ומאיזה גיל חשוב שהלבוש יהיה צנוע?
לי אישית חשוב להתחיל מוקדם, אבל אישתי רוצה לתת לה הזדמנות ללבוש גם דברים אחרים
כשמציגים את זה כך זה נשמע כאילו ביגוד צנוע הוא מבאס עד מאה ועשרים ולכן צריך לנצל את הגילאים הצעירים ללבוש ביגוד כיפי...
אגב, יש מקומת שבהן זה נראה כך. ילדות עד גיל שלוש לבושות כמו..כמו, לא יודעת. אין לי תיאור. אולי כמו שהאמהות שלהן היו רוצות בסתר ליבן להתלבש אבל לא יכולות? לא יודעת.
אני חושבת שגיל שלוש הוא גיל טוב להתחיל להתרגל לחצאית, לחולצת 3/4. אבל העיקר זה לא לעשות בלחץ. ואם הילדה ממש רוצה ללבוש מכנסיים לגן- שתלבש, או אם ממש קר ורוצים להלביש לה מכנסיים חמות- הכל טוב. לא ליצור שום עימות סביב זה, כי הילדה לא באמת מבינה. יותר ענין של הרגל.
גם צריך להיזהר עם להגיד "לא צנוע". מוטב להגיד "זה מקום צנוע". "צנוע ללבוש חצאית" וכד'.
ממש עם דבריך
אנחנו התחלנו בגיל 3 בנחת,היה חורף אז רק היה להרגיל לחצאית - שמתי חצאיות ג'ינס על הפוטר החורפי
לא יודעת היא לא הסתבכה עם זה וממש נהנתה שהיא גדולה
ילדה גדולה הולכת עם חצאית.
שהגיע הקיץ האמת גרנו בעיר והיה מזגן בגן והיה קר ועברנו ממזגן למזגן אז נשארתי כמעט לרוב עם החולצות הארוכות מהחורף וכשהיה חם קיפלתי לה שרוולים
גדלה הילדה קניתי חולצות 3/4 וזה די ברור בלי הרבה הסברים- ככה אנחנו הולכים
אנחנו בנות מלך וזה הלבוש שלנו![]()
ולגבי שכבות ולא נוח- לפני כחודש גמלתי את הבן שלי שבן 3- ולא נוח לו ללכת לשירותים עם ציצית - זה קשה לו להחזיק את החולצה והציציות וכו' מסתרבל- אז יום יומיים הוא הלך בלי ציצית ואז הבנתי שזה לא הגיוני- והסברתי לו שבן של מלך הולך עם ציצית (אפוד מגן =) ) והסברתי לו איך להסתדר ואיך להחזיק בלי שיתרטב- וכן, הרבה פעמים הוא מבקש עזרה כשהוא הולך לשירותים- אבל הוא יודע שעל ציצית לא מוותרים =)
המון בהצלחה לכולנו
לא חשבתי על זה ככה אף פעם...
מזכיר את הקטע של החרדים שמלבישים את הבנים הקטנים במכופתר צבעוני וכאלה
אנחנו שולחים ילדים למגזר החרדי..
מגיל גן טרום טרום חובה שולחת את הילדות עם חצאית (חייב).. בד"כ עם חולצת 3/4 אבל בלי לחץ..
בימים חמים שולחת גם עם שרוול חצי עד המרפק..
יכולה לתת לילדה עד גיל -4-5 לצאת עם מכנסיים מהבית (הלבשתי פיג'מה אצל סבתא ונסענו הביתה וכדומה..)..
אצלנו הולכים עם גרביים לגן.. לפעמים הן מורידות ואני לא מקפידה לשים להן תמיד כשיוצאים מהבית לאחר מכן.. בטח אם הן מתנגדות..
בעיני, התהליך הוא הדרגתי.. בלי לחץ.. בלי דיבורים על "צנוע/לא צנוע".. מסבירה שככה בנות גדולות מתלבשות.. שזה יותר יפה.. לאט לאט הן מתרגלות ומפסיקות להוריד גרביים.. מתחילות להביע מחאה מעצמן לצאת עם מכנסיים מהבית (בערב אחרי מקלחות וכדומה..)..
בהצלחה
)כדאי להחמיר כבר מגיל שנה חצאיות בלי שרוולים קצרים ככה התינוקת מתרגלת לביגוד צנוע וגם הקדושה אופפת אותה כבר מגיל צעיר ביותר
כי כמו כל דבר טוב ביהדות גם בזה יש דעות...
מה שכן-
ממש צרם לי הניסוח 'לתת לה הזדמנות ללבוש גם דברים אחרים'
זה צריך לבוא לא כי אין ברירה, אנחנו דתיים וצריכים להתלבש צנוע, אלא מתוך שמחה והרגשה של- 'איזה כיף! אני כבר גדולה ומתלבשת צנוע.'
הרבה יותר משפיע על הילדה הרגש שמתלווה לזה מאשר מה היא לובשת.
באזורים חרדיים הכל בערך צנוע ויפה
הרי ניסו לגרום להם לזלזל בהלכה. זה שאדם חפיפניק או דתל"ש לא נותן לו היתר לדרוך על דתיים...
אני זוכר תקופות, שגם את אמורה להכיר, שבהן דתי היה מפחד להיות דתי.
היום הגיע הזמן שהם יתביישו...
לא משנה אני מניח שזה לא פורום מתאים לחפירות הרגילות שלי...
לא נראה לי שהמצב המתואר הוא מצב שבו התוכחה נשמעת.
דברנו בעלי ואני על כך. לא חשבנו שזה קריטי.
כשהגיעה לגיל 3 אמרתי לבעלי שאני מבינה את המשמעות שחז"ל אומרים שרבקה נישאה ליצחק בגיל 3.
כמה הבנה היה בה שלא עלה על דעתנו ללבוש לה אחרת מצנוע!!
מגיל 3 לבשה חצאית ארוכה, שרוולים מתחת למרפק וב"ה עד היום,עוד מעט 15 לא עולה על דעתה להתלבש אחרת אף שהסביבה היום מאד שונה.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות