שאלות למי שכבר צברה קצת ותקאבטיחה

אנחנו כבר מתחילים להתרגל אחד לשני ויש לי כמה שאלות:

1. מכל העצות שאני קוראת, סדר יום הוא חיוני להתנהלות טובה עם תאומים. עם כל הילדים שלי עד כה, מעולם לא הצלחתי לכונן סדר יום יציב. זה קרה מאליו כשגדלו והגיעו למטפלת ואז עניין השינה הסתדר וסביבו כל סדר היום. 

עשיתן סדר יום יזום? ואם כן, איך? (אם אתן רוצות להגיד לי- לוחשת, כבר ניסיתי עם הגדולים, צריכה עצות ספציפיות יותר).

2. טיטולים ומגבונים יורדים פה בקצב שיא (אגב, תירשמו למועדון של פמפרס ותקבלו חבילונת של טיטולים מידה 1). 

יש דבר כזה מועדון של הורים לתאומים שמקנה הנחות? 

תודה לכולן 

לגבי 1 - לא זוכרת שיצרתי סדר יום ממשי... ב"ה שרדנו מתואמת

1. השתדלתי לעשות איזשהו סדר.חרותיק
בערך מ7 בערב עד 7 בבוקר הבית חשוך. הכל מתנהל בשקט ובאורות קטנים.

כשהם קמים בסביבות 7 זה אוכל, מיד אחכ הייתי שמה אותם ליד צעצועים או משהו. מוזיקה..
כשהם היו מתחילים להראות סימני עייפות, הייתי משכיבה אותם. וחוזר חלילה.. הראשון שהיה רעב היה הסימן שלי להאכיל את שניהם..
וכנל בעייפות.

נכון שזה קצת שרירותי אבל זה היה הכרחי לשפיות שלי..
בה ככל שהייתי עקשנית יותר על הלוז ככה הם התיישרו לפיו יותר בקלות.
בערב הוספנו מקלחות לסבב. בין האוכל לשינה..
איך השכבת?אבטיחה

בעריסה או בעגלה?

בגדול, זה באמת מה שאני מנסה לעשות

השתמשתי בעיטוף.חרותיק
הם מאד אהבו את זה.
אחד מהם היה עוצם עיניים בשניה שהתחלנו כל פעם..
השני עוד היה קצת מהמהם כזה ואז נרדם.

בגיל קצת יותר גדול, היינו קודם יושבים איתם בשקט בשקט למשך כמה דקות ואז משכיבים ועוטפים.

כל פעם נוסף משהו נוסף לטקס.
הזכרת ליג'נדס
שגם עיטוף ניסינו. עזר קצת. פשוט הבחורה דנן נורא התקשתה (לא עבר לגמרי) לעשות סטופ לחיים ולעצום עיניים. זה אופי כזה....
עשיתי לפי השיטה של הלוחשתג'נדס
הסדר של
האכלה
פעילות
שינה

בגיל הקטן פעילות זה החלפת חיתול להכמיס באוניברסיטה/משטח פעילות. לבהות בספרון אדום שחור לבן.... כל דבר שהוא לא אוכל/שינה זה פעילות. וזה עזר לי מאוד לא לתלות את השינה שלהם באוכל כי כך יכלו לעזור לי עוד אנשים בהרדמות ולא רק אני... במיוחד הבעל!

ממש ממש ממליצה על זה.
היא מסבירה שם שזה נכון לכל גיל וכשהם ממש גדולים (בני שנה וחצי נגיד) זה:
האכלה
פעילות
האכלה
פעילות
שינה
אבל למשל לגבי הרדמה- את פשוט הנחת והם נרדמו?אבטיחה

כי אצלי כרגע נרדמים רק בעגלה או בידיים ורק בנדנוד. 

זה לא קשור לסדר יום...ג'נדס
מצטערת כנראה לא הבנתי טוב את שאלתך.

אחת לקחה מוצץ וזה היה להניח אותה וזהו. השניה היתה סרבנית מוצצים ובקבוקים. היה קשה להרדים אותה אפילו שניסינו בכל מיני זמנים (הלוחשת מסבירה על סימני עייפות עוד לפני שזה מאוחר מדי והתינוק נכנס לאובר עייפות) ותמיד היה קשה להרדים אותה. (נדנודים עגלה ידיים מנשא....) בגיל חצי שנה נשברנו (תרתי משמע) ופנינו לייעוץ שינה עבורה בלבד...
(אבל זה לא קשור לתאומים או לתינוק בודד בעיניי)
נכון, זה באמת לא קשור לסדר יום.אבטיחה

סתם תפסתי טרמפ

רגע אני לא מבינהתאומיםם
ילדת לא מזמן.. הם כבר ישנים לך לילה?

בקשר לטיולים, לא ידוע לי על הנחות.. אבל לעקוב אחרי סופר פארם ועוד חנויות וכשיש מבצע שווה לקנות בכמויות..
מה פתאום ישנים לילהאבטיחה

קיוויתי שאולי אם יהיה סדר ביום, גם הסדר בלילה יגיע

לגבי הסדר ..תאומיםם
האכלה, החלפת טיטול כי בדרך כלל עושים אחרי האוכל, קצת 'משתעשעת' איתם ועוטפת אותם ושנה לישון, מתעקשת להרדים וגם אם מתעוררים מרשימה שוב. אחרי 3 שעות הם בדרך כלל בוכים מעצמם ואז האוכל הבא.. ושוב..
בערב מקלחת, האכלה, ולישון, מקפידה על חושך בחדר והם למדו בעצמם שהלילה ישנים קצת יותר (הם רק בני חודשיים וחצי אז ישנים כ5 שעות בלילה)

בהצלחהה
אני אהיה מאושרתאבטיחה
כשישנו 5 שעות בלילה.

באיזה גיל התחלת לעשות סדר ומתי הרגשת שהוא מתקבע?

סליחה על ההצפה, פשוט מעולם לא הצלחתי לעשות את זה.
מהתחלה..תאומיםם
התחלתי מהתחלה לעשות את הסדר
בהתחלה כמובן הם לא ישנו 5 שעות..

זה לא כזה מסובך, אלא אם כן את מניקה (ואת מלאת חששות..אולי הוא רעב ולכן הוא בוכה? אחרי שעה וחצי) ואז אני אצל הילד הקודם הייתי מוסיפה 20 שאוב (שאבתי פעם אחת בבוקר הרבה) ואז רגועה שהוא שבע עד לשעה הבאה שהוא צריך לאכול

רק בסביבות גיל חודש וחצי פתאום זה קרה שהם ישנו קצת יותר.. ומהניסיון 'לי עם הילד הקודם זה ילך ויתארך בע"ה..
מניסיוניתאומים
עשיתי סדר יום מהיום הראשון בבית.

הערתי את שתיהם יחד לאכול בכל ארוחה וכך התרגלו לישון ביחד.

אם לא תעשי את זה לא תוכלי לישון בכלל, כך לפחות יכולתי ללכת לישון שעתיים בבוקר.

החתלות ביחד... זאת אומרת אחד אחרי השני... מקלחות וכד'

עד היום אני נותנת להם תמיד יחד.

לגבי מועדון תאומים אני לא מצאתי משהו מעניין, אם תמצאי תעדכני אותנו.

וטיטולים באמת הולכים בכמויות... מתרגלים לזה מהר.

אההה...... ולכמה זמן הסיפקה לך החבילונת של פמפרס...

אני תמיד משתגעת לראות את הבגדים בארונות מתרוקנים בקצב, הגופיות, גרביונים.
אני מניקה וזה עושה בלגן גדולאריקי
ב"סדר".
אם לא הייתי מניקה מאמינה שהיה הרבה יותר מסודר מבחינת אוכל ושינה.

רק בערב יש סדר- מקלחות בזה אחר זה ואוכל.

ובבוקר גם בד"כ אוכלים יחד.
כתבתי את זה כבר כמה פעמים..תאומיםם
אחרי הנקה של 10 דק מכל צד, נותנים 20 שאוב ואז את יכולה להיות רגועה לגמרי שהילד שבע ולתת את המנה הבאה רק כעבור 3 שעות (מתחילת הארוחה כמובן..)
זה עוזר כדי למנוע את מעגל הקסמים של אוכל, כאבי בטן, עוד אוכל כדי להרגיע, כאבי בטן בגלל האכלת יתר וכו'..
לצערי לא תמיד...אריקי

אצלי הנקות ארוכותתת. לפעמים נרדמים תוך כדי ואז בכלל אני לא יודעת כמה ינקו. וכבר לא שואבת בכלל ,לשפיותי.

כששאבתי והשלמתי נכנסנו למעגל קסמים של השלמות של שאוב בלי לדעת כמה ואז 20 ואחרי חצי שעה עוד וכבר לא ידעתי מתי התחילה הארוחה ומתי הסתיימה....

גם אני וויתרתי על שאיבותמתרגשת66
לצערי על בזמן צריכה לתת תוספת מטרנה..פעם ראשונה שמוסיפה מטרנה בגיל כזה😥. ובכלל לא בטוחה שמגדילה את כמות חלב האם..זה לא נראה בכיוון לצערי.. מבואס ת מאוד אבל מרגישה שגם ככה מוסרת את נפשי על טיפת הנקה..לא יכולה מעבר..מצדיעה למי שיכולה אבל עם עוד ילדים בבית העסק נהפך לעוד יותר מורכב..
לא מכירה עדיין את המשתתפותאריקי

ולא זוכרת כמה זמן את אחרי לידה... אם את עדיין טריה ממליצה מאדדד על ליווי של יועצת הנקה. שווה כל שקל ועושה סדר, גם אם יש לך הנקות מוצלחות בעברך. זה שונה  לגמרי עם שניים... בהצלחה

לא מכירה יועצת הנקה מאזור חיפה. אשמח להמלצה..מתרגשת66
התאומות בנות 3 שבועות..ולא מוותרות על מטרנה אחרי הנקה. גם אם נראה שינקו ממש טוב..
הבעיה בשיטה הזאתזהות כפולה
זה שהם לומדים עם הזמן שהם לא צריכים להתאמץ בהנקה, כי תגיע ההשלמה.
ההנקה מעייפת יותר מאכילה מבקבוק, היא דורשת מהם להתאמץ בשבילה, לעומת בקבוק שזה מטפטף גם אם ירצו וגם אם לא.

לדעתי עדיף להפריד בין השניים. תינוק רעב מראה בימנים. הוא בוכה, אוכל את הידיים, זז באי שקט.
אני מעדיפה להניק בלבד, ומקסימום להקדים את הארוחה הבאה. ככה נוצאת אצלו התניה שזאת הארוחה והוא צריך להוציא ממנה את המקסימום, ולא התניה של ״זה מתאבן נחמד, ותכף יגיע האוכל״
אני לא מכירה בחיפה. חפשי דרך הביטוח המשלים שלךאריקי

רק יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

עדיף עם התמחות בתאומים. את עדיין בשלב מצוין שיכולה לעשות סדר, להעלות את ייצור החלב וללמד אותם לינוק ארוחה שלמה.

כשאצלנו היו בני שבועיים כל היום! הייתי סביב שאיבות והנקות והשלמות תמ"ל והייתי על סף שיגעון. היועצת עשתה לי סדר,עזרה לי להבין לEמה אני מסוגלת ואיך להגיע לשם.

כיום אני מניקה כל אחד מהם 50%, כלומר הגוף שלי כאילו מניק תינוק אחד וכל ארוחה התאום השני מקבל תמ"ל. גם לזה הגענו אחרי מאמצים אבל בלעדיה לא יודעת אם גם את זה הייתי מצליחה....

תרגישי טוב עם עצמךתאומים
גם אצלי התאומים היו היחידים שקיבלו מטרנה.

והם ב"ה בסדר גמור.

אצלי היה יותר גרוע... התאומה עשתה הפגנת מטרנה... ומה שקרה שמגיל חודשיים היא רק ינקה והוא אכל מטרנה.

נשתדלתי להניק אותו פעם/פעמיים ביום וזהו.

מגיל חצי שנה הוא לא ינק בכלל.

תצדיעי לעצמך שאת מגדלת תאומים ונותנת את כולך ולא הכל זה הנקה.
את האימון על ההנקה אני לא עודה כששאר הילדים בביתזהות כפולה
אלא בבקרים/בלילות כשיש לנו את הנחת והפניות להיות רק אנחנו.
מומלץ להתחיל עם ביסוס ההנקה של כל אחד מהם בנפרד, ואח״כ לעבור להנקה משותפת אם את בעניין (זה יכול לחסוך המווון זמן! וגם מעסיק את שניהם במקביל. אני עוד לא שם, למעט ניסיונות בודדים שהיו דווקא סבבה, אבל עוד חולמת להגיע לזה).
ש הצעות לסדר יום לגיל 10 חודשים?נשימה ארוכה

כמה ומתי אמורים לישון בגיל הזה?

מה וכמה אמורים כבר לאכול בגיל הזה? 

מה 'פעילות' מתאימה לגיל הזה?

היום שלנו עוד ממש הפוך ואני מרגישה קצת אבודה...

קמו הבוקר בין 11 ל12 (אתמול הלכו לישון לקראת 2. היה סיוט...)

נרדמו עלי תוך כדי הנקה בערך בין 4 ל5 (לא ממש שינה עמוקה. כל פעם התנתקו ואז חצי התעוררו לחפש ולהחזיר את הפטמה לפה...)

בסביבות 8 אחרי ארוחת ערב ואמבטיה היו ממש עייפים ונרדמו עלי תוך כדי הנקה. 

האחת ישנה איזה שעה אולי פחות והשני אפילו זה לא. 

עכשיו הצלחנו במאמצים להרדים.

מה עושים?

קורה כמעט כל ערב שקורסים סביב 8-9 ואז מתעוררים לחיים

אפילו שאני מנסה להשאר איתם באזור חשוך ולעשות 'אווירת לילה' שיונקים וחוזרים מיד לישון- זה לא עובד לי בכלל!

הם קמים רעננים ליום חדש וכל הערב שלי הולך...

אני הייתיתותיה22
מתחילה מהבוקר, מעירה מוקדם, נגיד ב7, מאכילה אחד אחרי השני ומחליפה טיטול/בגד.
אחרי יומיים- שלושה כאלה, הייתי ממשיכה לעוד דבר משותף, למשל שעת עירות על שטיח פעילות עם תיבה, אכילת מוצקים וכו'.
כל תוספת בלו''ז הייתי מקבעת במשך יומיים שלושה, עד שבגיל הזה למיטב זכרוני הם צריכים לישון פעמיים ביום- ב9 בבוקר וב12/13 בצהריים, כל שינה שעה וחצי בערך. בין לבין אמורים לשחק.
לדעתי אם תהיי קנאית לבוקר זה ישפיע גם על הערב-לילה, ואם לא יעבוד, תמשיכי הלאה בלו''ז עד שיהיה להם לילה נורמלי...
נשמע טירוף התיאור שלך...
תודה!נשימה ארוכה

אכן מטורף...

כל פעם אני אומרת לעצמי שחייבים להתחיל את הבוקר בשעה נורמלית ולא מצליחה. הם מתעוררים מלא בלילה (אתמול הבן ישן 6 שעות רצוף וזו הייתה הקלה משמעותית למרות שאחותו קמה מלא!) ואז הפיתוי להמשיך לישון איתם בבוקר מאד גדול. 

הם כבר אוכלים די יפה 

אבל אני זקוקה ליותר סדר בראש מה להכין/ לתת להם. 

את חייבת להיות עקשנית כמה ימיםתאומיםאחרונה
והם יתרגלו.

ילד בגיל הזה יכול לישון 8-9 שעות רצוף בלילה ואפילו יותר.

מה הם אוכלים היום?

אצלי בגיל שנה,
היו קמים בסביבות 7:00 הוא אכל מטרנה והיא הנקה.

בסביבות 9:00 נתתי לחם עם מעדן

10:00-12:00 ישנו

12:00 - ארוחת ירקות טחונים עם בשר

15:00 - פרות

18:00 - ארוחת ערב, לחם, ביצה וכד'

18:30 מקלחות

19:00 למיטות - הוא עם מטרנה והיא הנקה.

הוא ישן עד הבוקר ברציפות והיא קמה כל שעה/שעתיים לינוק... כשהפסקתי להניק התחילה גם לישון ברצף.
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך