אני קצת (הרבה) בהלם, חייבת לשתףהריון ולידה

שאבתי עכשיו בעבודה בחדר שלי (הוא היה ריק אז יכולתי לנעול ולשאוב. בעיקרון יש לנו חדר הנקה די מפנק במשרד, וגם שמו שם מיני מקרר במיוחד לבקבוקים של החלב, כי קודמות לי נגעלו, בצדק, מהמקרר במטבח).

אני יוצאת עם הבקבוקים להניח אותם במקרר, ואיזה עובדת שאני לא מכירה, רק בפנים, עומדת מדברת מחוץ לחדר הנקה, אני עוברת על פניה והיא בלי להתבלבל: "פתחנו כאן טיפת חלב? מה זה פה? תדעי לך שאני לא סובלת את זה! ובכלל מגעיל אותי החלב הזה, מגעיל אותי שאת שמה את זה במקרר..."

עמדתי שם לדעתי איזה חצי דקה בפה פתוח מהלם והמשכתי הלאה.. לא יכולתי אפילו להגיב על זה...

הזוי שהרגשתי צורך לשתף...

מאנונימי כדי למנוע זיהוי...

אאוץ'יפית8

באסה להתקל באנשים בוטים וגסי רוח

מיהי שזה עניינה בכלל?

במאמר מוסגר - כשאני שאבתי בעבודה הרגשתי מאד לא בנח לשים את הבקבוק במקרר, וכמובן גם לא להסתובב עם זה במשרד, הייתי עוטפת ושמה בשקית אטומה.

אבל לא הייתי מעירה למי שכן מסתובבת ככה, בטח לא בצורה כל כך בוטה ומגעילה כמו זאת שיצאה עליך. גועל נפש ההתנהגות שלה.

זהו שזה לא עניינההריון ולידה

היא אישה מבוגרת ואני לא ממש מכירה אותה לא יודעת אם י שלה ילדים בכלל, אולי משם זה מגיע.

ולגבי ההערה- זה לא הסיטואציה אצלנו בכלל, יש לנו רוב נשי מובהק פה, זה הדבר הכי טבעי ונורמלי, ככה כולן מסתובבות. בטח שלא מחביאות את החלב. והוא מאוחסן כאמור במקרר בחדר הנקה שיועד לזה.

תגובה נוראית... בקשר לחלב יש אנשים שהחלב מגעיל אותםבתי 123

אני חושבת שגם אם אתו הרוב אפשר להתחשב בזה ולשים במקרר בתוך תיק או שקית סגורה

יש להן מקרר נפרד בחדר הנקהיפית8

אם זה רק שלהם למה מגעיל אותה שהיא שמה במקרר?בתי 123

זה באמת שונהיפית8

אם יש לכן רוב נשי מובהק, אצלינו הרבה גברים מסתובבים אז לא נעים

ובאמת זה יכול להגיע ממקום של קנאה לכי תדעי...

בהחלט הלם, לא יאמן איך אנשים יכולים להיות חסרי טקטמק"ר

ואני לא כל כך מבינה את התגובות של חלב כן מגעיל, לא מגעיל.

נתחיל מזה שהפותחת כותבת שיש להן מקרר נפרד בשביל זה. אבל סליחה, אם אני אתחיל להעיר לכל מי ששם דברים מגעילים בעיני במקרר אצלנו במטבח, אני לא אסיים!

חלב אם הוא דבר שצריך קירור וזכותו להיות במקרר באחסון נאות איך שהשואבת מחליטה...

אישה חסרת טקט.

התעצבנתי בשם האמהות השואבות

הלוואי והייתי מבינה למה חלב אם מגעיל אנשיםבאורות
וחלב פרה לא.
ההפך אמור להיות, אבל הנורמות שנוצרו פה הן הזויות. (לא שיש לי בעיה עם חלב פרה, אבל גם אין לי שום בעיה עם חלב אם)
יש איזה דחייה כללית של אנשים סביב הנקה (כן,שוב, מציאות הזויה). אני פשוט למדתי להתעלם, וגם קצת לרחם.
צודקת. גם אני מתעלמת וממש מרחמתמיואשת******
לא יאומן שאנשים שאוכלים חלב פרה ביצים של תרנגולת וכבד של אווז נגעלים מחלב אם
זה בכלל לא קשוריפית8

לדעתי זה נובע מהחיבור הלוגי שעושים בין הדברים, זאת אומרת שחלב אם מעלה אסוציאציה אינטימית וצנועה שלא מתאים לחלוק אותה עם כל העולם ואשתו.. 

ולכן אין לי בעיה לשתות במשרד חלב פרה ואני כן ארגיש מאד לא בנח להסתובב עם בקבוק חלב שאוב ליד גברים במשרד, זה מרגיש כאילו מישהו מדמיין מאיפה זה הגיע.. מבינה מה אני מתכוונת?

ושלא תביני לא נכון - אני מניקה ושואבת ומניקה גם בפרהסיא אם אין לי בררה כמובן בצניעות אבל אני לא ארעיב תינוק עד שאמצא מקום סגור, אם התינוק שלי רעב עכשיו ועכשיו יש לי רק ספספל ברחוב אז אני אניק על ספסל ברחוב למרות שלא מתה על זה אבל פה כבר נכנס סדרי עדיפויות - הרעב של התינוק קודם לאי נוחות שלי, אחרי הכל זה לא באמת חוסר צניעות.

וכשאני שואבת ושמה במקרר של המשרד שמה תמיד בשקית אטומה. ודי לא מבינה את הקולגה שלי ששמה בקבוק שאוב ככה במקרר. גם אותי זה קצת מגעיל.

אבל שוב,באורות
לדעתי זה מגעיל רק בגלל האופציות הבאות: קבעון שחזה=לא צנוע=חלב זה לא צנוע (ואת זה אני גם לא מצליחה להבין, למה שמישהו שיראה חלב אם ידמיין חזה? אם כן אז יש לו כנראה בעיה...).
או שזה המקרה האחר, של התייחסות לחלב כאל הפרשה מגעילה של הגוף(כי איך שאת מתארת את זה זה נשמע כמו איך שאני אתנהג עם שתן בכוס אחרי בדיקת שתן...). אם זה המקרה השני, אז ההשוואה כן נכונה כי חלב פרה הוא הפרשת גוף של פרה בדיוק כמו שלנו אם לא גרוע יותר...
וחשוב לי להוסיף, אני חושבת שהנקה היום הפכה לאיזה משהו שרק "משוגעות לדבר" מצליחות כביכול לבצע. גישה כזו של אנשים כלפי שאיבה למשל מורידה את הבטחון העצמי והמוטיבציה להמשיך לשאוב(ומכך גם להמשיך להניק) ודווקא נשים שמניקות צריכות לגרום לסביבה תומכת לשואבות ולנרמל עד כמה שאפשר את זה בשביל שמקרים כמו מה שמתואר כאן ילכו ויפחתו.
אהבתי את הדוגמא של דוגמית שתןמק"ר
אני ממש לא מצליחה להבין למה זה מגעיל/דוחה ושאר ירקות...

ולמה כשזה בבקבוק מוכן להאכלה של תינוק, למה אז זה לא מגעיל?

אבל מקבלת שכל אחת והתחושות שלה.
התגובה שקיבלה הפותחת היא באמת מתחת לכל אמירה שיש. מה גם שנראה שזה מגיע ממקום של צרות עין( טיפת חלב וכו')
זו אכן הסיבה לאי-הנעימות במפגש עם כלי ובו חלב שאובקרן-הפוך
תינוק יונק - לגמרי טבעי. גם בפרהסיה וכשאת מכוסה היטב.

אבל חלב שאוב - הסיטואציה לחבר משאבה וצינורות לחזה - יוצרת את התחושה הלא נעימה בקרב הסביבה שרואה את התוצרים...
הגדרת יפהיפית8

כן שאיבה זה דבר דיי מבאסבאורות
והלוואי וכולן יכלו להיות צמודות לתינוק שלהן כל היום. עקב העובדה שנסיבות החיים לא יאפשרו את זה לרוב הנשים, והיתרונות העצומים שיש להנקה, אני חושבת שצריך כמה שיותר לנרמל את זה.
התיאור שהבאת הוא בדיוק הסיבה למה נשים נרתעות משאיבה והנקה, כי ההקבלה היא מעין חליבה של פרה. (ואגב, אני אישית לא מכירה אף אחד ששותה חלב פרה וחושב על עטיני הפרה תוך כדי)
לא מסכימה. כשאתמיואשת******
כשאת שותה חלב פרה את מדמיינת עטינים?מיואשת******
אני לא. ואני לא חושבת שחלב אם אמור להעלות דמיונות על חזה. מי שזה מה שזה עושה לו יש לו בעיה לדעתי
וכשאני רואה ביצים במקרר אני לא מדמיינת שחלות של תרנגולת
זה עניין של הרגשה. את לא מרגישה אותה- ואחרים כן+mp8
יש הבדל בין מזון מהחי לחלב אם- בגלל הרגלים ומוסכמות תרבותייםקרן-הפוך
בתרבות המערבית, החזה הנשי הוא איבר מיני.
לכן מצניעים ומסתירים אותו.

אם היינו כמו בשבטים באפריקה, בג’ונגלים בדרום אמריקה - שם נשים הולכות עם חזה חשוף, וגם פעולת ההנקה נעשית בלי להסתיר ובלי להתכסות - מן הסתם גם פעולת השאיבה היתה נעשית בציבור, בדיוק כמו שיושבים בצוותא לאכול ולשתות.

ברגע שיש פעולה אנושית שמוסתרת ונעשית בצנעה, התוצאות שלה מקבלות הקשר בהתאמה.
כן, מפריע לאנשים מסויימים.
אבל עטינים זה מגעילמיואשת******
ולראות פרה שנחלבת זה מגעיל
לא מתווכחת עם זה שיש נשים שמרגישות גועל, אבל בהחלט חושבת וממליצה לנשים האלו לשבת ולחשוב על הנושא ולמה זה מעורר בהן גועל ואולי הן יכולות לעבוד על עצמן
בחיים לא חשבתי שמראה בקבוק חלב אם במקרר יעורר במישהי גועל וזה מאד עצוב לי לחשוב שליד הבקבוק חלב שלי יעמוד בקבוק מטרנה ובקבוק חלב פרה אבל החלב שלי יעורר במישהי גועל.
באמת עצוב לי מזה
צודקת. כמותך, אני. (ניסיתי להסביר דעות אחרות).קרן-הפוך
אני בכלל נולדתי וגדלתי במושב, וכל עולם משק החי לגמרי לא מגעיל אותי - פרות, תרנגולות, סוסים, כלבים וחתולים, וגם לא עכברים ועכברושים...

ראיתי המון המלטות של פרות, ראיתי הרבעות והמלטות של סוסים, ראיתי הזרעות של פרות - עוד לפני שידעתי בכלל איך ילדים באים לעולם ולא חיברתי בין עולם החי ובני האדם כילדה קטנה....
כיף לך, נשמע חלומיבריאות ונחת
איזה מושב?
כל מילהמק"ר
יש הבדל בין מזון מהחי לחלב אם- בגלל הרגלים ומוסכמות תרבותייםקרן-הפוך
בתרבות המערבית, החזה הנשי הוא איבר מיני.
לכן מצניעים ומסתירים אותו.

אם היינו כמו בשבטים באפריקה, בג’ונגלים בדרום אמריקה - שם נשים הולכות עם חזה חשוף, וגם פעולת ההנקה נעשית בלי להסתיר ובלי להתכסות - מן הסתם גם פעולת השאיבה היתה נעשית בציבור, בדיוק כמו שיושבים בצוותא לאכול ולשתות.

ברגע שיש פעולה אנושית שמוסתרת ונעשית בצנעה, התוצאות שלה מקבלות הקשר בהתאמה.
כן, מפריעה לאנשים מסויימים.
יש הבדל מחזה של אישה לעטנים. עטנים לא קשור למשהו מיניכלה נאה
לכן זה לא מעורר מחשבות.
וחלב אם מזכיר מאיפה הוא מגיע. וכשמכירים את האישה זה לא נעים. בעיקר לגברים.
מה לעשות.. הדמיון שלהם מפותח
השאלה כמה צריך להתחשב בדמיון המפותח הזהאפונה
גם כשרואים תינוק קטן שרק נולד אפשר לדמיין מאיפה הוא יצא, וכשרואים אשה בהיריון אפשר לדמיין איך היא הגיעה למצב הזה, ובכלל כולם יודעים מה יעשו חתן וכלה אחרי החתונה ובכל זאת מתחתנים ברוב עם ולא עושים את זה בשושו ברבנות.
צריך לחשוב מה נורמלי ובריא ומה לא. אוכל לילד זה נורמלי, ולכן לא צריך להחביא אותו מפני מחשבות או דמיונות של אנשים.

אגב הקונוטציה המינית היא בין השאר בגלל שהתרחקנו מהטבעיות של הנקה. ככל שנתחבא פחות סביב עניין ההנקה היא תחזור למקומה הטבעי - הזנה לתינוק.
לא עניין של להתחשב בדמיון המפותח של אנשיםיפית8

אם את מרגישה עם זה בנח תעשי מה שנח לך

אני מרגישה לא בנח להסתובב במשרד מעורב עם בקבוק חלב שאוב ביד ומבינה את עצמי שהאי נוחות הזאת נובעת מההקשר הלוגי שנובע מהגישה התרבותית וכו ולא חושבת שאני הזויה שבגלל זה אני עוטפת את הבקבוק בשקית אטומה לפני שאני שמה אותו במקרר בעבודה.

לא כי אני מתחשבת בדמיון של אנשים אלא כי אני מודעת לדמיון של האנשים ולא נח לי עם זה.

זכותךאפונה
אבל תגידי, אם היו 2-3 שואבות במקביל אלייך שהיו מאחסנות חלב אם במקרר בבקבוקים רגילים זה לא היה עוזר לך לנרמל את התחושה?
יכול להיות, לא בטוח.יפית8

תלוי גם בסגנון הגברים שמסתובבים אצלינו במשרד.

חחחח ממש ככהכלה נאה
דוגמאות מצוינות אפונה! מוסיפה עוד אחת:<מריומה>

איך ייתכן שאנשים רואים חלב שאוב ועוברות להם מחשבות בראש, אבל רואים פטמת בקבוק, שהיא מין דגם של פטמה נשית, ולא עובר להם כלום בחוץ? דגם סיליקון של כל איבר אינטימי אחר היה מעורר בנו חלחלה! אבל לדגם של פטמה כל כך התרגלנו, כ"כ התרגלתנו שזה סתם אביזר האכלה יומיומי, שממש לא עולה בדעת אף אחד לתלות בו קונוטציות מיניות.

בעולם שבו יתרגלו באותה מידה להנקה ולשאיבה, המחשבות האלה פשוט לא יעלו בראש.

אין פה מה להתוכח אם זה מיני או לא מגעיל או לאיפעת 177

הנקה זה דבר אינטימי, נקודה. (לדעתך לא? לדעת רבים - כן)

יש דברים בעולם, נקודה. 

את יכולה להגיד - שכולם יחשבו כמוני, וזה לא מעניין אותי

ואת יכולה להתנהג בעדינות ובכבוד עצמי ולהצניע.

כשאני בעבודה, אני לא מניחה חלב שאוב במקום שגברים יכולים להסתכל,

הם מכירים אותי, וזה לדעתי זה מינימום של צניעות, וכבוד עצמי

אם אין מה להתווכח מצוין. לדעתי זה לאמיואשת******
ואני מתנהגת בשיא העדינות וכבוד עצמי כשאני שמה בקבוק חלב במקרר
הנקה זה דבר נורמלי. נקודה.
הנה, עכשיו אני בדיוק כמוך
לא, כי תדעי לך שגברים מרגישים נבוכים ליד כזה דבריפעת 177

גם אם לדעתך - אין שום סיבה,

הרבה מהם מרגישים נבוכים

שיתמודדו. אותי מגעיל גברים בלי גרבייםמיואשת******
שיש להם פטריות בציפורניים ועור יבש
ווואללה- המשרד שלי מלא בכאלו שהולכים בסנדלי שורש בקיץ
אפילו שכל בר דעת מבין שעור מתקלף ברגל זה מגעיל

אני לא אשאב ליד גברים בעבודה שלי ולא אשים חלקי משאבה להתייבש במטבח המשותף
אבל בקבוק תינוק תמים עם חלב במקרר אני אשים.
אני באמת מנסה להבין, אב זה נשמע לי הזוימק"ר

שמישהי תגיד שלשים בקבוק חלב שאוב במקרר זה דבר לא צנוע או לא מכבד!
בחיי, לא שמעתי/חשבתי על זה בחיים!

ואצלנו בעבודה יש גם גברים, ולהפך, הם תמיד דואגים לי אם אין לי איפה לשאוב, מציעים את החדר שלהם וכד'.

בחיים לא הרגשתי מבוכה, ובטוח לי שגם הם לא.

כמו שפעם אחת כשהבאתי את הבת שלי לעבודה ולא היה לי איפה להניק מישהו הציע לצאת מהחדר לשו לכמה דק'... וזה היה ממש טבעי ונורמלי (הוא ראה שאני מחפשת חדר ושאל).

אני באמת לא יודעת מה להגיד

ועוד לומר שזה ״מינימום של צניעות״??? הגזמה פראיתמיואשת******
ממש נשות השאלים ....

אפשר להתווכח אם זה קשור לצניעות ולהתווכח כמה זה צנוע
אבל להגדיר את זה כמינימום.... הזוי למדי. אם זה המינימום אז מה המקסימום? ללכת מכוסה באוהל כל הדרך למטבח כדי שלא יראו את התיק של המשאבה ולא ידעו שהלכת לשאוב ואולי לשים פתק גדול שאסור בשום אופן לפתוח את השקית שמא בטעות מישהו יראה בקבוק ויבוא למחשבות אסורות???
ככה נכון ובריא בעיני, וככה גם אני נתקלתי.טארקו
באיזה סוג חברה את עובדת?יפית8

אצלינו זה ממש לא ככה ובכיף את עלולה תמיד להתקל בגבר התורן שיעקוץ על ה*מחלבה* שפתחת פה.. תאמיני לי שזה מביך, על גבול הלא צנוע..

אני הייתי שואבת יחידהאפונה
בחברה של כ80% גברים לא דתיים, שרובם לא הורים.
נתקלתי בהרבה פחות עקיצות על המחלבה מאשר על מה שמסתתר מתחת למטפחת שלי. האם הייתי אמורה להצניע גם את כיסוי הראש?
ואחרי כמה שבועות הם התרגלו לשגרת השאיבות ולחלב במקרר וזה כבר לא עניין אותם.
יפה מאוד.דיליה

אני חושבתשזו הערה חשובה.

בתור אחת המתחילה עכשיו מקום עבודה חדש (לראשונה בסביבה מעורבת)

החשיבה שלך תעזור לי!!

עוד אתייעץ כאן על כל השאר כשיהיה רלוונטי בעז"ה...

בהצלחה!אפונה
חילונית, יש כמה דתיים (נשים וגברים)מק"ר

ודווקא האדם היחיד שאמר לי אי פעם משהו, היתה אישה.. והיא שאלה אותי מה היבול היומי של המחלבה...

ואז צחקתי, לא ראיתי את זה בכלל כעקיצה, נזכרתי כי הזכרת את זה

אז אצלינו יש חילונים ויש דתייםיפית8

והעקיצות וההערות מגיעות דוקא מהדתיים.

שמתי לב שהחילונים הרבה יותר מכבדים, 

במיוחד כשזה נוגע לעניינים שקשורים לדת חילנוי כאילו יודע - אני לא מבין בזה, אני ככה אתה ככה וכל אחד מכבד את השני כאדם. ודתיים אם הם מרגישים שאת עושה משהו שהוא כאילו יותר מהם, שנתפס כיותר הקפדה בענינים דתיים אז הם כנראה תופסים את זה כאילו מישהו חושב פה שהם פחות ואז מגיעות העקיצות והיחס המזלזל. 

זו אמנם הכללה ויש הרבה דתיים שמכבדים (גם אצלינו בעבודה) ונתקלתי גם בחילונים שמזלזלים אבל לרוב זה די מובהק שהחילונים מכבדים הרבה יותר מהדתיים. 

אבל למה הנקה או שאיבה קשורה לדת?מק"ר

מלא פעמים קיבלתי שיתוף בסגנון הזהדיליה

אבל באמת ממקום טוב של פירגון וחיוך.

גם אני אומרת על עצמי שאני פרה לא פעם...

תראיאפונה
בסופו של דבר כל אחת נוהגת כראות עיניה. אבל חשוב להבין שיש מחיר לאקסטרא הצנעה הזו - והמחיר הוא שפחות תינוקות יהנו מחלב אם:
1. כי הנקה ושאיבה הרבה יותר מסורבלות כשצריך להוסיף עליהן סייגים, והרבה יותר מפתה לוותר עליהן.
2. כי חשיפה להנקה (ושאיבה) של נשים אחרות מגדילים את הסיכוי שהורים אחרים יבחרו בהנקה עבור התינוקות שלהם (הכוונה שאשה שנחשפת להנקה אצל אחרות יש לה יותר סיכוי להצליח להיניק בעצמה, וגבר שנחשף לזה הסיכוי שיתמוך בהנקה של אשתו עולה, וכמובן גם זה תורם להצלחת ההנקה שלה).

האם ההצנעה הזו שווה את המחיר? לדעתך כן, לדעתי לא. האם היא מוכרחת? וודאי שלא!
ממש כךדבורית
ואני בטוחה שכשהיו הולכים פעם משפחות כולם יחד במדבר או לעליה לרגל אז נשים היו גם מניקות בדרך ולא עשו מזה סיפור כי זה היה טבע העולם
אל תרחמי+mp8
גם לי לא מאוד נעים לראות בקבוקי חלב אם - ואני אוכלת בשר, ביצים וחלב פרה.

גם אני הייתי מעדיפה שמי ששואבת תכסה את זה במשהו אטום, רק שלעולם לא הייתי מעירה על זה- וודאי שלא בגסות רוח כמו שתיארה הפותחת...
אבל למה זה מגעיל אותך?באורות
ככה. קשה להתווכח עם הרגשה.+mp8
גם אני לא אוהבת להתעסק עם חלב אם. אפילו החלב שליפרח חדש
אבל עושה את זה לטובת הילדים שלי.
ואני יכולה להבין אנשים שיש להם סלידה מזה. זה עדיין לא נותן לגיטימציה לצורת דיבור שכתבה הפותחת. אבל כן חושבת שבמקומות ציבוריים ראוי להתחשב. לשים בשקית אטומה או צידנית שלא רואים.
אבל למה?באורות
כששאבתי בעבודה, שמתי את החלב בתוך בקבוק ואז במקרר. מה ההבדל בין זה לבין מטרנה?
מהשיח פה אפשר לחשוב ששמתי שתן או צואה בתוך בקבוק.
זה בדיוק מה שאני מנסה להביןמק"ר
כתבתי גם למעלה בתגובה אחרת שלי, מה ההבדל בין זה לבין כשזה בבקבוק עם פיטמה ואף אחד לא יודע אם זה חלב אם או לא..
חושבת בדיוק כמוך!נחש משקפיים

גם אותי חלב אם מגעיל, וחלב פרה לאממוחשבתאחרונה
ואגב, אני מניקה עד גיל שנתיים +.
חלב אם מגעיל אותי בבקבוק/שקית, לא ההנקה עצמה.

מגעיל זה הרגשה,לא תמיד עם הסבר הגיוני.
מצחיק אותי שאנשים נגעלים מחלב של בן אדם ושל פרה הם שותיםלמה לא123

של פרה אמור להיות הרבה יותר דוחה

את שותה חלב אם?יפית8

התינוק שותה, לא אנשים מבוגרים

למה להיגעל? חלב של פרה שיושבת בתוך ה....שלה הרבה יותר דוחהלמה לא123

בעיניי

ואני לא שותה חלב פרה,בעיניי זה מיועד לעגלים שלה

ככל שהשרשור מתארך - הדימויים וההקשרים הולכים ומתפתחים 🐄🐄🐄קרן-הפוך
אז נסיים פה-שכל אחד ישתה מה שבא לולמה לא123

חיוך

❤️קרן-הפוך
נכון לכל מזון מן החי.

מקור הבשר, העוף, הדגים, מוצרים מדגים, החלב, ביצים, גבינות, חלב, ג׳לטין, ואפילו דבש,
הפותחתהריון ולידה
קצת מפתיע אותי כמות הנשים פה שמגעיל אותן חלב אם. אני לא שופטת, רק שעד היום מעולם לא נתקלתי בהקשר של מגעיל לחלב אם. זה בחיים לא היה דבר להסתיר לא בעבודה, לא במשפחה ולא בחברה.
מפתיע האמת.

אבל תודה שהיה לי את המקום לשתף

אני ממש לא נגעלת מחלב אם אבל בתור אחת שנגעלת מהרבה דבריםבתי 123

בהחלט מבינה את מי שזה כן מגעיל אותו וכן רואה צורך להתחשב בזה 

בלי קשר התגובה שהאישה הזו אמרה לך מזעזעת

מניחה שיש השפעות תרבותיות, סביבה, הרגלים ואופי.קרן-הפוך
מע שחיה וגדלה בסביבה בה נשים שואבות היא חזיון נפוץ - מתייחסת בשיוויון נפש לפעולה זו ולמראה החלב.

מי שגדלה וחיה בסביבה בה לא מקובל לשאוב - על אף היותה אישה, מתייחסת לפעולת השאיבה כמשהו מאוד לא אסטטי ואף דוחה.
מכירה אישה שנגעלת מאוד מהחלב של עצמהלמה לא123

מחזיקה את הבקבוק בטישו,משהו הזוי

יש כאלה שלא רק החלב מגעיל אותם אלא כל ההתעסקות הזו של ההנקהנחש משקפיים

וכמובן זה לא אומר שהיתי מעירה אפילו מילה אחת למי שיושבת לידי ושואבת או משהו כזה

אבל זה ממש ענין של הרגשה

אכן...+mp8
חלב אם שהוא לא שלךמצפה להריון
זה באמת קצת מגעיל
בתור אחת שעובדת עם ילדים יש לי סלידה מהריח של חלב אם ובכלל להתעסק עם השקיות ולשפוך את החלב לבקבוק
וואו. השרשור הזה עשה לי עצוב מאדמיואשת******
אצל חברה שלי כשתינוק פולט עלייך,זה גועל נפשלמה לא123

הולך שם צרחות אימים

כיום היא נגעלת מהחלב של עצמה,מעניין אם יש קשר

צרחות מהפךליטה של התינוק שלה?מיואשת******
וגועל מהחלב של עצמה?
נשמע לי כמו הפרעת אישיות משהו...
אם היא נגעלת מהחלב שלה מענין מה קורה כשהיא הולכת לשירותים או צריכה להחליף פד, היא מקיאה מרוב גועל?
האמת הלכה לטפל בעצמה,כי הלך לה קשה מאד ההנקהלמה לא123

זה קצת השתפר

התכוונתי צרחות כשאחים שלה פלטו,כאילו הוא השתין עליהם

וואי מסכנה ממשמיואשת******
יש לי חברה שהיתה מקיאהבריאות ונחת
במחזור. כל פעם.
מקווה שעבר לה
גם אני...שמחה
לפני שילדתי תמיד הייתי מקיאה בזמן ווסת, ומושבתת על סף עילפון. אבל זה לא היה מגועל בכלל.
זה תגובה של הגוף. יותר דומה להקאות בתחילת הריון. דווקא בהריונות אני בדרך כלל לא מקיאה ב"ה. כנראה סבלתי מספיק...
אחרי הלידה הראשונה זה עבר לי.
שמחה בשבילך, בהחלט סבלת מספיקבריאות ונחת
זה ככ תלוי בתפיסה האישיתהריון נוסף ב"ה
בעיניי לאבד חלב אם זה כמו לאבד אוצר.
גם אני וגם בעלי. מרגישים בתקופות שצריך שאיבות חלב. שכל טיפה שנסחטת יקרה מפז.
אם קורה שהתינוק לא גמר את כל הבקבוק השאוב . הצער ניכר.
אם נשפך בטעות. אני מסוגלת לבכות.
בעיניי לראות מישהי עם בקבוק חלב אם. מרחיב את הלב וממלא בסיפוק אדיר.

עד כדי כך שממש אפשר לעשות איתו חסד. ולשאוב עבור תינוקות שאימהותיהם לא יכולות להניק.
אני לא מקבלת את הגישה שלאנשים מותר להגיד ה....כל!
כן חושבת שאדם ובודאי מבוגר צריך לחשוב לפני שהוא מדבר. האם זה יעצבן/ יפגע/ יועיל.
לא סתם יש ככ הרבה הלכות שקשורות לדיבור.
לאחרונה ....
אולי בגלל סוף ההריון והרגישויות הנלוות. קשה לי קצת להכיל. אנשים שאומרים ה...כל.

אנשים שמתחילים במשפט " להגיד לך דוגרי....
או מצטערת שאני אומרת לך אבל....
אני ממש אומרת .אל תצטערי ואל תגידי. או אין צורך בדוגרי הכל בסדר אני אחיה טוב גם אם לא אדע בדיוק בדיוק מה היא חושבת על ההוא וההיא דוגרי.

שאיבה זה צורך קיומי לתינוק. נכון שאפשר לתת מטרנה... אבל מי שבוחר לא לעשות את זה . אפילו דעת חכמים מתייחסת לזה שזה תינוק שחלב אם זה כל מזונו וההלכה בהתאם. לגבי שבת. צומות וכו'.

מכיוון שזה צורך . אני כן מצפה שתהיה קבלה של העניין
ואני שמחה שבמקומות עבודה יש מקומות מוסדרים לשאיבה. שהחוק מבין את הצורך ובוסים מבינים.
ולכן מצפה גם מאנשים ובעיקר נשים. להבין גם.
בטח לא לחנך מישהו אחר . או לגרום לו למבוכה על דבר כזה. כי הם נגעלים.
מותר להם להיגעל.... זה לגיטימי . אבל שישמרו את זה לעצמם לע"ד .
כשהתורה רוצה לבטא את הברכה בארץ.
נאמר ארץ זבת חלב ודבש.
מה זה זבת חלב? מהיכן זה הגיע?
ממליצה לקרוא במפרשים....

כתבת מעולהבאורות
מסכימה עם כל מילה
צודקת בכל מילה. גם אני מרגישה ככהמיואשת******
אני קוראת לו "נוזל הזהב הלבן"למה לא123

כמו תמיד, אין מה להוסיף...מק"ר
זה היא שהזויה!! (הלםם)*כוכבית*
זו לא את, זו היא.. זה שלהאורוש3
את יודעת שאת עושה את הכי טוב לתינוק המתוק שלך..
אז שוב תודה לכולן על התגובות (אני הפותחת)הריון ולידה

נפתח כאן דיון מעניין שלא בכוונה

אם אני צריכה לקחת צד, אני לגמרי עם אלה שלא מבינות מה מגעיל בזה ומעולם מעולם לא חשבתי שמישהו חושב שזה מגעיל. אז אולי אני אתחיל לשים לב יותר מעכשיו (לחלוטין לא מתכוונת לשנות משהו ממה שנהגתי עד עכשיו, לכסות את החלב וכד',גם בגלל שבד"כ אני שואבת בחדר הנקה וישר למקרר, לא מסתובבת עם זה. אבל לפעמים יוצא שאני כן שואבת בחדר שלי, אם הוא ריק, וככה יכולה להמשיך לעבוד במקביל. אבל אשתדל לשים לב למי שזה מפריע ולא לנופף בזה).

תודה לכולן

אנונימית נוספתהריון ולידה

קראתי את השרשור והתלבטתי אם לכתוב את הסיפור הבא מחשש לזיהוי (סיפרתי אותו לכמה וכמה אנשים), אז אכתוב גם מאנונימי.

קודם כל מזדהה אתך בהחלט בהלם, יש לפעמים סיטואציות שאנחנו נשארים בלי מילים. האישה הזו היא אישה מסכנה כנראה ומאוד יכול להיות שהדבר מגיע ממקום של קנאה.

רוצה לשתף בסיפור שקרה לי בעבודה בזמנו, כשאני שאבתי לבייבי שלי:

אצלנו בעבודה אין חדר הנקה והייתי צריכה כל פעם למצוא חדר פנוי עם מפתח שאוכל לשאוב בו, זה היה סיוט! ואז התברר לי שיש בחורה נחמדה מאוד שיושבת בקומה שלי ויש לה הרבה ימים שהיא לא עובדת מהמשרד והחדר שלה ריק ונעול (כי יש בו חומרים מסווגים), דיברתי אתה והיא קיבלה אישור מהמנהל שלה לתת לי לשאוב בחדר כשהוא פנוי, זה היה הקלה גדולה.

סיכמנו שהיא שמה לי את המפתח לחדר במגירה שלה שנמצאת בעמדת מגירות בפתח של חדר הכניסה. עכשיו בשביל שתביני את הסיטואציה, אתאר לך את החדר שהיא ישבה בו: היא ישבה בכעין חדר פנימי לחדר אחד גדול. בחדר הגדול (שמחולק לשניים עם מחיצה) ישבה אישה דתיה נשואה, מבוגרת יחסית (40+) שלא הכרתי אישית, היא ישבה בחלק שקרוב לחדר שבו שאבתי.

יום אחד היא גילתה שיש לי מפתח לחדר ושאני משתמשת בו לשאיבה (החדר לא קשור אליה, היא רק קולגה של מי שנתנה את החדר, לפעמים הייתה צריכה לקחת משם דברים ואם היה נעול, היה לה מפתח משלה. ככה בעצם היא גילתה שיש לי מפתח, כי היא באה לפתוח וראתה שאני שם). מאז אותו יום באופן מסתורי המפתח התחיל להעלם לי מהמגירה שבה נשמר. בימים שהבחורה שנתה לי את החדר היתה-הוא היה שם. ובימים שלא- לא.

כמובן שהתאכזבתי מאוד, א"א לתאר את ההקלה שהיתה לי בשימוש בחדר. שאלתי את הבחורה שנתנה לי רשות מה קרה, והאם דברים השתנו ואני לא יכולה שוב להשתמש בו? היא לא הבינה על מה אני מדברת וכשהתברר שהמפתח נעלם, עשתה בירור קצר וגילתה שהאישה הדתיה לוקחת את המפתח משם אם היא לא נמצאת, היא שאלה אותה למה? ואמרה: ככה, לא בא לי שתשאב שם ויש שם חומרים מסווגים וכו' וכו'. כמובן הבחורה (שאגב לא דתיה) הסבירה לה יפה מאוד שהחדר לא שלה ונתנה לי רשות לשאוב בו והמפתח חזר אלי...

אני לא יכוה לתאר לכן את הכעס שהיה בי כלפי אותה אישה, הלם וחוסר הבנה מה הצרות עין הזאת? אולי מי שהיתה צריכה כמוני כל שאיבה מחדש למצוא חדר פנוי ולפעמים לא למצוא ולשאוב בחדר בלי מפתח והלחץ שמישהו ייכנס, אולי היא תבין אותי.. ממש הרגשתי שאני לא מסוגלת למחול לה. למרות שבעלי ממש ביקש שאעשה את זה.

אחרי כמה זמן נודע לי שהאישה הזו היא בלי ילדים, מצפה לילדים הרבה מאוד זמן ואולי כבר אבדה תקוותה (לא ידעתי את גילה המדוייק). ואז הבנתי, הבנתי שהמעשה שלה מגיע ממקום של קנאה, ממקום של כאב, שאף אחת לא תעמוד בכזה כאב!

כאילו בהוקוס פוקוס יכולתי בקלות למחול לה, כי כבר היה לי מקום להבין (וחבל שלא הצלחתי לדון אותה לכף זכות קודם...).

מחלתי לה בלב שלם וכמובן התפללתי בשבילה שתזכה.

בימים אלו אני יכולה לכתוב את הסוף השמח של הסיפור, ב"ה האישה ההיא בהריון ראשון! 

וואי יצא ארוך, לא התכוונתי אבל הרשתי צורך לשתף, זה היה סביב אותו נושא (שאיבה בעבודה) ואולי נזכה כולנו להצליח לדון יותר לכף זכות.

ולפותחת- חיבוק גדול! מי כמוני יכולה להבין אותך. הלוואי ונתקל רק באנשים טובים על הדרך

מרגש! ומעורר מחשבהמק"ר

וואו. וסתם שאלה -יפית8

אי אפשר לשאוב בשירותים?

אני יכולה לענות לך? (לא יודעת את המצב של מי שכתבה)מק"ר

לא בכל מקום יש שירותים סבירים, אצלנו מזעזע לחלוטין, את שוהה שם את המינימום הנדרש.

וחוץ מזה נראה לי שבחיים לא הייתי שואבת בשירותים, נשמע לי לא סטרילי לחלוטין

צודקת. מבאסיפית8

אצלינו השירותים מאד נקיים ואין שום מקום אחר שאפשר לשאוב, אין שום חדר פנוי וריק במשרד.

אותי ממש מגעיל לשאוב בשירותים!טארקו
וגם, לא בכל שירותים יש שקע, ולרוב אני שואבת בחשמלית..

שואבת במרחב ציבורי שיש בו לרוב רק נשים(חדר מורות) מכוסה בסינר, בנתיים ההערות שקיבלתי היו רק פירגונים על זה שאני משקיעה ושואבת..
לאאפונה
למה לשאוב בשירותים על בסיס קבוע?!
קודם כל יש בעיה הלכתית להשתמש באוכל שהיה בשירותים.
דבר שני שאיבה לוקחת 15-20 דק' בממוצע, למה לתפוס תא שירותים לכל כך הרבה זמן?
שלישית, שירותים זה מקום לא אטרקטיבי (מניחה שאת לא נכנסת לשם סתם להעביר את הזמן). זה לא מגיע לנו.
ואחרון חביב הרבה שואבות מנצלות את זמן השאיבה לעשות במקביל דברים נוספים - לאכול, לעבוד, וכאלה. לא דברים שאפשר לעשות בשירותים.
איזה סיפורהריון ולידה
תודה לך (אני הפותחת)
לא יודעת לאן לשרשר כבר...אפונה
לתחושתי הכל מתחיל ונגמר בנורמליזציה של ההנקה.
גם עשיית צרכים כרוכה בהתעסקות עם איברים אינטימיים, ולכאורה עלולה לגרום להרהורים ומחשבות על מה שקורה בפנים. אבל אף אחד לא מעלה על דעתו להחביא את הכניסה לחדרי השירותים. מותר להגיד "הלכתי לשירותים" או "נגמר הנייר בשירותים" כי זו פעולה כל כך יומיומית וטריוויאלית ומחוייבת המציאות.
בעולם בו היה ברור לכולם שבמצב תקין תינוק ניזון מחלב אם, לא היו מתעסקים בסוגייה הזו.
נתנו פה כל כך הרבה דוגמאות למה זה לא וכל השאר כןמק"ר

ואולי את צודקת, אני כבר לא יודעת...

קוראת את השרשור ובהלםדבורית
יצא לי לשמוע קצת על נשים שנגעלות להניק
אבל בחיים לא עד כדי כך
ושיגעלו מבקבוק שאוב במקרר 😯
אני לא מתווכחת עם הרגשה
בהחלט חושבת שאם נתרגל שוב להנקה כדרך טבעית וכחלק מהחיים היחס אליה יהיה הרבה יותר חיובי...
אני בטוחה שכשמשפחות שלמות עלו יחד לרגל במשך כמה ימים היו עצירות מיוחדות בשביל הנקות
גם במסעות במדבר, זה פשוט חלק מהחיים
אישית אין לי בעיה גם לקחת חלב מאמא אחרת בשביל התינוק שלי כשיש צורך ( ועשיתי זאת כשהייתי צריכה)
ואולי אני אזעזע פה כמה או אפיל מהכסא...
אבל אין לי שום בעיה גם להניק תינוק עבור חברה
סבתא שלי הניקה ילדים של השכנים..כלה נאה
מהמם בעיניידבורית
חברה שלי סיפרה לי שהיא ואמא שלה ילדו בהפרש קטן אחת מהשניה
היא הלכה ליום עיון והשאירה את הבת שלה אצל אמא שלה עם חלב וכשהוא נגמר היא הניקה אותה...
כשהיא חזרה האמא היתה די מרוקנת אז החברה שלי הניקה את אחותה...
גם אני הנקתי פעם את אחינית שליממצולות
שגיסתי לא היתה,
והיא צרחה כמעט שעתיים כי לא רצתה בקבוק.
הסכימה לינוק ממך?דבורית
הבנתי שיש איזה גיל שהם לא מוכנים...
וואי איזו הצלה!! אני במקום אמא שלה הייתי אסירת תודה
היא היתה ממש קטנה,ממצולות
חודשים פלוס,
ואיך שהבאתי לה היא לא הפסיקה לאכול כי היתה מאד רעבה.
ואמא שלה באמת היתה אסירת תודה.
חחחדיליה

אחותי התערבה איתי שהילד שלה (בן חצי שנה) לא יסכם לינוק ממני

החלפנו

והוא הסכים בכיף

היא הגיבה ממש לא יפה ..הריונית חדשה

תגובה די קיצונית ללא ספק.

אבל אני חייבת לציין שגם אותי זה די מגעיל. אומנם לא הייתי מגיבה ככה , אבל יכולה להבין מאיפה זה נובע.

בנות עם רף ניקיון יחסית גבוה לכאן👇Seven

אז בא לי לחדש בשטיח חדש לסלון הוא ימוקם בדיוק לפני היציאה לחצר כי שם זה פינת הישיבה בבית שלנו

אממה לאורך ההיסטוריה בבית היה לי כמה שטיחים (ביניהם שאגי מקורי/ שטיח ארוג ועוד)

כולם בסוף נזרקו או נמסרו כי אני חייבת שיהיה נקי ושטיח בסוף צובר הרבה ליכלוך ולנקות קשה...

עכשיו חשבתי על שטיח בסגנון הזה (שמתי תמונה)

בנות שחשוב להן ניקיון וניסו האם באמת אפשר לשרוד בית נקי ומסודר עם ילדים+שטיל בסלון

מצד אחד זה ממש משדרג מצד שני כל פעם אני שופכת יאמבה כסף ובסוף הרצון לנקי גובר

אם זה משנה לרוב אני מעבירה שאיבה עם שוטף שואב ופעם ב גורפת

גדלתי בבית עם שטיח מקיר לקירכתבתנו

תמיד השכנות היו מתפעלות מרמת הניקיון של השטיח אצל אמא שלי.

אבל רמת התחזוקה שלו היתה מאוד פשוטה (וגם סוג השטיח היה מאוד פשוט... ובצבע די כהה).

שאיבה

אם נוצרו כתמים לעבור עליהם כשהם טריים עם מים עם קצת סבון כלים ולשפשף היטב במברשת כביסה כזו (או אולי מברשת נעליים 🤔)

אם זה משהו שומני מיד לשפוך טלק או סודה לשתיה לספיגת השומן וכנל- שפשוף מקומי עם מים וסבון.

היה גם שלב של שימוש בתכשיר לניקוי שטיחים (תרסיס שיוצא ממנו קצף), לא בטוחה שהתוצאות שלו היו טובות יותר אבל גם לא פחות. כמובן גם איתו אחרי כמה דקות שהחומר עומד על הכתם ופועל, לשפשף היטב במברשת.

אולי אני סתם טועה, אבל יכול להיות שדוקא ההימנעות מלהרטיב כשיש ברירה שומרת עליו יותר.

בהצלחה

הייתי אצל רופאת נשים 6 שבועות אחרי לידה ןהיא לאאנונימית בהו"ל

בדקה אותי גופנית בכלל.

רק שאלה אם יש כאבים ואם אני רוצה הפניה לפיזיותרפיה או אמצעי מניעה.

זהו

כששאלתי אם לא צריך לבדוק כי תמיד בדקו אותי אז היא אמרה שאם אין תלונה אז היא לא בודקת.

לא היתה לה אפילו מיטה בחדר

מה דעתכן? קצת מלחיץ אותי לחזור לקיים יחסים כרגיל כי לא בדקו אותי אבל מצד שני רופאה אמרה שאפשר 😅😅

מה הייתן עושות?

גם אותי לא בדקורקאני

שאל אותי אם נגמר הדימום

אם משהו כואב באופן חריג

ולא בדק כלום

אני חזרתי לקיים יחסים עוד לפני הבדיקה

ואמרתי לו שזה קצת כואב

הוא אמר שהגיוני ושאני אהיה קשובה לגוף ואם זה לא כאב חזק מסתבר שהכל בסדר

ובאמת לאט לאט הכאבים עברו

גם הרופאה שלי לא בודקתהמקורית

כל עוד אין תלונות

ויש לה us  ומיטה והכל

וזה לא מוזר?אנונימית בהו"ל
איך אפשר לדעת אם התפרים החלימו כמו שצריך?
הייתי הולכת לרופא אחרתמולהבולה
היא חייבת לעשות לפחות אולטרסאונד 
למה חייבת?רקאני
אבל איך הם בודקים אם הכל חזר למקוםמולהבולה
ואין שארית שליה נגיד
אם אין דימוםרקאני

לא אמור להיות בעיה

כשיש שאריות בד"כ יש דימום או כתמים

אני סומכת על הרופא שלי

הוא ממש מומחה

ואני שמחה שלא בודק אותי כשלא צריך

לא אוהבת להיבדק

ומה הכוונה הכל חזר למקום? מה יצא מהמקום?

רק תינוק 😃מולהבולה

שמזיז שם הכל

זה מה שהרופאה שלי אמרה

אם את סומכת עליו אז מושלם

היו לי שאריות שיליה 3 פעמיםהשקט הזה
בחלק היו דימומים, בחלק לא.

בעיני רופא שלא עושה א"ס אחרי לידה/ נותן הפניה לא"ס זו רשלנות. 

לי היו שאריות שליה בלי דימוםזוית חדשה
או"ס אף פעם לא עשו לישלומית.
כן בדקה תפרים לבקשתי
אותי הוא שאלרקאני

אם התפרים נמסו

איך אפשר לדעת?אנונימית בהו"ל
רואים את התפריםרקאני

חוטים לבנים כאלה

אני בכל אופן ראיתי

וראיתי שנעלמו לאט לאט

עד הביקור אצל הרופא לא היה כבר

אבל לא היו לי הרבה תפרים

מעולם לא ראיתיאנונימית בהו"ל
כנראה זה תלוירקאני

איפה התפרים

בכל מקרה אם את מרגישה לא רגועה את יכולה לבקש לעשות בדיקה

לי לא.המקורית

אני מעדיפה כמה שפחות להיבדק כל עוד אין צורך

לא היו לי כאבים חריגים (גם לא ביחסים) מבחינתי הכל טוב והאמת היה בסדר ולא היה צורך בבדיקות לאחר מכן ב"ה

מה? בחיים לא שמעתי על דבר כזהמולהבולה
גם אותי לא בדקו גופנית - אחרי 2 לידותרוני_רון

בלי תפרים

כבר הייתי אחרי מקווה וחזרתי לקיים יחסים.

אמרתי שאין דימום בכלל, ואין כאבים.

אמר שמעולה ולא צריך בדיקה.

לא הייתי חוששת לקייםזוית חדשה

יחסים

אבל כן כדאי בדיקה פיזית לשאריות שליה

למה מסוכן?רקאני

גם אם יש שאריות וגם אם יש תפרים שלא החלימו לגמרי

אני לא חושבת שזה מסוכן

אין ושם בעיה עם יחסים לפני הבדיקהרק שואלת שאלה

מלבד כמובן מניעה אם את רוצה לקחת

אם לא אז אין שום איסור כזה..

הצורך להבדק זה לוודא שאין משהו חריג ואין שאריות שיליה שהמדד לזה הוא דימומים לרוב אבל אכן לא תמיד

ובדיקה פנימית ואו''ס

אז למה אומרים ללכת לרופאת נשים אחריואז את תראיאחרונה

6 שבועות מהלידה וגם לא לקיים יחסי אישות באותו פרק זמן?

אני יודעת שהולכים לרופא נשים כתנאי לחזרה לשגרה

לדרוש להיבדק!! מה השטויות האלה?אני וגם אני
אף פעם לא בדקו אותישומשומ
אחרי לידה 
מוזר. תמיד בדקו אותי לאחר לידהממתקית

והייתי אצל כמה רופאים, בכל לידה רופא אחר.
הייתי הולכת לרופא אחר.

גם לי חלק מהלידןת לא בדקובאתי מפעם
והאמת ששמחתי... חח

ב''ה הכל היה בסדר. מניחה שאם היה לך תפרים או כאב היתה בודקת.

מה גורם לכביסה לבנה להיות אפרפרה?1112

אפור בהיר

תודה רבה 

בגד לא לבןדרקונית ירוקה
מרכך לא מותאם
אצלי זה אף פעם לא היה מרכךהמקורית
אלא תוספים מלבינים (אבקות אוקסיגן וכאלה)

כבר הרבה שנים שאני מכבסת לבן רק עם אקונומיקה או רק מרכך ואבקה

מוזר..לפניו ברננה!
אצלי הכביסה מבהיקה הרבה יותר מאז שאני משתמשת באוקסיג'ן ג'ל/ אבקה של קליה..

למה שמלבין יעשה אפור?

אין לי מושגהמקוריתאחרונה

אבל זה מה שהיה אצלי

השתמשתי פעם אחת ומאז הגריקן 3 ליטר שקניתי שימש לשטיפה עד תומו

מאז משתמשת רק באקונומיקה על כביסה לבמה מלבד מרכך ואבקה והלבן בוהק

כמובן, ייבוש בשמש

רק לבן?מקרמה

מכבסים רק לבן עם וניש קליה לבן

תוכנית ארוכה

ותולה בשמש מידי פעם

ואז זה נשמר לבן

חשבתי שהשמש מצהיבה בגדים לבנים1112
שמש מצהיבה צמרלפניו ברננה!
ואקונומיקה עלולה להצהיב לבן, ממה שאני מכירה. 
להפך השמש מבהירה כתמים שעל הבגד.ממתקית

בגדי שבת לבנים אני תמיד תולה בצד של הכתמים לכיוון השמש, הכל יורד כלא היה.
בלי מלבינים בלי כלום

כביסה רק של בגדים לבנים1112

משתמשת באבקה/ ג'ל כביסה

וניש/סנו אוקסיג'ן לפעמים לכביסה רגילה לפעמים לצבעונית

לפעמים מרכך

60 מעלות

ועדיין נהיה לא כל כך לבן עם הזמן1112
60 מעלות עלול לקבע כתמים..לפניו ברננה!

החומרים של הכביסה היום מנקים מעולה גם ב30 או 40 מעלות.

אני עושה כמוך

התוכנית הכי ארוכה שיש במכונה שלי

וידאת שהמכונה נקייה?

את מייבשת במייבש או באוויר?

חום גבוה מידירקאני

או יותר מידי סיבובי סחיטה

יכולים לשחוק את הבגד 

לא קרה לי אף פעם...ממתקית

משתמשת בהכי פשוט
מעט אבקה
מעט מרכך
תוכניות הכי פשוטות

איך מתווכים לילד אבחון?אנונימית בהו"ל

ילד בן 6, חכם מאד וסופר מודע

רוצה להתחיל אבחון תקשורת, הלב שלי לא רגוע.

מה אומרים לו כדי להסביר את התהליך? בהנחה והמסקנה תהיה שהכל טוב וסתם אמא שלו חששנית כרונית? (ככה אבא שלו חושב...)

לציין שהוא קורא שוטף בעברית וקצת באנגלית...

אם יש לכן המלצות למאבחנים (פסיכיאטר) אשמח גם כן לשמוע, לא משנה איפה בארץ.

אותנו הינחומקקה

לדבר איתו על מה שהוא חווה, כלומר

שמת לב שתמיד בבוקר אנחנו כועסים עליךהרבה? ושהרבה פעמים חברים כועסים ש....?

בגלל זה רצינו ללכת לרופא שישאל אותך הרבה שאלות ויחשוב איך עוד אנחנו יכולים לעזור לך

אני אוהבת שקיפות ודיוקoo

כשעשיתי לילד אבחון קשב

וגם כשהוא מקבל טיפול תרופתי

אני מדברת איתו על זה בצורה ברורה וגלויה

משתמשת במונחים המקצועיים

אין בושה בשום אבחון

אנחנו אמרנו לו שהוא יפגוש אנשים שישחקו איתואנונימית בהו"ל

גם ילד מאוד מאוד חכם ומודע, קצת יותר קטן.

לא הכנו אותו הרבה מדי זמן מראש למרות שזה היה במחשבות שלנו כמה שבועות לפני כן. אמרנו לו יום או יומיים לפני שביום הזה הוא יסע עם אמא ואבא ויפגוש רופאים שישחקו איתו וידברו איתו ועם אמא ואבא.

זה היה הכנה ממש מספיקה בשבילו.

מה שכן, כדאי לדאוג שמדברים איתכם עליו בתשאול ומוסרים לכם את תוצאות האבחון שהוא לא יהיה נוכח וזה לא יהיה מעל הראש שלו אלא שהוא יהיה בחדר אחר או שיזמינו אתכם בנפרד בלעדיו. 

יש שאלה אחרת, איך מתווכים לילד את האבחנה שהוא קיבל. את זה את מוזמנת לשאול אם הוא יקבל אבחנה 

אם תהיה אבחנה יהיה לי יותר קלאנונימית בהו"ל

לומר לו 

נכון קשה לך כך וכך

והחוזקות שלך כך וכך

והתיעצנו עם הרופא שהיינו אצלו

והוא אמר שזה בגלל שהמח שלך בנוי בצורה אחרת 

וזה אומר ש..

וכדאי שנלך ל... כדי לעזור לך.

אבל אם אין אבחון

אני לא רוצה סתם להציף את הקושי אם אין לי מענה להציע

(החשד שלנו הוא הפרעות תקשורת אבל ברור שהוא בתפקוד גבוה מאד)

במיוחד שבמסגרת התלמוד תורה טוענים שהוא בסדר גמור,

אולי פחות משופשף חברתית. ולא רוצים לעזור לנו עם תהליך האבחון (רצינו כבר שנה שעברה לפנות להתפתחות הילד ממש הורידו אותנו מזה, שאין צורך ואנחנו הורים לחוצים וכו')

רק לשים לבפשוט אני..
כדי לקבל אבחון שמוכר על ידי רשויות המדינה, צריך גם פסיכולוג עם הסמכה לאבחן אוטיזם וגם רופא (פסיכיאטר או רופא התפתחותי או נוירולוג).
למיטב ידיעתימקקה

מעל גיל שש צריך לפנות לבריאות הנפש של הקופה לפסיכיאטר

הוא מפנה לפסיכולוג אם רואה צורך

זה לפחות היה התהליך אצלינו

זה תלוי באיזו קופהמתואמת

בכללית עד גיל 9 פונים להתפתחות הילד, והאבחון נעשה אצל פסיכולוג ובהמשך אצל רופא התפתחות.

לפותחת - למיטב ידיעתי האבחון העיקרי לתקשורת נעשה אצל פסיכולוג שמומחה לזה, ואחר כך מוסיפים אבחון אצל פסיכיאטר או אצל רופא התפתחות.

אם את רוצה ללכת בפרטי, אז הכי ממליצה על דינה זלזניק בירושלים.

בכל אופן, מה מסבירים לילד:

"אנחנו רואים שיש לך כמה קשיים בכמה נקודות (מפרטים), ושיש כמה דברים שאתה חזק בהם במיוחד (ומפרטים). אנחנו רוצים ללכת איתך לאישה נחמדה שתדבר איתך ותשחק איתך בכל מיני משחקים, ותוך כדי היא תוכל להבין למה יש לך את הדברים המיוחדים שיש לך."

לתווך לו את זה כמשהו נחמד מצד אחד וכמשהו נצרך מצד שני.

בע"ה שתראו ברכה ממנו!

באבחון של אוטיזם חייבים כאמור גם וגםפשוט אני..
ובכל מקרה אין חובה ללכת לאנשי המקצוע של הקופה, אפשר ללכת גם פרטי.

אם בסוף האבחון יוצא חיובי, אז זה שווה את התוספת הגדולה במחיר (אפילו במובן הכלכלי, שהרי מתחילים לקבל קצבת נכות מוקדם יותר)

חשבתי שהביטוח לאומי לא מכיר באבחוניםדיאט ספרייט

שלא בעזרת הקופה.

אני טועה? 

אכן, באופן אוטומטי הם לא מכירים באבחונים פרטייםמתואמת
אבל יש דרך בכל זאת לקבל הכרה, בעזרת הקופה. (אנחנו עכשיו בתהליך של זה...)
כן, טועהפשוט אני..
כל רופא עם רישיון מתאים, וכל פסיכולוג עם רישיון מתאים, יכולים לתת אבחון תקף.
לא בדיוקפאף

היום ביטוח לאומי עושה בעיות עם האבחונים הפרטיים...

עדיף ללכת דרך הקופה, ואם אין תורים קרובים ללכת דרך מכונים גדולים ומוכרים, כאלה שעובדים בהסדר עם חלק מהקופות-גם אם צריך ללכת בפרטי, כדי להקל על התהליך מול ביטוח לאומי, גם אם זה אומר לנסוע קצת רחוק או לחכות קצת יותר

זה לא נכון.עודהפעם

האבחון תקף אבל כאמור מתחתי לא בהכרח שבט"ל יכירו בזה.
עדיף אבחון של הקופה עבור בט"ל, לפעמים הקופה מכירה באבחון פרטי.

קראתי היטב את ההנחיות של בט''לפשוט אני..
לא מופיע ואף לא ברמז הצורך שהאבחון ייעשה דרך קופת החולים
אבל בפועל זה מה שקורה...מתואמת
יש לזה מקור אמין?פשוט אני..
אנחנו עברנו כמה ועדות של ביטוח לאומי, תמיד קיבלנו את מה שרצינו ואף פעם לא דרך קופת חולים
מקור אמין זה כמה וכמה הוריםעודהפעם

לילדים עם ASD שאמרו לנו שלא קבלו בבט"ל אבחון פרטי.
(עובדת בבי"ס לחנ"מ)

וזה מה שהיה כתוב להם בתשובה?פשוט אני..אחרונה
שהדחייה נובעת מכך שהאבחון פרטי? או שזה רק ניחוש?
ניסיון אישי🤷‍♀️מתואמת
לביטוח לאומיoo

יש הרבה סיבות למה לדחות תביעה

הרבה מהן לא מוצדקות

אני התלוננתי למבקר המדינה פעמיים על ביטוח לאומי

בשני הפעמים ביטוח לאומי התקפל מיד

ובזמנו ראיתי שביטוח לאומי הוא הגוף עם כמות התלונות הצודקות הכי גבוהה 

לבן שלי יש קצבה הרבה שנים

ואף פעם לא היה אבחון/ דוח רפואי מקופת חולים

הכל פרטי/ רופא של בית חולים

כדי לך במקביל לפנות למבקר המדינה

יכול להיות שהאבחון שיש לך מספיק

בינתיים דיברנו עם העו"ס בקופהמתואמת

והיא אמרה שנשלח לה את שני האבחונים (של הפסיכולוג ושל הפסיכיאטר) והיא תעביר לבט"ל, בתקווה שמשם זה יתקבל מהר.

(הבעיה שעוד אין לנו אבחון של פסיכיאטר, והתור הקרוב שמצאנו הוא רק רגע לפני פסח... פסיכיאטר פרטי)

עד שתכננו לנו יציאה זוגית מחרמולהבולה

בן ה4 הגיע עם 40 חום מהגן 🤦

לא הולך לנו..........

וגם האם יכול להיות משיניים? מחכים להרדמה מלאה,

אתמול התלונן מעט על שן כואבת ונראה שמעט התנפחה הלחי

ובמקביל חום גבוה ממש

יכול להיותרקאני

הגיוני שנהייתה לו שם דלקת

במיוחד אם את רואה שם נפיחות

חיבוק

מבאס ממש

הגיוני שהעלה חום בגלל זה?מולהבולה
האמת 40 מעלות זה המוןרקאני

אבל אם נהיה זיהום בשן זה יכול להיות מזה

צריך לבדוק אם צריך אנטיביוטיקה

אנחנו מחכים להרדמה... כי הוא קטן ולא רוצה לטפלמולהבולה

אבל האמת שלא נתקלתי בחום עם דלקת

אולי זה התחבר 🤦

ההרדמה היא כדי לטפל בחוררקאני

אבל אם זה הגיע למצב של חום כנראה שיש זיהום

שמצריך אנטיביוטיקה

דלקת בדרך כלל מגיעה עם חום... 

נכון אבל זה לא הזיהום הראשוןמולהבולה

שלו לצערי הרב

והקודמים לא היו עם חום

הג'יפיטי ישר אומר ללכת למיון 😂

קבעתי תור לרופא אונליין נראה מה יגיד

מנסיון זה מסוכןרק שואלת שאלה

לבן שלי גם היה והיה חייב אנטיביוטיקה דחוף

ורק אחרי זה לטפל בשיניים ואצלו היה חייב עקירות בגלל זה

אל תזניחי זה היה ארוע קצת מסוכן כי הזיהום עלול לפגוע במח חו''ש

כן. בהחלטניק חדש2

הבן שלי גם העלה חום מאד גבוה בעקבות זיהום בשן

יש צורך באנטיביוטיקה 

דרך הפה? או בוריד?מולהבולה
אכן נתנו אנטיביוטיקה מידמולהבולה
רפואה שלמה🩷ניק חדש2אחרונה
דרך הפהניק חדש2

הבן שלי העלה חום קרוב ל40 .

פלוס התנפחה לו השפה בקטע נוראי

קיבלנו דרך הפה.

ברוך השם התאזן וטופל בהמשך בטשטוש עמוק

שואב שוטףמתיכון ועד מעון

בורה בנושא ורוצה לקנות

מה חשוב לבדוק? דגמים מומלצים?

קניתי עכשיו ממש (פחות מחודש)אנונימית בהו"ל

ןממליצה בפה מלא

לקחת קודם ממישהי אחרת

ולנסות *בבית שלך*

אולי תחשבי אחרת אחרי זה..

קניץי דרימי 14

התלהבתי אבל תכלס=לא חושבת ששווה את ההשקעה

לנו זה ממש שידרג את הנקיון בביתואילו פינו

זה לא כמו שטיפה. אבל לשטיפה הייתי מגיעה פעם בשבוע, עם השואב מעבירה כל יום, גג יומיים,  עוזר בליכלוכים נקודתיים והבית הרבה יותר נקי מאז שיש לנו אותו.

יש לנו של רובורוק f25 

אני קניתי בדיוטי פרי ב200 דולרפרח חדש

יש להם כל פעם דגמים אחרים במבצע של ה200 דולר

הפונקציות החשובות הם

1. חיי הסוללה במהלך השימוש

2. עוצמת השאיבה

3. גודל המיכל

4. שיש לו קו אפס כך שמגיע אוב לפנלים

5. ניקוי וייבוש עצמי.

כל שאר הדברים זה גימיקים נחמדים

אבל לא באמת משפיעים על האיכות וסתם מעלים בגלל זה את המחיר. 

ידני או רובוטי?שושנושי

רובוטי אין לי המלצות.

מצטרפת להמלצה של אנונימית לקחת ממישהי אחרת, יש כאלה מאוהבות במוצר ויש כאלה שלא מבינות על מה כל ההייפ

אני אישית, בתור שוש אמא לשניים מרוצה מהדרימי 14

מדגישה שזאת אני כי יש כאלה ראו את ההמלצה קנו ולא התחברו

בגלל זה מדגישה את זה

מצד שני יש מלא שקנו ואהבו.

השירות של דרימי, לא משהו. יצא לי לנסות פעם אחת להגיע אליהם וקצת הסתבכתי (בפעם אחרת שכן הצלחתי הם היו ממש נחמדים ועזרו לי במקום). בשני הפעמים לא היה מדובר בתקלה אלא בנורה שנדלקה ולא ידעתי מה לעשות

המכשיר עצמו? עבורי הוא מעולה.

לא נעים להגיד אבל הוא מחליף אצלי שטיפה והבית לגמרי נקי. עבורי זה מספיק, יש כאלה שאולי לא מספיק להן.

שירותים אמבטיה שיש חלונות עושה עם סבון וגורפת עם הדרימי. אני משתמשת בו בתדירות של בין פעמיים לארבע בשבוע, הוא מתמודד מעולה עם לכלוך בדירה של 4 אנשים.

ארוחת ערב צלחות עפות באוויר והדרימי אוסף הכל מצוין.

מוצאי שבת, טינופת של שבת - כנל - מתמודד יופי.

קניתי אותו, אחרי פסח יהיה לנו שנתיים.

יצא לי בתקופה הזאת להחליף שלוש או ארבע פעמים - את המכשיר קיבלנו עם שניים ואת השלישי רביעי קניתי באלי אקספרס. חומר ניקוי אני לא משתמשת במקורי, אבל שמה ממש ממש קצת. אם שמים הרבה חומר זה יכול לפגוע במנוע. 

אם את גרה באזור ירושלים, בשמחה תקחי ממני לכמה שעות - תזהרי לך אם לא תחזירי מייד.  אני חייבת אותו לידי. 

יש עכשיו באושר עד ב 999 שקל, בלי אחריות.שושנושי
אין דבר כזה בלי אחריות. כל מוצר מעל 50 שחהמקורית
גם אם ייבוא מקביל, מחויב באחריות של שנה על פי חוק
אני חסידה של הרובוטישומשומ

מברכת אותו כל יום

לא ממליצה על הדגם שלי כי יש כבר הרבה יותר מתקדמים בשוק, בהזדמנות אשדרג בעז"ה …

וואו השרשור רק גורם לי להבין את בורותימתיכון ועד מעון

חרף הייתי אדם די משכיל בניקיון אני ממש פרימיטיבית שוטפת את הבית עם סמרטוט.

אין לי מושג מה הצרכים, שלחתן אותי לבירור מעמיק

תודה לכל העונות 

אחרי הבירורSeven

יש לי המלצה על שוטף שואב ידני

אוטמטי יש לי דיס וגם המלצה חיובית השאלה כמה את רוצה להשקיע

אשמח לשמועמתיכון ועד מעון
בפניםSevenאחרונה

שוטף שואב ידני יש לי את הדרימי h14 pro dual

שימי לב שיש h14 שהוא לא פרו אני לא ממליצה עליו בכלל מהמון פרמטרים (טווח שאיבה לא 180 מיכל מים קטן עוצמת שאיבה ועוד)

יש לי אותו כבר שנתיים ואני מרוצה מאוד היום כבר יצא h15 אבל אין לי ניסיון בו..

לגבי רובןטי יש לי xiaomi x20 אני פחות מרוצה כי הניקיון שלו ממש לא מספיק בעיני וגם החיישנים שלו לדעתי לא מספיק משוכללים..אחותי לעומת זאת קנתה את הדגם הכי מתקדם שעולה 5 אלף (אם תרצו אבדוק דגם) והוא מנצנץ לה את הבית הענק שלה אז זה כן שווה

אשמח גם לשמועבית פרטי
לי תענוג עם הרובוטימרגול

אבל- זוג ללא, דירה מפלס אחד (ודי קטנה)

עשיתי לו תזמונים קבועים לחלק מהזמן, ובשאר הזמן מפעילה מהאפליקציה לפי המפה שיש לו של הבית. (נניח- רק סלון, ואז בוחרת איזה סוג - שאיבה/שטיפה/גם וגם, עוצמה וכו).

לנו הוא מחליף גם שטיפה, אם יש כתם חריג אז לפעמים משפשפת אותו ספציפית.

אבל בעיקר ליומיום, מבינה? למי יש כוח לטאטא את הסלון מטבח כל ערב? (מה גם שלפעמים צריך גם להעביר סמרטוט).

לא קניתי ידני כי לא רציתי לעבוד איתו, רציתי שיעבוד לבד.

קנינו דגם של חברה מוכרת אבל יחסית פשוט, אז עלה בערך 2000 לדעתי.

שיקולים שצריך לקחת בחשבון כשיש ילדים- עד כמה זה פשוט להגיע למצב שאין משחקים קטנטנים על הרצפה/שטיח? כתמים רציניים באופן שגרתי?

אה, ואם יש לך שטיח זה משהו שצריך לבדוק לפני שקונים. שלי יודע להרים את המגבים ולעשות רק שאיבה על השטיח. לא כל הרובוטים יודעים. (בידני לא ככ בעיה כי את פשוט לא מנקה איתו על השטיח)

כיסוי ראשאיכה

היתה לנו שיחה על זה בשבת,

יש פה מישהי שיודעת להגיד אם מותר להוציא מעט שיער מקדימה במטפחת?

מעניין אותי מבחינה הלכתית... אז תגידו איזה רב פסק לכם שאפשר.

אבל לא מעיזה לשאול רב כי לא מסוגלת אחרת 🙈🙈

כמה שידוע לירקאני

יש רבנים ספרדים שמתירים 2 אצבעות

(הרב עובדיה אם אני לא טועה)

לא מצאתי רק אשכנזי שמתיר

כבר לא זוכרת איזה דעה של מיכורסא ירוקה

אבל קודם כל ממה שזכור לי כבר בגמרא אומרים שמותר להוציא מעט שערות מקדימה (ברמת ה"שוונצים", עדיין משתמשים במילה הזאת?), חוץ מזה מכירה דעה שמותר 2 אצבעות מקדימה, ועוד דעה (אולי הרב פיינשטיין?) שמותר סהכ בכל השיער טפח על טפח גלוי, מקדימה או מאחורה או ביחד. טפח זה בין 8-10 סמ, אז טפח על טפח זה די הרבה.

מכירה גם דעות יותר מתירניות או פחות אבל מבינה שזה לא מה שאת מחפשת 

הרב מלמד מזכיר בהקשר זה את הפסק של הרב פיינשטייןנייקיי
אני מכירה דעות שמותר אבלאנונימית בהו"ל

לא יודעת לבגיד בשם מי

מה שכן זה מוזר לי קצת מה שאת אומרת על הטפח על טפח

כי זה בערך השטח של כל הראש..

אשמח אם תוכלי לכתוב מקור כי זה מעניין אותי (אם תמצאי כמובן וזה לא בטירחה גדולה)

זה לא כל הראש. יש הסבר בפניני הלכה שנתנו למעלהחילזון 123

זה יוצא בערך רוחב 2 אצבעות

נראה לי מזיכרוןלפניו ברננה!

שמדובר על טפח מרובע

כלומר שסה"כ יש טפח גלוי

אבל לא בדקתי את זה..

זה מה שהתכוונתיכורסא ירוקה
זה עדיין יותר מרוחב 2 אצבעות
2 אצבעות כפול רוחב הראש זה טפח על טפחבלוט
אני מכירה שמותר שתי אצבעותבוקר אור
זוכרת מהמדרשה 2 אצבעותואני שר

לא זוכרת מקורות

מודה שאני מצד אחד לא מוציאה הרבה יחסית

מצד שני לא מודדת ולא מדקדקת כי זה גדול עלי

זהו רציתי מקורותאיכה
כולם מכירות את השתי אצבעות
אתגרת אותי לחפשואני שר

אז ממה שמוצאת

זה בכיוונים של מה שכבר אמרו פה

הרב עובדיה (ילקוט יוסף אוצר דינים עמ' שס"ח) 2 אצבעות: "נשים הנוהגות לגלות אצבע או שתיים משערות ראשן כלפי פנים, אין למחות בידן, שכן מנהגינו"

והרב פיינשטיין זה ארוך יותר לצטט, תחפשי אם זה מעניין אותך (אגרות משה אבן העזר נ"ח): "אבל הוא רק ערך ב' אצבעות בגובה שהפנים הוא ערך אורך ב' טפחים ויהיה בצרוף פחות מטפח ויותר אסורה"

תודה לקלסרים מהמדרשה שהביאוני עד הלום 😅

ומרפרוף קל מגוגל נראה שתוכלי למצוא גם שם הפניות.

שמעתי את זה מפורש מרב גדול אבל לא 4וצה לכתוב פהרק שואלת שאלה

אפשר בפרטי

אני אישית לא נוהגת ככה ומכסה מלא לדמרי ומאוד שמחה בזה

אבל זה כן מותר הלכתית

מצרפת סרטון של הרב יצחק יוסףבת מלך =)
תבדקי אם זה לא רק הלכתית אלא קושי אחרנפש חיה.

יש גם דעות שפאה מותר

ויש גם דעות שבבית אפשר להקל יותר.

תבדקי

שבעים פנים לתורה. 

צמה שאני זוכרתבאתי מפעם
שהרב עובדיה אמר לא להעיר לאישה שמוציאה שיער מקדימה כי ככה נהגו אמהותינו. משהו כזה
אישתו, הרבנית מרגלית יוסף ע"ה, גם הוציאה מעט שיערנייקיי
מקדימה. רואים זאת בתמונות רבות שלה לאורך השנים.  
נכון היא הייתה עם כובע וחלק מהשיער היה מגולהנפש חיה.
הייתי פעם בשיעור של הרב רונן טמיר בנושאשיפור

הוא הביא 3 שיטות בפוסקים:

1. אסור שייראו שום שערה- מי שפוסק כך מדריך ללכת עם פאה.

2. צריך להשתדל לכסות את כל השיער אבל מה שלא מצליח ויוצא קצת זה בסדר.

3. מותר שיהיה גלוי עד טפח מרובע של שיער, כך שמותר לגלות קצת שיער מקדימה ופאות לכתחילה.

מאיפה הביא שמותר פיאות?תודה לה'.
אני מכירה גם דעהרקאניאחרונה

שאסור שיראו שום שערה

ואסור פאה

מחפשת המלצה למטפלת מיניתאמאגיבורה
מניסיון אישי. ואשמח להתייעץ לגבי המטפלת בפרטי עם **נשים** בלבד
אני מזהירה משיחות אישיות בנושאים כאלהיעל מהדרום
לק"י

תמיד יכולים לפנות גם גברים שמתחזים לנשים או נשים עם שריטות.

וזה נכון לשני הצדדים.

לא מעוניינת בשיחה אישיתאמאגיבורה

התייעצות כללית

תודה

התכוונתי בפרטי. יש שיחות אישיות ויש מסרים אישייםיעל מהדרום
לק"י

בשניהם צריך להזהר.

ילדה גדולה ויודעת לשמור על עצמי;) תודה!!אמאגיבורה
לצערנו הרבה ילדות גדולות פה נפלו.... אז כדאי מאדאמהלה

להקשיב לאזהרה הזאת ולהתייחס לזה בכובד ראש.

היו מקרים שהיו נראים נורמטיביים לחלוטין ולקח זמן רב עש שהבינו שיש גאן בעיה

ובנות נפגעו.

לא סתם יעל מאד מזהירה על כך.

בהצלחה רבה לך.

ממליצה על ליאורה בוקסנבוים

תודה רבהאמאגיבורה
לא הבנתי מה יכול להראות נורמטיבי? אני לא מנהלת פה שיחות נפש לא עם נשים ולא עם גברים... מי שלא נזהרת ופותחת את הלב בצ'אטים אנונימיים על מה תתלונן? אני מבינה שהפורומים האלה יכולים להיות מאוד משמעותיים אבל בסוף אנחנו באינטרנט פה...
אז את יודעת להזהריעל מהדרום
לק"י

ועדיין, פניה באישי בנושא אינטימי עלולה להגיע למחוזות לא נעימים. וגם אם את תדעי לעצור או להתעלם, לא כולם יודעים/ לא נעים להם.

ועוד דבר- אנשים שכותבים פה הרבה, בסוף מרגישים "חברים", והרבה פעמים הזהירות נשחקת. ולמרות שאני מניחה שרובינו פה אנשים טובים, יש כאלה שלא.

מחדדת שהאזהרה היא לכל המשתתפות פהבארץ אהבתיאחרונה

אנחנו לא יודעות מי את.

אלו שפונות אלייך לא יודעות מי את.

את לא יודעת מי אלו שפונות אלייך.

אז מזהירות את כולן, אותך ואת האחרות - במיוחד בנושאים כאלו צריך זהירות מוגברת.

ומזכירה שאתן אף פעם לא צריכות להמשיך בשיחה אם משהו מרגיש לכן לא נעים או לא בטוח. גם אם זה לא משהו בעייתי באופן מובהק.

וממליצה לדווח לנו על כל דבר חשוד. (עצם זה שאנחנו מקבלות ואוספות את הדיווחים מכל אחת שיש לה סימן שאלה, מאפשר לנו לזהות בצורה יותר ברורה ניקים חשודים/בעייתיים).

מהממת את - יעל. לפותחתשושנושי

אני לא מכירה, מקפיצה ובהצלחה

ממליצה מהיכרות ולא מנסיוןמתיכון ועד מעון

על לימור טורקל. מקבלת באריאל, אם רלוונטי

באיזה איזור בארץ?רק רגע קט

אולי יעניין אותך