קודם כל, ב"ה וכל הכבוד לך על הכוח והאומץ שבללכת להתייעץ.
וב"ה לך ולכולנו על שזכינו ברב שמואל.
אני מתארת לעצמי שיחד עם זה ש"אין שמחה כהתרת ספקות", יש גם ערבוביה של מחשבות ותחושות נוספות..
א. איך לעשות את זה?
ממה שתיארת, יצא שבעקבות הגילוי והבלבול שהרגשת היא הרגישה ברמה כזאת או אחרת בריחוק. זה מבאס, אבל זה כנראה יוכל קצת לעזור עכשיו, כי זה לא ייפול עליה כרעם ביום בהיר..
סביר להניח שיש הרבה דברים שהיית רוצה לומר כרגע. אם לצאת מנקודת הנחה שלא יהיה נכון לספר לה על אחיה, ההצעה שלי היא לנסות לחשוב על כל השאר- חוץ מזה, מה כן אפשר להגיד? יעזור גם לחשוב מה אתה היית רוצה לשמוע בסיטואציה הפוכה.
(אני מעירה בקטנה- התחושה שלי היא שלהגיד שזה לא מתאים, זה כנראה הדבר המדוייק והאמיתי ביותר שאפשר להגיד כרגע, בהתחשב בתחושות שתיארת..)
יעזור לחשוב על זה ולנסח מראש, כדי שלא ייאמרו דברים לא ברורים שישאירו אותה מבולבלת, וכדי שלא ייאמרו דברים שיפגעו.
ב. תחושת הפספוס.
להבדיל, תחושה כזאת יכולה להגיע גם במקרים שבהם הקשר הוא 'חד צדדי' ורק אחד הצדדים רואה משהו ורוצה להמשיך..
אין לי הרבה חכמה להוסיף בהקשר הזה, אבל פעם שמעתי מחברה שאמרה שלפעמים במקרים כאלה (כשהיא זאת שמקבלת את ה'לא') יותר קל לה, כי היא מרגישה שזה הרצון של רבש"ע.
נכון שזאת לא בדיוק הסיטואציה, אבל נראה שקרה פה משהו שהוא קצת יותר גדול ממך וממנה שבא ועצר את הקשר. זה לא מנחם לגמרי, אבל אולי קצת..
ג. ההשפעה של מה שקרה אז על היום.
אני מתארת לעצמי שהתחושה הזאת קשורה ברמה כזאת או אחרת לתחושת הפספוס, ומהבחינה הזאת נראה לי שבעז"ה כשתצליח להרפות ממנה- גם זה ידעך קצת.
ע"ג זה, אני מוסיפה- אין פה 'ניצחון' שלו.
אתה חי, אתה במצב טוב ובריא, אתה נפגש עם בחורות ורוצה להתחתן בעז"ה. אין ניצחון גדול מזה.
ברמה מסוימת, גם ההחלטה שקיבלת, עם כל הקושי שבה, יש בה צד של ניצחון.. בחירה שלא להיכנס למקומות שירעו לך בהמשך, בחירה שלא לפגוע בה על דברים שלא נוגעים אליה, בחירה לסמוך על רבש"ע שסולל לך דרך מדויקת משלך.
אני מסכימה עם דברים שנאמרו (וכנראה גם ייאמרו בהמשך) על הרצון הא-לוקי שבדבר, לכן גם הזכרתי את זה בקטנה בעצמי.
אבל אני מודה שאני מרגישה על עצמי שלא תמיד הדברים האלו נשמעים באותו הרגע. לכן אני גם מוסיפה שלחשוב לתת לעצמך זמן. לפעמים צריך לשמוע את זה בזמן הנכון.. גם רבי עקיבא קרע קריעה ובכה על החורבן לפני שהתחיל לצחוק ולהיזכר שהוא בוטח בה'.
אני בטוחה שעוד תגיע שמחה גדולה וישועה אדירה, תן לזה זמן..
המון המון הצלחה בעז"ה