שאלה על יחסי שכנים..אמא לנסיך קטן
עכשיו השכנה עלתה והעירה לנו שכבר שנה וחצי היא סובלת מרעשים. ועכשיו כבר ממש הגזמנו והערנו אותה משינה לא נעים בכלל. היא בכללי גם לא שכנה הכי נעימה שיש וחוץ משלום שלום אין כלום. עכשיו השאלה שלי. זה לגיטימי להעיר על רעש בשעה כזו? כמובן שמעכשיו אתחשב יותר אבל פשוט קצת הרגיז אותי ההתלוננות. ויש לי רק ילד אחד! כמה רעש אנחנו כבר מייצרים?. וגם אני סובלת מרעשים מקומה מעלי אף פעם לא חשבתי להעיר..
אשמח לשמוע דעה של אחרים
את יודעת מה מפריע לה? היא התייחסה להפרעה מסויימת?קרן-הפוך
לנו יש שכנים עם ילדים גדולים שאוהבים מוסיקה רועשת - וקורה לא מעט שצריכים לדפוק בדלת ולבקש מהם להנמיך.
וכשההורים לא בבית - הילדים בכלל חוגגים....
לא. רק אמרה שכבר שנה וחצי זה ככה😳אמא לנסיך קטן
אף פעם לא אמרה כלום. בעיקרון בעלי שר איתו והם סובבו(הוא דפק) את הסביבון על השולחן. אבל זה לא היה ברמה שהיא יכולה לשמוע(נראלי) כנראה שהתכוונה לרעש אחר ןאין לי מושג מהו.
תנסו להבין מה בדיוק מפריע לה..יד_האלמונית

ותבדקו.. אולי הרעש בכלל לא מכם.

השכנה שגרה מתחת לחמותי התלוננה כלך הזמן על הרעש שהם מייצרים (זוג + נער שבישיבה. ובשבתות וחגים- הנכדים שעושים הרבה רעש, לא רגילים לבנין.. )

ופעם כשחמותי באה אליה בהקשר אחר היה רעש והשכנה התלוננה.. 

וחמותי הסבירה לה שהבית עכשיו ריק, אז זה בטוח לא מהבית שלהם.

והשכנה היתה בהלם!

מסתבר שהבידוד שם כ"כ זוועתי שהשכנה שמעה רעש מדירה אחרת והיתה בטוחה תמיד שזה מהדירה שלהם! 

לפעמים הרעש למעלה לא חזקים...

אבל מלמטה זה נשמע חזק

כמו הרבה פעמים עם צעצועים של ילדים שמגלגלים על הריצפה, או העגלה של המיטה שמזיזים כשמרדימים אותם. מלמטה זה יכול להישמע די חזק ורעש שחוזר על עצמו ומציק.

גם אצלנו היה ככה ולא היה לנו נעים להעיר למרות שנראה לי שאמא שלי ניסתה להעיר בדרך אגב כשדיברה איתם...

יש לנו שכנים מעלינוסמיילי12
שהם בלתי נסבלים. 4 ילדים קטנים מלא רעש כל הזמן.
לפני הלידה הייתי עולה וגוערת. בכל שעה. אם זה רעש מוגזם,גרירת כסאות, הילדים דופקים משהו על הרצפה וזה יכול לחרפן.
עכשיו אני עייפה בכל מצב נתון ונרדמת בכל.צורה אז כבר פחות מזיז לי😅

וילד אחד מייצר מספיק רעש. שלנו דופק וגורר וכו המזל שהשכנה מלמטה אוהבת אותו מאד והיא מתלהבת מזה שהוא עושה לה רעש.
את יכולה להגיד לה שיש שעות שלגטימי להתלונן. שש וחצי בערב זו לא שעה שישנים בה בדכ.
ברור שאני לא נותנת לגרור כסאות ולדפוק משחקים!אמא לנסיך קטן
אם דופק זה רק על השולחן..
אם אין גרירת כסאות או לדפוק משחקים זה אומר רעש נורמליכלה נאה
לבית עם ילדים.
אי אפשר ללכת על קצות האצבעות בבית.
אפשר להקפיד בשעות הצהרים שלא ידפוק על השולחן או על הריצפה.
אפשר לשים לו שטיח שישחק עליו יהיה פחות רעש.
הוא ילד בן שנהסמיילי12
הוא עדין. דופק וגורר זה תיאור למה שהוא עושה אבל בפועל זה לא כמו הרעש שהם מייצרים מעלי.?ברגע שלשכנה מלמטה זה מוגזם כמובן וכמובן שאנחנו עובריפ חדר.
פעם היא העירה לנו ב12 בבוקר על רעש כי הייתי איתו בבית כי היה חולה. אז העברתי אותו לאיזור אחר בבית.
למה לילד שלך מותר להרעיש ולילדים שלl666
שכנה אסור? ולמה מותר לך לגעור עליהם? אני אישית מתחשבת ומתנצלת אם מדברים אלי יפה , אם מישהו מחליט לגעור עליי אני לא אתחשב בכוונה. הם לא אשמים שאת לא מרגישה טוב בהריון.
מה נכנסת בי?סמיילי12
ילד אחד זה לא 4 ילדים אחותי .
ו12 בלילה להתהלך עם עקבים זה לא מוסרי.
ילד שבשש בבוקר קם ודופק ךי מעל הראש זה מוגזם.
הרגשתי מעולה בהיריון, פשוט רציתי לישון וזו זכותי. ומותר לי לגעור בהם,יש רעש נורמלי ויש לגרור כסא ולשחק כדורגל בתוך.הבית.
ברגע שיש לשכנה מלמטה הערה אני דואגת שהילד יעבור לחדר אחר.
לדעתי לא לגיטימיאמא ל6 מקסימים
להתלונן על רעש בשעה כזו, בטח לא רעש כמו שאת מתארת.
אנשים שלא יכולים לסבול רעש שיגורו בבתים פרטיים, בלי אף אחד מעליהם.
אי אפשר לצפות מאנשים לא לזוז בבית שלהם. יש ילדים, והם מרעישים, לפעמים בווכים, צועקים, רבים. ככה זה.
העניין הוא שאם זו היתה שכנה שלי, לא בטוח שהיה לי האומץ להגיד לה את זה...
הלוואי בית פרטי...ים...

חחחחאמא ל6 מקסימים
התכוונתי שהשכנה שמפריע לה הרעש תגור בבית פרטי, לא השכנים שעושים את הרעש
עדין הלוואי שיהיה לי בית פרטיים...
יש גם חסרונות. למשל חוסר בשכנה נחמדה שתציל אותך כשחסרים לךארלט

מצרכים בעוגה שאת מכינה כרגע..

זה לא בעיה, פשוט לא מכינים עוגה חחים...

אז הולכים לשכנהאמא ל6 מקסימים
שבבית הפרטי שליד
תלוי איפה את גרה. אני גרה בבנין ואין לי ממי לבקשאמא לנסיך קטן
כלום. השכנים לא הכי נחמדים בעולם
גם אצלנו די קריר, אך הקשר עם השכנה נוצר בעקבות הביציםארלט

שבקשתי..חח

גם בעיני צריך להפריד בין רעשים ובין שעות.44444
ב- 17:00 רעש של ילדים משחקים לגיטימי בהחלט.
ב- 23:00 הרבה הרבה פחות.

יש דברים שהם לא בסיסיים ואפשר להפסיק כמו למשל בימבה שזה סיוט ואפשר בלעדיה בבית.
לבקש מילד בן שנה לדוגמא לא לזרוק חפצים על הרצפה זה לא הגיוני זה כמו לשים אותו בצינוק.
גם גרירת כסאות בגיל הזה זה שלב התפתחותי בדרך להליכה. אפשר לדאוג שלכסאות יהיו פקקים. זה מפחית את הרעש משמעותית.
גם זריקת כדור אפשר לאסור אבל רי אפשר לאסור כל משחק שהוא.
גם לגבי שעות- אפשר להשתדל יותר מ-21:00 (שהוא כנראה ישן).
צריך לדעת להתחשב באחריםהאברך דוד

את לא יודעת בדיוק כמה רעש השואלת ומשפחתה מייצרים, את לא יודעת אם יש רגישויות מיוחדות לשכנה מתחת (וכן מותר להתחשב קצת בבני אדם לפנים משורת הדין). לפי הכינוי שלך יש לך ב"ה 6 ילדים, אז מן הסתם את בצד המרעיש, אבל כאשר ילדיך יגדלו ואת תהי יותר מבוגרת, אז אני מקווה שיהיו לך שכנים יותר מתחשבים, או לפחות הרבה כסף לגור בבית פרטי

אני גדלתי בבית עם שכנים מעלינואמא ל6 מקסימים
שהרעישו הרבה מעבר לנורמה.
היו שמים מוזיקה בקולי קולות (היתה להם בת חירשת שהיתה ממש מחרישה אוזניים) ומשחקים גולות מעל הראש שלנו כל היום (ובמיוחד בשבת אחה"צ) הייתי יכולה לעקוב אחרי הגולה ולדעת באיזו פינה היא בסלון לפי הרעש, והיו גוררים רהיטים בכמות מוגזמת, והיו סופרים מטבעות (שהיו אוספים מקופות צדקה) מעל הראש שלנו, והיו עושים עוד הרבה דברים שלא לגיטימי בעיניי לעשות כשכנים. ובכ"ז לא הערנו מעולם על רעש!
על ליכלוך, חפצים שהילדים זרקו לחצר שלנו ועלינו, חוצפה ועוד- בפירוש הערנו, והתלוננו, אבל על רעש לא התלוננו! הבנו שזה המחיר של לגור בבניין עם קומות ושכנים מעל. והתרגלנו לסנן רעשים. היום כשיש רעש מהשכנים אני לא שמה לב עד שבעלי אומר משהו...

ודווקא בגלל שאני מכירה את הצד הזה, של השכנים שסובלים מרעש מעליהם, הרשיתי לעצמי להביע את דעתי הנ"ל.
מידי פעם גוררים מעלינו כיסאות או עושים לנו רעש מדירותבסדר גמור

מקבילות בקומה, אז אנחנו מבקשים בנימוס ונחמדות (בכל שעה) והם מפסיקים. 

מלבד דירה קומה מתחתנו שיש לנו חלון מעל חלון איתם. 
הכלב שלהם אוהב לצאת לחלון ולנבוח על העוברים ושבים וזה מטריף אותי במיוחד אם אני מנסה ללמוד בבית. 
הקטע הוא שהכלב כנראה מתגעגע לבעלים שלא נמצאים ולכן נובח על העוברים והשבים ולכן בעלי הכלב חושבים שהכל בסדר כי הוא נובח בעיקר כשהם לא נמצאים. 

תליתי להם פעם דף מלא בכתב יד שמסביר יפה את הבעיה ואחרי זה היתה תקופה שהיה יותר שקט אבל לפעמים זה חוזר, מזל שחורף ואז הם אולי סוגרים את החלון כשהם לא נמצאים. 

גם מטרד של בעלי חיים החוק אינו מתיר בשום אופןטוב ומטיב
ויש לך זכות לפנות למשטרה או לרשויות, מה שלא נראה לי שתעשה.
בעבר התייעצתי עם שוטר קהילתי שבין השאר מטפל בתלונות של שכנים.
הוא אמר שכיום אסור להרעיש ולעשות על בסיס קבוע מסיבות גם בשעות שמותר .והחוק אינו מתיר לעשות שום סוג של רעש, וזה לא משנה אם זה בעלי חיים, מוסיקה, או התקהלות ורעש של דיבורים עד השעות הקטנות. ובמקרים כאלו אפשר גם להגיש תלונה במשטרה.
סביר להניח שכל מי שיש לו כלב גם מודע לחוק.
באמת? אני יודעת שפעם התקשרתי 10ואמרו לי שעד 23:00 הם לא באיםחניתה

אם ימשיכו אחרי 23:00 להתקשר.

וזה חירפן אותי. כי אי אפשר להרדים שום ילד עם מסיבת קריוקי צמודה בכל ערב.

מזל שעברנו מאז דירה. 

אם מדגישים והן מודעים שזה על בסיס יומי הם אמורים לטפלטוב ומטיב
השוטר הוא חבר של בעלי, והוא אמר שהם בהתחלה מזהירים ואם זה לא עוזר הם נוקטים בהליך משפטי נגד אותו שכן.
אני גרה בבית פרטי ויש לנו שכן שהיה עושה מסיבות לפחות פעם בשבוע עד שהמשטרה היתה מגיעה חח, למרות הכל הוא המשיך במשך מספר חודשים... בה' כיום בערך כשנה יש לנו שקט.
אני משערת שכנראה הוזהר לפני הליך משפטי .
לא מודעים ויותר מזה גם מחליקים פינותבסדר גמור
יש משפט מפורסם של שופט שטיפל בתיק של תלונה על נביחות כלב:
אי אפשר למנוע מאנשים להחזיק כלב, ושפתו של הכלב בנביחות.
לא ציטוט מדוייק
מה שמסביר שגם שופטים הן בני אדם ויכולים לטעות בשיקול דעתםטוב ומטיב
אם יש בבית כלב פינצ'ר שנובח ללא הפסקה על עוברים ושבים, ועולה על מספר הדיצבלים שאסורים עפ"י חוק. אי אפשר לומר שזה לא מפריע למנוחת השכנים.
תאמין לי שעם עו"ד טוב אפשר גם לתבוע את אותו שכן על עוגמת נפש. ולהוכיח רפואית שבגללו הוא לא ישן ולחץ הדם עלה וכו..
נו באמת, מה כל כך מפריע בבעלי חייםים...

זה יצור חי, אתם רוצים לגרום לפגיעה בבעלי חיים?

פינצ'ר שנובח כל היום זה סיוט על.44444
וכלבים לעונת ילדים באופן טבעי לא גרים בבית.
אין בעיה עם הכלב להיפך התורה אוסרת לצער בעלי חייםטוב ומטיב
יש בעיה עם זה שמחזיק בכלב וגורם צער נורא לבני-האדם.
אני ממש אוהב בעלי חיים מכל הסוגים כמעטבסדר גמור
ובמיוחד כלבים. אבל כלב שיפגע לי בבריאות ובריכוז באופן קבוע, מבחינתי זו עילה להוצאה להורג אם אין אפשרות אחרת לפתור את הבעיה
לדעתי כשמשאירים כלב לבד כל היום והוא נובח בלי הפסקה זוארלט

התעללות גם בכלב., ולא רק בשכנים. יש כלב כזה בשכנותנו והנביחה ללא הפסקה נשמעת כמצוקה גדולה של הכלב.

אתה לא צריץ להתנצל אתה לא חשוד בשנאהחיים לוי*
או בהתעללות בבעלי חיים. השכנים צריכים להתנצל ולהסיר בפניך את הכובע על הסבלנות . אם זה גורם לך לחוסר מנוחה הייתי שוקל לעזוב או לקנות מכשיר מונע נביחות.
לא לזרוק עגבניות מותר עפי' חוק ולא גורם צער לכלב.
לדעתי בשעה כזאת לא לגיטימי להתלונןl666
אסור להרעיש בין אחת עשרה לשבע בבוקר ובין שתיים לארבע בצהריים. במיוחד שאתם לא מרעישים.
מורכב..כמו צמח בר
אני חושבת שככלל תמיד אשתדל להתחשב בשכנים..

א-ב-ל זה לא אומר שלא אתן לילדים שלי לקפוץ/לנסוע בבימבה ובכללי לחיות..
אני משתדלת שהם לא יעשו את זה בשעות הזויות כמו ממש מוקדם בבוקר או ממש מאוחר בערב. כן אעיר לילד שנוסע בבימבה ב6 בבוקר.
אבל יותר מזה- זו הגזמה. ואם שכן יעיר לי אני אומר לו בנימוס שיש פה ילדים שחיים ומטבע הדברים הם עושים רעש ואסביר שאנחנו מתחשבים בשעות לא הגיוניות ..
עד הבימבה ..מלי

אפשר לחיות עם התחשבות בשני !!!

ניסית פעם להיות בבית כשעל הראש ילד עם בימבה ?! לא משנה בכלל מה השעה - את מקבלת כאב ראש חזק במקום ! - מנסיון כואב ..כולל מגרנות שנוצרו מדפיקות \ קפיצות \ נסיעות מלמעלה 

יש משחקים שהם לחצר או לגינה בחוץ ואף פעם לא בבית עם שכנים מתחתי - במקרה שאני רוצה לתת לילדים להקפיץ כדור \ לקפוץ בחבל \ לשחק בבימבה \ לגרור כסאות בתוך הבית - אפילו משחק "חמש אבנים " יכול לשגע אנשים - אני זו שצריכה לעבור לבית פרטי כי אני לא מתחשבת בשכנים - יש משחקים שגורמים לכאבי ראש ולא משנה בכלל מה השעה וזה מינימום בלהתחשב בשני 

כן , אפשר ורצוי לגדל ילדים עם התחשבות בשני - כך אני גדלתי יחד עם 13 אחי ואחיותי - וזה חלק מחינוך מקסים שקיבלנו ב"ה מההורים ו-כן - שיחקנו ונהננו בבית ומה שמרעיש - יצאנו לגינה בחוץ . מה עושים ביום גשום ? מסבירים לילדים שמה שמרעיש שייך רק לחוץ - וגם בגינה - לא מצפצפים למשל עם צפצפה - ז ה  מ ח ר פ ן ! ! !   בכל שעה משעות היום 

אם ממש רוצים לתת לילד את התענוג לצפצף - אין בעיה - תסגרו את כל החלונות בבית ותנו לו - בטוח שלא תחזיקו מעמד יותר מכמה דקות .. - אז למה להפריע לשכנים זה בסדר בשעות מסויימות ? 

מסכימה עם כל מילה! אדם שלא מרגיש את צער הזולתטוב ומטיב
אז כנראה כל מהלך בחיים שלו הוא יעשה מתוך שיקול לוגי וקר, אפילו צער שנעשה בצדק לא מתיר לנו לצער אחר. צדק צדק תרדוף..המילה צדק כתובה פעמיים, כי גם אם הצדק איתנו צריך שהצדק יעשה בשלמותו מבלי שיהיה מנוגד לערך הבסיסי של כבוד או פגיעה באדם...
צודקת הכל עניין של חינוך, בית שיש בו חסד תיהיה בו יותר רגישות לבני אדם.

אחרי 120 שנה כשידונו אותנו על פגיעה וצער שגרמנו לזולת, לא בטוח שיהיה מי שילמד עלינו סנגוריה.
אני חיה עם רעשים של בימבה .כמו צמח בר
לשכנים מעליי יש תאומים שכל היום נוסעים..
מסתדרים.. מבינה שיש שם אנשים חיים. כל עוד זה לא בשעות הזויות- זה מתקבל
את מבינה שיש חיים אבל יש אנשים שהחיים שלהם אינם חייםחיים לוי*
אם רוצים אפשר. אי אפשר לנהל חיים באופן שרירותי . מנסיון מרוויחים ילדים שיודעים לדחות סיפוקים. להתחשב . דרך ארץ ?
טוב שכן קרוב מאח רחוק. חבל ללכת עם הראש בקיר רק כדי שלי יהיה נוח.
אני גר בבניין ש- 90 אחוז ממנו חילונים משפחות צעירות וכל שעה שארצה אני יכול לישון.
עם קצת רצון טוב הכל אפשר ולהרגיש חיים.
זה לא עניין של לדחות סיפוקים...כמו צמח בר
זה עניין של שעות שהגיוני לעשות בהם רעש ושעות שלא.

הילדים שלי, מסיבותיי שלי, כן נוסעים בבימבה בבית. מבחינתי זה חלק מאפשרות המרחב וההתנסות שלהם. אם אתה אומר שהם לא יכולים לנסוע בבימבה בכלל בבית אתה בעצם מונע מהם חלק מהחופש וההתפחות שלהם.
לא מעוניינת ללמד אותם לדחות סיפוקים בתחום הזה.

אני כן מקפידה שהם לא ייסעו בבימבה בשעות לא הגיוניות. נגיד: 6 בבוקר..

למה זכותו של שכן ללכת לנוח בשעה לא הגיונית גוברת על הזכות של הילדים שלי להתפתח ולנוע במרחב הבית שלהם? כי הם ילדים והוא מבוגר? כי בימבה בענייך זה לא צורך חיוני? (ומה עם בעניי כן?)

אני לא נכנסת עם שום שכן לריב על זה. אבל במידה והשכנים שלי היו מתלוננים הייתי עונה להם בדיוק את התשובה הזאת.

למה שכן
את יודעת כמה דברים אפשר לעשות בתחומי הבית כדי לפתחחיים לוי*
בילדים אינטלגנציה מרחבית ובלי לפגוע בחופש שלהם??? בלי בימבה ובלי להפריע לשכנים. אני בטוח שחוכמת ההמונים יכולה לתת לך רעיונות לא מעטים.
כתבת שאת משתדלת ככלל להתחשב בשכנים.איך את בדיוק משתדלת? להתחשב זה לפנים משורת הדין ולא עפ"י דין. זאת חובתך ואת לא עושה טובה לשכן .
לא פחות חשוב בחיים לפתח אינטלגציה ריגשית. גמישות. ולתת דוגמה אישית לילדים.
אתה שוב פעם נכנס לי לעניניי חינוך כאשר זה בכלל לא העניין כאןכמו צמח בר
בענייך יש דרכים אחרות? סבבה.בעניי לא. צא מנקודת הנחה שזו הדרך היחידה שלגיטימית בעניי.
למה זכותך לשקט גוברת על זכותי לחינוך בדרך לגיטימית?

אני מדברת על העיקרון, לא על מקרה כזה או אחר.
העיקרון הוא שאדם חי בבניין ובסביבה של אנשים *חיים* שמטבע העניין מייצרים רעש.
זה ממש לא משנה איזה רעש.. כי זה יכול להיות בימבה וזה יכול להיות ריצה ברגליים יחפות או מוסיקה קלאסית או נביחות של כלב.

הנקודה היא שאי אפשר להשתיק את על הסביבה רק כי 'צריך להתחשב בשכנים'. למה השכנים לא צריכים להתחשב במי שעושה רעש? לך יש צורך שיהיה שקט בחמש אחר הצהריים? לשכן שלך יש צורך בדיוק אז להשמיע מוסיקה קלאסית. ואף אחד לא יכול לומר שיש צורך שגובר על צורך אחר.

יש שעות מוסכמות (שגם כתובות בחוק) שבהם מובן ומוסכם שמרבית האנשים מעוניינים לישון ולכן צריך לשמור על שקט. בשעות האלו אני בהחלט רואה כ'צורך' לכבד את זכותם של מרבית האנשים שמעוניינים לישון.. כי זו הנורמה. זה המצב הסביר.

דבר איתי על חמש אחר הצהריים? בעניי לא סביר ללכת לישון ולא סביר להשמיע מוסיקה קלאסית ולא סביר שכלב ינבח ועוד מליון דברים... האם סביר שאלך להעיר למישהו רק כי בעניי זה לא סביר?
התשובה היא לא.
אנחנו חיים במרחב ציבורי וכולם צריכים לכבד את כולם. כן, גם מי שרוצה לנסוע בבימבה על התקרה שלך- אתה צריך לכבד את הזכות שלו לעשות את זה גם אם אתה חושב הפוך.
מפריע לך כ"כ? שים אטמים, סגור חלונות, תשקיע בבידוד, תעבור דירה לחווה צפונית מרוחקת. אבל אתה לא תמנע זכות של מישהו אחר בשם הזכות שלך (כאשר זה בזמן לא סביר)

אם החלטתי להתחשב יותר ממה שסביר וכתוב בחוק (ואני אכן עושה את זה, ולא זה המקום לפרט, אבל רק אומר שלהתחשב בשכנים זה לא רק מה ש*אתה* מחליט שנקרא להתחשב.. יש מגוון צורות ודרכים)- אם החלטתי את זה אני בהחלט עושה טובה לשכן. זו לא חובתי.
אין שום חובה לפגוע בזכויות שלך בשם זכויות של אחרים.

---
אגב, במקרה שלי אני נאה דורש ונאה מקיים. הבידוד אצלינו בבניין גרוע בטירוף והשכנים שלי מלמעלה הם, כאמור, חובבי בימבות והזזות כיסאות, וגולות על הרצפה והקפצת כדור. ו-- אני מעולם לא אעיר להם על זה כשזה בשעה הגיונית. כי זה זכותם. ואם זה מפריע לי- *אני* צריכה למצוא פיתרון. ולא, להגביל אותם ואת החופש שלהם זה לא פיתרון.
לפעמים רעש הוא בכלל בראשl666
יש זקנות כאלו שמדמיינות.
או שכנה שלי התלוננה על נביחות כלבים שמפריעות לה לישון והיא בעצמה האכילה כלבי רחוב !!!
עד שאני ועוד כמה שכנים התלוננו לרשויות ולא אכפת לה שהאכלת כלבי רחוב לא לגיטימית אבל גם על רעש ילדים היא מתלוננת. היא וחברותיה גם צופות בטלויזיה עד שעות קטנות של הלילה ובבוקר וצהריים רוצות שקט כדי לישון, למה אני צריכה להתחשב בה?
בתור אחת שרעש מפריע לה מאודפסידונית

אני חייבת להגיב.

הזכות של הילדים שלך להתפתחות אולי לא ונה מהזכות של השכן לשקט, אבל השכן שלך לא מפריע להם להתפתח באופן אקטיבי, ואילו הילדים שלך מפריעים לשקט שלו באופן אקטיבי מאוד. (כמובן שאם לשכן זה לא מפריע הכל בסדר גמור, אבל תמונת המצב רחוקה מלהיות סימטרית כמו שאת מתארת)

שוב אני טוענת שזה לא משנה..כמו צמח בר
כי אתם חוזרים למקרה הספיציפי של הבימבה ואני בכלל מדברת על העיקרון.

העיקרון הוא שלכל אדם יש זכות לעשות מה שהוא רוצה בביתו- שלו.
וזה בכלל לא משנה אם זה מפריע אקטיבית או פאסיבית. אם זה הבית שלו ואלו שעות סבירות- זו זכותו.

זה בכלל לא העניין של מי יותר מסכן או מי יותר נפגע מזה. זה זכות מול זכות וזה שעות סבירות או לא שעות סבירות.
ובסך הכללי זה זכות למעשה סביר+זמן סביר=סביר.
אז זהו, שלאפסידונית

את לא יכולה להעלות בא את הבית שלך, את לא יכולה להציף את הבית שלך ואת גם לא יכולה להשמיע רעש בבית שלך שמפריע לשכנים.

אי אפשר לנפנף בעיקרון של רשות הפרט כשאתה עושה בה דברים שחורגים החוצה אל רשות הכלל ומפריעים

מסכימה.מקום בעולם
בתור מיסופונית שממש מתאפקת כי אין ברירה והעולם רועש תמידית..
אבל יש רעשים שהם מעבר למקובל והמתחשב.
קראת את מה שכתבתי?כמו צמח בר
כתבתי שמדובר על מעשה סביר...

להעלות באש לא סביר
לנסוע בבימבה בשעות סבירות- סביר
להציף את הבית לא סביר
להשמיע מוסיקה בשעות סבירות- סביר

החוק קובע מה סביר ומה לא. וכל עוד יש משהו שהוא סביר ובשעה סבירה- לאף אחד אין זכות למנוע ממך לעשות את זה גם אם זה מאוד מפריע לו.
טוב, ברור שלהצית את הבית לא חמור כמו להרעישפסידונית
אלו היו דוגמאות פראיות למדי, אבל הרעיון היה, כפי שאמרתי, שהתמונה אינננה סימטרית - כשהשכן שלך מבקש שקט הוא לא מפריע, וכשהילדים שלך מבקשים בימבה הם דווקא כן.
אני לא בקיאה בחוק ולא יודעת מה הוא קובע, וסבירות היא עניין של טעם אישי.
אני מאוד רוצה שהילדים שלך יתפתחו כמו שצריך, אבל לי רעש מפריע עד כדי חוסר יכולת להישאר בבית במצב כזה, תוודאי שזה לא המצב אצל השכן שלך.
כשהשכן שלי מבקש שקט הוא בהחלט מפריעכמו צמח בר
למה את חושבת שלא?

ואני שוב אומרת זה בכלל לא קשור לסימטריה או חוסר סימטריה.
זה קשור למה שהגיוני וכתוב בחוק שמותר לעשות ומה שלא.

מעבר לזה- אפשר להיות נחמדים ולהתחשב כמובן... אבל זו לא *חובה* כפי שהציגו את זה כאן

אני מבינה שיש לך רגישות יתר לרעש. אני לא במצב שלך אבל אני כן רגישה לרעשים מאוד ועדיין לא אעיר. זה קשור לעיקרון ולא לצרכים ספציפיים כאלו או אחרים..
זה מצחיק להגיד "את לא יכולה".ענבל

בס"ד

אין חוק נגד זה ככה שטכנית היא יכולה. את יכולה לטעון שכדאי להתחשב ושיש מעלה מוסרית בזה, את לא יכולה לטעון שאסור לה.

אם את הולכת עם טענה מוסרית קחי בחשבון שאנשים יחלקו עלייך. זה לא מוסר אבסולוטי וזה לא כתוב בשום חוק. 

אם כמוצי טוענת שבעיניה הזכות של ילדיה לנסוע בבימבה לא שונה מהזכות של השכן לשקט אז אני לא מבינה איך את יכולה להגיד שהיא לא יכולה להגיד את זה. עובדתית היא יכולה וזאת דעה לגיטימית ואפילו מוסרית, תלוי מאיפה מסתכלים עליה. לפעמים דווקא ההסתכלות מהצד של לבקש היא לא מוסרית. לא מוסרי לדרוש מילדים להיות בשקט ולא לשחק. 

בקיצור, סביר שאני הייתי מתחשבת בשכנים עד גבול מסוים כמובן [בואי נגיד שאם יש סיבות משכנעות למה נסיעה על בימבה חשובה להתפתחות ואין אפשרות לנסוע בבימבה בחוץ אז זה בהחלט הגיוני בעיניי ל אפשר להם לנסוע בבית] אבל זה לפנים משורת הדין וממש לא משהו שאני דורשת מכל אחד. לכל אחד יש הזכות להחליט מתי הוא עושה את הלפנים משורת הדין שלו.

טכנית היא יכולה, זה נכוןפסידונית

אבל להוסיף 'את לא יכולה *מבחינה מוסרית*' זאת תוספת מיותרת, כמו לכתוב מתחת כל דעה 'הנ''ל נאמר לפי דעתי'. זה מובן מאליו ולכן מיותר.

זה לא מבן מאליו.ענבל

בס"ד

את מציגה את זה כאילו המוסר שלך הוא היחיד ואם היא עושה אחרת אז היא אדם רע ולא מוסרי, אני חולקת עלייך. בעיניי זה מגוחך להעדיף זכות אחת על אחרת כשברור לחלוטין שיש לה סיבות טובות לעשות מה שהיא עושה.

גלשנו לדיוני פוסט מודרניזם פסידונית

וודאי שהמוסר שלי הוא לא היחיד, אבל הוא המוסר שלי, ואני מדברת בשמו.

אם אגיד לילד 'אתה לא יכול להרביץ לדני', והוא יראה לי שהוא דווקא יכול להרביץ לדני ממש בקלות, זה יראה בעיקר שהוא לא הבין מה היה המסר שהתכוונתי להעביר.

יכול להיות שאני נגועה בנושא כי רעש באמת ובתמים מפריע לי מאוד, ובנוסף אני חושבת, כמו שאמרתי, שלאדם שדורש שלא יפלשו לטריטוריה שלו יש זכות קדימה על אדם שדורש שלא יפריעו לו לפלוש לטריטוריה של אחרים.

אבל בכל מקרה , זו הייתה רק צורת התבטאות.

ממש לאשקד ותמר
אם השכן מתחתייך יעשן. והעשן קבוע יגיע אלייך. על הכביסה והכל. לא תתלונני?
זה הבית/המרפסת הפרטית שלו! אבל זה
בכל זאת מפריעע לסביבה!!
אני אתלונן, כי אני לא סובלת ריח של עשן, אבל ביני לבין עצמי.כמו צמח בר
אין לי שום זכות למנוע ממנו לעשן.

אם זה ממש יפריע לי אני אדאג לשמור על חלון סגור.

מה תגידי על מי שעושה לך על האש מתחת לחלון? גם תמנעי ממנו כי זה פוגע לך בכביסה?

המקסימום שתוכלי לעשות זה לבקש יפה ובנימוס, בדחילו ורחימו אם הוא מוכן *בבקשה* לעשות את זה במקום אחר.
אם הוא נחמד וזה מסתדר לו- הוא יסכים. אם לא- זו זכותו.
אז זהו שלאפסידונית
אם נלך עם טיעון רשות הפרט - העשן של הסיגריה חורג מרשות הפרט וכך גם העשן של המנגל.
כמובן שאפשר להחליק עניינים ולוותר סתם כי אנחנו אנשים נחמדים אבל מבחינה מוסרית טהורה אנחנו לא אמורים.
במצב כזה את לא יכולהl666
לגור בבית משותף או לפחות בבניין ישן וגדול. אכן שכנים בקומת קרקע עושים מנגל פעם ב..., ילדים מרעישים, מישהו עושה שיפוץ, תינוקות בוכים, זקנות מאכילות חתולים, מתבגרים שומעים מוסיקה, מישהו מעשן בחדר מדרגות, מישהו מדליק טלביזיה, אצלנו יש גם רעש של מואזין וזיקוקי ערבים .
אפילו מעבר דירה או החלפת רהיטים עושים רעש, גם בניה ברחוב הסמוך...
אם להתרגש מכל דבר אפשר להשתגע...
לא תמיד זה בבחירתנו.מקום בעולם
בתור מיסופונית, מבינה שאתם לא מצליחים להבין אותנו
אבל אם רק לרדע תהיו בגוף שלנו בסביבת רעש, ולו הקטן ביותר-אולי תצאו מהמרחב הפרטי שלכם ותנסי להתחשב יותר.
בדירות החדשות לפי מה שידוע ליטוב ומטיב
מזוגות חברים לא כל רעש סביר נשמע, כיום יש מודעות והתחשבות של שכנים.

הדור הצעיר והאיכותי משתדל לשמור על איכות יחסי שכנות תקינים כי גם לשכן יש 'אינטרס' לשמור על רמת איכות חיים גבוהה .
בדירות חדשות בדר"כ יש בידוד יותר טוב בין הקומותיפית8

נכון.44444אחרונה
אנחנו גרים בדירה חדשה יחסית (10 שנים) ואפילו אין לנו קירות משותפים עם שכנים (יש חללים קטנים בין הבתים). בנוסף הכניסה לדערות לא מחדר מדרגות אלא יש דלת מפרידה בין הקומה לחדר מדרגות.
בנוסף לא שומעים כמעט גלום מלמעלה. גם גרירת כסאות אנחנו לא שומעים.
מצד שני גרתי בבניין בין 45 שלא שמעו בו כמעט כלום.

לרוב זה עניין של בידוד.
אז מה את עושה?l666
זה לא מעשי לרוץ לכל שכן ולהעיר לו. אפילו משחק קופסה של כמה ילדים מתלהבים עושה רעש. השכנים שלך אף פעם לא משפצים?
אצלנו בכלל יש ערבים עם זיקוקים, מוסיקה מואזין מעבר לגדר, בכל מקרה לא יהיה שקט
יש דברים אין ברירה וחייבמקום בעולם
ואז מסתובבת עם אטמי אזניים.
מבינה שאין לי ברירה אלא להתמודד בדרכי שלי,
אבל בימבה בבית? חוסר התחשבות מוחלט מבחינתי.
כמובןפסידונית
לכן הוספתי את הפסקה האחרונה - הגיוני שנוותר, כי זה בכל זאת בניין משותף, אבל זה ויתור, שבא מצידנו.
אני גם לא בעד בימבה בביתl666
אבל עדיין יש הרבה רעש. זה לא הגיוני שאימא במשך כל אחר צהריים רק תשב עם ילדים ותקפיד שהם לא ירעישו, הם רצים, קופצים, בוכים, צוחקים, משחקים במכוניות ואני לא אכניס שטיחים לבית שלי בשביל שכן, לשכנות שלי מתחת אנחנו לא מפריעים, שאלתי כמה פעמים, אבל הן לא רגישות לרעש . מצד שני יש שכנים שקופצים כל פעם שיש רעש במדרגות יותר מחמש דקות או שכנה שלי מלמעלה רצתה לישון בזמן סעודת שבת באחת עשרה בבוקר, או היה שכן באחת דירות שהעיר כל פעם שהזזנו כסא או אירחנו דודים בני שישים.
אגב שמתי לב שרב השכנים המעירים ורגישים לרעש לא מתחשבים בדברים אחרים או לא רגישים לרעש של עצמם, רק לרעש של מישהו אחר.
פעם אחת גם הייתה שכנה שלא הרגישה טוב והחליטה שילדים אתיופיים מתפנים בכל מקום בלי הפסקה. ומרעישים כמובן...
מצויין, אז איפה הבעיה?פסידונית
לא יודעת איזה שכנים רגישים יש לך..מקום בעולם
יודעת שאני ממשמקםידה לא להרעיש לאחרים בדיוק כמו שלא מעוניינת שירעישו לי.

ושוב כמו שאמרתי, יש רעשים שהם לגיטימיים ואין ברירה אלא לשרוד אותם בדרכינו..
אבל לא מדברים פה על הרגיל
אדם מחוייב לעשות עד מקום שידו משגתטוב ומטיב
עם זאת איזה קידוש ה' הוא מקיים כשהוא דואג לחנך את ילדיו.
מכירה אישה עם 8 ילדים קטנים וכל כך התפעלתי מההתנהגות ומהמראה של ילדיה, והיא בפשטות הסבירה לי על החובה שלה כאמא וכדתיה, מכיון שקראה באחד הפורומים על הסטיגמה שיש עלינו כמגזר דתי וזה מאוד כאב וצרם לה. והיא הבטיחה לעצמה שהיא תעשה ה-כ-ל כדי לא ליהיות מאלו שמחללים שם שמיים.
אז כל אחד יעשה את החשבון נפש בינו לבין עצמו במה הוא כן יכול למנוע צער, ואולי מעשה קטן כמו לשים שטיח יכול למנוע סבל מהשכן. ויהיה זה שכרך!
ילדים מתנהגים שונהl666
בחוץ ובבית, כשיש אורחים וכשאין אורחים. לא מאמינה ששמונה ילדים קטנים יכולים לא להרעיש, כמובן תלוי בידוד ובניין.
אם הם עד כדי כך ממושמעים זה דווקא חשוד. ילד לא מפחד מאימא לפעמים לא מקשיב לה או צורח או שוכב על הרצפה, אם ילד תמיד מציית ועוד שמונה ילדים, זה מוזר.
ולא בר לי להרשים שום אימא חילונית. א. אני לא מלאך ולא מחנך-על, ב. אימא חילונית יכולה להיות אימא יותר טובה, ג. שכנה חילונית יכולה להיות כל כך מלאה בסטיגמות שאין טעם, אולי מבחינתה להביא שמונה ילדים זה התעללות.
לגבי עישון, לדעתי, יש חוק שאוסר.44444
אין חוק.כמו צמח בר
מדברים על זה שרוצים שיהיה חוק.
אבל אין כזה
אני חושבת שיש חוק חדש לגבי עישון שחורג מרשות המעשן.44444
אם יש חוק- אז זה בהחלט בעייה.כמו צמח בר
אני לא שמעתי על חוק כזה..
את צודקת לצערינו אין חוק כזהטוב ומטיב
שיגן על זוג מבוגר שחלה בעקבות השכן שעישן להם מתחת לאף "במרפסת הפרטית שלו" זה מה שקורה שעובדים לפי *החוקים* ולא לפי *החוקים והמשפטים*.

האם יש לך דרך להוכיח שהם חלו בסרטן בעקבות הסיגריות שלו?כמו צמח בר
או שזו רק הנחה שלכם?
למיטב ידיעתי זה מאוד מאוד קשה להוכיח דבר כזה.
סיגריות הוכחו כקשורות לסרטן הריאות בלבד וגם זה סוג מסויים של סרטן מסרטני הריאות. וצריך לשאוף כמויות של עשן בשביל שזה באמת יפגע.
כנ"ל לגבי מחלות אחרות כמו אסטמה.

לגופו של עניין, ובהנחה שזה באמת מזה- זכותו של השכן לעשן. אנחנו יכולים למנוע נזקים כאלו. נגיד לסגור חלון.
בכל מקרה בשום מקום לא כתבתי שאסור להתחשב במקרים חריגים- כתבתי שאף אחד לא יכול לחייב אדם להתחשב, אפשר לבקש ולהסביר.
סיגריות גורמות גם לסרטן הגרוןפסידונית
וזה די נפוץ
למיטב ידיעתי רק למעשנים אקטיבים. לא לפאסיבים.כמו צמח בר
ושוב, דיי קשה להוכיח דבר כזה.. צריכה להיות נסיבתיות גבוהה מאוד
אני לא יודעת לגבי זהפסידונית

אם כי לא מצליח לחשוב על סיבה שתגרום לתהליך להיות שונה אצל מעשנים פאסיביים. ההבדל היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו הוא בעצימות.

אבל זה נושא שולי שלא קשור לעצם העניין.

מדובר בזוג בשנות השישיםטוב ומטיב
שכבר לגור לידם זוג שכל ערב היו יושבים במרפסת לעשן לעשות נרגילות מאז התחילו לסבול ממגרנות והקאות מחלת אסתמה שהחמירה. הם תבעו את השכן והשופט דחה את טענתם *מנימוק*"שאין חוק שאוסר עליהם לעשן"
מעניין מה היה קורה אילו היה מדובר בקרוב משפחה שהיה מבקש ומתחנן אבא/אמא וכו..
האם גם אז היית עונה להם את כל המכבסת מילים של חוק לגיטימיות, התפתחות הילד וכו....... ?
ספק גדול.
ברור שזה חורג מרשות היחיד .כמו צמח בר
אבל זה בדיוק העניין..
מי שחי במרחב משותף חייב לצאת מנקודת הנחה שיהיו דברים שיכנסו למרחב שלו. עשן. רעש. לכלוך..

ככה זה, אנשים מייצרים את כל הדברים האלו.

השאלה היחידה שצריך לשאול פה היא האם הדברים האלו הם בגדר הסבירים ומוגרים כך בפני החוק..
ואם כן, האם יש שעות שבהם דברים סבירים הופכים ללא סבירים.

מוסיקה בעוצמה גבוהה למשל היא לגיטימית בשעה 17:00 ולא לגיטימית בשעה 24:00
עשן של מנגל הוא לגיטימי בכל שעה.
זה גם עניין של מבנה.44444
בבניין הנוכחי שאני גרה בו והקודם פשוט לא שמעו כלום מעבר לקירות.
שכנה שלי עם קיר משותף בסלון עשתה קייטנה בתקופה שהייתי בבית בלי ילדים ובכלל לא ידעתי על זה.
בבניין הנוכחי יש משפחה עם ילדים קטנים ואני לא שומעת כלום וככה גם בדירות אחרות.
שומעים רק רעשים קיצוניים.

לעומת זאת גרתי במקום ששמעו את מכונת הכביסה של השכנים כאילו היא אצלך בבית.
שמעתי אפילו בכי של מבוגרים ושיחות (מצב לא נעים שרמזתי עליו לשכנה בעניין...).
נכון מאוד! אני בעצמי לא יכולה ליסבול בימבה בביתכלה נאה
^^^^ אם מישהו יבוא ויגיד שמפריע לו באופן מיוחד נשתדל להתחשביעל מהדרום
תזמיני אותה לארוחה.me.
לנו היה סיפור דומה אבל הפוך..שקד ותמר
כל הזמן שמענו רעשים כאילו השכנה מעלינו גוררת כל היום רהיטים. היינו בטוחים שב"כ ועניינים...
וביום שהשכנים מעליה, שהיה להם כלב, עזבו את הבניין, נהיה שקט! והרעשים נפסקו לגמרי.
הבנו שבאמת שמענו את הרעשים מהקומה העליונה יותר.
אז הגיוני שאם היא שומעת רעש גן אם אתם לא עושים אותו אבל גם אתם שומעים. היא בטח שומעת את הרעש שמעליכם וחושבת שזה אתם.
שווה להגיד לה. ולעזור לה יחד "בטיפול בבעיה"!
ממש מה שרציתי להגיד, רעש חוצה קומותיפית8

ולפותחת - תזמיני את השכנה מלמטה אליך הביתה כשאת שומעת רעשים מלמעלה ותבדקי איתה אם זה הרעשים שהפריעו לה.

יש סיכוי טוב שהרעש מהקומה שמעליך נשמע אותו דבר גם אצל השכנה מתחתיך

מה ? איך זה יכול להיות? מוזר אף פעם לא שמעתי על זה..אמא לנסיך קטן
מנסיון אישייפית8

היתי אצל שכנה מתחתי והיה רעש חזק מלמעלה. עכשיו ברור שזה לא מאצלי כי אני אצלה ואף אחד לא בבית, כן?

זאת אומרת שזה בא מהקומה שמעלי.

ואם אתם גרים בבנין עם כמה כניסות כמו בנייני שיכונים אז זה יכול להיות גם מהכניסה הצמודה.

אצלינואמא ל6 מקסימים
פעם השכנים עברו מקומה לקומה לבדוק מאיפה הם שומעים דפיקות, כל לילה בשעות המאוחרות. חלק מהדירות נפסלו מראש כי ידעו שהדפיקות היו עוד לפני שהדיירים הנוכחיים נכנסו.
ואז אני הצעתי לבדוק אצל השכנים לייד, ולא מעל. הסתבר שזה היה בעל מקצוע (לא זוכרת נגר או סנדל או משהו אחר) והרעש עבר דרך הקיר לכל הקומות שמעל ושליד...
פעם חברה שליקוראתמתעניינת
ביקשה מהשכנה רשות להשמיע לילדים שלה איך זה נשמע אצל השכנים למטה כשהם מרעישים. ירדו חלק לדירה התחתונה וחלק נסעו בבימבה למעלה כדי להבין אם וכמה זה מפריע.
לא רוצה להיתפס לדוגמת הבימבה אבל אהבתי את העיקרון שמצד אחד, אפשר להביע במעשה על זה הדרך, אכפתיות, שהשכנה תראה שזה אכפת לך ואת בקטע להתחשב. ובאותה הזדמנות גם לזמן חינוך אכפתי לילדים. ועוד באותה הזדמנות להבין אם מה שהיא מתלוננת זה רגישות יתר שלה, באמת עניין מזעזע של בידוד וכד' או שבאמת כמו שהעלו כאן, אולי בכלל זה לא מכם (דפיקה על השולחן? באמת מוזר 😞 )...
בהצלחה!
אהבתייפית8

תלוי בסוג הרעש וכמה זמן הוא נמשךספק

אם הילד משחק למשל, חמש אבנים על ברצפה במשך שעה וחצי - אז גם בשעה שש  וחצי בערב, לגיטימי לבקש קצת שקט. 

בד"כ, הרעשים ששומעים בדירה למטה, הם רעשים שמועברים דרך הרצפה - קפיצות, בימבות וכדומה. 

יש לזה פתרונות די פשוטים - שטיח, פלציף, נעלי בית כשהילד רץ וכו'. 

ילד אחד יכול לייצר המון רעש. 

אני לא חושב שהיא מצפה שתקשרי את הילד שלך לכסא, אבל נסי את הפתרונות שציינתי ותראי אם זה עדיין מפריע לה. 

אנשים באופן כללי צריכים לנסות להתחשב אחד בשני. חשבי על זה כך: היא סבלה במשך שנה וחצי לפני שהיא עלתה להתלונן, כך שהיא לא צועקת עלייך בגלל כל פיפס. 

להיות נסיך זה מחייבסודית

תסתכלי על הסיטואציה האם יש בה חילול ה'

מותר לשים שטיח גם לפנים משורת הדין

קנינו שטיח אתמול עד עכשיו התעכב מבחינה כלכליתאמא לנסיך קטן
כשהתלוננה זה נהיה s.o.s.. מקווה שיהיה לה יותר שקט עכשיו.. למרות שלא נראלי שזה יעזור. כי אין לי מישג מה הרעיש לה. הוא לא נוסע בבימבה לא זורק חפצים על הרצפה וחא עושה משו מרעיש במיוחד. ומסכני.. מאותו יום אני בקושי נותנת לו לזוז.. מקווה שנמצא פתרון מועיל..
תתני לו לזוז כמה שצריךאנושית 8)
נשמע מקרה לא ברור - לא ברור איזה רעש הפריע לה.
אני חושבתאמא ל6 מקסימים
שהמשפט האחרון שלך מוכיח עד כמה זה לא לגיטימי לבקש שקט מהשכנים (במקרים הגיוניים ובשעות סבירות). לא ייתכן שלא תתני לבן שלך לזוז כי לשכנה מפריע רעש, ועוד ייתכן שזה בכלל לא ממנו...
יקרה, יכול להיות ששכנה סתם מוציאה עליךl666
עצבים. ילד שלך לא אמור לסבול מזה. תני לו לזוז. שכנה אישה בוגרת, מקסימום תשים אטמי אזניים
נראה שנכנסת לחרדה מיותרת והתגובה שלך נשמעת קיצונית מידיטוב ומטיב
כמה זמן את בבניין? את מכירה את השכנה?
ואולי כמו שהזכירו מקור הרעש בא מדירה אחרת?

תני לילד להתהלך בבית בחופשיות גם בשעה לא לגיטימית ובמידה והיא תחזור בטענה תנסי להעמיד אותה על טעותה בנחמדות ולומר לה שאולי תנסה לבדוק בדירה אחרת.
תתחדשוסודית
תשאלי אותה מה סוג הרעש שמפריע לה.
זה ממש א"ב יחסי אנוש, להבין מה מפריע.

קצת הגזמת עם לא נותנת לו לזוז.היא הרי לא שומעת אותו הולך עם נעלי בית.

אם הבעיה היא גרירת כסאות אז תרימי את הכסא במקום לגרור. אצלנו יש כזה כלל וזה ממש מינימום התחשבות. אפילו חילונים מסוגלים לדרגה כזו של ואהבת לרעך. יודעת, כי פעם גרנו מתחת שכנים חילונים
צודקת ! שכנים = משפחה והרבה יותרחיים לוי*
שכנים שמפתחים יחסי אנוש של התחשבות נתינה לא יצטרכו להתמודד עם ויכוחים מתישים של מה מידת הרעש ואם לגיטימי או לא.ולתת ותשובות רדודות חסרות במצפון ורגישות שמסתתרות מאחריהם אישיותם ויחסי האנוש עם סביבתם. ובדרך כלל חייהם אינם חיים .
אז מי מפסיד ???
לשבחה של הפותחת אומר שיש בה הרבה הקשבה ורגישות אשריה.
אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>אחרונה

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משהאחרונה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assemblyאחרונה

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה
תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטורי
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מה אתה רואה שכן טוב באישתך?שוקו.

התחתנה איתי בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת  ,

תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות

ושכול הבית ישרף

היא יכולה לרבוץ על הספה שעות

שהילדים יהרגו אחד תשני

היא אחת הנשים הכי עצלניות  בעולם

מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה ,

היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי

להיות בוטה …

סליחה שמתערבתאני:)))))

אבל אם קשה לך הבלאגן תביא עוזרת בית, אם קשה לך הילדים תקח ביביסיטר אם אתה רוצה אוכל תזמין.

לא זה המטרה בנישואים עם אישה.

ותשקיע בנישואים שלכם אם זה חשוב לך, אולי אם היא תרגיש מלאה מהזוגיות והחיים שלכם היא תוכל גם לתרום מעצמה לבית ולא לחפש להתמלא במקומות אחרים.

למה אתה התחתנת איתה בעצם?תהילה 3>אחרונה

אתה אומר שהיא רק רצתה תורם זרע, אף פעם לא הרגשת קשר מיוחד אליה, נראה שאתה מרגיש סלידה ובוז כלפיה...

אז למה רצית להתחתן? ממתי התחושות האלה התחילו? לא היה ביניכם טוב גם בהתחלה?

נשמע שכדאי לך ללכת לטיפול אישי או זוגי כדי להבין לעומק מה קורה איתך ואיתכם ולקבל החלטות ולראות מה לעשות. ככה, בגישה הזאת כלפיה,

ובחוסר הרצון הזה ודאי לא כדאי להמשיך.

במקום סתם להתלונן בפורום, אל תהיה במקום קורבני של עשו לי שתו לי, גם אתה החלטת להתחתן איתה כנראה, מסיבותיך, צא למסע להבין מה באמת קורה פה, איפה האחריות שלך על הדינמיקה שנוצרה ביניכם,

ומה הדבר שנכון לך לעשות מכאן. 

אולי יעניין אותך