל וגינה פחות ימשכו אותו לדעתי הוא ברף העליון של הגיל שזה עוד מעסיק אותם.

להיפגש עם חברים אחר"צ בפארק זה משהו שהוא יאהב? (זה לא כמו ללכת או להזמין חבר)

מכירה חוגי אונליין מומלצים?כולנה
צריך להיות משהו מאוד מעניין כי הוא לא הטיפוס שיושב ולומד בעצמו

אופניים קורקינט הוא יורד איתם לגינה, אבל הוא נשאר שם רק כשיש חברים וזה  נגיד קורה בערך פעמיים שלוש בשבוע, מאמינה שבחופש יקרה עוד פחות.

מתח ושק אגרוף יכולים בהחלט לעניין אותו

אני מכירה עבור ילדים שאוהבים להתנסות וללמודאמאשוני

אם הוא לא אוהב אז הוא גם לא יעמוד בלהתחבר לשיעור בזמן.

אתם יכולים לבדוק אולי בגלל שזה במחשב כן יעניין אותו?

תבדקי דרך אתר המקפצה, זה בחינם.

יש גם תוכניות לחקר חלל ושל מכון דוידסון.

דברים כמו גיטרה ואומנות לא מכירה באופן אישי,

אבל בטוחה שיש לא מעט.

אבל אם לא מעניין אותו ללמוד דברים בעצמו (ללמוד הכוונה גם ללמוד לנגן למשל נכלל בלא אוהב ללמוד?)

אז פחות הכיוון.

מה עוד?

אמממ מונדיאל?

מנוי לבריכה?

החופש זה באמת בעיה. אולי להגדיר לו שהוא חייב למלא סדר חופש, רוצה או לא רוצה.

הגמישות בתוכן לא בשאלה של העשייה עצמה.

3 פעמים בשבוע להיפגש עם חברים זה אחלה.

מקווה שיחזיקו מעמד גם בחופש.

אולי נגיד עבודה כעוזר מדריך בקייטנות? אולי התנדבות עם חיות? מה שיש לכם בסביבה.

זה תעסוקות לקיץ לא ליומיום.

לקיץ ראיתי שיש קיטנה דיגיטליתואני שראחרונה

של "אפשר לחשוב"

אין לי ילדים בגיל אז לא נכנסתי לפרטים אבל אולי תנסי לחפש

ממה שהבנתי זה הפעלות בכל מיני תחומים

שמקבלים כל יום בשעות קבועות

למה בעצם לא חברים...?נחת-רוח

אולי חסר לו בטחון שם ואם תעודדי להזמין הוא יגלה כמה זה נחמד

ואם לא- אז יש גינה?

אפשר דברים של בנים..לבנות מחנה,דברים מעץ.. ניסויים מדעיים ביתיים קלים..

יש לו חברים, אבל פחות נפוץ פה שבאים לבתיםכולנה

ובאמת קובעים בגינה..

גם שמדי פעם מגיעים הם בקושי משחקים עם עצמם.

מחנה הוא עושה כשיש לו מוזה, זה לא משחק של כל יום.

יש לי פה ערמת עצים שהוא אסף ומשחק איתם אבל זה כבר פחות מעניין אותו.

הכנות לטבילהמישהי חדשה:)

שלום לכולן! אני חדשה כאן ושמעתי על המקום הזה מחברה. התחתנתי בשנה האחרונה.

רציתי לשאול, איך אתן מסתדרות עם ההכנות לטבילה? עשיתי את זה כבר כמה פעמים וכל פעם מייאש אותי להתחיל יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…

אמרתי לבעלי היום שכל אישה ששומרת טהרה מגיע לה גן עדן מיד בלי שאלות, על כל מה שהיא חווה בתקופה הזאת…🤦‍♀️

יש עצות למישהי? אשמח לשמוע!

בלי נרווים, (בלי עצבים).נעומית

החישוב שלי הוא כזה (לא יודעת האם נכון הלכתית)

מה אישה עשתה לפני 200 שנה?

הלכה לסופר פראם כדי לקנות את הדבר הספציפי להוריד עור קשה מכף הרגל? הקפידה להשתמש בליפה הכי ממרקת בבית? הקפידה לקנות את המקל הארוך לגב?

התקלחה. במקרה הטוב. הלכה לנהר (לא מקנא בה), חזרה הביתה.

היום אני עושה מקלחת טובה. עוברת כדי לראות שהכל בסדר. לוקח לי 30-40 דקות בד''כ. מהרגע שאני נכנסת למקווה עד שאני בחוץ 10-15 דקות כתלות בעומס במקווה

(יש ארגונים שאפשר יום קודם, ציפורניים, לק וכו').

ואי אהבתי את קו המחשבה!טארקו
גם אצלי ככהפרח חדש

מורידה שיערות וגוזרת ציפורניים

אמבטיה של רבע שעה בערך

משפשת את העור של הרגליים שבישיבה של כמה דקות במים מתרכך ויורד בקלות

מקלחת טובה

מסרקת את השיער תוך כדי שלא יהיו קשרים.

צחצוח שיניים וחוט דנטלי

עיון בכל הגוף וזהו

גג 40 דקות

ובמקוה ציק צאק אם אין תור תוך רבע שעה אני בחוץ

עושה את הרוב יום לפניהמקורית

גזיזת ציפורניים, גבות, שפם, הסרת שיער - יום לפני

ביום המקווה מקלחת טובה, ניקוי טבור ואזניים במקלחת עצמה, צחצוח שיניים, עיון

מה מלחיץ אותך? הנוהל די פשוט וברוראלישבע999

אולי קיבלת בהדרכת כלות מנהגים וחומרות שונות?

מסכימהאנונימית בהו"ל

שווה לבדוק את זה

ולהבין את ההלכה כמו שצריך..

אני אישית קיבלתי הדרכה מהכלה של הרב דוב ליאור והיא נירמלה ואיפסה אותי ואת ההתארגנות ממש.

היום )טוב גם נשואה כמה דקות..( מתארגנת בארבעים דקות גג

תלכי ותשאלי

זה לא אמור להיות מורכב בכלל.

יש לי רשימה של מכון פועה שקיבלתי מהמדריכה שלימישהי חדשה:)

דף A4 עם רשימה ארוכה של כל מה שצריך לעשות… אני עוד לא זוכרת הכל בעצמי.

בסוף זה לא באמת לוקח כל כך הרבה זמן, פשוט לראות את כל הרשימה ההיא, זה מלחיץ…

ואתם פוסקים לפי מכון פועה באמת?טארקו

מי הרב שלכם?

אולי בעלך יכול לתת לו את הרשימה שיסמן מדרג-מה חובה, מה רצוי, מה רק אם נשאר זמן וכח?

כי באמת לא הכל זהה וזה חשוב לדעת.

יכול להיות שיש שם גם דבריל שלא רלוונטים אלייךשמעונה
נגיד עדשות מגע, אבל זה עדיין נראה רשימה ארוכה
ואוסיף עוד משהוטארקו

אותי מדריכת הכלות לימדה שצריך פשוט לעבור על כל הגוף מלמעלה למטה מכל הכיוונים

לא צריך שום רשימה בשביל זה

רק לעבור

ראש- לחפוף, לסרק

פנים-מה שאת מקפידה(בגדןל לרוב הדעות שיערות מחוברות הן לא חציצה). לקנח אף, לצחצח שיניים, לבדוק אוזניים ולהוריד עגילים

חזה, בטן(טבור לפעמים צריך לנקות) גב, ידיים ישבן וכו- לסבן, לשטוף, לעשות עיון שאין חציצות..

וזהו פשוט לעבור על הגוף שלך, בעצמך.

אם עברת על כל הגוף את בע"ה מוכנה לטבילה.

אולי תכתבי לעצמך רשימה מתוך הרשימה הזאתשיפור

רק מה שרלוונטי לך, ואולי סתם מפורטים שם דברים שמבחינתך הם חלק מובנה ממקלחת ולא צריך שיהיו מפורטים בכלל.

או שתוותרי על הרשימה ופשוט תעברי לעצמך על הגוף.

תלמדי מה בדיוק צריך,אונמר

וזה מצטמצם פלאים.

אני הייתי גם כמוך בשנים הראשונות, ואחרי שלמדתי הבנתי שזה לגמרי סתם.

יום לפני מורידה שערות וצפרוניים, נשאר רק להתקלח ולעסור על הגוף שאין כלום.

מקלות אוזניים ושפם קצת זה גם יום לפני.

אין באמת הרבה עשיה.

אבל באמת זה מבהיל בהתחלה. לאט לאט ❣️

תודה על ההרגעה🩷מישהי חדשה:)
בנחת!Sheela

כמו שכתבו פה זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן

ולא משהו חריג

בגדול להוריד שערות איפה שאת רגילה, ציפורניים ומקלחת טובה.

אפשר לפצל ליומיים וזה מאד מקל.

לי עוזר אחרי המקלחת לעבור על הגוף מלמעלה עד למטה לוודא שעשיתי הכל- שיער אוזניים עיניים שיניים וכן הלאה.

יש דיון בגמראהשקט הזה

אם אישה שנפלה לנהר נחשב שטבלה או לא. הדיון הוא לגבי האם צריך כוונה בטבילה או לא.

אבל תחשבי שאם יש מקום להגיד שאשה שנפלה, עפ כל הבגדים שלה, בלי לעשות שום הכנה לפני- יכול להיות שנחשב שטבלה אז זה כבר מרגיע קצת.

עכשיו באופן פרקטי- קודם כל ללמוד מחדש את דיני הכנה לטבילה והלכות חציצה. כשלומדים את זה בהדרכת כלות הראש שלנו עסוק בעוד מליון דברים ואנחנו לא עד הסוף קולטות. כשלומדים מחדש פתאום מגלים מה באמת עיקר הדין, מה התווסף וזה מסדר את הראש.

ומצטרפת למה ש @טארקו כתבה.

שימי את הרשימה בצד. תעברי על הגוף מלמעלה למטה.

חפיפה, אוזניים (לנקות את החורים של העגילים אם ככה את נוהגת), פנים נקיות מאיפור. רחיצה של הגוף, הורדת שיערות (אפשר ומומלץ יום לפני.) ציפורניים בידיים וברגליים (גזוזות או נקיות אם את מאריכה).

זהו. לא להשתגע. לא צריך לקחת יותר משעה כולל הכל. רובינו מתקלחות כל יום או כל יומיים. זו לא המציאות שהתקלחו פעם בשבוע אז הצטברו על הגוף לכלוכים שצריך להתאמץ כדי להוריד.

ומציעה גם- לשנות כיוון. אם מתאים לך, אם לא מתחברת- תדפדפי.

את מתכוננת למפגש מחודש עפ בעלך, זמן קצת להשקיע בעצמך.. (אני נגיד בתקופות בלי מקווה מגיעה להורדת שיערות פעם באפעם.. ), אפשר להתפנק באמבטיה כיפית וטובה, אפשר למרוח *אחרי הטבילה* קרמים מפנקים.

במקום צ'ק ליסט מלחיץ- השקעה בעצמי.

במקום לחץ מהיום הזה- ציפייה אליו, ליום שהוא שלי ואני חושבת בו על עצמי ומה עושה לי טוב.

בהצלחה!

חיבוקואני שר

מבינה אותך ממש!

חוץ מעל העצות שנתנו פה לפני,

אני רוצה להגיד לך לנשום אוויר ולדעת שזה הולך ומשתפר.

הניסיון הופך את זה ליותר קל.

זה נהיה יותר מוכר.

ואם הזמן עובר ואת בלחצים גדולים וחרדות, אחרי שהתייעצת עם דמות שתעשה לך סדר מה הכרחי, שתדעי שיש לנשמת תכנית ליווי למי שיש לה חרדות סביב ההלכות...

אבל זה ממש לא חייב להיות המקרה שלך.

זה פשוט סיטואציה שחדשה לך וזה בסדר שלוקח זמן להתרגל.

מזכירה את כל זה גם לעצמי 😅

קודם כל עם הזמן מתרגלים, או נכנסים להריון😄שמעונה
😄וברצינות תעשי רשימה , וחלק מהדברים אפשר לעשות קודם וחלק אפשר באותו יום במקווה...

יש דברים שהם לא עיקר הדין ובעקרון כל ההכנות לא אמורות לקחת כולל הכל שעה....

יש היום מקוואות שיש שם גם רשימה לי זה עושה סדר...   אני חושבת שהגן עדן מגיע על הרצוא ושוב, על המרחק , הקושי, פחות על המקווה עצמו😄תנצלי את הימים האלו , שאת עדיין נשואה טריה. תהני מהמקווה, תקחי לשם איפור ,תתפארי אחרי , תפתיעי את עצמך, תני לעצמך להתפנק ביום כזה ...

עונה לך כבלניתעל הנס

בהתחלה זה ממש כמו הר.

אחר כך זה נהיה הרבה יותר פשוט.

מה שאת רגילה ביום יום זה מה שאת צריכה להקפיד עליו+ כמה דברים כמו גזיזת ציפרניים.

השאר זה לא חובה,עור קשה ברגל זה לא חציצה לא חייבים להוריד,שערות הם לא חציצה לא חייב להוריד,

ראוי להוריד אם את מקפידה להוריד אבל לכתחילה זה לא חציצה.לצחצח צריך אבל לא לחפור מעבר זה ראוי ומהודר אך זה לא חציצה.

וענו לך נכון הכוונה לעבור על כל הגוף ולראות שבעצם הכל נקי,שזה בעצם עיון ולהתכוון שזה עיון.

אפשר לפצל את ההכנות ליום יומיים לפני.

העיקר שזה יהיה בנחת ברוגע.

תורה ניתנה לבני אדם, לא למלאכי השרת. זה מהכתבתנו

שאני אומרת לעצמי כשאני מתחילה להיכנס ללופ של ו'מה אם איך שאני עושה לא מספיק' (אצלי זה קורה סביב ניקיון לפסח).

ברגע שעשית מאמץ סביר (פירטו לך פה בכמה הודעות מה זה נחשב), אין שום סיבה שתצוץ לך חציצה יש מאין שתפסול יותר מאשר אם היית טובלת במים לא צלולים- וזו אופציה קיימת וכשרה.

מזל טוב! 🥳 כלה בשנה ראשונה זה שלב מרגש (וכן, יש בו גם דברים מלחיצים שצריך ללמוד לנהל)🤍

לי מה שממש עוזרהוליק

זה לעבור עם בעלי קודם.. על כל מה שאני עלולה להתקע:

אני מתחילה לפני את ההתארגנויות גוזרת ציפורניים עור יבש וכו

ואז מבקשת שיסתכל על הציפורניים ויגיד לי אצבע אצבע שזה בסדר

ואז על עור יבש

ואם יש פצעים

וכל דבר שאני עלולה להיתקע עליו שעות במקווה אח"כ

. והוא עובר איתי ואומר לי דבר דבר שהוא בסדר.

ואז במקווה אני ממש מחזיקה בראש שעברתי על הכל ועשיתי הכל ואני רק עושה סקירה אחרונה של מעבר רציף על כל הגוף - אני כן מתקלחת שוב אבל זה עניין של מה נח לך.

(ואם ואם פתאום מגלה איזה עוד פעם משהו אני למרות הבושה מצלצלת לבלנית ושואלת אותה אם להתעכב על זה או לא)

אני מרגישה שזה ממש נתן לי עוגן שאני יודעת שזה בסדר ואם לא התחדש שום דבר אז כבר עברנו על זה

דברים אחרים לא עזרו לי וזה ממש כן

אולי יעזור גם לך❤️

וואי נושא מוכרתותינה

נשואים כבר כמה שנים ובהתחלה היה מאוד קשוח, הייתי נלחצת מאוד כל פעם.

מה שעוזר לי זה לדעת את עיקר הדין, (חציצה צריך להיות משהו שמקפידה עליו/מכסה חלק ניכר מהגוף, יתכן ויש דעות אחרות אבל זה מה שאני יודעת והולכת לפיו) ללכת לפי מישהו שמקל בנושא ולא מחמיר. (בכללי אני חושבת שמצוות צריכות להעשות ברוגע ובנעימות, במיוחד אצל נשים, ועצבנות ולחץ בקיום מצוות לא תמיד קשורה רק להלכה)

ומה שעוד עוזר לי זה להפוך את ההתארגנות לחוויה, אצלינו המקווה הוא מאוד נעים, אז הרבה פעמים מתארגנת במקווה עצמו וזה הופך את זה למיוחד ונעים

זוכרתהתלבטות טובהאחרונה

שהלכתי למקווה בערך שנה אחרי החתונה אחרי שקיעה.

אז הייתי שעה בהכנות ואז טבילה.

כשיצאתח מהטבילה הבלנית אמרה לי להתארגן מהר כי יש הרבה שמחכות. נתנה לי תחושה לא טובה. שאלתי אותה מה הביתי אמורה לעשות אחרת, התחלתי הכנות לפני שקיעה אז חייב שעה. היא אמרה שלא חייב שעה.

אז פניתי לרב שאני מתייעצת איתו והוא באמת אמר שיש נוהגים ככה, אבל העיקרון זה לא להתארגן בלחץ. לא חייב שעה על השעון.

מהמקרה הזה למדתי שבדיעבד צריך להתארגן כמו שאת רגילה לנקות ולטפח את עצמך + כמה דברים מעבר. אבל לא להשתגע

תקופת הקאות עבדתן רגיל? ויצאתן רגיל?מעיין34

אני לא רוצה שיחשדו בתחילת הריון אז משתדלת לצאת כשיש מפגשים,

מצד שני הפעם זה בשילוב הקאות ואין לדעת אם יפתיע ומתי יפתיע .

כןעדיין טרייה

גם כשהייתי מקיאה קבוע בנסיעות. ותמיד היה לי מוזר שלא עלו עליי לפני שסיפרתי.

בהריונות האחרונים לוקחת בונג'סטה אז מתפקדת רגיל ללא הקאות.

אני כל כך קרובה לקנות, אבל מפחדת מכימי בהריונותמעיין34
למרות שאני יודעת שזה מתאים להריון אבל עדיין, גם אקמול מפחדת לקחת
אקמול באמת עדיף כמה שפחות, אלאאורוש3

אם יש חום ואז זה כן עדיף להוריד.

לגבי הכדורים לבחילות באמת לא חפרתי כי לא הייתי צריכה ב''ה. אבל תבדקי על זה קצת, אולי תופתעי שזה לא דרמטי (שוב, אין לי מושג). וגם לסבל ולהקאות יש משמעות, בסופו של דבר הכל משפיע. תרגישי טוב!! 

למה לקחת אקמול אם יש חום?יהלומה..

זה תגובה נורמלית וטבעית של הגוף

הרופא של הילדים שלנו אומר לתת אקמול רק אם כואב ומתלוננים

אם למשל זה חום והילד לא סובל אז לא לתת

כי חום יכול לפגוע בהתפתחות העוברדרקונית ירוקה
במיוחד בשליש הראשון. זה באמת נכון שבדרך כלל עדיף לא לקחת אם החום לא גבוה, אבל בהריון זה שונה
בחיים לא שמעתי על זהיהלומה..

ואני חושבת שזה לא מדויק להגיד את זה

אבל אני מעדיפה לא להמשיך את הדיון הזה וכל אחת תעשה מה שהיא מבינה ומרגישה

בדקתי שוב כדי לא להטעותדרקונית ירוקהאחרונה

מדובר על חום גבוה וממושך שפוגע, כי הוא פוגע בהתחלקות התאים. לכן בהריון יש המלצה להוריד את החום מהר יותר מבמצב רגיל, אם כי לא חייבים מיד. (בדקתי באתר של כללית ומכבי)

בהריון זה לא טוב לעובראורוש3
תודה רבבה🙏🙏מעיין34
בוודאי שלקחת. זה מציל חייםSheela
זה ממש הבדל בין לא לתפקד לבין התנהלות כמעט רגילה.. אני מאד ממליצה
לא נראה לי שאקמול ובונג'סטה גורמים לכימיממתקית

אני מכירה הרבה שלוקחות.
גם לקחתי בהריונות היפרמאזיס, אבל למזלי לא עזר אז הפסקתי לקחת כי גם אני חוששת מכל הכדורים האלו אז הרגשתך ממש מובנת.

היא התכוונה כנראה לחומרים כימיים. לא להריון כימייעל מהדרום
אוף אני גם לא בקטע של הכדורים. וסובלת.פומלה

כמה שמנסה להעביר תבחילות..

לא מסוגלת לשתות מים ועוד

בנתיים עוזר לי קרח, אבל להקאות לא מצאתימעיין34
ממש מבינה אותך. אני עם היפרמאזיס גםממתקית

נמנעתי מהכדורים
למזלי, באחד ההריונות כשלקחתי לא זוכרת את השם... מה שהיה לפני הבונג'סטה, לא עזר לי. אז לא הייתה לי סיבה לקחת.
לזכור שזו תקופה שעוברת
וללעוס קרח, כמו שכתבו לך פה, כל כמה זמן כדי לא להגיע לעירוי...

אני עובדת ויוצאת כרגילדיאן ד.

אבל האמת שבדר"כ ההקאות לא מפתיעות אותי

אני סוחבת את הבחילה כמה שעות ורק אז מקיאה.

בהריון הראשון שהקאתי בטירוף בלי הפסקה אז לגמרי פגע בעבודה

לא הייתי מסוגלת לצאת לעבוד אחרי שהקאתי את הנשמה על הבוקר.

ובאמת סיפרתי למנהל שלי על ההריון נורא מוקדם.

בול מה שהיה לי בראשוןמעיין34
עכשיו זה לא קורה כל יום וכל היום כמו בהריון הראשון, ב"ה בלי עין הרע ולכן הדילמה
כן. קבוע מקיאה לפני שעולה לרכבת ואחרי שעולה לרכבת.ואז את תראי
בתוך הרכבת מחזיקה שקית ליתר ביטחון 🤭
לפחות לא מול מכריםמעיין34
ואי נשים מה שאנחנו עוברות כדי להביא חיים לעולם

צריכות להדליק משואה

ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

את כותבת מלא דברים נכוניםפילה

בעייה היא אצלי. כי אם היה לי קצת ילדים , פשוט הייתי עושה הכל בעצמי וזהו. וכנראה גם מפנקת עד מוות...

היתה מישהי שנתנה עצה בנוגע להתמודדות עם ציריםבת.

משהו עם נשימות, וחמש נראלי. זוכרת משהו עם פרחים על הווילות אולי?

בלידה הקודמת זה ממש הציל אותי עד לאפידורל, ועכשיו מחפשת להזכר בזה.

אם מישהי יודעת על מה מדובר אשמח לקישור.

כן, ממש תודהבת.אחרונה
אולי משהו עם ראשי תיבות חדוה?שמעונה
ח8 להכניס ד 4 להוציא... אבל אני לא בטוחה לגבי הפרטים, אבל יש שם ה
גם לי זה ממש עזר!אוהבת את השבת
שיהיה בקלות ובבריאות!!!

אולי יעניין אותך