סקרשרבוב
איך הגבתם כשנודע לכם שאתתם או אחד מבני ביתכם בעל לקות למידה?

אח"כ אני אגיב
בהקלהיונתן782
סוף סוף אנשים הבינו שאני לא עושה קולות כל הזמן בשביל לעצבן (קרדיט לטורט), ושהעניין לא בשליטתי...
שאלה ליי-Rעות-
בס"ד

מה הכוונה לקוי למידה?

כאלו אצלינו עשו לכמה בנות איבחון הביאו משהיא ולקחו מכול כיתה כמה בנות כך הם סיפרו..

ונתנו להם מלא דפים למלא..אח"כ גריפלגו להם את הכתב

ואז פתאום בבגרות הדביקו להם כל מיני מדבקות על המבחן..
[אחת שהייתה לידי סמו לה מדבקה כחולה של תוספת זמן ולא הבנתי מה זה..קיצר אני מגיעה לבוחנת ואומרת לה לא שמו לי מדבקה כחולה..היא התפוצצה מצחוק..שיאוו זה היה פדיחה!]

ונתנו להם נגיד במט' אחת ישיבה ליגם וקראה להם את השאלות..וקיבלו דף אם נוסחאות ותוספת זמן של 45 דק'..וכול מיני דברים שווים..

אז זה נקרא שיש להם לקוי למידה??
חומר לקריאהיונתן782
הקפצה..-משו מוכן לענות לי-Rעות-
תלוי מתיהרועה
היו לי 2 איבחונים אחד ביסודי שגילה רק חלק ועוד אחד בתיכונית שגילה עוד.

ביסודי שמחתי כשסוף סוף הבינו שאני לא עצלן אלא דפוק (אני יודע שזה לא להיות דפוק, סתם יותר פשוט לקרוא לזה ככה.) אם כי בבית ספר כנראה הבינו מזה שאני ממש דפוק כי מאז נתנו לי לעשות כל דבר שבא לי שזה הפך אותי לעצלן.

בישיבה הבנתי שאיבחון לא משנה כלום, אני יודע מה המצב שלי ומה שחשוב באיבחון שגם במשרד החינוך ידעו ויתנו לי הקלות מתאימות.
לא נכון!!אנונימי (פותח)
בס"ד

מה פתאום אם עושים לך איבחון זה לא אומר שאת דפוקה...

מה הקשר..

לי עשו בכיתה ט' לי ולעוד כמה בנות!! ואני יודעת שאני חכמה פשוט מתקשה אזמה...

לוקח לי יותר זמן לארגן בראש את החומר אז תנתנו לי תוספת זמן!!

ואני לא מתביישת בזה בכלל!!!!
אני כמו הרועה^^~~אני~~
אפילו שמחתי, כי ידעתי שיש לי רק בעיה שלא קשורה לשכל ובגלל זה יש לי הקלות.
כי כשאתה לומד המון ולא מצליח מתחילה לחלחל בך המחשבה שמא אתה אידיוט.
וכשעשו איבחון והסבירו לי שיש לי שכל אף פשוט יש לי בעיות אחרות ובגלל זה ההקלות הוקל לי! הבנתי שאני כן יכולה להצליח, אך יש כמה דברים שיקלו עלי (למען האמת לי ההקלות לא ממש עזרו, אבל לפחות בקצת..)
אני לקחתי את זה קשה.שפרירית
אני אפילו לא יודעת למה. עשו לי אבחון בכיתה ט'(זה אחרי שכבר בכיתה ה' עשו לי סוג של אבחון, אבל תוקפו פג עד הזמן של הבגרויות.-את התגובה על האבחון הזה אני לא זוכרת..).
קיצור, בכיתה ט' עשו לי אבחון(עשיתי את האבחון בעבודה של אמא שלי-היא מנהלת של מרכז להתפתחות הילד, ככה שאת הנושאים האלה אני די מכירה..). ובזמן האבחון המאבחנת אמרה לי שיש לי "דיסלקציה". נבהלתי מהמילה. כן שמעתי על זה כבר..אבל זה נשמע מילה מפוצצת ומפחידה כזאתי...לקח לי כמה ימים להתאפס על עצמי ולהחליט שזה לא כ"כ נורא. בהתחלה ממש החבאתי את זה מחברות שלי ועכשיו הרבה בנות יודעות, ומי שלא, אם זה עולה- אני אומרת להן. זה באמת לא כ"כ נורא. ומהאבחון תכלס יצאו רק דברים טובים-כי עכשיו הרבה יותר פשוט לא במקצועות שהיה לי קשה בהם.(בעיקר באנגלית..)

ד"א-זה מציק לי שכותבים פה "הקלות". זה לא הקלות, אלא התאמות. אף אחד לא מנסה להקל עליכם בכלום. רק מתאימים את הלימודים אליכם.

ובהצלחה לכולם בהכל!!!
אני עונה:שרבוב
זה היה לפני כמה חודשים בסה"כ,
אח שלי אובחן כADD

לקחנו את זה  מ א ו ד  קשה, במיוחד אימי.
הייתי פשוט בשוק,
למרות שהעובדה התאימה להתנהלות של כולנו...
(הסתדר לי שאנו ADD, הבנתי למה התנהגנו בצורה כזאת או אחרת..)
למדנו וחקרנו מזה  בדיוק ADD מה התופעות וכ"ו...
חקרנו גם על הנושא של הרטלין.
ככל שעובר הזמן אני משוכנעת יותר שאני ג"כ ADD...
ממש רוצה לעבור איבחון (ניצלו"ש, למי שיש מאבחנים או מאבחנות ממולצים/ות אשמח באישי)
ואחד ההשפעות זה פתיחת הפורום.
(יש עוד...)

אשמח לעוד תגובות.

ד.א. זה שלקחנו את זה כשוק גמור זה לא אומר שאנו מתביישים בזה או משהו, ההפך;)
במה יש להתבייש?!דבורל'ה
רוצים לעזור לך ואתה מיתבייש? מי חקק שהאדם יכול להסתדר בלי עזרה של אחר.?!

אני לא רציתי לעשות אבחון כי ידעתי שהבעיות שיש לי בלמידה, זה פשוט כי לא למדתי.
אבל אמא חשבה אחרת..
אז עשיתי אבחון בתחילת ט'  וגילו שיש לי בעיות בלמידה..אז הביאו לי המון הקלות,אבל אני לא צריכה, ולא משתמשת בהם.[אולי שנה הבאה שיביאו לי מותאם בכמה מקצואות אני אשתמש בהקלות]

לא נראה לי שזה בכלל מעניין מישהו בבית שיש לי הקלות, ההורים שלי שמחים ומאושרים שיש לי עכשיו הקלות ואני בחיים לא היביישתי בזה.

ואני עדיין יודעת שהציונים השתפרו [מ40 ל 90] בגלל שהתחלתי ללמוד (מה שלא עשיתי במשך שנתיים), ולא בגלל ההקלות (שאין לי כ"כ  צורך בהם). 

התכוונת אלי?שרבוב
אני אישית  מ מ ש   לא מתביישת בזה, פשוט היינו בשוק, ומותר
צודקת..אנונימי (פותח)
בס"ד

נכון..

מסכימה עם שרבורב!!
חח לקחתי ממש בקלות כי אחיי ואחותי אובחנו לפניהרב כהנא צדק
זה היה סבבה למרות שבהתחלה היתביישתי בזה...
~!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
בס"ד

אני לא מבינה מה יש להתבייש!!!

צריך להסתכל על אדם לפי הפנימיות..היחס שלו לחברה\משפחה..

לא אייך שהוא מצליח בלימודים!..

אולי לימודים זה הכול אבל זה כלום!!
צודקת אבל בהתחלה הייתי בטוח  שאני אידיוט אם תעודההרב כהנא צדק
אח"כ הבנתי שכולם טיפשים אבל מלעשות אנחנו  המיעוט...;)
אני דווקא ממש מחכה לעשות אבחון...נדנדה כתומה.
כי אני יודעת שיש לי בעיה כלשהי, רק שאנלא יודעת מהי- ואני לא יודעת איך להתמודד איתה....
~אוף...אנונימי (פותח)
בס"ד

לי יש רק תוספת זמן...זהו!!

ואני ממש בבאסהה..כיי ממש קשה לי בלימודים..והתוספת זמן לא עוזרת אם לא יודעים!!!
לי-אנונימי (פותח)
המורה שלי היה בטוח שיש לי בעית ריכוז......ועשינו אבחון ולא קיבלתי אפילו חצי הקלה!!!!!!!!!!!!
ר"ב, זאת לא בעיה!!!!!מישי' מאפושו'
אם תתחילי בגישה הזאת יהיה לך ממש ממש קשה לעמוד בזה!

אם את רוצה- רק מחר רק מחר! שיעור פרטי (מרום לאבא ותלמיד...) בנושא.
אנחנו לא תמיד המיעוט!...מישי' מאפושו'
בכיתה של אחשלי היו 14 מאובחנים!! (ועוד כמה לא מאובחנים רשמית...)
איך הגבתי? ככה:מישי' מאפושו'
אוקיי, אז עכשיו זה ממש רישמי...

אני השישית וכולנו שאווים כאלה..
כשאמא שלי הלכה עם אחותי הגדולה לאיבחון, אני היתי בת בערך 2.
והמאבחנת עושה לאמא שלי " את יודעת שיש לך עוד אחת, כן?" משו' כזה... ואמא שלי "כן, אבל יש בניהם עוד 3..."

קיצור, תמיד ידעתי את זה, וידעתי שלא נעשה עם זה כלום עד ח"ב
כי מניסיון עם אחשלי (התחילו לא ריטלין הכיתה א-ב) בכיתה ז-ח, כשיותר צריך את זה, אז זה כבר נמאס.
אז מתחילת שנה אני לוקחת.

ואני לא מבינה את זה שאומרים שבכמות הזאת זה לא ממכר, המורות שלי לא יכולות יום אחד בלי! (שאני לוקחת...)

אופס... קצת עברתי נושא... תסלחו לי... ;)
חחחצחקן
כשנודע לי שהאחיין שלי בן ה-7 הוא בעל לקות למידהאנונימי (פותח)
(נודע לי לאחר שאמא שלו חזרה יחד איתו מנוירולוג), חיבקתי אותו באהבה גדולה (כמו שאני נוהג כרגיל כשאנחנו נפגשים), קניתי לו מתנה בלי שום קשר (סט בגדים להצגה שהוא היה אמור ללכת איליה יחד עם הילדים מהכיתה שלו) ובקיצור הכל טוב, הכל רגיל. השמים לא נפלו, האדמה לא רעשה, מבחינתי הוא נשאר ילד רגיל, מתוק וחביב.
מאז שאני זוכרת את עצמי יש לכל המשפחה(מלבד שני אחיםחילא דמשכנא
ADDאז אני פשוט רגילה אבל זה השפיע עליי רק לאחרוטנה כשהתחלתי להתעניין מה זה ולראות איך מתמודדים עם הדבר הנחמד(ברצינות!)הזה.
נסעתי לב"ב לעשות את האבחוןצחקן
בעז"ה
ומיד כשיצאתי שאלתי ת'צמי אם השתניתי.
ראיתי שלא- אז נרגעתי.
ואוו- תגובה יפה צחקן שרבוב
אובחנתי שיש לי ADHD בכיתה ג' ויאך הגבתי..אנונימי (פותח)
נראה לי התרגשתי שאני צריכה לקחת כדורים..

איך הגבתי...דרדסוני
בכיתה ד' המורה חשדה שיש לי מהשהו וגילו שיש לי ADD אני בהתחלה התלהבתי כמו ילדה קטנה... שאני צריכה לקחת רטלין (כדורים...) ואחרי זה (=היום) אני ממש מתבישת בזה ממש... כל פעם שחברות שלי צוחקות שמישהי צריכה רטלין ואני מזה מתפדאחת מזה...
אבל אני כבר לא לוקחת כדורים(לא שהרופא הרשה לי...) פשוט נימאס לי מזה והיום הלקות שלי רק כתובה בארכיונים...
והיא מתבטאת בזה שקשה לי מאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאוד! להיתרכז בשיעור ואני מוצאת את עצמי מסתכלת על זבוב מעניין או על הענפים שרואים מחוץ לחלון... והיד נטועה לעוד הרבה דברים שמסיכים את דעתי מהשיעור.

אם את לא רוצה לבלוע רטליןשרבוב
תבררי איך את יכולה לעזור לעצך בלי,
אבל אל תשאירי את המצב כמות שהוא!

מסכימה!!שירס
למה אל לקחת??
אז מנה מהחברות!!
אצלי חופשי אם ישאלו אני אומר.. לחי עוד יש תאומה שגם לה יש והיא מפרסמת את זה חופשיי!! וכלם שואלות אותי מה גם לך יש!?!?
וזה בהחלט מעצבן.. גם זה שצוחקים על הריטלין.. אבלך אז מה!?!? אז צוחקים שילכו.. מכפת מהם?!?! מה יותר חשוב לך!??! להצליח או שךא יהיו בושות!?1
תלוי איזה בושות ואם לא איכפת לך,ימית1
אמי ממש מתפדאחת מזה ואף אחד לא יודעה על זה אפילודרדסוני
 לא החברה הטובה שלי לא יודעה על זה וגם ידועו על זה תחשבו פיתאום הילדה השקטה הזאת יש להADD ... אני לא רוצה לחשוב אך יגיבו אני ממש ממש מתבישת בזה...
ואני יודעת שלא גנבתי כלום וזאת לא בעיה שלי וכל המשפטים המוכרים האלה....
אבל זזאת עובדה שאני מתביישת...
אני יודעת שזה לא טוב אבל מה לעשות אני מפחדת מהתגובה של חברות שלי...
אז קדימה! תתחילי לא להתבייש!שרבוב
יש פה ספיק אנשים שממש גאים בזה!
את האמת, אני קצת יותר מתונה...
יש כאלה שאני אומרת להם את זה בקלות ויש כאלה שלא..
היה לי ראיון לקבלה ללימודים ולא אמרתי..
אבל אני לא מתביישת בזה, ב"ה..
ואני אומרת את זה אחחרי עבודה עצמית..

מה גם,
שכיום יש לזה כ"כ הרבה מודעות, שזה כבר מממש לא בושה!
10% מהאוכלוסיה היא ADD!

אסור להתביישיונתן782
לדעתי אין שום סיבה להתבייש בעובדה שיש לך ADD. אנחנו פשוט בני אדם שצריכים להתמודד עם משהו מסוים בחיים, וזה לא שונה מבעיות אחרות שיש לאנשים שונים.

מנסיוני, תגובת הסביבה תלויה מאד בגישה שלך להפרעה. אם מציגים את הנושא בצורה עניינית, ומסבירים בנחת מבלי להיגרר לקלישאות וסטיגמות (כן, אני יכול לשבת 5 שניות רצוף...), אזי התגובות הן בדרך כלל חיוביות ותומכות...
אני מודהשרבוב
שקל לי יותר לגלות על הADD המשפחתי לאנשים שאין להם סטיגמות, שמכירים את הנושא מקרוב...
ולכן אני די מתחמקת מהלגיד את זה לכולם....
לפעמים אני מתחמקת קצת משאלות...(למשל למה את קוראת את הספר "לשלוט בADHD" או "ADD מריטת עצבים")
אם יש לי קצת יותר סבלנות וזמן, אני מדברת על זה בכיף ומסבירה מזה בכלל ADD, ומהם הייתרונות שלנו ;)

ולכן אני ממליצה לך ללכת לאט לאט, לא צריך ישר להגיד את זה לכל העולם..
מצד שני לדעתי זה ממש עוול כלפי עצמינו, אם אנו מתביישים בזה.

ו..ושלב ראשון (ש.ב.;) אל תדאגי, הם חוויתים...)
תלמדי על ADD, תקראי כמה שיותר ספרים בנושא.
למדי מהם התסמינים של הליקויי, איך אפשר להתמודד עימו, מה הייתרונות שלו...
אני ממש אשמח לעזור!
טעותד.
לענ"ד יש לך טעות יסודית בענין והיא נובעת מזה ש"הגדירו" לך בגיל צעיר כאילו "מחלה" עם אותיות אנגליות וכדורים...  זה הכל שטויות, אע"פ שהרבה אנשים מתפרנסים מזה לא רע...  הרי יש לכל אחד אופי שונה, ויש דרגות שונות בקשיי ריכוז, וכו' וכו'.  את צריכה לעשות "תיקון למפרע", כלומר - לחשוב שאמרו לך עוד אז רק שקשה לך במידה מסוימת להתרכז, והציעו כדור לעזור בזה וזהו. עכשיו כבר החלטת להפסיק עם הכדור שאינו תרופה אלא אמצעי עזר לריכוז, שלפעמים גם מפריע.  אין לך "מחלה", "בעיה" או משהו דומה. קשה לך להתרכז, כמו לעוד הרבה אנשים.  ולחבֵרה שלך קשה אולי, למשל, להגיב בסבלנות לאנשים, ולמישהי אחרת קשה להחמיא לאחרות וכו' וכו' - נו, אז מישהו שם על זה אותיות באנגלית ועכשיו הן מתביישות? הן מתמודדות (עם בעיות יותר מהותיות משלך..) ואת מתמודדת.  לי יש ילדים שחלקם אובחנו כבעלי קושי בריכוז, ומעולם לא חשבנו שזה "הם". אֶת האותיות (ADD) וכו' בכלל ידענו בשלב מאוחר יותר. אני חושב שהם לא, כי זה לא מענין אותם.  סה"כ זה גרם למודעות יותר לבעיה הספיציפית בנושא הלימוד. אבל מה הקשר לָאדם. למה לחשוב בכלל שאת אמורה לספר לחברות, כאילו יש כאן איזה סוד גדול ששייך לעצם אישיותך..  דווקא ילדים אלו מוכשרים ביותר בכל מיני צדדים. מן הסתם גם את.  אני דווקא לא הייתי ממליץ לך לקרוא על זה ולחקור יותר מדי. כי כך, במקום להתאמץ כמיטב בחירתך הישרה להתמודד עם הענין - את סתם "תתייגי" את עצמך יותר לא כאַת עם אישיותך המיוחדת ועם חופש הבחירה ויכולת המאמץ שלך, אלא כ..ADD... איזה שטויות זה.  ולסיום, לידייעתך ולעידודך, הגדול מבין המוזכרים לעיל (ADHD...) הוא היום בחור גדול, מתמיד גדול, בעל מידות נפלאות. הענין בעיקרו עבר ונשארו ממנו רק ה"שפיצים" החביבים...  תצליחי, תתעודדי, תאמיני בעצמך. את לא ADD, את סתם בן אדם, כנראה בן אדם טוב ומוכשר עם יכולת להתמודד גם עם הבעיה הזו, שאינה מרכז החיים והזמן. 
טעותד.
לענ"ד יש לך טעות יסודית בענין והיא נובעת מזה ש"הגדירו" לך בגיל צעיר כאילו "מחלה" עם אותיות אנגליות וכדורים...  זה הכל שטויות, אע"פ שהרבה אנשים מתפרנסים מזה לא רע...  הרי יש לכל אחד אופי שונה, ויש דרגות שונות בקשיי ריכוז, וכו' וכו'.  את צריכה לעשות "תיקון למפרע", כלומר - לחשוב שאמרו לך עוד אז רק שקשה לך במידה מסוימת להתרכז, והציעו כדור לעזור בזה וזהו. עכשיו כבר החלטת להפסיק עם הכדור שאינו תרופה אלא אמצעי עזר לריכוז, שלפעמים גם מפריע.  אין לך "מחלה", "בעיה" או משהו דומה. קשה לך להתרכז, כמו לעוד הרבה אנשים.  ולחבֵרה שלך קשה אולי, למשל, להגיב בסבלנות לאנשים, ולמישהי אחרת קשה להחמיא לאחרות וכו' וכו' - נו, אז מישהו שם על זה אותיות באנגלית ועכשיו הן מתביישות? הן מתמודדות (עם בעיות יותר מהותיות משלך..) ואת מתמודדת.  לי יש ילדים שחלקם אובחנו כבעלי קושי בריכוז, ומעולם לא חשבנו שזה "הם". אֶת האותיות (ADD) וכו' בכלל ידענו בשלב מאוחר יותר. אני חושב שהם לא, כי זה לא מענין אותם.  סה"כ זה גרם למודעות יותר לבעיה הספיציפית בנושא הלימוד. אבל מה הקשר לָאדם. למה לחשוב בכלל שאת אמורה לספר לחברות, כאילו יש כאן איזה סוד גדול ששייך לעצם אישיותך..  דווקא ילדים אלו מוכשרים ביותר בכל מיני צדדים. מן הסתם גם את.  אני דווקא לא הייתי ממליץ לך לקרוא על זה ולחקור יותר מדי. כי כך, במקום להתאמץ כמיטב בחירתך הישרה להתמודד עם הענין - את סתם "תתייגי" את עצמך יותר לא כאַת עם אישיותך המיוחדת ועם חופש הבחירה ויכולת המאמץ שלך, אלא כ..ADD... איזה שטויות זה.  ולסיום, לידייעתך ולעידודך, הגדול מבין המוזכרים לעיל (ADHD...) הוא היום בחור גדול, מתמיד גדול, בעל מידות נפלאות. הענין בעיקרו עבר ונשארו ממנו רק ה"שפיצים" החביבים...  תצליחי, תתעודדי, תאמיני בעצמך. את לא ADD, את סתם בן אדם, כנראה בן אדם טוב ומוכשר עם יכולת להתמודד גם עם הבעיה הזו, שאינה מרכז החיים והזמן. 
ואייי זה היה קשה..ילץאחרונה
סתם,
אני אפילו לא זוכר זה היה בכיתה א'
ת'אמת שזה מממש לא נחמד : כול כמה שעות תרופה, כול כמה ימים שיעור*, כול כמה שבועות אבחון, כול כמה** חודשים ישיבה חדשה.

* שיעור פרטי.
**הכמה הזה לא עבר 4 חודשים.
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך